generalle oplysninger om Thailand5

  054

 Vi har i årene siden 2005 fungeret som guider for vores medrejsende til smilets land " Thailand "

 

 

nyttige oplysninger

  
Vi bringer her nogle nyttige oplysninger , som er samlet sammen fra vores ture igennem årene til Thailand . De kommer ikke i nogen bestemt rækkefølge - men er skrevet ind efterhånden som de er dukket op. Vi har forsøgt at " krydre " teksten med lidt billeder undervejs , for ikke at den skal blive alt for kedelig 470.


Læs dem !!    - måske står der noget du ikke vidste 
331 og da de er skrevet i helt tilfældig rækkefølge - kan det godt være at det du lige søger , står nederst på siden !!

 

 

002 Malaria piller : De oplysninger vi har kunnet finde frem til på internettet siger alle sammen, at det ikke er nødvendigt at medbringe malaria piller til de områder , som vi besøger på vores rejser til Thailand . Som sådan er der risiko for malaria i Thailand hele året i landlige områder, især skov- og bakkeområder, mod grænserne til Myanmar (Burma), Laos og Cambodja. Der er normalt ingen risiko i de store byer og i de store turistområder som Bangkok, Chiang Mai, Pattaya, Phuket og Koh Samui. Er du det mindste i tvivl hvad du skla gøre - så spørg din egen læge.

 

74Solcreme & Faktor:  57 Solen er stærk på disse breddegrader, så beskyt dig ALTID med solcreme - også på en overskyet dag!!  Pas især på de første par dage, indtil du lige har fundet ud af hvor meget solen brænder her i Thailand . Vi plejer at sige at alt under faktor 20 er lige som at smøre sig ind i vand ! 3 . Hvorfor en du skal købe , er lidt op til dig selv. Så kig dig om når du handler ind og find den du selv har mest tillid til. 
Myg i Thailand: 053Som mange andre steder er der jo også myg i Thailand . Om aftenen når man sidder og nyder vejret på terrassen ....er de mest agressive , synes jeg . Når din dag er slut og du gør dig klar til enten at sætte dig på terrassen eller gå ud i byen om aftenen ... så brug myggespray436.... det er en rigtig god idè .  Så sover du også roligt om natten derefter........ 420
 
004Vaccinationer : Behøves normalt ikke på turist-steder, dog anbefales alle at blive vaccineret mod polio, stivkrampe, tyfus og hepatitis. Hvis du ønsker yderligere information så tjek på: http://www.vaccination.dk . Vaccinationen skal klares senest 4 uger før afrejse. Dette sker hos din egen læge. Og få det nu endelig gjort - hvorfor løbe en risiko. Det er jo lidt som at tegne en forsikring - sker der ingenting - var det jo ikke nødvendigt . Men man har det nu bedre på turen når man ved at dette er i orden og at man ikke løber nogen risiko på dette område. Det er vigtigt at du medbringer det vaccinationkort, som er udstedt af lægen der vaccinerede dig. Du kan se dette kort på billedet her over til højre på siden . Hvis du ved at du igen vil rejse til Thailand indenfor overskuelig tid , så få en vaccination igen når du kommer hjem - så gælder / virker den i 20 år derefter 14 .
 
 
 
005
Kufferten : Ha` godt med plads i din kuffert på vej ud - til de ting du køber i Thailand - de har jo alt derude og det koster ingenting. Man kan købe billige kufferter i Thailand - men men det er altså ikke samme gode kvallitet som du køber i Danmark. Og flyselskaberne er altid mega hårde med kufferterne undervejs - så rejser du meget... så køb en god kvallitet 417 . Vi har fået vores kuffeter smadret op til flere gange - men de er også købt i Thailand til ingen penge - derimod har vi en Samsonite Kuffert købt i Danmark - den klarer turen hver gang og uden skader.  Den har klaret over 20 ture ( som er 40 gange flyvning ) .... så disse extra penge som den koster , er godt givet ud.
 
 
 
 
006
Indkøbsmuligheder: Tja - Her på billedet kan du se hvad det lykkes 2 unge mennesker at købe første gang de var i Thailand - Man køber altså også mest første gang man besøger landet !! - det sker for de fleste og nok også for dig    432   .
 
 
 
 


007

Leje af vandscooter: Tænk dig godt om før du lejer en vandscooter i Thailand . Der er ingen forsikring på disse og et uheld kan ruinere dig for livstid. En ung mand der for nogle par år siden var skyld i en dødsulykke med en vandscooter, blev afkrævet 500.000 d.kr. af politiet i Thailand og måtte ikke forlade Thailand før beløbet var betalt. Din danske forsikring dækker ikke sådan en ulykke  415  .
Så tænk dig grundigt om før du beslutter dig for at leje vandscooter oh hvis du gør det , så overhold de " markeringer " som er opsat i vandet som viser hvor du må være på vandscooteren . !!

  

 

 008

Leje af en Motorcykel:  Lejer du motorcykel i Thailand så husk: Føreren af motorcyklen skal bære hjelm. Der er ikke krav til at passagerer skal bære hjelm.
Ligesom det ikke ser ud som om der er regler for, hvor mange personer der må sidde på en motorcykel. Motorcykler skal have lyset tændt hele døgnet. Der kræves kørekort til større motorcykler. Internationalt kørekort kan anvendes , hvis du er mindre end 6 måneder i Thailand. Mere end 6 måneder i Thailand, så vil forsikringerne ikke være dækkende, med mindre du har et thailandsk kørekort. Og husk lige på , at i Thailand kører man i " modsatte " side  af vejen 416  . Og sker der en ulykke hvor du er indblandet - er det desværre mange sådant at turisten ( dig ) får skylden - næsten uansat hvad.

 


009

Leje af bil: Lejer du bil i Thailand så husk: Sikkerhedssele er påbudt på førersæderne og der holdes ofte politi razziaer for brug af selerne. Brug af mobil telefon under kørsel er forbudt , med mindre du bruger håndfrit udstyr. Biler skal ikke have lyset tændt om dagen. Internationalt kørekort er gyldigt i Thailand ved ophold mindre end 6 måneder. Udover 6 måneder vil forsikringer ikke være gældende, hvis du ikke har et thailandsk  kørekort.  Trafikken er hidsig og farlig. Den kan ikke sammenlignes med dansk kørsel. I Thailand kører man i venstre side af vejen. Hvis du vil leje en bil eller en motorcykel, bør du være en meget rutineret trafikant og sikre dig at køretøj og forsikring er i orden. Lej kun biler af internationale udlejere som f.eks. AVIS. De har en god forsikringsordning som du bør tegne . En japansk bil med automatgear og aircondition koster cirka 2000 baht pr. dag. En Suzuki Jeep kan du få for under 1000 baht pr. dag.

 

 

055

Taxa fra lufthavnen : Taxa kørsel fra alle lufthavnene i Thailand er blevet lidt mere sat i system end de tidligere har været . Førhen råbte og skreg taxa chaufførerne i munden på hinanden og ham der råbte højest - fik turen.

I dag henvender man sig ved en skranke og siger hvor man skal hen. Så betaler man en pris ved skranken og får en billet. En taxa Chauffør følger så med ud til en bil der holder udenfor og venter. Der virker nu meget godt de fleste steder . Det er ikke så stressende som det var tidligere. Skal du have en taxa fra Lufthavnen i Bangkok og ind til byen i Bangkok - kan det være hurtigere at køre ad motorvejen derind. Det koster lidt extra i vejskat - men taxa-chaufføren plejer at spørge først , inden han vælger at køre den dyre vej - det er jo dig der betaler    1    .

