Beach and Snow -468x60
 

 

Danish English French German Italian Russian Spanish Thai

 

overskrift marts 2019

 

IMG 8594

   Rejseholdet marts 2019 bestod af :

Jørn - Anna - Mogens - Lene - Janus - Jens - Dorthe - Jette - Poul

 

 

Thailand Marts 2019...... Sted : Ao Nang Krabi

I lang tid havde vi snakket om at vi ville til Ao Nang igen . Selv om at vi - igennem tiden - har været mange steder i Thailand , så ville Ao Nang altid være et af de steder vi ville vende tilbage til. Ao Nang byder på så mange muligheder for udflugter m.m. - Så det skulle altså være NU .

Vi havde fået samlet et hold på 9 personer og tog afsted med dette hold . Turen var blevet booket i sensommeen 2018 og vi skulle flyve med Qatar Airways . Vi skulle bo på hotellet der hedder " Hula Hula Resort & Spa " som lå lidt udenfor Ao Nang .

Der blev taget 731 billeder som efter redigering er blevet til 425 stk.......Du kan læse alt om turen på denne side ....

 

God fornøjelse !!

 

 

Billederne kører som Dias Show !!

På en stationær PC:

I midten af billedet i toppen er der et lille Ikon til at vise billederne i fuld skærm - klik på dette !!

Billederne kører automatisk - men kan stoppes ved at klikke på firkant i toppen

Miniature billeder vises i bunden - men forsvinder så længe diasshow kører - kommer igen ved pause.

I nederste venstre hjørne er der skrevet en tekst til billedet.

Med knappen ESC går du tilbage til siden igen.

På en Tablèt :

Når du er kommet til siden med billederne som kører automatisk - forstørrer du billedet op ved at bruge " 2 fingre " - tilpas billedet så det passer til den skærm du sidder med.

Miniature billederne vises hele tiden i bunden af billedet og du kan vælge disse ved at klikke på dem.

 

 

 Notesbook

 

Også denne gang havde jeg min lille lommebog med og lige herunder kan du læse om vore oplevelser på turen dag for dag . Hvis du hellere kun vil se billederne fra turen - så kommer de her før beskrivelsen af turen . Du er selvfølgelig også velkommen til begge dele 1 .

 

 

 

25. januar 1 2019Hva`nu , det er jo kun den 25. januar ? .... ja det ved jeg godt , men her en måned før afrejsen til Thailand , er der allerede nogle forberedelser igang . Her i huset er vi begyndt at snakke lidt om hvilket tøj der evt. skal købes til turen . Det er dog ikke så meget , for vi har jo " næsten kuffertene stående klare " , da vi jo rejser 2 gange om året til Thailand . Men der er vel altid et eller andet der mangler , såsom solcreme - Fernet branca ( vores morgensnaps dernede ) - eller noget helt tredje . kuffertmærkeDer èr lavet kuffertmærker klar og enkelte af de andre medrejsende , har bestilt disse hos mig - så dèt har vi også klaret allerede nu . Lene har for længst bestilt 10.000 bath i banken , således at vi kan klare de første dage ved ankomst . Jeg har endnu ikke besluttet om jeg vil veksle hjemmefra eller om jeg tager danske penge med og veksler i Thailand . Det må jeg lige tænke lidt mere over . Vi gælder os alle til turen og nu må tiden gerne gå lidt stærkt . Vejret herhjemme lover en kraftig snestorm i weekenden - så alene dèt gør , at vi nu gerne vil afsted ned i varmen . Der har været lidt hyggeligt snak på kryds og tværs mellem dem der skal med - der er altid èn eller to der lige skal have et råd . Vi har aftalt at vi alle mødes nede ved Mogens den 16. februar - hvor vi lige får de sidste detaljer på plads . Mogens er lige nu i Vietnam - det kunne han lige nå inden thailandsturen - men han er hjemme igen den 5. februar - så mødes vi hos ham den 16. februar .     

 

 Thailandsmøde

 

16. februar1 2019

Selv om flere af os er erfarne " turister " på thailandsture - så kommer der altid nogle " nye spørgsmål " når vi skal på en ny tur . Og det fornemmede vi også at der ville komme denne gang . Vi havde jo to " nye "  på holdet denne gang og vi vil helst at alle er trygge ved at tage afsted med os . Derfor blev Mogens og jeg enige om , at vi hellere lige måtte samle alle , inden vi tog afsted .... og det blev så nede ved Mogens .

Janus og Mogens havde heller ikke mødt Anna & Jørn før .... så det fik de også lige lejlighed til ved dette møde . Det er altid rart at man lige har mødt hinanden , inden man rejser på en 15 dages ferie sammen ....      

 


 

  vi rejser

 

25. februar 2019Vi skulle tidligt i lufthavnen ja faktisk skulle vi køre hjemmefra klokken 04:30 . Om vi kunne sove inden ??? ...... det var ikke meget , man vågner hele tiden og kigger på klokken og er bange for at man ville sove over .

Nå - men klokken blev 04:30 og vi kørte hjemmefra . Vi ankom til lufthavnen klokken 05:00 og fik bilen parkeret og notèret hvor den stod , således at man kunne finde den igen når , ferien var slut .

De andre var alle ankommet og sad og ventede på os . Jeg kommer jo styrtende ind i lufthavnen , sådan lidt stresset , fordi jeg havde jo alle billetter og hvordan ville det nu gå med få tjekket ind , var der styr på det hele o.s.v. ?

Pludselig er der et par der siger “ goddag Poul “ og jeg kigger forvirret rundt . Der stod Jørn og Conny fra Aalborg . Dem mødte vi tilbage i 2013 , da vi var på Koh Chang og så havde vi mødt dem nogle gange siden , når vi havde været på indkøb i Aalborg Storcenter City Syd .

De havde luret på vores hjemmeside og set hvornår vi skulle afsted og hvilket fly vi skulle flyve med . De skulle også til Ao Nang , hvor de skulle mødes med nogle venner og være i 3 uger . De havde så booket samme fly som os og det var da meget sjovt - så dem snakkede vi lige lidt med inden vi gik til Check-in .

 

IMG 8213

 Klar til check-in

 

Nå , men vi fik tjekket ind - en flink dame fra SAS hjalp os med dette og det gik helt uden problemer . Hun fik os også placeret i flyene på turen - således at vi sad nogenlunde samlet . Fin service - SAS , tak for hjælpen !! 475

Vi kom afsted fra Aalborg planmæssigt og kom til København , hvor vi hastede over til gate C39 , hvor vores næste fly stod klar . Vi skulle flyve videre med Qatar Airways . Det var dèm vi kunne få de bedste priser hos denne tur . På internettet havde de annonceret med at flyet fra København til Doha sokkert ville være " et mindre fly " , men da vi kom ind i flyet , kunne vi se at det var en Boeing 787 med 9 sæder i bredden , og det gjorde da slet ikke oplevelsen dårligere 14 .

Vi kom i luften med dette fly og kunne så starte turen til Doha . Undervejs blev der serveret mad , som på dette tidspunkt var morgenmad . Det var fin mad og man var egentlig også lidt sulten .

 

IMG 8227

 Morgenmad i flyet fra København til Doha

 

Efter maden skulle tiden jo bare gå indtil vi kom til Doha , hvor vi havde en mellemlabnding og en ventetid på 2 timer og 25 minutter .

På " nuværende tidspunkt " var der 2 timer og 51 minutter til landing i Doha . Så vi prøvede at sove lidt i flyet sleep.

Vi landede i Doha til den planlagte tid og kom ind i lufthavnen . Vi var stadig lidt trætte og blev enige om at finde den næste Gate og så sætte os der . Der var kun 2 timer og 35 minutter til vi skulle flyve videre . Mogens og Janus gik en tur i lufthavnen og vi aftalte bare at mødes med em ved næste fly , som skulle flyver fra Gate C2 .

Der opstod lidt panik - idet Jens havde mistet sin billet til det næste det fly . Han tømte sin taske helt - men den var der ikke . Vi forsøgte at bevare roen og gik hen til informationen hos , Qatar Airways , og fortalte dem om problemet . Men det var slet kke noget problem sagde den unge dame fra Qatar Airways . Jeg printer en ny til dig . Jens udbrød i begejstring : oh i love you og hun svarede tilbage med et smil : and I love you too kiss .

Vi kom ombord i næste fly , som var samme størrelse som det forrige , bare lidt ældre , men ellers helt ok .

Vi skulle nu flyve 5 timer inden vi landede i Krabi . Kabinepersonalet kom rundt med mad og drikkevarer , sådan rimelig hurtigt efter at vi var kommet i luften . Der var denne gang var der hele 3 retter at vælge imellem , som det fremgår at billedet herunder .

 

IMG 8244

Menu-kortet i flyet fra Doha til Krabi

 

Efter maden var der så tid til at sove lidt og det gik rimelig nemt med at få sovet . Der var nu 2 timer og 11 minutter til landing og de havde endnu ikke været rundt med indrejse papirer , men det måtte jo snart ske . Vi havde udfyldt vores hjemmefra . Sidste gang vi var i Thailand , sikrede jeg mig lige et extra eksemplar , så disse var allerede udfyldt nu  Yes .

Nu kommer de rundt med serverings vognen igen , hvad mon de serverer denne gang ? "

Nam nam " - der kom lige en sandwich og og en kop kaffe - inden vi landede i Krabi klokken 00:00 ( dansk tid )  454  .

 

 

26. februar 2019

Så fik vi lige tiden skruet 6 timer frem og det var pludselig blevet tirsdag morgen . Vi var kommet ind i lufthavnen og skulle udfylde indrejse papirer - underligt at de ikke udleverede disse i flyet , som de plejer at gøre , man havde jo haft god til at gøre dette i flyet . Men vi fik disse udfyldt med lidt besvær . Der var ikke noget bord at stå ved og der var ingen blyanter at finde nogen steder - men ved fælles hjælp fik vi klaret dette med " væggen som bord "  .

 

IMG 8254

Indrejsepapirer udfyldes i Krabi Lufthavn

 

Vi bestilte en taxa til hotellet - eller vi bookede 2 biler , for at vi alle kunne være der . Vi havde jo mange kufferter og de skulle jo også kunne være i bilerne . 

Vi ankom til hotellet og blev tjekket ind . Vi kunne ikke få værelserne før efter klokken 14 og klokken var jo kun 8 da vi ankom til hotellet .

Vi kunne købe morgenmad på hotellet for 300 bath og det gjorde vi så og efter at have spist morgenmad gik vi alle til poolen . Hjemmefra havde alle " fået besked på " at pakke noget badetøj , således at det var nemt at finde , når vi ankom til hotellet - og dèt havde alle gjort , så vi klædte lige om på toilettet i receptionen Bikini .

Alle faldt i søvn ved poolen og det var tydeligt at se , at trætheden stadig sad i kroppen efter den lange rejse .

 

IMG 8275

Trætte efter den lange rejse - alle falder i søvn ved poolen

 

Klokken 14.00 kunne vi alle få vore værelser og vi gik til værelserne . Vi blev enige om at mødes klokken 19 i receptionen . Så kunne folk lige komme på plads på værelserne og måske lige få hvilet lidt .

 

IMG 8283

Vores værelse på Hula Hula Resort

 

Lene og jeg tog herefter en Tuk Tuk ned til byen , hvor vi spiste frokost på den restaurant hvor “ Inn “ arbejdede . Vi har kendt hende i en del år og besøger hende altid , når vi er i Ao Nang men hun kalder sig ikk længere “ Inn “ , men bruger nu sit rigtige navn som er " Mookda Neung Chuykull " .... men vi vil stadig kalde hende " Inn " her på hjemmesiden .... det andet navn er jo ikke til at udtale for os ....what happend  .

Hun fortalte at hun havde haft nogle gæster i sidste uge , der var kommet med et billede af hende , som de havde printet ud fra vores hjemmeside , hvor vi anbefalede hendes restaurant . De havde spist der hver aften og nogle gange havde de haft venner med . Den sidste dag inden de skulle rejse hjem , havde de sagt til hende , at de godt kunne forstå hvorfor vi anbefalede hendes restaurant .Det var hun glad for og vi var da lidt stolte over at vores hjemmeside var blevet brugt på denne måde .

