overskrift tur januar 2022

Med på turen var Lene & Poul + Jens & Dorthe

 

cirkler2

Du kan læse teksten længere nede eller du kan også vælge at se billederne først ...  Billederne vi ses i en lille film herunder . 

Filmen varer 1 time 36 minutter og 59 sekunder   135

Når du klikker på linket herunder , skifter du til YOU-TUBE hvor filmen ligger - husk at vælge stor skærm i nederste højre hjørne af filmen . .

2007 1

Klik her for at se filmen

Du kommer tilbage til siden her ved at bruge pilen til venstre oppe i venstre hjørne på YouTube..  

(gider du ikke lyden - så skru ned for den )

God fornøjelse !! 14

 

68

 

Find en kop kaffe inden du starter !! 

 

 

God fornøjelse !!

 

 cirkler2

  Januar 2022   

Pu-ha ..... Nu havde vi i lang tid glædet os til at komme til Thailand igen og så opstod der bare så mange forhindringer på vejen mod denne tur. Alle tilladelser og forsikringer til turen havde vi helt styr på . Jeg havde heldigvis været i god tid med at hente dette hjem og lang tid før jul lå alt dette klar til alle dem, der skulle med på turen. Men nye ting dukkede op hele tiden og derfor starter vi denne beretning om turen nogle dage før vi tog afsted, for at man kan få en fornemmelse af de udfordringer vi havde inden start på turen.    

 

4. januar 2022

Her 5 dage før vi skulle afsted, vidste vi endnu ikke om vi kom til at rejse den 9. Januar, eller om corona’en ødelagde vores tur i sidste øjeblik. Thailand åbnede jo for turister den 1. november 2021, efter at have været lukket ned i længere tid. Men den 1. november 2021 var der kommet så meget styr på situationen at man i Thailand godt mente at man kunne åbne landet igen. 

Man kunne rejse ind i landet på en ordning som man kaldte “Test & Go“, altså hvor man havde fået taget en PCR-test, som skulle være negativ inden man rejste ud af Danmark og når man så landede i Bangkok, skulle man lade sig teste igen. Mens man ventede på svaret af denne test, skulle man være i karantæne på et “nærmere udpeget hotel“ og efter at have fået svaret, som selvfølgelig også skulle være negativt, kunne man begynde sin ferie på det hotel, som man oprindelig havde booket til ferien.

Alle disse ting skulle planlægges og søges om hjemmefra og det havde vi gjort og havde fået tilsendt et “Thailand Pass“, som skulle bane vej til alt dette.

Midt i november dukker der så en ny “corona-variant“ op som fik navnet “Omikron“ og den spredte sig hurtigt verden over. 

Thailand blev nervøse og lukkede for ansøgning af "Thailand Pass" den 21. december 2021 og dette skule gælde indtil den 4. Januar 2022. Dem der havde fået udstedt "Thailand Pass" før denne dato - skulle kunne rejse som planlagt.

Men her den 4. januar 2022 var der stadig ikke meldt noget nyt ud og alle mulige rygter flyver rundt på Facebook. Ville man lukke for ansøgning af "Thailand Pass" i en længere periode og hvad med dem der allerede havde Thailand Pass, kunne de stadig rejse - eller ville man også slette disse ? …. Vi vidste det ikke.

Lene var startet med at pakke til turen … vi måtte jo være forberedt på at det ville lykkes i sidste øjeblik. 

 

cirkler2

 

4. januar 2022

Så blev det den 5. januar og der var stadig intet nyt fra Thailand omkring de nye betingelser, som man havde varslet igangsat fra den 4. januar. Om formiddagen kom der en mail fra Thai Airways om at de havde ændret på vores fly-tider 6.  Der var squ lige før man rystede helt vildt, indtil man havde fået læst mailen . Men heldigvis havde de kun ændret på flyturen hjem fra Thailand og den var kun ændret 4 timer i forhold til den oprindelige tur - så det så vi ikke som et problem for os ...... hjem skulle vi nok komme på et tidspunkt ...... vi ville hellere vide noget om turen der ud, men afgangen fra København til Bangkok den 9. januar klokken 13:50 var der ikke ændret på. Lene var i fuld gang med at pakke kufferterne. Vi var jo nødt til at lade som om at der ingen ting var galt - ellers ville vi måske komme bagefter planen. Vi skrev sammen med Dorthe og Jens et par gange i løbet af dagen ..... sådan lige for at dæmpe nerverne. Jeg valgte ikke at fortælle dem noget om ændringen på fly-turen hjem, det kunne de få at vide når vi mødtes med dem.  Kuffertmaerker

Jeg havde lavet kuffertmærker til os alle sammen. Det plejede jeg at lave hver gang, da det jo var mig der sad med alle oplysningerne om hoteller o.s.v. Så de lå klar at sætte på kufferterne, når de var blevet lukket.

Da jeg bookede turen havde vi haft en større diskussion omkring hvor meget bagage vi skulle have med, men jeg tabte denne kamp og der kom de store kuffeter med igen denne gang - som vi plejede ..... og måske var det også godt nok. Vi skulle flyve med Thai Air og de tillod 20 kg bagage med i flyet pr. person. Vi skulle jo også være væk i 25 dage denne gang. Der er mulighed for at få vasket tøj i Thailand og der er billige T-shirts m.m. - så vi skulle nok kunne klare os.

Pu-ha så kom tiden hvor jeg lige skulle prøve det tøj som jeg skulle have med ...... T-shirts, badebukser og korte bukser . Lene havde lagt det hele frem til "test"   6. Men vi kom igennem dette ..... der var selvfølgelig enkelte dele der var "krympet" i den tid det havde ligget i skabet siden den sidste tur  6 ..... men der var nok til turen denne gang også. Der var indkøbt nye kondi-sko til turen og de lå stadig i kassen som de var købt i. Men de var afprøvet og godkendt. Dette gjorde jeg selvfølgelig da de blev købt.  

 

cirkler2

 

4. januar 2022

Så var det blevet torsdag den 6. januar og der var stadig 1 dag til at vi kunne få klar besked om vores tur til Thailand. Vi ville i dag få taget den PCR-test, som vi skulle bruge ved afgang fra København Lufthavn. Vi havde booket en tid til klokken 16:00, men Jens og Dorthe havde en til klokken 16:50 - så vi ville vente med at tage op i hallen til dette klokkeslæt også. Før vi gik op i hallen for at få foretaget PCR-testen - ville vi gå ned og få en Kvik-test og få svar på denne et kvarter efter. Vi ville jo sandsynligvis ikke få svar på PCR-testen før lørdag (dagen før afrejse).... og det var lang tid at gå i det uvisse - så en kvik-test ville berolige os lidt, altså hvis den var negativ 6, hvad vi naturligvis forventede, alt andet ville forhindre os i at rejse.   1

Hjemme i lejligheden blev der stadig pakket til turen - som om at intet ville kunne forhindre os i at rejse - og det var fint nok .

Da klokken var blevet "lidt i middagstid" gik vi ned i byen for at få en kvik-test. og 30 minutter senere kom denne besked:

1     

Klokken "senere i dag" skulle vi så op i Hallen for at få taget en PCR-test. Det var den vi skulle bruge i Lufthavnen når vi tjekkede inf på Thai Airs fly.

Var kviktesten så unødvendig ? ..... ja, det var den - men den gav et indtryk af hvad vi kunne forvente af PCR-testen, som vi sikkert ikke ville få svar på før 48 timer efter test, og det ville jo være lørdag eftermiddag og vi skulle jo forlade byen søndag morgen for at køre mod Kastrup Lufthavn, så det var godt lige at få lidt ro på. Selv om "de kloge" nok ville sige at en PCR-test ikke nødvendigvis skulle vise samme resultat ...... så havde vi det fint med det første svar her fra kviktesten ..

 

Da klokken var blevet 16:00 gik vi op til Hallen i byen, hvor vi havde booket en PCR-Test. Der var ikke mange mennesker deroppe og vi kom frem til testen straks efter ankomst. Vi spurgte lige om de vidste noget om hvor lang "svar-tiden" var og de sagde cirka 24-timer. Vi skulle jo have alle papirer udskrevet til turen og derfor var det vigtigt at vi kunne få svar på denne test i rimelig god tid. Da vi kommer ud af hallen møder vi Dorthe og Jens, som også skulle med på turen, de skulle selvfølgelig også testes . Efter disse tests blev vi enige om, at vi nok hellere måtte tage en test mere dagen efter - Vi havde hørt at man før jul havde sendt 8000 forkerte svar til folk som var blevet testet. Vi ville ikke risikere at vi ikke kunne komme med flyet om søndagen, fordi vi ikke havde en gyldig test, så vi tager turen igen i morgen.

Dagen efter var også den dag hvor vi ville få sidste nyt fra Thailand omkring hvad deres planer var omkring indrejse i landet og hvad vi måtte og ikke måtte, så det kunne blive en stor dag . 

 

cirkler2

 

4. januar 2022Tidligt fredag morgen - hvor Thailand jo så er 6 timer længere fremme - kom beskeden fra de Thailandske myndigheder om at "Test & Go muligheden" stopper den 15. januar 2022 , altså denne dato var den sidste hvor man - indtil videre - kunne komme til Thailand på kun 1 dags karantæne . Derefter skulle man i det de kalder "Sandbox" på et hotel med 7 dages karantæne, inden man kunne færdes frit i Thailand .

Vi havde jo "Test & Go" - pakken og kunne derfor ånde lettet op . Nu kunne vi rejse som planlagt den 9. januar klokken 13.50 fra Kastrup Lufthavn.

Klokken 09:40, her fredag, gik vi op i hallen og fik endnu en PCR-Test. Nu havde vi så 2 stk PCR-Test undervejs, så måtte en af dem da dukke op i så god tid, at vi kunne nå at få dem udskrevet. Jeg havde gjort meget ud af papirarbejdet og jeg håbede at dette ville gavne os undervejs.    

1Hver rejsende havde fået sin egen mappe med alle relevante papirer i.

Klokken 16:35 fik vi alle så svar på vores PCR-test fra igår og den var negativ ...... Vi fik altså svar indenfor 24-timer så det var fint. Men vi valgte at vente på svaret fra den PCR-test vi fik foretaget i dag. Den måtte så komme i morgen formiddag - og så kunne vi udskrive disse og bruge disse på turen !!

 

cirkler2 


4. januar 2022Så blev det lørdag - dagen før afrejsen . Klokken lidt over 9 fik vi svaret fra PCR-prøverne i går og de var heldigvis også negative 6. Dagen i dag blev brugt til at pakke de sidste ting i kuffeten - således at alt var klart når vi skulle forlade hjemmet søndag morgen klokken 05:45  Heldigvis bor vi kun et par hundrede meter fra toget. Jeg fik også lige udfyldt de indrejsepapirer vi skulle bruge ved ankomst til Bangkok. Jeg snyder altid lidt ..... jeg tager altid et extra sæt af disse når vi er på tur - så har jeg et til næste gang og det er lidt skønnere at sidde hjemme ud udfylde disse - istedet for at gøre det i flyveren. 

Vi skulle med toget klokken 06:17 - men inden skulle vi lige have tjek på hvordan man rejser 2 personer på det samme rejsekort. Vores togbilletter med toget til Kastrup Luthsavn gjaldt nemlig først fra Aalborg Station. Så på turen fra Brønderslev til Aalborg ville vi bare bruge Lene`s og mit rejsekort, og så kunne Dothe og Jens "hoppe med på dette". Senere på lørdagen mødtes vi med Dorthe og Jens og spiste sammen på en lokal restaurant. Det plejede vi altid at gøre aftenen for afrejsen - sådan lige for at markere at vi var fuldstændig klar til ferien.. 

 

cirkler2

 

4. januar 2022Så var det endelig blevet søndag den 9. Januar.

Vi stod op klokken 05:00 og vi skulle lige have det sidste i kufferterne inden de blev lukket. Vi mødtes med Jens og Dorthe klokken 06:00 ovre på banegården. Klokken 06:17 sad vi i toget og var på vej til Aalborg, hvor vi skiftede til et andet tog, som skulle køre os til Kastrup lufthavn.

Thai 2022  00005

Vi havde kaffe - rundstykker og fernèt branca med i toget og det indtog vi straks efter at vi var startet fra Aalborg. Lidt senere - ved 11-tiden spiste vi nogle sandwich, som vi havde købt og taget med 6.

Thai 2022  00005

Vi ankom til Kastrup lufthavn klokken 11:25 og gik direkte til tjek-in ved Thai Air. Der var mega lang kø og det varede en time inden vi var igennem. Jeg var lidt nervøs for om jeg havde alle papirer i orden til “hele flokken“, men det gik fint og vi roste manden ved skranken for hans tålmodighed 14.

Nu skulle vi skynde os videre og vi skulle igennem paskontrollen . "Hold nu kæft" hvor var de langsomme her…. Det så ud som om at de skulle nærlæse alle pas og vi skulle have vores mundbind af, så at de kunne se os.

Efter paskontrollen var der ikke lang tid inden vi skulle flyve og vi løb videre mod gate C37…. De havde allerede kaldt over højttaler-anlægget og sagt at de sidste som skulle til Bangkok med Thai Air, skulle gå direkte til gaten og vi nåede det lige. 

Vi kom ombord i flyet og det så ud til at være helt nyt - så det var fint . Det var en Airbus A350-900. 

5

Kort tid efter at vi var kommet i luften - kom der mad rundt. Der var 2 retter at vælge imellem. Der var noget kylling og ris og der var noget kød , sweet and sour. Til maden kunne man vælge drikkevarer - såsom rød/hvidvin, øl og sodavand. Til sidst var der kaffe . Det var nu alt sammen ok 6

Thai 2022  00005

En drink indeholdende spiritus, som man plejede at få på turen var sparret væk og det måtte man jo acceptere i disse sløje tider for rejsebranchen. Der var heller ikke mulighed for at få drikke med alkohol imellem måltiderne på flyet. Det er klart at også Thai Air er voldsomt presset på økonomien herunder corona-krisen … 

Efter maden var spist blev lyset dæmpet i flyet og folk sov… eller så en film på skærmen ved deres sæde. 

Der var ikke så mange med flyet så vi havde faktisk så god plads at vi kunne ligge ned og sove hvis vi ville . 

Det skulle blive godt at gensè Thailand , da vi ikke har været her siden marts 2020. Ja faktisk landede vi i Danmark den dag Danmark blev lukket ned pga Corona …. Men det er en helt anden historie.

Nu var vi altså på vej igen til smilets land. Vi fik at vide i lufthavnen i København at flyet her ville være det sidste der ankom til Thailand med turister der kun skulle 24 timer i karantæne. Dem der skulle med flyet fra og med i morgen skulle 7 dage i karantæne i noget de kaldte “Sandbox”. I denne model var man tilknyttet et hotel i 7 dage og kunne kun være på hotellets område i de 7 dage, hvorefter man så kunne fortsætte sin ferie .

Men vi skulle altså kun være 24 timer i karantæne.

Flyveturen den her gang ser ud til at tage længere tid end den plejer at gøre. Vi fløj en time tidligere fra København end vi plejer at gøre de de andre ture vi har været på og vi lander samme klokkeslæt i Bangkok, som vi har gjort de andre gange .

Men på skærmen foran os i sædet har vi mange oplysninger og vi kan se at piloten undervejs på turen har sænket farten lidt. På et tidspunkt var vi oppe på 1087 km/t …. Men efter nogen tid var vi på 967 km/t og det kun kun være fordi man vil spare noget brændstof. Altså igen pga corona-krisen.

Thai 2022  00005

En god times tid før landing i Bangkok kommer der morgenmad rundt i flyet. 

Vi udfylder TM 6 formular eller det gør Dorthe og Jens , Lene og jeg havde jo udfyldt denne hjemmefra 6.   

Vi lander i Bangkok og skruer klokken 6 timer frem og det er morgen her. Nu skulle det blive spændende at se om vi hurtigt kom igennem kontrollen her i Bangkok . 

 

cirkler2

 

4. januar 2022Vi er landet i Bangkok og kommer ind i lufthavnen. Vi skulle nu igennem kontrollen med alle vores papirer, men det gik meget hurtigt og i løbet af 20 minutter var vi klar til at komme videre.

Ved udgangen blev vi afhentet af en taxa som kørte os til Pattaya hvor vi skulle i karantæne i 24 timer. Vi havde booket et hotel hjemmefra med navnet "Citrus Grande Hotel Pattaya" og billederne på nettet så fine ud .... "men skindet bedrager - som man siger" 6.   

 Thai 2022  00005

Vi tjekker ind på hotellet og får taget en PCR-test. Dette foregår på hotellet og vi ville få svar næste dag om formiddagen.

Vi kommer op på vores værelser og får besked på at vi ikke må forlade værelserne før vi havde svar på vores test.  

Vi havde værelse lige ved siden af Dorthe og Jens og der var en dør imellem værelserne , så kunne vi underholde hinanden lidt i de 24 timer . Maden bliver leveret ved døren i en pose og det var squ ikke noget særligt.

Thai 2022  00005

Hotellet var også meget slidt og det ville ikke være et hotel som vi kom til at besøge mere efter de 24 timer. Så vi glædede os bare til at komme videre. Vi gik alle tidligt i seng og ville prøve at indhente den søvn vi ikke fik på turen herned.

 

cirkler2

 

4. januar 2022Jeg vågnede klokken 02:40 og følte mig egentlig udhvilet. Tidsforskellen på de 6 timer mellem Danmark og Thailand kunne godt drille lidt i starten af turen - men det bliver bedre som dagene går.

Jeg lavede en kop kaffe og satte mig ud på altanen …. Vejret var lækkert og varmen føltes dejlig . På værelset havde vi sat airconditionanlægget til 18 grader og det føltes koldt når der var 27 grader udenfor.

I dag skulle vi gerne videre til Jomtien som ligger 10 kilometer herfra. Først når vi kommer dertil starter ferien . Her i løbet af formiddagen skulle vi få svar på den PCR-test der blev taget i går. Men hvorfor skulle den ikke være negativ - vi følte jo ikke at vi fejlede noget eller havde nogen symptomer, men man ved jo aldrig hernede i Thailand, vi havde hørt rygter om at man kunne finde på at tjekke folk postive for beholde dem i isolation 7 dage mere og tjene nogle penge på dette … men det gad vi ikke at tænke på nu 6.

Internet forbindelsen var ikke god her på hotellet men jeg prøvede lige at surfe lidt på nettet mens jeg sad med min kaffe her på altanen.

Klokken 05:00 gik jeg i bad, men der var kun koldt vand i bruseren…. Endnu en grund til at dette hotel bliver en engangsoplevelse !!

Klokken 07:00 ringer jeg ned til receptionen og spørger om hvornår vi kan forvente at få morgenmaden …. Og svaret var klokken 08:00. 

Thai 2022  00005

Klokken 09:00 kom morgenmaden og igen var det ikke noget særligt - Den blev bare sat uden for døren - men nu var det sådan det var. 

Klokken 10:00 ringede de fra receptionen og fortalte at vores PCR-test var negativ og at vi bare kunne forlade hotellet og det varede ikke mange minutter før det var sket.

