overskrift værd at vide

 

00279

 Var det nu det rigtige tøj jeg fik pakket til Thailandsturen ?  Hvordan er vejret mon Thailand ?

 

 

90

 

 

Hvad er Thailand egentlig for et land ? ............  Thailand er blevet et populært feriemål når danskerne skal vælge ferie. Vi er mange der er vilde med at rejse i dette land og derfor vil vi gerne bringe lidt information her om det dejlige land :

 

overskrift518

 

Vi vil starte med at komme med oplysninger om hele landet generelt og derefter vil vi prøve at gå lidt dybere ned på de steder , som vi har besøgt på vores ferier og som alle enkeltvis er omtalt andre steder på denne hjemmeside.

 

 

Thailand generelt :

kort thailand

Landet Thailand blev også engang blev kaldt Siam . Landet er et kæmpe land og dækker et rimelig stort areal - helt nøjagtigt hele 514.000 kvadrat kilometer. Thailand har en længde på ca. 2000 km fra nord til syd og på den måde er Thailand er 11 gange større end vores eget lille Danmark 1 .

Indbyggertallet ligger på omkring 65 millioner mennesker. I Bangkok bor der alene mere end 10 millioner mennesker og har man været i Bangkok - tror man nogen gange at de alle sammen er på gaden samtidig 2 .

Og hvordan er så indtægten i Thailand ? . Befolkningen i Bangkok området har en månedlig indkomst på det der nogenlunde svarer til ca. 3.000 Danske kroner pr. måned - mens man i det øvrige af landet har en gennemsnitslig indkomst på det der svarer til ca. 1.100 danske kroner pr. måned . Indtægten er  højest i det sydlige Thailand og lavest i det nordøstlige Thailand.

Kigger vi på Bangkok området og minimumsløb - så er den det der svarer til 29 danske kroner pr. dag , og den gælder for alle arbejdere , mange butiksansatte , stuepiger m.m. . I resten af landet kan den være ned til det der svarer til 22 danske kroner pr. dag. F. eks tjener en skolelærer det der svarer til omkring 1.000 danske kroner pr. måned , mens f. eks en brandmand tjener en en lille smule mindre mindre 6 .

Thailand er som Danmark et konstitutionelt kongedømme , med et demokratisk regeringssystem og en højt elsket kongefamilie, HM Konge Bhumidol Adulyadej, Rama IX i Chakri dynastiet.

Omkring 95 % af befolkningen er buddhister, med muslimer, kristne og hiduer som mindre religioner. Sproget i Thailand er Thai, men mange taler også local dialekt eller kinesisk. Hele Nordøst, Isaan,  taler f.eks. også laotisk. Engelsk er udbredt i forbindelse med store hoteller, rejsebureauer m.m.  i Bangkok og på feriestederne - så kan man bare lidt " skole engelsk " , kan man sagtens begå sig i Thailand.

 

Thailands flag - national og kongeflag :

 

I Thailand vil du meget ofte se to flag sammen. Det ene er Thailands flag, mens det andet er Kongens personlige flag. Derudover anvendes også et tredje, som er Dronningens flag.

 National flag :

thai flag

Består af 5 vandrette striber i farverne rød, hvid og blå, hvor af den blå stribe er dobbelt så bred som de andre farver.

Farverne symbliserer Nationen, Religion og Kongen.

Det nuværende flag er fra 1917. Flagets navn er ธงไตรรงค์ (Thong Trairong), som betyder tre farver

 

 Kongehusets flag  og Personlige flag:

kongens flag HM Konge Bhumibol Adulyadejs personlige flag. Flaget er fra 1946, hvor Kongen blev udnævnt til Konge.

Den gule farve der er farven for mandag  og som er den dag Kongen blev født.

Flaget anvendes alle steder i Thailand også af private, restauranter m.m. Oftest sammen med national flaget.

   flag 1

 HM Dronning Sirikits personlige flag. Flaget er fra 1950, hvor Dronningen blev gift med Kongen.

Den blå farve er farven for fredag, som er den dag Dronningen blev født.

 

Standardflag for konge og dronning:

 dronningens flag

 Standard flaget for den Thailandske konge. Anvendes ved officielle lejligheder, på fronten af biler osv.

Solørnen i flaget, som er en figur fra den indiske/den hinduistiske mytologi, er Thailands national våben.

Flaget har været standard for Kongehuset siden 1910.

flag 3

Standard flaget for Thailands Dronning.  Anvendes nu af Dronning Sirikit.

Herudover findes der en lang række flag for flere andre medlemmer af kongehuset og for militæret mm .

 

HM Konge Bhumibol Adulyadej døde den 13. oktober 2016 og der blev erklæret 1 års landesorg i Thailand.

 

 

Nøgletal :

 

Befolkningstal : 67,01 millioner (2013)

 

BNP pr. indbygger i Thailand: 5.778,98 USD ‎(2013)

( Bnp pr. indbygger i Danmark  : 59.831,70 USD ‎(2013 )

 

Antal mænd i landet : 32,9 millioner

 

Antal kvinder i landet : 34,11 millioner

 

Forventet levetid : 74,19 år ‎(2012)...... stigende

 

Befolkningstæthed : 122,3 indb./Km2

 

Arbejdsløshed - andel af arbejdsstyrken : 0,6 %

 

Mobiltelefon abonnementer : 110 pr. 100 indb. ( 2013 ).... stigende .

 

Internet brugere : 28,94 pr. 100 indb. ( 2013 ) ......stigende .


Valuta:

Møntfoden i Thailand hedder baht (THB) og følger US-dollaren. 1 baht svarer til ca. 0,20 kr ( kurs maj 2015 ) .  Det er bedst at indføre valuta i amerikanske dollars, euro eller kroner og veksle efter ankomst, som kan gøres f.eks i lufthavnen.

Der kan også hæves valuta i alle automaer på gaderne ......... det gør vi faktisk altid og så hæver vi 10.000 bath pr. gang !!

 

Vejret i Thailand :

Thailand har to eller tre årstider - alt efter hvor i landet du befinder dig.

Og det er : Varmt, varmere og varmest.


 

Den store forskel er måske ikke hvor mange grader der er, men hvor fugtigt det er, hvor meget du så sveder og hvor varmt det føles.

Vær forberedt på at I Bangkok bliver du stegt i april og skal gå med vaders i oktober.

Temperatur og luftfugtighed er måske lidt mere ens året rundt ved de sydlige øer. Mens det svinger mere jo længere nordpå du kommer.

 

Regntiden :

Thailand starter normalt omkring starten af maj og slutter i slutningen af oktober/begyndelsen af november med september som den vådeste. Specielt oplever det nordlige og nordøstlige Thailand store mængder regn hvert år i september.

Vi vil beskrive vejret for det enkelte feriesteder under hver afsnit herunder.

 

Vi vil nu herunder komme med oplysninger om de steder vi har besøgt i Thailand og håber at vore læsere kan få lidt glæde af dette - når man planlægger ferien til Thailand.   Alle stederne vil komme i tilfældig rækkefølge . Siden er skrevet i året 2015 hvor kursen på 100 Thai Bath = 19 D.kr....... Er kursen anderledes når du læser siden - må du lige tage forbehold for de i artiklerne nævnte priser. 

71

God fornøjelse med læsningen !!

 

1. Krabi  147

Kort Krabi

Hvis du skal på ferie i Thailand - skal du da absolut besøge Krabi . Det er et at de områder man altid vender tilbage til hvis man har været der èn gang.
 
Krabi er især kendt for sin meget smukke skærgård af små, grønne kalkstensøer, der dramatisk hæver sig i det turkisblå hav. Her er pulversandsstrande i alle størrelser, skov, jungle og stejle klippesider. Om aftenen tegner stejle klippeøer sig mod den mangofarvede himmel.

Smukke, smukke Krabi : Krabi kaldes med rette den smukkeste af de sydthailandske provinser. Kyststrækningen er præget af fiskerlejernes pælehuse og bådemoler. Landskabet er prydet med vidtstrakte ananasmarker og slanke gummitræer og buttede oliepalmer, og brydes af tårnhøje karstklipper og en moskés gyldne kupler.

Krabis strande er et paradis for både soldyrkere og vandhunde, og de lodrette klippevægge en ægte cliffhanger udfordring for klatrere. Med de skønne hoteller i Krabi som base kan du nyde strandlivet på øerne, sejle med en longtailbåd til tropeperlen Koh Phi Phi eller til Koh Hong, én af Thailands smukkeste øer.

Naturparker i Krabi : Når turen går til Krabi er der flere naturområder, du kan besøge, blandt andet er der to nationalparker og et dyrereservat. Nationalparken Than Bok Koranee mod nord byder blandt andet på terrassevandfald og kalkstensgrotter med hulemalerier. I Khao Phanom Benca nationalparken finder du den fugtige tågeskovs tætte vildnis og vandfald. Tæt ved nationalparken er Krabis mest berømte tempel Wat Tham Sua, ”Tigergrottens tempel”.

Lavlandsskoven Khao Nor Chu Chi i det sydlige Krabi er populær blandt ornitologer. Samtidig byder Krabi-området på fantastiske muligheder for snorkling og dykning.

Strandene Ao Nang og Hat Nopparat Thara : På rejser til Krabi finder du utrolig smukke kystlandskaber og en sand perlerække af drømmeagtige tropeøer. Både Ao Nang og Hat Nopparat Thara er gode udgangspunkter for ture til karstensklippeøerne i Andamanhavet, til Laem Phra Nang (Railay) og til Koh Phi Phi øerne.

