Danish English French German Italian Russian Spanish Thai

Overskrift

 

IMG 4303

 Med på denne tur var : Dorthe & Jens - Lene & Poul

 

Thailand august 2017...... Sted : Jomtien

 

Først på denne side har vi vores dias-show - hvor du kan se alle de billeder der er optaget på ferien . Der vil være en lille tekst på hvert billede .

 

18

 

Længere nede på siden - under billederne er der en fuldstændig beskrivelse af ferie i detaljer på alle dage !!

 

 

Du kan se billederne fra turen her...  Billederne kører som Dias Show !!

Sidder du med en I-pad kan du med " to fingre " udvide billedet så at det passer til din skærm !!

I øverste højre hjørne kan du se hvormange billeder der kommer i billedshow`et

 

God fornøjelse !!   14

 

Der kommer lige 383 billeder her - har du hentet kaffe 454


 

 

 

 

 

 

dagbog

 

Det du kan læse herunder er mine tanker og observationer - som er nedskrevet i løbet af dagene på ferien - og det hele er set med " mine øjne " . Jeg havde simpelthen min lille notesbog med i inderlommen dagen lang............  blok3 

150817Vi havde overnattet hos datter og svigersøn i Frederikssund . Dorte og Jens , som skulle med på vores tur , var også kommet til Frederiksund dagen i forvejen .

Vi stod op klokken 04:00 for at vi alle kunne nå at komme i bad .

Klokken 05:30 kørte svigersønnen Lars os ud i lufthavnen . Vi valgte at tage morgenmaden ude i lufthavnen , således at vi ikke skulle bruge tid på dette - før afgang fra Frederikssund .

Efter ankomsten i lufthavnen tjekkede vi vores bagage ind . Vi skulle flyve ned Qatar Airways denne gang og det var vi faktisk lidt spændte på . Personen som stod ved skranken hos Qatar Airways og tjekkede os ind , var lidt vittig og det syntes vi egentlig var meget fint , så vi hoppede med på spøgen og fyrede også et par vittigheder af .

Vi kom op i derefter op i udenrigshallen og gik straks til gaten , hvor flyet holdt - det var gate C33 . Der var en 7-eleven på vej ud til denne gate og vi tog en kop kaffe og et rundstykke med ost - pris 93 kr .... ja ja vi var jo stadig i Danmark  1

Tiden hvor vi skulle flyve var nu kommet og vi gik ombord i flyet . Vi blev mødt af et smilende personale i indgangen til flyet , så det tegnede godt . smilende personale Vi fandt hurtigt vores pladser på række 18 i flyet og flyet kom i luften til tiden .

Straks vi var kommet i luften - startede serveringen og det lignede meget det vi kendte fra Thai Airways , som vi tidligere altid havde brugt på vores ture til Thailand . Efter at drikkevognen havde været rundt i flyet - kom morgenmaden og det trængte vi også til nu  . Efter maden prøvede vi at sove lidt , men vi var jo ikke trætte nok , så I-Pad'en blev fundet frem . Der var wi-fi i flyet og man kunne få 15 minutter gratis og det blev straks afprøvet . Jeg var dog for nærig til at fortsætte efter de 15 minutter - for der skulle man selv betale , så jeg tog skærmen i brug ( skærmen som sad i sædet lige foran mig i flyet ) . Der var musik , film og oplysninger m.m. på denne skærm . Jeg er ikke så god til det der med film og udenlandsk tale og undertekst - så jeg valgte at lade skærmen stå på info og så følge flyets rute under hele flyvningen  . 

Flyveturen varede 6 timer og vi landede i Doha ( Hamad International Airport  ) ..... vi havde 2 timer og 5 minutter i denne lufthavn . trætte Vi var mega trætte nu og gik straks videre til den gate , hvor vores næste fly skulle afgå fra ( Gate C6 ) ..... jeg tog lige en kop kaffe og en croissant .... men kaffen var så varm , at jeg dårlig kunne nå at drikke den , inden vi skulle ombord i det næste fly , som skulle flyve os fra Doha til Bangkok .

Vi kom ombord i dette fly som var en Boeing 787 dreamliner .... faktisk nøjagtig som den vi lige havde fløjet med fra København . Men nu var det altså et nyt og helt rent fly . Personalet ombord var smilende og venlige og de startede straks med serveringen . Vi fik drinks og mad og hele tiden kom de rundt med drikkevarer ...... så der var service ud over alle grænser .... faktisk mere end på Thai flyene . 

Efter maden prøvede vi at sove lidt - men det var ikke nemt ..... jeg prøvede også at gå lidt rundt i flyve for at få blodet lidt i cirkulation .... man er jo ikke helt ung længere old man  . 

 

 

160817Vi landede i Bangkok Airport klokken 04:25 og skulle igennem immigrations tjekket . Der gik næsten 1 time inden vi var igennem dette og nu skulle vi så bare finde vore taxa mand . Ham havde vi booket hjemmefra via Facebook  - og han havde bekræftet at han ville være i lufthavnen når vi ankom . Vi begyndte at lede after ham og havde en fornemmelse af at han måtte være ved udgang nummer 19 --- den sidste udgang . Men der var jo gået en time extra nu , end det vi havde aftalt med ham .... så man vidste jo ikke hvad han havde tænkt 6 .

TaxamandMen vi fandt ham - han stod ved udgang 19 med et skilt med navnet " Poul Larsen " , så det var fint - ingen grund til panik . Vi undskyldte ventetiden men han svarede med et smil " no problem " .

Han hjalp med at slæbe alle vore kufferter ud til hans bil , som holdt parkeret i parkeringshuset tæt på lufthavnen . Hans bil var blevet lidt " lukket inde " af andre parkerende biler , men han skubbede dem bare lidt frem , så at han kunne få sin bil ud . Det bruger man flere steder i Thailand , så vi senere andre steder . Når man parkerer sin bil - står den i frigear og er ikke bremset .... så kan den jo skubbes frem og tilbage , hvis der er behov for dette . Han bad det personale der gik i parkeringsnuset - om lige at skubbe bilerne tilbage igen , når vi var kørt .

Vi kørte fra lufthavnen og begav os på turen til Jomtien - en tur som ville tage 1 1/2 time og som var en strækning på ca. 135 kilometer . Vi holdt lige en " tissepause " undervejs .

Vi ankom til vores hotel ( Grand Palace hotel Jomtien ) ved 9-tiden og tjekkede ind . Vi kunne få vores værelser klokken 10:00 , så det var jo mega fint . Normalt får man først værelserne klokken 14 475 . Vi købte billet til morgenmaden på hotellet og gik ind i restauranten for at få morgenmad .... så kunne vi også lige sidde og stresse lidt af . 

Efter morgenmaden sad vi i receptionen og ventede indtil klokken blev 10:00 ...... så fik vi værelserne og flyttede ind . Klar til 14 dages ferie her på dette hotel , som Lene og jeg jo kendte i forvejen - da vi også boede her i marts 2017.

Vi gik herefter til poolen og smed os på nogle drømmesenge , og " de virkede "  , for kort tid efter sov vi alle 470.

Jens vågnede på et tidspunkt og fandt ud af at vi var bag efter med vores smertestillende ( det er vores kodeord for øl 424 ) Vi har en tradition om at når klokken er 11:00 - må vi få en øl  . Lene og Dorthe i pool Lene og Dorthe var hoppet i poolen , og det så ud til at de godt " kunne godkende denne . De så meget tilfredse ud .

Vi spiste frokost ovre ved en lokal restaurant spm lå bag ved hotellet ... men det var ikke samme gode kvalitet som sidste gang Lene og jeg var her i Jomtien 13 . Så jeg tror ikke , at han skulle forvente at se os mere på denne ferie .....vi gik senere op på vore værelser og fik en lur , så at vi kunne blive klar til aftenen .

Vi mødtes igen klokken 19 nede i receptionen og gik mod byen . Vi skulle også lige veksle penge og vi havde denne gang taget danske penge med . Vi plejer ellers altid at hæve i automaterne , men efter at have regnet på dette fandt , vi ud af at dette ikke kunne svare sig . Og det er også meget nemmere at veksle i de små " vekselhuse " som står mange steder på gaden her i Thailand .

Vi vekslede de danske penge til kurs 517 ---- altså for 100 danske fik vi 517 thai bath , så det var helt fint .... Der gik efterfølgende lidt sport i at finde den bedste kurs , når vi skulle veksle . Og du kan veksle helt ned til 100 d. kr. ad gangen - hvis du vil dette . Det kan være en fordel sidst på ferien - således at man ikke får for mange bath med sig hjem til Danmark - når ferien er slut .

Surf kitchenEfter at have vekslet penge gik vi til restauranten " surf kitchen " hvor vi spiste aftensmad. Lene og jeg kendte denne restaurant fra vores tidligere tur til Jomtien og vi vidste at her fik vi god mad .

 

Efter maden kørte vi til Tesco Lotus , hvor vi handlede lidt proviant til ferien ( Chips - chokolade og alle de usunde ting , som man jo ikke kan undvære på en ferie ) . Tesco Lotus er " et meget lokalt præget supermarked "  , men de er billige .

Efter dette tog vi tilbage til hotellet og fik en godnat drinks inden vi gik til ro . Dette er også en tradion vi har på vore ture - vi får altid en godnak-drink og snakker lige om dagens hændelser / oplevelser . 

Og derefter : Tak for i dag .

 

 

 

170817Dagen er startet med morgenmad klokken 06:00 ...... kineserne vælter ind i restauranten og larmen breder sig 466 .

Jeg har fundet et bord og kæmper for at beholde dette . Hele tiden bliver jeg spurgt om der er plads ved mit bord .

Jeg venter på Jens , som ville komme tidligt ned til morgenmad - men han dukker ikke op og jeg opgiver at holde mit bord . Jeg siger ja til at der kan sidde 2 kinesere ved mit bord .... men de 2 der satte sig ved bordet , havde åbenbart flere venner med og pludselig sidder jeg helt trængt ved det bord som jeg selv havde reserveret for en times tid siden 6 .

Nå - men jeg ved jo at de hurigt forlader pladsen igen - de plejer at blive hentet af busser ved 8- tiden og Lene og Dorthe kommer ikke ned før efter klokken 8 - da de ikke gider at sidde i den larm som kineserne laver ...... men hvor bliver Jens af ??

Klokken lidt over 8 dukkede de op . De havde simpelthen sovet indtil da - dog havde Lene " strikket lidt " ude på terrassen på værelset .

