Overskrift til midt

 

 

 

Herunder kan du se hvilke National Parker der ligger i det centrale Thailand. Efter listen herunder , vil der kommet nogle billeder + en beskrivelse af de National Parker som er vist i skemaet .

Held og lykke med læsningen

  473

 

Midt Thailand

Liste med National Parker i Midt Thailand

 

 

midt thailand 1Kort over Parkerne som er vist i listen ovenover

 

 

Det var en liste og et oversigts-kort med National Parkerne i Det Centrale Thailand. Parkerne som er nævnt på listen øverst - kan du efterfølgende finde på kortet lige under. Vi har mærket de forskellige parker op på kortet.  Numrene er tilfældig valgt.  Nu vil vi så herunder beskrive hver enkelt park med billeder og tekst samt nummer.Vi starter med Park nummer " 1 " og så kører vi bare derud af.

Vi bringer de oplysninger vi har kunnet finde om de enkelte parker og derfor kan mængden af oplysninger være forskellig fra Park til Park. De fleste oplysninger er indhentet på nettet og oversat fra engelsk + derefter omskrevet til det "sprog" vi bruger på de andre sider på hjemmesiden. Skulle der være en stavefejl/oversætnings fejl et par steder, så prøv om du kan leve med dette. Jeg har gjort mit bedste. Jeg har jo kun gået i den "stråtækte skole" 456

 

 

tmp627631509884370945cow 23 2147510570
Flere steder vil du møde ordene : "Mu Ko" og det er altså ikke en ko, men disse to ord betyder på Thailandsk "en klynge af Ø`er" og det er hovedsageligt i overskrifterne for Marine Parkerne du vil se disse ord anvendt - så vèd du det !!

Noget andet som du også vil støde på når du læser siden her - er at vi ikke har oversat "dyre-navnene" og navne på koraller. ordbog 300x300Vi forsøgte, men der kom noget værre noget ud af det, så vi besluttede ikke at oversætte disse navne. Nogen steder ville det selvfølgelig have været i orden - men sådan blev altså det ikke ..... så en haj er altså "a shark" og en elefant er "an elephant" og en koral der hedder "Brain Coral" er ikke oversat til noget med en "hjerne coral" o.s.v.

elefant
Vi bringer nogle billeder af dyr fra parkerne - under de forskellige afsnit  - men vi kan naturligvis ikke vise billeder af alle de dyr der lever i parkerne. Du kan under afsnittet "Dyr i National Parkerne" i menuen - se alle de dyr vi har kunnet finde frem til og som lever i de parker, vi har nævnt .  

Nu er du advaret og lad os så komme igang med at læse ......

18

 

 

 

Forside billede

National Park Sai Yok

 

01  Sai Yok

 

Om Parken

Parken dækker omkring 958 km² i Sai Yok District of Kanchanaburi Province. 100 km nordvest for Kanchanaburi City, er Sai Yok National Park en del af Western Forex Complex, der dækker 18.730 km² og omfatter 19 beskyttede steder mellem Myanmar og Thailand. Parken er en populær destination for lokale og udenlandske turister og den er især kendt for sine vandfald, grotter, historiske steder og rafting huse langs floden Kwai.

De bjergrige områder af parken er dækket af deciduous og dry evergreen forest, hovedsagelig blandet med bamboo. De nedre områder langs Kwae-floden er teak forest, der blev ryddet under japansk besættelse af Thailand, men senere genplantet i 1954. Det højeste punkt i parken er 1.328 meter højt og ligger ved grænsen til Myanmar.

 

Vildt livet

De pattedyrarter, der findes i parken, omfatter elephant, gibbon, macaque species, Malayan porcupine, slow loris, serow, barking deer, sambar deer, mange flere. Der kan også være en mindre tigerpopulation i parken. Der er to pattedyrarter i Thailand som hævdes at være verdens mindste. En af dem er en sjælden art af en flagermus, der hedder "kitti's hog-nosed bat lifespan" (Craseonycteris thonglongyai). Kitis hog nosed Den kan findes i en kalkstens-grotte i bekvem gå afstand fra besøgscenteret i Sai Yok. Den er opkaldt efter Kitti Thonglongya, der fandt den første gang i 1973. Disse flagermus vejer omkring 2 gram, har 2,5-3 cm kropslængde og op til 10 cm vingespids. En anden helt unik og interessant art der findes i parken, er en farverig dronningskrabbe (oversat fra Thai Poo Rachinee) arter i rød, hvid og blå. Det blev opdaget i 1983.queen crab snow crab Chancerne for at se nogle af de interessante dyr omkring besøgscenterområdet er dog ret sjældne, fordi området er ret kommercialiseret. Water monitors og barking deer er de eneste interessante dyr, der kan ses langs floden med lidt held. De fleste af de interessante dyr holder til mere fjerntliggende områder langs grænsen til Myanmar.

  

Besøgende

 

Besøgscenterområdet findes i nordøstkanten af ​​parken, 19 km nord for Hellfire Pass. Indgangsbilletten koster 300 THB for voksne og 200 THB for børn. Attraktionerne omkring besøgscenteret er ikke så imponerende, kun mindre vandfald og mindre grotter. Men mens mange af de store og populære nationalparker i Thailand kræver vejledninger for at gå på de fleste stier, så har Sai Yok National Park et par velholdte stier med klare skilte , som de besøgende så får lov til at gå på egen hånd efter. En af de anbefalede aktiviteter er et besøg på Dao Daung Cave , Da duang Cave der er tilgængelig med longtail boat kun 6 km mod nord langs floden og derefter en vandretur 1,5 km op ad et bjerg. Der er bungalows og Raft-houses i parken, og så er der telte til udlejning på besøgscenteret .

Få korte stier fører til forskellige attraktioner og historiske steder. Parken har tre årstider: Regntiden er maj til oktober, det er her vandfaldene er mest imponerende, og skovene er frodige. Den kolde sæson er november til februar med tung tåge og "koldt" vejr. December til februar er årets tørreste tid, vandniveauerne i floder og vandfald er stadig gode. Den varme sæson er marts til maj , med mindre og med meget klarere vand i vandfaldene. Den årlige gennemsnitstemperatur er omkring 15-30 ° C. Som i mange andre populære parker, så er Sai Yok National Park meget besøgt i weekender og på andre helligdage.

 

Seværdigheder omkring Sai Yok Campingplads og Besøgscenter

Besøgscentret ligger 100 km nordvest for Kanchanaburi, 19 km nord for Hellfire Pass og 3 km fra motorvejen 323, ved siden af ​​Kwae Noi-floden. Besøgscenteret har campingplads, bungalows, private raft-houses, sai yok view raftrigtig mange madboder, restauranter, flydende restauranter og mange andre attraktioner, der er let tilgængelige med kort vandreture. Bungalows er kun tilgængelige for booking via DNP hjemmeside. Mens nogle bungalows er få hundrede meter væk fra besøgscentret, så er en gruppe bungalows et par kilometer væk, så se på DNPs hjemmeside hvilke bungalows du evt. ønsker at bestille. Der er få private husbåde langs floden med en lidt bedre kvalitet og en bedre udsigt end bungalows. Campingpladsen er rummelig, telt og tilbehør til leje på besøgscenteret fra 270 Baht om dagen. Det koster 30 Baht om dagen at bruge dit eget telt på campingpladsen. Der er få kortere stier op til 2 km omkring besøgscentrets område, der fører til grotter, rester af "Death Railway Bridge" , floder med viewpoints og vandfald. Der udleveres ingen kort til at gå de korte stier.

 

kwae noi river 2

Kwai Noi River

 

 

Kwae Noi River er en biflod flod til floden River Kwai, som den vigtigste flod, der løber gennem nationalparken i den østlige ende af parken. Der er flere rafthouses langs floden med god udsigt over parken. Disse rafthouses er en af de populære attraktioner i Kanchanaburi-provinsen. Det er muligt at hyre en longtail boat til omkring 400 Baht per halve time - for en tur langs floden.

 

 

Sai Yok Yai

Sai Yok Yai Waterfall

 

 

To mindre vandfald, der strømmer ind i Kwae Noi-floden fra tributiry-strømme er Sai Yok Yai som ligger lige ved siden af ​​hængebroen nær besøgs centerområdet og Sai Yok Lek der ligger 300 meter længere nede ad vandstrømmen. Der er viewpoints på den modsatte side af hvert vandfald med relativ god udsigt over dem, begge er tilgængelige ved en kort gåtur på den anden side af hængebroen. Vandstrømmen er bedst i regntiden fra juni til juli og fremad. Begge vandfald er smukke, men skønheden og størrelsen af ​​dem er for overdrevne på forskellige websteder på nettet, hvilket forårsager, at nogle udenlandske turister der besøger parken bliver skuffede.

 

Sai Yok Noi Waterfall

Sai Yok Noi Waterfall

 

 

Dette "kalkstens" vandfald ligger lige uden for nationalparkens grænse, kun få kilometer nord for Nam Tok jernbanestation (Nam tok i thailandsk betyder vandfald), som er slut station på den historiske "Death Railway" linje. Vandet udspringer fra en kilde og strømmer gennem skoven og kaster sig ned over over kalkstensklipperne. Det er meget højere end Sai Yok Yai og Sai Tok Lek vandfaldene, men med mindre vand og uden tvivl mere turistvenlig og smukkere. Den bedste tid på året til at besøge vandfaldene er i regntiden fra juni / juli og fremefter. Vandstrømmen vil være mindre i tørsæsonen, men stadig værd at besøge. Der er regelmæssig busforbindelse fra Kanchanaburi fra kl. 06.45 til kl. 18.00. Turen tager cirka 2 timer. Det er også muligt at tage tog fra Kanchanaburi til 17 Baht kl 6:11, 11:00 og 16:37, og vende tilbage kl. 5:25 1:00 og 3:15. Der er masser af restauranter og butikker langs vejen.

 

Grotter

Saio Yok National Park har mange grotter, i umiddelbar nærliggende afstand fra besøgscenteret er der 4 mindre grotter. Husk at have en lommelygte med dig når du skal besøge grotterne.

 

Dao Wadung Cave

En 100 meter dyb grotte opdaget i 1972, som er tilgængelig med longtail boat 6 km nord fra besøgscentret langs floden og og derefter vandre 1,5 km op ad bjerg på vestsiden. Denne grotte har 8 kamre bestående af rock- , stalagmit- og stalaktitformationer. Flagermus ses strømme ud af denne grotte før solnedgang under regnfulde og kolde årstider.

 

Kang Kao Cave

Denne grotte er tilgængelig med kort gåtur ad en 2 km lang sti fra besøgscenterområdet. Dette er grotten, hvor en af ​​verdens mindste pattedyrarter, den meget sjældne "Kittis hog-nosed bat" findes . Denne flagermus art, der vejer omkring 2 gram, har en kropslængde omkring 2,5-3 cm og en vingeflade på op til 10 cm. Stien til denne grotte passerer også forbi "Death Railway Bridge"

 

Wang Badan Cave

En lille to etagers grotte, beliggende 500 meter dybt inde i Erawan National Park, tilgængelig fra Sai Yok Noi vandfaldets område. Der er et klart tegn på retningen på et skilt bag vandfaldet, stien er 3 km lang. Det øverste niveau har kamre med smukke stalagmitter og stalaktitter. Der er en vandstrøm, der løber gennem det sidste kammer.

 

Lawa Cave

Lawa Cave

 

Lawa Cave en af de mere imponerende grotter i nationalparken, og 500 meter dyb med lille indgang, men med store kamre, der indeholder store stalaktitter og stalagmitter. Denne grotte er på den vestlige side af floden og let tilgængelig fra et nærliggende husbåd eller med longtail boat fra andre rafthouses langs floden. For at komme der med bi , skal man over en bro i nærheden af ​​banegården 20 km syd og derefter følge skiltene.

 

 

Næste park

 

 

 

forsidebillede

National Park Pra Buddha Chai

 

02  Pra Buddha Chai

 

map2

 

1 = Headquarters
        2 = Sam Lun waterfall
      3 = Poh Hin waterfall
               4 = Tone Rak Sai waterfall
         5 = Phra Buddha Chai

 

Parken på 44,6 kvadratkilometer og ligger i Keng Koi, Nong Ke, Vihan Dang og Moeng distrikterne i Saraburi-provinsen. Parken indeholder flere bjerge adskilt fra hinanden af ​​dale.

