hovedoverskrift5

 

 

 

Herunder kan du se hvilke National Parker der ligger i det Nordlige Thailand. Efter listen herunder, vil der kommet nogle billeder + en beskrivelse af de National Parker som er vist i skemaet.

 

Held og lykke med læsningen

  473

National parker nord10

Liste med numre på parker i Nordthailand

 

 

Thailand Nord kort med numre1

Kort med parkerne som nævnt i listen ovenover og med numre

 

 

Det var en liste og et oversigts-kort med National Parkerne i Nordthailand. Parkerne som er nævnt på listen øverst - kan du efterfølgende finde på kortet lige under. Vi har mærket de forskellige parker op på kortet.  Numrene er tilfældig valgt.  Nu vil vi så herunder beskrive hver enkelt park med billeder og tekst samt nummer.Vi starter med Park nummer "1" og så kører vi bare derud af .

Vi bringer de oplysninger vi har kunnet finde om de enkelte parker og derfor kan mængden af oplysninger være forskellig fra Park til Park. De fleste oplysninger er indhentet på nettet og oversat fra engelsk + derefter omskrevet til det "sprog" vi bruger på de andre sider på hjemmesiden. Skulle der være en stavefejl/oversætnings fejl et par steder, så prøv om du kan leve med dette. Jeg har gjort mit bedste. Jeg har jo kun gået i den "stråtækte skole" 456

 

tmp627631509884370945cow 23 2147510570
Flere steder vil du møde ordene : "Mu Ko" og det er altså ikke en ko, men disse to ord betyder på Thailandsk "en klynge af Ø`er" og det er hovedsageligt i overskrifterne for Marine Parkerne du vil se disse ord anvendt - så vèd du det !!

Noget andet som du også vil støde på når du læser siden her - er at vi ikke har oversat "dyre-navnene" og navne på koraller. ordbog 300x300Vi forsøgte, men der kom noget værre noget ud af det, så vi besluttede ikke at oversætte disse navne. Nogen steder ville det selvfølgelig have været i orden - men sådan blev altså det ikke ..... så en haj er altså "a shark" og en elefant er "an elephant" og en koral der hedder "Brain Coral" er ikke oversat til noget med en " hjerne " o.s.v.

elefant
Vi bringer nogle billeder af dyr fra parkerne - under de forskellige afsnit  - men vi kan naturligvis ikke vise billeder af alle de dyr der lever i parkerne. Du kan under afsnittet "Dyr i National Parkerne" i menuen - se alle de dyr vi har kunnet finde frem til og som lever i de parker, vi har nævnt .  

 

Nu er du advaret og lad os så komme igang med at læse ......

18

 

 

 

 

  Thung Salaeng1

Thung Salaeng National Park

 

 Thung Salaeng

I 1959 blev nogle vigtige skove i Phitsanulok provinsen foreslået til optagelse i de nationale park systemer, blandt dem var den engang store og malaria befængt Thung Salaeng Luang . Senere, i 1972 , blev 1262 kvadratkilometer af dette område så navngivet som Thung Salaeng Luang nationalpark.

Fra slutningen af ​​1960'erne til begyndelsen af ​​1980'erne blev skoven brugt som en stor base og rute for guerillaer i den fredløse Kommunistiske Parti Thailand ( CPT ) . Området blev afspærret af det thailandske militær. En af de afgørende krige mellem kommunistiske oprørere og regeringsstyrkerne fandt sted på Khao Kor. Regeringsstyrker besejrede guerillaer i en række hårde slag i 1981 og 1982. Khao Kor er nu hjemsted for community-baserede udviklingsprojekter.

Parken har kalkstens bjerge, skifer og bjerge med højder på 300 til 1028 meter. En lang nord-syd gående strækning af kalkstens bjerge løber ned i den vestlige del af parken. Thung Salaeng Luang, med udspring af ​​mange vandløb, er anlagt med enge, især i den sydlige område. Blandede arter af løvskov dominerer parken , med lavt krat og tropiske bredbladede stedsegrønne planter dækker mindre områder i parken.

Den gennemsnitlige årlige temperatur er omkring 25ºC, stigende til 30 ° C i sommer-månederne fra marts til juni måned. Det bedste tidspunkt at besøge parken er i den kølige sæson : November til februar.  Mange af de vilde engblomster blomstrer i november. Den gennemsnitlige årlige nedbør er 1.700 mm ,  og de vådeste måneder er fra  Juli - oktober.

De finder 17 pattedyrarter her, blandt andet elephant, yellow marten, og masken palm civet . Disse dyr er nogle er parkens beboere. Et betydeligt antal andre dyr er også mulige beboere. Disse omfatter tiger, gaur, barking deer, wild dog, wild pig, langur and slow loris. En undersøgelse i 1987 viste, at mellem 5 og 20 elefanter lever i parken.

De bedste steder at se dyreliv er på parkens enge og især i  den tørre sæson, omkring parkens Søer .

Mere end 190 fuglearter er blevet bekræftet set i parken , blandt dem arter af eagle, partridge, pheasant, pigeon, owl , swift, hornbill, barbet , woodpecker, bulbul, babbler, warbler, flycatcher and flowerpecker.

 

 

pheasant

pheasant

 

 

wild dog

wild dog

 

 

slow loris

Slow loris

 

 

Turistattraktioner       


Thung Salaeng

På engen er der to ruter. Der ene er en 40 km lang sti der løber syd om parkens hovedkvarter til engen, og den kan kun køres på med 4 hjulstrukne køretøjer. Den anden mulighed er en sti der går via Khao Kor - Phetchabun vej , og som løber syd-øst om parken og slutter på Nong Mae Na. En grus vej fører derfra til parken og græs-engen.

Thung Nang Phaya

Dette er en campingplads som er beliggende i den sydvestlige ende af parken og er kendt for sin fantastiske kombination af eng og fyrretræer. Den kan lettest nåes fra Nong Mae `s indgang til parken, 4 hjulstrukne biler anbefales - især i regntiden.

Thung Non Son

Dette område ligger dybt inde i  parkens centrum. Fra Oktober - December står disse 11.000 hektar eng i strålende flor - med store klynger af blomster. For at komme dertil fra hovedkvarteret, skal du køre ad den samme vej som der fører til Thung Salaeng Luang, ca. 15 km indtil et højresving med teksten "off rute". Derfra er det en 17 km tur langs en bjergryg til Thung Non Son.

Kaeng Sopha waterfall

Det er et stort vandfald med 3 niveauer. Kør langs motorvejen som har nummer 12  (Phitsanulok - Lomsak) og så kommer der en turn-off rute til vandfaldet (mod syd) mellem kilometer sten nummer 71 og 72.

 

 

Kaeng Sopha vandfald

Kaeng Sopha waterfall

 

 

Indkvartering og faciliteter

Der er 7 bungalows, der varierer fra 5 til 12 personers sengepladser ved parkens hovedkvarter, placeret ved 80 km stenen (på motorvej nr. 12). Fem bungalows med pladser fra 6 til 12 personer er tilgængelige på Nong Mae Na kontor. Fire campingpladser er også i parken.

Hvordan man kommer dertil :

Parkens hovedkvarter kan let nåes fra enten Phitsanulok eller Lomsak fra motorvej nr. 12. Det er placeret ved 80 km stenen , syd for vejen.

 

 

Næste National park

 

 

 

 Luang National Park

National Park Luang

 Luang

Khao Luang National Park strækker sig over 570 kvadratkilometer urskov - vest for Nakhon Si Thammarat by. Højdepunkterne inkluderer fire spektakulære vandfald, over 300 vilde orkidéarter og det højeste bjerg i det sydlige Thailand, som ofte er badet i tåge, 1835-meter høje Khao Luang som er nogle af Thailands fineste bjerglandskaber.

Parken indeholder en blanding af kalksten outcrops og granit massiver med et tilsvarende varieret flora, herunder tropisk regnskov, tropiske løv og bambus skove. Du kan se den gigantiske Mahasadam bregne, der er ældre end dinosauerne og stadig trives her.  Lokale folk hævder, at den sjældne Rafflesia blomst også er her og som angiveligt kun findes i Kaeng Krachan National Park. Hundredvis af dyrearter trives midt i parkens tætte gamle vækst jungle, som ofte er indhyllet i tåge, en tåge der hjælper frugtplantager med at trives ved foden af ​​bjergene. Hvis du har tålmodighed har du en rimelig chance for at spotte de langhalede  makak-aber, og der er vildsvin, sorte ørne og fire typer næsehornsfugle. Parkens  embedsmænd hævder, at den sjældne skaberak-tapir, panter, leopard og tiger kan findes her også. Parkens største attraktioner er spredt ud over et stort område og for at se dem alle kræver det hjælp af veje for at komme rundt til forskellige dele af Khao Luang . Nogle kan tilgåes med offentlig songthaew ( grisebil ) fra Nakhon Si Thammarat by , hvilket er en god mulighed for rejsende der har et stramt budget, og som ikke er i mobile . Parkens restauranter findes i nærheden af ​​de to besøgs centre, som er placeret ved karom Waterfall og ved Krung Ching vandfald.

 

Den nemmeste attraktion at komme til er Karom Waterfall, som ligger lige uden for det vigtigste besøgscenter og og området for overnatning syd for Khao Luang. Vandfaldet flyder ned over en række klipper og klippeblokke skråninger og skaber 19 forskellige niveauer med nogle store og gode badesteder. En velholdt sti krydser de laveste syv niveauer af vandfaldet, og kun disse er åbne for offentligheden. Den frodige jungle med gigantiske bregner og masser af fugle samt sommerfugle omgiver vandfaldet. Øst for Khao Luang ligger Phrom Lok Waterfall og Ai Khiao Waterfall. De ligger kun fire kilometer fra hinanden i fugleflugtslinje. Begge vandfald blev lukket på grund af sikkerhedsmæssige bekymringer fra det brusende vand, når man besøgte det i december. Phrom Lok vandfaldet indeholder over 50 niveauer, men kun de nederste fire åbne. Det første niveau siges at være særlig smukt takket være Mahasadam bregnerne. Ai Khiao prale er et kæmpestort vandfald med 100 niveauer, men kun de ni laveste synlige for offentligheden. Parkens mest spektakulære vandfald og muligvis det mest imponerende i hele det sydlige Thailand - er Krung Ching Waterfall. Det ligger 85 kilometer nord for karom Waterfall og 75 kilometer nordvest for Nakhon by, men efter alt at dømme er det værd besøge. Et besøgscenter findes her sammen med Hong Cave, med flere vandrestier og indkvarteringsmuligheder. Campingpladser er tilgængelige ved både karom Waterfall og Krung Ching vandfald. Alle hytter er luftafkølet og udstyret med varmt vand . Priserne spænder fra 600 baht op til 2000 Bath pr. nat, afhængigt af størrelsen af ​​bungalow. Og telte kan lejes for 250 Bath for en nat. Mange rejsende vælger at bo på et af de homestays eller små resorts i Baan Khiri Wong,  hvilket er en fremragende base for at udforske parken. Parken har ingen specifikke retningslinjer for, præcis hvornår vandfaldene vil blive lukket, men der er en god chance for, at de vil være lukket fra oktober - december på grund af monsunregnen. Det oplyses at der strømmer vand på alle fire vandfald hele året rundt.

 

 

 

 

Næste park

 

 

 

 Nam Nao National Park

National Park Nam

 

Nam Nao

Nam Nao blev udpeget som nationalpark i 1972. Nam Nao dækker 966 km² i de bjergrige skove omkring Phetchabun og Chaiyapum provinserne - i det nordøstlige Thailand. Det er den bedste nationalpark i området og en af ​​bedste i landet med hensyn til dyreliv, fugleobservationer og vandremuligheder. Floraen består hovedsageligt af, blandet løvfældende, stedsegrønne planter, store bambus lunde, fyrreskove og nogle græsarealer. Nam Nao National Park er meget populær blandt lokale turister i weekenden og helligdage, især i den kolde årstid, når morgendisen dækker skovene og gør den hvid.

Besøgende

Besøg i parken er forholdsvis let med mange offentlige transport muligheder mellem Khaon Kaen i vest og Lom Sak eller Phetchabun i øst på motorvej nummer 12, busser stopper ved vigtigste checkpoint til parken. Entré er 200 Baht for udlændinge (100 Baht for børn) og 40 Baht for thailandske statsborgere, (20 Baht børn).

Faciliteter

Indgangsområdet har et besøgscenter og andre administrative bygninger, tre flade og en litte bakket besnærende camping zone, tre restauranter med godt udvalg af fødevarer og der er åbent 06:00 til 21:00, to butikker - toilet / badefaciliteter. Telte med måtter, soveposer/tæpper, puder kan lejes fra besøgscentret. Der er også mange bungalows til til leje. Alt kan forudbestilles via DNP hjemmeside (Department of National Parks, Wildlife og Plant Conservation) og anbefales i de varme årstider, især for week-end og helligdage. Bungalow mulighederne er i mange tilfælde den  billigste løsning og fåes fra 1000 THB for 2 soveværelser/4 personer fra 4000 THB for 4 sengs værelser/8 personer (maj 2015-priser),  alle med el og varmt brusebad.

Vildtliv i parken

Parken er hjemsted for mange spændende dyrearter såsom : elephant, gaur, banteng, leopard, barking deer, sambar deer, golden jackal, asian black bear, sun bear, vild boar. Elephant gødning på vejene er meget almindeligt syn, og beviser bare hvor frie elefanterne er, ja de er så almindelige at campingpladserne er omgivet med elektrisk hegn for at holde dem ude herfra. Nam Nao har over 220 kendte fuglearter, og tør tilstand i skovene gør det nemt for fuglekikkere. Omkring indgangs området er det muligt at se arter som : red-headed trogon, red-billed magpie, great barbet, greater yellownape, grey-headed woodpecker, grey-capped pygmy woodpecker, bambo woodpecker, large woodshrike, eurasian jay, black-throated laughingthrush, Lesser necklaced laughing-thrush, golden-crested myna, golden-fronted leafbird, plain flowerpecker og ruby-cheeked sunbird. Kom rundt i parken på de mange stier eller kør længere væk til de tydeligt meget forskellige steder i parken og du vil også have mulighed for at se : silver pheasant, blue pitta, bar-backed partridge, collared owlet, collared falconet, blossom-headed parakeet og oriental turtle dove. Gennemsnitlig højde på 800 meter gør denne park behagelig og kølig hele året rundt. Årlige gennemsnitlige temperatur er omkring 25 ° C, frost kan forekomme fra november til januar, med nattemperaturer der lejlighedsvis falder til så lavt som 0 ° C. Besøgende rådes til at have nogle varmere tøj i den kolde årstid .

 

 

banteng

Banteng Bull

 

 

greater yellownape

Greater yellownape

 

 

bambo woodpecker

Bambo woodpecker

 

 

plain flowerpecker

Plain flowerpecker

 

 

Vestlige Isaan Forest Complex

Nam Nao National Park, er en del af den vestlige Isaan Forest Complex og herunder tre andre nationalparker og dækker 4594 km² tilsammen. De beskyttede områder i komplekset er :

1. Nam Nao National Park

2. Tad Mok National Park

3. Phu Pa Man National Park

4. Phu Kradueng National Park

5. Phu Khieo Wildlife Sanctuary

6. Pha Phung Wildlife Sanctuary

7. Phu Pha Daeng Wildlife Sanctuary

8. Taboa Huai Yai Wildlife Sanctuary

Attraktionerne i Nam NaoVisitor Center & Campingplads vises på et kort der udleveres ved ankomst. Der er mange cirkulære stier rundt om hovedkvarteret. De fleste af disse cirkler og krydser hinanden på nogle punkter. Trave mulighederne er 1 km, 3 km, 4,5 km og 5,8 km. Elefant aktiviterne i løbet af natten er meget høj, men campingpladser er beskyttet med elektriske hegn omkring campingpladsen , så undgå at røre dette. Det eneste område de besøgende kan få lov til at gå i, om natten er vejen mellem besøgscenter og kontrolposten ved hovedvejen, tilladelse nødvendig og udleveres fra besøgscentret. Ved siden af ​​besøgscenter er der en parkeringsplads, et antal butikker og et par restauranter, der serverer nogle af ​​de bedste fødevarer . Få hundrede meter mod øst er der tre meget rummelige campingpladser, som kan være fuldt optaget i weekenderne, især under lange ferier. Toiletfaciliteter har elektricitet på alle tidspunkter og relativt rene sammenlignet med de fleste andre parker.

 

 

Næste National park

 

 

 

 Doi Inthanon

National Park Doi Inthanon

  Doi Inthanon

Doi Inthanon er også kendt som "The Roof of Thailand". Doi Inthanon National Park dækker et areal på 482 km² i Chiang Mai-provinsen i nord Thailand. Parken er en del af Himalaya bjergkæden, med en  højde der svinger mellem 800 og 2565 meter, med det højeste bjerg på Doi Inthanon, som er det højeste bjerg i Thailand. På grund af den store højde, har parken en høj luftfugtighed og koldt vejr året rundt. De gennemsnitlige daglige temperaturer er normalt på omkring 10-12 °C. De vigtigste attraktioner i parken er toppen af ​​Doi Inthanon, med sin spektakulære udsigt tidligt om morgenen. Der er flere vandfald, få stier og de to chedis (stupaer) dedikeret til kongen og dronningen til deres 60 års fødselsdags jubilæer. De fleste af vandfaldene i parken har relativt god strøm af vand hele året rundt, men den bedste sæson for vandstrøm er selvfølgelig i regntiden fra maj til november En af årstidens attraktioner i parken, er at se blomster af siamesiske Sakura blomster, der dækker træer i pink i slutningen af ​​januar og Februar.

Doi Inthanon er opkaldt til ære for kongen Inthawichayanon, en af ​​de sidste konger af Chiang Mai, som var bekymret over skovene i det nordlige Thailand og ønskede at bevare dem. Efter hans død blev hans jordiske rester placeret i parken efter hans eget ønske. Skoven blev herefter omdøbt til Doi Inthanon.

Floraen består af sphagnum mose, fugtige og tæt stedsegrøn skov, fyrretræ og teak. Centret for Wildlife Forskning ved Mahidol Universitet har spillet en stor rolle her, alt er der 362 fuglearter i parken, som gør det i tal til det anden højeste tal i Thailand -  efter Kaeng Krachan National Park. Over 190 af de fuglearter er opført som fælles for to parker. Nogle almindelige fugle som er set i nationalparken, green-tailed sunbird, ashy-throated warbler, green/purple warbler, green/purple cocha, sikkim treeper, maroon oriole, bar-throated minla, green-tailed sunbird, rufous-winged fulvetta, chestnut-crowned laughingthrush og speckled/ashy wood pigeons. Den store tid for fugletræk til Thailand sker marts - maj , men nogle fugle yngler stadig indtil juni/juli og der er det et godt tidspunkt at besøge parken.

På grund af jagt er større pattedyr, såsom elefanter og tigre blevet udryddet fra parken. Nogle pattedyr som vildsvin, gibbonaber, hjorte lever stadig i parken. Der er i øjeblikket omkring 65 pattedyr i nationalparken, halvdelen af ​​disse er flagermusarter. Hovedindgangen til nationalparken er via et checkpoint ved km 8 stenen ved landevej nr. 1009 og også tilgængelig fra motorvejen nummer 108 sydvest fra Chiang Mai. Besøgscentrene er mindre end 1 km længere ind i parken hovedkvarteret. Det vigtigste er Campingpladsen er omkring hovedkvarter området , hvor gode telte med tilbehør kan lejes. Åbningstider er fra 5:30 til 18:30. Indgangsbillet koster 300 THB for udlændinge (børn 150 THB) og 50 THB for lokale turister (børn 20 THB).

 

 

maroon oriole

Maroon oriole

 

 

rufous winged fulvetta

Rufous-winged fulvetta

 

 

crowned laughingthrush

Crowned laughingthrush

 

 

Siamese sakura flowers

Siamese sakura flowers

 

 

 

Næste National park

 


 

 Doi Khuntan

National Park Doi Khuntan

 

 Doi Khuntan1

Doi Khun Tan National Park omfatter omkring 250 kvadratkilometer skovklædte bakker og dale, som går ned til skellet Lampang og Lamphun provinserne. Parken ligger omtrent halvvejs mellem Lampang og Chiang Mai, og den er en af ​​Thailands ældste parker. Den fik status af National Park i 1974. Det højeste punkt på 1.373 meter, og er meget lavere end bjergene længere mod nord , men der er stadig en lang række flotte flora zoner, fra tør dipterocarp og den sekundære skov på lavere niveauer. Skovene indeholder teak og stedsegrønne planter samt fyrretræer. Bambus og sekundær skov vokser der hvor teak blev høstet i de tidligere tider. Der er også en del dyreliv her såsom Siamese hare, porcupine, wild chicken, wild boar og weasel, og et udvalg af fugle såsom reptiles. Udover dette er der en del sommerfugle og insekter på grund af den brede vifte af flora.  Parken er også kendt for sine vilde orkideer.Parken og kulisserne er faktisk meget maleriske. vandrerDer er ingen spektakulære steder som sådan, men der er mulighed for nogle fornøjelige vandreture , og det er der jo mange der efterspørger.

 

 

Næste National park 

 

 

 

 maxresdefaultNational Park Lan Sang

 

  Lan Sang

Lan Sang National Park ligger syd for byen " Tak " , lige ud for den vigtigste nord - syd motorvej som har nummer 1. Højden i parken varierer fra omkring 250 til 300 meter, omkring indgangen til parken, og til 1.065 meter på toppen af ​​Doi Oomyod . På de lavere højder, gror den er en blanding af tør stedsegrønne og Dipterocarp skove . Parken har et areal på 104 kvadratkilometer og er en af ​​de ældre thailandske parker, der blev etableret i 1978 . Den har historisk betydning, da den har været hvilested for konge Thaksin den Store. Ligesom mange mindre parker, har den næsten ingen opmærksomhed fået .

Adgang

Vejen hertil er faktisk ligetil . Følg motorvej 1 syd for Tak i omkring seks kilometer, og drej til højre ad motorvej 12 mod Mae Sot. Nulstil triptælleren på dette kryds. Efter 12,2 km findes indgangen på din venstre side. Følg indgangsvejen på 1,3 km til kontrolposten og 1,8 km til en parkeringsplads, hvor vejen ophører.

Indretning og faciliteter

Parken har et par bungalows til leje + at der er en campingplads . Et par mindre kiosker og en lille restaurant er tilgængelige nær parkeringspladsen, men disse er ikke åben hvar dag. Et udvalg af overnatningsmuligheder, restauranter og supermarkeder findes i betydelig byen "Tak".

Fugle

Dette område er ikke godt oplyst omkring fugle. I første omgang er er det nok bedst gå en i "løkke" fra parkeringspladsen langs vejen og tilbage langs naturstien, har du mere tid så følg stierne mod vandfaldet. Der skulle være mulighed for at se arter som : Blue-winged Pittabarbets, bulbuls og skrigedrosler og i den tørre sæson også fluesnapper.

Stien her er bred, åben og let at følger floden tæt. Selv i den våde sæson vandet i floden her er klart og rent. Dette er levested for Blue-eared Kingfisher  samt Black-backed Forktail og  Blue-winged Pitta som også kan ses her.

 

 

Blue eared Kingfisher

Blue-eared Kingfisher

 

 

Black backed Forktail

Black-backed Forktail

 

 

Blue winged Pitta

Blue-winged Pitta

 I Hele området er der også en del sommerfugle.

 

Sti mod forskellige vandfald

En række stier ved broen byder på mulighed for flere veje til forskellige vandfald - den længste sti bliver til Pa Tay Waterfall og denne er 2,2 km. Disse stier kan  passeres "med måde" gennem både åbne områder og tæt skov.

 

 

Næste National park

 

 

 

Ramkhamhaend1

National Park Ramkhanhaeng

 

Ramkhamhaeng

Ramkhamhaeng National Park tilbyder en række aktiviteter for alle naturelskere , og det spænder lige fra dem der ønsker en fredelig dag ved Sai Rung waterfall - til de mere eventyrlystne der søger en sti til toppen af ​​Khao Luang . Khao Luang ligger 1.200 meter over havets overflade, og for at nå toppen, du skal vandre i et 4 km spor med stigninger, der kan nå en stejlhed på 70 °. Turen tager typisk 3-4 timer. På vejen op vil du møde flere skilte, der fortæller dig, hvor langt der er til den næste tjek-punkt,  så det er ekstremt nemt at følge med i hvor meget længere du skal gå inden du når dit mål.

Gåturen vil lede dig igennem nogle af de tykkeste dele af junglen og give nogle enorme og flotte udsigter ud over den flade del af parken og som syner mindre og mindre for hvert trin du tager op. På halvvejen er der bygget nogle siddepladser som minder lidt om "stadion siddepladser". Her kan man sidde og stirre ud over landskabet, og endda se udgangspunktet for turen.

