Oplevelser ved Mae Hong Son

001

Du skal ikke være ikke bange for at bruge de små informations-kontorer der ligger overalt på gaden i Thailand - de er OK 

 

cirkler2

 

Igennem de mange år vi har rejst i Thailand , har vi jo selvfølgelig været på et utal af ture og udflugter. Vi har tidligere haft èn side her på hjemmesiden , som har fortalt om alle disse muligheder for udflugter , som de forskellige egne byder på. Denne side er med tiden blevet temmelig stor og kan virke lidt uoverskuelig . Derfor har vi valgt at fordele disse udflugtsmuligheder på sider , hvor de naturligt hører hjemme . Her er vi altså kommet til Loei og du kan her se hvad du kan opleve i Loei og omegn. Vi skriver ikke KUN om de ting vi selv har oplevet men også om andre muligheder. Der kan sagtens være mange flere muligheder , så søg endelig også andre steder.

Husk - brug endelig de små informationskontorer der ligger på gaderne dernede. De har styr på tingene og lever op til det de siger. Og du behøver ikke hente tilbud fra dem alle på gaden - for de ringer det samme sted hen og får en pris til dig .  

Vi har sat et billede på hver udflugtsmål her på siden og teksten til dette billede - kommer lige under billedet.

Der vil først komme lidt information om Loei og under disse kommer udflugtsmulighederne . 

Der kan enkle steder på siden her være link til nogle små filmklip også .

God fornøjelse !!

 

Oplevelser ved Mae Hong Son

 

Oplevelser ved Mae Hong Son

 

 

Oplevelser ved Mae Hong Son

Loei er en provins i Thailand .

Areal : 11.425  km²
Befolkningstal : 642.773 (2018)
 
Loei ( betyder " til det ekstreme " ) er en forskelligartet og smuk provins , der for det meste er uberørt af masseturisme , på trods af alt det har provinsen meget at tilbyde . Det er ikke det vildeste sted i Thailand , men regionens nationalparker og naturreservater er fremragende . Og hvis du har heldet med at ankomme på det rigtige tidspunkt , kan du afbalancere stilheden med naturen med ophidselsen af ​​Dan Sais utrolige Phi Ta Khon Festival .
Terrænet her er bjergrigt, og temperaturerne svinger fra den ene ekstreme til den anden : det er varmere end andre steder i Thailand i den varme sæson , og det er også en af ​​de få provinser i Thailand , hvor temperaturen falder til under 0 ° C.
Størstedelen af ​​befolkningen er Tai Loei , menes at have migreret fra Luang Prabang via Chiang Mai . De er stolte af deres særskilte kultur, og du vil bemærke unikke tilbud i mange templer og ofte høre Tai Loei-dialekten .
 
Vi vil herunder vise nogle attraktioner i dette område . Der kommer selvfølgelig nogle templer - men der vil også være andet . Thailand har lige omkring 41.000 templer - så alle dem har vi opgivet at beskrive .... men måske der kommer et par stykker undervejs  .  
 
 
 
cirkler2
 
 
 

Oplevelser ved Mae Hong Son

 

Oplevelser ved Mae Hong Son

1Lad os også starte ud med at nævne National Parkerne i Loei . Der er hele 5 National parker her og da vi jo har et helt afsnit her på hjemmesiden om National parker vil vi nøjes med at henvise til dette afsnit . Ja , jeg har skrevet dette før  , men der er jo ingen grund til at opfinde " den dybe tallerken " når den er opfundet . Vi nævner navnene på parkerne og viser link til disse .

For at komme til afsnittet skal du klikke her : National Parker i Nord Øst Thailand

Derefter ruller du ned på siden og finder følgende parker :

 

02 Nationalpark Phu Kradueng

 

04 Nationalpark Phu Ruea

 

14 Nationalpark Phu Pha Man

 

18 Nationalpark Na Haew

 

22 Nationalpark Phu Suan Sai

 

 

cirkler2

 

 

Oplevelser ved Mae Hong Son

Oplevelser ved Mae Hong Son

 Chiang Khan Walking Street - og et rigtig godt nattemarked

 

1Chiang Khan er en virkelig dejlig by , og en af ​​de bedste ting ved byen er dens natlige gågade . Lige ind fra Mekong-floden lukker denne vejen for trafik om natten og bliver til et livligt marked , der strækker sig flere kilometer . Udseendet og konceptet med dette marked svarer til gågaden i backpackerbyen Pai , men der er ingen backpackere og næsten ingen udlændinge her . Dette natmarked er en af ​de største aktiviteter i Chiang Khan , og det bør du ikke gå glip af det , hvis du er i området .

Oplevelser ved Mae Hong Son

Hvad kann foretage sig på Walking Street ?

