overskrift helligdage i thailand

 

Er du en af de heldige personer der har været flere gange i Thailand , ja så er du sikkert også klar over at hvis der er noget som thaierne elsker , så er det at samle familier og venner for at hygge sig og feste sammen.

Hvis du har mulighed for at deltage i sådanne begivenheder ( religiøse eller ej ) , så gør det . Det giver dig mulighed for at lære landets kultur og befolkning bedre at kende. Så spring ud i det hvis muligheden viser sig . Tag denne extra oplevelse og få denne ferieoplevelse med i bagagen hjem til Danmark 454 .

 

Set hen over et kalender år , så har man i Thailand rigtig mange muligheder / anledninger for at feste . Udover de traditionelle buddhistiske helligdage , så tager man i Thailand også gerne del i de vestlige mærkedage og således vil man i Thailand også gerne fejre både jul  , nytår og Valentines Day sammen med turisterne i landet .

På siden her vil vi prøve at lave en oversigt over helligdage og de fejringer du som rejsende i Thailand kan opnå mulighed for at deltage i mens du ferierer i " smilets Land " 464 . En del af de religiøse buddhistiske fejringer følger ikke datomæssigt den " normale " kalender som den vi kender i Danmark , og du skal derfor være opmærksom på at den enkelte fejring eller events godt kan ligge på forskellige datoer år efter år. Som regel kan du dog være sikker på ar den enkelte fejring vil ligge indenfor samme 14 dage til 3 uger - uanset hvilket år du er på ferier i Thailand.

 

nytaar thailand 700x350

Nytår Thailand

 

Nytår ( national fridag )

den 1. januar Thaierne elsker at fejre nytår og de fejrer hver år hele 3 nytår . Det første er det vi også kender her i vores verdensdel - nemlig kalenderårets start. Det andet nytår er det kinesiske nytår som ligger i den sidste halvdel af januar måned eller lige i starten af februar. Det 3. og sidste nytår er det Thailandske nytår " Songkran " som typisk ligger i april måned  332 .

 

 

 Børnenes National dag

Børnenes National Dag

 

Børnenes Natinal Dag ( national fridag )

10. januar Det er den dag hvor forældrene i Thailand tager deres børn med ud i byen og forkæler dem helt vildt.....  471

 

 

 teachers day 010

Lærernes National Dag

 

 Lærernes Natinal Dag

16. januar Wan Kruu er den dag i Thailand hvor lærerne fra skolerne bliver æret og man mindes de tidligere lærere og mentorer. Alle skolerne i Yhailand holder lukket denne dag - altså har børnene fri - men lærerne afholder forskellige minde ceremonier og teambuildings aktiviteter  41 .

 

 

 valentines day dangers in Thailand

Valentines Dag

 

Valentines Dag

14. februar  Valentines dag i Thailand falder på samme dag som i resten af verdenen og Thaierne går all-in...... Hvis du skulle være i Thailand på dette tidspunkt og er sammen med dit livs udkårne - så er det en god ide at holde et vågent øje med billboards og gratis aviser , hvis du vil finde et godt sted at spise eller få en drinks eller lignende , der kan være trængsel på restauranterne denne dag   474  .

 

 

Kinesisk nytår

Kinesisk Nytår

 

 

Kinesisk Nytår

Februar  Som i de fleste andre byer i Thailand , er der også en stor del af befolkningen i Hua Hin der er af kinesisk afstemning. Så selvfølgelig skal det kinesiske nytår fejres i Hua Hin . Og når man fejrer kinesisk nytår - så er der mange af de røde papirpanterner som hænges op over vejene i centrum af Hua Hin.  Det nøjagtige tidspunkt for fejringen af det kinesiske nytår afhænger af den asiatiske " månedskalender " , men det er i slutningen af januar eller lige i starten af februar 413 .

 

 

makka bucha

Makka Bucha

 

 

Makka Bucha ( national helligdag )

februar marts  Den måsle aller vigtigste buddhiske helligdag er denne. En kæmpe ferieoplevelse hvis du er i Hua Hin på dette tidspunkt.

 

 

 jævndøgn

Jævndøgn

 

Jævndøgn

20.marts   Den 20. marts er der jævndøgn i Thailand 400 .

