udflugtsmuligheder Phichit

001

Du skal ikke være ikke bange for at bruge de små informations-kontorer der ligger overalt på gaden i Thailand - de er OK 

 

cirkler2

 

Igennem de mange år vi har rejst i Thailand , har vi jo selvfølgelig været på et utal af ture og udflugter. Vi har tidligere haft èn side her på hjemmesiden , som har fortalt om alle disse muligheder for udflugter , som de forskellige egne byder på. Denne side er med tiden blevet temmelig stor og kan virke lidt uoverskuelig . Derfor har vi valgt at fordele disse udflugtsmuligheder på sider , hvor de naturligt hører hjemme . Her er vi altså kommet til Tak og du kan her se hvad du kan opleve i Tak og omegn. Vi skriver ikke KUN om de ting vi selv har oplevet men også om andre muligheder. Der kan sagtens være mange flere muligheder , så søg endelig også andre steder.

Husk - brug endelig de små informationskontorer der ligger på gaderne dernede. De har styr på tingene og lever op til det de siger. Og du behøver ikke hente tilbud fra dem alle på gaden - for de ringer det samme sted hen og får en pris til dig .  

Vi har sat et billede på hver udflugtsmål her på siden og teksten til dette billede - kommer lige under billedet.

Der vil først komme lidt information om Tak og under disse kommer udflugtsmulighederne . 

Der kan enkle steder på siden her være link til nogle små filmklip også .

God fornøjelse !!

 

Oplevelser ved Mae Hong Son

 

Oplevelser ved Mae Hong Son

 

Oplevelser ved Mae Hong Son

 Phrae er en provins i øvre nordlige Thailand .

Areal : 16.407 km²
Befolkningstal : 654.676 (2018)
 
Tak er en stor, bjergrig provins, hvis nærhed til Myanmar (Burma) har resulteret i en kompleks historie og enestående kulturel blanding.
Måske på grund af sin relative isolation forbliver meget af Tak stadig ret vildt. Det forbundne Um Phang Wildlife Sanctuary, Thung Yai Naresuan National Park, Huay Kha Kaeng Wildlife Sanctuary og Khlong Lan og Mae Wong National Parks udgør tilsammen en Thailands største dyrelivskorridorer og en af ​​de største intakte naturlige skove i Sydøstasien.
Men med åbningen af ​​Myanmars første landegrænse ved Mae Sot – Myawaddy i 2013 finder Tak sig mindre isoleret, og det er stadig at se, hvordan dens nye rolle som et stadig vigtigere internationalt vejkryds vil ændre provinsen.
 
Vi vil herunder vise nogle attraktioner i dette område . Vi vil ikke gøre så meget ud af templerne , dog vil der sikkert dukke et par stykker op . Thailand har omkring 41.000 templer - så det har vi opgivet at beskrive .... men mangler du nogle på siden her - så søg på nettet . Det er ikke vores indtryk at dem der besøger vores hjemmeside - er dem der er helt vilde med templer , men måske vi tager fejl . Vi vil hellere fortælle lidt om hvad der ellers er i området . Alle udflugtsmål kommer i vilkårlig rækkefølge .
 
 
cirkler2
 
 
Oplevelser ved Mae Hong Son

Oplevelser ved Mae Hong Son

 

1Bhumibol-dæmningen er en dæmning med tilhørende vandkraftværk i distriktet Sam Ngao i provinsen Tak i Nordthailand. Den påbegyndtes i 1958 og indviedes i maj 1964. Den 154 m høje og 486 m lange dæmning er en af de største i Sydøstasien. Den er nu opkaldt efter kong Bhumibol Adulyadej, men hed tidligere Yanhee-dæmningen. Det er en krum gravitationsdæmning af beton og er den næsthøjeste i Thailand efter Dronning Sirikit-dæmningen. Dæmningen opdæmmer Maenam Ping-floden, som er en biflod til Thailands hovedflod Chao Phraya, til en sø med et areal på indtil 308 km² og et vandindhold på indtil 13.462 millioner m³. Denne dæmningssø, Mae Ping-søen, som er Thailands største efter overfladeareal og næststørste efter vandreservoir, indgår i Mae Ping nationalpark, som Bhumibol-dæmningen markerer den sydlige afgrænsning af. Søens vand ledes via kanaler til kunstvanding af store landbrugsarealer. Vandkraftværket ved dæmningen producerer elektrisk strøm, først og fremmest til forsyning af Bangkok-området. Det har fem turbiner, som producerer en effekt på 535 MW. Fra dæmningen kan man med skib sejle 140 km op ad floden til Chiang Mai . 

