Forsidebilled Harzen

 

År 2020 var et lidt specielt år . Vi husker jo alle hvordan " coronaen " bredte sig over hele verdenen og satte en stopper for rigtig mange ting . Man kunne ikke bare bevæge sig frit over grænser og man kunne ikke handle i butikker , uden at bære mundbind o.s.v. Mundbind2 . Det var i " det hele taget " lidt træls " , som vi jo siger heroppe i " den nordlige ende af Danmark " . Men Lene og jeg havde nu besluttet at vi ikke vllle bure os inde og sidde og vente på at det hele blev normalt igen - så vi planlagde nogle ture i Danmark . Vi plejede jo at rejse til Thailand og vi nåede da også en tur til Thailand inden " coronaen " meldte sin ankomst , men vi plejede da også at have en tur til Thailand i løbet af sommeren - men det kunne vi så ikke dette år , så vi måtte altså bevæge os rundt i de områder der var åbne .

Jeg havde givet Lene et 2-dages ophold på " Hotel Des Nordens ved grænsen " i fødselsdagsgave og dette ophold byggede jeg så senere 4 dage på og planen var at de skulle afholdes i Harzen . Vi vil prøve at beskrive hele turen her og på det lille filmklip herunder kan du få " et lille indblik " i hvad der senere vil blive beskrevet under filmen .      

  

You must have the Adobe Flash Player installed to view this player.

Klik på pilen i billedet for at se filmklippet . Husk lyd på !!

 

 

 

20 juli

Lene og jeg var kørt hjemmefra Nordjylland sidst på formiddagen og havde et lille ophold undervejs , inden vi nåede grænsen - hvor vi ankom ved 14-tiden . Vi skulle jo nu være de første 2 dage på hotellet her ved grænsen ved Kruså .

Da vi ankom til hotellet var der også mange andre som havde fået samme ide som os - så der var lidt kø ved receptionen . Men vi fik omhyggeligt udfyldt nogle papirer ved skranken i receptionen . På bordet stod der et glas med " nye kuglepenne " og et med " brugte kuglepenne " skriv ... jo jo der var styr på corona-situationen her og selvfølgelig skulle man have mundbind på så længe man var i receptionen corona2

 

IMG 3569

 

Hotellet er et ældre hotel og det har ligget her sålænge jeg kan huske tilbage . Med til hotellet er der også et vandland - eller det er måske lige overdrevet lidt .... men der er en swimmingpool som er opvarmet og man kan bade i denne hele året rundt og det er faktisk ret sjovt at svømme rundt i denne , når der er vinter og sne ( det har vi tidligere prøvet  ) . Vi havde også adgang til denne pool på vores ophold her , men pga. coronaen var der mange restriktioner omkring dette at komme ind til poolen - så det droppede vi denne gang swim  .

 

IMG 3568

 

Vi fik udleveret nøglen til vores værelse og det lå i bygningen lige over for receptionen og der var parkering lige udenfor døren - så det kunne ikke være nemmere . På billedet kan du se værelset - og ja , det var egentlig OK . Vi skulle jo ikke opholde os ret meget der , planen var at vi skulle rundt og se noget i området .

 

IMG 3570

 

På værelset var der også et lille bord og der var kogekande og kaffebønner - så hvad mere kan man egentlig forlange . Lene er her i gang med at tjekke " hotellets regler " - det er jo rart lige at have styr på dette også 1 . 

 

IMG 3571

 

Og lad os da også lige kigge ind på badeværelset når vi nu er igang med at præsentere hotellet . Det hele var nu ganske flot og ikke noget at klage over .

 

IMG 3574

 

Jeg tror at de fleste af " vore læsere her " har været på et weekendophold på et eller andet tidspunkt og så ved I jo godt at der i teksten til opholdet altid står at " der er kaffe ved ankomsten " og det var ikke anderledes her . Vi kunne gå over i receptionen og få en kop kaffe - så det gjorde vi selvfølgelig .... og Lene fik the 454

 

IMG 3575

 

På vej tilbage til værelset kunne vi lige orientere os om hvad de bød på til aftensmad . Vi havde mad med i prisen på vores ophold . Tjeneren spurgte os lige om hvornår vi ville spise og vi valgte at spise klokken 19:00 . Han sagde så høfligt at der ville stå et bord ledigt til os klokken 19:00 og det var da heldigt , det ville ikke være nemt at klare os uden 1 .

