overskrift hvornår rejser man3

  

  thailand2

Vejret i Thailand

Thailand har 2 eller 3 årstider alt efter, hvor i landet du er.

Varmt, varmere og varmest 6

 

 

 

Den store forskel er måske ikke hvor mange grader der er , men hvor fugtigt det er og hvor meget du så sveder og hvor varmt det føles .

Temperatur og luftfugtighed er måske lidt mere ens året rundt ved de sydlige øer , mens det svinger mere jo længere nordpå du kommer .

Man kan sagtens rejse til Thailand hele året rundt . Man skal bare være opmærksom på , at der jo noget af året er regntid i Thailand . Vi vil her vise nogle vejr-skemaer , så kan du nemmere vurdere hvor det er bedst at tage hen , på lige det tidspunkt hvor du ønsker at rejse . Vi har rejst både i højsæsonen og i regntiden i landet og det er absolut ikke noget problem . Og vi rejser både i højsæsonen og lav sæsonen . Det er vi slet ikke være betænkelig ved - vi skal bare vælge de " rigtige " steder.

Der er mellem 27 og 35 grader året rundt, dog lidt køligere i Nordthailand . Thailand har tropisk klima og har derfor regntid hvert år. Der er faktisk forskel på hvornår regntiden sætter ind i de forskellige egne af Thailand . Det illustreres bedst ved følgende klima oversigter herunder - med nedbør og temperaturer.

Thailand ligger i troperne , så der er varmt året rundt med høj luftfugtighed . Der er mest nedbør under sommermonsunen fra maj til oktober . Lige før monsunen er der allervarmest - op til 40 grader , og køligst i december og januar . I det sydøstlige Thailand er nedbøren mere jævnt fordelt over året og temperaturen svinger mindre.

 

Når du kigger på skemaerne herunder , så skal du lige vide at dag og nattemperaturer er angivet i grader Celcius og regnmængden er angivet i millimeter - dette gælder for alle skemaerne herunder .

Kilde: dmi / accuweather.com

 

 

 
 
Bangkok5
 
 
 
Bangkok har et tropisk vejr mønster , der skaber tre sæsoner : køligt , varmt og regnfuldt . Udlændinge kender disse som henholdsvis varm , varmere , og varmest/våd . Ved afgørelsen om , hvornår du ønsker at rejse til Bangkok , bør du overveje vejret meget nøje.
 
Fra juni til oktober tager vejret en drejning fra varm og solrig til varmere og regnfuldt . September og  oktober er formentlig de vådeste måneder . Temperaturen er stadig meget høj , så regnen er normalt en velkommen bruser . Medbring en paraply , hvis du ikke ønsker at blive våd , men du vil sandsynligvis tørre temmelig hurtigt . Det er også værd at bemærke , at mens vejrudsigter normalt lover daglig regn og tordenvejr ,  kommer det ikke altid. 
 
 
Bangkok
 Billedet er fra vores tur til Bangkok
 
 
 
Vi har kun besøgt Bangkok i højsæsonen og i det hele taget er Bangkok ikke et sted der " siger os så meget " - men sådan er vi jo forskellige , heldigvis da !!
Men du skal selvfølgelig opleve Bangkok , så om ikke andet - så tag et par dage der på vej ud eller på vej hjem fra din rejse 430 .
 
 
cirkler2
 
 
 
 
Hua Hin1
 
 
 

Vejret i Hua Hin er vidunderligt varmt hele året rundt . Temperaturen er ret stabil her , uanset hvilken måned på året og hvilket tidspunkt på døgnet – i Hua Hin , viser termometeret nemlig omkring 30 grader i gennemsnit med dage , der er endnu varmere .

Derudover får den høje luftfugtighed det til at føles endnu varmere og der er derfor dømt sommer på højt plan med vejret i Hua Hin .

Thailand er generelt inddelt i 2 perioder rent vejrmæssigt og vejret i Hua Hin er ingen undtagelse : Sommeren er våd og vinteren tør.

Månederne fra november til april er derfor de bedste at rejse til Hua Hin i , hvis I gerne vil have det mest behagelige klima på ferien og især fra december til marts er der relativt tørt.

Der er dog altid risiko for et lille regnskyl i Hua Hin , men bygerne er ofte korte og kan endda føles forfriskende i den høje luftfugtighed og varme 111 .

I sommerhalvåret er vejret i Hua Hin dog en anelse regnfuldt med op til 20 regnvejrsdage pr. måned fra juli til september . Som nævnt ovenfor , falder regnen dog oftest lejlighedsvist og dage med konstant regn fra morgen til aften er derfor heldigvis få.

De kan dog forekomme og især fra maj til oktober er vejret i Hua Hin præget af monsunvindene , der fører både regn og blæst med sig.