Vi fik morgenmad og gjorde derefter klar til at gå til stranden , vejret var fint og mod al forventning var der I dag parasoller og strandstole på stranden ( vi havde ellers hørt at onsdage og torsdage var fri dage for dette ) , men fint 475 .

Vi gik til stranden straks efter morgenmaden - der var lidt overskyet fra morgenstunden , men varmen er der jo altid . Vi nød stranden og vandet - bølgerne var lidt voldsomme i dag men dog ikke mere end at vi godt kunne gå i vandet - hvilket også var nødvendigt indimellem - for at blive kølet ned . Solen kom igennem ved middagstid .

ordne fødderVi blev - som altid - overfaldet af sælgere , og benyttede lejligheden til at få høvlet noget gammelt hud af hæle og resten af fødderne . Pigerne fik neglelak på også . Vi indtog frokosten på stranden - idet vi købte noget mad af strandsælgerne . Det var ok , meeen i morgen gør vi nok noget andet 454 .

Sidst på dagen gik vi op til poolen ved hotellet .... bølgerne her var mere acceptable .... Tiden var nu kommet til en lur inden aftenens aktiviteter og vi aftalte at mødes i receptionen igen klokken 19:00 .

 

Lidt før klokken 19:00 blæste det op og det så ud til regn , men der kom ikke noget .

Vi tog en grisebil indtil Pattaya og spidse på " Kis " .... en restaurant som Lene og jeg vi har været på før og som er god .

Efter maden gik vi en tur til nightmarkedet " Night Basar " og handlede lidt . Vi fortsatte efter dette en tur gennem Central Festival og over på den modsatte side af centret . Vi flugte gaden nedad til Walking Street ( den vilde gade ) . Vi gik dog forbi denne i dag - det var blevet lidt sent nu - vi tog en grisebilen tilbage til hotellet og tog vores godnat drink ved en lille restaurant i en sidegade .

Dagen sluttede her 420.

 

 

 

180817Jeg vågnede først klokken 07:50 og skyndte mig ned til morgenmaden . Dorthe var kommet derned - Jens var lidt dårlig i dag ( maven ) . Vi har mange traditioner på vores ferieture efterhånden ... en af disse er at man tager et glas Fernet Branca om morgenen inden man går ned til morgenbordet ... Dette skulle forhindre at man får dårlig mave ..... Men Jens var alligevel blevet ramt .

Vejret så ud til at være flot i dag .... solen skinnede . Lene kom ned ved 8:30 tiden , men vi mangler stadig Jens .....

Jeg sidder forgæves og prøver at " smide billeder på internettet " , men forbindelsen i dag er elendig ( og det er den de fleste dage på hotellet ) ..... 439 . Men hvorfor fan... kan man ikke undvære internettet når man er på ferie ....1 ...men det kan man altså bare ikke ..... nå men så må vi hellere gå til stranden ..... Lene og Dorthe er gået 431 .

Vi gik til stranden på vores sædvanlige plads - bølgerne havde lagt sig lidt i forhold til i går og vandet var dejligt . Lene køber kjole

Et hav af sælgere vandrede forbi og prøvede med alle mulige metoder at komme i snak med os .

Der kom en der solgte sommerkjoler og Lene fik købt en ny kjole og kort tid efter kom der en med bikini' er og sandelig om ikke hun også fik solgt en af disse til lene .

Ellers gik tiden med " ingenting " - solen bagede fra en næsten skyfri himmel og temperaturen havde nået 35 grader .

Vi fandt ud af at man også kunne bestille mad nede på stranden - det foregik på den måde at vi bestilte maden ved damen som solgte os strandstolene og så kom hun senere med maden til os .

Hvor de fik det fra ? Ja - spørg mig ikke om det   88 .

Men maden var ok og så var vi jo også fri for at forlade stranden.... ( man har lov at være doven når man har ferie ) .

Jens var kommet ned på stranden , men var stadig dårlig .... men dog en lille smule bedre .

Ved 16-tiden gik Jens op til poolen ved hotellet for at være lidt tættere på et toilet toilet2 .

Jeg gik med derop og hoppede i poolen . Ah , det var dejligt at blive kølet lidt ned og vandet i poolen var helt perfekt i dag .

Dorthe og Lene kom senere op til os , d.v.s. Dorthe gik på værelset for at få sin kaffe og Lene fandt hurtigt en solseng ved poolen .

Vi blev ved poolen indtil ved 17-tiden hvorefter vi gik til værelserne .

Jeg kæmpede stadig med internettet oppe på værelset og blev til sidst lidt arrig og gik ned til receptionen og " brokkede mig " . 439 Personalet i receptionen fortalte mig at det med fri wi-fi på hotellet var noget man testede i øjeblikket og at man tidligere skulle betale for brug af internettet på hotellet . Jeg snakkede lidt med dem om dette og " faldt lidt ned igen " . Nu vidste jeg jo hvad årsagen var . Men noget L-O-R-T var det altså det internet . Da jeg kiggede tilbage kunne jeg se at Dorthe - Jens og Lene sad bag ved i receptionen . De morede sig vældigt over min frustration og havde hørt min snak med personalet .

Vi gik herefter til byen og besøgte Night markedet her i Jomtien . Marked2 Ved 20-tiden spiste vi aftensmad på restauranten Khun-Wut . Jeg var lige ude i køkkenet og se efter om de havde en pizza ovn - og det havde de . Jeg bestilte herefter en pizza og den var helt perfekt . Jens var stadig ikke helt " på mærkerne " så han drak cola til sin mad , som bestod af en sandwich . ..... Jens og så cola , ja så er den helt gal Jens og cola .

Vi besluttede efter maden at gå tilbage til hotellet - Jens var gået i forvejen ... vi andre handlede lidt på vej tilbage .

I 7-eleven spurgte jeg efter internet og købte en internet pakke til 150 bath , som kunne bruges i 30 dage . Straks da jeg forlod butikken kom jeg i tanker om , at jeg da ikke kunne bruge denne pakke - hvis ikke jeg havde et SIM-kort i min I-Pad .... og hvor køber jeg så dette . Da jeg kom på værelset kunne jeg et kort øjeblik komme på nettet og jeg søgte hjælp her . Hvad kunne jeg gøre .

Hurtigt var der en der skrev tilbage til mig at jeg kunne tage en taxi over i en butik der hed tak-com , det ville kunne fixe dette på kort tid . Så det prøver jeg lige i morgen , hvis ikke problemet bliver løst her på hotellet !!

Vi var nu mega trætte og gik til ro .

 

 

 

190817Klokken 05:30 kunne jeg ikke sove mere - så jeg stod op og gik ned i receptionen , morgenmaden var ikke klar før klokken 06:00 . Jeg havde taget mit kamera og min I-pad med og ville igen i dag forsøge at overføre billeder fra kamera til I-pad , så jeg satte mig et sted i receptionen , hvor der så ud til at være et godt internet signal . Og det lykkes .... rimeligt hurtigt og uden problemer blev billederne overført . Dejligt , måske kan jeg nu droppe alle planer om at skulle hente support udefra , som nævnt i mit indslag fra igår 475.

Efter dette gik jeg til morgenmaden og ventede på de andre .... kineserne kom væltende kort tid efter - så porcelæn og mad fløj omkring dem .... personalet måtte et par gange feje glasskår op på gulvet , når der var snadret en kop eller 2 ... 12 .

Og hvad er planen i dag ?

Den må vi lige vente med til alle 4 er samlet ved morgenbordet .

Efter at alle var kommet blev vi eninge om at det måtte være stranden igen i dag - det er nu heller ikk så ringe 453 .

Efter morgenmaden gik så vi til stranden og solen var allerede " tændt " og temperaturen var lige over de 30 grader . Vi købte plads på de samme strandstole som i går og smed os straks på disse .

Der var livlig aktivitet på stranden , sælgere , vandscootere , speedbåde m.m .

Damen som sælger strandstolene hverdag , tilbød os at blive sejlet ved til Koh Lan . Det tager kun 20 minutter med speedbåd og kostede 2500 bath for os fire personer i " vores egen båd " - hvilket svarede til 500 danske kroner . Vi takkede nej - men forbeholdt os ret til at bruge tilbuddet dagen efter , hvis vejret var dertil .

Tiden gik med solbadning - et par ture i vandet og ellers kigge på livet omkring os på stranden . Lene solbaderNår man har ferie - kan man faktisk få tiden til at gå med lidt .... og det syntes jeg faktisk at vi alle var blevet ret gode til .

Klokken var efterhånden blevet " Frokost-tid " og det skal vi da ikke springe over . Lene og jeg over til den lille pølsebod , som vi havde set dagen i forvejen .pølsebod Jeg fik en burger + pommes frites + en cola for 100 bath ( 20 d.kr ) og det var helt ok mad der blev lavet her . Pigen der ses på billedet havde lige startet denne bod nofle dage i forvejen

Ved 16 tiden gik vi tilbage til hotellet og ville lige kigge lidt Facebook , samt nyde en kop kaffe på værelset . Men der var slet ingen internet i dag .... så på med JA-hatten og glem alt om internet .

Vi aftalte at mødes klokken 19:00 i receptionen og ville i aften spise dansk mad på et hotel der hed Hotel Danmark som lå i gaden " SOI 7 "

Internettet kom igen klokken 18:13 og det føles helt rart at vide at man nu igen er i kontakt med den øvrige verden .

Klokken 19:00 mødtes vi og tog en grisebil til hotel Danmark , hvor vi spiste aftensmad ..... vi sad og hang lidt efter maden , var mega trætte . Vi gik ud til gaden , hvor vi tog grisebilen tilbage forbi vores hotel og stoppede ved den lille restaurant " Garage " - hvor vi ville slutte dagen med en drink . Men de havde ikke rigtig noget på deres menu kort i den retning . Vi orkede ikke at gå længere og fik en smoothie med lidt vodka i .

Derefter gik vi tilbage til hotellet og gik på værelserne . Klokken var nu omkring 22:00 , men vi var trætte og sluttede dagen der ...  470

 

 

 

200817Jeg var nede ved receptionen omkring 05:45 og satte mig lidt i de bløde stole i receptionen . Brugte lidt tid på at overføre billeder fra kamera til I-pad .

Vejret var også i dag flot og vi har er en plan om at sejle over til Koh Lan i dag . Vi snakkede med nogle andre danskere i går og de fortalte at stranden skulle være fantastisk derovre . Så det må vi prøve .