Når du når omkring to tredjedele af vejen op ad bjerget, du vil komme til at krydse det største, og nok det smukkeste træ på hele turen - med hundredvis af grene, der rækker langt ind i himlen og rødder der slanger sig ned klippen-siden.

 

 

Sai Rung waterfall

Slap af ved Sai Rung waterfall

 

 

 
Et andet sted hvor du skal stoppe, er "The Bat Cave". Det er nær toppen og er kun 40 meter væk fra den vigtigste sti. Sørg for at have et lys med hvis du ønsker at udforske denne grotte, da den rækker langt ned i jorden, og er helt mørk. Selvfølgelig er der også flagermus i denne grotte - hvilket kun gør turen endnu mere spændende.

Og navnet på grotten : "The Bat Cave" - Nu tror jeg at jeg ved hvor Batman skjuler sig i Thailand  1  .

Når du når toppen af din vandretur - er du ikke helt færdig med at vandre, hvis du ønsker at se solnedgangen. Det udsigtspunkt der giver det mest fantastiske perspektiv, er en anden 1 kilometer gåtur og som går ud fra campingpladsen. På dette punkt kan du og mange andre natur elskere sidde på toppen af ​​en kæmpe sten , hvorfra du ser solen "falde ned" bag en anden bjergkæde i det fjerne. Sørg for at bringe lommelygte til at lyse - så at du kan se noget på vej tilbage til udgangspunktet, da det hurtigt bliver mørkt her. På vej tilbage til campingpladsen, kan du se noget der minder om flere hundrede bittesmå lys der reflekterer som diamanter i bladene fra siderne af stien. Disse små "lys" er øjnene af edderkopper som kommer ud at jage for natten.

 

Ligesom de fleste andre statslige attraktioner i Thailand, så er også Ramkhamhaeng National Park omfattet af "det sjove prissystem".  Mens thailandske lokale kun skal betale 20 Bath for voksne og 10 Bath for børn, så vil udlændinge skulle betale 200 Bath for voksne og 100 Bath for børn for at få adgang til parken. Hvis du tilfældigvis har en arbejdstilladelse eller bevis for bopæl i landet, så du kan måske være i stand til overbevise kontoret om at de skal give give dig den lokale pris .... At leje et telt for 2 personer koster onkring 225 baht (2015) . Du kan reservere dit telt på parkens hovedkvarter som ligger lige før starten på vandreturene. De vil så give dig en kvittering, som du viser til personalet oppe på toppen, som så heldigvis vil rejse teltet for dig. Siv måtter er også med i teltet til at ligge på, men hvis du har brug for noget lidt blødere at sove på, så ville jeg nok pakke min egen sovepose og tage den med.Bungalows ved bunden af ​​bjerget kan lejes for 1200 til 1800 Bath for en nat (2015) - men så går du glip den smukke solnedgang og solopgang, hvis du beslutter dig for at bo dernede.

Området er stort nok til at der findes en del pattedyr såsom bantengs , barking deer, asiatic black bears, wild pigs, monkeys, gibbons, serow, og squirrels. Der er også en del fugle her såsom hill mynas, maroon orioles, barbets, laughing thrushes, Chinese francolins, greater coucals, robins, owls, hawks, kingfishers, woodpeckers, swallows, red jungle fowl, og common Koels.

 

 

sunsetSolnedgangen fra toppen af bjerget

 


Ramkhamhaeng National Park ligger omkring 45 minutters kørsel sydøst for "Sukhothai ny by". Du kan nå Sukhothai fra Bangkok via Mochit Bus Terminal og fra Chiang Mai via dennes bus station. Når du kommer til Sukhothai kan du leje en Songthaew (grisebil)  på busstationen, der vil bringe dig til parken  og hente dig igen - til omkring 1000 baht (2015). Det anbefales dog at leje en motorcykel, som er langt det billigste og giver dig frihed til bruge tiden efter din egen tidsplan. Der er mange steder i Sukhothai hvor man kan leje en motorcykel, men det anbefales at gøre det ved en butik lige uden for busstationen - som har den bedste pris (200-250 baht pr. dag) eller længere inde i byen nær Chopper Bar, hvor der tales engelsk, men her er priserne lidt højere (300 baht pr. dag) . Fra "Sukhothai ny by", skal du tage vej nummer 101 mod syd omkring 17 km. Du vil passere to stk Seven/Eleven. Ved den anden Seven/Eleven skal du lave en kovending og derefter kommer der en vej. Derfra skal du bare følge de blå Thailand National Park skilte, indtil du når den forreste indgang til Parken.

 

 

Næste National park

 

 

 

 

 Doi suthep pui

 National Park Doi Suthep-Pui

  Doi Suthep Pui

Parken er tidligere kendt som Doi Aoy Chang , Doi Suthep-Pui National Park er opkaldt efter bjerget, hvor eremit Sudeva levede i mange år. Parken ligger i Chiang Mai Provincen, kun få kilometer nordvest for Chiang Mai By og dækker 265 km². Doi Suthep er en del af Thanon Thong Chai Range, og det meste af området er granit. Der er to bjege og det ene er Doi Buak Ha og det andet Doi Pui, det sidstnævnte er det højeste og er 1685 meter. De vigtigste attraktioner i parken er Wat Phra That Doi Suthep, som er nær toppen af ​​Doi Suthep, her er der vandfald, udkigspunkter, huler og selvfølgelig naturen. Parken er ideel til vandreture langs mange forskellige stier. Skovene i parken indeholder mange stedsegrønne planter samt skov oppe i højderne over 1000 meter og løvskov længere nede med nogle blandede med løvfældende og stedsegrøn skov i kløfter og langs vandløb. ud over disse er der også  egetræer, dipterocarps og træer af magnolia familien. Der er næsten 2000 arter af bregner og blomstrende planter, og næsten 300 arter af fugle og pattedyrarter.

Nogle af pattedyrarterne er : Indian Muntjac, wild boar, Assam macaque, indochinese serow, asian golden cat og asian black bear m.m. , og derudover fugle såsom white-crested laughingthrush, grey headed canary-flycatcher, great barbet, blue-throated barbet, grey-capped pygmy woodpecker, grey-chinned minivet, blyth`s shrike-babbler, yunnan fulveta og slaty-backed flycatcher.

På grund af den stor højde i parken er køligt og behageligt hele året rundt - med en gennemsnitlig temperatur på 20-23 ° C, kan temperaturen dog falde til 6 ° C i løbet af vinteren, som er nætter omkring februar måned . August og september er det vådeste periode af året - med dagligt nedbør. Entré for udlændinge er 200 THB voksne og 100 THB for børn, men der kunne være yderligere afgifter for at besøge nogle attraktionerne.

 

Wat Phra That Doi Suthep

 

Wat.Phra.That.Doi.SuthepGenerelt benævnt som Doi Suthep templet, er et Theravada buddhistisk tempel som er med mange forskellige helligdomme, såsom pagoder, statuer og vægmalerier rundt omkring. Templet er bygget nær toppen af ​​Doi Suthep bjerget som er 1055 meter over havets overflade. Ligger 14,5 km fra Chiang Mai City Center (den gamle by). Den første bygning siges at være grundlagt i det 14. århundrede som et Buddist kloster. Dette sted er et af ​​de mest hellige steder i regionen. Aspekter af templet trækker fra både buddhismen og hinduismen. En model af Emerald Buddha og en statue af den hinduistiske gud Ganesha findes inde i templet . Templet kan nåes fra hovedvejen gennem nationalparken , og er tilgængelig ved at gå 309 stejle trin. trsppen op er flankeret af træer. Alle besøgende skal tage deres sko af og være klædt behørigt for at komme ind på  templet terrasse. Ingen shorts er tilladt og skuldre skal dækkes, tøj til rådighed mod betaling på stedet. Åbningstider er uregelmæssige. Der er set folk set i templet fra meget tidligt morgen til omkring klokken 18 aften .

 

 

Bhubing Palace

Bhubing PalaceBygget i 1961 , Bhubing Palace er de kongeliges vinter bopæl og blev lavet til den kongelige familie under et af deres besøg på den nordlige Thailand. Det officielle navn på slottet er Phra Tamnak Phu Phing. Slottet liogger 4 km vest for Wat Phra That Doi Suthep. Der er flere bygninger, herunder gæstehuse for statslige besøgende fra udlandet. Slottet er åbent for offentligheden, undtagen når den kongelige familie er der. Området er ideelt for fugle kiggeri og sommerfugle kiggeri og har en meget god udsigt over Chiang Mai. Åbningstider er 08:30 til 16:15 .

 

Huey Kaew Waterfall

Dette vandfald er et mindre vandfald beliggende i udkanten af ​​Chiant Mai City og ligger i kort gåafstand fra hovedvejen nær indgangen til parken. Det er populært blandt de lokale turister. Der er masser af sommerfugle rundt om vandfaldet og en næsten 500 lang sti der ender på hovedvejen mod nordvest .

 

Mon Tha Than Waterfall

 

Mon Tha Than Waterfall In Doi Suthep Pui National Stock PhotoEt 9 etagers vandfald 3 km inde i nationalparken. Dtaat Mook Waterfall er beliggende på den nordlige side af nationalparken, og er tilgængelig via en 7 km lang cirkulær sti , der starter nær Golden Buddha, som er et udsigtspunkt med navn Huay Tung Tao reservoir. Stien til vandfaldet kræver en guide. Der er guider til rådighed ved starten af ​​stien og koster 200 THB per gruppe.

 

Yod Doi Pui Campsite

Yod Doi Pui campingBeliggende nord for Bhubing Palace, og er tilgængelig fra vejen. Campingpladsen har nogenlunde de mest almindelige faciliteter, og der er en restaurant og et besøgscenter. Besøgscentet centret har telte og mountainbikes til udlejning. To personers telte koster 150 THB per nat, soveposer og andet tilbehør er også til rådighed for udlejning fra 50 THB. Dem der benytter Campingpladsen anbefales at bruge soveposer, da det er koldt om natten og nogengange under 6 ° C på visse årstider. Mountainbikes koster 100 THB om dagen.

 

 

 

 

Næste National park

 

 

Forsidebillede

National Park Taksin Maharat

 

Taksin Maharat

Geografi

Taksin Maharat National Park ligger 26 kilometer vest for Tak by i Mae Sot Districtet. Parkens område er 149 kvadratkilometer. Bjergene i Thanon Thongchai Range løber igennem parkens centrum.

 

Historie

Det menes at den burmesiske konge Alaungpaya plejede at marchere med sin hær igennem dette område. Parkens oprindelige navn var Ton Krabak Yai National Park , der blev opkaldt efter parkens enorme krabak-træ. Den 23. december 1981 blev parken udpeget som Thailands 40. nationalpark. Den blev senere omdøbt til Taksin Maharat National Park ("Kong Taksin den Store") til ære for kong Thaksin i Thonburi Kingdom .

 

Seværdigheder

• Ton Krabak Yai - Parkens hovedattraktion er Ton Krabak Yai, et 700 år gammelt krabakttræ, der måler 50 meter i højden og 16 meter i omkreds. Træet antages at være det største i Thailand.

 

 

Ton Krabak Yai

Ton Krabak Yai

 

 

• Saphan Hin (Stenbro) - Saphan Hin er en naturstenbro, der spænder over to klipper med et vandløb, der strømmer under. Dannelsen er 25 meter høj og 30 meter lang. I nærheden ligger Tran Loard Krow Cave med stalaktitter og stalagmitter.

• Namtok Pang A Noi - Dette mellemstore vandfald flyder hele året rundt. Det er omkring 20 m højt og omkring 2 km væk fra Ton Krabak Yai mod øst.

• Namtok Mae Ya Pa - Dette mellemstore vandfald stammer fra Lam Huai Mae Ya Pa i en tæt skov. Det flyder i lag langs bæken ind i Lam Huai Mae Tho.

• Namtok Sam Muen Thung - Dette kæmpe vandfald på 30 meters højde stammer fra Lam Huai Sam Muen Luang og flyder året rundt.

 

Flora og fauna

Ton Krabak Yai er en del af parkens dipterocarp, stedsegrøn og fyrretræ`s skove.

 

Dyrearter omfatter serow, barking deer, sambar deer, golden cat, og wild boar. Parken er et kendt fugleobservationsområde med arter som Tiger shrike, forest wagtail og chinese ponf heron .

 

 

Chinese Pond Heron in Summer

chinese ponf heron

 

 

shrike tiger bidadri 9 10 2016

Tiger shrike

 

 

Næste National park

 

 

 

 Si Satchanalai

National Park Si Satchanalai

   Si Satchanalai

 

Si Satchanalai cykelturHvis du planlægger et besøg i Sukhothai (og hvis du ikke gør det, så bør du gøre det !) Og derefter forsøge også at få  tid til at besøge Si Satchanalai Historical Park, svarende til Sukhothai Historical Park dog med færre besøgende. Si Satchanalai er et åbent grønt område fyldt med gamle templer og ruiner. Med en overflod af frodige grønne landskaber og en god atmosfære. Det er en stor glæde at cykle omkring i Si Satchanalai Historical Park.

Historien om Si Satchanalai

 

Kongen i Sukhothai byggede Si Satchanalai som en satellit til byen, på grund af dens strategiske beliggenhed. Næsten 60 kilometer fra hinanden , blev de to byer forbundet af vejen der kendt som Thanon Phra Ruang, som anses af nogle thailandske historikere for at være den første motorvej i Thailand. Si Satchanalai, som blev grundlagt i år 1250, blev bygget på bredden af ​​Yom floden og beskyttet af to bjerge, som blev brugt til udkiks poster for at spejde efter fjender. Da byen voksede, blev stenvægge og en voldgrav tilføjet for at give yderligere beskyttelse og prinser fra Sukhothai blev sendt til Si Satchanalai at regere denne vigtige by i Sukhothai riget. Selvom Si Satchanalai er tæt forbundet med den Sukhothai`ske periode af den thailandske historie og antyder arkæologiske fund i den historiske park at stedet var beboet så tidligt som det 3. og 4. århundrede, da området blev kendt som "Chaliang". Besøgende i parken kan også se nogle Khmer-stil ruiner , som pre-dato fra Sukhothai`s periode  Og da Sukhothai riget faldt, forblev Si Satchanalai en vigtig strategisk beliggenhed med de rivaliserende Ayutthaya og Lanna kongeriger som kæmpende ved forskellige lejligheder for at få kontrol over byen .

UNESCO World Heritage Site Si Satchanalai og de tilknyttede historiske parker på Sukhothai og Kamphaeng Phet er opført af UNESCO, som World Heritage Sites og vedligeholdes af Fine Arts Department of Thailand i samarbejde med UNESCO. De tre steder er anerkendt for deres betydning som en del af den oprindelige thailandske kongerige og for deres varige arv til den thailandske arkitektur og kunst.

 

Keramik og ovne

 sangkhalok
Under det 14. til 16. århundrede, var området omkring Si Satchanalai (i dag kendt som Sawankhalok) en vigtig producent af Celadon og keramik der blev eksporteret i hele Asien. Den unikke keramik der blev produceret af ovnene her, blev kaldt "Sangkhalok" og afspejlede påvirkninger fra Riger Sukhothai, Ayutthaya og Lanna. Sangkhalok ovne menes at være den ældste i Thailand  og er fra Si Satchanalai Historical Park på Baan Koh Noi der ligger 5 km væk.

 

Hvad skal man se på Si Satchanalai

 

Si Satchanalai temeplDer er mange templer, Buddha-statuer og religion i og omkring Si Satchanalai Historical Park og hvis du bor i Sukhothai i et af de mange gæstehuse, vil personalet i parken give dig information og kort.  Den bedste måde at besøge parken på, er at leje en cykel og bare udforske og nyde  fritiden. Der er tekster på engelsk og thai på alle de Si Satchanalai statuevigtigste steder der forklarer deres historie og betydning. En del af det der gør Si Satchanalai så speciel, er tilfældigt at springe fra det ene århundrede ved hjælp af gamle statuer til det andet, mens du cykler rundt. Disse statuer kan måske ikke have noget  navn på , men sidder i isolation i smukke omgivelser, og det er et et stemningsfuldt syn.

Si Satchanalai hængebroHvis du har taget bussen fra Sukhothai , er det første tempel, der byder dig velkommen, når du krydser hængebroen Wat Phra Si Rattana Mahathat. Dette imponerende tempel ligger uden for de store historiske park og indgang til dette koster 20 Baht.

 

 Hjem fra Parken igen med bus

 

Si Satchanalai rødt hus

 

Når du ønsker at rejse tilbage til Sukhothai og du skal finde din bus igen, er det egentlig ikke så svært. Når du er kommet tilbage til de lyserøde hus, er du tilbage igen hvor bussen satte dig af. Nu skal bu bare krydse vejen. Busser tilbage til Sukhothai afgår cirka hver time fra 01:00 til 04:00. Den sidste bus der kører tilbage er 04:00 , men dobbelt-tjek det lige for at være sikker. Der er en pavillon med skygge hvor du kan vente på bussen, men når du ser en bus nærmer må du lige gøre dig synlig - så at bussen stopper. Buschaufførerne er dog normalt gode til at spotte folk der skal med bussen. Si Satchanalai Historical Park er åben hver dag fra 08.00-17.00. Entré billet til den vigtigste park er 100 Baht for ikke-thailændere. En stor del af parken er flad og med asfalterede veje og det giver en behagelig og fornøjelig cykeltur,  men naturligvis bør du tage forholdsregler for at beskytte dig mod solen selv på overskyede dage og husk drikkevand . Pakning en lille sammenklappelig paraply eller regn poncho i din daypack er også en god idé . Der er dele af parken, som er helt tom, hvor du næsten vil føle at du er den eneste besøgende, så tag en mobiltelefon med dig og en kontakt nummer (f.eks til dit hotel eller pensionat) bare i tilfælde skal du falde af din cykel eller har brug for hjæp.

 

 

 

Næste National park

 

 

 mae ping

National Parken Mae Ping

 

11  Mae Ping

Mae Ping National Park dækker et areal på over 1000 kvadratkilometer. Ping-floden skærer igennem skovene i parken og er parkens vigtigste funktion. Floden er dækket på begge sider af frugtbar skov og stejle klipper - som er tårnhøje, og det giver meget smukt syn. Floden har gennem tiderne dannet nogle laguner og små søer. En anden attraktion er syv etagers KoLuang Waterfall. Fascinerende stalaktitter og stalagmitter findes inde i de nærliggende kalk grotter, dannet af århundreders langsomt dryppende vand. Det er kun 20 km fra parkens hovedkvarter og tilgængelig ad god vej. Entré er 100 Bath for voksne og 50 Bath for børn . Parken er åben fra 6:00 til 06:00 dagligt. Besøgende der ønsker at overnatte rådes til at kontakte parkens hovedkvarter på 0 2562 0760 eller www.dnp.go.th. Derudover kan de besøgende også kontakte Mae Ping National Park kontor, der ligger cirka 20 kilometer ud for Highway No.106 ved 47 km stenen.

Der er selvfølgelig også et dyreliv i denne park og følgende fugle og andre dyr er spottet i parken :

White-bellied Woodpeckers, Lesser Yellownape, Greater Flameback, red Jung Rlefowl, Thick-billed Green Pigeon, Oriental Turtle Dove, Rufous Treepie, Red-billed Blue Magpie, White-crowned Laughingthrush, Black-winged Cuckooshrike, Burmese Shrikes, Oriental Honey Buzzard, Oriental Hobby Rufous-winged Buzzard, Collared Falconet, Crab Eating Mongoose, Black Baza, Woodshrike, Burmese Nuthatch, Greater Yellownape, White-bellied Woodpeckers, Linneated Barbet, Banded Bay Cuckoo, Green-billed Malkoha, Blue-winged Leafbird, Greater og Lesser-racket Tailed Drongo, Black-hooded Oriole, Black-naped Monarch,  Velvet-fronted Nuthatch, Rufescent Prinia.

Mae Ping var også et fremragende sted for andre dyr og der er bl.a. mindst et dusin arter af græshopper og 60-70 arter af sommerfugle.

 

 

 Wiang Kosai National Park2

National Park Wiang Kosai

 

 

Næste National park

 

 

 

   12  Wiang Kosai

Et smukt turistmål er Wiang Kosai National Park, der ligger i Wang Chin District, 70 km fra Phrae byen. Wiang Kosai National Park er også kendt som den første nationalpark i hele Phrae provinsen. Parken dækker et areal på næsten 410 kvadratkilometer, og denne nationalpark er spredt over Wang Chin-distriktet i Phrae provinsen og Tern, Sobprab og Mae Ta distrikter i Lampang provinsen.

Geografisk er den største del af parken dækket med høje og stejle bjerge. Bjergene og de omkringliggende områder er dækket med stedsegrønt og blandet løvskov. Mellem de høje stejle klipper finder man nogle smukke og betagende vandfald, der er kilde til nogle af de store floder i Thailand - som bl.a Yom floden.

Klimaet inde i parken er for det meste tempereret med temperaturer op til 35 ° C i løbet af sommeren og falder 13 ° C om vinteren. Det bedste tidspunkt at besøge denne park på , er mellem januar og marts , når blomsterne står i fuldt flor.

I junglen i denne nationalpark er flere dyre- og plantearter, hvoraf nogle er økonomisk vigtige. Nogle vigtige dyrearter som man finder i parken er Wild Boar, Squirrel, Treeshrew, Common Muntjack, Tiger, Elephants . Der er en storslået natur inde i parken, og den tiltrækker forskellige slags fugle hvert år . 

 

 

Næste National park

 

 

 

 

 numtok mae surin national park003

National park Namtok Mae Surin

 

  13  namtok mae surin

Namtok Mae Surin National Park er beliggende i områder omkring Muang District og Khun Yuam Distriktet . Namtok Mae Surin National Park er en populær turistattraktion i Mae Hong Son. Det er et område med skove og bjergkæder - med mange bjerge og forskellige klipper, såsom tårnhøje klipper på Doi Wid Ja og Doi Pung Thun. Parken dækker området på ca. 400 kvadratkilometer eller 247.875 Rai (gad vide hvad det betyder). Parken blev udnævnt til at være National Park nummer 37 i Thailand den 29. oktober 1981.

Højlandet af Namtok Mae Surin National Park er med ​​rigelige vandløb og placeringen af ​​mange unikke naturlige seværdigheder, såsom vandfald. Parkens hovedattraktion er dens  "navnebror vandfald" - Mae Surin. Dette vandfald ligger i nærheden af ​​området Bua Thong og Pai floden.  Mae Surin vandfaldet er et "enkelt sporet" vandfald omgivet af meget stejle klipper. Det har vand hele året rundt og føder mange vandløb og små floder. Det kaster vand ud fra en klippe og kaster vand på klipperne 80 meter ned. Namtok Mae Surin er en af ​​de højeste vandfald i Thailand.

 

 

Mae Surin waterfall

Mae Surin waterfall

 

 

Andre meget interessante seværdigheder i parken omfatter Namtok Damkhon eller Namtok Pa Bong. Denne vandstrøm fra Damkhon kaster sig med kaskader 40 meter ned i tre niveauer af klipper. Til venstre er der mange små vandfald stammede fra Pa Bong. Desuden er der også Nong Kiew, området af 200-Rai bjerg og slette, hvor der er en granskov. Fra Mae Surin Waterfall, tager det ca. 2 timer at gå til Nong Kiew. En anden vigtig attraktion i parken er Doi Pui højdepunkt . Det er en flad bjergtop i form af " Fa Chi " ( en kegleformet låg for at holde mad væk fra fluer. ) Det kolde klima på toppen er perfekt til antallet af vinter planter, der vokser over hele området. For at nå Doi Pui`s højdepunkt, et det en gåtur på omkring 3-4 timer fra Huay Nam Mae Sakued Village. Hytter og Gæste huse er tilgængelige ved forudgående reservation på Institutet for National Parken "Wildlife og Plant Conservation". For at komme til Namtok Mae Surin National Park fra Mae Hong Son by, skal du tage hovedvej nr 108 på vej mod Khun Yuam og køre cirka 60 km. Fra Khun Yuam, er der ca. 40 kilometer til Mae Surin National Park. Adgangsbilletten koster 200 bath for voksne og 100 bath for børn.

Omkring dytrelivet - så kan nævnes : Bear, Sam bar Deer, Common Muntjak, Common Wild Boar, Civet, Macaque, Langur, Mouse Deer, Gibbon og Tiger.

 

 

Næste National park

 

 

 

 

 Taksin Maharat

National Park Taksin Maharat

 

 

Næste marine park2

 

 

 

   14  Taksin Maharat

Parken var tidligere kendt som Krabak Yai National Park, efter navnet på Thailands rekord-beholdning af træer der har en højde på 50 meter og en omkreds på 16 meter. Med et areal på 37,250 acres består parken mest af højtliggende bjerge.Nam Tok Mae Ya Pa Parken byder på flere fantastiske attraktioner, herunder det 9 niveauers Vandfald  Nam Tok Mae Ya Pa, en naturlig stenbro og gigantiske Kabak træer. Stenbroen er en 25 meter høj bro mellem to klipper, med en bæk flydende nedenunder. Ca. 78,5 meter væk fra klinten er en grotte med smukke stalagmitter og stalaktitter. Fugleelskere bør ikke glip af muligheden for at se både bosiddende og trækfugle i parken.