De fleste hoteller på Krabi er samlet omkring strandene Ao Nang, Klong Muang og Railay cirka en halv times kørsel fra Krabi by. I modsætning til den stille og fredfyldte Klong Muang-strand, har Ao Nang-stranden en del restauranter, barer og butikker. Ao Railay er ubetinget den smukkeste af de tre strande, men her kommer du kun til og fra med longtailbåde fra Ao Nang-stranden. Disse Longtailbåde sejler hele dagen og ja - indtil mørket falder på kan du sejle med disse både ud til de omkringliggende Ø`er .

Den hesteskoformede ferieby Ao Nang har en strandpromenade med souvenirboder, massageklinikker, skræddere, kaffebarer og restauranter. I den nordlige ende af Ao Nang finder du Soi Seafood, kaldet ”Soi Sunset”, med restauranter, der laver skønne retter med fisk og skaldyr og lokale krydderier. Det bedste stykke strand er ved den bilfri promenade i den sydøstlige ende.

Den 3-kilometer lange hvide sandstrand, Hat Noppharat Thara, er en del af Hat Noppharat Thara-Mu Ko Phi Phi National Park og hovedkvarter for nationalparken. Stranden er fredet og der findes ikke solsenge og parasoller her - ligesom det er forbudt for sælgere at være her ( dette overholdes dog ikke 11 ) .

Hvis du Ønsker smukke strande, fred og ro, men samtidig vil bo tæt ved Ao Nangs shopping og forlystelser, er Noppharat Thara et oplagt sted, og her er både restauranter og barer.

Ved den lille fredelige fiskerby Klong Muang er stranden lavvandet og strækker sig langs hele vestkysten. Her er roligt og du er tæt på mange små øer i Krabis smukke skærgård.

Tubkaak stranden : Du finder også smukke og rolige strande og en betagende natur Tubkaak stranden. Fra stranden er der en fantastisk udsigt til de små Hong-øer, samt en flot solnedgang og imponerende klippeformationer.

Ao Railay stranden :Syd for Ao Nang stranden er Ao Railay, en lille tange/halvø med mægtige kalkstensklipper, gode udkigssteder, huler og de dejligste hvide sandstrande inden for gå afstand. Her er fire strande - Tonsai, Railay vest, Railay øst og Phra Nang. Phra Nang stranden er flere gange blevet kåret som én af verdens flotteste. Sandet er blødt og lækkert, vandet har en grønlig farve, og klipperne hænger ud over vandet og gør stranden virkelig unik. I den ene ende af stranden er en rød klippe, som nærmest danner en hule.

På opdagelse i Krabi by :Krabi by slænger sig mageligt langs Krabi-flodens vestbred. Byen huser provinsregeringen og er samtidig områdets største handelsby. Her er en afslappet stemning og et interessant folkeliv. Weekendmarkedet er populært og her finder du 200 boder med bunker af varer.

Byens navn stammer fra dengang man fandt to Krabi, en slags sværd til ceremoniel brug i en klippegrotte. Byens vartegn er Khao Kanab Nam, et par skæve karstklipper. Bag dem hæver Krabis højeste bjerg sig, det pyramideformede bjerg, Khao Phanom Benca.
En ferie i Thailand er også et møde med de lokale. Hver morgen før solopgang samles bønder, fiskere og andre på den overdækkede markedsplads for enden af Soi 9 på Th. Maharat. Om aftenen er der marked på V. Chao Fah-molen, hvor du kan spise lækre måltider, som du selv sammensætter fra de forskellige oplyste boder.
Songtaew's, biler hvor man sidder på ladet, kører i rutefart mellem Krabi og Hat Noppharat Thara med stop i Ao Nang. Disse biler kalder man - blandt turister - for grisebiler  1 .

Oplevelser i og omkring Krabi : Rejser du til Krabi kan du få nogle helt unikke oplevelser - både under vandet og på land. Området har nogle af de bedste snorkle- og dykkersteder og god sigtbarhed. Hvis du har mod på klatring, er området omkring Railay-stranden stedet, hvor du rigtig kan udfordre dig selv. I Krabis fastlandsnatur kan du besøge tågeskov og følge tigerspor i Khao Sok nationalparken. Du kan tage på trekkingture på skovklædte bjergsider, udforske kølige drypstensgrotter, tage på picnic ved et vandfald og meget mere.

Fra havnen kan du sejle rundt i det spændende mangrove område i en longtailbåd og se fugle, aber og små krokodiller. Det er muligt at lægge til ved én af klippeøerne og gå på opdagelse i drypstenshulerne. Du kan fortsætte længere ud i flodmundingen og se fiskerhusene, der står på pæle.
Du kan besøge Koh Hong, én af Thailands smukkeste øer, som byder på et unikt naturområde med kalkstensøer, hvide strande og klare turkisgrønne laguner. Her kan du opleve aber, fugle og varaner i deres naturlige omgivelser. I landsbyen Koh Yoi Noi kan du opleve autentisk thailandsk hverdagsliv.

Udflugter fra Krabi :
At dykke i Krabi-området er varieret og spændende, og her er mere end 200 forskellige slags fisk og mere end 80 koralarter. Et af de bedste snorklingsteder i Krabi-området er Bamboo Island, som ligger tæt ved Phi Phi øerne. Koh Si har to store koralplateauer på hver side af øen, og er et godt sted at snorkle i Ao Nang-området. Den sydlige ende er utrolig flot og har som regel god sigtbarhed. I den nordlige ende af Koh Si er en der stejle væg dækket af piskekoraller. Ved Koh Si ses ind imellem de sky sorttippede revhajer.

I naturområderne omkring Krabi er der to nationalparker og et dyrereservat. I nationalparken Khao Sok kan du komme på en kanotur ned ad Sok floden med en lokal guide og nyde udsigten til kalkstensbjerge og klipper dækket med tropisk vegetation med de eksotiske insekter som lydtæppe. Inde i junglen kan du komme tæt på elefanterne i deres naturlige omgivelser og fodre og vaske de store dyr og overnatte i regnskoven.

Nationalparken Than Bok Koranee mod nord byder blandt andet på terrassevandfald, som du kan bade i, og kalkstensgrotter med hulemalerier. En lokal fisker opdagede en drypstensgrotte, hvor du kan se det sjældne syn af sammensmeltede hængende stalakitter og opadvoksende stalakitter.

I Khao Phanom Benca nationalparken finder du den fugtige tågeskovs tætte vildnis og vandfald. Nationalparken er dækket af uberørt skov, som ved 900 meters højde skifter til tågeskov, hvor svampe, mos, lav, orkidéer og bregner stortrives. Parkens mest besøgte attraktion er Huay Toh-vandfaldet med i alt 11 fald. Den frodige natursti, der fører til vandfaldet, er fyldt med både turister og thaier i weekenden.
Tæt ved nationalparken finder du Krabis mest berømte tempel Wat Tham Sua, ”Tigergrottens tempel”, hvor skinnende guldbuddhaer og munke i safranfarvede dragter har erstattet grotternes tidligere beboere, tigrene. En stejl trappe på i alt 1237 trin fører 300 meter op ad klippevæggen, og på toppen er en stor buddhafigur og en mindre helligdom med Buddhas fodaftryk indlejret i klippen og et fantastisk kig ud over karstklippelandskabet.

Lavlandsskoven Khao Nor Chu Chi i det sydlige Krabi er populær blandt ornitologer, og er du særlig heldig, kan du se én af verdens mest sjældne fugle, Gurney’s Pitta, som er på størrelse med en rødkælk med en turkisblå kalot på hovedet og turkisblå halefjer.

Fakta om Krabi :

Sprog: I Krabi området taler man " Thai "  - og man forstår engelsk på alle turiststederne - " skole-engelsk " er nok til at begå sig her.
 
Beregnet flyvetid fra København:   Ca. 10-11 timer på udrejse . Mellemlanding i Bangkok på ud- og hjemrejse. Ventetid i lufthavnen kan forekomme , men i de fleste tilfælde er rejseselskaberne flinke til at booke fly - således at ventetiden minimeres . Og i Lufthaven finder man let frem til Gaten som " fører " til Krabi.
 
Valuta: Som i det øvrige Thailand er valutaen også her Thailandske Baht (THB).
 
Elektricitet: 220V, 50Hz. Adapter skal bruges nogle steder - men rigtig mange steder er det dog ikke nødvendigt . ( kan evt. købes derude )
 
Spis ude: Gennemsnitsprisen for en 2-retters middag inkl. øl er ca. 40-80 DKK pr. person. Vin koster ca. 140-190 DKK pr. flaske.
 
Transfer: Fra lufthavnen i Krabi til første hotel i Ao Nang, ca. 40 minutters kørsel og der tager man bare en TAXA ved lufthavnen - det er nemt. I Lufthavnen er der en " TAXA skranke " - her aftaler du turen til dit hotel og udenfor lufthavnen venter taxa`erne på stribe.
 
Strande: Krabi området har flere fantastiske strande at vælge mellem. Fælles for dem alle er at de er meget smukke.
 
Transport: Lokalbusser fra Krabi by til de øvrige byer. Tuk tuk for max. 4 personer, kører i Ao Nang. Mindre lokalbusser, songtaos ( " Grisebiler " ) kører mellem Ao Nang og Krabi by. Det er muligt at leje cykel - Båd og tage færge til bl.a. Phuket og Koh Lanta fra Krabi by. Hotellerne har taxaservice.
 