De andre kommer nok ikke ned til morgenmad før ved 8-tiden - så jeg har lidt tid " til overs " og surfer lidt på nettet 75 .

De andre kom ved 8-tiden og det gjorde kineserne også - så vi satte os udenfor i dag . Det var nu også dejligt , det luftede lidt og det var kun behageligt .

Klokken 9:30 gik vi til stranden hvor vi ville booke turen over til Koh Lan og sejle derover kort tid efter .

Vi gik ned til vandet og fandt damen , som vi skulle betale for båden over til Koh Lan . 2500 bath for alle 4 personer . båd til Koh Lan Og båden ankom kort tid efter . 

Vi steg om bord og sejlede ud ... men Pu ha , her blev jeg sgu ikke populær . Jeg havde før turen fortalt til Lene og Dorthe , at der ingen bølger var og at sejlturen ville blive en hyggelig tur . Men bølgerne var høje og vi blev nærmest kastet rundt på sæderne i båden . Nu var båden heller ikke ret stor og den havde kun 1 motor ( 85 HK ) . Nogen gange kunne man høre på motoren at den næsten ikke magtede opgaven at sejle båden op mod bølgerne . Men nu var vi kommet afsted og jeg kunne godt se på Lene at dette her ville jeg komme til at høre for i meeeget lang tid . Sejlturen varede i ca. en halv time og vi kom i land på Koh Lan . Stranden her var fin og vi fandt nogle solsenge som vi betalte for og smed os på disse . Der var en del mennesker herovre og øen er egentlig ikke så lille . En færge sejlede forbi os og jeg kunne godt mærke på de blikke der blev rettet mod mig - at det nok var færgen vi skulle have taget derover 86 .

På stranden måtte der være en " vigtig person " - seks betjente fulgte hele tiden 'en bestemt person . Hun kunne ikke tage et skridt - undtagen at han var omringet af flere betjente . Vi kendte selvfølgelig ikke personen - men tog det som en extra oplevelse Betjente .... vi spiste frokost på ø'en , det var nu ganske god mad . Der skulle være aber på stranden også - sagde en mand fra restauranten - men vi fandt dog ikke nogle . Jeg var rundt og tage nogle billeder af stranden , som havde det turkis blå vand , som vi havde efterlyst . Vi var også ude og bade og det var perfekt .

Efter frokosten - som vi trak til ved 13-tiden - fandt vi vores bådfører og bad om at blive sejlet tilbage til Jomtien Beach igen .

Vi kom ombord i den lille båd og bådføreren placerede os på forskellige punkter , efter vægt , og vi sejlede ud . Enten havde vinden lagt sig , eller også havde vi medvind , for turen tilbage var ikke så slem . Dorthe og Lene sad oppe forrest i båden og de sad og sludre og grinede . Det gjorde de absolut ikke da vi sejlede derover . Men jeg fik dog beskeden , da vi kom i land , at det skulle jeg ikke byde dem mere .

Vi vekslede lige et par ord med damen der solgte os turen , da gik til hotellet og det foregik med et smil på læben .

Vi til til poolen på 4. sal på hotellet og var der en times tid - inden vi gik til værelserne for at hvile os lidt inden aftenens aktiviteter .

Vi ville spise ved " pølsevognen " denne aften , så vi aftalte at mødes klokken 19:00 i receptionen . Vi gik direkte til pølsevognen som lå ca 200 meter fra hotellet .

Det var ikke så avanceret det vi fik at spiste . Jeg fik en Tom Yom burger med pommes frites og en cola .... det kostede i alt 100 bath ( 20 d.kr. ) og de andre spiste noget tilsvarende . Da vi skulle betale gav vi hende 5 bath i drikkepenge ( 2,5 d.kr. ) hun blev lidt forvirret og ville give os dem tilbage . Men vi sagde at det da var til hende . Hun bukkede og takkede mange gange .

Vi gik derefter næsten helt op i den anden ende af gaden - hvor vi lige fik en iced chokolate på en lille cafe . Vi gik derefter hjemad - klokken nærmede sig 22:00 og da vi kom tilbage til hotellet - ville Jens have en Irish Coffee og vi andre holdt os da ikk tilbage - så vi bestilte alle et eller andet . Jeg bestilte en Blue Hawai  Poul Drink , da den blev serveret var det i en udhulet ananas frugt . Men det var nu mest isterninger der var der i og kun ganske lidt spiritus , men så ved man det . Den kostede 250 bath , for 180 bath kunne jeg have fået en 0,7 liter øl . Måske var det ikke så hyggeligt - men er man tørstig er øllen nok et bedre valg . Klokken nærmede sig 23:00 og vi gik til vores værelser - og sluttede dagen her .

Nu må vi se hvad dagen i morgen bringer - vi har stadig ikke fået noget regn hernede , trods det at vejrmeldingerne siger regn hver dag . Men måske er deres vejrmeldinger ligesom de danske .... de holder heller aldrig - men det kunne vi da kun være glade for .


 

 

210817Vågnede klokken 05:23 og tja ... men kunne vel lige så godt stå op og begynde dagen .

Jeg gik ned i receptionen og satte mig med kamera og I-pad . Jeg ville lige smide nogle billeder fra kamera over til I-pad og det gik godt i dag . Internettet fungerede nogenlunde i dag .

Ved 6-tiden gik jeg ind til morgenmaden og satte mig i dag udenfor i den frie luft . Strømmen på hotellet blev væk et par gange , men kom dog hurtigt igen , ingen gik i panik over dette og det så ud som om at det var noget der bare skete engang imellem .

Lene , Dorthe og Jens var endnu ikke kommet ned til morgenmaden og her klokken 08:05 var de stadig ikke dukket op . Jeg ved ikke hvorfor jeg altid selv gerne ville være nede fra start af dagen ( ved 6-tiden ) , men det var nu så hyggeligt at sidde med en kop kaffe og iagttage alle andre mennesker . Der er mange forskellige typer og de opfører sig på hver deres måde 454.

Og så var det også hyggeligt at sidde og se hvordan dagen stille og roligt begynder at vågne . Speedbådene køres til stranden , busserne vælter ind til hotellet - for at afhente alle de kinesere der bor på hotellet . De skal sikkert ud og se noget - de er kommet sent om aftenen til hotellet og forlader hotellet igen efter morgen maden næste dag . Og inden afgang har de fyldt termokander og vandflasker op fra hotellets morgenmads restaurant - men det må være deres kultur at gøre det sådan - det gør de alle sammen alt imens de råber på tværs af salen til nogle af deres bekendte . Sådan snakker de åbenbart sammen .

Hvad vi skal lave i dag , må vi lige finde ud af når de andre kommer ned til morgenmad , jeg har siddet og googlet lidt efter seværdigheder i området .

Floating Market kunne været et valg i dag .... men nu hører vi lige de andre .

En ung pige fra Kina kom hen til mig og spurgte om hun måtte bleve fotograferet sammen med mig  14  - det sagde jeg selvfølgelig ja til .... så satte hun sig tæt ved mig og hendes veninde tog et billede . Jeg spurgte hvorfor : hun sagde at jeg " bare så rar ud "  .

Lene kom klokken 08:15 ..... så mangler vi kun Jens og Dorthe .

Jens og Dorthe kom ved halv 9-tiden ..... de var bare faldet rigtig godt i søvn her til morgen .

Vi blev enige om at vejret i dag kun var til stranden - det var for varmt til andet .

Vi gik til stranden og temperaturen sneg sig efterhånden op på 33 grader og himlen var næsten skyfri . Så vi tænkte overhovedet slet ikke på at bevæge os mere end lige mellem solsengen og vandet . Om formiddagen var vandet trukket tilbage og man skulle gå lidt længere for at komme i det .... det var også mere rent om formiddagen . Når vandet kom længere op om eftermiddagen ( ved 15-tiden ) blev det lidt mere grumset . Jeg snakkede med vores " sol-stole sælger " om det og hun sagde at hun ikke vidste hvorfor det var sådan . Hun fortalte i øvrigt at højsæsonen strækker sig fra december til og med marts og der var vandet meget klart og der var selvfølgelig også mange flere turister på dette tidspunkt .

Sælgerne var igen i dag aggressive og Jens og Dorthe fik en gang massage , som startede med fodmassage .... men bredte sig til skulder og nakke ???? . Men de nød det , så det var ok Massage .

Massagepigerne pressede også mig - men jeg har aldrig været tilhænger af massage og de fik altså også nej denne gang .

Nogle andre danskere , som vi havde mødt på vores hotel ( en mor , hendes datter og barnebarn ) kom til stranden og satte sig i nærheden af os - så vi sendte straks massagepigerne over til dem ... og det faldt i god jord , for det var de glade for , så der tjente massagepigerne nogle extra bath .

Jens og jeg spiste frokosten ovre ved " pølsevognen " i dag , og pigerne valgte at få maden bragt til stranden ..... så det var jo fint nok .

Ved 16-tiden gik vi til hotellet og aftalte at mødes igen klokken 19:00 .

Man er squ træt når man opholder sig så meget i varmen ..... så vi valgte en nem løsning til aften . Vi gik til restauranten GARAGE - hvor vi ville spise til aften . Undervejs afleverede vi noget tøj som skulle vaskes og det kunne vi hente igen dagen efter - på samme tid . Dorthe havde yderlige en kjole med hvor på der skulle syes lidt . Dette blev ordnet hos en syerske , som havde en lille butik på gaden . Det kostede 40 bath og Dorthe fik kjolen med retur igen , da syersken ordnede dette omgående . Dorthe gav hende 100 bath ( 20 d.kr ) , da hun syntes at hun fik en god service . Som tidligere nævnt så spiste vi på restauranten GARAGE og det var fin mad .... vi valgte allesammen thai mad . 

 

Garage

 

Efter maden gik vi tilbage mod hotelllet hvor vi havnede på restauranten hvor de spillede musik hver aften . Vi fik en is desset og en øl / sodavand og ved 22-tiden gik vi til ro .... 420.

Og dagen sluttede her

 

 

220817Klokken er 06:41 ..... sidder ved morgenbordet med en kop kaffe og kigger ud over vandet . Transporten af speedbåde til vandet er i gang og solen står allerede højt på himlen sol1 .

Jeg har brugt lidt tid på at redigere de billeder der blev taget i går og har lagt et par stykker på Facebook .