 

 

 Sirindhorn

Princesse Maha Chakri Sirindhorn

 

2. April - Royal fødselsdag ( national helligdag )

2. april Hendes kongelige højhed - Princesse Maha Chakri Sirindhorn har fødselsdag denne dag. Hun er født 1955 . Sirindhorn er umådelig populær og har næsten helgen-lignende status i den thailandske befolkning . Der er også en stor del af den thailandske befolkning som håbede på at de blev Siringhorn der kom til ar arve tronen efter sin far på trods af at hun har en ældre bror som er den egentlige tronarving og som også er den nuværende konge. 

 

 

 Cakri day

Chakri Day

 

6. April - Chakri Day ( national helligdag )

6. april   Chakri dagen er dagen hvor det thailandske folk viser deres respekt og taknemmelighed til kongehuset og særligt de seneste monarker fra Chakri dynastiet.

 

 

Songkran

Songkran

 

April - Songkran - Thailandsk nytår ( national helligdag )

April   Dette er dagen som alle Thai-ere glæder sig aller mest til , nemlig det thailandske nytår Sonkran. Verdens største vandkamp , så du kan godt glæde dig til nogle sjove dage , medmindre at du altså er vandskræk .

 

  may dayjpg

May Day

 

1. Maj - Workers day ( National Helligdag )

1. maj  May Day - eller Labor day , er en helligdag i mange lande og det er det også i Thailand . Det er fejringen af arbejdstagerne.

 

 

 5. maj 2

Coronation day

 

5. Maj - Coronation day ( National Helligdag )

5.maj Denne nationale fridag i Thailand afholdes hvert år den 5. maj , hvis 5. maj falder på en søndag - vil fridagen blive givet om mandagen. Dagen er i Thailand kendt som " Wan Chattra Mongkhon " , og markerer kroningen af Kong Bhimibol Adulyadej i 1950 .

Kong Bhimibol Adulyadej har regeret i Thailand siden 9. juni 1946 , hvor han blev konge efter sin brors død . Han var verdens længst regerende statsoverhoved og den længst regerende monark i Thailands historie . Næsten 4 år efter at være blevet konge , blev Kong Bhimibol Adulyadej kronet i Grand Palace den 5. maj 1950 , hvilket gør ham til den niende konge af Chakri Dynastiet . Den første kroning fandt sted i starten af Kong Rama IV i 1851.

 

 

 ploughing day

 

 

13. Maj - Ploughing Day ( Helligdag )

13. maj Royal pløjnings Dag - denne begivenhed er ikke fast dato men sker omkring den  13. maj. Den symboliserer begyndelsen af ​​sånings perioden. Præster velsigner frø og viser symbolske furer med plov, som er trukket af bøfler. Når " Royal Ploughing ceremonien slutter " går de mennesker der deltog i ceremonien , en tur gennem furerne for at få de velsignede frø og disse formodes derefter at bringe en god høst for den kommende sæson.

Den ledende rolle plejer at blve udført ved Hans Majestæt Kongen , men i dag giver han magt til Pløjnings Herren, som er kongens repræsentant for ceremonien. Royal pløjnings ceremoni er en del af Annual landmand Day for at få de mennesker, der beskæftiger sig med landbrug til at lægge større vægt på deres såning og derved bringe lykke.

 

 

  Visakha Bucha Day 00030 Edit

Visakha Bucha day

 

1. juni - Visakha Bucha ( Helligdag )

1. juni  Der er en række vigtige buddhistiske helligdage hele året, men den mest betydningsfulde i Thailand er Visakha Bucha Day. Denne dag mindes tre definerede begivenheder i BuddHa`s liv som alle fandt sted på den dag i sjete måned som der var fuldmåne (kendt som Visakha måned). Visakha fuldmåne markerer den dag, hvor Buddha blev født, nåede hans indsættelse 35 år senere, og den dag han døde og indtrådte i Nirvana 45 år efter denne. 

Visakha Bucha Day er en helligdag i Thailand . Datoen er ikke fast, fordi det afhænger af den månekalender, men normalt falder i maj eller juni. Det er en dag, hvor de fleste thailandske buddhister vil besøge deres lokale tempel og ofre . Fordi det er sådan en vigtig buddhistisk dag i Thailand er der også begrænsninger på salg af alkohol, hvilket betyder, at nogle barer og klubber lukker hele dagen.

 

 

 solstice at stonehenge

Solhverv i Thailand

 

21. juni - solhverv ( Helligdag )

21.juni  .Solhverv i Thailand - årets længste dag for dem .