 

IMG 8295

Vi spiste krokost hor " Inn " på restauranten " Green Curry " .

 

Vi reserverede et bord her til hele holdet om aftenen og vi fik aftalt en fast pris på deres drinkskort - 100 bath = 20 kr pr stk . Det var jo hèr vi skulle mødes om aftenen og have godnatdrink 425 .

Vi ( Lene og jeg ) begyndte at gå tilbage til hotellet , men det var sgu alt for varmt , så vi tog en Tuk Tuk .

Vi fik lige sovet et par timer og det var også tiltrængt . Det dèr med at sove i flyet og være frisk næste dag .... den holder bare ikke .

Klokken 19 mødtes vi i receptionen - hotellet bestilte en taxa til os og vi kørte ned til byen . Vi gik straks til restauranten , hvor vi havde reserveret bord og spiste aftensmad . Efter maden spredtes vi i gaden og der blev handlet lidt , men vi mødtes igen klokken 22 hos " Inn " hvor vi fik godnat drinks og sluttede dagen .

 

 

27. februar 2019

Klokken er 06:00 og jeg sidder i receptionen . Der er først morgenmad klokken 06:30 . Jeg sidder lige og kigger lidt rundt og nyder stilheden . Den unge mand der var i receptionen - var den samme unge mand som tog imod os da vi ankom i går morges .... han var der også i aftes , da vi kom hjem fra byen ved midnatstid og nu et han her igen ..... hvornår mon han egentlig har fri ?..

Klokken er nu 06:30 og jeg går ind til morgenmad . Jeg er den eneste som er her . Jeg sætter mig med en kop kaffe og min I-pad Ipad . Først klokken 07:00 kommer der 2 personer mere , men de er ikke " fra vores hold " . 

Lige overfor hotellet er man ved at åbne en ny 7-eleven . Der er kommet varer til butikken og de står udenfor i nogle kasser ..... der arbejdes ihærdigt inde i butikken , da den skulle åbne om få dage .

Jens kom til morgenmaden klokken 07:30 og så kom resten sådan sivende ....lidt efter lidt .

Efter morgenmaden tog vi ned til stranden - nede ved hovedgaden ......

Vi tog med hotellets bil derned , den kørte fra hotellet hver time og det var dejligt .

 

IMG 8334

Lene køber luftmadras og får den pumpet op af sælgeren .

 

Lene skulle lige købe en madras , som også skulle pustes op og Jørn skulle have en hat , for lige at beskytte sig mod solen og alt dètte blev klaret inden vi ankom til stranden .

Vi placerede os lige i starten af stranden . Her var der var nogle træer , som vi lige kunne finde skygge under .

Longtailbådene havde travlt allerede her fra morgenstunden . Turisterne skulle ud til øerne , så der var en dèl larm fra disse både , men det vèd vi jo .... ellers skal vi jo gå længere ud hvis vi vil undgå dette .

 

IMG 8342

Longtailbådene er klar til art sejle turisterne ud til Ø`erne

 

Der var ikke så mange sælgere på stranden her ved Ao Nang Beach . Der kom en enkelt som ville sælge ure , men vores erfaring fra tidligere år - gjorde at vi ikke købte noget af ham . Disse ure holder ikke ret lang tid .

Så kom der en pige oppe fra massage stederne som prøvede at lokke nogle af os derop . Hun var meget påtrængende - synes jeg - og det kan nemt gå sådan , at hvis man vælger senere at gå op til massage pigerne , at man så fravælger hendes “ butik “ .... men det er måske bare min mening thumbs down .

Anna og Dorthe gik senere op og fik ordnet negle og fik vist også noget massage . Vi andre blev på stranden .

Jens og Jette var ude og gå og de havde været ude og kigge efter aberne for enden af stranden . Der var ingen første gang de var derude , men Jens var derude senere og da var de der .

Vi spiste frokost lige over for det sted på stranden hvor vi lå og det var ganske udmærket mad der blev serveret der  .

Efter frokosten var Lene og jeg hende ved massage pigerne . Jeg fik " høvlet " fødder og Lene fik neglelak på sine , men så blomster på .

 

IMG 8353

Lene for dekoreret sine negle på fødderne

 

Vi kørte tilbage til hotellet klokken 16 ..... Da vi kom op til gaden , var vi så heldig at bilen fra hotellet lige kom samtidig - så den tog vi så med tilbage .

På hotellet lå Janus og Mogens ude ved poolen . Mogens havde været ude og gå 10,7 km om formiddagen .

Nu sad vi så lige og fik en øl ved pool baren ..... som så blev til to .... da vi ville have nummer 3 - meldte den unge mand i baren udsolgt af øl . Janus var lige oppe og forklare den unge mand , at så måtte han jo gå ind i restauranten på hotellet og hente 3 øl . Det gjorde han så - efter at vi havde presset ham lidt .

Klokken 19 mødtes vi alle i receptionen og vi kørte ud til dværgene for at spiste aftensmad . Det er meget hyggeligt ude hos dem .... det er sjovt at sidde og kigge på de to små dværge ... den ene er lidt mere livlig end den anden og der blev taget nogle billeder sammen med hende .

 

IMG 8362

Anna fotograferet sammen med den ene dværg

 

Efter maden kørte vi ned til Hovedgaden - hvor vi bookede en speedbåd til om fredagen . Vi ville sejle rundt til nogle forskellige Ø`er .... og jeg havde forhandlet mig frem til en " fornuftig pris " på turen .

 

 

IMG 8366

Der blev booket speedbåd til en Ø-tur om fredagen .

 

Vi gav i alt 18.000 bath for turen med båden og det svarede til 3600,00 danske krover delt med 9 personer - hvilket så blev 400 danske krover per person . Der var middagsmad , drikkevarer samt frugt med i prisen .

Vi sluttede dagen med godnat drinks .....hos vores drinkspige " Inn "  425 .

 

 

28. februar 2019

Jeg var meget tidligt oppe i dag ..... da jeg stod og børstede tænder , vågnede Lene og spurgte om jeg godt vidste hvad klokken var venter .... ja - den er 04:50 svarede jeg . Jeg gik ned i receptionen klokken 05:00 og havde min I-pad med .

Jeg redigerede lidt billeder og lagde nogle på facebook . Vi havde lavet en lukket gruppe på facebook , hvor folk - der var med i gruppen kunne følge os på turen og der var 75 personer i denne gruppe og den voksede lidt hver dag der gik ....

Og ellers sad jeg og skrev noget tekst til min hjemmeside - det er bl.a. den tekst som du sidder og læser nu Ipad .

Klokken er nu 06:54 og der er ingen af de øvrige på holdet dukket op endnu .... jeg har drukket et par kopper kaffe , men tror at jeg vil starte med morgenmaden nu . Jeg er ikke så god til det der med at spise om morgenen , men lidt skulle man vel have ?

I dag ville vi over til PODA Island og bade .... vi ville tage en tidlig longtail båd derover . De har ikke så mange strandstole derovre og de kan hurtigt blive udsolgt . Derfor ville vi tidligt derover .

Efter morgenmaden var vi klar til dagens udfordringer . Vi gik til receptionen for at bestille en taxa ned til stranden , men den flinke chef på hotellet tilbød at de kunne køre os derned i hotellets bil og det var fint - tak til hende 475 .

 

IMG 8376

Vi sejler med longtail-båd over til PODA Island

 

Nede ved stranden købte vi billetter til en longtail båd over til Poda Island . De kostede 300 bath ( 60 kr ) og vi sejlede omgående , da vi jo kunne fylde en hel båd . Det var en fin sejltur over til Poda Island . Vi sejlede bag omkring Ø`en og blev sat af ovre på bagsiden af Ø`en , altså ikke dèr hvor vi plejede at blive sat af ? ....Vi fik senere at vide at dette havde noget med vindforholdene at gøre . Longtail bådene kan vippe rimelig meget hvis ikke man sejler efter vindforholdene . Men ved dèt at vi sejlede bag omkring Ø`en - så fik vi set meget mere på turen og det var vi da glade for .

Da vi gik af båden - skulle vi betale 400 bath ( 80 kr ) , som en afgift - da Poda Island er blevet en National Park ..... det var ok , men ikke noget vi tidligere havde gjort de andre år , hvor vi havde været her , men hvis pengene går til vedligeholdelse af Ø`en - er det vel fint nok ?

Vi gik fra båden og over til det sted hvor vi plejede at være - en gåtur på en lille halv time .

Der var slet ingen selsenge eller stole herovre .... men vi fandt et sted hvor der var lidt skygge og det var varmt i dag - 37 grader .

 

IMG 8390

Smukke Poda Island

 

Der er flot herovre - vi badede i det klare vand og fodrede de kulørte fisk i vandet , som kom i stimer når vi smed mad til dem .

Der var lavet meget om herovre .... den restaurant , som plejede at være her , var der ikke længere og den Bar der tidligere var ved stranden , var også væk . Der gik mange “ parkbetjente rundt og så ud som om at de havde styr på alt " .

Vi så flere skilte med teksten “ alkohol fri zone “ - altså solgte man ikke øl herovre længere .

 

IMG 8388

Skilte på PODA Island med teksten " alkohol fri zone "

 

Der var en del små boder med mad og vi købte middagsmad her og spurgte efter øl . Manden i boden sagde at det kunne han godt klare . Men da vi købte øllene var han hele tiden orienteret om - hvor parkbetjentene gik og øllene blev solgt i en “ bagerpose “ .... så det var tydeligt at det ikke var lovligt .

 

IMG 8409

Jens har lige købt " et par poser øl " på PODA ISLAND - i den alkohol frie zone

 

Vi så en enkelt abe herovre - den vare meget fredelig og sad ved nogle turister .

 

IMG 8401

En fredelig lille abe på PODA Island

 

Det var en fin dag herovre og vi sejlede tilbage klokken 14 .

Ved aftenstide tog vi en Tuk Tuk ned til fiskerestauranterne ved stranden og spiste aftensmad her . De var mehet længe om at servere maden , så der gik noget tid her . Efter aftensmaden gik vi en tur i gaden og handlede lidt i butikkerne . Vi sluttede aftenen med godnat drink som vi plejede 425 .

 

 

 1. marts 2019

Jeg sidder i receptionen - klokken er 05:30 .... i dag skal vi på speddbådstur . Der havde været lidt forvirring omkring hvilken båd vi skulle sejle med . Vi havde booket en båd med 2 motorer og plads til 35 personer . Men i går blev jeg ringet op af firmaet , der fortalte at de ville give mig “ en private boat “ og det lød jo fint nok , indtil jeg fandt ud af , at båden så også var meget mindre og kun med 1 motor .

Jeg tog ned til byen og kontaktede firmaet . Jeg havde lidt diskussion med manden , som jeg bookede båden hos . Men han tilbød os så en båd , hvor der var plads til 25 personer og som havde 2 motorer . Det accepterede jeg , han forsøgte så at få mig til at betale flere penge end dèt keg allerede havde betalt .

Så måtte jeg lige “ skære det ud i pap “ for ham !!! Jeg havde bestilt og betalt for en båd med plads til 25 personer og med 2 motorer , og det var så det som jeg så hèr havde fået - langt om længe  . Han forsøgte herefter at forklare mig at han jo havde givet mig en speciel pris - men jeg forklarede ham at jeg kun havde fået det , som jeg allerede havde betalt for .  Altså en båd hvor der var plads til 25 personer og med 2 motorer .

Han gav mig hånden til sidst og sagde : " OK my Friend "

Jeg tror godt at han kunne se på mig , at han nok ikke skulle “ lave flere forsøg “ angry angry .

Måske nogle af læserne her undrer sig over det der med de motorer og antallet af disse , men så lad mig lige forklare dette :

Hvis du får en mindre båd med kun 1 motor på ..... så vil båden hoppe med på bølgerne og man sidder og “ hopper på sædet i båden “ . Jens - som vi havde med på turen , har en meget dårlig ryg og han kan ikke klare sådan en ubehagelig tur ..... så derfor var det vigtigt for ham og for os at vi får en større båd .

