overskrift tur københavn3

 

Mange jyder og måske især os nordjyder synes at København ligger langt væk og at de er ” meget hurtige ” derovre , både når de tænker og også når de snakker 1 . Der er det lidt anderledes herovre hos os i det ” mørke Jylland ” ……. vi tænker lidt mere over tingene , inden vi farer ud og gør et eller andet . Men jeg kan faktisk godt lide København . Jeg synes at det er derovre muligheder ligger . De har jo det hele og man kan bare tage ind til byen og opleve en hel masse . To af vores børn bor på Sjælland , så derfor kommer vi tit derover og når vi så er derovre , skal vi selvfølgelig ud og opleve noget af det der er derovre .

I november måned 2019 skulle vores datter og svigersøn på ferie i Thailand og jeg skulle over og passe deres hund og selvfølgelig også lige sørge for at børnebørnene fik noget mad og at de kom i skole til tiden hver dag . Nu er børnebørnene så store at de sagtens selv kan sørge for at komme op om morgenen og komme i skole , så den sag var nemt klaret og med hensyn til maden , så havde vi valgt at bruge den den service der hedder ” Just Eat ” foodeating , altså der hvor man bare bestiller maden og så kommer den lige til døren . Så det eneste problem der kunne blive her , var bare at hvad vi lige havde lyst til at spise hver dag .

Jeg var derovre en uge – så jeg havde masser af tid til at komme rundt og se noget og det benyttede jeg mig selvfølgelig af . Jeg vil her prøve at beskrive ugen derovre med lidt tekst og billeder , så hvis du har lyst til at se lidt om dette …. så bliv hængende her på siden .

 

God fornøjelse !!

 

Tirsdag den 26. november 2019 :

Nu kom det hele til at passe sådan , at jeg skulle være i København fra de 26. november til den 6. december . Lene og jeg skulle nemlig på ferie i Egypten den 6. december – så det var mest praktisk at jeg tog flyveren til København – så kunne Lene køre derover , når hun havde fået ferie , 2 dage før vi skulle til Egypten . Hun var jo stadig ramt af den der mærkelige opfindelse der hedder ” arbejde ” , så det måtte hun selvfølgelig passe . Så vores anden datter – som bor her i Brønderslev , kørte mig til lufthavnen i Aalborg Taxi…… hun havde tilfældigvis fri denne dag – så det var fint  .

Jeg er sådan lidt ” underligt skruet sammen ” crazy, – når jeg skal nogen steder , så er jeg altid i god tid og det var jeg også den dag , hvor jeg skulle flyve til København . Så jeg tjekkede ind i god tid og ville så gå igennem sikkerhedskontrollen og så købe en kop kaffe og måske et rundstykke inde i cafeteriaet .

Da jeg gik igennem sikkerhedskontrollen og ind på den anden side , bemærkede jeg straks at der stod 2 personer og antastede nogle af de folk , som var sluppet igennem kontrollen . De havde begge to uniform på og det så meget spændende ud , men de ville ikke snakke med mig , men derfor kunne jeg jo godt sludre lidt med dem . Så jeg gik hen til den ene af dem og spurgte om , hvad det var at de tjekkede op på . Den ene som var fra told og skat fortalte mig at de spørger folk om hvor mange kontanter de har med og hvor de skal hen . Man må have max. 10.000 euro med i kontanter og har man mere , skal man have tilladelse fra told og skat , samt fortælle dem hvad pengene skal bruges til . Den anden person var en pantefoged og han fortalte mig at hvis man havde gæld til det offentlige og hvis man havde mange kontanter med , så ville han regne ud hvor meget man skulle bruge pr. dag , for at kunne leve på sin ferie …. og så ville han tage resten .
Men jeg kunne ikke placeres i nogle af hans grupper – hverken dem der havde mange kontanter med – eller dem med gæld til det offentlige …. så det blev bare til en hyggelig sludder .
Men de var meget flinke 1 . De havde jo heller ikke grund til andet , for jeg er garanteret – på en eller anden måde – med til at betale deres løn .

Jeg kom ind i cafeteriaet og gik op købte mig en kop kaffe og et rundstykke og satte mig ved et bord . Jeg synes det er sjovt bare at sidde og betragte folk der farer rundt og ser ud som om at de allerede er langt bagefter deres plan . Alle folk sidder med en telefon eller computer . Manden lige ved siden af mig har ringet op til en person og han lægger sin telefon på bordet og taler til den , sådan at jeg kan følge samtalen . Han skulle til møde i en fagforening ( jeg hørte også navnet – men nævner ikke dette her , da vi ikke skal have noget ballade ) . Han skulle over og drøfte en personalesag . “ Inger “ havde åbenbart været et problem længe på hans arbejdsplads og “ Inger “ havde bedt om at blive flyttet til at andet job . “ men det kommer fandene ikke til at ske “ sagde personen ved siden af mig … “ nu skulle hun squ bare smides ud – koste hvad det ville – og jo før jo bedre “ .
Underligt at man foretager et telefonopkald på denne måde what happend ….. jeg er glad for at jeg ikke kender “ Inger “ 11 , for så ville jeg jo nok have tænkt om jeg skulle ringe og advare hende .

Jeg ankommer planmæssigt til København og bliver hentet af svigersønnen og vi kører til Vanløse hvor de bor .

 

Onsdag den 27. november 2019 :

 

76759943 10219131699417391 1748991325237149696 n

Hunden ” LIVA “

Jeg var meget tidligt oppe denne dag – klokken var 05:55 og jeg satte mig lige sammen med Liva ( hunden ) og kiggede lidt TV-nyheder . Hun så heller ikke ud til at hun ville ud og gå på dette tidspunkt . Jeg prøvede også lige at lave en plan for reten af dagen .

Da klokken var blevet 08:00 og efter at ” ungerne ” var taget i skole – gik Liva og jeg en lang tur . Vi gik ned til en stor plads der var nede ved Damhus-søen og her kunne Liva løbe lidt rundt uden halsbånd på – det nød hun .

 

Tesla

Her ligger 1 million kroner 13

 

Da Liva havde løbet rundt på det store areal hernede i et stykke tid , ville vi gå videre på turen . Vi ville lige gå hen forbi det hus som datter og svigersøn var ved at bygge her ved Damhussøen . Da vi komme et stykke hen ad stien ved Damhussøen – står der en flok mennesker og kigger ned i vandet . Jeg spørger sådan lidt i sjov om der er fisk i vandet . En af personerne , som står der , siger så at der ligger en bil ude i søen og da jeg kommer tættere på , kan jeg godt se at der ligger en bil på bunden af søen . Den ligger så dybt at man lige kan se taget af den , men samtidig kan man se at politiet har lagt et bånd omkring den , som fortæller at de har været her . Jeg kommer i snak med dem der står og kigger og de fortæller at det er en Tesla der ligger ude i vandet og at den var blevet stjålet inde i byen om natten , men nu ligger den altså her i vandet – 1 million kroner – og den bliver sikkert aldrig til bil igen . Jeg ville egentlig gerne have set når Falck skulle fiske den op af søen , men ingen af de tilskuere der stod her , vidste hvornår dette skulle ske , så jeg går videre på turen og efter at have gået 5 kilometer , er vi nået tilbage til lejligheden igen og Liva var træt .

