overskrift udflugter i Kamphaeng Phet

001

Du skal ikke være ikke bange for at bruge de små informations-kontorer der ligger overalt på gaden i Thailand - de er OK 

 

cirkler2

 

Igennem de mange år vi har rejst i Thailand , har vi jo selvfølgelig været på et utal af ture og udflugter. Vi har tidligere haft èn side her på hjemmesiden , som har fortalt om alle disse muligheder for udflugter , som de forskellige egne byder på. Denne side er med tiden blevet temmelig stor og kan virke lidt uoverskuelig . Derfor har vi valgt at fordele disse udflugtsmuligheder på sider , hvor de naturligt hører hjemme . Her er vi altså kommet til Kamphaeng Phet og du kan her se hvad du kan opleve i Kamphaeng og omegn. Vi skriver ikke KUN om de ting vi selv har oplevet men også om andre muligheder. Der kan  sagtens være mange flere muligheder , så søg endelig også andre steder.

Husk - brug endelig de små informationskontorer der ligger på gaderne dernede. De har styr på tingene og lever op til det de siger. Og du behøver ikke hente tilbud fra dem alle på gaden - for de ringer det samme sted hen og får en pris til dig .  

Vi har sat et billede på hver udflugtsmål her på siden og teksten til dette billede - kommer lige under billedet.

Der vil først komme lidt information om Kamphaeng Phet og under disse kommer udflugtsmulighederne . 

Der kan enkle steder på siden her være link til nogle små filmklip også .

God fornøjelse !!

 

 

overskrift alt her er fra chumpon

 

hvad ved vi om Kamphaeng Phet

 

Kort Kamphaeng Phet

Kamphaeng Phet er en provins i det nordlige Thailand . 

Areal : 8.607 km2

Område nummer : 055

Befolkning : 727.807 ( 2018 ) 

Kamphaeng Phet er en gammel by af historisk betydning . Provinsen er beliggende i det nedre nordlige del af Thailand , og tidligere kendt som " Chakungrao city ", med et vigtigt arkæologisk sted og med Kamphaeng Phet Historical Park . Kamphaeng Phet Historical Park består af bymure , voldgrave , befæstninger og gamle templer som Wat Phra Kaew , Wat Chang Rob , Wat Phra Si Iriyabot , der stadig er smuk med en enestående lateritarkitektur indtil blev registreret som et UNESCOs verdensarvsliste . For naturlige attraktioner i Kamphaeng Phet-provinsen er både Khlong Lan nationalpark og toppen af ​​Mokju i Mae Wong National Park , der er dækket af tåge om vinteren . Turister der besøger Nakorn Chum retro-markedet , kommer for at købe lokale produkter i en hyggelig atmosfære hos de handlende som er klædt i thailandsk tøj. De berømte produkter fra Kamphaeng Phet er bananer og Chakungrao græsgelé .
 
Vi vil herunder vise nogle attraktioner i dette område .
 
Vi vil herunder vise nogle attraktioner i dette område . Der kommer selvfølgelig nogle templer - men der vil også være andet . Thailand har lige omkring 41.000 templer - så alle dem har vi opgivet at beskrive .... men måske der kommer et par stykker undervejs  .  

 
 
cirkler2
 

 hvad ved vi om Kamphaeng Phet

hvad ved vi om Kamphaeng Phet

 

 

1Kamphaeng Phet Historiske Park .

Kamphaeng Phet Historical Park indeholder ruinerne af den gamle by Kamphaeng Phet , en vigtig by i Sukhothai Kingdom . Parken , der også er lidt besøgt af udenlandske turister , indeholder monumenter bygget i det 13. til 17. århundrede af Sukhothai og Ayutthaya imperierne .

 

“ Væg af diamanter ” .

Byens navn "  Kamphaeng Phet "  stammer fra de gamle mure, der beskytter den . " Kamphaeng Phet " oversættes til " diamant mur " .

Byen var en vigtig del af forsvarssystemet i Sukhothai Kingdom . Kamphaeng Phet skulle beskytte hovedstaden Sukhothai mod invasion af burmesiske hære . Byen lå på en strategisk vigtig placering og var godt beskyttet med et system af voldgrave , bymure med vagttårne ​​og fæstninger .

Under kong Luethais regeringstid blev byen flyttet til øst for Ping-floden , og dens navn blev ændret til Cha Kang Rao .

 

Under kontrol af Ayutthaya .

Senere , da Sukhothai-kongerigets magt var forsvundet , og byen var under kontrol af Ayutthaya-kongeriget , tjente Kamphaeng Phet som en garnisonby for at beskytte hovedstaden Ayutthaya .