Det er ikke kun lufttemperaturerne i Hua Hin , der er gavmilde . Badevandet er også lunt og lækkert året rundt . Det skyldes, at temperaturen ikke falder mere end nogle få grader i nattetimerne , og vandet derfor heller ikke når at blive afkølet Bikini.

Gennemsnitstemperaturen i havet er nogenlunde ens året rundt og ligger oftest omkring 29-30 grader . En dukkert i havet er derfor yderst behagelig , da luft og vand næsten har samme temperatur .

Der er også god sigtbarhed , hvis I vil snorkle og dykke  .

 

 

Hua Hin banegaard

Hua Hin banegård

 

 

 

 cirkler2
 
 
 
 
 
 
Siam bugten Nord3
 
 

Området med Koh Chang , Koh Samet , Koh Kood og Koh Mak  er sæsonen typisk december - april . Fra maj stopper mange firmaer med at arrangere ture dertil , da det regner en del . Lavsæsonen kan nogle gange ses ved at hoteller har priser som to nætter og få den ene gratis.

Mange butikker og restauranter har sæson åbent og lukket i regntiden.

 

 

Koh Chang

Billede fra vores tur til Koh Chang

 

Vi har kun været på Koh Chang i marts måned - men som det fremgår af teksten ovenover dette billede - kan Koh Chang ikke anbefales i regntiden , da det regner temmelig meget her .

 
 
 
 
cirkler2
 
 
 
 
 
Siam bugten Syd2
 
 

Koh Samui , Koh Tao og Koh Phangan og området her omkring har generelt en længere sæson end Phuket siden af tangen mod syd . Her kan også fåes fint og rimeligt tørt vejr i regntiden . Regn er ofte kortere tid om eftermiddagen og om natten . Oktober og november kan der være kraftig vind og høje bølger.

 

Koh Samui

Billede fra Chaweng Beach på Koh Samui - vi boede i denne bungalow dirkte på stranden

 

Flere gange har vi været på Koh Samui i august måned ( regntid ) og vi har altid haft fint vejr.

Det har været meget varmt og vandet har været lidt roligt , men varmt . Selvfølgelig kan der komme en byge eller 2 - men det er ikke hverdag - langtfra . Så vi kan roligt anbefale Koh Samu i august . Koh Samui et et af vores favorit steder i Thailand - især ved Chaweng Beach og Lamai Beach .

 

 

 

cirkler2

 

 
 
 
Phuket2
 
 
 
 
 

I ovennævnte område ( Phuket , Khao Lak , Krabi og Koh Lanta ) er der højsæson fra december til marts - hvor der er tørt, solrigt .

I regntiden ville vi nok kraftigt overveje om vi skulle tage til Phuket, Krabi og øerne deromkring. Specielt hvis det hovedsagelig er sol og badeferie der er på ønskelisten . Erfaringer siger at der oftest er bedre vejr på den østlige kyst af tangen mod Malaysia . Dvs Hua-Hin til Samui området.
 
Så ser du meget billige rejser, specielt til Phuket, så kan det skyldes regntiden .

 

Vi nævner lige Ao Nang i Krabi også - da det er en af vores favoritter . Badebyen Ao Nang ligger ca. 15 km vest for Krabi by i det sydvestlige Thailand.
Klimaet er tropisk med en gennemsnitlig temperatur om dagen på omkring 30 grader, og varme nætter med temperaturer på 20-25 grader året rundt. Ao Nangs vejr er i høj grad bestemt af monsunen med dens våde og en tørre sæson:
I perioden november, december, januar, februar, marts og april er det relativt tørt, mens vejret i perioden maj, juni, juli, august, september og oktober er præget af monsunvinde, som ofte bringer kraftige men kortvarige regnskyl.
Ved stranden er der en badevandstemperatur på 28-30 grader hele året. Vi har været der i august måned flere gange og vi har ikke følt vejret som noget problem .... dog skal du ikke regne med at du kan komme ud og sejle på dette tidspunkt , da bølgerne er høje i denne periode.

 

 

Phuket

Billedet er fra vores tur til Karon Beach i Phuket - en kæmpe regnbyge kom hurtigt

 

 

Vi rejste til Phuket et år i august måned . Det var lunt og dejligt - men vi fik temmelig meget regn på de 14 dage vi var der . Faktist den periode vi har fået

mest regn  - igennem de mange gange vi har været i Thailand.   111

Og bølgerne ved havet var temmelig voldsomme . Det " røde flag " som advarer de badende , var oppe hver dag.

Vi lå på solsenge helt oppe i strandkanten og alligevel kom vand i perioder helt op til os. 

Så vores råd må være : Skal du til Thailand i regntiden - så vælg et andet sted end Phuket.

