Danish English French German Italian Russian Spanish Thai

overskrift syd

 

Herunder kan du se hvilke National Parker der ligger i det sydlige Thailand . Efter listen herunder , vil der kommet nogle billeder + en beskrivelse af de National Parker som er vist i skemaet .

 

National parker syd8

Liste med National Parker i Syd Thailand

 

 

Nationalparker SYD Thailand8

Kort med Parkerne som er vist i listen ovenover

 

 

Held og lykke med læsningen

  473

 

Det var en liste og et oversigts-kort med National Parkerne i Syd Thailand . Parkerne som er nævnt på listen øverst - kan du efterfølgende finde på kortet lige under . Vi har mærket de forskellige parker op på kortet .  Numrene er tilfældig valgt .  Nu vil vi så herunder beskrive hver enkelt park med billeder og tekst samt nummer.Vi starter med Park nummer " 1 " og så kører vi bare derud af .

Vi bringer de oplysninger vi har kunnet finde om de enkelte parker og derfor kan mængden af oplysninger være forskellig fra Park til Park . De fleste oplysninger er indhentet på nettet og oversat fra engelsk + derefter omskrevet til det " sprog " vi bruger på de andre sider på hjemmesiden. Skulle der være en stavefejl / oversætnings fejl et par steder , så prøv om du kan leve med dette. Jeg har gjort mit bedste . Jeg har jo kun gået i den " stråtækte skole " 456

tmp627631509884370945cow 23 2147510570
Flere steder vil du møde ordene : " Mu Ko " og det er altså ikke en ko , men disse to ord betyder på Thailandsk " en klynge af Ø`er " og det er hovedsageligt i overskrifterne for Marine Parkerne du vil se disse ord anvendt - så vèd du det !!

Noget andet som du også vil støde på når du læser siden her - er at vi ikke har oversat " dyre-navnene " og navne på koraller . ordbog 300x300Vi forsøgte , men der kom noget værre noget ud af det , så vi besluttede ikke at oversætte disse navne . Nogen steder ville det selvfølgelig have været i orden - men sådan blev altså det ikke ..... så en haj er altså " a shark " og en elefant er " an elephant " og en koral der hedder " Brain Coral " er ikke oversat til noget med en " hjerne " o.s.v.

elefant
Vi bringer nogle billeder af dyr fra parkerne - under de forskellige afsnit  - men vi kan naturligvis ikke vise billeder af alle de dyr der lever i parkerne . Du kan under afsnittet " Dyr i National Parkerne " i menuen - se alle de dyr vi har kunnet finde frem til og som lever i de parker , vi har nævnt .  

Nu er du advaret og lad os så komme igang med at læse ......

18

 

 

 

Tham.Khao.Luang.Cave.original.3833

National Park Khao Luang

 

01  Khao Luang2

 

Khao Luang er beliggende langs sydlige Tenasserim Hills Range i Nakhon Si Thammarat-provinsen i det sydlige Thailand, og parken er en bjergrig nationalpark på 570 km². Parken er især er populær for sine mange vandfald spredt ud over hele parken.

Khao Luang MountainArealet omfatter bjerge , kalkstensklipper , granitmassiver, regnskove og et antal floder. Parken er et vigtigt vandområde for de omkringliggende befolkede områder og omfatter Krung Chin-floden , Klai-floden , Tapee-floden , Pakpoon-floden og Pakhanang-floden , hvoraf Tapi-floden er en af ​​halvøens vigtigste floder, der strømmer ind i Thailands Bugt . Khao Luang Mountain , som nationalparken er opkaldt efter , er det højeste bjerg i Syd Thailand med en højde på 1.835 meter over havets overflade. Det er faktisk det højeste punkt syd fra Doi Inthanon , som er det højeste bjerg i Thailand.

 

 

Nationalparken har to højsæsoner, den varme sæson fra februar til april og regntiden fra maj til januar med intensiv regn fra oktober til december. Området , hvor parken ligger , får monsunregnen fra både øst og vest . Årlige temperaturer er mellem 20 og 30 ° C.

 

Vildtlivet

Parkens skove indeholder moist evergreen , hill evergreen , deciduous and bamboo . Parken er kendt for sine over 300 arter af orkidéarter , nogle af dem findes kun i denne park . Det er også et populært rejsemål for ornitologer, da der er over 200 fuglearter i parken , en af ​​de bedste steder i det sydlige Thailand til fugleture . Parken er også hjemsted for mange interessante pattedyr. Her kan nævnes : barking deer , sambar deer , asiatic brush-tailed porcupine , elephant , binturong , sumatran serow , wild boar , banded surili , dusky leaf monkey , southern pig-tailed macaque , clouded leopard , leopard , tiger og malayan tapir .

Nogle af mange interessante fugle er : great argus , crested fireback , white-crowned hornbill , plain-pouched bornbill , helmeted hornbill , bushy-crested hornbill , black eagle , wallace`s hawk-eagle , green broadbill , javan frogmouth og red-crowned barbet .

 

Banded surili

Banded surili

 

helmeted hornbill slider

Helmeted hornbill

  red crowned barbet fy1x7470 119eos1d 141105

Red-crowned barbet

 

Wallace`s Hawk eagle

Wallace`s hawk-eagle

 

Besøg

Hovedkvarteret ligger kun 30 km vest for Nakhon Si Thammarat og 130 km øst fra Krabi , og kun 1,3 km fra motorvejen med nummer 4015 , som er let tilgængelige med busser fra Nakhon Si Thammarat eller med privat bil / motorcykel . Den eneste attraktion på HQ-området er Karom-vandfaldet , der er ikke meget andet af interesse her .

 

Karom Waterfall2

Karom Waterfall

 

Hovedattraktionerne i parken er antallet af andre vandfald spredt ud over parken , de fleste af dem er let tilgængelige med bil.

Hovedkvarteret har et besøgscenter, en restaurant, en café, et antal campingpladser med toilet / bad . Restauranten er åben fra kl. 08.00 til 16.30.

Besøgende skal være opmærksomme på , at hvis der har været for meget regn i regntiden omkring oktober til december, kan nogle vandfald være lukket for besøgende . Vandstrømmen ved alle fire store vandfald er god hele året rundt.

At nationalparken er hjemsted for nogle interessante pattedyr som tigers , leopards , bears , tapir -  betyder ikke , at Khao Luang er et godt sted at studere dyreliv. At finde nogen af ​​disse pattedyr, især kattearterne er yderst sjældent , sådanne arter findes på meget fjerntliggende områder dybere inde i parken.

Indgangsbilletten koster 200 Baht for udlændinge (børn 100 Baht).

 

Ophold ved parken

Der er bungalows på HQ og ved Krung Ching området fra 600 Baht op til 2.000 Baht pr. nat , til 2 personer 600 Baht pr. værelse , til 3 personer 900 Baht pr. værelse, og så er der også antal hytter og feriesteder lidt uden for parken . Kun større telte til 5-6 personer kan lejes i hovedkvarteret og koster 500 Baht per dag og inkluderer tilbehør som sovepose, madras og pude . Der er også en campingplads ved Krung Ching Waterfall på nordsiden af ​​parken , her er det billigere og 2-3 personer størrelsestelt kan lejes fra 250 Baht om dagen med alt tilbehør inkluderet.

 

Bungalows

Bungalows i Khao Luang Parken

 

At komme dertil

Ved egen bil / motorcykel - Tag motorvej 4016 vest fra Nakhon Si Thammarat centrum , følg skiltene til Karom Waterfall og drej til venstre til motorvej 4015 . Hovedkvarteret er skiltet efter 20 km på højre side . Med songtaew - Dark-blue songtaew ( grisebil ) fra Nakhon Si Thammarat mod Lan Saka og Khao Kaew afgår hver time indtil 16:00 for 30 Baht per person . Songthaews stopper ved hovedvejen lidt fra HQ eller tættere på  hvis chaufførerne kan vende på sidevejen til hovedkvarteret . Hyrer du en privatchauffør skal du fortælle chaufføren at du vil stoppe ved Karom-vandfaldet ( Nam Tok Karom ) , det vil være sværere at forklare, at du skal sættes af i nationalparken.

 

Attraktioner i Khao Luang

Karom Waterfall

Dette vandfald er beliggende på den sydlige side af nationalparken og er et stort vandfald med 19 niveauer , lige ved siden af ​​HQ-området . Dette er en af ​​de største attraktioner i Nakhon Si Thammarat og den lettest tilgængelige . Kun første syv af niveauerne er åbne for offentligheden og er let tilgængelige via en 7 km lang sti . Nogle søer ved vandfaldet er egnet til badning . Den ved 7. niveau er den mest imponerende med en stor stensætning .

 

Karom Waterfall

Karom Waterfall ved 7. niveau

Krung Ching Waterfall

Krung Ching waterfall er et mange lag-delt vandfald med en højde på 100 meter , og er et af ​​de mest imponerende vandfald i Syd Thailand . Det er beliggende på den nordlige side af nationalparken i Nop Phi Tam Distriktet , og det er 100 km fra hovedkvarteret og omkring 75 km fra Nakhon Si Thammarat centrum . Vandfaldene er tilgængelige ved en let til moderat vandring fra en 3,7 km lang klatretur , der starter ved besøgscentret . Besøgende anbefales at begynde at vandre tidligt, mindst tage 3-4 små flasker vand med pr. person , det bliver der brug for. Der er et besøgscenter med campingplads ved Krung Ching , telt til leje fra 250 baht per dag , bungalows til leje fra 600 Baht og op . Der er ingen restauranter på besøgscentrets område - som nogle hjemmesider hævder , men guider kan ringe og bestille mad fra en nærliggende landsby , hvis det er nødvendigt. Medmindre du snakker thailandsk , så held og lykke med at forklare hvilken mad du ønsker at bestille  1 . Der er ingen offentlige transportmuligheder der kører hertil , og en privat transport er derfor nødvendig.

 

Krung Ching

Sti til Krung Ching Waterfall

 

Tha Phae Waterfall

Dette vandfald ligger yderligere 6 km længere vest fra hovedkvarterskryds langs motorvejen 4015 , og er et 10 niveauers vandfald . 3 af niveauerne er let tilgængelige.

 

Phrom Lok Waterfall og Ai Khiao Waterfall

Disse vandfald er beliggende på østsiden af ​​nationalparken i Phrom Khiri Distriktet , kun ca. 25 km fra Nakhon Si Thammarat centrum . Faldene er omkring 4 km fra hinanden . Begge vandfald kan nås med songtaews ( grisebil ) fra Nakhon Si Thammarat til Phrom Khiri.

Mens Phrom Lok Waterfall har 50 niveauer, så er kun fire tilgængelige og som er åbne for besøgende , har Ai Khiao omkring 100 niveauer med kun de første ni tilgængelige og åbne for besøgende.

 

15842505 Ai Khiao Waterfall at khao luang National Park Southern Thailand Stock Photo

Ai Khiao Waterfall

 

Hong Cave

Denne grotte ligger kun 7,5 km fra Krung Ching Waterfall , og det er det en 1,7 km lang grotte . Der er et besøgscenter der, Guider er til rådighed for at gå i grotten med gæster. Der er flere vandrestier rundt i området .

 

 

Khao Luang Caves Thailand

Khao Luang Caves

 

Kaeo Surakan Cave

Og denne grotte ligger 3 km øst fra parkens hovedkvarter langs motorvejen 4015 , meget tæt på vejen og godt skiltet . Det er en 731 m lang grotte, indgangen er rummelig og 10 meter bred .

Khao Luang

Beliggende i centrale dele af parken i Lansaka Distriktet, er dette bjerg det højeste i den sydlige del af Thailand og er på 1835 meter over havets overflade . Det er muligt at vandre til toppen med guider - overnatninger er påkrævet, og hele turen tager 2 overnatninger. Stien starter fra Ban Khiri Wong landsby fra sydøst , hvor lokale guider også er tilgængelige for vandreturene . Vandreturene er mulige mellem januar og september.

 

 

Næste park

 

 

Forsidebillede Khao Sok

National Parken Khao Sok

 

02  Khao sok

 

Khao Sok National Park er en del af verdens ældste regnskov , og består af 739 km² stedsegrøn regnskov og hundredvis af kalkstensbjerge som majestætisk skyder op af jorden.