Thai 2022  00005

Vi tog herefter en taxa ud til det næste hotel, som var Grand Jomtien Palace . Vi tjekkede ind og fik værelser på 4. etage. Nu blev der så lige pakket ud. Vi skulle jo være her i 25 dage …  

Thai 2022  00005

Værelserne var flotte og rene - men vi kendte dem jo fra tidligere år hvor vi havde været her.  

Thai 2022  00005

Efter at have fået pakket ud gik straks til stranden og fik nogle liggestole og smed os på dem. Nu var ferien squ startet og sjovt nok så var det den samme person som havde strandstolene da vi var her for flere år siden og hun kunne straks kende os. Det var rart at være tilbage i Jomtien igen … her er hyggeligt at opholde sig. Der var ikke mange turister lige nu - men det gør jo ikke stedet mindre attraktivt.

 

Vi opholdt os på stranden indtil ved 15-tiden hvor vi gik til værelserne. 

Thai 2022  00005

Ved 17-tiden kørte vi ind til Tesco for at handle lidt ind til ferien. Det gjorde vi altid når vi var hernede. Det er billigt og det er nemt.  

Thai 2022  00005

Efter at have handlet kørte vi tilbage til hotellet med varerne og efter at have fået dem puttet i køleskabet gik ud i byen for at spise . Vi havnede på restautant “ Surf Kitchen “ hvor vi spiste lækker mad .  

Thai 2022  00005

Surf Kitchen er et af de bedre steder at spise i Jomtien. Vi kommer der som regel flere gange i løbet af vore ferier i Jomtien.  

Thai 2022  00005

Vi sluttede dagen på nightmarkedet i baren. Vi kender dem der har baren og sludrede lidt med dem.

P.g.a. ristriktioner i landet skulle de lukke baren klokken 9:00 - men vi når det lige. Vi kørte herefter til vores hotel og sluttede dagen. 

 

cirkler2

 

4. januar 2022Det var lidt begrænset med oplevelser de første dage i Thailand og det skyltes at vi på 5. dagen i Thailand skulle have en PCR-test mere som blev indsendt til myndighederne. Med alle de papirer vi havde udfyldt på vej herned, vidste myndighederne godt hvor vi befandt os i Thailand. Og er den PCR-test, som vi skal have i morgen, positiv 6, ja så blev vi squ afhentet og sat i isolation i 7 dage på et hospital (som dog dækkes af vores forsikring), og det ville vi selvfølgelig undgå for hver en pris. Derfor holdt vi lige lidt lav profil, indtil vi var ovre 5. dagen og denne test…….  

Klokken er 04:45 og jeg var gået ned til pladsen hvor morgenmaden blev et par timer senere …. Jeg sidder lige og skriver det du læser her. Jeg kan høre at der er aktivitet ovre på stranden, som ligger lige på den anden side af vejen her. “Strand-damen“ som vi kalder hende, var i gang med at sætte parasoller op og gøre klar til dagens arbejde . Hver aften pillede hun disse parasoller ned igen og pakkede dem under en presenning på stranden. Og så næste morgen - ved 5-tiden satte hun dem op igen. Vi kender hende fra de andre gange, hvor vi har været her og hun servicerer os 110% om dagen når vi er der.

Thai 2022  00005

Lige bag ved mig, der hvor jeg sad lå der en mand og sov udenfor 7-eleven. Han havde sikkert ikke andre steder at være. Ved siden af ham stod en pose med de få ting han skulle bruge for at få dagen til at hænge sammen.

Thai 2022  00005

En af læserne her på siden spurgte mig om der blev snakket om corona i landet og det spørgsmål bruger jeg lige lidt tid på her.

Selve sygdommen “corona“ havde jeg ikke indtryk af at man i Thailand var hårdt ramt af. I hvert fald ikke i forhold til landene Europa. Selvfølgelig havde de også et antal dagligt smittede, men tallet var ikke stort i forhold til det antal indbyggere der er i Thailand (70 millioner indbyggere)…. Siden 1. november 2021 havde det været muligt at rejse til Thailand igen efter at de lukkede for omverdenen. Omkring 250.000 turister er siden denne dato rejst til Thailand…. Men Thailand plejer hvert år at have 40 millioner turister og turismen er deres hovedindtægt.


Man tog corona`en meget seriøst hernede - meget mere end Danmark (syntes jeg) …… da vi rejste herned skulle vi have en PCR-test inden vi kunne forlade Danmark. Da vi landede i Bangkok blev vi kørt isoleret til et hotel, som tidligere nævnt her på siden. Vi fik taget endnu en PCR-test og kom først ud af isolationen igen da der var negativt svar på denne test. Nu her om et par dage (5 dage senere) skulle vi aflevere endnu en PCR-test inden vi så blev “frigivet helt“.

Men alligevel kom der omkring 150 gæster fra andre lande til Bangkok hver dag, som VAR SMITTET . Disse røg direkte i isolation.
Rusland - USA - England - Frankrig - Tyskland var dem der kom med flest smittede. Men Danmark kom også med et par stykker hver dag. Og hvordan kunne dette ske ?… Tja de kan være blevet smittet imellem den test de fik lavet i hjemlandet og så ankomsten til Thailand.
Men corona`en betyder voldsom meget for turist-livet her i Thailand. Butikker var lukkede - folk var blevet fyret, og der var jo ingen understøttelse at se hen til. Store hoteller stod som “spøgelses hoteller uden gæster“.


En bekendt, som vi har i Krabi hernede, skrev til os i går. Hun havde arbejdet 12 timer hver dag i mange år på en restautant i Ao Nang. Hun var blevet fyret og havde så ingen indtægt. Hun var nu flyttet 200 kilometer ud på landet, hvor hun havde fået lidt arbejde i en gummiplantage (2 timer om dagen). Hun boede i en lille hytte i skoven der hvor hun arbejdede. Hun inviterede os til at besøge hende, men afstanden var for stor for os. Vi planlægger at tage til Ao Nang i 2023, så det kunne være en mulighed der. Det blev hun så glad for at høre.

Thai 2022  00005

Solen var nu blevet tændt og der var snart morgenmad, ovre på stranden kunne man se parasollerne, som nu var klar til os når vi havde fået morgenmad.

Thai 2022  00005

Så var der morgenmad. Det var svært for hotellet at lave det helt store morgenbord, som de plejede at lave når hotellet var fyldt op. Hotellet har 298 værelser, men kun 30 var lejet ud. Vi havde fået at vide at der vil være dage hvor der næsten kun var os på hotellet og på disse dage ville man skulle bestille morgenmaden efter et menu-kort, men det var nu ikke noget problem for os. Selvfølgelig var det altid sjovest at kunne vælge og vrage mellem en hel masse morgenmad på en buffèt, men vi må også prøve at forstå den situation som hotellet stod i. Alternativt kunne hotellet jo have valgt at have lukket hele hotellet, som mange andre hoteller hernede havde valgt og hvor skulle vi så bo ? 

Thai 2022  00005

Efter morgenmmaden gik vi til stranden, vi ville jo lige holde livt lav profil indtil vi var ovre den før omtalte PCR-Test. Vi havde ikke været på stranden ret længe før det myldrede frem med massagepiger. De kunne også godt huske os fra tidligere år og de manglede penge, så de brugte alle deres talenter på at sælge noget til os og det lykkes da også nogle steder. Inden længe var Lene - Dorthe og Jens faldet i kløer`ne på massagepigerne . 

Vi oplevede også at der kom folk og tiggede om penge på stranden, det havde vi aldrig oplevet før hernede. Vi valgte dog ikke at give dem noget, da vi så helt sikkert ville have dem på stranden hver eneste dag. 

Thai 2022  00005

I aftes da vi på vores aftentur kom forbi Nightmarkedet, så vi at der var Verdensmesterskaber i Vandscooter i Thailand og at det blev holdt her i Jomtien mindre end èn kilometer fra hvor vi lå på stranden. Nu mens "de andre" fik massage ville jeg gå ned og se om jeg kunne få et lille indblik i hvordan dette blev afviklet. Men de havde lavet det så smart at man slet ikke kunne se noget ude fra vejen af - nej man skulle betale 250 bath (50 kroner) for at komme ind og se dette og selv om man kunne synes at 50 kroner var et lille beløb, så skulle jeg jo kun lige have taget et par billeder derinde fra, så jeg valgte at gå videre. Der var opbygget en kæmpe tribune, hvor folk kunne sidde og se løbet, så der var virkelig gjort noget ud af det. 

Thai 2022  00005

TV-selskaber fra store dele af omverdenen havde placeret deres fotografer ude i vandet med kamera og kæmpe store linser, så der var min I-phone 11 (som blev brugt til fotografering) ikke noget særligt ved siden af disse... så jeg sneg mig forsigtigt videre. Jeg gik tilbage til stranden til de andre. Temperaturen var nu nået op på omkring 30 grader og det var tid til at komme en tur i vandet.  

Thai 2022  00005

Om aftenen ville vi tage ind til Pattaya, så vi valgte at spendere 4 kroner på en taxa (grisebil) og kørte de 10 kilometer ind til Pattaya . Vi kender nogle restauranter fra de tidligere år hvor vi havde været her og vi håbede på at mindst den der hedder "KISS FOD & DRINKS" var åben - trods krisen hernede.

Dèt var den og vi spiste aftensmad her inden vi gik en tur til Nightbasaren, hvor vi ville handle lidt. Nightbasaren lå tæt på spisestedet, så vi kunne gå derhen.  

Thai 2022  00005

Der blev handlet lidt på Nightbasaren ..... der er jo altid et eller andet som man syntes at man slet ikke kunne undværre . Ellers skulle konen nok fortælle mig det 6.  

Thai 2022  00005

Store del ag Nightbasaren var lukket ned p.g.a. corona-kriden. Der havde jo ikke været turister i Thailand i meget lang tid og det havde været umuligt for butikkerne her at overleve. Det var et sørgeligt syn og i det hele taget var der rigig mange butikker inde i midtbyen der var lukket. Vi oplevede faktisk på turen herind til Pattaya at se en MacDonalds restaurant - en Sunset Boulevard og en 7-eleven butik der var lukket ned. Det havde man nok ikke lige forestillet sig at det kunne ske for så store butikskæder.

Thai 2022  00005

Vi gik videre og kom til Central Festival - som er et stort center med mærkevarer, altså ægte varer, og vi ville lige kigge ind her. Der skulle lige måles temperatur inden vi gik ind. Dette havde man rigtig mange steder hernede, så det vænnede vi os hurtigt til. Hotellet, som vi boede på, havde det også og de havde endda en alarm oppe i receptionen der bippede hver gang der blev målt temperatur ved indgangen, om den så gav en anden lyd hvis temperaturen var over 40 grader ? - det fandt vi aldrig ud af . 

Thai 2022  00005

Vi var egentlig gået herind fordi vi mente at der lå en Swensens Is-bar herinde, men det gjorde der ikke så vi måtte finde et andet sted, men det gjorde vi så og det var ikke dårligt. 

Thai 2022  00005

Mens vi sad og nød vores is - oplevede vi en restaurant der efter lukketid - simpelthen blev decinficeret ved at der blev sprøjtet med en "slags væske" overalt i restauranten og en af de ansatte filmede dette som dokumentation for at det var blevet udført.... jo jo , de tager corona-situationen alvorligt herude.

Thai 2022  00005

Vi sluttede aftenen med en øl på restauranten lige ved siden af vores hotellet.... det var varmt, så vi sad der lige et stykke tid og nød vejret og damerne fik lige "fodret dyrene i Hayday-spillet" på deres I-pad. 

 

cirkler2

 

4. januar 2022Vi ventede stadig på at der lige skulle gå et par dage mere, så at vi kunne få taget den sidste PCR- test hernede. Vi følte os ikke i risiko-zonen, da man jo levede livet “ude“ hernede, men det ville squ være rart lige at have fået denne test afleveret.

Vi snakkede igår om hvad der ville ske hvis ikke vi afleverede den test og bare fortsatte vores ferie 6. Jeg besluttede lige at snakke med receptionen 15….

Jeg gik ned til dem og sagde at der var noget med en PCR-test.

Pigen i receptionen hev straks et papir frem af bunken og sagde: “ja - I skal alle fire have en PCR-test på søndag og det kommer til at ske på Jomtien hospital“.
Vi havde på ”vores karantæne hotel“ fået udleveret en “rød seddel“ og disse skulle jeg lige aflevere i receptionen senere i dag . Så ville pigen i receptionen bestille tid til test samt booke transport til os… når vi havde den røde seddel, var testen gratis for os. Det var den ellers ikke normalt for turister hernede.
 
Så ikke noget med at “snyde systemet hernede“ de vidste hvor var …. Men det var også fint nok. Vi havde ikke oplevet noget endnu som vi ikke ville have gjort igen. At være her i landet og “leve livet“ var fantastisk …… ellers ville vi jo ikke være her …. Det er jo vores tur nummer 27 til thailand og vi gør det helt sikkert igen senere på året og igen næste år igen.
Thai 2022  00005

Ja - vor herre har tændt for varmen - selv om klokken kun var 03:56 (lokal tid) … jeg havde sovet 4 timer og det var vist nok. Det der med at man kan sove når man bliver gammel 15 , det passer ikke helt.

Thai 2022  00005

Vi siger tit at vi lige tog en “grisebil“ ind til byen og så sidder der nok nogen derhjemme og tænker: HVA GØR DE ?
Jeg vil derfor lige sætte nogle ord på dette. Bilen som du ser på billeder herover er de lokale busser. Der kører omkring 600 af dem her i Jomtien/Pattaya…. Så der er altid en i nærheden. De kører hele tiden fra Jomtien og ind til Pattaya og vender derinde og kører den anden vej. Der er ikke noget system i det…. De kører bare. Det koster 10 bath (2 kroner) at komme med bussen og så kan du køre alt det du vil - så længe du bare bliver på bilen. Den anden aften var vi på det lokale marked og ville tage en “grisebil“ tilbage til hotellet, så vi gik ud til vejen. Der kom en imod os - men i den forkerte retning. Chaufføren rullede lige vinduet ned og spurgte hvor vi skulle hen … vi pegede i modsat retning. Han vendte straks bilen og vi hoppede op på ladet af denne og kørte 15…. Og hvorfor kalder vi den så grisebil ? ….. se næste billede.

Thai 2022  00005

Derfor …. Andre steder ude på landet bruger man samme type bil til grise-transport.

Thai 2022  00005

Morgenmaden var klar og i dag var der ikke mange gæster på hotellet. Det betyder at vi skulle bestille en del af det mad vi ville spise og så blev det lavet. Det drejede sig om spejlæg - kogt æg - omelèt eller bacon…. De mest almindelige ting så som kaffe - brød - smør - marmelade, stod på bordet her . Og det blev serveret udendørs på terrassen i dag.  

Thai 2022  00005

Nede på stranden kom vi til at snakke med “stranddamen“, fordi Lene gerne ville finde en luftmadras inde i byen. Så vi spurgte stranddamen om hvorvidt vi kunne finde sådan en. Vi brugte en oversættelses app på telefonen for at oversætte fra “dansk til Thai sprog“….
Hun spurgte os om ikke hellere vi ville have nogle solsenge…. Det svarede vi “ja“ til og en halv time senere kom hun med 4 solsenge med madrasser til.

Thai 2022  00005

Vi er på stranden og der kommer mange sælgere forbi i løbet af en dag og nogen gange købte vi noget af dem. Her køber Lene lidt frugt. 
Thai 2022  00005
Det er meget varmt i Thailand og nogen dage er man simpelthen bare nødt til at være i nærheden af vandet og sådan var det i dag.
Thai 2022  00005
Vores hotel - her set fra stranden…. Så det er nemt. Bag det hvide rækværk - som ses i bunden til venstre på hotellet - er der hvor vi fik serveret morgenmaden.
Thai 2022  00005
Det der med “EL“ har de squ aldrig været gode til hernede. Her ses en forholdsvis ny installation der er lavet. 
Thai 2022  00005
Massagepigerne arbejder mange timer for at tjene en lille løn og selvfølgelig bliver de også trætte en gang imellem - som her !!
Thai 2022  00005
Her ses “ stranddamen “ i hendes butik. Det hun ikke har - kan hun skaffe. Hun kan også klare alt muligt mad til frokost. Det bestiller hun og kort tid efter bliver det leveret af en person på knallert. Jobbet her på stranden er hele hendes liv. Hun er her hver dag og hun hygger omkring de folk der lejer hendes strand-stole. 
Thai 2022  00005
Til frokost ville de andre spise på stranden…. Jeg ville gerne prøve noget andet….. så jeg gik omkring 2 kilometer ud af byen mod venstre for hotellet…. Men fandt ikke noget der tiltalte mig….. så tog jeg en “grisebil“ tilbage til hotellet og ved siden af hotellet ligger der et lille spisested, som vi har døbt “pølsevognen“, og der spiste jeg dette måltid som ses på billedet . 
Thai 2022  00005
Jeg kunne godt sidde en times tid og nyde min mad her hos "pølsemanden". Der kom mange mennesker her og det var hyggeligt at sidde og betragte de forskellige personer der kom. De andre spiser på stranden, men jeg gik næsten altid herop .  
Thai 2022  00005
Vi blev på stranden resten af dagen og til aften ville jeg lige tage et billede af solnedgangen. Man skal være rimelig hurtig, fordi den forsvinder i løbet af 5 minutter. 
Thai 2022  00005
Vi spiste aftensmad på restautanten ved siden af hotellet. De havde Wienersnitzel til 99 bath (19,95 kr.) så det kunne vi da ikke sige nej til. Efter aftensmaden tog vi ned på Nightmarkedet og gik en tur .... Der er også mange spisemuligheder på markedet, blandt andet det du ser på billedet herover.  
Thai 2022  00005
Vi sluttede aftenen med en drink i baren på Nightmarkedet.   
 
cirkler2
 
4. januar 2022
Så nåede vi til den 14. januar. I går fik vi styr på den PCR-test, som vi skulle have senere på ugen. Det var meget omstændigt - syntes jeg. Hotellets personale klarede alt papirarbejdet og bookede tiden for os. Det kommer til at ske på Jomtien Hospital. Pigen i receptionen brugte meget tid på at regne ud hvornår vi præcis skulle testes. Hun skulle have at vide hvilket flynummer vi var kommet herned med og hun googlede dette på nettet. Hun skulle se resultatet af den første test vi fik lavet på “karantæne hotellet“, som vi brugte de første 24 timer på. Alt dette havde jeg selvfølgelig styr på og jeg havde også selv regnet ud hvornår vi skulle testes - men ville ikke spille “klog“ …. Men hun fik alle data på os og jeg gik videre . Kort tid efter kontaktede hun mig igen …. Der var lige noget hun havde glemt. Men der kom styr på det hele . Lad os nu få taget denne test så at vi kunne komme videre med ferien. Vi følte os alle friske og raske og var egentlig ikke nervøse, men man gik alligevel og tænkte på det. En positiv test betød jo 7 dage i isolation - så det gad vi slet ikke tænke på skulle ske. Vi mødte en dansker hernede der sagde: glem alt om den test og lev videre uden, men det turde vi ikke….. 😱 …..
Efter at vi er blevet testet, ville vi senere få svaret på vores egen mail, så det så vi frem til. Vi skulle videre i ferien nu …. Godt at vi havde mange dage at tage af …
Thai 2022  00005
Vi er igang med morgenmaden og Lene er her ved at forklare damen i restauranten ved morgenmaden at hendes spejlæg altså kun skulle steges på den ene side og det kunne godt se ud til at blive “en større opgave“. Og der skulle også flere forsøg til før hun fik sit spejlæg som hun gerne ville have det. Thai 2022  00005De forstod ikke ret meget engelsk det personale der var der om morgenen... og som det ses på billedet. fik Lene ikke sit spejlæg kun stegt på den ene side - men altså vendt og stegt på begge sider....
 