Kamphaeng Phet Historical Park er en af ​​de tre parker , der sammen udgør UNESCOs verdensarvsliste " Historisk by Sukhothai og tilhørende historiske byer ",  de to andre er Si Satchanalai og hovedstaden Sukhothai .

 

Kongeslottet og templer . 

Spredt ud over flere steder på begge sider af Ping-floden er resterne af et stort antal templer bygget under Sukhothai og Ayutthaya æraen. Kamphaeng Phet Royal Palace var placeret ved siden af ​​Wat Phra Kaew-templet nær den nordlige bymur i den centrale zone . Det var omgivet af en jordvæg , der igen var omgivet af en voldgrav . I dag er der næsten intet tilbage af paladsbygningerne.

 

Kamphaeng Phet National Museum . 

Kamphaeng Phet National Museum udstiller ting fundet under udgravninger omkring og flere steder i Kamphaeng Phet , herunder keramiske varer ,  Buddha-billeder fra flere æraer samt genstande udgravet på flere steder i hele provinsen , der går tilbage til en forhistorisk tid . En af dens mest interessante genstande er en bronzestatue fra det 16. århundrede af Shiva , der måler 2,10 meter høj , og som oprindeligt blev holdt i det nærliggende Shiva-helligdom . En indskrift på denne siger, at billedet blev lavet efter ordre fra Kamphaeng Phet King i 1510 for at beskytte byens indbyggere .

Kamphaeng Phet National Museum ligger i nærheden af ​​Wat Phra That-templet inden for de gamle bymure i det centrale område . Museet åbner onsdag til søndag fra 9 til 16. Adgangsbillet er 100 thailandske baht .

 

Sådan kommer du til Kamphaeng Phet Historical Park . 

Kamphaeng Phet Historical Park findes i Kamphaeng Phet by ca. 355 kilometer nord for Bangkok og ca. 80 kilometer sydvest for Sukhothai Historical Park. Den nemmeste måde at komme dertil fra byens centrum er ved sangthaew ( grisebil ) eller på en lejet cykel . 

At komme rundt i parken . 

Det centrale område øst for Ping-floden , der indeholder nogle af de vigtigste templer samt Kamphaeng Phet National Museum , er lille nok til at blive udforsket til fods . En sjov måde at komme rundt i parken er på en cykel . Cykler kan lejes ved portene til det centrale byområde og Aranyik-området eller på flere hoteller og butikker i nærheden af ​​parken til 50 baht pr. dag . For at komme fra èn zone til den næste skal du leje en bil med chauffør eller en sangthaew ( grisebil ) .

 

Adgang og åbningstider . 

Den historiske park åbner dagligt fra kl. 8.00 til kl. 17.00 . Besøgscentret åbner fra 8:30 til 16:30 . Det centrale område og Aranyik-området opkræver et separat adgangsgebyr på 100 thailandske baht hver plus 10 baht for en cykel eller 50 baht for en bil.

 

cirkler2

 

hvad ved vi om Kamphaeng Phet

hvad ved vi om Kamphaeng Phet

 

1Wat Chang Rop er et tempel grundlagt i det 15. eller 16. århundrede . Det ligger på toppen af ​​et bjerg i Aranyik-området i Kamphaeng Phet Historical Park , nordvest for Wat Singha . Navnet oversættes til " Tempel omgivet af elefanter " .

Templet er kendt for sin imponerende " chedi " - stående på en base omgivet af statuer af elefanter , der ser ud til at bære " chedi " på ryggen . Andre strukturer på grunden inkluderer et " viharn " stående på en forhøjet base , en " ubosot " og adskillige " chedis " .

Foran templet er der en stor sø , der oprindeligt var et stenbrud , hvor lateritblokke blev udgravet og brugt som byggemateriale til templet . Stenbruddet blev senere omdannet til et vandreservoir . Øst for sø`en er der to små " chedier " .

 

Viharn, forsamlingshallen . 

Direkte bag Sø`en er viharn , forsamlingshallen . Den store hal , der stod på en høj base , havde indgangsportaler bagpå og foran . Bare søjlerne og den hævede piedestal , der understøtter det vigtigste Buddha-billede , eksisterer i dag.

 

Singalesisk stil “ elefant omkranset chedi ” . 

