Oplevelser ved Mae Hong Son

001

Du skal ikke være ikke bange for at bruge de små informations-kontorer der ligger overalt på gaden i Thailand - de er OK 

 

cirkler2

 

Igennem de mange år vi har rejst i Thailand , har vi jo selvfølgelig været på et utal af ture og udflugter. Vi har tidligere haft èn side her på hjemmesiden , som har fortalt om alle disse muligheder for udflugter , som de forskellige egne byder på. Denne side er med tiden blevet temmelig stor og kan virke lidt uoverskuelig . Derfor har vi valgt at fordele disse udflugtsmuligheder på sider , hvor de naturligt hører hjemme . Her er vi altså kommet til Rayong og du kan her se hvad du kan opleve i Rayong og omegn. Vi skriver ikke KUN om de ting vi selv har oplevet men også om andre muligheder. Der kan sagtens være mange flere muligheder , så søg endelig også andre steder.

Husk - brug endelig de små informationskontorer der ligger på gaderne dernede. De har styr på tingene og lever op til det de siger. Og du behøver ikke hente tilbud fra dem alle på gaden - for de ringer det samme sted hen og får en pris til dig .  

Vi har sat et billede på hver udflugtsmål her på siden og teksten til dette billede - kommer lige under billedet.

Der vil først komme lidt information om Rayong og under disse kommer udflugtsmulighederne . 

Der kan enkle steder på siden her være link til nogle små filmklip også .

God fornøjelse !!

 

Oplevelser ved Mae Hong Son

 

Oplevelser ved Mae Hong Son

 

Oplevelser ved Mae Hong Son

Rayong er en provins i den østlige del af Thailand .

Areal : 9.200  km²
 
Befolkningsantal : 723.316 ( 2018 )
 
Rayong-provinsen er en af ​​66 provinser , der ligger i det østlige Thailand . Nabolande provinser er Chonburi og Chanthaburi . Mod syd er Thailandsbugten. Fra 2016 var indtjeningen pr. Indbygger højere i Rayong-provinsen end i nogen anden thailandske provins . 
 
Vi vil herunder vise nogle attraktioner i dette område . Der kommer selvfølgelig nogle templer - men der vil også være andet . Thailand har lige omkring 41.000 templer - så dem har vi opgivet at beskrive .... men måske der kommer et par stykker undervejs  .  
 
 
 
cirkler2
 

 

Oplevelser ved Mae Hong Son

 

Oplevelser ved Mae Hong Son

1Lad os starte med National Parkerne i Phang Nga - så er vi ligesom kommet i gang . Phang Nga har to Nationalparker . Nationalparker er en fortrinlig måde at udforske Thailands natur på med vandrestier, der fører dig til smukke vandfald og fantastiske udsigtspunkter over jungleklædte bjerge og dale. Der er også mulighed for at overnatte i nationalparkerne.

Der er jo ingen grund til at opfinde " den dybe tallerken " når den er opfundet . Vi lavede for et stykke tid siden et helt afsnit omkring National Parker i Thailand og det var faktisk et stort stykke arbejde . Vi vil derfor ikke skrive om disse parker igen - men blot henvise til dette afsnit . Vi nævner navnene på parkerne og viser link til disse .

For at komme til afsnittet skal du klikke her : Marine Parker i midt Thailand

Derefter ruller du ned på siden og finder følgende park :

 

10   Khao Laem Ya   Mu Ko Samet

 

 

cirkler2

 

 

Oplevelser ved Mae Hong Son

Oplevelser ved Mae Hong Son

1Koh Samet er en af de Ø`er som du hurtigt kan komme til fra Ryong . Koh Samet er opkaldt efter " Samet " træerne ( cajeput træerne ) , der vokser på øen i overflod , og Ø´en er en god oplevelse at komme til . Den har en endeløs flade af turkisblåt hav og strandkanten  bugter sig med fint hvidt sand , masser af vandsportsmuligheder  og et blomstrende natteliv . Koh Samet har betydeligt mindre nedbør end andre thailandske destinationer, men besøgende bliver alligevel gennemblødte - det er bare i havet 1 .