Sport: Det klare og dejlige vand er særdeles velegnet til dykning og snorkling. Desuden er bjergklatring meget populært på Railey Beach.
 
Betalingsmuligheder: De fleste kreditkort accepteres på hoteller, restauranter og i en del butikker samt på vekslingskontor. Hæveautomater og banker findes på gaderne i Krabi by og i Ao Nang og er ligeså nemme at bruge som i Danmark .
 
Værd at vide: Aircondition er ofte inkluderet. Evt. gebyr for deponering betales direkte til hotellet. Bemærk venligst at det nogen gange kan forekomme at hotellet opkræver et depositum for minibaren, når du tjekker ind - dette er dog sjældent .
 
Areal og befolkning: Krabi er en provins i det sydlige Thailand med et areal på 4.708 km2. Her er ca. 400.000 indbyggere i provinsen, ca. 8.000 indbyggere i Ao Nang og ca. 30.000 indbyggere i Krabi by.
 
Klima: Vejret i Krabi-området: Det er fugtigt og tropisk monsunklima. Fra midten af april og til og med september blæser sydvestmonsunen og medbringer meget fugt fra havet. Mest regnfuldt i maj med næsten 25 regndage. Fra oktober til og med marts blæser nordøstmonsunen og vejret bliver en del køligere og tørrere. Hele året er det dog varmt eller meget varmt med små forandringer i temperaturen (ikke under 30 grader om dagen). Når sydvestmonsunen blæser er dagene udholdelige, da de tunge skyer fra havet først kommer hen på eftermiddagen.
 
Vi bringer et vejrskema herunder med data om regn og sol , som jo nok er det de fleste kigger efter 3 .
 
 

Vejr og klima - Krabi

Der er tale om gennemsnitstemperaturer for området .

       Dagstemp            Nattemp     
      Vandtemp     
     Nedbør          
Regnfri dage    
     Soltimer pr. dag     
januar 30°c 23°c 28°c 72mm 25 10h
februar 32°c 23°c 28°c 54mm 24 10h
marts 33°c 24°c 30°c 103mm 23 11h
april 33°c 25°c 30°c 179mm 16 10h
maj 31°c 25°c 30°c 244mm 9 10h
juni 30°c 25°c 31°c 213mm 10 10h
juli 30°c 25°c 30°c 227mm 9 10h
august 30°c 25°c 30°c 232mm 9 10h
september 30°c 24°c 30°c 265mm 6 10h
oktober 29°c 24°c 29°c 292mm 5 9h
november 29°c 24°c 29°c 235mm 9 9h
december 29°c 23°c 29°c 132mm 19 10h
 

 185

Fra Krabi ( Ao Nang ) er vi taget ud med denne 5-motors speedbåd. .... Der er mulighed for nogle rigtig flotte sejlture her fra Ao Nang. Vi har være mange gange i Ao Nang og det er et af de steder vi altid gerne vil vende tilbage til. Vi har besøgt stedet både i højsæson og i lavsæson - men vi anbefaler højsæsonen hvis man vil på sejltur  1 - da bølgerne kan være høje i lavsæsonen  .

 

 

 

 

2. Phuket 144

kort phuket1
Phuket som er Thailands største ø byder på 16 lange og  dejlige strande. Strandene ligger som perler på en snor langs vestkysten. Alle strandene samt det brede udvalg af restaranter, barer, butikker og nogle steder et livligt natteliv, gør Phuket til et særdeles populært rejsemål.Det er også det område de fleste turister kender og derfor vil der altid være mange mennesker her.

Noget for en hver smag : I Phuket kan du altid kombinere nogle afslappende dage i vandkanten med udflugter til stedets mange seværdigheder. Hvis du vil bo hvor der er flest butikker, barer og natteliv, skal du vælge Patong-stranden. Karon- og Kata-strandene er roligere, men har stadig meget at byde på. De mest fredfyldte omgivelser finder du ved Kata Noi-stranden eller ved én af strandene nord for Patong, f.eks. Bang Tao eller Mai Khao.

Fakta om Phuket :

Beregnet flyvetid fra København ( med direkte fly ): Ca. 10-11 timer . Flyver man med rutefly ( eks. THAI-AIR ) lander man i Bangkok og skal altså videre derfra . Så der må påregnes et par timer extra , men det er nemt at komme videre fra Lufthavne i Bangkok og man finder hurtigt gaten hvor man skal videre med fly til Phuket. 

Transfer: Fra Phukets lufthavn til Karon Beach, Kata Beach og Kata Noi Beach ca. 1-1,5 time med bus- Til Kamela Beach og Surin Beach tager det ca. 45 minutter med bus. Til Thalang ca. 20-25 min. I de fleste tilfælde samler man flere turister i èn bus og kører til forskellige hoteller . Du har selvfølgelig også mulighed for at tage en " privat taxa " til dit hotel.

Spis ude: Er du ude på restaurant kan du nogenlunde regne med at gennemsnitsprisen for en 2-retters middag er ca 70 DKK pr. person. En øl koster ca. 15-25 DKK.

Strande: Strandene ved Phuket er fantastiske og lange strande med finkornet, lyst sand. Nogle strande er lavvandede. Tidevand og stærke understrømme kan forekomme i perioder . Hold øje med det røde flag og livvagterne som er tilstede ved " uroligt vand " . Det er dog okke så tit det sker 35 .

Forlystelser : I området er der rigeligt af forlystelser. Størst udvalg finder du ved Patong Beach hvor der er flere hundrede restauranter, barer og dansesteder. Karon Beach og Kata Beach er roligere , men du skal da selvfølgelig opleve det hele .

Transport: Lokalbusser. Tuk tuk-taxi og knallert-taxi. Tuk tuk på Patong koster ca. 25 DKK og mellem Patong- og Karon Beach er prisen ca. 45 DKK. Nogle hoteller har egen busservice. Thailand har venstretrafik , så pas på hvis du selv bevæger dig ud på et køretøj .

Sport: Phuket og det omkringliggende område, tilbyder gode muligheder for dykning og har fascineret dykkere fra hele verden i mange år. Similian Island regnes for at være en af verdens bedste dykkersteder. Der findes dykkercentre der tilbyder mulighed for dykning og kurser af alle slags. Der er også mulighed for snorkel-ture til Sydthailands bedste strande. Desuden ligger der 5 golfbaner på øen og her findes også al slags vandsport.

Betalingsmuligheder: Alle typer kort accepteres i stor udstrækning. Hæveautomater findes overalt på gaderne .

Værd at vide: Aircondition og deponering er ofte inkluderet i prisen på hotellerne. Evt. gebyr for aircondition og deponering betales direkte til hotellet. Vi har aldrig oplevet at skulle betale extra for aircondition .

Bemærk venligst at det nogen steder er almindeligt, at hotellet opkræver et depositum for minibaren, når du tjekker ind - tror dog kun at dette er på de store hoteller - vi har aldrig selv oplevet dette i de mange år vi har rejst til Thailand 37.

Befolkning: Phuket har omkring 250.000 indbyggere.
 
Klima og vejr: Vejret i Phuketområdet: Her er et fugtigt og tropisk monsunklima. Fra midten af april og til og med september blæser sydvestmonsunen og medbringer meget fugt fra havet. Mest regnfuldt i maj med næsten 25 regndage. Fra oktober til og med marts blæser nordøstmonsunen og vejret bliver en del køligere og tørrere. Hele året er det dog varmt eller meget varmt med små forandringer i temperaturen (ikke under 30 grader om dagen). Når sydvestmonsunen blæser er dagene udholdelige, da de tunge skyer fra havet kommer først på eftermiddagen.
 
Vi bringer et vejrskema herunder med data om regn og sol , som jo nok er det de fleste kigger efter 3 .
 

Vejr og klima - Phuket

Der er tale om gennemsnitstemperaturer for området .

       Dagstemp.          Nat temp.      
      Vandtemp.     
      Nedbør      
      Regnfri dage       
      Soltimer pr. dag     
januar 30°c 24°c 28°c 61mm 26 10h
februar 32°c 25°c 28°c 45mm 25 10h
marts 32°c 25°c 30°c 101mm 24 11h
april 32°c 26°c 30°c 165mm 17 11h
maj 31°c 26°c 30°c 251mm 10 10h
juni 30°c 26°c 30°c 238mm 10 10h
juli 30°c 26°c 28°c 252mm 9 10h
august 30°c 26°c 29°c 268mm 8 10h
september 29°c 25°c 29°c 272mm 7 10h
oktober 29°c 25°c 29°c 270mm 7 10h
november 29°c 25°c 29°c 216mm 11 10h
december 30°c 24°c 29°c 118mm 21 10h
 
 
440
Phuket byder på mange muligheder. Dog er det også her der er flest turister , da det jo er stedet der er verdenskendt. Fra Phuket kan du finde mange udflugter og indkøbsmuligheder. Her på billedet er vi på rundtur i Phuket by og vi besøger Cashew Nut Factory og handler lidt ind. Vi har været i Phuket nogle gange og vi vil da også på et tidspunkt komme tilbage hertil. 
 