 

 

 Asalha Puja big

Asahna Bucha

 

30. juli - Asahna Bucha ( Helligdag )

30. juli  For at markere dagen, er der flere ceremonier afholdt i de buddhistiske templer i hele Thailand. Mange thailandske folk vender tilbage til deres forfædres hjem for at donere ofre til templer og lytte til prædikener. Om aftenen vil de ofte udføre en ceremoni kaldet " wian tian " , hvor de går med uret omkring de vigtigste helligdomme i templet og bærer stearinlys , røgelsespinde og lotusblomster.

I løbet af dagen synger munkene mantraer .

Asanha Bucha Day er traditionelt en populær dag for unge thailandske mænd og en mulighed for at komme ind i monkhood.

 

 

 buddhist lent day

Buddhist Lent Day

 

31. juli - Buddhist Lent Day ( National Helligdag )

31.juli   Den Buddhistiske Lent Day i Thailand er dagen efter Asalha Bucha og markerer begyndelsen af ​​den tre måneders periode hvor munkene bor i deres templer .

Og f.eks så har Byen Ubon samtidig en stearinlys festival med en parade af stearinlys og en stearinlys design konkurrence. Under denne faste brænder stearinlyse hele tiden. Denne dag er en national helligdag med virksomheder der holder lukket lukket.

Denne fridag er blevet fejret og observeret i over tusinder år.

 

 

 Mothers Day

Dronningens fødselsdag / mors dag

  

12. oktober - Dronningens  fødselsdag / Mors dag ( nation Helligdag )

12. august   Den 12. august er en national helligdag i Thailand . Denne dag fejrer man dronning Sirikit`s fødselsdag . Hvis den 12. august falder på en søndag - bliver " fridagen " flyttet til om mandagen 451 . Sirikit blev født den 12. August 1932. Sirkit mødte Rama IX i Frankrig i 1946 og da var han allerede blevet hersker over Thailand. Regentparret blev gift den 28. april 1950 - en uge før kongens officielle kroning. Flere steder i Thailand, er bygninger " markeret "  til ære deres dronnings fødselsdag . De mest pragtfulde er i Bangkok , hvor mange bygninger og gader er udsmykket med farvede lys , blomster og portrætter af dronningen .

Mors Dag blev første gang fejret i Thailand i april 1950 på en lignende måde - ved den voksende internationale fest. I 1976 blev den traditionen med Mors Dag ændret til den 12. august for at fejre fødselsdag Hendes Majestæt Dronning Sirikit. Og sådan har det været siden.

 

Chulalongkorn LoC

Kong Chulalongkorn

 

 

23. oktober - Kung Chulalongkorn day  ( national Helligdag )

23. oktober  Den 23. oktober er en national heligdag i Thailand - hvis denne dag falder på en søndag - holder man fridagen om mandagen. Dagen den 23. oktober mindes man kong Chulalongkorn ( Rama V ) som døde 23. oktober 1910 . Han var den femte momark af Siam fra " House of Chakri " og betragtes som en af de største konger as Siam ( Nu Thailand ) . Han huskes som den konge der introducerede mange sociale og politiske reformer , der hjalp til med at modernisere Siam - herunder afskaffelsen af slaveri.

Han blev kronet til konge i 1873 og reagerede landet indtil sin død i 1910 . Han var kendt af det siamesiske folk som Phra Phuttha Chao Luang . I sin ungdom blev Rama V undervist i engelske og vestlige skikke af Anna Leonowens. Hendes erindringer om hendes tid i Siam kongelige hof blev genfortalt i bogen, 'Anna og kongen af ​​Siam "af Margaret Landon. Bogen var grundlaget for den populære Broadway musical og film, The King og I.

Offentlige kontorer og banker (undtagen dem i indkøbscentre) lukket på dagen .

 

 

 

 krathongs in the water

Loy Krathong

 

 

 

 25. november - Loy Krathong  

 25. November  Lys fra hundredevis af stearinlys glimter fra vandet. Hvert lys bærer bønner og ønsker som er sendt ned af floder og vandløb. Fejr Loy Krathong sammen med din familie og skab varige minder og om din fantastiske tur til Thailand.

Loy Krathong er en af Thailands vigtigste helligdage . Den nøjagtige dato for dette event er bestemt af den Thailandske månedskalender. Datoen er forskellig hvert år. Normalt falder denne i november - men kan variere lidt fra by til by..... så tjek op på dette hvis du ønsker at opleve dette. Loy Krathong kæmper mod Songkran festivalen ( som afholdes tidligere på året ) - om at blive den vigtigste festival i Thailand.

