overskrift udflugtsmuligheder Nong Khai

001

Du skal ikke være ikke bange for at bruge de små informations-kontorer der ligger overalt på gaden i Thailand - de er OK 

cirkler2Igennem de mange år vi har rejst i Thailand, har vi jo selvfølgelig været på et utal af ture og udflugter. Vi har tidligere haft èn side her på hjemmesiden, som har fortalt om alle disse muligheder for udflugter, som de forskellige egne byder på. Denne side er med tiden blevet temmelig stor og kan virke lidt uoverskuelig . Derfor har vi valgt at fordele disse udflugtsmuligheder på sider, hvor de naturligt hører hjemme. Her er vi så kommet til Nong Khai og du kan her se hvad du kan opleve i Nong Khai og omegn. Vi skriver ikke KUN om de ting vi selv har oplevet men også om andre muligheder. Der kan udover denne side sagtens være mange flere muligheder, så søg endelig også andre steder.

Husk - brug endelig de små informationskontorer der ligger på gaderne dernede. De har styr på tingene og lever op til det de siger. Og du behøver ikke hente tilbud fra dem alle på gaden - for de ringer det samme sted hen og får en pris til dig.  

Vi har sat et billede på hver udflugtsmål her på siden og teksten til dette billede - kommer lige under billedet. Mange af udflugterne kan også besøges ud fra andre destignationer end dem vi skriver .Vi har nummereret de forskellige muligheder - men de kommer i helt vilkårlig rækkefølge.

Der vil først komme lidt information om Nong Khai og under disse komme udflugtsmulighederne . 

Der kan enkle steder på siden her være link til nogle filmoptagelser .....

God fornøjelse !!

 

alt her på siden Nong Khai

 

hvad ved vi om nong khai

 

map nong Khai rai

Nong Khai er en provins i det nordøstlige Thailand.

Areal : 3.027 km²
Befolkningstal : 522.103 (2018)

Provinsen Nong Khai ligger i den nordlige del af Isaan, øverst i Thailands nordøstlige hjørne. Her slanger provinsen sig cirka 200 kilometer langs Mekong-floden, der agerer grænse til Laos.

De fleste turister i Nong Khai stopper blot en dag eller to i provinsens hovedstad, der også hedder Nong Khai, på vej til eller fra Laos via den godt en kilometer lange Friendship Bridge over Mekong. Men Nong Khai har også andet at byde på end en grænsebro. Her er fx fred og ro, yderst rimelige priser og ingen turistfælder.

Du finder ikke mange turister uden for Nong Khai by, og selv i byen er der langt mellem vestlige turister. Det er en meget stille og fredelig by. Det er ikke her du skal hen, hvis du vil have gang i den - det meste af Nong Khai by er godt død i det allerede tidligt på aftenen. Men byen er perfekt til afslapning og genopladning af dine indre batterier.

Provinsen er blevet præget af flere forskellige kulturer, da den gennem historien har levet en omtumlet tilværelse under forskellige herredømmer, især thailandsk og laotisk. Men Frankrig har også haft herredømmet i en periode, da franskmændene i slutningen af det 18. århundrede og starten af det 19. århundrede forsøgte at kontrollere en stor del af Laos, Vietnam, Cambodja og dele af Thailand.

Tilflyttere fra de omkringliggende lande har også sat sit præg på provinsen. Da kommunisterne overtog styret i Laos i 1975, flygtede en del laoter til Nong Khai , og her findes også en del immigranter fra Vietnam og Kina .

Lang promenade

I Nong Khai by er der langs floden anlagt en meget lang promenade, hvor du på nogle strækninger kan finde spisesteder og anden underholdning. Bag et stykke af promenaden finder du det overdækkede Tha Sadet Market, hvor du kan gå på skyggefuldt indkøb. Men forvent ikke de sædvanlige souvenirboder. Butikkerne her henvender sig først og fremmest til de lokale beboere , ikke til vestlige turister.

Tingene ændrer sig ikke meget under den ugelange Naga Fireball Festival, selvom den trækker en del besøgende til byen. De fleste af de besøgende er fra andre dele af Thailand, og byen ligner sig selv, undtagen lige på en cirka 1 kilometer lang strækning af flodpromenaden. Her opstilles der boder - først og fremmest med mad og delikatesser - og der leveres underholdning i form af skuespil, sang, skønhedskonkurrencer m.m.

