udflugtsmuligheder i Nan

001

Du skal ikke være ikke bange for at bruge de små informations-kontorer der ligger overalt på gaden i Thailand - de er OK 

 

cirkler2

 

Igennem de mange år vi har rejst i Thailand , har vi jo selvfølgelig været på et utal af ture og udflugter. Vi har tidligere haft èn side her på hjemmesiden , som har fortalt om alle disse muligheder for udflugter , som de forskellige egne byder på. Denne side er med tiden blevet temmelig stor og kan virke lidt uoverskuelig . Derfor har vi valgt at fordele disse udflugtsmuligheder på sider , hvor de naturligt hører hjemme . Her er vi altså kommet til Nan og du kan her se hvad du kan opleve i Nan og omegn. Vi skriver ikke KUN om de ting vi selv har oplevet men også om andre muligheder. Der kan sagtens være mange flere muligheder , så søg endelig også andre steder.

Husk - brug endelig de små informationskontorer der ligger på gaderne dernede. De har styr på tingene og lever op til det de siger. Og du behøver ikke hente tilbud fra dem alle på gaden - for de ringer det samme sted hen og får en pris til dig .  

Vi har sat et billede på hver udflugtsmål her på siden og teksten til dette billede - kommer lige under billedet.

Der vil først komme lidt information om Nan og under disse kommer udflugtsmulighederne . 

Der kan enkle steder på siden her være link til nogle små filmklip også .

God fornøjelse !!

 

Oplevelser ved Mae Hong Son

 

Oplevelser ved Mae Hong Son

 

Oplevelser ved Mae Hong Son

 Nan er en provins i det nordlige Thailand .

Areal : 11.472 km²
Befolkningstal : 478.989 (2018)
 
Den afsides beliggende Nan-provins med sit vilde landskab blev først tilgængelig for cirka hundrede år siden , og selv for den thailandske befolkning har den været under radaren helt frem til slutningen af 1900-tallet . Den nordlige Nan-provins er stadig kendetegnet af uspolerede og genuine landskaber. Her har du mulighed for at opleve landsbyer blandt bølgende bjerge på afsidesliggende steder, der er hjem for over 10 etniske grupper samt Tai Lue-kulturen og dens etniske arv.
 
Mens Nan-provinsens har bevaret sin rå skønhed og autenticitet, er udvikling og modernisering også nået frem til dette hjørne af Thailand . Med Nan Nakhon Lufthavn med fly til og fra Bangkok og Chiang Mai er det nu blevet nemmere end nogensinde at udforske den afslappede gamle provins’ charme med dens små , men kulturelt rige landsbyer , store rismarker , kaffeplantager og majestætiske bjerge . Tai Lue-kulturen stammer fra området, og dens arv er i høj grad til stede – du kan bl.a. nyde en kop kaffe på Ban Tai Lue Café midt i en rismark . Tai Lues omtalte væveteknik og traditionelle stof- og tekstilprodukter finder du hos Lamduan Textile.
 
 
Vi vil herunder vise nogle attraktioner i dette område . Vi vil ikke gøre så meget ud af templerne , dog vil der sikkert dukke et par stykker op . Thailand har omkring 41.000 templer - så det har vi opgivet at beskrive .... men mangler du nogle på siden her - så søg på nettet . Vi fortæller lidt om hvad der ellers er i området . 
 

cirkler2

 

Oplevelser ved Mae Hong Son

Oplevelser ved Mae Hong Son

 

1Wat Phu Min er et kongeligt tempel beliggende i Phra Nakhon , nu Nai Wiang-underområdet , nær Nan National Musuem . Ifølge Nan-kronikker blev templet bygget af Phra Chao Jettabutrabhrama , herskeren over Nan-kongeriget , 6 år efter hans styre i 1696 . Oprindeligt optrådte templet i den nordlige krønike som "Wat Brahmin" , men senere afviger navnet til 'Wat Phu Min " Det mest berømte og gamle kongelige tempel i Nan-provinsen med næsten 400 år gammel . Turistattraktioner inkluderer den eneste bygning i Thailand med fire gavlender , som om den ligger bag på to nagas . Bygningens øst-til-vest-side bruges som Phra Viharn , mens den nord-mod-syd som ubosot . Wat Phu Min kan også findes på 1 baht pengeseddel , der blev brugt under anden verdenskrig . Vægmalerierne inde i viharen kaldes Hoob Tam, skabt da Wat Phu Min gennemgik en stor restaurering i æraen af ​​Phra Chao Ananta Woraritdec , 1967 ( i slutningen af ​​Rama IV Era ) . Restaureringen tog 7 år at gennemføre . Restaureringen inkluderer mange mesterværker af Phu Min , såsom den berømte Pu Man Ya Man. Flere billeder vises også, såsom billedet, der viser Tai Lues livsstil , indfødte eller bjergfolk . Billedet viser den gradvise virkning , som den vestlige indflydelse har på Nan i Rama V-æraen, mærkbart kvindernes frisure og kjole i moderne vestlig stil.

