oversigt begivenheder i thailand
 

Hvornår man vil rejse til Thailand , kan jo afhænge af flere ting. Først er der jo selvfølgelig vejret , men det kunne også være at man ville opleve en bestemt begivenhed i landet . Vi vil her - i skema form - prøve at beskrive tid og sted for nogle begivenheder i landet. Under skemaet vil vi så forklare lidt mere om de enkelte begivenheder som du finder i skemaet.

 

SKEMA 10 2

 

I skemaet herover har vi indsat de begivenheder , som vi har kendskab til at der er i de forskellige måneder af året. Efter den enkelte begivenhed står der er et lille nummer ude i højre side . Dette nummer henviser til forklaringen om begivenheden herunder.

 

buddhist worship

Buddhist Worship

 

buddhist worship1  = Buddhist tilbedelse .  Buddhister kan tilbede både i deres hjem eller på et tempel. Det anses ikke for nødvendigt at gå til et tempel for at tilbede med andre.

Hjemme :  Buddhister har ofte afsat et rum eller en del af et rum derhjemme som et bederum . Der vil ofte være en statue af Buddha, stearinlys, og en røgelse brænder i dette rum .

Templer :  Buddhistiske templer forekommer i mange former. Måske den mest kendte er de pagoder som også findes i Kina og Japan.

Et andet typisk buddhistisk bygning er Stupa , som er en sten struktur bygget over hvad menes at være relikvier af Buddha, eller over kopier af Buddha`s lære.

Buddhistiske templer er designet til at symbolisere de fem elementer:

   prik Brand

   prik Luft

   prik Jorden, symboliseret ved den firkantede bund

   prik Vand

   prik Visdom, symboliseret ved højdepunktet i toppen

Alle buddhistiske templer indeholder et billede eller en statue af Buddha.

Tilbede : Der er lige så mange former for buddhistisk tilbedelse , som der er skoler af buddhismen - og dem er der mange af dem.

Tilbedelse i Mahayana traditionen tager form af hengivenhed til Buddha og Bodhisattvas.

Tilbedere kan sidde på gulvet eller stå barfodet foran et billede af Buddha og messe. De kan lytte til munke messe fra religiøse tekster, måske ledsaget af instrumenter, samtidig med at de tager del i bønner.

 

 

Chineese New Year2

Chinese New Year

 

 

2 Chinese New Year  Mange thailændere kan spore deres rødder tilbage til Kina. Officielt er 14% af befolkningen i Thailand kinesisk, men faktisk kan en langt større procentsats identificere sig selv som "Thai-kinesisk". Uanset dette kan de fleste thailændere lide en fest - og det "kinesiske" eller Lunar nytår er ingen undtagelse. Det kinesiske nytår fejres overalt i Thailand, især i områder med store bestande af kinesisk befolkning , såsom Bangkok, hvor byens Chinatown område normalt er skueplads for en mega stor fest . Odeon gate er rød på dagen for det kinesiske nytår. Det er vigtigt at bemærke, at mens der kan være store fester på dagen  er Lunar/kinesist nytår er ikke en officiel national helligdag. Offentlige kontorer og tjenester forbliver åbne. Nogle virksomheder kan lukke på dagen, især hvis dagen lander på en mandag eller fredag, men som med alle andre fester i Thailand, vil de fleste butikker forblive åben for " business as usual " . Odeon Gate  er centrum for mange af de officielle festligheder.

 

 

Chiang Mai Flower Festival1

Chiang Mai Flower Festival

 

 

Chiang Mai Flower Festival  3Dette er Thailands absolut største blomster Show, som byder på en parade af Show-både , lavet med farverige blomster, smukke thailandske stamme piger i deres traditionelle kjoler . Der er også en Miss Chiangmai Blomsterfestivals skønhedskonkurrence og der er masser af eksotiske planter og blomster på udstillingerne .