 

cirkler2

 

Oplevelser ved Mae Hong Son

Oplevelser ved Mae Hong Son

 

1Denne varme Kilde på 2 meter i bredden ligger i Tambon Mae Kasa , lige i landsbyen . Varme og kølige vandløb skal mødes ved denne brønd . Besøgende kan lugte svovl i hele landsbyen og se let damp lige over jorden . Ved en kant af brønden ses vandet let kogende , og temperaturen er ret høj . Der er et privat rum til mineralbadning . Landsbyen ligger midt i naturens skønhed omgivet af et højt bjerg og landbrugsjord . For at komme dertil : Kør langs ruten Mae Sot-Mae Ramat, drej rundt omkring Km. 13-14 for at følge den samme rute til Namtok Mae Kasa i cirka 7 kilometer og gå ind i landsbyen mod den varme kilde .

 

cirkler2

 

Oplevelser ved Mae Hong Son

Oplevelser ved Mae Hong Son

 

1Templet som tidligere er kendt som Wat Mae Dao Ngiew eller Wat Thai Yha i, der ligger i Moo 1 Tha Sai Luad-distriktet , 5 km fra Mae Sord.

Hvis sætter pris på skønheden i et tempel skal du besøge Tai Yai-templet. Det blev etableret i B.E.2400 af Mr.Mung, der migrerede fra Shan State of Myanmar for at bo i Mae Sot District, Tak-provinsen. I B.E.2500 erklærede Undervisningsministeriet stedet for at være et buddhistisk tempel under administration af Religionsafdelingen. Interessante ting inkluderer Maha Muni Buddha Image, simuleret fra det i Manmar. Graciøs gylden gåsestatue og gylden Gonwin Chedi ligger i nærheden. Maha Muni buddhistiske kapel blev bygget i Myanmar arkitektonisk stil. Der er også en bevægelig model af Lord Buddha og mange marmor-buddha-billeder i Myanmar-mønster.

 

cirkler2

 

Oplevelser ved Mae Hong Son

Oplevelser ved Mae Hong Son

 

1Doi Musoe Hill Tribe Market og Black Musoe Museum ligger i Lahu eller Musoe Village på Tak-Mae Sot Highway (rute 105) . Lokale produkter fra Musoe-folk er tilgængelige her . Museet med Musoe og andre hill stammers værktøj er placeret inden for markedsområdet .

Doi Musoe Market består faktisk af 2 markeder : Old Musoe Market og New Musoe Market. De er 1 kilometer væk fra hinanden . Varerne, der sælges på begge markeder, er stort set de samme . Den eneste forskel er , at Old Musoe Market, samler flere mennesker end det andet, og det er et teltmarked , mens New Musoe Market er et nybygget marked med flere parkeringspladser .

Størstedelen af ​​varerne er landbrugsprodukter som kaffe , shiitake-svampe , jordbær , avocado samt brun ris . Sælgerne er alle lokale . Bortset fra det er håndværksvarer , som f.eks. Tøj og sølvtøj , også tilgængelige på begge markeder.

Markederne åbner hver dag , men nogle boder kan være lukket tidligt på grund af vanskelighederne med at rejse for sælgerne .

 

cirkler2

 

 

Oplevelser ved Mae Hong Son

Oplevelser ved Mae Hong Son

 

1Rai Ton Rak Organic Farm åbnede i 2017, men kom først i fuld brug i 2018 med en økologisk jordbærfarm i den kølige årstid og en økologisk risfarm i regntiden . Men det er ikke kun en gård , det er også en boutique-hjemmeophold , restaurant og kaffebar . Der er en udendørs restaurant med private borde mellem teaktræerne og gårdens jord . De serverer thailandske og vestlige mad og drikke til frokost og middag . Som boutique-hjemmeophold har de i øjeblikket 2 teak-trærum mellem teak-træerne og 1 lille hus med udsigt over den økologiske gård . Men de udvider snart med 1 teakbungalow mere .Et godt sted at sidde og slappe af mens du nyder din mad eller drikke . Vær opmærksom på at Rai Ton Rak Organic Farm er en smule i udkanten af ​​byen Pua , ca. 500 m fra hovedvejen.
 
 
cirkler2

 

 

Oplevelser ved Mae Hong Son

Oplevelser ved Mae Hong Son

 

1Kombineret med det tilstødende Huai Kha Khaeng Wildlife Sanctuary udgør Thung Yai Naresuan det største beskyttede område på det sydøstlige Asiens fastland og dækker i alt 622.200 ha. Selvom de to omrder administreres separat, er de i det væsentlige et enkelt bevaringsområde. Begge blev erklæret verdensarvsted af FN i 1991.

