Oplevelser ved Mae Hong Son

001

Du skal ikke være ikke bange for at bruge de små informations-kontorer der ligger overalt på gaden i Thailand - de er OK 

 

cirkler2

 

Igennem de mange år vi har rejst i Thailand, har vi jo selvfølgelig været på et utal af ture og udflugter. Vi har tidligere haft èn side her på hjemmesiden, som har fortalt om alle disse muligheder for udflugter, som de forskellige egne byder på. Denne side er med tiden blevet temmelig stor og kan virke lidt uoverskuelig . Derfor har vi valgt at fordele disse udflugtsmuligheder på sider, hvor de naturligt hører hjemme. Her er vi altså kommet til Nakhon Pathom og du kan her se hvad du kan opleve i Nakhon Pathom og omegn. Vi skriver ikke KUN om de ting vi selv har oplevet men også om andre muligheder. Der kan sagtens være mange flere muligheder, så søg endelig også andre steder.

Husk - brug endelig de små informationskontorer der ligger på gaderne dernede. De har styr på tingene og lever op til det de siger. Og du behøver ikke hente tilbud fra dem alle på gaden - for de ringer det samme sted hen og får en pris til dig .  

Vi har sat et billede på hver udflugtsmål her på siden og teksten til dette billede - kommer lige under billedet.

Der vil først komme lidt information om Nakhon Pathom og under disse kommer udflugtsmulighederne . 

Der kan enkle steder på siden her være link til nogle små filmklip også .

God fornøjelse !!

 

Oplevelser ved Mae Hong Son

 

Oplevelser ved Mae Hong Son

 

Oplevelser ved Mae Hong Son

Nakhom Pathom er en provins i den centrale del af Thailand.

Areal : 2.168  km²
 
Befolkningsantal : 920.030 (2019)
 
Nakhon Pathom har en gammel religiøs struktur kaldet Phra Pathom Chedi, det første religiøse vartegn, der betød indførelsen af ​​buddhismen i Thailand. Nakhon Pathom er også kendt for sine rigelige frugtsorter og berømte regionale CUISINE. Det hævdes at være en af ​​de ældste byer og centrum for civilisationen i Dvaravati-kongeriget. Wat Phra Pathom Chedi Rachavaramahaviharn er det kongelige tempel, hvor Thailands største og højeste stupa er beliggende. Stupaen er også symbolet på byen.
Besøgende kan besøge Wat Rai Khing i Amphoe Sampran. Templet huser Buddha-billedet i den holdning at underkaste Mara eller "Luang Pho Wat Rai Khing". Der er et marked hver søndag. Med det skyggefulde og behagelige område kan folk gå en tur og fodre tusindvis af fisk. I templet er der et museum , der udstiller antikviteter, der findes i dette lokale område.
For dem der elsker blomster, kan man gå til Sampran Riverside, som er haven i Amphoe Sampran nær Nakorn Chaisri-floden. Der er mange blomsterarter og forestillinger fra lokalbefolkningen.
Den 1.-7. September hvert år vil du blive inviteret til at deltage i Nakhon Pathom Food and Fruits Festival på Phra Pathom Chedis område. Der er lokale varer og landbrugsprodukter at købe, såsom pomelos, kokosnødder, guavaer, bananer, søde pølser, sprød svinekød og floss floss.
Det meste af Nakhon Pathom består af sletter uden bjergrige områder, selvom et plateau stiger op i vest. Sletterne langs Tha Cheen-floden (Nakhon Chaisi-floden) er placeringen af ​​Amphoe Nakhon Chaisi, Amphoe Sam Phran og Amphoe Bang Len. Disse frugtbare områder giver landbrugsmuligheder for folket, og derfor lever de fleste af beboerne af deres jordbrug, plantager og gårde, der dyrker madafgrøder samt frugtplantager. Faktisk er Nakhon Pathom kendt for pomelos, en frugt ligesom en grapefrugt, og nogle thailændere kalder Nakhon Pathom for den søde pomelo-by.
 