 

retten

Retten i København

Jeg tager noget morgenmad og vil derefter tage ind til Køberhavn . Jeg tager Metroen ind til Nørreport og går ned til strøget . Jeg havde egentlig ikke nogen planer om hvilken rute jeg ville gå og pludselig står jeg foran Byretten i København , som ligger tæt på strøget . Jeg kommer så til at tænke på at sagen mod ” Britta Nielsen ” jo kører på dette tidspunkt . Skulle der sidde en læser der ikke ved hvem ” Britta Nielsen ” er så lad os lige få dette på plads .

Ipad

Britta Nielsen er kvinden der har bedraget staten for 117 millioner – hun har købt dyre heste og ejendomme i flere lande for disse penge . Hun havde pumpet mange millioner i en forretning , som datteren drev med opkøb af heste til flere millioner pr. stk .

Svigersønnen var på en aller anden måde også involveret i denne kæmpe store svindelsag . Men nu var Britta Nielsen så blevet anholdt i udlandet og hentet hjem til Danmark , for at få sin dom . Hun havde siddet varetægts- fængslet i lang tid , mens man efterforskede sagen , men nu blev den altså optrævlet i retten her , og det var egentlig en spændende historie . 

 

Da jeg kom forbi retten tænkte jeg lige at det kunne jeg godt tænke mig at overvære – altså komme ind i retten og få en fornemmelse af hvordan sådan en sag køres .

Nå , men jeg måtte jo finde ud af om det var muligt , så jeg gik ind i retsbygningen og mødte nogle venlige personer herinde . Jeg spurgte dem om det var muligt at komme ind og overvære et retsmøde med Britta Nielsen . De sagde at det kunne jeg godt , der skulle være et retsmøde igen om fredagen , hvor Britta Nielsen skulle afhøres , så der kunne jeg bare komme . De rådede mig til at komme tidligt , da der kun var et begrænset antal pladser til offentligheden inde i retten og da sagen her var ” populær ” , ville der sikkert komme flere interesserede . Jeg takkede for oplysningerne og gik videre på min tur . Jeg ville så planlægge ugen således at jeg kom herind igen om fredagen .

 

amalienbord 768x576

Amalienborg

Garder

Vagtskifte på Amalienborg

På min videre tur kom jeg ind forbi Amalienborg slotsplads og her så jeg hvordan et vagtskifte foregår . Tiden nærmede sig ” frokost ” og jeg skulle finde et eller andet sted at spise . Jeg har tit tænkt på at jeg engang skulle prøve at finde " Ida Davidsens restaurant " . Altså ” hende med ” det fine smørebrød ” 14 .

 

Ida davidsen 768x514

P. Larsen Brønderslev & Ida Davidsen

Jeg prøvede at ” google ” restauranten ” Ida Davidsen ” og meget pudsigt – så var jeg meget tæt på den . Jeg besluttede at gå derhen og jeg fulgte min GPS på telefonen derhen . Restauranten er ikke noget særligt – set udefra , men jeg gik indenfor og kiggede . Straks kom der en tjener ( som jeg tror var sønnen til Ida Davidsen ) og han fandt et bord til mig og kom straks med menu-kortet . Det var sådan en lidt sjov måde jeg blev modtaget på ….. han kunne ikke finde ud af om han ville sige ” DE ” eller ” DU ” til mig . Han sagde sådan : ” Goddag Hr. , skal De have lidt at spise , nu skal jeg lige finde et bord til Dem . Da han lidt senere kommer igen siger han : ” Nå min ven , har Du fundet ud af hvad Du kunne tænke dig . Jeg tænkte at nu måtte han squ da finde ud af om han ville " DE " eller " DU 12 .

 

mad nummer 1 768x576

Mit første stykke smørebrød

mad nummer 2 768x576

Mit andet stykke smørebrød

Jeg bestilte to stykker smørebrød og du kan de disse på billederne herover . De blev serveret med et pænt stykke tid imellem , således at man kunne sidde og nyde maden i fred og ro . Men det , at der gik lidt tid imellem – betød jo også at jeg måtte have to kopper kaffe til maden . Jeg fik altså de to stykker smørebrød , som dem der ses på billederne og så fik jeg to kopper kaffe …… regningen lød på 395,00 kroner screem . Den – efterhånden aldrende Ida Davidsen , – gik rundt i restauranten og blev fotograferet sammen med gæsterne . Min vurdering er at den dag hun ikke lever længere – så lever restauranten heller ikke længere . Det er hedes navn der holder liv i denne . Restauranten er ikke noget særligt og hele vejen på gaden udenfor , ligger der tilsvarende restauranter , der har billigere smørebrød på menu-kortet .

 

marmorkirken

Marmorkirken

Efter frokosten går jeg videre på min tur og kommer forbi Marmorkirken , som dog var lukket denne dag p.g.a. begravelse .

 

julemarked 768x576

Julemarked

Der var mange julemarkeder i byen på dette tidspunkt og her kommer jeg forbi flere af dem . Og de lignede faktisk alle sammen hinanden .

 

De kongelige theater 768x576

Det kongelig Teater

Jeg kom også lige forbi det kongelige Teater på Kongens Nytorv .

Det var ved at være sidst på eftermiddagen – så jeg tog Metroen tilbage til Vanløse igen . Jeg kunne hoppe på Metroen her fra Kongens Nytorv og være i Vanløse et kvarter senere .

 

Torsdag den 28. november 2019 : 

 

Rundetårn

Rundetårn

Så var det blevet torsdag og efter at jeg havde gået de 5 kilometer med hunden , kørte jeg igen med Metroen ind til København . Jeg stod igen af ved Nørreport Station og gik ned til rundetårn – som lå tæt på . Jeg måtte hellere lige gå op i dette , så var det jo klaret , og jeg kunne vinge dette af på min liste loesning2 .

 

Rundetårn2 768x576

Udsigten fra Rundetårn

Det kostede 25 kroner at komme op i Rundetårn og det var jo ikke meget , men der var nu heller ikke så meget at se deroppe , andet end udsigten ud over København . Men der var rigtig mange turister fra andre lande der skulle op i tårnet . På det tidspåunkt hvor jeg var der - var der mange japanere og de har jo altid deres voldsomme store kameraer og stativer med 1 .

 

rundetårn3 1 768x576

På vej op i rundetårn

Som man kan se på billedet her – så er der flad vej hele vejen op i rundetårn , og var man på cykel , kunne man sikkert cykle hele vejen op ….. meeen det er nok ikke helt lovligt !! Thinking2 .

 

rundetårn4 768x576

Inde i Rundetårnet

På vej ned fra rundetårnet igen kommer jeg forbi en dør hvorpå der står ” cafe ” og så et eller andet , som jeg ikke lige husker nu  Thinking2  …. men jeg gik derind og troede at jeg kunne sætte mig med en kop kaffe , men sådan var det ikke . Der var denne udstilling som ses på billedet og så var der et lille bord med en termokande samt nogle kopper på …. så det blev et hurtigt besøg inden jeg gik videre .

 

Løbehjul 768x576

El-drevne løbehjul

Jeg forlod rundetårnet og gik over mod ” Torvehallerne ” og på min vej kommer jeg forbi disse løbehjul . Det var jo fristende lige at tage et af disse og komme hurtigt frem , men det går nok ikke …. jeg skulle jo nødigt styrte og brække et ben eller arm , jeg skulle jo på ferie til Egypten i næste uge .