Det højeste punkt er Khao Crock, der ligger 329 meter over havets overflade.

Du kan få et fugleperspektiv af Saraburi by fra toppen af et af bjergene. Disse bjerge leverer det meste af vandet til de mange vandfald og vandløb, og leverer også mad til mange af dyrene i området.

De varmeste måneder er februar til april, regnperioden er i maj til september, og resten er tør og kølig . Parken har et par bungalows til indkvartering , og der kan bookes gennem Bangkok Royal Forestry`s afdeling.

449

 

Det var ikke så meget vi kunne finde om denne park - men lidt har vel også ret ?

 

 

Næste park

 

 

 

phu toei spider

National Park Phu Toei

 

03  Pra Toei

 

Denne Park ligger virkelig langt væk fra den slagne vej og har næsten glemt sig selv i sin egen Suphanburi-provins, men Phu Toei er alligevel fuld af smuk natur og med landsbyer beboet af indfødte.

 

Historie

Området blev udnævnt til nationalpark den 30. september 1987.

 

Geografi

Phu Teoi består af en bjergkæde. Omkring bjergkæden er en skov som er kilden til mange af de vandløb, der strømmer til Kraseao Dam i Suphanburi provinsen.

 

Klima

Med undtagelse af kold vinter er vejret i dette område ret varmt og har tungt silende regn året rundt,  især fra august til oktober.

 

Flora og fauna

Skoven i dette område består af naturlig natural pine forest, tropical rain forest, mixed forestog deciduous forest mixed forest. De værdifulde planter i dette område er dipterocarpacear, ironwood, Burmese ebony, Pinus merkusii Jungh og mange slags bamboo. Takket være det rigelige udbud af vand og mad i dette frugtbare område, er dyrelivet rigeligt med bl.a. - barking deer, gibbon, bear, porcupine, wild boar, monkey og snakes såsom king cobra og cobra.
 

Seværdigheder

Naki Meenoi Hoyraya og Paryai Cave - som er beliggende nær parkens hovedkvarter. Grotten har smukke stalagmitter og stalaktitter. Grotten er i Tuti Mountain , som har været levested for vilde dyr som bear, king cobra, porcupine, wolf, wild boar, og en række bats. 

Parayai (Big Cliff) - omkring to kilometer fra hovedkvarteret Paryai er en høj klippe af Tuti Mountain. Bjerget indeholder også Yoyraya Cave med stalagmitter og stalaktitter, der glitrer på sollys.

Pine skoven (Pinus merkusii Jungh Forest) - ligger 7 km fra Parkhid landsbyen og hovedkvarteret og man passerer  "Lauda-Shrine"  - et fly af type Airbus styrtede den 26. maj 1991 ned her - med 223 passagerer ombord .

Her er der Pine skov (Pinus merkusii Jungh Forest) , som har 1376 stk af 200-300 årige "Pinus merkusii Jungh" træer.

Pookarting Waterfall - vandfaldet ligger i Klongleklai landsby. Den lateritiske vej fra Danchang-distriktet udenfor parken til Pookarting-vandfaldet blev bygget i overensstemmelse med Hans Majestæt King Bhumipol Adulyadejs ønske.

Tafernkli Vaterfall - ved hjælp af en vej fra Tungmakok landsby til Parpark landsby, forbi Pookrating Waterfall og derefter til venstre til Tafernkli landsby, kan man komme til en gammel Karen Village , tæt på Huai Kha Kaeng Wildlife Sanctuary.

 

 

 

Huai Kha Khaend

Huai Kha Kaeng Wildlife Sanctuary

 

 

 

 

4031842 Karen Village 0

Old Karan village

 

 

Vandfaldet her er ikke langt fra landsbyen, og har vand hele året rundt. Fra vandfaldet kan de man se Tewada mountain Peak som med sit højeste punkt er 1123 meter over havets overflade.

 

Faciliteter

Hovedkvarter - indkvartering , besøgscenter, parkering

Indkvartering

Parken har en campingplads. Telte og soveposer kan lejes på stedet.

 

 

Næste park

 

 

 

forside billede

National Park Pang Sida

 

04  Pang Sida

 

pang side map 

 

Med omkring 844 km² i Sa Kaeo-provinsen blev Pang Sida udnævnt som nationalpark i 1982. Nationalparken ligger i skovkomplekset Dong Phayayen-Khao Yai, et verdensarvs sted, der er erklæret af UNESCO, og dækker 5 beskyttede områder fra Khao Yai til Cambodjas grænse . De øvrige beskyttede områder er : Khao Yai National Park, Thap Lan National Park, Ta Phraya National Park og Dong Yai Wildlife Sanctuary.

Parken omfatter moist evergreen forest, dry evergreen forest, deciduous dipterocarp, mixed deciduous forest, hill evergreen forest.

Pang Sida National Park er et populært rejsemål, hvor man kan se vandfald, sommerfugle og fugle. Hovedattraktioner i parken ligger 22 km nord for Sa Kaew nord - fra hovedkvarteret. Der er to campingpladser, en lille restaurant, bungalows, stier og vandfald langs denne vej. For gæster, der ønsker at campere, er der telte og tilbehør til leje fra hovedkvarteret. Der er også mange nemme, moderate og udfordrende stier i parken, og vandrere kan nemt tilbringe en uge her for at nå de fleste af disse stier.

400 forskellige arter af sommerfugle er blevet talt i parken. Sommerfuglene kan ses få steder, hvor de samles i hundredvis/tusindvis på våd grund ved de nærliggende mineralrige vandpytter og vandstrømme i visse årstider. 

 

 

butterflies 800x600 Sommerfugle samles i tusindvis

 

 

Parken og Sa Kaeo-provinsen har i fællesskab en årlig tre måneder lang "butteryfly watching festival"  fra maj til juli, hvilket er den bedste tid til at se sommerfuglene.

 

 

 

butterflies 3 800x600

 

 

I årenes løb led Pang Sida National Park af ulovlig skovhuggeri. I et tilfælde blev 30 personer taget i skoven og arresteret. Hovedmålene for skovhuggerne er Siamesisk Rosewood der er klassificeret som sårbar (VU) på "IUCN Red List". I Kina bliver disse træer solgt til $ 95.000 pr. Kubikmeter (2013 pris). For nylig er antallet af patruljer øget, hvilket har givet flere anholdelser.

Fugle, pattedyr, reptil og andre arter, der findes i parken, er mere eller mindre ens i hele Dong Phayayen-Khao Yai Forest Complex. Nogle pattedyr der ses i Pang Sida, er tiger, elephant, gaur, wild dog, deer og mainland serow. Eared pitta, siamese fireback, banded kingfisher, oriental pied hornbill og dusky broadbill er få af de fugle der er set i parken. 

 

 

 

bengal monitor 800x600

Bengal monitor

 

 

 

black naped monarch couple nest 800x600

Black-naped monarch

 

 

 

muntjac 800x600

Muntiacus muntjak

 

 

Som et nyt introduktions-program, der blev indført af Royal Thai Forest Service og Crocodile Management Association i Thailand, blev 20 siamesiske krokodiller udsat i parken 2005 og 2006, og der er planer om at sætte flere ud. Siamesiske krokodiller er kritisk truede (CR) arter i henhold til "IUCN Red List" og det globale antal anslås til at være få tusinde styk. Der er også en betydelig population af tigre i nationalparken, de seneste kamerafælder afslører et øget antal tigre indenfor skovkomplekset.

 

 

 

1200px Siamese Crocodiles

Siamese crocodiles

 

 

Google Maps og forskellige kort over nationalparken - viser hovedvejen nord fra hovedkvarteret, der strækker sig langt længere nordpå til Khon Buri, og det det er ikke tilfældet. Vejen slutter kort efter en parkeringsplads ved siden af ​​viewpoint ved 25 km stenen. Det er dog muligt at vandre til fods efter dette punkt.

 

Der er få bungalows i parken, der er tilgængelige for booking på DNP`s hjemmeside . Alle bungalows har 3 soveværelser, 2 badeværelser og senge til 6 personer, og koster 1200 THB/nat (juni 2015 pris). Der er også campingpladser ved siden af ​​HQ og længere mod nord. For besøgende, der ønsker at lave ture fra nærliggende feriesteder, anbefales Areeya Resort 9 km fra indgangen. Den hollandske ejer af dette Resort taler engelsk godt, og de kan arrangere afhentning fra nærliggende Sa Kaeo til deres Resort for 300 THB (for 2 til 3 personer) og de kan arrangere køretøj og guide til parken. Deres øvrige muligheder er: Bungalows med air-condition, gratis WiFi for 450 - 600 THB pr. Nat og "standard værelser"  med ventilator til 100 - 150 THB pr. person pr. nat.

Adgangsbilletter til parken er er 200 THB for udlændinge (børn 100 THB) .

Attraktioner i Pang Sida

Hovedkvarteret og det første kontrolpunkt ligger 22 km nord for Sa Kaew. Kontrolpunktet er markeret som km-nul, som er referencepunktet til andre attraktioner på hovedvejen til nord. Der er et besøgscenter, en mindre restaurant, basis faciliteter og en campingplads i HQ-området. Der er telte og tilbehør til leje samt få bungalows.

 

Pang Sida Waterfall

Dette 10 meter høje vandfald er let tilgængelig med kort afstand fra hovedvejen - 1,7km nord for hovedkvarteret. Det har vand hele året rundt, men som de fleste vandfald, er det altid bedst at besøge i regntiden.

 

 

 

Pang Sida waterfall Yai 1

Pang Sida Waterfall

 

 

 

Huai Nam Yen Campingplads

Navngivet af det nærliggende vandfald ligger denne campingplads 18,5 km nord for hovedkvarteret ved siden af ​​Huai Nam Yen Ranger Station .

 

Namtok Pha Takien Waterfall

Tilgængelig ad en 2,4 km lang sti fra Pang Sida Vandfald. Strømmen er ganske tør i de tørre årstider og mindre vand i den kolde årstid, det er i et af ​​de vandløb , der fodrer Pang Sida Vandfald. Stien fortsætter endnu et par kilometer forbi vandfaldet, indtil man kommer til en flod af flere vandløb, mod slutningen af ​​dette - bliver det sværere st følge stien.

 

Huai Nam Yen Waterfall

Dette vandfald er tilgængelig ad en næsten 2 km lang cirkelsti fra Huai Nam Yen Camp Site. Stien er let at vandre på og tager en time at afslutte. Stien opdeles og fortsætter yderligere i to retninger fra vandfald til vandrere, der ønsker at tilbringe mere tid med vandreture. Man fortsætter lidt vest og den anden nordover krydser hovedvejen, en alternativ måde at komme tilbage til campingpladsen.

 

Thap Sung Waterfall

Dette vandfald er tilgængeligt ad en 2 km lang sti, der starter 21 km nord for hovedkvarter og 2,4 km nord fra 2. campingplads (Huai Nam Yen Campingplads) . Stien fortsætter endnu et par km og deler sig i to retninger, der fører til Tharn PlaPlueng Vandfald og Tham Khang Khao Vandfald. Desværre er der ingen klare skilte til at holde vandrerne på rette spor på disse to stier og vandrere finder det svært at skelne det fra dyrespor .

 

Thap Thewa Waterfall

Dette vandfald ligger 14 km øst fra hovedkvarteret, tilgængeligt ad en 3 km sti nær Chong Klam Bon Reservoir og Ranger Station.

 

 

 

thep tewa waterfall

Thap Thewa Waterfall

 

 

Næste park

 

 

 

Namtok Phlio National Park Cover 1200x644

National Park Nam Tok Phlio

 

05  Nam Tok Phlio

 

Namtok Phlio National Park er en nationalpark i Chanthaburi-provinsen i Thailand. Parken indeholder vandfald og skove, og parken også stedet for en stupa og chedi fra regimet af kong Rama V. just lovelyPå billedet ses den klokkeformede chedi nær fossen, som blev bygget af kong Rama V for at markere stedet hvor han og dronningen mødtes første gang.

 

Geografi

Namtok Phlio National Park er beliggende syd for Chanthaburi by - i Mueang, Laem Sing, i Khlung og Makham distrikterne.

Historie

Parken blev udnævnt til Nationalpark i 1975 og fik navnet "Khao Sa Bap National Park". Den 29. september 1982 blev parken omdøbt til Namtok Phlio National Park.

