overskrift jul i Lalandia

 

Julen er jo en af de højtider , som de fleste danskere nok ser frem til . Det er den tid på året hvor man hygger sig sammen med familien og får noget god mad . Jeg kan huske da jeg var mindre , da var det jo altid gaverne man så frem til . I vores familie , da jeg var barn , husker jeg ikke at vi fik så mange gaver , man vi fik næsten altid det vi ønskede os . Min far var selvstændig håndværker og jeg husker kun , at vi havde det fint og jeg synes ikke at der manglede noget i vores hjem . Og jeg husker også at vi børn ( vi var fire drenge) skulle købe julegave til vores forældre . Dengang handlede far og mor ved en lille købmand , som lå tæt på vores hjem og alt hvad de købte blev skrevet ind i en bog hos købmanden og så kom far èn gang om ugen og betalte regningen .

Vi fire drenge var altså ude og købe julegave til far og mor og vi var havnet nede ved købmanden , som jo var den eneste som man kunne handle ved i nærheden , ellers skulle vi ind til Sindal , men der var 5 kilometer ind – så det var langt væk . Vi havde fået samlet lidt penge sammen og stod nu nede ved købmanden og havde fundet en ting , som far og mor skulle have , men vi manglede et par kroner i at have penge nok til gaven . ” Pyt ” sagde købmanden …. vi skriver en pakke margarine i ” bogen ” , det opdager jeres far og mor ikke 1 .

Nå men det var jo et sidespring …… vi skal tilbage til julen her i år 2019 . Lene og jeg flyttede i lejlighed i november 2018 og i denne lejlighed skulle vi bo indtil omkring september 2021 , hvor vi skulle flytte til et nyt byggeri på Banegårdspladsen i Brønderslev . Det er i øvrigt lige overfor hvor vi bor nu  . Men vores nuværende lejlighed var på 72 kvadratmeter , så der var ikke plads til de store armbevægelser . I vores familie holder vi jul på den måde at hver andet år så er hele familien samlet ….. altså svigerforældre – Lene og jeg – børn – svigerbørn og børnebørn , og det kan efterhånden blive til en flok på 18 personer screem og der skal jo god plads til at samle sådan en flok og det havde vi i huset som vi tidligere boede i på Limfjordsvej i Brønderslev . Men det ville være totalt umuligt at være i vores nuværende lejlighed .

Lene og jeg havde godt nok i efteråret snakket om hvor vi skulle holde jul i år – men vi var ikke sådan kommet frem til en løsning . Jeg tror nok at vi tænkte at der måtte dukke en løsning op på et tidspunkt Thinking2 .

I november måned ringer sønnen ” Glenn ” og spørger os om vi kunne tænke os at holde jul sammen med dem i Lalandia i Billund . Så ville han bestille et sommerhus dernede , og det syntes vi var en rigtig god ide . Det endte med at vi blev en lidt større flok bestående af Glenn & Christian + børn – Kirsten & Torsten – Tanja & Toni og så selvfølgelig Lene og jeg . Glenn bestilte et hus hvor vi kunne være alle sammen og så delte vi udgifterne til dette iblandt os .

 

15

Julefrokost i sommerhus i Skallerup

Aftenen før juleaften var vi oppe i et sommerhus i Skallerup hvor Karina & Lars ( datter og svigersøn ) + børnebørn boede i nogle dage her i julen . De skulle holde jul hos Lars` forældre i år . Dette skulle foregå i Brønderslev . Vi havde en hyggelig aften her i sommerhuset sammen med familen – mormor og morfar var også med.

Så blev det den 24. december og vi skulle til Lalandia . Glenn og Christina + børn samt Kirsten og Torsten var ankommet allerede den 23. december – men Lene skulle arbejde den 24. december til klokken 13 , så vi kørte fra Brønderslev klokken ” kort tid efter 13 ” ….. jeg havde pakket bilen og den stod klar ” på startbanen ” Taxi .

IMG 0080 1 768x576 Om formiddagen den 24. december havde Glenn ringet og spurgt mig om vi havde en juletræsfod , for den de havde taget med til Lalandia , kunne ikke holde træet og det var allerede væltet to gange . Jeg vidste vi havde en , men hvor var den Thingking ? .

Mange af vores ting var jo pakket ned i flyttekasser og stod i et depotrum i kælderen . Men jeg var nede i kælderen og fandt da også juletræsfoden ret hurtigt . Jeg sendte en SMS til Glenn med besked om at ” foden ” var fundet og at vi tog den med . Han skrev så tilbage og spurgte om vi også havde en sav .