Efter morgenmaden gik vi igen idag til stranden.... vejret var perfekt og det var dejligt at være i nærheden af vandet. Vi blev ved stranden hele dagen.
Thai 2022  00005
Efter aften tager vi ned i den anden ende af gaden... vi ville kigge ind i "Dansker-gaden" . Det er en gade hvor der ligger nogle danske restauranter og hvor mange danskere mødes når de er hernede. Vi havde snakket om at spise i gaden, men ville dog lige se hgvad stedet kunne tilbyde inden vi besluttede os. 
Thai 2022  00005
Vi mødte “Karin Landbo Larsen“ ( Mejlkjær ) her i gaden…. En bekendt fra Danmark … hende og hendes mand har været her i 14 dage og havde en uge mere…. De kom meget i gaden her og de boede 3 gader herfra
Thai 2022  00005
Men stedet var squ ikke lige noget for os…. Der var fyldt med danskere der sad med deres “Thai Piger“ . Jeg tror mange af dem boede fast hernede og så mødtes de her . Menuen på stedet var "Buffet“ og det er squ da vist ikke lige sagen i disse corona-tider…. Så vi bestilte lidt drikkevarer, som vi hurtigt skyllede ned og så gik vi videre.
Thai 2022  00005
Og Lene købte “et dansk rugbrød“ på stedet… det skulle bringe lykke på morgenbordet de næste par dage 15.
Thai 2022  00005
Vi gik videre og her studerede vi menukortet på en restaurant et andet sted... der var jo muligheder nok ... vi vidste egentlig ikke hvad vi "gik efter" ... det var mange gange sådan lidt tilfældigt hvor vi gik ind. Vi endte dog med at vælge restauranten på det modastte hjørne .
Thai 2022  00005
Vi havnede et sted hvor de spillede gamle sange fra 70`erne og det var så hyggeligt…… da de spillede “Seasons in the sun - med Terry Jacks“ udbrød Dorthe : “gud, da gik jeg squ stadig i skole da den var populær“  15 15……
men vi skulle jo også spise og her ses Jens’ menu.
 
 
Thai 2022  00005
Der var muligheder nok - her ses "Grise-skanker"..... æh, jeg tror lige vi hopper over.   
Thai 2022  00005
Vi slutter aftenen her på "Ice Queen" med en lækker dessert .  
 
cirkler2
 
4. januar 2022
I dag var dagen hvor vi skulle have foretaget den 2. PCR-test hernede. Resultatet af denne test skulle blive afgørende for om vi kunne fortsætte vores ferie, eller om vi skulle i 7 dages karantæne på et hospital, med en efterfølgende stor regning til vores forsikringsselskab derhjemme. Vi havde alle taget det ganske roligt hernede indtil denne test. Vi havde ikke på noget tidspunkt følt os dårlige …… men vi kender sikkert alle den følelse af at gå og vente. Så synes man at man har lidt ondt her og der, så er man også lidt snottet o.s.v. Men i dag skulle der så sættes et punktum i denne sag.
Jeg havde sat mig ude på terrassen ved restauranten på hotellet igen her i dag og klokken er 04:05…. Temperaturen var 23 grader og det var dejligt. Men der var mange myg denne morgen og der var jo kun mig de kunne overfalde… og det gjorde de. Jeg gik ind i receptionen på hotellet og satte mig og arbejdede videre. Der var ingen at se nogle steder, så jeg satte mig i et hjørne ved en bar som er lige indenfor indgangen. Der var nogle lænestole og sofaer …. Men lyset var slukket og der var mørkt. Men pyt, jeg havde jo lyset på min I-pad, så det var nok til mig. Jeg troede at jeg sad helt alene, men på et tidspunkt er der en der hoster…. Det viste sig så at på den ene sofa, ved siden af hvor jeg sad, lå pigen som skulle sidde oppe i receptionen og på den anden sofa lå sikkerhedsvagten. Det var fint nok … det er jo stadig “næsten nat“ og der er ingenting at lave…..
Thai 2022  00005
Efter morgenmaden går vi ud til vejen og stopper en “grisebil“ og får forhandlet en pris for at køre os til Jomtien Hospital, hvor testen skulle foregå. Der var et kvarters kørsel dertil…. På billedet her ses den ene ende af hospitalet. Det var et nyt og moderne hospital de havde her i Jomtien, så der var ikke noget at være nervøs over - det ville helt sikkert ikke give nogen problemer.   
Thai 2022  00005
Vi blev guidet ind til en afdeling hvor vi skulle registreres. Hold da op et flot hospital. Der ville man sikkert hjemme i Danmark være lidt misundelige hvis man så dette. Flotte og lyse lokaler og masser af personale der løb rundt og servicerede folk. Der var virkelig styr på tingene. Vi havde nu alle fået et nummer i rækken og sad nu her og ventede på at blive kaldt ud til testen.   
Thai 2022  00005
Det viser sig så at testen skulle foretages udenfor i dejligt vejr. En sygeplejerske hentede folk i hold og med sig havde hun en plastic-lomme med alle papirer der tilhørte den person der skulle testes. Her sidder Lene og er klar. Vi andre har været igennem testen, som kun tog et øjeblik. Testen blev foretaget både i næse og i hals.
Pu ha … det bliver Lene ikke glad for at opdage….. hun plejer altid at sige om de der test i næsen: “A gør det ikk“ 👎🏻…. Men nu SKULLE hun og vi stod og smågrinede lidt da hun var færdig …. Og hun “overlevede“ . Nu kunne vi så bare vente på resultatet … der kunne gå op til et døgn og vi ville få svaret på mail, hvis den var negativ og blive ringet op hvis den var positiv.
Thai 2022  00005
Temperaturen var nu skruet op til 31 grader og vi gik til stranden da vi var tilbage ved hotellet og vi mødte vores “strand-dame“ som havde gjort vores solvogne klar og hun var glad for at se os ….
Thai 2022  00005
Det er blevet middag. Lene, Jens og Dorthe bestilte noget frokost til levering på stranden og jeg gik over på den anden side af gaden og finder et sted.
Thai 2022  00005
Ovre på den anden side af gaden ligger dette lille sted, som vi havde døbt “pølsemanden“ . Der kom mange mennesker her og maden var fin. Jeg kunne godt nok ikke lige se hans “Elite-smiley“ 15….. men jeg overlever nok….
Thai 2022  00005
Man var squ egentlig ikke sulten, men syntes dog at man lige skulle have lidt mad. Jeg spiste dette, som var noget kylling med lidt chilli og grøntsager og så lidt ris …. Det smagte faktisk rigtig godt og det var ikke så stærkt som man måske skulle tro.
Thai 2022  00005
Jeg var tilbage på stranden en lille time senere . Og her ? …. Ja et billede siger mere end 1000 ord, som man siger … så vi nøjes med billedet her.
Thai 2022  00005
Midt på eftermiddagen besluttede vi lige at gå over til hotellets pool-område og være resten af eftermiddagen ... det var et lækkert pool-område hotellet havde.
Thai 2022  00005
Hvis du kigger godt på dette billede , vil du oppe i hjørnet af hotellet se en mand hænge i en wire og som var igang med at male hotellet. Og kigger du extra godt efter, vil du se at der også hænger en mand inde i “hakket“ til højre for den anden mand . Vi sad og kiggede lidt på dem. De havde ingen “sikkerhedswire“ på , men sad på en stol, hvor der hængte nogle malerbøtter på.
Thai 2022  00005
Vi skulle jo holde væske-balancen i orden - så vi bestilte lidt drikkevarer…
Thai 2022  00005
Vi hoppede alle i poolen som var lækker..
Thai 2022  00005
Da vi kom op på vores værelse - kan vi se at rengøringen havde været der og de havde lavet denne fine elefant af vores håndklæder.
Thai 2022  00005
Til aften kørte vi med grisebil ud i den anden ende af byen. Dorthe havde for 2 dage siden bestilt nogle puder, som kunne pustes op og bruges på stranden. Og dem skulle vi hente i dag….. efter dette tog vi en grisebil helt den modsatte side af byen….. vildt … det koster jo 4 kroner hver gang 151515, men Jens ville have pizza til aftensmad og det skulle være en “rigtig Italiens pizza“ …. Så vi kørte indtil vi fandt et sted og trykkede på “stop-knappen“ i bilen.
Thai 2022  00005
Vi fandt et italiensk pizzaria og fik anvist et bord. Tjeneren kom og fortalte os at vi skulle tage en kviktest inden vi bestilte maden og hvis vi ikke ville dette… så kunne vi nøjes med at ligge kviktesten ved siden af vores tallerken. Og hvis vi så politiet komme ind i restauranten … skulle vi straks gå i gang med at tage denne test….. vi valgte at vente med testen ..... fru Larsen ville squ ikke overleve 2 test i næsen på samme dag 15.
Thai 2022  00005
Vi sluttede dagen af på nightmarkedet. Klokken var 21:30…. Pigen i baren fortæller os at politiet havde besøgt dem i dagen før og fortalte dem at de skulle overholde de gældende regler med at de ikke måtte sælge spiritus efter klokken 21… og gjorde de ikke det ville der falde en voldsom stor bøde 😱 …. Så de var ved at lukke ned men vi kunne “som VIP-gæster“ lige nå at bestille en drink …. Hun sagde så at vi kunne komme igen om et par dage … så var det nok glemt igen … de skulle jo tjene til udgifterne på markedet.
Thai 2022  00005
Her ses de tre søskende der drev baren. Søsteren til venstre havde selv en tøjbutik på nightmarkedet, men hjalp også her i baren. I midten ses broderen - der ejer baren og til højre ses storesøsteren, som til dagligt arbejdede inde i en sportsbutik i Pattaya, men hjalp i baren om aftenen…. Og der var fuld fart over feltet hele aftenen…
 
cirkler2
 
4. januar 2022
Ved morgenmaden snakker vi lige kort om hvad der skulle ske i dag. Flertallet ville til stranden igen i dag og jeg ville gerne noget andet. Vi havde aftalt hjemmefra, at selv om vi rejste sammen til Thailand , behøvede vi jo ikke altid at følges af i dagligdagen. Havde man lyst til noget andet, så meldte man det bare ud og det var en god ordning for rejsearrangøren (mig). Jeg ville gerne senere i dag ud og se noget der hedder "Nongnooch Tropical Garden" , så det planlagde jeg efter. De åbnede først senerere på formiddagen, så nu skulle vi lige have morgenmaden overstået i fred og ro og så kiggede jeg på den anden mulighed senere. 
Thai 2022  00005
Lene har endelig fundet en luftmadras hernede og nu skulle den pumpes op. Hjemmefra havde hun købt en pumpe i Jysk og den skulle nu i brug. Men det gik ikke helt som forventet. Når hun startede pumpen - forsvandt den luft der var i luftmadrassen. Vi fandt ud af at pumpen havde 2 funktioner. Den kunne pumpe en luftmadras op og den kunne suge luften ud igen. Lene plejer altid at forære sin luftmadras væk den sidste dag i ferien. Men nu kunne hun tømme den for luft og pakke den i kufferten til næste gang. Det var squ smart.
Thai 2022  00005Ved at læse brugsanvisningen lykkes det hele dog og her ses det færdige resultat. 
Thai 2022  00005
Senere på formiddagen ville jeg som tidligere nævnt tage ud til denne park og jeg gik derfor ned til vejen og stoppede en grisebil. Jeg ville forhandle en pris med chaufføren. Der var 17 kilometer ud til parken og han sagde 500 bath (100 danske kroner) …. Jeg havde ikke nogen fornemmelse af om det var dyrt eller billigt, men jeg accepterede prisen og vi kørte. Det var en speciel oplevelse at sidde på ladet af en bil og køre 120 km/t på motorvej - men vi var vel kommet for at opleve noget.
Da vi ankom til parken sagde chaufføren at han ventede udenfor indtil jeg ville hjem igen. Jeg fortalte ham at der nemt kunne gå 3 timer, men det er ikke noget problem sagde han. Vi udvekslede lige telefonnumre og jeg gik ind i parken. Det var en fantastisk park og der blev taget en masse billeder.
 
Vi viser ikke alle billeder her, men der kommer dog lige et "par stykker" herunder. 
Thai 2022  00005
NongNooch Tropical Park
Thai 2022  00005
 NongNooch Tropical Park
Thai 2022  00005NongNooch Tropical Park
 
Thai 2022  00005
NongNooch Tropical Park
Thai 2022  00005   NongNooch Tropical Park
Thai 2022  00005NongNooch Tropical Park
Thai 2022  00005
NongNooch Tropical Park
Thai 2022  00005NongNooch Tropical Park 
Thai 2022  00005
NongNooch Tropical Park
Thai 2022  00005
NongNooch Tropical Park
Thai 2022  00005
NongNooch Tropical Park
Thai 2022  00005
NongNooch Tropical Park
Thai 2022  00005
NongNooch Tropical Park
Thai 2022  00005
NongNooch Tropical Park
Thai 2022  00005
NongNooch Tropical Park
Thai 2022  00005
NongNooch Tropical Park
Thai 2022  00005
NongNooch Tropical Park
Thai 2022  00005
NongNooch Tropical Park
Thai 2022  00005
NongNooch Tropical Park
Thai 2022  00005
NongNooch Tropical Park
Thai 2022  00005
NongNooch Tropical Park
Thai 2022  00005
NongNooch Tropical Park
Thai 2022  00005
NongNooch Tropical Park
Thai 2022  00005
NongNooch Tropical Park
Thai 2022  00005
NongNooch Tropical Park
Thai 2022  00005
NongNooch Tropical Park
Thai 2022  00005
NongNooch Tropical Park
Thai 2022  00005
NongNooch Tropical Park
Thai 2022  00005
NongNooch Tropical Park
Thai 2022  00005
NongNooch Tropical Park
Thai 2022  00005
NongNooch Tropical Park
Thai 2022  00005
NongNooch Tropical Park
Thai 2022  00005
NongNooch Tropical Park
Thai 2022  00005
NongNooch Tropical Park
Thai 2022  00005
NongNooch Tropical Park
Thai 2022  00005
NongNooch Tropical Park
Thai 2022  00005
NongNooch Tropical Park
Thai 2022  00005
NongNooch Tropical Park
 
 
Der blev taget omkring 150 billeder i denne park, det er desværre ikke muligt at vise flere her, men her kommer et filmklip med alle billederne ...
 
VÆR OBS PÅ AT DETTE FILMKLIP VARER 11 MINUTTER. 
 
You must have the Adobe Flash Player installed to view this player.
  
Thai 2022  00005
Det var efterhånden blevet middag og jeg kunne lige så godt spise i Parken her inden jeg kørte tilbage til de andre i Jomtien. Stedet bar dog præg af Corona-situatioen og mange spisesteder var lukket, men jeg fandt dog et sted hvor jeg lige kunne spise lidt. Efter dette gik jeg ud af Parken og mødte min chauffør igen, som holdt og ventede på mig. Vi kørte tilbage til Jomtien, hvor jeg mødte de andre på stranden. 
Thai 2022  00005
Vi blev på stranden resten af dagen og her ses den flotte solnedgang over Jomtien Beach.   
Thai 2022  00005
Om aftenen spiste vi inde i Pattaya på en restaurant der hedder “3 Mermaids“ …. Den ligger helt ud til vandet. 
Thai 2022  00005
Hyggeligt
Thai 2022  00005
Mere hygge.  
 
cirkler2
 
4. januar 2022
Så blev det mandag og vi har været i Thailand i en uge nu, men har heldigvis 15 dage endnu. Vi har allerede fået mange af vores forventninger til turen indfriet. Alene det gode vejr, den gode Thai mad, de venlige og smilende thai’ere, gør det til en fornøjelse at være i landet. Der har selvfølgelig været lidt pres de første dage indtil vi lige havde fået de forskellige tests for corona . Men det kigger vi tilbage på nu og tager dette som en oplevelse extra.
 
Ellers fyldte corona’en ikke meget i vores hverdag hernede . Vi bar selvfølgelig mundbind de steder hvor man krævede dette. Men det var kommet lidt som et chok for os at se hvad corona’en har gjort ved ”turistlivet i Thailand“. Forleden aften var vi kørt indtil storbyen Pattaya. Vi ville ind for at handle lidt. Vi stod af grisebilen og ville gå op igennem hovedgaden. Her oplevede vi virkelig hvad der var sket. To tredjedele af butikkerne i centrum var simpelthen bare lukket. Vi kunne gå langt i gaden og næsten opleve en ”spøgelses by“. Det var rystende at opleve, når vi tænker tilbage på de andre gange vi har været her før “corona’en“.
Vi oplevede flere MacDonalds restauranter lukket, vi så 7-eleven butikker der var lukket, vi så en stor Sunset Boulevard restaurant der var lukket 😢…… massagepigerne sad og hang og havde ingen kunder. Ovre på den side af Pattaya der vender ud mod stranden var der liv i barerne og der var en del mennesker inde, men de skulle stoppe spiritus-salget klokken 21:00….. og så ville folk sikkert forsvinde derfra. Der var folk der sad og tiggede på gaden ….. Pu Ha 🥵 … der er lang vej tilbage til det Thailand vi kender fra før.
 