Vi vil herunder vise nogle attraktioner i dette område. Der kommer selvfølgelig nogle templer - men der vil også være andet. Thailand har lige omkring 41.000 templer - så alle dem har vi opgivet at beskrive.... men måske der kommer et par stykker undervejs.  
 
 
cirkler2

 

Oplevelser ved Mae Hong Son

Oplevelser ved Mae Hong Son

 

1 Beliggende i Phra Pathom Chedi-underområdet, Mueang Nakhon Pathom-distriktet, Nakhon Pathom-provinsen, er det et førsteklasses kongeligt kloster. Phra Pathom Chedi har en lang historie og huser Lord Buddhas relikvier. Tidligere blev Phra Pathom Chedi kaldet "Phra Thom Chedi" og var en stor hellig stupa i Suvarnabhumi. Kong Rama IV antog, at Chedi sandsynligvis blev bygget, da kong Asokas buddhistiske missionærer rejste til dette område, fordi den gamle Chedi var på hovedet, klokkeformet Chedi som Sanchi Stupa, og dens top sandsynligvis blev bygget af en adelsmand. Hans antagelse faldt sammen med en optegnelse i Wat Si Chum-stenindskriften af ​​Phra Maha Thera Siracha, der sagde, at Phra Maha Thera Si Sattha renoverede Chedi efter at være kommet tilbage fra at studere buddhisme i Sri Lanka. Endelig gav kong Rama IV det et nyt navn "Phra Pathom Chedi", hvilket betyder den første Chedi af Suvarnabhumi.

 
Adresse : 27 Tesa Rd, Phra Prathom Chedi Sub-district, Mueang Nakhon Pathom District, Nakhon Pathom 73000, Thailand
 
 
cirkler2
 
 
 Oplevelser ved Mae Hong Son
 Oplevelser ved Mae Hong Son
 
1 Sanam Chan Royal Palace i Nakhorn Pathom. Dette palads er et af de fineste i Sanam Chan Royal Palace. Det blev bygget i 1908. Denne markante bygning er af et design der blandes af noget fransk renæssance og engelsk bindingsværk.
 

Adresse : 6 ถนนราชมรรคา Sanam Chan Sub-district, Mueang Nakhon Pathom District, Nakhon Pathom 73000, Thailand

cirkler2

 

Oplevelser ved Mae Hong Son

Oplevelser ved Mae Hong Son

 

 

1Rose Garden i Suan Sampran er en del af et stort kulturcenter i Nakhon Pathom, cirka 38 km vest for Bangkok centrum. Det tager cirka 1 time at komme derhen fra Bangkok, afhængigt af trafik. En af de mest populære ting at lave i The Rose Garden er at nyde traditionelle forestillinger som thailandsk folkedans, boksning og endda sværdkamp.

 

Oplevelser ved Mae Hong Son

 

Højdepunkter i Rose Garden i Suan Sampran .

Suan Sampran dækker mere end 140.000 kvadratmeter, huser teakhuse i thailandsk stil og en 18-hullers golfbane samt Patom Organic Farm and Village. Der sælges kunsthåndværk her og der findes udendørs restauranter, hvor man kan nyde autentiske lokale specialiteter. Der er også et "mini Floating Market" i skyggen af ​​store gamle træer - det er en fantastisk fotomulighed, hvis du ikke kan komme til Damnoen Saduak eller Amphawa flydende markeder.

Adresse: Km 32 Pet Kasem Road, Sampran, Nakhon Pathom, 73110 Thailand

 

cirkler2

 

Oplevelser ved Mae Hong Son

Oplevelser ved Mae Hong Son

 

1Jesada Technik museum, der ligger på 100 Mu 2, Tambon Ngio Rai, gemmer og viser forskellige slags biler, maskiner og andre køretøjer fra hele verden som Tyskland, Sverige, Finland, Frankrig og Japan. Museet blev oprettet af Jesada Dejsakulrit, en forretningsmand, der elskede at rejse rundt i verden og havde mulighed for at besøge museer i mange lande. Derefter blev han inspireret til at indsamle køretøjer. De udstillede køretøjer inkluderer land-, vand- og flyvogne såsom boblebiler, russisk ubåd, Boeing 747 og Tri Star-fly.

Der er åben 9.00 - 17.00 

Adresse : Wat Lam Phaya, Lam Phaya, Bang Len District, Nakhon Pathom 73130, Thailand

cirkler2

 

Oplevelser ved Mae Hong Son

Oplevelser ved Mae Hong Son

 

