overskrift2

 

forsidebillede

Kufferterne er pakket og man er klar til rejsen ?

 

Hvad mangler du til ferien ? klik her og se det : Smartsunwear.dk

eller her : RejseGear

 

 

Der kommer hele tiden nye ideer til hvordan man pakker sin kuffert og det kan være svært at vælge. Her dukker endnu en pakkeliste op og vi har valgt også at tage denne med på hjemmesiden . Du kan bladre lidt imellem de forskellige pakkelister , som vi har her og tage den som du synes bedst om . Det kan også være at vi på et tidspunkt sorterer lidt i dem - men lige nu er der altså flere at vælge imellem.

Vil du hurtigt og problemfrit sluses igennem Security i Lufthavnen og vil du gerne vide hvordan du udnytter pladsen bedst muligt i din kuffert ? så prøv at kigge på denne liste med tips på hvordan du pakker optimalt .

Når du først har fået fly- og hotelbooking på plads -ja så er bagagen det eneste der står mellem dig og din fantastiske ferie. Det føles vel altid som en sur pligt at pakke kuffert, men følger du disse råd , behøver du ikke længere bekymre dig om hvad du slæber om bord og om du skulle have glemt noget .

 

1. lav en liste13

 Nå ok ... det lyder måske lidt kedeligt , men en idiotsikker liste kan bane vejen til en stressfri ferie. Adskil det absolut nødvendige fra det overflødige , og vær realistisk omkring hvor meget du kan proppe i din kuffert. Hvis du mangler lidt inspiration kan du bruge følgende tips som tjekliste .... Du kan også finde forslag til pakkeliste andet steds på denne hjemmeside . Du kan klikke på dette link og komme direkter dertil : Download lister

huskeliste

En huskeliste er en god ting

 

  Førstehjælp2

Bare rolig , du behøver ikke at pakke udstyr nok til en skadestue, bare en lille taske med de mest nødvendige piller og medicin som du måske kunne få brug for. Ingen har jo lyst til at ende som sengeliggende på grund af en dundrende hovedpine , malaria eller mavekneb – eller alle tre på én gang – når man er på ferie. Selv om det er nemt nok at skaffe midler mod diverse lidelser herhjemme , er det nemlig ikke sikkert , at dét land du besøger , har hvad du har brug for – eller at du kan købe det uden en recept. Det samme gælder allergi- og astmamedicin – tag det med om bord på flyet!
1.hjælp
Vær forberedt på hovedpine m.m.
 
 
rul1
 
Der er helt sikkert nogen , der vil være uenige med dette tip , men vi er overbeviste om, at intet skaber mere luft i kufferten end en sammenrulning af alt, hvad der sammenrulles kan. Tit og ofte vil du med den metode kunne slippe for irriterende rynker og folder i dit tøj. Altså en extra bonus!   453.
 
rul2
 
Rul dit tøj i ruller
 
 
 
skilt
 

Medmindre du er en hemmelig agent på undercover-mission i udlandet , giver det ikke meget mening at skjule din virkelige identitet. De fleste kufferter kommer i dag med indbyggede navneskilte, så sørg for at udfylde dem – det kunne jo være , at du – eller flyselskabet – mistede din bagage og så er det jo rart at kunne se hvem den tilhører.

labels

Husk navn på alle kufferter og håndbagage

 

kosmetik

 

Medmindre du har planer om at rejse til en øde ø , så lad være med at slæbe alskens shampoo og solcreme med dig – chancen for, at det ikke findes dér, hvor du rejser hen, er minimal. På denne måde mindsker du også risikoen for at finde en ubelejlig eksplosion af klamme, klistrede væsker, der har tilgriset alt dit tøj, når du åbner din taske. Hvis du virkelig ikke kan leve uden dén særlige ansigtscreme, så prøv at dosere den ned i mindre beholdere, så du kun har præcis den mængde, du skal bruge til turen og ikke en dråbe mere. Så kan du smide de tomme beholdere ud inden hjemturen , og skabe lidt ekstra plads i kufferten.

 

shampo1

 

Alt dette kan du jo også købe på feriestedet !!