 
 
sav
 
Pu ha da... – En håndværker det havde jeg jo squ aldrig været ……. så min værktøjskasse strækkede sig faktisk kun til en skruetrækker og en loddekolbe + en skævbider 1 …….. så det kunne jeg ikke klare – men Tanja og Toni skulle jo også med derned og Toni er håndværker – så ham måtte jeg lige have fat i .

De var heldigvis ikke kørt fra Brønderslev endnu – så jeg fangede dem midt i byen her og så fik de juletræsfoden over i deres bil og de tog så også en sav med . Det ville køre 1½ time for os og kom så selvfølgelig også frem til Lalandia den tid før os – så kunne de nå at skære træet til og få det på fod inden vi ankom .

Klokken blev 13:00 og Lene kom fra arbejde og vi kørt kort tid efter mod Billund , hvor Lalandia jo ligger .

Burger King 768x576

Vi tog ikke noget at spise inden vi kørte – for vi syntes at det var bedst at komme afsted og så kunne vi jo lige lave et ” Pittstop ” på vejen mod Billund …. og det blev så ved Burger King i Randers , vi lige holdt ind og fik en hurtig gang " fast Food " .

Jeg ved godt at Lene nu skælder mig ud når jeg nu skriver det her 1 , men så lad os nøjes med at grine lidt af situationen . Jeg har jo været i forretningslivet i meget af mit ” arbejdsliv ” – så derfor lægger man måske mere mærke til de små ting der sker ” ude i samfundet ” i butikkerne .

Vi var lige kommet ind på Burger King og vi går op til disken . Det første ekspedienten siger , før vi når at sige noget er : ” Vi lukker om 20 minutter ” 12 .

Tja – men vi havde da heller ikke tænkt os at holde juleaften der og vi svarede hurtigt tilbage til ekspedienten , at om 20 minutter var vi sikkert langt videre i vores program ….. så vi fik lige lidt mad og en kop kaffe . Vi skulle jo ikke have ret meget , der skulle jo være plads til juleanden og risalamanden senere på dagen .

 

IMG 0016 768x576

Sommerhuset i Lalandia

Vi ankom til Lalandia ved 17:30 tiden og var de sidste der ankom . Huset var et pænt stort hus og der var fire soveværelser og to badeværelser – så der var plads til alle .

siemens te657313rw eq6 768x768

 

 
 
Nåh , men vi skulle alle bidrage lidt til opholdet her – så Sjællænderne have and og flæskesteg med – Lene havde risalamande med og jeg skulle vil også bidrage med lidt – så jeg havde taget kaffemaskinen med..  ja ja man må jo hjælpe til der hvor man kan !! Men den blev nu meget polulær i dagene vi var der .
 
 
IMG 0091 768x1024
” Juletræet med sin pynt “

 

Juletræet havde fået fod på og var blevet pyntet og de første gaver var også kommet under træet .

Vi spiste ved 18 tiden og jeg ved ikke hvorfor – men jeg havde ikke fået taget et billede af bordet med alle ” gæsterne ” ….. det må være en stor fejl . Men bordet var dækket med masser af god mad ….. and – flæskesteg – med alt tilbehør til og nogle af ” vin-kenderne ” havde taget god rød vin med , så vi nød maden og vinen og hyggede os .

 

IMG 0090 768x576

Rasmus med mandelgaven …… og morfar ham til venstre 

 

Der var selvfølgelig mandelgave i risalamanden – det hører sig jo til og i år var det Rasmus som fik mandlen og mandelgaven var en hel kasse flødeboller fra Spangberg , så det var ikke dårligt .

 

IMG 0088 768x576

Pakkespil

Efter aftensmaden var der pakkespil og der kom mange sjove ting frem – efter at pakkerne blev pakket op . Her er det Toni der prøver indholdet i èn af hans pakker .

 

IMG 0099 768x576

Dans om juletræet

Klokken var vel blevet hen ved 19:30 tiden og så var tiden kommet , hvor vi alle skulle have spændingen udløst . Der blev sunget 2-3 sange og så blev pakkerne delt ud .

IMG 0105 768x576

Børnene pakker op først

IMG 0104 768x576

vente – vente ….

Efter at alle pakkerne var delt rundt – skulle man pakke op èn efter èn og det gik efter alder og man startede med de yngste og gæt lige hvem der var aller sidst  …. det var selvfølgelig mig , selv om Torsten var tæt på .

 

hyggeligt 768x67

 

 

80810953 10219384628780467 3306198758546472960 n 768x576

Lalandia

Dagen efter ( altså juledag ) gik vi alle sammen over i Lalandia , som lå meget tæt på sommerhuset . Der kører et lille tog rundt imellem sommerhusene og samler folk op og kører dem op til Vandlandet ….. men vi valgte at gå derop ….. der var nu heller ikke så langt.