Wat Chang Rops vigtigste struktur var dens imponerende chedi . Denne Chedi stod på en velbevaret firkantet base , der hver målte 31 meter i længden , omgivet af 68 elefantstatuer , der stikker ud af strukturen . Elefanterne i Sukhothai-stil ser ud til at bære en chedi på ryggen . Mens de fleste af de lateritte stukskulpturer i dag er er hårdt beskadiget , vises de fine dekorationer stadig på nogle af dem . Rummet mellem elefanterne var prydet med relieffer af blomstermotiver , hvoraf intet er tilbage .

 

hvad ved vi om Kamphaeng Phet

Skulpturelle elefanter på chedi

 

En meget stejl trappe ved hver af de fire hovedretninger fører op til den store platform øverst på basen , i midten af ​​hvilken chedi stod . Flankerende i bunden af ​​hver trappe var et par løvestatuer . Konturen af ​​et par af statuerne , der var dækket af stuk , kan stadig opleves . Omkring platformen er der en mur med indgangsbuer i midten og små chedier i de fire hjørner .

I midten af ​​platformen stod en chedi , som er kollapset . Lidt mere end den ottekantede base og nogle af de lavere tilbagegående cirkulære niveauer er tilbage af det , der menes at have været en klokkeformet chedi i singalesisk stil . Relieffer af buddhistiske skildringer , der prydede den ottekantede base , er forsvundet . Buddhistiske hengivne plejede at gå på platformen , der cirklede chedi i urets retning . Omkring den vigtigste chedi var et stort antal chedis , hvoraf kun basen er tilbage i dag .

I løbet af Sukhothai-æraen blev mange af disse " elefant-omringende chedier " bygget , såsom Wat Chang Lom og Wat Sorasak i Sukhothai og Wat Chang Lom i Si Satchanalai.

 

cirkler2

 

hvad ved vi om Kamphaeng Phet

hvad ved vi om Kamphaeng Phet

 

1Når man sidder og skal lave sådan en hjemmeside - er det ikke altid man kan finde de oplysninger , man gerne ville . Det var svært at finde oplysninger omkring stedet her - men her er hvad vi har kunnet støve op  1 .

Wat Sawang Templet ligger i distrikt 6 i Kamphaeng Phet , Nakhom Chum  . Dette er et smukt tempel i byen . Der er mange farverige tempelhuse , et træbønnetårn , gyldne Buddhaer og den smukke placering ved en kanal gør templet værd at se .

 

cirkler2

 

hvad ved vi om Kamphaeng Phet

hvad ved vi om Kamphaeng Phet

 

1Wat Phra Si Ariyabot er det store tempel , du kommer til nord for Wat Phra Non . Det er lidt anderledes end mange af de andre templer i Ariayik-skovområdet . For det første var der i stedet for en stor klokkeformet pagode - en stor firkantet struktur bag på hovedhallen . På hver side af en massiv central søjle var der et Buddha-billede . Der sidder en i den mere almindelige stilling , en stående , en gående og en tilbagelænet . Kun den stående statue er stadig stort set intakt , og det er den anden unikke ting ved dette tempel .

Billedet her viser en af de få velbevarede Buddhaer i tempelområdet .

 

 

cirkler2

 

hvad ved vi om Kamphaeng Phet

hvad ved vi om Kamphaeng Phet

 

1Et af de mest betydningsfulde templer i området . Den smukke gyldne chedi siges at huse relikvier fra Lord Buddha , og folk rejser hertil langt væk fra , for at besøge stedet . Og det gør de fordi stedet er meget flot, og de mange bygninger , der for nylig er bygget,  passer godt sammen med det antikke tempel . Den store chedi oplyses om natten og skaber en flot udsigt fra byens centrum på den modsatte side af floden .

 

cirkler2

 

hvad ved vi om Kamphaeng Phet

hvad ved vi om Kamphaeng Phet

 

1Dette tempel i byen Kamphaeng Phet er ret stort. Det består af flere dele og bygninger, men nok det væsentlige for Wat Khu Yang , er dets lille træbibliotek på pæle i søen . Det beskyttede bøgerne og skrifterne mod rotter og kakerlakker . 

 

cirkler2

 

  hvad ved vi om Kamphaeng Phet

hvad ved vi om Kamphaeng Phet

 

1Selvom Wat Bo Samsen ligger i nærheden af ​​Kamphaeng Phet Historical Park, og er på UNESCOs verdensarvsliste , har der ikke nogen særlige rester fra fortiden .

Hovedklostret ligger i landsbyen med samme navn , og det besøges regelmæssigt af lokalsamfundet.

Dets primære kendetegn er en stort Viharn i form af et skur. Stedet kan let genkendes på de to elefantstatuer , der holder øje med indgangen.