 

 
 cirkler2
 
 
 

Chiang Mai2

 

 

I det nordlige Thailand ( Chiang Mai ) bliver der relativt koldt i december/januar . Her kan det blive ned til 10-15 grader om natten . Om dagen dog varmere. På toppen af de højeste bjerge kan ses under 10 grader i de koldeste perioder.

I det nordøstlige Thailand kan du opleve heldagsregn i regntiden , mens det i Bangkok og f.eks. Koh Samui som oftest er byger af op til en time der kommer . I perioden fra juni/juli kan det regne meget og hen mod september er der ofte så megen regn i det centrale til nordlige Thailand , at det giver lokale oversvømmelser i nogle af områderne mellem Ayutthaya og op mod Chiang Mai . Regnen der falder nordpå skal mere eller mindre samme vej sydpå for at komme til havet.

 

 

Chiang Mai

Billede fra vores tur til Tiger Kingdom i Nordthailand ( Chiang Mai ) .

 

Vi har kun været i Chiang Mai i marts måned . Generelt kan man sige at det ikke er så varmt i Nord Thailand - dog rigeligt til at man kan nyde dette.... men ikke så vildt varmt som i Syd Thailand.

Og der er jo ikke nogen badestrande i Chiang Mai :o) - Chiang Mai ligger inde i landet.... så er man til badeferie er det ikke her man skal være. Der er så til gengæld meget at opleve i Nord Thaland.

I regntiden skal man ikke rejse nordpå !!

 

 

 cirkler2

 

 

 

Chiang Rai2

 

 

Byen Chiang Rai ligger i den allernordligste del af Thailand. Klimaet er tropisk med temperaturer om dagen på op til 30 grader året rundt , og relativt kølige nætter efter thailandske forhold . Chiang Rais vejr er i høj grad bestemt af monsunen med en regntid og en tør sæson : I perioden november, december, januar, februar, marts og april er vejret overvejende tørt, mens vejret i perioden maj, juni, juli, august, september og oktober er præget af monsunvinde , som ofte bærer kraftige men kortvarige regnskyl ind over byen .

 

 

Chiang Rai

Chiang Rai

 

 

cirkler2

 

 Mae Hong2

 

 

Området omkring " Mae Hong Son " som ligger helt mod nord i Thailand  er varm og tør fra marts til jul i, og er rimelig vådt og fugtigt fra juli til oktober og køligere samt mere behageligt fra november til marts . Det bedste tidspunkt at rejse til Mae Hong Son er mellem December og begyndelsen af marts - den kølige sæson – her er nætterne kølige , og alt er grønt . Men selvom dagtemperaturene stadig er forholdsvis varme i den kølige sæson , er nætterne decideret kolde , ofte med temperaturer som sniger sig under 10 grader ,  så det kan være en god ide med lidt ekstra tøj på din tur hertil .

April til juli er varm , som derefter er fulgt af en kølig sæson i november , når regnen kommer . Skovbrænde i bjergene omkring Mae Hong Son opstår mange gange omkring marts / april i den tørre sæson , og disse skovbrande kan forårsage forurening . Besøgende med åndedrætsbesvær bør undgå at besøge byen i løbet af denne tid på deres Thailand rejse .

Mae Hong Son får ikke så meget nedbør som andre dele af Thailand i løbet af regntiden , traditionelt fra juli til oktober . Byerne i bjergene får byger med voldsomme regnskyl i modsætning til hvad det sydlige Thailand ser i ugerne op til regn-sæsonens slutning.

 

 

mae hong son 1

Mae Hong Son

 

 

cirkler2

 

 

River Kwai2

 

 

 

River Kwai

 

 

 

 

slut billede

 

 

 

 

sidenn sidst redigeret marts 2018

Siden her er pænt besøgt - men vi vil gerne ud til mange flere læsere . Du kan hjælpe os med dette ved at give os et " synes godt om " eller " del " ...... Klik lige herunder .

På forhånd tak


ihpone  

Smilets land

                                                                                                                                                                                    

  

ris og ros            forside 2 Skriv en kommentar til os :

Klik her

På forhånd tak

 

med venlig hilsen2

 

   mail2

mail@poullarsen.net

Vi sælger ikke rejser

og vi laver ikke rejseforslag .

 

 

Visit2

Det rigtige udstyr4

BARE KLIK HER

 

trek 66 liter 458x458

meget stort udvalg4

 

 

 

 

188

 

De 25 mest

                                                 

            

antal besog

0242684
I dagI dag46
I gårI går44
Denne månedDenne måned440
total for hele periodentotal for hele perioden242684
Dag med højest antal 02-25-2019 : 495
Antal gæster på siden lige nu 3
Gå til toppen