overskrift

 

 

 

plakat dimaria succesogvilje sorthvid (1) p

 

De fleste af os har - uden at vi går rundt og tænker over det - regler for gæster i vores eget hjem. Det har man mange steder og der er også uskrevne regler for hvordan man opfører sig på sit hotel når man er på ferie. Hvis du vælger at vise lidt stil på dit hotel, vil du helt sikkert få et bedre ophold og måske kan du endda opnå et par extra goder i ferien.

 

 

1Respektér check-in og check-out tider

Kommer du til dit hotel og der står et skilt i receptionen , hvorpå der står : Check-in efter klokken 14, så er det selvfølgelig dèt der gælder. Ved at have sådanne tider, har hotellets personale tid til at rengøre værelset efter sidste gæst der har checket ud - før den nye gæst ankommer. Du kan selvfølgelig altid spørge om det er muligt at checke ind tidligere, og eventuelt forlade dit hotelværelse igen.  Hvis hotellet ikke er for fyldt, plejer det ikke at være noget problem. Du kan jo også vælge at aflevere din bagage i receptionen mens dit værelse bliver klargjort, hvis du ankommer til hotellet før check-in tid og måske gerne vil gå en tur i området, mens dit værelse bliver rengjort.

 

Reception

 

 

2Udvis god rengøringsstil

På de fleste hoteller skiftes sengetøj et par gange om ugen og håndklæder dagligt. Rengøringspersonalet kommer forbi værelset hvèr dag, for at "ordne værelset". Men derfor behøver du ikke at svine værelset til. Du skal selvfølgelig ikke gøre rent på værelset, men lad vær med at være overdrevet svinende. Det er en god ide at holde værelset rent og friskt - også jo for din egen skyld. Selv om det ikke er obligatorisk at give drikkepenge til rengøringsdamen - så bliver det altid værdsat på en eller anden måde. Se bare pigen herunder på billedet, som vi gav 100 Thai bath (20 kroner) i drikkepenge. Straks bliver der lavet lidt extra dekoration på vores værelse.

 2013 0486

 

 

 

3Husk at tænke på lydniveauet

Husk altid at vise respekt over for de andre gæster på hotellet. Justèr lydstyrken - hvis du spiller musik på dit værelse og når du taler, så tal i en normal tone. Skrig ikke og lav ikke larm på hotelgangene, især hvis du kommer sent hjem om aftenen.

Hvis gæster i værelset ved siden af dig larmer, så kontakt receptionen. Lad være med at konfrontere personen på egen hånd . larm

 

4

Undlad liggestols-spurt kl 06:00

Er du på ferie i solen og er du ved et hotel med en fed pool med gode faciliteter omkring poolen, så lad være med at stille uret klokken "lort" om morgenen og være den første der spurter ned og smider et håndklæde på liggestolen, for at reservere den til senere på dagen og derefter gå tilbage til værelset. Hvis du f.eks først dukker op igen ved poolen omkring klokken 12, er dette helt uacceptabelt.

Man ser faktisk også at hotellerne er begyndt at fjerne håndklæder fra liggestole der har været tom i mere end 30 minutter. 

 

 

pool2 

  5

Undgå maserier

Uanset hvor du står i kø, om det er ved receptionen eller ved morgenbuffeten, så lad være med at mase. Slap af - træk vejret dybt, du er jo på ferie og skal stresse af, og der er ikke noget der forsvinder, der er sikkert morgenmad nok til alle.

 

 

brunch1

 

 

6

Venlighed er den bedste stil

Du skal altid være venlig overfor både hotellets personale og de andre gæster. Et extra smil koster jo ikke noget og i de fleste tilfælde kan venlighed virkelig betale sig - Er du heldig får du måske en opgradering af dit værelse, en æske chokoade eller lidt frisk frugt på værelset. Der er også mulighed for at få en ny ven og du er vel ikke på ferie for at være sur og gnaven ?

 

 

Thai20150524

 

 7

Tænk på miljøet!

Mange af de hoteller du kommer på, beder sine gæster om at smide deres håndklæder på gulvet, hvis de skal vaskes.Tænk altid efter en extra gang - trænger de nu til vask ? eller kan de bruges en dag mere ? Ligeledes bør du slukke lyset og klima-anlægget når du forlader dit værelse . Bevar miljøet og vores dejlige klode - som er så dejlig at rejse rundt på .

handklæder

  8

Pas på dit værelse og interiør

Behandl dit værelse og dets interiør som om at det var dit eget hjem. Hotellet forventer også at du forlader hotellet i samme stand som da du kom - udover rengøring naturligvis. Hvis du ødelægger noget på værelset undet dit ophold, så kontakt receptionen med det samme og få en afklaring om dette.

 

 

00620

 

 

9

Tag kun engangsprodukter med dig, når du forlader hotellet

Når du tjekker ud fra dit værelse, er det OK at tage shampo, sæbe og balsam med. Men badekåber, håndklæder og andre ting der tilhører hotellet, er altså ikke dine og skal blive på værelset. Hvis du er blevet vild med hotellets håndklæder eller badekåbe, så spørg i receptionen om det er muligt at købe disse ting.

 

 

 

toiletartikler

 

 

 

 10

Glem ikke drikkepenge

Mange af de steder som man i dag kommer på sin ferie, er personalet faktisk afhængig af drikkepenge, for bare nogelunde at have en rimelig løn. Og har du fået en god service, så kan du vel altid undvære nogle få kroner. Det betyder jo ikke så meget for dig, men gør en kæmpe forskel for dem der får drikkepengene.

 

 

Drikkepenge baht

 

 

 

 

 

 

Siden sidst redigeret  januar 2023

 


ihpone  

Smilets land

                                                                                                                                                                                    

ris og ros            forside 2 Skriv en kommentar til os :

Klik her

På forhånd tak

 

med venlig hilsen2

 

   mail2

mail@poullarsen.net

Vi sælger ikke rejser

og vi laver ikke rejseforslag .

 

 

Visit2

Det rigtige udstyr4

KLIK OG KØB HER

14

 

trek 66 liter 458x458

meget stort udvalg4

 

 

 

 

                                                 

            

antal besog

0255350
I dagI dag17
I gårI går32
Denne månedDenne måned1071
total for hele periodentotal for hele perioden255350
Dag med højest antal 02-25-2019 : 495
Antal gæster på siden lige nu 4
Gå til toppen