 

010Rejseforsikring: Det ser ud som om det er billigst at tegne forsikring igennem sit eget forsikringsselskab. Gør du det, får du også en forsikring der dækker hele husstanden i et helt år. Så kan du måske nå at komme til Thailand igen på samme forsikring 14 . Du kan også vælge at tegne en permanent forsikring der dækker hele verden - året rundt - Det har vi gjort. DET ER VIGTIGT AT HAVE EN AFBUDSFORSIKRING ...... Har du et " Mastercard " ....  kan du også være forsikret igennem dette..........Vi har op til flere gange været udsat for at nogle af vores medrejsende ikke kunne komme med på ferien på grund af sygdom ..... Så er det altså rart at kunne få sine penge tilbage for hele rejsen . Men det er vigtigt at du tjekker beløbene på dit mastercard . Der kan være begrænsning på afbudsforsikring og husk lige at et MASTER DEBET CARD , er der ingen forsikring på . Men Tjek det ALTID inden afrejse.  

Dit gule sygesikringkort dækker IKKE i Thailand. Så bliver du syg og skal behandles, på sygehus eller transporteres hjem, skal du selv betale med mindre du tegner en rejseforsikring. Det kan blive endog meget dyrt at lade være.
Udoverdækning ved sygdom kan du også blive dækket mod bortkommet eller stjålet bagage, ulykke, erstatningsferie i tilfælde af at du bliver syg det meste af rejsen m.m.
Tjek hvad din egen forsikring dækker.
Ulykkesforsikring er ikke det samme som rejseforsikring. Ulykkesforsikringer dækker hovedsageligt erstatninger for invaliditet og nedsat arbejdsevne efter ulykker. Men IKKE selve behandlingerne.
Mange rejsebureauer tilbyder at ordne det hele for dig med de forsikringersselskaber, som de har aftaler med og får provision af. Ikke nødvendigvis de bedste eller billigste  15 .

 

 

011

Hævning af valuta: Når du ankommer til Bangkok kan du hæve penge i hæve-automaterne. Dette foregår på nøjagtig samme måde som hjemme i Danmark. Hæv så at du har til et par dage eller mere . Det koster 30 danske kroner i gebyr pr. hævning... og der er hæveautomater overalt på gaderne . Veksler du 2000 danske kroner får du ca. 10.000 thailandske bath ( kurs juni år 2017 ) .  Det er den mest sikre måde at hæve penge på og husk at pengene rækker langt i Thailand .. så gå ikke med for mange. Der er safe-box på de fleste værelser på hotellerne. Vi har aldrig oplevet at få stjålet penge i Thailand - men alligevel brug safe-boxene. Der er jo mange andre turister i landet samtidig med dig. Hvis ikke du har en bælte-taske til dine penge - er det måske en god idè lige at købe sådan en. Det er jo begrænset for hvor mange lommer der er i dine shorts   2   - og det er jo dem du kommer til at gå i 99,9999% af tiden i Thailand , da det jo er varmt døgnet rundt.

 

 

012Fra Thai Bath til D.kr. :    Vi har lavet denne lille tabèl til omregning fra Thailandsk valuta til danske penge. Et nyttigt lille værktøj når du handler i Thailand. Vi plejer at udlevere den til dem vi rejser sammen med. Den er selvfølgelig lavet lige før afrejsen og med de aktuelle veksel kurser. 14 Tabellen kan downloades her på hjemmesiden under afsnittet : Service. Du kan også der bestille den med den nyeste kurs !! Og du kan selvfølgelig også lave den selv. Husk at den lige skal lamineres - så at den tåler vand .

 

013

 

Vægt på bagage m.m. Vægten af din kuffert må ikke overstige 30 kg pr. person. Du må medbringe 1 stk. håndbagage, der maks. må veje 15 kg og måle 23x40x55 cm. Bemærk: Følgende håndbagage må ikke medbringes om bord:

  • Væske, parfume, gelé og spray – max. 100 milliliter – svarende til én deciliter pr. beholder 
  • Du må gerne medbringe flere beholderne (flasker, dåser, tuber mv.), men de skal kunne være i en gennemsigtig én-liters pose, som skal være lukket 
  • Posen skal være genlukkelig, og du skal selv medbringe den. Godkendte poser kan købes i blandt andet Føtex og Matas, samt i butikker i lufthavnen 
  • Efter sikkerhedskontrollen kan du købe varer (herunder spiritus, parfume og andre væsker) som hidtil. Varerne udleveres i en forseglet pose, som først må åbnes efter ankomst til slutdestinationen 
  • Man skal desuden tage overtøjet af og tage bærbare computere og anden større elektronik ud af sin taske inden sikkerhedseftersynet

Væsker og væskelignende stoffer omfatter geleer, cremer, blandinger af flydende og faste stoffer samt indholdet i beholdere under tryk, f.eks. barberskum og spraydåser.  Desuden alle former for drikkevarer, tandpasta, hårgelé, parfume, læbestift, lippgloss, mascara og andre stoffer med lignende konsistens.

 

 

 

014

Sikkerheds-kontrol :Læg evt. penge, kreditkort og mobiltelefoner i tasken, inden du går igennem scanneren. Medbringer du en bærbar computer, skal denne tages op af tasken inden sikkerhedskontrollen, så den kan køres igennem separat. Husk at du ikke må tage billeder i området hvor kontrollen foregår . Husk at hvis du har et bælte på - kan du blive bedt om at tage dette af . Hvis du gør som du bliver bedt om - går det hele meget nemmere og du kommer hurtigere igennem disse tjek og de gør det jo for din skyld . Det er jo dig der skal op og flyve og ikke dem  435 .

 

 

015

Mad og drikke ombord i flyet:  Næsten uanset hvilken klasse du rejser på , er mad og drikke om bord i flyet inkluderet i prisen . Og helt specielt med Thai - Air er der mega god service på hele turen. De rejse som vi arrangerer er ALTID MED THAI-AIR    9 . Dog vil vi efter 2016 afprøve andre flyselskaber - det kan du læse om andet sted på hjemmesiden .

Du kan selvfølgelig flyve med mange forskellige selskaber til Thailand og det er sikkert nok også OK. Men vi har altså valgt at flyve med Thai Air på vores ture før år 2017 - selv om det er lidt dyrere . Oplevelsen huskes længere end prisen . Vi ville bare være 100 % sikker på at dem vi havde med på rejsen fik en god oplevelse helt fra start til slut på turen . Men nu har vi droslet lidt ned på aktiviteten med at have andre med og har vi andre med - aftaler vi på forhånd hvem vi flyver med , da dem vi nu har med , kun er er personer som har været med før og som har prøvet  " Thai Air " .  

 

 

 

016Vandtæt opbevaring : Mange af de ting vi foretager os i Thailand foregår ved vandet eller  " på vandet " . Og du har jo altid kamara og penge med dig. Det kan derfor være en god idè at have en vandtæt opbevaringsmulighed. I Thailand kan du på " alle gadehjørner " købe en vandtæt taske til at have med ved vandet. De findes i flere størrelser. En vandtæt taske til 20 kg kan købes for omkring 50 d.kr.    