Det vigtigste man kan gøre her er stort set Thailands nationale tidsfordriv ... at spise . Der fremstilles og sælges et blændende udvalg af mad , meget af det er lokale delikatesser , som du ikke kan finde i andre dele af Thailand . Næsten alt herude er ret billigt , så den bedste ting at gøre er bare at prøve lidt af alt . Hovedspecialiteten er bittesmå rejer og krabber pillet og grillet. En anden er kandiseret kokosnød og anden frugt . De fleste fødevarer er lavet som  " Take away " som du kan spise mens du går videre .

Der er også mange restauranter , og det er interessant at få bordplads i nærheden af ​​gaden og sidde og se på folk . Kvaliteten af ​​restauranter har tendens til at være ret høj , da thailændere har høje standarder . 

 

Oplevelser ved Mae Hong Son

 

På samme vej , men lidt ude af markedsområdet, er Jo + Beer en rigtig cool håndværks-øl-bar . Ejeren brygger virkelig gode øl og har et stort udvalg af amerikanske og europæiske øl i flasker og dåser . De er virkelig seje fyre der, og det skulle være et godt sted . Du kan komme ind i baren fra Walking Street-vejen eller gangbroen ved floden.

 

Oplevelser ved Mae Hong Son

Underholdning
 
Der er en række street performers langs Chiang Khan Walking Street. Nogle er musikere og de bærer simpelthen en traditionel lokal maske som er smuk , men noget uhyggelig . Hvis du tager et billede af nogen , skal du huske give nogle drikke-penge.
 
 

cirkler2

 

 

Oplevelser ved Mae Hong Son

Oplevelser ved Mae Hong Son

 

1Huai Krathing Reservoir ligger i Loei-provinsen . Med en kapacitet på 26 millioner kubikmeter vand dækker det jordfyldte reservoir et areal på 1.500 hektar jord og tilbyder en betagende udsigt , der omkrandses af en bambusskov og stedsegrønne bjerge .

Stedet tilbyder også spisemuligheder i bambusflåder og andre fritidsaktiviteter . For at komme dertil , så kør langs Loei-Phu Ruea Road i 15 km , drej derefter til højre ved reservoirskiltet og fortsæt yderligere 5 km.

 

cirkler2

 

 

Oplevelser ved Mae Hong Son

Oplevelser ved Mae Hong Son

 

1Wat Neramit er et ret nyt tempel på et skovbeklædt bjerg lige uden for Dan Sai . Hovedkonstruktionerne er bygget af en rødlig lateritsten , som var en almindelig " kernesten " , der blev brugt til gamle strukturer . Templet var konceptet med Luang Pho Phra Maha Phan Sila Wisuttho , hvis voksfigurer sidder i pagoden foran sin bygningen . 

 

cirkler2

 

 

Oplevelser ved Mae Hong Son

 

Oplevelser ved Mae Hong Son

 

1Erawan Cave ligger på Moo 6 Tambon Nakhon Chedi . Grottens munding er lille og skrånende nedaf  . Gå igennem grottens lille indgang for at finde lidt mere plads indenfor i grotten . Sollys når ikke ind her . Noget af hovedhallen er opdelt i mindre rum . Hvert rum har smukke stalaktitter og stalagmitter . For at komme ind i grotten skal man have en vejledende guide med , og du skal tage en lommelygete med derind i grotten som er uden elektricitet . Der er også et stort rum derinde . Der er stalagmitter stalaktitter inde i grotten . Der er meget flot derinde . 

 

 

cirkler2

 

 

Oplevelser ved Mae Hong Son

Oplevelser ved Mae Hong Son

 

1 Phu Luang Wildlife Sanctuary er et naturreservat i det nordlige Thailand , beliggende i Phu Luang-bjergområdet i den sydlige del af Loei-provinsen . Området omkring bjerget er en del af Luang Prabangs montane regnskovs øko-region.

Stedet dækker et område på 897 km², og dækker arealer ind i tambon Pla Ba og Tha Sala i Phu Ruea District , Phon Sung , Wang Yao og I Pum af Dan Sai , Nong Ngio og Saikhao of Wang Saphung og Phu Ho i Phu Luang District .

Naturreservatet blev oprettet i 1974 . I 1985 blev det yderligere udvidet med 97 km². Reservatet er opkaldt efter sit højeste bjerg , der topper med 1.571 m. Reservatet dækker hele bjergplatået omkring toppen , som har en højde på omkring 1.200 m. Vest for reservatet løber Loei-floden. " Phu Luang " betyder " stort bjerg " eller " kongens bjerg " , dannet af en løftning af jordskorpen og en glidning af blød jord ned til lavere højder.