Attractions

Parkens hovedattraktion er dens navngivne vandfald, Phlio, hvor den tilhørense sø er hjemsted for mange soro bækkarper. PhlioKing Rama V era chedi og stupa er beliggende nær Phlio vandfald. Andre af parkens  vandfald : Khlong Narai, Makok og Trok Nong.

 

 

Flora og fauna

Namtok Phlio er dækket af tropisk regnskov, herunder arter som Aphanamixis polystachya, Aquilaria crassna, Scaphium scaphigerum, Sandoricum koetjape, Irvingia malayana, Cotylelobium lanceolatum, Alstonia scholaris og Dalbergia oliveri 456 ................( Fes den ind ? )

 

                                      Waterfall " Phlio "

 

 

 

 

Næste park

 

 

 

forsidebillede

National Park Tok Huay Yang

 

06  Nam tok Huay Yang

 

Huai Yang Vandfald National Park er et mindre, beskyttet område beliggende ved Tanao Sri Mountain Ranges ved grænsen til Myanmar. Parken dækker 161 km² i Prachuap Khiri Khan-provinsen, kun 36 km fra byens centrum. Hovedattraktionerne i parken er antallet af vandfald. Parken er montaneområde med højder på mellem 200 og 800 meter over havets overflade, og er et vigtigt vandområde til floderne i området. Skov området er en del af det store skovområde, der strækker sig ind i Myanmar. Den nærliggende Lenya National Park på den anden side af grænsen er 1761 km². Bortset fra få nærliggende mindre lommer af skovområder, er de omkring liggende områder i den thailandske side af grænsen fuldstændigt afskovede.

Vildtliv

Skoven består af stedsegrønne og tørre vintergrønne skove. Interessante pattedyr, der befinder sig i parken, er Indochinese serow, wild boar, leopard, barking deer, porcupine, langur og gibbon.

 

 

 

porcupine

Porcupine

 

 

Besøg

Hovedattraktion er det syv niveauers cascading Huai Yang Vandfald, som parken er opkaldt efter. De andre vandfald er Kha Aon vandfald, Khao Lan vandfald, Bua Sawan vandfald og Huai Hin Dat vandfald. Der er mange bungalows i parken til leje, en restaurant, der er åben fra kl. 8.30 til 16.00, en souvenirbutik og en campingplads med relativt rene toiletter - og bade faciliteter. Parken er åben fra 8:00 til 16:30. Indgangs billetten koster 100 Baht for voksne ( 50 Baht for børn ), 10 Baht til cykler, 20 Baht til motorcykel og 30 Baht til biler.

 

 

Huai Yang Waterfall

Huai Yang Vandfald

 

 

Hvordan kommer man dertil ?

Der er ingen offentlige transportmidler til nationalparken. De eneste muligheder for at komme der til er med bil / motorcykel eller leje en guide/chauffør fra Prachuap Khiri Khan. Med bil/motorcykel - Fra Prachuap Khiri Khao, kør sydpå på rute 4, og nationalparken er skiltet godt 29 km syd for byen, afkørsel ad vejen ved dette skilt til højre og kør 7 km mod parken, ved at følge skiltene. Ved privat transport - De fleste hoteller i Thailand har kontakt med chauffører eller guider, spørg hotellets receptionist hvis du ønsker at arrangere en tur til parken.

 

 

Attraktioner i Huai Yang Parken

Huai Yang Vandfald er et vandfald tæt ved hovedbesøgscenteret, og er tilgængelig ad en skiltet og en velholdt cirkulær sti. Stien er til de første fem niveauer, som ligger 700 m fra starten af ​​stien. Guide vejledning er nødvendig for at besøge de sidste to niveauer,  fordi de er meget stejle og vejen til at komme derhen er gennem noget klatring. Det koster op til 300 Baht for få timers guidet tur. Der er søer på nogle af niveauerne og som er fulde af fisk som svømmer tæt på menneskerne i håb om at få fiskemad. Det er muligt at købe fiskemad ved siden af ​​restauranten.

 

Khao Lan Vandfald

Khao Lan er et af de mest imponerende vandfald i parken, hvis altså der er nok vand. Vandfaldet ligger syd for det største besøgscenterområde i Thub Sa Kae-distriktet, ca. 14 km mod syd ad motorvej nr 14. Vandet fra et af niveauerne - falder fra en høj klippe og ca. 50 m ned. Dette vandfald er kun værd at besøge i regntiden. Det er muligt at bade og svømme på øverste niveau. Der er et besøgscenter og campingplads nær vandfaldet, men ingen telte til udlejning. Der er ingen restauranter i nærheden.

 

 

Khao Lan Waterfall

 

 

 

Khao On Waterfall

En 9 niveauers vandfald 44 km syd for det største besøgscenter i Bang Sapan-distriktet.

Khao Luang Mountain

Der er flere bjerge og en nationalpark i Thailand alle navngivet Khao Luang , så det er godt nok svært at ikke blande dette bjerg med andre. Khao Luang Mountain i Huai Yang National Park er kun tilgængelig for besøgende ved hjælp af guider. Det tager næsten 5 timer at nå toppen, en overnatning på toppen er påkrævet. Bjergetoppen har en fantastisk udsigt over de omkringliggende områder, og vandreture der kan give mulighed for at se nogle pattedyr, som ikke er almindelige omkring besøgscentret. I tilfælde af vandreture skal gæsterne have alt nødvendigt udstyr med dem og bære det til toppen helt nede fra indgangen til parken.

 

 

khao luang mountain2

Khao Luang Mountain

 

 

 

Næste park

 

 

 

forsidebillede

National Park Kuiburi

 

07  KuiriBuri

 

Om Kuiburi

Kuiburi er kendt for at være det bedste elefant- og gaur observatørsted i Thailand , ja - der er det næsten 99% sikkert, at besøgende vil se elefanter her. National Parken blev etableret i 1999 og er beliggende i Tenasserim Hills i Prachuap Khiri Khan-provinsen. Skovene består af tørre og fugtige stedsegrønne skove - med træer som Dipterocarpus tuberculatus, Hopea odorata, Terminalia chebula og forskellige arter af palmer. Nationalparken er hjemsted for en af ​​de største flokke af Gaurs i hele Thailand - anslået omkring 100 stk og omkring 320 elefanter.

gaurus gaur 640x426I december 2013 blev 24 Guars fundet døde i nationalparken. En klinisk test konkluderede, at dødsårsagen er bakteriel og ikke kemiske stoffer. Efter denne hændelse blev nationalparken lukket 8 måneder og genåbnet igen i august 2014.  For nylig er en besætning på 70 stk Guards blevet spottet nær en af ​​rangerstationerne. jackal shimi eni iStock 623Selv om nationalparken ikke har så mange pattedyr som nærliggende Kaeng Krachan National Park , er det nok det bedste sted i hele Thailand at se nogle få arter af disse Guards - takket være de let tilgængelige åbne områder.

Andre vilde pattedyr som kan ses i parken er gauers, elephants, golden jackels, leopard, deers, bantengs, langurs disse dyr er faktisk ret almindelige i nationalparken. Nogle af fuglearterne der kan ses i Kuiburi, er crested fireback, indian roller, asian openbill. wreathed hornbill 800x600

 

For besøgende

Kuri Buri parken har en campingplads med et besøgscenter og der er basis faciliteter, dog ingen restauranter. Telt er til rådighed til udlejning på besøgscenteret fra omkring 270 Bath pr. nat inklusiv tilbehør. Der er en 3 sengs bungalows med 2 toiletter til 1800 Baht per nat. Eget telt er tilladt for 30 Baht per nat. Besøgende, der kun ønsker at se dyreliv over en dagsudflugt, rådes til at gå direkte til indgangsstationen, der hedder Huai Leuk og det er ret langt nord fra besøgscenteret. Der er klare og let forståelige  skilte fra besøgscenteret helt ud til vildmarken. SafariFor at komme helt ud i vildmarken skal der lejes et safari-køretøj, da de private køretøjer ikke får lov at passere forbi indgangsatationen. En guidet tur med et safari køretøj koster 850 Bath pr. gruppe (juli 2016 pris), og kan arrangeres fra Huai Leuk ved ankomsten eller til 950 Baht fra besøgscenteret. Naturområderne er åbne fra kl. 14 til solnedgang, men det anbefales at besøge området om eftermiddagen, da der ikke vil være mange dyr rundt omkring i de tidligere timer. Regntiden i parken er maj til november, med kraftigst nedbør i maj og august til november,  mindre regn juni-juli kan forekomme. På grund af klimaændringerne kan regnperioden fortsætte lidt ud over november. Indgangsbilletten koster 200 THB for udlændinge (børn 100 THB), 40 THB for de thailandske borgere ......(børn 20 THB) og 30 THB for biler. Indgangskortet gælder for både besøgscenter og dyrelivsområde.

 

Attraktioner i Kui Buri

 

Huai Luek Wildlife Watching Area

Hueai Luek Wildlife Watching Area - er et område bag Huai Luek indgangsstation hvor lokale guider kan arrangeres til private ture i noget der ligner pickup stil safari køretøjer. Safaribilerne er åbne, paraplyer udleveres i tilfælde af regn. En safari tur koster 850 pr. gruppe. Forhåndsbestilling er ikke mulig, og vejledninger er kun tilgængelige på stedet. Nogle af guiderne taler meget grundlæggende engelsk, andre gør det ikke. Stedet har en parkeringsplads med toiletter og et besøgscenter. Wildlife watching området nord for indgangsstationen og er et skovområde med flere græsarealer. Det sidste græsareal har et område med en smuk udsigt over de omkringliggende områder. Under safari-turen vil de lokale guider holde kontakt med hinanden ved hjælp af walkie talkies, når de ser dyr og på den måde hjælpe hinanden. Bortset fra elefanterne, kan golden jackals og deers ses med lidt held.

 

Huay Dong Mai Fai Waterfall

Populært vandfald med cascader gennem 15 niveauer. Fra flere af niveauerne strømmer vand ned til krystalklare søer, som er perfekte til badning.

 

 

Huay Dong Waterfall

 

 

 

Næste park

 

 

 

Khuean.Srinagarindra.National.Park.original.2022

National Park Khuean Srinakarindra

 

08  Khuean Sri Nakarindra

 

• Khuean Srinagarindra National Park ligger i Kanchanaburi-provinsen tæt på Sai Yok og Erawan National Park og bør besøges samlet .

• Parkens størrelse er 1.532 kvadratkilometer.

• Klimaet er monsun med en årlig nedbør på 1.150 mm. Det har tre årstider: Den varme tørre periode fra marts til maj inklusiv, regntiden fra maj til oktober inklusiv og det køligere tørre hav i november til februar inklusiv.

• Parken er levested for forskellige dyreliv såsom Asian Elephant, Guar, Tiger, Sambar Deer, White handed Gibbon and Phayer's Langur. Forskellige fugle som Red Junglefowl , Oriental Pied Hornbill, Thickbilled Pigeon, Scarlet-backed Flowerpecker, Olive-backed Sunbird og Scally-Breaasted Munia. Ferskvandsfisk som Yellow Mystus, Transversal Barb, Spotted Featherback, Giant Snake-Headed Fish og Greater Brook Carp.

• Dette er kalksten land med Kalksten Skov, Blandet Løvfældende Skov, Løvfældende Dipterocarp Skov og Tropisk stedsegrøn skov.

• Parken er en vandkilde, der skal forsyne Srinagarinda Søen. Af denne grund plus det faktum, at den indeholder nogle naturlige geografiske egenskaber, såsom Huai Mae Khamin og Pha Tat vandfaldene, blev den udnævnt til en nationalpark. Reservoiret indeholder et attraktivt landskab og parken indeholder også varme kilder, grotter (Phra Cave og Neramit Cave) og Kalkstens landskab .

De turistmæssige seværdigheder i Khuean Srinagarindra National Park er:

• Phra Cave

• Varme kilder

• Nam Chon Reservoir

• Pha Tat vandfald

• Neramit Cave

• Huai Khamin Vandfald

 

phayres langur animal photos

Phayer's Langur

 

Red Junglefowl Thailand

Red Junglefowl

 

giant snakehead

Giant Snake-Headed Fish

 

 

Næste park

 

 

 

forsidebillede

National Park Erawan

 

 09  Erawan

 

Parken blev grundlagt i 1975 som Thailands 12. National Park, og dækker et område på 550 km². Parken er beliggende på Vest Thailand i Tenasserim Hills i Kanchanaburi-provinsen , og er det en af ​​de mest berømte nationalparker i Thailand.