Nationalparken er visse steder så tæt bevokset , at den stadig ikke fuldt ud er undersøgt. De steder man har undersøgt , har man talt ca. 200 blomsterarter pr. hektar . Her findes bl.a. verdens største blomst, Rafllesia, som får en blomsterkrone på ca. en meter. Der er desuden mange former for orkideer, bregner og palmer.

Dyrelivet i Khao Sok national park er også unikt. Variationen af fugle er stor og en af de største fuglearter i nationalparken er Næsehornsfuglen, som med sine 70-80 cm højde og det store horn som sidder på toppen af overnæbbet er et imponerende syn.  Der er desuden mange pattedyr i området – vilde elefanter, tigere, bjørne og flere typer aber, herunder gibbonaber.

De væsentligste årsager til at tage til Khao Sok national park er for at opleve den smukke natur, og få nogle specielle elefantoplevelser, sejle i kano på Khao Sok Floden og hvis du vælger at overnatte i Rainforest Camps luksus telte, at blive vækket af gibbonabens morgenkald.

Klima
Khao Sok er regnskov og derfor er der altid en høj luftfugtighed og i højsæsonen når temperaturen i gennemsnit 33 grader. Vejret i en regnskov kan hurtigt ændre sig men hvis du rejser fra december til april er solen næsten garanti og regnvejr skal du ikke være bekymret for, selvom der selvfølgelig altid kan komme en byge. I lavsæsonen kan kraftige byger hurtigt opstå og et tyndt regnslag kan være en god idé. Du kan nemlig sagtens tage til Khao Sok i lavsæsonen , oplevelserne er store og temperaturen stadig 30 grader . Klimaet i Khao Sok nationalparken er tropisk.

 

 

 

Klimatabel Khao Sok

 

 

 

Rafflesia 80 cm

Rafflesia blomsten - bliver ca 1 meter i diameter ( er verdens største blomst )

 

5550 næsehornsfugl 2 RT2880

Næsehornsfuglen

 

 

Næste park

 

 

Khao Phanom Bencha forside billede

National Park Khao Panon Bencha

 

03  Khao Phanon Bencha

 

At komme til denne park , er tur på 20 km fra Krabi langs Talat Kao-Ban Huai To Road . Parken dækker et samlet areal på 50 m². Herunder nogle dele af Amphoe Ao Luk , Amphoe Khao Phanom og Amphoe Muang, Amphoe Phanom Bencha . National Parken havde tyk skov på sine højeste punkter . Dens vidunderlige natur er sammensat af vandløb, vandfald og vilde dyr.

 

Namtok Huai To

Dette vandløb er beliggende ca. 500 m fra parkernes kontor, har sit udspring i Phanom Bencha Mountains . Selve vandfaldet løber ned over sten på 11 store niveauer , hver med sit eget navn som Wang Thewada, Wang Sok, Wang Chan osv.

 

Nam tok huai kaeo 02 upper reaches dry season

Namtok Huai To

 

Namtok Huai sa-de

Løber ned over en høj klippe. Vandfaldet er ca. 1,2 km fra parkens kontor.

 

Tham Khao Phung

En grotte som ligger ca. 3 km fra parkens kontor. Der er yderligere 5 grotter i nærheden . Grottens skønhed er " fremhævet " af utallige stalagmitter og stalaktitter af forskellige former. Nogle er som svampe, andre som pagoder og gardiner. Væggene er hvide og glitter lyse.

 

Namtok Khlong Haeng

Dette bjerg er omkring 500 m højt og starter ved Khao Thep Bencha, som er det højeste bjerg i Krabi og ligger 10 km fra Amphoe Khao Phanom.

 

Namtok Ton Han

Ligger 16 km fra distriktets hovedkvarter. Dens kilde er den samme som for Khlong Haeng vandfald, men den er ikke så høj.

 

 

For indkvartering i parken, kontakt venligst Khao Phanom Bencha National Park, Tambon Thap Prik, Amphoe Muang, Krabi 81000.

 

 

Næste park

 

 

Forsidebillede Khao Pu Khao Ya

National Parken Khao Pu - Khao Ya

 

04  Khao Khao Pu  Khao Ya

 

Denne park blev etableret i 1962 og er Thailands første nationalpark , og er samtidig den tredje største nationalpark i Thailand . Parken er hovedsagelig beliggende i Nakhon Ratchasima-provinsen og Khao Yai ind i Prachinburi , Saraburi og Nakhon Nayok provinserne . Khao Yai er kun 3 timer væk fra Bangkok . Parken dækker et område på 2.168 kvadratkilometer, med regnskove og stedsegrønne skove og græsarealer . Khao Rom er det højeste bjerg i parken og er 1351 meter højt . Nationalparkens gennemsnitshøjde varierer fra 400 til 1000 m over havets overflade . Khao Yai er en del af Dong Phayayen-Khao Yai`s Skovkompleks , en verdensarvliste , der er udnævnt af UNESCO , og dækker 5 beskyttede områder fra Khao Yai til Cambodjas grænse . De øvrige beskyttede områder er : Nationalparken Pang Sida , Thap Lan National Park , Ta Phraya National Park og Dong Yai Wildlife Sanctuary.

 

Vildtlivet

Af almindelige pattedyr i parken kan nævnes : elephants , bears , gaurs , barking deer , otters , gibbons og macaques . Der har ikke været tegn på tigeraktivitet i parken i et stykke tid , men kamerafælder har afsløret en betydelig tiger-besætning i nabo Thap Lan og Pang Sida National Park . Parken har kun en krokodille i nationalparken, og den ses altid på samme sted langs stien . Ifølge de vejledninger, der findes i parken, blev krokodillen givet til parken af ​​parkens guider .

Nationalparken er hjemsted for omkring 300 arter af trækfugle og har en af ​​Thailands største populationer af hornbills . Nogle af de meget interessante fugle der findes i parken , er barbets , scarlet minivets , broad bills , pittas , mountain scops-owls , great slaty woodpeckers , collared owlets , blue-winged leafbirds , asian fairy bluebirds , trogons , drongos og magpies . Mange arter ved jorden omfatter : silver pheasants , junglefowls , green-legged partridges og siamese fireback . Bedste tidspunkt til at besøge Khao Yai til fuglekikkeri er i de tørre måneder og i marts april, når den store fuglemigration finder sted .

 

Barbary Macaque

Barbary macaque

 

magpies

Magpies

 

pitta

Pitta

 

Siamese fireback Lophura diardi khao yai national park

Siamese-fireback

 

Khao Yai er også et godt rejsemål for at se krybdyr . Den bedste tid er omkring marts - april , men med stadig god aktivitet indtil oktober , i de kolde årstider tager det lidt mere arbejde for at få øje på dem . Reticulated python , ahaetulla prasina , chinese retsnake , chinese water dragon , water monitor og crested lizards - og det er kun få af de mange arter , der kan findes i parken.

 

 

buy a chinese water dragon exotic pet

            Chinese water dragon

 

Reticalated python

Reticultated python

 

hans indo chinese rat snake2

Chinese Rat Snake

Besøgende

Parken er en meget populær destination for både udenlandske og lokale turister, og der kan være meget optaget i weekenderne og ekstremt travlt i nogle ferier . Hovedindgangen er i nord med nærmeste by Pak Chong i Nakhon Ratchasima-provinsen , den anden indgang er sydpå i provinsen Nakhon Nayok . Entrébillet koster 400 THB for voksne og 200 THB for børn . Fra marts 2015 kan besøgende med thailandsk kørekort , arbejdstilladelse eller studiekortindehavere ikke komme ind for lokal thailandsk pris.

 

Vejen dertil

Det er muligt at udforske parken med egen bil eller motorcykel / scooter. Khao Yai er en af ​​de mest populære destinationer for motorcyklister i Thailand, og mange motorcyklister er ofte set på vejen ,  og ganske ofte i store grupper . Parkbesøgscenteret er næsten 13 km fra det nordlige kontrolpunkt . Der er ingen offentlige transportforbindelser til besøgscentret i parken . Besøgende fra Bangkok skal tage minivan eller bus fra Bangkok til Pak Chong og derefter skifte til Songtaew ( grisebil ) , der kører til kontrolpunktet i nord . Offentlige transportmuligheder, der starter fra et hotel i Bangkok og slutter ved nord for Khao Yai , og kan tage omkring 4 - 4,5 time .

 

Privat transport

En enkelt tur fra et hvilken som helst hotel i det centrale Bangkok til nord for Khao Yai koster fra 2.200 Baht op , 2.300 Baht fra en af ​​lufthavnene. Turen tager omkring 2 timer 15 minutter til 2 timer 30 minutter i tæt trafik.

 

Grupperejser

Billigere grupperejser med op til 10 - 12 personer kan arrangeres ved ankomsten til forskellige feriesteder i området . Disse ture er mindre fleksible , da de kører efter en streng rejseplan.

 

Private dyrelivsture

Den bedste måde at udforske parken på er ved en privat tur , hvor ingen andre end dig vil komme med. De mest populære tour muligheder er :

• 1-dages dyrelivstur med nat safari i Khao Yai

• 2-dages dyrelivstur i Khao Yai

• 3-dages dyrelivstur i Khao Yai

Et antal andre muligheder kan ses på hotellernes guidede tursider . Disse ture starter fra hoteller i nærheden af ​​indgangen og slutter på samme hotel . Der er  masser af hoteller og gæstehuse lige udenfor nationalparkens grænser .

Der er få bungalows to forskellige steder inden for nationalparken , der skal bookes - dog skal det være  i god tid , bookingerne skal ske via webstedet National Parks , Wildlife and Plant Conservation . Parken har to campingpladser hvor telte kan lejes .

 

At komme rundt

Ved siden af ​​besøgscenteret er der en restaurant, og der er flere madboder, parkeringsplads og en kortere sti.  Den cirkulære sti er den eneste sti i parken , der ikke kræver guide ledsager. Alle andre stier skal ledsages af en guide. 

 

Klima

Regntiden er maj til oktober - med høj luftfugtighed . Gennemsnitstemperaturerne om dagen er 27 grader og 13 grader om natten , perfekt sæson for at opleve vandfaldene . Den kolde årstid er november til februar med klar og solrig himmel . Gennemsnitlige temperaturer er 22 grader om dagen og ned til 9 - 10 grader om natten . Den varme sæson er marts til april , fugtig med daglige temperaturer 20-30 grader om dagen og 17 grader om natten.

 

Attraktioner i Khao Yai

 

Der er adskillige interessante stier i forskellige retninger rundt om besøgendeområdet - samt restauranter og en kiosk . " Sløjfesporet " bag besøgscenteret er en kort sti , ca. 800m lang , og der er ingen krav om guide på denne sti . Halvvejs gennem dette sløjfespor er der en sti som er 8 km , og som fører mod øst helt til Haew Suwat Waterfall . Denne sti kræver 100 % en guide , da folk i fortiden er faret vild her , og har tilbragt nogle nætter i junglen , indtil de blev fundet.

Selv om området omkring besøgscenteret er ikke kendt for at være meget besøgt , er det et af de bedste steder at opleve fugle i parken . Kingfishers og hornbills er ret almindelige her .

 

Kingfisher

Kingfisher

 

Campingpladser

Der er to campingpladser inden for parkens område , både med toiletter, brusere og parkeringspladser. Telte kan lejes fra 150 Bath , tilbehør som soveposer , puder , tæppe , sengelinned osv. For 15 - 50 Bath pr. stk. Området omkring begge campingpladser er ideelt til vandreture . Når folk forlader deres teltene , bliver de besøgt af macaques , før eller senere . Hvis døren er lukket, kan aberne rive den fra hinanden . Det anbefales derfor at lade døre og eventuelle poser være åbne . Eventuelle mindre poser eller noget , som en abe måtte forveksle med en madpakke , skal stå åben. Den første campingplads har en mindre restaurant , som ikke altid er åben. Det er relativt nemt at komme til restauranterne omkring HQ ved at køre . I den kolde sæson fra  november til februar kan natttemperaturerne falde til 9-10 grader. Varme tæpper anbefales når man sover i telte , men også til tidlig morgen / sen aftenvandring eller ved brug af motorcykler.