 
 
 
3. Khao Lak  143
kort Khao Lak
Khao Lak ligger omkring en times kørsel nord for Phuket. Khao Lak omgivet af storslået og uspoleret natur. I Khao Lak kan du bo på dejlige hoteller ned til en bred og flot gylden sandstrand, der fortsætter kilometer efter kilometer og indbyder til lange gåture i vandkanten. White Sand Beach - som ligger i området - er et fantastisk sted og bør opleves når du er ved Khao Lak.
Hele området ved Khao Lak er kendetegnet ved sin rolige og tilbagelænede atmosfære og er et godt valg, hvis du søger fred og ro på ferien. Når man befinder sig i Khao Lak er det oplagt at besøge en af Thailands fineste og ældste nationalparker, Khao Sok, som ligger ikke langt derfra i landområdet bag kysten. Her kan du komme på udflugt til Cheow Larn Søen, hvor du kan bo i en regnskovs teltlejr - "Elephant Hills", som befinder sig flydende på søen.

Generelt byder den smukke regnskov på spændende udflugter med sejlture i kano på søen eller floden og vandreture. Der er også mulighed for at besøge en elefantlejr på safaritur, hvor du kan komme helt tæt på de store dyr, fodre dem og få en ridetur i junglen.
 
Fakta om Khao Lak :
 
Beregnet flyvetid fra København: Ca. 12 timer og 30 min med mindre du flyver med Rutefly ( Eks THAI AIR ) - da skal du påregne lidt extra tid - da du der først lander i Bangkok og skal videre til Phuket med et andet fly. Det er ikke noget problem - da Lufthavnen i Bangkok - trods sin størrelse - er nem at finde rundt i .
 

Spis ude: Er du på restaurant i Kha Lak kan du nogenlunde renge med at gennemsnitsprisen for en 2-retters middag er ca. 50 DKK pr. person og at en øl koster ca. 20 DKK.
 
 
Transfer: Fra Phukets lufthavn til Khao Lak ca. 1 time og 15 min. med bus. Fra Krabi til Khao Lak ca. 3 timer med bus - man også kan booke tur til Khao Lak ved de små salgsboder på gaderne .... hvis man pludselig ændrer mening på sin ferie og gerne vil en tur til Khao Lak nogle dage.
 
 
Strande: Lange, dejlige sandstrande. Her skal man ikke bekymre sig om trængsel! I september og oktober måned kan det blæse meget, hvilket udelukker muligheden for dykning og badning. Brandmænd forekommer. Khao Lak er en nationalpark og det er sjældent muligt at leje solstole på strandene.
 
 
Forlystelser: Godt forlystelsesliv på restauranter og måske især barer. I Bangniang kan man opleve et thailandsk "ladyboys" show.
 
Transport: Busser kører dagligt til den nærmeste by Takua Pa, ca. 1 times rejse. Desuden kører en bus til Phuket, flere gange om dagen. Det tager ca. 1,5 time med lokalbussen. Scooter-taxi og taxi findes, men kun i begrænset omfang. Mange hoteller har egne minibusser med chauffør, som kan lejes.
 
 
Sport: Dykning og snorkling er den aktivitet, som er mest populær. To 18-hullers golfbaner i nærheden. Der er også gode trekkingmuligheder.
 
 
Betalingsmuligheder: De fleste kendte kreditkort kan anvendes på vekslingskontorer i byen . Hæveautomater findes i Bang Niang og Khao Lak centrum.
 
 
Værd at vide: Khao Lak er et nationalparkområde og det er ikke tilladt at udleje solstole på stranden. Dog har hotellerne tilladelse til at have solstole på private dele af stranden. Dog kan du tage en tur ud til White Sand Beach lidt udenfor Khao Lak - her er der solstole 9
 
 
Handicapegnet: Der er et meget kuperet terræn i området og fortov mangler .
 
 
Klima: Vejret i Khao Lak området: Her er et fugtigt og tropisk monsunklima. Fra midten af april og til og med september blæser sydvestmonsunen og medbringer meget fugt fra havet. Mest regnfuldt i maj med næsten 25 regndage. Fra oktober til og med marts blæser nordøstmonsunen og vejret bliver en del køligere og tørrere. Hele året er det dog varmt eller mere korrekt - meget varmt med små forandringer i temperaturen (ikke under 30 grader om dagen). Når sydvestmonsunen blæser er dagene udholdelige, da de tunge skyer fra havet kommer først på eftermiddagen.
 
Vi bringer et vejrskema herunder med data om regn og sol , som jo nok er det de fleste kigger efter 3 .
 

Vejr og klima - Khao Lak

Der er tale om gennemsnitstemperaturer for området .

      Dagstemp.    
        Nat temp.        
       Vandtemp.        
        Nedbør      
        Regnfri dage       
     Soltimer pr. dag     
januar 30°c 23°c 28°c 56mm 27 10h
februar 32°c 24°c 28°c 47mm 25 10h
marts 32°c 24°c 30°c 100mm 24 11h
april 32°c 25°c 30°c 174mm 17 11h
maj 30°c 25°c 30°c 273mm 9 10h
juni 30°c 25°c 30°c 251mm 9 10h
juli 29°c 25°c 28°c 260mm 8 10h
august 29°c 25°c 29°c 277mm 8 10h
september 29°c 25°c 29°c 298mm 6 10h
oktober 29°c 24°c 29°c 294mm 6 10h
november 29°c 24°c 29°c 208mm 12 10h
december 29°c 24°c 29°c 101mm 21 10h
 
 
141
Et år vi var i Phuket - tog vi et par dage i Khao Lak. Det var en fantastisk oplevelse..... Vi tog ud til White Sand Beach , egentlig bare for at bade lidt. Vi blev så meget facineret af stedet , at vi tog en overnatning derude i bungalow.... Vi har senere igen besøgt dette sted og vi vil helt sikkert også komme tilbage dertil igen på et andet tidspunkt.
 
 
 
 
4. Chiang Mai 141
kort chiang mai
Oppe i Nord Thailand har vi Chiang Mai som ligger i en meget frodig dal, smukt omkranset af skovklædte bjerge. Her finder du et bredt udvalg af meget  gode spisesteder, et meget stort natmarked og videre et utal af meget imponerende  gyldne templer og pagoder. Der er også masser af muligheder for udflugter i Chiang Mais skønne og vilde natur. Rid på elefanter, prøv riverrafting eller kajak, besøg de smukke bjerge og meget meget mere.  

Nordthailands helligste tempel :  Den nok største seværdighed er Nordthailands helligste tempel, Wat Doi Suthep, som ligger på toppen af et 1600 meter højt bjerg - tag derop når vejret er klart og du har mulighed for at nyde udsigten.

Unikt kunsthåndværk : Chiang Mai er også kendt for sine unikke traditioner for kunsthåndværk. I byens udkant finder du små sølvsmedjer, silkevæverier, papir- og paraply magere samt træskærere. Tag derud og få et indblik i produktionen og  køb nogle af de smukke varer.

 
Chiang Mai er den næststørste by i Thailand, og den største i Nordthailand. Byen blev opført i 1296 af Kong Mengrai, og her bor i omegnen af 200.000 indbyggere, og er beliggende ca. 700 kilometer nord for Bangkok.

Byen er kendt for at være rig på kultur, og dette afspejles også i de mange velbevarede bygninger, byen huser. Mange turister kommer hvert år til byen, for netop at opleve kulturen, de lokale samt de mange markeder og seværdigheder der findes i Chiang Mai.

Byen er opdelt i fire afdelinger: Nakhon Ping, Srivijaya, Mengrai og Kavila. De tre førstnævnte ligger ved vestbredden, mens Kavila ligger på den østlige ende af Ping-floden. Byen har de seneste par år været under konstant udvikling, men byen er unægteligt den mest, kulturelt, betydningsfulde by i Nordthailand.

Byen er omringet af smuk natur, og det er anbefalelsesværdigt at tage ud og se på de mange bjerge, floder og søer – og ikke mindst de smukke templer, der ligger omkring i byen.

Længe før turister begyndte at strømme til byen, var den et handelsmekka for folk over hele Nordthailand, og dette afspejles også i dag på de mange markeder, der er at finde i byen.

Snyd ikke dig selv for at besøge Chiang Mai, hvis du opholder dig i Thailand - vær opmærksom på at du her er inde i landet og bademulighederne er begrænset til hotellets pool .

 

Fakta om Chiang Mai :

 
Rejsemålet: Chiang Mai ligger ca. 700 km nord for Bangkok. Byen er kendt for sin produktion af silke og sølvsmykker, og så findes her næsten lige så mange templer som i Bangkok.

Afrejse: Du kan rejse til Chiang Mai hele året med rutefly og fleksibel rejselængde, hvor du kan være væk, så længe du har lyst, uden at være bundet af faste rejsedatoer.

Flyvetid: 10-12 timer til Bangkok og derfra videre med et andet fly til Chiang Mai Lufthavn .

Tidsforskel: Dansk +6 timer (sommertid +5 timer).

Transfer til hotellet: Flyet lander i Bangkoks lufthavn. Derfra videre med indenrigsfly (ca. 50 min), tog eller bus. Chiang Mai`s lufthavn ligger ca. 10 km fra mange af hotellerne.

Aktiviteter : Der er gode muligheder for trekking - husk vandresko, lommelygte og myggespray.

Mad og drikke : Lokale restauranter, men også andre asiatiske, europæiske og amerikanske restauranter. Køb altid vand på flaske - og vær opmærksom på, at flasken ikke har været åbnet.

Gå i byen : Blomsterfestivalen finder sted den første uge i februar hvert år og er en smuk begivenhed. En anden populær festival er den ugelange vinterfest, som løber af stablen i slutningen af december. Gå heller ikke glip af det gigantiske natmarked ved Loi Khrao Road.