Kineserne er mødt op til morgenmaden ... porcelæn klirrer , der råbes til hinanden  og der er spildt mad på gulvet hist og her , så alt er som det plejer at være om morgenen her på dette tidspunkt  1 .

Hvad skal der så ske i dag ? Nu må vi lige se hvad der er af forslag , når resten af holdet kommer til morgenmad .

Der er marked inde i Pattaya i dag , vi har i går snakket om at tage derind . Og så vil vi spise aftensmad i Walking street og efterfølgende gå en tur der .

Busserne er kommet til hotellet og holder og venter på række . De skal hentet kineserne på hotellet og de kører ved 8-tiden , men klokken er nu kun 06:50 , så der er et stykke tid til endnu . Men det nytter ikke noget at sidde og blive ophidset over deres opførsel - for så skulle jeg jo ikke gå herned så tidligt - men vente til klokken 8 når de er kørt . Men jeg har altså valgt at være ved morgenbordet når de åbner klokken 6 og så må det være sådan 475.

Jeg kunne godt drikke en kop kaffe mere , men tør ikke forlade min plads af frygt for at en kineser straks tager denne 2 ..... så jeg venter lige lidt .

Jeg forstår stadig ikke hvorfor de altid fylder deres tallerkner helt til randen , når de lade halvdelen ligge tilbage når de forlader bordet igen . Tag dog kun det du kan spise - man gå kan jo altid gå en gang mere .... nå ....men der er sikkert noget jeg ikke forstår  .

Nå . nu kan jeg vidt hurtigt hente en kop kaffe 454 .

Ved 8-tiden var alle samlet ved morgenbordet og vi blev enige om at gå til stranden i formiddag og så tage ind til byen senere i dag , som tidligere nævnt .

Danskerne som vi havde mødt hernede fortalte os at markedet inde i byen lukkede klokken 18:00 i dag . Så vi orkede ikke at gå på dette marked midt på dagen i den hårde varme - som der jo er der , så vi droppede markedet og ville tage ind til byen Pattaya klokken 18 og så spise derinde og derefter gå til Walking Street .

solvognedamenJens og jeg fik lige en sludder med damen som sælger os strandstole hver dag . Vi skulle jo have vores daglige øl klokken 11:00 og vi sad oppe hos damen og drak denne . Hun fortalte at grunden til at der ikke var drømmesenge på stranden - men kun strandstole var , at hun betaler en afgift til regeringen for at have pladsen på stranden . Og denne afgift var 40 bath pr. strandstol . Hvis hun vil have drømmesenge ville prisen være 100 bath pr. nnhed i samme periode og det kunne hun ikke tjene ind .

Hun var enlig med en søn og var 45 år ..... arbejdet på stranden var " hendes liv " og hun var glad for sit arbejde . Hun havde mange kunder der vendte tilbage år efter år .

Klokken 15:00 gik vi på hotellet og aftalte at mødes igen klokken 18:00

Vi mødtes klokken 18 og kørte ind til Pattaya . Pigerne havde fået en adresse på en garnforretning - af damen på stranden , og den ville de gerne besøge .

Vi kørte efter adressen - men en grisebil - men fandt aldrig butikken . Men så gik der en time med dette 464  .

Vi tog en taxa videre til Walking Street hvor vi vandrede stille og roligt op igennem . Vi ville finde et sted hvor vi kunne spise aftensmad . Vi gik helt til enden af gaden og vendte om igen og gik tilbage igen . Vi fandt et pizzaria i gaden hvor vi sad helt ud til vandet i Pattaya . Det var nu meget hyggeligt og maden var ok .

Walking street

 

Efter maden gik vi tilbage igennem gaden og prøvede at koncentrere os om at gå ligeud . Der var let påklædte damer her og der og alle vegne . Men vi nåede da til enden og tog en grisebil tilbage til hotellet ... d.v.s. vi skulle lige hente vasketøj... så vi stoppede først grisebilen da vi nåede butikken hvor vi skulle hende vasketøjet .

Vasketøj

 

 

Vi gik tilbage til hotellet og fik en øl / cola inden vi gik tillykke ro .

Klokken var 22:42 .... men vi var trætte 420 .

Dagen slutter her

 

 

 

230817Vejret denne morgen er også fantastisk ... da klokken var 06:00 var der allerede 30 grader  427 .

Jeg sidder ved morgenmaden med en kop kaffe . Tror jeg venter med at spise noget indtil de andre kommer ved 8-tiden ..... kineserne har " erobret hele området " ... så jeg bliver på min plads - ellers vil den være taget af en kineser i løbet af få sekunder  kineser .

Og hvad skal der ske i dag ?

Vi vil tage ind til " Floating market " her i formiddag og så vil vi spise frokost på det danske hotel og derefter kører tilbage til hotellet - hvor vi vil tilbringe eftermiddagen ved poolen .

Om onsdagen er der ingen parasoller og strandstole på stranden .... så stranden er ikke så attraktiv om onsdagen ... ja vandet og stranden er jo selvfølgelig det sammme som de andre dage , men at skulke ligge på et tæppe på stranden er ikke så rart .

Mens jeg sidder og venter på de andre - skriver jeg lige til Ole Petersen ( en person somport her i Jomtien ) . Han henvendte sig via Facebook til os sidste gang vi var her i Jomtien ( marts 2017 ) . Han har et par gange skrevet til mig om ikke vi skulke mødes og drikke en øl sammen . Så kunne vi også samtidig få lidt info om Jomtien .

Jeg skrev til ham at han kunne finde os på stranden i morgen ( torsdag ) .... så nu venter jeg lige svar på , om det er noget for ham 456 .

Han svarede senere på dagen og svarede : OK .... så må vi se i morgen hvad dette betyder .

Vi tog ind til Floating market klokken 09:15 og tog bare en grisebil fra hotelllet Floating Market ..... det kostede 150 bath og det varede kun 10 minutter at køre dertil .

Floating market er ganske spændende at gå og kigge på og der er mulighed for at tage nogle gode billeder der .

Vi var derinde indtil klokken var 11:30 og så ville vi tage en " grisebil " tilbage til hotellet igen . Det kostede 300 bath . Underligt at det koster 150 bath den ene vej og 300 bath den anden vej . Vi prøvede at forhandle prisen - men det lod sig ikke gøre .

Vi ville egentlig køre til den danske restaurant - men taxa manden vidste ikke hvor det var .... så vi kørte til hotellet . Hvorefter vi kort tid hoppede på en anden " grisebil " og kørte til den danske restaurant - det koster jo kun 2 kr. pr. person at køre grisebil i Jomtien .

På den danske restaurant ( Danmark Hotel ) spiste vi dansk smørebrød og det nød vi virkelig . Danmark Hotel

Det var varmt i dag og det har det været hele dagen . Temperaturen var 34 grader og vi svedte . Men stranden havde jo ikke strandstole i dag - så vi kørte til poolen ved hotellet , efter frokosten . Har lå vi et par timer inden vi gik på værelserne .

Ved 16:30 tiden kunne vi se ude i det fjerne at det blev noget mørkt og det " buldrede lidt " , skulle vi nu have regn ?

Vi undgår jo selvfølgelig heller ikke regn i alle 14 dage af vores ferie - så vi var egentlig forberedt på at regnen ville komme på et tidspunkt mens vi var her .

Vi stod på altanen ved vores værelse og fulgte den mørke sky ...... men på et tidspunkt så det ud til at den drev forbi Jomtien og ind over Pattaya .

Klokken 17:40 var der stadig ikke kommet noget regn ..... men risikoen var der stadig .

Der kom ingen regn .... det drev udenom Jomtien - nu var himlen klar igen og klimaet var behageligt .

Vi mødtes i receptionen klokken 19 og gik til højre ved hotellet . Vi vidste ikke hvor vi ville spise .... vi gik og kikkede på menu kortene ved restauranterne og valgte en tilfældig restautant .

Vi satte os ved et bor udenfor restauranten og bestilte vores mad . Pludselig kommer tjeneren ud og siger at vi skulle rykke indenfor - da der kom regn . Vi satte os indenfor og straks begyndte det at regne . Det var ikke nogen voldsom regn , men stille og roligt . Det varede dog ikke mere end ca 10 minutter , så var det overstået . Efter maden gik vi til Nightmarkedet hvor der blev handlet lidt ..... jeg købte en lader til min I-phone . Vi startede handlen ved 260 bath .... men jeg fik den for 220 bath ( 44 d.kr. ) .... klokken 21:30 gik vi mod hotellet . Vi valgte at få vores godnatdrink inde ved baren i receptionen , da der var aircondition der .... der var mega varmt ude ( 29 grader ) selv om klokken efterhånden var blevet 22:30 .

Der er kommet flere busser til hotellet med kinesere og de strømmer ind i receptionen ... en kineser står og forklarer sine medrejsende hvordan en " flaske vand ser ud " og hvad den koster i bath ..... han viser dem både en 33 cl og en 50 cl vand .... Security manden fra hotellet kigger op på mig og ryster på hovedet 276 .... og vi er enige .

Vi gik efter drinken til ro og dagen sluttede der .

I morgen bliver det vist stranden igen .... hvis vejret tillader dette .

 

 

 

240817Klokken er 05:55 .... jeg sidder i receptionen og redigerer nogle af de billeder der blev tager i går 449. Morgenmads restauranten åbner lige om lidt , men jeg venter en times tid med at gå dertil . Kineserne på hotellet strømmer til morgenmaden .... der står 2 unge kinesere og snakker sammen her ved siden af mig og de snakker " normalt sammen " altså råber de ikke - så de kan også " være normale " 1 .

Temperaturen udenfor er lige nu 29 grader . Der kom en lille smule regn i aftes , men ikke ret meget . 

Efter at have redigeret lidt i mine billeder - smider jeg nogle på Facebook ...... jeg ved godt at der er nogle " Facebook læsere " derhjemme der hader disse billeder 348, men så kan de jo bare " scrolle forbi disse " . Vi har noget familie derhjemme der gerne lige vil følge os på turen .

Tror jeg går ind til morgenmaden nu !! 

Dagen i dag blive vist ved stranden .... varmen lægger en dæmper på aktiviteterne !!

Klokken 07:15 sider jeg ved morgenbordet og nyder en kop kaffe - jeg venter med at spise til " de andre kommer " ..... det er nu meget hyggeligt at starte morgenen stille og roligt .