Af dyr kan nævnes : serow, barking deer, golden cat, wild boar og skal vi lige nævne et par fugle også, kan vi nævne tiger shrike, forest wagtail, chinese pond heron, og der er selvfølgelig mange flere.

Værelserne til rådighed omfatter bungalows og campingpladser .

Åbningstider: 6 am-6pm

Entré: 200 Bath for voksne og 100 Bath for børn.

Kontakt: Taksin Maharat National Park er i Tambon Mae Tho. Ring 055-511-429 og 02-562-0760 eller e-mail: Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.

Denne nationalpark er beliggende på Tambon Mae Tor og Pa Wor, 2 km væk fra 26 km stenen Tak-Mae Sot Highway No. 105.

 

 

Næste National park

 

 

 

Khlong Lan National Parken Khlong Lan

 

 15  Khlong Lan

Vandfald er hovedattraktionen i Khlong Lan , som er den sidste skov i Kamphaeng Phet provinsen.

Historie

Parken blev oprettet den den 25. december 1982  - og blev den 44. nationalpark i Thailand.

Geografi og klima

Parken er robust og meget kuperet, og er omfattet af frugtbar skov. Alle bjergene har forbindelse til Khun Khlong Lan, med 1439 meter som  det højeste punkt i parken. Det er også viewpoints mange steder i området omkring Ping floden. Vejret er behageligt hele året rundt.

Flora og fauna

Teak og bambus er de dominerende træarter i Parken. Dyrelivet omfatter sambar deer, barking deer, wild pig, macaque, squirrel og mange arter af fugle.

Hvad skal man se ?

Khlong Lan Waterfall - som ligger tæt på parkens hovedkvarter - dette vandfald er 95 meter højt og er det mest naturskønne af alle parkens vandfald . Vandet starter sin udstrømning fra Khlong Lan kanalen i Khlong Suan Mak`s bjergkæde. Ved foden af vandfaldet, samles vandet i en stor sø før det falder yderligere 100 meter. Under den varme årstid, er badning i denne sø en fantastisk måde at blive kølet ned på.

Klong Nam Lai Waterfall - ligger 25 km fra parken hovedkvarter, det har 9 niveauer, hver med sin egen sø.

Klong Suan Mak - et vandløv der er egnet til rafting og kanosejlads .

 

 

Khlong Lan Waterfall

Khlong Lan Waterfall

 

 

 

Hvad kan man ellers foretage sig her ?

Der er rig mulighed for Trekking, fuglekikkeri, badning, caving, rafting, kano, kajak, så hold dig endelig ikke tilbage !!

Faciliteter

Hovedkvarter med indkvartering, restaurant, købmand, besøgscenter og parkering .

Indkvartering

Der findes Bungalows med lofts-ventilator og varmt vand og med plads til 2 sovende. Disse bungalows er placeret ved hovedkvarteret.

Transport

Med bil ad motorvejen nr. 1 i Kamphaeng Phet provinsen videre ad rute 1117.

 

 

Næste park

 

 Phu Hin Rong Kla

National Park Phu Hin Rong Kla

 

16  Phu Hin Rong Kla

Parken er beliggende primært i Phitsanulok provinsen - næsten 130 km fra Phitsanulok centrum . Parken dækker 307 km² og er en bjerg-rig park der strækker sig øst ind i Loei og Phetchabun`s provinserne, næsten 40 km fra den laotiske grænse. På grund af sit barske terræn og strategiske beliggenhed, var parken var et ideelt sted for guerillakrig og blev også en højborg for Kommunistiske Parti Thailand (CPT) tilbage i 70'erne. Resterne af deres lejre er en af ​​de største attraktioner i parken . Phu Hin Rong Kla blev udnævnt til en nationalpark i 1984, kun to år efter oprørernes nederlag. De fleste af de større pattedyr i parken blev udryddet under krigen mellem regeringen og kommunisterne. Selv om det menes, at få tigre stadig strejfer rundt i parken, er der ikke nogen synlige tegn på dette. Størrelsen af ​​parken er simpelthen ikke nok til at indeholde en tiger bestand. Nogle af de mere sjældne observationer i parken er Asian black bear, leopards and leopard cats .

Parken har hundredvis af fuglearter såsom : red-billed scimitar babbler, silver-eared mesia, Davison's leaf warbler, great barbet, dusky crag martin og Nepal house martin, for at nævne nogle få stykker .

 

 

red billed scimitar babbler

Red-billed scimitar babbler

 

 

Nepal house martin

Nepal house martin

 

 

Ud over de historiske steder, er parken også hjemsted for flere imponerende viewpoints og vandfald. Parken er også berømt for sine blomster og frodige skove . En af de mere spændende attraktioner i parken er de sjove  klippeformationer i Lan Hin Taek omkring 400 meter vest fra Hovedkvarteret. De fleste af parkens attraktioner er let tilgængelige fra den 37 km lange vej mellem den vestlige og østlige del af parken.

 

 

Lan Hin Taek

Lan Hin Taek

Det 1794 meter høje bjerg "Phu Thap Buek" , er det højeste bjerg i parken og i Loei provinsen. Bjergkæden er en del af Luang Prabang`s montane regnskove, der strækker sig 280 km nord langs den thailandske / Laos`ske grænse til Luang Prabang i Laos.

Entré er 500 THB for udlændinge (børn 250 THB) og 40 THB for thailandske borgere (børn 20 THB), biler 30 THB (August 2016-priser).

   Kort  phu hin rong kla

Kort over Parken : Phu Hin Rong Kla

 

Besøgscentret ligger ved Highway 2331, der løber lige igennem parken. Området har et mindre museum som udstiller medicinske instrumenter, kinesiske anatomi diagrammer, malerier af Mao Tse Tung og Josef Stalin.

Få hundrede meter væk er der en velindrettet campingplads med bungalows. Mens telte / soveposer og andet tilbehør kan lejes på stedet, skal bungalows forudbestilles via DNP`s hjemmeside. Campingpladsen kan blive meget belagt i løbet af weekenderne i høj sæsonen. Der er to restauranter i området , som har åbent fra 07:00 indtil omkring 20.00. Stier til viewpoints er i gå-afstand fra besøgscentret.

Vandfald

Der er nogle få vandfald i parken, og de fleste af dem er relativt let tilgængelige - med korte stier, nogle kræver dog en vandretur op til 4-5 km.

Romglao og Paradon Waterfall

Begge vandfald er tilgængelige med ad en 1 km lang sti . "Trailhead School of Military Politics" ligger på venstre side. Til den anden side ligger Romglao waterfall og stien fører videre til Paradon waterfall.

Man Daeng Waterfall

Næsten 22 km sydøst fra hovedkvarteret, ligger dette 32 "etagers" vandfald og er er tilgængelig via en 3,5 km lang sti startende fra besøgscentret ved hovedvejen. Det kræver vejledning fra Parkens personale for at finde dette vandfald.

Sripachrin Waterfall

Et mellemstort vandfald der er tilgængelig via en 600 meter lang sti, fra vejen nær Huay Namsai landsby.

Ganglad og Tadfa Waterfalls

Ganglad Waterfall er et lille vandfald tilgængelig via en 2 km grusvej fra Huay Namsai landsby, man går ned ved foden af ​​Phu Hin Rong Kla. Et mere imponerende vandfald er : Tadfa Waterfall (også kendt som Tan Gawsahng) er tilgængelig via en sti 3 til 4 km længere op ad bjerget .

Viewpoints

Parken har række imponerende viewpoints, nogle langs vejene, andre tilgængelige ved relativt korte spadsereture.

Lan Hin Taek Viewpoint

Beliggende mindre end en halv kilometer nordvest fra hovedkvarteret i Lan Hin Taek område, og er kendt  for de mærkelige klippeformationer og en udsigt ud over National Parken.

 

 

Næste National park

 

 

 

 

Mae Yom

National Parken Mae Yom

 

17  Mae Yom

Mae Yom nationalpark er den 2. nationalpark i Phrae provinsen. Parken er frugtbar, og der er vokser teak træer i parken. Det 455 kvadratkilometer store område blev udnævnt som den 51. nationalpark, den 01. marts 1986.  Landskabet er med høje bjerge som er dækket med fugtig stedsegrøn skov, blandet løvskov og teak skov.Vilde dyr som er set her - barking deer, mountain goat, black bear, warthlog og forskellige former for fugle.

 

 

warthlog

warthlog

 

 

mountain goat

mountain goat

 

 

 

Højdepunkter og turistattraktioner

Dong Sak Ngam er en gruppe af teaktræer - som er tæt vokset langs Yom floden, i Mae Pung og Mae Pao`s konservative områder. Disse Teak træer er store , høje og smukke. Fra oktober til November kan man se lysende gule teak blomster. Dong Sak Ngam ligger 6 km væk fra parkens kontor.

Kaeng Sua Ten

Der er en 2 km lang ø på Yom floden. Navnet Kaeng Sua Ti blev givet efter en natursten (på øen) der bar fod aftryk af en tiger. Øen ligger foran parkens kontor.

Lom Dong

Dette er en 100 meter - i diameter - stor naturlig vandkilde placeret på et højt bjerg, som  indeholder vand hele året. Den fungerer som drikkevands kilde til de vilde dyr. Lom Dong ligger omkring 10 km væk fra hovedkvarteret.

Faciliteter

Der er en campingplads, hvor turisterne er nødt til at medbringe deres egne telte hvis de vil overnatte. Der er flydende huse til leje på Yom floden. Der er også et besøgscenter og en købmand.

Hvordan man kommer dertil

For at komme til parken, skal man tage ruten Phrae - Nan - til skillevejen mellem Rong Kwang District. Drej derefter ind på Rong Kwang - Ngao vejen indtil du når Song District. Derefter skal du tage tage ruten Sang - Ngao ( gamle rute ) i 20 km for at komme til parkens hovedkvarter.

Kontakt adresse

Mae Yom National Park

P.O.Box 4, Song, Phrae 54000

Tlf: 054-522 097

 

 

Næste National park

 

 

 Mae Wong
National Parken Mae Wong
  18  Mae Wong
 
Parken dækker 894 kvadratkilometer, og Mae Wong er beliggende i Dawna Range, i Nordvest Thailand i Nakhon Sawan og Kamphaeng Phet`s provinserne. Parken er robust og kuperet med det højeste punkt Khao Mo Ko Chu på 1964 meter, og som er et af de højeste punkter i Thailand.
 
Hovedkvarteret for parken er beliggende i den nordlige del af parken ved hovedvejen, hvor nogle af de største attraktioner også kan findes. Der er nogle basis turist faciliteter med mindre værelser til leje, samt camping på grunden langs med vejen, for de besøgende der ønsker at overnatte. Hovedkvarteret er 16,5 km fra det nærliggende Khlong Lan centrum, hvor de offentlige busser til og fra Bangkok kører flere gange om dagen.
 
Parken byder på mange muligheder for korte, mellemlange og længere trekking-ture, og den længste tur er en uge lang, og indeholder en rejse dybt ind i hjertet af junglen. Flere af de længere stier fører til vandfaldene dybt inde i junglen, men der er også nogle vandfald let tilgængelige på en dagstur.
 
Mae Wong er et af de bedste steder i Thailand for fuglekikkeri, da parken er hjemsted for mange sjældne fugle, såsom : rufus-necked hornbill, Burmese yuhina, coral-billed scimitar babbler, grey peacock-pheasanr, mountain hawk-eagler. Ifølge nogle kilder tælles der 450 fuglearter i parken.
 
 
mountain hawk eagler
 
Mountain hawk-eagler
 
 
coral billed scimitar babbler
Coral-billed scimitar babbler
 
 
Burmese yuhina
Burmese yuhina
 
 
 
Kamera-fælder sat op efter august 2011 af DNP, (Wildlife og Plant Conservation og WWF) - viser at tigre stadig er at finde rundt om  i Mae Wong . I alt er 9 tigre optaget med disse kamaraer. Nogle andre spændende pattedyr der kan findes i parken er Asian black bear, Phayre`s leaf monkey, golden jackal, lar gibbon og malayan tapir - blandt mange andre.
 
 
Phayre`s leaf monkey
Phayre`s leaf monkey
 
 
 
lar gibbon
Lar gibbon
 
 
 
 
På grund af stor højde kan nat temperaturerne falde ned til 8-9º C. Besøgende anbefales at have trøjer med sig. Besøgende skal også huske at man skal helst have insektbekæmpende sokker på i våde perioder. Der er nogle irriterende fluer kaldet "khun"  på det lokale sprog, der kan bide og forårsage kløe og bidende mærker på benene.
 
 
Mae Wong2
HUSK insektbekæmpende sokker på i våde perioder
 
• Regnssæsonen er fra juni til oktober.
• Vinterperioden med køligere vejr er fra november til februar.
• Sommer ( varm ) sæson er fra marts til maj.
 
 
 
Hovedkvarter
 
Hovedkvarteret er beliggende 16,5 km fra Khlong Lan by og 6 km fra checkpoint og der er nogle turist-faciliteter såsom baderum, toiletter, restaurant og en parkeringsplads, men også et cafeteria og en souvenier-butik. Der er bungalows med lofts-ventilator og varmt vand, og disse kan rumme grupper fra 2 til 9 personer. De mindre bungalows fra 600 Bath per nat op til 2400 Bath for større Bungalows (marts 2014 priser). Der er en campingplads 400 m vest fra hovedkvarteret, i nærheden et mindre vandfald kaldet Pa Nang Koy Waterfall. Her er der telte og tilbehør som kan lejes fra hovedkvarteret. En andet vandfald 1 km vest fra campingpladsen, er der et åbent sted, kaldet Kaeng Pa Nang Roy Rapids, som er ideelt til svømning og picnic.
 

kort mae wong

Kort fra parken

 

 

 

 

Khun Nam Yen Campsite og Viewpoint

Denne campingplads er beliggende 3,7 km fra Chong Yen, og 24 km fra hovedkvarteret. I forhold til Chong Yen, er den er lidt større og der er renere toilet og badefaciliteter på denne campingplads. Der er ingen restauranter eller værelser til rådighed her. Det et viewpoint her - der har 360 grader udsigt i 1248 meters højde, og som er en af ​de ​bedste udsigter i Thailand.

 

Chong Yen Campsite og Viewpoint

Chong Yen er campingplads beliggende på nordvestlige kant af nationalparken. Denne er for enden af ​​hovedvejen (ved 93 km stenen), 27,5 km fra hovedkvarteret. Det viewpoint der ligger her (300-400 meter mod nord) er det højeste sted med en højde på 1420 meter, en populær destination for lokale og turister. Campingpladsens område er den vigtigste destination for fugleinteresserede inden nationalparken. Tilladelse fra Hovedkvarteret påkræves for at bo på Chong Yen, og værelser udlejes igennem  Hovedkvarteret. Der er ingen restauranter på campingpladsen, derfor skal besøgende tage mad og nødvendigt udstyr med dem. Toilet og badefaciliteter er meget "almindelige" og kan se en smule "ulækre" ud, når der har været mange besøg i Parken. Der er et par mindre stier omkring i området. Umphang sti mod syd vest fører hele vejen til Umphang by, stien er en gammel tilgroet vej. Der er ingen oplysninger om den nøjagtige længde, men et gæt vil være omkring 10 km. Man skal have tilladelse fra Hovedkvarteret for at gå ad denne sti - hvis det er en længere vandring man ønsker. I området kan ses flere fugle såsom : grey peacock-pheasant, rufus-throated partridge, white-necked laughingthrush ,og de kan faktisk ses regelmæssigt i området.

 

 

white necked laughingthrush

White-necked laughingthrush

 

 

 

Khao Summit Mokoju

Beliggende 38 km fra hovedkvarteret, og det er den højeste top i parken på 1964 meter over havets overflade. En 5-6 dages rundtur med parkens guider tilbydes , og der SKAL guider med på turene. November -februar er bedste tidspunkt at se hav af tåge fra toppen af ​​bjerget, bjerge nedenfor dækket i hvid tåge og det skaber en fantastisk udsigt.

 

 

mae wong5

Solnedgang i parken

 

 

Khao Mokoju Summit

Beliggende 38 km fra hovedkvarteret, og er det højeste højdepunkt i parken med 1964 meter over havets overflade. 5-6 dages rundtur med parkguider, kræves det for at komme derhen.

November til februar er det bedste tidspunkt at se hav af tåge fra toppen af ​​her, bjergene er dækket af hvid tåge der skaber en spektakulær udsigt.

 

Mae Kra Sa Waterfall

Udspringer af vandløb fra Thanon Thong Chai bjergkæden og med et fald på 900 meter opdelt til 9 niveauer. Det er beliggende 18 km fra park HQ, tilgængelig med en 3-4 dages guidet vandring.

 

Mae Gee Waterfall

Med et fald på over 200 meter, er det et af højeste vandfald i Sydøstasien. Mae Gee stammer fra Tanon Thong Chai-malækken. Det kræver en guidet vandring for at komme dertil.

 

Mae Rewa Waterfall

Et 5-niveauers vandfald med dybe søer beliggende ca. 21 km fra hovedbygningen. Det kræver en 3 dages guidet tur for at nå frem og tilbage her .


 

 

Næste National park

 

 

 

 

 Namtok Chat

National Park Namtok Chat Trakan

  19  Namtok Chat Trakin

Namtok Chat Trakan National Park ligger 145 kilometer væk fra Phitsanulok City. Den omfatter omkring 134.178 tønder land, som dækker en del af Chat Trakan og Nakhon thailandske distrikterne i Phitsanulok. Den blev udnævnt til en nationalpark den 2. november 1987. Den består af bjergrige terræn`er og bjergkæder. Generelt er klimaet her er koldt. Den gennemsnitlige temperatur i sommeren, der varer fra marts til maj , er 25-29˚C. I regntiden fra juni til oktober, og den kolde årstid fra november til februar, er det normalt meget koldt om natten. Parkens skov er sammensat af løvfældende dipterocarp og bakkede stedsegrønne skove. Disse skovene forekommer i områder med lateritisk jord som ikke er helt frugtbar. Af de mange planter der findes kan nævnes Shorea obtusa, Shorea obtusa, Shorea siamensis, hairy Keruing, iron wood, padauk og Shorea roxburghii træer. Desuden er der i skovbunden : rattan palm and bamboo træer. Dyrene i parken findes i det nærliggende Phu Miang-Phu Thong Vildtreservat. De arter, der findes her, er for det meste små dyr såsom : barking deer, wild boars, red junglefowls, chevrotains, squirrels, treeshrews og forskellige slags fugle.

 

 

chevrotains

Chevrotains

 

For lettest at komme til parken, skal du køre ad Phitsanulok-Lom Sak Road. Drej til venstre ved Ban Yaeng krydset ved milepæl nummer 68 på Highway 2013 og kør omkring 29 km langs ruten til Nakhon Thai. Drej til venstre ad Highway 1143 til Chat Trakan. Kør omkring 38 km ad denne vej. Lige før du når Chat Trakan Town, drej til venstre ad Highway 1237, kør yderligere 10 km og du vil her komme til parkens kontor. Alternativt - brug offentlig transport fra Phitsanulok City til parken. Du kan komme på Phitsanulok-Chat Trakan bussen på Phitsanulok busterminalen. Derefter tage Chat Trakan-Ban Na Don songthaew til din destination.

 

En af de store attraktioner her er Chat Trakan Waterfall, også kendt som Pakrong Waterfall. Det har syv niveauer. Desuden er der klinten ved vandfaldet som har farverige bjergarter. Og videre mellem januar og juni, vil en række af bier komme hertil og bygge deres bistader. Derudover er der en grotte kaldet Pha Lek Cave , som besidder forhistoriske kunstværker, det vil sige inskriptioner som illustrerer noget som forestiller dyr på en klippe.

 

 

Pakrong Waterfall

Chat Trakan Waterfall

 

 

Indgangspriser er 300 bath for voksne og 100 bath for børn.

Parken giver også mulighed for indkvartering for de besøgende. For at lave en reservation til dette, bedes du kontakte Royal Forestry Department på 0-2579-0529 eller 0-2579-4842.

 

 

Næste National park

 

 Kaeng chat Khwae

National Park Kaeng Chet Khwae

 

20  Kaeng Chet Khwae

 

Parken er beliggende i Amphoe Wang Thong, Nakorn Thai Districtet, og parken dækker et areal på 265 km2. Terrænet er hovedsageligt dækket af frodige skove med bjergkæder, som svinger i højde fra på 100 til 645 meter over havets overflade. Attraktionerne omfatter Namtok Kaeng Bua Kam som er et 5 etagers vandfald, Namtok Phu Daeng Ron, Namtok Huay Plu, Larn Mapha Dua udsigtspunkt, og Ban Nong Hin viewpoint. For at komme til nationalparken skal du køre ad Highway No. 12 fra byen og køre omkring 6 km, drej til venstre ad Highway No. 11 (Phitsanulok - Uttaradit). Fortsæt  yderligere 25 km til Ban Nakam, drej til højre og kør ca. 9 km. Når du kommer til Ban Kaeng Ched Kwae School, så drej til højre og kører langs vejen til 300 meter skiltet og du har indgangen til venstre.

(Det har desværre ikke været muligt at finde billeder fra parken - men er sikker på at den er et besøg værd)  471

 

 

 

Næste National park

 

 

 

Chae Son

National Park Chae Son

 

21  Chae Son

 

Chae Son nationalpark er rig på arealer med skove og er beliggende i den nortvestlige del af Lampang provinsen. Den er beliggende i distrikterne Muang Bahn og Chae Savet, og dækker et område på omkring 768 kvadratkilometer. Parken indeholder vandfald, grotter og dens berømte varme kilder, sammen med mange arter af dyr og planter.

Hot springs Chae Son

Herover koges der æg i en af de varme kilder i National Parken ..... en lille sjov idè .

 

Historie

Før Chae Son blev en nationalpark, var det en skov park som havde to navne "Eang Nam oun" og "Chaw Sawn vandfald".

Parken blev Thailands 58. nationalpark den 28. juli 1988.

 

Topografi

"Pee Pan Nam" bjergkæden ligger på en nord syd akse. Det højeste bjerg i dette område er "Doi Langgar". Skoven udgør en vigtig kilde til vand i de mange vandløb, der løber ned i floden Wang.

 

Flora og fauna

asiatisk guldkat

Asiatisk guldkat

Skoven indeholder lavere bjerge og stedsegrønne træer, fugtig stedsegrøn skov,  granskov, tør dipterocarp skov, og tropiske blandet løvfældende.Wildt livet i parken omfatter : barking deer, mouse deer, wild pig, Asian golden cat, rabbit, serow, flying lemur, monkey, skunk, bear and squirrels. Der er også mange fuglearter. Cikader er i særligt højt antal i løbet af april hvert år, hvis du besøger de varme kilder.

 

 

flying lemur

Flying lemur

 

 

Tourist attractions

 

• Chae Sun waterfall : stammer fra Mae Mon floden. Det har seks niveauer og mange søer. Det ligger omkring 1 km fra hovedkvarteret og kan nåes med bil eller til fods .

• Mae Mon waterfall :  Er et hurtigt strømmende  og højt vandfald med mange niveauer. Det er 5 km fra hovedkvarteret ved grusvej.

• Mae Koon waterfall :  Er tæt på Mae Mon vandfaldet. Vandet falder over 100 meter og løber ud i den samme flod som Mae Mon.

• Mae Bieg watwerfall : Ligger 3 km fra hovedkvarteret og kan nås via en natursti. Vandet falder 100 meter over 3 niveauer.

• Hot Springs : De ialt 9 boringer udsender det varme vand fra dybt nede i jorden. Området er dækket med mange små sten, og du vil bemærke den mærkelige lugt af svovl i luften. Vandet kommer ud ved en temperatur på over 70 ºC.

• The Warm Spring : Er en sø, hvor vandet fra The Hot Springs mødes med koldt vand i Chae Sun vandfaldet og danner et behageligt varmt vand til at bade i.

• The Hot Spring rooms : Disse værelser består af 11 værelser til afslapning i store søer af kildevand og 16 værelser til at tage et thailandsk stil bad. Værelserne er alle forbundet med rør til The hot Springs søen. Badning i vandet siges at være godt og sundt for blod-omløbet.

• Pha-Ngam Cave : Er placeret på sub station 2, som ligger 8 km fra Wang Nua distriktet. Der er mange grotter her.

 

Hvordan man kommer der til ?