Hvert år i den første weekend i februar er der denne store Chiangmai Blomsterfestival. Byen er fyldt med levende farver, der spænder fra appelsin og lilla farver , til flotte fløjlsbløde blomster af petunier i alle nuancer af pink, hvid og lilla. Den skingrende røde julestjerner, købt af mange op til jul og nytår, er også at finde blandt blomsterne.

Boliger og butiksejere har ens linje i byens gader med farverige blomsterkasser. Alene det væld af farver, som blomster-festivalen og karnevalet bringer til Chiangmai - giver meget rammende byen sit navn " Rose of the North ". På alle tre dage af festivalen, er der præmieuddeling på Suan Buak Haad nær byens centrum. Hver type blomst, miniature træ og orkidé er udstillet for dommere så at de kan vælge den bedste af arterne. Landskabs specialiateter er sat på en omfattende udstilling, som omfatter terrasser og vandfald med eksotiske dekorative planter og blomster.

Den bedste del af blomster festivalen er om lørdagen. Der kan man sætte sig på græsplænen i sin stol med en is langs voldgraven i byens centrum og nyde udsigten.

 

 

songkran2

Songkran

 

4songkran Thailands " nytår " - er en fest for thaierne på linie med vores jul . Mange thaiere over hele landet rejser hjem til deres familier og fejrer denne højtid . Bangkok vil bliver stille, mindre trafik i denne periode og luften bliver nok lidt friskere.
Thailands nytår, der stammer fra en århundrede gammel sol/måne kalender, er en oplevelse langt ud over det sædvanlige. Udover at det er en fest for familie med masser af god mad, er det også en vand fest, bogstaveligt talt , masser af vand .

 Det er i slutningen af den varme tid og overalt vil du se børn, teenagere og andre barnlige sjæle kaste vand på hinanden. Også på helt fremmede !

Så kan du ikke lide vand , er der kun et at gøre i disse dage. Bliv på dit hotel døgnet rundt ! Går du ud, så tag en af de rimelig store vandpistoler med under armen . De kan købes overalt.

Thaierne er forøvrigt altid gode til at fejre enhver given lejlighed. Så de kan selvfølgelig også fejre nytår 3 gange om året: Det officielle som vores, det kinesiske og Song Kran.
Det officiele nytår er som vores og den officielle kalender i Thailand er også den samme som vores hvad angår måneder og nytår. Men årstallet er forskelligt fra vores. I Thailand er det år 2557 ( her i vores land år 2014 - begge tal for den tid hvor denne side blev lavet ) .

Oprindelig Songkran tradition : Den traditionelle måde at fejre det på  er mere , at yngre Thaiere (tager hjem til deres fødebyer og) viser deres respekt for de ældre ved at sprøjte/stænke lidt velduftende vand på de ældres hænder .

Det har så udviklet sig lidt henad vejen til det "kaos, der ses idag. Nogle steder er det også blevet populært at kaste babypulver i hovederne på hinanden og smøre tøjet og biler ind i det. Det er nyere aktiviteter som dog ikke hører til i den oprindelig Songkran.

Hvornår : De officielle dage er den 13. - 15. april. Nogle steder som f.eks. Pattaya, skulle festen være lidt længere i begge ender. Mens den f.eks. i Bangkok hovedsagelig er 13. og 14. april og mere stille den 15. april.

 

 

 yasothon rocket festival 10[1]

Rockets Festival

 

 