Jeg har selvfølgelig taget " min Fernet Branca " her til morgen . Det et en skik vi har indført på vores ture til Thailand og vi anbefaler også andre at gøre det .

Straks du står op om morgenen - så tag en Fernet Branca , og du får ingen vrøvl med maven hernede .

Jeg ved ikke om det hjælper 100 % ..... men vi ( Lene og jeg ) gør det altid .

Der er ikke så mange nede til morgenmad i dag - nogle kinesere er gået ud til busserne direkte udenom morgenmaden .... så måske de skal hurtigt videre .

Andre kinesere ( piger ) har travlt med at tage " selfies " .... jeg har aldrig forstået hvad sjovt der er ved at tage 15-20 billeder af sig selv , men jeg må jo spørge en kineser en dag . 

Speedbådene er på vej til stranden ....  en efter en bliver de kørt til stranden hver morgen og den anden vej om eftermiddagen . En bil klarer dette .

Speedbåde

 

Jeg sidder udenfor ved hotellet og varmen er kommet ( eller den har været der hele tiden ) - det blæser en lille smule men det er bare behageligt . Jeg sidder og " googler lidt " på området omkring Jomtien . Man giver ikke standene omkring Jomtien og Pattaya gode anmeldelser . Flere skriver at de er beskidte og at vandet ikke er rent . 

Vi har været mange steder i Thailand og det er da " til en vis grad " rigtigt at strandene her ved Jomtien ikke er blandt de bedste strande i Thailand . Men vi synes at de er acceptable og vi vil også i fremtiden komme her i området . Skal man finde de bedste strande i Thailand - skal man mere syd på i landet .

Der findes dog en strand her i området der hedder " sattathip beach " som er en strand der er bevogtet af militæret ..... den skulle være klar og ren og måske vi en dag kører til denne . 

Restauranten er nu fyldt til bristepunktet - så jeg tog fejl da jeg tidligere skrev at der ikke var så mange - de er bare kommet senere i dag - de pladser jeg havde reserveret til Jens , Dorthe og Lene - er nu besat af kinesere .... men jeg må håbe at de er færdige inden de kommer ned .

Klokken er nu 8 og de andre kommer til morgenmaden - og der var blevet plads igen ved mit bord ..... dagen starter 475.

Efter morgenmaden gik vi til stranden - hvor vi var til klokken 15:30 .... vi gik derefter på værelserne og aftalte at mødes igen klokken 19:00

Vi tog ud til tesco Lotus for at handle lidt og så ville vi spise til aften derude . Vi erfarede senere da vi kom derud - at alle deres restauranter var mere for de lokale - end det var for turister .

Vi fandt dog en KFC  ( kenrucky frihed chichen ) og vi valgte den . Det var dog ikke nogen speciel nydelse ... et par kyllinge stykker - 10-15 pomfritter og et krus cola - hvor det meste var isterninger . 

Vi handlede lidt i butikken , ost m.m til vores morgenmad .

Vi sluttede besøget i tesco Lotus med en isdessert i Svenssons .... de er ens over hele verdenen ... så det var ok .

Svenssons

 

Vi tog en taxa tilbage til hotellet hvor vi lige fik en drink / cola / øl inden vi gik til ro . 

 

 

 

250817Jeg gik senere ned til morgenmaden denne dag - jeg havde ikke nogle billeder jeg skulle redigere denne morgen og havde derfor " god tid " ....... der kom så heller ingen billeder på Facebook i dag . 

Vi ville i dag tage op til Millitary Beach ( sattahip beach ) som skulle være så flot. 

Jeg havde spurgt en taxachauffør i går om prisen fir at køre dertil . 1000 bath for at køre fra hotellet til stranden og hente os igen senere på dagen . Mine rejsedeltagere var lidt skeptiske omkring dette og derfor brugte jeg lidt tid på at Google nogle oplysninger om stranden . Men intet burde kunne gå galt . Det var en ren strand med det blødeste strandsand . Man kunne leje strandstole der , der var rene toiletter på stranden og der var mulighed for at spise der . Så alt burde være OK 85

Senere på dagen ville vi så tage ind på markedet i Pattaya og måske spise på " Hooters " ..... det sidste var dog min ide og endnu ikke godkendt i " gruppen " .

Nå nu er klokken 07:10 og jeg vil gå ind i morgenmadsrestauranten og se om der er et bord ledig . Mange kinesere er gået forbi mig og til morgenmad , mens jeg har siddet her i receptionen med min I-Pad .

Jeg fandt et ledigt bord udenfor på terrassen og satte mig der . Vejret var perfekt , der var allerede 29 grader og solen skinnede sol1

De andre kom ned til morgenmaden klokken 08:00

Klokken 09:30 tog vi en grisebil op til Millitary Beach - som nævnt ovenfor . 

Vi kørte i ca. 40 minutter og det var en ok kørsel der blev leveret af vores taxamand 

 

Taxamand3

 

...... da vi kom til indkørslen til det militære område - skulle vise pas .... af hvilken grund blev vi ikke klar over .... det ordnede vore chauffør . Derefter kørte vi endnu nogle kilometer inde i det millitære område . På et tidspunkt måtte vi stoppe op fordi der sad aber på vejen og de ville ikke flytte sig . 

Vi kom til stranden og den var mega flot . Vandet var klart og rent og der var blødt sand ned til vandet og ud i vandet . Der var sten nogle steder - men da vandet var helt klart - kunne du tydeligt se hvor de var . Vi nød at bade i det

 

Lene i vandet

 

Vi lejede nogle strandstole for 30 bath pr stk . Ved 13-tiden spiste vi frokost ved en af restauranterne på stranden og de havde et kæmpe udvalg i mad og drikkevarer . 

Vi sad lidt længe overmaden og klokken var blevet 14:00. Vores taxamand var kommet igen og vi kørte tilbage til hotellet . 

Dorthe og Jens gik til stranden - Lene og jeg skiftede lige tøj og fortsatte med den samme taxamand ind til et marked i Pattaya . Det var et marked der kun var der om tirsdagen og om fredagen . Men vi var nok kommet lidt sendt derind - selv om vi var der klokken 16.05 .  De var så småt begyndt at pakke sammen . Men Lene fik da købt sko og et enkelt ur . Der var mange villige ting på dette marked og måske vi skulle besøge dette en anden gang ..... mange af tingene kostede kun 20 bath ( 4 d.kr. ) 

Vi forlod markedet og søgte et sted hvor vi lige kunne få noget koldt at drikke . Vi fandt en cafe hvor Lene fik en smootie og jeg en cola og en kop kaffe .

Da vi kom ud på gaden igen - kunne vi se at vi var lige det sted hvor vi var forleden aften - altså kendte vi stedet , så vi gik turen ind til hovedgaden . Vi fulgte hovedgaden op ad , men syntes at det var for tidligt at spise , klokken var kun 17:30.... så krydsede et par gader . I disse gader sad der mange unge piger og forsøgte at få kontakt med os - eller måske kun mig 323

Vi gik hurtigt igennem gaderne og kom tilbage til hovedgaden ved stranden - hvor vi gik til Hooters . Her ville vi spise aftensmad . Jeg kendte godt til hvad Hooters var - men det gjorde Lene ikke . Men det var nu ok - det er et amerikansk koncept og de har de der unge piger til at servere - og sådan et det .

 

Hooters

Det var ikke billigt at spise her - vi kom af med 1221 bath ( ca 244 d.kr ) . Dette bekøb lyder ikke af meget hvis man er i Danmark - men i Thailand er det meget . Vi sad en times tid og nød musikken i Hooters ... de spillede internationalt musik , som vi kendte hjemmefra - så det var hyggeligt nok .

Senere tog vi en " grisebil " tilbage til hotellet hvor vi igen mødte Jens og Dorthe . De havde spist aftensmad i restauranten ved siden af hotellet . Vi tog en drinks sammen med dem - men klokken var kun 21:00 og det var for tidligt at gå i seng . 

Vi besluttede at gå op på hotellet i deres reception og sætte os og få en øl / drink der . Der var aircondition der .... det var alt for varmt at sidde ude .

Danskerne , som vi tidligere have mødt mødt nogle gange på hotellet - kom hjem fra byen mens vi sad der og vi sad lige og sludrede lidt med dem ingen vi gik på værelserne .

Dagen sluttede ved 22:30 tiden .

 

 

 

260817Vågnede da vækkeuret ringede klokken 05:45 . Det var første gang uret ringede her i ferien . De andre dage vågnede jeg inden uret ringede . Lene havde sagt til mig inden ferien , at jeg ikke skulle have uret til at ringe i ferien , men jeg vil gerne tidligt op og have noget ud af dagen . Jeg skyndte mig at slå uret fra og håbede at Lene ikke nåede at registrere dette 119 .

Jeg kiggede ud af vinduet og kunne se at det havde regnet i nat - men at det ikke regnede længere .

Nå !! .... tænkte jeg , det bliver spændende at se om solen kommer i dag ..... vi havde jo heller ikk fået nogen regn den første halvanden uge af ferie , så det var vel ok .

Jeg gik ned i receptionen og satte mig for at redigere de billeder jeg havde taget dagen i forvejen , og smed lige nogle stykker på Facebook til " dem der hjemme " .

Det var stadig mørkt udenfor - så jeg var stadig ikke helt klar over vejrsituationen .

Klokken 7 var det blevet lyst og jeg kunne se at de var igang med at sætte parasoller op på stranden , så de måtte da have en forventning om at solen dukkede op . Hvis der er nogen der kender vejret hernede - så er det de lokale . Speedbådene var også på vej til stranden ... så det bliver nok en helt " normal dag " .

Jeg gik ind i restauranten for at spise morgenmad og satte mig udenfor - dog under taget , hvis der skulle komme mere regn , og det var varmt allerede ... 29 grader .

Da jeg ville sætte mig ved bordet - kom en kineser og råbte : " no no no " og så stillede hun sin kaffekop på det bord , som jeg havde sat mig ved . Jeg svarede igen på samme måde og sagde : " no no no " og så tog jeg hendes kaffekop og satte den over på et andet bord . Det accepterede hun og vi undgik derfor en større diskussion .... men det havde nok også været bedst for hende , for jeg havde ikke i sinde at opgive mit bord , jeg var her jo også først .

Mens jeg sad og nød den første kop kaffe - kunne jeg se nogle sælgere gå på fortovet langs hotellet og prøvede at komme i kontakt med nogle af dem der sad her og spiste morgenmad . De måtte tydeligvis ikke komme ind på hotellets grund med deres varer og prøvede derfor at få folk fra hotellet ud til dem på fortovet - men det lykkes nu ikke for nogen af dem .

