Oplevelser ved Mae Hong Son

001

Du skal ikke være ikke bange for at bruge de små informations-kontorer der ligger overalt på gaden i Thailand - de er OK 

 

cirkler2

 

Igennem de mange år vi har rejst i Thailand , har vi jo selvfølgelig været på et utal af ture og udflugter. Vi har tidligere haft èn side her på hjemmesiden , som har fortalt om alle disse muligheder for udflugter , som de forskellige egne byder på. Denne side er med tiden blevet temmelig stor og kan virke lidt uoverskuelig . Derfor har vi valgt at fordele disse udflugtsmuligheder på sider , hvor de naturligt hører hjemme . Her er vi altså kommet til Sakon Nakhon og du kan her se hvad du kan opleve i Sakon Nakhon. Vi skriver ikke KUN om de ting vi selv har oplevet men også om andre muligheder. Der kan sagtens være mange flere muligheder , så søg endelig også andre steder.

Husk - brug endelig de små informationskontorer der ligger på gaderne dernede. De har styr på tingene og lever op til det de siger. Og du behøver ikke hente tilbud fra dem alle på gaden - for de ringer det samme sted hen og får en pris til dig .  

Vi har sat et billede på hver udflugtsmål her på siden og teksten til dette billede - kommer lige under billedet.

Der vil først komme lidt information om Sakon Nakhon og under disse kommer udflugtsmulighederne . 

Der kan enkle steder på siden her være link til nogle små filmklip også .

God fornøjelse !!

 

Oplevelser ved Mae Hong Son

 

Oplevelser ved Mae Hong Son

 

Oplevelser ved Mae Hong Son

Sakon Nakhon er en provins i den Nordøstlige del af Thailand .

Areal : 9.606  km²
 
Befolkningsantal : 1.152.000 ( 2018 )
Sakon Nakhon ligger i den øvre nord-østlige del af Thailand i Isan-regionen . Provinsen ligger inden for Phu Phan-bjergkæden og byder på mange skovklædte tempel-retreater til buddhistisk meditation , hvor et antal berømte munke bor . Denne nationalpark har mange interessante steder at besøge , for eksempel det kongelige palads Phuphan , der bruges som en bolig for den kongelige familie , hvis de besøger nordøstsiden af ​​landet , Kam Hom-vandfaldet , Gang Kra Arm-vandfaldet , Nang Mern Clift og Forest's blomsterslette .
Sakon Nakhon har en lang  , kulturel forskelligartet historie og har en unik blanding af gamle traditioner . Ud over historiske steder og templer, der afspejler dette , er der en række traditionelle festivaler , som besøgende også kan nyde . Lokale produkter fra Sakon Nakhon indenfor håndværk ,  herunder fajance , bomuldstøj , silkeprodukter og håndvævet Khit-tøj med naturligt barkfarvestof .
Madmæssigt s byder Sakon Nakhon på et bredt udvalg fra madboder overalt på markedet eller i byens centrum.
Vi vil herunder vise nogle attraktioner i dette område . Der kommer selvfølgelig nogle templer - men der vil også være andet . Thailand har lige omkring 41.000 templer - så dem har vi opgivet at beskrive .... men måske der kommer et par stykker undervejs  .  
 
 
 
cirkler2
 
 

 

Oplevelser ved Mae Hong Son

 

Oplevelser ved Mae Hong Son

1Lad os starte med National Parkerne i Sakon Nakhon - så er vi ligesom kommet i gang . Sakon Nakhon har tre Nationalparker . Nationalparker er en fortrinlig måde at udforske Thailands natur på med vandrestier, der fører dig til smukke vandfald og fantastiske udsigtspunkter over jungleklædte bjerge og dale. Der er også mulighed for at overnatte i nationalparkerne.

Der er jo ingen grund til at opfinde " den dybe tallerken " når den er opfundet . Vi lavede for et stykke tid siden et helt afsnit omkring National Parker i Thailand og det var faktisk et stort stykke arbejde . Vi vil derfor ikke skrive om disse parker igen - men blot henvise til dette afsnit . Vi nævner navnene på parkerne og viser link til disse .

For at komme til afsnittet skal du klikke her : National Parker i Nord Øst Thailand

Derefter ruller du ned på siden og finder følgende park :

 

03 Nationalpark Phu Phan

 

23 Nationalpark Phu Pha Lek

 

24 Nationalpark Phu Pha Yon

 

 

cirkler2

 

 

Oplevelser ved Mae Hong Son

Oplevelser ved Mae Hong Son

1Wat Tham Pha Daen er et tempel på en bjergtop i Sakon Nakhon-provinsen som er kendt for sine udskæringer , haver, bjergskråningsgrotte samt panoramaudsigt over det mest flade omliggende landskab.
 