81% af parken er blandede mixed deciduous forests og resten er deciduous dipterocarp og dry evergreen forest. Parken består af kalksten`s bjerge med niveauer mellem 165 og 996 meter over havets overflade. Bjergene beskytter parken mod østmonsunen, hvilket resulterer i mindre nedbør, set over en periode .

Den store attraktion i parken er Erawan Falls med smaragdgrønne søer opkaldt efter den trehovedede hvide elefant af hinduistisk mytologi. Den øverste del af fossen siges at ligne elefantens hoved.

 

 

erawan falls 800x600

Erawan Falls

 

 

erawan falls 800x600 1

Erawan Falls

 

 

• Regnssæsonen er fra maj til oktober

• Vinter sæson med køligere vejr er november til januar, en temperatur på 30 ° C

• Sommerperioden er fra februar til april

 

På grund af et begrænset antal stier, er der meget begrænsede muligheder for dyreliv omkring vandfaldene. Macaques er almindelige, lejlighedsvis watermonitor kan ses gå omkring ved søerne. Dybere ind i skoven findes nogle flere spændende dyr såsom: indian munjac, wild elephants, lar gibbon, indochinese serow, sambar deer .

 

 

indian elephant 800x600

Indian-elephant

 

 

king cobra ophiophagus hannah 800x600

King Cobra

 

 

sambar deer 800x600

Sambar deer

 

 

Nogle af de fugle der kan ses i parken er: Crested serpent eagle, black-naped monarch, blue whistling thrush, black-crested bulbul, blue-winged leafbird, dark-necked tailorbird, green-billed malkoha, grey peacock-pheasant og kalij pheasant.

 

2119 copsychus malabaricus khao yai 800x600

Copsychus malabaricus khao yai

 

 

black naped monarch couple nest 800x600

Black naped monarch

 

 

black nape monarch male 800x600

Black nape monarch male

 

 

blue whistling thrush 800x600

Blue whistling thrush

 

 

female hill blue flycatcher 800x600

Female hill blue flycatcher

 

 

grey peacock pheasant female 800x600

Grey peacock pheasant female

 

 

kalij pheasant kaeng krachan 800x600

Kalij pheasant kaeng krachan

 

 

lesser necklaced laughingthrush garrulax moniliger 800x600

Lesser necklaced laughingthrush garrulax moniliger

 

 

olive backed sunbird 800x600

Olive backed sunbird

 

 

sooty headed bulbul (pycnonotus aurigaster) 800x600

 Sooty headed bulbul

 

 

stripe throated bulbul 800x600

Stripe throated bulbul

 

 

Åbningstider:

Erawan National Park er åben for besøgende kl 8:00 til 16:30 hver dag hele året rundt. Selvom det officielle klokketid er klokken 16:30, begynder rangers at få folk ned fra toppen omkring klokken 15:00 og beder besøgende om at forlade toppen, så at de langsomt kan bevæge sig ned ad. De nederste områder kan være åbne indtil kl. 17:00, det afhænger af, hvor hurtigt / langsomt den daglige rengøring går. Parken er generelt meget optaget i weekender og helligdage. Under den årlige Songkran Festival 13 - 15 april bliver vandfaldet til et feststed med vandkampe. Det anbefales ikke at bære ikke-vandtæt elektronisk udstyr såsom følsomme kameraer eller mobiltelefoner under festlighederne.

 

Der er restauranter, og forskellige faciliteter, bungalows og en campingplads ved siden af ​​hovedbygningen. Bungalows er for 2 - 50 personer, og prisen varierer fra 800 THB til 4000 THB. Indgangsprisen er 300 THB for udlændinge (børn 200 THB) , 100 THB for lokalbefolkningen (børn 50 THB), 20 THB for en motorcykel og 30 THB for andre køretøjer. Parken er let tilgængelig med offentlige busser fra Kanchanaburi,  se parkens "get there sektion", for mere info. Det er muligt at leje cykler i besøgscenterområdet for 20 THB/dag. Telte kan lejes fra 150 Baht om dagen til 2 personer og 250 om dagen til 3 personer, sovepose til 25 Baht, pude til 10 Baht og sovemåtte til 20 Baht (beløbene er vejledende).

Husk, at medbringelse mad er strengt forbudt over "andet niveau til Erawan waterfall" i parken. Besøgende skal betale 20 THB gebyr per flaske af eventuelle drikkevarer, som kan refunderes, når flaskerne returneres.

 

map

Kort over Parken

 

Attraktioner i Erawan

 

National Park Office - HQ

Vist på kort herover

Hovedkvarteret er beliggende på nordøstsiden af ​​nationalparken. Der er mange butikker, restauranter og forskellige faciliteter samt en stor parkeringsplads og et område hvor offentlige transportmidler kommer ind. Campingpladsen og bungalowerne ligger kun få hundrede meter væk herfra. Bungalows kan lejes fra turistcentret ved siden af ​​hovedkvarteret fra 800 THB til 2 personer, 1200 THB til 4 personer og nogle større "bungalows" op til 50 personer med priser op til 4000 THB (priserne er vejledende) .

 

 

Erawan Waterfall

Vist på kort herover

Erawan Waterfall ligger i den østlige side af parken i en "fornuftig" gå-afstand fra HQ. Vandfaldet er opkaldt efter en trehovedet hvid elefant i hinduistisk mytologi, der flyder med smaragdvand, og er den største attraktion i nationalparken. Det er 7 niveauer og spænder over 1,5 km, hver niveau har også antal mindre fald til søer fyldt med fisk. En række stier og og en trappe fører de besøgende helt op til 6. niveau. Det sidste niveau er tilgængelig ved at kravle op ad få klipper og er kun  for dem, der kan lide en smule udfordring.

De fleste niveauer løber i søer. Der er få picnic steder omkring de nedre niveauer , mad er strengt at medbringe forbudt ud over det andet niveau.

 

 

erawan falls third tier

Erawan Waterfall

 

 

Phartat Cave

Denne grotte er beliggende 12 km nord vest fra hovedbygningen og består af både stalaktitter og stalagmitter med en kalkstenhøj. Den er tilgængeligt ad en kort sti, der starter fra en nærliggende parkeringsplads.

 

Ta Duang Cave

Denne grotte er beliggende 30 km fra HQ i det sydøstlige hjørne af nationalparken, 700-800 meter ind i skoven fra Tha Thung Na landsbyen. Grotten har rockmalerier af træer og menneskelige former. Beviser for tidligere menneskelig beboelse, keramik og brugte værktøjer kan ses.

 

Mi Cave

"Mi" betyder bjørn i thailand og grotten antages at have fået sit navn, fordi den menes at være besat af bjørne. Den har 5 kamre. Grotten ligger på sydsiden af ​​parken, der er tilgængelig gennem Ban Thap Sila landsbyen på den sydlige side af parken. Grotten består af stalagmitter, stalaktitter og sten. En gåtur ad en 7 km sti er nødvendig for at nå til hulen.

 

Reua Cave

Reua er en 40 - 50 meter dyb grotte beliggende på den sydlige side af parken, ikke for langt væk fra Mi Cave. Det har ingen stalagmitter eller stalaktitter . Flere kister er blevet fundet i denne hul. Det er passende at gå 1 km ind i skoven fra Ban Thap Sila landsbyen for at komme til grotten.

 

Wang Bah Dan Cave

Grotten er beliggende 54 km fra HQ i den sydlige side af nationalparken, der er tilgængelig fra Chaiyaphruek Village, par kilometer inde i skoven. Det er en kalkstens-grotte med en smal åbning. Grotten indeholder forskellige stalaktit- og stalagmitformationer. Der er en permanent vandstrøm der løber gennem det sidste kammer i grotten.

 

stier

Der er flere stier i skoven fra HQ-området , såsom:

Khao Hin Lan Pee Nature Trail, cirka 5 km og tager 2-3 timer at gå. Den slutter ved femte fase af Erawan Falls.

Mong Lay Dry Evergreen Forest Natural Trail mellem vandfald, tager mindre end en time at gå.

 

 

 

 

 

 

Næste park

 

 

 

Forside billede

National Park Khao Laem

 

10  Khao Laem

 

Hovedattraktionen i Khao Laem National Park er det store reservoir, der dækker et meget stort område, som strækker sig helt til Sangkhlaburi-distriktet mod nord. Der er fantastiske campingpladser tæt på vandkanten og unikke fiskerimuligheder fra de flydende huse på reservoiret. Khao Laem National Park ligger i den nordvestlige del af Kanchanaburi-provinsen og omfatter Khao Laem Reservoir og de omkringliggende frugtbare skove i både Sangkhlaburi og Thong Pha Phum distrikterne. Parken blev oprettet i 1987 for at ære kongens 60 års fødselsdag. Den dækker et areal på 1.497 kvadratkilometer. Det store reservoircenter til parken er vandkilden til Kwai Noi-floden og andre vigtige floder i området.

 

Camping og overnatning på Khao Laem National

Park Parkens hovedkvarter er opdelt i 2 sektioner. Hovedindgangen til Khao Laem National Park er på højre side af vejen, hvis du kommer fra syd. Der er en stor campingplads og vandresti, der fører til en flod og et lille vandfald. Det mest naturskønne område og bedste sted for camping er på Pom Pee viewpoint  som ligger i et andet afsnit af parkens hovedkvarter. Pom Pee viewpoint er lidt længere forbi Khao Laem hovedkvarter på den modsatte side af vejen.

 

Pom Pee viewpoint`s campingplads er et fantastisk sted lige ved siden af ​​Khao Laem Reservoir . Der er masser af steder at sætte et telt . Hvis du ikke har dit eget , kan du leje telt og campingudstyr fra lodgen ved indgangen . Et komplet sæt campingudstyr, herunder et telt, soveposer og måtter koster omkring 300 baht for 2 personer pr. døgn . Teltpladserne er på " skinnende "  rene græsarealer, og du får endda dit eget køkkenområde til at mad og opvask ! Der er også en velholdt toilet og bruser bygning tæt ved.

 

 

 

khao laem national park camping

Campingplads ved Pom Pee viewpoint i Khao Laem National Park

 

 

Hvis du ikke har lyst til at campere, så er der også flere bungalows at overnatte i. Standardpriser disse for bungalows er 500 Baht pr. nat, dog kan det afhænge lidt af sæsonen.

 

Udforsk Khao Laem National Park

Parkens største attraktion er Khao Laem-reservoiret. Hvis du camperer her, er der ikke behov for at gå så langt. Du kan gå rundt i reservoiret og på høje platforme (lavet af træ)  kan slappe du af og nyde udsigten. Hvis du har lyst til at gå længere ind i skoven, så skal du have en guide med dig, da der ikke er nogen faste turiststier, og da parken er meget stor.

 

 

 

kanchanaburi gallery2 35 1024x589

 Khao Laem reservoir set fra Pom Pee campingpladsen

 

 

 

Sangkhlaburi-distriktet er et rejsemål, som du bør besøge hver gang du er i området. Sangkhlaburi ligger kun 35 km nord for Khao Laem og Pom Pee campingpladsen. Den multikulturelle by, ved siden af ​​Myanmar-grænsen, har en stor bro lavet af teak, der strækker sig over Khao Laem-reservoiret. Der er også flere gamle "sunkne templer" at udforske med bådtur eller kajak, templerne gik tabt, da Khao Laem Dam blev bygget i 1985.

