overskrift tur til hovedstaden 2020 1

 

I oktober 2020 var vi igen en tur i København i en uges tid og vi vil her beskrive turen - som vi oplevede den 188 .

 

Danmarkskort med by

 

Turen startede hjemmefra  Brønderslev i Nordjylland den 16. oktober 2020 klokken 07:00 …. eller det vil sige at det var vores plan, men klokken blev 07:10 inden vi kom afsted. Herefter skulle vi så lige forbi Benzintanken Q8 for at fylde diesel på bilen. Jeg havde dagen i forvejen downloadet Q8’s nye App - så nu var det muligt at tanke brændstof direkte med denne App, uden brug af kort og det skulle jeg selvfølgelig da lige prøve – jeg er sådan lidt nørdet hvad sådan noget angår. Det gik fint, dog fik jeg ikke nogen kvittering og jeg kunne heller ikke finde kvittering når jeg kiggede i App’ en. Jeg studerede lige App’en lidt og her skriver Q8, at der i den næste opdatering ville komme en mulighed for at gemme kvitteringen, så det stillede jeg mig tilfreds med. 
Herefter kørte vi på motorvejen og satte bilen i det “høje gea “ og så derud af car.

 

IMG 4522

 Pitstop ved Aarhus

 

Hjemmefra havde vi smurt et par rundstykker og taget en termokop med kaffe med. Ikke fordi at vi ikke kunne købe dette undervejs – men vi ville bare lige stoppe 10 minutter og det blev så ved Aarhus at vi lige holdt ind. Kort tid efter var vi på motorvejen igen og vores GPS fortalte os, at vi ville være fremme i Vanløse klokken 12:05 og det kom også til at passe meget godt. Undervejs på turen løb vi ind i to fartkontroller på motorvejen police, men vores “lille sladrehank“ i bilen fortalte os om dette i god tid før vi kom til dem, så vi kunne nå at justere farten. Det er iøvrigt en god ting at have monteret sådan èn i bilen, den har sparet os for mange fartbøder , og den koster kun det halve af hvad den billigste bøde koster 194

 

IMG 4523

 Ankommet til huset i Vanløse , hvor vi skulle bo i ugen .

 

IMG 4559

Huset set fra den anden side .

 

IMG 4563

Og lige et kig ind i haven

 

Vi nåede til Vanløse til den forventede tid. Jeg har vist glemt at fortælle at grunden til at vi skulle til København, var at vi skulle over og passe hund og hus, mens datter – svigersøn og børnebørn var på ferie på Cypern. Så vi skulle bo i deres hus som ses på billederne lige herover. De var lige blevet færdige med huset og resultatet er blevet rigtig godt 475 .
Efter at vi var ankommet fik vi lige lidt frokost og derefter var planen at vi skulle ind i Zoo og se de meget omtalte Pandaer. Så kort efter frokost kørte vi til Zoo. Svigersønnen – Lars – havde nogle fribilletter til Zoo, så de blev brugt. Der var faktisk flere fribilletter end vi skulle bruge, så Lars delte disse ud i ved billetkøen til Zoo. Så der var flere der blev glade. Indgangsbilletten kostede normalt 200 kroner pr. person, så det betød da meget for nogle unge par som stod i køen – at de pludselig kunne komme gratis ind 1.

 

IMG 4529

De populære Panda`er.

 

IMG 4534

Søløverne.

 

IMG 4535

Sælerne.

 

IMG 4540

Elefant med nyfødt unge.

 

IMG 4544

Kænguru`erne.

 

IMG 4548

Giraf.

 

Efter besøget i Zoo kørte vi tilbage til Vanløse igen hvor vi fik noget aftensmad. Karina og Lars skulle også have udfyldt nogle papirer, som skulle bruges i forbindelse med deres ferie. Covid-19 havde jo lagt en dæmper på næsten alt hvad der hed ferie. Men Cypern var stadig en mulighed. Men det krævede en negativ test på Covid-19 og det havde alle i familien fået. Men der var så yderligere en del papirer der skulle udfyldes, så det blev lige ordnet inden sengetid.
Karina og Lars + Mads og Tobias ville blive hentet af en taxa klokken 03:45 sleep

 

 

cirkler2.

 

Lørdag den 17. Oktober 2020 .

 

IMG 4568

Morgentur med Liva

 

Familien i huset var jo blevet hentet klokken 03:45, så da Lene og jeg stod op, var vi alene i huset sammen med hunden "Liva" dog
Efter morgenmaden gik vi en tur ned til Damhussøen med Liva. Der er et stort grønt område nede ved søen, hvor Liva kunne løbe frit og det var hun vild med. Der var mange andre folk der luftede deres hunde her på denne eng - og hundene løb og legede lidt med hinanden.