Vi boede ude i Jomtien som lå 10 kilometer fra Pattaya og Jomtien havde formået at lokke nogle turister til og kunne derfor holde en stor del af butikkerne åbne…. Men de havde det også svært .
Thai 2022  00005
Det er tidlig morgen og jeg plejer at sidde udenfor og skrive disse opslag, men i dag var der mange myg derude, så jeg er gået ind i receptionen, hvor jeg sad næsten alene . Pigen i receptionen lå og sov på en drømmeseng bag ved skranken.
En sikkerhedsvagt kom hen til mig og tog en spraydåse frem og spray’ede min arme og ben, samtidig med at han sagde “mosquitos“, jeg sagde tak og han gik videre….🙂
Thai 2022  00005
Her ses receptionen på vores hotel !! 
Thai 2022  00005
Ved siden af hotellet lå denne bar som også drives af hotellet. Om aftenen sad der kun 3-5 mennesker i denne bar. Også her skulle de stoppe spiritussalget klokken 21:00....
Thai 2022  00005
Klokken var blevet “tid til morgenmad“ og Lene havde endelig fået lært kokken at lave et “ordentligt spejlæg“ 😜….. så dagen kunne komme godt i gang. I dag var der kun omkring 15 personer på hotellet (som jo har 298 værelser) …. Det betød at vi skulle bestille vores morgenmad ud fra et menu-kort, da hotellet jo ikke kunne stille en kæmpe morgenbuffet op, som de plejede at gøre “i de go’e gamle dage“. Men det var ikke noget problem for os… personalet var flinke og hurtige til at betjene os.
Thai 2022  00005
Efter morgenmaden gik vi til stranden på den anden side af vejen. Der var ikke de helt store planer i dag. I de sidste 4-5 dage havde der været verdensmesterskab i vandscooter løb lige i nærheden af hvor vi var, og det havde selvfølge larmet lidt  men også givet lidt at se på. Det var slut nu og ifølge vores stranddame, så blev Ungarn nummer 1, Dannark nummer 2 👍🏻 og Thailand nummer 3……
Thai 2022  00005
Dorthe og Jens var allerede blevet overfaldet at massagepigerne…. 😊
Thai 2022  00005
“Fru Larsen“ var rykket ud i den direkte sol og skulle bare vendes “hver halve time nu“ 🤣🤣
Thai 2022  00005
En af massagepigerne kom tilbage og gav os denne frugt som hedder "Pomelo".
Thai 2022  00005
En fisker kom sejlende ind til kysten. Han havde været ude og prøve at sikre aftensmaden…båden var slidt og gammel.
Thai 2022  00005
Det var blevet middag og de andre i vores gruppe spiste igen i dag på stranden og jeg gik over til hotellets restautant og spiste … og som det fremgår af billedet, så var de glade for at der kom en kunde..... 
Thai 2022  00005
Jeg fik denne mad serveret og en cola til . Da jeg skulle betale kom hun med 2 pænt skrevne regninger. En på colaen og en på maden og jeg betalte 120 bath for det hele … ( 24 danske kroner ) 😮.
Thai 2022  00005
Resten af eftermiddagen tilbragte vi på stranden og der er ikke så meget at berette om dette. Klokken 19:00 tog vi en grisebil ned i den anden ende af Jomtien for at finde et sted til aftensmaden.

Det var egentlig det største problem hernede …. Altså hvor skulle vi spise næste gang 🤣🤣🤣 …… men vi havnede her. Det så lidt spændende ud .
Thai 2022  00005
Og de lavede fin mad her…. Jeg fik denne ret.
Thai 2022  00005
Vi sluttede aftenen på nightmarkedet, hvor vi lige kunne nå at få en drink inden de skulle lukke spiritus salget klokken 21:00 ….. vi blev hængende lidt og prøvede at lave en plan for dagen efter.
Vi ville ind til et stort “lokal marked“ inde i Pattaya. Vi havde undersøgt om det var åben og det skulle det være. Vi ville tage dette marked om formiddagen - da temperaturen om eftermiddagen skulle nå 32 grader……. Jeg havde så yderligere nogle planer, men disse er ikke helt undersøgt endnu …. Så måske mere om dette i morgen 🤓 …. Vi sluttede dagen her.
 
cirkler2
 
4. januar 2022Så blev det mandag den 18. februar og hvad skulle der ske i dag .... tja vi må se... lad os lige starte for morgenstunden af.
Normalt var der ikke aftalt noget på forhånd for dagen.... men lige i dag tror jeg der lå en eller anden ide om at tage ind til Pattaya til et stor marked som lå derinde .... lad os nu lige høre når de andre dukkede op til morgenmaden.  
Thai 2022  00005
Så var jeg klar med min morgenmad. jo - vi havde i dag planlagt at tage ind til det store marked i Pattaya. Det er et mega stort marked hvor de sælger alt muligt til “ingen penge“. Markedet åbner klokken 10:00, så vi tog en grisebil fra Jomtien klokken 09:45 og kørte direkte til markedet. Der var allerede vild panik derinde omkring markedet. Der kom mange lokale mennesker på dette marked.
Thai 2022  00005
Vi er ankommet til markedet og startede bare i den første hal….
Thai 2022  00005
Som det ses er markedet kæmpe stort. Udover denne hal, var der 2 haller mere + yderligere nogle boder i telte.
Thai 2022  00005
Og selvfølgelig blev der handlet lidt. 
Thai 2022  00005
Her var der sokker til 10 bath = 2 danske kroner 🙂.
Thai 2022  00005
Og her også noget tøj til “2 kroner“.
Thai 2022  00005
Her var der en der fik tatoveret øjenbryn … det kostede 1000 bath = 200 danske kroner.Thai 2022  00005
Fru Larsen er altid klar til en god handel og hun havde allerede en pose med diverse ting.
Thai 2022  00005
Her var Jens og Dorthe igang med en handel. 
Thai 2022  00005
Der var også mulighed for at købe mad på markedet … hvilket nok mest er de lokale der benytter sig af dette … her er der nogle kyllinger 😮.
Thai 2022  00005
Temperaturen er nu oppe på 33 grader og vi har været igennem markedet og alle har fået købt det de ville.

Lene - Dorthe og Jens ville gerne tilbage til stranden men jeg vil gerne videre, så vi deler os i to hold og finder 2 grisebiler og forsvinder i hver sin retning.
Thai 2022  00005
Jeg ville tage ud og kigge på noget der hedder: Frost Magical ICE of Siam Pattaya. Jeg forhandler en pris med en chauffør til en grisebil. Først vidste han ikke hvor det var henne, men vi googlede det og fandt ved fælles hjælp frem til det. Der var 22 kilometer derud via motorvejen … han forlangte 300 bath ( 60 kroner )… det accepterede jeg og vi kørte. Han kørte det forkerte sted hen først og vi kiggede på kortet igen og kommer så det rigtige sted hen. Han tilbød at vente på mig derude og i første omgang sagde jeg nej til dette…. Jeg ville gerne gå i fred og ro og ikke være presset af tiden. Men han forklarede mig at der ikke er andre taxa’er derude og det måtte jeg give ham ret i…. Så vi lavede en aftale. Han skulle vente derude og når jeg ville hjem igen (efter et par timer) skulle han køre mig helt tilbage til hotellet i Jomtien ( ca. 32 kilometer ) og prisen for dette bliver 500 bath ( 100 danske kroner) .

Jeg gik ind og kiggede på de udstillede figurer i is ….
Der kommer en del billeder nu herefter uden tekst.
 
Thai 2022  00005
Frost Magical ICE of Siam Pattaya
Thai 2022  00005
Frost Magical ICE of Siam Pattaya
Thai 2022  00005
Frost Magical ICE of Siam Pattaya
Thai 2022  00005Frost Magical ICE of Siam Pattaya
Thai 2022  00005Frost Magical ICE of Siam Pattaya
Thai 2022  00005Frost Magical ICE of Siam Pattaya
Thai 2022  00005
Frost Magical ICE of Siam Pattaya
Thai 2022  00005
Frost Magical ICE of Siam Pattaya
Thai 2022  00005
Frost Magical ICE of Siam Pattaya ....
 
Der er mange flere billeder i det filmklip der kommer herunder.
 
VÆR OBS PÅ AT DETTE FILMKLIP VARER 5 MINUTTER. 
 
You must have the Adobe Flash Player installed to view this player.
 
 
 
cirkler2
 
4. januar 2022  
Igen i dag havde de lovet varmt og dejligt vejr her i landet. Faktisk havde de lovet temperaturer helt op til 33 grader. Med sådan en varme var det ikke meget man har lyst til at foretage sig udover at være tæt på vandet, som også blev varmere og varmere dag for dag.
 
Faktisk var det behageligt bare at stå i vandet og nyde udsigten . Der bygges nogle kæmpe hoteller langs stranden her i Jomtien. Det bliver spændende at se om Jomtien bliver lige så populært som Phuket og Krabi. Vi havde været alle stederne igennem årene og hvert område har sin egen charme. Dog var prisniveauet meget forskelligt fra sted til sted. Eksempelvis koster en taxa (eller Tuk Tuk som de hedder i Phuket) 200 bath (40 kroner) hvis du skal køre med dem et kortere stykke vej. Her i Jomtien koster en taxa (grisebil som de kaldes her) 10 bath (2 kroner) og så kan du køre alt det du vil, sålænge du bare bliver siddende på ladet af bilen.
 
Grisebilerne kører hele tiden fra Jomtien og ind til Pattaya og tilbage igen. Skal man andre steder hen kan man aftale en speciel pris med chaufføren, som jeg har gjort nogle gange. Storbyen Pattaya ligger kun 10 kilometer herfra og kan altså nåes for 2 kroner. Nu i øjeblikket er Pattaya ”i knæ“ pga coronaen - men vi må formode at den kommer op igen, når turisterne igen strømmer til Thailand. Coronaen må snart dæmpe sig så meget at folk ikke længere sidder hjemme og kigger ind i væggen.
 
Jeg er glad for at vi valgte at gennemføre turen trods stigende pres og besværlige rejseregler fra “de højere magter". Vi nød hver eneste dag hernede og glædede os til en ny dag hver morgen når vi slog øjnene op. Der er mange seværdigheder der er lukket hernede pga manglende turister …. 🤓
Thai 2022  00005Vi har fået overstået morgenmaden og er gået til stranden. Vandet lå helt roligt og ventede på os. En enkelt vandscooter var ude på en morgentur. 2 store skibe havde ligget her hele tiden mens vi havde været her. De var bundet sammen og lå bare og flød i vandet. Vi gættede på at det er 2 skibe der normalt sejlede ud med turister der skulle dykke og ikke havde noget at lave i øjeblikket pga af de manglende turister. Et par gange havde vi se 2 personer blive hentet ind til land hvor de købte noget proviant og blev sejlet ud igen. Dette er foregået på en vandscooter.
Thai 2022  00005Der gik ikke mange minutter fra at vi havde sat os på stranden til at de første sælgere var hos os. Men det var fint nok…. nogen gange købte vi lidt af dem og de fleste gange lod vi “som ingen ting“ og de gik videre.
Thai 2022  00005
Lene har trukket sig ud i den direkte sol og der var skruet helt op for solen i dag.  
Thai 2022  00005
En sælger med kjoler kommer forbi og får overtalt Lene til at prøve nogle .
Thai 2022  00005
 Der blev vist købt et par stykker …
Thai 2022  00005
Jeg er gået i vandet for at blive kølet ned. Vi blev enige om, at når det nu var januar måned - kunne man godt kalde sig “vinterbader” 😂😂
Thai 2022  00005
En sælger ruller forbi ude på gaden ned hele sin butik.
Thai 2022  00005
Igen i dag valgte de andre at spise på stranden og smuttede lige over på den anden side af gaden og fik denne ret serveret… det var lidt rigeligt med chilli i, men ellers lækker nok.
Thai 2022  00005Der er mange små boder langs gaderne hernede… her en frugtbod.
Thai 2022  00005
Vi skulle finde et sted til aftensmaden og mulighederne er mange… dog gik vi forbi ham her og ville prøve at finde noget andet 😜.
Thai 2022  00005
Vi hopper på grisebilen og kører ned i den anden ende af Jomtien.
Thai 2022  00005
Lene vil lige købe “et dansk rugbrød“ nede i “dansker gaden“ ….. så er der rugbrød til morgenmaden i et par dage igen.
Thai 2022  00005
Danmarks “nationalret … stegt flæsk med persillesovs“ kunne også købes i Thailand.
Thai 2022  00005
Vi valgte stedet her til vores aftensmad … her var der stille og roligt…
Thai 2022  00005
Jeg fik i aften serveret “frikadeller med rødkål og kartofler“ ….. så dansk mad er tilgængeligt i Thailand.
Thai 2022  00005

Vi “sprang drinken over i aften“ og valgte en is-dessert … 🍦🍦

Thai 2022  00005

Stedet hedder: “Ice Queen” og er et meget hyggeligt sted . Vi sluttede dagen her. 

 

cirkler2

 

4. januar 2022

klokken var 05:08 og jeg var gået ned i receptionen og havde sat mig udenfor, der hvor morgenmaden bliver serveret om en times tid. Vi blev ramt af et voldsomt uvejr i nat. Det lynede og tordnede og regnen væltede ned. Blæsten ruskede palmerne igennem. Jeg ville have været ude på altanen og tage lidt film af dette, men regnen piskede lige ind på altanen, så det var ikke muligt. Men nu sad jeg altså her…. Det regnede stadig lidt og blæste. Stranddamen var ikke mødt ovre på stranden, på den anden side af vejen, hun plejede at være her på denne tid, men måske kunne hun ikke styre parasollerne i blæsten. Spændende hvad dagen byder på.
Thai 2022  00005

Lene havde igen i dag været igang med at tegne og forklare tjeneren hvordan hendes spejlæg skulle se ud og i dag lykkes det.
 
Thai 2022  00005

Lene og jeg er taget ind til Pattaya og går i den gade der går over forbi markedet, som vi besøgte forleden dag .
 
Thai 2022  00005

 Der blev solgt mange forskellige ting i butikkerne her i gaden. 
 
Thai 2022  00005
 
Her var en hel afdeling med kun mundbind ….
 
Thai 2022  00005
 Man var allerede igang med at sælge mad her om formiddagen. En sælger sad her ved et lille bord hvorfra han solgte mad af forskellig slags.
 
Thai 2022  00005
For flere år siden, da vi var hernede, kørte vi rundt for at finde en garnbutik. Det lykkes aldrig trods et ihærdigt forsøg fra vores taxa-mand. Men pludselig her i dag stod vi udenfor den. Nu er spørgsmålet så om der er nogen på turen der mangler garn... Men nu vidste da hvor den var !!
Thai 2022  00005
Ure i massevis til 100 bath (20 kroner) 🙂
Thai 2022  00005
Vi var her i yderkanten af Pattaya og der var, trods corona krisen, en del butikker…. Det så ud som om at det kun var mange af butikkerne inde i centrum der har måttet lukke pga af turistmangel.
Thai 2022  00005

Lene igang med en handel.....

Thai 2022  00005

Hvad dette var fandt jeg ikke ud af - men flot var det da .
Thai 2022  00005

Vi tog en taxa videre ud til “Underwater World Pattaya”:…. Der havde vi aldrig været før, så dette måtte lige ses.

Thai 2022  00005

En papegøje sad ved indgangen og bød os velkommen .

Thai 2022  00005Ved “Underwater World Pattaya”

Thai 2022  00005

Ved “Underwater World Pattaya"

Thai 2022  00005

Ved “Underwater World Pattaya"

Thai 2022  00005

Ved “Underwater World Pattaya"

Thai 2022  00005

Ved “Underwater World Pattaya"

Thai 2022  00005

Efter besøget ved akvariet kørte vi tilbage til Jomtien, hvor vi lige stoppede op ved den danske restaurant “Bryghuset“…. hvor de lige havde bagt rugbrød og franskbrød.

Thai 2022  00005

 Vi måtte simpelthen lige spise her…

Thai 2022  00005

4 stykker frisksmurte smørrebrød til 20 danske kroner. Efter dette tog vi tilbage til stranden, hvor vi mødte Jens og Dorthe igen og vi blev ved stranden resten af dagen.
Thai 2022  00005
 Om aftenen tog vi en grisebil ned til “danskergaden“ hvor vi spiste på en restautant på hjørnet.
Thai 2022  00005

Lene’s menu 👍🏻


Efter aftensmaden var vi lige forbi nightmarkedet hvor vi sluttede dagen med en drink 🍸
 
 
cirkler2
 
4. januar 2022
 

Så nåede vi frem til den 21. januar her i Thailand - utroligt så hurtigt tiden bare går, men det må jo betyde at man ikke keder sig. Vi havde fået en extra oplevelse her i nat. Det var herklokken 02:30 i nat og Lene og jeg vågnede begge to og kiggede ud af vinduet på vores værelse . Det var lidt ærgerligt at jeg ikke lige fik taget lidt film af oplevelsen 15 .

Thai 2022  00005

Det havde tordnet og lynet i nat og der havde været kraftig blæst . Det var lidt underligt at gå fra 30 graders varme og høj sol til et uvejr som dette …. Der var stadig høje bølger på vandet ovre på den anden side af vejen - ved stranden . Der var stille derovre lige nu . Man plejer at være igang med at opstille parasoller og stole …. men det var man altså ikke endnu … 

Thai 2022  00005

Vinden havde i løbet af natten væltet denne speedbåd og man var igang med at bjærge den i land her om formiddagen .  

Thai 2022  00005

Et rækværk tæt på hotellet var blæst omkuld .  

Thai 2022  00005

Vi studerede vejrkortet for dagen og det så ud til at der ville komme mere regn i løbet af dagen. Hvad skulle vi finde på ?
Vi blev enige om at tage ind til Pattaya i dag … så ville vi kigge os lidt omkring derinde og evt. spise frokost derinde. Lene havde en lille opgave, da hun havde lovet at kigge efter nogle Pokemon kort til et af børnebørnene. Dorthe var i tvivl om nogle af de trøjer hun havde købt til hendes børnebørn, måske havde de forkerte mål ….. så mon ikke formiddagen ville gå med at få styr på disse opgaver 😜.
Klokken 9:30 gik vi over til vores “stranddame“ og fortalte hende, at vi havde lavet nogle andre planer i dag p.g.a. vejret og at hun bare kunne “sælge vores solsenge“ i dag til andre turister. Det var hun selvfølgelig med af, da størstedelen af hendes omsætning jo kom fra os fire personer. Med solvogne - drikkevarer og mad, lagde vi omkring 1000 bath (200 danske kroner) hos hende i løbet af dagen …. Men i dag måtte hun prøve at finde dette beløb et andet sted og det kunne blive svært, da vejret jo ikke var godt ….

Thai 2022  00005

Vi tog herefter en grisebil ind til Pattaya, hvor vi hoppede af her ved denne bygning .

Thai 2022  00005

Vi kiggede ind i en bygning, hvor vi vidste at der plejede at være nogle boder. Det vidste vi fra de andre år, hvor vi havde været her. Men bygningen var forladt, coronaen havde holdt turisterne væk og det havde ikke været muligt for boderne her at sælge noget …. Så det så lidt trist ud 🤥.

Thai 2022  00005

Her et vi tilbage i garnbutikken, som vi fandt forleden dag, og i dag skulle der handles lidt her …

Thai 2022  00005

Og inde bag den tomme hal, som vi så på billedet lige før, fandt vi andre butikker, som vi selvfølgelig lige måtte kigge nærmere på…

Det var lidt synd for disse butikker, for de lå helt inde bag ved og når man sådan lige kiggede ind her, så det ud til at det hele var forladt p.g.a. coronaen - men enkelte butikker prøvede at overleve og de havde ikke haft råd til at flytte deres butik " frem i lyset ", men fordi Jens og jeg lige skulle have tiden til at gå , mens damerne handlede gard ... ja, så fandt vi disse butikker inde badved  15

Thai 2022  00005

Her en butik som solgte stof. Vi ( Jens og jeg )var selvfølgelig nædt til at fortælle "damerne" om disse butikker inde bag ved , med risikoen for at de så skulle handler der også 15
 
Thai 2022  00005
Vi kommer også forbi en bod med “frisk kød“ …. Og her mødte vi disse par hoveder, som lå her og så glade ud i 31 graders varme . 
Thai 2022  00005
En ældre dame sidder på gaden og vil gerne sælge disse fisk. Hun havde gjort meget ud af at udstille disse pænt … og ventede på den første kunde.
Thai 2022  00005

Allerede her om formiddagen er der gang i butikkerne der sælger mad og gryderne er fulde med “lækre sager“ lige til at tage med hjem i en plastic pose og der var en hel del kunder ved disse butikker. Det er åbenbart meget almindeligt her i Thailand at man køber sin mad ude ved disse lokale streder .

