Beach and Snow -468x60
 

 

Danish English French German Italian Russian Spanish Thai

 

bedste tidspunkt

 

 

Man kan jo rejse til Thailand hele året rundt , men der er selvfølgelig nogle tidspunkter der er bedre end andre og perioden fra november til marts er den de fleste foretrækker . I den periode er der tørt og solrigt i landet , perioden her er jo lige efter regntiden . Når det så er sagt - eller skrevet - så er det jo ikke nogen dum idè at rejse til Thailand i regntiden . Der kommer selvfølgelig nogle heftige regnskyl indimellem - men de er altid af kortere varighed . I perioden med regntid i landet - er priser på hoteller , udflugter og restauranter meget billige , fordi det er regntid og der ikke er så mange turister i landet .

Det er måske en god idè at finde rejsetidspunktet ud fra følgende 3 punkter :

 

prik Vejret i Thailand

prik Højsæson - og lavsæson i Landet

prik Kulturelle begivenheder i Landet

 

Vi skal nok forsøge at samle dette i et skema senere i bunden af denne side , men først kommer der lige lidt tekst til de 3 emner .

 

vejret i Thailand

 

 

prikVejret i Thailand

 

Vejret i Thailand er varmt hele året rundt , så du skal ikke frygte at komme til at fryse på din ferie . Temperaruren ligger omkring de 27 grader som gennemsnit . Så du kan jo godt allerede nu regne ud at det ikke er temperaturerne , der afgør om vejret er godt i Thailand . Nej det er monsunregnen .

Så er du bange for vand og kun ønsker tørt , varmt og solrigt vejr , så skal du vælge det tidspunkt , hvor vi i Danmark har efterår og vinter . Er du ikke bange for en enkelt regnbyge indimellem og godt vil have lidt mildere temperaturer , så er det danske forår og sommerperioden et godt tidspunkt at rejse i . Og i den periode kan du også spare penge på hoteler , udflugter og restauranter , fordi det er lavsæson .

 

 prikHøj - og lavsæson

 

Højsæsonen i Thailand ligger i perioden fra november til marts måned . I denne periode er vejret meget stabilt og tørt størstedelen af tiden . Det er jo selvfølgelig også derfor , at mange folk skifter de kolde danske vinterrammer ud med det eksotiske Thailand , som byder på minimum 27 grader . Det er også blevet meget populært at fejre jul og nytår i Thailand . Så hvis du har valgt perioden mellem december og januar måned , så skal du forvente en prisstigning på 50 % i denne periode - i forhold til priserne lige før perioden .

 

Lavsæsonen i Thailand ligger i månederne april til oktober , hvor vejret kan være vådt , samtidig er luftfugtigheden høj og der er delvis sol . Men det er også det billigste tidspunkt at rejse i og du kan finde flybilletter helt ned til 3000 kroner t/r . Det er i denne periode også billigere at bo på hotellerne , ligesom det er billigt at spise ude og tage på udflugter . Der kan dog være udflugter der ikke kan gennemføres p.g.a. regnen . Hvis du er bange for vand og frygter ikke at få sol nok på din vinterblege krop , Så kan vi STRAKS mane denne frygt til jorden . Temperaturen ligger stadig på 28 grader om dagen , og de heftige regnskyl der kan forekomme i denne periode , er typisk af 1-2 timers varighed , hvorefter solen kigger frem igen .   

 

 

prikKulturelle begivenheder i Thailand

 

Er du typen der gerne vil opleve lidt extra på din ferie , og værdsætter de autentiske oplevelser , hvor der er mulighed for at komme tæt på de lokale og kulturen ?

Så kan vi anbefale dig at holde dig opdateret om hvornår det forskellige kulturelle begivenheder finder sted i Thailand .