 

 

 

050

Tidsforskel og Jetlag : Tidsforskellen mellem Danmark og Thailand er seks timer ( ved Dansk sommertid er det fem timer )

Jetlag: Nogle mennesker har det svært med at skulle omstille sig til et andet tidspunkt på kort tid - altså får man det der hedder " Jetlag " ...Det har nu aldrig været noget problem for os ... sørg for at få sovet i flyet - så at du er udhvilet når du når frem til feriestedet.... Ok - den første dag er man lidt træt - men det går hurtigt over   420

 

 

 

056

Sovepiller i flyet: Kan du ikke sove i flyet under den 10 timer lange flyvetur - ja så har du muligheden for at tage en sovepille . Hvis du flyver med Thai Air ... så serverer de mad lige når du er kommet i luften og efter maden bliver der nogle timer , inden den næste servering kommer - som er en god times tid før landing i Bangkok .  I den tid kan man jo godt sove lidt. Vi har tit benyttet os af at tage en sovepille . Så er du også lidt mere udhvilet når du når frem og det er faktisk en meget god ide - for natten  " forsvinder " jo mens I flyver.... når I lander i Bangkok er det morgen og en ny dag er begyndt.

 

 

051Støttestrømper på i flyet: Sidder man i et flysæde fra København til Bangkok , vil benene typisk svulme op med én liter væske. Væskeansamlingerne medfører et højere tryk i benene, hvilket fører til, at blodårerne presses sammen.
En selv beskeden formindskelse af årernes diameter, betyder et markant fald i den hastighed, hvormed blodet flyder gennem årerne. Og så er det, risikoen opstår. Jo lavere gennemstrømningshastighed, des større risiko for at de røde blodlegemer ”klistrer sammen” til en prop. En risiko der i fly forøges af, at trykket i kabinen kun er tre fjerdedel af trykket ved jordens overflade.

Så en god ide vil være at bruge støttetrømper på flyveturen ... og jo ældre du er - jo større er behovet " nok " for dette  1 . Og sørg også for at komme op og gå lidt under flyveturen . Der skulle være rigeligt med plads i flyet til at du kan gå lidt rundt. Omkring toiletterne kan man som regel få en sludder med nogle andre personer , som også lige har behov for at " strække ben " .

 

 

 

18

Bangkok Lufthavn: Bangkok har den 28. september 2006 åbnet deres nye store internationale lufthavn, Suvarnabhumi Airport. 
Lufthavnen har verdens højeste kontroltårn på 132 meter og verdens største enkelte terminalbygning på 563.000 m2. Et imponerende design, hvis navn oversat til dansk betyder " det gyldne land ".
Den nye lufthavn ligger ca. 28 km øst for Bangkok og afhængig af trafikken tager det ca. en times tid at køre med bus/Taxa til Bangkok centrum.
Ombord på flyet vil du få udleveret dit ankomstkort, som er en god ide at udfylde inden din ankomst til Bangkok Lufthavn. Instruktioner om hvordan dette kort udfyldes fås af personalet ombord på flyet eller du kan downloade " hjælp " her på hjemmesiden under afsnittet " SERVICE " .
Inden ankomst til Bangkok vil du også modtage den nødvendige information ang. paskontrollen, bagageudleveringen og toldkontrollen ved ankomst til Suvarnabhumi Airport. Vær opmærksom på de " røde " og " grønne " udgange, efter bagageudleveringen. Brug altid de "grønne" udgange såfremt du ikke har noget at fortolde.
Der er godt skiltet i lufthavnen, så det er let at finde rundt. Det anbefales at du har dit pas parat efter ankomst, da du skal igennem immigrationen/paskontrollen lige efter ankomst . Og husk at bevare roen - så går det hele meget nemmere og du er forholdsvis hurtig igennem , og skal du videre med et andet fly - så flyver de ikke før du er med . Din kuffert er jo kommet til det næste fly og " den venter på dig " . Er der pres på kontrollen og tiden nærmer sig hvor du skal med næste fly ... står der personal med skilte med dit navn og vinker dig hurtigt igennem . Så bare rolig - der er styr på tingene  451

 

 

 

19Aircondition : Der er varmt i Thailand og under dit ophold i Thailand, vil du opdage at der nærmest er status i at have så kold en temperatur som muligt på hoteller og i stormagasiner. Ligeledes i bussen rundt på ture , kan der til tider føles koldt og du anbefales derfor at medbringe en tynd trøje.

 

 

 

052

Electriciteten i Thailand: Elektriciteten i Thailand er de samme 220 volt som i Danmark, men stikkene er udformet anderledes. Der kræves IKKE en adapter til brug af diverse elektriske artikler - da " vores " stik passer i kontakterne.

 

 

 

    

0731 Drikkepenge : Det er meget almindeligt at give drikkepenge i Thailand. På restauranter og lignende bør man give ca. 10-15%, det samme er gældende for taxikørsel. Vær dog opmærksom på at mange restauranter har man allerede indregnet drikkepenge i regningen når du får denne. Så er det op til dig selv om du vil give mere.

 

 

 

059

Du kan få vasket dit tøj : Er du på ferie i Thailand i  " længere tid " - så benyt dig endelig af at kunne få vasket tøjet lokalt. Gå ud på gaden og find et sted hvor de tilbyder at vaske tøj for få penge. Vi bruger det altid når vi er i landet. Du afleverer tøjet den ene dag og kan hendet det den anden dag.... Luksus  .. mange steder er det ved de små turistkontorer de også tilbyder tøjvask . Og vi gør de fleste gange også det , at vi får vasket tøj lige inden vi rejser hjem - så er det klaret når du kommer hjem.

                                                                    6        7

 

 

074Taxakørsel i Thailand :  ( afsnittet her gælder mest taxa i storbyerne og mest Bangkok ) Tag altid en taxa med "Taxi Meter" skilt på taget. Andre kan være direkte livsfarlige at køre med.
Bed altid om at bruge "Taxi Meter" . Det er aldrig billigere at aftale prisen og køre uden taxi meter. Taxaen skal bruge taxi meter. Sig evt. turist police ( og tag en mobiltelefon frem ) hvis de nægter eller forsøger at snyde, for det har de reskekt for. Specielt til lufthavnen vil de forsøge at få 1-200 bath mere en taxi meter prisen. Du skal ikke give drikkepenge, selv om det ser ud som det kræves. Rund op til hele 5 eller 10 bath. I Bangkoks nye lufthavn er en " Public Taxi Stand " hvor taxa`erne er registrerede og du får en kvittering med. Denne service koster 50 bath, men så er du også sikker på at komme det rigtige sted hen, til den rigtige pris og hurtigst muligt. Der holder altid nogle andre " udenfor " køen - tag ikke dem. 
Du finder " Public Service Taxa`erne " ved udgangen umiddelbart til højre efter du kommer ud af forhallen. Bare gå forbi de store mængder af folk der vil sælge dyre Taxa`er og hoteller og gå direkte til Taxa`erne udenfor.  
Prisen for taxa kørsel i Bangkok :
35 Bath i startgebyr ( D.kr. 5,18 ) inkl. de første 2 kilometer . Lidt extra når der er kø - og det sker da tit i Bangkok  . Herefter koster det ca. 5 bath ( D.kr. 0,75 )  pr. kilometer. Ha` altid småpenge med - chaufføren vil ofte påstå at han ikke har byttepenge med og dermed få flere penge. 500 Bath vil de aldrig modtage og når det kommer til betalingen og evt. misforståelser har de en meget stor evne til slet ikke at forstå bare èt ord engelsk eller meningen med noget som helst .....
Motorvejspenge ved taxa kørsel :
Der betales for evt. motorvejspenge ved at give chaufføren penge undervejs , men hold øje med prisen på skiltet ved betalingen. Typisk 25, 30 eller 40 bath. De elsker at beholde byttepengene - især hvis du sidder og snakker. Er du for nærrig til at betale de 70 Bath ( D.kr. 10,35 ) det mange gange koster at køre på motorvejen, vil du sikkert 2 timer senere ( måske stadig i taxa`en ) fortryde at du ikke gjorde det og havde været fremme efter 40 minuter i stedet for de 2 timer .
Hvordan stopper jeg en taxa ?  
Armen nedad og lidt ud på vejen. Vift let med hånden som om du vinker den ind til siden. Ingen pift eller hænderne over hovedet 2.
Chaufføren " Glemte " at starte Taxa metret ?
og kræver 50 bath for en meget kort tur. Stik ham de 35 Bath som de første 2 kilometer koster og stig ud.
Fortæl taxa chaufføren hvor du skal hen :
Chaufførerne forstår ikke engelsk og kan ikke læse kort. Og da slet ikke hvis det hele står på engelsk. Få evt. hotellet til at skrive adressen på Thai hvis det er lidt ukendt. Lær at sige gadens navn. Og helst et kendt sted i nærheden. Tag selv et kort med også og et visitkort fra dit hotel med adressen på Thai så du lettere kan finde hjem igen.
Kører Taxa chaufførenen omvej med mig ?
Det sker sjældent. Det er ikke som i København hvor turister bliver kørt 3 gange omkring hovedbanen inden turen går videre.  De vil nogle gange spille dumme og "overse" et kryds de skulle dreje i og dermed en omvej. Det er ikke pengene der vil irritere dig, men mere de 15 minutter det tager at komme tilbage til samme kryds. nummerplade

