Oplevelser ved Mae Hong Son

001

Du skal ikke være ikke bange for at bruge de små informations-kontorer der ligger overalt på gaden i Thailand - de er OK 

 

cirkler2

 

Igennem de mange år vi har rejst i Thailand , har vi jo selvfølgelig været på et utal af ture og udflugter. Vi har tidligere haft èn side her på hjemmesiden , som har fortalt om alle disse muligheder for udflugter , som de forskellige egne byder på. Denne side er med tiden blevet temmelig stor og kan virke lidt uoverskuelig . Derfor har vi valgt at fordele disse udflugtsmuligheder på sider , hvor de naturligt hører hjemme . Her er vi altså kommet til Satun og du kan her se hvad du kan opleve i Satun. Vi skriver ikke KUN om de ting vi selv har oplevet men også om andre muligheder. Der kan sagtens være mange flere muligheder , så søg endelig også andre steder.

Husk - brug endelig de små informationskontorer der ligger på gaderne dernede. De har styr på tingene og lever op til det de siger. Og du behøver ikke hente tilbud fra dem alle på gaden - for de ringer det samme sted hen og får en pris til dig .  

Vi har sat et billede på hver udflugtsmål her på siden og teksten til dette billede - kommer lige under billedet.

Der vil først komme lidt information om Satun og under disse kommer udflugtsmulighederne . 

Der kan enkle steder på siden her være link til nogle små filmklip også .

God fornøjelse !!

 

Oplevelser ved Mae Hong Son

 

Oplevelser ved Mae Hong Son

 

Oplevelser ved Mae Hong Son

Satun er en provins i det sydlige Thailand .

Areal : 2.479  km²
 
Befolkningsantal : 321.574 ( 2018 )
 
Satun er en lille provins i det sydlige Thailand , der ligger langs kysten af ​​Andamanhavet . Den besidder næsten 100 øer hvoraf nogle betragtes som de smukkeste øer i Andamanhavet . Udover sine maleriske øer har Satun også nogle attraktioner om kultur og lokal livsstil .
Da Satun grænser op til Malaysia , er et flertal af Satuns befolkning muslimer , hvoraf mange er af malaysisk afstamning og tilføjer byen en farverig karakter , især med hensyn til mad og tøj . Heldigvis for befolkningen i Satun og besøgende i området har Satun stort set været upåvirket af den indenlandske uro i syd og er et stille og sikkert sted at besøge .
Satun by , provinsens hovedstad , er en søvnig by , der typisk kun ser rejsende , der er på vej til enten offshore-øerne eller Malaysia . Imidlertid har Satun på fastlandet Thale Ban nationalpark , som indeholder et antal vandfald og en stor lagune omgivet af tårnhøje bjerge .
Fra havnebyen i Pakbara er de største ødestinationer i Satun Koh Tarutao og Koh Lipe , idylliske og generelt uudviklede øer , der er kendt for deres spektakulære naturlige skønhed . Andre øer inkluderer Koh Bulon Lae , Koh Adang og Koh Petra National Marine Park . 
Vi vil herunder vise nogle attraktioner i dette område . Der kommer selvfølgelig nogle templer - men der vil også være andet . Thailand har lige omkring 41.000 templer - så dem har vi opgivet at beskrive .... men måske der kommer et par stykker undervejs  .  
 
 
 
cirkler2
 

 

Oplevelser ved Mae Hong Son

 

Oplevelser ved Mae Hong Son

1Lad os starte med National Parkerne i Saraburi - så er vi ligesom kommet i gang . Saraburi har tre National Parker . National Parker er en fortrinlig måde at udforske Thailands natur på med vandrestier, der fører dig til smukke vandfald og fantastiske udsigtspunkter over jungleklædte bjerge og dale. Der er også mulighed for at overnatte i nationalparkerne.