Og med kun tre timers kørsel fra Bangkok og cirka 45 minutter med færge fra Ban Phe Pier på fastlandet , er øen normalt fyldt med besøgende i weekender og lange ferier . Ø`en har en hel række af indkvarteringsmuligheder , lige fra bungalows ved stranden til luksuriøse resorts på klippen . Ø`en er normalt helt booket i weekenden .

 

cirkler2

 

 

Oplevelser ved Mae Hong Son

Oplevelser ved Mae Hong Son

 

1 Rayong Aquarium ligger ved bugten Ban Phe . Det er et stedet hvor man kan studere- , lave eksperimenter og undersøge marine dyr og vandplanter. Det er et sted , der samler smukke og sjældne havdyr samt dokumentation over marine ressourcer og fiskeri .

Akvariet holder forskellige slags smukke fisk - og havplanter . Centret gennemfører undersøgelser , forskning og test vedrørende havbiologi og havlivets adfærd . Et stort akvarium med en tunnel giver de besøgende mulighed for at se forskellige smukke fisk samt andre dyr der lever i mangroveskoven , såsom blæksprutter , krabber , kæmpe musling og hesteskokrabber . Det udendørs akvarium indeholder også forskellige arter af marine liv . Skildpaddesøen huser haksbill-skildpadder , olivenskildpadder m.m. Fiskesøen huser store fiskearter og de besøgende kan opleve den rigtige undersøiske verden i en speciel sø der huser søstjerner , sø-anemoner m.m. Forskellige fiskeredskaber i miniature vises også . Et fossil Museum udstiller udstoppede og uddøde dyr samt en udstilling af sjældne dyr såsom Irrawaddy Dolphin . Rayong Aquarium er åbent fra onsdag til fredag ​​fra kl. 10 til kl. 17 . Der er lukket om mandagen og tirsdagen .

Adresse: Phe, Mueang Rayong District, Rayong, Thailand 
 
 
cirkler2
 
 

Oplevelser ved Mae Hong Son

Oplevelser ved Mae Hong Son

 
1 Beliggende ved Wat Lum Mahachai Chumpon på Taksin Road , blev Templet her bygget for at fejre kong Taksin den Store , der befriede og reddede Siam ( tidligere Thailand ) fra den gamle burmesiske invasion . Han var stoppet op her i Rayong under sin demonstration for at befri Kongedømmet Ayutthaya fra den gamle burmesiske hær. Legenden siger , at kong Taksin den Stores elefant blev opstillet ved et stort Parkia-træ , der er foran helligdommen. Dette er et velanset sted , lokalbefolkningen og kinesiske besøgende kommer for at få ønsker opfyldt , især under det kinesiske nytår og den 28. december , som er King Taksin Day .
 
 
cirkler2
 

 Oplevelser ved Mae Hong Son

Oplevelser ved Mae Hong Son

 

1 Sattahip Beach ( Den millitære strand ) tilbyder dig en strand med roligt blidt , rent og azurblå hav  158  .

Militærstranden (Sai ​​Kaew, Azure Bay, Blue Lagoon) er meget populær blandt gæster i Pattaya , især dem der bor på og nær Jomtien . Stranden er meget ren og du kan tage en dukkert i havet og nyde en strand , hvor der er brusere , toiletter , caféer , liggestole og  uden irriterende sælgere .

Fem grunde til at vælge Sattahip Beach :

1. Du behøver ikke at skal sejle med færge for at komme der til - men kan komme til stranden med bil .

2. Havet er normalt gennemsigtigt og turkis - og du finder ikke samme type strand i Pattaya eller Jomtien.

3. Der er totalt hvidt sand nær vandet - et absolut wow ! 4

4. Der er lokale restauranter på stranden med et godt udvalg af thailandske og internationale skaldyrsretter til meget rimelige priser.