 

 

18 768x576

Lalandia

Lalandia er et fantastisk sted , prøv lige at se billedet . Prøv at se den himmel du ser på billedet , den ligner fuldstændig en rigtig himmel . Men det er den ikke . Man går faktisk inde under tag , hvor der er varmt og behageligt . Man kan ikke se at himlen er kunstig .

 

 

49099482 10216551591236299 5180468335573204992 n 768x576

Lalandia

Men dog afslører den ” løsslupne ballon ” her , at himlen har en ” ende ” …… men meget flot lavet .

 

 

25 768x576

Lalandia

Lalandia dækker over et meget stort område , med restauranter , butikker , vandland , mini golf m.m. ….. på billedet her er det et pizzaria .

 

30 768x576

Lalandia

Der er en del spisesteder herinde i Laladia – her ses endnu et .

 

 

35 768x576

Lalandia

Og her har vi en mini-golf bane .

 

 

40 768x576

Lalandia

Jeg er ikke så meget til det der ” vandland ” ….. så mens de andre var trukket i badetøjet og gået ind i vandlandet , så gik jeg en tur i centret og kiggede mig om …..her kommer jeg forbi et vinterlandskab .

 

 

45 768x576

Lalandia

I dette vinterlandskab var der lavet en område med denne ski-bakke . Der var også en skøjtebane derinde . Begge dele var i et lukket område med minus-grader.

 

 

50 768x576

Lalandia

Her ses en ” guldmine ” , hvor børnene kunne prøve lykken med at finde små ” guldstykker ” i vandet .

 

 

55 768x576

Lalandia

70 768x576

Lalandia

I centret var der et spise-område , hvor man kunne sætte sig og spise lidt mad . Fra dette spise-område kunne man kigge ind i vandlandet , så jeg satte mig her med en cola og kiggede efter de andre inde i vandlandet …… men jeg fandt dem ikke  , men området er også stort .

 

 

75 768x1024

Lalandia

Mens jeg lige sad her på dette spisested – fik jeg lige et krus cola ….. jeg ville vente med at spise til at de andre var færdige i vandlandet , så kunne vi spise sammen ……. og jeg gav ” kun 50 kroner ” for dette krus cola . 

 

 

80 768x576

Lalandia

Der var et akvarie med flotte fisk i og inde bag dette akvarie kunne man se de badende gæster inde i vandlandet …… Det var meget sjovt og folk stod og ventede på , at nogle de kendte skulle kigge ud bag akvariet ….. det gjorde jeg også , men det ville være en ren tilfældighed , hvis dette skulle lykkes .

 

 

95 768x576

Lalandia

Efter at børnenørnene havde været i vandland , var de her inde i ” Monky Tonky ” land .

 

 

90 768x576

Lalandia

Det må vist være ham der hedder " Monky Tonky ” .

 

 

88 768x576

Lalandia

Inde i ” Monky Tonky ” land , kunne børnebørnene lege – løbe rundt og få noget energi brændt af .

 

 

89 768x576

Lalandia

Vi voksne kunne så lige sætte os og få en kop kaffe eller en is .

 

 

100 768x576

Lalandia

Lækker kaffe . 

 

You must have the Adobe Flash Player installed to view this player.

Herover kommer der lige et lille filmklip fra Lalandia .... kun cirka 1 minut..... HUSK lyd og vælg stort billede !! .... Tryk på pilen i billedet .

 

 

 

 

107 768x576

Lalandia

Det var blevet sidst på dagen og vi skulle tilbage til sommerhuset for at spise aftensmad …… vi tog med toget tilbage , da vi var trætte .

 

 

110 768x576

Lalandia

Børnebørnene fik lov at sidde inde i førerhuset på toget og det var noget der passede dem … her kigger Rasmus ud .

Til aften spiste vi rester fra juleaften og vi hyggede os om aftenen …… efter at have sovet der om natten kørte vi hjem 2. juledag – efter en dejlig lille mini-ferie i Lalandia og en fantastisk jul .

 

Julen 2019 768x292

Tak for denne gang og på gensyn !!

 


ihpone  

Smilets land

                                                                                                                                                                                    

  

ris og ros            forside 2 Skriv en kommentar til os :

Klik her

På forhånd tak

 

med venlig hilsen2

 

   mail2

mail@poullarsen.net

Vi sælger ikke rejser

og vi laver ikke rejseforslag .

 

 

Visit2

Det rigtige udstyr4

KLIK OG KØB HER

14

 

trek 66 liter 458x458

meget stort udvalg4

 

 

 

 

188

 

De 25 mest

                                                 

            

antal besog

0245768
I dagI dag18
I gårI går23
Denne månedDenne måned18
total for hele periodentotal for hele perioden245768
Dag med højest antal 02-25-2019 : 495
Antal gæster på siden lige nu 4
Gå til toppen