Thai 2022  00005

Fra vores tidligere ture til Pattaya vidste vi at der lå et spændende center i nærheden af hvor vi gik og valgte derfor at tage derhen.  

Thai 2022  00005Jeg tog dette billede, men jeg kunne ikke komme til at tage billedet fra den rigtige vinkel, så derfor "lånte" jeg lige billedet, som ses over dette billede. Vi fanger en "grisebil" og spørger om prisen for at komme til dette center. Chaufførenc sagde "2oo bath" (40 kroner) og problemet var jo at vi ikke vidste om vi var langt fra eller om det var lige om hjørnet - men vi hoppede på bilen og kørte til stedet. Cenret hedder "Terminal 21" og er opbygget som en Lufthavn, hvor man går fra den ene terminal til den næste og på denne måde "kommer til forskellige lande" .... meget smart lavet. Vi tilbringer et stykke tid i dette center. 

Thai 2022  00005Her går rulletrappen op til “afgangen fra London" , så vi går op og kigger videre her.

Thai 2022  00005En butik med “Birkenstock“ …. vi tjekker lige priserne. Man kunne spare en 100-krone seddel, hvis man købte sine Birkenstock sko her 🥴 i Thailand - i forhold til Danmark.... Så ved du det. 

Thai 2022  00005Inde i centret var der en kopi af Eiffeltårnet, der gik fra bunden og helt op til toppen af centret, … det var virkeligt flot .

Thai 2022  00005

"Fru Larsen" jagtede Pokemon kort og vi spurgte flere steder …. Men fik et “nej“ hver gang 🤷‍♂️ . Hun var ellers meget ihærdig i denne opgave ... hun havde en App på sin telefon, som kunne oversætte fra dansk til Thai-sprog og den brugte hun flittigt når hun spurgte rundt omkring.
Thai 2022  00005Der var gjort meget ud af dette center og det kan vi godt anbefale andre at besøge. Der var ikke mange mennesker herinde p.g.a. coronaen ... men alle butikker var igang. Jeg tror at man havde indsèt at man var tvunget til at "holde det hele igang" for at lokke kunder til. Ellers kunne det hurtigt rygtes at centret var "halvtomt" af butikker, men det var bestemnt ikke tilfældet. 
Thai 2022  00005

Her er vi på øverste etage i centret og kigger ned .... spændende.

Thai 2022  00005

Hov en “ Swensens “ …. Folk der har rejst med os før, ved godt hvad dette navn betyder. Det er nemlig is i lange baner og de har en dessert med ikke mindre èn 1 liter is i og vi har et par stykker her i gruppen af tidligere rejsende med os der har klaret denne opgave … nemlig Kurt Folman og Ole Jensen. 
Thai 2022  00005Her ser vi en kopi af “Det skæve tårn i Pisa“ …… flot . Det er et flot center at gå i, det er bare synd at der ikke er nogle mennesker herinde …. Turisterne mangler 15 . 
Thai 2022  00005Vi er blevet tørstige og ville gerne finde et sted hvor vi kunne få en øl. Vi spørger flere steder om dette og alle ryster på hovedet. Vi spørger til sidst ved et pizzeria og de siger “ja“. Vi sætter os ved et bord for at bestille nogle drikkevarer, men så kommer personalet med hele deres menu kort. Og tja …. Det var jo tæt på frokosttid … så hvorfor ikke spise frokost her ?
Thai 2022  00005

Det var  rigtig lækker mad de serverede her, så det fortrød vi slet ikke .... 

Thai 2022  00005

Et kig ned igennem centret her på 4. sal og der mangler kun een ting - nemlig kunder !! 

Thai 2022  00005

Efter frokosten tager vi grisebilen tilbage til hotellet igen. Vejret er blevet fint, solen er fremme og temperaturen er tæt på 30 grader nu. Vi havde jo “solgt vores solvogne“ i dag , så vi går til poolen i stedet for stranden.

Thai 2022  00005

Poolområdet på hotellet er meget flot og der er 3 pools ialt på hotellet. Der ligger èn mere - tæt på denne pool, hvor der også er nogle poolvillaèr til og så har vi en pool på 4. etage også - ganske tæt på vores værelser på 4. etage.

Thai 2022  00005Nåh ja 15 1515, jeg glemte at fortælle at en af grundene til at vi også skulle ind til Pattaya i dag, var fordi at Dorthe havde sagt: “nu skulle vi fandeme finde et sted hvor de kunne male nogle negle“ ….. alle de andre år vi har været i Thailand plejer disse “negle damer“ at være over alt, men i år var de bare væk 🤥 ….. vi fandt ikke nogle inde i Pattaya, så vi prøver igen her i Jomtien . Efter at have gået “syv mil“ og spurgt overalt, kommer vi frem til dette sted og de kunne klare dette. Det ville tage en times tid at få malet negle på Dorthe og Lene.

Thai 2022  00005

Jens og jeg skulle så lige have tiden til at gå i en time. Vi ville finde et sted hvor vi kunne drikke en øl i fred og ro. Men på denne tid af dagen (klokken 18:30) var det svært, hvis ikke man ville have “et utal af thai-piger “ hængende på nakken også 1515. Vi fandt en bar i en sidegade, hvor vi købte en øl og satte os ved et lille bord, men straks sad der 3 Thai piger ved bordet også. Jeg forklarede dem at vi gerne ville have lov at drikke vores øl i fred og ro …. Men det forstod de ikke 15….. Jens tager sin øl til munden og læner nakken tilbage, hvorefter han siger: “Larsen jeg er færdig "  ….. jeg gør det samme og vi forlader stedet. Vi finder et andet sted , men der havde de kun kaffe ….. vi blev enige om at så tog vi bare en kop kaffe … Jeg tror iøvrigt at det aldrig er sket før at jens og jeg lige har sat os og drukket en kop kaffe sammen 15....

Thai 2022  00005

Vi er tilbage ved negle-damen og her arbejdes der stadig …. Men kort tid efter er de færdige …15

Thai 2022  00005

Sådan … nye negle for 200 bath (40 kroner). 
Thai 2022  00005Vi spiste aftensmad på “Surf Kitchen“ som er et godt sted . Jeg bestilte noget mad, som var nævnt som lidt stærkt. Tjeneren spurgte mig om jeg ville have det stærkt …. Og jeg svarede “en lille smule“ …. Men det var mega stærkt. Jeg plejer nok at kunne spise stærkt mad …. Men her var vi squ kommet over grænsen ….. jeg siger til tjeneren at dette kunne jeg simpelthen ikke spise 15… hun tager min mad og 5 minutter senere kommer kun med en “mildere udgave“ til mig, så det var fint .
Vi slutter aftenen på en kaffebar , som det ses på billedet her ….
 
cirkler2
 
4. januar 2022

En ny dag er startet her i Thailand. Klokken er 04:42 og jeg har sat mig i receptionen her på hotellet. Jeg plejede at gå ud og sætte mig ved restauranten udenfor, men der var en del myg derude, og det var ikke så sjovt 😜 ….. vejrudsigten i dag sagde sol fra en skyfri himmel og 29 grader, så det skulle vi ikke klage over.

Jeg skulle lige i dag have kigget på nogle togbilletter til turen hjem fra København til Nordjylland, når vi er landet i Kønenhavn.
Der er længe til at vi skal hjem endnu (den 1/2-22) men det er godt at være i god tid . Vi lander i København den 2. Februar klokken 06:20 og skulle derfra videre med toget til Brønderslev og skal man køre på “orange billetter“ skal de jo være bestilt i god tid. Jeg skulle også have booket en taxa, der kunne køre os fra Jomtien til Bangkok lufthavn. Men der har vi en bekendt i Bangkok der klarer denne sag. Jeg skulle bare lige have kontaktet ham ….
Thai 2022  00005
På hotellet brugte de hver morgen meget tid på at desinficere det hele pga corona risikoen. En mand gik rundt med en “form for en spraydåse“ og sprayede alt og alle, ja selv personalet ved receptionen fik en tur 15.
Det er ellers ikke meget vi hørte om coronaen i Thailand .... Vi kunne jo se hvilken effekt den HAVDE HAFT på det hele hernede, som I har set på de tidligere billeder her på siden, men i dagligdagen var det ikke noget der påvirkede vores dag. Vi læste om de voldsomme smittetal hjemmefra og tænkte nogen gange om vi bare vi skulle blive hernede er par måneder…… indtil alt - forhåbentlig - var ovre.
Thai 2022  00005

Efter morgenmaden går vi til stranden . Jens og Dorthe har fundet deres pladser på stranden og straks stod der en massagepige …. Meeen det tror jeg Jens selv er ude om …. Jeg hørte ham i går sige til hende : see you tomorrow 1515

Thai 2022  00005

Stranddamen har åbnet sin butik og hun har fået opstillet sine 55 parasoller. Et egern boede i træerne ved stranden og det så vi hver dag. Egernet var meget tamt og kom tæt på os …. Her fodrer stranddamen egernet med nogle frugter.

Thai 2022  00005

Nåh - en af massagepigerne fik også overtalt Lene og er her igang med massage … Er det virkelig kun mig der endnu ikke har prøvet dette ? 15

Thai 2022  00005

 Så kom solen på himlen og Lene har lagt sig i ud i den direkte sol ….

Thai 2022  00005

Tæt på hvor vi lå på stranden var der en rampe hvor man satte Speedbådene i vandet og tog dem op igen senere på dagen  … der skete noget hele dagen her. Jeg er her lige gået over for at studere dette. 

You must have the Adobe Flash Player installed to view this player.

 

Thai 2022  00005

Traktorerne der blev brugt til dette - havde da vist nogle år “på bagen“ 15

Thai 2022  00005

To skildpadder på stranden …

Thai 2022  00005

Til aften kører vi ud til den restautant der hedder “ Cabbage and Condoms “ . Den ligger lidt “udenfor det hele“ , så vi tager en grisebil derud. Chaufføren var svær at forstå og vi brugte meget tid på at forklare ham hvor vi ville hen … men det lykkes dog på et tidspunkt og da vi kom ud til restauranten ville vi aftale med chaufføren at han skulle hente os halvanden time senere …. Det tog også lidt tid inden han forstod dette 15 …. Jens tegnede klokken for ham og det hjalp 15 .

Thai 2022  00005

Hvis man prøver at google Cabbage and Condoms kan man læse følgende: “Vore restauranter ( der er nemlig flere rundt om i verden ) blev grundlagt til dels for at fremme bedre forståelse og accept af familieplanlægning og for at generere en indtægt til at støtte forskellige aktiviteter i befolkningen og samfunds udviklingen ( herunder AIDS )".

Thai 2022  00005

Der er mega hyggeligt herude, men der var ikke mange gæster … men det var jo det generelle mønster hernede.

Thai 2022  00005

Her ses min egen menu på restauranten .

Thai 2022  00005

 Vi hyggede os her i en god times tid …

Thai 2022  00005

Cabbage and Condoms . 

Thai 2022  00005

  Cabbage and Condoms .

Thai 2022  00005

Indgangen til restauranten derude … smukt

Thai 2022  00005

Tja - hvilken vej skulle man nu gå ? 

Thai 2022  00005

 Vi skulle ud og finde vores taxa - som gerne skulle holde og vente på os.Thai 2022  00005

En ønskebrønd …. Man skal nu passe lidt på med de der ønskebrønde …. Jeg læste engang om en mand der kom gående forbi en ønskebrønd sammen med sin kone. De var begge 60 år ….. manden smider en mønt i ønskebrønden og ønsker sig en kone der var 30 år yngre end ham selv …… OG VUPS ….. så var manden pludselig 90 år 1515 .

Thai 2022  00005

Vi tager grisebilen ( som holdt og ventede på os ) tilbage til nightmarkedet. Markedet plejer at være fyldt med mennesker på denne tid af dagen ( det husker vi fra tidlige år hvor vi har været her ) …. Men der er faktisk næsten ingen her i aften og sådan har det også været de andre aftener vi har været her …15

Thai 2022  00005

Vi købte en drink og efter en halv times tid kørte vi tilbage til hotellet …… tak for i dag.

 

cirkler2

 

4. januar 2022

En ny dag er startet her i Thailand og der skulle, ifølge vejrmeldingen, være sol hele dagen fra en skyfri himmel. Der skulle godt nok kun blive 29 grader 15, men det går nok. Jeg tror at det bliver stranden i dag….. indtil videre var der ikke lagt nogen planer … men det kunne dog hurtigt ændre sig.

Jeg gik med en tanke om noget jeg gerne ville besøge ....men det lå ikke helt fat endnu ....

Thai 2022  00005

Det var tidlig morgen og her kigger vi lige ud fra vores værelse på vores hotel.

Thai 2022  00005

Jeg er her gået ned til receptionen og sætter mig ude foran hotellet. hvor morgenmaden snart ville være klar. Solen var “tændt” og der var aktivitet ovre på stranden.

Thai 2022  00005

Når man læste nyhederne hjemmefra, så skulle man tro at corona er det eneste samtale-emne i Danmark for tiden . Kæmpe store smittetal og IKKE MANGE indlagte på sygehuset. Begge tal noget der tilsyneladende bekymrede eksperterne derhjemme…. var det dårlige nyheder eller er det gode nyheder ? …. Det kunne vi ikke blive kloge på.
Der skulle nok være nogle derhjemme der sidder og tænker: Åh hvordan mon det går dem i Thailand ?….. så derfor ville vi lige berolige alle dem der gjorde dette. Her i Thailand bor der 70 millioner mennesker. I går var der 7686 antal smittede og ud af dette kom der 186 personer hertil med fly fra andre dele af verdenen …. (de bliver så stoppet efter test og sendt i isolation) …. Thailand havde skrappe regler omkring corona og derfor var smittetallene jo også lave. Men for at gøre en lang historie kort: vi havde det godt hernede og der var ingen grund til bekymring . Vores største problem var kun at finde et nyt spisested hver aften  1515… selv om at der var nok af dem.

Thai 2022  00005

Ved morgenbordet blev der lige snakket om dagens plan og 3 ud af 4 ville til stranden og den fjerde (mig selv) ville noget andet.
Efter morgenmaden gik jeg ned til vejen og fangede en “grisebil“ og fortalte chaufføren at jeg gerne vil ud til det der hedder “Sanctuary of Truth“. Han virkede helt forvirret og kunne ikke finde ud af hvor det lå. Jeg fandt stedet på internettet og jeg fandt også en kørevejledning derud, som jeg viste ham. Der var kun 14 kilometer derud. Han gav mig en pris på 200 bath ( 30 kroner ) og vi kørte. Da vi kom derud spurgt chaufføren om han skulle vente på mig, men det sagde jeg nej til. Men jeg kunne godt fornemme , på det antal mennesker der var herude, at det kune blive svært at finde en taxa når jeg ville tilbage igen, så jeg aftalte med chaufføren at han skulle komme tilbage igen om 2 timer.
De havde endnu ikke åbnet herude, så jeg stod og ventede 10 minutter. En person kom og spørger mig om hun skulle tage et billede af mig og tja - tænker jeg - jeg kunne jo dårligt nok gøre det selv 15….. hun tog så 25 billeder af mig med med min telefon . Hold da op tænker jeg 15, billederne var alle “næsten ens“ ….. men jeg sagde da pænt tak til hende. Thai 2022  00005

Det er så det her jeg skulle ned og se lige om lidt…. Det hele er omhyggeligt udskåret i træ. Vi besøgte stedet for nogle år siden og da byggede de på stedet …. Og det gør de stadig 15.

Thai 2022  00005Udover mig kom der 2 personer mere og nu var vi så tre  15 ...... i indgangsprisen fulgte der en “guidet rundvisning“ med, som varede i halvanden time. Vi var altså nu 3 personer og en “meget talende“ guide på holdet … men det var fint.
Lad os komme i gang 15.

Thai 2022  00005Vi kom først ind i dette store “værksted“ hvor der sad mange personer og skar de forskellige enmer ud der skulle bruges til udbygning af den store bygning …. Vi kiggede lige rundt.

Thai 2022  00005Ham her var igang med at lave disse flotte figurer. 

 

You must have the Adobe Flash Player installed to view this player.

 Thai 2022  00005

Der skulle virkelig bruges mange forskellige figurer til byggeriet.
Thai 2022  00005

Her er man ved at samle noget af det hele.

Thai 2022  00005

Og her lå der “byggeelementer“ og venter …

Thai 2022  00005

Vores guide fortæller os - meget detaljeret - hvordan de forskellige elementer bliver sat sammen. De bruger 8-10 forskellige “kile-muligheder“ når de samler det hele til en større enhed.

Thai 2022  00005

Her er vi så på vej over i den store bygning, som de stadig bygger på. Vi kan godt se hvad der er nyt og hvad der er “af ældre dato“ . Men det hele skal med tiden være ens i farven.

Thai 2022  00005

Vi gik videre !!

Thai 2022  00005

 Inde i bygningen arbejder de forskellige steder …

Thai 2022  00005

Lige netop stedet her var et meget populært område - da man kunne tage nogle flotte billeder her. Forestil dig lige at du står på altanen her og vinker ud til "folket" 15.......

Nu var jeg jo alene ude og besøge stedet her ... så det ville være svært for mig at få taget sådan et billede .... og hvem skulle jeg også vinke til 15  

Thai 2022  00005

Måske man kan fornemme detaljerne på billederne her. Det er et kæmpe arbejde . Det ses tydeligt .

Thai 2022  00005

Flere flotte detaljer ....

Thai 2022  00005

En flot trappe og det hele er “skåret ud af et stykke træ“ og senere sat sammen til en hèlhed.

Thai 2022  00005

Se detaljerne !!

Thai 2022  00005

Vi kigger her ned igennem bygningen og ser hvor flot og imponerende det hele er . Der hørte en historeie til hvert enkelt afsnit i bygningen og den fik vi fortalt ... der var 7. afsnit.  

Thai 2022  00005

Hold nu kæft hvor guiden bare snakker og snakker. Hun vidste bare noget om det hele og næsten hver lille figur på stedet. Det hele foregik på engelsk, så dyb koncentration hele tiden..  De andre to personer der var med på rundvisningen havde en lille men ikke ubetydelig fordel - da de var amerikanere og havde lettere ved at forstå sproget .... men det var OK ..... jeg "spidsede ører" 15.

