Forsidebillede Flensburg 2022

 

Du kan læse denne side på 2 måder. Du kan vælge kun at se filmen herunder - eller du kan vælge at læse hele teksten under filmen - eller du kan vælge begge dele. Tja - det var så 3 måder 1.

 

cirkler2

 

Se billederne på film: Klik på link her

(Filmen varer 12 minutter og 23 sekunder.)

 

 

cirkler2

 

 

Dagbog

I løbet af året 2022 havde jeg fået et par gavekort til Scandic hotellerne og Lene havde fået et ophold på Kværs kro - så da tiden nærmede sig jul, havde vi snakket om at vi gerne ville en tur til Flensburg for at se om der var noget juleudstilling. Vi kunne så også lige benytte lejligheden til at handle lidt ind ved grænsen. Jeg satte mig så til computeren for at booke hotelværelser. Det var egentlig meningen at vi ville være på Scandic i Sønderborg de første 2 nætter - men den bookingkode vi havde på vores gavebeviser gjaldt ikke på lørdag/søndage på Hotel Scandic i Sønderborg - men det gjorde den til gengæld i Kolding, så derfor blev det Kolding de første 2 dage. Jeg bookede herefter ophold på Kværs kro og der tog jeg også 2 dage. Opholdet her var med eftermiddagskaffe - aftensmad og morgenmad og ja så var der drikkevarer ad libitum til aftensmaden - så fint nok 1.   

3. december 2022Nu var vi så kommet til dagen hvor vi skulle afsted. Vi forlod Brønderslev ved 11-tiden og ville så tage “den længste vej” til Kolding hvor vores første ophold var. Vi tog derfor hovedvej A11 igennem Viborg og fik altså en tur ud af dette. Det var nu skønt nok at komme en anden vej end den man naturligt ville køre når man skulle til Grænsen. 

Vi kørte ind i Vejle og fik lidt frokost inden vi fortsatte turen. Cafeteria`et i Føtex i Vejle nede ved havnen er et sted vi tit besøger når vi kører til København eller grænsen. Det ligger fint i forhold til lige at smutte af motorvejen. Og sådan blev det altså ogdå denne gang. 

Da vi forlod Vejle fandt vi ud af at de gavekort vi skulle bruge til opholdet på hotel Scandic, lå hjemme på spisebordet i lejligheden i Brønderslev. Hvad gjorde vi nu ? 6… vi havde kun 20 kilometer til Kolding og 212 kilometer tilbage til Brønderslev…. Vi stoppede lige bilen et øjeblik og tænkte lidt over der. Vi kom i tanke om at hotellet jo kun skulle bruge koden på disse gavebeviser og kunne vi på en eller anden måde fremskaffe disse ville problemet være løst.. 

Tanja ( vores datter som også bor i Brønderslev ) have nøgle til vores lejlighed. Vi ringede til hende og heldigvis var hun hjemme. 

Hun kørte op til lejligheden og tog billeder af vores gavekort og sendte disse til os. Nu var situationen under kontrol og vi kunne fortsætte turen til Kolding.

IMG 5596 

Vi ankom til hotel Scandic i Kolding klokken ca. 15. Vi fik vores værelse udleveret og kunne flytte ind. Vi fik et værelse på 6. etage og det var ok. Vi var squ nu lidt trætte og tog lige et hvil på en god times tid.

Ved aftenstid kørte vi ind til Kolding storcenter hvor vi spiste aftensmad. Vi fandt en kinesisk restaurant med buffèt og det vat OK mad.

Efter aftensmaden kørte vi ind til midtbyen for at kigge os lidt om. Hvad vi ikke vidste var at der var “lysfestival” i byen. På torvet var der underholdning ved Stig Rossen og efter dette var der kæmpe fyrværkeri på havnen. Vi blev inde i byen et par timer og fik “det hele med”. Ved 21.30-tiden kørte vi tilbage til hotellet for at få varmen igen … der var virkelig koldt nede ved havnen - men nogle fine oplevelser.

 

IMG 5596

 

Det var muligt at lave kaffe på hotelværelset - så der blev lige lavet en kop kaffe og så var der en fodboldkamp på TV - der vare jo stadig VM i fodbold selv om Danmark forlængst havde forladt Qatar.

 

cirkler2

 

 

.

3. december 2022Jeg var tidligt oppe næste dag - hvilket jeg altid er når vi er på ferie eller som her på en kortere tur. Morgenmaden på hotellet var ikke klar før klokken 08:00 - så jeg gik ned i receptionen og satte mig og ventede.

Det er ellers et vældigt morgenbord det stiller op med her på Hotellet. Der mangler squ ikke noget. Det et en sjov idè man her. Der skal gerne være et flot morgenbord når vi vælger hotel - selvom man ikke er sulten her så tidligt... 

IMG 5596

 

Efter morgenmaden kørte vi ind til byen. Det var svært at finde en parkeringsplads og vi kørte en del rundt før det lykkes. Vi fandt endelig en plads og endda en hvor der ikke var P-afgift. Vi spurgte flere om vi nu kunne være sikker på at man ikke skulle betale der hvor vi holdt - men folk sagde "ja" - så det troede vi da på.

Vi gik op til gågaden - vi havde købt billetter til Koldinghus, men der var en god times tid til at vi skulle være der. Vi havde booket disse billetter på internettet i går. Man skrev inde på nettet at det var bedst at gøre dette - så det gjorde vi. 

Vi fik lige lidt frokost, som var en let omgang - vi havde jo lige fået morgenmad . 

 

IMG 5596

Efter frokosten gik vi op til Koldinghus og kom ind kort tid efter . Vi har aldrig været på Koldinghus før - så det var da ldt spænddende.