Der er jo ingen grund til at opfinde " den dybe tallerken " når den er opfundet . Vi lavede for et stykke tid siden et helt afsnit omkring National Parker i Thailand og det var faktisk et stort stykke arbejde . Vi vil derfor ikke skrive om disse parker igen - men blot henvise til dette afsnit . Vi nævner navnene på parkerne og viser link til disse .

For at komme til afsnittet skal du klikke her : Marine Parker Parker i Syd Thailand

Derefter ruller du ned på siden og finder følgende park :

 

 

03   Tarutao

 

04   Thale Ban

 

16   Mu ko Phetra

 

 

cirkler2

 

 

Oplevelser ved Mae Hong Son

Oplevelser ved Mae Hong Son

 

1Koh Lipe er en af de Ø`er du kan komme til fra Satun - det tager et par timer med færge at komme dertil .

Koh Lipe er en lille ø på 5 km2 , og det er således svært at komme helt på afveje . Til gengæld er det ingen sag at komme helt ned i gear og holde ferie i slowmotion , for de hvide strande og det blågrønne vand fås næsten ikke bedre nogen steder i verden . Af samme grund er øen som skabt til aktiviteter i og på vandet . 

Øen består af to større strande samt et par mindre, isolerede steder. De to hovedstrande forbindes med en lang " Walking Street " med masser af restauranter, og mens Pattaya Beach er livlig både dag og aften , er det muligt at finde fred og ro på Sunrise Beach samt på den mindre Sunset Beach, som selvfølgelig også byder på en skøn solnedgang.

Vejret på Koh Lipe er bedst, når det er vinter i Danmark fra november til marts. Det anbefales ikke at rejse til Koh Lipe i regntiden fra juli til oktober, hvor det sydthailandske klima byder på en del regn og uklart vand med høje bølger. 

 

 

cirkler2

 

 

Oplevelser ved Mae Hong Son

Oplevelser ved Mae Hong Son

 

1Er du på Koh Lipe , kommer du helt sikkert i kontakt med Walking Street på Ø`en . Walking Street i Koh Lipe er øens hovedgade og den mest populære destination om aftenen for de besøgende på øen.

De fleste butikker , restauranter og andre virksomheder på Walking Street er åbne hele dagen , men Walking Street har kun en tendens til at have rigtig mange besøgende efter at solen er gået ned , og de fleste mennesker der opholder sig på øen , besøger på gaden et eller andet tidspunkt i løbet af aftenen , hvilket betyder at gaden bliver meget opfyldt i højsæsonen.

 

Om Walking Street . 

Walking Street strækker sig over 480 meter fra gadens hovedindgang på Pattaya Beach , hvor besøgende på øen ankommer og afgår med færge eller speedbåd , til næsten hele vejen over det nederste hjørne af Koh Lipe til Sunrise Beach på østkysten .

 

Oplevelser ved Mae Hong Son

Koh Lipe Walking Street om dagen

Mange af virksomhederne på Koh Lipe ligger i Walking Street , som er øens største detailkvarter . Hvis du er på udkig efter en dykkerbutik , rejsearrangør eller en anden slags butik på Koh Lipe , er Walking Street det mest sandsynlige sted at lede . Koh Lipe har kun èn 7-Eleven nærbutik , og det er ingen overraskelse , at den også ligger i Walking Street.

 

Oplevelser ved Mae Hong Son

Pooh's Restaurant på Koh Lipe Walking Street

Koh Lipe tiltrækker en anden type turister nd dem der tager til Koh Phi Phi , som er en af ​​de andre store turistøer på Thailands vestkyst , og stemningen i Walking Street og de virksomheder, der opererer der, afspejler dette . Walking Street på Koh Lipe har færre barer sent om aftenen og fastfood-forretninger , end du finder på Koh Phi Phi , men masser af fiskerestauranter og afslappede spisesteder , der henvender sig til et ældre, mere familieorienteret publikum og en ret høj andel af asiatiske besøgende , især fra nærheden af ​​Malaysia.