Wat Tham Pha Daen ligger på en bjergskråning et stykke fra hovedvejen . Det tætteste du kan komme til templet i dit eget køretøj er ca. 2 km fra indgangen . Besøgende skal stoppe ved parkeringspladsen i bunden af ​​indfartsvejen til templet , hvor der er offentlige toiletter og en delt taxistation organiseret af templet . Der opkræves et gebyr på 20 THB pr. person for returrejsen fra parkeringspladsen til templet.
 

Oplevelser ved Mae Hong Son

Taxa fra parkeringspladsen til Wat Tham Pha Daen

Når du går ind af portene til Wat Tham Pha Daen på din venstre side , er der en smuk have med et vandfald og farverige planter, der ligner en fantasiskov.

 Oplevelser ved Mae Hong Son

Have ved Wat Tham Pha Daen

Wat Tham Pha Daen er kendt for sine udskæringer, og der er masser af disse hugget ud i de massive hårde sten på bjergskråningen . Udskæringerne inkluderer en kæmpe Garuda , hindi guder , en stor udskæring af en munk , en drage samt en stor liggende Buddha .

 

Oplevelser ved Mae Hong Son

Udskæringer ved Wat Tham Pha Daen

Når du går mod hovedtemplet ved Wat Tham Pha Daen , er der yderligere to haver på din højre side . I den første af disse haver er der en række metalpotter inde i en fordybning , formet som Buddhas fodaftryk . For at sene ønsker opfyldt , forsøger besøgende at kaste 1 Baht-mønter i metalpotterne , hvilket at dømme efter antallet af mønter omkring potterne sammenlignet med inden i dem , ser ud til at være meget vanskeligt.

 

Oplevelser ved Mae Hong Son

At kaste mønter i potter for held og lykke ved Wat Tham Pha Daen

Et af de mest genkendelige træk ved Wat Tham Pha Daen er dens gyldne sten med en guld chedi, toppet af et paraply ornament. Denne gyldne sten ligner meget den højt ærede og mere berømte gyldne sten ved Kyaiktiyo Pagoda i Myanmar.

 

Oplevelser ved Mae Hong Son

Golden Rock ved Wat Tham Pha Daen

 En ny tempelbygning er i øjeblikket under opførelse i Wat Tham Pha Daen . Der er en ældre ordineringshal på bjerget , som synes at være i en tilstand af forfald og ikke længere i brug . De dele af Wat Tham Pha Daen , som nu tiltrækker besøgende , begyndte at blive bygget omkring 2012 , skønt stedet har haft et tempel på det længe før samt grotterne ovenfor , der blev brugt af munke som meditationsretreats siden 1940'erne og muligvis tidligere .

 

Oplevelser ved Mae Hong Son

Inde i hovedtemplet ved Wat Tham Pha Daen

Det nye tempel ved Wat Tham Pha Daen ses herunder som et igangværende arbejde . Templet konstrueres stort set af træ med træstøtter lavet af store uregelmæssigt formede træstammer og smukt færdige træpaneler i loftet . 

 

Oplevelser ved Mae Hong Son

Statue under opførelse ved Wat Tham Pha Daen

En stor drage-statue er også under opførelse ved Wat Tham Pha Daen . Da vi besøgte i februar 2019, så staturens hovedstruktur næsten komplet ud , men nu her efter 2020 , er arbejdet færdigt og stilladset fjernet .

 

Oplevelser ved Mae Hong Son

Cafeområde ved Wat Tham Pha Daen

Der er også et caféområde ved det nye tempel Wat Tham Pha Daen . Denne udendørs cafe har mange planter og træer omkring sig og en fantastisk udsigt over Sakon Nakhon City og Nong Han Lake i det fjerne . Der er en dejlig brise på denne cafe , og det er et meget behageligt sted at sidde og tage en drink og en snack , eller for de mindre smidige mennesker, der besøger templet , kan sidde og vente , mens andre klatrer til udsigtspunktet øverst på bjergtop.

 

Oplevelser ved Mae Hong Son

Gå til udsigtspunktet ved Wat Tham Pha Daen

Wat Tham Pha Daen er opkaldt efter grotteåbningerne over hoveddelen af ​​templet . For at nå disse grotter skal du op ad et meget stejlt trappesæt til venstre for det nye tempel , forbi den oprindelige ældre tempelbygning og langs en sti , der fører gennem junglen . Nær slutningen af ​​stien passerer ruten gennem en grotte dannet af en revne mellem to meget store stenblokke . Dette er stedet , hvor munke tidligere kom til at bo under ensomme meditations-retreats .

 

Oplevelser ved Mae Hong Son

Udsigtspunkt ved Wat Tham Pha Daen

Forbi grotterne går stien videre til toppen af bjerget , hvor Wat Tham Pha Daen ligger. Der er en lille helligdom der oven på et stort fladt stenområde . Herfra får du storslået udsigt over Sakon Nakhon-provinsen.