 

IMG 5596

 

Koldinghus har selvfølgelig en soændende historie hvis man ønsker at dykke ned i dette .

Der var mega meget at se på her og vi var her i cirka 2 timer . Der var omkring 30 rum med udstilling og boder og vi besøgte dem alle . Det var en rigtig fin tur . Vi har ikke mulighed for at vise alle billeder her - men har du endnu ikke set filmen som der er link til æverskt på siden her - så gør det - her er der mange flere billeder.

Efter besøget her købte vi en kage i Netto og tog tilbage til hotellet hvor vi lavede noget kaffe. Vi var ellers inde hos bageren - men "for hulen" - 22 kroner for en Kanelsnegl - det ville jeg ikke give og nu fik jeg det samme i Netto for en ti`er.

Ved aftenstid kørte vi ind til Kolding storcenter hvor vi spiste aftensmad i Bilkas Bistro . Nu siddeer du nok og tænker : Han er squ nærrig hele vejen igennem..... måske har du ret - der drejer sig jo om at strække pengene så langt de kan 90.  

 

cirkler2

3. december 2022I dag skulle vi videre til grænsen . Så efter morgenmaden på scandic kørte vi mod grænsen . Vi var i god tid, da vi først skulle være ved Kværs Kro klokken 14, så vi var lige forbi Fleeggaard for at kigge lidt . Frokosten blev indtaget ved Otto Duborg og valget faldt på en Curry Wurst hvilket var en voldsom oplevelse. Vi var først gået ind i cafeteria`et hos Fleggaard og Lene ville gerne have en Curry Wurst. Men den var udsolgt hos Fleggaard - sdå vi kørte 200 meter længere ned af vejen til Otto Duborg. Vi gik infd i Cafeteria`er her og bestilte 2 gange "XXL Curry Wurst med prommes frites". Damen ved disken gentog vores bestilling to gange og til sidst viste hun os en tallerken og spurgte engsng til om det var rigtigt at vi skelle have denne menu. Jeg tænkte : Er hunn dum eller hva` - vi havde tydeligt bestilt menuen` 168 . Da hun kom med maden til os - forstod vi hvorfor hun spurgte flere gange - hold nu kæft en portion. Men kunne vi så ikke dele ? - nej for jeg havde bestilt magen til.

 

IMG 5596

Efter frokosten kørte vi til Kværs kro hvor vi skulle have 2 overnatninger . Opholdet var med morgenmad - eftermiddags kaffe og aftensmad samt vin ad libitum . 

Vi ankom lige til eftermiddagskaffen. 

Der var aftensmad klokken 18:00 og efter maden gik vi til vores værelse og så slutningen på Robinson på TV.

IMG 5596

 

Kværs Kro er en gammel Kro ude på landet og er ok når man kun skal være derv et par dage. Vi skulle jo ud og se noget - så vi skulle jo kun være på hotellet i få timer.

 

cirkler2

 

3. december 2022Efter morgenmaden kørte vi ind til Flensburg for at se juleudstilling. Vi kom dog lidt for tidligt til byen og boderne i gågaden var ikke åbnet endnu. Vi valgte derfor at køre ud til Fleggaard for lave de indkøb som vi havde planlagt at gøre hernede ved grænsen.

Det var nu fint at vi lavede denne løsning ..... der var jo vin ad libitum til aftensmaden på Kværs Kro - så skulle vi jo ikke ud og køre efter aftensmaden 168 .

 

IMG 5596 

Efter Fleggaard kørte vi igen til gågaden i Flensburg og gik et par timer . 

Boderne var nu åbne og vi kunne gå og kigge lidt - men der var ikke den julestemning som der plejede at være i Flensburg - der manglede simpelthen folk i gaderne .

Klokken 16 kørte vi tilbage til Kværs kro .

Klokken 18 spiste vi aftensmad. Kroen serverede 3 retter mad som er vganske almindelig dansk mad .... menu`en ses herunder.

 

IMG 5596 Forrèt IMG 5596 Hovedret. IMG 5596

Vi sad lidt længere tid ved aftensmaden denne aften og nød et extra glas vin. Efter maden gik vi til vores værelse og slappede af..

 

cirkler2

 

3. december 2022

Her onsdag morgen efter morgewnmaden skulle vi jo egentlig bare hjem.

Vi var lige forbi Fleggaard igen - fordi et par af børnene havde skrevet til os og gerne ville have nogle varer med hjem - så det fik vi lige klaret og derefter gik turen hjem.

Det var en hyggelig tur og det kunne vi sagtens finde på at gøre igen en anden gang.  Vi nyder egentlig bare at komme hjemmefra og se noget andet end det man går og kigger på hver dag. Det behøver ikke være dyrt og flot - men bare noget andet.

 

cirkler2

Siden sidst redigeret februar 2023

 


ihpone  

Smilets land

                                                                                                                                                                                    

ris og ros            forside 2 Skriv en kommentar til os :

Klik her

På forhånd tak

 

med venlig hilsen2

 

   mail2

mail@poullarsen.net

Vi sælger ikke rejser

og vi laver ikke rejseforslag .

 

 

Visit2

Det rigtige udstyr4

KLIK OG KØB HER

14

 

trek 66 liter 458x458

meget stort udvalg4

 

 

 

 

                                                 

            

antal besog

0255350
I dagI dag17
I gårI går32
Denne månedDenne måned1071
total for hele periodentotal for hele perioden255350
Dag med højest antal 02-25-2019 : 495
Antal gæster på siden lige nu 6
Gå til toppen