Oplevelser ved Mae Hong Son

001

Du skal ikke være ikke bange for at bruge de små informations-kontorer der ligger overalt på gaden i Thailand - de er OK 

 

cirkler2

 

Igennem de mange år vi har rejst i Thailand, har vi jo selvfølgelig været på et utal af ture og udflugter. Vi har tidligere haft èn side her på hjemmesiden, som har fortalt om alle disse muligheder for udflugter, som de forskellige egne byder på. Denne side er med tiden blevet temmelig stor og kan virke lidt uoverskuelig. Derfor har vi valgt at fordele disse udflugtsmuligheder på sider, hvor de naturligt hører hjemme. Her er vi altså kommet til Nakhon Si Thammarat og du kan her se hvad du kan opleve i Nakhon Si Thammarat og omegn. Vi skriver ikke KUN om de ting vi selv har oplevet men også om andre muligheder. Der kan sagtens være mange flere muligheder, så søg endelig også andre steder.

Husk - brug endelig de små informationskontorer der ligger på gaderne dernede. De har styr på tingene og lever op til det de siger. Og du behøver ikke hente tilbud fra dem alle på gaden - for de ringer det samme sted hen og får en pris til dig .  

Vi har sat et billede på hver udflugtsmål her på siden og teksten til dette billede - kommer lige under billedet.

Der vil først komme lidt information om Nakhon Si Thammarat og under disse kommer udflugtsmulighederne. 

Der kan enkle steder på siden her være link til nogle små filmklip også.

God fornøjelse !!

 

Oplevelser ved Mae Hong Son

 

Oplevelser ved Mae Hong Son

 

Oplevelser ved Mae Hong Son

Nakhom Si Thammarat er en provins i den sydlige del af Thailand.

Areal : 9.943  km²
 
Befolkningsantal : 1.560.000 (2018)
 
Hjem til det sydlige Thailands højeste top - Khao Luang (1835m), omgivet af de majestætiske skove i Khao Luang National Park - Nakhon Si Thammarat-provinsen er bedst kendt blandt rejsende for den fantastiske Wat Phra Mahathat Woramahawihaan i provinsens navnebror. Mere end summen af ​​dens dele er provinshovedstaden et sympatisk sted, især hvis du for nylig har været på Koh Samui, Koh Pha-Ngan eller Koh Tao på jagt efter ægte thailandsk smag.
 
Vi vil herunder vise nogle attraktioner i dette område . Der kommer selvfølgelig nogle templer - men der vil også være andet. Thailand har lige omkring 41.000 templer - så dem har vi opgivet at beskrive .... men måske der kommer et par stykker undervejs.  
 
 
 
cirkler2
 

 

Oplevelser ved Mae Hong Son

 

Oplevelser ved Mae Hong Son

1Lad os starte med National Parkerne i Nakhon Si Thammarat - så er vi ligesom kommet i gang . Nakhon Si Thammarat har 3 Nationalparker. Nationalparker er en fortrinlig måde at udforske Thailands natur på med vandrestier, der fører dig til smukke vandfald og fantastiske udsigtspunkter over jungleklædte bjerge og dale. Der er også mulighed for at overnatte i nationalparkerne.

Der er jo ingen grund til at opfinde "den dybe tallerken" når den er opfundet. Vi lavede for et stykke tid siden et helt afsnit omkring National Parker i Thailand og det var faktisk et stort stykke arbejde. Vi vil derfor ikke skrive om disse parker igen - men blot henvise til dette afsnit. Vi nævner navnene på parkerne og viser link til disse .

For at komme til afsnittet skal du klikke her : National Parker i Syd Thailand

Derefter ruller du ned på siden og finder følgende park :

 

 

01   Khao Luang2

 

06   Namtok Yong

 

14   Namtok Si Khit

 

 

cirkler2

 

 

Oplevelser ved Mae Hong Son

Oplevelser ved Mae Hong Son

 