Nå men nu er klokken 6:30 og jeg vil gå ind til morgenmaden .

Efter morgenmaden blev vi afhentet på hotellet af firmaet , som vi havde købt bådturen hos og vi blev kørt ned til stranden , hvor man samlede alle dem der skulle på bådtur , og der var mange . Vi fik nogle forskellige farver mærkater på trøjerne - alt afhængig af hvor vi skulle hen på bådturene .

Klokken 9 blev vi hentet af en guide og gik med ned til vandet . Her lå der en del speedbåde i vandet og ventede på dem der skelle sejle i dag .

 

IMG 8437

Vores guide på turen som var vittig og hyggelig

 

Vi kom ombord i den båd som vi skulle med og sejlede kort tid efter . Vejret var helt perfekt og nu det gik stærkt ud over bølgerne . Bådføreren og guiden var 2 unge gutter og de lavede sjov undervejs . Det første sted vi skulle hen , var til Hong Lagoon og da vi sejlede ind til denne , drejede de speedbåden hurtigt , således at den lå næsten helt på siden og det morede folk sig en del over 1 .

Grunden til at vi skulle til Hong Lagoon først - var fordi at det snart ville blive lavvande . Da vi sejlede ind i Hong Lagoon , var der cirka en halv meter vand derinde . Når det blev lavvande ville der ikke være noget vand derinde og så er det jo svært at sejle derind  . Speedbåden sejlede langsomt derind . Der var en del store sten i vandet herinde og med en vandstand på en halv meter , så skulle vi jo passe på bunden i speedbåden .

 

IMG 8446

Vi er her sejlet ind i Hong Lagoon - et fantastisk sted omgivet af bjerge .

 

Vi fik taget nogle billeder herinde og speedbåden blev forsigtigt vendt og vi sejlede stille ud igen .

 

IMG 8451

For at komme ud af Hong Lagooen skulle vi igennem hullet her med speedbåden .

 

Derefter sejlede vi til Pakbia Island , hvor vi holdt ind og var en halv time . Så gik turen videre til Laolading Island , hvor vi skulle spise frokost . Folkene på båden havde medbragt lækker Thaimad og den blev serveret på denne ø .

 

 

IMG 8471

Der er smukt på denne Ø - sådan helt postkort agtigt !!

 

 

IMG 8477

Vi spiser lækker frokost her på Ø`en .

Efter frokosten sejlede vi til Hong Island , hvor vi var i 2 timer . Her kunne vi bade i det rene vand sammen med kulørte fisk og det var en fin oplevelse .

 

 

IMG 8483

Hong Island - vi bader i vandet med fiskene

 

Vi Inden vi sejlede tilbage mod Ao Nang - var der frisk frugt til alle i båden ....

 

 

IMG 8486

Frisk frugt til alle

 

Vi var hjemme ved Ao Nang Beach igen klokken 15 og blev kørt tilbage til vores hotel .

Pigerne var herefter ude i Tesco Lotus for at handle lidt ..... bl.a. noget ost til morgenmaden . Der blev indkøbt lidt forskelligt derude . Lidt “ guf “ blev der vel også købt ..... “ man har vel ferie  “ guf

Pigerne er tilbage ved hotellet igen ved 18 tiden og de havde reserveret samme taxa til at hente os igen klokken 19:15 , når vi skulle ned til byen og spise .

Klokken 19:15 tager vi ned til byen for at spise . Vi har valgt TANTA `s Restaurant denne aften . Det er en restaurant som har ligget der i alle de år vi er kommet til Thailand .

Vi fik fin mad her . Vi spurgte personalet om hende pigen , som vi kendte fra tidligere år stadig arbejdede her , Men det gjorde hun ikke . Hun var stoppet for 2 år siden .

Efter aftensmaden blev der handlet lidt i boderne og klokken 22 mødtes vi til godnat drink og dagen sluttede kort tid efter .... alle var trætte efter dagens sejltur , som alle forøvrigt syntes var en rigtig god tur  14 .

 

 

2. marts 2019

Man sover godt i de senge der er på værelserne her på hotellet , men jeg er også altid tidlig vågen når vi er på ferie . I dag vågnede jeg allerede ved 4-tiden , jeg ventede dog med at gå ned i receptionen til ved 5 tiden .

Da jeg kom ned i receptionen sad den unge mand , som plejede at være der , og var hurtig med et “ good morning “ ..... vagten som også plejede at være der , lå og sov på en bænk . Der er jo ikke meget at lave på den tid af dagen på hotellet , men de skal jo være der , da der jo kommer gæster til hotellet hele døgnet rundt .

Jeg sad lige og læste nyheder fra nettet og læste om problemerne inde i lufthavnen i Bangkok . Jeg har lige kopieret et par linier fra teksten herunder , men vil dog undlade at bringe hele artiklen .

Fra nyhederne

»Folk står og råber og skriger. Alle vil gerne hjem. Der er nærmest lynchstemning,« fortæller en dansk turist om de kaotiske forhold i lufthavnen i Bangkok.

Den højspændte situation mellem Pakistan og Indien har fået konsekvenser for tusindvis af turister, der lige nu er strandede i lufthavnen i Bangkok.

Onsdag skød Pakistan to indiske kampfly ned, og på grund af krisen med nabolandet om den omstridte Kashmir-region har Pakistan nu lukket sit luftrum for kommercielle flyvninger.

Derfor har selskabet Thai Airways onsdag aften og torsdag morgen måttet aflyse alle flyvninger mellem Thailand og Europa.

Luftfartsselskabet arbejder på at få folk på andre fly, der kan flyve uden om Pakistan, men fordi Thai Airways har så mange flyvninger ind og ud af Europa og dermed også mange passagerer, er det en operation, der tager tid.

Flere hundrede turister er lige nu fanget i lufthavnen i Bangkok, hvor de venter på nyt om, hvordan og hvornår de kan komme hjem.

En af dem er Erik Gram fra Esbjerg, som sammen med sin kone er på vej hjem efter tre ugers ferie i Vietnam.

»Folk hidser sig op. Det er så træls. Vi har ikke vores kufferter, vi har ingenting,« fortæller den vestjyske pensionist.

Han beretter om kaotiske tilstande i lufthavnen, hvor ingen ved noget som helst, og hvor informationsniveauet lader en del tilbage at ønske.

Ganske få medarbejdere fra Thai Airways har fået den utaknemmelige opgave at orientere de mange ventende passagerer

Vi har fløjet med Thai Air på vel nok 80 % af vores 24 ture til Thailand og har aldrig været utilfredse med noget , men det er dog chokerende at læse at så stort et flyselskab ikke har “ en plan B “ i sådan et tilfælde .

Denne gang er vi fløjet med Qatar Airways og vi skal ikke hjem før den 13. Marts ... så vi er ganske rolige wait smiley.

 

Klokken er nu 6:30 og nu jeg kan få noget kaffe . Jeg gik godt nok ind i restauranten allerede klokken 05:45 , men det var kun fordi at man sad sgu så dårligt ude i receptionen , så jeg tænke at jeg bare kunne sætte mig ved et bord i restauranten med min I-pad og det var heller ikke noget problem . Lederen af restauranten var godt nok lige henne og fortælle mig hvornår de åbnede . Jeg forklarede ham at jeg bare sad og skrev noget tekst til min hjemmeside og han svarede også “ no problem “ .

Og hvad var så planen for i dag ? ...

Nu har vi kørt lidt hektisk på de første par dage hernede - så nu tager vi lige et par dage uden nogen faste planer og man kan bare gøre hvad man har lyst til . Det kan man iøvrigt altid gøre på vore ture . Vi laver kun nogle forslag og så kan man koble sig på disse hvis man har lyst .

Jeg har kigget lidt på en tur ud til et sted hvor man har elefanter i et reservat . Altså hvor elefanterne bliver behandlet godt og de har ingen elefant-ridning på dette sted.

Jeg synes bare at turen var lidt dyr - der var 2 forskellige muligheder . Den tur jeg kiggede på koster 1800 bath pr. person ( ca. 360 d.kr. ) ..... men jeg har forhandlet lidt med pigen ude i receptionen og har fået en pris på 1500 bath . Men i aftes da vi var nede i byen , fandt jeg samme tur hos en tur-udbyder dernede og hun havde samme tur til 1300 bath ( ca. 260 d.kr. ) ..... så nu ser vi lige hvad vi gør .

Efter morgenmaden tog vi med hotellets bil ned til stranden . Lene blev tilbage på hotellet da hun havde lidt problemer med maven i dag og helst ikke skulle mere en 25 meter væk fra et toilet toilet .

Mogens havde lejet en motorcykel og ville køre en tur i området og Janus blev hjemme ved poolen i dag . Men resten tog så til stranden .

 

IMG 8948

Mogens havde lejet motorcykel nogle dage hernede.

 

Det var meget varmt i dag og da klokken var 14 var der ikke skygge nogen steder på stranden . Vi gik så op til massage pigerne og gik til butik nummer 6 . Her kunne man sidde og få en øl ..... Jens , Dorthe ,Anna og Jørn fik ordnet negle og fik lidt massage .

 

IMG 8517

Ude ved massage-pigerne

 

Det tog noget tid - så først klokken 16:15 tog vi en taxa tilbage til hotellet .

Karina ( vores datter ) var også ankommet til Ao Nang og boede på en hotel i nærheden af byen . Jeg skrev lidt sammen med hende og vi aftalte at hun skulle finde en restaurant , som vi allesammen kunne spise på . Hun reservedele bord på en indisk restaurant ..... her kunne man dog få både indisk og thai mad .

Jeg havde bestilt en taxa til at hente os klokken 19 ved hotellet og vi kørte over til restauranten hvor Karina ( vores datter ) stod og ventede på os . Hun var kommet til Thailand dagen før og boede på et hotel ude på den anden side af Railey Beach . Hun havde så taget bussen ind til Ao Nang , for at spise sammen med os .

 

IMG 8520

Vi spiser på Indisk restaurant ammen med datteren " Karina " .

 

Vi spiste lækker mad her på denne restaurant og det var lidt forskelligt hvilken type mad man havde valgt ... jeg tror at det var sådan cirka halvt thai-mad og halvt indisk mad .

Efter maden var vi lige ovre på Starbucks og få en kaffe ( af en slags ) , vi gik herefter med mod byen og endte aftenen på vores “ drinks-sted “ .... Karina tog bussen tilbage til sit hotel ved 22-tiden .

 

 

3. marts 2019

Jeg var tidligt nede ved morgenmaden , ja faktisk allerede klokken 5 . Morgenmaden var klokken 6:30:.... men jeg satte mig i et hjørne af restauranten og læste lidt nyheder og lavede lidt “ arbejde til min hjemmeside “ .

I dag ville jeg selv være ved poolen ... det ville også blive meget varmt i dag , op omkring 38 grader og da det er svært at finde skygge ved stranden , tror jeg bare at jeg bliver ved poolen .

I dag ville jeg også booke elefant-turen . Jeg havde forhørt mig lidt rundt omkring i “ flokken “ om hvem der kunne være interesseret i denne tur og det var lidt delt og det er fint nok . Jeg havde ( som tidlligere nævnt ) fået en pris på 1300 bath ( ca 260 d.kr ) og der var ikke mulighed for at få prisen længerede ned . Turen varede ca. 3 timer og kunne klares på en formiddag .

7-eleven havde i går åbnet deres nye butik lige over for hotellet og det var jo skønt . Der er jo altid èt eller andet man har brug for at købe og det måtte da også være et kæmpe plus for hotellet , at der lå sådan en butik lige over for .

Mogens have lejet motorcyklen èn dag mere og ville lidt længere væk fra Ao Nang i dag for at kigge på omgivelserne . Han havde en fin tur i går .

Klokken er nu blevet 6:30 og morgenmaden er klar - jeg starter med et par kopper kaffe 5 .

Efter morgenmaden spredtes vi . Dem der skulle til stranden tog hotellets bil ned til Ao Nang beach .