 

hvad ved vi om Kamphaeng Phet

 

Indvendigt huser dette Viharn en særligt forbløffende stor liggende Buddha i en unik stil , rejst i 1972 - og som er meget stor .

Hendes kødfarvede hud , hendes opretstående hoved , der hviler på hendes højre hånd , og hendes mousserende blik gør hende virkelig til en statue af format .

 

cirkler2

 

hvad ved vi om Kamphaeng Phet

hvad ved vi om Kamphaeng Phet

 

1Wat Phra Kaeo , " Emerald Buddha Temple ", er det centrale tempel inde i den murede by i hjertet af Kamphaeng Phet . Templet omfattede en række strukturer , der blev lavet , og målte 400 x 50 meter og orienteret nord-nordvest for at falde sammen med stien til den nærliggende Ping-flod . Dens fremtrædende centrale placering inden for bymuren og storheden af ​​dens layout antyder, at det sandsynligvis var et statstempel , skønt det ikke ville have haft regelmæssige besøg af kongen på samme måde som Wat Phra Si Sanphet i Ayutthaya , da Kamphaeng Phet primært var en forstad til både Sukhothai og Ayutthaya og ikke en kongelig hovedstad .

Indskriftsmæssige beviser fortæller at Kamphaeng Phets mure blev bygget i 1403 , hvilket tyder på , at Wat Phra Kaeo og andre templer i området enten allerede var til stede på denne dato , eller blev grundlagt omkring dette tidspunkt . Ruinerne , vi ser i dag , er derfor Sukhothai i oprindelsen , men er overlappet med særskilte Ayutthayan- og Lanna-træk . Desværre kan vi kun stole på disse faktorer til at estimere tidslinjen for konstruktionen , da kronologien om tempelbyggeri ved Kamphaeng Phet er dårlig .

De vigtigste genstande af interesse for moderne besøgende er de siddende og liggende Buddha-figurer placeret i " mondop "  ( som er billedhallen ) vest for den primære chedi . Alle tre billeder stammer sandsynligvis fra den tidlige Ayutthaya-periode , skønt den tilbagelagte figurs buede arm kan være en original Sukhothai-æra-funktion . Den lærde Dawn Rooney karakteriserer disse billeder som en tydelig Kamphaeng Phet-stil , der er kendetegnet ved en smal hage, mandelformede øjne, et firkantet ansigt og en kontinuerlig linje, der danner øjenbrynene . Derimod anvendte klassiske Sukhothai-billeder ovale ansigter, subtile kurver, brede skuldre, en smal talje og mere androgene træk.

Et halvt dusin eller deromkring andre store Buddha-billeder overlever også i andre strukturer på stedet , skønt alle billederne er nedslidte til deres laterite kerner og kun viser den grove kontur af deres oprindelige form . Alle disse sidder i den " undertrykkende Mara-kropsholdning ", hvor Buddhas venstre håndflade vender opad med højre hånd peget ned mod jorden som vidne.

Den højeste struktur på stedet er den srilankanske chedi, der ligger øst for mondop . Den inkluderer en ring på 16 stenichier, der tidligere husede billeder af Buddha. Rundt om bunden af ​​stupaen er resterne af 32 dyrestatuer inklusive elefanternes forreste del samt forskellige singha ( løver ) . En anden " elefant chedi " er placeret på vestsiden af ​​templet, nogle af elefantbillederne er i bedre stand , mens chedien selv er ødelagt .

hvad ved vi om Kamphaeng Phet

Skitse over området !!

 

cirkler2

 

hvad ved vi om Kamphaeng Phet

hvad ved vi om Kamphaeng Phet

Den åbne pavillon og dens berømte Buddha

1Den moderne by Kamphaeng Phet har udviklet sig syd for den historiske park og dens smukke rester .Tæt på Wat Khu Yang og dets bibliotek på pæle er Wat Thep Moli - et af de få templer , der ligger i hjertet af den moderne by , godt forseglet mellem husene og de to hovedgader .Dette kloster kan opleves med sin åbne pavillon med flere statuer , hvoraf den vigtigste , flere meter høj , og sikrer stedets omdømme .

Denne Buddha er opkaldt Luang Po Mo og er en af ​​de mest hellige i Kamphaeng Phet-provinsen . Informationspanelet fortæller , at den stammer fra begyndelsen af ​​Ayutthaya-æraen omkring det 14. eller 15. århundrede.

hvad ved vi om Kamphaeng Phet

Da hellige Buddhaer af denne art ofte er forbundet med en særlig overtro , skulle Luang Po Mo være at til at stoppe regnen .