 Nong Khai by er som sagt en grænseby, der giver nem adgang til Laos via Friendship Bridge. Der kører grænsebusser i fast rutefart mellem de to landes grænseposter. Grænsebusserne kører kun lige over grænsen, ikke hele vejen til Laos' hovedstad Vientiane, der ligger 20 km fra grænsen. Et grænsetog kører lidt længere ind i Laos, men heller ikke hele vejen til Vientiane, omend der arbejdes på en forlængelse af jernbanen.

Der kører en bus fra Nong Khai og hele vejen til Vientiane , men tager du den, skal du sørge for at have visa til Laos på forhånd, da bussen ikke venter på dig, hvis du skal stå i kø på paskontoret. Alternativt kan du tage tuk tuk til og fra grænsebusserne. Det koster cirka 50 kroner med tuk tuk fra grænsen til Vientiane.

Du kan selvfølgelig også selv køre over grænsen - i hvert fald, hvis du er i bil. Tohjulede køretøjer har ikke lov at køre over broen. Bemærk, at der er venstre­kørsel i Thailand og højre­kørsel i Laos, der skiftes køreside i Laos.

Et 30-dages turistvisum til Laos koster 30 dollar. Uden­rigs­mini­ste­riet anbefaler, at du søger om visa på forhånd, men du kan sagtens søge om visa ved grænsen , blot du er forberedt på lidt ventetid.

Transport til og i Nong Khai

Nong Khai ligger godt 600 km fra Bangkok. Den hurtigste måde at komme fra Bangkok til Nong Khai er at flyve, selvom Nong Khai ikke har en lufthavn. Nærmeste lufthavn ligger i Udon Thani, og du kan så køre de sidste cirka 60 km med bus, minibus eller tog. Flyveturen er forholdsvis billig, da der er stor konkurrence på ruten. En billet vil typisk koste mindre end 250 kroner, hvis du kan flyve fra lufthavnen Don Mueang i Bangkok. Vil du flyve fra den internationale lufthavn Suvarnabhumi, skal du regne med en 100-kroneseddel mere, da kun Thai Airways flyver herfra.

Det er også muligt at flyve til Vientiane i Laos og så rejse til Nong Khai derfra.

Der kører tog hele vejen mellem Bangkok og Nong Khai. Turen tager 12-14 timer alt efter det valgte tog, og hvis køreplanen overholdes (det gør den sjældent). Prisen ligger på mellem 45 og 225 kroner alt efter den valgte klasse og om du har aircondition.

Du kan også tage bussen. Der kører bus direkte fra Suvarnabhumi lufthavn og fra en busstation i Bangkok. Køretiden er 9-10 timer, og prisen ligger mellem 75 og 120 kroner. Vi vil dog fraråde lange busture i Thailand .

Velankommet i Nong Khai kan du komme rundt i byen med en skylab , der er en særlig lokal udgave af en TUK TUK. Alternativt kan du leje en scooter eller en cykel. Byen er ikke så stor, og den er bakkefri, så en cykel er meget populær som transportmiddel blandt turister.

Hoteller

Hoteller i Nonh Khai er yderst rimelige i pris, selv de dyre af dem. Kun meget få koster mere end et par hundrede kroner om dagen, og du vil ikke have problemer med at finde overnatning for under 100 kroner.

Hvis du besøger Nong Khai under Naga Fireball Festival, der sædvanligvis finder sted i oktober, bør du bestille hotel i god tid !!

Vejr

Du oplever noget større temperaturudsving i Nong Khai end på turistdestinationerne i syd. December er den køligste måned med en middeltemperatur om dagen på 28,6 grader og ned til blot 16 grader om natten. I april ryger temperaturen op i nærheden af 36 grader om dagen, mens nattemperaturen topper med over 24 grader om natten i regntiden fra maj til september.

I regntiden falder der omkring 250 mm regn om måneden, august dog lidt over 330 mm. Men som andre steder i Thailand falder regnen sjældent som i Danmark med heldagsregn. Den falder mest i korte, kraftige byer og ofte om natten. Der falder stort set ingen regn fra november til og med februar.

cirkler2

 overskrift Sala Kaew Kusala kaew ku wat khaek

 

