Det maa du ikke

 

001 

15

 

Ting der måske kan være rare at vide inden afrejsen til Thailand

 

Thaierne opfører sig som de perfekte værter for turister fra vesten, men de forventer også at du kender de regler og omgangsformer der gælder i deres land. Her er 21 bud som du bør overholde: 

 

1. Vis aldrig vrede, irritation eller mangel på tålmodighed. Det er pinligt og mest pinligt for dig. Og slaget er tabt på forhånd. I Thailand viser man ikke følelser udadtil. Vær rolig, bestemt og udtryk dig med et smil. Det kommer du længst med, og det gør alting meget lettere.

2. Lad være med at fjolle og være respektløs ved buddhistiske symboler (undlad at klatre på dem osv.). At vanhellige Buddhaen er strafbart også for turister, og straffen er bøde eller i værste fald fængsel. Og lad være med at tage billeder af buddhistiske figurer og religiøse symboler, før du har sikret dig at det er i orden. Nogle symboler er så hellige, at man ikke må fotografere dem.

3. Lad være med at gå med bare skuldre og ben, når du vil besøge et buddhistist tempel. Et besøg i et tempel kræver en anstændig påklædning. Offentligt er man generelt også iført lange bukser og skjorte. Det samme gælder hvis du skal besøge private hjem. 

4.  Tag skoene af før du går ind i private hjem, træd ikke på dørtrinet og tag plads, hvor du får den anvist.

5. Ret ikke pegefingeren mod nogen. Det anses for helt uacceptabelt.

6. Du skal kun give og modtage ting med din højre hånd.

7. Træd ikke hen over andre - det gælder alle legemsdele.

8. Kvinder må ikke røre en buddhistisk munk, give ham ting direkte eller tage imod ting direkte fra ham.

9. Hvis du kører med offentlig transport, så sæt dig ikke på sæder der er reserveret munke. Det opfattes som respektløs.

10. Tal ikke nedsættende om den thailandske kongefamilie. Det tolereres ikke at nogen behandler dem respektløst. I Thailand har kongefamilien en ophøjet, urørlig status.

11. Giv ikke en Thai hånden til hilsen. At besvare den thailandske hilsen "wai" , hvor man placerer håndfladerne mod hinanden foran brystkassen, mens man bøjer hovedet let , vil blive påskønnet. Husk at yngre skal "waie" ældre først og at vesterlændinge ikke skal tage initiativet til "wai"  . 

12. Lad være med at rette dine fodsåler mod andre - eller mod religiøse symboler og billeder af kongefamilien. Fodsåler anses for urene ( og hovedet anses for den reneste del af kroppen ) . Hold fødderne på jorden og sidder du på gulvet, så gør som thaierne og sid i skrædderstilling eller hold fødderne underkroppen.

13. Rør ikke en thai på hovedet. Det anses for respektløst.

14. Undlad at gå omkring i badetøj andre steder end på stranden og ved swimmingpoolen. Det anses for ukultiveret ikke at iføre sig en T-shirt eller en strandkjole, selv når du skal op og spise på strandbaren.

15. Lad være med at bade topløst. Det anses af mange thaier for stødende.

16. Lad være med at kysse og kramme din partner offentligt. Det er uacceptabelt for mange ældre thaier og anses for privat. At kysse og kramme sine børn er derimod helt acceptabelt.

17. Lad være med at give en thaier en krammer. Et klart udtalt "thank you very much" rækker fint. Selv om du mener det godt, vil han ikke bryde sig om det. Til gengæld kan du være sikker på at andre ikke render rundt og kysser og krammer din kone / mand    446   .

18. Lad være med at gå og ryge på gaden. Det er ikke lovligt i Thailand og du risikerer bøde. 

19. Smid ikke affald på gaden. Det er ulovligt og kan straffes med bøde.

20. Køb ikke noget der stammer fra vilde dyr. De kan være fredede og det straffes hårdt, hvis du bliver taget.

21. Hold dig langt fra narko og det der ligner. Det er ulovligt og straffes strengt med ophold i fængsler du ikke ønsker at komme til at kende nærmere. 448

Men ellers....

Glæd dig til at opleve Thailand
 
002
Drømmeland :o)

Siden sidst redigeret januar 2023

Siden her er pænt besøgt - men vi vil gerne ud til mange flere læsere . Du kan hjælpe os med dette ved at give os et " synes godt om " eller " del " ...... Klik lige herunder .

På forhånd tak


ihpone  

Smilets land

                                                                                                                                                                                    

ris og ros            forside 2 Skriv en kommentar til os :

Klik her

På forhånd tak

 

med venlig hilsen2

 

   mail2

mail@poullarsen.net

Vi sælger ikke rejser

og vi laver ikke rejseforslag .

 

 

Visit2

Det rigtige udstyr4

KLIK OG KØB HER

14

 

trek 66 liter 458x458

meget stort udvalg4

 

 

 

 

                                                 

            

antal besog

0255350
I dagI dag17
I gårI går32
Denne månedDenne måned1071
total for hele periodentotal for hele perioden255350
Dag med højest antal 02-25-2019 : 495
Antal gæster på siden lige nu 6
Gå til toppen