5Rocket Festival I landbrugs samfundene i Issan (nordøstlige Thailand), er raket festivaler vigtige begivenheder med deltagelse af hele landsbyer, som befolkningen betragter som det sidste store " sats " før plantesæsonen starter. Raketterne er beregnet til at opfordre guderne til at sende rigelige regnskyl for at hjælpe de dyrebare ris afgrøder til at vokse. Gennem tiderne er rakketterne blevet mere omfattende of store . De er stilles op på parade den første dag af festivalen . Derefter sendes højt op i luften i løbet af hele hele weekenden. Angiveligt er enorme summer satset på, hvem der kan bygge den bedste og største raket, men i betragtning af at gambling er ulovligt i Thailand - så kan dette dog ikke bekræftes. Hvis en raket ikke starter eller ryger afsted, bliver byggeren af denne raket kastet i et mudderbad som straf. Det vigtigste og største raket festival er i Yasothon provinsen, selv om mange distrikter holder deres egne mindre raket festivaler. Levende folkemusik, drikke af lokal ris vin, skønhedskonkurrencer og en meget høj feststemning følger hver raketaffyring .

 

 

 Visakha Bucha Thailand

Visakha Bucha day

 

 

6Visakha Der er en række vigtige buddhistiske helligdage hele året i Thailand , men den mest betydningsfulde i Thailand er Visakha Bucha Day. Denne dag mindes tre definerede begivenheder i livet Herren Buddha , som alle fandt sted på fuldmåne dag i den sjette måned (kendt som Visakha måned). Den Visakha fuldmåne markerer den dag, hvor Buddha blev født, nåede hans oplysning 35 år senere, og den dag, han døde og trådte Nirvana 45 år efter denne. 

Visakha Bucha Day er en helligdag i Thailand . Datoen er ikke fast, fordi det afhænger af fuldmåne, men normalt falder den maj eller juni. Det er en dag, hvor de fleste thailandske buddhister vil besøge deres lokale tempel ofre. Fordi det er sådan en vigtig buddhistisk dag i Thailand er der også begrænsninger på salg af alkohol denne dag , hvilket betyder, at nogle barer og klubber lukker hele dagen.

 
Kathu Festival 1
Kathu Festival
 
 

7Kathu Festival  Kathu Festivalen er en forholdsvis ny begivenhed i forhold til mange andre kendte festivaler i Thailand , men den er bleven populær og trækker et større og større publikum til hvert år den afholdes . Tilskuerne elsker at besøger gadeboder, se sceneshows, høre levende musik, se udstillinger og de thailandske traditionelle spil med børn. Alt dette finder sted, fordi folk på Kathu ønsker at fremme deres traditioner og skikke og sende dem videre til de næste generationer. I gamle dage var Kathu en egn som havde de 2 vigtigste industrier - nemlig ris dyrkning og tin minedrift. Sidst nævnte var den vigtigste industri for Kathu og den sætter Kathu på verdenskortet. De besøgende på festivalen vil komme til at se en hel meget interessante udstillinger, der laves specielt til denne festival. Festivalen understreger også det faktum at mange Kathu beboere er af thailandsk-kinesisk afstemning. Udstillingerne er udstillett med kinesiske lokale retter ( mange er vegetariske retter ) . Udover dette er der løve dans , kampsport , og parader hvor folk er klædt på i deres bedste kinesiske stil samt Phukets traditionelle kostumer. Der er demonstrationer af hvordan du opretter et offer bord for kinesiske guder. Her placeres de bedste og speciel udvalgte tilbud på bordet . Det er meget vigtig og skal planlægges i god tid. Hver af udstillingerne har en særlig betydning. For eksempel frugter der normalt ses på udbudene på bordene er appelsiner ( som repræsenterer held og lykke ), ananas ( med henvisning til de mange forskellige gode muligheder i livet ), æbler ( fredfyldthed ) og vindruer ( velstand ). Denne aktivitet er traditionel og meget vigtigt for familier, da det er ikke kun en chance for at betale tilbage i forhold til hvad de tror på , ​​men også mulighed for familiemedlemmer til at tilbringe tid sammen. Efter ceremonien, vil kvindfolk starte på madlavning af nudler , svinekød , kylling og skaldyr fra de udstillede borde og så vil de alle spise sammen. Børnene vil også komme til at spise noget lækkert slik , der er specielt lavet til vigtige begivenheder som denne. Påklædningen er vigtig og er tilpasset til de forskellige traditionelle begivenheder i Thailand. For damerne skal de  undgå at bære noget, der er for kort eller for afslørende. Vejret kan være uforudsigeligt det meste af tiden i lavsæsonen. Derfor er det en klog idé at medbringe en paraply. Kathu helligdom, også i Kathu, er kendt som den oprindelige hjemsted for den berømte Phuket Vegetarisk festival. Denne festival er virkelig et besøg værd.