1Tag en surrealistisk rejse ved Sala Kaew Ku (Wat Khaek), som er en park dekoreret med fantastiske og underlige hindu-buddhistiske statuer. Du kan vandre mellem figurer som Buddha beskyttet af en syv-hovede slange og livets hjul, en gruppe skulpturer, der viser cyklussen fra fødsel til død . Denne usædvanlige attraktion huser også resterne af sin skaber, Luang Pu Bunleua ​​Sulilat, i en paviliong i tre etager. Afslut dit besøg ved at slentre gennem kaktushaven og slappe af ved søen for at fodre fiskene. 

 cirkler2

  overskrift issan Rum Distillery

Issan Rum Distillery 4

2Issan rumdestilleri er født af en fælles lidenskab for landbrugsrom og traditionelle produktionsprocesser kombineret med en konstant søgning efter kvalitet og aromatisk ekspertise. Stedet er beliggende i hjertet af landbrugsområdet Nong Khai i det nordlige Thailand, og her begyndte Issan Rum destilleri at opbygge holdbare partnerskaber med små sukkerrørproducenter. Vesou-friskheden kommer fra gæringsprocessen, der starter fra den dag, hvor sukkerrøret skæres. Sukkerrørsaften destilleres derefter i en kobbersøjle. Dette er den eneste måde at bevare og udvikle alle aromaer på.

 cirkler2
 
 
 overskrift Wat pho caiWat Pho Chai nong khai temple 19
 

3Dette kongelige tempel er et af de vigtigste og mest hellige i Nonh Khai. Hvis ikke du finder den udvendige arkitektur faciberende, så bare vent til du kommer indenfor. Væggene er dekoreret med smukke malerier. Buddha`en "Luang Phra Po" er delvis lavet i guld og er en af de statuer der er blevet lavet på anmodning fra den Laotisk Kong Lan Xiangs døtre . I 1778 blev denne statue + 2 andre hentet fra Vientiane i Laos og bragt hertil under kong Rama`s regeringstid. Men under transporten sank en af dem i Mekong-floden. Den tredje statue er i Wat Phatum Wanaram i Bangkok.

Hovedet af buddhaen er lavet af guld, mens kroppen er lavet af bronze. Tempelmalerierne fortæller historien om Luang Phra Po, men skildrer også mange andre historier om Buddhistisk tro.

Så er du i området , så gå ikke glip af et besøg her.    

 

cirkler2

 

 overskrift nong khai aquariumakavarium2

 

4Sirindhorn Aquarium eller Nong Khai Aquarium er det største akvarium i det nordøstlige Thailand. I en stor glasstunnel kan du se fodring af fiskene hver dag, og dette er en"vidunderlig verdensoplevelse under vandet".

Nong Khai Akvarium viser fisk fra ferskvand og saltvand. Akvariet blev bygget og åbnet den 17. november 2003, for at tjene som et center for fiskeristudier og -forskning. Målet var at fremme Nong Khai som en turistby. Med det samlede budget på 179,39 millioner baht blev byggeriet påbegyndt i 2006 og afsluttet i februar 2009. Det blev officielt indviet den 10. april 2009.

 

cirkler2

 

 overskrift friendship bridgeBro Nong Khai  Laos

 5Thai - Laos Friendship Bridge, er den første store bro over "nedre Mekong", og forbinder byen Nong Khai i Thailand med hovedstaden i Laos folks demokratiske republik, Vientiane. Australien leverede gennem det australske agentur for international udvikling, 42 millioner dollars til arbejdet med undersøgelser, design og konstruktion af broen mellem 1991 og 1994 .

Siden åbningen har "Friendship Bridge" medført fordele for de to nabolande med hensyn til deres økonomier  handel, turisme, investering, kulturudveksling, transport og logistik. Broen forbinder ikke kun de to nationer fysisk, den samler også det thailandske og Lao-folket, hvilket forbedrer forbindelserne mellem folk her.  Friensship Bridge" er derfor blevet et varigt symbol på venskab og samarbejde mellem Australien, Thailand og Laos.

