Oplevelser ved Mae Hong Son

001

Du skal ikke være ikke bange for at bruge de små informations-kontorer der ligger overalt på gaden i Thailand - de er OK 

 

cirkler2

 

Igennem de mange år vi har rejst i Thailand , har vi jo selvfølgelig været på et utal af ture og udflugter. Vi har tidligere haft èn side her på hjemmesiden , som har fortalt om alle disse muligheder for udflugter , som de forskellige egne byder på. Denne side er med tiden blevet temmelig stor og kan virke lidt uoverskuelig . Derfor har vi valgt at fordele disse udflugtsmuligheder på sider , hvor de naturligt hører hjemme . Her er vi altså kommet til Songkhla og du kan her se hvad du kan opleve i Songkhla. Vi skriver ikke KUN om de ting vi selv har oplevet men også om andre muligheder. Der kan sagtens være mange flere muligheder , så søg endelig også andre steder.

Husk - brug endelig de små informationskontorer der ligger på gaderne dernede. De har styr på tingene og lever op til det de siger. Og du behøver ikke hente tilbud fra dem alle på gaden - for de ringer det samme sted hen og får en pris til dig .  

Vi har sat et billede på hver udflugtsmål her på siden og teksten til dette billede - kommer lige under billedet.

Der vil først komme lidt information om Songkhla og under disse kommer udflugtsmulighederne . 

Der kan enkle steder på siden her være link til nogle små filmklip også .

God fornøjelse !!

 

Oplevelser ved Mae Hong Son

 

Oplevelser ved Mae Hong Son

 

Oplevelser ved Mae Hong Son

Songkhla er en provins i det sydlige Thailand .

Areal : 7.394 km²

Befolkningsantal : 1.433.000 ( 2018 ) 

Songkhla-provinsen ligger på den sydøstlige kyst af Thailand , cirka 950 km syd for Bangkok . Mod syd grænser provinsen mod Yala og det nærliggende Malaysia . Selvom byen Songkhla er provinshovedstaden , er Hat Yai både større og mere kendt . Byerne er blandt de største i det sydlige Thailand og kan næsten opfattes som modsætninger af hinanden . Hat Yai er en relativt hurtig by med store virksomheder og omfattende shoppingmuligheder. Havnebyen Songkhla er en mere støjsvag by med flere kulturelle elementer. De mest almindelige religioner i området er islam og buddhisme, og befolkningen består hovedsageligt af ( muslimske ) thailændere og kinesere. De forskellige etniciteter og religioner har begge bidraget til områdets unikke madkultur.

Når det kommer til traditionelt håndværk, betragtes bomuldsstoffer som mest typiske for provinsen. Stofferne, som ofte er af høj kvalitet, fremstilles manuelt og sælges blandt andet på øen Koh Yo. Øen er forbundet med fastlandet med en bro, og en bustur fra Songkhla tager cirka en halv time.

Vi vil herunder vise nogle attraktioner i dette område . Der kommer selvfølgelig nogle templer - men der vil også være andet . Thailand har lige omkring 41.000 templer - så dem har vi opgivet at beskrive .... men måske der kommer et par stykker undervejs  .  
 
 
 
cirkler2
 
 

 

Oplevelser ved Mae Hong Son

 

Oplevelser ved Mae Hong Son

1Lad os starte med National Parkerne i Songkhla - så er vi ligesom kommet i gang . Songkhla har èn Nationalparker . Nationalparker er en fortrinlig måde at udforske Thailands natur på med vandrestier, der fører dig til smukke vandfald og fantastiske udsigtspunkter over jungleklædte bjerge og dale. Der er også mulighed for at overnatte i nationalparkerne.

Der er jo ingen grund til at opfinde " den dybe tallerken " når den er opfundet . Vi lavede for et stykke tid siden et helt afsnit omkring National Parker i Thailand og det var faktisk et stort stykke arbejde . Vi vil derfor ikke skrive om disse parker igen - men blot henvise til dette afsnit . Vi nævner navnene på parkerne og viser link til disse .