 

 

 

The Bridge sangkhlaburi2 Den enorme teak Mon bro ved Sangkhlaburi, besøg den endelig når du er i området

 

 

Sådan kommer du til Khao Laem National Park

Khao Laem National Park Hovedkvarter og Pom Pee viewpoint ligger lige ved hovedvejen (nummer 323), som løber gennem Kanchanaburi-provinsen. Afstanden fra Kanchanaburi by er omkring 200 kilometer . Efter at have passeret Thong Pha Phum distriktet, fortsæt så i ca. 30 minutter, indtil du ser skiltet til nationalparken til højre. Reservoiret og den naturskønne campingplads ved Pom Pee viewpoint ligger lidt forbi hovedindgangen ved Khao Laem på venstre side af vejen. Hovedvejen, der løber gennem Kanchanaburi, er normalt meget stille, den er ideel for turister, der ønsker at leje en bil og udforske provinsen i deres eget tempo. Vejen er i god stand og er rimelig flad og lige hele vejen fra Kanchanaburi by til distriktet Sangkhlaburi i den nordlige del af provinsen. Der er mange fantastiske attraktioner i området, såsom Ewariske Vandfald, Huay Mae Kamin Vandfald, Si Sawat Reservoir og Dam, Thong Pha Phum National Park

 

Vi besøgte selv dette område i august 2016 og var med husbåd i 3½ dag - se mere om dette ved at klikke på dette link : Ferie august 2016

 

 

 

001308

Alexander - Fredrik og vores guide( fra vores egen tur i 2016 )

 

 

 

Næste park

 

 

 

 

forsidebillede

National Park Khao Khitchakut

 

11  Khao Khitchakut

 

Khao Khitchakut National Park ligger i Khao Khitchakut og Ma Kham distriktet i Chantaburi-provinsen. Parken dækker et rigt, frodigt skovområde på ca. 58 kvadratkilometer, hvor der findes mange urteplanter. Parken er også rig på dyreliv. Det højeste punkt er 1.096 meter over havets overflade. På dette højdepunkt er "Buddhaens fodspor", en rockpagode og "underliggende munkens risskål".

Buddha footprint Folk tilbeder " Buddhas Footprint "  , Khitchakut Chanthaburi-provinsen.

 

 

På trods af parkens lille størrelse findes der en bred vifte af dyreliv i parken. Dette dyreliv omfatter elephant, gaur, tiger, bear, barking deer, boar, southern serow, spiny-breasted frog, jungle fowl og forskellige fuglearter. En højdepunkt i parken for de besøgende er Krathing Waterfall med sine naturstier der skærer igennem alle 13 niveauer af vandfaldet. Der er mange klare søer hvor svømning er muligt.

 

 

 

Krathing Waterfall

Krathing Waterfall

 

 

 

Camping er også tilladt i parken. Har du eget telt er prisen 30 Baht per person per nat. 20130427 080203Du kan også leje 2 mands telte til 150 Baht per nat og 5 mands telte til 225 Baht per nat. Sengetøj kan også lejes. For dem der ønsker mere komfort kan de bo i bungalows, der spænder i pris fra 600 Baht for to personer, til 1.800 Baht for 6 personer og 2.400 Baht for 8 personer. Entré til parken er 40 Bath/20 Bath for thailand og 200 Bath/100 Bath for udenlandske turister. For mere information ring 0-39452074 eller 0-25620760.

 

For at komme til parken fra Bangkok kan du tage en offentlig bus til Chantaburi og derefter skifte til en lokal sangtang (Grisebil), der kører til indgangen ved parken. Hvis du kører, kan du tage Sukhumwit Road eller Bang Na-Trad motorvejen til Ban Bung-Klang, som også hedder Highway 334, og drej derefter til venstre ved Km. 324 (Khao Rai Ya kryds) på motorvej nr. 3 og fortsæt yderligere 21 kilometer.

 

 

Næste park

 

 

indian elephant 800x600

Nationnal Park Khao Chamo-Khao Wong

 

12  Khao Chamo

 

Parken er opkaldt efter to bjerge og udnævnt som nationalpark i 1975, og Khao Chamao - Khao Wong National Park en forholdsvis lille park , der dækker et areal på 84 km². Skoven - der dækker nationalparken, er en del af et meget større skovkompleks, herunder mange andre beskyttede steder i Thailand og Cambodja. Parken ligger hovedsagelig i Rayong-provinsen og en mindre del i Chantanaburi-provinsen. khao chamao khao wong Parken er populært rejsemål for vandfald, viewpoints, grotter, kalkstensbjerge, klipper og mulighed for vandreture.

Nationalparkens bjerge når en højde på ca. 1.000 meter over havets overflade, dækket af broad-leaved evergreen forests på højere højder. De montane skove har vandkilder, der strømmer ned til vandområdets område af Prasae-floden, som forsyner de omliggende landbrugsområder med vand. Den centrale sydøstlige del af Thailand, hvor parken er placeret, har regntid fra maj til oktober, og kold sæson november til februar og varm sæson marts til april.

 

Besøgende

Parken er meget populær blandt de lokale turister og kan være rigtig meget besgt i ferier og weekender i højsæsonen. Selv på normale dage i regntiden ses mange turister i parken.

Besøgscenterområdet ligger omkring 70 km fra både Rayong og Chanthaburi byerne og næsten 125 km fra Pattaya, men kun 1 km fra motorvej nr. 3377. Der er, i parken, en rummelig campingplads, bungalws, forskellige faciliteter, 2 restauranter og få kiosker, der hovedsagelig sælger drikkevarer på Campingpladsen. Restauranterne lukker omkring kl. 16.00 hver dag, men der er få andre restauranter udenfor parken mod hovedvejen. Disse kan være åbne indtil kl. 18.00 til 20.00 afhængigt af ugedag eller antal sæsonbestemte turistaktiviteter. 20130426 093718

Der er 17 bungalows i turistområdet, med priser fra 600 baht med kun ventilator, og 800 baht med aircondition - for to personer og 1.2000 baht med aircondition til 4 personer. Bungalowerne skal forudbestilles på forhånd via DNP´s hjemmeside, i højsæsonen i meget god tid. Besøgscenterområdet har et rummeligt campingområde, hvor det er muligt at opsætte telt. Det er muligt at leje telte fra besøgscenteret i fortiden, men det kan man ikke længere. Besøgende, der ønsker at bo i telt - anbefales at tage deres egne telte med.

Indbilletten koster 200 Baht for udlændinge (100 Baht for børn), thailandske borgere 40 Baht (20 Baht for børn). Alle priser der er opgivet  er vejledende.

 

Vildtlivet

På trods af den lille størrelse, og takket være udvidelsen af ​​bjergkæden og tilstødende beskyttede arealer, har parken nogle spændende dyr at byde på. Dyr observationer er meget sjældne ved lave områder nær landsbyerne og langs vandrestierne og ved vandfald, på grund af den store mængde daglige besøgende, men dybere inde i parken og specielt på højere højder er der muligheder. Dyr som elephant, gaur, Indochinese serow, bear, leopard, leopard cat, pileated gibbon, banded langur and boars kan ses her. Der er mere end 50 bekræftede fuglearter i parken, hvoraf nogle er: Siamese fireback, wreathed hornbill, great hornbill, lineated barbet, Indian roller, thick-billed green pigeon.

 

 

 

great hornbill 800x600

Great hornbil

 

 

 

king cobra ophiophagus hannah 800x600

King cobra

 

 

 

rhabdophis chrysargos speckle bellied keelback 2 800x600

Specklebelly keelback

 

 

 

At komme dertil  

Der er ikke nogen offentlig transport til nationalparken. Det er muligt at leje privat transport til parken fra de fleste hoteller. Hotellernes receptionen vil gerne ringe og arrangere en bil til dig og det kan være til forskellige priser. Der er ikke behov for en guidet tur, da stierne er relativt korte og godt skiltet. Kør fra Pattaya, Rayong og Chanthaburi. Tag Sukhumvit-vejen (øst fra Pattaya eller Rayong og vest fra Chanthaburi) indtil Thung Khwai Kin og drej nordpå til Khao Chamao (motorvej nr. 3377),  hvor du vil se et skilt til Khao Chamao. Kør ca. 16 km, indtil du ser et skilt til Khao Chamao vandfald. Drej til højre og kør endnu 1 km, indtil du når kontrolpunktet.

 

Attraktioner i Khao Chamao - Khao Wong

Klong Pla Kang waterfall

Beliggende 5 km nord fra parkens hovedkvarter, er der endnu et 7-niveauers vandfald som værd at besøge, og som er tilgængelig fra en lidt over 1 km lang sti. Området har en interessant blanding af bregner og orkideer. Flere af søerne er velegnede til svømning. Besøgscentret i dette område har ikke nogen restauranter.

 

Namtok Klong Pla Kang

Klong Pla Kang waterfall

 

Khao Chamao Waterfall

khao chamao nationalDette vandfald er parkens hovedattraktion, hvor nationalparkens hovedkvarter og det største besøgscenter ligger. Vandfaldet har 8 niveauer, men kun første 7 niveauer er tilgængelige for offentligheden - ad en 1,7 km let til moderat sti . Der var et spor til det 8. niveau , men det har været  lukket i over ti år , og der er der ingen planer om at genåbne det. Stien til vandfaldet starter fra besøgscenterområdet , og ca. 300 meter oppe af stien er der et sekundært "checkpoint", hvor besøgende skal vise indholdet i deres taske, da det ikke er tilladt at tage mad med efter dette punkt.

Vandfaldet har vand nok vand hele året rundt, men med meget mindre vand og krystalklar i de tørre og varme årstider. Det er muligt at svømme i nogle af søerne, men vandstrømmen kan være ret stærk i regntiden i regntiden.

 

Khao Wong Caves

Inde i nationalparken er et isoleret lille bjerg 5 km syd øst for Khao Chamao, næsten 20 km fra hovedkvarteret. Hovedattraktionen i området er Khao Wong Caves, en række grotter, der er tilgængelige ved en sti gennem et imponerende skovmiljø og igennem imponerende kalkstensklipper. Grotten er meget populær om vinteren og tørre årstider og tiltrækker mange lokale og udenlandske turister. På grund af sin mudrede natur får grotten mindre besøgende i regntiderne.

 

 

 

Grotte

Khao Wong Caves

 

 

 

Næste park

 

 

 

forsidebilled

National Park Lam Khlong Ngu

 

  13  Lam Khlong Ngu

 

map

Kort over Parken

 

 

1 = Headquarters
2 = Nang Kruan waterfall
3 = Natok cave (Tham Natok)
4 = Tham Nok Nang-An cave
5 = Tham Yai cave
6 = Tham Sao Hin cave

Kwai Noi-floden, Thong Pha Phum , og retning til Sangkhlaburi , Sai Yok og Kanchanaburi vises også på kortet.

 

 

Parken er opkaldt efter et vandløb, der slanger sig igennem junglen, og viser kalkstensklipper langs vejen og gør dem til store huler og grotter med attraktive stalagmitter og stalaktitter.

 

Geografi og Klima

Det meste af parken er en labyrint af bjerge, der løber på nord-syd-aksen, og tilhører Tanaosri-bjergkæden. På grund af de høje bjerge er vejret meget varmt om sommeren og koldt om vinteren. De tre årstider er sommeren fra marts til maj, regntid fra juni til oktober og vinter fra november til februar. Himlen er overskyet fra juni til september.

 

Flora og fauna

Bjergene er hovedsageligt dækket af mixed deciduous forest. Takket være sin nabo, Thung Yai Naresuan Wildlife Sanctuary, er dyrelivet varieret og omfatter elephant, barking deer, sambar deer, wild boar, Asiatic black bear, clouded leopard, tiger, macaque, langur, gibbon.

 

 

Asiatic black bear

Asiatic black bear

 

 

Hvad skal du se ?

 

 

Sao Hin Cave

Denne grotte er beliggende 6 km fra mundingen af ​​Lam Khlong Ngu floden, der strømmer gennem grotten. Sao Hin huser en gulv til loft søjle dannet af sammenføjning af stalagmitter og stalaktitter. Med 62,5 meter er den den højeste stenkolonne, der nogensinde er fundet i Thailand. Der er andre spektakulære stalagmitter og stalaktitter af forskellige former inden for hulen. Sao Hin kan kun nåes med båd. Besøgende skal sejle Pare Nam Jone Pier og gå 6 km (2 timer) fra strømmen. Stien fører gennem naturskønne dale og klipper. Vejledning af en nationalparkens officielle guider eller lokale guider er nødvendig. Februar - april er den passende periode for at besøge grotten, da vandstanden indeni vil være meget høj i regntiden.

 

 

Sao Hin Cave

Sao Hin Cave

 

 

Kliti waterfall

 Det højeste niveau af dette 800 m lange kalksten vandfald er 20 meter højt, nogle niveauer har søer op til 15 meters bredde .

 

Nam Tok Cave

Denne grotte har et underjordisk kalkstens vandfald, falder 17 niveauer, med det største fald er 20 meter. Der er spektakulære stalagmitter og stalaktitter her og omkring 30 forhistoriske malerier af mennesker og dyr på grottens vægge. Grotten er 2710 mete lang.