På grund af dets dimensioner , dens lange historie , dets liniers klarhed og dens proportioner er det en storslået Buddha , og denne er måske den smukkeste i Kamphaeng Phet. 

 

cirkler2

 

 

hvad ved vi om Kamphaeng Phet

hvad ved vi om Kamphaeng Phet

 

1Et stort tempel , lidt langt væk fra byens centrum . Turister, der besøger den historiske park , skal krydse motorvejen for at se på dette interessante tempel . Det hellige dyr i dette tempel er elefanten !

I det nordlige hjørne af templet er en gammel chedi omgivet af stenede elefanter. Meget smuk !

 

cirkler2

 

 

hvad ved vi om Kamphaeng Phet

hvad ved vi om Kamphaeng Phet

 

1Dette marked ligger på motorvejen Kamphaeng Phet-Nakhon Sawan ved Km. 343. " Et hav af vejboder "  viser og sælger både rå og modne Kluai Khai ( en type bananer ) .

 

cirkler2

 

hvad ved vi om Kamphaeng Phet

hvad ved vi om Kamphaeng Phet

 

1Phra Ruang Hot Springs ( Bueng Sap ) har 5 naturlige varme kilder , der stiger op fra undergrunden . Temperaturen er ca. 40-65 grader . Rygtet siger , at vandet fra den varme kilde skaber held for dem , der tager et bad i det . Historien her fortæller , at da Phra Ruang var ung , kunne han lide at rejse til dette øde område . Hans rejse til ethvert sted resulterede for det meste i legender . Det siges , at Phra Ruang havde meget magt som et resultat af hans akkumulerede tro . Han kunne gøre sig usynlig , recitere Trai Thep Wittayakom magiske formel og alt hvad han sagde , ville gå i opfyldelse . Legenden siger , at Phra Ruang ankom til området Khao Kai Khia og fik en høne . Da han nåede et skyggefuldt sted , begyndte han at føle sig sulten og ønskede at spise denne høne . Derfor kastede han magi ud og forårsagede en varm kilde , så han kunne bruge varmt vand til at skolde og plukke fjerkræet . Efter at have plukket hønen havde han brug for koldt vand , men der var ikke noget , så han sagde en trylleformular , der gav ham koldt vand. Som et resultat af dette er der både varme og kolde kilder midt i Bueng Sap . Det menes også at han kan skabte varmt og koldt vand til at rense fuglene eller give vand til hønsene , før han fortsatte sin rejse . Dette område viste sig at være " Bueng Sap Hot Spring " ved Khao Kai Khia , som nævnt før. Derudover var der i anledning ved Hans Majestæt King 5-års fødselsdag den 5. december 1987 en ceremoni , der blev observeret af staten , ved at drysse hellig vand her . Det hellige vand fra Phra Ruang Hot Spring blev brugt i ceremonien i Wat Suthat Thepwararams vigtigste billedhal i Bangkok . Dette kan understrege vigtigheden af ​​Phra Ruang Hot Spring meget godt . Phra Ruang Hot Spring er beliggende i landsbyen nummer 3 , Lan Dok Mai Sub-district. Det er 13 kilometer fra byens centrum langs motorvej nummer 101 , Kamphaeng Phet-Lan Katai-ruten . Derefter skal de besøgende dreje til venstre og fortsætte deres rute omkring 12 kilometer mere .

På nuværende tidspunkt har Phra Ruang Hot Spring renoveret sit landskab med en smuk natur. Det er en turistattraktion for sundhed og afslapning , der tilbyder mineralbad og traditionel massage .

 

cirkler2

 

 overskrift alt her er fra chumpon

 

 

Sidst redigeret marts 2021

 


ihpone  

Smilets land

                                                                                                                                                                                    

  

ris og ros            forside 2 Skriv en kommentar til os :

Klik her

På forhånd tak

 

med venlig hilsen2

 

   mail2

mail@poullarsen.net

Vi sælger ikke rejser

og vi laver ikke rejseforslag .

 

 

Visit2

Det rigtige udstyr4

BARE KLIK HER

 

trek 66 liter 458x458

meget stort udvalg4

 

 

 

 

188

 

De 25 mest

                                                 

            

antal besog

0238386
I dagI dag51
I gårI går52
Denne månedDenne måned1444
total for hele periodentotal for hele perioden238386
Dag med højest antal 02-25-2019 : 495
Antal gæster på siden lige nu 5
Gå til toppen