Ordet " LOY " betyder " flyde " og en Krathong er en speciel Thai flydende skulptur . Den traditionelle Krathong er fremstillet af en banan træstamme , som derefter er blevet dekoreret med foldede bananblade og blomster i indviklede tårnhøje designs . De kan finde hundredvis af Krathongs i boderne omkring i de vigtigste Krathongs områder. Ofte sælger skolebørn eller familie disse Krathongs for at lave lidt forretning på dette. De vil endda også have Krathong konkurrence i skolen for at se hvem der kan lave den smukkeste og mest kunstneriske " flyder " . Nu til dags er bananstammen erstattet af styrodoam ( skum-plast ) , eller brød ( bagt i form af en traditionel Krathong eller en sød flydende skildpadde ) . Disse er naturligvis miljø venlige , så alt i alt er dette måske et bedre valg.

Bor du på hotel - så spørg personalet på hotellet om hvor de anbefaler dig et fejre Loy Krathon på den destignation hvor du er. De kan hurtigt sende dig det rigtige sted hen. Du kan også kigge i brochurer og lignende og måske ud fra dette vælge din favorit eller flere. Når du kommer til et sted med Krathongs - så sæt dig tæt på vandet , så at du kan se de lokale Thai`ere sætte deres Krathongs i vandet. Først tænder de røgelsespinde og stearinlys ( disse sidder allerede i ders Krathongs ) . Køb evt. èn selv og gør det samme..... sæt den i vandet " med dine ønsker " . Den vil så bære dine problemer væk og tilbude dig ønsker og drømme med bønner og glødende stearinlys . Følg den sejlende Krathongs så længe du kan.

Loy KrathongUdover disse flotte flydende Krathongs vil der også være flyvende lanterner ... store papirlanterner der svæver op i himlen ligesom en luftballon . At se hundredvis eller tusindvis af disse flyve op mod himlen - er ganske enkelt bare helt super " FANTASTISK " . Du kan nemt finde disse lanterne til salg i området og selv sende en af disse op. De lokale vil meget gerne hjælpe dig med at få den sendt.

 

 

  Kings Birthday 5th Dec 2014

Kings Birthday

 

 

5. december - The King's Birthday / Fathers day ( national helligdag )

5. december 2  Thaierne elsker/elskede den nu afdøde tidligere monark Kong Bhumibol Adulyadej , som sad på tronen i hele 7 årtier og som tilbragte det meste af sit liv på sommerpaladset i Hua Hin. Netop derfor valfarter mange thaier hvert år til Hua Hin på kongensfødslesdag . Den 5. december er samtidigt er “fars dag” i Thailand.

 

constitution day showing respect

 Constitution day

 

10. december - Constitution Day ( national helligdag )

10. december   Dagen hvor thaierne fejrer demokratiet og landets overgang fra det absolutte- til det konstitutionelle monarki.

 

 

 Christmas

Jul


 24. december - Jul i Thailand ( national helligdag )

24. december   Thaierne fejrer som sådan ikke jul, i hvert fald ikke som vi kender det i Danmark. Alligevel vil du i slutningen af december altid se juleudsmykning overalt i Thailand. På trods af at de fleste thaier bekender sig til den buddhistiske tro - ja er de som altid åbne over for andres traditioner.....


 

Vi har her prøvet - efter bedste evne 1 - at opridse alle helligdage i Thailand . Datoerne på disse dage " flyder " lidt fra år til år , så derfor er det en god ide , hvis du vil ned og opleve nogle af disse dage , at tjekke op på datoen .

 

Held og lykke

 

 

 

 

Siden sidst redigeret februar 2017

Siden her er pænt besøgt - men vi vil gerne ud til mange flere læsere . Du kan hjælpe os med dette ved at give os et " synes godt om " eller " del " ...... Klik lige herunder .

På forhånd tak


ihpone  

Smilets land

                                                                                                                                                                                    

  

ris og ros            forside 2 Skriv en kommentar til os :

Klik her

På forhånd tak

 

med venlig hilsen2

 

   mail2

mail@poullarsen.net

Vi sælger ikke rejser

og vi laver ikke rejseforslag .

 

 

Visit2

Det rigtige udstyr4

BARE KLIK HER

 

trek 66 liter 458x458

meget stort udvalg4

 

 

 

 

188

 

De 25 mest

                                                 

            

antal besog

0238391
I dagI dag56
I gårI går52
Denne månedDenne måned1449
total for hele periodentotal for hele perioden238391
Dag med højest antal 02-25-2019 : 495
Antal gæster på siden lige nu 4
Gå til toppen