 

Nok Nang Aen Cave

Denne grotte er beliggende omkring centrum af Lam Khlong Ngu. Det er en rummelig grotte ca. 3 km lang, med Lam Khlong Ngu strømmende igennem. Den har de såkaldte Karst vinduer dannet af bundfaldet af hulens loft, som opdeler hulen i 3 rummelige kamre, der ligner 3 tilsluttede togvogne. Grotten er hjemsted for en stor flok svaler.  

 

BEMÆRK:

Besøgende i grotterne i Lam Khlong Ngu National Park har brug for en rejseplan, nødvendigt udstyr til grotte-forskning og fysisk godt helbred. En lokal guide er et must. Marts - maj er den mest passende periode for at besøge grotterne, da vandstanden indeni vil være meget høj i regntiden.

 

Hvad kan man lave i parken ? 

Trekking, besøge grotter.

 

Faciliteter

Hovedkvarter - indkvartering

 

Indkvartering

En campingplads med telt til udlejning er tilgængelig på parkens hovedkvarter.

 

Transportere hertil

Med bil fra Thong Pha Phum eller Kanchanaburi i Kanchanaburi provinsen.

 

 
   

Næste park

 

 

 

forsidebillede

National Park Thong Pha Phum

 

14  Thong Pha Phum

 

Naturligt rig grænser Thong Pha Phum grænser direkte til relativt intakte skove i Myanmar, hvorigennem den er forbundet med Kaeng Krachan National Park i Phetchaburi-provinsen. Begge parker er meget vigtige for bevarelsen af ​​biodiversiteten i regionen.

 

Geografi og Klima

Gennem Khao Laem National Park er parken forbundet med Thung Yai Naresuan Wildlife Sanctuary og er direkte forbundet med Sai Yok National Park og skovene i Myanma. Vejret i dette område har tre forskellige årstider: Regntid fra juni til oktober, vinter fra november til januar og sommer fra februar til maj.

 

Flora og fauna

th zoborozec velky 300De skovklædte bjerge rummer mange planter og dyr, herunder: elephant, mountain goat, tiger, bear, buffalo, barking deer, civet og fugle .

Fuglen der ses her til højre er en "great Hornbill" - men der er mange andre spændende arter i parken .

 

Så hold dig ikke tilbage ... kom bare ud og led efter dem,,,,,,, 456 .

 

 

   Hvad skal du se ?

 

Khao Yai Waterfall

Dette vandfald er et stort 3-niveauers  vandfald, som er tilgængeligt via en 4 km natursti i parken .

 

Dip Yai Waterfall

Dette vandfald er beliggende nedenunder Khao Yai vandfaldet, og er det sidste som vandstrømmen møder. For at komme derhen, så brug samme vej som til Khao Yai vandfaldet.

 

Jok Ka Din Waterfall

Dette et smukt tårnhøjt vandfald, der falder ned fra en 30 m høj klippe. Det ligger 3 km fra parkens hovedkvarter.

 

Khao Khad viewpoint

Ligger tæt på Jok Ka Din Vandfald . Det højeste punkt , hvorfra den omgivende skov og Jok Ka Din Waterfall kan ses.

 

Khao Noi Cave

Denne grotte er beliggende i Taling Daeng landsbyen. Grotten indeholder et Buddha billede og stalactite og stalagmite.

 

Hvad kan man lave i parken ? 

Trekking, besøge grotter.

 

Faciliteter

Hovedkvarter - indkvartering, restaurant, besøgscenter, parkering .

 

Indkvartering

Campingpladsen er tilgængelig på hovedkvarteret.

 

Transport

Med bil eller med gul offentlig bus ( linje nummer 8280 ) går til E-Tong landsby fra Thong Pha Phum i Kanchanaburi provinsen . Bussen passerer parkens hovedkvarter samt afgang til Jok Ka Din vandfald.


 

 

 

Næste park

 

 

 

 

forsidebillede

National Park Chaloem Rattanakosin

 

15  Chaloem Rattanakosin

 

map

Kort over parken

1 = Headquarters
2 = Than Lod Noi cave
3 = Tri Lung waterfall
4 = Than Lod Yai cave
5 = Than-ngern-Thanthong waterfall

 

• Chaloem Rattanakosin National Park er en meget lille National Park, den er kun på  59 kvadratkilometer, men er helt sikkert et besøg værd på grund af dens pittoreske natur og geografiske formationer.

• De geografiske former omfatter vandfald , stejle klipper og grotter, en enorm grotte hvor floden løber igennem og en kalkstenbro, der går over floden nedenfor. Den er en del af Tenasserim Hills rækkevidde, og det højeste punkt er Khao Kamphaeng på 1.260 meter over havets overflade .

• Økosystemet på Chaloem Rattanakosin er tropisk blomstrende skov langs vandløb . Mixed Deciduous Forest Deciduous Dipterocarp Forest and Bamboo Forest (som med de andre Nationalparker i Kanchanaburi).

• Parken støder op til Salak Pra Wildife Sanctuary og ligger tæt på Srinakarin National Park - faktisk lige nord for den. Disse nationalparker ligger meget tæt på hinanden, og et besøg i begge parker kan varmt anbefales.

• Klimaet er monsun med en årlig nedbør på 1.140 mm. Parken har tre årstider, den varme tørre periode fra marts til maj inklusive, regntiden fra maj til oktober inklusive og det køligere tørre hav i november til Februar inklusive.

• Regionen har en betydelig historie, hvor de burmesiske hærer kom for at angribe Ayutthaya, og hvor senere Rama 1 kæmpede for at ødelægge de burmesiske hære . Parken er opkaldt efter Rama 1 af samme grund . 

 

 

De store turistattraktioner på Chaloem Rattanakosin National Park

 

Than Lot Yai Cave.

Denne grotte er større end end Noi-grotten og er to kilometer efter stien fra denne .

Than Lot Noi Cave

Denne grotte er 300 meter lang og 10 meter høj. En vandstrøm løber igennem grotten, så turister skal være forsigtige med ikke at komme ind i regntiden. Men Lot Noi Cave har et godt udvalg af stalagmitter.

Than Ngoen Waterfall

Tri Trueng Waterfall

 

 

Wildlife at Chaloem Rattanakosin National Park.

 

Topografi og vegetationen ved Chaloem Rattanakosin National Park tiltrækker meget dyreliv. De vigtigste dyrearter her inkluderer Asian Elephant, Guar, Sambar Deer, Munjak, Serow, Pig Tailed Macaque, White Handed Giggon og Malayan Sun Bear.

 

 

141575491.eUIDjkEM.PigtailedMacaque2008081701a

Pig Tailed Macaque

 

 

Chaloem Rattanakosin National Park er en del af det vestlige skovkompleks Thailand

Chaloem Rattanakosin National Park er en del af det vestlige skovkompleks Thailand og dermed en del af regionens biodiversitetsbevarende landskaber. Derfor er parken ikke isoleret, men er en del af den større strategi for bevarelse i regionen.

 

 

 

Næste park

 

 

 

namtok samlan lake

National Park Namtok Samlan

 

16  Namtok Samlan

l

Namtok Samlan National Park ligger 115 km nordøst for Bangkok, hvilket gør den til et populært weekendmål for indbyggere på grund af den korte afstand dertil. Selvom det højeste punkt (Khao Khrok) ligger på de beskedne 329 meter, så er panoramaudsigt over Saraburi-provinsen fra dette punkt et fantastisk syn og værd at vandre efter.

Hvis du er mere til vand er du kommet til det rigtige sted. Bortset fra tilgængeligheden af ​​kano og kajak på et udvalg af naturskønne reservoirer (herunder Khaoruak) kan besøgende vandre 2 - 3 timer (i gennemsnit) for at besøge et spektakulært udvalg af sæsonmæssige vandfald , der omfatter Pho Hin Dat og parkens 3 - niveauers navnebror Sam Lan. Lad dig ikke blive overrasket, hvis du får et glimt af nogle aber, vildsvin eller et hvilket som helst antal eksotiske fugle/sommerfugle på din vej.

Som de fleste nationalparker i Thailand er camping tilladt både i telt og bungalows, forudsat at du reserverer på forhånd. Tjek det officielle link for mere information.

noImageFoundVi fant ingen billeder til denne park 414 .

 

 

Næste park

 

 

 

P1221281

National Park Khao Sip Ha Chan

 

17  Khao Sip Ha Chan

 

 

• Khao Sip Ha Chan National Park omfatter 120 kvadratkilometer i Chanthaburi-provinsen i Øst Thailand.

• Geografi i Khao Sip Ha Chan National Park. Parken er bjergrig i vestdelen med en højde på op til 802 meter over havets overflade ved Khao Sip Ha Chan. Resten af ​​parken er en slette.

• Khao Sip Ha Chan vegetation økosystemer er Dry Evergreen Forest, Dry Dipterocarp Forest and Evergreen Forest.

• De vilde dyr indbefatter Southern Serow, Wild Boar, Munjak, Mouse Deer, White handed Gibbon, Equirrel, Pangolin og Palm Civet.

 

Turistattraktioner på Khao Sip Ha Chan National Park

 

• Khao Sip Ha Chan viewpoint - natur, vandfald, klipper og landskab af bjergtopografi.

• Khlong Saba Waterfall

• Khao Sip Ha Chan Waterfall

 

vandrer

Vi har ledt efter billeder til ovennævnte park - men desværre forgæves !!

 

 

Næste park

 

 

 

forsidebillede

National Park Chaloem Phra Kiat

 

18  Chaloem Phra Kiat

 

 

binoculars

 

Når man - som vi har gjort - omtaler så mange National Parker, så er det ikke altid at man kan finde oplysninger og billeder om alle Parker.

Lige her har vi intet kunne finde.

 

 

sad smiley

 

 

 

 

Næste park

 

 

 

forsidebillede1

National Park Kaeng Krachan

 

19  Kaeng Krachan

 

 

Lidt om Parken

Kaeng Krachan blev udnævnt til nationalpark den 12. juni 1981. Parken omfatter et areal på 2914 km², og den er den største nationalpark i Thailand. Parken er beliggende i provinserne Phetchaburi og Prachuap Khiri Khan, afgrænset af Tanintharyi Nature Reserve langs Myanmars grænse mod vest. Parken er ikke kun en del af regnskovsområdet nord og syd for parken i Thailand, men er også en del af Western Forex Complex, der dækker 18.730 km² på tværs af 19 beskyttede steder mellem Myanmar og Thailand.

Kaeng Krachan National Park er meget berømt, da der er forskelligartet dyreliv , men også for den tætte morgen-tåge, der dækker park med bjergtoppe,. Bjergtoppene stikker op over tågens sky i perioden omkring december - marts og skaber en spektakulær udsigt.

To hoved floder, Phetchaburi floden og Pran Buri-floden er stammer begge fra Tanaosri Ranges i parken. På nordsiden af ​​parken komme vandet til floden Phetchaburi, der løber til Kaeng Krachan-dæmningen og løber helt til den Thailandske Golf i Phetchaburi-provinsen. På sydsiden løber vandet ind iPranburi-floden , som også løber ind i en dæmning i Pranburi-provinsen og endelig til Thailandsbugten.

Kaeng Krachan National Park dækker et reservoir og primært regnskove med rig flora og fauna. Den højeste punkt ligger langs den burmesiske grænse og er på omkring 1500 meter over havets overflade. Det næsthøjeste punkt er Khao Phanoen Thung på 1207 meter, og dette var tilgængelig ved en tur med overnatning fra Phonoen Thung Camp Site, men denne sti har været lukket siden 2014 (og er det stadig i februar 2016, og der er ingen planer om at åbne den i nær fremtid).

 

Vildt liv

Stedet er "måske" Thailands bedste fugle- og sommerfugl-observations sted, med over 420 fuglearter som er blevet observeret indenfor parkens grænser, hvilket er det højeste antal fuglearter i nogen nationalpark i Thailand. Der er 57 kendte dyrearter og omkring 300 sommerfuglearter.

Vilde pattedyr som f.eks: leopards, clouded leopards, bears, stump-tailed macaques, deers, elephants, wild dogs, golden jackal, gaurs, crab-eating mongoose og mange andre er relativt almindelige i parken. Selv om nogle af disse væsener er relativt almindelige, andre ofte set dyr er: langurs, porcupines, civets, black giant squirrel, martens og gibbons. Der er også tigers og bantengs i Kaeng Krachan, men de er ikke almindelige .