 

Torvehallerne 768x576

Torve-hallerne

Jeg er kommet frem til Torve-hallerne . Der er egentlig ikke så langt at gå . De ligger tæt på Nørreport Station , men nu kom jeg jo nede fra Rundetårn , så der var selvfølgelig lige lidt længere . Torve-hallerne indeholder en masse boder med mange forskellige ting og sager - samt spisesteder . Det var egentlig ved at være frokost-tid , så måske jeg skulle overveje at spise min frokost her …… nu ser vi lige hvilke muligheder der er !!

 

Torvehallerne2 768x576

En bod i Torve-hallerne

Jeg går rundt og kigger lidt inde i Torvehallerne og kommer forbi denne bod som sælger mad , men jeg går videre – der må komme noget andet og mere ” enkelt ” …. ikke fordi at det her ikke ser lækkert ud , men det var ikke lige det jeg søgte .

 

Torvehallerne3 768x576

Inde i Torve-hallerne .

Jeg kommer frem til en bod hvor der sælges pizza`er og det var fint for mig lige at tage en pizza og en cola , inden jeg skulle videre på min tur . Det var i øvrigt en mega god pizza ….. lidt stærk , men det er jo sådan jeg gerne vil have det  thumps up .

Klokken var efterhånden blevet 12:30 og jeg havde besluttet i dag også at komme forbi ” Kødbyen ” – så jeg ” Googlede ” denne adresse på min telefon . Det lå cirka 3 kilometer herfra . Det var begyndt at regne lidt ….. men mon ikke jeg kunne klare dette – jeg er jo ikke lavet af papir 111  ….. så jeg gik mod Kødbyen . Det ville jo være tosset at tage en taxa dertil …… hvilket jeg heller aldrig kunne finde på . For det første er det sikkert dyrt og for det andet , så ser man jo ikke noget på turen ……. så jeg nød gåturen selv om det regnede lidt . Jeg kom forbi forskellige ting på turen og den vil jeg lige nævne i de næste par billeder ….. 118.

 

Industriens hus 768x576

Industriens hus

Jeg kommer ind over Rådhuspladsen og her på billedet har vi Industriens hus . Det har alle dem , der har været på Rådhuspladsen sikkert set på et eller andet tidspunkt . Huset er jo kendt for alle de lysreklamer der er på dette ….. nå men jeg går hurtigt videre .

 

Duer på Rådhuspladsen 768x576

Rådhuspladsen

Det regnede efterhånden en del og duerne her på Rådhuspladsen brød sig heller ikke om det dårlige vejr …. men jeg måtte videre , jeg kunne jo godt have taget en paraply med , men det havde jeg altså ikke .

 

Tivoli 768x576

Tivoli

Jeg kommer også forbi Tivoli . Det kunne også være fint at gå en tur derinde – men så skulle det nok ikke være i regnvejr thinking ….. så det venter vi lige med til en anden dag .

 

H C Andersen 768x1024

Statue af H.C. Andersen

Jeg kommer også lige forbi denne statue af H.C. Andersen …… og alle vi danskere er jo ikke i tvivl om hvem han er ….. men det gør udenlandske turister måske ikke altid , derfor er der nede i højre hjørne opsat et skilt med hans navn og en stregkode , som turisterne kan scanne med deres telefon , hvorefter de vil få en hel masse oplysninger om statuen her .

H. C. Andersen og jeg har forøvrigt noget tilfælles 1 …… og nu tænker du så : hva fan… er det ?  …… kan ham Larsen skrive eventyr eller hvad tænker han på ? ….. nej nej …. H.C. Andersen sagde engang : ” At rejse – er at leve ” og det kunne sagtens være mine ord thumps up.

 

ved rådhuspladsen 768x576

Blomster-bed ved Rådhuspladsen

Jeg går ned langs Rådhuset , som jo har ligget her siden 1893 , og hele vejen ned langs dette er der disse blomsterbede med Stedmoderblomster . Det er egentlig fantastisk at de står i blomst her sidst i november måned ….. men måske de har glemt hvilken dato det er ?? Men flot ser det da ud .

 

googlebilen 768x576

Google street view bilen

Lidt længere nede af gaden her kommer jeg forbi denne bil , som holder parkeret her . Aha – tænker jeg det er jo ” Google Street View bilen ” og den må jeg da lige have et billede af . Der står en person foran bilen , således at jeg ikke kan komme til at taget billede af den og det virkede i første omgang ret irriterende , men han flyttede sig ikke . Nåh – tænkte jeg , så må jeg jo bede ham om at flytte sig 15 …. så jeg tog kontakt til ham . Han fortalte mig så at han var en af de personer der kørte bilen . De var to personer som betjente denne bil og nu havde de altså frokost pause . Den anden person var gået efter mad til dem , men de kunne ikke forlade bilen begge to – så ville bilen sikkert være ” ribbet ” for udstyr når de kom tilbage . Jeg fik en fin beretning om hvordan bilen virkede og hvad deres opgaver gik ud på og det endte med at jeg spurgte ham om jeg måtte tage et billede af ham foran bilen 1 … og sådan endte det . Så kan man jo være bagklog og sige at så kunne jeg jo bare have taget dette fra starten da , da jeg irriterede mig over at han stod foran bilen , men så havde jeg jo ikke fået hele historien om bilen og dens virke .

 

Kødbyen 768x576

Kødbyen

Jeg nåede frem til ” Kødbyen ” . Jeg kan ikke lige sige hvad jeg havde forventet – men det var en skuffelse . Det var nogle gamle industribygninger , hvor i der var lavet nogle butikker ….. det så ikke sådan organiseret ud – eller også var det en forkert årstid at besøge stedet på ? . Jeg har vist ikke fået fortalt hvorfor jeg ville besøge ” Kødbyen ” ?? , så lad os lige få dette på plads .

 

Kaffebar 768x576

Kaffebar

En bekendt har fortalt mig om en kaffebar som skulle ligge i Kødbyen …. den hedder ” Prolog ” og de skulle lave noget fantastisk kaffe og så skulle indehaveren være fra Nordjylland ( Skallerup ved Hjørring ) . Prolog slog dørene op i marts 2016, og den lille kaffebar har hurtigt skabt sig selv et navn , både herhjemme og i udlandet , så selvfølgelig måtte jeg da besøge stedet når jeg nu havde muligheden . Jeg kiggede mig omkring her hvor jeg stod , men kunne ikke lige se nogen kaffebar ….. så ” Googlede ” jeg stedet og det viste sig at den lå lige om hjørnet hvor jeg stod . Jeg gik derhen – men så havde den lukket i dag….. ærgerligt thumbs down …… så det måtte blive en anden dag . Indehaveren sad ellers lige indenfor ved et bord med sin computer – men han gjorde ikke tegn til at ville åbne sleepy smiley , så jeg gik videre .

 

Kaffe 768x576

Eftermiddagskaffe 24

Klokken var efterhånden blevet ” sidst på eftermiddagen ” og jeg måtte snart sætte kursen mod Vanløse igen . Jeg fandt lige en lille kaffe-bar i området ,hvor jeg fik en kop kaffe og en lille kage til …… derefter gik jeg op igennem Istedgade og op til Københavns Hovedbanegård . Nu skulle jeg lige orientere mig om hvordan jeg kom tilbage til Vanløse ……. men det var nu ikke så kompliceret , jeg tog S-toget til Nørreport Station og der skiftede jeg til Metroen som kørte til Vanløse . Faktisk er Vanløse endestationen for Metroen , så det kunne ikke gå galt 1 . Metroen i København er fantastisk ….. lad os lige kigge lidt på dette emne .

