udflugtsmuligheder i Lampang

001

Du skal ikke være ikke bange for at bruge de små informations-kontorer der ligger overalt på gaden i Thailand - de er OK 

 

cirkler2

 

Igennem de mange år vi har rejst i Thailand, har vi jo selvfølgelig været på et utal af ture og udflugter. Vi har tidligere haft èn side her på hjemmesiden, som har fortalt om alle disse muligheder for udflugter, som de forskellige egne byder på. Denne side er med tiden blevet temmelig stor og kan virke lidt uoverskuelig. Derfor har vi valgt at fordele disse udflugtsmuligheder på sider, hvor de naturligt hører hjemme. Her er vi altså kommet til Lampang og du kan her se hvad du kan opleve i Lampang og omegn. Vi skriver ikke KUN om de ting vi selv har oplevet men også om andre muligheder. Der kan sagtens være mange flere muligheder, så søg endelig også andre steder.

Husk - brug endelig de små informationskontorer der ligger på gaderne dernede. De har styr på tingene og lever op til det de siger. Og du behøver ikke hente tilbud fra dem alle på gaden - for de ringer det samme sted hen og får en pris til dig.  

Vi har sat et billede på hver udflugtsmål her på siden og teksten til dette billede - kommer lige under billedet.

Der vil først komme lidt information om Lampang og under disse kommer udflugtsmulighederne . 

Der kan enkle steder på siden her være link til nogle små filmklip også .

God fornøjelse !!

 

udflugtsmuligheder i Lampang

 

udflugtsmuligheder i Lampang

 

 

 

udflugtsmuligheder i Lampang

Lampang er en provins i det nordlige Thailand .
 
Areal : 32.463 km²
 
Befolkningstal :  742.883 (2018)

Lampang-provinsen er centreret om en bred dal. Igennem denne dal løber Wang-floden. Den thailandske konges hvide elefanter er bosat her, ved Thailands eneste statsstøttede elefantbevaringscenter- og det er langt den største turistattraktion i Lampan-provinsen. Ikke fordi der ikke er mange andre attraktioner i Lampang. Regionen huser mange buddhistiske templer, for det meste i burmesisk stil , hvoraf nogle indeholder de ældste tilbageværende træbygninger i landet . Arkæologiske rester fra Burma -,  Lanna - og Hariphunchai-kongerigerne findes i området, og det bjergrige landskab rummer mange naturlige attraktioner , herunder tætte skove og vandfald.

 

Vi vil herunder vise nogle attraktioner i dette område. Der kommer selvfølgelig nogle templer - men der vil også være andet. Thailand har omkring 41.000 templer - så alle dem har vi opgivet at beskrive .... men mangler du nogle på siden her - så søg på nettet . 

 


 

cirkler2

 

udflugtsmuligheder i Lampang

wat phra that lampang luang

 

1Dette gamle buddhistiske tempel har flere interessante religiøse strukturer, herunder det uden tvivl smukkeste træ-Lanna-tempel i det nordlige Thailand , den åbne Wihan Luang. Den imponerende wí hăhn (helligdom) dateres tilbage til 1476 og anses for at være den ældste stående træstruktur i landet og har et tredelt trætag understøttet af enorme teakstænger og tidlige 19. århundredes Jataka-vægmalerier (viser historier om Buddhas tidligere liv) malet på træpaneler indvendigt. 

En enorm , forgyldt mon·dòp (den lille firkantede bygning med et spir) bag på wí·hăhn indeholder et Buddha-billede, der blev lavet i 1563.

Den lille og enkle Wihan Ton Kaew, nord for den vigtigste wihahn, blev bygget i 1476, mens den høje Lanna-stil chedi (stupa) bag hovedwihahn, er rejst i 1449 og restaureret i 1496, og er 45 m høj.

Wihan Nam Taem, nord for chedi, blev bygget i det tidlige 16. århundrede og indeholder forbløffende gode spor af de originale vægmalerier, hvilket gør dem til de ældste i landet.

Syd for den vigtigste chedi går Wihan Phra Phut tilbage til det 13. århundrede og er den ældste struktur i forbindelsen.