Kig på nummerpladerne :

Husk at når du kører med Taxa eller anden bil , som kan være bestilt at dit hotel - så vær opmærksom på om bilen har gule eller grønne nummerplader . Det skal den have for at være godkendt til erhvervskørsel . Vi ser desværre alt for mange " private " mennesker køre rundt og lege taxa .... og de har ingen forsikringer der dækker i tilfælde af uheld . 

 

 

061

Apoteker: Har du ondt i maven eller har du et eller andet du skal have piller til - så gå på apotekerne i Thailand. De er supergode til at hjælpe og kan du ikke forklare hvad dit problem er... så har de lige et oversættelses program på deres computer. Så skriver du på dansk og de oversætter til " noget de kan forstå " . Vi har haft meget glæde af dette i gennem årene i Thailand.

 

 

 

060

Turistkontorer på gaden : Kom endelig ud og se noget når du er i Thailand. Snak med de små turist kontorer på gaden.... De har altid en idè om et eller andet du skal se og deres priser er fornuftige - meget billigere end hvis du booker samme ture igennem dit rejsebureau ... Vi benytter ALTID disse små turist kontorer når vi er i Thailand. De er 100% ærlige. Har du aftalt en tid de skal hente dig på dit hotel - ja så kommer de til aftalt tid.

Se i øvrigt vores afsnit på denne hjemmeside om  " udflugter i Thailand "

 

 

063

Massage : " M-a-s-s-a-g-e "  ,  " M-a-s-a-g-e "  det ord vil du komme til at høre rigtig mange gange når du går på gaden i Thailand . Alle steder tilbydes der massage og det skal du da absolut prøve. Der er mange forskellige muligheder for massage og det er bare at gå i gang .

Alle steder tilbyder de også det der hedder " foot scrub " og der skal man lige passe lidt på.  6 .064

Har du hård hud på fødderne - høvler de mange gange dette af. De bruger ofte skarpe knive til dette og resultatet kan være meget forskelligt.

065

Jeg har prøvet at få høvlet så meget af fødderne , at de faktisk blødte bagefter og det er naturligvis ikke rart. To dage efter dette kunne jeg ikke gå i vandet og det er jo surt når man er på ferie. Vores erfaring er at de " små massagesteder " er de bedste steder - da de giver sig tid til behandlingen og er meget nænsom med " høvlen " .

Kvinderne får mange gange også lavet deres negle når de er på massagestederne. 066

Og det ser jo også ganske nydeligt ud - vær bare opmærksom på at det ikke holder så lang tid - men det koster jo så til gengæld ikke ret meget at får gjort dette - med blomster og det hele . Du kan jo " måske " lige nå at besøge dem igen inden hjemrejsen .            

 

 

 

Sælgere på stranden: 067Hele tiden på strandene i Thailand - vrimler det med sælgere. Tag det som en extra oplevelse - de vandrer frem og tilbage på stranden og prøver hele tiden at få solgt noget. Man får jo altid købt et eller andet når man møder disse sælgere , og det er vel egentlig også meget sjovt ...... man lærer med tiden at " leve " med disse sælgere . Og er der en dag de ikke er der - ja kan man faktisk komme til at savne dem 397 .

 

 

 

Mad på stranden : 068Ligger du på stranden og ikke gider at gå op i byen for at spise frokost - så er der også mulighed for dette på stranden. Et " vink " til en sælger og du kan få " dagens middag " . Og det skulle være Ok .

 

 

 

 

021

Lokaltransport: Hvis du ønsker at benytte de lokale " tuk tuk`er " ( små 3 hjulede biler ) eller cykeltaxier, skal der forhandles kraftigt om prisen for turen , før turen startes - det samme er gældende for lokale " taxier " på de forskellige badesteder , altså i turistområderne. Mange steder i turistområderne står der skilte med priser på bestemte afstande i området - brug dette som vejledende.

 

 

 

069

Morgenmad på hotellerne : Uanset hvordan du har booket dit hotel værelse , om det er igennem rejsebureau eller om du selv har gjort det - så er er der som regel altid morgenmad med i prisen.

Og morgenmaden i Thailand er som alt andet mad - helt perfekt. 070Dog har de ikke rugbrød som vi jo har i Danmark .... men med tiden har de dog fået lidt mørkere franskbrød - men der er dèt man forventer på morgenbordet , bortset fra rugbrød .

Man kan sagtens blive mæt så at man kan klare sig et stykke op ad dagen - så bare slå dig løs ved morgenbordet.

 

 

 

Prøv at smide 100 bath til rengøringen :071 Rengøringspersonalet på hotellet får jo ikke ret meget i løn for det de laver og vil du belønne dem - så læg drikkepenge til dem ( 20 bath )

Hvis du en dag vil belønne dem lidt extra - så læg 100 bath og du vil se en forskel på dit værelse . Jeg havde et par gange set naboens værelse dekoreret med flotte opsætninger i håndklæder - så en dag smed jeg 100 bath ( 20 d.kr ) til rengørringen og så blev det min tur - se billedet.

 

 

22

Værdier: De fleste hoteller har en eller anden form for værdiboxe - enten på værelserne eller i lobbyen. Bemærk at brug af hotellets bokse normalt sker på eget ansvar, eller med begrænset erstatningspligt fra hotellet. Det er en god idè at notere evt. numre på kreditkort, pas m.m. i tilfælde af tab. Men som før nævnt har vi aldrig oplevet at miste noget i Thailand. Men der er jo også andre en Thailændere i Thailand  8 . Så sund fornuft er altid godt  .

 

 

 

86

Påklædning: Klimaet er meget fugtigt og varmt, så medbring derfor let bomuldstøj samt lette åbne sko. Den thailandske befolkning er meget venlig, og accepterer det meste fra landets gæster. Ikke mest grundet deres religion viser de stor ærbødighed og hensyn. Du skal være opmærksom på, at besøges et lokalt hjem, tages skoene af, før man træder ind i hjemmet.
På badestederne klæder man sig som derhjemme om sommeren. Mænd bør ikke gå med bar overkrop i byområderne. Thailænderne finder det uhygiejnisk med bar overkrop på barer og restauranter. Kvinder bør ikke gå topløse på standene   .376 . .