 

Metroen 768x311

Metroen – trappe ned til togene .

Metroen2

Metroen – ” Røret ” som togene kører i .

Metroen3

Kort over Metroen

 

Bor man i det indre København er det faktisk unødvendigt at have en bil stående udenfor sin bolig . Metroen bringer dig frem og tilbage på ingen tid . Jeg boede jo i Vanløse ….. 5 minutters gang fra Metrostationen og som du kan se på kortet herover … så ender ” M1 ” og ” M2 ” jo i Vanløse og kørerså også ud herfra . Der er kun 2 minutter imellem hver afgang – så der er ALTID ET TOG 9 …..Jeg blev hurtigt fortroligt med systemet og brugte Metroen på kryds og tværs ” under København ” … Det tog ikke mange minutter at komme fra Vanløse og ind til midtbyen …… Jeg kunne f.eks stå af ved Nørreport Station , så var jeg lige ved ” Strøget” eller jeg kunne fortsætte til ” Nyhavn ” og se hvad der var her ….. fantastisk !!

 

Fredag den 29. november 2019 : 

LAD OS KALDE DAGEN FOR ” Britta Nielsen ” tjen penge

Byretten6 1

Britta Nielsen ( gammelt billede )

Britta Nielsen1 768x576

På vej mod Københavns Byret

Klokken er 05:30 og jeg er på vej ind mod Københavns Byret for at overvære et retsmøde med Britta Nielsen . Jeg havde – som tidligere skrevet – fået besked på at møde tidligt op , hvis jeg ville være sikker på en plads i Byretten og derfor havde jeg været meget tidligt oppe og havde allerede været ude og gå med hunden . Jeg er herefter taget med Metroen ind til Østerport Station – hvorfra jeg så ville gå resten af vejen til Byretten . Metroen kører jo 24/7 – altså døgnets 24 timer , så det var ikke noget problem at komme ind til byen på dette tidspunkt . Og som det fremgår af billedet herover – så var der ikke mange mennesker på gaden på dette tidspunkt 8.

 

Byretten3 768x576

2 personer er allerede ankommet til Byretten

Jeg ankommer til Byretten klokken 6:00 …. Der var kommet 1 person og lidt efter kom 1 mere . Damen her til Venstre er fra Sønderborg og hun følger alle retsmøderne med Britta Nielsen . Hun kommer altid tidligt – da hun jo har bestilt togtur over til Sjælland og har booket hotel – så hun vil være sikker på at komme ind . Hun fulgte også sagen mod Peter Madsen ( ” Ubåds morderen – Peter Madsen ” ) . Dengang mødte hun op klokken 23:00 og stod hele natten frem til start klokken 9:30 dagen efter sleep.

Hun fortale mig at ved et af retsmøderne med ” Peter Madsen ” var der sket en teknisk fejl . Der var tilskuerne sidder er der en storskærm der viser billeder og dokumenter som bruges i retsagen . På et tidspunkt bliver der vist er videoklip som kun dommerne skulle kunne se – men ved en fejl bliver dette video klip også vist på den skærm der vender ned mod tilskuerne ….. og videoklippet viser det parterede lig fra ubåden  …… thinking UPS


Den ældre herre til højre på billedet herover var 86 år og han fulgte mange retssager . Han cyklede altid der ind fra Brøndby . Der var “ kun “ 17 kilometer sagde han med et smil 2 ….. Jeg var altså så nummer 3 i køen og det respekterede man . Hvis jeg f.eks lige ville gå over i 7-eleven og købe en kop kaffe og at der så var kommet flere personer når jeg kom tilbage – så ville jeg stadig være nummer 3 i køen . Der kom ikke flere ” private personer ” til køen denne morgen . Der er 30 pladser inde i Byretten som bruges til ” folk udefra ” – men de 25 er i dag reserveret pressen og der vil altså kun være 5 tilbage til ” private personer ” .

 

Byretten2

Dør ind til retsalen

Mens vi står og venter her uden for døren til Retsalen kommer TV2 NEWS forbi . De kommer åbenbart hver gang , for de kendte dem der stod der 2 og så siger de til mig : ” du er da ny her !! ” , og det måtte jeg da indrømme . De spurgte mig om jeg havde noget imod at komme på TV2 NEWS og efter en kort snak med dem , siger jeg ” OK ” . De stiller mig så nogle spørgsmål omkring dagens retsmøde mens jeg så selvfølgelig bliver filmet . De fortalte mig efterfølgende at indslaget ville komme i 19-nyhederne , men det gjorde det ikke 14  og det var sikkert også god nok .

Klokken 8:30 kommer der en dame ud inde fra retten og fortælles os at retsmødet starter en halv time før i dag , da man er bag efter planen med disse møder . Britta Nielsen havde jo sygemeldt sig til to tidligere retsmøder . Vi får herefter en lille seddel med et nummer på , som bekræfter vores nummer i køen .

Lidt før klokken 9:00 bliver døren åbnet ind til retten og vi kommer indenfor . Vi skal igennem et sikkerheds-tjek inden vi kommer ind i retsalen . Det er fuldstændig som det foregår i en lufthavn når man skal ud og flyve . Min bil-telefon bliver lagt i en pose , som bliver plomberet og jeg får den med ind i retssalen i denne pose . Efter alt dette er overstået kommer vi ind i retssalen og sætter os på de stole der er reserveret til os … de står helt nede bagerst i salen .

Præcis klokken 09:00 starter retsmødet og alle rejser sig i salen da dommerne komme ind .

 

Janni Pedersen 768x432

Janni Pedersen fra TV2 NEWS

De første 25 pladser , hvor jeg sidder , er reserveret til pressen og de er her da også ” allesammen ” ….. jeg kan kort nævne : BT – Extrabladet – Se&Hør – DR1 – TV2 NEWS – samt en del udenlandske journalister . Lige foran mig sad Janni Pedersen fra TV2 News . Hun var direkte på TV engang imellem udenfor bygningen . Det var lidt sjovt at sidde imellem så mange personer , som man kun plejer at se på TV . Men de er jo bare almindelige mennesker , som bare passer deres job .

 

Fordvarer Britta Nielsen

Nima Nabipour – Britta Nielsens forsvarer .

På billedet herover ses Britta Nielsens forsvarer , som i øvrigt har en fortid som skuespiller . Han er en ” spøjs ” person , men det vender vi lige tilbage til . Lad os lige få hovedpersonen på også 417 .

Vi har sikkert alle set to forskellige billeder af Britta Nielsen og lad os lige bringe dem her .

 

Byretten6

Britta Nielsen ( gammelt billede )

Byretten7

Britta Nielsen ( da hun bliver anholdt i Sydafrika )

Det var ikke tilladt at tage billeder inde i retten og derfor er der heller ikke mange der har set hvordan den ” virkelige Britta Nielsen ” så ud i dag – udover dem som selvfølgelig så hende i retten . Men hvis jeg skal prøve at komme med forklaring til ” det rigtige billede ” af Britta Nielsen – så var det faktisk billede nummer to her over og så med lyst hår , som kommer nærmest virkeligheden .

 

Byretten 768x576

Retsmødet !!