For at komme til afsnittet skal du klikke her : National Parker i Syd Thailand

Derefter ruller du ned på siden og finder følgende park :

 

 

07   Khao Nam Khang

 

 

cirkler2

 

 

Oplevelser ved Mae Hong Son

Oplevelser ved Mae Hong Son

 

1Hat Yai Municipal Park ligger på Kanchanawanit Road og ca. 6 km fra byens centrum på Hat Yai-Songkhla Highway . Parken er et populært rekreativt sted for de lokale beboere og er smukt dekoreret med farverige blomster . Med en pavillon midt i søen , en voliere og madboder er parken det perfekte sted at tilbringe en fredelig aften . Yderligere attraktioner inkluderer en statue af kong Rama V , der er placeret ved foden af ​​bjerget nær volieren , en bjergtop Brahman-helligdom og en jadestatue af Guan-yin , den kinesiske gudinde , ved den sydlige ende . 

 

Åben :  Mandag, tirsdag, onsdag, torsdag, fredag, lørdag, søndag

Åbningstider : 06:00 til 21:00

 

Hat Yai City Municipal er beliggende i Hat Yai-distriktet i Songkhla , og dækker et område på 1 kvadratkilometer . Det er 945 kilometer væk fra Bangkok by , 27 kilometer væk fra Songkhla by og 60 kilometer væk fra den thailandske-malaysiske grænse ( Sadao-skik ) .

 

Højdepunkter i parken :

1. Hat Yai Science and Astronomy Center ( Astronomical Observatory )

Det er et afsluttet astronomisk og videnskabeligt læringscenter fuld af teknologiske værktøjer , herunder udstillingslokaler , biograflokaler og observatorium , der opfylder børns fantasi og deler viden til dem , der interesserer sig for astronomi .

Centret er åbent dagligt fra 09.00 til 20.00 i Hat Yai Municipal Park . Indgangsgebyret er kun 20 baht.

2. Monumentet af kong Rama V.

3. Brahman-helligdommen

4. Gud statuer

5. Statuen af ​​Guan-yin

6. Phra Buddha Mongkol Maharaj

7. Hat Yai Ice Dome

Hat Yai Ice Dome tilbyder isskulpturer skabt af højt kvalificerede billedhuggere fra Harbin City i Kina . Temperaturen indeni er minus 15 Celsius ( -15 ° C ) .

Det er åbent dagligt fra 09.00-21.00 i Hat Yai Municipal Park . Indgangsgebyret er 200 baht for thailandske besøgende , 100 baht for børn ( ikke over 150 cm. ) og 300 baht for udenlandske besøgende og 150 baht for børn .

8. Hat Yai-svævebane

Hat Yai-svævebanen er en nylig tilføjelse til Hat Yai-parken og er den første svævebane i Thailand , der tilbyder en bekvem og trendy måde at rejse fra Phra Buddha MongkolMaharaj til ThaoMahaPhrom med den garanterede standard fra Europa . Det tager kun 2 minutter og 30 sekunder at køre . I mellemtiden vil besøgende også opleve den smukke udsigt over Hat Yai-byen .

Det er åbent dagligt fra 09: 00-20: 00 på Phra Buddha Mongkol Maharajand ThaoMaha Phrom-stationer . Indgangsgebyret er 100 baht for thailandske besøgende , 50 baht for børn ( ikke over 150 cm. ) Og 200 baht for udenlandske besøgende .

 

 

cirkler2

 

 

Oplevelser ved Mae Hong Son

Oplevelser ved Mae Hong Son

 

1Dette tempel ligger på en bjergtop ikke langt fra byen . Det er et unikt tempel , da det er helt bygget af rustfrit stål . Når man træder ind , kan man føle den kølighed og ro, som synes ideel til selvmeditation . Der er to korte trapper, der fører op til toppen af​​templet . Uden for hovedtemplet er der også forskellige stål- og Buddha-strukturer. Jeg vil anbefale denne attraktion for dem, der kan lide templer og et roligt sted . 