Broens historie

 • 1956 - Idéen om at bygge broen over Mekong-floden for at forbinde Thailand med Laos begyndte.
 • 1988 - General Chartchai Chunhavan, som var premierminister i Thailand på dette tidspunkt, besøgte Laos. Der blev frigivet et fælles lederkommunité, der i princippet blev enige om at konstruere en bro over Mekong-floden, der forbinder Nong Khai-provinsen med Vientiane.
 • 1989 - HE Bob Hawke, den daværende australske premierminister, besøgte Thailand og meddelte, at den australske regering ville tilbyde finansiering til opførelsen af ​​broen gennem samarbejde mellem repræsentanter for Thailand og Laos.
 • Januar 1990 - Memorandum of Understanding blev underskrevet i Government House i Thailand. Feasibility-undersøgelser blev udført af de australske ingeniørfirmaer Maunsell og Partners og Sinclair Knight og Partners.
 • Oktober 1991 - Den australske regering valgte John Holland Construction Pty Ltd og Kin Sun (Thai) til at bygge broen.
 • November 1991 - Grundlæggelsesstenlægning fandt sted. Konstruktionen tog cirka to og et halvt år at gennemføre.
 • 8. april 1994 - Hans majestetkonge Bhumibol Adulyadej fra Thailand formandede broens åbningsceremoni sammen med HE Nuhak Phumsawan, den daværende præsident for Laos folks demokratiske republik, og HE Paul Keating, den australske premierminister på det tidspunkt.
 • 23. april 1994 - Den første Thai - Laos Friendship Bridge blev åbnet til offentlig brug.
 • 5. marts 2009 - En Lao-Thai jernbaneforbindelse blev åbnet over broen, hvilket yderligere forbedrede tilgængeligheden mellem Thailand og Laos.
 • 29. april 2009 - Australien sluttede sig til Laos og Thailand for at fejre 15-årsdagen for åbningen af ​​Lao -Thai Friendship Bridge.


Konstruktionsdetaljer

Med en længde på 1170 meter har broen to stk. 3,5 meter brede vejbaner, to stk. 1,5 meter brede stier og en enkelt meter sporbane, der løber i midten. Broen understøttes af seks fundamenter i flodbedet, der hver er 105 meter fra hinanden. To yderligere fundamenter understøtter broen i begge ender. Femten søjler giver støtte langs kanten af ​​begge sider af broen, otte på den thailandske side og syv på Laosiden.

Økonomiske bidrag

"The First Friendship Bridge" er vigtig for at fremme den økonomiske udvikling og styrke de gode forbindelser mellem de to lande. Den letter transporten af ​​varer, der tidligere var afhængig af et færgesystem. Broen er stadig et samlingspunkt for handel og et symbol på et australsk engagement i udviklingen i regionen.

Før åbningen af ​​broen var den samlede værdi af import og eksport ( i regnskabsåret 1993 ) gennem Nong Khai Customs House 3,6 milliarder baht . Et år senere var værdien steget med 34 pct. til 4,8 mia. Baht og til 5,3 mia. Baht det efterfølgende år . Den seneste statistik for regnskabsåret 2011 viser værdien af ​​importen og eksporten til 43 milliarder baht.

Med hensyn til transport ankom der 13.518 køretøjer, og 13.455 den anden vej via "The First Friendship Bridge" (regnskabsåret 1994). Antallet steg dramatisk i 1995, efter at broen blev åbnet med 47.293 ankomne køretøjer og 48.658 køretøjer, der afgår. I regnskabsåret 2011 ankom 419.659 køretøjer, og 424.841 køretøjer rejste via grænseposten .

I forhold til mennesker var der i regnskabsåret 1994 55.085 mennesker, der krydsede grænsen gennem Nong Khai Boundary Post ind i Thailand og 50.100 krydsede ud.  I 1995 steg antallet til 293.126 ankomster og 292.462 afgange. I 2011 var der 2.713.495 ankomster og 2.657.100 afgange.

 

  cirkler2

 

 overskrift Tha Sadet market

Sadet market Nong Khai

 6Tha Sadet Market er placeret langs Mekong-floden i Muang Nong Khai. Markedet sælger produkter fra Indokina og Østeuropa, herunder tørret mad, forarbejdet mad og redskaber, såsom elektriske apparater, tøj, ure, køkkenudstyr osv. Det er åbent dagligt fra kl 07.00-18.00.

Der er mange besøgende, både udenlandske og thailandske , og de kommer for at se og købe produkterne som er til salg her. Desuden er dette et checkpoint for lokalbefolkningen der krydser grænsen til Laos, der generelt skal gå over "The First Friendship Bridge" og igennem et kontrolpunkt.