 

IMG 3576

 

Ved hotellet har Fleggaard et lille supermarked og vi kiggede lige forbi dette efter kaffen . Lene gik ind og kiggede i butikken og jeg blev udenfor . Man skulle bære mundbind i butikken og jeg er ikke så meget venner med de der mundbind - så jeg blev bare udenfor . Jeg accepterer selvfølgelig at reglerne om mundbind skal overholdes - men når jeg få sådan èt på - dugger mine briller og jeg vil alligevel ikke kunne se ret meget i butikken - så jeg valgte altså at betragte det hele på afstand - her udefra .

 

IMG 3579

 

Klokken 19:00 gik vi over i restauranten for at spise aftensmad . Det var en fin menu og den blev serveret ved bordet . Mange gange er det ellers buffet ved disse ophold , men også her havde " coronaen " haft sin indflydelse - så maden blev serveret ved bordene . Tjeneren kom straks og spurgte om hvad vi ønskede at drikke og jeg tror nok at han forventede at vi nok købte en flaske vin - men det gjorde vi altså ikke . Det blev til en cola til Lene og et glas fadøl til mig , vi ville nemlig køre ind til Flensburg efter maden og så må man jo ikke drikke idiot .

Lad os lige kigge på menuen - som det fremgår af billedet her over - så var forretten tomatsuppe . 

 

IMG 3580

 

Og her ses hovedretten som var krydder-marineret svinefilèt og de smagte godt .

 

IMG 3583

 

og til dessert blev der serveret denne flotte ret som var " frugtsalat med is og flødeskum " . Alt i alt en flot menu - som vi kun kunne være tilfreds med . 

 

IMG 3586

 

Efter aftensmaden kørte vi ned til en af de større Fleggaard butikker . Det er den som de fleste " grænsehandlende " kører til når de skal handle ind . Vi ville bare lige kigge lidt - vi ville først handle når vi skulle tilbage til Danmark igen efter at have været i Harzen .   

 

cirkler2

 

21 juli

Så blev det den 21.juli 2020 og jeg var gået tidligt over i restauranten for at få morgenmad . Når vi er ude på tur , eller når vi er på ferie står jeg altid tidligt op og går til morgenmaden ret tidligt - i de fleste tilfælde er jeg der allerede når de åbner restauranten . Lene skælder mig nogen gange ud og siger til mig at det kun er fordi jeg vil være før alle de andre - som vi plejer at rejse sammen med . Men det passer altså ikke - for jeg gør det også når vi er alene to på tur . Jeg hygger mig med en kop kaffe og ser alle andre komme lidt efter lidt . Mange gange sidder jeg måske og redigerer lidt billeder og kigger lidt facebook og nyheder .

 

IMG 3587

 

Nå - men jeg havde hentet mig lidt morgenmad og sidder og studerer en brochure som fortæller lidt om området omkring hotellet . Jeg ville prøve at lave en tur til senere på dagen . Vi skal jo opleve noget når vi er her .

Cirka klokken 8:00 kom Lene også til morgenmmaden og vi kunne så " fortsætte sammen " 1 .

 

IMG 3589

 

Efter morgenmmaden kørte vi en tur ind til Flensburg hvor vi fandt en hyggelig gade . Der var meget at kigge på her og der var også mulighed for at handle lidt - hvis det var dèt vi ville .   

 

IMG 3591

 

Flensburg har nogle virkelig hyggelige små gader , og vi nød at gå rundt og kigge her . Vejret var egentlig fint - det var tørvejr og lunt .

 

IMG 3592

 

Vi kom forbi et lille " glaspusteri " hvor der var udstillet forskellige figurer - eller man kunne købe disse . Vi nøjes dog med at kigge .