Mogens kørte ud på sin lejede motorcykel og de sidste gik til poolen . Det var rigtigt fint vejr hele dagen . Jeg var i poolen mange gange for at blive kølet ned .

 

IMG 8528

Pool-området set fra vores værelse

 

Ved middagstid - eller klokken blev vist 13:30 - spiste Lene og jeg frokost på hotellets restaurant .

 

 

IMG 8531

Frokost i restauranten på hotellet .

Det var udmærket mad og det kunne man sagtens gøre når , man var ved poolen . Tit tror man bare at man absolut skal spise ude i byen - eller på et spisested i nærheden af hotellet , men det behøver man altså ikke .

Der kom en “ lille gæst “ forbi poolen . Den sad på en stamme på en palme lige bag ved Lene . Hun fik taget dette flotte billede af den .

 

IMG 4575

En lllle gæst ved poolen i dag

 

Man ser mange af dem hernede og jeg tror ikke at de gør noget .

Sidst på eftermiddagen kom alle tilbage til hotellet igen forskellige steder fra . Vi aftalte at mødes i receptionen klokken 18 - men kun dem der ville med på Night Market om aftenen . Og folk gik derefter til deres værelser . Det er altid skønt lige at komme på værelset en times tid og bliv kølet ned . Så er man klar igen .

Klokken 18 mødtes vi i receptionen alle , pånær Mogens og Janus . De ville noget andet og det er fint at de melder ud .

Vi andre tog en taxa ud til det Night Market der lå på vej ud mod dværgene . Det var ikke så stort , men ok .

Vi havde aftalt at vi i aften ville spise mad fra markedet så vi gik rundt og kiggede på boderne , der var fyldt med madvarer .

 

IMG 8544

Der var smagsprøver på markedet .

 

Der var smagsprøver hist og her og det blev udnyttet ....

Alle boderne så meget lækre ud , så det var ikke noget problem at finde “ en menu “ .

Efter at vi havde set hele markedet og fået handlet lidt forskellige steder , mødtes vi på en plads lige ved siden af markedet . Her var der borde og stole og man kunne hente sin mad ovre på markedet og spise den her . Drikkevarerne skulle man så købe ved pladsen her . Vi spiste vores mad og det var lækkert og billigt , og nu havde vi så prøvet dette . Det havde vi tit snakket om at vi ville prøve .

 

IMG 8553

Mad på night-makedet

 

IMG 8554

 Mad på night-makedet

 

IMG 8555

Mad på night-makedet

 

Efter maden gik vi tilbage mod byen . Der var meget at se på herude også . Mange hoteller og restauranter lå herude . Tit kan man finde et billigt hotel - hvis man trækker lidt væk fra hovedgaden i Ao Nang .

På et tidspunkt kommer vi til en gade som vi troede var den der gik op til vires hotel og vi stoppede op og snakkede lidt om hvad vi skulle . Der var mulighed for at fortsætte ned til byen , eller vi kunne gå til hotellet og få en drink der .

Der var “ flertal “ for at gå til hotellet og det blev så planen . Vi opdagede så at det ikke var gaden op til hotellet ved stod ved .

Vi tog så en Tuk Tuk op til hotellet . Efter ankomst kiggede vi ud til poolbaren , den var lukket . Så gik vi ind i restauranten , men de havde ingen drinks . Vi fik øje på hotellet lige på den anden side af gaden og gik derover . De havde et drinkskort med 3 forskellige drinks på og så havde de øl . Pigerne bestilte drinks og mændene ET STORT glas fadøl .

 

IMG 8559

Vi sad lige over for hotelet og hyggede os en times tid .

 

Vi sad her til ved godt 21-tiden hvor vi gik til værelserne . På vej over vejen til hotellet , mødte vi lige Mogens og Janus . De var på vej ud i byen for at spille pool .

Men vi andre sluttede dagen nu .

 

 

4. marts 2019

Jeg er ankommet til bordet i restauranten og sidder og laver mit “ daglige kontor arbejde “ , altså skriver lidt tekst til min hjemmeside og redigerer lidt billeder til vores lukkede gruppe på facebook .

I dag vil vi til stranden i Ao Nang . Jens og Jette vil gå derned lige efter morgenmaden og finde en plads i skyggen . Dem er der altså ikke mange af dernede , så man må være hurtig ude , hvis det skal lykkes .

Klokken er nu 06:30 og jeg kan få lidt kaffe og morgenmad nu .

Efter morgenmaden tog vi med hotellets bil ned til stranden i Ao Nang .

Inden vi tog afsted fik jeg lige booket elefant turen til torsdag morgen . Jeg valgte turen der går fra hotellet klokken 08:30 og jeg fravalgte at komme op til et vandfald .

Grunden tilsat jeg valgte den tidlige tur var , at vi så kunne være tilbage ved hotellet , inden at det blev rigtig varmt og grunden til at jeg fravalgte vandfaldet var , at der sjældent er meget vand i vandfaldene hernede i den tørre periode , som vi er i nu og vandfaldet lå også i en national park , hvilket betød at vi skulle betale extra penge for at komme dertil og det var der jo ingen grund til . Jeg fik prisen forhandlet ned i 1300 bath - hvor den normalt ville koste 1800 bath .

Vi mødte lige Janus efter morgenmaden og han spurgte om vi havde planer for aftenen , ellers kunne vi tage med dem over til Railay beach og spise til aften . Det aftalte vi at gøre og ville tage fra hotellet ved 17-tiden .

Vi tog med hotellets bil ned til stranden klokken 10:15 - der var mange der skulle med bilen , så vi ventede lige på at den kom tilbage igen og kom med anden gang den kørte ned .

 

IMG 8574

Ao Nang Beach

 

Vi var på stranden til klokken 15 , hvorefter vi tog tilbage til hotellet . Jette og Jens var gået til stranden straks efter morgenmaden for at få en god plads dernede . Der er meget få steder hvor der er skygge hele dagen , men der er enkelte steder under træerne ved stranden , hvor man har skygge hele dagen og det var et af disse steder Jette og Jens ville finde og det var lykkes i dag  .

Klokken 17 tog vi med en Tuk Tuk ned til stranden og købte billetter over til Railay beach .

 

IMG 8578

Vi sejler over til Railay Beach

 

IMG 8579

Vi sejler over til Railay Beach

 

Vi sejlede straks - da vi jo var nok til at fylde en hel båd . Vi spurgte ved billet-lugen om muligheden for at komme tilbage igen ved 21-22 tiden . Vi fik at vide at vi så skulle bestille en båd ovre på Railay Beach når vi ville tilbage igen . Ingen af bådene , som sejlede ud fra Ao Nang - sejlede senere end klokken 18 . Det jokede vi lidt med på turen over og Janus drillede med , at så kunne vi bare sove på stranden over på Railay Beach  . Der var nogle på holdet der blev lidt nervøse ved denne melding - men vi beroligede dem med at der var styr på det hele .

 

IMG 8594

Hele rejseholdet ved Bamboo Bar på Railay Beach

 

Ovre på Railay beach gik vi ind i den gade der var derovre , den havde tidligere heddet " Walking Street " ... men skiltet var der ikke længere . Der var rigtig mange butikker og spisesteder på Ø`en . Vi kom til en bar med navnet : Bamboo Bar .....her stoppede vi op og fik en øl - eller var det to ? 1 . Pigerne fik en pina colada . Efter dette - gik vi til enden af gaden og kiggede os lidt omkring . Vi fandt et spisested og gik ind for at bestille noget mad . De var meget langsomme til at komme med maden her og det er de altså flere steder i Thailand . På et tidspunkt spurgte jeg tjeneren om , hvornår vi kunne forvente at få vores mad .... han undskyldte med at de havde travlt - men sådan en melding preller lidt af på mig . Vi var de første der kom ind i restauranten og vi var derfor også de første som bestilte mad - så forstår jeg ikke hvorfor der er andre , som kom ind i restauranten efter os , der får deres mad før os thumbs down .... men det har de altså ikke styr på .... Lene bliver sur på mig når jeg tager denne diskussion med tjeneren ( dette har jeg gjort før ) - men når man driver forretning og man har valgt at lave en restaurant med et vist antal borde - så må man være forberedt på , at der kan komme mange mennesker ... men sådan er det ikke i Thailand og det må jeg lære at acceptere .

Vi fik med tiden vores mad alle sammen  og det smagte fint - dog var der Jette og Dorthe , som havde bestilt “ noget crispy fish “ .... der ikke var godt ...... jeg tror ikke at der var noget fisk i nærheden af dette , men kun noget “ rasp “ ..... jeg ville kontakte tjeneren , men kunne godt se på lene`s ansigtsudtryk at det skulle jeg nok ikke 7.

Dorthe og Jette spiste det af maden de kunne lide og lod resten stå.

Efter maden gik vi til stranden for at købe billet til sejlturen tilbage til Ao Nang . Det var “ bælg-ragende mørkt “ nu 6 og der lå nogle få longtail-både i kanten af vandet . Det var da spændende - synes jeg ... 15 .

 

IMG 8615

Sejltur hjem fra Railay Beach i mørke ...

 

Vi sejlede ud fra stranden og det blev en sjov oplevelse . Båden vippede en del og vi sad i total mørke .... kun en lille lanterne på taget af båden fortalte andre både , at her kom vi sejlende . Vi mødte også andre longtail både på turen der var ligeså “ mørke som vores “ .

Efter at vi var ankommet til Ao Nang gik vi op til vores drinkssted , hvor vi lige fik en is-dessert plus vores godnat drink .

Mogens og Janus forlod os nede ved båden - de ville finde et sted hvor de kunne få et spil pool .

Klokken 22 tog vi en Tuk Tuk tilbage til hotellet .

 

 

5. marts 2019

Vi ville i dag tage over til Phra Nang Beach og bade - men lige nu sidder jeg ved morgenmaden - eller mere korrekt - jeg sidder og venter på at morgenmaden bliver klar .... klokken er 06:07 og jeg har siddet her et stykke tid . Jeg har fået skrevet alle oplevelserne ned fra i går og fået redigeret nogle billeder , så tiden føles slet ikke lang .

Jette kom klokken 07:30 og derefter kom de andre lidt efter lidt ......

Mogens og Janus kom tidligt ned til morgenmaden i dag - de var kommet tidligt hjem i aftes - ja de var faktisk hjemme før os . Da de kørte i taxa hjem fra byen - så de os stå og vente på en taxa nede ved hovedgaden .

Vi tager den lidt med ro i dag og sidder længe ved morgenmaden . Klokken 10 ville vi tage med hotellets bus ned til longtail bådene - men bussen bliver hurtigt fyldt op og vi får besked på at vente til den kommer tilbage igen . Et kvarter efter kommer den tilbage igen . Også denne gang bliver bussen fyldt op og vi når ikke at komme med . Nå men så venter vi da bare igen .. 148 .. vi har jo ferie .

Hotellets chef sætter sig og snakker med os så længe vi venter på næste afgang .

 

IMG 8626

Vi venter på bussen og sludrer lidt med chefen fra hotellet .

 

Tredje gang er lykkens gang smilet2 .... vi kommer med bussen og vi kører ned til longtail bådene .

Vi køber billetter og sejler over til Phra Nang Beach . En flot sejltur dertil - hvor vi sejler ind imellem nogle høje klipper .

Efter ankomsten til Phra Nang Beach går vi til højre og helt over til klipperne for at være sikker på at vi har skygge hele dagen . Vi har aftalt med bådføreren , at han skal hente os igen klokken 15 .

Der er utroligt smukt herovre .... fantastiske store klipper der “ bare står der “ og ligner en scene fra en film .

 

IMG 8636

Phra Nang Beach

 

IMG 8648

Phra Nang Beach

 

Der et et “ hul i klippen “ hvor og her er der er et sted , hvor man kan tænse “ røgelses pinde “ og her er der nogle “ store tissemænd udskåret i træ “ . Vi forsøgte at finde en forklaring på " disse tissemænd i træ " .... men det var en længere historie , som vi må tage på et andet tidspunkt 31.