1Wat Chedi plejede at være et forladt tempel og har været det i mere end 1.000 år. Det blev renoveret i år 1957. Områdets Ubosot plejede at være en forladt Chedi, hvor landsbyboere ikke ville turde komme ind. Historien om Ai Khai Wat Chedi eller Ta Khai Wat Chedi: Hvorfor kalde det et andet navn ? Svaret er, at når han kigger på Ai Khais alder, så var han mange år gammel. Landsbyboere mente, at det ikke er passende for efterkommere eller unge generationer at kalde  ”Ai Khai”, og de skulle sige ”Ta Khai”, hvilket er mere passende. Det var en fortælling, der gik videre i mange generationer, at placeringen af ​​det nuværende Wat Chedi, der var Luang Phu Thuad Wat Chang Hai, den berømte lærer i det sydlige område var rejst tilbage fra Krung Si Ayutthaya og opholdt sig i dette område. Ai Khai menes at være barnets ånd i alderen 9-10 år. Han var en discipel, der forfulgte Luang Phu Thuad. Da Luang Phu Thuad ankom til dette sted, havde han fundet mange skatte og mange vigtige religiøse steder. Han havde bedt Ai Khai om at bo her for at holde øje med disse skatte og stedet. Landsbyens navn blev senere ændret til "Moo Ban Pho Sadet" indtil nutiden. Efter året 1957 kunne de, der kom for at overnatte inde i Wat Chedi, og hvis de ikke nævnte, eller informerede eller bede om tilgivelse fra Ai Khai, ikke kunne sove, da der ville være forstyrrelser hele natten, som når de var ved at sove, ville der være et barn, der ramte i hovedet eller trak i benene og armene og forstyrrede børnenes måde. I året 1983 havde Pho Than Thoem, som var abbed for Wat Chedi på det tidspunkt, oprettet en mønt for at tilbede Ai Khai for første gang samt udviklet templet løbende. Området på det tidspunkt var dog stadig ”det lyserøde område", hvilket betød, at der stadig var kommunisters bevægelse. Embedsmændene havde sendt omkring hundrede rangvogtere for midlertidigt at bosætte sig i Wat Chedi, hvor det samme fænomen var sket. Da soldaterne var ved at sove, følte de, at et barn havde trukket deres ben og arme eller ramt hovedet med en pistol eller skubbet pistolen ned, så de ikke kunne sove hele natten. Om morgenen havde soldaterne spurgt landsbyboerne omkring Wat Chedi og fortalt historien til dem. Landsbyboerne kendte Ai Khais historie og omdømme. Derfor havde de kommet med løsningen. Før man forbereder et måltid, skal man nævne navnet Ai Khai, der boede i området. Derefter gjorde soldaterne som landsbyboerne havde foreslået. Den næste nat kunne de sove behageligt uden forstyrrelser fra barnet.

Adresse: 36/1 Chalong, Sichon District, Nakhon Si Thammarat 80120, Thailand
 
 
cirkler2
 
 

Oplevelser ved Mae Hong Son

Oplevelser ved Mae Hong Son 

1Khanom Beach er kendt for sin lange hvide sandstrand, der strækker sig ud i havet og rækker af fyrretræer i Nakhon Si Thammarat-provinsen. Der er smukke koralrev , der gør det til det perfekte sted til dykning, snorkling og svømning.

 

cirkler2

 

Oplevelser ved Mae Hong Son

Oplevelser ved Mae Hong Son

 

1Khao Wang Thong Cave er en af ​​de farligste grotter i Nakhon Sri Thammarat kun 77 kilometer væk fra byen. Grotten  har mange små og store rum , hver med stalagmitter og stalaktitter af ulige størrelser og former, som pagoder, dinosaurer,  æbler og æg. Nogle rum kan kun nås ved at kravle eller klatre, hvilket gør det sjovt for besøgende men også meget farligt.

Adresse : Khuan Thong | Khuan Thong Subdistrict, Khanom 84340, Thailand

 

cirkler2

 

Oplevelser ved Mae Hong Son

Oplevelser ved Mae Hong Son

 

1Talat Roi Pi Mueang Pak Phanang er et gammelt træmarked på over 100 år med en enkel og naturlig livsstil, der sælger lokal mad og desserter, såsom Khanom La, Man Khi Nu (Hausa kartoffel), tigernut, friske fisk og skaldyr samt tørret multe, som er et berømt produkt og souvenir af Pak Phanang.

Åben fra 15.00 til 18.00

 

cirkler2

 

Oplevelser ved Mae Hong Son

Oplevelser ved Mae Hong Son

 

1Kiriwong Village er en lille landsby, der er kendt over hele landet for at have den bedste ozon i Thailand. Denne landsby ligger i Nakhon Si Thammarat-provinsen i det sydlige Thailand. Det er et sted, der afspejler, hvordan lokalsamfundene eksisterer sammen med naturen. Det er det perfekte sted at tilbringe din ferie med naturen, med lokale traditioner og at indånde den gode luft. Det er simpelthen et af de bedste valg at sætte på din næste rejseliste.

Disse landsbyboere har en fredelig livsstil. Deres hovedbeskæftigelse er at arbejde i den blandede frugtplantage, kaldet "Suan Som Rom", som har mangosteen og longan. Landsbyboerne her følger fællesskabsmodellen for at styre en økoturismevirksomhed. Desuden modtog Kiriwong Village også en udmærkelsespris fra “Thailand Tourism Awards” for deres bidrag til økoturisme. Turist-tjenester er blevet en ny forretning i samfundet, herunder navigation, vandreture, portier, ophold i deres hjem og en økoturistklub.