 

IMG 3594

 

Igen en af de flotte " gyder " hvor der var fyldt op med planter .

 

IMG 3595

 

Her en lille " gyde " hvor man kunne sidde og nyde en kop kaffe . Det var begyndt at regne lidt - men der var en parasol som man kunne sidde under rain 

 

IMG 3597

 

Lene fandt en garnbutik hvor de " snakkede dansk " og så skulle der jo handles lidt . Faktisk er der mange butikker i Flensburg hvor de også snakker " dansk " ...... de har jo sikkert mange kunder der handler på begge sider af grænsen . 

 

IMG 3598

 

Flere hyggelige bygninger - det var efterhånden blevet middag og vi skulle finde et sted hvor vi kunne få lidt mad . Det skulle ikke være noget særligt , men et eller andet skulle vi vel have . 

 

IMG 3601

 

og til maden skulle jeg jo lige smage noget " tysk øl " .

 

IMG 3603

 

Og når man nu er i Tyskland - så må man da have en " curry-wurst mit pommes " . Det går man aldrig fejl af .

 

IMG 3605

 

Vi kommer senere til en gade hvor der hænger sko oppe i en snor - tværs over gaden . Det er anden gang vi ser dette her i Flensburg . Vi fandt aldrig ud af hvorfor .

 

IMG 3608

 

Vi er tilbage ved vores hotel igen og vi kigger ned mod grænsen her i Kruså . Pga. Coronaen bliver alle biler standset ved grænsen og tjelkket . 

 

IMG 3609

 

Og her menuen til aften , skal vi lige kigge nærmere på denne ?

 

IMG 3611

 

Her forretten som var Skinke-roulade . 

 

IMG 3612

 

og her hovedretten som var Kyllingebryst i dej - bagt med cherry tomat og " andet godt " .

 

IMG 3614

 

Desserten som var citron-fromage .

 

IMG 3613

 

Det var altsammen meget godt .

 

IMG 3616

 

Efter aftensmaden gik vi en tur ned til grænsen for at kigge lidt . Der var indført grænsekontrol pga coronaen . Man ville simpelthen se hvem der kom ind i Danmark .Da jeg tog billedet som du ser her - skabte det lidt panik . To af grænse-betjentene så at jeg tog billedet og de snakkede sammen og de gik også hen til de øvrige betjente og snakkede med dem - men der skete ikke mere 475 . Jeg slap med at det kun var Lene der skældte mig ud idiot2 .

 

cirkler2

 

22 juli

Vores ophold her på " Hotel Des Nordens " var slut og efter morgenmaden kørte vi sydover . Vi skulle videre til Harzen - men vi havde planlagt en overnatning undervejs , for ikke at køre de mange kilomter i èt stræk . Vi valgte at køre ad nogle små veje for at se lidt af Tyskland . Vores GPS i bilen var en stor hjælp her . 

 

IMG 3620

 

Undervejs var vi lige inde og få en kop kaffe og et stykke brød . Vi fandt denne plads , hvor man kunne " parkere fruen udenfor " , eller var det ikke sådan man skulle forstå det ? ...... Nåh , men hun kom selvfølgelig med indenfor .     

 

IMG 3622

 

Inde på spisestedet her skulle man udfylde en seddel med navn og adresse samt ankomst-tidspunkt og bord nummer . Disse oplysninger skulle bruges hvis det senere viste sig at der havde været en person i restauranten som havde corona . Så kunne man advare dem der havde været der på samme tidspunkt .... og det giver vel god mening 475 ?

 

IMG 3651

 

Senere på dagen kommer vi frem til vores hotel i Lüneburg . Vi ville tage en overnatning her inden vi kørte videre mod Harzen dagen efter .

 

IMG 3641

 

Vi får dette værelse på hotellet og det var fint . Det eneste problem ved dette hotel var , at der var ikke nogen parkering til hotellet . Man skulle parkere på en plads , hvor man skulle betale for at holde ..... og det synes jeg ikke er OK når man lejer et hotelværelse og betaler for dette , men det ved vi så til en anden gang money  .

