overskrift mobiltelefoni1

I det liv som vi alle lever - er Smartphonen en stor del af hverdagen og sådan er det også på ferien. Før i tiden kunne man sagtens tage på ferie og glemme alt om mobiltelefonen ...... skulle man lige ringe hjem var det sådan noget man gjorde èn enkelt gang i løbet af ferien. Men sådan er det ikke mere - man er konstant i kontakt med venner og bekendte derhjemme regne smiley. De sociale medier udgør en stor del af dette og der skal lægges billeder ind fra ferien m.m. 475.

Hotellerne i ferie-områderne har - næsten alle - i dag "Free Wi-fi" og straks man kommer til sit hotel - får man koden til dette Wi-Fi udleveret og kan komme på nettet.

Alt dette er selvfølgelig bekendt hos teleselskaberne og man begynder efterhånden at udvidde dækningsområderne. I første omgang udvidede alle teleselskaber således at der var fri dækning, når man rejste indenfor Europa ...... men andre selskaber er gået længere ud.

 

Inden jeg lige fortæller om de forskellige muligheder - vil jeg lige nævne et par uheld , som jeg selv har haft . 

 

1I år 2017 skulle vi til Jomtien og vi havde en aftale med  en taxa-chauffør om at hente os i lufthavnen i Bangkok og derefter køre os til Jomtien. Jeg havde inden afrejsen fra Aalborg været i dialog med Taxa-chaufføren via facebook/messenger og aftalt med ham, at han skulle stå ved udgangen i Bangkok Lufthavn og vente på os når vi landede. Da vi lander i Bangkok Lufthavn erfarer vi at der er 19 udgange i Lufthavnen. Jeg tænder min telefon og skriver til Taxa-chaufføren - men i samme øjeblik finder vi hinanden og vi kører mod Jomtien og jeg glemmer alt om min mobiltelefon. Da vi har kørt en halv time, modtager jeg en SMS fra mit teleselskab med besked om at nu har jeg brugt 495,00 kroner og de spørger om jeg vil fortsætte - ja eller nej . Svaret bliver naturligvis et nej .

 

2På en anden tur fløj vi med Qatar Airways og skulle mellemlande i DOHA. Jeg havde slukket min telefon - men havde glemt at jeg også havde en tændt I-pad med et SIM-kort i og som lå i min mappe. Også denne gang kom det til at koste 495,00 kroner. Jeg havde heldigvis havde en opsætning på mit SIM-kort , der fortalte at man max kunne bruge dette beløb .

 

Jeg har efter disse par fejl skiftet teleselskab ... og det vil jeg godt lige fortælle lidt om her .

 

mobil selskaber

 

Efter hvad jeg har kendskab til er det endnu kun "Telenor og Teleselskabet 3" der har fri dækning i Thailand og jeg har selv teleselskabet "3" og har det der hedder "3 like home" og det siger jo det hele. Jeg har udover min smartphone også en I-pad med SIM-kort i og jeg kan altså uden at tænke mere over dette - bare bruge løs i Thailand, sålænge jeg altså kun har et normalt forbrug ...... I skrivende stund betaler jeg 89 kroner pr. måned for dette abonnement og det dækker det hele for mig . 

 

 

pas paaBruger du ikke et af disse teleselskaber er der al mulig grund til at være meget opmærksom på dette. Forhør eventuelt dit teleselskab inden afrejsen om, hvordan du er stillet med hensyn til data og telefoni i Thailand. Er du ikke dækket i landet SKAL DU INDEN DU KOMMER TIL LANDET slå "data-roaming" fra på din telefon eller I-pad. Når du ankommer til dit hotel og har fået udleveret koden til deres Wi-Fi - kan du logge på deres Wi-fi net og bruge telefonen der til facebook, spil og anden slags data hentning. Det vil stadig koste penge at ringe hjem med telefonen ........   Til orientering kan jeg oplyse at jeg fik en SMS fra teleselskabet "3" da jeg sidst kom hjem fra Thailand og de skrev at jeg med det forbrug af data jeg havde haft i Thailand - havde jeg sparet 5000,00 kroner 90 , så det er jo ikke så tosset !!  

 

 

 

telefonsnakTil orientering skal jeg lige sige at jeg får ikke noget for at fremhæve de to nævnte teleselskaber - men jeg har på nuværende tidspunkt ikke kendskab til andre der har denne dækning i Thailand .       

 

 

 

PS : i december 2022 skiftede jeg til Telenor i forbindelse med køb af ny telefon ....men det er jo også en af de selskaber der er nævn ovenover.

 

Siden sidst redigeret januar 2023


ihpone  

Smilets land

                                                                                                                                                                                    

ris og ros            forside 2 Skriv en kommentar til os :

Klik her

På forhånd tak

 

med venlig hilsen2

 

   mail2

mail@poullarsen.net

Vi sælger ikke rejser

og vi laver ikke rejseforslag .

 

 

Visit2

Det rigtige udstyr4

KLIK OG KØB HER

14

 

trek 66 liter 458x458

meget stort udvalg4

 

 

 

 

                                                 

            

antal besog

0253041
I dagI dag13
I gårI går32
Denne månedDenne måned148
total for hele periodentotal for hele perioden253041
Dag med højest antal 02-25-2019 : 495
Antal gæster på siden lige nu 1
Gå til toppen