 

 

bos gaurus gaur kaeng krachan national park 800x600

Gaur

 

 

lar gibbon white handed gibbon 800x600

White handed gibbon

 

 

nycticebus coucang sunda slow loris 800x600

Coucang sunda

 

 

Nogle af de fugle du kan se i parken er : ratchet tailed treepie, white-fronted scops owl, giant pitta, whooly-necked stork, great argus og grey-headed fish eagle. Parken er også hjemsted for syv arter af horn bills  og alle syv arter af broadbills som er fundet i Thailand. 

 

 

great hornbill 800x600

Great Horn Bill

 

 

white fronted scops owl

White-fronted scops owl

 

 

whooly necked stork

Whooly-necked stork

 

 

Kaeng Krachan er også hjemsted for mange af slange-sortene i Thailand. Nogle arter, du kan møde er: Oriental vine snake (green morph) white-lipped pit viper, pope`s pit viper, spotted & white spotted slug-eating snake, siamese cat snake, triangle keelback, red-necked keelback, speckle-bellied keelback, og nogle lidt sjældnere slanger som: brongersma`s short-tailed python, res-headed krait, sawtooth-necked bronzeback, blue coral snake, mountain pit viper, red mountain racer og alle tre typer python som findes i Thailand. 

 

 

Oriental vine snake

  Oriental vine snake

 

 

siamese cat snake

Siamese cat snake

 

 

sawtooth necked bronzeback

Sawtooth-necked bronzeback

 

 

Besøg Parken

De fleste besøgende til Kaeng Krachan bliver omkring det første campingplads ved siden af ​​HK, hvor der dog ikke er meget at se af det ægte dyreliv som parken tilbyder. Den rigtige skønhed i nationalparken starter først ca. 19 km fra hovedkvarteret på Dan Khao Sam Yot Checkpoint, som hovedsagelig er en grusvej, der strækker sig 36,5 km vest gennem Ban Krang og Phanoen Thung campingpladserne, kun 15 km vej til Ban Krang campingpladsen er brolagt. Pala-U Waterfall ved sydkanten af ​​parken er også en meget populær attraktion, der er let tilgængeligt fra den nærliggende Hua Hin.

Stiens  muligheder dybt ind i den uberørte skov er meget begrænsede, men der er få gode stier, især i områderne omkring Thorthip waterfall og vandsstrømmen fra ​​Pa La-U. Vandring på stierne skal ledsages af en ranger eller en privat guide, da det er meget nemt at fare vildt her, rangers kan lejes på nogen af ​​campingpladser mod et mindre gebyr. Det er muligt at gå på grusvejene, men det anbefales ikke at gå alene .

For den "typiske turist" er den bedste tid til at besøge parken november til februar, når den er kølig og tør, men alle årstider giver forskellige muligheder fra et dyrelivssynsperspektiv. I løbet af den varme sæson fra slutningen af ​​februar til maj, når det bliver tørt, bliver det lettere at se nogle dyr langs floderne eller vandhullerne. Regnssæsonen er, når skovene blomstrer og dyr opdrætter mest , efter vores mening den bedste tid på året for at se dyreliv . Oktober var oprindeligt enden af ​​regntiden, men på grund af klimaændringer kan hyppig regn fortsætte til december,  90% af den årlige regn falder fra juni til juli.

Mens de centrale dele af parken ud over Sam Yot Checkpoint (Ban Krang og Phanoen Thung campingpladser) er lukket for besøgende fra august til oktober , så er Pala-U waterfall, som ligger ved den sydlige kant af parken, åben hele året rundt.

 

 

Pala U waterfall,jpg

Pala-U waterfall

 

 

De 15 km fra veje mellem Ban Krang og Phanoen Thung Campingpladser er meget smalle og ret stejle. Vejen er ènsrettet. Derfor er trafikken mellem campingpladser og parken reguleret , efter et skema som ses herunder : 

 

Sam Yot checkpoint (hovedindgang  åbningstider er fra 5:00 til 17:00, men det er muligt at gå ud fra parken til kl. 19:00

Pala-U er åben dagligt fra kl. 8.30 til 4.30

Hovedvej til Phanoen Thung fra Ban Krang campingplads : 5:30 - 7:30 og 13:00 - 3:00

Ud fra Phanoen Thung (til Ban Krang/Checkpoint) : 9:00 - 10:00 og 16:00 - 17:00

 

Indgangsbilletten koster 300 THB for udlændinge (børn 200 THB) og 100B (børn 40 THB) til thailandske (november 2013). Der vil være yderligere 30 THB gebyr for køretøjer og 30 THB pr. nat, hvis du har tænkt dig at campere . 

Der er ingen bungalows eller andre boliger til rådighed inden for nationalparken, men der er telte til rådighed på alle campingpladser. Der er dog bygget nogle få bungalows (februar 2016) nær ved campingpladsen op til Pala-U Waterfall i den sydlige del af parken. Disse er tilgængelig til leje og skal bokes online via DNPs hjemmeside.

Hvis du planlægger en tur til Ban Krang eller Phoneon Thung campingplads, skal du huske på, at den "mobile modtagelse" er begrænset til en enkelt udbyder (AIS) , og modtagelsen er lejlighedsvis tilgængelig omkring restaurantområderne i begge lejre. Så før du kommer ind i parken, lad dine kære vide, at du vil slukke din mobiltelefon et stykke tid. Der er heller ingen mobil modtagelse omkring Pala-U Waterfall og den nærliggende campingplads...............

                                                                                                                                                                                                                                   mobil        halooooo halooooo halooooo      

    

 

Attraktioner i Kaeng Krachan

 

HQ Campingplads

En rummelig campingplads omkring HQ hvor telte kan lejes. Der er flere rene toiletter og brusere ved siden af ​​lejr-områderne samt en restaurant/kiosk og en pengeautomat. HQ og restaurant tilbyder gratis WiFi.

Omkring campingpladsen og HQ-området kan man se mange fuglearter som f.eks. Kingfishers, herons, egrets, indian rollers.

Da campingpladsen ikke er rigtig placeret inden for regnskovsområdet, anbefales det ikke at bo i denne campingplads, medmindre du er kommet for sent. Ban Krang (34 km) og Phanoen Thung Camps (49 km) er bedre valg.

Gratis internetadgang er tilgængelig fra nærmeste restaurant og ved HQ er mobil modtagelse rimelig god i dette område.

 

 

 

indian rollers

Indian rollers

 

l

Ban Krang Campingplads

Om ikke det allerbedste - så er området omkring Ban Krang Camp et af de bedre steder i Thailand til at se sjældne fugle og sommerfugle i. Der er et besøgscenter, en restaurant og toiletter/brusere i lejrområdet. Besøgende kan også leje telte/soveposer på besøgscenteret. Maden på restauranten er ganske god, deres lidt krydret friture-stegte fisk, som ikke er på menuen, er et glimrende valg, men er desværre ikke altid tilgængelig.

I løbet af weekenderne kan lejren blive overfyldt af lokale turister, specielt omkring helligdage, men ellers er det meget almindeligt med kun få telte, nogle gange helt tomme, hvilket gør det til et paradis for folk der ønsker at undgå overfyldte steder.

Langs vejen mod øst og vest for campingpladsen er der flere sommerfugle- og fuglekikkerter, der er også et antal vandre-stier som fører til junglen.

Da området omkring campingpladsen er der, hvor Pran Buri-floden stammer fra, er vandstrømmen lav og gør det muligt at gå langs vandstrømmen. Den kan let krydses , ofte ved at træde på få sten. Selvom det ikke er så nemt at gå langs floden, kan det give mulighed for at spore nogle spændende dyr hele dagen langs vandstrømmen. Nogle af de dyr der er set langs floden og omkring campingpladsen er: water monitor, lizards, indian muntjacs, samba deer, elephants, golden jackal, white handed gibbons . 

 

 

water monitor

Water monitor

 

 

Langs stierne kan du se andre dyr som f.eks: gauer, asian wild dogs, boars og bears og dusky leaf monkeys som er meget regelmæssigt at se her.

I løbet af en dagstur kan flere monkey-familier ses, og er næsten umulig at gå glip af. Stump-tailed macaques ses regelmæssigt ved 5 km stenen  (10 km øst for Ban Krang),  de er for nylig blevet set få kilometer vest fra campingpladsen.

 

001 2041 800x600

Dusky leaf monkeys

 

 

Hvis du er uheldig ikke at se nogen pattedyr i løbet af dagslyset, så er det muligt at se malaysiske porcupines, masked palm civets og store indiske civets som besøger restauranten og hele campingpladsen om aftenen fra kl. 7-9. Selvom det ikke er ret almindeligt, kan de ses på campingplads fra tid til anden. 

Embedsmænd i Ban Krang har placeret nogle mindre saltlick på den ene side af campingpladsen, som tiltrækker nogle ensomme elefanter i løbet af de sene aftener. Disse elefanter besøger saltlicket nogle få dage, og nogle gange set flere nætter i træk. Besøgende anbefales at placere deres telte i en sikker afstand, mindst 60-80 m væk fra saltlicket og holde en sikker afstand, når de dukker op.

saltlick

  saltlick

 

 

Folk har ofte set leopards 7 til 8 km mod vest i parken vest (km 22-23 fra campingpladsen). Clouded leopards også relativt almindelig langs vejen til Phanoen Thung campingpladsen. Få kilometer øst for Ban Krang plejer at være et populært leopardsted, men et tegn, der markerede stedet, er blevet fjernet, og der er ikke rapporteret meget om leopard aktivitet fra dette område for nylig.

 

Vandløbet ved siden af ​​lejrpladsen og stierne er ideel til at se insekter og krybdyr, der er set ganske få reptil-arter omkring disse vandløb. Den smukke Bronchocela cristatella lizard er meget almindelig omkring vandløbene og på træer i og omkring campingpladsen, der relativt let kan findes om natten, men også om dagen. Oriental whipsnake og specklebelly keelback er nogle af de mere almindelige slanger blandt mange andre i området.

Få "residente" tokay gecko`er i restauranten er nok de største, du har set i Thailand. Personalet vil med glæde vise hvor du kan finde disse. Ifølge rangers er der større tokay samlinger i skoven.

 

 

tokay gecko

tokay gecko

 

 

Fuglekiggeri

Fuglekikkerter er placeret på 0-3 km fra øst og 0-3 km vest fra campingpladsen, vestsiden er vist mere ideel. Nogle af spændende fugle end man kan se her omkring er: silver-breasted broadbill, raffles`s malkoha, banded kingfisher, malayan night heron. blue pitta og black-naped monarch, grey pracock-pheasant, partridges og kingfishers er sjældne fugle, der kan ses her. Ved besøgende center/restaurant området i lejren er det også et godt sted at se forskellige fugle, hornbills ses regelmæssigt.

 

 

raffles`s malkoha

Raffles`s malkoha

 

 

 

malayan night heron

Malayan night heron

 

 

partridges

Partridges

 

 

Sommerfugle kiggeri

Pranburi-floden krydser vejen vest fra lejren på tre placeringer fra 0 - 3 km, alle steder er ideel til at kigge sommerfugle. Afhængigt af sæson kan der iagttages hundredvis af sommefugle af forskellige arter - samlet på jorden lige ved siden af floden .

 

 

butterflies 800x600

Sommerfugle ved floden

 

Saltlicks

Der er flere saltlicks mellem Sam Yot kontrolpunkt og Bang Krang, nogle af dem inden for 3 - 4 km vest fra Ban Krang, hvor gauers, elephants kan ses. 

 

 

 

saltlick2

Saltlicks som hænger ved vejene og lokker elefanter og gauers til !!

 

 

 

Hua Chang Cave

Beliggende 2 km øst for Ban Krang Campingplads, tilgængelig ad en næsten 500 meter lang sti. ligger grotten Hua - navnet Chang betyder "Elaphant Head". Navnet henviser til en formation der ligner et elefanthoved. Grotten har en stor stenet åbning, to større og få mindre kamre. Grotten er 50 - 70 meter i dybden.

 

 

hua chang cave kaeng krachan national park 800x600

Hua Chang Cave

 

 

Khao Pakarang Caves

Dobbelt grotterne ligger kun få hundrede meter fra hinanden, og er tilgængelig ad en kort sti. stien til den første grotte er moderat til svær, men stien til den anden grotte er meget hård og har næsten klatrende udfordringer . "Horseshoe bats" (flagermus) kan findes i begge grotter. Første grotte har et ekstra kammer, den anden er èt enkelt stort kammer. Lommelygte er nødvendig for at finde eventuelle slanger som jagter flagermus i grotten, men også for se nogle mindre kamre lidt længere inde i grotten. 