 

cirkler2

 

 

Oplevelser ved Mae Hong Son

Oplevelser ved Mae Hong Son

1Det er blot èt af de fantastiske indkøbs-steder i Hat Yai beliggende nær Hat Yai Bus Station , og det ligger langs hovedvejen til Songkhla . Hvis du mangler noget at foretage dig i Hatyai en aften , kan du bare bevæge dig mod dette Asean Trade Market , og du vil finde mange ting at købe med hjem.

Der er ca. 100 boder med alt fra tøj , ure , dekoration , tilbehør , tasker , legetøj til børn , malerier til mad og drikke . Asean Trade Bazaar er en god oplevelse til en aften .

Åbningsdage - onsdag til søndag.Åbningstider - 1700 til 2200.

 

cirkler2

 

 

Oplevelser ved Mae Hong Son

Oplevelser ved Mae Hong Son

 

1Det er et stort marked i Hat Yai centrum . Mange varer " koster næsten ingenting " , såsom mange af de varer der er importeret fra Malaysia .

 

 

cirkler2

 

 

Oplevelser ved Mae Hong Son

Oplevelser ved Mae Hong Son

 

1Songkla Old Town ligger i området Mueang District med tre vigtige veje , der er vigtige for byen , det vil sige NakornNok Road (Out of town road) , NakornNai Road (Inside the town road) og Nang Ngam (beauty queen road) . Byen Songkla dateres tilbage til for 200 år siden , og lå vest for søen Songkla kaldet " byen Songkla på Son Cape Side " indtil 2358 f.v.t. det blev udvidet mod øst i området Bo Bo Subdistrict kaldet " City Songkla af Bo Yang Side " . Allerførst var der to veje , det vil sige NakornNok Road , som var den ydre vej ved siden af ​​Songkla-søen og NakornNai Road , som var vejen i byen , senere blev den tredje vej bygget kaldet vejen med ni værelser eller byen med ni værelser til fejringen af ​​byens søjle , som senere blev kaldt Beauty Queen-vejen . I dag opretholder Nakorn Nok-vejen , Nakorn Nai-vejen og Nang Ngam-vejen er stadig traditionel unik . Der er kinesiske rækkehuse , kinesisk-portugisiske klassiske bygninger , spiritushuset Guan Yu , Nang Ngam Hotel ( skønhedsdronningens hotel ) , gammelt træhotel dekoreret med udsøgt træindgraveret mønster, herunder Hokkien kinesiske rækkehuse blandet med andre bygninger langs begge sider af vejen . Nogle bygninger blev renoveret af nymalet , dog blev de ikke ændret i struktur , hvilket man så reflekterede over den vigtige by med hensyn til politisk og økonomi , der går tilbage til Thonburi-tiden . Morevoer, det er byen ved siden af ​​havet , der fører til at blive påvirket af kultur fra forskellige racer blandet med specifik kultur i Songkla . Selvom moderne handel i dag flyttes til centrumbasen i Had Yai-distriktet , betyder al den gamle bygning , der er tilbage i hele byen , velstanden i gamle dage og langvarig harmonisk mange slags kultur . se og smag en masse lækre thailandske , kinesiske , internationale desserter i Songkla Old Town . Især på Nang Ngam-vejen eller tidligere navngivet vejen til ni værelser er den fyldt med lokal mad og dessert , som er berømte og unikke for vejen . Der er thailandsk dessert , isbutik , gammel kaffebar , dampet bolleforretning . Du bør ikke gå glip af at prøve Loy Island-risgrød , gryderet af Kietfangshope (Koyao) , som er kinesisk gryderet , der spiser med varm dampet bolle eller pigtailnudler , andnudel og vietnamesisk pølse , To millioner butikker, der sælger Sampannee , Ki-Mod, Thong Eke , omrørt hirse , Tien Sod dessert , som er gammel dessert der næppe er set i nutiden .