Vi bringer et par stykker her :

 

1Vegetarian Festival Phuket afholdes i midt-slut oktober måned . Den lokale befolkning i Phuket er klædt i hvidt , og spiser kun grøntsager , samtidig med at de holder de 9 buddhistiske løfter , som bl.a. lyder sådan : Du må ikke lyve , stjæle , dræbe eller være utro .  At overholde disse løfter fører til en slags renselse af sjælen og fejres med ritualer , optog og fyrværkeri . Udover disse traditioner er dette også tidspunktet , hvor mediatorer mellem gud og menesker kan blive renset og hylde deres landsby . Og hvad betyder dette så ?  I Thailand tror mange at et menneske kan overtages af gud . Denne person kaldes Mae Song og kan påføre sig selv andres smerte , uden selv at kunne mærke det . Dermed befrier man landsbyen for sorger og smerter , hvilket anses som en hyldest til medmenneskene.

Bemærk ! Fyrværkeriet larmer en del , så husk ørepropper . Vær også opmærksom på, at den måde , Mae Song (mediatoren) forvolder sig selv smerte på , oftest er blodig og kan virke stødende på nogle . Det er ikke egnet for børn

 

2Fullmoon Festival på Koh Phangan er helt sikkert den ultamative festoplevelse ! ..... Den løber af stablen èn gang månedligt , når fuldmånen lyser den sorte nattehimmel op . Denne festival kan samle turister fra alle verdens hjørner på Hadrin stranden , hvor Dj`s spiller svedig dansemusik for de tusinder af neonfarvede unge mennesker , som fylder atmosfæren med kærlighed . Selv de drinks der indtages , serveres i neonfarvede spande , hvor whiskey , rom og cola flyder i stride strømme .

 

3

Thailandsk nytår - Songkran fejres fra den 13. - 16. april . I Thailand fejres det på en helt anden måde end i Danmark . Det fejres nemlig med en kæmpe 3 dages lang vandkamp ! I de tre dage skal ALLE , inklusiv turister , være beredte på at blive sjasket til med vand . Derfor er det en god idé at have sit badetøj på under tøjet og ikke at klæde sig i hvidt . Det er en fryd at opleve thaiere i alle aldre gå all-in på vandkamp . Mange hopper op på ladet af en pickup-truck , med deres vandpistoler under armen , og kører rundt og skyder vand på forbipasserende . Andre render rundt med store spande fulde af vand , og man er kun i sikkerhed indenfor på restauranterne (det gælder dog ikke alle restauranter) . Der er en positiv og løssluppen stemning i luften , og alle er glade . Derfor er det et af de bedste rejsetidspunkter at rejse til Thailand , hvis du er kultur-entusiast.  

 

I oversigten herunder kan du se alle kulturelle begivenheder i Thailand.

 

Samlet oversigt

 

Måneder 

Vejret

Sæson Begivenheder
Januar

Tørt og solrigt
28 grader

Højsæson Buddhist Worship
Februar

Tørt og solrigt
29 grader

Højsæson Chinese New Year
Marts

Tørt og solrigt
30 grader

Højsæson Chiang Mai Flower Festival
April

Tørt og solrigt
30 grader

Lavsæson starter Songkran
Maj

Sol og byger
30 grader

Lavsæson Rocket Festival
Juni

Sol og byger
29 grader

Lavsæson Visaca Bucha
Juli

Sol og byger
29 grader

Lavsæson Kathu Festival
August

Sol og byger
29 grader

Lavsæson Hungry Ghost Festival
September

Sol og byger
28 grader

Lavsæson Por Thor Festival
Oktober

Sol og byger
28 grader

Højsæson starter Vegetarian Festival
November

Tørt og solrigt, nogen byger
27 grader

Højsæson Hoy Krathong 
December

Tørt og solrigt
27 grader

Højsæson H.M. King's Birthday


 

 

 

 Siden sidst redigeret august 2018

 

 

 


ihpone  

Smilets land

                                                                                                                                                                                    

  

ris og ros            forside 2 Skriv en kommentar til os :

Klik her

På forhånd tak

 

med venlig hilsen2

 

   mail2

mail@poullarsen.net

 

  

 

 

vigtigt2

Alle forældre med børn bør læse dette !!

Klik her : Beskyt dit barn mod solen


sol1

 

overskrift milkymeter 

 

Til dig med små børn

KLIK her : varm mælk

 

 

 

Det rigtige udstyr4

KLIK HER

 

trek 66 liter 458x458

meget stort udvalg4

 

 

 

 

Hvad magler vi

Andre indkøb

klik her:

Flere indkøb !!

 

Gå til toppen