 

Oplevelser ved Mae Hong Son

Koh Lipe Walking Street om aftenen

Der er en bred vifte af forskellige restauranter på Walking Street fra meget grundlæggende thailandsk mad til italienske restauranter og indiske restauranter, men den overvejende type restaurant er fiskerestauranter.

 

Oplevelser ved Mae Hong Son

Seafood Buffet på Koh Lipe i Walking Street

Den travleste restaurant på Koh Lipe Walking Street er " Progress Seafood Buffet " . Denne restaurant er en " spist alt det du kan restaurant " til en standardpris på 490 THB med fisk og skaldyr lavet i store mængder på grill foran restauranten . " Progress Seafood Buffet " er meget populær blandt asiatiske besøgende på Koh Lipe , der har tendens til at udgøre størstedelen af ​​klientellet .

 

Oplevelser ved Mae Hong Son

King Crab Restaurant på Koh Lipe Walking Street

Længere oppe på Walking Street ligger King Crab Restaurant , som er en anden stor fiskerestaurant . I modsætning til Progress Seafood Restaurant er der en à la carte-menu på King Crab Restaurant ( ingen buffetmulighed ) med et bredere udvalg af retter og generelt højere priser . King Crab Restaurant ser smartere ud og har en tendens til at tiltrække en højere andel af vestlige end asiatiske kunder .

 

Oplevelser ved Mae Hong SonMaya Bar i Koh Lipe

Maya Bar, som ligger overfor Progress Seafood Restaurant , er den mest besøgte bar på Koh Lipe i Walking Street . Maya Bar er omhyggeligt dekoreret med meget træ for at ligne en klassisk strandbar ( selvom den faktisk ikke er på stranden ) , mens den samtidig er en af ​​de dyreste og mest komfortable barer på øen . Musikken svarer til den musik , du måske hører på en bar på Hoxton Square i London eller Kreuzberg i Berlin , ligesom atmosfæren . Hvis du planlægger at tage nogen på en date i Koh Lipe , ville du sandsynligvis vælge at gå til Maya Bar , men hvis du planlægger at drikke hele natten meget billigere med en stor gruppe venner , kan du vælge at gå til baren " Elephant " , som er en anden af ​​Koh Lipes større spillesteder .

 

cirkler2

 

 

Oplevelser ved Mae Hong Son

Oplevelser ved Mae Hong Son

 

1Mens vi er igang med at omtale Koh Lipe - tager vi også lige Sunrise Beach . Som navnet antyder , tilbyder Sunrise beach de besøgende en smuk himmel om morgenen . Sunrise-stranden strækker sig over hele østsiden af ​​Koh Lipe og kaldes " Haad Chao Ley " på grund af Chao Ley-landsbyen der. Stranden er beskyttet mod kraftigt regnvejr og tilbyder en kølig brise til de besøgende , og stedet lover nogle af det bedste snorkelvand på Koh Lipe . For at nyde de bedste koraller , som denne strand har at tilbyde , rådes de besøgende til at svømme langt nok væk fra kysten til at nå koralrevet . Fra Sunrice Beach ser man ud mod en lille Ø som hedder Koh Kra , der kan nås og udforskes af de besøgende . Snorkling omkring Ø`en er normalt ret givende med mange tropiske fisk / koraller. Under stærkere vind reduceres udsynet i området , så planlæg din timing omhyggeligt for at få mest muligt ud af din snorkeltur .

 

 

cirkler2

 

Oplevelser ved Mae Hong Son

Oplevelser ved Mae Hong Son

 

1Vi fortsætter lige på Koh Lipe . Pattaya Beach er Koh Lipes største strand . Det er en stor beskyttet bugt med blødt pulverformigt sand , krystalklart blåt vand og god snorkling lige fra stranden . Der er en bred vifte af indkvartering på Pattaya-stranden , og der er snesevis af barer og restauranter på stranden eller rundt om hjørnet i Walking Street . I højsæsonen er der mange turister , men de andre strande er kun 15 minutters gang væk , så det er stadig relativt let at undslippe folkemængderne.