Desværre er det kun mænd, der har lov til at se et Kamera obscura-billede af wí·hăhn og chedi i Haw Phra Phutthabaht, en lille hvid bygning bag chedi. Billedet projiceres (på hovedet) på en hvid klud og viser tydeligt farverne på strukturerne udenfor.

Overliggeren over indgangen til forbindelsen har et imponerende drage relief, som engang var almindeligt i de nordlige thailandske templer, men sjældent set i dag. Denne bygning dateres angiveligt til det 15. århundrede.

Uden for den sydlige port til Wát er der nu tre museer. Den ene viser for det meste festivaludstyr og nogle Buddha-figurer. Det anden, kaldet Emerald Buddha House, indeholder en række forskellige mønter, pengesedler, Buddha-figurer, sølvbetel-møtrikskasser, lakvarer og andre etnografiske genstande sammen med tre små,  stærkt guldbladede Buddhaer placeret på et alter bag en enorm repoussé sølvskål . Det tredje, et lille museum, indeholder hylder med Buddha-figurer, lakerede kasser, manuskripter og keramik, alt sammen med god tekst på thailandsk og engelsk.

 

cirkler2

 

udflugtsmuligheder i Lampang

wat phra that lampang luang

 

1Vi har lavet et helt afsnit med nationalparker her på hjemmesiden, hvor vi har gjort meget ud af at beskrive disse. Vi vil derfor ikke gentage dette her - men blot henvise til dette afsnit. Du kommer til afsnittet ved at klikke på linket her og gå til Nationalpark nummer 21 :

 

Afsnit 36a. Region Nord Thailand

 

21   Chae Son

 

 

cirkler2

 

 

udflugtsmuligheder i Lampang

wat phra that lampang luang

 

1Ved bredden af ​​Wang-floden i den lille by Lampang ligger Wat Phra Kaew Don Tao, ligger byens vigtigste tempel.

Byen blev grundlagt i det 7. århundrede, hvilket gør den til en af ​​de ældste byer i Thailand. Den blev påvirket af Mon, Shan, Burmesisk og Lanna Thai kultur,  hvilket er meget tydeligt i Wat Phra Kaew Don Tao templet, som er en blanding af Lanna , Burmesisk og Shan stilarter.

Templet blev bygget i det 14. eller 15. århundrede, sandsynligvis på stedet for et tidligere mon-tempel, der ifølge en lokal legende blev bygget af søn af dronning Chama Devi fra Hariphunchai-kongeriget (nutidens Lamphun ) i det 7. århundrede.

Wat Phra Kaew Don Tao er et vigtigt tempel, fordi det husede Emerald Buddha-billedet, Thailands mest hellige Buddha-billede i det 15. århundrede i en periode på 34 år.

 

Phra Kaew Don Tao Buddha-billedet .

Templet husede også en andet meget æret Buddha-statue, Phra Kaew Don Tao, der blev støbt i det 16. århundrede. Ifølge den lokale legende blev en dame ved navn Mae Suchada, der boede i området for århundreder siden, tilbudt en vandmelon af en munk, der var kommet fra himlen. Da hun åbnede vandmelonen, fandt hun en stor grøn ædelsten, der derefter magisk blev transformeret til en Buddha-statue med navnet Phra Kaew Don Tao. Legenden siger også, at templet blev grundlagt på selve stedet for denne begivenhed. Statuen er nu placeret i et andet tempel i Lampang, Wat Phra That Lampang Luang.

wat phra that lampang luang

En statue af Phra Mae Thorani

 

 

Strukturer på tempelkomplekset . 

Strukturerne på tempelområdet viser en interessant blanding af Lanna, Shan og Burmesiske arkitektoniske stilarter.

 

Chedi, mondop, ubosot og viharns . 

Den ældste originale struktur i Wat Phra Kaew Don Tao er chedi. Den imponerende 50 meter høje struktur består af en hvid firkantet base med et cirkulært, forgyldt spir ovenpå. Chedi'en, der hedder Chedi Phra Boromathat, forankrer hårrester af Buddha.

I en helt anden stil er den burmesiske mundop, der blev bygget i 1909. Den åbne struktur med et 7-trins, meget udsmykket dekoreret Pyatthat-tag blev bygget af velhavende burmesiske indvandrere, der var ansat i en Teak-træs handel og har bygget mange burmesiske klostre i Lampang-området. Mondops interiør, der er dekoreret med farverige glasmosaikker, huser et buddha-billede i Mandalay-stil.