5. Der er rene toiletter og brusere - og efter en dag på stranden behøver du ikke at tage hjem dækket af sand og salt.

Hvad du bør vide , før du besøger Sattahip Beach :

1.  Adgang for udlændinge koster 100 bath .

2. Du skal vise dit id-kort ( Pas ) ved indgangen.

3. Der er ingen solsenge på stranden - kun stole ( koster 30 Bath ) og heller ingen måtter ( medbring din egen eller lej en for 20 bath og 1000 bath i  depositum ) .

4. Der er aber, der kommer til stranden . Nogle dage forbliver de på parkeringspladsen , og nogle dage ( sjældent ) kommer de på stranden og stjæler ejendele fra strandgæsterne .

 

 

cirkler2

 

 

Oplevelser ved Mae Hong Son

Oplevelser ved Mae Hong Son

 

1Suphattra Land dyrker masser af forskellige slags thailandske frugter, og du har mulighed for at smage på dem. Se også gummitræer , og der også et lille afsnit om biavl , hydroponisk grøntsagsdyrkning og den hydroponisk dyrkede salat , de serverer som en del af turen , og alle disse produkter er de skarpeste og mest friske som du kan tænke dig .

Adresse :3143, Nong Lalok, Ban Khai District, Rayong 21120, Thailand
 
 
cirkler2
 

 

Oplevelser ved Mae Hong Son

Oplevelser ved Mae Hong Son

 

1Saeng Chan Beach ligger ca. 6 km fra Rayong og er den nærmeste populære strand fra byen . Med hensyn til udseende er den helt anderledes sammenlignet med mange andre strande i Rayong-provinsen . Den ser ud til at være som om flere små buer er blevet forbundet sammen. Saeng Chan Beach , der betyder 'måneskinsstrand'.

Det er meget let at komme til stranden fra byen . Fra Rayong centrum skal du bare fortsætte med at køre langs Sukhumvit Road mod Ban Chang District . På et tidspunkt vil du bemærke en skilt , der indikerer at du skal dreje til venstre mod Saeng Chan Beach . Når du har drejet til venstre herfra , skal du bare fortsætte lige , indtil stranden ankommer . Når du er færdig med at udforske stranden, skal du sørge for at besøge de to nærliggende turistattraktioner - Sky View Tower og Phra Chedi Klang Nam.

 

Et godt sted at nyde svømning

Havvandet ved Saeng Chan Beach er klart nok og heller ikke for dybt, hvilket gør det velegnet til en svømmetur nær kysten . Det anbefales dog , at du ikke svømmer nær barrierer , eller når der blæser stærk vind over havet . På stranden finder du også mange barer og fiskerestauranter .

Der er også flere overnatningssteder til rådighed i området , herunder luksushoteller ved stranden . De fleste af dem giver mulighed for at opleve det fantastiske landskab ved havet . Saeng Chan Beach har også forbindelse med et område , som lokalbefolkningen kalder det Laem Charoen - en fiskerlandsby , hvor der findes masser af fiskerestauranter . Stenbarrierer er lavet ved havet , og det skaber en malerisk scene på stranden . Formålet med disse barrierer er primært at reducere det høje niveau af bølger på stranden . Kort fortalt er Saeng Chan Beach et sted for dem , der kan lide at solbade og svømme i vandet .

 

cirkler2

 

 

Oplevelser ved Mae Hong Son

Oplevelser ved Mae Hong Son

 

1 Wat Lahan Rai-templet blev rejst til ære for Luang Phor Tim , en meget anset munk , der mest er kendt for sin amuletsamling . Udsmykkede tempelporte , guldstatuer af LP Tim , en Vihara-bygning ( kloster ) , stupa ( kuppelformet helligdom ) , sala ( åbent mødested ) og ubosot ( helligste bøneværelse ) udgør det hellige sted.

