10 tips til at overleve en lang flyvetur

 

Thai Airways c tourism thailand

En flyvetur på 10-17 timer kan føles lang

 

Hvor lang er verdens længste flyvetur ? .... Ja den er p.t. 17 timer og 15 minutter og det er turen mellem Dubai og Auckland. Det er temmelig lang tid at sidde stille på samme plads og så tillige med at være omgivet af hundreder af andre fremmede mennesker.

Men nu vil vi kun koncentrere os om Thailand her på denne side og der er flyveturen omkring 10 timer fra København til Bangkok - men det er jo også et stykke tid. Man er jo proppet ind på et forholdsvis lille areal - så sådan en tur virker jo faktisk meget utiltalende. Desværre er fly ofte den eneste realistiske måde at komme fra A til B, så de fleste gange må vi bare finde os i det 435.

Der er imidlertid nogle ting man kan gøre og vi vil her komme med nogle tips til hvordan de kan overleve flyveturen, lige fra hvad du skal lave, til og hvad du skal have på. Hvis du planlægger og pakker klogt, vil de mange timer oppe over skyerne måske "flyve" afsted . Her er 10 tips til hvordan du overlever en langdistanceflyvning.

 

1. klasse

På første klasse med Thai Air

 

Det indlysende2

  Scorer du dette flysæde, vil du nok slet ikke have noget imod at turen varer lidt længere   471.

Få en opgradering !! ... Spendèr de extra penge på en plads en klasse...... (eller to eller tre) over dit normale niveau . Den ekstra plads, den bedre mad og den flade seng på busines class, kan gøre hele forskellen for en lang flyvetur. Du vil nyde flyveturen mere , du vil få en langt bedre søvn og du vil ankomme på din distination med klare øjne og udhvilet sind.

 

 

 Bagerste sæde

De bagerste sæder

 

book smartere2

Hvis du ikke har held med at "få den eftertragtede opgradering" , så tænk dig godt om før du vælger dit sæde. Hvis du sidder foran midterskotterne i form af at de vælger at adskille flyets forskellige områder, får du ikke et sæde foran dig, men du har tilgengæld ingen plads til din håndbegage (i hvert fald ikke under take off og landing). Mange flyselskaber bruger ligeledes skotterne til lift-pladser, hvilket betyder at du kan komme til at dele pladsen med en baby. Book dit sæde helt bagerst og vil have nem adgang til kabyssen, hvor du vil kunne udføre lidt fysiske øvelser og hygge dig med personalet (hvis de har tid), men vær opmærksom på, at en plads bag motorerne kan betyde mere larm på turen . Men vi plejer altid at gøre dette. Du skal bare være hurtigt ude og bestille billetter - for andre er også klar over dette med disse pladser   380   .

 

 

 tøj på i flyet

Tag let tøj på i flyet

 

 

klæd dig klog på2Engang tog folk deres fineste tøj på når de skulle ud at flyve. De dage er for længst forbi. Alle flyver i dag, så tænk ikke på hvad andre måtte tænke om dit outfit - tænk på din komfort.

Hvad du har på afhænger ultimativt af hvor du flyver fra og hvor du flyver til, dog kan mikroklimaet i flyet variere meget, hvilket kun komplicerer tingene lidt. Og svaret bør være : lag på lag. Dejlige løse lag, som kan tages af og på uden for meget besvær.

 

 

 Drinks

Ja tak ....Bloddy Mari

 

Drinks5 HUSK VAND 424 (men køb det nu endelig først efter sikkerhedskontrollen) !! Ja, du kan få gratis vand om bord på flyet...... men det serveres i noget, der ligner et stort fingerbøl, og du skal vente på at personalet har tidtil at servicere dig. 

 

 mad

Mad i flyet

 

Hvad skal du spise2Har du husket dine snacks ? ........  Der sker noget mærkeligt med dine smagsløg, når du er højt oppe over skyerne. Kombinationen af ekstrem lav fugtighed og tryk, reducerer dine smagsløg sensitivitet op til 30%. Og ikke nok med det - men din lugtesans reduceres også betydeligt, og vi står tilbage med en rimelig pauver oplevelse, når det gølder fly-maden.
Flyselskaberne gør ellers deres bedste for at bekæmpe denne smagsfattigdom, ved at fylde flymaden med store mængder krydderier og salt . Men i kombination med vores formindskede sanser, er det svært at forvandle genopvarmet, masseproduceret mad til noget der bare ligner et drømmemåltid. Som regel står man tilbage med et måltid, der er fattigt på protein og grøntsager, men rigt på kulhydrater og sukker (ikke sundt - selv om en undersøgelse fandt ud af at kulhydratrig mad faktisk gør det nemmere at deale med jetlag). Det gode er, at du gerne må medbringe din egen mad, så husk at pakke masser af sunde snacks - såsom frugt, nødder og lidt tørret kød for at holde fysikken i god form på lange flyture.

 

 

 underholdning

Underholdning i flyet

 

 

 underholdning2Hvis du er heldig, får du nogle virkelig gode film og TV-programmer serveret på din lange flytur. Med et udbud af alt fra klassiske film til spritnye blockbustere, kan du sagtens få et par timer til at gå med at stirre på skærmen. Men efter et stykke tid vil selv de største filmfans blive trætte i øjnene.