1Wat Lam Phaya Floating Market ligger foran Lam Phaya-templet ved ThaJeen-floden. Det er en 30-minutters tur fra Bangkok. Markedet er et andet turistmæssigt weekendmarked og især for dem, der er elsker naturlandskab. Wat Lam Phaya Floating Market blev opkaldt efter Lam Phaya-templet, som har været et lokalt religiøst sted i mere end 100 år siden B.E. 2400. Dette tempel er kendt for Mongkol Mala Nimitr med holdningen til at underkaste Mara, det lateritiske Buddha-billede dækket med stuk og guld. Efter betalt indgang kan turister tage en tur rundt i tempelområdet for at nyde den naturlige skovstemning. Wat Lam Phaya Floating Market blev oprettet af Tumbol Lam Phaya kulturråd, der samarbejdede med Lam Phaya Temple, med det formål at være et center, hvor de lokale kan sælge deres produkter såsom frugt, grøntsager, kurvarbejde, klude, farvede klude og billig mad. Størstedelen af ​​sælgerne danner borde på de 15 flydende dokker med den 270 meter lange gangbro og sælger mad som  hele ænder kogt i enorme kedler med urter og krydderier, KhanomJeen, dybstegte karryfiskbøffer, KhanomPiaKruSom Song, Khun Deng Thai slik, fiskekarry i bananblade inklusive varierer slags frugt. Foran templet er der et område, hvor turist kan fodre fisk. Desuden tilbyder markedet en bådtur på ThaJeen-floden . Der er nogle bådmuligheder som turisterne kan vælge:

 

* For det første en traditionel langsom robåd, der tager omkring en halv time fra Lam Phaya-templet til Jao Mae Tubtim-helligdommen.

* For det andet en rundtur med en bugserbåd, der tager turister fra Lam Phaya Temple til Sukwatanaram Temple.

* Og endelig en båd med baldakin, der tager omkring 2 og en halv time fra Lam Phaya Temple til Bang Phra Temple (LuangPor Pin Temple).

 

Åbningstider: kl. 6-17 og kun weekender og helligdage 

Adresse : Wat Lam Phaya, Lam Phaya, Bang Len District, Nakhon Pathom 73130, Thailand

 

cirkler2

 

Oplevelser ved Mae Hong Son

Oplevelser ved Mae Hong Son

 

1Kun 60 km nordvest for Bangkok i Bang Len-distriktet i Nakhon Pathom tilbyder det maleriske Red Lotus Floating Market en dejlig og billig dagstur til familien. Åben fra 9 til 18 hver dag, hovedattraktionen inkluderer en sø på 24 rai (ca. 9 hektar) fyldt med lotus-blomster og planter.

For et gebyr på 100 baht ved molen (sørg for at medbringe bevis for opholdssted, ellers vil gebyret være 200 baht), kan besøgende tage en båd-tur i den store sø og komme tæt på de livlige vandplanter og besøgende fugle. Denne aktivitet er bedst om morgenen eller sen eftermiddag, når der ikke er så varmt. Du kan også vælge en dronetjeneste, der tager arielfotos til 40 baht pr. Billede eller 250 baht til ubegrænsede skud. En padlebådsdam med fiskefoder forbedrer oplevelsen for børn.

 

Oplevelser ved Mae Hong Son

 

I ægte thailandsk stil findes der masser af spisemuligheder. Butikker, der sælger mad (og andre produkter), ligger omkring Søen under skyggefulde gangbroer. Med gadekunst og retrostilindretning er indstillingen meget afslappet, og du kan nyde både saltet og søde retter, herunder en række thailandske desserter. Den hyggelige Red Lotus Café nær markedets indgang har en spiseterrasse ved lotusdammen. Deres specialretter inkluderer Miang Bua, en variation af den traditionelle Miang Kham-snack, hvor det traditionelle betelblad, der bruges til at pakke sjalottløg, jordnødder, chili, ingefær, lime, tørret rejer, ristet kokosnød og en tangy sauce, erstattes af en spiselig lyserød lotus kronblad . Lækkert

Adresse : หมู่ที่ 6 10/2 Kan Prapa Nakhon Luang Rd, Bang Len, Bang Len District, Nakhon Pathom 73130, Thailand

 

cirkler2

 

Oplevelser ved Mae Hong Son

Oplevelser ved Mae Hong Son

 

1 Bring hele familien til Upside Down World Salaya, og oplev den nyeste gren af ​​Upside Down-gruppen fra Bali. Sæt din verden på hovedet med mange inverterede rum til at tage billeder i. Dette er en fantastisk mulighed for at dele unikke og interessante fotos på sociale medier !

 

Oplevelser ved Mae Hong Son

 

Gør det til en dagstur og besøg Upside Down World, mens du udforsker de behagelige forstæder til Salaya, med det nærliggende Mahidol University og Thanon Utthayan .

 

Adresse: 79 ทางคู่ขนาน Bang Toei, Sam Phran District, Nakhon Pathom 73210, Thailand

 

cirkler2

 

 

Oplevelser ved Mae Hong Son

Oplevelser ved Mae Hong Son

 

1Wat Samphran Historie

Man ved ikke meget om bygningens historie. Men som lokalbefolkningen fortæller, blev stedet grundlagt af Bhavana Buddho-sekten og blev officielt registreret i 1985 i dokumentation. Det tog kun 5 år at bygge bygningen.