 

IMG 8641

Tissemænd udskåret i træ

Vi nyder at være på ø`en og bader meget i det klare vand . Jeg går en tur helt over til den anden side af øen , for at se hvad der ellers er på øen . Der ligger et “ mega dyrt hotel “ , hvor der står vagter ved indgangen . Jeg snakker lige kort med vagten og spørger om muligheden for at komme ind i restauaten foran hotelet for at spise frokost - men han fortæller mig at det kun er hotellets gæster der må komme her .

Nede i vandkanten ligger der nogle “ madbåde “ som sælger alt muligt indenfor thai mad og drikkevarer og de var faktisk ret billige .

 

IMG 8651

Madbåde ved Phra Nang Beach

 

På denne halvdel af stranden var der slet ikke skygge nogen steder ..... jeg havde ikke taget mine penge med på gåturen - så jeg kunne ikke købe noget ved mad-bådene . Jeg gik tilbage til de andre igen .

Vi var egentlig blevet lidt sultne - men syntes at der var langt over til de der mad-både og der var heller ikke mulighed for at sidde nogle steder medens man spiste den mad , som man kunne købe ved bådene - så vi droppede frokosten .

Klokken 15 sejler vi tilbage til Ao Nang igen . Sejlturen tager et kvarters tid og er en fin sejltur .

Efter at vi er kommet tilbage til Ao Nang igen - tager de øvrige fra holdet straks tilbage til hotellet . Lene og jeg går ind på McDonald’s og får lidt frokost her  .

 

IMG 8664

Lene og jeg på MacDonalds

 

Derefter tager vi en Tuk Tuk tilbage til vores hotel .

Vi finder alle de andre i poolbaren og vi kobler os på her 115 ... ved 17 tiden går nogle af os til værelserne .

Klokken 18 vil Lene gå ned i byen for at få vasket noget tøj - hun vil derefter fortsætte videre og møde vi andre der , hvor vi skulle spise i aften .

Kort tid efter klokken 18 kommer der en voldsom regnbyge og alle nyder faktisk regnen . Den renser luften og det bliver så behageligt bagefter .

Klokken 19 mødtes vi i receptionen og bestilte en Tuk Tuk til at køre os ned til byen . Det regnede ikke længere og vi havde aftalt fra morgenstunden , at vi til aften ville spise på en restaurant , der lå ned til vandet og som lå ude ved massage pigerne . Vi var lidt bekymret for om det skulle regne igen lige om lidt .... men vi havde jo aftalt med Lene ( som var gået ned til byen ) at vi ville mødes med hende på dette sted , så vi stod af taxaen ved longtail bådene og gik det sidste stykke vej . Lene stod og ventede på os derude . Vi blev enige om at vi spiste her , selv om de ikke havde tag over restauranten .

 

IMG 8672

Aftensmad på restaurant ude ved massage-pigerne

 

Det var mega hyggeligt og vi sad og nød vores mad samtidig med , at vi kunne høre bølgerne fra havet .

Efter maden var klokken efterhånden blevet 21 og vi gik en lille tur på gaden inden vi gik til vores “ drinks sted “ .

Via min hjemmeside ( som du sidder og læser lige nu ) havde jeg fået kontakt med et par fra Bornholm . De havde brugt hjemmesiden rigtig meget og de havde faktisk valgt at rejse til Thailand på grund af hjemmesiden og de havde valgt samme periode som os . De var altså også her i Ao Nang lige nu .

Jeg havde skrevet sammen med dem et par gange og vi havde aftalt at mødes og lige hilse på hinanden . Jeg havde om eftermiddagen skrevet til dem hvor vi ville være mellem 21:30 og 22:00 denne aften .

 

IMG 8674

Vi mødtes med Tom Jørgensen og frue på vores drinkssted .

 

Og mens vi sad og nød den første drink på “ vores drinks sted “ dukkede de op . Det var hyggeligt lige at få en sludder med dem og høre lidt om hvilke tanker man har , når man skal rejse til Thailand for første gang .

Klokken 22:30 tog vi en Tuk Tuk tilbage til vores hotel .

 

 

6. marts 2019

I formiddag skulle vi ud til et reservat hvor der var elefanter . Vi har ikke elefant-ridning på vores ture længere .... efter at vi har erfaret hvordan disse elefanter bliver behandlet - så nu vil vi ud til et sted hvor elefanterne har det godt .

Du kan et andet sted på hjemmesiden læse om elefanternes liv i thailand eller du kan klikke på dette link : Elefanternes liv i Thailand

 

Vi ville blive afhentet klokken 8:30 ved hotellet . Så vi skulle altså have morgenmad inden dette tidspunkt .

 

IMG 8676

Vi bliver afhentet til elefant-turen

Klokken 08:35 blev vi hentet af en bil fra Krabi Elephant Care . Det var en bil hvor man skulle sidde på ladet af bilen på nogle bænke . Der var 2 personer med på bilen i forvejen , så èn af os skulle sidde inde ved chaufføren og det blev så mig .

Vi skulle køre omkring 1 time inden vi kom til stedet med elefanterne . Vi kom ud af nogle meget “ sjove veje “ . Mudrede veje og meget ujævne jordveje og steder , hvor der faktisk ingen vej var . Men chaufføren kørte fantastisk og var meget påpasselig med at køre stille der hvor der var behov for dette .

 

IMG 8677

Vi er ankommet til Junglen ved elefanterne og der er fantastisk her... STILLE - HELT STILLE .

 

Og “ endelig kom vi til stedet “ ..... et fantastisk sted . Der var totalt stille herude - ikke en lyd kunne man høre - det skal faktisk bare opleves før man kan forstå dette .

Vi blev modtaget af et personale på 3 personer . Vores chauffør var også vores guide på turen i junglen .

 

IMG 8682

Vi får info om elefanterne

 

Vi startede med at få lidt information om elefanterne . Der var tre elefanter i reservatet og de var henholdsvis 70 år - 65 år og 55 år . Vi fik alle noget foder med til elefanterne + at vi fik en børste med , så at vi kunne vaske elefanterne senere på turen .

Vi gik omkring 400 meter ind i junglen , hvor vi gik ad nogle snørklede stier og omgivet af gummitræer og palmer . Vi kunne af og til se smukke fugle og sommerfugle på denne tur . Der var fugle her - der var helt skinnende blå 138, et fantastisk syn .

 

IMG 8695

Vi er her ankommet til den første elefant .

 

Vi kom til den første elefant . Den lå i et mudderbad og hyggede sig . Der sad en gammel mand og “ snakkede “ med elefanten .

 

IMG 8735

Den gamle mand der passede elefanten - ham og elefanten var begge 70 år .

 

Han var også 70 år ligesom elefanten og han havde haft elefanten hele sit liv . Den havde boet hos ham , men da han var blevet 50 år , kom elefanten i dette reservat og manden blev ansat her .

Elefanten rejste sig op og “ pustede mudder “ op på sin krop . Senere kom den hen foran os og stod således at vi kunne blive fotograferet sammen med den . Det var tydeligt at den havde det godt her på dette sted .

 

IMG 8719

Fotografering

 

Vi gik videre og kom til et vandløb . Her stoppede vi op og vores guide bad os råbe navnene på de næste 2 elefanter . Vi råbte navnene et par gange og pludselig kunne vi se de 2 elefanter komme gående ovre fra skoven - dette var selvfølgelig iscenesat 1 - men det var da meget sjovt .

 

IMG 8740

De 2 elefanter kom frem fra skoven

 

De to elefanter gik ned i søen hvor de lagde sig ned . Den ene helt på siden og den anden sådan lidt siddende . Nu kunne vi så vaske elefanterne med de børster vi havde fået udleveret ved ankomsten . Det gjorde vi så og det var en sjov oplevelse .

 

IMG 8750

Elefanterne vaskes og de nyder dette .

 

Elefanter nød dette og der blev taget en del billeder her . Efter at have vasket elefanterne , fodrede vi dem med det foder vi havde fået udleveret .

 

 

IMG 8758

Elefantholdet

 

Vi skulle nu tilbage til udgangspunktet i junglen og her blev vi kørt med bil . Efter at vi igen var kommet op til startstedet , fik vi noget frugt og en flaske vand og sad og hyggede is der lidt .

 

IMG 8777

Slut på elefant-turen

 

Vi blev så kørt tilbage til vores hotel - det var en stor oplevelse at opleve disse elefanter på et sted , hvor man tydeligt kunne se at de havde det godt .

Efter at vi var kommet tilbage til hotellet gik vi til poolen hvor vi spiste lidt frokost ved polen . Klokken var blevet ca 14 .

Eftermiddagen tilbragte vi ved poolen .

 

IMG 8783

Aftensmad sammen med dateren - Karina - ved siden af hendes hotel

 

Om aftenen spiste vi sammen med Karina ( vores datter ) som også var i Thailand og boede på et hotel , et par gader fra os .

 

 

IMG 8787

Godnatdrink lige over for vores hotel ...

 

Vi sluttede dagen med en drink lige over for vores hotel . Vi orkede ikke at gå ned til byen 40 .

 

 

7. marts 2019 Så starter en en ny dag . Jeg tror at det bliver stranden i dag . Nu tror jeg at vores hold er mættet af oplevelser , sådan lige på kort sigt , så nu tager vi lige et par stille dage . I morgen - fredag - skal vi ind til Night Market i Krabi by . De Night markeder vi har set herude i Ao Nang , er ikke så store , så derfor vil vi prøve dette inde i Krabi Town .

Jeg sidder lige nu i restauranten og venter på morgenmaden . Klokken er 05:30 og jeg har fået lavet nogle få notater til min hjemmeside . Jeg nåede at skrive meget i går , da vi jo var tidligt hjemme på hotellet . De andre på holdet var trætte efter dagens strabadser og de ville gerne tidligt tilbage på hotellet . Men fint nok , så nåede jeg lige at få skrevet en masse.. og har derfor ikke så “ meget kontor arbejde “ her til morgen .

Som tidligere nævnt lavede vi en facebook-gruppe inden vi tog på ferien her . I denne gruppe viser vi billeder fra hver dag og skriver også lige lidt tekst . Gruppen er nået op på 80 følgere nu , så selvfølgelig skal der også skrives lidt i denne gruppe hver dag , ellers er der jo ingen formål med at lave den . Gruppen bliver slettet når vi er hjemme igen . Efter hjemkomst vil hjemmesiden - som du sidder og læser lige nu - blive opdateret med alt information plus mange billeder fra turen . Der er mange punkter på hjemmesiden der skal opdateres efter en ferie . Der skal skrives teksten som du læser her - der skal opdateres om hotellet vi boede på - der skal skrives om nye udflugtsmuligheder , som vi har fundet på turen - og meget mere . Jeg tror lige at jeg vil lave en “ huske liste “ nu her hvor jeg har lidt extra tid .

Jeg skal også lige finde ud af hvad vi gør når vi kommer ind til Krabi i morgen . Inden vi tog på ferien her , havde jeg aftalt med Henrik Enevoldsen at vi skulle mødes hernede . Henrik er ham som drev Restaurant Europa inde i Krabi Town . Den er nu lukket , men jeg har lidt kontakt med Henrik på facebook og det kunne være hyggeligt lige at mødes med ham hernede . Men det har været svært at få tingene til at passe indtil nu - således at vi kunne mødes med ham - men nu skriver jeg lige til ham og prøver at få en aftale med ham i morgen efter besøget på markedet .

De andre kom ned til morgenmaden ved godt 7-tiden .

 

IMG 8788

Rugbrød og leverpostej til morgenmaden

 

Jette havde en pakke rugbrød og en dåse leverpostej med . Hun havde haft dette pakke med hjemmefra Danmark . Hun var bange for at den rugbrødet ville mugge hvis ikke den blev spist , så hun serverede et stykke rugbrød med leverpostej til dem der havde lyst til dette og det var der mange der havde .

Klokken 10 tog vi med hotellets bil ned til Ao Nang beach . Der var vi hele dagen .

 

IMG 8791

Anna og Dorhe i vandet ved Ao Nang Beach

 

Dorthe og Anna mente ikke at de var blevet solbrune nok - så de tog en times tid i solen for at hjælpe lidt på dette .