At rejse til Kiriwong Village er meget god ide og du kan rejse i dette område med smuk natur. Desuden kan du opleve landsbyboernes livsstil på en måde, som du aldrig kan, hvis du ikke er her ude på landet. Et vartegn, som alle skal tage et billede af, er Ban Kiriwong Bridge og andre vigtige steder som Nan Hin Tha Ha, Tha Ha-broen, Nam Sri Wang Tham Sok Rajrat-hulen og Wang Mai Pak-vandfaldet. Overalt er området her stadig rig på natur og flot med den omkringliggende skov.

Kiriwong Village ligger ca. 9 kilometer fra Muang-distriktet.

 

cirkler2

 

Oplevelser ved Mae Hong Son

Oplevelser ved Mae Hong Son

 

1Bymuren i Mueang Nakhon Si Thammarat er en bymur, der plejede at beskytte Mueang Nakhon Si Thammarat fra fjender. Det er et vigtigt provinsielt historisk sted. Det er også en indikator, der repræsenterer primitivitet, styrke, velstand og den lange historie. På nuværende tidspunkt er den blevet repareret for at blive stærkere og smukkere for at blive udviklet til en af ​​de værdifulde historiske turistattraktioner. Den har en rektangulær form mange steder. Men den resterende er den nordlige by i Na Mueang Khlong, Mum Pom Road, med styrken, velstanden og dens lange historie. Bymuren i Nakhon Si Thammarat ligger i Na Mueang Khlong, Mum Pom Road, Mueang District, Nakhon Ratchasima Province. Beviset var fra legenden om Mueang Nakhon Si Thammarat, som sagde, at det blev bygget i Phra Chao Si Thamma Sokkarat-perioden. Da byen blev etableret i Hat Sai Kaew, blev muren bygget. Det var en jordvæg omgivet af grøfter. Det blev antaget, at bymuren blev repareret i mange dele flere gange, og hver gang linjen fra den tidligere mur blev bevaret.

Adresse : Khlang, Mueang Nakhon Si Thammarat District, Nakhon Si Thammarat 80000, Thailand

 

cirkler2

 

Oplevelser ved Mae Hong Son

Oplevelser ved Mae Hong Son

 

1Næsten hver morgen kan man se et parti lyserøde delfiner på omkring 10 stk. og to meter lange lyserøde delfiner eller Indo-Stillehavs pukkeldelfiner samles omkring Thong Nian Bay ud for Khanom-distriktet, Nakhon Si Thammarat. De svømmer ved siden af ​​fiskerbåde og venter på, at små fisk kommer deres vej. De truede lyserøde delfiner, der tæller omkring 50, trækker mange turister til Khanom, især i januar-april.

Et besøg i Khanom for at se de lyserøde delfiner er en must og sjælden oplevelse, fordi lyserøde delfiner kun lever i frugtbare levesteder. Havet ud for Khanoms Khwaeng Phao-bugt og Laem Prathap Cape er fyldt med delfinernes yndlingsmad - små fisk, rejer og havgræs.

Turister kan leje en hvilken som helst af de registrerede 58 lokale fiskerbåde under Laem Prathap Eco-Tourism Society ved Laem Prathap-molen for at se de lyserøde delfiner og øer til en pris af 1.000 baht pr. To-timers tur. Hver båd kan rumme op til seks passagerer. Antallet af turister, der bruger molen, er fordoblet eller endda tredoblet til 500-600 mennesker om dagen i weekenden, siden den blev renoveret i 2014 med finansiel støtte fra Energireguleringskommissionens Energiudviklingsfond.

 

cirkler2

 

 

 

Oplevelser ved Mae Hong Son

 

 

 

Siden sidst opdateret januar 2023

 

 

 


ihpone  

Smilets land

                                                                                                                                                                                    

ris og ros            forside 2 Skriv en kommentar til os :

Klik her

På forhånd tak

 

med venlig hilsen2

 

   mail2

mail@poullarsen.net

Vi sælger ikke rejser

og vi laver ikke rejseforslag .

 

 

Visit2

Det rigtige udstyr4

KLIK OG KØB HER

14

 

trek 66 liter 458x458

meget stort udvalg4

 

 

 

 

                                                 

            

antal besog

0255353
I dagI dag20
I gårI går32
Denne månedDenne måned1074
total for hele periodentotal for hele perioden255353
Dag med højest antal 02-25-2019 : 495
Antal gæster på siden lige nu 4
Gå til toppen