klippet overskrift2 PAS

 Måske sker det at du mister dit pas på din rejse? Men bare rolig , vi giver her gode råd der kan hjælpe dig!

 

 

 

2018 02 0098

 

Du sidder måske og nyder en drink sammen med vennerne på en bar eller på et marked . Måske du er på vandretur i bjergene eller en hel anden oplevelse . Pludselig dukker en tanke op i dit hoved : Hvor er mit pas ? .

Du skynder dig at tjekke din taske , og du tjekker dine lommer , men her er ingen pas .

PANIK !! 6

Du aner lige nu ikke om dit pas er blevet stjålet eller om du har tabt det - det eneste du med sikkerhed ved er , at du nu er i udlandet uden en gyldig legitimation . Hvad kan du gøre i sådan en situation ?

Tyveri eller tab af pas i udlandet er et af de mest irriterende problemer du kan komme ud for på din rejse . Vi vil her prøve at komme med et par tips til hvordan du undgår at komme i den siyuation .

 

Før du rejser :

 

kopi

 

1Tag kopier

Før du starter på din " drømmerejse " , så er det en god ide at finde ud af om det land du skal besøge , har nogle krav der siger at du altid skal kunne identificere dig . Hvis svaret er " Ja " her , kan du altid bede om en bekræftet kopi ( i lande som f. eks. Mozambique er det nok med bekræftet kopi af visumsiden )

I andre lande som er mindre udviklede og hvor politiet er kurrupt og af og til forsøger at tjene en extra skilling , kan du få en bøde igen og igen , hvis du ikke bærer dit pas på dig på alle tidspunkter . I sådanne tilfælde er det en god ide at rejse med både ID-kort og pas , og at efterlade èt af disse to dele i sikkerhed på hotellet som du bor på .

Thailand har modsat Danmark legitimationspligt. Det betyder, at alle skal kunne identificere sig med billed ID i tilfælde af at f.eks. politiet beder om det. Der kan også fra tid til anden være razziaer på diskotekter/natkulbber i turistområderne hvor politiet tjekker for stoffer, pas og overstay. Der vil manglende pas eller kopi i værste fald kunne give problemer.

 

 

taske

 

2Opbevar ID-papirer i en lille taske / pung tæt på kroppen

 Og hvor er så det mest sikre sted at opbevare ID-papirer / pas ? .... Vi vil foreslå at du opbevarer disse i en lille pung / taske nær kroppen . Hvis du kun har pas og papirer i din pung / taske vil den ikke bule ud og være ubehageligt gå rundt med .

Og ja - vi ved godt at det lidt irriterende at gå rundt med dette på destinationer hvor der er meget varmt , men det kan være det værd . 

 

mail

iphonw mail

 

3Send dig selv en kopi til din mail

Nogen gange må man godt være lidt smart . Du kan sende en kopi af pas og ID-kort som en PDF-fil til din egen mail adresse . I tilfælde af tyveri eller tab , skal du blot printe denne fil ud - og WUPS ..... du har nu en ny kopi .

Du kan også lave kopier af alle rejse dokumenter , og have dem med som print , eller som tidligere nævnt - sende dig selv en mail med filerne .  

 

 

 

På rejsen : Når passet er væk

 

 

stolenpassport

 

Skulle du være uheldig at miste eller får dit pas stjålet så lad være med at gå helt i panik , du skal blot gøre følgende :

 

police27

 

 

4Få lavet en politirapport

Registrerer dit ID-kort eller pas som stjålet eller tabt , så snart du opdager at du har mistet det.

Politiet skal udstede en kopi af din anmeldelse og det er med dette dokument du kan anmode om nye identifikationspapirer . Dette eksemplar kan så tjene som et rejsedokument , men aldrig som identifikation . Glem ikke at få det anmeldt hos det danske politi når du kommer hjem , så at dit dokument kan blokeres igen . Dette gøres til din danske " hjem-politistation " ...... se mere på : www.politi.dk  

 

 

Ambassade

 

 

5Besøg nærmeste ambassade eller konsulat

Den kopi du fik ved anmeldelsen af mistet pas - tager du med og så besøger du den danske ambassade eller konsulat på din destination . Her kan de lave et midlertidigt pas til dig .

Vi viser her en liste fra Udenrigsministeriet over ambassade , konsularet og andre kontaktpunkter i hele verden . Denne liste er utroligt anvendelig for danskere på rejse - klik her : Find os i verden

 

 

forsikring

 

 

 

6Vær opmærksom på ukendte aktiviteter

Og det der måske også er godt at vide - er at selv om at du har blokeret dit tabte identifikationsbevis hos det danske politi efter din hjemkomst , så kan dine personlige data stadig ende i de forkerte hænder . F.eks. kan nogen forsøge at optage lån eller handle i dit navn . 

Hvis dette sker , er det godt at have dine originale politirapporter , f. eks. til fremvisning hos forsikringsselskaber .

 

 

Afslutningsvis skal vi måske lige nævne at nu har vi - som det fremgår af denne hjemmeside - rejst til Thailand 2 gange om året siden 2005 - og vi har aldrig været ude for tyveri eller har tabt pas ....... Men det sker jo nogle steder ....

 

Chock smiley

 


ihpone  

Smilets land

                                                                                                                                                                                    

  

ris og ros            forside 2 Skriv en kommentar til os :

Klik her

På forhånd tak

 

med venlig hilsen2

 

   mail2

mail@poullarsen.net

Vi sælger ikke rejser

og vi laver ikke rejseforslag .

 

 

Visit2

Det rigtige udstyr4

KLIK OG KØB HER

14

 

trek 66 liter 458x458

meget stort udvalg4

 

 

 

 

188

 

De 25 mest

                                                 

            

antal besog

0245768
I dagI dag18
I gårI går23
Denne månedDenne måned18
total for hele periodentotal for hele perioden245768
Dag med højest antal 02-25-2019 : 495
Antal gæster på siden lige nu 1
Gå til toppen