Den store ubosot, bygningen, hvor munke ordineres, blev bygget i 1924. Det flerlags tag er toppet med lange chofahs, dens frontfacade er udførligt dekoreret i Lanna-stil.

Viharn Phra Non blev bygget i 1926. Viharn har et tag med flere niveauer med elegante chofahs i enderne og en indviklet dekoreret frontfacade i Lanna-stil . Inde er et tilbagelænet Buddha-billede, der symboliserer Buddhas overførsel til den endelige Nirvana. I et hjørne af tempelkomplekset er der et andet mindre Lanna stil viharn med et flerlags tag.

 

Statue af elefanten, der bar Emerald Buddha . 

En statue af en hvid elefant med en lille pavillon på ryggen minder om Emerald Buddha-billedet, der blev lavet her af en elefant i det 15. århundrede. Statuen blev opdaget i Wat Phra Kaew-templet i Chiang Rai , da chedien, hvori det blev placeret, blev ramt af lynet. I 1434 beordrede kongen af ​​Lanna, at statuen skulle føres til sin hovedstad Chiang Mai . Elefanten, der bar statuen, men besluttede dog at gå til Lampang i stedet. Efter at dette var sket flere gange, besluttede kongen at efterlade statuen i Lampang, hvor den blev placeret i Wat Phra Kaew Don Tao-templet. Statuen blev i templet indtil 1468, da det blev ført til Chiang Mai til Wat Chedi Luang.

wat phra that lampang luang

Elefanten, der bar Emerald Buddha

 

 

cirkler2

 

 

udflugtsmuligheder i Lampang

wat phra that lampang luang

 

1Thai Elephant Conservation Center (TECC), der blev grundlagt i 1993 under Royal Patronage, tager sig af mere end 50 asiatiske elefanter i en smuk skov, der er bekvemt placeret nær den berømte by Chiang Mai. Ud over at være en spændende turistoplevelse er TECC også kendt for sit banebrydende arbejde inden for bevarelse og videnskab. TECC huser også stolt seks af HM King Bhumibols ti hvide elefanter i Royal Elephant Stables .

Åbningstider: 8:30 - 16:30

Vi besøger altid steder med elefanter når vi er i Thailand. Vi kommer ikke de steder hvor der er elefant-ridning - men kun de steder hvor elefanterne har det godt . Snyd ikke dig selv for denne oplevelse . 

Herunder kan du se et filmklip fra et andet sted hvor vi har besøgt elefanter .

 

Klik på pilen i billeder for at starte filmen .

You must have the Adobe Flash Player installed to view this player.
 

  I nederste højre hjørne af billedet kan du vælge stor skærm 

 

 

cirkler2

 

 

udflugtsmuligheder i Lampang

wat phra that lampang luang

 

1Kad Kong Ta Street Market, det gamle marked, en af ​​de største kunstneriske attraktioner i Lampang. Dette navn er afledt af ordet by, "Kad" betyder "marked", "Kong Ta" henviser til "Tok Ta Nam" som en kombination . "Marked i Tok Ta nam" på grund af at det gamle marked ligger langs Wang-floden i Rattanakosin-perioden under kong Rama V. Kad Kong Ta eller det kinesiske marked, der er et stort kommercielt centrum. Det er et travlt økonomisk område med købmænd fra mange etniske grupper, herunder thailandske, kinesiske, burmesiske og vesterlændinge, hvilket skaber en kulturel blanding. Det åbenlyse er "International Architecture". Der er det centrale thailandske hus, Lanna hus, burmesisk hus, og det mest fremtrædende er det kinesiske stil hus og det vestlige honningkage-hus. Som et resultat af det ser de gamle klassikere attraktive ud for teenagere indtil i dag. "Det Gamle markeds samfund" er stedet for lokalbefolkningen. Hvis du rører ved varerne på markedet, vil du forstå den enkle måde de er lavet på. Besøg markedet mandag til fredag ​​for at opleve den gamle by, køb en souvenir eller mad . Kom lørdag - søndag ...og "Walking Street" Lampang venter på dig !