Klokken 11 hentede Lene en øl til os mænd og så havde hun taget en “ pina colada “ med til pigerne .

 

IMG 8792

Frokost ved stranden

 

Vi spiste frokost lige ved stranden på en “ ude-restaurant “ som lå ved det hotel der hedder “ Golden Beach Resort “ .

Efter frokosten var der nogle af pigerne der skulle hen til massage-pigerne .

 

IMG 8793

Besøg ude ved aberne

 

Jørn og jeg gik en tur og kom ud forbi aberne . Vi gik bag “ bag omkring “ ad en grusvej og kom forbi noget nybyggeri . De lignede 2 nye hoteller som de var ved at bygge her . Efter en længere gåtur langs denne grusvej - kom vi ud på hovedgaden helt oppe på den anden side af McDonald’s . Vi fulgte Hovedgaden ned til stranden igen .

Jørn fortsatte ud til massage-pigerne , hvor nogle af de andre stadig var . Jeg gik i vandet for at blive kølet ned . Det var meget varmt lige nu .

Nu har vi været i Thailand 24 gange og vi har aldrig oplevet at det har været så varmt . Temperaturen i dag var 37 grader ( målt i skyggen ) . Det var over 2 måneder siden at det havde regnet hernede ( dog fik vi lige en byge i går ) , men før denne - havde det ikke regnet i 2 måneder . Aberne som vi besøgte på gåturen , som nævnt ovenover , drak vand af det kloak udløb som var nede for enden af stranden . De kunne sikkert ikke finde andet vand nogen steder . Og dette kloak udløb var frygteligt beskidt og lugtede forfærdeligt kaster op.

Klokken var efterhånden blevet 15:30 og alle var tilbage på stranden . Vi pakkede vores ting sammen og ville tilbage til hotellet . Vi nåede bilen oppe fra hotellet , som jo kørte ned i byen hver time .

Klokken 19 mødtes vi igen og kørte ned til fiske-restauranterne nede ved hovedgaden , hvor vi spiste aftensmad . Vi valgte den første restaurant lige ved hjørnet og vi fik fin mad her .

 

IMG 8805

IS-bod vede ved hovedgaden på hjørnet ved fiskerestauranterne .

 

Efter maden fik vi vores dessert ved en lille is-bod som lå ved siden af fiskerestauranterne . Det var en meget lille butik - men hun havde noget fantastisk godt is og man fik 4 kugler i et bæger for 110 bath ( ca 22. D.kr ) .....

Efter at have nydt denne is - gik vi og kiggede lidt på butikkerne .

Anna skulle købe en Louis Vuitton taske ( kopi ) til sin datter . Hun havde et billede med hjemmefra af den ægte udgave og den viste hun til sælgeren . Han fandt hurtigt nøjagtigt den samme model i kopi-udgaven . Den kostede 2000 bath ( ca 400 d.kr. )

Men nu skulle der handles og Anna bad mig om hjælp .

Jeg bød ham 800 bath , men han rystede på hovedet og sagde 1500 bath . Jeg bød han herefter 900 bath og han svarede tilbage med 1200 bath . Jeg sagde til ham at mit sidste bud var 1000 bath og han svarede 1150 bath . Jeg svarede nej og begyndte at gå - han svarede herefter 1100 bath . Ok sagde jeg så .... vi fik den så til de 1100 bath ( ca 220 d.kr ) .... og Anna var tilfreds og det så sælgeren også ud til at være . Prisen for den originale udgave i Danmark var 4000 danske kroner .... men selvfølgelig er det en kopi vi har købt ... men man kan ikke se forskel .... eller “ vi kan ikke “ money.

Vi gik videre ned af gaden og havnede på vores drinkssted og fik en godnatdrink inden vi tog en Tuk Tuk tilbage til hotellet .... og dagen sluttede her .

 

 

8. marts 2019

Jeg gik lidt senere ned til morgenmaden i dag .... jeg havde ikke så meget tekst jeg skulle have skrevet i dag , så jeg var nede i restauranten klokken 05:55 og jeg fandt mit stam bord i restauranten .

Mens jeg sad og skrev på min I-pad , kom en af thai-pigerne hen til mig og spurgte hvad jeg lavede og hvorfor jeg hver dag sad og skrev en masse tekst .

Jeg forklarede hende at jeg havde en hjemmeside med fortælling om vore rejser til Thailand . Jeg viste hende siden og viste hende hvordan man kunne vælge “ thai sprog “ til siden , således at hun også kunne læse den . Hun var meget begejstret og kaldte af alle de andre i restauranten og pludselig stod der 4 thai piger omkring mig og læste min hjemmeside girls .

Klokken var nu blevet 06:30 og jeg kunne hente en kop kaffe og tage noget morgenmad .

Jeg gik lige ud i receptionen og hentede 2 håndklæder , som jeg smed på et par drømmesenge ude ved poolen . Det er ellers noget jeg er meget imod , men det gør alle de andre gæster her på hotellet og så må man “ jo følge strømmen “ . Jeg havde lidt ondt i ryggen i dag , efter at have ligget på stranden i går , så jeg ville blive ved poolen i dag . Her kunne man ligge på en solvogn og på en madras - hvor man på stranden ligger direkte i sandet , som er temmelig ujævnt .

De andre ville til stranden igen i dag og Jens kom forbi restauranten allerede klokken 06:20 med nogle ligge-underlag . Han ville gå ned til stranden og reservere plader til de andre . Det er svært at finde skygge nede ved stranden og man skal have en plads under træerne for ikke “ at dø af varme midt på dagen “ , og disse pladser er der ikke mange af ved stranden .

I aften skal vi ind til Night Market i Krabi town ..... dette marked er det største hernede , så det skal vi ind og se .

Anna og jeg har aftalt at vi på dette marked skulle smage på insekter . Så det var lidt spændende .

Klokken er nu 07:14 .... de andre må snart komme ned til morgenmad .

 

IMG 8807

Poolen på hotellet

 

Efter morgenmaden var der nogle der kørte til stranden i Ao Nang og Lene og jeg gik til poolen . Vejret var fantastisk og jeg synes at der var et behageligt klima ved poolen . Man kunne sagtens finde skygge og når solen “ ramte “ området , kunne man bruge sol-parasollen . Janus gik også til poolen og Mogens ville gå en tur .

 

IMG 8814

Vi må jo sørge for at få noget væske i varmen

 

Klokken 11:00 fik Janus og jeg lige et par øl i pool-baren og fik sludret lidt med de to thai piger i baren .

 

 

IMG 4579

Denne gæst besøgte os ved poolen i dag .

 

En stor leguan havde fundet vej til pool området . Den lå på en sten ved den ene ende af poolen . Vi nåede lige at få taget et par billeder af den , inden den stile og roligt vandrede ind i buskene , som var omkring poolen .

Klokken var efterhånden blevet et stykke over tolv og frokosten nærmede sig . Men vi ville lige vente til at Mogens kom tilbage fra gåturen .

Vi spiste frokost ved 14:30 tiden ..... vi valgte bare at spise ved poolen og bestille noget mad her .

De andre var kommet tilbage fra stranden igen .... de var kommet tidligt tilbage , da vi jo skulle ind til Night Market i Krabi by .

Ved 17-tiden forlod vi alle hotellet . Mogens og Janus ville over på Railay Beach en tur og blive derovre til ved 22-tiden . Det tog en Tuk Tuk ned til stranden og sejlede over .

 

IMG 8815

Mogens og Janus kørte ned mod byen ...

 

 

Vi andre tog ind til Night Market i Krabi .

Jeg havde fået booket en taxa til at køre os derind og det blev en “ Van “ med lædersæder “ og det hele “ . En Tuk Tuk kostede 500 bath og en “ Van “ kostede 700 bath .

Efter at var ankommet til markedet aftalte vi er mødested , som lå 1 1/2 time længere fremme , og vi blev spredt på markedet .

 

IMG 8819

Nightmarkedet ed Krabi Town.

 

 Markedsgaden i Krabi Town... helegaden + en stor plads var dækket med boder.

 

 

IMG 8824

Grise-ører

 

 Grise-ører på markedet til salg på markedet ... og selvfølgelig ser vi mange varer som man ikke ser i lille Danmark 4.

 

IMG 8825

Grillede fisk

 

 Grillede fisk på markedet.... man ser mange lokale spise disse hernede på markedet .

 

Der var meget at se på her - men dog ikke noget vi ikke havde set før andre steder .... vi var på jagt efter nogle af de der spiselige insekter , men fandt dem ikke . Vi mødte Jørn og Conny på markedet ( dem som vi mødte allerede i Aalborg lufthavn ) og Jørn var så flink lige at undersøge lidt omkring disse insekter . De havde nemlig fundet dem derinde forrige år , hvor de var her . Det viste sig at på grund af den extreme varme som var her i år - så lavede man ikke disse insekter ... varmen gjorde at de hurtigt ville " blive fordærvet og lugte “ ..... så det måtte blive en anden gang vi skulle smage disse .

 

IMG 8832

Vi tog lige en øl i varmen herinde midt på markedet .

 

Vi fik lige en øl på markedet . Midt på hele pladsen var der et område hvor man kunne sidde og få en øl eller spise ... men der var mange mennesker ..

 

Klokken 19 ville vi finde et sted hvor vi kunne spise inde i Krabi by ... men vi syntes at der var sådan en larm og mange mennesker her .... så vi blev enige om at tage tilbage til ai Nang og spise .

Vi blev kontaktet af en ung mand der spurgte om vi skulle bruge en taxa og det svarede vi selvfølgelig “ ja til “ ..... han sagde at han ville finde en “ Van “ til os og at den kostede 600 bath . Vi skulle lige vente et øjeblik .... så kørte han på sin scooter og kom tilbage 10 minutter senere . Han kunne ikke finde en “ Van “ - men havde fundet en “ grisebil “ til os og prisen var stadig 600 bath . Vi accepterede dette og kørte med denne grisebil .

Det blev en frisk køretur ... han drønede derud af og vi hoppede rundt på sæderne på ladet af bilen - men vi nåede da frem til Ao Nang i “ hel tilstand “ .

 

IMG 8835

Vi spiser aftensmad ved " Inn " på Green Curry .

 

Vi gik til vores drinkssted , hvor vi ville spise aftensmad . Vi var heldig at få et bord ude i det fri . Det var rart med lidt luft .... det var mega varmt .

Efter maden fik vi lige en godnat drink inden vi tog tilbage til hotellet ved 22:30 tiden .

Dagen sluttede her .

 

 

9. marts 2019

Jeg er kommet ned til morgenmaden og sidder og venter på at klokken skal blive 06:30 .... jeg kunne sikkert nok få kaffe længe før , men jeg ville ikke bare gøre dette , når der står morgenmaden officielt først er klar klokken 06:30 .

Men nu blev klokken 06:30 og jeg gik lige ud i receptionen og fik 2 håndklæder , som jeg lagde på 2 drømmesenge ved poolen . Lene havde fortalt mig i aftes lige nøjagtig hvilke to drømmesenge det skulle være 1 . Jeg havde fået følgende besked : “ Der er et sted - hvor der står 4 drømmesenge samlet . Det er i den ende af poolen hvor Janus plejer at ligge . Der skal du tage de to drømmesenge der ligger tættest på Janus “ .... Py ha , nu håber jeg at jeg har valgt rigtigt 6 .

Jeg fik vist ikke nævnt at jeg ville vælge poolen igen i dag p.g.a ryggen 12 .

Jeg går tilbage til restauranten igen og skænker en kop kaffe op .

Vi skulle i aften have spist sammen med Henrik Enevoldsen fra Krabi .... men han har aflyst dette p.g.a en anden opgave han havde fået . Han ville prøve om han kunne nå det på mandag og ville give mig besked mandag middag .

Turen her har fungeret helt fantastisk indtil videre ... selv om vi er 9 personer afsted på turen ... så har alle forstået ideen med at man selv “ vælger sin dag hernede “ .

Og det er jo fint at dette fungerer så godt . Og når vi så nogen gange pludselig er samlet alle sammen det samme sted ,  ja så er det fordi at man selv hvèr især har valgt sådan 475 .....