Retsmødet , som jeg overværede denne dag , handlede om forklaringen fra nogle af Britta Nielsens kolleger fra hendes tidligere arbejdsplads . En af hendes tidligere kolleger fortalte , at de allerede havde brugt 10 millioner kroner i overarbejde for at finde alle beviserne mod Britta Nielsen . Men ellers forklarede personen her omhyggeligt hvordan papirgangen var i afdelingen hvor Britta Nielsen tidligere havde arbejdet og hvordan det havde været muligt for Britta Nielsen at svindle sig til de mange penge . Personens forklaring her varede cirka en halv time og derefter havde Britta Nielsens forsvarer nogle spørgsmål til den tidligere kollega til Britta Nielsen .

Britta Nielsens forsvarer – Nima Nabipour – stillede spørgsmål til medarbejderen her og når hun forsøgte at svare – brød Nima Nabipour straks ind , når han havde fået det svar han ønskede og medarbejderen fik ikke mulighed for at fuldføre sit svar . Dommeren i retten – en kvinde – irettesatte Nima Nabipour flere gange , til sidst blev hun gal og sagde til ham , at han skulle lade medarbejderen tale færdig , ellers ville han ikke få lov til at stille flere spørgsmål …. og det hjalp da lidt på situationen  police .

 

Byretten8 768x512

Nima Nabipour

Efter at den tidligere arbejdskollega til Britta Nielsen var blevet afhørt , brugte forsvareren Nima Nabipour en halv time , hvor han viste 9 forskellige plancer der viste forskellige situationer , om hvordan man kunne snyde systemet . Han brugte endda ordene ” at det havde været alt for nemt ” at snyde sig til de mange penge .

Det er efter min mening en underlig måde at forklare sig på – at det var nemt at snyde – gør det jo ikke lovligt på nogen måde . Men han ved jo godt at Britta Nielsen ikke kan komme ud af den ” klemme ” hun sidder i og nu skal han så bare forsøge at få en mild straf til hende 15 .

 

Byretten9 768x432

Britta Nielsen

Nu var tiden så kommet til at Britta Nielsen skulle op i stolen i midten af salen og det havde jeg siddet og ventet på – for den stol var kun fem meter fra hvor jeg sad . Hun havde hele tiden før dette , prøvet at skjule sig lidt bag ved forsvareren der hvor de begge sad i retten . Men nu kunne vi altså få ” giraffen ” at se på kort afstand . Hun gik stille og roligt op og satte sig i stolen og igen var det Nima Nabipour der spurgte hende ud . Nima Nabipour spurgte hende om hvordan hun havde oplevet det at blive anholdt i Sydafrika .

Og så skal jeg da lige love for at Britta Nielsen lukkede op for ” sluserne ” ……. hun fortalte ” tudende ” hvor slemt det havde været at blive anholdt – hvor lokale politibetjente stormede hende lejlighed med både pistoler og håndjern . Hun fortalte at hun ikke kunne noget sprog – så hun forstod ikke havde de sagde til hende 96 ….. Hvordan man så har kunnet købe ejendomme – heste – biler i udlandet uden at kunne sprog – meldte historien ikke noget om 96 . Hun blev fængslet i Sydafrika imens den danske stat forhandlede om udlevering af hende . Hun ønskede selv at blive udleveret til Danmark – hun var sikkert nok klar over at det var bedre at sidde i et dansk fængsel end at sidde i èt i Sydafrika . Hele historien her brugte hun cirka en halv time på .

Herefter var der pause i en halv time venter .

Byretten4

Pause i retten !!

I pausen gik jeg ud af retten og lige udenfor var der et julemarked . Der gik jeg over og købte mig en kop Gløgg og lige fik lidt frisk luft .

Efter pausen fortsatte retsmødet og omkring klokken 16:00 skrev barnebarnet ” Mads ” til mig , at han gerne ville hentes hos en kammerat ude på noget der hedder ” Amerika Plads ” i København . Han havde overnattet der et par dage og han havde haft hele sit computerudstyr med – så han kunne ikke tage Metroen . Og jeg var jo reelt ovre for at passe børnebørnene – så selvfølgelig kunne jeg hente ham .

 

Byretten5 768x576

Pressen udenfor retten

Jeg forlod derfor retten …. udenfor holdt pressen og ventede på at retsmødet var slut . Jeg gik op til Nørreport Station , hvor jeg tog Metroen til Vanløse . Her stod datterens bil , som jeg så tog og kørte ud efter Mads . Det andet barnebarn ” Tobias ” havde gået tur med hunden – så vores næste opgave var egentlig bare at bestille noget mad til aften .

 

Burger 768x576

Aftensmad

Mads og Tobias ville gerne have burger til aften -så vi tog Metroen ind til Frederiksberg hvor vi spiste på ” Jagger Fast Food ” .

 

Lørdag den 30. november 2019 :

 

far og søn 300x78

 

Udover vores ældste datter – så bor også vores søn på Sjælland ( og lad mig så også lige nævne at vi har en datter i Brønderslev . ) I dag havde jeg aftalt at bruge nogle timer sammen med sønnen ( Glenn ) inde i byen . Det var dog nemmere at Glenn kom til Vanløse og parkerede bilen der …… så kunne vi sammen tage Metroen ind tilbyen – så det gjorde vi .

 

far og søn 1

Guinnes rekorder

Glenn og jeg stod af Metroen ved Nørreport Station og gik ned af Strøget ……. her kommer vi lige forbi ” Guinnes Record Copenhagen ” , som vi dog bare går forbi , jeg har aldrig været derinde .

Vi leder efter at et sted hvor vi kunne få en frokost . Vi var lige inde på Cafe Norden , men der var ingen ledige borde , så vi gik ned mod Nytorv og prøvede at kigge der .

 

far og søn 0

Restaurant ” M “

Vi fandt et sted som hedder ” Restaurant M ” og det så hyggeligt ud og det var heller ikke for stort . Det er rart at kunne snakke sammen uden alt for meget støj og det kunne man her . Vi bestilte lidt mad ud fra menukortet og det blev også lige til en øl og en snaps thumps up .

 

far og søn 2 768x576

Første ret

Vi startede med en sildemad – det er nu altid godt …… og så en OP-Anderson Aquavit til .

 

far og søn 3 768x576

Næste ret .

Og så kunne vi også lige klare sådan en her …… sammen med en øl af navnet ” Bombay IPA “

 

far og søn 9 768x576

Strøget i København

Efter frokosten gik vi op af strøget og kiggede lidt – vi var lige inde i en B&O Butik for at se på de nyeste modeller .

 

far og søn 4 768x576

Centralhjørnet

En bekendt til mig havde skrevet til mig at vi skulle besøge ” Centralhjørnet ” når vi var herovre ……. vi gik længe og ledte efter dette , men fandt det så lige bag ved Byretten …… Der var helt fyldt op med mennesker derinde – så vi gik bare videre …. men jeg skal nok komme tilbage i løbet af ugen med billeder derinde fra .

 

far og søn 5 768x576

La Glace

Vi havde nemlig snakket om at vi ville tage eftermiddagskaffen på La Glace , så vi gik derop . Og ved La Glace er der altid kø og det var der selvfølgelig også i dag . Vi spurgte ham der stod forrest i køen , om hvor længe han havde stået i kø og han svarede 3 kvartèr . Vi blev enige om at det kunne vi godt klare – så vi stillede os bagerst i køen .