 

 

cirkler2

 

 

Oplevelser ved Mae Hong Son

Oplevelser ved Mae Hong Son

 

1 Koh Adang, Koh Lipes stille nabo . 

Græsset er altid grønnere på den anden side , medmindre du er på Koh Adang . Dette er omtrent lige så grønt som det kan blive .

Ligger man tilbage på sandet kigger jeg ud over det klare vand i Andamanhavet , så er Koh Lipe kun to kilometer væk . Fyrreskoven knækker i den kølige havbrise , bølgerne ruller forsigtigt ind på kysten . Det er forbløffende , at man kan have denne ø for sig selv.

Velkommen til Koh Adang . Dette er Koh Lipe for 10 år siden . Det er et uspoleret , uudviklet stykke paradis i Andamanhavet . Det er et sted , hvor du selv på en travl dag deler en massiv 1,3 km lang strækning med hvidt sand med højst 10 personer .

De fleste mennesker rejser fra Koh Lipe til Koh Adang på en dagstur . Hvis du vil overnatte , hvilket du burde , skal du vide , at Koh Adang Resort er det eneste Resort her på Ø`en .

 

Oplevelser ved Mae Hong Son

Udsigt over Koh Adang fra Koh Lipe

 

Hvor er Koh Adang ?

Koh Adang ligger i Andamanhavet ud for Thailands vestkyst . Den ligger lige over for Koh Lipe , tæt nok på , at den eventyrlystne rejsende faktisk kan padle over i en kajak.

De fleste turister på vej til Satun-provinsen vælger Koh Lipe , en lille ø , der bliver mere og mere besøgt år efter år . Koh Adang forbliver dog den uudnyttede enorme ø ved siden af , som ingen synes at vide meget om .

Her skal vi vise dig , hvorfor du har brug for at hoppe på en båd og besøge Koh Adang nu .

 

Ting at gøre på Koh Adang . 

Når du ankommer til kysten ved Koh Adang , bemærker du straks forskellen mellem denne og andre øer . Koh Adang har en uspoleret natur , og ser ud som når det er bedst . De høje fyrreskove , de tomme strande , ingen veje og ingen hoteller.

 

Udforsk den sydlige strand

Stranden i den sydlige ende af Koh Adang er 1,3 km lang . Det hvide sand er bakket op af en fyrreskov . Bag det har du junglen , og ud over det er bjergene. Det er en af vore foretrukne strande i Thailand , sammen med Ta Pao Beach på Koh Kood .

Den vestlige ende af stranden har indgangen til den skjulte junglesti til Piratens vandfald . Den østlige ende af stranden har en stenet kystlinje , der giver et fantastisk udsigtspunkt ved solopgang.

 

Oplevelser ved Mae Hong Son

 

Snorkle ved Koh Adangs koralrev .

Snorkling langs kysten af ​​Koh Adang er forbløffende . Svøm kun 20 meter fra kysten , og du svæver lige over toppen af ​​et koralrev fyldt med tropiske fisk. Forvent at se klovnefisk svømmende ind og ud af sø-anemoner , pufferfisk , gruppere og barracuda bare for at nævne nogle få .

Lej din snorkel fra rangerstationen for kun 50 THB ( 10. d.kr. ) pr. dag pr. person . De er ikke de hurtigste personer her på rangerstationen , men de får jobbet gjort.

 

Pirat Vandfald (Koh Adang Vandfald . 

Denne 3 km junglevandring til Pirate Waterfall er ret intens . Den ligner en rigtig jungle-trekkingoplevelse .

For at starte vandfaldsturen skal du gå langs kysten vest for hovedstranden og følge de sorte vandrør . Til sidst vender rørene ud i junglen , hvor du støder på et lille "W aterfall This Way " -skilt , det peger lige ind i junglen .

Herfra er vandreturen til Piratvandfaldet igennem tyk jungleovervækst , stejle glatte skråninger og myggeangreb . Efter cirka 45 minutter finder du en lille , men forfriskende kølig vandstrøm , der løber gennem junglen .