 

macaques 960x540 800x450

Macaques

 

Lam Takong Camp

Denne første campingplads 6 km fra besøgscenteret ligger helt centralt for de fleste andre attraktioner omkring nationalparken . Der er en sti over broen nordpå fra campingpladsen , og den fører til nogle åbne græsarealer , der er meget ideelle til at se dyrelivsaktivitet , elefanter kan fra tid til anden ses på vejene omkring campingpladsen . Malayanske porcupines besøger denne campingplads hver aften , så hvis du har en lommelygte , kan du nemt få øje på dem. Hvis du nærmer dig dem forsigtigt , kan du komme så tæt på som få meter og observere deres skønhed.

For besøgende med motorcykler kan der købes mere brændstof fra huset ved indgangen , hvis det er nødvendigt. Det ældre ægtepar i huset laver også noget " enkelt " mad , når restauranten lukker omkring 5-6 pm , ofte kun instantnudler eller klæbrig ris , der kan blandes med fisk i dåse , men er vel Ok i en " nødsituation " . 

 

 

 

Porcupine4

Malayanske porcupines

 

 

Pha Kluaymai Camp

Denne campingplads ligger 3 km øst fra Lam Takong Camp . Telte , soveposer, puder og måtter kan lejes her . Koldt brusebad , toiletter og restaurant er tilgængelige . Tolilet / brusebad er lidt bedre på denne campingplads . Der er en 3 km sti langs floden mod vest fra denne campingplads , hvor nationalparken eneste krokodille let kan ses . Denne rute er også hjemsted for mange store og mellemstore firben bl.a. kan du være heldig og se Chinese water Dragon . 

 

select ready breeding chinese water dragons

Chinese Water Dragon

 

 

Stien slutter tæt på ​​hovedvejen få hundrede meter fra Haew Suwat Waterfall . Der er flere frugttræer ved campingpladsen , et af ​​dem er lige overfor restauranten fra parkeringspladsen . De er ofte besøgt af nogle meget farverige fugle som bulbuls , barbets , pigeons og mange flere , især hvis det er rigtig god sæson for frugterne . 40 m nede ad skovvejen bag det første sæt toiletter på nordsiden er der et " hemmeligt åbent rum " , hvor nogle spændende fugle som f.eks. orange-headed thrush , white-rumped shama og sibirian blue robin ofte kan  ses . Pocupines og civets er almindelige i løbet af natten her også .

 

 

 

civet 1

Civet

 

 

orangeheaded thrush copy2

Orange headed trush

 

 

Bulbul web

Bulbul

 

 

black browed barbet 1

Barbet

 

 

Sibirian Blue Robin

Sibirian blue robin

 

 

White rumped Shama Thailand

White-rumped shama

Vagttårne

Der er to udsigts-tårne ​​omkring parkens græsareal , de er let tilgængelige med fra flere sti-valg som kommer fra  forskellige retninger.

 

Nong Phak Chi Watchtower

Dette udsigts-tårn er beliggende 2,5 km nord for besøgcentret ved siden af ​​en " salt lick " og en sø . Der er flere stier fra hovedvejen frem til dette tårn . Området er primært græsareal og egnet til lettere vandreture . Dette udsigts-tårn er meget populært på grund af en klar sigtbarhed 360 grader rundt , og der er gode muligheder for at se forskellige pattedyr og fugle.

 

 

 

vagttårn

Nong Phak Chi Watchtower

 

 

 

Khao Luk Chang Bat Cave

Ifølge nogle kilder lever en million , ifølge andre op til 3 millioner  " wrinkled-lipped bats " i denne grotte . Under solnedgangen kan man se en lang skygge af flagermus flyve ud af grotten i flere timer , hvilket giver en spektakulær udsigt . Grotten ligger 4,5 km ud fra nationalparkens nordport. 

 

 

 

BrackenCave Bats.jpg.rend.hgtvcom.966.644

Flagermus forlader Khao Luk Chang Bat Cave

 

 

 

Vandfald

Khao Yai har mange vandfald , de fleste af dem er let tilgængelige i bil - kombineret med en kort sti , dog er der nogle der kræver en længere vandretur med guide .

 

Haew Narok Waterfall

Som det højeste på 80 meter , har dette tre-niveauers vandfald en total højde på 150 meter og er det største vandfald i Khao Yai National Park . Det ligger ca. 10 km fra sydporten mod nordporten på hovedvejen ( vej 3077 ) . Vandfaldet er tilgængelig gennem en 600 meter sti fra vejen . Der er toiletter og en restaurant samt et parkeringsområde der hvor stien starter . Denne korte sti er også et godt sted at finde nogle fugle , firben , macaques og muligvis elefanter . Lige før man går ned ad trappen til udsigtspunktet , er der et povilionisk hvilested , hvor en 600-800 m sti starter . Stien har ingen skilte eller nogen anden form for hjælp . Denne sti fører til et meget bedre viewpoint , hvor vandfaldet kan ses fra et højere punkt . Hvis du planlægger at komme til Haew Narok på motorcykel , er der en lille butik 10 km syd lige udenfor sydporten , hvor du kan købe mere brændstof , hvis det er nødvendigt. Der er et antal saltlicks langs hovedvejen nord for Haew Narok vandfald . Elefantaktivitet i dette område er meget almindeligt.

 

 

Haew narok waterfall first tier

Haew Narok Waterfall

 

 

Haew Suwat Waterfall

Dette berømte 20 meter vandfald fra Leonardio Di Caprios The Beach ( novellen ved Alex Garland ) ligger 13 km fra besøgscenteret . Det er let tilgængeligt med scooter eller bil , kun hundrede meter væk fra enden af ​​vejen . Dette vandfald kan også nås med en 8 km lang vandretur fra besøgscenteret . Der er alternative stier skjult nogle steder , og i det åbne område ved siden af ​​restauranten , der fører til toppen af ​​vandfaldet, hvor " the jump scene " blev optaget , og er mindre end en 200 meter gåtur .

 

 

 

haew suwat waterfall via bik.kilouy

Haew Suwat Waterfall i baggrunden ( fra filmen " the Beach " )

 

 

Haew Sai Fai Waterfall

Dette vandfald er beliggende kun 700 meter nord fra Haew Suwat vandfald , 300 meter syd fra Haew Pratoon vandfald.

 

 

 

Haew Sai Fai waterfall

Haew Sai Fai Waterfall

 

 

 

Haew Praton Waterfall

Beliggende 1 km nord for Haew Sai og 300m nord fra Haew Sai Fai Vandfald.

 

Phra Kluay Mai Waterfall

Dette mindre vandfald ligger på 3 km stien mellem begge campingpladser ind igennem junglen .  Nationalparken eneste krokodille kan ses ikke langt væk fra vandfaldet.

 

 

 

Pha Klui Mai

Phra Kluay Mai Waterfall

 

 

 

Nang Rong og Sarika Waterfall

Begge ligger i den sydøstlige del af parken i Nakhon Nayok-provinsen.

 

 

 

sarika waterfall 1

Sarika Waterfall

 

 

Yod Khao Kiew Mountain

Med sine 1292 meter er Yod Khao Kiew Mountain det den højeste bjerg i Nakhon Nayok-provinsen . Det ligger cirka 11 kilometer fra besøgscentret , og er tilgængelig med bil / scooter helt op til toppen . Der er tre gode udsigtspunkter og adskillige korte stier langs vejen og øverst . Området omkring bjerget er rigeligt af dyreliv ,  specielt fugle. Elefanter ses regelmæssigt i området.

 

 

 

Yod

Udsigt fra Yod Khao Kiew Mountain

 

 

Khao Paeng Ma - " Gaur område "

Khao Paeng Ma er et område med skov der dækker dækker et 8 km² område , og som ligger 68 km fra nordporten lige uden for det nordøstlige hjørne af parken , det er ikke rigtig en del nationalparken . I regntiden i 1995 , kun nogle år efter projektet startede, viste en mindre gruppe gauer sig regelmæssigt i området . Da observationen kom til myndighederne opmærksomhed , besluttede Wildlife Fund Thailand (WFT) sig for en mere streng plan for at beskytte området fra krybskytter . Siden da er mængden af gauer i området steget , men den alvorlige trussel fra krybskytterne fortsætter stadig.

Området er et ideelt sted med meget større muligheder for at se gaurs end inde i parken . Det er et populært sted blandt lokalbefolkningen og kan være meget besøgt i weekenderne . Vejen gennem området til besøgscenteret er en grusvej og meget ujævn , og det kræver en 4WD . En 1,8 kilometer lang sti, der starter fra besøgscentret  vil føre did til et udsigts-tårn 200 meter inde ad stien og fortsætter til ni naturskønne udsigts tårne.

Khao Paeng Ma Ranger Station på vestsiden af ​​skovområdet er et " ikke jagtområde " , og er et andet meget godt område at se gauer i .

 

 

 

Gauers

Gauer i Khao Paeng Ma

 

 

 

 

Næste park

 

 

 

 

Si Phang nga National Park

National Park Si Phang-nga

 

05  Si Phang Nga

 

Sri Phang Nga National Park , i Phang Nga-provinsen , dækker et område på 246 kvadratkilometer, der strækker sig langs en række bjerge parallelt med Andaman Sea Coast . Det meste  af nationalparken er moist evergreen forest og den lave højde i regionen giver fuglekikkerne en fantastisk mulighed for at søge efter nogle af " de svære at finde arter " fra det sydlige Thailand.

Et behageligt sted at være og med nogle flotte fuglearter langs indgangsstien og sammen med en række andre korte stier i skoven . Sri Phang Nga National Park er et godt sted for dem , der ønsker at tilbringe en dag eller to i en god sydlig skov af god kvalitet . Derudover er dette sted et godt sted at slappe af blandt attraktive omgivelser, med en flot udsigt over skoven fra den velholdte tilhørende campingplads .

Sri Phang Nga er nabo til Khao Sok National Park , Khao Lak og Kuraburi ( udgangspunktet for Ko Surin ) betyder, at det er et ideelt sted at tilbringe et par dage , hvis man ønsker at besøge nogle af ​​disse områder.

Sri Phang Nga National Park er en del af et meget større skovkompleks , der også er hjemsted for de fleste af de store pattedyr som er karakteristiske for området . Selv om arter som tiger ,  elephant og tapir sandsynligvis ikke kan ses ,  er White-handed Gibbon og Dusky Langur ofte set her.

 

dusky leaf monkey eating leaves in tree 820x438

Dusky Langur

 

 

Der er også et par spændende fugle arter, som man lettere kan se på Sri Phang Nga end på de fleste andre steder , og måske den bedste mulighed for fuglekiggere for at se Malayan Banded Pitta . Denne art er måske den smukkeste af alle de Pittas , der forekommer i Thailand og kan ofte ses på en strækning langs en af ​​stierne her . Den er også hyppigt hørt og set på alle udsigtspunkter langs stierne og er normalt en af ​​de mere tillidsfulde Pittas i Sydøstasien.

 

 

Banded Pitta M

Malayan Banded Pitta

 

Sri Phang Nga indeholder nogle gode muligheder for at se fugle - som tidligere nævnt - også en art som Chestnut-naped Forktail ganske almindelig og relativt let at få øje på i parken . Blue-banded og Blue-eared Kingfishers lever også i parken .

 

 

Chestnut naped forktail

Chestnut-naped Forktail

 

 

blue eared kingfisher

Blue-eared Kingfishers

 

Hornbills er et højdepunkt på enhver fuglekikkers  tur og Sri Phang Nga er hjemsted for den spektakulære Great Hornbills og Helmeted Hornbill sammen med Bushy-crested Hornbill som normalt rejser i flokke.

 

Hornbills

Hornbills

 

 

helmeted hornbill slider

Helmeted Hornbill

 

Bushy crested Hornbill

Bushy-crested Hornbill

 

" Nat-fuglekiggeri " kan også være meget produktivt her. Sammen med både Blyths Frogmouths , Oriental Bay Owl og Buffy Fish Owl har man tidligere set i parken , selvom tidsbegrænsninger og besvær med at komme ad stierne om natten kan forhindre fuglefolk i at få adgang til de bedste natfugleområder i disse dage.