 

cirkler2

 

 

udflugtsmuligheder i Lampang

wat phra that lampang luang

 

Vi har lavet et helt afsnit med nationalparker her på hjemmesiden, hvor vi har gjort meget ud af at beskrive disse. Vi vil derfor ikke gentage dette her - men blot henvise til dette afsnit . Du kommer til afsnittet ved at klikke på linket her og gå til Nationalpark nummer 5 :

 

Natinal Parker i Nord Thailand

 

Doi Khuntan1

 

cirkler2

 

udflugtsmuligheder i Lampang

wat phra that lampang luang

 

1Nong Kra Ting Park er en af ​​turistattraktionerne i Lampang-provinsen. Parken er beliggende i landsbyen Baan Nam-Toang, Tambon Bo-Haew, Amphoe Muang, Lampang, der støder op til Lampang provinsstadion og Office of Disaster Prevention & Mitigation-area 10. Nong Kra Ting Park betragtes som den største park i Lampang med Kra Ting monument statue (Kra Ting kendt som 'Bull' på thailandsk) beliggende midt på stedet. I dag er parken under opsyn af den provinsielle administrative organisation. Inde i parken er der en stor lagune, fuld af en række fisk. Nong Kra Ting Park er også et træningsrum og et løbsområde for sportsgrene som mini-halvmaraton. Hvad angår transport, fra Lampang by, så kør over Pattana Pak Nuea-broen, og kryds Mae Wang-floden. Følg derefter ruten Lampang-Amphoe Hang-Chat. Det er cirka 3 kilometer før du når destinationen. Som et afslapningsrum nær byen kommer Lampang-lokalbefolkningen normalt her for at lave aktiviteter som jogging, svømning og vandcykling. Bortset fra mini-parkerne til afslapning har stedet også restauranter og drikkevarebutikker, der er åbne dagligt fra 8 til 20.

Nong Kra Ting Park er behagelig kølig med nuancer af forskellige planter, der er rig på gigantiske træer og sæsonbestemte planter. Der er en 6 meter bred asfalteret vej omkring haven, hvor de besøgende kan gå, løbe, træne og cykle. Der er en stor krystalklar lagune med en krydsende bro til den lille høj i midten, hvor besøgende kan slappe af med picnic-kurven i en skyggefuld kølig atmosfære. For yderligere at tiltrække turister har provinsens administrative organisation Lampang renoveret stedet, plantet flere træer, ryddet de snavsede grøfter, indtil de er blevet rene og klare. Embedsmændene sigter mod at gøre Nong Kra Ting Park til en af ​​de mest perfekte parker i Lampang. Til den seneste renovering er fortovet blevet repareret ved at lægge nye mursten rundt om grøfterne og lagunen og plante forskellige blomstrende planter for at tiltrække Lampang-folk og dets turister. De nye tiltag var rettet mod at tiltrække flere mennesker til at besøge, fremme parken som turistattraktion og give et smukt skyggefuldt afslapningsrum i Lampang. Hovedformålet med at holde haven i perfekt stand er at opretholde et afslapnings- og motionssted for mennesker og også for at udvikle parken som en storslået turistattraktion. Desuden er der en anden anvendelse som at afholde mange aktiviteter ved specielle lejligheder, såsom på børnenes dag m.m. Det er vigtigt, at der i fremtiden kan være begivenheder som Tegningskonkurrencer, Fotokonkurrencer, Sangkonkurrencer for børn , unge og almindelige borgere osv.

 

cirkler2

 

 

valgt at bringe Lampang

 

Sidst opdateret januar 2023

 

 

 


ihpone  

Smilets land

                                                                                                                                                                                    

ris og ros            forside 2 Skriv en kommentar til os :

Klik her

På forhånd tak

 

med venlig hilsen2

 

   mail2

mail@poullarsen.net

Vi sælger ikke rejser

og vi laver ikke rejseforslag .

 

 

Visit2

Det rigtige udstyr4

KLIK OG KØB HER

14

 

trek 66 liter 458x458

meget stort udvalg4

 

 

 

 

                                                 

            

antal besog

0255354
I dagI dag21
I gårI går32
Denne månedDenne måned1075
total for hele periodentotal for hele perioden255354
Dag med højest antal 02-25-2019 : 495
Antal gæster på siden lige nu 4
Gå til toppen