Du kan vandre til Pirate Waterfall i flip-flops , men jeg foreslår , at du bruger anstændige sko . Medbring rigeligt med vand , da der ikke er noget tilgængeligt væk fra rangerstationen ( park HQ ).

 

Oplevelser ved Mae Hong Son

 

Vandre til Koh Adang udsigtspunkt ( Chao Dao ) .

Koh Adang udsigtspunkt er en stejl skråning til et udsigtspunkt bag campingpladsen . Vandreturen har tre udsigtspunkter , det første er værd at springe over , det andet er rart , men det tredje udkigspunkt er hovedattraktionen . udsynet fra nummer tre giver en episk udsigt over til Koh Lipe ud over vandet .

Koh Adang Viewpoint-stien tager cirka 45 minutter hver vej . Tag en pause på 30 minutter øverst . Vandringen er stejl og glat på det stenede sti , så det er bedst at bære nogle robuste sko . Jeg vil vædde på, at flip-flops ikke er sagen her .

Udsigtspunktet er fantastisk til solopgang og solnedgang , og det klareste udsyn får omkring middagstid .

Starten på vandringen til Koh Adangs Viewpoint ligger lige bag restauranten . Der er et skilt , der peger ud i junglen over en stenet indgang .

 

Oplevelser ved Mae Hong Son

 

Oplevelser ved Mae Hong Son

Koh Adang Viev-point

Udforsk de fjerne vestkyststrande .

Der er masser af strande omkring Koh Adang , hvoraf de fleste er helt øde . Den eneste måde at udforske disse strande på er at chartre en longtailbåd for dagen fra Koh Lipe .

Op på øens vestkyst er der et par tomme sandstrande . Der er et fantastisk koralrev omkring 200 meter ud fra sandet , som en stærk svømmer let kan nå ud til . Hvis du ikke er så sikker på at svømme , så bed båd-føreren om at sejle dig ud til revet .

Længere op på Koh Adangs vestkyst er der en ferskvandslagune . Det er her , det ferske vand kommer ud fra junglen og løber ud i havet . Vandet er lavt nok til at du kan gå rundt for at se fuglelivet herinde .

Forvent at betale omkring 1.200 THB ( 240 D.kr. ) for en hel dag med en Longtail-båd på en tur hvor du  udforsker syd- og vestkysten . Del turen med et par mennesker på øen , og turen er langt mere økonomisk end en øhopping-dagstur booket på Koh Lipe .

 

Oplevelser ved Mae Hong Son

Koh Adang`s vestkyst set fra luften

 

Se fantastiske solopgange og solnedgange . 

Koh Adang har en af ​​de mest spektakulære solopgange og solnedgange . Hovedstranden er næsten som lavet solnedgange, da synsvinklen er perfekt .

Gå ned til den største strand i Koh Adang til en sen eftermiddags svømmetur og se havet afspejle de livlige farver i solnedgangen . Hvis du har brug for noget overbevisende , skal du bare kigge på dette billede herunder .

 

Oplevelser ved Mae Hong Son

 

Beundre de fosforescerende alger . 

Har du nogensinde set livet i Pai, hvor havet lyser om natten ? Det er ikke kun i film , men også på Koh Adang.

Gå ned til stranden om aftenen efter kl. 21 eller deromkring . Prøv at finde et sted så langt væk fra campingpladsens lys som muligt . Se havet lyse op , når bølgerne ruller ind mod kysten.

Hvis du er modig, kan du svømme blandt de fosforescerende alger og se den lyse op omkring dig . Vær dog forsigtig , da strømmen kan blive stærk , og om natten vil ingen se eller høre dig , hvis du bliver trukket ud til havet.

Koh Adang Resort

Koh Adang Resort er den eneste rigtige udvej på øen. Det ligger i sig selv på en anden strand 1,4 km vest for National Park HQ. Koh Adang Resort har bungalows ved stranden med alle de typiske bekvemmeligheder som aircondition, restaurant og en pool.