 

 

frogmouth

Blyth's Frogmouths

 

 

Oriental bay owl, Phodilus badius Khao Yai National Park

Oriental Bay Owl

 

 

Buffy Fish Owl

Buffy Fish Owl

 

Rejseinformation

Sri Phang Nga National Park ( Udtales Sree Pang Ngar ) , er ikke en af ​​de mest besøgte parker , men den er faktisk let at komme til . Indgangen er tydeligt markeret fra Khuraburi ( udtales KooRa BooRee) - Takua Pa ( TakooWa Par ) motorvejen ( Highway 4 ) , 30 km syd for Kuraburi eller 20 km nord for Takua Pa .  Fra skiltet til Sri Phang Nga National Park , kør ad vejen i 4 km , indtil du når hovedkvarteret.

For dem uden egen transport er der masser af busser , der kører langs denne vej , der kommer fra Ranong i nord eller fra enten Phuket , Krabi , Phang Nga eller Khao Lak mod syd . Disse busser kommer fra alle nærliggende hovedstæder , herunder Phuket , Krabi , Phang Nga og Ranong og kan stoppes overalt på vejen . Spørg busdirektøren om han vil stoppe ved skiltet til nationalparken , der ligger 4 kilometer fra parkens hovedkvarter . Fire kilometer er lidt langt at gå i det varme vejr med bagage , men det kan være den eneste mulighed . Hvis der kommer et køretøj forbi , så prøv at stoppe det , men det kan være bedre for dem uden transport at organisere en transport fra enten Takua Pa eller Kuraburi , hvor det vil være lettere at finde en chauffører.

For dem der opholder sig på Khao Sok og skal videre til Sri Phang Nga er det muligt at arrangere transport fra et af gæstehusene  - fortæl personalet på gæstehuset , hvor du bor . At organisere transport fra et hotel eller gæstehus på Khao Lak eller Thai Muang er også en mulighed .

 

Campingplads

Det store , åbne campingområde i parken er et godt sted at få en fantastisk udsigt over de omkringliggende skovklædte bjerge og er et godt sted at slappe af indimellem du leder efter flyvende hornbills og andre fugle . Før kl. 8 er fugleflokken begrænset til fugle i dette område , da parkmedarbejdere på dette tidspunkt ikke tillader folk at komme igennem indgangen , der giver adgang til stierne . Heldigvis er der meget , der kan ses her , og den storslåede Great Hornbill ses regelmæssigt fra denne campingplads tidligt om morgenen . Lyt efter deres "Gok , Gok" -opkald for at finde dem . Helmeted Hornbill og Bushy-crested Hornbills ses begge regelmæssigt flyve over bjergene omkring dette sted og Wallace's Hawk Eagle er også en regelmæssigt i dette område .

Der kan være en god mængde fugleaktivitet i og omkring campingpladsen tidligt om morgenen med mange mindre fugle som jagter føde , og de mange frugttræer her kan tiltrække mange fugle som nyder frugter på træerne . Mange arter af Bulbul kan ses her, herunder Black-headed, Spectacled, Cream-vented, rød-eyed og Black-crested Bulbuls er almindelige, og Streaked kommer ofte og henter føde her . Heldige fuglekiggere kan endda komme tæt på en af de meget smukke Grey-bellied and Scaly-breasted Bulbuls . Blomstrende træer på campingpladsen tiltrækker også Orange-bellied , Crimson-breasted og Yellow-breasted Flowerpeckers samt Little and Gray-breasted Spiderhunters .

 

Wallace`s hawk eagle

Wallace's Hawk Eagle

 

 

Grey bellied bulbul

Grey-billied bulbul

 

 

spiderhuntergreybreasted23a

Gray-breasted Spiderhunters .

 

 

Yellow breasted Flowerpecker

Yellow-breasted Flowerpeckers

 

Tidligt om morgenen kan Banded Woodpecker ofte høres og den kalder her , og det er muligt at spore sig frem til den for derefter at observere denne smukke fugl . Dette er sandsynligvis også det bedste sted at få et billede af guld-whiskered og rød-throated Barbets som også søger til for at få føde ved frugttræerne.

 

 

banded woodpesker

Banded woodpecker

 

Dirt Track

Fuglekiggeri langs denne flade sti kan være ret så givende , selv om det som det ved de fleste skovfugle i det sydlige Thailand kræver tålmodighed for at få det bedste ud af det . Purple-naped Sunbird virker usædvanlig almindelig her , og i bambusstativene er der Yellow-bellied Warbler , Rufous Piculet og endda Bamboo Woodpecker , selvom det at se sidstnævnte vil kræve noget held . Flokke af fugle som kommer her vil omfatte de fleste af de mere almindelige bulbuler, og disse vil sandsynligvis blive forbundet med arter som Chestnut-winged Babbler , Raffle's Malkoha og Rufous-fronted Babbler. Hvis du er heldig kan du se Green Broadbill og Rufous-collared Kingfisher - som er vidunderlige fugle, og der er en chance for at finde dem i dette område

 

 

 

purple naped sunbird5Purple-naped Sunbird

 

 

Yellow bellied warbler

Yellow-bellied Warbler

 

 

rufous piculet 800x600

Rufous Piculet

 

 

bamboo woodpecker male (gecinulus viridis) 800x600

 Bamboo Woodpecker

 

 

green broadbill (7004864188)

  Green Broadbill

 

 

Flycatcher Trail

Denne lille og stejle sti er et sted hvor der havde været en række observationer af Large Blue Flycatcher . Sri Phang Nga synes at være det mest pålidelige sted i Thailand for denne  " lidt kendte art " . En meget kort stykke vej inde ad stien er også et godt sted at kigge efter Goulds Frogmouth.

 

 

large billed blue flycatcher2

Large Blue Flycatcher

 

Pitta Trail

En lille , men let sti at følge og den fortsætter sammen med et lille vandløb , som krydser den flere gange . Kort efter den fjerde passage er et sted med malajanske Banded Pitta , en af ​​de mest fantastiske fugle som man kan se i parken Sri Phang Nga . Ved siden af ​​denne flod er det også en af ​​de bedste steder at se Chestnut-naped Forktail , og selv om det er en genert fugl , sidder den ofte stille , og det vil det normalt resultere i en observation af denne dejlige fugl . Blue-banded Kingfisher løber også op og ned ad vandløbet , lyt efter den højtopkaldte lyd , når den flyver forbi - er man meget heldig kan man få denne art at se . Andre arter, der sandsynligvis ses her, omfatter Abbott's Babbler, Chestnut-winged Babbler, Raffle's Malkoha og Brown-cheeked Fulvetta . Lyt også efter kaldet Rufous-Collared Kingfisher , som også er set her . Stien fører væk fra vandløbet og leder op ad et bjerg og danner et loopspor tilbage til picnicområdet . Denne vej er den stejle sti.

 

 

Malajiske Blue banded Pitta

Malajanske Banded Pitta

 

Steep Trail

Nogle har nævnt at denne sti ikke er noget særligt , men den giver en god mulighed for at komme ind i skoven for dem , der kan lide lidt af en vandretur. Tag masser af vand med , hvis du går på denne sti , da der er høj luftfugtighed og det får dig til at svede meget . Great Argus og Helmeted Hornbill høres hyppigt fra det område , som denne sti går igennem , selvom det at se nogen af ​​dem sandsynligvis vil kræve noget held .

 

 

Great Argus Pheasant SMTC

Great Argus

 

Picnic Area

Disse små åbne områder i skoven og ved siden af ​​vandløbet støder op til hinanden og udgør en af ​​de lettere steder at se fugle i skoven . Der skulle være mulighed for at se Black-and-yellow & Dusky Broadbills , som begge synes at være almindelige her.

Den åbne himmel her er et godt sted at se på swifts , herunder et lille antal Silver-rumped Needletail , som nogle gange kommer ned her - ganske lavt. Brown-backed Needletail , Pale-rumped , Swiftlet og Pacific Swift ses også ofte her , og Whiskered Treeswift ser ud til at favorisere træerne i disse områder .

 

 

 

swift crop

Swift

 

 

Tidligere har området været frekventeret af Buffy Fish Owl , men den har ikke været set regelmæssigt i nogen tid , men overflod af store fisk i vandløbet tyder på , at det ville være et godt sted at kigge efter denne art . Wallace's Hawk Eagle er også set i træerne her . 

En række små frugter, blomstrende og selvsåede træer ses her omkring - og de tiltrækker små fugle som Spectacled Bulbul , Grey-breasted Spiderhunter , Plain Sunbird , Yellow-breasted Flowerpecker , mens flokke af andre fugle omfatter Crow-billed Drongo og nogen gange også Grey-and-buff Woodpecker.

 

 

Crov billed drongo

Crow-billed Drongo
 

Waterfall Trail

Denne lidt bølgende sti går gennem en skøn skov , men det er svært at finde fugle på grund af det tykke løv og støj fra det rushende vand i den nærliggende flod . Green Broadbill og Rufous-Collared Kingfisher er mulige i dette område af skoven , mens der også er set Bushy-crested Hornbill og Banded Woodpecker langs stien her. Streaked Bulbul var usædvanlig almindelig på denne sti og Chestnut-bellied Malkoha , Eastern Crowed Warbler , Cheatnut-Winged Babbler , Plain Sunbird og mange andre er alle er også sandsynlige. 

 

Nocturnal Birding

For dem der ønsker at se efter natlige fugle , vil det være nødvendigt at bo i nationalparkens bungalows eller lejre . I øjeblikket er fugle-kiggeri ikke tilladt langs " Dirty Trial "  om natten og man er altså så begrænset til fuglekiggeri omkring campingpladsen , hvor flere arter kan findes , herunder Blyths Frogmouth.

 

 

 

Næste park

 

 

 

forsidebillede

National Park Namtok Yong

 

 

06  Namtok Yong

 

Nam Tok Yong National Park er en gruppe af bjerge med en gennemsnitlig højde på 600 meter fra middelhavet . De vigtigste bjerge er Mhen , Kuan Tung ( Khan Mak Mountain er det lokale navn ) , Wang Heeb , Phra , Lum Roam , Pak Praek , Plai Berg , Koo Ha osv . Den højeste spids er Mhen Mountain , som er 1.307 meter høj . Dette er et vigtigt vandområde med mange kanaler som Kui-kanalen , Jungkanalen , Wang Heebkanalen og Pak Praekkanalen , der forsyner de mennesker, der bor i dette område. Den geologiske afdeling opdagede, at dette område er rig på jern og wolfram. ( Wolfram er et grundstof ) .

 

 

Wolfram

Wolfram

 

 

Næste park

 

 

Khao Nam Khang

National Park Khao Nam Khang

 

 

07  Khao Nam Khang

 

 

Adresse: Moo 1 Tambon Khlong Kwang, Nathawee District

 

Khao Nam Khang tunnel2

Kendt som: Den Kinesiske Kommunistiske Terrerist Cave

 

Netværket af tunneler, der kan findes i Vietnam , er ganske velkendte . Hvad mange mennesker ikke ved , er at Thailand har sit eget sæt tunneler dybt i junglerne i Khao Nam Khang National Park på den malaysiske grænse . Disse blev bygget af kinesiske kommunistiske krigere i en seksårig periode fra 1972 til 1978 . De havde kæmpet på forskellige fronter siden Anden Verdenskrig . Først med briterne og derefter senere med thailænderne . Den 19. marts 1987 gik et kontingent på 400 mænd og kvinder ud af junglen og overgav sig til den thailandske hær . Præcis ti år senere er tunnellerne blevet renoveret og åbnet for offentligheden - som turistattraktion . Tidligere kommunistiske soldater, som Mr. Leong Yee Syng , kører nu den historiske attraktion . Han fortæller , at de efter at have overgivet dem havde mulighed for at blive - eller gå tilbage til Malaysia . De besluttede at blive. Efter alle disse år siger han , at han netop havde modtaget sit thailandske nationale identitetskort.