I Templet " Wat Phumin " finder du nogle af Thailands mest unikke vægmalerier. De bedst bevarede malerier afbilleder buddhistiske legender og Tai Lue-folkets hverdag . Et af de mest kendte malerier , Pu Marn Ya Marn ( ” Whisper of Love ” ) , viser en tatoveret mand , der hvisker kærlige ord til en kvinde . Ifølge en lokal legende opnår du og din elskede evig kærlighed på samme måde som på vægmaleriet, hvis I ønsker det foran Pu Marn Ya Marn.

 

 

cirkler2

 

 

Oplevelser ved Mae Hong Son

 

Oplevelser ved Mae Hong Son

 

1Nan-provinsen har selvfølgelig også nationalparker. Doi Phu Kha National Park er den mest kendte og den eneste, hvor du kan finde den sjældne og smukke lyserøde blomst Chomphu Phu Kha , som blomstrer i februar. Nationalparkerne er en fortrinlig måde at udforske Thailands natur på med vandrestier, der fører dig til smukke vandfald og fantastiske udsigtspunkter over jungleklædte bjerge og dale. Der er også mulighed for at overnatte i nationalparkerne.

Der er jo ingen grund til ar opfinde " den dybe tallerken " når den er opfundet . Vi lavede for et stykke tid siden et helt afsnit omkring National Parker i Thailand og det var faktisk et stort stykke arbejde . Vi vil derfor ikke skrive om disse parker igen - men blot henvise til dette afsnit . Vi nævner navnene på parkerne og viser link til disse .

For at komme til afsnittet skal du klikke her : National Parker i Nordthailand

Derefter ruller du ned på siden og finder følgende parker :

 

32   Doi Phu Kha

 

48   Mae Charim

 

51   Khun Nan

 

53   Khun Sathan

 

cirkler2

 

 Oplevelser ved Mae Hong Son

Oplevelser ved Mae Hong Son

 

1Fra dette højtbeliggende punkt med sit bjergtempel og en ni meter lang gylden Buddha-statu e, der skuer ud over byen Nan nede i dalen , er der en enestående panoramaudsigt. Nyd de fortryllende solnedgange , der spejler sig i de forgyldte tempelbygninger . Du kan køre i bil eller gå derop ad de mere end 300 trappetrin , men det er hele turen værd.

 

cirkler2

 

Oplevelser ved Mae Hong Son

Oplevelser ved Mae Hong Son

 

1Om aftenen , hvis du ikke har nogen steder at gå hen , så tag til Kuang Mueng Nan og shoppe lidt .

Gågaden Kuang Mueng Nan ligger lige foran Wat Phumin . Den er tilgængelig lørdag aften og søndag aften fra kl. 17.00 til 22.00. Tro det , selve templet og gågaden ser ekstremt smukke ud her ved Walking street . De fleste aftner er der underholdning af en slags her.

I turistsæsonen ( november til februar ) er der ofte en scene med mere formel underholdning , men på andre tidspunkter er der uformel gadeunderholdning som sangere eller dansere , hvorefter en boks sendes rundt til donationer . Der er offentlige toiletter ved siden af ​​turistinformationsboden længere nede på gaden.

Hvad du kan købe der er for det meste mad , snack og andre måltider . Alle priser er overkommelige . Selv om du kun har et lille beløb , kan du stadig fylde din mave fuldt ud . Der er for det meste alt : stegt kylling , grillet blæksprutte , kødboller , Kanomjeen Nam Ngeow osv. En spiseplads med lave borde og måtter opstilles i det åbne område foran markedet . Det er ikke nødvendigt at skynde sig . Bare slap af og spis alt , hvad du vil.

Der er dog ikke kun mad . Der er også nogle souvenirs , som du kan købe og tage dem med hjem . Gå rundt og se alt for dig selv . Med over 300 boder skulle der være nok at kigge på .

Hvis du kommer til Nan , vil vi virkelig anbefale at inkludere en weekend , så du kan opleve dette , da det er god underholdning og maden er fremragende .

 

Hvordan man kommer dertil

Bare fortsæt lige ved hjælp af motorvej 1080 . Se efter Mahayos Road . Kør forbi Wat Suan Tan , og drej derefter til højre for at komme til Pha Kong Road og passere Nan County Office. Du finder templet på din højre side . Find din parkeringsplads, og gå derefter gågaden .... God fornøjelse!

 

cirkler2

 

Oplevelser ved Mae Hong Son

 

Siden sidst opdateret marts 2021

 

 


ihpone  

Smilets land

                                                                                                                                                                                    

ris og ros            forside 2 Skriv en kommentar til os :

Klik her

På forhånd tak

 

med venlig hilsen2

 

   mail2

mail@poullarsen.net

Vi sælger ikke rejser

og vi laver ikke rejseforslag .

 

 

Visit2

Det rigtige udstyr4

KLIK OG KØB HER

14

 

trek 66 liter 458x458

meget stort udvalg4

 

 

 

 

                                                 

            

antal besog

0249430
I dagI dag0
I gårI går82
Denne månedDenne måned82
total for hele periodentotal for hele perioden249430
Dag med højest antal 02-25-2019 : 495
Antal gæster på siden lige nu 3
Gå til toppen