 

Sælger

 

Klokken var nu blevet halv otte og solen var kommet på himlen .... nu venter jeg på at de andre kommer ned til morgenmad .... de plejer at komme ved otte-tiden .

Efter morgenmaden gik vi til stranden - vandet var helt stille i dag - uden bølger .

Ved siden af os på stranden lå en ældre dame som fortalte os at hun havde fået flybilletter med Thai Air for 2600 d.kr .... det lød jo interessant og så måtte jeg jo lige høre hende om hvordan hun havde fået dette . Hun og hendes mand havde rejst til Thailand i 29 år og hun havde selv en bungalow som lå lige bag vores hotel . D.v.s. hun havde lejet en bungalow . Hun lejede den for 3 år ad gangen og havde gjort dette i 11 år. Hun gav 24.000 d.kr om året for at leje denne  . Hendes mand var syg nu og kunne ikke rejse mere , så nu tog hun alene afsted nu - selvfølgelig i følge aftale med hendes mand .

Hun skulle denne gang også en tur til Bangkok og senere videre til Chiang Mai . Hun snakkede uafbrudt - men det var nu meget interessant lige at få nogle tip til hvordan man " strikker en billig thailandstur sammen " .

Vi blev på stranden til ved 16 tiden . Vejret var perfekt og heldigvis kom til til at blæse en lille smule - det var kun rart . Ellers kunne det god være næsten for varmt .

Strandsandet bar præg af at det havde regnet om natten . Der hvor parasollerne var opstillet - blev sandet ved med at være fugtigt .

Lene købte sin middagsmad på stranden igen og jeg smuttede lige over til " pølsevognen " , hvor jeg fik mig en Tom Yom Burger .

Det så nok ud til at pigen i pølsevognen havde en rimelig omsætning . Når man betalte sin mad , hev hun altid et bundt pengesedler op af lommen og gav tilbage derfra . Pengesedlerne lå fint i bundtet og med et elastik omkring . Det var da kun rart hvis hun havde fået en lille fin forretning her . Det var ellers billigt at spise her . Jeg kom altid kun af med 100 bath ( 20 d.kr. ) når jeg var derovre om middagen .

På hotellet virkede internettet ikke i dag , men jeg orkede ikke at hidse mig op over dette ..... man måtte jo kunne overleve uden  .

Jeg havde ikke taget nogen billeder i dag - så der var heller ikkenoget som skulle redigeres og den dagbog jeg skrev - kunne jeg skrive i uden at skulle på nettet .... så jeg tog det stille og roligt .

Dagbogen skrev jeg i hver dag på turen her og det er den der er blevet til den " historie " som du sidder og læser lige nu  18 .

Vi havde aftalt med Jens og Dorthe at vi skulle mødes i receptionen klokken 19:00 - som vi plejede .

I aften ville vi spise på en restaurant som vi så da vi gik forbi den forleden aften - jeg fik desværre ikke navnet skrevet ned . Men det jo rart at have et mål at gå efter - når vi skulle ud og spise . Ellers kunne vi jo gå i lang tid , uden at finde af af hvad vi ville .

Vi gik til den omtalte restautant og maden der var ok ..... det begyndte ar regne mens vi sad og spiste .... vi tog en grisebil tilbage til hotellet , hvor vi satte os i receptionen og nød en drink ved navn strawberry daggery .

Drink

 

 

.... klokken 22:00 gik vi til værelserne for at gå på internettet og læse lidt nyheder .

Internettet virkede bare ikke i aften 125 .

Dagen sluttede her .

 

 

 

 

270817Stod op klokken 05:30 og gik til receptionen ved 6-tiden . Det havde regnet om natten og det regnede stadig - ikke meget men sådan " let regn " . Jeg tænkte lidt over " en plan B " for dagen , hvis det skulle regne hele dagen . 

Når jeg kiggede ned på stranden - kunne jeg se at parasollerne var stillet op , altså forventede de ikke mere regn lige nu ..... jeg undersøgte mulighederne for at tage ud til Pattaya Park Tower , hvis der var noget man kunne opleve derude i regnvejr . Man kunne evt spise frokost eller aftensmad derude . Jeg kigger lige på vejrmeldingen . Vejrudsigten viste regn hele dagen og der var en 70-90 % risiko for at disse oplysninger var rigtige . Temperaturen ville ligge på omkring de 27 grader . 

Speedbådene var på vej til stranden - som de plejede at være her om morgenen og på stranden var der stadig aktivitet omkring arbejdet med parasoller og strandstole . Nå men klokken var også kun 06:57 - så meget kan nå at ændre sig .

De andre kom ned til morgenmaden ved otte tiden og det var tørvejr på dette tidspunkt - men overskyet 451 .

Dorthe og Jens gik til stranden - Lene og jeg snakkede om at tage ud til Pattaya Park Tower , for lige at se hvad dette er og hvad der kan tilbydes derude !! Dorthe og Jens ville ikke med og blev ved stranden og holdt vores strandstole i perioden mens vi var væk . 

Vi tog den samme grisebil som forleden dag ud til Pattaya Park - han holdte lige derfor hotellet , så det var så nemt . Han skulle have 150 bath for at køre derud ( 30 d.kr. ) .

Vi ankom til parken ved 10-tiden og der var ikke mange mennesker . Vi betalte 100 bath for at komme ind i vandlandet derude og gik en tur rundt her .

Vandland

 

Vi gik herefter tilbage til tårnet , hvor vi lige kiggede på hvad det ville koste at komme derop .

200 bath for at komme op til etage 55 som var etagen med udkig udover Pattaya 

600 bath for at spise i restauranten på etage 52 ... incl adgang til etage 55 .

Jeg betalte for at komme op på etage 55 - Lene ville ikke med derop , så hun sagte sig på en bænk nede ved bunden af tårnet .

tårn

 

Jeg kørte med elevatoren op til etage 55 og gik ud her . Der var en fantastisk udsigt heroppe . Jeg ville tage nogle billeder - men glasset ud fra etagen var temmelig fedtet af folk som satte " snuden " på glasset , når de skulle kigge ned . Jeg nævnte dette overfor det personale der gik deroppe - og de svarede at jeg bare kunne tage trappen op på etage 56 . Det gjorde jeg så og heroppe var der inden glas i nogen vinduer - man var simpelthen ude i det fri - så her var gode muligheder for at tage billeder . Det var også her folk kunne prøve " deres grænser af " 416 .

Der var 3 muligheder :

 

  1. Du kunne komme ind i et bur som så kørte på en wire ned til jorden

  2. Du kunne stå på en platform som så kørte på en wire ned til jorden

  3. Du kunne få en sele på og svæve hængende på en wire ned til jorden

 

Jeg havde ikke mod på at prøve nogle af delene ????

Jeg gik ned på etage 55 igen - med i billetten op var der en gratis drink .... eller nærmere betegnet et glas juice , et glas cola eller et glas kold kaffe . Jeg valgte et glas juice . 

Jeg gik herefter til elevatoren og prøvede at stoppe ved etage 52 for at se restauranten , men da elevatoren stoppede der , stod der en vagt , som skulle se min billet til restauranten . Den havde jeg jo ikke og jeg forklarede ham at jeg bare ville tage et par billeder i restauranten og komme senere og spise der . Men han nægtede mig adgang - så jeg gik tilbage til elevatoren og kørte til bunden .

Vi tog en taxa tilbage til hotellet - underligt nok så er " frem og tilbage " ikke lige langt i Thailand . Vi gav 150 bath ud til parken , men skulle betale 200 bath tilbage igen . Og taxa manden var ikke til at forhandle med - han var til gengæld også den eneste taxa der holdt ved tårnet - så vi havde ikke noget valg , da vi kom tilbage til hotellet ville han forsøge at sælge mig nofle udflugter - men eftersom at han skulle have 50 bath ( 10 d.kr. ) mere fro denne tur - fik han ikke chancen - så ka` han sgu lære det .

Tilbage ved hotellet gik vi til stranden og mødte Dorthe og Jens her . Vi blev enige om at tage tilbage til tårnet om aftenen og spise der . 

Solen var kommet og der var ikke udsigt til regn mere  .

En sjov historie fra stranden :

En sælger ( en dame ) gik med et bur med nogle små fugle i . Man kunne så betale hende 100 bath og så lukkede hun 3 fugle ud i det fri og så skulle man ønske noget .

Hende danskeren , som vi havde mødt forleden dag på stranden - hende som havde en bungalow hernede - fortalte os at når fuglene var sluppet fri - så fløj de hjem dertil hvor sælgeren boede . Og så kunne hun bruge dem igen næste dag , det var squ da snart .

Vi var ved stranden til ved 16-tiden og gik derefter til hotellet og aftalte at mødes igen som vi plejede klokken 19:00 

Vi var i receptionen klokken 19:00 og vi sagde lige farvel til de 3 danskere , som vi havde mødt nogle gange på hotellet ( mor - datter og barnebarn ) ... de skulle flyve tilbage til Danmark med thai Air og sad og ventede på deres taxa som skulle køre dem til lufthavnen .

Vi gik ud på gaden og fandt " vores taxa chauffør " - han holdte på sin sædvanlige plads . Vi kørte til Pattaya Park og købte adgang til deres aften buffet i tårnet . Vi kørte til etage 52 og blev mødt af tjeneren da vi kom til restauranten . Vi fik bord nummer 25 og gik straks til buffet' en . Vi gav 600 bath for maden som var incl. Juice - kaffe og is efter maden . En øl kostede 70 bath .

 

mad i tårn

 

Restauranten drejede rundt og der var en fantastisk udsigt heroppe . Man skulle lige huske sit bordnummer når man hentede mad oppe ved buffet' en ... for når man kom tilbage igen .... var bordet jo " et nyt sted " .... da den yderste ring hvor bordene stod - drejede rundt - mens buffet' en stod stille .

Efter maden ville vi gå op på etage 55 og kigge ud over byen - men denne afdeling var lukket efter klokken 18 , så godt at jeg lige var deroppe om eftermiddagen . 

Vi tog elevatoren til bunden og fandt en grisebil og kørte tilbage til hotellet .

Her fik vi lige en godnatdrink inden vi gik til ro..... klokken var 22:30 , men man bliver træt af at være ude hele dagen i solen .