 

far og søn 6 768x576

La Glace

Vi havde egentlig ikke stået der så lang tid inden der kom en dame ud og spurgte om der var nogle der ” kun var to ” og det kunne vi jo svare ” Ja ” til …. så vi kom forholdsvis hurtigt ind og fik et bord . Vi bestilte lidt forskellige kager – så ville vi dele dem , således at vi fik smagt mere end blot en kage .

 

far og søn 7 768x576

La Glace

Det er ret hyggeligt her på La Glace og kagerne er mega gode . Det må være en god oplevelse at så snart man åbner sin butik – så er der kø udenfor 1 .

 

far og søn 8 768x576

Butik udelukkende med spil

Det var blevet tid til at komme tilbage til Vanløse igen og vi gik mod Nørreport Station . På vejen besøgte vi denne butik som udelukkende handlede med spil …… på billedet her ses tre puslespil med henholdsvis 18.000 – 24.000 og 42.320 stk. brikker .

Det var en hyggelig eftermiddag i selskab med sønnen ” Glenn ” . I dagligdagen får man jo ikke snakket så meget sammen – så det blev der rigeligt lejlighed til denne eftermiddag .

 

Søndag den 1. december 2019 :

 

Tur med liva 768x576

Sammen med Liva på gåtur

Jeg var ude og gå med hunden her til morgen og kommer ned forbi Metroen . Der står en “ halv million cykler “ cirka ok 2 ….. inde imellem nogle cykler ser jeg en pung ligge og nogle kort ligge omkring denne …. jeg får fat i pungen og kigger i den . Der ligger sygesikringsbevis samt kørekort og nogle få andre kort .
Jeg kigger navnet på sygesikringskortet og ser – meget sjovt – at det er en dame fra Aalborg der ejer pungen . Ved hjælp af Google finder jeg hendes telefon-nummer og ringer til hende .
Hun bliver selvfølgelig glad og fortæller at de er på besøg herovre og at de tog Metroen ind til København ude fra Lufthavnen af … den var totalt fyldt op . Først da hun kommer frem til den adresse hun skal være på , opdager hun at hun mangler sin pung . De første par timer brugte hun så på at spærre diverse kort og hun havde ikke sovet så godt om natten .
Men nu kunne jeg så glæde hende med nyheden om at jeg havde fundet pungen mellem nogle cykler ved Vanløse station ….. hun ville komme og hente den på adressen hvor jeg er .
Alle hendes kredit kort er selvfølgelig væk  sad smiley2 .

Liva ( billedet ) var lidt sur over at hun skulle sidde og vente på at jeg var lidt lang tid om at finde navn – snakke i telefon m.m.

 

findeløn 1

Findeløn

Det blev ” damens søn ” der kom og hentede den fundne pung og kan havde denne flaske Portvin med fra damen , som tak for min ærlighed .

 

Tobias håndbold1 768x575

Håndboldkamp

Senere på dagen er jeg med barnebarnet ” Tobias ” til en håndboldkamp i Vanløse …..Tobias’ hold vinder 13-8 efter at have været voldsomt presset og bagud 4-3 efter første halvleg … så flot kommet tilbage 4  . 

 

alle tre 768x576

Anders – Tobias og Mads

Til aften bestiller vi noget salat nede i Vanløse og ældste barnebarn ” Anders ” kommer og spiser med . Han er på dette tidspunkt på Design-skole i Randers , men er i København i denne weekend . Så det var hyggeligt at han lige gav sig tid til at komme forbi og spise med . Anders bor ikke langt fra forældrene i en ejerlejlighed , som forældrene har købt og lejer ud til ham .

 

Mandag den 2. december 2019 :

Jeg havde lagt et program for dagen i dag og jeg ville starte ude i Christiania her i formiddag .

Efter gåturen med hunden i morges tog jeg Metroen ud til Christianshavn . Jeg var lidt i tvivl om hvor Christiania lige lå – så jeg sagde til ham guiden der stod nede i Metroen : ” Hvis jeg hurtigst muligt vil ud til Christiania – hvad skal jeg så ? ” …. han svarede med et smil : Ja – så skal du ikke blive stående her 1 …. men få sekunder efter sagde , han at jeg skulle gå resten af vejen og det var også kun 400 meter fandt jeg ud af . Så jeg gik op fra Metroen og vandrede i retning mod Fristaden Christiania . Jeg have lagt den ind på min GPS , så at jeg var sikker på at komme den rigtige vej .

 

Christiania0 768x576

Christiania

Jeg er nået frem til Fristaden Christiania og står her ved indgangen . Som det fremgår af billedet – så er der lavet en del sikkerhed her . Der er en cylinder der kører ned i jorden hvis man har adgangskode til at køre ind i Fristaden . Dette er blevet lavet efter at risikoen for terror er blevet større her i Danmark . Men jeg behøver ingen kode og går ind .

 

Christiania1 768x576

Pusher-street i Christiania

Pusherstreet ligger lige fremme ved det gule hus – og man må ikke tage billeder derinde og ej heller udenfor og ind mod Pusherstreet . De har vagter stående ved alle indgange og jeg vidste godt at man ikke måtte , for det står på skiltet , som du ser lige midt i billedet , men jeg måtte jo have et billede , så jeg forsøgte og to vagter kom løbende hen til mig og råbte : “ No Photo “ … jeg blev lige lidt forskrækket og sagde “ undskyld “ og at jeg ikke havde nået at tage noget billede – men det havde jeg dog nået , og det er billedet du ser her .
Jeg gik ind i Pusherstreet og blev straks tilbudt hash … da jeg fik tilbudt hash tredje gang , lod jeg som om at jeg var interesseret … jeg måtte jo have noget at vide om stedet her og hvad det var de solgte .
Sælgerne – der var to ved denne bod – viste mig forskellige slags hash og prisen var 50 kroner pr. gram .. de havde også forskellige joints , som de solgte til en 100-kroneseddel pr. stk og dem solgte de faktisk en del af mens jeg snakkede med dem . Til sidst tilbød de mig en hash-kage , som lignede en almindelig muffin . De sagde at hvis jeg spiste denne , var jeg sikker på at “ komme op og flyve “ .
Jeg sagde nej tak til det hele og fortalte dem at jeg var turist 1 …  – men det havde de spottet . Jeg hyggesnakkede så lidt med dem . De fortalte at grunden til at man ikke måtte tage billeder derinde , var at politiet nogen gange bad turisterne om at vise de billeder de havde taget derinde og hvis de så havde billede af en bod med hash – var det “ for nemt “ for politiet at bevise at der blev solgt hash … Jeg spurgte dem om hvor tit politiet kom og de svarede : HVER DAG …. hvad gør I så spurgte jeg . Vi pakker lynhurtigt sammen , svarede de . Kan I nå det , spurgte jeg . Ingen problem svarede de , hvorfor tror du vi har vagter stående ved alle indgange sagde de .
I kan da ikke vide om jeg er politi betjent sagde jeg til dem …. så var de ved at dø af grin …. vi kender politiet sagde de og vi er på fornavn med de fleste betjente .

Nåh , men jeg takkede for sludren og gik videre . De fortalte mig at jeg gerne måtte tage billeder alle andre steder i Christiania .

 

Christiania2 768x576

Christiania

Der var mange sjove bygninger herinde og selvfølgelig skulle jeg da have nogle billeder af nogle af dem .