Luang Pu Tim - Berømt for sin Phong Prai Kuman , den afdøde Luang Pu Tim blev født i en fattig familie og var meget interesseret i at lære Dharma, siden han var lille barn . Han begyndte at lære Dharma , da han var 17 år , men kun formelt ordineret som munk ved Wat Lahanrai , da han var 27 år gammel . I løbet af sit liv som munk har han rejst vidt og bredt for at lære mange wichaer fra store mestre og var også en meget streng udøver af Dharma.

Mange munke overalt i Thailand søgte ofte ham for at få råd , og han var kendt for at være en meget ydmyg munk , selv efter at være blevet gjort til abbed for Wat Lahanrai . Han var vegetar , der spiste et måltid om dagen og kun drak to gange om dagen , en gang kl. 7 og en gang kl. 16 om dagen . Han døde i buddhiståret 2518 i en alder af 96 og huskes indtil i dag som den øverste mester i Rayong-distriktet

 

cirkler2

 

Oplevelser ved Mae Hong Son

Oplevelser ved Mae Hong Son

1Denne hvide sandstrand kan let nås fra Rayong by ved at køre langs Sukhumvit Road og drej til højre ved Km. 259,5, km.- 263- eller Km. 268.-stenen . Vandet her er uden store bølger og er fantastisk til svømning . Indkvartering og restauranter er tilgængelige langs stranden.

 

cirkler2

 

 

Oplevelser ved Mae Hong Son

Oplevelser ved Mae Hong Son


1 Sky view tower er et interessant sted at besøge i Rayong , da de besøgende kan se en panoramaudsigt ud over Rayong-floden og mangroveskoven på toppen af ​​tårnet . Ikke kun selve tårnet er interessant her , men gangbroen er også fascinerende med masser af mangrover , hvor den store naturlige atmosfære og en mulighed for at udforske mangroveøkologi er givet . Det vidunderlige naturområde som dette ses sjældent selv i Thailand , så når du kommer tæt på dette område , så tøv ikke med at besøge dette udsigtstårn . Det er virkelig et besøg værd og der er intet gebyr ved indgangen.

Sky View Tower er etableret i samarbejde mellem Rayong Municipal , Rayong River og Mangrove Preservation Association og IRPC Public Limited Company . Det blev bygget til at fejre den 84 årige kong Bhumibol Adulyadej , kong Rama IX . Andre mål er at gøre dette område til forskningscenter for mangroveøkologi . Dette kan hjælpe studerende , lokale og besøgende til at have et godt sted at lære og se , hvordan mangrovedyr lever i dette område . Et andet godt punkt er, at det kan være et sted at slappe af med en smuk naturlig scene nær byen . Dets officielle åbning var 28. november 2012 .

Der er en trægangbro fra indgangen til tårnet , cirka 400 meter lang og 1 meter bred . På begge sider af denne gangbro er der dækket af forskellige typer mangrovetræer , hvor der er skilte og detaljerede tavler om hver type træer på " thailandsk sprog " . Hvis besøgende ser godt efter på jorden , vil de kunne se krabber løbe rundt . Alle disse træer er bestemt med til at skabe et godt økosystem .

Når man går næsten til slutningen af ​​gangbroen , vil de besøgende se udsigten over tårnet , der kun står ved siden af ​​floden . Dette tårn er bygget i trekantform , ca. 8 meter bred og 22 meter højt . Der er 11 niveauer med vindeltrappe fra jorden til det øverste niveau . En stor mulighed for at se panoramaudsigt over mangrove , flod , huse og hav som venter på dem , der besøger toppen af tårnet .

Sky view tower ligger i Pak Nam Suburb , ikke langt fra centrum , mindre end 10 minutter i bil . Dets placering er også nær Saeng Chan Beach og Phra Chedi Klangnam .