 

cirkler2

 

 

Oplevelser ved Mae Hong Son

Oplevelser ved Mae Hong Son

 

1Wat Hat Yai Nai , et af byens største Buddha-templer, ligger i nærheden af ​​byens centrum på Phetkasem Road . Tæt på Khlong U Taphao-broen er det kun cirka 15 minutters kørsel fra det flydende marked Khlong Hae . Wat Hat Yai Nai er et tempel uden vægge og har massive multi-tag-niveauer , og dets indviklede udvendige design gør det til et formidabelt syn langt væk . Det fremstår som en kæmpe pavillon med søjler og et traditionelt thailandsk tag . Templets centrum for tiltrækning er Phra Phuttha Hattha Mongkhon . Det at være 10 meter bred , 15 meter høj og 35 meter lang , gør den til verdens tredje største liggende Buddha . Ud over at se denne fantastiske statue ved Wat Hat Yai Nai , kan du også købe fra nogle af de varer, der er til salg, såsom joss-pinde og små statuetter .

 

Oplevelser ved Mae Hong Son

 

Tag en tur ind i Wat Hat Yai Nai

Der er en helligdom og mausoleum inde i Wat Hat Yai Nai bag den enorme liggende Buddha . Når du kommer ind , finder du hundreder af cubby huller omkring væggene , der indeholder de afdøde folks aske . Nogle af dem har fotografier af beboeren sammen med andre detaljer såsom deres fødselsdato og dødsdato . Inde i mausoleet finder du en formueindbetaling . Indsættelse af en 5 eller en 10 Baht-mønt får hjulet til at dreje rundt . Når hjulet stopper fuldstændigt , stopper markøren på et bestemt nummer. Der er nummererede hylder på hver side af enheden, der hver indeholder en formue skrevet på et stykke papir . Hvis du tager den ene ud, der svarer til dit nummer, får du en nøjagtig oversigt over hele dit liv.

 

cirkler2

 

Oplevelser ved Mae Hong Son

Oplevelser ved Mae Hong Son

Gammel mand på en cykel på et hus-maleri i Songkhla

1Songkhla i det sydlige Thailand nær Hat Yai har en voksende samling af vægmalerier af god kvalitet malet på siden af ​​bygninger.

Det meste af gadekunsten i Songkhla ligger i " Songkhla Old Town " , som er et område med bygninger der er op til 200 år gamle beboet af og beboet af et tæt pakket samfund af stort set thailandske-kinesiske og thailandske muslimer , hvoraf mange , hvis forfædre kom til Songkhla i det 18. og 19. århundrede , da det var en velstående og vigtig havn med handelsforbindelser over hele Asien .

 

Om Songkhlas Street Art

I 2016 blev en beslutning truffet af Songkhla-provinsguvernøren Songphol Swadtham om , at der skulle laves 15 vægmalerier på huse langs tre veje i den gamle bydel ( Nok Road, Nakhon Nai Road og Nang Ngam Road ) som led i et projekt for at øge turismen . Målet var at efterligne den positive effekt af Street Art installeret i Penang som en del af George Town Festival i 2012 . Andre byer i Thailand, især Phuket Town , har prøvet den samme strategi med gode resultater med hensyn til stigende besøgende.

 

Oplevelser ved Mae Hong Son

Street Corner Coffee Stall vægmaleri i Songkhla

Disse første 15 vægmalerier blev designet af kunststuderende fra Silapakorn University og Thaksin University med bistand fra personalet på Magic Eye 3D Museum i Hat Yai.

 

Oplevelser ved Mae Hong Son

Skibsmaleri i Songkhla

Med hensyn til de temaer og teknikker , der bruges til at skabe vægmalerierne , er gadekunst i Songkhla en del af en bredere voksende sydøstasiatiske gadekunstbevægelse , som er mest tydelig i bycentre i Malaysia og Thailand , men sværere at fange i andre kontinentale sydøstasiatiske lande som Laos , Vietnam og Cambodja , hvor myndighederne har været tilbageholdende med at se fordelene ved god gadekunst ved at transformere nedslidte områder . Et af de vigtige kendetegn ved den sydøstasiatiske gadekunstbevægelse er at vende hovedet mod troen på, at offentlig kunst på vægge er en indikator for byens forfald , i byer som Songkhla og Ipoh har gadekunsten været en del af et forsøg på at forynge de byer, der lider langsommere i deres lokale økonomier.