 

cirkler2

 

 

Oplevelser ved Mae Hong Son

Oplevelser ved Mae Hong Son

Wat Phra That Choeng Chum

1Phra That Choeng Chum er en smal Lao-stil chedi , en type tårn , der går tilbage til det 17. århundrede . Lokal legende fortæller at denne chedi er bygget oven på fodaftryk af 4 inkarnationer af Lord Buddha . Den nuværende chedi er bygget oven på en mindre Khmer-stil chedi bygget i det 10. århundrede. Basen på denne chedi er formet som en lotusknop med den øverste del af chedi dækket af guldmaling og toppet med et paraply-ornament i flere lag.

 

Oplevelser ved Mae Hong Son

Chedi på Phra That Choeng Chum

Phra That Choeng Chum er et meget æret buddhistisk monument , der tiltrækker mange besøgende , hovedsageligt thailandske besøgende. Chedi`en er omgivet af to store tempelbygninger . Den nyeste af de to strukturer er menighedssalen.

 

Oplevelser ved Mae Hong Son

Kongregationssalen på Phra That Choeng Chum

Kongregationssalen i Wat Phra That Choeng Chum er der hvor de troende går ind for at interagere med de bosatte munke.

 

Oplevelser ved Mae Hong Son

Inde i Kongresations-hallen ved Wat Phra That Choeng Chum

Den anden tempelbygning ved Wat Phra That Choeng Chum er helligdomssalen. Denne bygning er fantastisk udsmykket både indvendigt og udvendigt .

 

Oplevelser ved Mae Hong Son

Helligdomssal ved Wat Phra That Choeng Chum

Helligdomssalen ved Wat Phra That Choeng Chum er kendt for to ting . For det første indeholder hallen et Buddha-billede , kendt som Luang Phor Phra Ong Saen , som blev støbt i 1257 og betragtes som byens mest hellige Buddha-billede . Den anden specielle ting ved helligdomshallen er dekorationerne . Søjlerne og loftet er dækket af detaljeret stencilguldstencilarbejde svarende til indviklet arbejde i de berømte templer i Luang Prabang i Laos , hvilket indikerer det tætte forhold mellem den nordøstlige region i Thailand og det antikke Kongerige Laos . Væggen er dækket af malerier af historien om Lord Buddha's oplysning og scener fra Ramakien , som i sig selv er Thailands nationale epos baseret på den hinduistiske klassiker Ramayana.

 

Oplevelser ved Mae Hong SonInde i helligdomshallen ved Wat Phra That Choeng Chum

Chedi- og tempelbygningerne ved Wat Phra That Choeng Chum komplimenteres af en bred vifte af statuer og ornamentale gateways til pladsen hvor chedi er placeret.

 

Oplevelser ved Mae Hong Son

Guardian Lions på Wat Phra That Choeng Chum

Wat Phra That Choeng Chum har en karnevalsatmosfære året rundt med et marked oprettet inden for tempelområdet , der sælger alt fra mad til tøj . Adgang til templet er gratis , og huslejen fra stallholderne er den vigtigste finansieringskilde til templet , som er godt vedligeholdt og holdes meget rent . Markedet tiltrækker også de mange besøgende til templet , der kommer fra hele landet specifikt for at se Phra That Choeng Chum.

 

Oplevelser ved Mae Hong Son

Marked ved Wat Phra That Choeng Chum

Årets højdepunkt på Wat Phra That Choeng Chum kommer i slutningen af ​​den buddhistiske fastetid , generelt i begyndelsen af ​​oktober , hvor templet er vært for byens voksborgfestival . Hvert år opretter lokale beboere detaljerede voksmodeller af templer og slotte , der køres gennem byens centrum og derefter vises på Wat Phra That Choeng Chum.

 

cirkler2

 

 

Oplevelser ved Mae Hong Son

Oplevelser ved Mae Hong Son

 

1Det var ikke muligt at finde yderligere oplysninger om stedet her - men billedet taler jo også for sig selv. 

Adresse: 229 Sakon Nakhon - Na Kae Rd, Ngio Don, Mueang Sakon Nakhon District, Sakon Nakhon 47000, Thailand

 

cirkler2

 

Provinsen her har rigtig mange templer - men vi har valgt ikke at beskrive disse her - men søg dem på nettet , hvis du ønsker at besøge nogle af disse . 

 

cirkler2

 

Oplevelser ved Mae Hong Son

 

 

 

Siden her sidst opdateret  marts 2021

 

 


ihpone  

Smilets land

                                                                                                                                                                                    

  

ris og ros            forside 2 Skriv en kommentar til os :

Klik her

På forhånd tak

 

med venlig hilsen2

 

   mail2

mail@poullarsen.net

Vi sælger ikke rejser

og vi laver ikke rejseforslag .

 

 

Visit2

Det rigtige udstyr4

BARE KLIK HER

 

trek 66 liter 458x458

meget stort udvalg4

 

 

 

 

188

 

De 25 mest

                                                 

            

antal besog

0240454
I dagI dag11
I gårI går51
Denne månedDenne måned11
total for hele periodentotal for hele perioden240454
Dag med højest antal 02-25-2019 : 495
Antal gæster på siden lige nu 9
Gå til toppen