Shopping : Natmarkedet i Chiang Mai er et sandt mekka for dig, der elsker shopping. Her findes alt fra håndværk, souvenirs og kunst til sølvsmykker, ure, musik og film. Der findes også mange restauranter, internetcaféer og butikker i området.

Transport : Du kommer nemt rundt med taxi og tuk-tuk.

Valuta og kreditkort : Thailandske baht (THB). Eurocard, MasterCard og VISA accepteres de fleste steder.

El : 220 V.

Øvrigt : Vær opmærksom på, at visse hoteller ofte kræver kopi af kreditkort som depositum ved check-in.

Klima : Thailand har tropisk klima med 3 årstider, som hver især præges af monsunen: Foråret har høje temperaturer og høj luftfugtighed. Regntid om sommeren, men stadig varmt, solrigt og med sydvestlige vinde, mens efteråret og vinteren er køligere og tør med nordøstlige vinde. Generelt har Thailand en jævn temperatur, som typisk varierer mellem 23 og 32 grader - køligst i Nordthailand.

Vi bringer et vejrskema herunder med data om regn og sol , som jo nok er det de fleste kigger efter 3 .
 

Vejr og klima - Chiang Mai

Der er tale om gennemsnitstemperaturer for området .


 
Måned      Dagstemp.    
     Min.Temp.    
  Vand temp. 
  Solskinstimer 
  Nedbørsdage 
Januar 28 13 - 9 2
Februar 32 14 - 10 1
Marts 34 17 - 9 2
April 36 21 - 9 7
Maj 33 23 - 8 16
Juni 31 23 - 6 19
Juli 31 23 - 5 21
August 30 22 - 5 23
September 31 22 - 6 19
Oktober 30 21 - 7 13
November 29 18 - 8 6
December 28 14 - 8 3

 084

Når du tager til Chiang Mai - er det ikke for at bade , men for at opleve det virkelige thailand. Og det er der også rig mulighed for her. Plablæg din tur hjemmefra - ellerd risikerer du at der er noget du ikke når , da mulighederne er mange her. Skal du bade ........ bliver det i poolen på hotellet , da der er langt ud til kysterne på begge sider. Vi havde en uge i Chiang Mai - men kommer absolut igen senere - da vi ikke nåede alt. På billedet besøger vi " Tiger Kingdom "  2 .

 
 
 
 
 
5. Bangkok 131
kort bangkok

" One night in Bangkok " ..... er titlen på en kendt musicalklassiker, men også i virkelighedens verden er en nat i Bangkok en intens oplevelse. Og hvorfor nøjes med en enkelt nat, når nu byen rummer eventyr nok til mange dages oplevelser? Bangkok står aldrig stille, og det er én lang sanseoplevelse at holde ferie i den kontrastfyldte by.

Oplevelser i Bangkok : Du skal besøge de smukke templer med munke i okkergule klæder, der lavmælt udsiger deres bønner, tag til thaiboksning i Lumpini-parken, hvor du kan opleve tilskuernes glødende engagement eller besøg Chinatown, med de kulørte markeder, der bugner af spændende varer og de eksotiske dufte breder sig i luften. 

God shopping i Bangkok : Bangkok er et sandt shopping-paradis! Der findes ikke den ting, du ikke kan købe her; fra billige souvenirs til elektroniske artikler, silke, briller, kunsthåndværk, lædervarer, møbler, fodtøj og designervarer. Siam Square er kendt som det mest populære shoppingområde. Men på Silom Road og Sukhumvit Road finder du også flere shoppingcentre og markeder.

 Fakta om Bangkok :

Afrejse : Du kan rejse til Bangkok hele året med rutefly og fleksibel rejselængde, hvor du kan være væk lige  så længe du har lyst, uden at være bundet af faste rejsedatoer. Flere flyselskaber flyver fra København - så hold dig ikke tilbage .

Flyvetid : 10-12 timer til Bangkok.

Tidsforskel : Dansk +6 timer (sommertid +5 timer).

Transfer : Flyet lander i Bangkoks lufthavn (Suvarnabhumi Airport). Køretid fra lufthavnen til hotellerne i Bangkok er ca. 45 min (ca. 32 km). Hvis du rejser på charterferie indgår transfer næsten altid rejsens pris .  Rejser du med rutefly og fleksibel rejselængde indgår transfer ikke, men kan bestilles sammen med rejsen hos din rejseudbyder - eller du kan tage en TAXA selv fra Lufthavnen .

Strande : I Bangkok bader man i hotellets pool.

Aktiviteter : Stort udbud af seværdigheder, f.eks. Grand Palace, flydende markeder, bådture på Chao Phraya River eller shopping i alle dens afskygninger. Aktivititetsudvalget i Bangkok er uendeligt!

Mad og drikke : Eksotiske kulinariske specialiteter. Priserne på de internationale restauranter er forholdsvis høje. På de lokale thai-restauranter koster en frokostret fra ca. 10 kr. og en middagsret fra ca. 24 kr.

Gå i byen : Her er alt, hvad en storby kan byde på. Stort og bredt udvalg af shoppingmuligheder. Besøg et af byens mange markeder, som har åbent både om dagen og aftenen. Her er et utal af barer og diskoteker, der holder åbent til ca. kl. 2.

Shopping : Start shoppingturen på det centralt beliggende Siam Square, hvor små butikker, shoppingcentre og stormagasiner ligger i bekvem gåafstand fra hinanden. Ingen andre steder i Bangkok er så mange shoppingmuligheder samlet på så lille et areal. Desuden ligger her stribevis af steder, hvor du kan få lidt at drikke eller spise. Siam Square er også stedet, hvor byens trendy teenagere hænger ud. En miniaturekopi af Tokyos Shibuya-kvarter. Gå ikke glip af en tur i shoppingcentret MBK. Bangkoks forretninger åbner ved 10-11-tiden og lukker kl. 21-22. De fleste steder kan man prutte om prisen, dog ikke i stormagasiner.

Transport : Man kommer nemt og hurtigt frem i Bangkok med metro/Skytrain, der kører fra Silom-kvarteret til Sukhumvit-kvarteret samt Weekend Market. 5-12 kr. afhængigt af strækningens længde.Taxi eller tuk-tuk koster 10-35 kr. for kørsel i centrum.

Valuta og kreditkort : Thailandske baht (THB). På rejsemålet accepteres Eurocard, MasterCard og Visa.

El : 220 V.

Øvrigt : Vær opmærksom på at visse hoteller ofte kræver kopi af kreditkort som depositum ved check-in.

Klima : Thailand har tropisk klima med tre forskellige årstider, som præges af monsunen. Foråret byder på høje temperaturer og høj luftfugtighed. Om sommeren/efteråret er det regntid men med varme i luften, solrige dage og sydvestlige vinde, som gør, at høje bølger og undervandsstrøm kan forekomme i havet ud for strande, som vender mod sydvest. I det sene efterår og om vinteren er her noget køligere og tørrere med nordøstlige vinde. Landet har en jævn temperatur, som normalt varierer mellem 23 og 32 grader i løbet af året med undtagelse af i den nordlige del af landet, hvor der er nogle grader køligere.

Vi bringer et vejrskema herunder med data om regn og sol , som jo nok er det de fleste kigger efter 3 .
 

Vejr og klima - Bangkok

Der er tale om gennemsnitstemperaturer for området .

       Dagstemp.   
       Nattemp.       
      Vandtemp         
        Nedbør        
         Regnfri dage        
     Soltimer pr. dag     
januar 32°c 23°c - 38mm 28 10h
februar 33°c 25°c - 67mm 24 10h
marts 34°c 26°c - 100mm 23 11h
april 35°c 28°c - 141mm 19 11h
maj 34°c 28°c - 178mm 15 10h
juni 33°c 27°c - 152mm 17 10h
juli 33°c 27°c - 145mm 18 10h
august 32°c 27°c - 157mm 17 10h
september 32°c 26°c - 224mm 13 10h
oktober 31°c 26°c - 218mm 13 10h
november 32°c 24°c - 69mm 24 10h
december 31°c 22°c - 18mm 30 10h

205

Her besøger vi Bangkok og vi er på sejltur på floden omkring Bangkok. Byen er en rigtig handelsby og har man de gener - så er Bangkok lige stedet. Jeg personligt er nu mere til turiststederne ude langs kysten - men sådan er vi jo forskellig.

 

 

 

6. Koh Samui  127

  kort koh Samui
Koh Samui ligger i den thailandske bugt og er landets tredjestørste ø . Mange kalder øen for Thailands paradis-ø, hvilket hovedsageligt skyldes de indbydende strande med svajende kokospalmer, naturens overdådige frodighed og de gode butikker, restauranter og barer. I de grønklædte bjerge midt på øen findes idyliske vandfald og uendelige rækker af kokosplantager, der gør Koh Samui til Thailands hovedproducent af kokosnødder. 

Nordkysten prydes af lange strande, der så småt er ved at blive opdaget af turister. Det er nemlig stadig østkysten og de legendariske strande ved Chaweng og Lamai, der er mest velbesøgte. Chaweng-stranden er 7 km. lang og meget børnevenlig med sit fine, hvide sand og klare, lave vand. Det er nemt at komme rundt på Koh Samui på egen hånd, eller tage en tur til nogle af de små uberørte øer i nærheden.
 
Fakta om Koh Samui :
 

Rejsemålet : Koh Samui ligger i Siambugten og er Thailands tredjestørste ø.