 

 

047


Klimaet i Thailand:  Thailand kan siges at have tre slags årstider, nemlig varm, "kølig" og våd. På grund af den lange nord - sydafstand og indvirkningen fra monsunerne i syd har disse årstider forskellig længde. Som tommelfingerregel varer den kølige årstid fra november til februar, den varme årstid fra marts til maj og den våde årstid fra juni til oktober. Regnen kommer som regel som korte, gennemblødende styrtregnskyl, som sjældent varer mere end et par timer ad gangen, og bør derfor ikke afholde rejsende fra at besøge Thailand i regntiden, hvor plantevæksten og vandfaldene optræder i deres mest overvældende pragt. Gennemsnitstemperaturen er i den varme årstid på 34 ° Celsius og i den kolde årstid på 31 ° Celsius. Temperaturen i syd viser den mindste variation. Længere nordpå er de tilsvarende temperaturer henholdsvis 36 ° C og 29 ° C. Man skal gøre sig klart, at der tales om gennemsnits-temperaturer, de kølige årstider nordpå kan nattemperaturen let falde til 15 ° C eller lavere, mens temperaturen i den varme årstid ofte overstiger 40 ° C, især på den nordøstlige side    427    .

 
 
 
 
023

Maden i Thailand: De lokale thai retter kan være meget krydrede , pas derfor i starten på, når du bestiller. Det thailandske køkken er rig på smagsoplevelser fra alle egne af landet. Alt findes fra luksus restauranter til de små rullende gadekøkkener.
Når man går ud og spiser kan det være lidt ( eller meget ) svært at få et bord til f.eks 15 personer - da mange af restauranterne er små i Thailand - men de vil gerne lave et bord til 15 , men man kommer måske bare til at vente lidt længe på at de finder plads til så stort er bord . Derfor kan det være en idè at man deler sig lidt op i hold , når man går ud og spiser. Der lyder jo ikke så voldsom at sige : vi skal bruge 3 borde til 5 personer ved hver - som at sige at vi skal bruge èt bord til 15 personer. Når amn så får anvist et bord og får udleveret menu-kort , et det en god idè at sige til tjeneren, at man er mange " familier " samlet og at man ønsker at få regningerne delt op pr. familie. Dette gøres nemt - bare de ved det fra starten. Så kommer man til at hedde : family one - family two - o.s.v . Det er ikke noget problem.
Og det er jo spændende at gå ud og spise - hvordan mon det smager, det man skal have - men glæd jer bare...... det er godt og nogen gange lidt stærkt . Men det bestemmer du selv. Mange menukort er markeret med chilli ud for hver ret. Du skal nok ikke lige starte med den der er markeret med 5 stk chilli udfor  
.
Jeg har èn gang bestilt en chilli-suppe og den var squ for stærk. Så den røg ud igen og jeg måtte så købe en anden suppe - til 6 kroner   . Så nu er jeg lidt mere forsigtig - men det ska` da prøves 
 . Og en anden ting du lige skal vide er: bestiller du f.eks. forrèt - hovedret og dessert, kan du komme ud for at få hovedretten før forretten. Sådan gør man åbenbart i Thailand. Så hvis du vil være helt sikker på at få maden i den rigtige rækkefølge  - så bestil èn ret af gangen. Se også afsnittet " Thai-mad " andet sted på denne hjemmeside.
      

 

024

Drikkevand: Vand i hanerne kan IKKE drikkes. Det anbefales at købe mineralvand - med eller uden brus. Vær opmærksom på at hvis du får serveret drikevarer med isterninger i - så kan isterningerne - hvis de er grumsede - være lavet af lokalt vand. Men sørg altid for at drikke rigeligt med vand i løbet af dagen. Og Øl tæller ikke med i den mængde væske du skal indtage hver dag - DESVÆRRE   424   .

 

 

 

Drinks i Thailand: Når man er på 046ferie - skal man da også have drinks 9 ... og der er udvalget stort mange steder. Men husk - du får nødvendigvis ikke de bedste drinks der , hvor du betaler mest for dem. Tit er der nogle steder direkte på gaden , hvor man kan købe drinks til meget billige penge... og de smager perfekt... OK - de er ikke pyntet med diverse paraplyer og andet... men smagen er fin.

 

 

 


Isterningerne i dine drinks :De is-terninger som du ser rundt omkring i barer i Thailand og som bliver brugt i dine drinks m.m. bliver leveret til restaranterne fra lokale firmaer. Altså skal man ikke være bange for at de er lavet af de lokale vand. Så du kan roligt nyde din drink uden frygt for at blive syg - med mindre du drikker for mange   426   .

                                            058                                                                                                                                                                                                                       

 

025

Foto-udstyr: Der er rigtig meget at tage billeder af i Thailand. Det er derfor en god idè at have et rimelig stort memory-card i sit digital-kamera.
Der er også den mulighed at du kan få dine billeder brændt ud på en CD - når dit memory-card er fyldt op. Dette klares mange steder derude og på kort tid og koster ikke ret meget. Husk lige at se at billederne er kommet over på din CD-rom inden du sletter dem i dit memory-card. Det var bare et godt råd herfra.....   72

 

 

 062
Flyvetiden : Flyvetiden fra København til Bangkok ca. 10½ time. Bangkok-Phuket ca. 1 time. ... Tiden kan måske føles lang.... men der er film at se på skærmen i flyet.... og du kan tage et enkelt spil eller to. Hvis du vil bruge dine egne hovedtelefoner i flyet - så kig længere nede på denne side for at se hvilket stik du skal bruge.

 

 

 

 

075

Befolkningen i Thailand: Hvis vi skal kigge på Inbyggertallet i Thailand , så ligger det på omkring 63,5 millioner indbyggere og hvoraf der i Phuket er 231.000 og i Bangkok bor der 6,5 mill .

 

 

 

De 2 kongerneStyreform:  Styreform Monarki, Kong Bhumibol har regeret landet siden 1946 , men døde i december 2016 . Han var meget populær i Thailand .

 

 Den nye konge hedder : Vajiralongkorn og indtrådte kort tid efter den forriges død.

Religion i Thailand: Buddhister (95%) Muslimer (4%)

 

 

 

 

 

77Visum: Det er kun nødvendigt ved ophold på mere end 30 dage. Du får et 30 dages turistvisum ved indrejse. Skal du opholde dig længere, kan man få et 60 dages turistvisum. Tjek for mere information på: http://www.thai-consulate.dk/ .

I flyet udfylder man det visum man skal bruge i sin ferie. Du kan se en oversigt over hvordan dette udfyldes under afsnittet " service " ... der kan du også printe hjælp ud og tage med i flyet.

 

 

 

78 Sprog: Det officielle sprog er Thai, som blandt andet har nogle kinesiske dialekter. I turistområderne klarer man sig fint med engelsk. Vær ikke nervøs for at snakke til thailænderne - de er MEGA flinke og de gør alt for at forstå dig. Almindelig " skole-engelsk " er alt nok for at kunne begå sig i Thailand. Bare snak løs .... når først du kommer igang - kører det bare derud af .  

 

 

 

030Krybdyr :  Ofte møder du thailændre, der går rundt med dyr, du kan blive fotograferet med. Det er ofte dyr der lever under grumme forhold, og er taget fra deres mor fra helt små for at se nuttet ud på din arm  437    . Små myg og fluer kan der være mange af, nogle er ret generede af deres bid. Apoteker og supermarkeder har altid myggespray og olier, hvis du ikke har taget noget med fra Danmark.