Wat Samphran er ikke kun den lyserøde bygning, som du ser, men et komplet kompleks med templer, meditationsområder, beboelsesrum og madboder. Templet er en blanding af kinesiske overbevisninger, som Mangkorn (drage) dristigt repræsenterer med den thailandske kultur og overbevisning, som de lokale munke bragte ind.

Templets præster blev fundet involveret i en seksuel forseelseskandale i 2004, for hvilken de afsonede lang fængsel. Siden da er stedet snarere blevet forsømt , kun populært hos nylige internationale turister .

 

Hvor ligger Wat Samphran?

Wat Samphran er placeret i Amphoe Sam Phran i Nakhon Pathom-provinsen. Det er 40 km vest for Bangkok centrum. Templets lokaler ligger 1 km inde ad motorvejen, der forbinder Bangkok med denne provins.

Civilisationen omkring dette område er sparsom , og det er det eneste højhus i miles omkreds. Derfor kan du få øje på det på lang afstand.

Adresse: หมู่ ที่ 7 92/8 Sam Phran, Sam Phran District, Nakhon Pathom 73110

 

Sådan kommer du til Wat Samphran

Taxa: Hvis du en stor gruppe at følges med, er den mest behagelige måde dog at tage en taxa. En taxa koster et sted mellem 300-400 THB fra Bangkok til Wat Samphran en vej.

En rundtur i taxa koster mellem 600-800 THB i en halv dag afhængigt af dine forhandlingsevner og placering i byen. Parkering er tilgængelig og gratis ved templet.

Taxaer er også tilgængelige, når du træder ud af templets lokaler, men det er måske ikke så hyppigt. Hvis du planlægger at tage en taxa tilbage derfra, bør der ikke være meget problem.

Taxaer er også den hurtigste måde at nå, og det tager cirka 30 minutter at tage en envejsrejse. 

 

Dragebygningen

Højdepunktet er den lyserøde bygning med en stor drage, der omslutter den. Bygningen er i alt 80 meter høj, svarende til Buddhas endelige alder.

De 17 etager betegner himmelske Brahmas riger, som man når ud i livet efter døden og baserer sig på monastisk præstation og karmaakkumulation .

Dragen, der omgiver bygningen fra bund til top, symboliserer et menneskes rejse fra lidelse til lykke, der symbolsk cir kler helvede og himlen.

Ifølge en lokal fortælling skildrer dragen en stærk, mægtig, karakterer som antikke kinesere, der også er et symbol på Hong Teh eller kejseren.

Men ifølge den thailandske historie bad en slangeagtig væsen (Phaya Nag) Buddha om kompetence (eller åndelig kraft), men Buddha afviste. Derefter fortsatte han og besatte et menneske og bad om sin ordinans igen.

Denne gang tillod Buddha ham at være munk, men tillod ham kun at bære hvidt (ikke gul som munke af højeste orden gør). Selv i dag kaldes en person "nag", før han opnår sit munkeskab.

Ved trakkerne op til hovedbygningerne er syv små helligdomme. Mens vi slentrede rundt, fortalte en nonne nogle besøgende, at hver helligdom tilbedes på en bestemt ugedag. Så du respekterer (med blomster og donationer) til den ene. Du er nødt til at lade dine sko være udenfor.

Hallen indeni har mange Buddha-statuer, der vises mod hallen. Så er der en hoved i midten. Bygningen er normalt tom.

Du kan også se, at vedligeholdelsen af ​​stedet er langt under normerne for Thailands andre templer og turistmål. Lige ved siden af ​​trappen kan du finde et skilt, der siger, at du skal komme med et ønske, før du går opad.

 

Oplevelser ved Mae Hong Son

 

Talrige statuer af Buddha, når du kommer ind i hovedbygningen

 

Oplevelser ved Mae Hong Son

Skiltning inden du går op i bygningen

 

Lige efter et gulv med en trappe kommer du til indgangen til dragetunnelen. Det betyder, at du kan gå op ved hjælp af dragen. Jeg bliver nødt til at indrømme: tunnelen er lidt klaustrofobisk og lugter virkelig dårligt til tider. Du kan også tage elevatoren, hvis den fungerer.

 

Oplevelser ved Mae Hong Son

Indgang til dragen

 

Oplevelser ved Mae Hong Son

Gå inde i dragen af ​​maven

 

Øverst er der to etager. Du kan faktisk røre ved drages skæg, som folk tror giver held og lykke. Der er endda en fotoboks. Udsigten fra toppen er fantastisk. Du kan se det flade landskab rundt i miles omkreds. På højre side er en uklar oversigt over Bangkoks skyline.