Afrejse : Du kan rejse til Koh Samui hele året med rutefly og fleksibel rejselængde, hvor du kan være væk, så længe du har lyst, uden at være bundet af faste rejsedatoer.

Flyvetid : 10-12 timer til Bangkok .

Tidsforskel : Dansk +6 timer (sommertid +5 timer).

Transfer til hotellet : Flyet lander i Bangkoks lufthavn, derfra videre med indenrigsfly til Koh Samui (ca. 50 min). Køretid fra lufthavnen til hotellerne er 15-30 min (ca. 2-12 km). Det nemmeste er at tage en TAXA , som du kan booke i lufthavnen ved Taxa-skranken .

Strande : Chaweng Beach er en finkornet sandstrand og er nok den bedste strand på Ø`en. Lamai Beach er fire kilometer lang og består af grovkornet sand oh´g her er der lidt mere fredeligt . Coral Beach er en lille finkornet strand. Strandene på nordkysten har grovkornet sand. Stor forskel mellem høj- og lavvande. De thailandske myndigheder har fjernet liggestolsudlejning, caféer og alle andre former for kommerciel virksomhed fra strandene. Men strandstole og parasoller findes selvfølgelig stadig ved de hoteller der har privat strand .

Aktiviteter : Det er muligt at tage dykkercertifikat. På øen kan du se flotte vandfald i bjergene samt den store Buddha-statue på nordvestkysten. Båduflugter til nærliggende naturreservater.

Mad og drikke : Adskillige hoteller med restauranter, hvor alle er velkomne. Mange restauranter viser biograf om aftenen.

Vejledende priser i butik:

Coca Cola 33 cl ca. 5 kr.
Vand 1½ liter ca. 4 kr.
Øl på flaske 50 cl ca. 15 kr.
Vin 75 cl ca. 100-120 kr.

Priser på restaurant:
Coca Cola 33 cl ca. 9 kr.
Vand 1½ liter ca. 6 kr.
Øl på flaske ca. 25 kr.
Vin 75 cl ca. 200-240 kr.


Frokost: En enkel frokostret som Pad Thai eller stegte ris inklusiv drikkevarer fra ca. 22 kr.


Middag: På en lokal thai-restaurant koster en varm ret fra 20 kr. På en international restaurant koster en middagsret ca. 80-150 kr.

Det er normalt at give 10% i drikkepenge.

Gå i byen : Natteliv i begge byer, men dog mest udpræget i Chaweng Beach. Der er flere barer og diskoteker ved strandene. På den nordlige del af øen ligger Fishermanns Village, som er et hyggeligt område med mange restauranter.

Shopping : På Koh Samui findes de fleste shoppingmuligheder på gaden langs Chaweng Beach. Her ligger der et hav af små og store butikker, der sælger tøj, ure, cd'er og dvd'er. Husk at prutte om prisen. Her ligger også et apotek, der har et stort udvalg af kosmetik og hygiejneprodukter. Solcreme, deodoranter, tandpasta og creme kan købes billigt. Der findes også regulære tøjforretninger og butikker med indretningsting. Boder på gaden sælger træskærerarbejder, lampeskærme og meget andet.

Transport : Taxi ca. 50 kr. inden for centrum. Daglige afgange med katamaraner og færger til fastlandet og de omkringliggende øer.

Valuta og kreditkort : Thailandske baht (THB). Eurocard, MasterCard og VISA accepteres de fleste steder på Koh Samui og kan også bruges i de fleste hæveautomater. Rejsechecks i USD og EUR kan veksles i vekselkontorer på Koh Samui.

Pas, visum og dansk fremmedpas : Du skal altid medbringe dit pas på rejsen, uanset om du rejser indenfor eller udenfor Schengen. Inden afrejse er det vigtigt, at du selv tjekker, hvilke regler der gælder for netop dit rejsemål. Nogle lande kræver, at dit pas er gyldigt i op til 6 måneder efter hjemrejsen. Der kan også være særlige visumregler afhængig af rejsemål, rejselængde, og hvis du ikke har dansk pas. Du finder information på Udenrigsministeriets hjemmeside. Vi vil anbefale, at du kontakter det pågældende lands ambassade/konsulat direkte, hvis du har spørgsmål til reglerne. Vær opmærksom på, at hvis reglerne for passets gyldighed, dansk fremmedpas samt visum ikke overholdes, bliver du nægtet indrejse.

Vaccinationer : Husk, at du selv har ansvaret for at kontrollere, om vaccinationer anbefales eller er obligatoriske. Kontakt egen læge eller læs mere på Udlandsvaccinationen og Danske Lægers Vaccinations Service.

El : 220 V.

Love og normer :Der findes nationale love, lokale regler og normer på dit rejsemål, som kan være anderledes end dem, vi har i Danmark. Det er dit eget ansvar at finde ud af, hvad der gælder i det land, du skal besøge. For at undgå ubehagelige overraskelser i ferien anbefaler vi dig at læse mere på landets ambassades hjemmeside samt undersøge Udenrigsministeriets rejsevejledninger.

Øvrigt : Vær opmærksom på , at visse hoteller ofte kræver kopi af kreditkort som depositum ved check-in.

Klima : Thailand har tropisk klima med tre forskellige årstider, som præges af monsunen. Foråret byder på høje temperaturer og høj luftfugtighed. Om sommeren/efteråret er det regntid men med varme i luften, solrige dage og sydvestlige vinde, som gør, at høje bølger og undervandsstrøm kan forekomme i havet ud for strande, som vender mod sydvest. I det sene efterår og om vinteren er her noget køligere og tørrere med nordøstlige vinde. Landet har en jævn temperatur, som normalt varierer mellem 23 og 32 grader i løbet af året med undtagelse af i den nordlige del af landet, hvor der er nogle grader køligere.

Vi bringer et vejrskema herunder med data om regn og sol , som jo nok er det de fleste kigger efter 3 .

 

Vejr og klima - Koh Samui

Der er tale om gennemsnitstemperaturer for området .

       Dagstemp.           Nattemp    
      Vandtemp    
     Nedbør    
     Regnfri dage    
      Soltimer pr. dag     
januar 29°c 24°c 28°c 100mm 24 10h
februar 30°c 24°c 28°c 73mm 23 10h
marts 31°c 25°c 29°c 106mm 23 11h
april 32°c 26°c 30°c 152mm 17 10h
maj 31°c 26°c 31°c 197mm 11 10h
juni 31°c 26°c 30°c 155mm 14 10h
juli 30°c 25°c 30°c 160mm 13 10h
august 30°c 25°c 29°c 178mm 12 10h
september 30°c 25°c 30°c 216mm 9 10h
oktober 29°c 25°c 30°c 266mm 7 9h
november 29°c 24°c 29°c 283mm 10 9h
december 29°c 24°c 29°c 177mm 19 10h

028

Koh Samui og Chaweng Beach er noget af det bedste vi ved. At sidde på terrassen ved sin bungalow direkte på stranden med en kold øl - ja ka` man ønske sig mere. Chaweng Beach er lidt dyrere at bo ved end de andre steder på Koh Samui , men prøv det :o)
 
 
 
 
 
7. Koh Tao  126
kort koh Tao

Koh Tao er en meget charmerende lille Ø som ligger i Siam bugten . Ø`en byder på mange forskellige ting - ja faktisk kan man sige at den byder på ligeså meget under vandet - som den gør over vandet. 

Hvis du vil opleve forlystelseslivet skal du opholde dig ved Øens vestkyst . Men det er faktisk også her de fleste hoteller ligger.

Fakta om Koh Tao :

Afrejse : Du kan rejse til Koh Tao hele året med rutefly og fleksibel rejselængde, hvor du kan være væk, så længe du har lyst, uden at være bundet af faste rejsedatoer.

Flyvetid : 10-12 timer til Bangkok.

Tidsforskel : Dansk +6 timer (sommertid +5 timer).

Transfer til hotellet : Flyet lander i Bangkoks lufthavn, derfra videre med indenrigsfly til Koh Samui (ca. 50 min). Hurtigfærge fra Koh Samui til Koh Tao - overfarten tager ca. 1 time og 30 min. Transfer indgår normalt ikke i rejsens pris, men kan bestilles sammen med rejsen hos din rejseudbyder.

Strande : Finkornede sandstrande. Stor forskel mellem høj- og lavvande. De thailandske myndigheder har fjernet liggestolsudlejning, caféer og alle andre former for kommerciel virksomhed fra strandene.

Aktiviteter : Dykning og snorkling.

Mad og drikke : Vejledende priser:

Butik:
Coca Cola 33 cl 4 kr.
1 1/2 liter vand 3 kr.
Øl på flaske 50 cl 12 kr.
1 flaske vin 75 cl 85-95 kr.

Restaurant:
Coca Cola 33 cl 7 kr.
1 1/2 liter vand 5 kr.
Øl på flaske 50 cl 20 kr.
1 flaske vin 75 cl 160-190 kr.

Frokost: Enkel ret som Pad Thai eller stegte ris med drikkevarer fra 17 kr.
Middag: På en lokal thai-restaurant koster en hovedret fra 17 kr. og på en international restaurant 60-120 kr.


Drikkepenge: Det er almindeligt at give 10% i drikkepenge på internationale restauranter.

Gå i byen : Fredeligt natteliv.

Shopping : På Koh Tao kan du shoppe i byerne Sairee og Mae Had, men udbuddet er begrænset.

Transport : Tuk-tuk.