 

cirkler2

 

 overskrift lan phaya naklan phaya nak

7Lan Phaya Nak er en stor plaza ved floden gang og er planlagt til mange lokale og officielle aktiviteter. Det er det bedste sted at se udsigten over Mekhong-floden, af både Laos og Thailand. Fantastisk sted at være både dagtid og natten. Et meget godt "foto område".

 cirkler2

 

 

overskrift wat a hong siliwas

Wat+A Hong+Silawas+10

8Lille buddhistisk tempel ved Mekhong floden, 20 km fra Bueng Karn by. Mange smukke naturlige store klipper spredt i tempel område som "rock garden". På den modsatte side af floden ligger Laos grænse.  cirkler2 overskrift Phrathat Bang Phuan

Phra That Bang Phuan

9Lao kongen af ​​Lan Chang, Sai Setthathirath I, eller Setthavong (1534-1572), var en dybtgående buddhist og opførte mange buddhistiske monumenter såsom Wat Xieng Thong i Luang Prabang og Phra That Luang i Vientiane. Efter at have flyttet sit hovedsæde fra Luang Prabang til Vientiane i midten af ​​1500-tallet, beordrede kong Setthathirath her en *stupa bygget over den gamle, som en demonstration af hans tro. Setthathiraths pagode blev kraftigt beskadiget i årenes løb og væltede i 1970. Stupaen blev renoveret af Fine Arts Department i 1976-77.

* ( En stupa er en type af Buddhistisk spir-lignende struktur fundet over mange steder i Det indiske subkontinent og i andre dele af Asien samt få steder i Vesten. Fundamentalt består en stupa af fem dele: en kvadratisk base en hemisfærisk kuppel et kegleformet spir en halvmåneformet "bule" en rund skive )

 
 

cirkler2

 

 

 overskrift Cope Visitor centre

cope visitor centre vientiane 15 690x517

 10Vietnamkrigen er stadig stærkt til stede i Laos, det land, der har oplevet de fleste bombninger af det amerikanske militær. Mellem 1964 og 1973 smed USA to millioner ton sprængstof på Laos, og effekten kan stadig mærkes i dag.

Problemet er så udbredt, en organisation kaldet COPE - forkortelse af Cooperative Orthotic & Protthetic Enterprise - blev oprettet for at hjælpe med genopretning af ofre for bomber, ved at levere tilpassede proteser, rehabiliterende tjenester og uddannelse til landdistrikterne, der er berørt af bomberne og for at forsøge at forhindre fremtidige ulykker.

For udenlandske besøgende, især amerikanere, er COPE-besøgende Center oplysende og utroligt informativt. Skyggekrigen i Laos er tydeligt præsenteret, komplet med en skulptur af en dinglende UXO lige ved indgangen. "COPE" -skiltet på siden af ​​bygningen er oprettet af brugte protesefødder. Hængende indvendigt er snesevis af udslidte protetiske lemmer, der returneres af bombeofre til gengæld for nye proteser.

Uden for bygningen er en statue af en mor og barn skabt af kasseret bombermateriale. Inde i er der en kopi i fuld skala af et landligt laotisk hus, med daglige husholdningsartikler oprettet af militært udstyr (og lejlighedsvis bombemateriale) som er kasseret af det amerikanske og europæiske militær. Det fremhæver, hvordan familier bruger bombemateriale, mens de ikke forstår den fare, det kan medføre. Billeder og historier ledsager skærmbillederne og lægger navn og ansigter til de mange tusinder af ofrene for den militære kampagne i Laos. Hvis der skulle være et sted for udlændinge at besøge i Vientiane, kan dette helt sikkert være dèt.

 

Inden du besøger stedet 

Oplysning om stedet : Besøgscentret er beliggende i Vientiane, Laos,  på en grund af Center for Medical Rehabilitation (CMR), på Khouvieng Road, på tværs af gaden fra Green Park Hotel. Følg vejen ind fra indgangen til CMR-grunden og drej til højre ved det indendørs stadion. Drej derefter lige mod den hvide bygning i slutningen af ​​vejen med “COPE besøgende Center” malet på den.

 cirkler2

 overskrift buddha parkBuddha Park Nong Khai Loads Of Statues11Sala Keoku er også kendt som Wat Khaek og ofte omtalt på engelsk som "Buddha Park", og er resultatet af en mands usædvanlige visioner og forhåbninger. Mærkelige og til tider grafiske og tankevækkende statuer er spredt over et stort, frodigt område. Lige når du tror, ​​at tingene umuligt kunne blive endnu mere mærkelig, drejer du om et hjørne og indser, ak ja..... der er masser af flere statuer at se på.