 

Koh Adang Resort . 

Koh Adang Resort er den eneste rigtige Resort på øen . Det ligger for sig selv på en anden strand 1,4 km vest for National Park HQ . Koh Adang Resort har bungalows ved stranden med alle de typiske bekvemmeligheder som aircondition , restaurant og en pool .

Strandresorter på Koh Lipe koster typisk USD 100 og derover pr. nat . Priserne på Koh Adang kan dog være en brøkdel af prisen på omkring USD 50 per nat , hvis de bookes tidligt.

 

Oplevelser ved Mae Hong Son

Koh Adang Resort

 

 

cirkler2

 

 

Oplevelser ved Mae Hong Son

Oplevelser ved Mae Hong Son

 

1Det er den største grotte i Thailand og den 4. største grotte i verden med et areal på mere end 50 rai. Grotte-loftet er højt med en surrealistisk atmosfære inde i grotten , der vises igennem de mousserende stalaktitter og stalagmitterne , der ligner mange diamantflager . Inde i grotten er disse fordelt på mere end 20 kamre med en træbro som passage gennem grotten og installerede lys . De interessante kamre er:

1. Phu Pha Phet Room , som anses for at være det vigtigste højdepunkt i hulen . Stalagmitterne og stalaktitterne i dette rum gnistrer som glitrende diamantflager . Når de påvirkes af lysene , vil de se ubeskriveligt smukke ud.

2. Saeng Morakot Room er i den dybeste del af grotten . Dets fremtrædende punkt er, at hul-loftet omkring dette område er skorstenen , der tillader det naturlige lys at skinne gennem de grønne stalaktitter og stalagmitter , hvilket får denne gårdhave til at se smaragdgrøn ud . Lyset vil skinne gennem skorstenen i en smuk stråle i maj og juni omkring kl. 15.00 - 15.20 , hvilket betragtes som det højdepunkt, som alle gerne vil opleve .

3. Man Phet Room ligner et overlappende hængende gardin.

4. Phaya Nak Room har forbundet stalagmitter, der ligner en stor slange eller Phaya Nak .

5. Pakarang Room har stalaktitter og stalagmitter, der ligner en koral i havet . Desuden, hvis du observerer typerne af stalagmit , er der navne i henhold til de former, der ses i 31 typer, som er svampe, bue, diamantring, diamantstrøm, Phaya Naks hoved, Phaya Nakprok, Buddhas hoved og væltende lotus .

For stalaktit er der 4 typer, som er: kuppel, geléfisk og gardin. Med hensyn til søjlerne i grotten er det den del , hvor stalaktitten og stalagmitten er forbundet og bliver søjler , der understøtter grotte-loftet. Der er mere end 14 steder i denne hule. Stensøjlerne kommer også i forskellige typer med navnet Sao Phet eller Sao Hin Yoi eller Sao Kham Suriyan.

Hvad angår trappedammen , ligner den et lagvist kalkstenvandfald , der ligner en trappe , hvor Phu Pha Phet Cave har mere end 5 steder med forskellige former hvert sted, såsom trappe, bassin eller koncertscene .

 

cirkler2

 

 

 

Oplevelser ved Mae Hong Son

 

 Siden sidst opdateret marts 2021


ihpone  

Smilets land

                                                                                                                                                                                    

ris og ros            forside 2 Skriv en kommentar til os :

Klik her

På forhånd tak

 

med venlig hilsen2

 

   mail2

mail@poullarsen.net

Vi sælger ikke rejser

og vi laver ikke rejseforslag .

 

 

Visit2

Det rigtige udstyr4

KLIK OG KØB HER

14

 

trek 66 liter 458x458

meget stort udvalg4

 

 

 

 

                                                 

            

antal besog

0253040
I dagI dag12
I gårI går32
Denne månedDenne måned147
total for hele periodentotal for hele perioden253040
Dag med højest antal 02-25-2019 : 495
Antal gæster på siden lige nu 4
Gå til toppen