 

Christiania3 768x576

En bil i Christiania

Tingene skulle jo passe sammen og derfor har denne bil får en tur af samme malerbøtte som huset fra forrige billede . Og den var med nummerplade smilende

 

Christiania4 768x576

Butik i Christiania

Her kom jeg forbi en butik der solgte malerier og jeg var da lige inde og kigge …. ikke fordi jeg mente at jeg skulle købe noget , men mere fordi jeg var nysgerrig for at se hvordan disse malerier så ud .

 

Christiania5 768x576

Privatbolig i Christiania

Ved butikken , som solgte malerier , var der et skilt udenfor der pegede over med det du ser på billedet her og på skiltet stod der ” Privaten ” .

 

Christiania10 768x576

Privat bolig i Christiania

Men ellers var der mange boliger her inde i fristaden og flere af dem så da også ” helt beboelige ud ” ….. hvis man altså levede sådan et sted .

 

Christiania6 768x576

Inde i Christiania

Tja – vi andre ville nok sætte os her og drikke en øl eller sodavand – men her sad folk og røg deres joint . Folk – både meget unge og også gamle , kom ind ude fra gaden – udenfor Christiania og købte en joint og satte sig her og røg denne …. jeg mødte flere , som jeg vil betegne som almindelige mennesker fra byen . Og desværre også mange helt unge mennesker der kom på cykel med deres skoletaske på ryggen . De købte en joint og satte sig her og røg denne , inden de cyklede videre thumbs down .

 

Christiania7 768x576

Spisested i Christiania

Det var ved at være frokost-tid og jeg havde hørt at man roligt kunne spise herinde i Fristaden – så det ville jeg da prøve ….. jeg fandt frem til dette sted og gik ind .

 

Christiania8 768x576

Frokost i Christiania

Jeg bestilte lidt mad og en cola og sad og nød dette her ved dette lille bord .

 

Christiania9 768x576

Dagens Menu

Jeg syntes egentlig at det var OK mad herinde ….. en bekendt skrev til mig mens jeg sad der , at jeg ikke skulle spise nogen steder inde i Christiania , da der ved alle spisesteder var rotter , der var lige så store som den hund jeg havde gået tur med om morgenen inden jeg kørte herind ….. men det var for sent nu , jag havde spist og det smagte fint .

 

Vor frelser kirke

Vor frelser kirke

Jeg forlod Christiania igen ved 13 tiden og gik tilbage mod Metroen . Tæt på Christiania ligger ” Vor Frelser Kirke ” og her kunne man komme helt op i spiret og kigge ud over byen . Man skulle gå hele vejen derop . Jeg vidste ikke rigtigt om jeg havde mod på dette , men jeg gik hen mod indgangen til kirken og på vejen mødte jeg en turist , der kom ned deroppe fra og hun sagde : ” Don`t do it ” ……. så jeg vendte om igen .

Jeg tog herefter Metroen ind mod byen og stod af ved Nørreport Station . Jeg gik herefter over mod ” Centralhjørnet ” som jeg havde været forbi den dag jeg var herinde sammen med sønnen ” Glenn ” …… men vi var ikke inde og kigge dengang .

 

Center1 768x576

Centerhjørnet

Jeg er nået frem til centralhjørnet , som er en bar inde ved Strøget – lige bag ved byretten , og de har denne voldsomme juleudsmykning – HELT VILDT …. jeg købte en kop kaffe og satte mig ned og kiggede mig rundt .
Nej tænkte jeg … jeg må vide lidt mere om dette og spurgte manden i baren . Han fortalte at stedet var kendt for dette . Jeg sagde så : hvad gør du så efter jul ?
Han svarede hurtigt at så pynter de til påske og derefter forår , sommer og efterår . Der var kun tomt en uge om året , når de støvsugede loftet .

 

Center3 768x576

Centerhjørnet

Det var simpelthen så overvældende med al den juleudsmykning – så jeg måtte lige tage et billede mere herinde .

 

bil 768x576

En firmabil

Jeg gik videre ned af en sidegade og så en firmabil med denne tekst ….. den synes jeg var sjov !!

 

julemarked3 768x576

Endnu et julemarked .

Jeg er på vej over mod Folketinget og kommer forbi endnu et julemarked , men som tidligere skrevet , så lignede de allesammen hinanden , så jeg går hurtigt forbi dette .

 

Folketinget 1 768x576

Folketinget

Pludselig står jeg foran Folketinget og jeg tænker at der måtte jeg da prøve om jeg kunne komme ind …… men hvad gør man lige for at dette skulle lykkes ?

 

Folketinget 2 768x576

Folketinget

Jeg gik ind i det der hedder ” Prins Jørgens Gård ” og der var en indgang til noget her ….. Det var indgangen til folketingssalen , som blev brugt til besøgende . Der var et hold skoleelever med en guide der skulle ind i Folketinget og jeg prøvede at snige mig ind i flokken , men blev sorteret fra da jeg kom til indgangen 1 ….. jeg lignede ikke en skole-elev 8 – men fik at vide at jeg kunne komme ind i folketingssalen i dagen efter når der var møde …. så det vil jeg prøve !! ……. jeg forlod stedet og gik mod Metroen for at komme tilbage til Vanløse .

 

Cafe1 768x576

Cafe i Vanløse

Karina ( datteren ) havde fortalt mig om en Cafè i Vanløse hvor de lavede god kaffe og den ville jeg prøve inden jeg skulle tilbage til lejligheden for at lufte hund . Jeg bestilte kaffe med æbleskiver og satte mig ved et bord . Da jeg havde sat mig fandt jeg ud af at det var den forkerte Cafè jeg var kommet ind på . Cafèen her havde nummer 78 i gaden og den cafe jeg skulle have været inde på havde nummer 88… nåh , men der kommer jo en dag igen i morgen 14 .

 

Onsdag den 4. december 2019 :

 

Byggeri Karina 768x576

Byggeri ( datter )

Igen i dag havde jeg lagt et program for dagen – og det var også i dag jeg skulle ind i Folketinget …….. jeg havde her til morgen gået tur med hunden – så det var overstået . På turen gik vi lige forbi huset , som datter og svigersøn var ved at bygge ved Damhussøen …. men der var aktivitet fra morgenstunden , så alt var som det skulle være .

 

Byggeri Karina2 768x576

Byggeri ( datter )

Tegningen , som er vist her , var det første udkast til byggeriet – men den er ændret lidt efterfølgende ….. men nogenlunde sådan kommer byggeriet til at se ud .

 

morgenmad 768x576

Morgenmad

Jeg havde hentet en App til min telefon fra " Espresso House " og den havde et tilbud på en kop kaffe med et rundstykke til en fin pris , så det udnyttede jeg lige her i indkøbscenteret ” Kronen ” i Vanløse efter gåturen med hunden og inden jeg gik videre til Metroen .

Efter Morgenkaffen tog jeg Metroen ind til Nørreport Station og gik ned mod Strøget ….. og videre over mod folketinget . Jeg var kommet lidt senere ind til byen i dag , fordi jeg jo først skulle i Folketinget klokken 13 , og jeg havde ikke så meget andet på programmet i dag …… , men lad os nu se hvad der dukker op .

 

Folketinget 5 768x576

nde ved Folketinget

Jeg var kommet ind til folketinget i rimelig god tid og derfor udnyttede jeg lige tiden til at kigge mig lidt om ……. jeg gik ned til de Kongelige stalde , som ligger bag ved Folketinget .