Jeg smuttede dog lige ned i receptionen igen - for at overføre nogle billeder til min I-pad , internettet på værelserne virkede ikke . 

Jeg nåede lige at overføre mine billeder inden der kom 3 busser med kinesere til hotellet .

Jeg gik hurtigt til elevatoren og kørte op til vores etage - når kineserne skulle på værelserne - ville elevatoren jo være " optaget " i længere tid .

Dagen sluttede her .

Det var begyndt at regne udenfor og tordne og lyne 111 .

 

 

 

 

280817Sidder ved morgenmaden - klokken er 06:05 ...... det har regnet i nat , men det er blevet tørvejr igen og solen titter frem i det fjerne . 

Ferien er snart slut - i morgen starter den lange tur hjem . Men nu skal vi nyde dagen i dag og jo så bliver den sidste HELE DAG vi har hernede i denne omgang . Jeg skal lige huske at skrive til vores taxamand og bede ham bekræfte vores aftale i morgen . Han har lovet at sende en bil til hotellet - mellem klokken 15 og 16 i morgen . Han kunne ikke selv køre turen - og ville sende en kollega fra Pattaya . Det er sikkert ok , og det er faktisk ikke fordi han ikke selv kunne køre turen - men da han bor i Bangkok - må han ikke " samle kunder " op i Jomtien - men han ville gerne hjæpe os til en anden Taxa .

Jeg sidder og surfer lidt på nettet - jeg er allerede begyndt at kigge efter billetter til februar 2018 . Vi skal bruge 7 billetter til februar 2018 og jeg skulle gerne finde dem til en pris mellem 3000 og 3500 d.kr . Det kan blive lidt af en udfordring .... jeg har prøvet at søge og der kom også et fornuftigt resultat frem - men da jeg så tastede 7 billetter ind .... så det pludselig anderledes ud 465 .

Der er mulighed for at vælge 'et flyselskab ud og et andet hjem hvis det giver en bedre pris .... nå men det må vi kigge på når vi kommer hjem til Danmark igen .

Der er kommet et par mails fra nogle folk som skal til Thailand i januar 2018 og de har stillet en række spørgsmål . 

En af disse mail går på hvordan det var at flyve med Qatar Airways .... og det kan vi jeg jo først svare på når denne ferie er slut og vi er kommet hjem ... så jeg udsætter lige dette " kontorarbejde " til jeg er hjemme i Danmark igen . 

Jeg kan heller ikke svare på mails hernede fra , min mailkonto er lavet sådan at jeg godt kan modtage mail fra Danmark , men ikke sende mail fra udlandet .... og det er fordi min mailadresse slutter på " punktum DK " .... jeg har ikke det store behov for at sende mail fra udlandet - så jeg har ikke gjort noget ved dette . 

Jeg sidder dybt koncentreret og skriver på min I-pad og har helt overhørt at kineserne er kommet til morgenbordet .... men nu siden jeg ser - dem kan jeg da slet ikke undgå at høre dem  ..... det undrer mig stadig hvorfor de " råber " når de snakker til hinanden - selv om de står lige overfor hinanden . Nå men det må jeg nok vænne mig til , hvis jeg skal komme igen på dette hotel .... der er rigtig mange kinesere her og jeg tror at hele hotellet baserer deres drift på at der skal komme mange kinesere på hotellet ...... 

NÅ - så fik jeg lige sendt besked til taxa chaufføren ... det gjorde jeg på messenger via Facebook .

Nede på stranden er de igang med at sætte parasoller og strandstole op - vi har vores faste pladser nede på stranden og jeg kan se at disse er klar til at modtage os senere på formiddagen . 

Og hvad skal der så yderligere ske i dag ?

Det bliver nok stranden indtil ved 15-16 tiden ..... i aften vil jeg foreslå at vi spiser på  " Cabbage & Condoms " 393 ..... denne restaurant ligger ikke så langt herfra - dog skal vi køre dertil . Men nu hører jeg lige de andre når de dukker op til morgenmaden .... klokken et nu 07:12 .... så der går lige 3 kvarter endnu  .

Busserne er ankommet til hotellet og kineserne går til disse og samtidig med at dette sker - bliver der mere og mere stille i restauranten ..... det er faktisk helt behageligt nu .

Vores taxachauffør bekræfter nu på messenger at vores aftale er ok .... så er der styr på dette 475 .

Efter morgenmaden gik vi til stranden og var der til 16:30 og gik derefter til værelserne . Internettet virkede stadig ikke og nogle satte sig i receptionen hvor der VAR internet . Jeg gik også til receptionen - men der var ingen internet . Jeg snakkede med personalet om det , men de sagde at det var en fejl udefra ..... men sjovt nok kunne jeg få signal fra alle nabo hotellerne .... jeg manglede egentlig bare en kode for at kunne komme på deres net .

Vi  aftalte at mødes igen klokken 19:00 som vi plejede !! 

Vi tog vores " sædvanlige grisebil " ud til restauranten " Cabbage & Condoms " . De spurgte derude om vi havde bestilt bord - det svarede vi " nej " til .

Men vi fik alligevel et bord og det var helt ude ved vandet . Det var nu hyggeligt nok , dog blæste det en del - men det var varm luft der kom .....

Efter middagen tog vi en taxa tilbage til Night Markedet i Jomtien - hvor der lige skulle handles de sidste ting inden vi skulle hjemad dagen efter .

Ved 22-tiden gik vi tilbage til hotellet hvor vi satte os i receptionen og bestilte vores godnatdrink . De 3 andre bestilte en Irish Coffee - men jeg valgte en øl - der får man mere for pengene 88 .

 

Irish Coffee

 

Klokken 23 sluttede dagen og vi gik til vores værelser . 

I morgen starter turen hjem 435

 

 

 

290817Som kom dagen hvor ferien lakker mod enden . Senere i dag skal vi rejse hjem . Vi bliver afhentet på hotellet mellem 15 & 16 i eftermiddag og kører derefter til lufthavnen i Bangkok . Køreturen tager halvanden time , men vi skulle have god tid . Vi skal flyve fra Bangkok klokken 21:15 og mellemlander i Doha klokken : 00:05

I Doha skal vi så vente i 7 timer og 25 minutter . Det er en lang ventetid - men vil man have billige flybilletter , så er det nok en ventetid man skal acceptere .

Vi skal flyve videre klokken 07:30 og lander klokken 12:55 i København . Vi bliver hentet i lufthavnen af vores datter og kører derefter til Frederiksund , hvor vores biler står parkeret ved hendes bopæl . Derefter kommer så køreturen til Nordjylland .

Men vi har haft en god ferie - så vi klarer selvfølgelig det hele med et smil .

Lige nu er klokken 07:10 og jeg sidder ved morgenbordet . Jeg gik senere ned til morgenbordet i dag - da jeg ikke forventede at internettet på hotellet virkede - men det gjorde det altså så alligevel lige i dag .

Det regner lidt her til morgen , men ikke meget . Det har regnet en del i nat , men det er jo fint når det kan regne om natten og være solskin om dagen - så kan man ikke ønske sig mere på en ferie .

Vi har haft 14 fantastiske dage her i Jomtien - masser af sol og afslapning . Der har også været plads til et par udflugter i løbet af ferien . Hotellet er perfekt med hensyn til beliggenhed - morgenmad og værelser . Der er kun det der med fri WI-Fi at være lidt utilfreds med . Men man kan sige at hotellet reklamerer heller ikke med fri Wi-Fi . De skriver kun der der er fri Wi-Fi i receptionen  ..... men det har der dog ikke været hele tiden .

Det er nok en ting som hotellet bør tage alvorligt . I det liv vi lever - gider ingen at være et sted , hvor man ikke kan komme på internettet når man lige har lyst til dette . Det er en ting jeg vil påpege over for hotellet når vi rejser ..... jeg ved god at vi " er på ferie " og bare skal slappe af .... men adgangen til internettet er blevet en del af folks liv .

Og hvad skal der så ske i dag ??

Ja efter morgenmaden skal der pakkes på værelserne og ved 12-tiden tjekker vi ud af hotellet .

Herefter tage vi til " hotel Danmark " hvor vi får et par skiver dansk smørebrød med rigtig rugbrød . Vi giver os god tid til dette og kører tilbage til hotellet hvor vi sætter os og venter på vores taxa som skal køre os til Bangkok .

Klokken er nu 07:27 og  morgenmads-restauranten er fyldt op , ingen borde er ledige . Jeg sidder ved et lille 2-mands bord . Jeg må prøve at " kapre " bordet ved siden af lidt senere når det bliver ledigt - således at der er plads til de andre når de kommer ned ved 8-tiden .

Men ellers , så er busserne kommet til hotellet for at hente alle kineserne , så pludselig kan der blive plads nok , når de er kørt .

Klokken 8 kom de andre og vi sad lidt længere tid over morgenmaden i dag - vi skulle jo bare op og pakke kufferter bagefter .

 

Der pakkes

Så pakkes der ......

Vi ville bare finde hinanden i receptionen på et tidspunkt inden klokken 12:00

Vi gik ned i receptionen allerede ved 10-tiden og sad og prøvede at komme på nettet - men uden resultat .

Klokken 11:30 kørte vi til Danmark hotel og fik et par stykker dansk smørebrød ..... vi kørte derefter tilbage til hotellet og satte os i receptionen og ventede på vores taxa .

Klokken 14:37 kom vores taxa .... lidt før end aftalt , men vi blev enige om at tage afsted , vi kunne jo ligeså godt sidde i lufthavnen i Bangkok og vente .

Det tog ca halvanden time at køre de 135 km fra Jomtien til lufthavnen i Bangkok . Det var en ganske udmærket kørsel - taxamanden holdt en konstant fart på 120 km/t , også de steder på motorvejen hvor der stod 80 km/t ..... men vi nåede frem i god tid . Taxamanden skulle have 1500 bath ( 300 d.kr. ) for turen , men han kunne ikke give tilbage på 2000 bath .... så det endte med st han fik 1600 bath .

Vi gik ind i lufthavnen og kunne tjekke vores bagage ind klokken 17:00 - så vi stillede os op i køen og ventede . Klokken lidt over 17 åbnede de indtjekningen ved Qatar Airways . Vi gik til skranken , det var faktisk en fantastisk betjening vi fik her , den unge dame ved skranken forklarede alt om billetten og hvornår vi skulle gå til gaten o.s.v.