Valuta og kreditkort : Thailandske baht (THB). American Express, Eurocard, MasterCard og VISA accepteres de fleste steder.

Pas, visum og dansk fremmedpas : Du skal altid medbringe dit pas på rejsen, uanset om du rejser indenfor eller udenfor Schengen. Inden afrejse er det vigtigt, at du selv tjekker, hvilke regler der gælder for netop dit rejsemål. Nogle lande kræver, at dit pas er gyldigt i op til 6 måneder efter hjemrejsen. Der kan også være særlige visumregler afhængig af rejsemål, rejselængde, og hvis du ikke har dansk pas. Du finder information på Udenrigsministeriets hjemmeside. Vi vil anbefale, at du kontakter det pågældende lands ambassade/konsulat direkte, hvis du har spørgsmål til reglerne. Vær opmærksom på, at hvis reglerne for passets gyldighed, dansk fremmedpas samt visum ikke overholdes, bliver du nægtet indrejse.

Vaccinationer : Husk, at du selv har ansvaret for at kontrollere, om vaccinationer anbefales eller er obligatoriske. Kontakt egen læge eller læs mere på Udlandsvaccinationen og Danske Lægers Vaccinations Service.

El : 220 V.

Love og normer : Der findes nationale love, lokale regler og normer på dit rejsemål, som kan være anderledes end dem, vi har i Danmark. Det er dit eget ansvar at finde ud af, hvad der gælder i det land, du skal besøge. For at undgå ubehagelige overraskelser i ferien anbefaler vi dig at læse mere på landets ambassades hjemmeside samt undersøge Udenrigsministeriets rejsevejledninger.

Øvrigt : Vær opmærksom på, at visse hoteller ofte kræver kopi af kreditkort som depositum ved check-in.

Klima : Thailand har tropisk klima med tre forskellige årstider, som præges af monsunen. Foråret byder på høje temperaturer og høj luftfugtighed. Om sommeren/efteråret er det regntid men med varme i luften, solrige dage og sydvestlige vinde, som gør, at høje bølger og undervandsstrøm kan forekomme i havet ud for strande, som vender mod sydvest. I det sene efterår og om vinteren er her noget køligere og tørrere med nordøstlige vinde. Landet har en jævn temperatur, som normalt varierer mellem 23 og 32 grader i løbet af året med undtagelse af i den nordlige del af landet, hvor der er nogle grader køligere.

Vi bringer et vejrskema herunder med data om regn og sol , som jo nok er det de fleste kigger efter 3 .

 

Vejr og klima - Koh Tao

Der er tale om gennemsnitstemperaturer for området .

 

Vejret Jan   Feb   Mar   Apr    Maj    Jun    Jul    Aug    Sep    Okt    Nov    Dec 
Max temp. 31 32 33 33 31 31 31 31 30 31 31 31
Min temp. 23 23 23 25 25 25 25 24 24 24 24 24
Soltimer/dag 8 9 8 7 8 7 8 7 7 6 6 7
Vandtemp. 26 27 27 28 28 28 28 28 28 27 27 27

 121

Koh Tao har nogle MEGA lækre strande - på billedet her er vi på et resort med egen strand. Stranden er omkranset af bjerge og vi sidder helt i læ. 

 

 

 

8. Koh Phi Phi  123

kort koh Phi Phi

Drømmer du om en fremragende ferie med krystalklart vand , meget smukke klippevægge, hvide sandstrande og smukke  koralrev, så er en rejse til Phi Phi øerne oplagt. Øhavet omkring Phi Phi øerne er som et paradis uden grænser og en gave til dem, der vil smage en bid.

De skønne Phi Phi-øer : ..... På Phi Phi øerne har vandet bare en uimodståelig tiltrækningskraft, og revene lokker med hele farvespektret af koraller og fisk. Er du på ferie i Thailand i den sydlige del af landet, kan du besøge Phi Phi øerne på en endagstur, men et længere ophold kan anbefales.

Phi Phi øerne ligger ud fra den thailandske vestkyst mellem Krabi og Phuket. Øerne har flere glimrende snorkle- og dykkersteder, og ved koralrevet ud for Long Beach kan du indimellem se revhajer.

Phi Phi Leh og Phi Phi Don :Der er tale om to øer – Phi Phi Leh og Phi Phi Don - men det er kun på sidstnævnte, du kan overnatte. Her danner glitrende vand, smukke palmestrande og jungleklædte bakketoppe rammen om en idyllisk og fredfyldt ferie.


Phi Phi Leh : Phi Phi Leh er kendt for paradisstranden Maya Beach, som var kulisse i filmen The Beach, Stranden, af Alex Garland. Efterfølgende blev stranden et populært udflugtssted for rygsæksrejsende. På Maya Beach kan du udforske vikingegrotternes hulemalerier og bambusstilladser og knipse billeder blandt menneskemængden.

Phi Phi Don . Phi Phi Don blev meget hårdt ramt under tsunamien i 2004, men mange har hjulpet til med genopbygningen, og øen har noget af det smukkeste badelandskab i Thailand. En smal landtange forbinder øens større naturområder, der prydes af kalkstensklipper og indbydende strande med svajende palmer og krystalklart hav, og du kan leje snorkeludstyr overalt. Du kan også vandre rundt på øen, men terrænet er kuperet, så medbring rigeligt med vand. På Phi Phi Don er der et flot udsigtspunkt, hvorfra du kan få et kig ud over hele øen.

Ao Ton Sai-bugten :

Bådene fra Phuket, Krabi og Ko Lanta ligger til midt på den lille landtange i Ao Ton Sai-bugten. Ton Sai har flest overnatningssteder og turistfaciliteter, og her er barer, banker, dykkeroperatører og ferieresorts. På Loh Dalam Bay er en trekking sti til Phi Phi View Point, og her er også mange restauranter, barer og resorts. Yao Beach lige syd for Ton Sai har nogle naturskønne koralrev. Vil du nyde Phi Phis strande i stilhed, skal du om på øst- og nordkysten.

Smuk natur og tropeøer :Hovedparten af hotellerne på Phi Phi er bygget i harmoni med den smukke natur. Biler og veje finder du kun i den lille hovedby, og skal du rundt på øen og til de små laguner, kan du sejle med longtailbådene.

En populær tur på Phi Phi øerne er en sejltur til Phi Phi Leh, en lille naturfredet ø, hvor der er nogle af de bedste snorklesteder i Thailand. Du kan også leje en kajak og padle ud til en af de mindre strande som Monkey Beach, hvor de vilde aber er næsten tamme og tager godt for sig af majskorn og bananstykker fra turisterne. Lidt længere ude finder du også de mindre øer, Bamboo Island og Mosquito Island.

Transport: Ca. 1 1/2 times sejlads fra Krabi eller Phuket.

Vi bringer et vejrskema herunder med data om regn og sol , som jo nok er det de fleste kigger efter 3 .

 

Vejr og klima - Koh Phi Phi

Der er tale om gennemsnitstemperaturer for området .

Vejret  Jan   Feb   Mar   Apr   Maj   Jun   Jul   Aug   Sep   Okt   Nov   Dec 
Max temp. 31 32 33 33 31 31 31 31 30 31 31 31
Min temp. 23 23 24 25 25 25 25 24 24 24 24 24
Soltimer/dag 9 8 7 7 7 5 5 5 5 5 7 9
Vandtemp. 26 27 27 28 28 28 28 28 28 27 27 27

 

 

 145

Vi har besøgt Phi Phi flere gange .... en gang tog vi færgen over og købte en overnatning derovre .... vi boede i denne lille hytte på Ø`en - mega hyggeligt - synes jeg  1

dog var jeg her ikke helt enig med konen - hun ville hellere være på et af hotellerne på Ø`en - men det gjorde vi så den næste gang vi besøge Ø`en.

 

9. Koh Lanta  118

kort koh Lanta

Koh Lanta er en charmerende tropeø, hvor tiden nærmest synes at stå stille . Stedet hvor du stadig kan opleve lokalbefolkningens enkle hverdagsliv og den uspolerede natur, imens  barer og natteliv begrænser sig til bestemte områder.

Perfekt til børnefamilier :Koh Lanta er meget populær blandt børnefamilier. Mod nordvest finder du lange, brede og børnevenlige strande med finkornet sand. Længst mod  syd skifter kysten karakter og præges af små, indbydende strande, der lyser op imellem rå klippepartier. Trænger du til lidt afveksling, så brug et par dage på at udforske øen. Lej evt. en taxi for en halv eller en hel dag og og kør ned til den gamle by, hvor du kan fornemme den kinesiske indflydelse og nyd de smukke udsigtsposter på din vej.

 

Strand, strand og atter strand :

Koh Lanta, som ligger syd for Phi Phi-øerne, er en sand perle for dem, der søger rolige og smukke omgivelser. Øen har over ti fine sandstrande ud til Andamanhavet, så du kan glæde dig til skønne dyp og storslåede solnedgange til at runde de fredfyldte feriedage af med. Har du lyst, kan du besøge Koh Lantas hovedby Ban Sala Can, som er bygget på pæle på øens nordlige del. Her kan du udforske de lokale restauranter eller besøge byens marked.

Fleksible rejser :
Du kan også bestille en pakkerejse til Koh Lanta med hotel og rutefly. På den måde kan du skræddersy ferien efter dine personlige ønsker og behov, og du kan rejse hertil, når du vil - både sommer og vinter.