Parken ligger ca. 68 km fra Lumpang. Der er to måder at komme til parken på :

1. Fra sports stadion i Lumpang , følg Lumpang - Harnchad vejen. Ved T - krydset i Barn Nam - Tong - drej til højre og følg vejen nummer 1157 (Lumpang - Hueybang - Muang Bahn) til omkring 55 km , drej til højre ind på vejen nummer 1252 ( Kuang Kom - Pang Fairng ) . Der er omkring 11 km til hovedkvarteret . Der er i alt ca 68 km.

2. Rejs fra Lumpang på vej 1035 (Lumpang - Chae Hom) til Chae Hom for omkring 58 km . Drej til venstre ved T - krydset ved Barn pongkob og følg vej nummer 1287 (Muang - Chae Hom) for omkring 6 km . Drej derefter til højre ind i vej nummer 1252 og følge den i 11 km til hovedkvarteret. Der er i alt ca 75 km.

 

Indkvartering og faciliteter

Parken har et besøgscenter , 10 bungalows og 2 sovesale (vandrehjem). Der er også et mødelokale, og en campingplads, hvor udstyr kan lejes. Der er en park restaurant. Der er også ca. 10 private mad og snack boder.

 

Kontakt adresse

Chae Savede National Park

Tambon Chae savet, Muang Bahn-distriktet,

Lumpang provinsen.

Telefon: 054-380 000, 089 851 3355

 

 

 

Næste National park

 

 

 

 

sri lanna.png

National Park Sri Lanna

 22  Sri Lanna

 

National Parken  "Sri Lanna" blev grundlagt i 1989 og markerede 50-året for kroningen af ​​kong Buhmipol. Det blev Thailands National Park nummer 60. Den dækker et areal på 1.406 kvadratkilometer som strækker sig ind Mae Taeng, Phrao og Chiang Dao (alle regioner i provinsen Chiang Mai). Parken er hjemsted for en række af forskellige etniske grupper, der spænder fra det nordlige Thai Muang, Lahus, Lisuos, Karen og Akka stammer. Der er også landsbyer hvor den tidligere kinesiske Kuomintang bor. Parken består af flere bjerge med højde op til 1800 meter.

 

 

Sri Lanna Skilt

Skilte fra Sri Lanna parken

 

I dette område vil du se spektakulære vandfald, kæmpe store floder og uberørte vandløb. Parken er det største reservoir i det nordlige Thailand, Ngad Damm Søen er 35 kilometer i længden. På grund af de mange højdeforskelle er der en stor mængde af forskellige blomsterforekomster i parken. De tætte, stedsegrønne dale er fyldt med bambus lunde, mens det oppe i bjergene, er det de tropiske tørre skove der dominerer med teak og fyr. Desværre lider junglen på af ureguleret skovhugst og regelmæssige skovbrande, sidstnævnte har man gjort for  at »rense« skoven.

National Parkens hjemmeside beskriver det store antal insekter, fugle, slanger og andre små krybdyr der findes her. Men parken er også hjemsted for tigers, musk deers, rhesus monkeys, gibbons and wild pigs. De mest almindelige dyr er : squirrels og chipmunks sammen med  herons, cranes, pheasants og green doves . Chancerne for at se en clouded leopard sjældne , men der er en god chance for at se en burmesisk vildkat. Nogle andre dyr, som man har haft fornøjelsen af ​​at opdage er : tortoises, pangolins, pigtail macaques, wild pigs, rabbits og en række Lizards .

 

 

clouded leopard

clouded leopard

 

 

Det er trist at sige det , men de bevarelsesforanstaltninger der er lavet ved lov her, bliver kun halvhjerteligt håndhævet, hvis de overhovedet bliver det. Problemet er, at myndighederne ikke helt er klar over deres ansvar. og så synes der desuden at være en generel mangel på interesse og endda i nogle tilfælde af korruption. Disse problemer skal løses snart, hvis dette virkelige smukke miljø skal have en chance at overleve til de kommende generationer .

Sri Lanna Horse FarmDen thailandske  "Horse Farm"  er direkte involveret i udviklingen og gennemførelsen af ​​at bevare denne naturlige skat. I samarbejde med Chiang Mai Universitet har man succesfuldt overtalt den regionale administration til at gøre en større indsats for at beskytte miljøet. Med deres hjælp vil man være i stand til at få nogle meget nødvendige juridiske foranstaltninger, der skal gennemføres.

 

 

Næste National park

 

 

 

 

 Doi Luang National Park

National Park Doi Luang

  23  Doi Luang

Thailand har en overflod af naturlige og skønne parker den besøgende og indfødte både, og de kan bare nyde dem. Rejser i disse nationalparker kunne blive en af ​​dine mest mindeværdige rejser. Doi Luang National Park er en af ​​de største parker i nord. Etableret i 1990 ved at kombinere Champa Thong Waterfall Park, BHA Gred Naak Waterfall Park, Pu Gaeng Waterfall Park og Wang Gaew Waterfall Park, Doi Luang National Park og dækker i alt 1170 km2. Parken spreder sig over tre provinser : Chiang Rai, Payao og Lampang. Parken er domineret af de to nord-syd bjergkæder, stigninger spænder fra 600 m. til 1798 m. til toppen af ​​Doi Luang - mod nord.

 

Doi Luang National Park dækker tre vigtige vandskel

 

 1. Wang River : Løber mod syd til Chao Praya-floden

2. Lao-River : Løber mod nord til Mekong-floden

3. Payao Lake : Den næststørste ferskvands sø i det indre Thailand - mod øst.

 

Der er tre forskellige årstider og de byder på varierede forhold. Den kolde sæson ( November-Februar ), med temperaturer fra 15 til 28 Celsius, er den mest behagelige for vandreture og camping. Du skal her medbringe noget varmt tøj, såsom en let jakke eller trøje til aftener og tidlige morgener - som kan være ganske kølige. Klæd dig på i lag , så du kan skrælle ned til køligere tøj efhånden som dagen varmer op.

De varme årstid ( marts-maj ) med temperaturer ligger mellem 27-32 Celsius. Det betyder at det med at bade i vandfaldene er et must. medbring tøj til vade eller svømning. De frugtbare skove består af bakker med stedsegrøn skov, rigtig fugtig stedsegrøn skov, blandet løvskov og tør dipterocarp skov.

Regntiden ( juni-oktober ), er den den smukkeste , og frembringer en byge af grønt - samt en god samling af insekter. Dette er favorit tiden, hvor skoven er på sit mest farverige. Vær forberedt på at få vådt tøj og nyd regnskoven i al sin pragt. Vandfald er der på deres mest smukkeste, men dette er ikke tiden til at bade i dem. Medbring din mygge spray ! Temperaturerne ligger mellem 24. til 30. Celsius.

Nogle af de arter af dyrearter der lever i nationalparken er : muntjak, common wild boar, palm civet, civet, Malayan flying lemur, macaques, tiger, black cat, barking deer, flying squirrels, Siamese hare, common red jungle fowl og  meget mere end to hundrede bekræftede arter af fugle som : vernal hanging parrot, partridge, Richard's pipit, sooty - headed bulbul og blue - winged pitta.

 

 

Siamese hare

Siamese hare

 

 

Richard's pipit

Richard's pipit

 

 

Doi Luang er også kendt for at have en rigt udvalg af blandet løvskov, decidious dipterocarp og stedsegrønne skov der dækker nationalparken med forskellige former for træ, bambus. Mens mange af de besøgene i Doi Luang kommer for at vandre i de store skovklædte bjerge eller besøge hill-stamme landsbyerne, så kommer også de fleste besøgende til denne park for at se de storslåede vandfald. Pu Gaeng Waterfall har kalksten - der giver dette vandfald sine karakteristiske niveauer. Der er i alt ni niveauer, og det siges at det er det smukkeste af vandfaldene - dette kan nåes ad en 1 km sti igennem den tropiske skov domineret af bambus. Fra campingpladsen til det andet niveau, er der en naturlig sti, der tillader besøgende at studere naturen tæt på stien. En anden spændende rute er den 1.500 meter lange sti til toppen af vandfaldene hvor man kommer til et viewpoint, hvor man kan beundre hele området af Doi Luang , Payao provinsen og Payao Lake.

For vandringsfolk er der en sti til Doi Nawg i Payao provinsen. Guider er tilgængelige på ved at spørge på Park Office. For at komme til Park Office skal man køre ad Payao vejen mod nord, langs rute 1, i 39 km til hvor vejen ender ved park hovedkvarter. Her finder du et besøgscenter, en lille restaurant, der serverer almindelig thailandske mad, og campingpladser (besøgende skal selv medbringe deres eget telt og udstyr).

Champa Thong Waterfall som er omgivet af fugtige tropiske skove, byder på den den mest udfordrende tur op. Dette vandfald er prydende med de største træer og fremragende fugle og sommerfugle, For at komme dertil skal du køre nord fra Payao, på rute 1, ca. 7 km, drej til venstre (vest) på ruten 1127, fortsætte på ruten 1127 ca 12 km til vandfaldet.

Wang Gaew Waterfall er med kalksten lignende bund. Pu Gaeng er det største vandfald i Lampang provinsen. Dette vandfald har over 100 niveauer. Dette er et af ​​de smukkeste vandfald i parken og dens vand flyder hele året. På vej til vandfaldene passerer du gennem landsbyer, der består af træhuse. For at komme dertil skal du køre mod syd ud af Payao på rute 1, ca. 8 km - drej til højre (vest) på ruten 1282, kør 45 km til Wang Nua og drej til højre ad rute 1002 (nord) og fortsæt i 26 km til vandfaldet. Det nærliggende Wang Tong Vandfald er meget ens i naturen med Wang Gaew faldet, dog lavere og mere tilgængelig. Det ligger i nærheden af ​​Wang Thong sammen med Naang Paya Pang Din Fai Cave. Grotten indeholder nogle interessante og meget smukke kalksten stalaktitter og stalagmitter og er værd at besøge.

Alene højden gør dette er et godt sted at se solopgangen tidligt om morgenen. Den opgående sol gennem tåge giver en en meget mystisk følelse. De høje fyrretræer synes malplaceret i dette tropiske land. 

Der er mange flere vandfald i nærheden : Champathong, BHA Gred Naak Waterfall med klipper formet som omfanget af "Naga" glitrende i solens lys, Ca. 4 km fra Baan Tohm, beliggende i urskov, desværre er der ingen transport i efteråret. For at nå dette fjerne punkt i efteråret, er du nødt til at gå gennem skoven og forbi Wang Thong Waterfall. Området er rigt på dyreliv med mangfoldigt og uspoleret planteliv. Med året rundt med vand i  vandfaldene og flere bjergstammer kan en person hurtigt miste overblikket over tiden her og føle at man virkelig er i en af ​​de sidste uspolerede miljøer i verden. Mind børnene i familien om at være samvittighedsfulde og passe på denne uvurderlig ressource i Thailand. Dette område er følsomt over for påvirkning af omverdenen. Gå, nyd, men vær forsigtig med den uberørt miljø.  "Tag kun billeder , men forlad ikke stierne".

 

Adresse: Mae Yen, Phan District, Chiang Rai 57280, Thailand

Telefon:  +66 81 960 2456
 
 
 

Næste National park

 

 

 

 

 Khlong Wang Chao National Park

National Park Khlong Wang Chao

 

24  khlong wang Chao

 

Map  Khlong Wang Chao NP

 

Khlong Wang Chao National Park dækker det område af Tak Provincen, Kosamphi Nakhon, Khlong Lan og Mueang Kamphaeng Phet distrikterne i Kamphaeng Phet provinsen, vest i Thailand.

Parken har en frugtbar skov, samt en flod - Ping River. Der er forskellige arter af vilde dyr og mange smukke naturlige attraktioner såsom vandfald, grotter og klipper .

Klimaet i Khlong Wang Chao National Park er fugtigt fra midten af ​​juni til midten af ​​oktober med skyer og kraftige regnbyger. Fra midten af ​​oktober til midten af ​​februar, det er koldt, og himlen er klar. Den laveste temperatur er 14 ° C i januar. Sommeren er i midten af ​​begge monsunregne. Den højeste temperatur er 36 ° C i April. Den gennemsnitlige temperatur er 26 ° C i løbet af året.

Der er mange interessante turistattraktioner. Der er et viewpoint på Khao Kradan, som er en klippe af Khao Tao Dum der er beliggende nær Tao Dum Waterfall. Et andet udsigtspunkt er på Pha Tung og ligger på vejen til Baan Lo Koh, 3 km væk fra nationalparkens kontor. Det er det sted, hvor du kan se Doi Pha Tung fra oven - og som er velegnet til at observere skoven og en smuk solnedgang.

Black Capped KingfisherGrotten - Khao Panung, som ligger på vandsiden af ​​Khlong Suan Mhak, er den største grotte med en dybde 100 meter med fantastiske stalagmitter og stalaktitter. Khao Thep Panom er en kæmpe grotte med stalagmitter, stalaktitter og flagermus som bor derinde.

Vandreture for at studere naturen på Nam Kao Ru er populære. Her kan man se bække flyde ned og forsvinde ind i et bjerg ca. 1 km og ud til den anden side af bjerget. Derfor kaldes det Nam Kao Ru (vand ind et hul). Vandring for at studere naturen og tage en tur til Kratae Tai Baimai Waterfall, som er ca. 1,7 km væk fra parkens kontor - er også en god idé. Det er en lille smukt vandfald med en sø og nogle sten. Der er mange eg-blad bregner på dette område. Stien for at komme til området er den samme som går til  Khlong Samor Gluay Waterfall.

Vandretur for at studere naturen eller tage en tur til Khao Yen Waterfall, som er et stort enkelt niveau vandfald med en højde på ​​ca. 1.000 meter - er også en mulighedWaterfall Khlong Wang Chao National Park 01 .  Det er tilgængelig ved at rejse fra parkens kontor til Lo Koh landsby - ca 29 km derfra. Drej til højre til vejen mod Khao Yen Waterfall ca 6 km og gå til fods til omkring 10 km mere. Det anbefales at kontakte guiderne i forvejen.

Der er mange andre vandfald såsom Khlong Pong Waterfall , Khlong Wung Chao Waterfall, Khlong Samor Gluay Waterfall, Tao Dum Waterfall, Nalika Sai Vandfald. Turister kan også vandre for at studere naturen på Pak Khlong Nara Kiri - som er et smukt naturligt vandløb der strømmer gennem mousserende hvid granit. Det er det område, hvor Khlong Nara Kiri møder Khlong Wung Chao.

Badning i en naturlig kilde på Pong Num Ron er meget afslappendekhao luang 015 600x397. Du kan gå i ro og mag at se den smukke natur på Khao Pha Lom, som er en stejl klippe, som ligner en kæmpe blyant der er placeret  i jorden. Den er tilgængelig til fods, og er 3 km væk fra Nam Khao Ru.

Parken har opholdsrum, der kun kan reserveres online på  www.dnp.go.th. Du skal bestille 60 dage i forvejen og du kan kun bestille højst 3 nætter. Og du skal betale 2 dage efter reservation på Krungthai Bank eller kontakte guiderne ved 0 2562 0760 eller kontakte lokale booking point.

Besøgende kan komme til parken i bil via 2 ruter. Fra Kamphaeng Phet til Tak , tager du A1 vejen og drejer til venstre ved Talad Wung krydset til Baan Na Bot. Kør derefter på motorvejen no. 1110 og fortsæt 3 km, indtil man Baan Den Ka og drej til venstre til Baan Nong Dan. Drej til højre til Baan Nong Dan for 7 km. Afstanden til Khlong Wang Chao National Park kontor er ca.. 28 km. Du kan også tage A1 vejen og dreje til venstre til Baan Lo Koh ca. 500 meter før Baan Wung Chao krydset. Kør gennem Baan Nong Dan, og vil du komme til parken. Afstanden er ca. 30 km. Parken er tilgængelig med bil året rundt.

Billetpriser er 200 bath for voksne og 100 bath for børn.

 

Address : Amphoe Kosamphi, Kamphaeng Phet

Telephone : +66 0 7639 1126

 

 

Næste National park

 

 

 

Phu Soi Dao National Park

National Park Phu Soi Dao

 

 25  Phu Soi Dao

 

Phu Soi-dao Nationalpark i Uttaradit dækker områderne Pa Nam-pad National Conserved Forest, Tambol Muang-jedton, Tambol Na-khum, Tambol Ban Koak, Ban Koak-distriktet, Huai Moon District og Nam-pad-distriktet i Uttaradit-provinsen. Og Tambol Bor-pak, Chattrakarn-distriktet i Pittsanulok-provinsen. Parken består af smukke skove og mange vandløb og floder. De største seværdigheder omfatter Phu Soi-dao Waterfall, et smukt 5-trins kaskade vandfald. Geografisk består denne nationalpark af høje bjergkæder og savanne græsarealer, der markerer grænsen mellem Thailand og Laos. Phu Soi Dao er selv med et top-højde på 2.102 meter over gennemsnittet havniveau, det højeste sted. Det er et enormt felt, der engang blev brugt som en Hmong Hill stamme plantage. Phu Soi Dao National Park er et populært turistmål, fordi klimaet er køligt hele året rundt. Gennemsnitlige temperaturer ligger normalt mellem 13 ° C og 35 ° C. Regntiden er et passende tidspunkt at besøge parken på - hovedsagelig på grund af den fantastiske udstilling af vilde blomster i fuld blomst. Ngon Nak og Dok Din blomstrer i løbet af denne sæson. Vildtlivet inde i parken omfatter forskellige sorter af planter, mange slags fugle og dyr såsom bears, wild boars, deers, monkeys og langurs. August og september er den bedste tid til at se nåletræskoven.

 

Sightseeing steder

Sai Thip er lille 7-niveauers vandfald. Vandet strømmer ned fra korte skråninger i store højder. Hver hældning er omkring 5-10 meter. I regntiden er der en hurtig vandstrøm. Skoven omkring vandfaldet er fugtig, så mos danner tæpper over stenene nær floden. Phu Soi Dao vandfald ligger på motorvej nr. 1268 tæt på parkens kontor. Sten-sætningen på dette smukke 5-etagers vandfald bliver skjult på grund af de frodige grønne mostæpper på stenene.

 

 

Sai Thip

Sai Thip

 

 

 

Der er flere hoteller og resorts placeret omkring parken, der giver rimelig indkvartering til turister. Du kan overnatte i parken, da der er campingpladser og toiletter til rådighed for rejsende.

Parkkontoret er beliggende i Huai Mun sub-distriktet. For yderligere information kontakt venligst Phu Soi Dao National Park, Huai Mun subdistrikt, Nam Pat distrikt, Uttaradit 53110 Telefonnummer: 055-436-001-2

 


 

Næste National park

 

 

 Ob Luang National Park

National Park Aob Luang

 

26  Ob Luang

 

Ob Luang National Park er en fantastisk turist attraktion, der både omfatter pragtfuld naturlig charme - samt en mystisk natur. Under en bro, der forbinder de to sider af den smalle stejle slugt, ser man en zig zag flod indrammet af teak skove og bjerge. I regntiden styrter de voldsomme vandfald ned på de store sten og gennem kløften vises et dramatisk billede af naturens styrke. På grund af erosionen fra den stærke strøm fra floden, dannes sten og klipper i kløften til de mærkeligt formede klippe formationer. Vandet tvinger sin vej over sten og klippestykker, og det er et fantastisk syn.

 

 

obluang national park001

Vandet tvinger sin vej over sten og klippestykker

 

 

Nationalparken dækker et samlet areal på 553 kvadratkilometer af stejle skovklædte granit bjerge, der støder op til de meget højere bjerge af Doi Inthanon Park mod nordvest. Højden varierer fra 200 m til 1.656 meter langs Mae Jaem River til nordøst. Nationalparken danner vandskel af Mae Jaem floden - den vigtigste biflod - til Mae Ping-floden. Området der er fuld af høje og stejle klipper med en smal passage - der til tider skaber kraftige og sjove ekkoer. Bjergkæderne er alle dannet af de samme folde i Kridt og Triasperioder, der giver granit, granodiorit og mitmatisk granit.

 


Floden styrter gennem den dramatiske Ob Luang Gorge . På engelsk, "ob" og "Luang" i det nordlige thailandske sprog betyder canyon og grand hhv. Den smalle slugt med stejle sider og en rasende torrent i bunden - er en god grund til et besøg. Den meget informative udstilling i nationalparkens kontor fortæller en fantastisk historie om den nordlige Thailands skov og om mennesker igennem stenalderen og op til i dag - samt en højdeskræksfremkaldende udsigt over slugten.

Bjerget (eller Doi) af Pa Chang har skyhøje brunlige sorte klipper med granit, der ligner en sovende elefant. Her er et viewpoint, hvorfra der kan ses det smukke Mae Bua-Come Waterfall samt en grotte. grotten var hjemsted for forhistoriske mennesker, der malede deres daglige livsstil samt elefanten i forskellige farver på klipperne.

 

For ca. 4.000 - 5.000 år siden, kom der en gruppe af samlere og jægere, "Hoabinhians", som slog lejr under et stenet udhæng på siden af ​​en smal dal. Her var der fyldt med tæt tropisk regnskov og det vrimlede med dyreliv. Dette dal område blev med tiden et frodigt område. De dyr der holdtes, vandrede ude både i regntid og tørre sæsoner. I løbet stenalderen sad jægerne sandsynligvis under klippen og fik husly og de brugte deres upolerede sten til at lave de våben der var nødvendige for at dræbe og slagte dyrene . De bragte kødet tilbage til deres husly , og brugte det til madlavning over åben ild. Så de havde masser af mad at spise, og i deres fritid afbildede de deres jagter i rød og hvid maling på klippen væg. Disse malerier med svage og fragmenterede rester kan stadig ses i dag . En carbon test viste, at resultaterne er omkring 28.000 år gamle .

 

Tusinder og atter tusinder af år senere, var bronzealderen og i de første perioder brugte mennesker bronze værktøjer , smykker og keramik . De efterlod tegn på en mere avanceret civilisation . Deres værktøjer blev brugt til at rydde skovene og etablere landbrug.

 

Langt senere - For lidt over 2.000 år siden blev det så jernalderen hvorunder metal våben blev erstattet af træ spyd og jægere begyndte at have en betydelig indvirkning på dyrelivet. Et arkæologi team af thailandske og franske eksperter havde det fælles projekt om "Kronologi og Udviklingen i de forhistoriske kulturer i det nordlige centrale Thailand og deres Antropologiske karakteristika" i 1984. De fandt menneskeknogler, perler, håndleds ringe, ler skåle, værktøj, våben, etc.

 

Nationalparken omfatter blandet skov, tør dipterocarp skov, tør stedsegrønne skov, bjerge med stedsegrønne skove og bjerge med fyrreskov, hårde og bløde træer. Desuden er der de vigtige lavt niveau planter så som bambus, palme og ferus.

 

Ob Luang er hjemsted for mere end 34 pattedyr arter:

1. Vilde geder : Serow and Goral.

2. Vilde katte : Leopard og Jungle cats.

3. Primates: Slow Loris, Rhesus Macaque, Pig-tailed Macque and White-handed Gibbons.

4. Andre små pattedyr : Squirrels, Mongoose, Civet, Marter, Shrew, Clawed Otter.

5. Og flere dyr er også fundet.

 

Fugle siges at tælle ca. 200 arter i denne nationalpark , især i løvskoveer der : White rumped Shama, Scarlet Minivet, Spotted Dove, Emerald Dove, Emerald Dove, Eudynamys Scolo pacea, Guinea fowl, Coucal, Hill Myna, Parrot, Crested Serpent-Eagle, Green Peafowl, Siamese Fireback, Red Jungle fowl, m.v.

Mae Bua Vandfaldet som tidligere er nævnt, ligger 2 kilometer syd for Ob Luang og kan opleves i betagende naturlige omgivelser. Vandet tordner ned over stenvæggen - mindst 50 meter ned. Ob Luang National Park 4Med en højde og bredde på 100 og 80 meter, er synet af vand der falder - virkeligt fascinerende. De klipper og sten, der består af granit og grålig hvid farvet metamorfe bjergarter, bidrager til en smuk baggrund sammen med vandfald . Mae Tia vandfaldet er et andet eventyr og kræver en gåtur på 8 kilometer fra Mae Tia landsby , omkring 80 Kilometer stenen på Route 108 Doi Kaew subdistrict, Chom Thong distriktet .  I en højde og bredde på 80 og 40 meter strømmer vandet hele året.

 

 

I et område er Thep Panom Hot Spring  (ved en gennemsnitlig temperatur på 99 Celsius) og det ligger 14 kilometer væk fra Ob Luang. Der er også en kold strøm i nærheden

 

Et område nord for Ob Luang , byder på to grotter : Tong og Tu Poo og Tong Cave, som ligger i Doi Pa Liang bjerget og som omfatter granit og kalksten. Mae Pae strømmen fungerer som en skillelinje mellem disse to lange tunneler, der fører til Doi Chiang Dao, omkring 80 kilometer nord for Chiang Mai. Det er virkelig spektakulært !! Tunnelen er lille, men det er muligt at komme ind. Tu Poo Cave er en lille og smal kalksten grotte, som kan rumme op til 30 personer. Vandet er konstant rislende fra loftet og danner små smukke stalaktitter og stalagmitter.