 

 gem mere plads

Uanset om det er toldfri varer eller souvenirs , er det uundgåeligt, at du vil have mere med hjem, end du rejste af sted med – så sørg for at gøre plads til det . Thailand er et mekka for indkøb af alt muligt . Og de første gange man er i landet - går man " Helt Amok " og køber alt  muligt ..... Det går dog over med årene , efterhånden som man kommer der flere gange . Vi viser herunder et billede af 2 unge menneskers indkøb , som de foretog første gang de var i Thailand .

243

Shop Amok i Thailand

  

 begræns sko

Det største og mest frustrerende stykke bagage kommer lige her !! . Hvor mange par sko, du skal tage med ? . Ja det afhænger i høj grad af , hvor længe du skal være væk , men vi mener at tre par er et fornuftigt antal til 1-2 ugers ferie. Faktisk er det vigtigste ikke antallet af sko , men deres anvendelighed , så husk at tage nogle alsidige af slagsen med – så undgår du en smertefuld vandretur i stilletter. Tag de sko på i flyet , der vejer mestet – og prop sokkerne ned i resten – så sparer du endnu mere plads !
 
sko
 
Hvor mange par sko skal du have med ?
 

 8. repsekter

 

Hvis dit flyselskab siger: " 23 kg " , så mener de 23 kg ! Vej dine kufferter, før du tager ud i lufthavnen og sørg for , at du holder dig inden for restriktionerne , ellers vil du blive tvunget til at betale ekstra i lufthavnen. Eller endnu værre endnu , blive nødt til at sige farvel til den dejlige håndstrikkede cardigan , som din kære bedstemor brugte oceaner af tid på at få færdig - inden ferien . Vi har alle prøvet at klemme det der ekstra par bukser ned i en i forvejen overfyldt kuffert , men der er en grund til, at restriktionerne er der, og den grund er din sikkerhed. Hvilket minder os om at det sikkert er OK med alle disse tjek i Lufthavnen .
  overpakket kuffert1
Siger flyselskabet 23 kg - MENER de 23 kg
 
 
 
 begræns dine væsker
 
Vi ved det jo alle sammen godt , men alligevel opstår der stadig forvirring og forsinkelser, når den obligatoriske opportunist prøver at snige en flaske vand forbi lufthavnens security-tjek. Til manges store irritation kræver bagage-restriktioner, at alle væsker- eller væskebeholdere , der transporteres i håndbagagen , ikke må indeholde mere end 100 ml pr. styk, og at de skal passe ind i en lille og genlukkelig, gennemsigtig plastikpose (der som regel kan fås i lufthavnen). Dérfor – hvis du skal have noget med, der overskrider grænsen på de 100 ml – så prop det i din indtjekkede kuffert .
 
snart slut med poser i hndbagagen
Der er her man virkelig skal begrænse sig
 
 
 
 pas på
 
Hvis du skal have fint porcelæn eller glasfigurer med hjem , så sørg for at vikle de skrøbelige genstande godt ind i bobleplast eller ind mellem et tykt lag tøj og placér dem midt i kufferten – det er den bedste måde at sikre , de stadig er intakte, når de ankommer til dit hjem . Hvis du er i tvivl om du skal pakke disse ting godt ind - så prøv at se når de nogengange " smider " din kuffert ombord fra kuffertvognene og ind i flyet .
  kuffert læsning
Sådan bliver din kuffert nogengange smidt ind i lastrummet på flyet
 
 
 
 
anskaf en adapter
 
Sørg for at få fingrene i en adapter forud for din ferie , hvis du skal bruge sådan èn – så er du fri for at få udhulet rejsebudgettet af de vanvittigt høje lufthavnspriser. Den adapter du ser herunder passer i stikket i fly-sædet og har den hovedtelefon et såkaldt " Mini-jack stik " , ja så passer den i adapteren og du får lyden direkte ind i ørerne . Du kan købe den mange steder på nettet..... bare brug søgeordet " fly-adapter " , så dukker der flere muligheder og den koster ikke mange penge.
 flyadapter2
 