 

Historie .

Kong Naresuan af Ayutthaya lavede to gange baser i dette område ( i 1590 og 1605 ) for at forberede sig på en invasion fra Burma . Senere blev dette sted kaldt Thung Yai Naresuan , hvilket betyder store græsarealer i Naresuan.

Området har været relativt ubeboet . De skovklædte bjerge er uegnede til landbrug , og området er stadig malariainficeret . Dette forhindrede miljøet i at blive ændret meget af mennesker og det holdt sig derfor i sin naturlige tilstand . På grund af dette er de fleste af de vilde dyr, der typisk findes i skovområder i Sydøstasien , set i dette område er bl.a. tigre selv om de er sjældne . " The sanctuary " blev etableret den 24 april 1974 .

 

Klima .

Naturreservatets klimatiske zone hører til den tropiske zone eller subtropiske grund på grund af dens højde temperatur . Gennemsnitstemperaturen er mellem 15-35 C om sommeren, 20-33 C i regntiden og 10-29 C i den tørre sæson. Det har en årlig nedbørs-mængde på 2000 mm.

 

Geografi .

Thung Yai-Huai Kha Khaeng har nogle vigtige vådområder, flodskove, småsøer, søer og sumpe.

 

Flora . 

De vigtigste vegetationstyper i Thung Yai er bjerg stedsegrønne skove (54.900ha) , tøre stedsegrønne skove (112.900ha), blandet løvskov (164.100ha) og tør dipterocarp skov (3.600ha), savanneskov (9.900ha), græsarealer (3.900) ha) og områder med landbrug (15.400 ha).

 

Fauna .

Thung Yais fauna inkluderer omkring 120 pattedyr , 400 fugle , 96 krybdyr , 43 padder og 113 ferskvandsfisk . Nogle flere arter formodes at være til stede , men ikke bekræftet. Omrpådet er stort nok til at understøtte plads til flere store pattedyr , som er sjældne eller fraværende nu i de fleste områder af Thailand . Tiger , leopard , plettet leopard , asiatisk elefant , tapir , Sumatran næsehorn , gaur, fastlands serow og svin hjorte findes her . I 1985 blev der set en flok på 50 gaur , den største flok registreret i Thailand . Hverken banteng eller vilde vandbøffler er bekræftet for området , selvom begge arter lever i det nærliggende Huai Kha Khaeng Wildlife Sanctuary . Et spor af næsehornet The Javan, som siges at have eksisteret i området , blev fotograferet i 1988.

 

Hvad skal man se og gøre ?

Den 2 km naturlige sti ved hovedkvarteret for den østlige del af dette verdensarvssted giver dig et indtryk af stedets vegetation.

 

Adgang til naturreservatet .

Thung Yai Naresuan er et naturreservat , som er meget mere strengt beskyttet område end en Nationalpark . Naturreservater er udpeget til at tillade så fri og uforstyrret bevægelse af dyr som muligt . Derfor er de primært åbne for uddannelsesmæssig eller videnskabelig forskning eller for frivilligt arbejde . Speciel tilladelse er nødvendig for at komme ind i et naturreservat 129 .

 

 

cirkler2

 

 

Oplevelser ved Mae Hong Son

Oplevelser ved Mae Hong Son

 

1Doi Hua Mot ligger i Ban Umphang , kun 4 kilometer fra byen Umphang . Kalkstens bjerge uden et enkelt træ , men tæppebelagt med blomstrende buske og vilde blomster , der strækker sig i cirka 30 kilometer . Doi Hua Mot er bestemt et sted for folk , der byder velkommen til en pause fra typiske bjerge .