Khao Nam Khang Historical Tunnel er i Natawee Distriktet i Songkhla-provinsen . Den blev engang kaldt Piyamit Village 5 . Med 1.000 meter er det den største og længste menneskeskabte tunnel i Thailand . Den har tre separate korridorer og tre niveauer. Tunnelen i sig selv kunne rumme omkring 200 personer med flere værelser, såsom konferencerum , sygeværelse , radiooverførselsrum , køkken , fyringsområde mv . Ekkoet fra skydevåben her må have været ekstremt højt . Oprindeligt havde den kun tre indgange , men det blev senere forlænget til seksten . Billedet ovenfor viser hovedindgangen . Det er svært at tro , at alt dette var håndlavet . Da man først hørte om disse tunneler, troede man, at alt ville være underjordisk. Men så snart man kommer ind i tunnelen , begynder man faktisk at klatre opad . De fleste tunneler er inde i et bjerg med nogle udgange øverst .

 

kaonamkarng2

Et kig ind i tunellen

 

 

Oven-over havde de nogle små bygninger, der blev kamoufleret for at forhindre detektion fra himlen . Her havde de et køkken caption, bryllupskapèl og endda en basketball-bane . Man kan gå rundt og udforske området selv . Det er altid interessant at besøge historiske steder som dette , som ikke har ændret sig meget gennem årene . Selvom man stadig var i en jungle " in the middle of no-where " , kæmpede folk og de døde på disse bjerge .caption2 Man kan se , hvordan de levede i så mange år . Hvis man lukker sine øjne, kan man næsten forestille sig at man gik blandt oprørerne . Det må have været svært for dem at overleve . Oppe på toppen er der et stort bombekrater . Så de skal have brugt meget tid i tunnellerne . Og også sovet i dem. Nær indgangen er der et mindesmærke for de faldne soldater.

Det er ikke let at komme til dette område med offentlig transport.

 

 

 

 

Næste park

 

 

 

 

Kaeng Krung forsidebillede

National Park Kaeng Krung

 

 

08  Kaeng Krung

 

map

 

1 = Headquarters
2 = Vipawadi sub district
3 = Bang Cham waterfall
4 = Bang Cham hot spring
5 = Bang Hoi waterfall
6 = Yai Mon mountain
7 = Klong Pa waterfall
8 = Kaper hot spring

 

Kaeng Krung National Park er en nationalpark i den sydlige del af Thailand . Området dækker 541 kvadratkilometer nordvest for Surat Thani-provinsen , og omfatter områder inden for distriktene Tha Chana, Chaiya , Tha Chang og Vibhavadi . Inden for Kaeng Krung National Park er der to bjergkæder med højeste punkt Khao Sung , som er 849 meter over havets overflade . Dette skovområde er kilden til en række floder, der strømmer gennem Surat Thani-provinsen og Chumphon-provinsen . Parken har flotte scener og seværdigheder, herunder nogle varmtvands kilder, vandfald og floder . Blandt vandfaldene ved Kaeng Krung National Park er Banghoy Vandfald , Bang Cham Vandfald og Klong Pa Vandfald . Klongyan og Klongsa er to floder, der strømmer gennem området. Nationalparken er hjemsted for flere vigtige plantearter, herunder lumpor ( fra legume familien ), champak og flere typer yang plante. Wildlife inden Kaeng Krung National Park omfatter gøende hjorte, malajansk tiger, seladang, sunbear, tapir, gibbon .

 

 

 

Seladang2

  Seladang

 

 

sun bear

Sun-Bear

 

 

Tapir

Tapir

 

 

Sådan kommer til Kaeng Krung National Park

Kaeng Krung National Park ligger 120 km fra Surat Thani og 700 km fra Bangkok. 

 

 

 

Næste park

 

 

 

forsidebillede

National Park Than Bok Koranee

  

09  Thao Bok Koranee

 

 Besøgende i Than Bok Khorani National Park kan tage en dukkert i et " smaragd vandfald " inden man tager en kajaksejlads ud for at se Hauntings 3000-årige grotte-malerier . Parken indeholder en skarp højderyg af kalkstenbjerge og kystnære mangroveskove i det nordlige Krabi-provinsen , hvilket gør parken til en værdig dagstur.

 

Than Bok Khorani WF 6 copy

Mulighed for at blive afkølet .

 

 

Parken dækker over 100 kvadratkilometer i alt er opdelt i flere forskellige sektioner spredt hovedsageligt omkring byerne Ao Luek , Bor Thor og Laem Sak , omkring 50 kilometer nord for Krabi by . Ko Hong og adskillige andre små øer er også overvåget af Than Bok Khorani , men disse er langt længere sydpå og sjældent besøgt samme dag som fastlandets attraktioner.

På besøgscentret lige syd for Ao Luek fører en natursti direkte til parkens navneattraktion : Bok Khorani waterfall . Kæmpende igennem træer og bambus lunde , rødder af dectarocarp træer når du frem til en bred strøm farvet som en overskyet smaragd med calcite aflejringer fra de nærliggende bjerge .

 

 

Than Bok Khorani WF 24 copy

Klar til en svømmetur ?

 

 

Især i weekenderne kommer lokalbefolkningen her for at slappe af og bade i søerne , der menes at have terapeutiske egenskaber. Intet af vandfaldets flere niveauer er mere end et par meter høje , dets popularitet kommer mere fra det større billede af naturens skønhed . Gangstier omgiver de forskellige søer og giver adgang for folk i helligdagene , der nyder sindsroen her .

 

 

Than Bok Khorani WF 11

Bare hold øje med cobras, pythons og pit vipers.

 

 

Vandfaldet er bestemt en god måde at tilbringe et par timer på , men det er nok ikke hele turen værd da billetten koster 300 baht pr. person , Så bwsøg endelig også nogle af grotterne , når du er kommet ind i parken . 

Forbi vandfaldet - et par kilometer mod syd - ligger en lille landsby ved navn Baan Bor Thor . Den ligger her midt i mangroveskoven .

 

 

 

Tham Phi Hua To 1

Vejen til landsbyen : Bor Thor.

 

 

Den hurtigste nåde at komme til landsbyen på , er at tage en longtailboat men en kajak ind igennem junglen er helt klar den bedste måde at nyde turen på . Om morgenen er der intet valg for der sejler små kajakker med turister til grotterne i området her - så det er bare at følge strømmen . En af grotterne der ligger her er : Tham Lot , som er en marinegrotte med med nogle spændende stalaktitter..

 

 

Tham Lot 12

Grotten : Tham Lot

 

 

Du kan fortsætte derefter til noget der ligner : nationalparkens største fastlandsattraktion , Tham Phi Hua To eller "Ghost Head Cave", kaldt sådan på grund af den imponerende hvide sten " pande " der er over indgangen . Da forhistoriske menneskelige rester blev afdækket her i 1950'erne, begyndte de fleste lokale at henvise til det som Tham Hua Kalok, " Human Skull Cave ".

Et stort skråt tag og skrånende gulvplan i forskellige kamre , lys fra brede åbninger i begge ender gør det forholdsvis nemt at se de krystalagtige klippeformationer, der viser farver lige fra skovgrøn til lys safir og safran gul . Meget af klippen indeholder helskaller, der ligner noget der kunne være blevet blandet sammen i en cementbil.

 

 

Tham Phi Hua To 19

 Sten kan også være smukke.
 
 
 
Grotten selv er imponerende , men ikke mere imponerende end andre groter i området , såsom Tham Khao Kanab Nam , som er meget lettere at nå fra Krabi by . Det er Tham Phi Hua Tos rolle i grotternes liv for over 3.000 år siden , der gør den så specielt i dag . Grotten er endnu i rimelig god stand og der findes 238 hulmalerier i hele komplekset .
 
 
Tham Phi Hua To 14
Kan være udfordrende at fotografere
 
 
 
Højt op på loftet er det mest kendte maleri kendt som " Khun Lai Sen ", og er en forvirrende hornetfigur med en stribet krop , der ligner en slags gnaver med en næbmund , der står på bagbenene. Maleriet kan skildre en shaman iført en slags kostume , der måske rent faktisk har været brugt til animistiske ritualer. Det antages , at hulen blev brugt primært til religiøse formål, en slags gammel katedral.
 
 
 
 
Tham Phi Hua To 29
Inde i grotten
 
 
 
Andre skildringer omfatter fugle , fisk , firben og et par menneskelige hænder, en af ​​dem med seks fingre . Nogle af malerierne af mennesker ser ud som  " stick-figure aliens " - ( i hvert fald til os ) , komplet med antenner på deres hoveder . Det ser ud til , at kunstnerne forsøgte at blande en slags opfattet åndsområde med virkeligheden i det gamle liv . Men da der ingen optegnelser er til at diktere præcis , hvad der var bag malerierne , så er de åbne for enhver fortolkning .
 
 
Tham Phi Hua To 24
Der er faktisk figurer overalt i grotten
 
 
Flere grotte malerier kan ses i Tham Chao Lae , der ligger yderligere 20 kilometer længere syd langs kysten nær Baan Laem Sak . På dette område er det også muligt at sejle til i kajak midt i Khao Karot ( også stavet Garose ) , en række kalkstensklipper, der stikker ud fra mangroveforede kanaler.
 
Parken er åben hver dag fra kl. 08.30 til 16.30. Der er ingen mulighed for indkvartering , men en håndfuld små feriesteder og gæstehuse findes i området . Nogle flydende fisk og skaldyrs restauranter ligger i nærheden af ​​kajak udlejnings stederne i Bor Thor , og parken byder på et spisested ved siden af ​​besøgscenteret .
 
 
 
Krabi province 2 copy
Eksempel på mad der serveres i området !!
 
 
 
Der er et par måder at komme til Than Bok Khorani på . Hvis du ikke er på motorcykel eller lejer en taxa , tag en " grisebil " til Ao Luek ( de er himmelblå med en rød stribe og mærket 'Ao Luk' i romersk skrift ) foran River View Hotel - på Hjørnet af Maharaj Soi 10 og Uttarakit Road , eller ved siden af ​​Vogue Department som ligger ved Maharaj Road i Krabi by . Disse afgår omkring kl. 07.00 og 10.00 og vil køre dig til centrum af Ao Luek , hvor du kan leje en motorcykel eller taxa til attraktionerne i parken .
 
 
 
 
Than Bok Khorani National Park
45km north of Krabi
Daily 08:00 to 16:30
 
 
 
 


 

Næste park

 

 

 

 

Wat Na San

National Park Tai Rom Yen

 

 

10  Tai Rom Yen

 

 

Tai Rom Yen NP map

 

Tai Rom Yen National Park har et areal på omkring 425 kvadratkilometer, der dækker to distrikter. Skovens tæthed er sådan , at området omkring Khao Chong Chang Mountain engang var en base for Thailand's tavshedspartistiske parti på toppen af ​​deres aktivitet . Parken byder på et stort udvalg af planter og dyreliv og to store vandfald - Dat Fa vandfald ( 100 meter høj med 10 niveauer ) og Muang Thuat vandfald. En endeløs række af stier fører til turiststeder, hvor man kan sidde et stykke tid for at nyde den herlige natur omkring sig. Man skal bruge mindst en dag her - helt vidunderligt!

Ligesom alle National Parks er indgangsbilletten 200 Baht. Det er muligt at overnatte i parken , men du skal medbringe dit eget telt, udstyr .

 

KontaKt:
Tai Rom Yen National Park

P.O. Box 12
Amphur Mueang
Surat Thani
84000

Reservere campingplads:
The National Parks Division

Royal Forestry Department
Bangkok
Tel: 0-2579-4842, 0-2479-0529

 

 

Næste park

 

 

 

1478929431Chirripo National Park 1024x1024

National Park Bang Lang

 

 

11  Bang Lang

 

Bang Lang National Park ligger i Yala-provinsen , og har en frugtbar skov med en vidunderlig udsigt over vandfald , grotter , viewpoints . Der er også et historisk krigsområde der hænger sammen med Ma La Ya kommunistiske og Phu Lo ambuskade røverbande . Nationalparkens attraktioner er Bang Lang Dam , ThanTo Lake , ThanTo, La-ong Rung , Tomo Waterfall.