Thai 2022  00005

Her var en spændende tavle. En slags kalender. Guiden påstod at hvis hun fik at vide hvornår vi var født, kunne hun sige hvilken type person vi var, så det prøvede vi selvfølgelig - vi var jo ikke så mange.

Thai 2022  00005Da det blev min tur, fortalte hun mig at min fødselsdato “pegede over på denne figur“ og at det hun kunne sige om mig var at: jeg var intelligent og tænkte altid over tingene inden jeg udtalte mig 15
Py ha, det var da noget af en melding, jeg er ikke sikker på at “Fru Larsen “ var enig i dette …. Og heldigt at man ikke kan kommentere på billedet her 15.

Thai 2022  00005Vi iler videre ... tiden løb stærkt når man gik her og nød det at se alle disse flotte detaljer .... jeg havde jo en aftale med min Taxa-mand som ville komme tilbage og hente mig klokken 13:00.

Thai 2022  00005Et billede siger mere end 1000 ord. 

Thai 2022  00005

Man skulle have hjelm på , da det jo var en byggeplads man gik på. 

Thai 2022  00005

Den guidede rundtur var slut og jeg skulle finde min taxa... på vejen ud kom jeg lige forbi disse to som sad og spillede "for os tre mennesker som var her i dag" 15.  

Thai 2022  00005

Så skal vi bare op af trappen her, så skulle min Taxa holde deroppe.

 

 15
Det er svært ikke at tage en masse billeder når man er sådan et sted - men det må siges at være OK at have så mange minder fra dette "fantastiske sted" . 

 

Thai 2022  00005

Tilbage ved hotellet igen …. Det var en mega interessant tur. Jeg klæder lige om til “stranden“ og møder de andre fra vores hold.

Thai 2022  00005

Så er det blevet aften og vi beslutter at tage ind til Pattaya, hvor vi ville spise på en restaurant helt nede ved vandet.... vi havde engang - på en anden tur - spist på en restaurant helt nede i vandkanten og vi ville prøve at finde denne. Den skulle ligge i "Walking Stret" 15 - gaden som også indeholdt let påklædte damer ..... sådan plejede det at være, men hvordan var det nu under corona-krisen. 

Thai 2022  00005

Det er lige netop sådan vi husker gaden fra tidligere besøg i denne gade.

Thai 2022  00005

Vi ankom til gaden og vandrede ind i den ... allerede nu kunne vi godt fornemme at det hele ikke var som det plejede at være. 

Thai 2022  00005

Der var faktisk ingen liv herinde .... bilerne kørte også ned igennem gaden ... den plejede at være lukket for trafik om aftenen ... men det var den ikke nu . 

Thai 2022  00005

Vi ankom til den restaurant som vi havde besøgt tidligere på en anden tur. Dengang skulle vi lige vente på et bord, men i dag var der faktisk ingen herinde. Der stod fire styk personale klar til at modtage os.

Tænk lige på hvor svært det måtte være at drive sådan en restaurant her under corona-krisen.  

Thai 2022  00005

Vi fik et bord nede i vandkanten som vi havde ønsket og vi nød god mad på stedet - alt imens vi kunne sidde og nyde udsigten ud over vandet, hvor der var et "lyshav" fra både der lå ude på vandet og ikke havde en "skid" at lave. 

Thai 2022  00005

Efter maden gik vi op igennem “Walking Street“ og kiggede os lidt om. Her var der et diskotek som var åbent og kig lige midt i billedet nederst. Her stod der to personer og lavede en “corona kviktest“ på alle de personer der ville ind på dette sted … vildt … men sikkert effektivt.

Thai 2022  00005

Vi kørte tilbage til vores hotel . Efter klokken 21 måtte barerne hernede ikke servere alkohol, men der var andre regler på vores hotel, så vi satte os i receptionen og nød en genstand inden sengetid . 

 

cirkler2

 

4. januar 2022Så blev det mandag den 24. januar på vores ferie i Thailand. En ferie som vi havde gået og drømt om i næsten 2 år nu. Coronaen havde forhindret os i at komme afsted, men nu var vi altså kommet afsted og det var også føreste gang vi skulle prøve at være væk i så lang tid som vi var den her gang. Men det havde slet ikke været noget problem for nogen af os. Vi snakkede om dette og vi mente allesammen at grunden til at vi ikke have nogen problemer med dette , var at ingen af os skulle hjem til noget arbejde. Vi var jo alle sammen i en alder hvor arbejde var noget vi huskede fra fortiden 15 

Thai 2022 - 1051Jeg prøvde lige her til morgen at få styr på tingene til vores hjemrejse i næste uge. Jeg havde fået styr på vores togbilletter til når vi landede i København.
Herover ses vores plan for hvornår vi skulle flyve fra Thailand. Oprindeligt skulle vi flyve fra Bangkok den 2. februar klokken 00:50 ….. og lande i København den 2. februar klokken 06:20.
Men lige før vi tog herned blev vores fly ændret til at vi skulle flyve fra Thailand den 1. februar klokken 21:10 og stadig lande i København den 2. februar klokken 06:20 15  …. Altså en flyvetur på 4 timer mere, da vi jo stadig landede i København på det tidspunkt som oprindelig var planlagt. Det virkede lidt underligt, men vi måtte vente og se hvad der skete undervejs. Vi fik altså en flyvetid på ca. 14 timer 15 (hvis du begynder at regne på de forskellige klokkeslæt her, så husk lige at lægge 6 timer til, da vi jo skruer tiden 6 timer tilbage under turen fra Bangkok til København).
Jeg skulle også lige havde styr på en taxa fra vores hotel i Jomtien og til Bangkok lufthavn . Der er ca. 160 kilometer. Vi har en bekendt i Bangkok, som vi altid bruger hernede når der er brug for taxa. Hvis ikke han selv kan køre, har han samarbejde med andre taxa’er. Jeg tog kontakt til ham og han svarede heldigvis straks. Turen tager 2 timer og han ville have 2000 bath (ca. 400 kroner) . Det accepterede jeg og bookede ham. Vi bliver hentet den 1. februar klokken 15 her på vores hotel. Så har vi god tid og det kan jeg bedst lide 15…..
Så er dette på plads og lad os nu komme igang med dagen.

Thai 2022 - 1051Jeg var - som altid - første mand ved morgenbordet og tjeneren kom hen og serverede dette for mig. Jeg finder så ud af at vi faktisk kun var 7 personer på hotellet i dag. Hotellet, som har 298 værelser, har i dag KUN 7 gæster på hele hotellet.
Man kunne derfor ikke forsvare at lave et kæmpe morgenbord, som man plejede at gøre, men måtte lave morgenmad efter bestilling i dag og det forstod man jo godt.
 
 

Thai 2022 - 1051

Så er Fru Larsen også kommet og hun får “ næsten “ samme servering. Dog har de fået vendt hendes spejlæg i dag 😏 … Hun siger det til tjeneren, men sagde også samtidig at det betød ikke noget, hun kunne godt spise dem . 

Thai 2022 - 1051

Tjeneren forstod ikke ret meget “engelsk“, så da Lene var færdig med sin morgenmad kom han med tre nye spejlæg til hende, som var lavet “på den rigtige måde“ 15- ja det var squ ikke nemt og jeg syntes at det var synd for den stakkels tjener ... så jeg spiste de 3 spejlæg - selv om jeg havde spist min morgenmad . 15Det var lige før at det var for meget . 

Thai 2022 - 1051

Thailand kaldes jo “ smilets land “ 15 og det var dette syn man mødte hvergang man gik forbi receptionen . Aldrig sure miner .

Thai 2022 - 1051

På vej til stranden kigger jeg lige ud til poolen på 4. sal - få meter fra vores værelse. Der er sjældent nogen heroppe ved poolen. Men der er jo også 2 pools mere på hotellet nede ved jorden og så har vi jo stranden lige på den anden side af vejen, så der var jo muligheder nok. Det var ellers et lækkert pool-område her næsten lige uden for vores værelses-dør. 

Thai 2022 - 1055

Vi er alle gået til stranden i dag. Mange turist-attraktioner var “enten helt lukket eller midlertidigt lukkede hernede“ …. Jeg havde jo besøgt nogle at de få som var åbnet og har indtil videre ikke fundet andre - så vi nappede stranden i dag. Vejret var perfekt og havet var stille og roligt.

Thai 2022 - 1062

Tja - den passer egentlig meget godt på vores hold 15.

Thai 2022 - 1062

Vores flittige stranddame gik og ryddede lidt op på stranden !!

Thai 2022 - 1062

Det vrimlede jo med sælgere hernede og hvis ikke man købte noget af dem, prøvede de nogen gange at sende deres børn rundt med samme varer. Her kom en mindre pige og prøvede at sælge nogle nødder 15.

Thai 2022 - 1062

"Fru Larsen" fik en omgang massage i dag. 

 Thai 2022 - 1062

En af massage-pigerne havde taget frugt med til os i dag. 

Thai 2022 - 1062

Oppe ved vejen (10-15 meter fra os) kom denne bil forbi. Manden kørte bilen og konen solgte frugt fra ladet af bilen … bemærk lige at hun også smilede og vinkede selv om jeg ikke ville købe noget . Sådan er Thaier`ne. 

Thai 2022 - 1062

Ved frokosttid gik jeg over til dette lille sted og fik lidt mad. De andre spiste på stranden. De bestilte mad ved stranddamen som så blev leveret “et eller andet sted fra“ ….

Thai 2022 - 1062

Vores hotel var stadig igang med at male hele hotellet. Oppe ved øverste etage hang der 3 mand i nogle reb, samtidig med at de malede facaden …

You must have the Adobe Flash Player installed to view this player.

Se klippet her med malerne !!

Thai 2022 - 1062

Til aften tager vi grisebilen ind til Pattaya. Vi ville i første omgang stoppe ved “Night bazaren“ og kigge lidt. Grisebilen kører lige forbi bazaren på sin rute.


Der skal man lige kende systemet hernede. Hvis vi bare hopper på grisebilen og kører med ind til bazaren, betaler vi 40 bath for alle (8 kroner for alle) - men hvis vi siger til chaufføren at vi vil ind til bazaren i Pattaya - siger han straks 200 bath (som er 40 kroner) . Han kører så uden stop ind til bazaren. Men vi har jo god tid og vælger helst den billige udgave
😂,

Thai 2022 - 1062

Vi er ankommet til Night bazaren, som er et marked med alt andet end mad og der er altid pænt og ryddeligt.

Thai 2022 - 1062

Der handles på markedet - står man lige og skal bruge et par korte bukser eller en T-shirt ... så er det lige stedet her at købe den salgs ting. 

Thai 2022 - 1062

Der er ikke mange mennesker her på markedet ... 

Thai 2022 - 1062

Jens er igang med den helt store handel. 

Thai 2022 - 1062

Vi kigger her lige ned igennem markedet. 

Thai 2022 - 1062

 "Fru Larsen" handlede også her på markedet. 

Thai 2022 - 1062

"Fru Larsen" fyldte posen op med gode handler  15.

Thai 2022 - 1062Kopi - kopi - kopi (The North Face jakker) til billige penge.

Thai 2022 - 1062

Vi spiste aftensmad ved restauranten “ Kiss food and drinks “ og vi sad udenfor. Lige overfor lå denne butik .
Og det var jo fristende … her kunne de forlænge dit ophold til 60 dage eller 90 dage og de kunne ændre din flybillet, så at man kunne rejse senere hjem….. men der var vi nok ikke modige nok  15…. At blive hernede en måned mere indtil lille Danmark havde fået styr på coronaen ville være en oplagt mulighed … meeen det gjorde vi ikke.

Thai 2022 - 1062

Den 1. Februar er det kinesisk nytår i Thailand og de var allerede ved at pynte op til dette hernede. Disse lamper hængte hele vejen på “Beach Road“ op til vores hotel 15.

Thai 2022 - 1062

Vi stoppede lige kort ved Nightmarkedet i Jomtien og fik en drink …. Mange boder var ved at lukke ned og familen her er vist også på vej hjem …. Mundbind skal man selvfølgelig have på , men hvad med styrthjelm ?..

 

cirkler2

 

4. januar 2022

Så blev det den 25. februar. Jeg vågner altid tidligt når vi er på ferie. Klokken er nu 04:49 og jeg sad i receptionen ... en læser her på siden skrev tidligere til mig, at jeg skulle huske at holde ferie også og ikke bruge tid på at lægge disse billeder på nettet. Men dertil kan jeg sige at jeg når begge dele 🙂…. Jeg kan godt lide at sidde her tidlig morgen og se “dagen vågne“. Så jeg forsømte egentlig ikke noget ved det.

Thai 2022 - 1062

Dagen var igang, ovre på stranden havde de fået parasollerne op og det skulle blive varmt i dag. En dame fra hotellet var nede ved de to Buddha figurer med lidt mad og drikke. Det var hun hver morgen og så bad hun en bøn dernede.

Thai 2022 - 1062

Igen i dag var vi få mennesker på hotellet og morgenmaden bliv igen serveret ved bordet.

You must have the Adobe Flash Player installed to view this player.

Se filmklippet her.

Efter morgenmaden gik vi til stranden og indtog vores “faste pladser“ . Der var lidt liv ude på vandet …. En speedbåd sejlede lidt rundt, for lige at gøre os opmærksom på at der kunne bestilles ture med speedbåde, men de havde faktisk ikke meget at lave. Hver morgen satte de bådene i vandet og klokken 16 - cirka … tog de dem op igen og mange af dem havde ikke lavet noget i mellemtiden 15.

Thai 2022 - 1062

Klokken var lidt i elleve og temperaturen var 31 grader … og det føltes virkelig varmt 🥵….. jeg ville tage en tur ind til Pattaya nogle timer her ved middagstid og jeg havde planlagt at se noget der hedder : "Believe it or not". Så jeg tog en grisebil derind.

Thai 2022 - 1062

Jeg er kommet til stedet og går indenfor. Udover at være en stort indkøbscenter ligger der på anden sal det, jeg ville besøge … så jeg går straks til anden sal. Udenfor bygningen ser man denne flyvemaskine, som skal forestille at være fløjet direkte ind i bygningen.

Thai 2022 - 1062

Og indenfor i bygningen kunne man se resten af flyvemaskinen og det så virkelig ud som om at flyvemaskinen bare hang her efter at være fløjet igennem muren på bygningen.

Thai 2022 - 1062

Jeg tog rulletrappen op for at se på tingene her. Stedet her indeholder en masse historier fra hele verden og så er det bare om det var sandt eller falsk …. Altså : Believe it or not ,
Der var info skilte ved de forskellige steder , men jeg har ikke oversat alle disse til dansk og skrevet teksterne her på siden , men nogle af dem har jeg oversat.
😯

Thai 2022 - 1062

Her er en ko med to hoveder…

Thai 2022 - 1062I Canada påståes vandet nogen gange at være så koldt , at en fiskeart udvikler den pels her for at holde varmen 15 …. Myten om denne pelsklædte fisk varede langt ind i 1930`erne, indtil Robert Riplay opdagede en canadier i et konservatorium, der levede af at fæstne kaninpels på bækørreder 15.

Thai 2022 - 1062En rejseleder i Kina, kun kendt som “den lydende mand“ guidede engang højtstående amerikanske militære personer igennem Chunkings gader, kun ved lyset at et 7 stearinlys, indsat i et hul der var skåret i hans kranium 🤓....Believe it or not 😏.
Thai 2022 - 1062Aha - man er bare født det forkerte sted … hvis jeg boede på månen ville jeg bare veje 26 kg 😳

Thai 2022 - 1062

Believe it or not : Den romerske kejser Vitellius ( 15-69 e.kr. ) brugte 90 millioner $ på mad på 8 måneder. Han brugte 375.000 $ om dagen. Han spiste ofte mere end 1000 østers på `en dag. Han spiste også specielle ting som papegøje-lever - påfuglehjerner - flamingotunger, som alt sammen blev serveret på et sølvfad til en værdi af 100.000 $ 15.

Thai 2022 - 1062Personen til venstre havde en speciel sygdom, som vi kender som “Progeria“ og døde som 7 årig …. Allerede da han var 5 år blev han gråhåret og fik gråt skæg og han fik en rystende stemme som en gammel mand. Figuren her viser ham lige før hans død som 7-årig hvor han lignede en mand på 90 år 😯.

Personen til højre er verdens tyndeste voksne mand . Som 8-årig blev han ramt af “Simmonds sygdom“ en form for underernæring forårsaget af en sprængt hypofyse .

 

Thai 2022 - 1062Og her verdens tykkeste mand …. Han vejer lidt over 500 kilo …. På skiltet ved ham var der en opremsning af hvor meget han spiste om dagen … han døde i en alder af 32 år.

Thai 2022 - 1062

Der var squ lige det spejl jeg skal have der hjemme 15.
Thai 2022 - 1062
 
Thai 2022 - 1062Titanic … det skulle være en meget detaljeret kopi … Titanic sank efter at have kollideret med et isbjerg … 1500 mennesker druknede 15
Thai 2022 - 1062Denne mand fik ved en ulykke dette jernrør direkte igennem sin krop og overlevede … Believe it or not !!
Thai 2022 - 1062

Gulvet i dette rum hælder voldsom til den ene side og billard bordet voldsom til den anden side. Det var underligt at gå i rummet og man blev svimmel.

Thai 2022 - 1062

Manden her tager et billede af konen og personerne ser meget ægte ud. Da jeg gik igennem rummet … blitzede kameraet lige 😜.

Thai 2022 - 1062

Her ses konen , som jo kun er en voksfigur ..

Thai 2022 - 1062

Dødens gab !!

Thai 2022 - 1062

Denne mand blev voldsomt bidt af en haj.

Thai 2022 - 1062

Men overlever efter at være blevet lappet sammen … believe it or not.

Thai 2022 - 1062

Vedens højeste mand - 2,75 meter 15.

You must have the Adobe Flash Player installed to view this player.

Se filmklippet

Thai 2022 - 1062

En lille opgave !!

Thai 2022 - 1062

Thai 2022 - 1062

Dette er en kopi af den frygtede stol fra Royal slottet i Nürnberg i Tyskland. Stolen er lavet af smedejern og stolen er dækket af skarpe pigge. Nøgne ofre blev placeret i denne tortur stol og blev bundet til denne 15.

Thai 2022 - 1062

Se hvad figuren er lavet af !!

Thai 2022 - 1062

Så er vi kommet til dette spændende sted . 

Thai 2022 - 1062

Vagten sad lige udenfor dette sted og jeg gik forbi ham et par gange … da jeg så senere kom forbi - tredje gang var jeg lige henne og kigge nærmere på ham …. Det var en voksfigur  1515.

Thai 2022 - 1062

Og her har vi Donald Trump sammen med en del journalister …

Thai 2022 - 1062

 Mikchael Jackson

Thai 2022 - 1062

Men ellers var det mange - for mig - ukendte personer, men vi var jo også i Thailand og ikke i London, hvor der findes et tilsvarende sted …

Thai 2022 - 1062

Tiger Woods

Thai 2022 - 1062

 

Thai 2022 - 1062

Putin

Thai 2022 - 1062

 

Thai 2022 - 1062

 

Thai 2022 - 1062

 

Thai 2022 - 1062

 

Thai 2022 - 1062

 

Thai 2022 - 1062

 

Thai 2022 - 1062

 

Thai 2022 - 1062

 

Thai 2022 - 1062

Thai 2022 - 1062

 

Thai 2022 - 1062

Jeg var inde i dette center et par timer og det var meget spændende. Man skal dog være indstillet på at læse mange engelske tekster….på vejen ud af stedet kom jeg lige forbi her … og hvorfor ikke ? 🙂.