Åbningstider: 8:30 - 18:00

Hvordan komme man derhen ? : Tag ruten Umphang - Ban Pa La Tha til Doi Hua Mot i ca. 10 km. Der er to " viewpoints " til at se den naturskønne udsigt over stedet. Den første er på Km 9 plus en 20-minutters bjergtur, og den anden ved Km 10 - drej til venstre til parkeringspladsen og yderligere 5 minutters gang . Det anbefales at ankomme til Doi Hua Mot inden solopgang omkring kl.05:00 .

På toppen af ​​bjerget er det ret køligt, og vinden blæser hele tiden.

 

cirkler2

 

Oplevelser ved Mae Hong Son

Oplevelser ved Mae Hong Son

1Tham Mae Usu er en meget lidt kendt grotte langs motorvej 105 i Tak-provinsen , Thailand.

Grotten ligger ca. 2 km fra hovedvejen på en mindre vej , der løber gennem en landsby , Afhængigt af tidspunktet på dagen , er der et lille skrivebord uden for grotten bemandet med lokale drenge fra den nærliggende landsby . I regntiden er grotten sandsynligvis lukket på grund af oversvømmelse . Ved skrivebordet tilbyder drengene en obligatorisk guideservice , hvor de kan tage dig med på en 2 km vandretur ind i hulen og ud af  bagindgangen og omkring skovområdet i nærheden . Denne service teknisk teknisk gratis , men der forventes et 100 bath drikkepenge hver guide i slutningen af turen . Forvent dog ikke at drengene kan tale engelsk .

Der er flagermus i grotten . Grotten ses bedst ved solopgang , da indgangen vender mod øst , så morgenstrålene trænger ind i den med smukke lysstråler.


Når man når den grotten , kan man vi at se lyset i den anden ende , hvor det går ud i junglen . Der kan nogen gange komme elefanter ud i denne jungle for at arbejde for de lokale . Der er ingen vilde elefanter i området , men den lokale landsby har en arbejdselefant, der nogle gange tilbydes til opgaver i området .

Tham Mae Usu er et kort besøg , men et køligt sted være . Det er bedst at komme tidligt på dagen .

 

cirkler2

 

 

Oplevelser ved Mae Hong Son

Oplevelser ved Mae Hong Son

 

1Pa-wai-vandfald , dette smukke vandfald ligger også i i Tak-provinsen . Vi kunne ikke finde andre oplysninger om det , men spørg lokalt hvis du vil besøge stedet . 

 

cirkler2

 

 

Oplevelser ved Mae Hong Son

Oplevelser ved Mae Hong Son

1Tak-provinsen har fem Nationalparker. Nationalparkerne er en fortrinlig måde at udforske Thailands natur på med vandrestier, der fører dig til smukke vandfald og fantastiske udsigtspunkter over jungleklædte bjerge og dale. Der er også mulighed for at overnatte i nationalparkerne.

Der er jo ingen grund til at opfinde " den dybe tallerken " når den er opfundet . Vi lavede for et stykke tid siden et helt afsnit omkring National Parker i Thailand og det var faktisk et stort stykke arbejde . Vi vil derfor ikke skrive om disse parker igen - men blot henvise til dette afsnit . Vi nævner navnene på parkerne og viser link til disse .

For at komme til afsnittet skal du klikke her : National Parker i Nordthailand

Derefter ruller du ned på siden og finder følgende parker :

 

Lan Sang

 

Taksin Maharat

 

14   Taksin Maharat

 

31   Mae Moei

 

overskrift

 

cirkler2

 

 

Oplevelser ved Mae Hong Son

 

 

Siden sidst opdateret marts 2021


 
 


ihpone  

Smilets land

                                                                                                                                                                                    

  

ris og ros            forside 2 Skriv en kommentar til os :

Klik her

På forhånd tak

 

med venlig hilsen2

 

   mail2

mail@poullarsen.net

Vi sælger ikke rejser

og vi laver ikke rejseforslag .

 

 

Visit2

Det rigtige udstyr4

BARE KLIK HER

 

trek 66 liter 458x458

meget stort udvalg4

 

 

 

 

188

 

De 25 mest

                                                 

            

antal besog

0240454
I dagI dag11
I gårI går51
Denne månedDenne måned11
total for hele periodentotal for hele perioden240454
Dag med højest antal 02-25-2019 : 495
Antal gæster på siden lige nu 2
Gå til toppen