Passer i fly-sædet - hvorefter du kan sætte din hovedtelefon ( mini-jack stik )
 
 
 
 
pak praktisk
 
Du har måske en ustyrlig lyst til at putte et banan-kostume i kufferten , men er det virkelig nødvendigt? Fint tøj eller ej , dét er et spørgsmål , du bliver nødt til at stille dig selv , når du skal fordele den trange plads i rejsetasken . Pak praktisk og alsidigt og tag gerne ét elegant outfit med til en aften i byen – men lad de Lady Gaga-agtige dragter blive derhjemme. Og når man rejser til Thailand er det jo mega varmt døgnet rundt og høj luftfugtighed - så Jakkesæt .... Neeeeej slet ikke . " lette trøjer " og helst kortærmede er hvad du har brug for og så selvfølgelig bukser , som du kan klare varmen i . Og til det kvindelig medlem af ferien , bringer vi lige et forslag herunder , som selvfølgelig skal suppleres lidt. 
 
Basispakke
 
Basispakken til kvinden som selvfølgelig kan suppleres efter behov
 
 
 
værdigenstande2
 
I dag er det sjældent, at flyselskaber decideret mister bagage, men hvorfor løbe risikoen ? Vær på den sikre side, og læg alle dine luksuriøse ejendele – fra dit kamera til dine diamantbesatte øreringe – i din håndbagage. Vi har en enkelt gang været udsat for at kufferten ikke var med frem til vores feriedestination - men den ankom så med det næste fly og blev bragt til hotellet med Taxa . Og en gang på vej hej fra Bangkok - var vores kuffert rejst til Australien - men den kom dog til Danmark èn dag forsinket og kom til vores hjem med Taxa - men generelt må man sige at der er styr på tingene hos flyselskaberne .
 
 smykker2Ting som bør være i håndbagagen !!
 
 
 
 
 Sorter dit tøj
 
Del dit tøj ind i grupper: læg trøjer sammen med trøjer og bukser med bukser. Så er det meget nemmere hurtigt at finde, hvad du skal bruge, og få det pakket ud på den anden side. Og skal du være på samme feriested i længere tid ( ofte 14 dage når det er Thailand ) - så hæng tøjet i skabet på værelset.
 
 kuffert
 
Neeej - det var ikke sådan jeg sagde !!
 
 
 
 
 
 min igarderobe2
 
 Ikke bogstaveligt talt selvfølgelig , men det er altid en god idé at have et rent sæt undertøj og et let stykke tøj i din håndbagage , hvis nu uheldet skulle være ude, og din bagage forsvinder . Og en ting der måske er mere aktuelt , hvis du ankommer til dit hotel om formiddagen så er dit værelse sikkert ikke klar til dig endnu . Så er det rart hvis du har pakket dit badetøj / strandtøj i håndbagagen . Så kan du klæde om på toilettet i receptionen og gå til stranden eller poolen i den tid , der går inden du kan få dit værelse udleveret. Du kunne også gå ud og spise frokost på en cafè .
  strandtøj
 
Her er et eksempel på strandtøj - HUSK lige mandens også , hvis han er med på ferien :o)
 
 
 
håndklæder
 
Håndklæder fylder irriterende meget, så tænk dig om en ekstra gang , før du slæber dem med. Tjek forud for afrejsen om det sted , hvor I skal bo , forsynet jer med håndklæder og pak derefter. I næsten 100% af tilfældene , bliver du forsynet med håndklæder fra hotellet. Og lige så mange gange også " strandhåndklæder " - så det vil være absolut unødvendigt at tænke på dette inden du rejser. Så der sparer du virkelig plads i din kuffert.
 