Mange thaiere forsøger at sælge ydelser hvor dyr er involveret. Slanger, rovfugle gibbon-aber, elefantunger... til fotografering, eller til at ride på. Gør dyrene en tjeneste ved at sige nej til disse tilbud. Dyrene har det som regel ikke godt, og må aflives når de bliver voksne  12 ..... og ja når så det er sagt - så har jeg selv svært ved at sige nej til at blive fotograferet sammen med farlige dyr og jeg ved godt at det er forkert .... men man vil jo gerne have billeder med hjem til foto albummet .... så jeg vil lade det være helt op til dig selv hvad du vil gøre. I et andet afsnit her på hjemmesiden kan du se de forskellige dyr vi har mødt på vores ture i Thailand og du kan også se et afsnit om hvordan elefanterne behandles i Thailand    438   .

 

 

 

 

031

Post og Internet: I Thailand ligger der postkontorer i de fleste byer, og der er opsat postkasser. Postkort og frimærker kan købes i de fleste kiosker og souvenir forretninger. Køber man større ting (møbler, malerier osv.) kan det ofte betale sig at sende det hjem med post.

Internet cafeer med ADSL forbindelser findes også i de fleste byer, og mange hoteller tilbyder denne service. Priserne er rimelige men forbindelserne kan være lidt sløve på net cafeerne. Mange steder er der nu efter 2009 kommet tråløs internet på hotellerne og man køber sig ind på dette - typisk 200 bath pr. dag ( 33 d.kr. ) hvis man er interesseret i dette..... og vi må nok erkende at vi booker hotel efter om der er " free Wi-fi " hvis det er muligt      439      .  Og det er der de fleste steder i dag.

 

 

 

79Hvor mange bath skal jeg så hæve i lufthavnen: Du betaler et fast gebyr per hævning til din bank, så derfor er det billigere at hæve flere penge ad gangen. Du kan normalt maximalt hæve svarende til 2.000 danske kroner om dagen. Svarende til ca . 10.000 Baht. Nogle ATM giver mulighed for selv at taste beløbet du vil hæve ind og så kan du taste 12.000 eller 13.000 Baht. Andre har faste forslag som i Danmark og der kan du vælge 10.000 Baht . Alle ATM har både engelsk og thai på skærmene.
Hvorfor veksle til små sedler? Skal du med taxa til dit hotel vil en taxa chauffør ikke kunne give tilbage på en 1.000 baht seddel. Derfor kan det være en god ide enten at få vekslet en 1.000 Baht seddel til 100 Baht sedler eller veksle 100 danske kroner til thailandske penge i en af veksel boderne. Mange chauffører siger at de ikke kan give tilbage i håb om at du så siger at " beløbet " passer.   3

VISA og Mastercard accepteres de fleste steder.

HUSK : Hvis du bruger MASTERCARD i Thailand omregner de til meget dårligere kurs end den du får på dit Visakort. Og Mastercard tager 0,75% i gebyr af dit købsbeløb når du bruger dette i Thailand. KONTANT viste i fjernsynet på et tidspunkt at man nemt kunne komme af med 1500 kroner i gebyr ved brug af MASTERCARD på en rejse til Thailand, som den vi skal på - så tænk dig om inden du svinger dit MASTERCARD ud.

 

Tag danske penge med :

Veksel kasseGebyrerne florerer jo efterhånden over alt og det gør de også på din hævning med kort i de thailandske automater . For udover det gebyr som du betaler din danske bank for at bruge kortet i hæveautomaten ( 30 d.kr ) - så trækker automaten lige extra 220 bath ( 44 d.kr. ) når du hæver dit beløb. Den bedste løsning er at tage danske penge med til Thailand og opbevare disse i safeboxen på hotellet. Efterhånden som du så skal bruge openge - så gå til de vekselkontorer der ligger på gaden og få vekslet til bath der . Veksl ikke flere penge end du skal bruge på ca. en uges tid .

Du får også en bedre kurs her på disse steder 90 .

 

 


 

80

Tuk tuk & Taxa : Det er muligt at bestille både tuk-tuk og taxa direkte på gaden. Både taxaerne og tuk-tukerne har faste priser, men man ”prutter” prisen ned, ALTID før turen påbegyndes. I Karon har de minimums priser på 200 bath.

Tuk-tuk-taxi som de kaldes - de små spraglede minibusser, som findes overalt på øen.

Det er som regel dyrere at køre om aftenen, om natten og i højsæsonen mellem december og februar.

Du kan også leje en tuk-tuk eller taxa for en hel dag. Prisen kommer an på hvad slags køretøj du vil have og hvor du vil hen, Chaufførerne er som regel søde og vil gerne guide dig. Du kan med fordel finde en fast engelsk talende chauffør. Chaufførerne får oftest kommission hvis du handler på nogle af de steder I standser ved, for eksempel krokodillefarme og perlefarme. Så du kan nemt risikere at de kører forbi disse steder og foreslår dig at besøge disse.

 

 

 

043

Mad og drikke : Det thailandske køkken har taget det bedste fra indiske og kinesiske køkken. De mest almindelige krydderier og mest fremtrædende smagsindtryk er citrongræs, koriander, ingefær, limeblade, kokosmælk og chili.

Phukets spisesedler domineres af fisk og skaldyr, men internationale retter fra de fleste af verdens mad traditioner kan man også sagtens finde her.

Der findes en del danske hoteller og spisesteder i Kata.

Thaierne selv og desuden mange rejsende spiser lækker og billig hverdagsmad fra de mange navnløse gadekøkkener, som findes over hele øen. Desuden kan maden fra de mange kørende køkkener anbefales.

De fleste køkkener lukker kl. 22.30-23, det er almindeligt at spise aftensmad fra kl. 18-21.

Det meste lynsteges i wok mens du venter og er derfor altid friskt, velsmagende og magert.

I Thailand serveres og spises maden i den rækkefølge, som den bliver klar – hvilket ikke nødvendigvis er i den rækkefølge du har bestilt den i.

Der serveres kogt ris til det meste. Her tager man hovedretten og lægger midt i risene, som så suger og neutraliserer lidt af de stærke krydderier. Man spiser med gaffel og ske.

 

 

 

 

Pri81ser i Thailand: Thailand er et billigt land at holde ferie i . Man kan købe en del mærkevare, guld, briller og kunstværk billigt. Derudover er der et mega stort udvalg billige kopi varer og souvenirs . Håndsyet tøj fra den lokale skrædder koster næsten ingenting i Thailand. Man spiser godt og billigt, og diverse service ydelser som massage , vask mm. er billige. Ture og indgangs priser til diverse turist steder, er efterhånden ret godt med i pris. Importerede varer er næsten samme pris som her hjemme.

 

 

 

 83Den rigtige pris :   Da rigtig mange ting i Thailand er til forhandling, kan det ofte være svært at vide hvor meget man skal give for tingene. En god ting at have med i baghovedet er at en ufaglært thai har normalt en dagsløn på mellem 200-400 baht ( 40 - 80 Dkr. ) , og en gennemsnits månedsløn ligger på 5-7000 baht ( 1000 - 1400 Dkr. ) . Den rigtige pris er ikke altid den laveste , men den pris som begge parter er tilfredse med. Og det er ikke skænderiet værd at forhandle om de sidste 100 baht, dvs. 20 dkr .

 

 

033Drikkevarer: De lokale ølmærker er meget populære. Singha er næsten synonymt med øl i Thailand. Den findes i to varianter. Almindelig Shingha og den mildere Shingha Gold. Disse koster 6 kr. i butikker og 15-20 kroner på restauranter. Den stærkeste øl - som faktisk er billigere - hedder Chang beer, " elefant-øl ! . Mærket er polulært, men mest pga. prisen, 60 bath ( 12 d.kr. ) for 33 cl. Man kan få de fleste internationale ølmærker, som brygges på licens. De er dyrere end de lokale øl.