Vi gik derefter til sikkerhedskontrollen og kom igennem denne . Nu var vi så i udenrigsafdelingen i lufthavnen og vi havde nogle timer her inden afgang med flyet .

Vi gik til et sted hvor vi kunne få en kop kaffe ... men ved squ ikk lige hvad der skete her .... den unge dame som vi bestilte kaffen ved , var nede ved os 3 gange for at være sikker på at hun havde hørt rigtigt .

Og så virkede deres internet ikke - så efter denne kaffepause , gik vi et andet sted hen og satte os .

Vi fandt ud af at der var 2 timers gratis internet i lufthavnen - vi skulle bare registrere os med navn - mail-adresse - land og pasnummer .

Jeg fik opgaven at gøre dette for de andre - så jeg opdigtede da bare det hele og fik forbindelse på alle I-pads ...... der var jo ungen grund til at udlevere vores mailadresser .

Klokken er nu 19:35 og vi skal flyve 21:15 ....... Jens er lige gået efter 2 øl .

Klokken er nu omkring 20 og vi tager støttestrømperne på - det er vi begyndt at være lidt mere omhyggelig med at huske hvergang vi rejser langt . Nu er jeg jo så heldig at være gift med en hjemmehjælper - så ikke noget problem her .

 

støttestrømper

 

Et år hvor jeg ikke havde dem på - fik jeg så tykke nogle fødder og jeg måtte til lægen da jeg kom hjem . Så nu husker vi det .

Vi vil gå ud til gaten nu ..... Qatar Airways vil gerne at man kommer i god tid ud til gaten .

Klokken er 20:52 og vi er kommet ombord i flyet .... på vores sæde lå en lille pose med følgende ting i : tandbørste - tandpasta - læbepomade - støttestrømper - ørepropper og et bind til at tage for øjnene hvis du skal sove .

Vi lettede planmæssigt fra Bangkok og fløj mod Doha . Denne flyvetur ville vare 6 timer og 25 minutter .

Kort tid efter at vi var kommet i luften - kom personalet rundt med vådservietter , så at vi lige kunne tørre sveden af panden og blive lidt friske igen .......

Menukortet blev delt rundt i flyet og man kunne vælge mellem kylling eller fisk .... derudover var der forskellige drikkevarer man kunne vælge og til slut var der kaffe med en cognac .

Klokken var nu 22:34 og maden måtte gerne snart komme ..... flyet var lidt " uroligt " i luften og vi havde fået besked på at spænde sikkerhedsselerne ...... men det sker af og til og det er ikke noget man skal være bange for .... det virker bare ubehageligt .

Nå men maden kom så rundt - jeg valgte fisk og det smagte meget godt .... jeg fik rødvin til .... og der var sandelig også et lille stykke chokolade til dessert.

 

mad i flyet

 

Så venter vi på kaffen 454.

Jeg faldt i søvn og sov vel et par timer .... jeg registrerede et par gange at flypersonalet kom rundt med drikkevarer ...

Jeg vågnede da personalet kom rundt med kaffe .... og det var slet ikke så dårligt med en kop kaffe nu ..... der blev serveret en varm sandwich og en muffin til kaffen og var de ligesom om at var en lille smule frisk igen ???? .

Jeg forsøgte at finde ud af hvad klokken var , men det var lidt svært ..... for uret på min I-pad viste 02:17 ...... men vi skulle lande i Doha klokken 00:05 , så der måtte være et eller andet med nogle lokale tider - som min I-pad ikke kunne registrere , da jeg ingen netforbindelse havde .

Jeg kunne se på skærmen i flyet at vi skulle lande i Doha om 1 time og 25 minutter .

Personalet kom igen rundt med vådservietter og jeg fik lige søvnen tørret af øjnene .

Jeg måtte nok hellere rejse mig og gå lidt rundt i flyet - det tror jeg ville være godt for blod omløbet i mine ben .

Jeg gik lidt frem og tilbage og blev stående lidt oppe ved personalet i den sektion hvor vi sad .

Flyet var delt op i sektioner .... der kunne sidde 110 mennesker i hver sektion . Der var 10 sæder på tværs i flyet og der var 11 rækker i hver sektion . Der var 3 af disse sektioner i flyet og så var der jo " Business Class og First Class " forrest i flyet , men hvor mange der kan sidde der , ved jeg ikke - for den afdeling var skærmet af for os almindelige mennesker .

Jeg kiggede lige til venstre - Jens så film og havde hovedtelefon på - Dorthe og Lene sov .

Personalet kom nu rundt med en salgsvogn - men jeg tror at man skulle have forudbestilt de varer som de havde med rundt .... for der var alt i deres katalog , lige fra dyre ure til mega dyre parfumer og tasker m.m.

Der var nu kun 52 minutter til vi skulle lande i Doha og den lokale tid på dette sted var lige nu 22:58 ...... altså måtte vi have skruet tiden tilbage siden vi startede fra Bangkok . Vi fløj fra Bangkok klokken 21:15 og vi skulle flyve 6 timer og 25 minutter , tja det er da lidt forvirrende . Det er da vist kun heroppe i luften at tiden står stille ...... vi er forøvrigt ca 10 km oppe .... prøv du lige at køre 10 km ud ad landevejen og så efterfølgende rejse dette stykke på højkant ..... lidt underligt er det da .

Iflg. skærmen i sæder foran mig skulle der nu være 300 km til Doha og med en fart på lige knap 1000 km/t som vi flyver med - skulle denne afstand jo ikke volde de store problemer . Jeg kunne også fornemme på lyden fra motorerne på flyet - at piloten satte farten lidt ned .

Vi er nu landet og klokken er ( lokal tid ) 23:51 ..... så vi har indhentet lidt tid .

Vi skifter nu døgn og denne " historie " fortsætter den 30/8 .

 

 

 

300817Vi er nu ankommet til Doha international AirPort . Vi fandt et sted hvor vi kunne sidde " gratis " .

Vi undersøgte hvad det ville koste at komme ind i en lounge .... prisen var 55 US-dollar pr. person - så det droppede vi , det svarer vel til ca. 400 kr. pr. person  .

Tiden kan måske godt komme til at føles lidt lang her ..... og købe noget er " rimelig dyrt " 

Valutaen i Qatar hedder Qatar Riyal og 100 danske svarer til 58,85 Qatar riyal 

Valutaen forkortes til : QAR 

Lufthavnen er flot og der er neget rent overalt .... der går servicefolk overalt og tørrer af og vasker gulv .

 

Doha

 

Klokken 05:45 ville vi gå til gaten hvor vores fly skulle afgå fra . Dorthe havdecset st det var Gate C4 og vi gik i den retning . Pludselig hørte vi i højttalerne at der var et eller andet med fly til København . 

Vi gik hen og kiggede på tavlen igen .... Gaten var ændret fra C4 til D21 ..... så nu skulle vi en anden vej . Vi spurgte en person i lufthavnen om vej til " D " . Han sagde at vi skulle gå ovenpå og tage toget . 

På anden sal var der et tog der kørte ud til Gate " D " . Vi tog med toget og kom til endestationen ... vi skulle derefter ned af nogle rulletrapper for at komme til gate " D " .

Vi fandt hurtigt D 21 og satte os her . 

Hernede var der soverum til folk som skulle vente længe på næste fly ..... det kan vi da bruge næste gang vi rejser - hvis dette bliver med samme selskab  . 

 

soverum

 

Vi blev kaldt ud til flyet og skulle med en bus ud til vores fly som holdt parkeret ude på pladsen - lidt længere væk fra lufthavnsbygningen .

Da vi gik fra bygningen og over til bussen - nåede vi lige at mærke varmen i Qatar .... der var 37 grader . Da vi kom ind i bussen , var der kun ståpladser tilbage . Et par unge arabere sprang op af deres sæde og overgav disse til Lene og Dorthe . Det så de ud til at være meget tilfredse med . 

 

I flyet sad vi på række 27 .... flyet var lidt mindre end det vi fløj med fra Bangkok . ... der var kun 9 stole på tværs af flyet - hvor det tidligere fly havde 10 stole på tværs . 

Der er ikke meget benplads i Qatar airway' s fly . 

Morgenmaden kom rundt i flyet ved 9-tiden og det var ok mad .

Nu er der 3,5 time til landing i København og jeg skulle gerne få sovet lidt . Vi skal jo køre fra København til Nordjylland når vi lander . En strækning på 400 km . 

Klokken er nu 10:15 og jeg fik sovet en halv times tid ..... flyet har været meget roligt på hele turen indtil nu . 

En god times tid før landing i København - kommer personalet rundt med varme sandwich og drikkevarer ..... og det er den sidste servering på denne tur . 

Klokken er 11:36 - vi lander i København om 1 time .... det er tid at gøre status over turen som helhed .

Vi har haft en skøn tur med et perfekt vejr . Vi tog afsted med det formål at få slappet af og måske lige lave et par udflugter . Det har vi gjort og jeg tror at vi alle 4 på turen er tilfredse med forløbet . Jeg har ikke hørt andet og er er jo rart når man har stået for planlægningen af turen .

Nu ser vi frem til næste tur som vi allerede er igang med at planlægge .

Vi landede i København klokken 12:36 - som forudsagt af Qatar Airways . Vores datter hentede os og var allerede i lufthavnsområdet da vi landene .

 

 

Bilerne hentes

 

 

Foran har vi så lige køreturen til Nordjylland ..... Beretningen om turen slutter her . 

 

Tak for at du kiggede med !!

 

hjemmesiden2

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

Siden her er pænt besøgt - men vi vil gerne ud til mange flere læsere . Du kan hjælpe os med dette ved at give os et " synes godt om " eller " del " ...... Klik lige herunder .

På forhånd tak


ihpone  

Smilets land

                                                                                                                                                                                    

  

ris og ros            forside 2 Skriv en kommentar til os :

Klik her

På forhånd tak

 

med venlig hilsen2

 

   mail2

mail@poullarsen.net

Vi sælger ikke rejser

og vi laver ikke rejseforslag .

 

 

Visit2

Det rigtige udstyr4

BARE KLIK HER

 

trek 66 liter 458x458

meget stort udvalg4

 

 

 

 

188

 

De 25 mest

                                                 

            

antal besog

0227260
I dagI dag6
I gårI går151
Denne månedDenne måned572
total for hele periodentotal for hele perioden227260
Dag med højest antal 02-25-2019 : 495
Antal gæster på siden lige nu 3
Gå til toppen