 

IMG 3624

 

Efter at vi var tjekket ind på hotellet går vi ned i byen for at finde et sted hvor vi kunne spise frokost . Vi finder et pizzeria hvor vi spiser . Jeg bestiller denne pizza og den var bare kæmpestor . Det var da godt at vi ikke begge skulle have pizza , for så kunne vi da ikke sidde ved samme bord 26.

 

IMG 3627

 

Efter frokosten går vi en tur i byen og kigger på forskellige seværdigheder .

 

IMG 3628

 

Vi kommer forbi dette torv i byen .

 

IMG 3631

 

Vi besøger denne kirke som hedder " St. Johanniskirche " . Der var faktisk meget at se på inde i kirken .

 

IMG 3642

 

Til aften ville vi gå ned i midtbyen for at spise og der er lidt problemer med at finde vej . " Fra Larsen " studerer kortet og prøver at finde ud af hvor vi er , men tror at hun har styr på det  158  !! 

 

IMG 3643

 

Vi finder frem til denne hyggelige gade - her måtte vi da kunne finde et spisested .

 

IMG 3646

 

Med lad os lige starte med noget mørkt tysk øl .

 

IMG 3648

 

Og vi fandt dette hyggelige sted hvor vi spiste aftensmad - Lene fik denne suppe .

 

IMG 3650

 

Og jeg fik denne menu .... Restauranten tog ikke imod kreditkort og det havde vi ikke fået at vide før vi spiste , så da vi skulle betale måtte jeg jagte rundt i gaden for at finde en hæveautomat , hvor jeg bkunne hæve nogle Euro . Restauranten beholdt Lene som pant indtil jeg kom tilbage med " rigtige penge " police

 

cirkler2

 

23 juli

Det er den 23. juli 2020 og vi skal videre mod Harzen . Men inden vi forlader Lüneburg , skal vi lige forbi en kæmpe sluse . Jeg fik et tip fra nogle venner hjemmefra og det så spændende ud , så vi ville køre denne vej . Vi plottede adressen ind på vores GPS og kørte efter denne , for vi anede ikke hvor den lå .

 

IMG 3653

 

Vi er her kommet til slusen ( Schiffsbewerk Scharnebeck ) og jeg tror at det lille filmklip herunder bedst fortæller om denne fantastiske oplevelse .

 

You must have the Adobe Flash Player installed to view this player.

Klik på pilen i billedet og skru op for lyden !!

 

 

IMG 3693

 

Vi ankom til vores hotel i Harzen præcis klokken 15:00 . Hotellet lå oppe i bjergene . Navnet på hotellet er : Carea Residenz Hotel Harzhöhe . Hotellet var mega stort og var vel nok et typisk " kørselv ferie hotel " hvor der kommer mange gæster . Hotellet var pænt og rimelig i kvallitet - men ikke noget helt vildt særligt .

 

IMG 3692

 

I receptionen fik vi udleveret nøglerne til vores værelser og gik straks op for at " flytte ind . 

 

IMG 3691

 

Da vi kommer op på vores værelse kan vi se at dette ikke er rengjort efter de sidste gæster der har været der . Vi går straks tilbage til receptionen og klager over dette . Vi får besked på at der nok vil gå cirka 2 timer inden de kan have værelset klar og i første omgang accepterer vi dette og sætter os i receptionen .

Men kort tid efter tænker jeg : " nej fandme nej - vi er kørt mange kilometer og i vores bookingbrev står der at værelset vil være klar senest klokken 15:00 . Jeg går op til receptionen og taler med " store bogstaver " og det forstod de godt . Utroligt så mange " tyske gloser " man kan huske fra skolen når man står i sådan en situation 1 .

De sender omgående personale op på værelset og klarer dette og vi går kort tid efter igen på værelset .

 

IMG 3695

 

Vi gik en tur i området og kiggede os lidt om - der var en svævebane som dog ikke var i brug på det tidspunkt hvor vi var der .

 

IMG 3696

 

Vi fik lige en is på denne gåtur .