En Carlsberg eller en Heineken koster 45 baht ( 10 d.kr. ) i butikker og 100 baht ( 20 d.kr. ) på en restaurant.

Vin er importeret og dyr, en flaske middelgod Chardonnay fra Australien eller Chile koster godt og vel 400 baht ( 80 d.kr.) i kioskerne. For et glas god vin på en restaurant skal du regne med omkring 200 baht ( 35 d.kr.)

En flaske af den lokale Mekong whisky koster ca. 35 kr. hos den lokale købmand .

 

 

 

 

026

Dagligvarer: Hos den lokale købmand - som i Thailand er en 7-eleven, kan man købe de fleste nødvendige dagligvarer til rimelige priser.

De kendte produkter som Mars, Kims chips osv. er dog ikke specielt billige.

Alkohol kan købes i de lokale butikker til billige penge, her er de kendte. Store varehuse som BIG C og Tesco Lotus kan man nu møde flere steder i Thailand.

 

 

049

Udflugter : Der er mange muligheder for udflugter når man først er kommet til Thailand og man kan sagtens selv booke disse ture direkte derude. Thaierne er nemme at snakke med - taler rimeligt godt engelsk.  Du kan f.eks booke en speedbådstur for en hel dag. Er I flere sammen kan man booke speedbåden " privat " - altså kun til Jeres selskab. Så har man båden fra morgen til aften og der er 2 mand med. I prisen er der som regel inkluderet mad og drikke - samt frugt. En heldags tur koster ca. 1500 d.kr - og er man nogle stykker til st dele dette beløb er det jo ikke så meget til hver. De har forskellige tur-forslag - så bare kom igang 14 Vi har et specielt afsnit på hjemmesiden der hedder "FORSLAG UDFLUGTER" - se dette. Og er I få stykker afsted ... så tag med på en bådtur sammen med andre... Der er masser af både der sejler ud hver dag.

 

 

 

 

027Høje bølger ude på havet: Der er meget forskel på havet i højsæson og uden for højsæson .

Er du uden for det Thailand kalder højsæson - kan der være lidt høje bølger på havet. Det oplever man især når man kommer lidt længere ud på vandet. Så vores anbefaling er kun at tage på bådeture i sæsonen, hvor vandet er meget roligt.
Du vil opleve at bådførerne altid siger ja til at sejle ud uanset vejr - men tag ikke ud når bølgerne er høje. På billedet herover kan du se en situation, hvor vi var kommet ud i mega høje bølger - alle blev  " rimelig dårlige "     28   .

 

 

 

034

Ude i høj sø:  Billedet her til venstre er fra samme tur om omtalt lige ovenfor. Så selv om alle " mand " var søsyge på speedbådsturen ..... - ja , så sad denne thailænder ude på den ene motor og grinede af os.
Så selv om disse hårde fyre siger at det er fint at sejle ud på vandet - så vær lige sikker på at bølgerne ikke er høje.
 
 
 
 
 
028Aber mange steder i Thailand: Mange steder i Thailand møder du aber og disse aber kommer mange gange tæt på folk. Men pas på ikke at bleve bidt af en abe, da det kan være farligt. De har så mange bakterier i deres tænder, at det udgør en stor risiko for den der bliver bidt.
Vi mødte en ung pige et år i Thailand, der var blevet bidt af en abe og hun skulle under lægebehandling dernede. Dette tog 3 dage af hendes ferie og det er jo surt.  
 
 
 
 
035
Bustransport : Det er meget nemt at komme fra sted til sted i Thailand . Der kører nogle busser hele tiden - det er små ladbiler med bænke. De kommer kørende konstant og ikke til nogen bestemte tider - du venter bare.
Bilerne bliver lokalt kaldet " Grisebilen " og hvorfor gør de det ??
Ja det kan du se nedenfor ......
 
 
 
 
036Grisebilen :  Hvis du kigger på dette billede kan du måske se en vis lighed mellem de busser der kører og denne grisebil.... Så derfor bliver busserne kaldt for grisebilen    440    .

 

 

 

 

 

Skræddere :057  Det er meget billigt at få syet tøj i Thailand og det synes jeg da man skal prøve når man er derude. Der er skræddere allevegne og det kan være svært at vælge hvem man skal gå til. Men find en du har tillid til og som du kan snakke med - så går det som regel ikke helt galt. På billedet ses en kendt sanger reklamere for en skrædder i Ao Nang Krabi.

Dog synes jeg at skrædderne i Thailand ikke følger med på moden i den øvrige verden - men vurdèr det selv når du er i landet    441   .

 

 

HUSK...Check lige dit pas : Dit pas skal være gældende mindst 6 måneder efter at du er kommet hjem.

Og hvorfor skal det så det ?

Det er fordi at hvis du kommer ud for en ulykke i Thailand og skal indlægges på hospital - ja så vil de være sikker på at du kan komme hjem efter udskrivelsen fra hospitalet. Så check dit pas inden afrejsen.

Bemærk også at hvis du opholder dig i Thailand i mere end 30 dage - eller har 3 rejser til landet indenfor 6 måneder - kræves der visum for indtejse.

 

 

 

83Bangkok Lufthavn : Lufthavnen i Bangkok er mega stor - en af verdens største lufthavne. Og der er et væld af forretninger og indkøbsmuligheder. Der er en ting som vi godt vil advare folk mod når man køber ind i lufthavnen. Mange forretninger " flyder " sammen og man ved ikke at man går fra den ene til den anden. Her der det MEGET vigtigt at du har betalt for din vare, inden du kommer over i den næste butik . Vi har hørt eksempler på at folk er blevet anholdt eller tilbageholdt, fordi de havde varer med over i en anden butik, inden de var betalt. Det lokale politi har anset dette for tyveri og det straffes jo hårdt i Thailand. Og det er jo ikke just det man har brug for når man er træt og er på vej hjem fra en god ferie    442   .

 
 
 
 
 
 
038Bangkok: Bangkok 14 - Ja hvad skal man sige ?  -  selvfølgelig skal du besøge Bangkok engang. Men det haster ikke - synes jeg. Bangkok er en storby med tryk på " stor " . Der bor 6 millioner mennesker i Bangkok og jeg tror næsten at alle er på gaden samtidig. Det er et stot virvar og luften er tyk af bil-os . Men byen har mange spændende indkøbssteder med billige varer. Der er ingen faste priser på nogenting - selv i supermarkeder kan man " prutte " om prisen   443  . Også en sejltur på floden er en oplevelse - her lever fattige mennesker og de bader og vasker tøj i det " møjbeskidte " vand. Men hvis jeg må givet et råd - så besøg feriestederne først og oplev de flotte hoteller og den flotte natur der - for tager du ind til Bangkok, så er tingene bestemt anderledes og det er ikke til det bedre. Men tager du ind til denne by - så besøg MBK-center som er et indkøbscenter i 9 etager. Hele 4. etage er kun biltelefoner og tilbehør til disse . Øverste etage er udelukkende restauranter. 
 
 
 
 
84Besøg på Phi Phi :  Der er utallige ø`er man kan besøge når man er i Thailand og alle er lige skønne. Men en af ø`erne skal man besøge når man er i Thailand og det er Phi Phi Island. Denne Ø blev totalt raseret under Tsunamien i julen 2004. Vi besøgte ø`en i februar 2005 og da var alt stadig total kaos derovre. Men vi har så senere besøgt denne dejlige Ø , og alt er genopbygget derovre. Hvis du har mod på at tage en overnatning derovre - så vent med at bestille hotel til du kommer derover. Straks du er kommet i land med færgen - bliver du overfaldet af sælgere der har billige hoteller - . Tager du færgen derover - kan du rejse på det der hedder " open Ticket " - så kan du tage færgen tilbage igen en eller 2 dage senere på den samme billet.
 