 

 

hungry ghost festival2

Hungry Ghost Festival

 

 

8hungry ghost festival Hungry Ghost festival stammer fra Mahayana buddhismen . Den er baseret på den idé, at der er visse ånder, som er drevet af intense følelsesmæssige behov. I Thailand er de sultne spøgelser kendt dom en Praet. Denne ånd er normalt usynlig for det menneskelige øje, men er menneskeligt lignende med en høj skelet-lignende figur, lang hals, og meget lille mund, som holder det i nogenlunde mulighed at tilfredsstille sin sult.

Det sultne spøgelse er altid på udkig efter næring, men det er ude af stand til at tilfredsstille sin appetit, men gode buddhister i Thailand vil ofre og hjælpe noget af dette i retning af den nærliggende Praet. Det menes, at nogle mennesker ender i denne tilstand efter døden på grund af tidligere karma. Det er endda foreslået, at stofmisbrug er en rute, som mennesker kan blive en sulten spøgelse af, mens du stadig i live.

Som buddhistiske rødder, er de sultne spøgelser på festivalen også påvirket af taoisme og kinesisk folketro. Formålet med Ghost dag er at give tilladelse til familiemedlemmer så at de kan udføre ritualer for at hjælpe deres afdøde slægtninge. Det menes at være en særlig dag, når portene til de lavere verdener åbnes, og det så bliver muligt at hjælpe disse ånder. Folk fejrer denne dag med særlige fødevarer og ved at deltage i helligdomme ved at ofre blomster og røgelse.

 

 

por tor festival (1)

Por Thor Festival

 

9

Por Thor Festival   Når man undersøger hvad Por Thor Festival står for - havner man samme sted som Hungry Ghost Festival .... så indtil videre må vi lade det stå lidt uopklaret hvad denne festival går ud på .... vi undersøger sagen og bliver vi klogere , vil teksten her blive ændret.

 

 

 

phuket vegetarian festival 09

Vegetarian Festival

 

 

10Vegetarian festival Phuket Vegetarisk Festival en en Festival som er en farverig begivenhed og som afholdes i oktober . Man fejrer den kinesiske samfunds tro på, at afholdenhed fra kød og forskellige stimulanser i den niende måned i den kinesiske kalender vil hjælpe dem med at opnå et godt helbred og ro i sindet. Selvom oprindelsen af ​​festivalen er uklare, er man af den opfattelse at festivalen blev købt til Phuket med en omvandrende kinesisk opera gruppe, der blev syg med malaria, mens de udfører operaen i landet. De besluttede sig for at holde en streng vegetarisk kost og bede til de ni kejser Gude for at sikre rensning af krop og sind. Til alles forbløffelse fik opera gruppen lavet en fuldstændig genopretning. Det fejrer ved at holde en festival, der skulle ære guderne samt udtrykke folkets tak for overlevelse af hvad der i det 19. århundrede, var en dødelig sygdom. Efterfølgende er festivalen vokset og har udviklet sig til en spektakulær årlig begivenhed, der med deltagelse af tusinder af mennesker. Mange deltagere flyver fra Kina og andre asiatiske destinationer for at deltage.

 

 Loy Krathong2

Loy Krathong

 

 

11Loy Krathong Loy Krathong er en af de mest populære festivaller i Thailand, op bliver fejret årligt på fuld måne dagen i den 12. månemåned. Det sker mens vejret er godt, og lige efter at regnsæsonen er overstået og der er høj vandstand i hele landet.