 

Oplevelser ved Mae Hong Son

Anden Verdenskrig Flymaleri i Songkhla

Et spændende og andet definerende kendetegn ved den sydøstasiatiske gadekunstbevægelse er, at emnet på vægmalerierne relaterer til historien og kulturen på det sted, hvor kunstværket er placeret, og vigtigst af alt er emnet ofte den trivielle dag til dag for aktiviteter af de lokale beboere . Mundane aktiviteter som at spise et måltid , gå på kaffe , rejse rundt i byen og så videre er det , der giver et sted sin unikke karakter lige så meget som den fysiske arkitektur i et bylandskab.

 

Oplevelser ved Mae Hong Son

Hund jagter katte vægmaleri i Songkhla

Vægmalerierne i Songkhla har alle en betydning , og for de besøgende , der studerer dem , giver den mening og indsigt i byens historie og identitet . For eksempel er det store vægmaleri af et gammeldags fragtskib en påmindelse om , at Songkhla brugtes til en større skibshavn , vægmaleriet af en RAF Bomber er en påmindelse om , at Songkhla var , hvor japanerne invaderede Thailand , et lanceringssted for angreb på de britiske kolonier på den malaysiske halvø og Burma , vægmaleriet af Nang Talung skyggedukker klædt i dragter er en påmindelse om en ældre sydlig Thailand kulturel identitet.

 

Oplevelser ved Mae Hong Son

Nang Talung Characters in Suits vægmaleri i Songkhla

Et tredje kendetegn ved den sydøstasiatiske kunstbevægelse , der er tydelig i Songkhla street art , er teknikken til at forbinde billedet til placeringen ved at bruge ægte tredimensionelle objekter som en del af en todimensional repræsentation . Malede katte klamrer sig til ægte vindueskanter , og malerier af gadehjørne kaffebåse er faktisk malet på begge sider af et fysisk gadehjørne.

 

Oplevelser ved Mae Hong Son

  Monster fototapet i Songkhla

Et fjerde kendetegn er brugen af ​​humor. Mange af fototapeterne i Songkhla er lunefulde. I det store og hele forsøger folk i Sydøstasien ikke at tage alt i livet for alvorligt, og heller ikke sydøstasiatiske gadekunst.

 

cirkler2

 

 

Oplevelser ved Mae Hong Son

Oplevelser ved Mae Hong Son

 

1Hovedtemplet i komplekset er en stor bygning designet efter Mahābodhi-templet i Bodhgaya , som har thailandske relieffer i folkestil på ydervæggene til første og anden etage og kinesisk stil på tredje sal . Templet præsenterer derfor en blanding af indiske , kinesiske og thailandske stilarter i dens rigtig mange forskellige kompositionselementer . På bagsiden af ​​templet er hulekomplekserne , som har en blanding af statuer og andre elementer .

 

cirkler2

 

 

Oplevelser ved Mae Hong Son

Oplevelser ved Mae Hong Son

 

1Gylden havfruestatue , der skildrer en saga af en berømt thailandsk digter fra det 19. århundrede , står som et symbol på byen . Historien om en smuk havfrue skræmt af en ung fisker inspirerede denne bronzeskulptur , bygget i 1966 og angiveligt bragte held og lykke . Nyd havbrisen og havudsigten , mens du besøger det ikoniske vartegn , og tag et par fotografier med det - bare vær forsigtig , når du klatrer de glatte klipper . Mens du er i området , skal du overveje at udforske de mange butikker og restauranter i nærheden , herunder souvenirbutikker , hvor du kan købe et nipsgenstande for at minde dig om dine rejser .

 

 

cirkler2

 

 

Oplevelser ved Mae Hong Son

Oplevelser ved Mae Hong Son

1Det er et af de smukkeste vandfald i det sydlige Thailand og Songkhla-provinsen . Det har 7 niveauer . Det smukkeste niveau er det tredje niveau kaldet Ton Ngachang , da strømmen adskilles i toher , og det ligner et par elefanttænder . Vandfaldet er i området omkring Ton Nga Chang Wildlife Sanctuary . For at se hvert niveau skal du gå mere end 1 km . Hvert niveau har forskellige navne.

