overskrift mobiltelefoni1

I det liv som vi alle lever - er Smartphonen en stor del af hverdagen og sådan er det også på ferien . Før i tiden kunne man sagtens tage på ferie og glemme alt om mobiltelefonen ...... skulle man lige ringe hjem var det sådan noget man gjorde èn enkelt gang i løbet af ferien . Men sådan er det ikke mere - man er konstant i kontakt med venner og bekendte derhjemme regne smiley . De sociale medier udgør en stor del af dette og der skal lægges billeder ind fra ferien m.m. 475 .

Hotellerne i ferie-områderne har - næsten alle - i dag " Free Wi-fi " og straks man kommer til sit hotel - får man koden til dette Wi-Fi udleveret og kan komme på nettet .

Alt dette er selvfølgelig bekendt hos teleselskaberne og man begynder efterhånden at udvidde dækningsområderne . I første omgang udvidede alle teleselskaber således at der var fri dækning , når man rejste indenfor Europa ...... men andre selskaber er gået længere ud .

 

Inden jeg lige fortæller om de forskellige muligheder - vil jeg lige nævne et par uheld , som jeg selv har haft . 

 

1I år 2017 skulle vi til Jomtien og vi havde en aftale med  en taxa-chauffør om at hente os i lufthavnen i Bangkok og derefter køre os til Jomtien . Jeg havde inden afrejsen fra Aalborg været i dialog med Taxa-chaufføren via facebook / messenger og aftalt med ham , at han skulle stå ved udgangen i Bangkok Lufthavn og vente på os når vi landede . Da vi lander i Bangkok Lufthavn erfarer vi at der er 19 udgange i Lufthavnen . Jeg tænder min telefon og skriver til Taxa-chaufføren - men i samme øjeblik finder vi hinanden og vi kører mod Jomtien og jeg glemmer alt om min mobiltelefon . Da vi har kørt en halv time , modtager jeg en SMS fra mit teleselskab med besked om at nu har jeg brugt 495,00 kroner og de spørger om jeg vil fortsætte - ja eller nej . Svaret bliver naturligvis et nej .

 

2På en anden tur fløj vi med Qatar Airways og skulle mellemlande i DOHA . Jeg havde slukket min telefon - men havde glemt at jeg også havde en tændt I-pad med et SIM-kort i og som lå i min mappe . Også denne gang kom det til at koste 495,00 kroner . Jeg havde heldigvis havde en opsætning på mit SIM-kort , der fortalte at man max kunne bruge dette beløb .

 

Jeg har efter disse par fejl skiftet teleselskab ... og det vil jeg godt lige fortælle lidt om her .

 

mobil selskaber

 

Efter hvad jeg har kendskab til er det endnu kun " Telenor og Teleselskabet 3 " der har fri dækning i Thailand og jeg har selv teleselskabet " 3 " og har det der hedder " 3 like home " og det siger jo det hele . Jeg har udover min smartphone også en I-pad med SIM-kort i og jeg kan altså uden at tænke mere over dette - bare bruge løs i Thailand , sålænge jeg altså kun har et normalt forbrug ...... I skrivende stund betaler jeg 89 kroner pr. måned for dette abonnement og det dækker det hele for mig . 

 

 

pas paaBruger du ikke et af disse teleselskaber er der al mulig grund til at være meget opmærksom på dette . Forhør eventuelt dit teleselskab inden afrejsen om , hvordan du er stillet med hensyn til data og telefoni i Thailand . Er du ikke dækket i landet SKAL DU INDEN DU KOMMER TIL LANDET slå " data-roaming " fra på din telefon eller I-pad . Når du ankommer til dit hotel og har fået udleveret koden til deres Wi-Fi - kan du logge på deres Wi-fi net og bruge telefonen der til facebook , spil og anden slags data hentning . Det vil stadig koste penge at ringe hjem med telefonen ........   Til orientering kan jeg oplyse at jeg fik en SMS fra teleselskabet " 3 " da jeg sidst kom hjem fra Thailand og de skrev at jeg med det forbrug af data jeg havde haft i Thailand - havde jeg sparet 5000,00 kroner 90 , så det er jo ikke så tosset !!  

 

 

 

telefonsnakTil orientering skal jeg lige sige at jeg får ikke noget for at fremhæve de to nævnte teleselskaber - men jeg har på nuværende tidspunkt ikke kendskab til andre der har denne dækning i Thailand .       

 

 

 

Siden sidst redigeret juni 2019

 


ihpone  

Smilets land

                                                                                                                                                                                    

  

ris og ros            forside 2 Skriv en kommentar til os :

Klik her

På forhånd tak

 

med venlig hilsen2

 

   mail2

mail@poullarsen.net

Vi sælger ikke rejser

og vi laver ikke rejseforslag .

 

 

Visit2

Det rigtige udstyr4

BARE KLIK HER

 

trek 66 liter 458x458

meget stort udvalg4

 

 

 

 

188

 

De 25 mest

                                                 

            

antal besog

0242685
I dagI dag47
I gårI går44
Denne månedDenne måned441
total for hele periodentotal for hele perioden242685
Dag med højest antal 02-25-2019 : 495
Antal gæster på siden lige nu 5
Gå til toppen