overskrift

 

 

plakat dimaria succesogvilje sorthvid (1) p

 

De fleste af os har - uden at vi går rundt og tænker over det - regler for gæster i vores eget hjem . Det har man mange steder og der er også uskrevne regler for hvordan man opfører sig på sit hotel når man er på ferie . Hvis du vælger at vise lidt stil på dit hotel , vil du helt sikkert få et bedre ophold og måske kan du endda opnå et par extra goder i ferien .

 

 

1Respektér check-in og check-out tider

Kommer du til dit hotel og der står et skilt i receptionen , hvorpå der står : Check-in efter klokken 14 , så er det selvfølgelig dèt der gælder . Ved at have sådanne tider , har hotellets personale tid til at rengøre værelset efter sidste gæst der har checket ud - før den nye gæst ankommer . Du kan selvfølgelig altid spørge om det er muligt at checke ind tidligere , og eventuelt forlade dit hotelværelse igen .  Hvis hotellet ikke er for fyldt , plejer det ikke at være noget problem . Du kan jo også vælge at aflevere din bagage i receptionen mens dit værelse bliver klargjort , hvis du ankommer til hotellet før check-in tid og måske gerne vil gå en tur i området , mens dit værelse bliver rengjort .

 

Reception

 

 

2Udvis god rengøringsstil

På de fleste hoteller skiftes sengetøj et par gange om ugen og håndklæder dagligt . Rengøringspersonalet kommer forbi værelset hvèr dag , for at " ordne værelset " . Men derfor behøver du ikke at svine værelset til . Du skal selvfølgelig ikke gøre rent på værelset , men lad vær med at være overdrevet svinende . Det er en god ide at holde værelset rent og friskt - også jo for din egen skyld . Selv om det ikke er obligatorisk at give drikkepenge til rengøringsdamen - så bliver det altid værdsat på en eller anden måde . Se bare pigen herunder på billedet , som vi gav 100 Thai bath ( 20 kroner ) i drikkepenge . Straks bliver der lavet lidt extra dekoration på vores værelse .

 2013 0486

 

 

 

3Husk at tænke på lydniveauet

Husk altid at vise respekt over for de andre gæster på hotellet . Justèr lydstyrken - hvis du spiller musik på dit værelse og når du taler , så tal i en normal tone . Skrig ikke og lav ikke larm på hotelgangene , især hvis du kommer sent hjem om aftenen .

Hvis gæster i værelset ved siden af dig larmer , så kontakt receptionen . Lad være med at konfrontere personen på egen hånd . larm

 

4

Undlad liggestols-spurt kl 06:00

Er du på ferie i solen og er du ved et hotel med en fed pool med gode faciliteter omkring poolen , så lad være med at stille uret klokken " lort " om morgenen og være den første der spurter ned og smider et håndklæde på liggestolen , for at reservere den til senere på dagen og derefter gå tilbage til værelset . Hvis du f.eks først dukker op igen ved poolen omkring klokken 12 , er dette helt uacceptabelt .

Man ser faktisk også at hotellerne er begyndt at fjerne håndklæder fra liggestole der har været tom i mere end 30 minutter . 

 

 

pool2 

  5

Undgå maserier

Uanset hvor du står i kø , om det er ved receptionen eller ved morgenbuffeten , så lad være med at mase . Slap af - træk vejret dybt , du er jo på ferie og skal stresse af , og der er ikke noget der forsvinder , der er sikkert morgenmad nok til alle

 

 

brunch1

 

 

6

Venlighed er den bedste stil

Du skal altid være venlig overfor både hotellets personale og de andre gæster . Et extra smil koster jo ikke noget og i de fleste tilfælde kan venlighed virkelig betale sig - Er du heldig får du måske en opgradering af dit værelse , en æske chokoade eller lidt frisk frugt på værelset . Der er også mulighed for at få en ny ven og du er vel ikke på ferie for at være sur og gnaven ?

 

 

Thai20150524

 

 7

Tænk på miljøet!

Mange af de hoteller du kommer på , beder sine gæster om at smide deres håndklæder på gulvet , hvis de skal vaskes . Tænk altid efter en extra gang - trænger de nu til vask ? eller kan de bruges en dag mere ? Ligeledes bør du slukke lyset og klima-anlægget når du forlader dit værelse . Bevar miljøet og vores dejlige klode - som er så dejlig at rejse rundt på .

handklæder

  8

Pas på dit værelse og interiør

Behandl dit værelse og dets interiør som om at det var dit eget hjem . Hotellet forventer også at du forlader hotellet i samme stand som da du kom - udover rengøring naturligvis . Hvis du ødelægger noget på værelset undet dit ophold , så kontakt receptionen med det samme og få en afklaring om dette .

 

 

00620

 

 

9

Tag kun engangsprodukter med dig, når du forlader hotellet

Når du tjekker ud fra dit værelse , er det OK at tage shampo , sæbe og balsam med . Men badekåber , håndklæder og andre ting der tilhører hotellet , er altså ikke dine og skal blive på værelset . Hvis du er blevet vild med hotellets håndklæder eller badekåbe , så spørg i receptionen om det er muligt at købe disse ting .

 

 

 

toiletartikler

 

 

 10

Glem ikke drikkepenge

Mange af de steder som man i dag kommer på sin ferie , er personalet faktisk afhængig af drikkepenge , for bare nogelunde at have en rimelig løn . Og har du fået en god service , så kan du vel altid undvære nogle få kroner . Det betyder jo ikke så meget for dig , men gør en kæmpe forskel for dem der får drikkepengene .

 

 

Drikkepenge baht

 

 

 

 

 

Siden sidst redigeret marts 2018

 


ihpone  

Smilets land

                                                                                                                                                                                    

  

ris og ros            forside 2 Skriv en kommentar til os :

Klik her

På forhånd tak

 

med venlig hilsen2

 

   mail2

mail@poullarsen.net

Vi sælger ikke rejser

og vi laver ikke rejseforslag .

 

 

Visit2

Det rigtige udstyr4

BARE KLIK HER

 

trek 66 liter 458x458

meget stort udvalg4

 

 

 

 

188

 

De 25 mest

                                                 

            

antal besog

0242683
I dagI dag45
I gårI går44
Denne månedDenne måned439
total for hele periodentotal for hele perioden242683
Dag med højest antal 02-25-2019 : 495
Antal gæster på siden lige nu 3
Gå til toppen