Klokken nærmer sig 7 og de første fra holdet må snart dukke op .....

Efter morgenmaden gik nogle til poolen og andre kørte til stranden i Ao Nang .

 

IMG 8840

Janus drikker cola i dag ...

 

Janus er kommet til polen og han sidder med en cola - det ligner ikke ham ... men måske de havde fået lidt stærkere varer på Railay Beach i aftes 40 ??

Lene og jeg var på holdet der gik til poolen . Mogens havde lejet motorcykel igen og var kørt en tur .

 

IMG 8847

Frokost på hotellet i dag .

 

Mogens kom tilbage fra køreturen ved 13-tiden og vi spiste frokost i restauranten ved hotellet .

 

Efter frokosten gik vi igen til poolen . “ strandholdet “ kom tilbage ved 15:30 tiden og nogle af os fik lige en kold øl / drink i poolbaren .

Holdet til aftensmaden ville også blive delt i dag . Nogle ville spise i restauranten ved hotellet og andre ville tage ind til byen . Lene og jeg var på holdet der ville tage indtil byen sammen med Mogens og Janus . Vi aftalte at mødes klokken 19:30 i receptionen .

 

IMG 8850

Holdet der spiste på hotellet.

 

Klokken 19:30 mødtes vi i receptionen ( dem der skulle til byen ) .... vi hilste lige på det andet hold , der sad og spiste i restauranten .

Vi gik herefter ned til den “ store vej “ , hvor vi drejer til højre og gik et stykke ud af vejen her . Vi fandt en restaurant der lå helt ud til vandet og valgte denne . Eller helt ud til vandet var måske lidt overdrevet , for der var lavvande og der var nok 100 meter ud til vandet - men det var det tætteste vi kunne komme på det .

IMG 8853

Holdet der spiste ude i byen

 

De var hurtig til at servere maden her og 3 af os havde valgt pizza og Lene fik noget kylling i “ Sweet and Sauer sauce “ .

Efter maden gik vi ind på restauranten lige ved siden af derude og fik en drink . Her kunne man også spille pool , så Mogens og Janus spillede pool . Det var et “ lystigt sted “ med nogle kvikke piger og Janus pjattede lidt med dem . “ sådan er det på disse steder “ forklarede Janus .... og det var meget sjovt .

 

IMG 8855

Mestrene ved pool-bordet

 

 

IMG 8858

Pas nu på Janus ...

 

Janus " gassede pigen her lidt " Han fortalte hende hvilket hotel vi boede på og så gav han nummeret på Mogens` værelse 323 .

 

Klokken 21:30 gik Lene og jeg ned mod byen og Mogens og Janus ville lige tage et par spil pool mere - så ville de gå den anden vej ud af byen og få en drink derude et eller andet sted.

Men vi gik ned mod byen og kiggede lidt på livet her . Der var gang i “ aften / nattelivet “ mange steder . Vi kom forbi et sted hvor de spillede “ live musik “ og stod lige og lyttede på dette et kort øjeblik ( film Barbados musik her )

Derefter fortsatte vi ned til “ vores drinkssted “ hvor vi gik ind . Vores “ drinks-dame “ ryddede hurtigt nogle borde og satte dem sammen .... men vi forklarede hende hurtigt at vi kun var os to i dag .

Der havde ikke været så travlt i dag i restauranten og der var også kun få gæster der da vi ankom til stedet , så vi fik lige en sludder med servitricen .. ( Inn ) .

Hun var 46 år og single .... hun boede lidt uden for byen .... hun mødte hverdag klokken 11 og arbejdede til klokken 23 .... nogen gange lidt mere hvis det var hende der skulle lukke restauranten . Når hun havde fri om aftenen - kørte hun hjem , tog et bad og kiggede lidt facebook , eller spillede et spil på telefonen . Hvis der var kommet noget post - kiggede hun lige på dette igennem  . Klokken 01:30 gik hun i seng og sov til klokken 10:00 - hvor hun stod op , tog er bad og kørte på arbejde og “ det hele startede forfra “ . Hun havde en fast løn på det der svarer til 2700,00 danske kroner - på en måned . Hun havde 1 fridag om måneden og den brugte hun på at rengøre sin lille lejlighed . Hun havde kun været ned ved stranden 3 gange indenfor det sidste år .... hun holdt aldrig noget ferie , for hun havde alligevel ikke råd til at gøre noget andet end det hun gjorde .

Men hun smilede altid og var altid i godt humør og gæsterne i restauranten kune lide hende ..

 

IMG 8867

Tuk Tuk

 

Vi fik lige et par drinks mens vi snakkede med hende inden vi tog en Tuk Tuk tilbage til hotellet , hvor vi var ved 23-tiden .

 

 

10 marts 2019

Jeg sidder i restauranten og venter på morgenmad .... klokken er lidt over 5 og der er god tid . Jeg får lige skrevet lidt tekst til hjemmesiden .

Jeg havde i aftes modtaget en mail om at “ skatteopgørelsen “ for året 2018 lå klar på SKAT`s hjemmeside , så jeg tjekkede lige denne . Der var heldigvis ikke de store overraskelser .... så det var fint .

I dag ville jeg med til stranden igen ... ryggen havde det lidt bedre , så nu prøvede jeg at tage med igen . Problemet med denne strand er at man ligger direkte i sandet og det kan godt være lidt hårdt for ryggen ... men nu prøver jeg 11 .

Klokken var nu blevet 06:30 og jeg henter en kop kaffe 454.

Klokken 6:42 kom Jens lige forbi - han var på vej til stranden for at finde pladser til os i skyggen dernede ...

Efter morgenmaden - eller klokken 10 tog vi med hotellets bil ned til Ao Nang beach .

Janus blev ved poolen og Mogens skulle ud og køre på scooter igen i dag .

 

IMG 8871

Jens spiser sin madpakke ved stranden

 

Jens havde været tidligt nede ved stranden og finde pladser til os og Dorthe havde taget lidt brød og en øl med til ham - som så blev hans morgenmad .

Der var fint vejr igen i dag - vel omkring de 32-33 grader og vi gik straks i vandet og blev der i længere tid . Vandet var næsten lunkent og det var dejligt . Ved middagstid gik Jette - Lene og jeg lige op og fik lidt middagsmad på en restaurant lige overfor stranden . De andre ville ikke have noget og blev ved stranden .

Efter frokosten gik vi en tur ud til aberne for enden af stranden og der var mange i dag . Man skal dog være lidt varsom med de aber - for fodrer du dem - kan du risikere at de springer op på dig . Vi så en dame som gik med en pose og som blev angrebet af en abe , som forsøgte at rykke posen fra hende . Det lykkes dog ikke .

Ved 15-tiden tog vi med hotellets bus tilbage til hotellet igen og vi gik til poolen. Her mødte vi Mogens og Janus . Vi fik lige en øl i poolbaren inden de forskellige gik til værelserne . Vi skulle mødes igen klokken 19 . Vi havde aftalt at vi alle ville spise ude på den restaurant der lå ude ved massage pigerne . Der hvor vi kunne sidde ude i de fri - tæt på vandet .

Klokken 19 tog vi en Tuk Tuk ned til hjørnet der hvor longtail bådene sejler ud fra . Vi gik over til den restaurant der lå lige indenfor porten der hvor massagepigerne er .

 

IMG 8895

Hyggeligt at sidde tæt på vandet og spise aftensmad

 

Vi fik et bord til 9 personer og vi sad helt ud til kanten ved stranden .... det var mega varmt ... der var stadig over 30 grader , selvom klokken nu var 19:15 .

Lene var gået fra hotellet og ned i byen ... hun havde været oppe og handle i en butik hvor de havde et større udvalg af oste m.m. Hun havde der købt noget brød og ost m.m. ... men nu var hun ankommet hertil restauranten . Vi andre havde lige nået at bestille mad og drikkevarer , og Lene fik hurtigt bestilt også .

 

Johnny reimar

Johnny Reimar

Efter aftensmaden gik vi hen mod byen . Pludselig siger Janus " der sidder Johnny Reimar " ... vi kiggede alle sammen samme vej og det var rigtigt nok . Han sad og spiste en middag sammen med en anden person nede ved stranden . For at han ikke skulle blive helt forvirret over at vi alle kiggede på ham - gik jeg lige hen og snakkede til ham . Jeg fortalte ham at jeg havde set en plakat af ham hos en skrædder her i byen og han sagde at han lige havde vlæret hos denne skrædder og give ham en " frisk plaket " - da den gamle plakat var falmet meget i solen . Vi har tidligere set denne plakat hos skrædderen hernede og vi så den faktisk første gang allerede i år 2005 .  

 

Vi gik hurtigt videre alle skulle nu handle lidt . Der var ikke lang tid tilbage af ferien og mange skulle have nogle varer med hjem . Vi aftalte bare at mødes til godnat drink klokken 21:30-22:00 på vores drinkssted .

Jeg gik med Anna og Jørn op til det sted hvor vi købte en Loius Vuitton taske tidligere på ugen . De skulle bruge èn mere og ville gerne have den til samme pris .

Da vi ankom til butikken fik vi straks øje på sælgeren , som vi snakkede med tidligere på ugen og han kunne godt huske os .

Han fandt hurtigt en taske og sagde “ same price “ , hvorefter han sagde 1000 bath 1 .... vi accepterede hurtigt dette , da vi tidligere gav 1100 bath for den første 9 .

 

IMG 8900

Der skulle købes tasker

 

Anna og Jørn skulle også have 3 andre små tasker til børnebørnene og vi fandt den i en butik lige ved siden af . De kostede 360 bath pr. stk , men vi fik dem forhandlet ned i 800 bath for alle tre 14 .

Anna og Jørn fortsatte herefter alene videre i gaden og jeg gik tilbage og fandt Dorthe og Jens samt Lene .

 

IMG 8898

Anna og Jørne bliver lige fotograferet med HAM / HENDE her .

 

På vejen mødte vi lige " denne dame/mand og fik taget dette billede - sonm vi dog måtte betale 200 bath for .

Vi svedte frygtelig meget - det var ulidelig varmt . Jens og jeg besluttede at gå til vores drinkssted og sætte os , så kunne de andres bare komme når de var færdige med at handle .

Klokken 21:45 var vi alle kommet frem til drinksstedet , og nu skulle alle vise hvad de havde fået købt .

 

IMG 8907

Direktøren for de to restauranter hilser på .

 

Vi fik vores drinks serveret alle sammen og sad og hyggede os . Direktøren for restauranten var lige henne og hilse på os .... vi kunne godt huske ham fra de tidligere år hvor vi havde været her . Han ejer 2 restauranter her ved hovedgaden og de ligger lige ved siden af hinanden og de er ved at bygge en mere oppe i nærheden af MacDonalds .

Mens vi sad her - kom der en del politibiler med blink ... de stoppede alle lige i nærheden af restauranten og der var mange politibetjente på gaden . Vi fulgte nøje med i hvad der foregik , men vidste ikke hvad det var .

Da vi gik ned på gaden for at finde en Tuk Tuk tilbage til hotellet , spurgte vi folk på gaden hvad der var sket . De sagde at det var en “ øvelse “ .......... vi tog herefter en Tuk Tuk tilbage til hotellet og dagen sluttede her .

 

 

11. marts 2019

Jeg er kommet ned til morgenmaden - eller jeg sidder i restauranten og venter . Klokken er 05:00...

jeg har lige været ude ved poolen og reservere 4 solvogne ..... Jens ville så komme inden længe og tage 5 solvogne mere . Vi ville alle gå til poolen i dag . Det er lidt hårdt for ryggen at ligge direkte i sandet på stranden . Og da vi jo skulle rejse hjem om et par dage .... måtte vi hellere lige pleje ryggen , inden vi skulle sidde i mange timer i et fly.

Henrik , som meldte afbud til vores møde i lørdags , ville kontakte mig igen ved middagstid , angående om vi skulle mødes i aften - allesammen .

Alle gik til poolen efter morgenmaden - pånær lige Mogens , som kørte en tur på sin lejede scooter .