 

 

IMG 3689

 

Hotelopholdet var med " All inclusive " og her kigger vi lige på menukortet . Aftensmaden blev serveret i to hold af hensyn til coronaen - sådan at man ikke var for mange i restauranten samtidig - det fungerede nu meget godt . Efter aftensmaden satte vi os med en øl / vand i receptionen inden vi gik tilbage til værelset .

 

cirkler2

 

24 juli

Dagen i dag - den 24 juli 2020 valgte vi at køre en tur i området efter at vi havde spist morgenmad . Som jeg tidligere har skrevet så var opholdet med " all Inclusive " - men det var ikke nemt at benytte sig af dette i middagsstunden - da vi sikkert ville være langt væk fra hotellet . Vi ville i første omgang køre til Godslar , hvor vi ville gå en tur i byen og så måtte vi se hvad vi så ville derefter .

 

IMG 3701

 

Her vi ankommet til byen Goslar og vi går rundt i byen og kigger . Der er mange flotte huse her .

 

IMG 3702

 

Fra Goslar

 

IMG 3707

 

Butik med glaskunst i Goslar .

 

IMG 3709

 

Fra Goslar

 

IMG 3710

 

Fra Goslar

 

IMG 3711

 

Det var blevet middag og vi fandt et lille sted på torvet hvor vi kunne sætte os og få lidt mad .

 

IMG 3712

 

Og det blev " en tysk Currywurst " med kartoffelsalat , og det var nu slet ikke så tosset 158 .  

 

IMG 3719

 

Goslar er en rigtig hygelig by og der er mange flotte gader og hyggelige kroge .

 

IMG 3722

 

Fra Goslar

 

IMG 3729

 

Fra Goslar kørte vi videre mod en hængebro som vi ville se . Vi stoppede lige her ved disse træer . Meget store dele af skovene i Harzen er visne . De er blevet angrebet af barkbiller og det ser meget trist ud når man kigger ud over skovene .

 

IMG 3733

 

Her står vi ved hængebroen som er meget lang .

 

IMG 3740

 

Heldigvis var hængebroen lukket - fristes man til at sige - for ellers havde jeg nok skulle prøve at gå over denne og den ville helt sikkert gynge lidt .

 

cirkler2

 

25 juli

Så blev der lørdag den 25. juli 2020 . I dag ville vi tage med toget til Bloksbjerg . Vi havde læst om denne tur - så det ville vi da opleve . Men først skulle vi køre et stykke vej . Toget afgik fra byen Wernigerode . Undervejs med toget skulle der være en fantastisk udsigt ud over Nationalpark Hochharz . Toget gør holdt i Drei Annen Hohne og kan kombineres med en tur med Brocken-banen , hvilket vi dog ikke havde planlagt . 

 

IMG 3780

 

Ha ha - vi havde squ ikke nogen ide om hvad turen ville koste . Vi gik - efter ankomsten til byen - bare ind på billetkontoret og sagde : " 2 billetter til toget " . Damen ved skranken sagde et eller andet på tysk , som jeg ikke lige hørte og så pegede hun på Visakort terminalen og jeg satte kortet i og trykkede koden . Først da jeg fik billetterne kunne jeg se at de kostede 47 Euro pr. stk - hvilket vel svarer til ca 350,00 danske kroner . Lene så lidt stram ud i masken - men tøede dog op igen da jeg sagde at jeg betalte for turen tjen penge

 

IMG 3746

 

Udenfor på perronen var toget ankommet og vi steg ombord i dette .  

 

IMG 3760

 

Der var faktisk mange med på turen og mens vi kørte op 158skulle alle i vognen have mundbind på men sådan var det jo Mundbind2.

 

IMG 3758

 

Toget kæmpede sig op af bjerget for fuld damp . Undervejs var der mange turister der tog billeder af toget når det kom kørende . Vi kunne også her på turen opleve de visne træer i skovene som vi kørte igennem . Men det var en flot tur .  