Der er tre sæsoner på Phu Luang . Sommeren løber fra februar til april med en gennemsnitstemperatur på 20-24 ° C . I løbet af denne periode blomstrer blomster som dendrobiums , hvide vilde orkideer , hvide og røde rododendroner . Regntiden er fra maj til oktober , når temperaturen er lig med eller lidt højere end om sommeren . Der vil være små vilde blomster i purpurrosa spredt i savannen . Temperaturen falder om vinteren til 0-16 ° C i november - januar . Nogle dage kan temperaturen falde til -4 ° C. I løbet af denne sæson bliver kuam daeng (Acer calcaratum) rød og kaster deres blade. Kradum ngoen ( Eriocaulon henryanum Ruhle ) og damens tøflerorkideer ( Paphiopedilum sukhakulii Schoser & Senghas ) udgør underskoven på bakken stedsegrønne skov. På østsiden af ​​Phu Luang blev der opdaget fodspor på klippen i alderen mere end 120 millioner år .

 

cirkler2

 

Oplevelser ved Mae Hong Son

Oplevelser ved Mae Hong Son

 

1Parken her giver dig en mulighed for at se en uhyggelig skønhed af kalkstensbjerge , der eroderet over millioner af år for at danne en interessant form , der måske minder dig om dem i Kunming , Kina.

Et sti , der snor sig gennem kløften , fører dig til de dejlige vandfald Suan Hom og Phiang Din , hvor du kan slappe af midt i en fredelig atmosfære.

Hvor : Parken ligger syd for byen på motorvej nr. 201 til Nong Hin.

 

cirkler2

 

 

Oplevelser ved Mae Hong Son

Oplevelser ved Mae Hong Son

 

1Hvis du vil udfordre dine ben , giver Phu Bo Bit dig muligheden for dette med omkring 1400 stejle trin  og belønner din indsats med en fantastisk 360-graders udsigt over byen og de omkringliggende bjerge . Turen op , der passerer en Buddha-grotte på vej op, kan gøres p halvanden time ( frem og  tilbage. )

Parken ligger ca. 3 km fra byens centrum langs Rte 2138 . Du kan få en túk-túk der ud og tilbage til igen for ca. 250 Bath inklusive ventetid . Mange lokale kommer herop ved solnedgang og bliver til efter mørkets frembrud for at se lysene i Loei . Belysningen langs trappen er angiveligt slukket kl. 20:00 , men nogen gange er det slukket før , så planlæg at være nede igen ved 19:30-tiden . 

 

 

cirkler2

 

 

Oplevelser ved Mae Hong Son

Oplevelser ved Mae Hong Son

 

1Dette store vandfald ligger ca. 25 kilometer fra Loei og danner grænsen til Laos . Vandfaldet stammer fra Maenam Huang og vandet styrter 30 meter ned og vandfaldet er cirka 40 meter bredt . Det er omgivet af en grøn jungle .
 
 
 
cirkler2
 
 
 
Oplevelser ved Mae Hong Son
 
Oplevelser ved Mae Hong Son
 
1Smukt tempel ved vejsiden på rute 210 vest mod Phu Ruea . Indgangen er lavet som en mund . Vi kunne ikke finde flere oplysninger om dette - men det ser meget spændende ud - så besøg det , hvis du er i området .
 
 
 
cirkler2
 
 
 
Oplevelser ved Mae Hong Son
 
Oplevelser ved Mae Hong Son
 
 
1Wat Pha Sorn Kaew er skjult væk højt inde i bjergene i det nordlige centrale Thailand og er et Dharma-tilbagetog for munke og buddhistiske tilhængere . Helligdommen på bjergtoppen med en forkyndelsessal , pagode og omgivende haver har er et fantastisk design , der udtrykker sin arkitektoniske ungdommelighed.
Stedets placering på Khao Kho blev valgt for sin naturlige skønhed for at inspirere til meditation . Mod bjergernes sindsro er stedets mest slående træk , selve det sne-hvide tempel , der repræsenterer de traditionelle fem Buddhaer, der besøgte Jorden . Buddhaerne indlejres sammen i meditationspositionen og ser ud over dalen. Hver er lidt større end den før, et moderne og forfriskende design med få antydninger af traditionel thailandsk arkitektur.
 
 
 
cirkler2
 
 
 
Oplevelser ved Mae Hong Son
 
 

Siden sidst opdateret marts 2021

 


ihpone  

Smilets land

                                                                                                                                                                                    

ris og ros            forside 2 Skriv en kommentar til os :

Klik her

På forhånd tak

 

med venlig hilsen2

 

   mail2

mail@poullarsen.net

Vi sælger ikke rejser

og vi laver ikke rejseforslag .

 

 

Visit2

Det rigtige udstyr4

KLIK OG KØB HER

14

 

trek 66 liter 458x458

meget stort udvalg4

 

 

 

 

                                                 

            

antal besog

0253044
I dagI dag16
I gårI går32
Denne månedDenne måned151
total for hele periodentotal for hele perioden253044
Dag med højest antal 02-25-2019 : 495
Antal gæster på siden lige nu 5
Gå til toppen