Stien kan findes ved grusvejen ca. 3,5 km syd fra Ban Krang Campingplads, kun hundrede meter efter den anden flod-overgang.

Besøgende skal ledsages af en ranger for at gå langs grusvejen eller gå op til grottene. Rangers kan hyres til omkring 400 THB for en rundtur på mindre end 4 timer.

 

 

Horseshoe bats

Horseshoe bats

 

 

Phanoen Thung Campsite

Phanoen Thung Campsite vil være lukket i et år med start fra august 2017. Der er en chance , at den forbliver åben i weekenderne ( forhør jer inden I planlægger noget her ) .

Phanoen Thung Camp ligger 950 m over havets overflade, 15 km fra Ban Krang Campingplads, 30 km fra Dan Khao Sam Yot Checkpoint og 49 km fra hovedkvarteret. Vejen fra Ban Krang er grusvej , kun tilgængelig med 4WD.

En restaurant, informationsbureau og toiletter/brusere findes i lejrområdet. Telte og soveposer kan lejes på campingpladsens besøgscenter.

Lejren er meget populær for sine viewpoints og fuglekikkeri i og omkring lejren. På grund af højden her er beliggenheden ideel til at se mange højlandsfugle såsom høge og ørne .Der er ingen officielle stier der går længere end til campingpladsen. Der er en ca. 8 km lang sti til Khao Phanoen Thung peak, men den har ikke været åbnet i et stykke tid og er også lukket for øjeblikket (august 2017) . Denne top var ellers tilgængelig for èn dags vandreture, normalt kræver et overnatningsophold på toppen en ranger og og en "streng tilladelse fra HQ".

Ligesom i Ban Krang Camp besøger porcupines restauranten og campingpladsen hver aften fra kl. 7 - 8 p.m .. Forskellige andre arter som boars, partridges og også bintoungs og bears besøger også dette sted. Der er et interessant sted bag restauranten, hvor gul-throated martens ofte kommer spise madrester som er smidt ud fra køkkenet. Det kan se stien på skiltet ved siden af restauranten. Før du beslutter dig for at sidde og vente på, at dyrene dukker op, er det klogt at spørge personalet, hvornår nogen af ​​disse eller andre arter sidst er set. Området omkring Phanoen Thung er et af de bedste steder at se cloused leopards -  med lidt held.

 

 

Phanoen Thung Campsite

Udsigt fra Phanoen Thung Campsite

 

 

Phanoen Thung Camp viewpoints

Der er tre viewpoints i lejrområdet, med kun få hundrede meters afstand fra hinanden. Det bedste viewpoint ser ud mod Tanaosi Range på Myanmars grænse og har en storslået udsigt. Forskellige eksotiske fugle som hornbills, barbets, eagles, bulbuls kan ses fra dette punkt. Det andet viewpoint er placeret ved siden af ​​restauranten i lejren, ser mod nord vest og det sidste viewpoint er ved siden af ​​besøgscenteret , ser mod nord øst.

 

 

Kongelig bopæl

Beliggende 700 meter mod nord - vest fra Phanoen Thung på toppen af ​​et bjerg, ligger stedet hvor hans majestætiske kong Bhumibol Adulyadej boede, når han besøgte nationalparken førhen. Når flaget var oppe - på stedet kunne det ses fra Phanoen Thung. Området har fantastisk udsigt i de fleste retninger. En tredjedel af vejen op ad bjerget ligger der et stort træ på højre side, hvor den meget sjældne ratchet tailed treepie kan ses. For at komme derhen, skal gå vest ca. 400 meter, og dreje til højre, gå rundt om barrieren og fortsæt op ad bjerget. 

 

 

ratchet tailed treepie

 Ratchet tailed treepie

 

 

 

 
Fuglekikker sted - # 1
Tilgængelig gennem en sti kun få hundrede meter øst fra campingpladsen gennem et meget flot skovområde. Fugle som ratchet tailed treepie, white-browed scimitar babbler, black throated laughingthrush, collared babbler, lesser racket tailed drongoratchet tailed treepie, hvidkrudt scimitar babbler, black throated laughingthrush, collared babbler, kan ses.
 
 
 

 to haler

 

 

 
Fuglekikker sted - # 2

Dette sted er beliggende 4 - 6 km vest fra Phanoen Thung Camping Site og er et meget åbent område med en dejlig udsigt.  Nogle af de fugle der er spottet i dette område er: mountain hawk eagle, rufous-bellied eagle, crested goshawk, grey-faced buzzard, grey-headed fish eagle og oriental honey-buzzard.

 

 

oriental honey buzzard1. jpg

Oriental honey-buzzard.

 

 

 

Khao Phanoen Thung

Med 1207 meter over havets overflade er Khao Phanoen Thung det næsthøjeste punkt i nationalparken. Det har en fantastisk udsigt og er tilgængelig ad en 8 km vandretur-sti fra Phanoen Thung Camp.

6 km vest fra Phanoen Thung Camp, ligger der et viewpoint hvor man kan få en fremragende udsigt ud over havets tåge.

 

 

Pala-U Waterfall

Dette vandfald har 16 niveauer og er beliggende i den sydvestlige del af nationalparken, og er let tilgængeligt fra Hua Hin-området på vej nr. 3219. Der er mange faciliteter nær vandfaldet, herunder en restaurant, en lille souvenirbutik og et picnicområde.

Niveauerne er ikke for høje, men alle stederne er tilgængelige via en stenvej. Hvad der gør Pala-U-området mere interesseret, er elefantaktiviteten her omkring. Det er langt lettere at se vilde elefanter langs vejen her end i de centrale dele af parken. Elefanter ses hver dag på vejene.

Checkpoint, besøgscenter og campingpladsen ligger næsten 4,5 km mod øst. Telt og tilbehør kan lejes fra besøgscenteret, telt koster 225 pr. nat, tilbehør fra 60 Baht op. Hvis du har dit eget telt, vil det koste 30 Baht pr. nat at bruge campingpladsen. Der er ingen restauranter omkring campingpladsen. Den nærmeste mulighed for at få mad er restauranten ved siden af vandfaldet i åbningstiderne - eller Huai Sad Yai landsbyen 5-6 km øst , hvis kontrolpunktet til vandfaldet er lukket. Vejen ud over kontrolpunktet til vandfaldet er åben kun kl. 8.30 til 16.30 hver dag. Mens de centrale dele af Kaeng Krachan er lukket for besøgende august til oktober , så er Pala-U Vandfald åben hele året rundt.

 

 

Pala U Waterfall

 Pala-U Waterfall

 

 

 

Mae Saliang Waterfall

Et vandfald på 3 niveauer, som var tilgængelig ved en dagstur, men stien er ikke i god stand, og turen dertil anbefales ikke af parkens embedsmænd.

 

Chollanat Waterfall 

Et vandfald på 3 niveauer i nærheden af ​​Pala-U-vandfaldet. Det er det højeste vandfald i parken med en højde omkring 150 - 200 meter.

 

 

Pranburi Waterfall

Et vandfald på tre niveauer som er let tilgængelig ad en moderat sti, der starter 4 km vest fra Ban Krang Campingplads. Der er to mindre vandfald ned mod vandfaldet. De sidste kilometer af dette spor er "en moderat sti". Et af de mindre vandfald, på vejen til Pranburi Waterfall, er ret vanskeligt at nå. Rangers eller lokale guider er nødvendige for at gå ad denne sti til det mindre vandfald  .

 

Thor Thip Waterfall

Dette 9 niveauers vandfald ertilgængelig ved en stejl vandring langs Phetchaburi floden fra Phanoen Thung Camp. Stien starter ved enden af ​​grusvejen 6,5 km vest fra Phanoen Thung Camp og er tilgængelig med en 2,4 km lang sti. Den 6.5 km lange grusvej byder på en god udsigt over bjergene, tågen, stedsegrøne skove, "høj lands ugle"  og mange slags vilde dyr. Området omkring hvor vandringsruten begynder, er et meget populært rejsemål for fugle-kiggere. Den 2,4 km lange sti er svær fremkommelig, meget stejl og kan være meget glat i vådt vejr.

At gå på stien kan kræve sikkerheds støvler de første par måneder lige efter regntiden. Stien fortsætter videre 1,5 km vest, og passerer et niveau af Thor Thip waterfall hele vejen til Phetchaburi-floden.

Rangers/guider nødvendige for at gå på denne sti.

 

 

Huay Dungla Vandfald

Et vandfald på 3 niveauer i de nordlige dele af nationalparken i Amphur Nong Ya Plong. Det ligger 8 km fra et kontrolsted ved Khao Phu Plu. Området er lukket for turister.

 

Kaeng Krachan Dam

Ved reservoiret i Kaeng Krachan National Park ligger dæmningen udenfor parken, 5 km nordøst for hovedbygningen. Der er få øer i reservoiret og disse er især egnet til antal vandaktiviteter. Der er et viewpoint på toppen af ​​dæmningen.

 

 

 • Visitore Centre: Tel: +66 (0) 32 459 291
 • Park Headquarters: +66 (0) 32 459 293

 

 

 

Næste park

 

 

 

forsidebillede

National Park Namtok Chet Sao Noi

 

20  Namtok Chet Sao Noi

 

Hovedattraktionen her er ikke èt vandfald, men snarere en serie af syv vandfald, der spænder fra en meter til tre meter i højden. Hver vandfald er  omkring 100 m fra hinanden, og vandet ser ofte ud til at stå stille, indtil de falder over en anden "skulptureret" klippe. Mens hver del ser ud til at være et godt sted at bade , så  er der et udpeget område nær indgangen der er egnet til dette.

"Chet Sao Noi's foruroligende historie tilføjer også denne historie til sin overordnede uhyggelige stemning . En lokal legende siger, at faldene blev opkaldt efter syv søstersøster, der tragisk druknede, mens de svømmer i en af søerne (chet betyder "syv"og sao noi " små piger"). Selvom vandfaldene simpelthen kan navngives efter sine syv separate trin, synes historien ikke at være "så langt ude". Mens nogle søer er sikre, så er der en streng politik for svømning i nogle andre på grund af kraftige understrømme, der har (ifølge nn lokal kilde) forårsaget en håndfuld drukne-ulykker i de seneste år. Specielt mod midten og slutningen af ​​regntiden fra juli til oktober, er svømning i de lavere pools ikke betragtes som sikkert.

"Det meste område af Namtok Chet São Noi National Park er robuste bjerge. Området er temmelig tørt med den overfladiske tørre jordoverflade, højden i parken er fra 180 meter - 402 meter. Det højeste punkt i området ligger på Chokchai Phatthana med 402 m over havets overflade, næsthøjeste er bjergkæden, der ligger i centrum af området og Ban Dong Namcha bjergkæde som er 359 m over havets overflade. Vandløb strømmer hele året og sammen med bifloder løber de ind i Pasak floden i Wang Muang distriktet .

 

 

slut


Det var noget af en mundfuld - 20 National Parker er omtalt på denne side, men vi håber at vore læsere har glæde af at læse om disse. Besøg endelig nogle af dem når du er i området.

 

 

 

træt

 

Vi vil nu gå videre til næste område i Thailand som er Syd Thailand - men der skal du lige skifte afsnit ude i menuen for at komme dertil !!

 

 

 

 

 

 

 

Siden sidst redigeret august 2017

 

 

 

 

     

 

 

 

 

Siden her er pænt besøgt - men vi vil gerne ud til mange flere læsere . Du kan hjælpe os med dette ved at give os et " synes godt om " eller " del " ...... Klik lige herunder .

På forhånd tak


ihpone  

Smilets land

                                                                                                                                                                                    

ris og ros            forside 2 Skriv en kommentar til os :

Klik her

På forhånd tak

 

med venlig hilsen2

 

   mail2

mail@poullarsen.net

Vi sælger ikke rejser

og vi laver ikke rejseforslag .

 

 

Visit2

Det rigtige udstyr4

KLIK OG KØB HER

14

 

trek 66 liter 458x458

meget stort udvalg4

 

 

 

 

                                                 

            

antal besog

0253043
I dagI dag15
I gårI går32
Denne månedDenne måned150
total for hele periodentotal for hele perioden253043
Dag med højest antal 02-25-2019 : 495
Antal gæster på siden lige nu 3
Gå til toppen