Oplevelser ved Mae Hong Son

Nær dragen af ​​munden på toppen

 

Oplevelser ved Mae Hong Son

En lille helligdom øverst i bygningen

 

Oplevelser ved Mae Hong Son

Udsigt fra toppen af ​​Wat Samphran

 

Oplevelser ved Mae Hong Son

Meditationsområde set fra toppen af ​​Dragon-bygningen

 

Wat Samphran butikker

Der er et par butikker ved bygningens fod. Nogle sælger snacks og mad, andre sælger blomster, hvis du vil respektere. I området er en interessant struktur af et sæt krukker beskyttet af flere små drager. Du kan kaste mønter inde i strukturen, men ånderne vil velsigne dig forskelligt afhængigt af hvor din mønt lander. Det kan variere fra "En skat fra familien "til" En masse berømmelse". 

 

Oplevelser ved Mae Hong Son

Et ønske springvand, der giver forskellige velsignelser afhængigt af hvor din mønt lander

 

Lige overfor det er ni enheder af sammenflettede drager med en krystalkugle (metaforisk) imellem munden.

Nu er krystallen repræsentativ for velvære og lykke, hvorimod de ni numre svarer til et familieforhold som bedstefar, mor, kone, børn osv. (Hvert forhold er skrevet på thailandsk hængende fra dragenes hals) .

En stor Buddha-statue i gylden farve ligger lidt foran hovedbygningen. Området omkring statuen er åbent og ligner et meditationsområde.

 

Oplevelser ved Mae Hong Son

 

 

Oplevelser ved Mae Hong Son

Meditationsområde inden for Wat Samphran

 

Når du går rundt i lokalerne, vil du indse, hvor mange dyrestatuer der er skjult rundt. Der er en elefant, en påfugl, en hvid kanin og en bælg af delfiner. En lille bro har en gruppe mennesker, der betegner munkens betydning, da de fører nationens hjul.

Glem ikke at tjekke den store skildpaddestatue, hvis mund åbner op til en hule. Når du går til kælderen, støder du på en lille helligdom, og derefter fortsætter den ved tunnelåbningen udenfor. En stor statue af Guan Yin står uden for nær parkeringsområdet.

 

Oplevelser ved Mae Hong Son

 

 

Oplevelser ved Mae Hong Son

 

 

Oplevelser ved Mae Hong Son

 

 

Oplevelser ved Mae Hong Son

 

Mad ved Wat Samphran

Der er et par butikker lige overfor indgangen til de vigtigste lyserøde bygninger. Lokalbefolkningen og nonnerne driver butikkerne ved at sælge grundlæggende mad som Pad Thai, Fried Rice, læskedrikke og snacks. Andre butikker sælger også nogle færdige thailandske snacks, hvis du er fortrolig med dem.

Der er også en 7-Eleven i nærheden du kan gå til hvis du er sulten. Bortset fra det er der ikke mange restauranter rundt omkring. 

 

Oplevelser ved Mae Hong Son

 

Hvad skal jeg have på Wat Samphran ?

Wat Samphran er i sidste ende et tempel. Og ligesom andre thailandske templer skal du sørge for, at du er klædt ordentligt på, mens du er her. I modsætning til templer i Bangkok ligger Wat Samphran i det del-landlige område, så mængden er også forskellig. Plus munkekvarteret er i nærheden inde i lokalet.

Sørg for, at dine skuldre og knæ er dækket, når du besøger. Bær ikke ekstremt kropsnær, gennemsigtig, overrivet eller afslørende tøj. Brug et tørklæde eller en sarong til at dække over, hvis du planlægger at bære en nederdel eller en ærmeløs bluse .

 

 

cirkler2

 

 

 

 

Oplevelser ved Mae Hong Son

 

 

 

Siden sidst opdateret januar 2023


ihpone  

Smilets land

                                                                                                                                                                                    

ris og ros            forside 2 Skriv en kommentar til os :

Klik her

På forhånd tak

 

med venlig hilsen2

 

   mail2

mail@poullarsen.net

Vi sælger ikke rejser

og vi laver ikke rejseforslag .

 

 

Visit2

Det rigtige udstyr4

KLIK OG KØB HER

14

 

trek 66 liter 458x458

meget stort udvalg4

 

 

 

 

                                                 

            

antal besog

0255350
I dagI dag17
I gårI går32
Denne månedDenne måned1071
total for hele periodentotal for hele perioden255350
Dag med højest antal 02-25-2019 : 495
Antal gæster på siden lige nu 3
Gå til toppen