 

Folketinget 6 768x576

Ved de Kongelige Stalde

Det kunne godt se ud til at der var nogle heste der skulle have nye sko i dag 14 .

 

Folketinget 7 768x576

Ved de Kongelige Stalde

Og her er man da også i gang med ” prøve nye sko ” .

 

Folketinget 8 768x576

Folketinget.

Her står jeg ved den ” kendte trappe ” ved Folketinget .

 

Folketinget 9 768x576

Folketinget

Der var pyntet lidt ekstra op – da der skulle være møde i dag.

 

Folketinget 10 768x576

Foketinget

Her ser vi Folketingsbygningen fra bagsiden – det er en pæn stor bygning !!

 

Folketinget 3 768x576

Ministerbiler

Ministrene ruller ind i deres store biler …. jeg har ikke noget imod at de kører i disse store biler …. meeeen det er måske et forkert signal at sende til “ hr. og fru Jensen “ som man ønsker skal køre i en lille miljø venlig bil 11 …….

Klokken er snart 12:30 og mødet skulle starte klokken 13:00 så jeg må hellere gå over til indgangen ved Folketinget .

 

Folketinget 16 768x576

Inde i Folketinget

Jeg er kommet ind i folketinget og venter på at komme videre til Folketingssalen …. her i hallen kunne man studere de politikere der sad i folketinget nu og finde lidt data om dem . Man kunne trykke på nogle forskellige knapper med forskellige informationer og så kom der lys i tavlerne med interessante oplysninger om de enkelte personer ……..

 

Folketinget 4 768x576

I Folketingssalen

Så er mødet startet og der er ringet med klokken . En politiker skulle have orlov og en suppleant skulle ind i hans job . Det skulle man stemme om …. det tog 4 minutter og efter dette vandrede de fleste politikere ud igen og 6-8 stykker blev tilbage i salen .

 

Folketinget 12 768x576

Fra Folketingssalen

Et kig ned i salen – til højre Inger Støjberg … og til venstre Sophie Løhde . 

 

Folketinget 13 768x576

Debat i Folketinget

Miljøminister Dan Jørgensen holder en længere tale om miljøplanen , og han siger at han er glad for den store opbakning der er til denne plan ( hallo … der sidder 8 personer i salen  ) 14 ..

 

Folketinget 14 768x576

Fra Folketingssalen

Ham her sidder og tjekker Facebook 1

 

Folketinget 15 768x576

Fra Folketingssalen

Morten Messerschmidt sidder også og tjekker sin telefon ……. jeg forlader Folketinget , da jeg efterhånden er den eneste der er tilbage herinde , sammen med Miljøministeren , som stadig står på talerstolen og holder sin tale 1

 

Frokst Tivoli 768x576

Frokost

Det er begyndt at regne udenfor og jeg går i raske skridt ned mod Tivoli – hvor jeg spiser frokost i “ Tivoli Foodhall “ …

 

Tivoli4 768x576

Tivoli

Jeg kigger lige ind i Tivoli – som er pyntet op til jul – men det er en lidt underlig fornemmelse at stå og kigge på dette flotte sne-landskab i øsende regnvejr rain

 

iphone 6s review 20 768x432

Dårligt batteri i telefonen

Efter frokosten går jeg tilbage mod Strøget .

Og her kommer lige en sjov historie 1

Jeg har problemer med mit batteri i telefonen – det kan kun holde strøm en halv dag …. jeg går som nævnt inde i København og ser pludselig en butik der reparerer telefoner . Nå tænker jeg , jeg har to muligheder med den telefon . Enten kan jeg smide den i den nærmeste skraldespand og købe en ny – eller også kan jeg prøve at få skiftet batteriet i telefonen .
Nu er man jo nordjyde , så den billigste løsning tiltaler mig mest  9 .
Jeg går ind i den før nævnte butik og bliver mødt af en venlig ekspedient , der spørger om hvad han kan gøre for mig .
Jeg spørger ham om de skifter batteri i telefoner og det svarer han ja til .
Jeg siger så til ham at jeg tror at batteriet er dårligt i min telefon . Han siger så : lad os lige kigge på den .
Han tager min telefon og laver en måling på den , så klikker han ind i menuen og finder nogle tests på batteriet derinde og han svarer at det godt kunne se ud til at det var dårligt .
Jeg spørger han hvad det vil koste at få skiftet et batteri i en telefon og han svarer 399,00 kroner … jeg prøver lige at presse ham til 300 kroner , men det lykkes ikke .
Jeg spørger ham så hvor lang tid det vil tage at skifte et batteri og han kigger på klokken og siger at den kan være færdig klokken 17 . Jeg siger til ham at det ikke går – da jeg ikke er i byen så længe . Han spørger så om det er i orden hvis den er færdig klokken 16 …. jeg tænker lige hurtigt og svarer ja – det er ok og det vil jeg gerne have lavet .
Han spørger så først nu hvad det er for en telefon og jeg svarer at det en I-phone 6S , hvorefter han så siger :

VI FØRER IKKE BATTERIET TIL DENNE TELEFON  1 1 1 .

Hele samtalen og diverse tests her tog vel et kvarter .
Hvis nu manden havde startet med at spørge om hvilken telefon jeg havde – kunne vi gave stoppet samtalen allerede der  1 .

Man kan godt more sig lidt over det bagefter …..

 

Torsdag den 5. december 2019 :

 

Lene1 768x576

Direktøren er kommet til København 

En uge er efterhånden gået i København for mig og Lene er nu kommet herover også . Vi skal videre på ferie i Egypten i morgen , men vi har lige en dag sammen her i København……. En læser har skrevet til mig om jeg nu ville ” slæbe ” Lene rundt de samme steder som jeg selv har været i løbet af ugen og til denne læser kan jeg bare sige :

Nej det vil jeg ikke , men der er et par steder som jeg synes at hun skal opleve og det håber jeg er Ok ?

 

Lene2 768x576

Centralhjørnet

Jeg syntes at Lene også skulle opleve dette sted , så vi tager lige herind og drikker en kop kaffe .

 

Lene3 768x576

La Glace

Et andet sted som vi også besøger sammen er La Glace . Der kommer lige et par billeder herefter fra samme sted – og uden kommentarer .

 

Lene5 768x576

La Glace

Lene6 768x576

La Glace

Lene7 768x576

La Glace

 

Det var en beretning om min uge i København og jeg ved godt at den blev lidt lang , men der er ikke nævnt noget jeg ikke selv har oplevet i denne uge …….

bbab5313930b92772969415767cf66c4 1 768x403

Efter opholdet i København tog vi ( Lene og jeg ) til Egypten i 8 dage og du kan læse alt om denne tur et andet sted her på siden .

 

Tak for nu !!


ihpone  

Smilets land

                                                                                                                                                                                    

  

ris og ros            forside 2 Skriv en kommentar til os :

Klik her

På forhånd tak

 

med venlig hilsen2

 

   mail2

mail@poullarsen.net

Vi sælger ikke rejser

og vi laver ikke rejseforslag .

 

 

Visit2

Det rigtige udstyr4

BARE KLIK HER

 

trek 66 liter 458x458

meget stort udvalg4

 

 

 

 

188

 

De 25 mest

                                                 

            

antal besog

0242686
I dagI dag48
I gårI går44
Denne månedDenne måned442
total for hele periodentotal for hele perioden242686
Dag med højest antal 02-25-2019 : 495
Antal gæster på siden lige nu 11
Gå til toppen