 

cirkler2

 

Oplevelser ved Mae Hong Son

Oplevelser ved Mae Hong Son

 

1Koh Kloi Floatingmarkedet sælger mad , traditionel kaffe og souvenirs i en retro-atmosfære med forestillinger , som de besøgende kan nyde . Vi har ikke kunnet finde ret mange oplysninger om markedet . Om det betyder at det ikke er ret stort - er svært at udtale sig om - men besøg stedet og vurdèr det selv.

Det åbner dagligt fra 10.00 til 21.00 . Markedet ligger i området for PTT-tankstationen ved Ko Kloi-krydset på bypass nr. 36, overfor stormagasinet Rayong Big C, inden man kommer ind i byen.

 

 

cirkler2

 

 

Oplevelser ved Mae Hong Son

Oplevelser ved Mae Hong Son

1Sunthon Phu Memorial Park er dedikeret til digteren Sunthon Phu ( 1786-1855 ) , anerkendt som Thailands største digter . Oprindeligt placeringen af ​​digterens hjem i mindeparken et flot og  vedligeholdt mindesmærke og en glæde at besøge . Et antal statuer af karakterer fra digterens arbejde ( inklusive helten i nogle af hans værker Phra Aphaimani, der spiller en fløjte ) og af digteren selv pryder parken . Parken spiller også en nøglerolle i den årlige fejring af Sunthon Phus fødsel . Arrangementet indeholder forestillinger og dukkeshow relateret til Sunthon Phus arbejde sammen med betragtninger af hans poesi.

 

 

cirkler2

 

 

Oplevelser ved Mae Hong Son

Oplevelser ved Mae Hong Son

1Prinsesse Maha Chakri Sirindhon Urtehave består af mere end 260 medicinske urter på ca. 20.000 urtetræer , som kan opdeles i 20 grupper i henhold til deres medicinske egenskaber . Haven fungerer som kilde til thailandsk urteviden og stedet for rekreation. Det er ikke kun et center, hvor forskellige urteplanter udstilles, men også hvor stedet engagerer sig i urteforskning .

 

cirkler2

 

 

Oplevelser ved Mae Hong Son

Oplevelser ved Mae Hong Son

1Tamnampar, er en restaurant der lægger lidt uden for Rayong , på en afkørsel til Sukhumwit mellem Rayong og Ban Phe . På Thailandsk udtales det “ DamNaanPa ” .

Det er et helt fantastisk sted , hvor der er gjort meget ud af at skabe en “ jungle ” stemning , på vej ind til restauranten , hvor du går over små broer , der er ænder, og du kan fodre fiskene i bassinerne.

Det siges at restauranten har 1 af hver af alle de plantearter der findes i hele thailand, og der er plads til mere end 1.000 mennesker.

Udover restauranten er der også et fantastisk badeland til børnene, som bør opleves.

Det er svært at beskrive den stemning der er, så det yder stedet mere retfærdighed, hvis I kigger på nedenstående video.

 

cirkler2

 

 

 

Oplevelser ved Mae Hong Son

 

 

Siden sidst opdateret marts 2021

 ihpone  

Smilets land

                                                                                                                                                                                    

  

ris og ros            forside 2 Skriv en kommentar til os :

Klik her

På forhånd tak

 

med venlig hilsen2

 

   mail2

mail@poullarsen.net

Vi sælger ikke rejser

og vi laver ikke rejseforslag .

 

 

Visit2

Det rigtige udstyr4

BARE KLIK HER

 

trek 66 liter 458x458

meget stort udvalg4

 

 

 

 

188

 

De 25 mest

                                                 

            

antal besog

0240454
I dagI dag11
I gårI går51
Denne månedDenne måned11
total for hele periodentotal for hele perioden240454
Dag med højest antal 02-25-2019 : 495
Antal gæster på siden lige nu 8
Gå til toppen