HOTEL TOWELS ART
 
Håndklæder vil du i 99,9 % af tilfældene få på hotellet
 
 
 
manicure
 
Tip til damerne ( og de velplejede mænd ) - Undgå tage en neglefil, -saks, eller andet skarpt manicure-udstyr med i håndbagagen. Det er forbudt , og lufthavnspersonalet vil bede dig om at skille dig af med det. Vi blev en gang stoppet i Bangkok Lufthavn - fordi èn af vores medrejsende havde en lille kniv i lommen . Pu Ha... Det var nogle lange minutter - indtil at personalet besluttede sig for " bare at tage kniven " og lade os gå videre . Så tag ikke nogle chancer i den retning.
manicure kit
Disse " værktøjer " hører ikke hjemme i et fly !!
 
 
læg øverst
 
Hvis du mener, at en bestemt ting – for eksempel en jakke – ville være rar at kunne komme til under selve rejsen ( måske allerede i lufthavnen ) ,  så læg den øverst i kufferten.
Det kunne også være dit badetøj . Vi omtalte dette under afsnit " 15 " ...... hvis dit værelse ikke er klar når du ankommer til hotellet .... Er det måske godt at kunne finde dit badetøj hurtigt , klæde om på toilettet og gå til poolen eller standen.

 
 ting øverst
 
Læg ting du hurtigt vil finde - øverst i kufferten
 
 
 
 
 
 forudsig vejret
 
Vejrudsigten er din feries bedste ven eller værste fjende. Uanset om det regner, eller solen skinner, så vil meteorologer / internettet altid give dig den bedste idé om , hvad du kan forvente af vejret på din ferie. Tjek vejrudsigten , dagen inden du rejser , pak derefter og gør plads til regnslag og paraply – også selv om du håber aldrig at få brug for dem.
Det skal dog siges at såfremt du rejser til Thailand - bør du ikke tænke så meget over dette. I Thailand er man vant til disse hurtige regnbyder - og der vil ALTID være en paraply på dit værelse . Regnbygerne i Thailand er som regel altid af kortere varighed ( hvis ikke du bestemte områder i regntiden ) ... og det er jo stadig varmt selv om det regner i Thailand .
 
 vejrudsigten
 
Der findes jo ikke dårligt vejr - kun forkert påklædning          111
 
 
 
 
strip
 
Det er nok usandsynligt, at du vil blive bedt om at strippe ned til underbukserne, men det er meget muligt , at du vil blive bedt om at tage noget tøj af ved sikkerhedstjekket , så du ikke udløser metaldetektoren. Rejser du med en bærbar computer eller tablet , så forbered dig på, at de skal findes frem fra tasken og inspiceres af sikkerhedspersonalet. Og det aller bedste lige her på denne plads er nok at bevare roen , så går det hele meget nemmere .
 
 
security2
Bevar roen - selv om det nogen gange kan være svært
 
 
 
 pas på passet
 

Dette sidste tip er et vigtigt ét , eftersom du – uden visse ting – ikke ville komme nogen som helst steder hen - andet end direkte hjem: Tjek og dobbelttjek , at du har penge, et gyldigt pas og – for dine medrejsendes skyld – en tandbørste.

Med alt dette ved hånden , kan du nu koncentrere dig om den vigtigste ting, som er at …  Nyde ferien .

 

 pas ferie penge2

 Har du disse ting - kan du jo købe resten :-)

 

 

God ferie

472

 

 

 
 
 
 
 Siden sidst redigeret februar 2017
 
 
What do you want to do ?
New mail

Siden her er pænt besøgt - men vi vil gerne ud til mange flere læsere . Du kan hjælpe os med dette ved at give os et " synes godt om " eller " del " ...... Klik lige herunder .

På forhånd tak


ihpone  

Smilets land

                                                                                                                                                                                    

  

ris og ros            forside 2 Skriv en kommentar til os :

Klik her

På forhånd tak

 

med venlig hilsen2

 

   mail2

mail@poullarsen.net

Vi sælger ikke rejser

og vi laver ikke rejseforslag .

 

 

Visit2

Det rigtige udstyr4

BARE KLIK HER

 

trek 66 liter 458x458

meget stort udvalg4

 

 

 

 

188

 

De 25 mest

                                                 

            

antal besog

0242685
I dagI dag47
I gårI går44
Denne månedDenne måned441
total for hele periodentotal for hele perioden242685
Dag med højest antal 02-25-2019 : 495
Antal gæster på siden lige nu 4
Gå til toppen