 
 
 
85Bayoke Sky Hotel : I Bangkok ligger også Thailands højeste bygning - BAYOKE SKY HOTEL. Og som navnet siger, er det et hotel. Denne bygning har 87 etager og der er restaurant på etage nummer 86. Vi besøgte hotellet i 2006 og spiste i denne restaurant.  Det er faktisk ikke så dyrt at spise der og hvis du tager derop om aftenen, er det halv pris. Hele vejen rundt i restauranten er der en Buffèt med mad fra forskellige verdensdele - så der er noget for alle. Når du har spist kan du gå op på taget af bygningen - her kan du se Bangkok fra luften. Hele denne etage drejer rundt - så bare bliv stående stille - så drejer du med rundt  .  Og bare rolig - der er gitter omkring denne etage, så du ikke falder ud. Og til sidst vil vi lige nævne at den elevator der kører op og ned fra restauranten - kører uden stop undervejs  2 .
 
 
Mere om udflugter under vores specielle afsnit om dette emne andet sted på hjemmesiden
 
 
039
Bryllup i Thailand :408Går du med tanker om at blive gift i Thailand - altså med din medbragte kæreste fra Danmark  - ja så kan dette også lade sig gøre.  Receptionerne på mange hoteller kan arrangere dette for en fornuftig pris.  Det er noget hotellerne af og til kommer ud for - derfor har de også altid et forslag til hvordan dette kunne laves - bare spørg dem. Vi havde et par med i 2010 som blev gift på stranen i Ao Nang - og det var vældig hyggeligt.
 
 
 
 
 
Sea-lyte :040 Sea-lite er et pulver som du blander i vand og drikker.  Det hjælper så at du ikke dehydrer og er godt hvis der er kommet for mange øl " indenbords " osv. Ligesom sports drik med sukker og salte . Det kan købes på apotekerne som ligger på alle gadehjørnerne i Thailand  . Det kan være en god ting at købe - da det tit ( meget tit ) er megavarmt i Thailand og risikoen for dehydrering er absolut tilstede .

Og nej ... jeg får ikke provision for at skrive dette 15

 

 

 

 
041

Dato Check : På flere af vores ture til Thailand har vi erfaret at de små butikker ude i byerne ikke er så gode til ar dato-checke deres varer på hylderne. Så vil du have friske varer - så check lige dato på den vare du køber i butikken..... Det er lidt surt at komme tilbage til hotellet med en vare der er langt over sidste salgsdato.

 

 

 

 

002

Vrøvl med maven ?  Vi har normalt aldrig haft problemer med maven i længere tid , når vi har været i Thailand. Men èt år var det helt galt. En bekendt sagde til os at vi bare skulle drikke et glas Fernet Branca inden morgenmaden hver dag - så ville vi ikke få nogen problemer med maven. Vi har siden hvert år medbragt en flaske Fernet Branca og vi må sige at dette er en god ide. HUSK at den skal skylles ned inden morgenmaden - på tom mave :o)

 

 

marlboro

Rygepolitik : Bemærk venligst at en rygepolitik er trådt i kraft i Thailand. Dette indebærer, at man ikke må ryge på restauranter, barer og diskoteker. I visse tilfælde vil der være specielle rygeområder

 

 

 

073Hovedtelefon stik i flyet: I mange af de fly der flyver til Thailand , er der skærme i sæderne foran dig. Der er mulighed for at se film og høre musik - eller spille spil. Der udleveres hovedtelefoner af personalet i flyet. Men vil du gerne bruge dine egne hovedtelefoner - skal du bruge et overgangs-stk fra flyets stik og til dit eget. Dette stik ser ud som på billedet her. Vi har fundet dette på nettet og stikket kan købes på følgende link : http://www.av-connection.dk/?PGr=4432

 

 

 ladestik

Ladestik i flyet: I de nye fly ( Thai Air Dreamliner og sikkert også andre ) er der nu ladestik til din telefon / I-pad / computer . Ved siden af skærmen i sædet foran dig - sidder et USB-stik , hvor du kan sætte dit lade-stik i. Det er faktisk ret smart - da man jo tit bruger sin I-pad eller andet udstyr på den lange flyvetur.

 
  

Heldragt til børn: Solen i Thailand er hård og vi voksne kan meget nemmere end børn mærke hvornår man har fået sol nok. heldragt

Derfor anbefaler vi , at har man mindre børn med - så køb en " heldragt " til dem som de har på hele tiden når de er ude i solen. Så kan du nøjes med at smøre solcreme på de steder hvor dragten ikke dækker. Og kan du få barnet til at tage en " bandana " på hovedet - er det helt perfekt . Køb dragten sådan at den kan bruges i vandet også .... Så er I sikkert mod sol-skoldning af barnet - og det er en rigtig god ide.

 

 

 

Recept piller Recept medicin : Er der medicin som du skal have med på din ferie og er det noget du får på recept - så spørg din læge / behandler om det er nødvendigt at du har et brev med fra lægen , med tekst om at denne medicin er nødvendig for dig. Det er ikke noget problem at få dette fra lægen , men det er vigtig at du har dette - ellers risikerer du at de tager denne i lufthavnen.

 

Data-roaming på din telefon:

En mobiltelefon er jo noget der er ganske almindeligt i hele verden .iPhone 6 Cellular Data Men husk at når du kommer til Thailand , skal du slå " Data-Roaming " fra på din telefon .Telenor2 Da vi var i Thailand i marts 2017 glemte jeg dette og vi havde ikke været i Thailand i mere end 2 timer - før jeg fik en SMS fra min danske teleudbyder med besked om at nu havde jeg brugt for 450,00 d.kr. Og med et høfligt spørgsmål om jeg ville fortsætte . Det ville jeg naturligvis ikke - men så hurtigt går det når man ikke passer på . 

Teleselskabet " 3 " har noget de kalder " 3 like home " .... og der kan du bruge telefonen i Thailand på samme måde som i Danmark ...... 14 

 

 

 


 
 
Rigtig god tur !!
 
 
Har du ikke været i Thailand før - jå så er det bare med at komme afsted
Vi ønsker jer rigtig god tur når ( og ikke hvis ) I skal afsted.
 

  042

 

 overskrift 570

 

 

Siden sidst redigeret maj 2018

Siden her er pænt besøgt - men vi vil gerne ud til mange flere læsere . Du kan hjælpe os med dette ved at give os et " synes godt om " eller " del " ...... Klik lige herunder .

På forhånd tak


ihpone  

Smilets land

                                                                                                                                                                                    

  

ris og ros            forside 2 Skriv en kommentar til os :

Klik her

På forhånd tak

 

med venlig hilsen2

 

   mail2

mail@poullarsen.net

Vi sælger ikke rejser

og vi laver ikke rejseforslag .

 

 

Visit2

Det rigtige udstyr4

KLIK OG KØB HER

14

 

trek 66 liter 458x458

meget stort udvalg4

 

 

 

 

188

 

De 25 mest

                                                 

            

antal besog

0245768
I dagI dag18
I gårI går23
Denne månedDenne måned18
total for hele periodentotal for hele perioden245768
Dag med højest antal 02-25-2019 : 495
Antal gæster på siden lige nu 6
Gå til toppen