Giv dig selv en pause med andre typer underholdning, for eksempel en bog eller en e-boglæser (uvurderlig, hvis du rejser i længere tid ad gangen - bøger optager meget plads i bagagen) . Bare at skifte fra film og TV til videospil kan være med til at bryde monotonien .

Hvis du er en kræsen film-seer, så husk at lagre nogle favoritter på din Tablèt eller smartphone. Der er ikke nødvendig med extra batteri i bagagen, da du kan lade begge dele op i flyet - eks. Thai Air har USB ladestik i sædet foran dig, du kan faktisk se det på billedet herover. 

 

op at stå3

At røre sig lidt i flyet er godt - HUSK det !!

 

 op at ståDet kan være fristende at sidde og se film i 10 timer, men det er helt sikkert ikke en god idè. I højden er vi alle i fare for at udvikle blodpropper, fordi blodet flyder langsomt igennem årene, når man sidder stille.

En meget nem måde at imødegå dette på , er at komme ud af sædet og bevæge dig omkring i flyet. Gå rundt i kabinen, gå ned i kabyssen bagerst og lav nogle benstræk, stå på tåspidser og rok frem og tilbage - og lav gerne forskellige øvelser. Kompressionssokker kan også hjælpe med at forrøge blodgennemstrømningen og reducere hævede ben. Ikke alene vil det mindske risikoen for blodpropper, du vil også være i stand til at tage dine sko på igen når du lander. 

 

 

19 things not to forget when packing for your holi 02

Det er ikke ligemeget hvordan du pakker din kuffert

 

 

pak klogt

For det første: få en god taske - helst med masser af lommer og lynlåse. Tænk grundigt over hvad du pakker. Nakkepude, ørepropper og en øjenmaske er essentielle, hvis du vil have en nogenlunde god nats søvn. Et extra sæt tøj vil gøre at du kan ankomme og stadig føle dig ren og pæn. Tandpasta og tandbørste er afgørende, når du vågner og en fugtighedscreme samt en læbepromade, vil forhindre at din hud falder helt fra hinanden. 

Da du det meste af tiden skal folde din krop sammen  og næsten dreje halsen af led for at få ting ud af din taske - bør du sikre dig at de ting du har mest brug for, ligger øverst - eller ideelt set i en separat lomme - så at du ikke behøver at tage alt ud for at finde den der ene øreptrop, som ligger i bunden af tasken .   

 

Planning

 Planlægning er godt

 

planlæg flyveturen

Undertiden kan det hjælpe hvis du bryder flyveturen op i mindre bidder. I stedet for at tænke på den som en 10 timer lang flyvetur, så sæt markører undervejs. Er du for eksempel på en 10 timer lang flyvetur, kan du sætte 2 timer af til take off og landing, så er der 8 timer tilbage. Dertil er der et par måltider - det tager andre 2 timer - så er der 6 timer tilbage . Efter lidt søvn er der 2 timer tilbage. Et par film og lidt motion og bum, så er du fremme.

Hvis du ikke er den store sovetryne, eller har noget du længe har villet ordne, så prøv at se om du kan presse det ind. Skriv et brev, en præsentation eller kom i gang med den roman, du længe har villet skrive - der er intet bdre sted at gøre det.

 

 

 tandbørste

Hygiejne er godt - også i flyet

 

 

Gør som du plejerBlot fordi du befinder dig 35.000 fod oppe i luften, behøver du ikke falde helt af på den. Faktisk bør du være endnu mere opmærksom på din personlige hygiejne. Du er jo trods alt meget tæt på mange andre mennesker i de timer.

Vask dit ansigt (brug creme efterfølgende - også selv om du ikke gør det nede på jorden), børst tænder, brug deodorant, skift undertøj og helt generelt : Gør som du plejer. Det vil hjælpe med at dufte bedre, se bedre ud of føle dig langt mere normal, når du lander.

Nogle mennesker sværger til "distinations-tid" - så snart du går ombord på flyet, kan du stille dit ur til klokkeslættet på ankomststedet og begynde at opføre dig som det faktiske klokkeslæt. Selv hvis det betyder, at du skal lægge dig til at sove, så snart du er kommet ned at sidde. 

 

 

Vi håber at disse råd kan komme vore læsere tilgode og ellers vil vi bare sige : God flyvetur !!

 

 

 

Siden sidst redigeret januar 2023

 

Siden her er pænt besøgt - men vi vil gerne ud til mange flere læsere . Du kan hjælpe os med dette ved at give os et " synes godt om " eller " del " ...... Klik lige herunder .

På forhånd tak


ihpone  

Smilets land

                                                                                                                                                                                    

ris og ros            forside 2 Skriv en kommentar til os :

Klik her

På forhånd tak

 

med venlig hilsen2

 

   mail2

mail@poullarsen.net

Vi sælger ikke rejser

og vi laver ikke rejseforslag .

 

 

Visit2

Det rigtige udstyr4

KLIK OG KØB HER

14

 

trek 66 liter 458x458

meget stort udvalg4

 

 

 

 

                                                 

            

antal besog

0253039
I dagI dag11
I gårI går32
Denne månedDenne måned146
total for hele periodentotal for hele perioden253039
Dag med højest antal 02-25-2019 : 495
Antal gæster på siden lige nu 3
Gå til toppen