Forandrede strande  :
De thailandske myndigheder har i løbet af sommeren fjernet alle former for ulovlig kommerciel virksomhed fra strandene, bl.a. liggestolsudlejning og strandcaféer. Strandene er dog naturligvis lige dejlige, men serviceudbuddet kan altså være mindre end man lige forventer.

Vi bringer et vejrskema herunder med data om regn og sol , som jo nok er det de fleste kigger efter 3 .

Vejr og klima - Koh Lanta

Der er tale om gennemsnitstemperaturer for området .

 

Klimaet  Jan    Feb    Mar    Apr    Maj    Jun    Jul    Aug    Sep    Okt    Nov    Dec 
Max. temp 31 32 33 33 31 31 31 31 30 31 31 31
Min. temp 23 23 24 25 25 25 25 24 24 24 24 24
Soltimer/dag 9 8 7 7 7 5 5 5 5 5 7 9
Vandtemperatur 26 27 27 28 28 28 28 28 28 27 27 27
 
 113
Vi har besøgt Koh Lanta engang i august måned - men det var uden for sæson`en og der var ikke mange mennesker derovre - men vi fik samme gode betjening som man får i højsæson`en og vi havde området helt for os selv.
 
 
 
 

10. Koh Chang 9

kort chiang mai

Den meget smukke Ø Koh Chang .... som er Thailands næststørste Ø og ligger i den østlige del af landet - tæt på grænsen til Cambodia.Det er en tropisk ferieø med smukke bjerge, frodig regnskov, brusende vandfald, hvide sandstrande og slanke kokospalmer. Når du ikke daser i vandkanten, er andre populære aktiviteter, snorkling, dykning, vandreture eller oplevelser i den smukke natur. Udforsk f.eks. regnskoven fra en elefantryg. Gennem de senere år har rejsende for alvor opdaget øens mange attraktioner, men den oprindelige charme og den gæstfrie thailandske atmosfære er stadig intakt.

Tropisk ferieø med snorkling, dykning og ø-hop

 

Koh Chang er bare én af cirka 50 øer i Koh Chang Nationalpark, og mange af de øvrige øer byder også på et utroligt rigt undervandsliv med perfekte snorkel- og dykkerforhold. Vi anbefaler derfor at du besøger nogle af de dejlige øer i området. F.eks på en ø-hoppingtur.

Fakta om Koh Chang

Beregnet flyvetid fra København : Ca 10-11 timer til Bangkok Lufthavn og derfra skal man så videre enten med bil eller et fly. Vi vil nok anbefale at tage et fly videre - da turen i bil kan være temmelig anstrengende.  Man kan flyve videre til Trat , hvorfra man sejler over til Koh Chang.

Hvis I flyver videre fra Babgkok så vær opmærksom på, at ved indcheck hos Thai, i København, bedes I vise begge billetter og spørge om Thai kan checke bagagen hele vejen igennem til Trat. Dette er dog ikke noget Thai er forpligtet til, da det er 2 separate billetter.

Såfremt dette ikke kan lade sig gøre vil I blive nødt til at hente bagagen ved ankomst i Bangkok, og så skal bagagen checkes ind igen (på 4 sal, område F) ved videreflyvning med Bangkok Airways til Trat.

Indenrigsfly fra Bangkok til Trat tager ca. 50 min.
Når du lander i Trat skal du med bus fra Trat lufthavn til havnen tager ca. 20 min.
Med båd fra havnen til Koh Chang tager ca. 40 min.
Fra havnen i Koh Chang, tager det ca. 10 min til det første hotel i White Sand beach.

 

Spis ude : Gennemsnitsprisen for en 2-retters middag ekskl. drikkevarer er ca 50 DKK pr. person.

 
Strande: Koh Chang har mange fantastiske sandstrande, de fleste ligger på vestkysten. White Sand Beach er den mest kendte og den bredeste. Chai Chet Beach er ca. 2 km lang og har finkornet sand. Den er omgivet af tropiske områder og bjerge som ligger i baggrunden. Klong Phrao er en meget eksotisk strand, som ligger i et roligt og afslappende område.
 
Forlystelser: Det største udbud af forlystelser findes på White Sand Beach og Kai Bae, hvor der findes mange restauranter og barer. Om aftenen placeres madrasser på stranden på White Beach og der tændes levende lys.
 
Transport: Song taos som passer med færgens sejltider.
 
Sport: Vandring, kajak og rigtig gode muligheder for snorkling og dykning. Motordreven vandsport er ej tilladt da området er en nationalpark.
 
Betalingsmuligheder: Nogle restauranter og butikker tager imod de mest almindelige kreditkort. Det anbefales dog at have kontanter eller rejsechecks på sig. Der findes en bank i White Sand Beach og Chai Chet, og i byerne langs vestkysten er der hæveautomater.
 
Handicapegnet: Meget svært fremkommeligt terræn og grusveje .
 
Areal og befolkning: Koh Chang er Thailands næststørste ø og har ca. 5.000 indbyggere og et areal på 651 km2.
 
Klima: Vejret ved kysten nær Bangkok: Tropisk klima med regntid om sommeren. Meget varmt og fugtigt året rundt. Regnperioden begynder normalt i starten af maj, når den fugtige sydvestmonsun slår igennem. Kraftige regn- og tordenbyger passerer, men derimellem kommer også en del sol. Fugtigheden er derimod høj og varmen bliver tryggende. Der er mest regn i september-oktober. Regnperioden slutter oftest meget hurtigt. I slutningen af året og frem til marts er det mest tørt. Her hersker den tørre nordøstmonsun. Altså mest sol om vinteren og foråret.
 

Vi bringer et vejrskema herunder med data om regn og sol , som jo nok er det de fleste kigger efter 3 .

 

Vejr og klima - Koh Chang

Der er tale om gennemsnitstemperaturer for området .

 
Måned Maksimum Temperatur Minimum Temperatur Vand temperatur Solskinstimer        Nedbørsdage      
Januar 31 20 28 9 3
Februar 32 22 28 8 5
Marts 33 23 29 8 7
April 33 24 30 8 11
Maj 32 24 30 6 21
Juni 31 24 30 5 23
Juli 31 24 29 5 24
August 30 24 29 5 25
September 31 24 29 5 24
Oktober 31 23 29 6 19
November 31 22 29 8 9
December 31 21 28 9 3
 
 197
Koh Chang er en dejlig Ø ... den er mega meget kuperet og kørsel på Ø´en er en oplevelse for sig selv..... Ø`en byder ikke på så mange oplevelser ... men der er fred og ro hvis man ønsker dette. Strandene er perfekte.
 
 
 
11. Jomtien , Pattaya                
Jomtien mapJomtien ligger omkring 4 kilometer fra byen Pattaya og har en fantastisk ... eller måske bare en af de bedste strande i området. Klimaet er tropisk med en gennemsnits temperatur på omkring de 30 grader. Nætterne er på 20-25 grader året rundt. Jomtiens vejr er meget bestemt af monsunen med dens våde og tørre sæson . I perioden november , december , januar , februar , marts og april er det relativt tørt , mens vejret i maj , juni , juli , august , september , oktober er præget af monsunvinde , som ofte bringer kraftige men kortvarige regnskyl .
 
Ved stranden er badevandstemperaturen på 28-30 grader hele året .
 
 

Vejr og klima - Jomtien - Pattaya

Der er tale om gennemsnitstemperaturer for området . .

Måned

Maksimum Temperatur

Minimum Temperatur

Vand temperatur

Solskinstimer

Nedbørsdage

Januar

31

22

28

8

2

Februar

31

24

28

8

2

Marts

32

26

29

8

3

April

33

27

30

8

8

Maj

32

26

30

6

17

Juni

32

27

30

5

19

Juli

31

26

29

5

20

August

31

26

29

5

22

September

31

25

29

5

21

Oktober

31

24

29

6

16

November

31

23

29

7

9

December

30

22

28

8

4

 
 
Jomtien Beach
 
Jomtien er faktisk et rigtig hyggeligt sted at være . Der er ikke så mange turister og det hele er mega billigt. Stranden er fantastisk og du kan finde fine hoteller megewt tæt på stranden , til billige penge .  
 
 

......................og det var så det                  8

 
 
Det var hvad vi foreløbig havde valgt at bringe om de steder vi har besøgt i Thailand.... Efterhånden som vi kommer rundt til nye steder - vil vi supplere med nyt her på siden 
 
 
Og se så efter at komme afsted !!
 
 


LeneogPoul

 overskrift49

 

 

 Siden sidst redigeret januar 2023
 

 

 
 
 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

  

 

Siden her er pænt besøgt - men vi vil gerne ud til mange flere læsere . Du kan hjælpe os med dette ved at give os et " synes godt om " eller " del " ...... Klik lige herunder .

På forhånd tak


ihpone  

Smilets land

                                                                                                                                                                                    

ris og ros            forside 2 Skriv en kommentar til os :

Klik her

På forhånd tak

 

med venlig hilsen2

 

   mail2

mail@poullarsen.net

Vi sælger ikke rejser

og vi laver ikke rejseforslag .

 

 

Visit2

Det rigtige udstyr4

KLIK OG KØB HER

14

 

trek 66 liter 458x458

meget stort udvalg4

 

 

 

 

                                                 

            

antal besog

0255352
I dagI dag19
I gårI går32
Denne månedDenne måned1073
total for hele periodentotal for hele perioden255352
Dag med højest antal 02-25-2019 : 495
Antal gæster på siden lige nu 5
Gå til toppen