 

 

Bang lang Dam

Bang Lang Dam

 

 

Geografi

Komplekse høje bjerge veksler her med bjerge og sletter . Bjergkæden skråner ned fra syd mod nord med sin 600 meters højde over havet . Jordkarakteristik er frugtbar jord blandet med ler og mindre laterit . Området er hoved vandområde for mange af parkens vandløb , som herefter forsyner mange vigtige floder , såsom Pattani-floden , Sai Buri-floden , Mo-kanalen , Khlong Hala-kanalen og Khlong Ban Chet-kanalen.

 

 

pattini river

Pattini River

 

Vejret 

Parken er under påvirkning af øst-monsunen , som giver rigelig regn hele året . Generelt er der høj luftfugtighed og temperaturen ligger på et gennemsnit omkring de 29 grader celcius . Regnssæsonen starter i maj og løber til december , kraftige regnfald i september-november, årlig nedbør er 2.200 mm. Sommeren starter fra januar til april.

 

 

Varianter af planter og vilde dyr

Det er Moist evergreen forest fyldt med mange store og værdsatte træer bestående af Malaccaa teak, Chestnut iron wood , Hopea odorata Roxb, Dipterocarpus family , Dipterocarpaceae family . Vilde dyr, som der findes i denne park, er barking deer, serow, wild pig, monkey, langur, gibbon, tapir, guar, Sumatran rhinoceros, banteng . Mange fuglearter kan også findes her , interessant er f.eks. 9 arter af hornbill findes her, herunder White-rumped Shama, Red-whiskered , Bulbulhvid-rumped Shama , Red-whiskered Bulbul .  

 

 

Serow Pangolakha Wildlife Sanctuary East Sikkim Sikkim India 13.02.2016

Serow

 

 

Wild pig

Wild Pig

 

 

Sumatran rhino 3 (c) Bill Konstant International Rhino Foundation

Sumatran rhinoceros

 

 

Banteng

Banteng

 

 

Lokation og vej dertil 

Bang Lang National Park
P.O.Box 1, P.O.Thanto, Than To, Yala, Thailand 95150
Tel. : 0 7336 0529 (VoIP), 0 7329 7099, 0 7320 1716
Head's name : Sonsert Theposot Position : Forestry Officer, Senior Level

 

Køre dertil i bil

Brug motorvejen Yala-Betong og drej til højre ved 56 km. stenen , omkring 150 meter fra denne motorvej stop og tag enten en bus eller privat bil til Bang Lang.

 

indkvartering

Booking kan arrangeres via denne hjemmeside eller telefon på dette nummer +66 2562 0760 . Reservation kan ske 60 dage i før ankomst  . Betaling hos Krung Thailand Bank Public Company Limited skal ske senest 2 dage efter reservationen er foretaget.

Udenlandske kunder, der udfører online indkvartering uden for Thailand , skal overføre indkvarteringsgebyret ( bortset fra bankgebyr ) til Krung Thai Bank Offentlig Selskab Limited, Thailand, kontonummer 039-6-02816-0.

 

 

Næste park

 

 

 

Namtok Ngao 001

National Park Namtok Nhao

 

 

12  Namtok Ngao

 

 

Hvis du er med båd på vej mod Ranong by fra Ko Phayam eller Ko Chang Noi , kan du se en hvid stribe over en af ​​de stejle klipper adskillige kilometer væk . Det er de øverste niveauer af Ngao Waterfall , navne lighed med en National Park , der også omfatter varme kilder, viewpoints og mangrover.

Hvis du tager rute 4 i parken på et hvilket som helst tidspunkt fra maj til december , kan du se fem af vandfaldets øverste niveauer , der snoer sig ned ad en stejlt klippeflade.

Efter at have stoppet op ved billetporten og måske derefter besøgt besøgscenteret , er det en let fem minutters gåtur langs en forseglet gangbro til de nederste niveauer igennem grene af blomstrende træer . Naturen her er frodig på ethvert tidspunkt af året , men vandfaldet kan tørre ind fra januar til april.

 

 

Namtok ngao waterfall

 

 

 

Du vil ikke finde mange steder ned af vandfaldet der er godt at svømme og bade i , men en sø ved foden af ​​vandfaldet er fuld af fisk, og vandet her er krystalklart . Kig nærmere ned i vandet og du kan se de hvide kroppe og den mørklilla mund af en usædvanlig krabbe kendt som pu chao fa på thailandsk. Blandt de rigelige af blomster her kan du også se en dendrodiumformosum , en flot orkidé, der er Ranongs provinsblomst.

 

 

Dendrobium formosum

Dendrodiumformosum

 

 

 

Tag stien , der fører op ad bjerget fra vandfaldets laveste niveau eller tag hovedstien tilbage mod hovedkvarteret og gå til venstre på den stejle vej, og du kommer til en helikopter landingsplads med god udsigt over bjergene over rute 4 . Herfra kan du se Phu Khao Ya , og "Bald Hill", der er dækket af græs og er lokalt berømt , selvom ingen helt kan finde ud af hvorfor. Tæt ved ligger Wat Ban Ngao , et tempel med sin egen græsklædte bakke og et slående Buddha billede indhyllet i en stor hal. Begge disse mindre attraktioner kan nemt besøges på samme tur som vandfaldet.

 

 

Bald Hill

Bald Hill

 

 

 

Også inden for gå-afstand af Route 4 eller omkring otte kilometer nord for vandfaldet , er Pon Rang Hot Springs . Roligere, smukkere og mere udførlig end Raksawarin Hot Springs , omfatter disse kilder mere end et dusin forskellige " pools " af varierende temperaturer , nogle menneskeskabte og andre skåret af naturen ind i klipperne . Blomster fylder grundene ligner mest af alt en japansk have.

 

 

 

pon rung hot spring 1

 

Pon Rang Hot Springs

 

Tilbage ved hovedkvarteret udlejes telte til 150 baht , som kan opstilles i skyggen nær floden . Almindelige bungalows med ventillator er tilgængelige for 600 baht , og du kan vælge mellem et standard værelse ved jordoverfladen eller rundown træhus-stil bungalows bygget oven på høje stålstænger og kan nåes med trin op . Pon Rang Hot Springs kan prale af parkens bedste indkvartering i form af hytter med store verandaer under træer med blomster der ligner kirsebærblomster.

 

 

Treehouse

Rundown treehouse-style bungalows

 

 

Hvordan man kommer dertil ?

Blå songthaews ( Grisebiler ) med engelske skilte med teksten : til " Ngao Waterfall " - afgår med jævne mellemrum fra det kommunale marked på Rueangrat . De sætter pasagererne af ved motorvejen , så du bliver nødt til at gå en kilometer til billetboksen til parken . Hvis du kommer alene , skal du tage Route 4 syd for 13 km-stenen og følge skiltene der som fører til vandfaldet . Pon Rang Hot Springs kan også nåes ad en skiltet vej , der skærer øst fra Route 4 og er ca. tre kilometer . Mangrove skoven er fire kilometer vest for rute 4 ned ad en sti præget af et tegn, der siger " Ranong Biosphere Reserve " . Du vil komme den på vej tilbage til byen, hvis du kommer fra vandfaldet.

 

 

Næste park

 

 

 

forside billede

National Park Budo Sungai Padi

 

 

13  Budo Sungai Pa Di

 

Parken kan nås ved at køre 28 km. langs motorvej nr. 42 til Amphoe Bacho og tager en sidevej yderligere 2 km. Attraktioner i parken er:

Namtok Ba Cho

Dette er Narathiwats mest kendte vandfald . Vandfaldet løber ned af en stor klippe , vest for Khao Nam Khang , et bjerg af Budo Ranges.

Namtok Chatwarin

Dette smukke vandfald i Tambon til Deng , Amphoe Sungai Padi , er 3 km. Fra To Deng Railway Station . Vandfaldet stammer fra Bukit Navae Mountain og strømmer gennem syv kaskader . Der er en " hvilepavilion " på det laveste niveau.

 

 

Næste park

 

 

 

Forsidebilled

National Park Namtok Si Khit

 

 14  Namtok Si Khit

 

Tidligere blev Si Khit kaldet " Phi Khit " med " Phi ", hvilket betyder spøgelse. Det var fordi dette område plejede at være en tæt skov fuld i vilde dyr , hvilket gjorde det til et skræmmende sted at udforske . 

Si Khit National Park dækker ca. 90.625 Rais ( 145 kvadratkilometer ) og indeholder en dræningsdeling , der adskiller Nakhon Si Thammarat og Surat Thani provinserne fra hinanden . Parken ligger inden for kæden af ​​Nakhon Si thammarat bjergene , der er lavet af kalksten , hvilket skaber fantastiske naturlige attraktioner som kalksten vandfald og stenholdige grotter.

Gennem årene har disse våde grotters stalagmitter og stalaktitter udviklet sig og indeholder et udsøgt hjem for Giant Jungle Toads ( Asiatiske Giant Toads ) . Du skal bruge en guide til at guide dig ind i disse områder for både din og dyrenes sikkerhed . Khao Phap Pha Cave ligger kun 5 kilometer væk fra parkkontoret . Det er en lille grotte med en dybde på 50 meter. Koram Cave ligger på klippen over den første parkstation . Herfra ser du den blomstrende regnskov nedenunder . Det er her, hvor serows er observeret og ses hyppigt . Men hvis du ønsker at se mindre pattedyr, er Suan Prang Cave kendt for at være " Bats Heaven ".

Når du er færdig med vandreturen , kan du vaske din sved af dig i det kølige vand ved Namtok Si Khit . Vandet strømmer fra en 60 meter høj klippe og løber videre i yderligere 12 kilometer på et stenet terræn . Hvad der gør dette vandfald endnu mere specielt er , at der ikke er mos eller alger  i den stenede bund af poolen , så ulykker fra glidning sker sjældent her.

 

 

Khao Phap

Khao Phap Pha Cave

 

 

img 7221 1 serow capricornis

Serow

 

 

nrt005 map

Kort over parken med angivelse af attraktrioner

 

1 Phurin Waterfall
2 Sounprang Cave
3 Koram Cave
4 Kiriphupha Waterfall
5 Hindan Waterfall
6 Phaitong Waterfall
7 Wangsai Waterfall
8 Houymode Waterfall
9 Khaopabpha Cave
10 Sikhet Waterfall
 
Kørselsvejledning i bil
 
1) Fra Nakhon Si Thammarat-provinsen , følg Highway No. 104  ( Asia Road ) til Surat Than for 69 kilometer , indtil du kommer til Ton Payom krydset . Drej til højre for Sichol-distriktet og fortsæt i 1 km , og du kommer til et skilt til Si Khit National Park til venstre . hold til venstre og fortsæt i 15 kilometer og du kommer til destinationen.
2) Fra Surat Thani , følg Highway No. 401 i omkring 52 km og drej til højre ved Khao Hua Chang T-sektionen . Drej til højre og fortsæt i 10 kilometer , indtil du kommer til parken.
 
 
Næste park
 
 
 
 
 
 
 
forsidebillede
 
 
 
 
15  Khlong Phanom
 
Topografi
 
På Thailands sydlige halvø i den direkte vej mod øst og vestmonsuner , og regn falder på her bjergkanten næsten hele året rundt . Den rigelige regn giver anledning til mange smukke vandløb og grøn og fugtig natur . National Parken Klong Phanom ( i den sydlige del af Khao Sok nationalpark over motorvej 401 ) dækker 410 kvadratkilometer og ligger i Phanom distriktet Surat Thani provinsen.
Klong Phanoms høje bjergkæde består af mange stejle klipper, og det er typisk for de mange kalkstensbjerge i dette område . Frugtbare skove beklæder bjergene , og mange vandløb strømmer under det tårnhøje grønne område . Klong Phanom er en vital vandkilde til de omgivende samfund og byer.
 
 
Turistattraktioner
 
Khao Wong lejren blev brugt som base af kommunisternes væbnede styrker i løbet af 1960'erne og 1970'erne . Fra parkens kontor kan du tage stien forbi Khao Wong vandfaldet og gå i omkring 45 minutter for at nå den gamle lejr . Du kommer også til Græsarealer - og frugttræer som jackfrugt ,  guava og lime som er normale i disse områder områder, og der tidligere blev høstet af lokale indbyggere.  Gå ned igennem en stor grotte , en kommunistisk skygge, for at nå til den næste bjergkæde.
Chong Yung Waterfall er et smukt vandfald og der er mange fisk , der lever i søen ved vandfaldets fod .
Der er flere fine kalksten grotter og klipper, der endnu ikke er blevet udforsket grundigt.
Indkvartering og faciliteter
I øjeblikket er der kun en lejrplads uden udstyr. Besøgende skal derfor medbringe eget udstyr og mad.
 