"Loy" betyder "at flyde" og "Krathong" er en lille båd lavet af banan blade. Krathongen består sædvanligvis af lys, 3 stk. røgelsepinde, blomster og mønter.

Festivalen stammer fra Brahmin , hvor folk takker Vandets Godhed. Og ved ved måneskin, tænder folk lysene og røgelsespindene, giver et ønske og lader deres Krathonger flyde i kanalen, floden eller mindre vandsteder. Man tror at Krathongen tager synd og ulykke med sig, og ønskerne for det næste år starter. Det er bestemt tiden til at nyde og være glad mens ulykkerne flyder væk. 

Festivallen starter om aftenen , når der er fuldmåne på himlen - hen ad midnatstid. Folk bærer deres Krathonger til det nærmeste vandløb eller flod. Efter at have tændt lysene og røgelsespindene og givet deres ønske , sættes Krathongen roligt i vandet og ma lader dem drive væk til de er ude af syne.

En skønheds dronningkonkurrence er en vigtig del af festivallen og den dag kaldes de "The Noppamas dronninge konkurrence". Noppamas er en legendarisk kvinde fra Thailands Sukhothai periode. 


Fyrværkeri af forskellig slags fyres også af i stor stil i løbet af aftenen.

Mange steder er det også blevet en del af Loi Krathong at sende papir lanterner op i luften.

 

 

  thailand king

H.M king Bhumibol Adulyadej

 

12kongens fødselsdag Kongens fødselsdag Hvornår: 5. december Hvor: Overalt i Thailand – især Bangkok . Thailænderne elsker deres kongefamilie, og derfor fejres kong Bhumibol Adulyadej, fødselsdag selvfølgelig med pomp og pragt. Udover at befolkningen klæder sig i gult og guld, der viser støttet til kongehuset, er der også parader og fyrværkeri. I gaderne vil de se tusinder og atter tusinder af thailændere med billeder af kongen, tændte bloklys og lotusblomster lavet af papir. Kongen døde den 13. oktober 2016 - og hvordan kongens fødselsdag vil blive fejret fremover , må vi lige vente og se.

 

2016 12 01 new king 500px

Maha Vajiralongkorn, søn af afdøde kong Bhumibol Adulyadej, er Thailands officielle konge fra 1. december, 2016. Hans fulde titel og navn vil herefter blive udtalt på følgende måde : Hans Majestæt Kong Maha Vajiralongkorn Bodindradebayavarangkun, Rama X af Thailand.
Vi venter lige og ser om han bliver lige så populær som sin forgænger.
 
 
 
 
Nu har vi på siden omtalt 12 forskellige begivenheder. Hvornår helt nøjagtigt de forskellige ting finder sted - man man lige søge på nettet inden afrejsen, da nogle af begivenhederne skifter lidt i dato fra år til år !!
 
 
41
 
 
 

 Siden sidst redigeret februar 2017


Siden her er pænt besøgt - men vi vil gerne ud til mange flere læsere . Du kan hjælpe os med dette ved at give os et " synes godt om " eller " del " ...... Klik lige herunder .

På forhånd tak


ihpone  

Smilets land

                                                                                                                                                                                    

ris og ros            forside 2 Skriv en kommentar til os :

Klik her

På forhånd tak

 

med venlig hilsen2

 

   mail2

mail@poullarsen.net

Vi sælger ikke rejser

og vi laver ikke rejseforslag .

 

 

Visit2

Det rigtige udstyr4

KLIK OG KØB HER

14

 

trek 66 liter 458x458

meget stort udvalg4

 

 

 

 

                                                 

            

antal besog

0249429
I dagI dag81
I gårI går53
Denne månedDenne måned81
total for hele periodentotal for hele perioden249429
Dag med højest antal 02-25-2019 : 495
Antal gæster på siden lige nu 6
Gå til toppen