Thai 2022 - 1062

Tiltrængt pause og " frokost " 15.

Thai 2022 - 1062

Jeg var tilbage ved hotellet igen ved 14 tiden og koblede mig på “holdet ved stranden“ … her er solen på vej ned og vi gør klar til aftenen …

Thai 2022 - 1062

Vi havde aftalt mødes udenfor hotellet klokken 19 og gå videre derfra

Thai 2022 - 1062

Stedet hvor vi spiste hedder “TULIP“ og tilsyneladende et hollandsk spisested …

Thai 2022 - 1062

Min aftensmad og lige med undtagelse af “de to røde fyre her“, så var maden ikke stærk .

Thai 2022 - 1062

Vi sluttede aftenen på nightmarkedet - bemærk skiltet i baggrunden …. 15.

 

cirkler2

 

4. januar 2022Vi var kommet til onsdag den 26. januar 2022 og en ny dag ventede på os forude. Hvad skulle der ske i dag og var der nogen andre planer end stranden - vi må se.

Det kunne godt tyde på at det blev stranden hele dagen - vejret var jo igen perfekt og stranden lokkede jo lige på den anden side af vejen ved vores hotel.

Thai 2022 - 1062Det er tidlig morgen. Der skulle blive omkring 31 grader i dag. Der føltes ligesom om, at det er blevet varmere og varmere for hver dag vi havde været her, selvom temperaturen havde ligget nogenlunde stabilt omkring de 30 grader.
Der var ikke nogen planer for dagen, andet end stranden. Jeg havde været ved at kigge mulighederne igennem omkring hvad der var at se i området, men mange af tingene var enten lukket “permanent“ eller midlertidigt lukket. På vores hjemmeside har vi et afsnit omkring hvad der er at se i området omkring Pattaya og du kan se dette ved at klikke på linket herunder .

Oplevelser omkring Pattaya


Jeg har dog fundet et par muligheder og dem ville jeg lige kigger nærmere på i løbet af dagen og så tage en af dem i morgen .🧐

Thai 2022 - 1062Det var ved at blive lyst og jeg sad og kiggede på “dagen der er ved at vågne“ . Pludselig kommer “ Grisebil nummer 1 “ kørende (se billedet). Ikke fordi det er noget særligt , men med “grisebiler“ med numre helt op til mellem 650-700. var det da sjovt når lige nummer 1 kørte forbi. Thai 2022 - 1062Hotellet har stadig få gæster og igen i dag blev morgenmaden serveret ved bordet. Vi måtte håbe at dette snart ændrede sig, således at turisterne igen strømmede til Thailand. Nu kunne vi forstå på nyhederne hjemmefra, at tingene normaliseres og at restriktionerne forsvandt, men hvad skete der i Thailand og hvordan ville de tackle situationen.


Lige her ved siden af vores hotel er man ved at bygge et “mega højt“ hotel . Vi har skudt på at dette hotel ville få mindst 1400-1500 værelser, så nogen måtte jo tro på at gæsterne ville komme igen. Det gør de helt sikkert også , vi var jo selv allerede igang med at planlægge næste tur herned, som vil blive allerede til sommer i 2022 og vi har jo også allerede en tur i 2023, så selvfølgelig vender turisterne tilbage.
Hotellet vi bor på nu, var jo også igang med at male hele hotellet trods det, at der nu i en længere periode kun har været få gæster, men “hvo intet vover - intet vinder“ 😜 ….. så sæt igang .

Thai 2022 - 1062Vi er gået til stranden og vandet var “næsten lunkent“ , så det kunne ikke blive bedre. Man var simpelthen også tvunget til at gå i vandet en gang imellem for at kunne blive kølet ned … her er Lene hoppet i.

Thai 2022 - 1062

Jens havde dagligt besøg af “hans massage dame“ og tit kom hun senere med frugt til os og i dag så det sådan ud .

Thai 2022 - 1062

En sælger kommer lige forbi stranden med hele sin butik på sin knallert.
Thai 2022 - 1062

Så er de 31 grader nået her klokken 13:04 15.

Thai 2022 - 1062

Det var blevet frokosttid og som tidligere bestilte de andre mad leveret til stranden. Jeg plejede at finde et sted lige i nærheden og jeg har de fleste gange brugt ham vi kalder “pølsemanden“, men han havde lukket i dag . Det har igennem flere år været sådan at onsdag var hviledag for stranden hernede. Regeringen havde besluttet at 1 dag om ugen skulle stranden have fri for turister …. Det var dog her i corona krisen ikke blevet overholdt 100 %, da der jo ikke var så mange turister her, men pølsemanden har holdt fast i dette.
Lige bag “pølsemanden“ ligger et meget lille spisested, så jeg prøvede at gå derhen. Det var et meget simpelt sted, jeg fandt et bord og en mand kommer og spørger om jeg vil have suppe eller pizza.
Tja - jeg valgte så pizza og så viste han tre fingre og nævner 3 slags pizza …. Han var dårlig til engelsk så jeg forstod ikke helt hvad han sagde , så jeg peger på finger nummer 2. Han spurgte mig om hvad jeg vil drikke og jeg svarede “cola“ , hvorefter han sagde at de KUN havde vand … 😜 , jamen så var valget jo nemt.
Jeg fik min pizza serveret efter få minutter og der var ikke nogen kniv og gaffel , altså skulle man spise med fingrene . Godt jeg ikke valgte suppen 🤣. Maden var fin 👍🏻.

Thai 2022 - 1062

Det var nu et meget hyggeligt lille sted og måske jeg kommer igen en anden dag.

Thai 2022 - 1062

Pu ha …. 31 grader og en hund må jo næsten betegnes som en “hot dog“ 🤓

Thai 2022 - 1062

Jeg er tilbage på stranden igen og en enkelt sælger kommer forbi. Der er heller ikke så mange sælgere om onsdagen ….

Thai 2022 - 1062

Til aften tog vi grisebilen ned til den anden ende af Strandvejen, helt nede ved svinget. Vi hoppede af og ville gå indtil vi fandt et sted, hvor vi kunne spise til aften. Vi fandt en italiensk restaurant og valgte den …. Vi var de eneste 4 der var der, men senere kom der 2 gæster mere. Indehaveren fortalte at de havde åbnet stedet lige før coronaen lukkede landet, så det havde været svært at få tingene til at hænge sammen. De havde før ligget inde i Pattaya by, men var nu rykket ud til Jomtien. Maden var fin og på billedet ses min aftensmad.

Thai 2022 - 1062

Efter maden kørte vi tilbage mod hotellet og stoppede lige ved en kaffebar …. Vi var trætte, selv om vi havde ligget ved stranden hele dagen …. Klokken ca 22 var vi tilbage ved hotellet.

 

cirkler2

 

4. januar 2022Vi var nu fremme  ved torsdag den 27. januar og vi havde stadig det perfete vejr her i Thailand. Kun et par timer en nat havde vi haft regnvejr - men der regnede det til gengæld også helt vildt og blæste. Temperaturerne hernede lå hele tiden på omkring 28-31 grader om dagen og ikke under 22 grader om natten, så det var jo helt perfekt. Vi kørte dog med aircondition om natten på værelserne - ellers var de umuligt at sove. 

Thai 2022 - 1062

Det var efterhånden blevet “hverdag“ at vi kun var få mennesker på hotellet …. Så igen i dag blev morgenmaden serveret ved bordet. Thai 2022 - 1062

Ved siden af hotellet var der blevet bygget en ny “7-Eleven“, og det var egentlig ikke så dårligt. Der ligger mange “7-Eleven butikker“ her på “Beach Road“ i Jomtien. Når man står ved den ene, kan man se op til den næste. På verdensplan er der omkring 70.000 butikker med navnet “7-Eleven“ ….. alene her i Thailand er der omkring 12.000 af dem.15.

Thai 2022 - 1062

Efter morgenmaden ville de andre til stranden og jeg ville tage ud og besøge det der hedder “Million Years Stone Park and Crokodile Farm“:…. Så jeg stopper en Grisebil ved vejen og forklarede ham hvor jeg vil hen. Han vidste ikke hvor det var og han bad mig indtaste stedet på hans GPS på hans telefon. Men hans tastatur var på “Thai sprog“, så hvordan skulle jeg kunne gøre dette 😝. Jeg indtastede det så på min egen telefon og lavede en kørselsrute. Jeg satte mig ved siden af ham på passagersædet i bilen og guidede ham på hele turen til Parken og det gik fint.

Million Years Stone Park and Crocodile Farm blev grundlagt af Khun Suan Phanomwattanakul, der var en forretningsmand, der elskede naturen og havde et livsmål om at bevare Thailands smukke natur og fine kultur.
I over 30 år, siden sin ungdom, havde Khun Suan gjort alt for at indsamle naturlige genstande, der er værdifulde på grund af deres sjældenhed eller mærkværdighed, såsom udvalgte træer i thailandsk stil, der var mere end 200 år gamle og fra den tidlige Rattanakosin-periode, forstenede træstammer, der var millioner af år gamle og lagdelte klipper, der er farverige, i håbet om, at han en dag ville være i stand til at bygge et turiststed for folk fra fjern og nær og for fremtidige generationer for sammen at se og beundre hans samling af naturlige vidundere og at studere og lære af de faktiske ting i stedet for lærebøger, billeder og rygter.
Desuden er der regelmæssigt blevet afholdt underholdende og spændende forestillinger, inklusive daglige shows af en mand, der kæmper med voksne krokodiller med bare hænder, hvilket gør parken til et berømt turistmål i Thailand. Stedet tiltrækker tusinder og atter tusinder af besøgende, både thailændere og udlændinge, hvert år. Blandt dem er VIP'er og grupper af studerende fra hele verden, som er på udflugter for at lave opgaver om dyreliv og geologiske studier.
 
Thai 2022 - 1062
 Million Years Stone and Crokodile Park
Thai 2022 - 1062
 

Million Years Stone and Crokodile Park

Thai 2022 - 1062

Million Years Stone and Crokodile Park

Thai 2022 - 1062

Million Years Stone and Crokodile Park

Thai 2022 - 1062

Million Years Stone and Crokodile Park

Thai 2022 - 1062

Million Years Stone and Crokodile Park

Thai 2022 - 1062

Million Years Stone and Crokodile Park

Thai 2022 - 1062

Million Years Stone and Crokodile Park

Thai 2022 - 1062

Million Years Stone and Crokodile Park

Thai 2022 - 1062

Million Years Stone and Crokodile Park

Thai 2022 - 1062

Million Years Stone and Crokodile Park

Thai 2022 - 1062

Million Years Stone and Crokodile Park

Thai 2022 - 1062

Million Years Stone and Crokodile Park

Thai 2022 - 1062

Million Years Stone and Crokodile Park

Thai 2022 - 1062

Million Years Stone and Crokodile Park

Thai 2022 - 1062

 Fra Million Years Stone and Crokodile Park
Thai 2022 - 1062
Million Years Stone and Crokodile ParkThai 2022 - 1062
Fra Million Years Stone and Crokodile Park
Thai 2022 - 1062
Fra Million Years Stone and Crokodile Park
Thai 2022 - 1062
Fra Million Years Stone and Crokodile Park
Thai 2022 - 1062
Fra Million Years Stone and Crokodile Park
Thai 2022 - 1062
Fra Million Years Stone and Crokodile Park
Thai 2022 - 1062
Fra Million Years Stone and Crokodile Park
Thai 2022 - 1062
Fra Million Years Stone and Crokodile Park
Thai 2022 - 1062
Fra Million Years Stone and Crokodile Park
Thai 2022 - 1062

 Fra Million Years Stone and Crokodile Park

Thai 2022 - 1062

 Fra Million Years Stone and Crokodile Park

Thai 2022 - 1062

 Fra Million Years Stone and Crokodile Park

Thai 2022 - 1062

 Fra Million Years Stone and Crokodile Park

Thai 2022 - 1062

Fra Million Years Stone and Crokodile Park

Thai 2022 - 1062

Fra Million Years Stone and Crokodile Park

You must have the Adobe Flash Player installed to view this player.

Se filmklippet her !!

Thai 2022 - 1062

 Et hovedmåltid 15

Thai 2022 - 1062

Fra Million Years Stone and Crokodile Park

Thai 2022 - 1062

Fra Million Years Stone and Crokodile Park

Thai 2022 - 1062

Fra Million Years Stone and Crokodile ParkThai 2022 - 1062

Fra Million Years Stone and Crokodile Park

Thai 2022 - 1062

Fra Million Years Stone and Crokodile Park

Thai 2022 - 1062

Fra Million Years Stone and Crokodile Park - man kunne blive fotograferet sammen med ham her ..15

Thai 2022 - 1062

 Fra Million Years Stone and Crokodile Park

Thai 2022 - 1062

 Fra Million Years Stone and Crokodile Park

Thai 2022 - 1062

Jeg er tilbage hos “de andre“ igen ved 12-tiden og resten af dagen blev brugt ved stranden …. Efter aften tager vi grisebilen et stykke ud af vejen til venstre for hotellet …. Vi finder , efter meget søgning, endelig et sted hvor vi kune spise aftensmad.

Thai 2022 - 1062

Vi sluttede aftenen på nightmarkedet som vi tit gjorde . Vi fik en sludder med “Barmanden“ omkring den aktuelle situation med COVID-19. Før coronaen solgte han for omkring 25.000 bath om dagen (= 250 drinks) . Nu solgte han for omkring 5000 bath (= 50 drinks). Han betalte 1000 bath om dagen for pladsen på markedet ….. han havde , dengang det gik godt, sparret 3.000.000 bath op og sat i banken… de var nu brugt op og nu måtte det hele gerne vende, sagde han. Hans søster hjalp ham gratis i baren om aftenen . Hun arbejdede ellers fuld tid i en butik inde i Pattaya og havde familie med mand og 3 børn . Men hernede var der ikke nogen hjælp fra nogen , så man måtte klare sig igennem.

 

cirkler2

 

4. januar 2022

En ny dag er startet her i Thailand og det er blevet den 28. februar. Vi er endnu ikke kommet dertil hvor vi længes hjem. Vi har været inde og kigge på vejret hjemme i lille Danmark og det ser ud til st det er bedst at blive hvor vi er. København meldte om 3 grader her til morgen og dem ganger vi lige med 10 og få 30 grader ud af dette .... og det er jo ikke så dårligt. 

Thai 2022 - 1062

Tja - så blev min morgenmad serveret. I dag var der 8 gæster til morgenmad på hotellet. Her ses så den morgenmad jeg fik serveret i dag. Lad os komme igang …

 Thai 2022 - 1062

Thailand havde igen indført den ordning der hed “Test & Go“ for turister fra landet. Det var også den ordning som vi er kom herned på. Ordningen blev midlertidigt annulleret lige før jul og i perioden efter dette skulle man i 7 dages karantæne når man rejste til Thailand, i en ordning der kaldtes sandbox. Dette kunne på daværende tidspunkt kun ske i Phuket. Men alle dem der havde søgt om “Test & Go“ før den 22. december 2021 , kunne få lov at rejse på “Test & Go“ modellen og det havde vi heldigvis nået at gøre.
“Test & Go“ modellen fungerede på følgende måde: Du havde på forhånd søgt om “Thailand Pass“ efter modellen som nævnt på billedet herover.
Man mødte op i lufthavnen med en frisk negativ PCR-test og havde alle papirerne udskrevet omkring “Thailand Pass’ et“ og fik så lov at flyve ud af Danmark. Ved ankomst til Bangkok blev man afhentet og kørt til et, på forhånd booket, hotel hvor der blev taget en ny PCR-test. Man blev lukket inde på sit værelse indtil svar på denne test forelå, og var den negativ, blev man frigivet og man rejste videre til sit ferie hotel. På 5. dagen skulle der så tages en PCR-test mere og var den også negativ, kunne man fortsætte sin ferie og der skulle ikke testes mere.

Alt dette har vi alså været igennem og skulle man, som os være i Thailand i knap en måned, var dette jo ikke det store problem. Tag det som en extra oplevelse …. Vi kunne godt grine af dette bagefter
 1515.

Thai 2022 - 1062

Efter morgenmaden havde vi lige nogle små opgaver vi skulle havde klaret så vi ville lige tage ind til Pattaya. Vi fangede en “grisebil“ og spurgte om prisen indtil det “Store marked i Pattaya“ og chaufføren svarede 400 bath (80 kroner) … nej nej svare jeg og vi lod ham køre igen. Der kom en anden lige bagefter og vi stillede samme spørgsmål til chaufføren her og han svarede 100 bath (20 kroner) … det accepterede vi og hoppede på ladet af bilen. Det skulle vise sig at chaufføren ikke vidste hvor markedet lå og vi kom rundt i det halve af Pattaya inden han stoppede og gav op. Jeg forklarede ham hvor det lå og han kørte videre og endelig kom vi dertil, stadig for kun 100 bath 😝

Thai 2022 - 1062

Dorthe og Jens var ikke helt færdige med at handle fodboldtøj til børnebørnene, så dette skulle lige klares i dag.
Thai 2022 - 1062

Vi kigger lige rundt på markedet, nu vi er kommet herind. Desværre bliver der også solgt kæledyr på dette marked 🥺.

Thai 2022 - 1062

Frugt marked

Thai 2022 - 1062

Tja - Jens mente at det var “sylte“ 🤓 …. Men det er det nok ikke 15.

Thai 2022 - 1062

Frugter af en salgs ..... en læser skrev til mig at de lignede symbolet for Corona 15.Thai 2022 - 1062

En lokal kone med en vogn og en stor gryde med mad , som hun sælger i plastposer …

Thai 2022 - 1062

Vi fortsatte turen ud til "Lotus" for at købe nogle covers til I-pads og vi fandt hvad vi søgte … og der bliver handlet. Selv om at det er et supermarked, kan man godt presse prisen lidt og det gjorde vi.

Thai 2022 - 1062

Vi må hellere skynde os forbi her - det var jo snart frokost-tid.

Thai 2022 - 1062

Vi tog tilbage til stranden ved 12-tiden og 5 minutter senere var Jens igang med sin daglige massage…

Thai 2022 - 1062

Lene gik op og bestilte sin frokost ved stranddamen … stranddamen bestilte så maden ude i byen og hendes bror hentede det på sin knallert .

Thai 2022 - 1062

Og jeg gik over til pølsemanden og spiste frokost - som jeg havde gjort så mange gange før.....