 

Mae Jaem floden stammer fra bjergkæden i Mae Hong Son. Dens nuværende strøm er stærk og zigzag`er langs de stejle klipper, og dale og har nogle øer samt sandstrande. Den mangfoldighed af landskaber giver floden en ekstra smuk dimension. Det er muligt at beundre denne skønhed ved sejlsport, rafting, kano og kajak.

 

Nationalparkens kontor har telte og sove udstyr for besøgende som kan lejes til beskedne priser. Kontakt Ob Luang National Park, P. O. Boks 2, Hang Dong Subdistrict, Hord District, Chiang Mai 50240.

 

 

Næste National park

 


 

salawin national park001

National Park Salawin

 

27  Sa La Win

 

Salween (Salawin) National Park ligger vest for Mae Sariang distriktet,  Mae Hong Son, og omfatter nogle velbevarede skovklædte bjerge langs skråningerne af vandgrænsen mellem Yuam og Salween Rivers. Det er en stor nationalpark på mere end 720 kvadratkilometer, og blev oprettet for nylig , for at indarbejde dele af den allerede etablerede Salween Vildtreservat og Lum Nam Khong Nationalpark. Den grænser op til den lige så store Mae Yuam Vildtreservat mod nord og støder op til Nam Ngao National Park mod syd, hvilket skaber et stort område med skov og bjerge.

 

Topografien en blanding af stedsegrønne og løvfældende træer, og kalkstensbjergene stiger til over tusind meter i højde. Selvom Parken dækker et væsentligt område, er parkens hovedkvarter og besøgscenter bekvemt placeret kun otte km fra Mae Sariang by nær Huay Wai landsby. Kryds broen og følg skiltene. Når du ankommer til den første landsby - Mae Salap - fortsætter du efter et venstresving til Mae Sam Leap mens du efter et højresving derefter kommer et par kilometer mere op igennem en naturskøn dal og du møder skiltet der viser til indgangen til parken.

 

Her finder du billetlugen - det koster 100 Bath at komme ind - plus et beløb til indkvartering og evt. besøgscenter.  I besøgscentret har de naturligvis lavet en stor indsats for at få en fotografisk udstilling af flora og fauna og med nogle engelske tekster, en engelsksproget pjece - Det er noget som mange andre og endda mere populære nationalparker i Thailand ikke har - og der er en særdeles godt afmærket natursti. Personalet syntes stadig overrasket, når nogle udenlandske gæster besøger parken.

 

 

What it says on the sign.

Besøgscentret

 

Den mere end to kilometer natursti snor sig igennem bambus og tørre dipterocarp skov, og du vil sandsynligvis se sommerfugle, fugle, små pattedyr, forstenet træ, termitboer, mos og diverse planter - fuglelivet her er særlig rigt. Stien tager dig med på en rundtur op ad bjerget bag parkens bygninger til vandgrænsen, derefter ned igen til dit udgangspunkt. Der er naturligvis længere ture gennem den store park, men der må du have en lokal guide fra byen til at følge dig.

 

Parken byder på hytter til indkvartering , samt en campingplads. De har fem store hytter tæt på besøgs centret -  hver med fire værelser, så der kan sove op til 12 personer her. Denne mulighed koster 1.200 Bath per nat - eller hvis det bare skal være et værelse med fælles badeværelse i hytten, kan du få det til en meget rimelig pris på 300 Bath .

 

 

Næste National park

 

 

 

 Thai Guru khun chae national park 11022014 152919

National Park Khun Chae

  28  Khun Chae

 

Khun Chae nationalpark, ligger 1 times kørsel fra den nordøstlige del af Chiang Mai og blev udnævnt til nation park i 1995 på grund af dens vigtige vandressourcer, store skove, dyreliv, smukke vandfald og smuk udsigt. Navnet kommer fra Khun Chae vandfald. Parken dækker 270 kvadratkilometer.

 

Khun Chae nationalpark ligger i det område , hvor den udsatte basis stenart er af to forskellige typer: igneous og sedimentary.

 

 

igneous and sedimentary

Igneous og sedimentary stenarter

 

 

Det meste af parken er dækket med granit, en vulkansk bjergart som er almindelig i det nordlige Thailand. Granit ligner store korn af skinnende salt og sort peber. Den hvide del , der ligner salt er "quartz and feldspar". Den sorte del, der ligner peber er "mica". En anden vulkanske bjergart der findes i parken kaldes tuff, som er rester der blev udstødt af en vulkan som lava, men blev afkølet relativt hurtigt i en grå, finkornet sten. Denne vulkansk tuff kan findes i dele af den østlige side af parken. De sedimentære bjergarter : sedimentary rocks, sandstone, siltstone er afledt af segmenter aflejret i vand og hærdet ind i klippen over en lang tidsperiode. Den sandsten som er fundet i Khun Chae er grå, med små sandkorn blandet i en tæt, hård sten.

Landskabet i Khun Chae er meget stejlt med mange vandløb som oftest løber ind i en række af større vandfald. Det stejle terræn er primært forårsaget af den meget store mængde af sæsonmæssig regn, og eroderbar jord.

 

Vegetationen i ​​Khun Chae nationalpark er generelt relateret til højden. Fra 300 til 800 meter, består skoven af bambus, løv- og løvfældende dipterocarp-eg sammensætninger. Fra 800 til 1.000 meter er skoven blandet en del af stedsegrønne og fyrretræer. I bunden er det ofte omgivet af frodige stedsegrønne træer, vilde bananer, bregner, mos og urteagtig vegetation. Vandstrømmene her danner ofte en rig oase af vegetation i en skov, der af og til brændt af landsbyboere - for at jage vilde dyr og græssende kvæg. Højderyggene og bjergtoppene er typisk dækket med græs, fyr, egetræer og dipterocarps. Nær den østlige grænse af parken, findes en tør dipterocarp skov der dominerer landskabet.

 

Klima :

Den kolde sæson varer fra november til juli og regntiden fra juli til november måned. I den varme og tørre sæson, som er fra Februar til juli, spænder temperaturerne fra 22 til 33ºC.  Under den kolde og tørre sæson - november til januar - svinger temperaturen fra 2 til 29ºC og i regntiden spænder temperaturerne 19 til 29ºC. climate table

 

Dyrelivet i parken kan ses flere forskellige steder i parken. De bedste steder at se dyreliv er i de frodige floddale og fugtige skove nær de højere dele af parken. Selv om mange arter af de vilde dyr er forsvundet, har følgende liste over dyr været set for nylig inden for sine grænser :  flere arter af civet, wild pig, barking deer, hog badger, many species of flying arboreal and ground squirrels, bats, hare. Possible species in Khun Chae include Asiatic black bear, Slow Loris, White Handed Gibbon, Leopard Cat, Serow. Birds så som Ashy Drongo, Scarlet Minivet, Gray Headed Flycatcher, White Fronted Forktail, Brown Fish Owl, Crested Serpent Eagle, Shikra, Velvet Fronted-Nuthatch, Blue Throated Barbet, CopperSmith Barbet, Blue Winged Leafbird, Brown Cheeked Fulveta, Red Bungle Fowl still exist. Reptiles in the park incl. Green Tree Viper, King Cobra, Flying Lizards, Geckos, Skinks.

 

 

Gray Headed Flycatcher

Gray Headed Flycatcher

 

 

Geckos

Geckos

 

 

Ashy Drongo

Ashy Drongo
 

 

Turistattraktioner

 

Maetow waterfall:

Dette vandfald har syv niveauer, hvoraf det højeste er omkring 40 meter højt. Fra parkens hovedkvarter ses en vej til Maetow waterfall og der er cirka 30 til 40 minutters kørsel i bil. Fra denne vej kan alle syv niveauer af vandfaldet nåes med cirka to timers vandring.

 

 

 

Maetow waterfall

Maetow waterfall

 

 

Khun Chae waterfall:

Dette 6-niveauers vandfald nåes ved 2 timers kørsel fra parkens hovedkvarter til " hoved-stien " og derefter ca. en times vandretur derfra .

 

 

 

khunchae national park004

Khun Chae waterfall

 

 

Doi Mot Mountains:

Stien til Doi Mot går igennem en spektakulær våd stedsegrøn skov. En frodig, tæt, og flere lag skov omkredser en klar kølig dam, omgivet af en tyk vækst af planter på jorden, "herunder epiphytic og ground orchids", bregner, mos og andre planter som elsker skygge og et vådt miljø. Toppen af ​​bjerget, ved 1700 meter , giver en spektakulær udsigt over skove og landskab i det omkringliggende område. Besøgende kan se Chiangmai provinsen mod vest,  Chiang Rai provinsen mod øst, Doi Lahnga mod syd og mod nord, Doi Phangome.

 

 

 

Doi Mot Mountains

Doi Mot Mountains

 

 

Doi Lahnga:

Det lidt over 2.000 meterhøje, og majestætiske Doi Lahnga, er Thailands femte højeste bjerg. Der er en sti til toppen af ​​Doi Lahnga, så de besøgende kan se mange spektakulære udsigter over Khun Chae nationalpark og det omkringliggende område. Doi Lahnga og dens mange "søster toppe" er placeret på den yderste sydlige grænse af parken, der støder op til Jae Son nationalpark og Mae Dahkry nationalpark.

 

 

 

Doi Lahnga

Doi Lahnga

 

 

Det Fascinerende figentræ:

En af de unikke ting i Khun Chae nationalpark er et enormt figen træ, der vokser i nærheden af ​​parkens hovedkvarter. Dette træ er bemærkelsesværdig for sin størrelse, som dækker et areal på omkring 1.660 kvadratmeter. Antallet og variationen af ​​planter (epifyter), der lever på det og den fantastiske strukturel støtte, gør at dens store grene får støtte fra flere understøttende stængler. ( desværre kunne vi i skrivende stund ikke finde et billede af dette ) .

 

 

 

Fig tree khunchae national park007

Figen træer

 

 

Forest Shrine :

En lille buddhistisk tempel, som ligger i kort afstand fra parkens hovedkvarter, har en have med en statue af Herren Buddha og en natursti, der følger en charmerende bjerg strøm. Det udendørs tempel er et fredeligt sted langs Chiangmai - Chiang Rai motorvej - for rejsende trætte bilister samt parkens besøgende. ( Billede søges 193 )

 

Mae Chang Khao reservoir:

Det ligger nær stationen 1 . - tag picnic tur ud til midten af ​​søen på en tømmerflåde og nyd dit måltid i den rolige og fredelige atmosfære, i en ferskvandssø.

 

 

 

tømmerflåde

Mae Chang Khao reservoir

 

 

 

Faciliteter :

To bungalow`s stil værelser er tilgængelige nær hovedkvarteret. Også i samme område er besøgscenter,  parkeringsplads, campingplads  og hvile værelser .  For yderligere information kontakt venligst parken .

 

 

 

bedroom very comfortable

Overnatningsmuligheder

 

 

 

 

Kontakt adresse :

Khun Chae National Park

Mae Chae Dee Mai Sub-distriktet,

Amphur Wiang Pa Pao, Chiang Rai, Thailand 57260

Telefon: 053-163 364, 084-366 5213

 

Næste National park

 

 

 

 

huainamdang national park005

National Park Huay Nam Dang

 

  29  Huay Nam Dang

 

Parken er tidligere kendt som et område af Doi Sam Muen highlands udviklingsprojekt, og som blev indledt af Hans Majestæt Kongen for at løse problemet med skov indgreb og krybskytteri, samt at forbedre livet for de lokale bjerg stamme folk.

Da dette område er fyldt med attraktive naturlige skove, blev Huay Nam Dang udnævnt til den 81. nationalpark i Thailand den 14. august 1995, med et areal på 1252 kvadratkilometer.

Parken er robust og bjergrig fra nord til syd. Disse bjerge omfatter blandt andet Chiang Dao bjerget. Den højeste top, Doi Chang på 1.962 meter over havets overflade, og er en vigtig kilde til mange vandløb der løber ud i Pai floden, Ping-floden og Taeng floden. Klimaet er behageligt behageligt hele året.

Den sunde naturlige tilstand som Huay Nam Dang nationalpark er i - er et matrix af meget forskellige naturtyper. Vigtigste planter, der findes i denne park er:  , Dipterocarpus Tubinatus, teak, Crudia chrysantha, Red cedar, Pinus kesiya Royle og orchids.

 

 

Turistattraktioner

 

Doi Gew Lom viewpoint:

Dette viewpoint er meget velkendt blandt thailandske og udenlandske besøgende, som kommer her for at se et spektakulært hav af tåge i dalen, samt forskellige typer af farverige blomster. Silver Orchids palads, slottet af Hendes Kongelige Højhed Prinsesse Galyani Vadhana er også på dette sted. Desuden er der to naturstier : Ueang ​​Ngoen natursti og Chom Doi natursti . Hver sti har en afstand på ca. 1,5 km.

 

 

 

huainamdang national park001

Doi Gew Lom udsigtspunkt

 

 

Doi Chang viewpoint:

Dette højeste viewpoint tilbyder en dejlig udsigt over orkidéer hængende fra træer. Dette sted fortjener at blive set af alle besøgende. Det er i den nordlige del af Doi Gew Lom.

 

 

 

doichang map

Kort med bl.a. Doi Chang viewpoint

 

 

 

Pong Deau hot spring:

Der er 3 til 4 store varme kilder og så nogle små der spreder sig over hele området. Vand bryder fra gejsere i en lille strøm, skaber skyer af damp i skoven. Nogle gange kan det varme vand stå op af jorden i søjler så højt som 2 meter. Temperaturen af ​​vandet er ca. 90 til 99ºC. Der er en natursti, Pong Duead Nature sti, der har en afstand af 1.550 meter.

 

 

 

Pong Duad Hot Spring

Pong Deau hot spring

 

 

Lam Nam Mae Taen:

Jorden på begge sider af ​​Mae Taeng floden er omgivet af stedsegrønne skov - med masser af planter. " White-water rafting "  langs dette vandløv kan være en meget spændende oplevelse. Normalt starter turen med et trek fra Pong Duead`s varme kilder langs en kort rute til Ban Pang Pa Kha ( 7 km ) eller Ban Pa Khao Lam ( 9 km ). Så er det 3 til 4 timer rafting der fører dig så til Ban Sop Kai.

 

 

 

White water

White Water Rafting

 

 

Tha Pai hot well:

Det kogende vand bobler fra brønden. Vandets varme er omkring 80 ° C. Dette varme vand skaber varm strøm med skyer af damp over hele området. Tha Pai hot well ligger cirka 30 km fra parkens hovedkontor. Det er i Mae Hee landsby Pai-distriktet i Mae Hong Son provinsen.

 

 

 

tha pai hot spring01

Varme kilder

 

 

 

Huay Nam Dang vandfald:

Dette 4-niveauers vandfald er omgivet af planter og stedsegrønne skove samt forunderlige klipper. Dette spektakulære vandfald ligger i området Huay Nam Dang landsby, Mae Taeng distriktet i Chiang Mai-provinsen.  Faciliteter såsom Bungalow stil pensionater er tilgængelige i hovedkvarteret område (Doi Gew Lom viewpoint), og i ranger station 1,  Pong Deau hot springs. Ved begge disse steder,  er der campingplads, opholdsrum og mad butikker.

 

 

 

Bungalow

Bungalows til indkvartering

 

 

Hvordan man kommer dertil :

Indgang til Huay Nam Dang nationalpark er mellem km-stenene  65 og 66 på motorvejen nr. 1095 (Chiang Mai - Pai - Mae Hong Son rute). Det er omkring 109 km nord-vest for Chiang Mai. Flere busser kører fra Chiang Mai`s Busstationer hver dag og rejsen tager omkring 3 timer. Hvis man kører i privatbil fra Chiang Mai, så tag vej nr. 107 mod nord i omkring 37 km til Mae Malai marked, og drej til venstre ind af vej nr. 1095 og følg vejen omkring 65 km. Så drej til højre mellem km-stenene 65 og 66 vejen vil føre dig til parkens check point.

 

 

Næste National park

 

 

 

  Startbillede

National Park Lam Nam Nan

 

30  Lam Nam Nan

 

 

Beliggenhed :

Lam Nam Nan National Park dækker et rimeligt stort areal på Phrae og Uttaradit provinsen. Parken dækker et 999 kvadratkilometer stort område, herunder 203 kvadratkilometer af Sirikit Dam.

 

Topografi:

Robuste bjergkæder som er dækket med mange slags skove - såsom tør stedsegrønne, blandet løvfældende, dipterocarp, og savanne skov. Parken er en hovedvand-åre af Yom floden og er hjemsted for flere forskellige slags dyreliv. Der er omkring 200 fuglearter  i dette område.

 

 

 

banded kingfisher khao yai 800x600

Der er omkring 200 fuglearter i parken

 

 

Klima :

Vejret er varmt og fugtigt i dagtimerne om sommeren som er fra februar til Juni. Under den kølige sæson som er fra november til februar er vejret  behageligt - især på bjergene. Maj til oktober er den våde sæson der bringer masser af regn.

 

Steder som bør besøges :

Sirikit Dam (Dæmning) er bygget til at modtage Nan floden. Der er mange øer (tidligere bjergtoppe) på vandet, og det er et godt sted at tage med bådene for at at se scenerierne omkring dæmningen.

sirikit dam

Sirikit Dæmningen

 

Phu Pa Ya Pho er det højeste bjerg (1350 meter) i parken, og det ligger ved siden af ​​Churng Tong - Kew Kian vejen. Den adskiller Phrae og Uttaradit-provinsen og der er en god udsigtspunkt, hvor du kan få en flot panorama scene af parken og dæmningen .

 

Indkvartering og faciliteter :

Bungalow værelser til rådighed på hovedkontoret i området. Camping plads , besøgscenter, og opholdsrummene kræver forudbestilling .

 

 

bungalow 01

Bungalow

 

 

Hvordan man kommer dertil :

Fra Uttaradit provinsen tager du motorvejen no.1045  (Uttaradit - Sirikit Dam). Du vil her passere Ruam Chit Junction. Efter denne vil du komme til Ban Huay Charoen (en landsby) og her vil du se skilte til Lam Nam Nan National Park. Der er nu kørsel på asfalteret vej omkring 4 km - indtil du vil ankomme til hovedkontoret, der er lokaliseret ved siden af Sirikit Dæmningen.

 

Kontakt adresse :

Lam Nam Nan National Park

Mu 8, Pha Loead Sub-distriktet, Amphur Tha Pla, Uttaradit, Thailand 53190

Telefon: 055-436 751, 085-049 4164

 

Næste National park

 

 

 

forsidebillede

National Park Mae Moei

 

31  Mae Moei

 

Mae Moei National Park ligger i områder der både går ind i både Mae Usu Sub-distriktet og Mae Song Sub-distriktet. Parken er beliggende nær Myanmar med Moei floden, der fungerer som en naturlig grænse mellem de to lande. Parken bærer præg af at have en fredelige atmosfære - blandet af skov og vilde dyr , såsom hjorte og rådyr. Parkens kontor er anlagt og dekoreret med blomster. Interessante attraktioner i nationalparken omfatter pædagogisk natursti, Pha Thewa Waterfall, Mae Salit Noi Vandfald, Chao Doi vandfald og Mae Usu Cave. Desuden er der tre viewpoints, hvor turister kan se havet og tåge i parken.

1. Dette viewpoint ligger på bagsiden af ​​Mae Moei nationalpark kontor og ligger 1100 meter over havets overflade, og er et viewpoint hvor turister kan se en bred vifte af havgus, sammen med den smukke solopgang og solnedgang. Dette viewpoint er perfekt for turister, der elsker trekking, fordi det tager 3-4 timers trekking i skov og en overnatning i telt for at nå til denne denne fantastiske udsigt .

 

 

 

tåge2

Tågen ligger tæt over parken

 

 

2. Mon Khruba Sai og Mon Punsuda er to viewpoints som ligger 200 meter fra hinanden. Der kan turisterne se "et hav" af tåge om morgenen og også solnedgangen. Disse viewpoints ligger 7 km fra nationalparken kontor.

3. Mon Kio Lom er det mest populære viewpoint, hvis man vil se solen stå op om morgenen over tågen. Det ligger 14 kilometer fra parkens kontor - i den nordlige del af nationalparken.

 

Entré til parken :  100 baht for børn og 200 baht for voksne. 30 baht for et fire hjulet køretøj (føreren ikke inkluderet).

Indkvartering : Der er 3 bungalows som koster 1.000 baht pr. hus. For indkøb af fødevarer skal du kontakte National Parken på forhånd.

For yderligere information, kontakt Mae Moei National Park, Tha Song Yang District, Tak Province 63150, eller ring 0-5557-7409, 0-5557-6452-3 eller kontakt Institut for nationalparker, dyreliv og plantebevarelsesstrategi i Bangkok, på 0-2562-0760-2 eller besøge www.dnp.go.th

Vejbeskrivelse : Fra Tak , tager du hovedvej nr 105 ( Mae Sot - Mae Ramat - Tha Song Yang rute ) til 114 kilometer stenen. Drej til højre ved Mae Salit checkpoint, skilt med : Omkoi Distrcit af Chiang Mai . Gå op ad bakken til 11 kilometer stenen , og du vil ankomme til Mae Moei National Park. Bakken op til nationalparken er meget stejl. Derfor kan store busser ikke nå frem til stedet. Alternativt kan man tage to-rækkes sidde bus fra Mae Sot til Ban Mae Salit Luang, og derefter leje en bil til nationalparken. Bemærk at highway 105 ( Mae Sot - Mae Ramat - Tha Song Yang rute ) er en grænse rute, derfor undgå at tage ruten efter 06:00.

 

 

Næste National park

 

 

forsidebilled

National Park Doi Phu Kha

 

32  Doi Phu Kha

 

Doi Phu kha er Nan provinsens største - mest kendte og mest spektakulære nationalpark, der dækker en bred vifte af skovklædte bjerge. Parkens samlede areal er 1.704 kvadratkilometer, og Parken er hjemsted for provinsens højeste bjerg - Doi Phuka - som strækker sig op - lige i kanten af 2.000 meters højde. Bjerget er kilden til Nan floden og Wa floden og dækker skov zoner, der spænder lige fra tør dipterocarp ved lavere højder op gennem løvfældende, stedsegrønne og montane stedsegrønne til naturlige savanne og fyrreskove nær toppen. (Bemærk, at selv om Parkens navn nogle gange er stavet Phu Kha, udtales det altid poo-ka snarere end pukka) .

 

 

 

Doi Phu Kha

Bjerget : Doi Phu kha

 

 

Udover det tårnhøje bjerg af samme navn som Parken, er en anden af parkens attraktioner to usædvanlige træsorter, en meget sjælden og efter andres mening er de unikke for Doi Phuka. The chomphu phuka tree (bretschneidera sinensis), som giver parken sit navn, er et mellemstort, pink-blomstrende træ. Det findes andre dog også steder i Thailand, mens det andet træ - fern caryota gigas - kun hører til regionen her. Chomphu træet voksede i det nordlige Vietnam og Laos, men frygtes at være uddød i alle de regioner, hvilket gør at Parken her - muligvis er det sidste sted på planeten, hvor de vokser. Begge kan let ses under kørsel gennem parken og mens Chomphu er spektakulært kedeligt det meste af året,  så er Thai`s flok fra hele riget her for at se sit berømte træ blomstre i februar.

 

 

træ

bretschneidera sinensis

 

 

Parken strækker sig fra Chaloem Prakhiat distriktet i det høje nord og hele vejen i syd til Mae Charim. Hovedindgangen og parkens bygninger er bekvemt placeret på Route 1256 , omtrent halvvejs mellem Pua og Bo Kluea.  Offentlig transport kan sætte dig af lige udenfor indgangen til parken. At være regionens mest populære park, er den bedste turist-attraktion i området. indgangParkens indgang og vigtigste faciliteter ligger tæt på bjerget, og er også  den bedst bevarede del af parken, så viewpoints her omkring giver dig den bedste udsigt over skov og bjerge, selvom desværre - et fælles træk i Nan - har parken lidt af ulovlig indtrængen og skovrydning. (Det bliver interessant at se, om der bliver taget fat om dette problem - ligesom der gør ved højere profil parker - såsom Khao Yai eller Kaeng Krachan). Da området fik officiel nationalpark status i 2000, var det for sent at redde en stor del af det lokale dyreliv, så antallet af pattedyr og fugle er skuffende for et område af denne størrelse.