 

IMG 3761

 

Efter en køretur på cirka halvanden time ankommer vi til toppen . På de sidste 19 kilometer skal toget " hæve sig " 600 meter opad , så den bid alene varer næsten en time . Men det var hele turen værd .

 

IMG 3769

 

Vi er på toppen ved Bloksbjerg - det som tyskerne kalder " BROCKEN " .      

 

IMG 3772

 

Der var en fin udsigt heroppe . 

 

IMG 3784

 

Så går turen ned igen .

 

IMG 3793

 

Igen på turen ned ser vi de visne skove - et lidt trisk syn . 

 

IMG 3795

 

Igen er der turister langs skinnerne der ville fotografere toget . 

 

IMG 3805

 

Det var virkelig en oplevelse at køre med toget og undervejs var der en flot udsigt .  Herunder har vi lige sammensat 1 minuts film der giver et indtryk af hvad vi oplevede .   

 

 

You must have the Adobe Flash Player installed to view this player.

Tryk på pilen i billedet og skru op for lyden !!

 

IMG 3814

 

Turen varede egentlig lidt længere end vi havde regnet med , men nu var vi nede igen og var sultne . Vi gik lidt væk fra stationen i byen og fandt et lille sted hvor vi satte os udenfor .

 

IMG 3815

 

Og her er menuen til middag .

 

IMG 3816

 

På vej tilbage til vores bil kom vi lige forbi dette slot som så vældig spændende ud . Vi var blevet enige om at vi ville køre videre til byen " Goslar " hvor vi ville spise aftensmad . Der var lige et stykke vej at køre .

 

IMG 3821

 

Vi fandt et hyggeligt sted i Goslar hvor vi spiste aftensmad .

 

IMG 3822

 

Og her er så vores aftensmad .

 

IMG 3825

 

Vi slutter dagen med en is-dessert - stadig på torvet i Goslar .

 

cirkler2

 

26 juli

Dagen var kommet hvor vi skulle vende næsen hjem mod Danmark igen . Jeg havde læst på nettet at VW havde en bilfabrik i Lüneburg og at man kunne komme ind og se noget af denne . Det kunne jeg faktisk godt tænke mig - så vi tastede denne adresse ind på vores GPS da vi forlod hotellet i Harzen og kørte mod dette punkt.

 

IMG 3838

 

Da vi nærmede os VW fabrikken i Lüneburg kunne vi se disse tårne hvor i der stod nye biler til afhentning .

 

IMG 3826

 

 

Vi fandt en parkeringsplads og gik over mod en stor hal hvor det så ud til at vi kunne komme indenfor .

 

IMG 3827

 

Inde i velkomsthallen her stod der nogle bud på " fremtidens biler " .

 

IMG 3830

 

Fremtidens bil ???

Det havde helt sikkert været spændende at komme ind og se - men vi skulle tage et valg . Ville vi ind og se " hele herligheden her " kunne vi ikke nå hjem i dag og måtte tage en overnatning mere i Tyskland - og det ville vi ikke , så vi droppede besøget her og kørte mod grænsen i Kruså - hvor vi lige ville handle inden vi kørte til Nordjylland .

 

IMG 3844

 

Vi er her kommet til Otto Duborg ved grænsen til Danmark og der bliver lige handlet liudt inden vi fortsatte turen helt hjem .

 

Turen er slut .

 

cirkler2 ihpone  

Smilets land

                                                                                                                                                                                    

ris og ros            forside 2 Skriv en kommentar til os :

Klik her

På forhånd tak

 

med venlig hilsen2

 

   mail2

mail@poullarsen.net

Vi sælger ikke rejser

og vi laver ikke rejseforslag .

 

 

Visit2

Det rigtige udstyr4

KLIK OG KØB HER

14

 

trek 66 liter 458x458

meget stort udvalg4

 

 

 

 

                                                 

            

antal besog

0249430
I dagI dag0
I gårI går82
Denne månedDenne måned82
total for hele periodentotal for hele perioden249430
Dag med højest antal 02-25-2019 : 495
Antal gæster på siden lige nu 5
Gå til toppen