Thai 2022 - 1062

Så var frokosten overstået og nu skulle der noget sol på kroppen .. fru Larsen var dog ved at have fået “farve på kroppen“ … men hun gav den også “fuld gas“ ude i den direkte sol en times tid hver dag 🌞

Thai 2022 - 1062

Ups .. der kom flere gæster til hotellet …. Så var der måske buffet ved morgenmaden igen i morgen tidlig 😋 . Ikke fordi at den morgenmad vi fik serveret ved bordene ikke var god nok - men det er altid skønnest at vælge sin mad selv.

Thai 2022 - 1062

Til aften da vi mødtes og skulle finde et spisested kunne vi se hvor meget vandet ved stranden havde trukket sig tilbage. Om dagen, når vi var på stranden, går vandet helt ind til få meter foran den blå pressenning som ses på billedet. Det var måske nu jeg skulle gå ud og fjerne de to sten jeg altid sparkede til når jeg om dagen gik ud i vandet. De måtte da være lette at finde nu 15.

Thai 2022 - 1062

Vi spiser i en restautant på et hjørne nede ved “Dansker Gaden“.

“Dansker Gaden“ er noget vi havde døbt den . I denne gade lå der en dansk restaurant og tidligere lå der faktisk flere, men nogle var bukket under i corona-krisen og tilbage var kun den der hedder “Bryghuset“ . Det var der hvor vi også køber dansk rugbrød og vi havde da også spist der en enkelt gang …. Søndag aften havde de flæskesteg på menuen … så måske vi havner der på søndag … det vidste vi ikke endnu 🤷‍♂️

Thai 2022 - 1062

Vi sluttede aftenen på nightmarkedet som så ofte før …. Tror der er “White Russian“ i alle glassene i aften 🍹.

Thai 2022 - 1062

Jens var lige henne og købe et skilt mere til den samling som han - ifølge Dorthe - har liggende hjemme på værkstedet og som aldrig er blevet hængt op 😂

Thai 2022 - 1062

Boderne på nightmarkedet vr ved at lukke ned. Vi havde tidligere set at man lagde er net nede i bunden af boderne og vi spurgte hvorfor. Det gjorde man for at holde “omstrejfende hunde“ ude af boderne om natten og ja …. Rotter blev også nævnt 🐶

Thai 2022 - 1062

Lillesøsteren til “barmanden“ driver denne bod tæt på baren ….. hun hjalp også i baren når der var behov for dette. Hun fortalte os lidt omkring omsætningen i sin bod .


Før coronaen kunne hun have en omsætning om dagen på omkring 25.000 bath ( ca. 5000 kroner ) …. Men nu her under coronaen lå omsætningen på 1000 bath ( 200 kroner ) ….. hun betalte 6.800 ( 1.360 kroner ) om måneden for pladsen på markedet ….. så der er nogle udfordringer 15 .

 

cirkler2

 

4. januar 2022

Her ved morgenmaden læser vi nyhederne hjemmefra og vi kunne læse om en storm med navnet "MALIK" der skulle ramme Danmark de næsrte par dage ..... så vi glæder os over at vi er i Thailand .

Jeg ville her i dag besøge noget der hedder: "Art In Paradise" . Men jeg er nødt til at have Lene med, fordi der skal tages en masse billeder derinde, hvor der skal være en person på og det kunne jo kun være hende .... men heldigvis siger hun ja til at tage med derind. Der var mulighed for at tage billeder i 3D. Jeg har sammensat disse film i et lidt længere indslag herunder ... så start med at se dette .

 

You must have the Adobe Flash Player installed to view this player.

Se filmklippet

 

Der kommer nu en masse billeder herunder inde fra dette sted .

 

Thai 2022 - 1062 Art In Patadise Pattaya

Thai 2022 - 1062

 Art In Patadise Pattaya

Thai 2022 - 1062

Art In Patadise Pattaya

Thai 2022 - 1062

Art In Patadise Pattaya

Thai 2022 - 1062

Art In Patadise Pattaya

Thai 2022 - 1062

Art In Patadise Pattaya

Thai 2022 - 1062

Art In Patadise Pattaya

Thai 2022 - 1062

Art In Patadise Pattaya

Thai 2022 - 1062

Art In Patadise Pattaya

Thai 2022 - 1062

Art In Patadise Pattaya

Thai 2022 - 1062

Art In Patadise Pattaya

Thai 2022 - 1062

Art In Patadise Pattaya

Thai 2022 - 1062

Art In Patadise Pattaya

Thai 2022 - 1062

Art In Patadise Pattaya

Thai 2022 - 1062

Art In Patadise Pattaya

Thai 2022 - 1062

Art In Patadise Pattaya

Thai 2022 - 1062

Art In Patadise Pattaya

Thai 2022 - 1062

Art In Patadise Pattaya

Thai 2022 - 1062

Art In Patadise Pattaya

Thai 2022 - 1062

Art In Patadise Pattaya

Thai 2022 - 1062

Art In Patadise Pattaya

Thai 2022 - 1062

Art In Patadise Pattaya

Thai 2022 - 1062

Art In Patadise Pattaya

Thai 2022 - 1062

Art In Patadise Pattaya

Thai 2022 - 1062

Art In Patadise Pattaya

Thai 2022 - 1062

Art In Patadise Pattaya

Thai 2022 - 1062

Art In Patadise Pattaya

Thai 2022 - 1062

Art In Patadise Pattaya

Thai 2022 - 1062

Art In Patadise Pattaya

Thai 2022 - 1062

Art In Patadise Pattaya

Thai 2022 - 1062

Art In Patadise Pattaya

Thai 2022 - 1062

Art In Patadise Pattaya

Thai 2022 - 1062

Art In Patadise Pattaya

Thai 2022 - 1062

Art In Patadise Pattaya

Thai 2022 - 1062

Art In Patadise Pattaya

Thai 2022 - 1062

Art In Patadise Pattaya

Thai 2022 - 1062

Art In Patadise Pattaya

Thai 2022 - 1062

Art In Patadise Pattaya

Thai 2022 - 1062

Art In Patadise Pattaya

Thai 2022 - 1062

Vi var nu tilbage på stranden og klokken vr 12:30 . Vi mødte Jens og Dorthe igen . Her serveres der grillede blæksprutter . Sælgere på stranden gik rundt med disse hver dag og vi har tit snakket om at det kunne være fint at smage dem på et tidspunkt , men det blev ikke lige nu 🤓. Dem der grilles her , var ikke til os .

Thai 2022 - 1062

Fru Larsen køber kjoler

Thai 2022 - 1062

Nej Nej - den duer ikke

Thai 2022 - 1062

Det var bedre ...

Thai 2022 - 1062En sælger kommet forbi med denne vogn … lad os lige se hvad han vil sælge ..

You must have the Adobe Flash Player installed to view this player.

Se film klippet

 

Thai 2022 - 1062Vi spiser aftensmad på Jomtien boathouse og her ses Lenes mad

Thai 2022 - 1062

Og her min mad .

 

You must have the Adobe Flash Player installed to view this player.
 

Vi bestiller en Irish Coffee og den bliver lavet her - se filmklippet

 Thai 2022 - 1062

Der var Elvis Show denne aften på restauranten og jeg har samensat et filmklip herunder fra dette . 

You must have the Adobe Flash Player installed to view this player.

 Se filmklippet med Elvis

 

Thai 2022 - 1062

En ny bar var lige åbnet tæt på vores hotel og vi slutter aftenen her

Thai 2022 - 1062Tak for i dag !!

 

cirkler2

 

4. januar 2022

En helt ny dag lå foran os og ventede på mere ferie - hvor heldig kan man være. Vi var ved at være i slutningen af ferien - men det var egentlig ikke noget vi tænkte over. Vi tog hver dag som den kom, og sådan skal det også være. Vi var begyndt at snakke om der var ting vi havde glemt. Var der noget som vi ville opleve og som var muligtp.g.a. coranaen - eller skulle vi igen i dag bare gå til stranden. 

Thai 2022 - 1062Det var tidlig morgen - dagen vågnede stille og roligt... Der var kommet flere gæster til hotellet igår og derfor var der buffèt ved morgenmaden i dag og det var egentlig rart nok . 

Thai 2022 - 1062

Vi tager til stranden straks efter morgenmaden og bliver der hele dagen … der er ved at komme liv her også . 

Den 1. februar åbner Thailand igen op for “test & go” (som vi beskrev forleden dag) og man venter derfor flere turister til Thailand fra febbruar måned af .

Massage-pigerne har fundet Jens - de står nærmest og venter på ham 15 .

Thai 2022 - 1062

Dagens medicin indtages. Vores friske stranddame servicerer os hele dagen med alt hvad vi har behov for. Vi havde or mange år siden navngivet en øl som en "smertestillende" , og det blev der måske mere og mere behov for efterhånden som man kom op i alderen .  
Thai 2022 - 1062
En frugtsælger kommer forbi ....
Thai 2022 - 1062

Det måtte være "granat-æble"..

Thai 2022 - 1062

Sælgerne sendte nogen gange deres børn rundt for at prøve at sælge noget og det var synd for børnene 😢. De vidste ikke hvad de skulle sige når de kom … de stoppede bare op og kiggede på os.
Thai 2022 - 1062

Vandet i havet var lunkent og vildt behageligt.

Thai 2022 - 1062Så nåede vi squ 31 grader ....

Thai 2022 - 1062Der bygges mange nye hoteller i Jomtien lige nu …. Hvor mange etager og værelser dette hotel havde, var svært at sige. Vi frygtede at alt dette byggeri ville trække priserne op hernede i Jomtien.
Der skulle ikke være nogen tvivl om at vi ofte har valgt Jomtien fordi at Jomtien har alt det vi søger og det koster næsten ingenting. Står du f.eks i den ene ende af gaden og skal helt ned i den anden ende (ca 2 kilometer) … så kan du vælge at gå hele vejen eller hoppe på “grisebilen“ og betale 2 kroner … 🙂.

Thai 2022 - 1062

Jeg spiser frokost igen i dag her ved pølsemanden - eller det vil sige lige bag ved pølsemanden .
Thai 2022 - 1062

De var igang med at bygge endnu et madsted … der ligger nu flere madsteder samlet her og man bruger det samme personale til servering ved alle stederne. Når man havde sat sig ved et bord, fik man menu-kortene fra samtlige spisesteder og kunne frit vælge … det nye spisested her vil have Steaks fra 59 bath (ca. 12 kroner) … spændende.

Thai 2022 - 1062

Jeg spiser pizza igen i dag ..Den havde en passende størrelse til en frokost.

Thai 2022 - 1062

En pizza med krabbekød 15

Thai 2022 - 1062Tilbage på strranden og her nydes livet i fulde drag . Livet som efterlønner er slet ikke så dårligt ...

Thai 2022 - 1062Med jævne mellemrum måtte man lige en tur i vandet for at blive kølet lidt ned ...

Thai 2022 - 1062

Is-manden kommer forbi og hvorfor ikke ?

Thai 2022 - 1062

Til aften tog vi ned i den anden ende af gaden … vi ville egentlig have været på "Bryghuset" og spise “ dansk flæskesteg “… men for det første var alt optaget her og for det andet så syntes vi ikke at maden så “ vildt lækker ud“ . Maden var anrettet som “buffet“ og flæskestegen havde ikke sprød svær - så vi sneg os ud igen og gik videre  🤥

Thai 2022 - 1062

Der var hyggelig beslysning langs hele strandvejen .

Thai 2022 - 1062Velbekomme - vi valgte Cafe Shunshine som lå få meter fra Bryghuset - som vi droppede . 

Thai 2022 - 1062Jeg spiste denne aften stegt flæsk med persillesovs .

Thai 2022 - 1062

Vi går forbi Nightmarkedet pæå vej hjem og får en godnat-drink .

Thai 2022 - 1062Vi viser lige dette sted igen . Det var lige åbnet for et par dage siden. Ham der havde åbnet stedet er ven til vores “barmand” nede på Nightmarkedet og åbner altså en bar med samme koncept som ham.
“Barmanden” på Nightmarkedet fortalte os at personen her havde haft en stor restaurant inde i Pattaya, men coronaen satte en stopper for denne. Han havde mister alt …. Restautant - hus - bil og der var intet tilbage. Men han havde ikke mistet modet og de to venner støtter hinanden, så nu var han startet fra bunden igen …

Thai 2022 - 1062Jamen - så godnat.

 

cirkler2

 

4. januar 2022

 

 

 Vi er fremme ved den 31. januar og det er egentlig den sidste "hele dag" i ferien .... utroligt så hurtigt tiden går...... vi er jo næsten lige startet 15 .

Thai 2022 - 1062Dagen i dag var også præget af få gæster på hotellet og igen blev morgenmaden serveret ved bordet. Det har nu fungeret fint. Man bør nok her mere tænke på hotellet, som har valgt at holde åbent selv om gæsterne har været få .det nemmeste for dem var jo bare at lukke hotellet - som mange andre hoteller har gjort hernede. 

Thai 2022 - 1062Så er morgenmaden serveret og der var rigeligt. Lene kom altid ned til morgenmaden efter klokken 08:00. De tidligere gange vi havde været på dette hotel, havde der været fyldt med kinesere og de spiste morgenmad mellem klokken 6 og 8. De opførte sig som om at de ejede det hele . Men klokken 8 blev de altid hentet i busser og kørt på udflugt. Derfor holder Lene fast ved at hun kommer til morgenmad klokken 8 🙂 ….. kineserne har bare slet ikke været her i år 😝 .

Thai 2022 - 1062

Fra morgenmaden kunne vi kigge over på stranden, hvor der var livlig aktivitet med at opsætte parasoller hver morgen.

Thai 2022 - 1062

Det er sidste hele dag i denne ferie og Jens og Dorthe har bestilt den helt “store pakke” ved massage-pigerne i dag.

Thai 2022 - 1062

Vores stranddame, som har passet og plejet os i hele ferien. Jeg fik lige en snak med hende og har aftalt med hende, at hun får plads til lidt reklame på vores hjemmeside .


Dette vil jeg lave når vi er hjemme i Danmark igen…. Jeg har så lovet hende at sende link til hendes side på hjemmesiden .

Thai 2022 - 1062

Lene fik også lige besøg af massagepigen … tror det var fodmassage …

Thai 2022 - 1062

Vi tager lige dette billede igen . Det er ikke et hotel men en blok med 1700 ejerlejligheder der bygges her … vi fik lige denne oplysning fra en lokal ejendomsmægler hernede 15Thai 2022 - 1062

Her til aften mødtes vi en af Jens’ venner fra Frederikshavn. Vi fik lige en hyggelig sludder inden aftensmaden, som vi indtog på “ Surf Kitchen “

Thai 2022 - 1062

Dette spisested startede de med at opbygge igår og de åbnede i dag .

Thai 2022 - 1062

Vi sluttede aftenen ved en lille bar tæt på hotellet 15

 

cirkler2

 

4. januar 2022

 

Så nåede vi den sidste dag i Thailand og der lå en laaaang rejse hjem foran os. Vi havde endnu ikke fået at vide hvorfor vores flyvetur med Thai Air var blevet 4 timer længere , men det får vi nok at vide når vi kommer til Lufthavnen . Det er altid sådan en underlig dag når man skal hjem fra en ferie - men vi har lært fra vore mange ferier i udlandet - at det er fornuftigt at booke vores værelse een dag mere en normalt - således at vi ikke bliver smidt ud af hotellet klokken 12 , men kan bruge værelset indtil vi bliver afhentet for at køre til lufthavnen - og det havde vi også gjort denne gang .

Da vi alle var "på arbejdsmarkedet" kunne man godt tænke at nu var det også skønt at komme hjem og lige have et par dage hjemme inden man skulle begynde at abejde igen - men nu var det jo anderledes ... vi skulle ikke på arbejde og derfor hastede det heller ikke med at komme hjem . 

Thai 2022 - 1062

Lene var allerede igang med at pakke kuferterne ... det var spændende om man nu kunne have det hele i kufferten og om man kunne holde den på 20 kilo - som var det den måtte veje i flyet. 

Thai 2022 - 1062

Vi havde god tid - så der blev lige spillet lidt "Hayday" indimelem pakningen .... 

Thai 2022 - 1062

Tak for denne gang Poul - Lene - Jens og Dorthe , vi håber at se jer igen en anden gang .

Thai 2022 - 1062

Klokken 14:30 kommer vores taxa-mand og vi starter køreturen til Bangkok - som vil tage cirka 1½ time. 

Thai 2022 - 1062

Vi får sagt farvel til hotellet og kører ...

Thai 2022 - 1062

Vi ankommer til Lufthavnen i Bangkok i god tid og skal lige finde ud af hvor Thai Air har deres skranker...  

Thai 2022 - 1062

Vi for tjekket ind og kommer igennem sikkerhrdskontrollen og op i det område hvor vi skal vente på vores fly. Vi fik nærmest et chock .... der plejer at være uanede antal butikker her i lufthavnen hvor vi kunne få tiden til ar gå indtil vi skulle flyve. Men alt var lukket ..... Corona`en havde simpelthen taget livet af butikkerne. Vi var heldige at finde en enkelt cafè der var åben, hvor vi lige kunne sidde og få en kop kaffe og udover dette var der en Sunset Boulevard der var åben, men den havde kund 4 borde på stedet og det er jo ingenting når der ikke er andre åbne steder. 

Thai 2022 - 1062

( ARKIV FOTO )

Det plejede at væere dette syn der mødte os når vi kom til lufthavnen ..... men det var fortid for en periode nu ..... vi håber at tingene må blive bedre i nær fremtid . 

Thai 2022 - 1062

Vi går ud til Gaten og sæter os ... Der var jo ikke så meget andet at gøre ..... vi havde nu fået besked på at vi skulle flyve over Phuket og havde passagerer på der også ... deror var flyveturen forlænget 4 timer ....

Thai 2022 - 1062

Vi er landet i Phuket og flyet holder her i en times tid indtil vi har alle passagerer med herfra også .... der kommer lige lidt mad rundt til dem der sidder i flyet og venter ... 

 

cirkler2

 

4. januar 2022

 

Mens flyet holder på landingsbanen i Phuket - kommer der lige et rengøringshold ind og tjekker at alt er som det skal være inden vi kan fortsætte. Vi havde jo også passagerer med fra Bangkok som skulle af i Phuket og der skulle lige rengøres på de pladser hvor de havde siddet ..... men det hele foregikstille og roligt. Vi kommer i luiften igen og sætter kursen mod københavn.

Thai 2022 - 1062

 Vi får serveret mad på turen til København og her er det første servering.

Thai 2022 - 1062

Der var ikke mange med flyet - så der var god mulighed for at finde etsted at sove på turen - og det var der faktisk mange der gjorde...

Thai 2022 - 1062Vi er landet i København og klokken 06:20 .... nu skulle vi lige have vores kufferter udleveret inden vi skulle videre ..

Thai 2022 - 1062

Vi skulle videre med tog til Nordjylland og vi havde god tid - så vi satte os med en kop kaffe her og ventede ....

Thai 2022 - 1062

 Vi er ankommet til Brønderslev og turen sluter her ...

 

Thai 2022 - 1062

Vi håber at alle har  været tilfredse - vi kan ikke gøre det om, men vi kan lave en ny rejse og det er vi allerede igang med 15

 

cirkler2 

 Sidst opdateret maj 2022