 
Bemærk, at der er en kortere sti fra parkens bygninger til et viewpoint (drej til venstre ved campingpladsen), mens de to arter af de berømte træer faktisk kan ses fra vejkanten, Så kan du også se dem fra dette viewpoint. Rute 1256 skærer gennem midten af ​​parken og giver masser af fantastiske udsigter, uden at skulle besøge selve parken. Omkring otte kilometer forbi indgangen, mod Bo Kluea, er en parkeringsplads og et viewpoint og meget praktisk også en  café. Her har du en fantastisk udsigt og kan se Chomphu træet. Der er også en hytte her, så selvom du ikke har besøgt parken korrekt og købt en billet, kan du godt prøve om du kan leje en hytte her ved cafeen. Der er også en campingplads lige i nærheden.
 
 
 
telte
Campingpladsen
 
 
 
 
471
 
 
 
 
Næste National park
 
 
 
 
forsidebilled
National Park Phu Zang
 
 
33  Phu Zang
 
 
Phu Zang National Park er en del af Doi Pha Mon bjergkæden i King Amphoe Phu Sang, Chiang Kham District, Phayao, og Theong District, Chiang Rai. Der er 30-kilometer grænse der forbinder til Laos` Demokratiske Folkerepublik, og dækker et samlet areal på 178.049 rai. I parken er både stedsegrønne og blandet løvskov.
 
Vigtige plantearter omfatter :
 
• Yang - Dipterocarpus alatus
• Takhian - Gråt odorata
• Champi Pha - Michelia floribunda
• Cigar-box cedertræ
• Burma padauk
• Teak
• Rang - Shorea siamensis
 
Høje og bølgende bjergkæder omfatter bl.a. toppen af ​​Doi Pha Mon som er kilde til Laos, Pueai, Bong, og Yuan Rivers. Disse vandløb giver næring til landbruget flere steder i Chiang Kham Districtet, Phu Sang Minor Districtet i Phayao provinsen, og Thoeng Districtet i Chiang Rai Province. Nationalparken er et levested for Pu Lu eller siamesiske store hoveder skildpadder, en sjælden og truet dyre art.Turtle Denne skildpadde er lille, kort, har en lang hale og et stort hoved, som ikke kan trækkes tilbage ind i dens skal. Det gør dem sårbare over for fjender eller farer som skovbrand. Derfor har Pu Lu skildpadder blevet et symbol på forebyggelse af skovbrande i Thailand. Denne Pu Lu skildpaddes levested er i de høje bjergskove, nær vandfald og vandløb der tilbyder rent og klart vand i løbet af året. Disse skildpadder er bedst observeres om natten, mens de søger efter føde.
 
Interessante attraktioner i nationalparken:
 
 
 
Namtok Phu Sang :  Er et 25 meter højt kalkstens vandfald.namtok Phu vandfald Vandet der i, er 33C og meget klart, og er uden lugten af ​​sulfat, og er egnet til badning. Vandfaldet ligger lige ved vejen, 300 meter fra National Parkens kontor.
 
 
Phu Sang Hot Springs : Er en kilde hvis vand har sit "hoved-udspring" fra Phu Sang vandfaldet og som har en temperatur på 35 C.
Det er beliggende ved Phu Sang vandfaldet. Omgivelserne er med rigelig stedsegrønne skov og ferskvandet sump med skov.
 
Tham Pha Daeng : Er en stor størrelse kalkstens grotte med en dybde på ca. 450 meter.  Inden i grotten er der smukke stalaktitter og stalagmitter. Den ligger 48 km fra National Parkens kontor. En guide ved et besøg i grotten er et must. Oplys venligst på forhånd til nationalparken at man vil besøge hulen.
 
 
 
hule
Tham Pha Daeng
 
 
 
Tham Nam Lot : Er en lille sten grotte beliggende ved foden af ​​Doi Pha Daeng, cirka 10 meter fra Tham Pha Daeng  Tham Lotgrotten er 250 meter dyb med et vandløb, der strømmer igennem grotten. Dybden af vandet er fra en halv meter til en hel meter. Besøgende er nødt til at vade igennem vandet i løbet af deres grotte besøg og en guide ved besøget er absolut nødvendig.
 
Doi Pha Dam : Er et kalkstens bjerg med en stor klippe, 1.096 meter over havets overflade. Der er 47 kilometer fra kontoret for nationalparken, og Det er en 3-4 timers gåtur for at gå rundt om bjerget.
 
Tham Luang : Dette er den store kalksten grotte. Den har en bredde på ca. 200 meter og ligger 500 meter fra Ranger Station 2, Huai Sa , 32 km fra National Parkens kontor. Besøgende kan klatre op ad bjerget til grotten, men må have en guide med på turen.
 
 
 
Tham.Khao.Luang.Cave.original.2025
Inde i grotten Tham Luang
 
 
 
 
Tham Nam Dang : Det er en stor grotte med et vandfald, stalagtites og stalagmitter - stedet her var en gang et hemmeligt tilflugt sted i den oprørske kommunistiske ”Pho Ko Kho”.
 
The Nature Study Route : Der er samlet 3 ruter i nationalparken med en afstand på 1.400 meter (Huai Miang Route), 1.700 meter (Phu Sang Waterfall Route) og 2,400 m (Huai Sa Route). Hver af dem tager ca. 2 timer at gå. Der er forklarende skilte langs ruten. Derfor kan de besøgende tage gåturen alene for sig selv. Pu Lu eller siamesiske Big-ledes Skildpadder er en sjælden og truet art af skildpadder, hvis oprindelse er fra det øverste nord Thailand og langs grænsen som går mod fra Myanmar og den sydlige del af Kina. Skildpaddernes Karakteristisk er at de er korte og de har en mørkegrøn/sort skjold, deres længde er på ca. 15-20 centimeter. En af forskellene i forhold til andre skildpadder er er deres segmenterede hale som længere end deres skjold. De er ude af stand til at trække deres hoved, ben og hale ind i  deres skjold, men er gode til at klatre. Pu Lu skildpadder er nataktive og spiser rejer, skaller, krabber og fisk. I dagtimerne skjuler de sig blandt sten, og i kolde årstid gåt de i dvale.
 
Hvordan man kommer dertil:
 
Nationalparken ligger 90 kilometer fra Phayao provinsen.
 
• Tag Phayao - Dok Khamtai - Chun - Chiang Kham - Thoeng Route, 6 km fra Chiang Kham District.
 
• Drej til højre ind på Highway No. 1093 - 17 kilometer fra Chiang Kham.
 
• Forud for Phu Sang Witthayakhom Skole, drej til højre og du passerer Phu Sang Minor District Office.
 
• Ellers rejs fra Chiang Rai Province - Thoeng - Chiang Kham rute.
 
  Phu Sang National Park har indkvarteringsmuligheder og camping områder.
 
  Telefon: 0 5440 1099
 
 
 
Næste National park
 
 
 
 
 
 Mae Wa National Park 1
 National Park Mae Wa
 
 
34  Mae wa
 
Mae Wa National Park dækker områderne Thoen District og Mae Phrik District of Lampang og Sam Ngao District og Ban Tak District of Tak Province. Den blev udnævnt til den 97. nationalpark i Thailand den 8. november 2000.
Parkens område er 582.680 kvadratmeter (364.173 Rai.) Der er rigeligt med naturressourcer, frodige skove, smukke seværdigheder i naturen såsom vandfald, klipper, viewpoints og huler samt naturstier. Dens topografi er almindelig med nogle bjerge samt forskellige typer af skove såsom tør dipterocarp skov, blandet løvskov og granskov. Parkens naturlige mangfoldighed omfatter mange forskellige træer som Makha Mong, burmesisk palisander, teak, jern træ, phluang, Teng og så er der talrige vilde dyr som ræve, kaniner, røde junglefowls, egern, Greater ketcher-tailed Drongo fugle, flyvende firben 4364293 Flyvende firben 0og mange flere, som alle kan ses fra naturstien. Det meste af området er kuperet med viewpoints på toppen af ​​nogle af bjergene, med udsigt over landskabet i parken. Mae Wa National Park er ikke kun en turistattraktion, men også en kilde til uddannelse.
 
Seværdigheder i Mae Wa National Park :
 
Park Mae Wa waterfall ligger på Moo 3 , Mae Wa Sub-distriktet, Thoen District. Stedet er omgivet af høje bjerge. Den vandkilde der danner faldet, stammer fra Doi Plae Luang som i sidste ende slutter sig til Wang-floden. Mae Wa waterfall er en ni niveauers vandfald med forskellige former for skønhed på hver niveau. Der er en vej, der fører op til hvert niveau, og som stopper ved 8. niveau. Denne 700-meters gåtur fra 1. til 4. niveau er rimelig bekvemt. Derefter bliver stien stejlere, indtil den når den 8. niveau. Afstanden fra start til det 8. niveau er på 2,2 kilometer. Det 9. niveau eller ”Tad Luang” er 100 meter højt. Besøgende må  kravle op for at nå til 9. niveau. For at komme til Mae Wa waterfall, skal du tage hovedvej nr 1, der passerer igennem Mae Phrik District of Lampang. Ved 500 kilometer stenen er der et vejkryds med vej ind til nationalparken. Du skal herefter passere igennem denne skæring for 6 kilometer og du vil ankomme til Parken. Vandfaldet ligger 500 meter væk fra Parkens kontor.
 
Der er også en natursti i denne tøre dipterocarp skov og blandet løvskov, hvilket fører til en tur langs bjergstammen, der passeres viewpoints til det 8. niveau af vandfaldet. Denne 3,8-kilometer sti er perfekt,  når skoven skifter farve i løbet af den tørre sæson.
 
Nam Pa Pha Ngam grotten ligger i Ban Wang Samran, Phra Bat Wang Tuang Sub-distriktet i Mae Phrik District. Det er en stor og dyb kalkstens grotte med flere stier, vand gennem løb og smukke stalagmitter og stalaktitter indeni.
 
Phra Chedi grotten ligger på Moo 3, Ban Nam Dib, Mae Wa Sub-distriktet, Thoen District . Det er en mellemstor kalkstens grotte som indeholder en pagode-formet stalagmite. Lokale folk har udnævnt området omkring grotten som et turistmål for landsbyen. I nærheden af ​​grotten er Chang grotten og mange flere små grotter er placeret her 3 km fra Ban Nam Dib.
 
Overnatningsmuligheder :
 
Nationalparken har 3 huse, hver til 6 personer, 1800 Bath pr. nat pr. hus. Område til telte er også tilgængeligt. For yderligere information, kontakt Mae Wa National Park, Mae Wa Sub-distriktet, Thoen District, Lampang 52230, tlf. 0-5429-2510, i Bangkok, tlf. 0-2562-0760.
 
Hvordan man kommer derhen:
 
Fra Lampang, tager du hovedvej nr 1 og passerer igennem Thoen District ca. 17 km. På 497:e - 498:e kilometer, drej til højre til Mae Wa Witthaya Skole og gå ca. 5 km . Drej til venstre til Mae Wa nationalparks kontor , som ligger i nærheden af ​​landsbyens reservoir. Hvis du rejser med offentlige busser, skal du stå af ved Mae Wa Police Station og tage en motorcykel taxa til parken.
 
Indgangsbillet :
 
Det koster er 100 bath for voksne og 50 bath for børn.
 
 
Næste National park
 
 
 
 
 

 startbilled

National Park Mae Puem

 

35  Mae puem

 

Mae Puem National Park er der hvor de blandede skove og tørre dipterocarp skove er. Det er de særlige kendetegn der gør denne nationalpark smuk hele året. Denne nationalpark består af 2 hovedområder : DoiPui skov og Mae Puem skov. DoiPui skov dækker området AmphurPaan og AmphurMuang i Chiang Rai provinsen, mens Mae Puem skov dækker området AmphurPaan og AmphurPaaDaad i Chiang Rai provinsen og Amphur Mae Jai i Payao provinsen. Området dækker omkring 356 kvadratkilometer (220 kvadratkilometer i Chiangrai provinsen og 136 kvadratkilometer i Payao) .

 

DoiPui skovarealet er i den bevarede skov af DoiPui, AmphurMuang, Chiangrai, af bevaret skov er HuayTon Yang og Huay Mae Kaew, AmphurPaan, Chiangrai er der omkring 108 kvadratkilometer. Landskabet består af bjerge fra nord til syd i 27 km. Det er også oprindelsen af ​​Mae Kaew-floden, og der er mange smukke klipper med strømmende vand hele året. Det højeste punkt af bjerget ligger i den nordlige del med højder fra 403 til 936 meter over havets overflade.

 

Det andet område omfatter arealet af den bevarede skov Mae Puem og Mae Poong skove, AmphurPaan, Amphur Pa DAED, Chiangrai provinsen og Amphur Mae Jai, AmphurMuang af Payao provinsen, den bevarede skov Mae Puem, og Dongpradu skov, Amphur Mae Jai, AmphurMuang af Payao provinsen og bevaret skov Mae Hong Por skov, HuayKaew skov og Mae Ing skov af Payao. Alle disse skove dækker omkring 248 kvadratkilometer med bjerget som den største del af landskabet fra nord til syd (ca. 32 km). Hældningen er på den østlige side og også oprindelsen af ​​Mae Puem bæk. Det højeste punkt er på den nordlige med højder fra 403 - 978 meter over havets overflade.

 

Der er fuld indkvartering og fine faciliteter her på Mae Puem Nationalpark for at servicere turisterne. Disse er placeret på Moo 8, Baan Pa Tueng, Tambol Mae Jai, Amphur Mae Jai, Payao provinsen. For dem der er interesseret, kan man kontakte informationen på 08 0671 5033.

 

Entré er 100 bath for voksne og 50 bath for børn.

 

 

Næste National park
 
 
 
 
Nam Kok Nationalpark s
National Park Lan Nam Kok
 
 
 
36  Lam Nam kok
 
 
Lam Nam Kok National Park dækker et bjergterræn og en smal slette i Doi Hang District i Chiang Rai-provinsen. Parken ligger vest for Chiang Rai City og kan nås fra nogle af de otte veje der fører mod vest fra Chiang Mai til Mai Sai Highway.
Parkens geografi er stejle bjerge og smalle slette dale.
Vegetationsøkosystemerne er, Dipterocarp Forest, Evergreen Forest og Evergreen Forest over 1.500 meter.
 
Turistattraktioner ved Lam Nam Kok National Park
 
 
Lam Nam Kok natur og naturlandskab.
 
 
 Vandfald 
 
Khun Kon Waterfall ( et 70 meter højt vandfald )
 
Khun Kon Waterfall
Khun Kon Waterfall
 
 
 
Andre vandfald :
 
Pong Phra Bat Waterfall
 
Huai Kaeo Waterfall
 
Pang Sa Waterfall (et syv niveau`ers vandfald)
 
Huai Mai Sai vandfald (har to niveauer på henholdsvis 14 og 20 meter)
 
 
Der var ikke så mage oplysninger at finde om denne park - men det bør ikke holde dig fra at besøge den - !!.
 
 
 
Næste National park
 
 
 
Forside billede1
 
National Park Doi Pha Hom Pok 
 
 
37  Doi Pha Hom Pok
 
 
Denne nationalpark er mindeværdig - og det er faktisk en af ​​de bedste forvaltede og organiserede parker i Thailand. Parken dækker det nordvestlige hjørne af Fang-distriktet, og grænser op til Doi Pha Hom Pok mod syd ved Doi Ang Khan, mod øst af Mae Ai og Tha Ton og mod nord og vest ved den burmesiske grænse. Parken blev navngivet "Mae Fang National Park"  og er stadig nævnt som sådan på ældre kort - som cirkulerer rundt i landet.
 
 
 
 
DSC7530 tf
Område med varme kilder
 
 
 
Bortset fra at prale af mere end 500 kvadratkilometer robuste bjerge, der er dækket af tørre dipterocarp, løvfældende (overvejende teak), fyrretræ og skove af skyer (i højderne), er Doi Pha Hom Pok bemærkelsesværdigt for to bemærkelsesværdige geografiske træk. For det første er der Pha Hom Pok bjerget selv, som på 2.285 meter i højden og  er det næsthøjeste bjerg i Thailand -  for det andet er der omfattende varme kilder og en geyser, hvor parkens hovedkvarter og besøgscenter ligger. Geyseren på mere end 30 meter er den højeste i landet, og selv om der er højere i andre dele af verden, er det en velorganiseret geyser, med udbrud hvert 30. minut og som varer i omkring ni minutter hver gang.
 
 
DSC7522 tfTrofast hvert 30. minut.
 
 
Den anlagte park omkring hovedindgangen, er smukt udlagt og har fremragende faciliteter. Et besøgscenter- der har tosprogede oplysninger og fotos af fugle-, insekt- og planteliv samt flere kort og velproducerede engelsksprogede brochurer. Hvis man lægger et depositum, har de endda en kikkert til rådighed, som gæsterne kan låne.
 
Tæt ved besøgscenteret ligger der en charmerende kaffebar, et bageri, en snackbar - der serverer grillet kylling og en riverside restaurant der serverer og nudler. Priserne her er de samme som hvad du skulle betale ved "Fang markedet"  - hvilket er meget usædvanligt for en thailandsk nationalpark.
 
 
DSC7531 tf

Chic coffee shop.

 

 

Der er også souvenirbutikker - botaniske haver, et geotermisk energi projekt, badesteder, private sauna/damphytter og mineralbad. Et privat mineralbadhus koster 50 baht pr. Person i 30 minutter, mens det udendørs mineralbad og sauna begge koster 20 baht for ubegrænset tid. Badeværelserne er rene, velplejede og er med omklædningsrum og brusere. De er alle meget høje i svovlindhold, så tag dine sølvsmykker af hvis du benyter dig af disse tilbud.

 

 

DSC7529 tf

Tolkein-esque landskab

 

 

Haverne er velplejede uden at være overdrevne, og træbroer, andre broer og stier går ind og ud af områderne med tosprogede skilte, der forklarer bemærkelsesværdige træk som f.eks. hvordan visse planter og insekter kan tåle at leve under sådanne ekstreme forhold. Vær yderst forsigtig med ikke-udpegede badeområder - nogle af badene-områderne er omkring 50 grader Celsius, mens andre kan nå mere end 80 grader Celcius.

 

 

DSC7523 tf

Skilte ved bade områderne - bemærk graderne :-)

 

 

Der er ret travlt på en solskins søndag eftermiddag her, men der er altid rent og pænt og personalet er super venlige og hjælpsomme. Hvorfor kan alle nationalparker ikke være sådan her ?

En to-timers natursti fører dig til en sø og et vandfald, mens der for den mere energiske er mulighed for at bestige Doi Pha Hom Pok. Dette kan gøres på en dag - generelt delvist ved at gå og delvis med 4WD - og når man kommer til toppen, er der mulighed for overnatning, sådan at man har mulighed for at se solopgangen og i vintermånederne "tåge"-effekten .

Besøgscentret udlejer telte : 50 baht for en person, 225 baht for tre personer og 600 baht for et stort otte personers telt. Rene soveposer, madrasser, puder og tæpper er også tilgængelige for et par ekstra baht. Tingene er vel organiseret ! - En 4WD og chauffør koster 1.500 baht for en dagstur eller 1.800 hvis du overnatter, mens en guide koster 300 baht per dag. Fra dig der går til toppen.

 

 

IMG 4440 edit tf1

Udsigt fra toppen af bjerget

 

 

Der er flere mulige med stier og flere campingpladser, så hvis du har en bestemt rejseplan, som du ønsker at følge og kræver en guide med et rimeligt niveau for engelsk , kan det kræve nogle fremadrettede planer. Prøv enten at kontakte dem via den thailandske nationalparks hjemmeside, eller måske gå der op en dag og lav en aftale med dem . Alternativt, hvis du bare vil gå til toppen med et par stop undervejs, så bare gå efter det. Hvis du kan få et par andre mennesker med , er det en meget god ide.

 

 

DSC7536 tf

Indkvarteringsmuligheder i parken

 

 

Bortset fra campingpladserne - så er der også hytter til rådighed, som ligger på hyggelige steder på bakken bag besøgscentet og med en fantastisk udsigt over varme kilder og gejsere. I deres standard hytter kan der sove op til fire personer og er med air-con og varme brusere - de koster 2.000 baht pr. døgn. Husk at hvis du overnatter her, især på de højere beliggenheder, kan vintertemperaturen komme under frysepunktet .

 

 

IMG 4629 tf

Tidlig morgen - der er " is på græsset "

 

Indgangsbilletten for udlændinge er en lidt høj - nemlig 300 baht for voksne og 150 bath for børn, men det skulle være pengene værd, og du bliver ikke overladt til dårlige faciliteter og fritliggende affald. Der er også et 10 baht gebyr for cykler, 20 baht til motorcykel og 30 baht for bil.

 

Hvis du ønsker en mere tilbundsgående tur i parken , kan vi anbefale Funky Tours i nærliggende Mae Ai, der byder på to og tre dages ture i Doi Pha Hom Pok , der begynder med en homestay i Mae Ai og inkluderer camping på enten Doi Lan eller Doi Pha Hom Pok bjerget samt vandfald og hilltribe landsbybesøg. De arbejder tæt sammen med parkens guider men har deres egne erfarne engelsksprogede guider. Priserne varierer afhængigt af antal personer og program , men spørg endelig hvis det har din interesse.

 

Funky Tours: Mae Ai; T: (053) 459 363, (089) 931 6544; www.funkytours.blogspot.com; Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den., Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den..

 

Doi Pha Hom Pok National Park

224 Moo 6, Pong Nam Ron, Fang
T: (053) 453 517 
Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.

 
 
 
 
Næste National park
 
 
 
 
 
Phayao phu sang waterfall
National Park Phu Sang
 
 
38  Phu Sang
 
 
Phu Sang National Park , der strækker sig over 280 kvadratkilometer, deler også en 30 kilometer lang grænse med Laos. Dens rige, tætte skove er hjemsted for dyrebare planter, såsom Burmese Padauk, teak and cigar-box cedar. Parkens bjergkæde - DoiPha Mon er kilden til mange af de floder, der nærer landbrugsindustrien i både Phayao og Chiang Rai-provinsen.
 
4496373639 de167151eb o
Burmese Padauk
 
 
 
Inden for parkens uberørte øko-system trives en sjælden og truet skildpadde, kendt som Pu Lu eller Siamese big-headed turtles. Deres karakteristiske lange hale og store hoveder har efterladt dem sårbare overfor de hyppige skovbrande. Besøgende kan få øje på dem om natten nær vandfald og åer, hvor krystalklart vand strømmer gennem hele året. Andre naturlige attraktioner omfatter en varm kilde , fristende vandfald, grotter og kalkstens bjerge.
 
Nationalparken tilbyder indkvartering, campingområder samt dagligvarebutikker til turister.
 
Det er åbent dagligt fra kl. 06.00 til 18.00. For yderligere information, kontakt Phu Sang National Park, Mu 10, TambonPhu Sang, AmphoePhu Sang Minor, Phayao 56110, Tel. 0 5440 1099.
 
Adgangsbillet for voksne er 100 bath og 50 bath for børn .
 
Der var ikke så mange oplysninger at finde om denne park - men det bør ikke holde dig fra at besøge den - !! .
 
 
 
 
Næste National park
 
 
 
 
 
2777599961 82ab426ed2 b
National Park Pha Daeng
 
 
39  Pha Daeng
 
 
En af Thailands større nationalparker på 1.225 kvadratkilometer, men også en af ​​de mindst besøgte, fjerntliggende Pha Daeng ligger i den meget nordlige del af Chiang Mai-provinsen og støder op til den burmesiske grænse. Mod øst ligger parken Doi Ang Khangs sydlige skråninger og mod vest strækker den sig næsten så langt som til Wiang Haeng. Den omfatter dele af Chiang Dao-distriktet, og her ligger besøgscenteret og parkens hovedkvarter.
 
 
 
DSC7731 tf

Sri Sangwan waterfall.

 

 

Parken som helhed består stort set af robuste bjerge med højde op til 1.800 meter og omfatter dipterocarp forest, mixed deciduous, pine and montane evergreen, det store udvalg af skove resulterer i et stort antal fuglearter, mens Asian black bears, banteng, muntjac, serow og Chinese gorals menes at leve inden for parkens grænser. Parken omfatter også vandområderne i Fang, Ping og Taeng floderne. Ping løber igennem centrum af Pha Daeng. Hovedparkens indgang er oprettet omkring en af ​​Pha Daengs mere tilgængelige funktioner, Sri Sangwan Waterfall.

 

 

DSC7727 tf

Park headquarters og hoved indgang .

 

 

Dette er en velorganiseret park med hovedkvarter bygning, billetkontor og besøgscenter - alt bekvemt placeret omkring en lille parkeringsplads, hvorfra en kort sti til vandfaldet starter. Der er også en 2,5 kilometer skov sti med bemærkede interessepunkter som her begynder og slutter her også. Derudover er der et bregne-hus- og urtehave,  engelsksprogede brochurer og kort, og det lille besøgscenter har to-sproget information. Flot af dem -  husk at meget få mennesker faktisk besøger denne park, bortset fra nogle få lokale med picnic, der kommer hen over weekenden for at besøge vandfaldet.