Hvordan man kommer dertil
 
Klong Phanom ligger langs vejen med nummer 401 der forbinder Surat Thani og Takua Pa. Ved 90 kilometer stenen er der en indkørsel mod syd til parken. Parkens hovedkvarter ligger kun 300 meter fra afkørslen.
 
Kontakt adresse
 
Klong Phanom nationalpark
107, Moo 4, Klong Sok
 Phanom, Surat Thani 84205
 
 
 
414
Jeg kunne desværre ikke finde billeder til denne park
 
 
 
 
 
 
Næste park
 
 
 
 
 
forsidebillede
National Park Thale Ban
  
16  Thale Ban
 
 
I Satun-provinsen er der et kompleks af bjerge , der består af evergreen forest med en lille deciduous forest , mangrove forest og en offshore ø . Dette område har været en nationalpark siden 1980 . Tidligere var der lejlighedsvis problemer med islamiske separatister , men i disse dage er det ikke en af ​​de foruroligede provinser , og fuglekikkerne kan føle sig trygge og velkomne til at besøge denne nationalpark og faktisk hele provinsen Satun .
Parkens hovedkvarter er let at komme til , og det er en meget malerisk bygning med en smuk sø , beliggende mellem frodige skove . Andre steder , hvor man kan komme ind i parken , findes også med et lille græsareal og større områder af mangrove, der udgør en blanding af gode levesteder for fugle .
Meget få fuglekiggere synes at besøge denne nationalpark , men med en vis indsats er man nu sikker på, at mange meget spændende fugle kan findes her , i betragtning af levestedets kvalitet her . Om ikke andet så er dette sted et meget afslappende sted , som i løbet en uge modtager meget få besøgende.
 
Da der er meget få fugleoptagelser fra denne placering i de senere år, er det svært at identificere nogle gode fuglekigger steder . Dette i sig selv gør parken et spændende sted at besøge , med den store mulighed for at finde gode fugle på et " nyt " sted . 
 
Blue-crowned Hanging Parrot er en af de fugle der er set omkring parkens hovedkvarter ved en række lejligheder, og den sjældne Green-backed flycatcher er også set her . Malayan Banded Pitta er muligvis den smukkeste Pitta-art i Thailand , og den kan findes i skoven omkring HQ , ligesom flere arter af Woodpeckers.
 
National Parkens personale snakker om observationer af sjældne fugle som Great Argus , Giant Pitta , Rail Babbler og Diards Trogon , men du bliver nødt til at gøre en indsats for at komme ind i skoven et andet sted end HQ til sådanne godbidder ! Thalebun kan vise sig meget givende for fuglekiggere , der ønsker at komme væk fra det slagne vej og gøre en god mellemlanding , hvis de kommer fra Malaysia.
 
 
Blue crowned Hanging Parrot
   Blue-crowned Hanging Parrot
 
 
Malayan Banded Pitta
 
Malayan Banded Pitta
 
 
Green backed Flycatcher2
 
Green-backed Flycatcher
 
 
 
For dem der kører i deres eget køretøj , er det meget nemt at finde parkens hovedkvarter , da det er skiltet fra hoved Had Yai - Satun road (rute 406) . Grænsekrydset er også skiltet fra hovedvejen , som ligger kun få kilometer længere nede end nationalparkens HQ.
 
At komme til Thalebun National Park med offentlig transport bør ikke være for vanskeligt . Den nemmeste måde ville være at tage en bus til provinshovedstaden Satun ( udtalt Sa Toon, lang " oo " ) . Herfra tager du en songtaew ( Grisebil ) til den malaysiske grænse , som er omkring 2,5 km ud over parkens hovedkvarter . " Grisebilerne "  kører ret ofte i åbningstiderne . På motorcykel eller med taxier er også en mulighed ved krydset fra rute 406 til hovedkvarteret.
 
Hvis man kommer fra Malaysia , kan man forestille sig , at Alor Setar er stedet at rejse fra , eller det er meget sandsynligt , at Padang Besar nok kun er gearet til backpackere og til at have transport til den thailandske grænse nær Thalebun National Park .
 
Når man forlader nationalparken, er det en simpel opgave at hoppe på en songtaew på vej til Satun fra den malaysiske grænse . Man kan spørge National Parkens personale for detaljer om disse . Personalet taler engelsk på HQ .
 
 
 
Songthaew 3
Songtaew ( Grisebil )
 
 
 
Fuglekiggeri
 Fuglekigger på Thalebun kan være lidt frustrerende på grund af manglende på gode stier i skovene , men med en indsats er der masser af spændende fugle at se her og muligheden for nogle fugle der sjældent ses i Thailand.
 
 
Ya Roi Waterfall
En sti, der starter på en lille parkeringsplads ved enden af ​​en smal vej , går 700 meter til vandfaldet og har potentialet for en del skov-arter, mens selve vandfaldet tilsyneladende indeholder Chestnut-naped Forktail . Kom her, før det er overfyldt med lokalbefolkningen . 
 
 
 
The Road
Tidligere ville fuglekiggere gå langs vejen for at se fugle i den omkringliggende skov . Men i disse dage har korruption resulteret i negativ udvikling langs vejen og ødelæggelsen af ​​det meste af vejsiden , dette har resulteret i en invasion af åbne landarter som Large-billed Crow, Yellow-vented Bulbul, Common Myna, Zebra Dove and suchlike.. Dette kombineret med , at vejen kan blive noget travl , og betyder igen at det ikke længere er en god fuglekigger mulighed . Det tager ikke lang tid at gå til den malaysiske grænse , hvor visa kan hurtigt fornyes , hvis dette er påkrævet , og et rystende marked sælger alle mulige ting fra mad til falske designer håndtasker .
 
 
Hovedkvarter
Hovedkvarteret er den lettest besøgte del af Thalebun National Park og det er også her hvor de fleste besøgende vil starte deres fuglekiggeri . Bare fuglekiggeri omkring bygningerne vil vise en masse af de mere almindelige arter, især hvis der produceres frugter eller frø her . Der er Blue-crowned Hanging Parrot i et frugttræ bag restauranten ved et par besøg der . Arter som Red-throated Barbet , Grey-bellied Bulbul, Spectacled Bulbul, Sooty Barbet and Golden-whiske er også nogle der sandsynligt vil dukke op på frugttræer omkring HQ.
 
Både Grey-rumped Treeswift and Whiskered Treeswift er hyppige gæster omkring hovedkvarteret .
 
Fuglekiggeri langs den korte vejstrækning , der går til campingpladsen og parkeringspladsen ved indkvartering kan være ganske produktiv med Black-and Yellowl Broadbill som er ganske almindelig sammen med en række bulbuls og arter som Green Iora , Lesser Cuckooshrike , Lesser Green Leafbird , der går sammen med i flokke . Muligheden for at finde Buff-rumped , Grey-and-buff ,  Rufous ,  Banded og Crimson-winged Woodpeckers langs denne strækning er også god .
 
Når fugle migrerer, er der mange interessante arter, der kan ses i rydningen af skoven , her kan nævnes Yellow-rumped Flycatcher, Green-backed Flycatcher, Mugimaki Flycatcher, Tiger Shrike and Forest Wagtail all occuring.
 
 
 
 
thalebun national park
 
The Lake
Dette er et meget fotogent område , der tiltrækker de fleste besøgende . Det er et yderst smukt sted at bare sidde og slappe af og i betragtning af manglen på stier , er det nok værd at finde et behageligt sted at sidde ved søen og vente på at se, hvad der dukker op. Grey-rumped Treeswift and Silver-rumped Needletail - begge hyppige søen og også en blue-eared kingfisher er set her. Ved bare at sidde ved søen kan man også oppleve at se White-bellied Sea Eagle og Great Hornbill . I oktober kunne dette være et godt sted at sidde og se migrerende raptorer . Et medlem af parkens personale fortalte at hundredvis kan ses på en dag på migrationens højdepunkt.
 
 
 
River Of Raptors AUD1009 SD22
Migrating raptors
 
 
 
Selve søen synes ikke at tiltrække meget fugleliv , selvom Yellow bellied Prinia kan høres fra et område tæt på strandpromenaden. De store træer lige bag strandpromenaden bliver besøgt af mange fugle om morgenen, især når de producerer frugt . gold-whiskered Barbet , streaked Bulbul , blue-crowned hanging parrot , Crimson-breasted Flowerpecker og mange andre arter er regelmæssige - måske nogle ret sjældnere fugle kan være imellem dem.
 
 
Naturstier
Dele af dette sti-område er sammenvokset , men det får fugle tl at samle sig inde i skoven, og der er en god chance for at finde Babblers , med Black-capped Babbler er ganske almindelig her . Flere slugter er ideelle steder for malaysisk Banded Pitta . Som med de fleste skove kan fugle-kiggeri være hårdt arbejde , men med tålmodighed kan interessante fugle , der ikke kommer til skovkanten ses . Andre interessante fugle, som er set langs her, er Moustached Hawk Cuckoo , Purple-naped Sunbird og Grey-headed Babbler.
 
 
moustached hawk
Moustached Hawk Cuckoo
 
 
Grey headed Babbler
 
Grey-headed Babbler
 
 
 
Rani Waterfall
En meget kort sti går omkring 30 meter ind i skoven til foden af ​​dettee lille vandfald , men det tillader eventyrlystne fuglefolk at følge strømmen videre for at finde andre skovarter. Chestnut-naped Forktail er mulig, og andre potentielle arter omfatter Green Broadbill , Fulvous-Chested Jungle-Flycatcher og Diards Trogon - samt en række Babblers.
 
 
Poo Yoo Cave
Man kan forsøge at leje en båd på Tam Malang for at sejle til Poo Yoo-grotten , en tur , der går gennem nogle gode mangrove skove , som kan indeholde nogle fremragende fugle som Mangrove Pitta , Brown Winged Kingfisher , Sunda Pygmy Woodpecker , Mangrove Blue Flycatcher og muligvis Masked Finfoot. De fleste af disse arter kan imidlertid lettere ses ved fuglekiggeri omkring Satun by og Tam Malang bryggen selv.
 
 
 
Masked Finfoot
Masked Finfoot
 
 
 
Faciliteterne i denne park er rimeligt gode . Der er bungalows til leje her, som kan bestilles på forhånd ved at kontakte besøget center på 0747292023, selv om dette kan vise sig at være frustrerende , da der kan opstå sprogproblemer , hvis man ikke taler thailandsk . I betragtning af at dette ikke er en travl nationalpark , kan besøgende sandsynligvis bare møde op og finde noget indkvartering - der er også en lejrplads på et bekvemt sted med toiletter og brusere til rådighed.
 
Der er en drink og snackbutik ved siden af ​​søen og en lille restaurant ved siden af ​​parkeringspladsen hvor enkel , men velsmagende, mad og drikke er til rådighed , men åbningstiderne er ikke særlig praktiske ; Kl. 8.00 til 16.30. Damen i restauranten kan tilberede mad til at tage med for at blive spist på et senere tidspunkt , hvis hun bliver spurgt om dette , men det er måske en god ide at bringe noget til at lave mad med selv . Satun er en anstændig størrelse by med flere store Supermarkeder hvor stort set alt kan købes . Der er masser af hoteller i Satun , som er omkring 40 minutters kørsel væk , hvis du foretrækker noget lidt mere komfortabelt.
 
Indgangsbilletten koster for udlændinge 200 baht .
 
 
 
Næste park
 
 
 
 
forsidebillede
National Park Kui Buri
 
 
17  Kui Buri
 
 
 
Om Kui Buri
 
Kendt for at være det bedste elefant- og gaur observations sted i Thailand , man er det næsten 99% sikker på at besøgende vil se elefanter her .
 
Parken blev etableret i 1999 og Kui Buri National Park er beliggende i Tenasserim Hills i Prachuap Khiri Khan-provinsen . Skovene består af dry- and moist evergreen forests med træer såsom Dipterocarpus tuberculatus , Hopea odorata , Terminalia chebula forskellige arter af palmer.
 