Det var også i dag meget varmt , men vi hoppede bare i poolen når det blev for meget .

Poolbaren åbnede klokken 11:00 og det vare ikke mange “ halve timer “ før der var udsolgt i Chang øl .

 

IMG 8916

Besøg i poolbaren

 

Janus fik den unge mand i baren til at hente nogle flere Chang øl inde i restauranten . Det var ikke fordi vi drak mange øl .... men sådan var det bare hernede ..... de ser åbenbart ikke muligheden for at lave en “ god forretning “ .

Mogens kom tilbage fra køreturen ved halv to-tiden og mange af os spiste frokost i restauranten ved hotellet .

Hele dagen gik ved poolen ......

 

IMG 8922

Alle " mand " i vandet .

 

Klokken 19 mødtes vi alle i receptionen .... vi gik et stykke bed ad vejen mod byen og fandt et “ steakhouse “ her . Vi gik derind og det så fint ud .

 

 

IMG 8926

Steak-house

 

De serverede rigtig lækker mad her og der var god betjening . Maden var også lidt dyrere her , men sådan er det med denne form for restauranter i Thailand . Hvis ikke man spiser thai-mad på en thai-restaurant , så skal man regne med højere priser .

 

IMG 8933

Forret

 

 

IMG 8934

Hovedret

 

Vi var færdige med maden klokken 21:10 og hvad så ?

Mogens og Janus tog en Tuk Tuk over til den anden side af Ao Nang for at spille pool .

Dorthe , Jens , Jette, Anna og Jørn gik tilbage til hotellet .

 

IMG 8944

Der handles frugt.

 

Lene og jeg gik mig byen . Vi kiggede lidt butikker og Lene købte lidt frugt . Vi havnede til sidst på “ vores drinkssted “ og fik et par drinks her , men vi sludrede lidt med " Inn " .

Jeg bookede et bord til os alle til dagen efter , som ville være den sidste aften i Ao Nang for denne gang.

Vi tog en Tuk Tuk tilbage til hoteller klokken 22:40 , og dagen sluttede her .

 

 

12. marts 2019

Klokken er 05:10 og jeg sidder restauranten , der arbejdes ihærdigt i køkkenet for at få morgenmaden klar til 06:30 .

Jeg har været ude ved poolen og reservere 5 sol-vogne og Jens ville komme klokken 06:30 og tage 4 styk mere . Vi ville også i dag blive ved poolen .

Dagen i dag er sidste dag i ferien .... i morgen skal vi hjem . Der er lige nogle ting jeg skal have styr på i dag . Jeg skal finde ud af hvornår vi skal forlade hotellet i morgen tidlig og jeg skal have bestilt 2 biler til at køre os i lufthavnen . Jeg skal finde ud af hvordan med udtjekning på hotellet ... men det får jeg styr på .

Klokken er nu snart 06:30 og nu jeg kan få en kop kaffe og starte med morgenmaden.

Efter morgenmaden gik vi alle til poolen pånær Mogens , som lige kørte en tur på sin lejede scooter .

 

Det var varmt i dag og poolen blev besøgt en del gange ....

 

IMG 8959

Pelsdyravleren ville give drink og der var ingen der sagde " nej tak " ...

og baren blev da også besøgt . Mogens ville give en drink og et split-sekund efter sad alle ved poolbaren 1 .

 

Det var ligesom om at alt hvad vi foretog os i dag - måske ville være sidste gang på denne tur .

Jeg var lige inde i receptionen og aftale alt omkring hjemtransporten . Vi skulle forlade hotellet klokken 05:00 i morgen og jeg fik lejet 2 biler der skulle komme og hente os . Vi skulle være nede i receptionen klokken 04:45 for ay tjekke ud af hotellet .

De 2 biler som skulle hente os ( 2 stk Van ) kostede tilsammen 1600 bath ( 320 danske kroner ) .... og dette beløb skulle afregnes med hotellet .

Hotellets chef tilbød os at lave “ lunch-box “ til os som vi kunne tage med i lufthavnen næste morgen , og spise der . Det sagde vi ja-tak til 402 .

Mogens kom tilbage fra sin køretur klokken 11 og han afleverede den lejede scooter .

Klokken 13 gik vi ind i restauranten på hotellet og spiste lidt frokost .

Dorthe og Jens tog med hotellets bil ned i byen . De ville lige ud til massage pigerne og have lidt massage + at Dorte lige skulle have ordnet neglene inden turen hjem i morgen .

 

IMG 8966

Kufferterne pakkes

 

Klokken 15 cirka gik vi til værelset og fik pakket kufferterne , således at vi var nogenlunde klar til hjemrejsen dagen efter .

Vi havde aftalt at mødes klokken 19 i receptionen og køre ned og spise på vores drinkssted ... så kunne vi også lige sige farvel til vores “ drinkspige “ .

Hvis vi sådan lige skal lave status på turen - så har det været en fantastisk tur . Alle har hygget og moret sig . Vi har haft nogle udflugter sammen og vi har haft nogle dage hvor vi ingenting lavede .

Og vi har grinet meget 1 1 .

 

Når man starter planlægningen af sådan en tur - er det meget vigtigt at man får sammensat et hold der “ kemi-mæssigt “ passer sammen , og det er virkelig lykkes denne gang .

 

IMG 8976

Sidste aften hos " Inn " på Green Curry

 

Klokken 19 mødtes vi i receptionen og tog en tuk tuk ned til byen . Vi gik hurtigt til restauranten hvor vi plejede at få vores drinks . Jeg havde aftenen i forvejen reserveret bord her . Vi ville spise her og få sagt farvel til " Inn " inden vi i morgen tidlig skulle flyve hjem til Danmark .

Vi fik et bord ude under åben himmel . Det var varmt og det var derfor behageligt at sidde ude .

Vi fik hurtigt bestilt mad og drikkevarer og serveringen kom hurtigt efter dette . Vi sad lidt lang tid over maden . Klokken 20:30 gik nogle fra holdet ned på gaden for lige at få handlet de “ sidste ting “ inden hjemturen .

Andre fra holdet blev siddende på restauranten og fik lige en øl mere . Jeg var imellem dem der blev siddende 426 .

Klokken 21:30 var alle tilbage igen og vi bestilte vores godnatdrink . Klokken lidt over 22 kørte vi tilbage til hotellet og gik i seng , vi skulle jo tidligt op.

 

IMG 8980

Der siges farvel til " Inn "

 

Vi fik sagt farvel til " Inn " ....vores trofaste tjener igennem hele feien .  

 

 

13. marts 2019

Vækkeuret ringede klokken 04:00 ....

Efter et hurtigt bad og lige en kop kaffe på værelset gik vi ned i receptionen ved 04:30 tiden . Vi skulle jo alle have vores kufferter med ned og vi skulle jo ikke vække hele hotellet så det foregik i ro og orden . Den unge mand skulle også lige op og tjekke værelserne inden vi var sikker på at alt var i orden ....

 

IMG 8983

Alle er klar til hjemrejsen

 

De andre var også ankommet til receptionen - der manglede kun Janus og Mogens , men de kom kort tid efter .

Vi tjekkede ud af hotellet allesammen . Det gik hurtigt .

 

IMG 8984

Lunch-box

 

Vi fik alle udleveret vores “ Lunch-box “ som indeholdt:

2 stk toastbrød

1 lille kage

Et kogt æg

Mælk i et lille papkarton med sugerør

Smør og marmelade .

 

 

IMG 8988

Vi er ankommet til Lufthavnen

 

Kort tid før klokken 5 var der ankommet 2 “ Van-biler “ , som skulle køre os til lufthavnen , hvor vi ankom til cirka kvart i seks .

Vi gik hurtigt til skranken ved Qatar Airways for at tjekke ind . Jeg tror at de var en elev der sad ved skranken denne gang - der stod en lidt ældre person fra Qatar Airways ved siden af hende og hjalp hende .

De var meget omhyggelige med tingene her og det tog lidt lang tid at tjekke ind . Godt at vi havde gid tid .

 

IMG 8989

Vægten på en af kufferterne fra vores hold ....

 

Kufferterne blev vejet og Anna satte rekord med 28,62 kg i hendes kuffert ... der må være 30 kg 6  .

Efter at alle havde fået deres billetter , fandt vi lige nogle stole hvor vi kunne sidde og spise vores morgenmad som vi havde fået med fra hotellet .

Vi gik herefter til udenrigsafdelingen . Vi skulle lige igennem paskontrollen inden og det gik også forholdsvis hurtigt .

Jeg havde lavet en fejl på Jørn’s billet da jeg bookede denne ved bestilling af rejsen på nettet . Jeg havde fået navnet “ Jørn Nygård “ skrevet på billetten , men han hedder “ Jørn Nygård Kristensen “ ....... det gav lidt problemer i København lufthavn dengang vi rejste til Thailand .

Jeg lod derfor nu Jørn gå foran mig igennem paskontrollen her i Krabi lufthavn . Men der var ingen bemærkninger her ....

Få minutter senere var vi alle kommet ind i udenrigsafdelingen og satte os her .

 

IMG 8991

Jens føres bort i Lufthavnen .

 

Pludselig bliver der sagt noget i højttaleranlægget i lufthavnen ..... og jeg tænkte bare “ hold da kæft hvor de trænger til et nyt højttaler anlæg her “ , jeg hørte altså ikke efter hvad de sagde .

Jens kommer hen til mig og spørger mig om jeg hørte at de var hans navn de havde sagt i højttaleren ..... og at han skulle komme til informationen ..... ah , siger jeg ... det tror jeg ikke , jeg hørte godt nok ikke efter hvad de sagde . Men Jens går hen til informationen og ganske rigtigt .... det var ham 33 .

Bagage personalet havde fundet “ noget mystisk i hans kuffert ved gennenlysning af denne .... og de bad Jens følge med den .

Efter 10 minutter kommer de tilbage med Jens og tager så Dorthe med . De viser sig at Dorthe havde købt nogle èngangsligtere i Krabi og dem havde kun puttet i kufferten .... og det måtte man ikke 38 .....

Sagen blev løst med at Dorthe fik lov at beholde 1 lighter og resten blev konfiskeret .... det havde vi squ aldrig oplevet før .

Vi var ikke på noget tidspunkt bange 39 og vi lavede lidt sjov med dette .

Klokken 7 kaldte de folk ud i flyet ...... de blev kaldt ud i “ zoner “ og vi havde alle “ zone 1 “ og kom ud i flyet lige efter at business Class var kommet ombord . Vi havde fået sådan lidt spredt placering i flyet og jeg tror egentlig at de skyldes “ hende eleven “ som sad ved “ check-in “ skranken , for da vi skulle flyve til Thailand sagde den damen ved skranken i Aalborg lufthavn at hun ville placere os sammen i flyet . Jeg havde også mulighed for at gøre dette da bestilte billetterne på nettet , men det betaler man mere for .... jeg tror at det er 63 danske kroner pr. person man giver for dette .... og det havde jeg altså fravalgt .

 

IMG 8998

Mad i flyet fra Krabi til Doha

Der blev serveret mad i flyet..... Vi mellemlander i Doha og har 4 timers venterid her inden vi flyver videre til København . Vi lander 5 timer efter i København og har et par timers venterid her inden vi flyver med SAS til Aalborg.

 

IMG 9006

Ankomet til Aalborg

 

Vi ankommer lidt over midnat til Aalborg og turen slutter her ......

 

 

vandrerPå vej mod næste tur...ihpone  

Smilets land

                                                                                                                                                                                    

  

ris og ros            forside 2 Skriv en kommentar til os :

Klik her

På forhånd tak

 

med venlig hilsen2

 

   mail2

mail@poullarsen.net

 

  

 

 

vigtigt2

Alle forældre med børn bør læse dette !!

Klik her : Beskyt dit barn mod solen


sol1

 

overskrift milkymeter 

 

Til dig med små børn

KLIK her : varm mælk

 

 

 

Det rigtige udstyr4

KLIK HER

 

trek 66 liter 458x458

meget stort udvalg4

 

 

 

 

Hvad magler vi

Andre indkøb

klik her:

Flere indkøb !!

 

Gå til toppen