 

 

 

DSC7738 tf

Calcium accretions at Sri Sawan.

 

 

Vandfaldene selv er "mere smukke" end de er høje, men de fredelige omgivelser plus turkis søer og flere kaskader der tumbler sig mellem bregner og  klipper bliver til en malerisk scene. Faldene falder 50 meter ned  i alt over en række små vandløb

, og nogle af de lavere søer er velegnede til badning.

 

 

 

DSC7750 tf

Pong Ang Hot Springs.

 

 

For at få et varmt bad skal du bare komme tilbage på vejen og gå sydpå i tre kilometer, indtil du når Pong Ang Hot Springs. Sæt dig i en behagelig anlagt have, dog er de er ikke så imponerende som Doi Pha Hom Pok Springs i Fang, men de er meget mere attraktive end grotten Chiang Dao.

 

 

 

DSC7749 tf

Hot mineral bath at Pong Ang.

 

 

 

Stier og broer slynger sig mellem de boblende pools og badesteder, med tilstødende brusere / omklædningsrum, hvis du ønsker at benytte disse. Dette er et andet roligt sted, og med den fjerne beliggenhed - sku` man ikke tro, at tingene bliver for overfyldte her , selv på en "god" weekend. De varme kilder er en del af nationalparken , så en adgangsbillet giver dig adgang til begge steder, så det er en fin aftale for kun 100 baht.
 
 
 
 
DSC7747 tf
Eventyrene er lige " om hjørnet " her !!
 
 
Parkens indgang har en campingplads og hytter til leje, plus der er en anden campingplads ved toppen af ​​Doi Kham Fa, parkens højeste punkt er på 1.834 meter. Flere detaljer kan findes på deres hjemmeside.
 
Indgangsområdet, vandfaldet og kilderne er alle meget flotte, men Pha Daeng har meget mere at byde på derude - , så det er ikke nemt for en turist der bare vil slappe af. Fordelen ved denne fjerntliggende placering af parken er, at naturen stadig er relativt uberørt, og parken er ikke overfyldt med besøgende , men ulempen er mangel på infrastruktur :  ingen engelsktalende guider, ingen lange og ingen private ture og programmer.
 
Pha Daeng var tidligere kendt som Chiang Dao National Park. Bemærk, at Doi Chiang Dao er en del af Chiang Dao Wildlife Sanctuary og ikke en del af selve parken.
 
Hvordan man kommer dertil?
 
Hovedparkens indgang er tydeligt markeret på engelsk og ligger kun få hundrede meter væk fra hovedvejen, rute 1178. Det er omkring 15 kilometer fra Arunothai eller 30 fra Chiang Dao.
 
Pha Daeng National Park 
Moo 3, Muang Na, Chiang Dao
Dagligt 08: 00-18: 00
T: (053) 046 370 F: (053) 818 371;
Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.
 
 
 
Næste National park
 
 
 
 
 
Doi Wiang Pha National Park
National Park Doi Wiang Pha
 
 
 
40  Pha Daeng
 
 
Doi Wiang Pha National Park er beliggende i Chai Prakan Distict, Fang District og Chiang Mai med et samlet areal på 583 kvadratkilometer og en højde på 1834 meter over havets overflade. På grund af sine bio-diverse skove - sammen med et koldt klima og fantastisk natur er det simpelthen det rette sted for dem , der ønsker at lære om den naturlige verden.
Det meste af skoven i nationalparken er stedsegrøn skov og blandet løvskov. Der er også tør stedsegrøn skov, tør dipterocarp skov og fyrretræs skov. Derudover er Doi Wiang Pha Peak stedet hvor der findes flere sjældne planter. Når den kølige sæson kommer, vil alle azaleaerne og de hvide roser blomstre samtidig . Toppen er hjemsted for mange forskellige slags vilde dyr, hvoraf de fleste er små og mellemstore pattedyr, for eksempel squirrels, rabbits, wild boars, palm civets, barking deer, serows, Asian golden cats, porcupines, Asian black bears , Bortset fra pattedyr findes fugle som sunbirds, White-rumped Shamas , Asian barbets , woodpeckers and Scarlet Minivets inden for området Doi Wiang Pha.
 
 
Doi Vieng Pha
 
 
 
En stor turistattraktion er uden tvivl Doi Wiang Pha View Point, hvor besøgende kan se ud over fascinerende landskaber med et tåge hav om morgenen. Derudover er der en række vandfald i nationalparkens område, og det mest tilgængelige er Huai Sai Khao Waterfall. Beliggende nær nationalparkens kontor er det et lille vandfald med en lille sø, hvor turister kan bade. I tørsæsonen har vandfaldet lidt vand, men er fyldt med grumset vand i maj, når regntiden ofte begynder . Vandet bliver dog klart efter regntiden igen . På øverste niveau af vandfaldet er en sø fyldt med sand fra erosionen af ​​sandsten i opstrømsområdet. Som følge af fugtigheden findes der desuden moser omkring vandfaldsområdet.
 
Hvad angår boliger og faciliteter, tilbyder nationalparken to bungalows. For mere information kontakt venligst nationalparken på 05-331-7535 eller kontakt kontoret i Moo 8 Si Dongyen Subdistrict, Chai Prakan District, Chiang Mai.
 
For at komme til nationalparken fra byen Chiang Mai, skal du køre omkring 125 kilometer langs motorvej nr. 107. Ca. 2 km før du når byen Chai Prakan, vil du se Si Dongyen School på venstre side og vejen til nationalparken er på højre side, modsat skolen. Drej til højre, kør 12 kilometer langs vejen, og du kommer til destinationen.
 
For dem uden private biler er der Chaing Mai-Fang bus og minibus tjenester tilgængelige på Chang Phueak Bus terminal, der kører hvert 30. minut. Gå ud på Ban Tha Marked i Chai Prakan District og derefter tage en lokal transport til nationalparkens kontor.


 

 

Næste National park
 
 
 
 
 
fish cave mae sai
National Park Tham Pla
 
 
41  Tham Pla
 
 
Tham Pla (Cave Fish) Forest Park ligger omkring 17 kilometer fra Mae Hong Son på vejen til Pai.
 
Det er et meget behageligt lille sted med en flod i en grotte , der fodrer en række vandløb, der løber gennem de attraktive haveområder. Hovedattraktion er fiske-grotte, pakket med phluang fish. Disse fisk ligner karpe og skal være nogle af de bedst fodrede i Thailand. Du kan købe små poser med mad til dem , en populær aktivitet for de turister der er på stedet.
 
 
IMG 4152
 
Tham Pla ( Cave Fish )
 
76c62ff97fe51a175b2542732b052245 caves thailand
Tham Pla ( Cave Fish )
 
 
 
Parken er let at se fra hovedvejen, og hvis du rejser på egen hånd, er det en behagelig måde, lige at bryde turen til Pai. Parkeringspladsen har nogle ret gode restauranter, der sælger grill og ris, og der er også en fin kaffebar. Gratis camping er tilgængelig.
Grotten er en faktisk del af den enorme Tham Pla Namtok Pha Sua National Park, der strækker sig mellem den burmesiske grænse og Pai-floden. Det mindre imponerende Pa Sua vandfald kan ses ved siden af ​​vejen til Ban Rak Thai, og det synes synd, at denne storslåede ørkenstrækning er trivialiseret af en flok karper og en dårlig undskyldning for et vandfald.
 
 
Næste National park
 
 
 
 
forsidebillede
National Park Namtok Pha Charoen
 
 
 
overskrift
 
 
Parken dækker et område på over 850 kvadratkilometer, der grænser op til både Khlong Wang Chao og Lan Sang nationalparker, men mangel på stier og adgang betyder atr kun området umiddelbart omkring indgangen til parken kan udforskes. Området omkring indgangen og vandfaldet er almindelig skov med højde op til 650 meter, men andre områder af parken indeholder stedsegrøn skov med højde op til 1.765 meter. Oplysningerne på denne side er fra 29. juni 2012.


 
phacharoenkort over parken
 
 

Parkens indgang er godt skiltet og ligger 600 meter efter 36 km-stenen (afstand målt fra Mae Sot) langs Highway 1090 til Umphang. Pha Charoen Waterfall, der ligger ved indgangen til parken, består af en 97-niveauers kaskade over et 50 meters fald. Et andet vandfald - Pha Wai vandfald - med 100 niveauer ligger nær grænsen til Tak - Kamphaeng Phet provinsen, 20 kilometer nord for Highway 1090. For at finde dette, skal du køre til Km 40-stenen og dreje til Pa Wai landsbyen, som er 17 kilometer fra motorvejen. Derfra er der 3 kilometer til vandfaldet.

 

 

maxresdefault

Pha Charoen Waterfall

 

Indkvartering og faciliteter

Et par af de "sædvanlige park bungalows" er tilgængelige. At være en lille og sjældent besøgt park betyder at der ingen restaurant er her. I betragtning af at parken ligger tæt på Mae Sot - så er der et godt valg af indkvartering, restauranter og butikker der og det vil det være tilrådeligt at bo i byen.

 

Fugle i parken

I umiddelbar nærhed  Pha Charoen-vandfaldet er der åben skov med fugle-arter som f.eks Golden-fronted Leafbird, Black-crested Bulbul, Greater Racket-tailed Drongo og Olive-backed Sunbird.

To stier er tilgængelige. Den første, en kort sti langs Pha Charoen vandfaldet er let at følge. En andet mere interessant sti starter bag besøgscentret og går stejlt op ad bakke i 1,5 kilometers længde og fører ind i en skov.

 

 

Cinnyris jugularis Olive backed Sunbird

Olive-backed Sunbird

 

 

Greater Racket tailed Drongo

Greater Racket-tailed Drongo


 

 
 
Næste National park
 
 
 
 
IMG 3402
National Park Tham Sakoen
 
 
 
 
43  Tham Sakoen
 
 
 
Tham Sakoen National Park dækker 248 kvadratkilometer og omfatter bjergkæder i Tha Wang Pha, Thung Chang , Song Khwae og Chiang Klang i Nan provinsen og Pong og Chang Kham i Phayao-provinsen.
 
Parkens geografi er robuste bjerge, der også grænser op til Thailand Laos-grænsen, højderne spænder fra 300 meter og til det højeste på 1.752 meter ved Mount Doi ( Doi ) eller Doi Chi.
 
Vegetationsøkosystemerne er mixed Deciduous skov, Deciduous Dipterocarp skov,  Dry Evergreen skov.
 
Dyrene som kan ses her i parken er : Tiger, Serow, Sambar Deer, Asian Bear, Squirrel, Treeshrew og Common Muntjack.
 
 
Turistattraktionerne i Parken er :
 
Tham Sakoen Viewpoint
 
Tham Luang Sakoen Cave
 
Hong Wiang Chan Waterfall
 
Huai Hat Waterfall
 
Tham Pla Khang (Cave)
 
Tham Luang Sakoen Cave , 600 meters long
 
 
 
 
Næste National park
 
 
 
 waterfall at doi phu nang 1000x300
National Park Dou Phu Nang
 
 
44  Doi Phu Nang
 
 
Doi Phu Nang National Park Doi Phu Nang National Park har mange interessante punkter inden for især påfugle og der er mange vandfald. Det samlede areal er 861 kvadratkilometer. Parken dækker 3 distrikter :  Amphoe Chiang Muan, Amphoe Pong og Amphoe Dok Kham Tai. Næsten hele området består af dry dipterocarp skov med forskellige typer sjældne dyreliv, såsom : fishing cat, marbled cat, leopard cat, mountain goat, armadillo osv. Det vigtigste dyreliv er påfugle, som er meget nemme at møde her i parken, især i deres yngletid som er november - februar. Der er 265 påfugle inde i nationalparken. Thai peacocks eller green peacock ses tit i små grupper på omkring 3-5 påfugle, men nogle gange i større grupper, helt op til 30 påfugle pr. gruppe. Området hvor de er lette at finde - ligger langs kanten af bjergene. Her er der en "påfugle kigge sti". I nærheden af ​​nationalparkskontoret er der et  påfugle-avlsområde.  Påfuglen spreder halefjer for at vise sin farverige pragt og få fat i påfugle-hunnens opmærksomhed. Påfugle hunnen lægger sine æg på jorden og efter at disse er blevet udruget, vil hunnen fodre kyllingerne i optil 1 år og derefter forlade dem. Den velkendte påfugl i nationalparken vil vise sig hver gang, så det kan garanteres, at turister helt sikkert vil møde påfuglen ved besøg i parken.
 
 
 
green peacock
Green peacock
 
 

 

Hvordan man kommer dertil
 
Med bil
 

Doi Phu Nang National Park Office ligger på Baan Bor Bae, Tumbon Baan Bang, Amphoe Chiang Muan, fra Amphoe Dok Kham Tai motorvejen nr. 1251 til Amphoe Chinag Muan. Drej til højre, når man møder krydset, hvor der er skiltet med nationalparkskontoret på venstre side. 3 km. fra krydset drejes til venstre og der skal yderligere køres omkring 1 km.

 

Turistattraktioner

Than Sawan Waterfall

Turen til dette vandfald er ikke den lange afstand fra nationalparkskontoret. Turister skal gå ned ad en stige trin for trin og fortsætte mod det flade område omkring 300 meter. Kilder til vandfaldet kommer fra mange vandløb såsom :  Huay Pong, Huay Pong, Huay Aoon og Bor Bae og med naturlige springvand undervejs - føres vandet videre i Huay Mae Ping og falder ned fra en klippe med 15 meters fald, som består af store træer og der er rigeligt med vand hele året.

 

Na-bua waterfall

Na-bua vandfald er et 3-niveauers kalkstens vandfald med varierende vandmængde i løbet af året.  Det ligger på højre side af Mae-yom Forest ved siden af ​​Ban-bua, Moo 4, Tambol Sra, Chiang- Muan District, i Phayao-provinsen. Vandfaldet stammer fra Mae-Jung Gully. Vandfaldets 1 trin er omkring 10 meter høj og 6 meter bred, trin 2 ca. 6 meter høj og 15 meter bred, og ligger nordøst for trin 1 (ca. 5 km væk), Og trin 3 er ca. 20 meter bredt, placeret nord for trin 2 (ca. 500 meter væk).

 

Tad Poo Kaeng Vandfald

Dette vandfald ligger 5 km. fra nationalparkens kontor og denne distance er kun hvis du går til vandfaldet - vælger du at køre i bil dertil er der kun 3,5 km. Vandfaldet er af en lille størrelse , vandet løber igennem stenet jordområde med 20 meter bredde, og vandfaldet passer fint til at sidde og kigge på og slappe lidt af .

 

Huai Ton Phueng Vandfald

Vandfaldet består af mange niveauer, som fører til at vandet falder ned som kaskader på klipperne - med en højde på ca. 80 meter. Dette vandfald har vand hele året rundt på grund af den rigelige mængde vand fra skoven. Ruten til vandfaldet er ganske isoleret og stille, og turisterne skal helst gå i gruppe for at finde vej. Vandfaldet ligger ved motorvejen der har nr. 251 og som løber fra Baan Bor Bae-vejen direkte til Amphoe Chiang Muan. Stien indtil vandfaldet er langt fra hovedvejen - omkring 2,5 km ligger ved 53. km. stenen .

 

Huai Yua Reservoir

Huai Yua Reservoir har et smukt landskab med bjerge og floder. Dette er et godt viewpoint - hvis du vil beundre solopgangen. Desuden vil der om morgenen være tæt tåge, der skaber et meget flot miljø .

 

 

Næste National park
 
 
 
 
national parks mae kampong mae takhrai
National Park Mae Takrai
 
 
45  Mae Takhrai
 
 
Mae Takhrai National Park dækker områderne Sankampaeng District og Doi Saked District i Chiang Mai-provinsen inden for et omtrentligt område på 1.114 kvadratkilometer. Nationalparken er kilden til Ping River, og består af høje bjerge og har store værdifulde plantearter og vilde dyr. Nationalparkens fremtrædende naturlige turistattraktioner omfatter vandfald, klipper, reservoirer osv. Nationalparken er stedet for den populære "Flight of the Gibbon Zip line adventure". At finde din egen vej op til øko-landsbyen Mae Kampong er let nok, og der er en grotte og nogle hotsprings undervejs, og denne bjerglandsby har en smuk beliggenhed .
 
 
Geografi
 
Nationalparkens geografiske kendetegn består af høje bjerge med en højde fra 400 meter - 2031 meter over havets overflade. Nationalparken har klasse 1 regnskove og kalkstens bjerge der er beliggende i området Ping Basin. I Nationalparken kan blandet skov generelt opleves, langs floderne og regnskovene vokser træerne tykt.
 
Klima
 
Vejret ved Mae Takhrai National Park kan opdeles i 3 sæsoner såsom : regn-perioden ( maj-oktober ) , vinter-perioden ( november-februar ) og sommer-perioden ( marts-april ) .
 
 
Flora og Fauna
" Hold ørerne lige i munden nu "  .... 1
Mae Takhrai National Park har "virgin forests , timber forests og mixed forests" . De store træer i skovene omfatter "teak , Xylia Xylocarpa (redwood plants) , Leguminosae (pradoo) , rubber trees, Michelia Alba, Pterocarpus Indicus (Pradoo Som), Dipterocarpus Intricatus (Hiang), Dipterocarpus Tubercalatus (Pluang), Shorea Siamensis (Rang), Black Wood, Bitex Pinnata Linn (Teen Nok),  og i de lavere planter finder man : bamboo, Calamus Caesius, Tetrameles Nudiflora (Pong), Arundo Donax, og two-leaf/three-leaf pines (Pinus Merkusii Jungh/Pinus Kesiya Royle Ex Hordon) som gror sparsomt langs Bjergkanterne.
 
" Fik du fat i dette "  .... 6
 
 
 
timber forests
Timber forests
 
 
 
virgin forests
Virgin forests
 
 
 
Pinus Merkusii Jungh
Pinus Merkusii
 
 
Vildtlivet som vi kan møde i dette område omfatter : wild boars, monkeys, gibbons, deer, Muntiacus Muntjak, goral, tigers, rabbits, vilde fugle og forskellige slags fugle som f.eks parrots, black bitterns, owls.
 
 
 
parrots
 
Parrots
 
 
Attraktioner i Mae Takhrai National Park
 
Doi Lang Ka
 
Det er det 5. thailandens højeste bjerg med en højde på 2.000 meter over havets overflade. Vejret er koldt hele året rundt. Det ligger 12 km fra Kampaengphet landsby.
 
 
maetakhrai national park004
Doi Lang Ka
 
 
 
Mae TaKhai Waterfall
Det er et vandfald på et niveau, 6 km væk fra parkens hovedkvarter. Langs vejen er der forskellige slags planter,  svampe og vilde blomster.
 
Reservoirs and Dams
Reservoirer og dæmninger inden for områderne i Nationalparken omfatter Huai Pha Haen Reservoir, Huai Khamin Reservoir, Huai Bong Reservoir, Huai Mae Takrai Reservoir, Mae Kuang Dam og Huai Mae On Dam.
 
 
 
maetakhrai national park005
Mae TaKhai Waterfall
 
 
 
Muang On Cave
Det er en stor grotte med historiske spor, da der er mange antikke buddistiske antikviteter. Grotten selv har en smuk natur med kalkstens bjerge og klinter , naturligt indrettet med stalagmiter, stalactiter. Få endelig den fængslende historie om denne grotte når du er der .
 
 
 
 
Grotte
Muang On Cave
 
 
 
Baan Mae Kampong
Området her er 1.300 meter over havets overflade og har en kølig briser hele året rundt. Omkring Baan Mae Kampong er der te- og kaffeplantager, hvor landsbyboerne arbejder i et fantastisk landskab. Landsbyen er unik på mange måder, ikke mindst hvor det er salg af elektricitet til de omkringliggende landsbyer der giver indtægt til byen. Denne idé blev "opfundet" af Hans Majestæt Kong Bhumibol under et besøg i landsbyen for mere end tyve år siden. Efter monarkens råd har befolkningen i Baan Mae Kampong med held slået salget af elektricitet op til en stor indtægtskilde.
 
 
 
maetakhrai national park007Baan Mae Kampong
 
Besøgende til landsbyen bliver forkælet med mange valg : Indkvarteringsmuligheder højt oppe eller langt nede, en Frisk kølig bjergluft, brusende vandfald og mousserende vandløb, bjerge, klatringsmuligheder, fugleture og naturfotografering, eller bare slappe af efter en dag med at vandre rundt i de smukke bjerge -  med en kop frisk brygget, lokalt dyrket te eller kaffe.
 
 
 
Flight of the Gibbon
Dette er de berømte zipline kurser i de mest spektakulære og smukke virkelige regnskove i Sydøstasien.
 
 
 
maetakhrai national park008
Flight of the Gibbon
 
 
 
Indkvartering
Der er 2 campingpladser ved Check Point. For mere information, kontakt Mae Takhrai National Park, Tambon Tha Nuea, Amphoe Mae On, Chiang Mai 50130, eller National Park Centre, Chiang Mai Skovkontor 50000, tlf. 0 5381 8348.
 
 
maetakhrai national park009
 
 
 
 
maetakhrai national park010
 
 
 
 
Næste National park
 
 
 
 
forside billede
National Park Khun Khan
 
 
46  Khun Khan
 
 
Khun Khan National Park dækker et område på 240 kvadratkilometer, og områderne Pa Sa-merng National Conserved Forest og Mae-Chaem Forest i Sub-District Mae-Sarb, Sub-District Bor-Kaew, Sub-District Sa -merng Nua, Sub-distrikt Sa-merng Tai i Sa-merng Tai District og Sub-District Ban Chan, Sub-District Mae Na-jarn i Mae-Chaem District, Chiang Mai-provinsen. Besøgende kan finde bjergskove og lavtliggende regnskove.
 
 
 
 
khunkhan national park001
 
 
Geografi
Parken har en robust bjergkæde. Højden spænder fra 500 meter 1708 meter over havets overflade. Doi Pung-kia er det højeste bjerg (1708 meter over Middelhavet) , og bjerget her er kilden til Mae-Khan-floden og Mae-Chaem-floden, der løber ind i Pingfloden.
 
 
Flora og fauna
Khun Khan National Park har et enormt væld af planter, der vokser i bjergområder og i skovene. Der er forskellige slags skove inden for områderne i Nationalparken, herunder virgin forests, der kan findes på bjerge i en højde på mindst 1.000 meter over havets overflade placeret på den øverste del af nationalparken og på bjerge som deler o mråderne mellem Sa-merng District og Mae-Chaem District. 
 
Jeg ved godt at det ikke giver meget mening at nævne navne på de forskellige træer i parken/skovene - men her kommer de altså alligevel :
 
Mixed deciduous forest, deciduous dipterocarp, evergreen forest and pine forest blankets the National Park with various plants such as Pinus merkusii, P.kesiya, Schima wallichii, Phyllanthus emblica, Michelia floribunda, Anneslea fragrans, Hopea odorata, Bischofia javensis, Terminalia chebula and Pterocarpus macrocarpa.
Parken er også hjemsted for mange dyr såsom : Common Muntiacus Muntjak, wild boars, red jungle fowls, porcupines, Asiatic wild dogs, foxes, pangolins, moles, squirrels, wild rabbits, flying squirrels, bats, masked palm civets, mongooses, monkeys, gibbons, tigers, goral, Great Hornbill.
 

 

Attraktioner i Khun Khan National Park
 
 
Samoeng forest’s Viewpoint 
 
Samoeng forests Viewpoint ligger ved Watjan Road ( km18 ) ved Baan Mae-khan, Sub-District Maesab i Samoeng District, Chiang Mai-provinsen. Der er artesiske kilder, der kommer fra undergrunden af ​​Maetho-floden. Vandetemperaturen er 38C. Nationalparken har lavet en rute hvor man kan studere naturen og denne sti er startende fra Khun khan nationalpark, khun khan, nationalparker i det nordlige Thailand ved Khun Khan National Parks kontor. Stien passerer forbi timber forest, mixed forest, arid, evergreen forest, and two-leaf pinery inden man når Sob Nam Maetho - Nam Mae Bor-kaew . Derudover er der mange små vandfald og klipper langs ruten, som slutter ved Hot Springs.
 
 
 
 
khunkhan national park005
 
 
 
Thang Luang Mae Sap
 
Luang Mae sab grotten er en mellemstor 2-trins grotte (ca. 150 meter dyb), Luang Mae Sab grotten viser en fantastisk udsigt over stalagmitter og stalaktitter. Grotten er beliggende på Baan Mae-sab, Sub-distriktet Sa-merng, Sa-merng District, Chiang Mai. 
 
 
khunkhan national park006
Tham Luang Mae Sap
 
 
Huai Tat waterfall
 
Dette vandfald er et mellemstort vandfald (10 meter bredt og 30 meter højt) med vand hele året, og er beliggende ved Ban Khun Sab-tai, sub-distriktet Mae-sab, Sa-merng-distriktet, Chiang Mai Provins.
 