Sala Keoku blev bygget i 1970'erne, efter ønsker fra en mand kaldet Bunleua ​​Sulilat. En indfødt Nong Khai`er, og historier siger, at den sære og tilbagevendende Bunleua ​​Sulilat faldt ned i en grotte og fandt en åndelig vismand, som han derefter brugte tid på at studere med og udvikle sin egen mystiske tro. Han ønskede at bygge en stor park, der satte spørgsmålstegn ved almindelige religiøse og åndelige idealer, og som præsenterede hans egne synspunkter på livet, religionen og livet efter det. Du kan se stærke hinduistiske og animistiske påvirkninger blandet med buddhistiske ideer, samt scener,  der sandsynligvis kommer fra Sulilats fantasi. De enorme betonstatuer blev bygget ved hjælp af materialer, der blev doneret af et lille, men loyalt flok tilhængere - mange lokale og som Sulilat - "ret gale". 

cirkler2 overskrift lao experinses

lao experiences

12"Lao Experienses"  - fokuserer på Lao-madlavning og kultur i Vientiane, hovedstaden i Laos. De besøgende får også mulighed for at lære lidt om befolkningen i Laos - såsom kultur m.m. og det hele sker gennem smagsprøver og meget andet fra de friske markeder i Laos.

For booking af denne fantastiske udflugt med tur på de lokale marked og smagsprøver fra streetfood i omtrådet - så kontakt et lokalt tur-firma i onmrådet når du er der. 

 cirkler2

 

 overskrift Wat Si Muang Temple
Templos Wat Si Muang13Templet "WAT SI MUANG" er kendt for at give held og formue, og mange mennesker kommer fra nær og fjern for at bede og modtage velsignelser fra munkene. Der er flere variationer af legenden bag templet, bugner, men ifølge webstedet Tourism Laos, ofrede en ung gravid kvinde, ved navn Si, sig ved at hoppe i et hul, og en søjle blev bygget over hendes krop. Det antages, at hendes åndsvagter er "Wat Si Muang" .

Sælgere rundt om porten sælger blomster, røgelse, lys og bur i fugle (for at blive frigivet, og du donerer på den måde til templet).

Der kræves respektfuld påklædning ... kvinder med beskeden kjole, vær diskret og forstyrr ikke tilbedere eller de ceremonier der finder sted.

Wat Si Muang er også udgangspunktet for phasat pheung, en procession med vokslys, der markerer begyndelsen på Boun That Luang eller That Luang-festivalen. Det er landets største og mest betydningsfulde religiøse festival , der finder sted hvert år på fuldmånen i den 12. måned i den buddhistiske kalender ( der normalt falder i november ).

 

cirkler2

 

 

 

overskrift pha that luang 41bbe698 2445 4541 9a39 d542d709fa0a

14Pha That Luang er et helligt monument og en af ​​Laos' mest imponerende religiøse bygningsværker. Det blev grundlagt i det 3. århundrede for at huse Buddhas brystben, som blev bragt til Laos af en indisk missionær.

Den nuværende struktur blev bygget af kong Setthathirat i 1566 , efter at Vientiane blev hovedstad i Laos. En statue af den tidligere Lao-konge står foran hovedindgangen. Pha That Luang, der er 44 meter højt, har en højdepunkt dækket af ægte guld med et sæt malede tårne, der omgiver dens centrale stupa.

Luang-festivalen, som er en af ​​de vigtigste buddhistiske festligheder i Laos, finder sted hver oktober og november. Der er masser af parader, traditionelle forestillinger og religiøse ceremonier afholdt i løbet af de 3 dage (og nætter).

Templet ligger 4 km nordøst for det centrale Vientiane og kan let nås med tuk tuk eller cykel. Du kan leje cykler fra de fleste hoteller i byen.

cirkler2valgt at bringe nong khai

 

 

Siden er sidst redigeet januar 2023


ihpone  

Smilets land

                                                                                                                                                                                    

ris og ros            forside 2 Skriv en kommentar til os :

Klik her

På forhånd tak

 

med venlig hilsen2

 

   mail2

mail@poullarsen.net

Vi sælger ikke rejser

og vi laver ikke rejseforslag .

 

 

Visit2

Det rigtige udstyr4

KLIK OG KØB HER

14

 

trek 66 liter 458x458

meget stort udvalg4

 

 

 

 

                                                 

            

antal besog

0264755
I dagI dag23
I gårI går44
Denne månedDenne måned1493
total for hele periodentotal for hele perioden264755
Dag med højest antal 04-19-2019 : 488
Antal gæster på siden lige nu 2
Gå til toppen