 
 
Dry Evergreen Forests during Monsoon at Madhavadhara
Dry- and moist evergreen forests
 
 
 
Nationalparken er hjemsted for en af ​​de største flokke af gaurs i hele Thailand - med et anslået antal på omkring 100 styk  og derudover omkring 320 elefanter . I december 2013 blev 24 gaurs fundet døde i nationalparken . Klinisk test konkluderede , at dødsårsagen er bakteriel , og ikke kemiske stoffer . Efter denne hændelse blev nationalparken lukket 8 måneder og genåbnet igen i august 2014 . For nylig er en besætning på 70 gaurs blevet spottet græssende nær en af ​​rangerstationerne .
 
 
gaur
Gaur
 
 
Selv om nationalparken ikke har så mange pattedyr som den nærliggende Kaeng Krachan National Park , så er det nok det bedste sted i hele Thailand for nemt at se få arter - takket være de let tilgængelige åbne områder . Vilde pattedyr såsom : gaurs , elephants , golden jackals , leopards , deers , bantengs , langurs , er almindelige i parken . Nogle af de fælles fugle, der kan findes i Kui Buri, er crested fireback, indian roller , asian openbill.
 
 
Besøg
 
Kuri Buri har en campingplads med et besøgscenter og bacis faciliteter, men ingen restauranter . Telte kan lejes på besøgscenteret fra 270 Bath pr. nat inklusive tilbehør . Der er en 3 sengs bungalow med 2 toiletter til 1800 Baht per nat . Eget telt tilladt for 30 Baht per nat .
 
Besøgende , der kun ønsker at se dyreliv over en dagsudflugt , rådes til at gå direkte til Huai Leuk , som ligger nord fra besøgscenteret . Der er også klare skilte fra besøgscenteret helt til vildmarken . Man kan leje et safari-køretøj med fører , da private køretøjer ikke får lov at passere ud over transformatorstationen Huai Leuk . En guidet tur med et safari køretøj koster 850 Bath pr. gruppe ( juli 2016 pris ), og kan arrangeres fra Huai Leuk ved ankomsten eller til 950 Baht fra besøgscenteret . Naturområderne er åbne fra kl. 14 til solnedgang , men det anbefales at besøge området om eftermiddagen , da der ikke vil være mange dyr rundt om de tidligere timer.
 
Regntiden i parken er maj til november med kraftig nedbør i maj og august til november ,  mindre regn juni-juli. På grund af klimaændringer kan regnperioden fortsætte lidt ud over november.
 
Indgangsbillet koster 200 THB for udlændinge ( børn 100 THB ) , 40 THB for thailandske borgere ( børn 20 THB ) og 30 THB for biler . Indgangsbilletten gælder for både besøgscenter og dyrelivsområde.
 
 
 
bengal tiger 800x600
Bengal tiger
 
 
 

Attraktioner i Kui Buri

 

 

Huai Luek Wildlife Watching Area

Hueai Luek Wildlife Watching Area er et område bag Huai Luek transformastationen hvor lokale guider kan arrangeres til private ture i pickup - safaristil  køretøjer . Safaribilerne er åbne , paraplyer leveres i tilfælde af regn . En safari tur koster 850 pr. gruppe . Forhåndsbestilling er ikke mulig , vejledninger kun tilgængelige på stedet . Nogle af guiderne taler meget grundlæggende engelsk , andre en del gør det ikke.

Stationen har en parkeringsplads, toiletter og et besøgscenter.

Wildlife watching området nord for transformerstationen et skovområde med flere græsarealer . Det sidste græsareal har en smuk udsigt over de omkringliggende områder . Under safari-turen vil de lokale guider informere hinanden med walkie talkies , når de ser dyr . Bortset fra elefanterne, kan golden Jackals og Deer ses med lidt held.

 

Huay Dong Mai Fai vandfald

Populært vandfald med cascader i gennem 15 niveauer . Flere af niveauer strømmer ned til krystalklare søer og er ideelle til badning.

 

Pha Ma Hon Vandfald

Triple-niveauers vandfald , der strømmer ned fra en imponerende klippe.

 

 

 

Næste park

 

 

 

Tham.Khao.Luang.Cave.original.3833

National Park Namtok Huai Yang

 

  18  Namtok Huai Yang

 

 

Om Namtok Huai Yang

Huai Yang Vandfald National Park er et mindre beskyttet område beliggende ved Tanao Sri Mountain Ranges ved grænsen til Myanmar . Parken dækker 161 km² i Prachuap Khiri Khan-provinsen , kun 36 km fra byens centrum . Hovedattraktionerne i parken er antallet af vandfald.

Parken er montaneområde med højder mellem 200 og 800 meter over havets overflade , og et vigtigt vandområde for floderne i området . Skovhabitatet er en del af det store skovområde , der strækker sig i Myanmar , den nærliggende Lenya National Park på den anden side af grænsen er 1761 km² .  Bortset fra få nærliggende mindre lommer af skovområder ,  er de omkringliggende områder i den thailandske side af grænsen fuldstændigt afskovede.

 

Wildlife

Skovene består af evergreen and dry evergreen forest. Interessante pattedyr beboer parken er Indochinese serow , wild boar , leopard , barking deer , porcupine , langur and gibbon.

 

Besøg

Hovedattraktion er det syv-niveauers cascading Huai Yang Waterfall  , som parken er opkaldt efter . De andre vandfald er Kha Aon Waterfall , Khao Lan Waterfall , Bua Sawan Waterfall og Huai Hin Dat Waterfall.

Der er mange bungalows i parken som kan lejes , en restaurant , der er åben fra kl. 8.30 til 16.00 , en souvenirbutik og en campingplads med relativt rene toilet- og badfaciliteter.

Parken er åben fra 8:00 til 16:30 . Indgangsbilletten koster 100 Baht ( 50 Baht for børn ) , 10 Baht til cykler , 20 Baht til motorcykel og 30 Baht til biler.

 

At komme dertil

Der er ingen offentlige transportmidler til nationalparken . De eneste muligheder er med bil / motorcykel eller at leje en guide / chauffør fra Prachuap Khiri Khan.

Med bil / motorcykel - Fra Prachuap Khiri Khao , kør sydpå på rute 4 , nationalparken er godt skiltet 29 km syd for byen , afkørsel ad vejen til højre og kørsel 7 km mod parken ved at følge skiltene.

Ved privat transport - De fleste hoteller i Thailand har kontakt med chauffører eller guider ,  spørg hotellets receptionist for at arrangere en tur til parken .

 

 

Attraktioner i Namtok Huai Yang 

 

Huai Yang Waterfall

Et lille vandfald ved hovedbesøgscenteret , tilgængelig ved en skiltet og velholdt cirkulært sti . Stien er til de første fem niveauer, 5. niveau er 700 m fra starten af stien . Guide vejledning er nødvendig for at besøge de sidste to niveauer fordi de er for stejle og vejen til at komme derhen er gennem noget klatring . Det koster op til 300 Baht for få timers guide vejledning.

Der er søer på nogle af niveauerne som er fulde af fisk , der svømmer mod menneskerne i håb om at få noget fiskemad . Det er muligt at købe fiskemad ved siden af ​​restauranten.

 

Khao Lan Waterfall

Khao Lan er et af de mere imponerende vandfald i parken , hvis der altså er vand nok . Syd for det største besøgscenterområde i Thub Sa Kae-distriktet ligger dette adskillige niveauers vandfald ca. 14 km fra motorvejen . Vandet fra en af niveauerne falder fra en 50 m høj klippe . Dette vandfald er kun et besøg værd i regntiden . Det er muligt at svømme på øverste niveau.

Der er et besøgscenter og campingplads nær vandfaldet, men ingen telte til udlejning . Der er ingen restauranter i nærheden.

 

Khao On Waterfall

En 9-etagers vandfald 44 km syd for det største besøgscenter i Bang Sapan-distriktet.

 

Khao Luang Mountain

Der er flere bjerge og en nationalpark i Thailand som bærer navnet Khao Luang , så det er med ikke at blande dette bjerg med andre . Khao Luang Mountain i Huai Yang National Park er kun tilgængelig for besøgende med guide . Det tager næsten 5 timer at nå toppen , en overnatning på toppen er påkrævet. Bjergetoppen har en en fantastisk udsigt over de omkringliggende områder , og stier som kan give mulighed for at se nogle pattedyr , som ikke er almindelige omkring besøgscentret . I tilfælde af vandreture på stierne heroppe - skal gæsterne have haft alt nødvendigt udstyr med dem og bære det til toppen.

 

 

 

Næste park

 

 

 

Si Phang nga National Park

National Park Si Phang Nha

 

 

19  Si Phang Nga
 
 
Si Phang-Nga National Park dækker et område på 240 kvadratkilometer, og ligger i Kuraburi og Takua Pa , omkring 65 km nord for Khaolak . Det blev en nationalpark i 1988 , og ligger nord vest for og støder op til Khao Sok National Park ( i nabo Surat Thani provinsen ).
 
Det meste af parken er skov med mange arter af familien Dipterocarpaceae , herunder Hopea odorata , som er en truet art i nogle asiatiske lande . Der er mange bjerge , vandløb, vandfald og et par kalkstensklipper i de østlige områder , der grænser op til Khao Sok . Ud over jungle giants er der en bred vifte af interessante mindre planter, herunder ferns , mosses , herbs , creepers og så videre.
Vildtlivet omfatter mindre mouse deer, Malay tapir, serow, barking deer, bear, gibbon, macaque, langur, wild pig og mange fuglearter
 
Der er naturligvis mange muligheder for vandreture , herunder besøg på flere maleriske vandfald som:
 
1. Nam Tok Tohn Sai - 15 minutter til fods via en drejning nær indgangen kabinen tæt på vejen , der fører ind i parken.
 
2. Nam Tok Tam Nhang - 4,5 kms. Fra National Park Office - Den sidste 0,5 km er til fods.
 
3. Nam Tok Tohn Ton Teui - 3 timer væk fra National Park Office.
 
4. Nam Tok Tohn Ton Teui Noi - et lille vandfald tæt på Tohn Ton Teui.
 
Vejret
Den (relativt) tørre sæson strækker sig fra slutningen af ​​december til maj . Mellem juni og begyndelsen af ​​december kan der være en rimelig mængde nedbør på grund af parkens beliggenhed .
 
 
Indkvartering og faciliteter
 
Parken har en " basis " campingplads med toiletter , men besøgende skal medbringe eget udstyr.
Kørselsvejledning fra Khao Lak
 

 

Kontakt adresse
Sri Pang Nga National Park, P.O. Boks 22. Takua Pa, Phang Nga 82110
 
 
 

slut

 

Vi har her på denne side beskrevet 19 parker . Det var noget af en mundfuld - men vi håber at vore læsere har glæde af at læse om disse National Parker .

 

 

IMG 0330

 

 

 Vi vil nu gå videre til næste område i Thailand som er Marine Parker i Thailand  - men der skal du lige skifte afsnit ude i menuen for at komme dertil !!
 
 
 
 
 
 
 
 
Siden sidst redigeret juni 2017
 
 
 
 
 


 

Siden her er pænt besøgt - men vi vil gerne ud til mange flere læsere . Du kan hjælpe os med dette ved at give os et " synes godt om " eller " del " ...... Klik lige herunder .

På forhånd tak


ihpone  

Smilets land

                                                                                                                                                                                    

  

ris og ros            forside 2 Skriv en kommentar til os :

Klik her

På forhånd tak

 

med venlig hilsen2

 

   mail2

mail@poullarsen.net

Vi sælger ikke rejser

og vi laver ikke rejseforslag .

 

 

Visit2

Det rigtige udstyr4

BARE KLIK HER

 

trek 66 liter 458x458

meget stort udvalg4

 

 

 

 

188

 

De 25 mest

                                                 

            

antal besog

0230372
I dagI dag13
I gårI går50
Denne månedDenne måned1163
total for hele periodentotal for hele perioden230372
Dag med højest antal 02-25-2019 : 495
Antal gæster på siden lige nu 6
Gå til toppen