1.Ton Ba-Ikke langt væk fra parkeringsområdet. Ikke egnet til afslapning i vandet, da det kun har gennemstrøm og ikke en sø .

2.Ton Pliew-200m langt fra første niveau . Det er en sø, der er velegnet til leg . Strømmen falder fra en 20 m høj klint. De to vandløb mødes ved en sø . Let at nå.

3. Ton Nga Chang - Det smukkeste niveau . Det må du ikke gå glip af . 15 minutters gang fra andet niveau . Ruten er ret stejl . I søen er der en stor klippe i centrum . Du kan se landskabet nedenfor ved at sidde på klippen , da dette niveau er højt.

4. Ton Dam-700m. høj

5. Ton Nam Ploi-1050m høj

6. Ton Rue Si Koi Bo-1300m høj

7. Ton Med Chun-1550m.

At Komme dertil med bil : Fra HadYai , Songkhla-provinsen, skal du tage Phetkasem Rd. (HadYai-Ratphum), drej til venstre ved km. 13 til Ton Nga Chang Wildlife Sanctuary og fortsæt i cirka 13 km. Den samlede afstand er 26 km.

 

 

cirkler2

 

 

Oplevelser ved Mae Hong Son

Oplevelser ved Mae Hong Son

 

1Dannok er en smuk by der er strategisk er placeret ved grænsen til Malaysia i Songkhla-provinsen syd for Thailand . Her er et menneskeskabt vidunder af MBI International Group med sjove attraktioner og aktiviteter for besøgende i alle aldersgrupper .

Blænd dine øjne med vores Light Up Your Life Lantern Landscape og udforsk vores nye attraktioner samt forlystelsesparker i den asiatiske kulturby . Slap af og lad dig forkæle med et velfortjent ophold på vores hotel , spis alt hvad du kan og nyd en bred vifte af asiatiske delikatesser i madgaden , tilbring dine unge nætter på vores barer og klubber med en forfriskende drink eller løft dit sind , krop og sjæl med en himmelsk massage og spa . Der er meget mere at se frem til bl.a. Safari World , Happy Farm , et indkøbscenter med over 600 boder og et nyt hotel med balinesisk touch . En oplevelse du absolut ikke må gå glip af . 

 

cirkler2

 

 

Oplevelser ved Mae Hong Son

Oplevelser ved Mae Hong Son

 

1Klonghae Floating Market er placeret i Khlong Hae i Hat Yai . For at komme derhen kan du tage lokal transport fra Hat Yai City .

På det flydende marked pakker sælgere deres varer på små både og skubber lidt til hinanden for at være opmærksom på købere inde på land ved ​​kanalen . Der er et stort antal leverandører, der sælger et stort udvalg af lokal thailandsk mad og snacks .

Markedet har også en kampagne for miljøet , da sælgerne bruger bambusrør , kokosnøddeskaller og lerpotter i stedet for at bruge plastposer eller skumkasser.

 

cirkler2

 

 

 

Oplevelser ved Mae Hong Son

 

 

 

Siden sidst opdateret marts 2021

 

 

 

 


ihpone  

Smilets land

                                                                                                                                                                                    

  

ris og ros            forside 2 Skriv en kommentar til os :

Klik her

På forhånd tak

 

med venlig hilsen2

 

   mail2

mail@poullarsen.net

Vi sælger ikke rejser

og vi laver ikke rejseforslag .

 

 

Visit2

Det rigtige udstyr4

BARE KLIK HER

 

trek 66 liter 458x458

meget stort udvalg4

 

 

 

 

188

 

De 25 mest

                                                 

            

antal besog

0238387
I dagI dag52
I gårI går52
Denne månedDenne måned1445
total for hele periodentotal for hele perioden238387
Dag med højest antal 02-25-2019 : 495
Antal gæster på siden lige nu 3
Gå til toppen