 
Huai Mae Na Poe Waterfall
 
Dette vandfald er et mellemstort vandfald (5-15 meter højt) og med vand hele året rundt, ligger i Ban Om-Long, Sub-District Mae-sab, Sa-merng District, Chiang Mai Provins.
 
 
khunkhan national park007
Huai Mae Na Poe Waterfall
 
 
Pha Sam Na
 
Pha Sam-na er en 3-sidet klippe på en bjergtop (1253 meter over havets overflade) beboet af flokke af goral. Pha Sam-na er beliggende i Baan Sob Pha-Luang, Sub-District Mae-najorn i Mae-Chaem District, Chiang Mai-provinsen .
 
 
go1
Goral
 
 
 
indkvartering
 
Khun Khan National Park er stadig i en etablerings proces, så der er ingen bungalows til rådighed. Medbring venligst dit eget telt og mad eller lej et af de telte , der udarbejdes af parken.
 
 
khunkhan national park008
 
 
 
 
 
 
 
Næste National park
 
 
 
 
 
national parks mae tao 2
National Park Mae Tho
 
47  Mae Tho
 
 
 
maetho national park001
 
 
 
Mae Tho National Park dækker et område på 990 kvadratkilometer i Amphoe Hot og Mae Chaem, Chiang Mai. Da først dette område blev genvundet af de lokale folk, blev det senere rehabiliteret af Royal Forest Department. Nationalparken tilbyder scenisk udsigt over forskellige beplantninger .
 
Geografi
Parken har robust bjergkæde der har højder fra 400 meter til 1699 meter over havets overflade. Den højeste punkt er "Doi Kio Rai Mong" med 1.699 meter over havets overflade.
 
 
maetho national park002
 
 
Flora og fauna
 
(Vi beklager disse næsten ulæselige navne der kommer her efterfølgende - men det giver ingen mening at begynde at oversætte navnene på planter og træer)
 
Parken består af følgende træer og buske :
 
Mixed deciduous forest og deciduous dipterocarp blankets the National Park with various plants så som Dipterocarpus alatus, Michelia floribunda, Bischofia javensis, Alstonia scholaris, Castanopsis cerebrina, GJuta usitata, Cajanus cajan, Aglaia edulis, Tectona grandis, Lagerstroemia tomentosa og Pinus kesiya.
 
Vildt liv
 
Parken er hjemsted for følgende dyrearter : Guar, Bear, Deer, Macaque, Elephant, Wild Boar, Langur, Palm Civet, Gibbon, Common Muntjak og Serow.
 
 
Attraktioner i Mae Tho National Park
 
 
maetho national park003
Mae Tho View Point
 
Mae Tho View Point
 
Mae Tho View Point er en af atraktionerne der ligger i Nationalparken. Kigger du ned i dalen, vil du se ris terrasser. Især i regntiden er rismarkerne grønne og fugtige. Hvis vejret er klart, kan du se toppen af ​​Doi Inthanon. Om morgenen er tågen meget tyk og og det er køligt vejr hele året.
 
 
Mae Aep waterfall
 
Mae Aep waterfall ligger langt fra nationalparkskontoret - omkring 9 kilometer derfra. Afstanden til vandrestien er ca. 1 km. Vandfaldet har en bredde på omkring 10-12 meter. Dette vandfald ermeget smukt og værd at besøge.
 
 
maetho national park004
 
Mae Lit Waterfall
 
Mae Lit Waterfall
 
Mae Lit Waterfall tilbyder spektakulære landskaber og vandfaldet har en bredde på 8-10 meter og en højde på 12-15 meter. Der er omkring 500 meter at gå fra Baan Tung Luang landsby. 
 
 
maetho national park007Rafting langs Ban Mae Khan-Sop Mae Turn-Sop Huai Kong Pae
 
 

Rafting

Den bedste rafting tur i området får du i Mae Jam River. Turen starter ved Mae Khan og gåt gennem Kang Sob Khan, Kang Kho Mar, Kang Tha Ruer, Kang Kod, Kaeng Luang, Kang Ob, Chiang Da strand, Wang Kwai Pueak og Sob Long landsby. I byen her kan man gøre holdt og se den naturlige skønhed af Klipperne og skoven omkring Mae Jam-floden. Fortsæt derefter rafting gennem Sob Mae Tum til slutningen af ​​rafting turen. En samlet afstand er ca. 25 km, som tager ca. 11-12 timer. Der er et vanskelighedsniveau 3-4. Den bedste tid til at tage en rafting tur er mellem oktober og marts.

 

 

 

maetho national park008

Mae Tho Royal Project

 

Mae Tho Royal Project

Mae Tho Royal Project Området i Mae Tho landsby er hvor Karen og Hmong hill stammer bor i. De dyrker opium på gårde og i mobile plantager. De er nødt til at bekæmpe fattigdom i længere tid, indtil Mae Tho Royal Project har etableret en politik, der kan ændre landmændenes planer og erstatte denne opiumproduktion med noget andet og derved reducere anvendelsen af ​​pesticider.
 
 
Faciliteter
 
Mae Tho National Park Campingplads... Her er der ikke en indkvartering mulighed for turister i parken endnu. Men egne telte kan de besøgende medbringe.
 
Toilet - Badeværelse : Der er ialt 2 styk af hver til rådighed .
 
 
 
maetho national park009
 

 
 
 
Næste National park
 
 
 
 
maxresdefault
National Park Mae Charim
 
 
48  Mae Charim
 
 
 
Parken indeholder robuste bjerge, der dækker fra nord mod sydvest, og har en højder fra 300 meter til 1652 meter over havets overflade. Området er kilden til det meste vand i Nan River Brancher, der befrugter området.
 
Klimaet kan opdeles i 3 sæsoner : varm sæson fra februar til maj, regnperioden fra juni til oktober og kølig sæson fra november til februar.
 
 
Turistattraktioner
 
Lam Nam Wa bådtur - En sjov tur med eventyr langs floden. Båden stopper ved sandstrande, hvor folk kan bade. Scenerne langs floderne er meget smukke , især i vintermånederne. Turene kan ikke gennemføres hvis det regner meget .
 
 
Indkvartering og faciliteter
 
Bungalowhuse, lejrpladser, restauranter og hvileværelser er tilgængelige i parken .
 
 
Kontact addresse

Mae Charim National Park
5 Mu 5, Ban Huai Sai Mun, Nampat Sub-district, Amphur Mae Charim, Nan, Thailand 55170
Phone: 054-730 040 ~ 1
 
 
 
 
Næste National park
 
 
 
 
forsidebillede
National Park Ob Khan
 
 
 
49  Op Khan
 
 
Parken er ikke en af ​​landets, eller endda provinsens største da den er på mindre end 500 kvadratkilometer, men den har nogle flotte scener og den største fordel er nok at den er let tilgængelig fra Chiang Mai City. Ob Khan er beliggende i Hang Dong-distriktet syd for byen og er også bekvemt tæt på Ban Tawai-håndværksmarkedet, så det ville være nemt at lave en dagudflugt og så besøge begge steder.
 
 
gallery sight thumbR 130 1498122504Tung regn bringer nogen gange chokoladebrunt vand til Ob Khan
 
Kører du Canal Road fra krydset med Suthep Road er der omkring 15 km og der er god skiltning. På de 15 km kommer du  gennem landsbyer og landbrugsjord og derefter til indgangen til parken. Det meste af denne vej, med undtagelse af de sidste par kilometer, er en god vej, hvilket gør det til en fremragende destination på en cykel eller i egen bil. Det sidste stykke vej, især i regntiden, kan være lidt vanskeligt , så kør omhyggeligt.
Hvor asfalten stopper, vil du se et lille kontrolpunkt, men alt hvad de vil gøre, er at notere din nummerplade ned, og nogengange tager de et indgangsgebyr. Vejen løber langs den naturskønne Khan River og munder ud i en parkeringsplads med Visitors Center, og en lille cafe med et skyggefuldt og græsagtigt picnicområde
 
 
 
gallery sight thumbR 130 1498122694Masser af skyggefulde pladser til at slappe af ved .
 
 
I tør sæsonen er vandet klart og lavt, og det er et meget populært badeplads for lokalbefolkningen på en varm dag. Vandene bliver mørkebrune med sediment i regntiden, men det er stadig generelt ok for badning, medmindre strømmen er særlig stærk efter en stor storm. Det er klart, at det er populært i weekenderne med picnicking af thailandske familier, men på hverdage kan parken være meget stille. Der er en simpel café ved siden af ​​Visitors Center, som kan tilbyde en del i weekenderne, men i løbet af ugen havde de kun lidt tilbud, så du måtte handle (i Hang Dong eller Don Phayam markeder for eksempel) før du kommer.
 
Omkring Visitors Centeret så mangler de generelt engelsksprogede oplysninger.
Hvis du føler dig energisk på dagen for dit besøg, så gå lang den markerede natursti, der fører dig bagved caféen og langs klipperne med udsigt over Khan til en smal kløft, der giver parken sit navn. (Ob betyder kløften i Nordtyskland). Selvom der er noget anstændigt fugleliv i parken, er det ikke usandsynligt at se nogen af ​​parkens mindre pattedyrarter på en af de slidte veje, tæt på parkbygningerne .
 
 
 
gallery sight thumbR 130 1498122811Mere end bare en flod.
 
Landskabet er meget attraktivt, selvom floden skærer en dyb kanal mellem skovklædte skråninger, og stien udgør en sløjfe, der bringer dig tilbage efter 1,6 kilometer til Visitors Center igen. Der er længere stier, men denne korte vandring er den mest velegnede til en dagstur.
Der er ingen offentlig transport til Ob Khan National Park, så hvis du ikke har en motorcykel eller bil, så vil tvunket ud i at tage en  songthaew (gridebil). Gør det mere overkommeligt ved at finde et par andre passagerer at følges med. Prisen varierer alt efter tid og hvor mange stop og hvor travlt føreren har men regn i gennemsnit med  1.000 for en tur/retur plus ventetid eller 1.500, hvis du også inkluderer Ban Tawai.
 
 

Kontakt :

Ob Khan National Park

Namphrae district, Hang Dong
T: (086) 181 1068 

 
 
 
 
Næste National park
 
 
 
 
forsidebillede
National Park Tham Pha Thai
 
 
50  Tham Pha Thai
 
 
1. Tha Pha Thai National Park omfatter 1.214 kvadratkilometer og dækker bjerg områder i Muenag, Chae Hom og Ngao , Lampang-provinsen.
 
2. Parkens geografi er bjerge, med robuste bjerge - vandfald og grotter. Det højeste bjerg er Doi (Mount) Kio Lom som er på på 1.202 meter over havets overflade.
 
3. Vegetationsøkosystemerne er mixed Deciduous Forest, Dry Evergreen Forest and Deciduous Dipterocarp Forest.
 
4. De dyrearter, der ses her, omfatter Mole, Palm Civet, Porcupine, Macaque, Siamese Hare, Wild Boar og Common Muntjack.
 
 
mole2
 


 

Turistattraktioner
 
1. Tham Pha Thai Viewpoints
 
2.Tham Ratchakrue Cave
 
3. Reservoir
 
4.Lom Phu Kiew
 
 

Waterfalls

1. Mae Chae Waterfall (a nine level fall)

2. Huai Tat Noi Waterfall

3. Mae Saan Waterfall

4. Mae Kae Waterfall

 

 
Næste National park
 
 
 
 
khun nan
National Park Khun Nan
 
 
51  Khun Nan
 
 
Khun Nan National Park dækker et område på 246 kvadratkilometer på den østlige kant af det nordlige Thailand grænsende til  Laos. Bevoksningen her er middel høj og stredsegrøn - og adgangen til parken er noget begrænset p.g.a. mangel på stier. Kun for nylig er der etableret faciliteter for besøgende, som kombineret med parkens mere fjerntliggende placering betyder få besøgende og tæt på nul fuglegæster har besøgt parken.
 
 
Hvis man besøger Doi Phu Kha National Park, kan Khun Nan nemt tilføjes som en halvdags tur, og med det tilgængelige HQ-område på 900-1000 meter i højden er skoven lidt lavere og derr kan ses flere fugle arter. To arter, der synes mere almindelige her er Indochinese Yuhina og Buff-breasted Babbler. 
 
 
198 stripe throated yuhina yuhina gularis wikic
 
Indochinese Yuhina
 
 
 
141190886.9wr0fDcJ.BuffbreastedBabbler1
Buff-breasted Babbler
 
 
 
Hvor finder jeg parken ?
 
Khun Nan National Park ligger et par kilometer nord for den lille by Bo Kluea, omkring 60 kilometer nordøst for Nan, og direkte øst for Doi Phu Kha National Park. Fra Bo Kluea hovedvejen køres nordpå langs Highway 1081 mod Chaloem Phraket, herfra er der 4,5 km til indgangen til parken, At Komme direkte fra Nan , på Highway 1081 , er også muligt. Parkens indgang er 300 meter efter Km 82-markøren på vejen. 
 
 
 
Indkvartering og faciliteter
 
Parken selv har to eller tre nybyggede bungalows, der kan bookes på den sædvanlige måde gennem National Parks reservation system.  Camping er også en mulighed. I øjeblikket er der ingen restaurant-faciliteter. Men da Khun Nan kan besøges som en kort tur fra Doi Phu Kha, ville det være nemmest at bo på en af ​​de små feriesteder på Bo Kluea, som så kan bruges som base for begge steder.
 
 
Fugle liv
 
Dette område er ikke særlig godt undersøgt. Bortset fra inde i parken kan det også være muligt at se fugle langs hovedvejen 1081, da der ikke er særlig meget trafik her. Fortsæt forbi indgangen til parken nord for et par kilometer, her er der en grusvej østpå ind i dalen til et viewpoint, hvor græsarealer i tørsæsonen kan have noget interessant inden for fugle.
blue winged minlaSkoven her er noget blandet med både åbne områder og tættere pletter.blyths shrike babbler 01 Brown-cheeked Fulvetta er almindelig her, men også andre sarter som Grey-eyed Bulbul, Ashy Bulbul, Blue-winged Minla, blyths shrike babbler 01Blyth's Shrike-babbler, Dark-necked Tailorbird og White-throated Fantail findes her. Buff-breasted Babbler er regelmæssig at se her, og black throated sunbird 01Orange-breasted Trogon og Gray Treepie er her også.
 
Så er man i dette område - bør man da overveje at give parken et besøg.
Måske indeholder den mere end man lige tror ?
 
  
 
Næste National park
 
 
 
 
forsidebilled
National Park Doi Pha Klong
 
 
52  Doi Pha Klong
 
 
• Doi Pha Klong National Park omfatter 179 kvadratkilometer og dækker bjergterræn i Long, Sung Men og Mueang i Phrae-provinsen.
 
• Parkens geografi er robuste bjerge.
 
• Økosystemerne er både "mountain Forest and lowland Forest" .
 
• Vegetationsøkosystemerne er "Mixed Deciduous Forest and Deciduous Dipterocarp Forest" .
 
• De dyrearter, der ses her, omfatter Palm Civet, Treeshrew, Eastern Mole, egern, Wild Boar, Serow, Mouse Deer og Common Muntjack.
 
 
Turistattraktioner ved Doi Pha Klong National Park
 
• Doi Pha Klong Skov viewpoints , natur og naturlandskab.
 
• Suan Hin Maharat Rocky Outcrops
 
Than Chan Pha Cave
   
 
 
Næste National park
 
 
 
 
forsidebilled
National Park Khun Sathan
 
 
53  Khun Sathan
 
 
 
• Khun Sathan National Park omfatter 419 kvadratkilometer og dækker bjergterræn i Nan provins nord for Phrae.
 
• Parkens geografi er robuste bjerge , der løber nordpå mod syd, med højeste punkt på 1630 meter ved Mount (Doi) Ku Sathan. Bjerget rækker til Doi Prae Mueang og adskiller dale i Nan og Phrae provinserne.
 
• Vegetationsøkosystemerne er "Mixed Deciduous Forest, Deciduous Dipterocarp Forest, Moist Evergreen Forest, Dry Evergreen and Pine Forest "..
 
Dyrearter , der ses her, omfatter Sambar Deer, Macaque, Asiatisk Bjørn, Siamese Hare og Common Muntjack.
 
 
Turistattraktioner ved Khun Sathan National Park
 
• Khun Sathan viewpoint, natur og naturlandskab og udsigt over Doi (Mount) Mae Chok. 
 
• La Ong Dong Cave. Dette er en grotte som er 1,8 kilometer lang med en intern vandstrøm og store stalagmitter og stalaktitter.
 
• Sirikit Dam , som er ideel til rekreation og natur.
 
• Tak Mok Vandfald
 
• Khun Li Vandfald
 
• Doi Ku Sathan
 
• Doi Mae Chok
 
 
 
 
Næste National park
 
 
  
54 Nationalpark Mae Ngao
 
 
Den 412 kvadratkilometer Mae Ngao nationalpark er beliggende i Mae Hong Son , Tak og Chiang Mai provinserne i det nordvestlige Thailand.
 
Parken består af høje stejle bjerge, der er kilder til mange af de vandløb, der løber ned til Salawin-floden. Ngao-floden løber gennem parken med ca. 42 km og danner grænsen mellem Tak og Mae Hong Son provinserne. Floden er fra 10 til 20 meter bred, og strømmen er stærk i regntiden. Floden bruges som en transport-rute af hilltribe folk.
 
Den mere end 200 km lange Yuam-flod løber gennem mange distrikter i Mae Hong Son-provinsen. Indenfor parken er længden ca. 14 km. Floden møder floden Ngao og Moei, før den strømmer ind i Salawin (Thanlwin) floden.
 
Størstedelen af ​​skoven er bjerg-skov, der dækker dele af parken i over 1000 meters højde. Blandet løvskov vokser langs bredden af ​​Ngao floden. Dry dipterocarp planter ses i skråninger. Der er en række pattedyr, fuglearter, krybdyr i disse skove.
 
Regntiden er fra juni til oktober efterfulgt af kølige måneder november til februar. Så kommer den varme sæson, hvor den gennemsnitlige maksimale temperatur har været 35º C.
 
 
Interessante steder for turister er:
l
• Ngao-floden - et godt sted for rafting i regntiden. Der er mange strømfald her.
 
• Th Cave eller fiske-grotte ligger i Ban Umlow landsby nær Ngao floden. Inde i grotten er en sump hvor der ses en masse fisk.
 
• O Lo Gro vandfald er et stort smukt vandfald dannet ved en del af O Lo Gro strømmen. Det 150 meter høje vandfald nås ved en lang gåtur til fods.
 
• Doi Pui viewpoint ligger på skråningen af ​​Doi Pui Luang med højdeområder fra 1600 til 1700 meter. Den kolde og tørre sæson byder på tåget landskabsudsigt.
 
 
Faciliteter i parken
 
Campingplads og offentlige hvilestuer er tilgængelige. Besøgende bør medbringe deres eget udstyr, telte og mad.
 
For at komme til nationalparken, fra Mae Sariang skal du køre på motorvej 105 mod syd til Sop Moei by, omkring 25 km. Fortsæt yderligere 15 km til Ban Mae Ngao by . Drej derefter til venstre ad en grusvej og fortsæt yderligere 5 km til parkens hovedkvarter.
 
 

Contact address
Mu 8, Ban Mae-Ngao, Mae Suad Sub-district, Amphur Sop Mei, Mae Hong Son, Thailand 58110

 
 
 
forside billede
National Park Namtok Pha Charoen
 
 
 
 
Næste National park
 
 
 
 
forside billede
National Park Lum Nam Khong
 
 
 
overskrift
 
 
Lum Nam Khong National Park dækker et område på 721,52 kvadratkilometer i Amphoe Sop Moei, Amphoe Mae Sariang i Mae Hong Son-provinsen. Nationalparken er blevet udnævnt som en af ​​Thailands nationalparker i 1994. Den byder på spektakulære landskaber og rekreative attraktioner.
 
 
Geografi
Nationalparken har en robust bjergkæde. Det højeste punkt er på 1.027 meter over havets overflade. Bjergkæderne kommer med vandet til de vigtigste bifloder som Mae Nam Yuam , Mae Nam Salawin, Mae Nam Kong Kha, Mae Nam Mae Ngae og Mae Nam Han .
 
Klima
Sommersæsonen er fra marts til maj. Regnssæsonen er fra juni til oktober, og vinteren er fra november til februar, som er den bedste tid at besøge parken og nyde naturen i en lidt køligere temperatur.
 
 
Flora og fauna

Mixed deciduous forest and deciduous dipterocarp med forskellige planter som Tectona grandis, Xytia xylocarpa. Pterocarpus macrocarpus. Dalbergia oliven, Afzeiia xylocarpa, Hopea odorata. Shorea obtusa. S.siamensis. Dipterocarpus obtusifolius and D.tuberculatus.

 

salawin national park002

 

 

Parken er også hjemsted for mange forskellige dyrearter såsom : Southern Serow, Sambar Deer, Common Muntjak, Wild Boar, Bear, Tiger, Gaur, Siamese Hare, Squirrel, Treeshrew, Gibbon, Palm Civet og yderligere forskellige arter af fugle og sommerfugle så som : White Wagtail, Common Kingfisher, Sooty-headed Bulbul, Dollarbird, Brown Shrike, Dark-necked I Tailorbird, Common Mormon, Red Helen, Common Birdwing, Orange OakJeaf, Magpie Crow, Sailor and Sergeant.

 

 

salawin national park003

 

 

 

Attraktioner i Parken

 

Mae Nam Saiawin

Mae nam saiawin er en flot flod , der tilbyder bløde og blide strande langs bredden ved Salawin River og Mae Hong Sorn. Floden løber fra det tibetanske plateau gennem Kina, Myanmar og til Thailand. Salawin er en af ​​de længste fristrømmende floder i verden, og der er mange historier om denne. Salawin er grænsen til Thailand og Myanmar, og er kilden til floden der ligger i Qinghai bjergene, Tibet på mere end 1.578 meter. Salawin kaldes også "Kong River", da den løber forbi Amphur Mae La Noi, som har placeringen af ​​Salawin Wildlife Sanctuary. Normalt bliver floden dækket af tåge om morgenen, når vinteren sætter ind. Dette skaber spektakulære scener. Besøgende kan sagtens tage en sejltur og se hvor smukt dette er. Ophold over elvebredden er tilladt.

 

 

salawin national park004

Mae Nam Saiawin

 

 

Baan Maesamlab Village

Udgangspunktet ligger i Amphur Mae Sareang. Det er en af ​​de smukkeste turistattraktioner i Mae Hong Sorn. Baan Mae Sam Lab er en lille landsby ved bredden af ​​Salawin-floden, der ligger overfor Myanmar og omgivet af jungle. Selvom den ligger inden for den thailandske grænse, kan du se mange burmesere, da der også er en indvandringsservice til burmesiske folk, der bor i Thailand. Der er mange hytter bygget nær bredden af ​​Salawin-floden. Atmosfæren på dette område ser ud som om du faktisk ikke er i Thailand. Besøgende opfordres til at tage på krydstogt langs floden for at se landsbyboernes landsstil.

 

 

salawin national park005

Baan Maesamlab Village

 

 

Cruise

Cruise på Mae Nam Saiawin er et populært program for turister og det tager kun 1 time .

 

 

salawin national park006

Cruise on Mae Nam Saiawin

 

 

 

salawin national park007

Salawin National park kort

 

 
 
 

 

slut

 

 

 

Det var noget af en mundfuld - 55 National parker blev det til på denne side ....men vi håber at vore læsere har glæde af at læse om National Parkerne . Og besøg da endelig nogle af parkerne hvis du er i området .

 

træt

 

Vi vil nu gå videre til næste område i Thailand som er Nord Øst Thailand - men der skal du lige skifte afsnit ude i menuen for at komme dertil !!

 

 


 

 

 

 

 

 

Siden sidst redigeret juli 2017

 

Siden her er pænt besøgt - men vi vil gerne ud til mange flere læsere . Du kan hjælpe os med dette ved at give os et " synes godt om " eller " del " ...... Klik lige herunder .

På forhånd tak


ihpone  

Smilets land

                                                                                                                                                                                    

ris og ros            forside 2 Skriv en kommentar til os :

Klik her

På forhånd tak

 

med venlig hilsen2

 

   mail2

mail@poullarsen.net

Vi sælger ikke rejser

og vi laver ikke rejseforslag .

 

 

Visit2

Det rigtige udstyr4

KLIK OG KØB HER

14

 

trek 66 liter 458x458

meget stort udvalg4

 

 

 

 

                                                 

            

antal besog

0253039
I dagI dag11
I gårI går32
Denne månedDenne måned146
total for hele periodentotal for hele perioden253039
Dag med højest antal 02-25-2019 : 495
Antal gæster på siden lige nu 6
Gå til toppen