 

IMG 4569

Engen med Damhussøen.

 

Der var også en hel masse gæs nede på engen ved søen og de gik og hyggede sig. Liva var lige ovre og kigge til dem, men det generede dem ikke goose

 

IMG 4570

Flintholm Metro-Station

 

Efter at turen med hunden var overstået – ville Lene og jeg tage ind til København. Men at tage bilen ind til byen ville være dumt. Det ville være umuligt at finde en P-plads og hvis man endelig fandt en plads – ville den koste en mindre formue at holde på. Vi tog derfor bilen med til Metroen. Vi kørte til Flintholm Metro-Station, der ligger et par kilometer fra Vanløse. Ved Flintholm Metro-station kunne vi holde 9 timer gratis, så vi satte bilen der og tog med Metroen ind til byen. Vi stod af ved Nørreport station og gik ned mod Strøget Man and woman

 

IMG 4571

Kultorvet.

 

IMG 4572

Købmagergade.

 

Vi gik ned forbi Rundetårn og videre mod Strøget. Vi stod lige kort og snakkede om vi skulle gå op i Rundetårn, men blev enige om at gå videre. Sidst jeg var i København, var jeg oppe i Rundetårnet. Man går hele vejen op og det kan være lidt hårdt når man kommer i "vores alder" old man ...så vi valgte altså at gå videre og kort tid efter kom vi ned til Storkespringvandet. 

 

IMG 4574

Ved Storkespringvandet på Strøget.

 

Vi er her ankommet frem til Storkespringvandet og på denne plads er der altid mange mennesker. Tit er der også en eller anden form for underholdning her , men det var der ikke lige i dag.

 

IMG 4575

Rådhuspladsen og Rdhuset.

 

Vi gik op ad Strøget og spiste frokost på en kinesisk restaurant. Vi kiggede på flere forskellige steder da vi skulle spise frokost, men der var kø alle stederne, og vi skulle bare hurtigt have noget mad inden vi skulle videre foodeating. Efter frokosten forsatte vi turen. Vi havde hørt godt om en kaffebar ovre i Kødbyen. De skulle have noget af verdens bedste kaffe og indehaveren skulle være fra Nordjylland, så der ville vi gå over. Der var et par kilometer derover. På turen kommer vi forbi Rådhuspladsen. 

 

IMG 4576

Axel Tower.

 

Vi går over forbi Tivoli. Lige over for Tivoli ligger de flotte bygninger som ses på billedet herover. De hedder “Axel Tower“. Vi går over til Hovedbanegåden  og går igennem denne og over på den anden side ved Istedgade. 

 

IMG 4578

På hjørnet ved Istedgade.

 

Ved Istedgade finder Lene denne butik og der skulle lige handles lidt. Hun køber en mangofrugtMango. Hun giver 50 kroner for den ... tja ... hvis den er mere værd , er det jo billigt !!

 

IMG 4585

Skilt ved kødbyen.

 

Ved Kødbyen møder vi dette skilt , vi er jo midt i en "Corona-tid" men går videre, vi var jo kun os to og kunne ikke danne en gruppe, så vi ville ikke kunne være et problem. 

 

IMG 4579

Station 1.

 

Her ved Kødbyen ligger en politistation og det ser ud til at der var frokostpause lige nu 1 ... nej .... det var kun sjov ... men der var mange politibiler og der var da også livlig aktivitet, da der med jævne mellemrum kørte en polibil afsted med blå blink . 

 

IMG 4580

Prolog kaffebar i Kødbyen.

 

Poul kaffe

Kaffepause ved " Prolog "

 

Vi gik ind i butikken og spurgte efter hvad de havde af kaffe. En ung pige undskyldte og sagde at hun ikke snakkede dansk. Jeg kiggede over på de andre to ekspedienter i butikken og spurgte på engelsk om der var nogle her i butikken der snakkede dansk. De rystede allesammen på hovedet 1. Altså en butik med en ejer fra Nordjylland og ingen i butikken der snakkede dansk. Nå men vi fandt vores “sprogkundskaber frem“ og bestilte på engelsk en kop kaffe og en cafelatte. Vi betalte 82 kroner for dette 6 …… men så kunne vi da vinge dette sted af på “besøgslisten“. Kaffen var nu udmærket 5

 

IMG 4583

Ved kaffebaren “Prolog“.

 

IMG 4587

Rådhuspladsen.

 

Vi gik herefter tilbage mod Rådhuspladsen. Vi ville tage tilbage til Vanløse. Vi var trætte efter at have gået 9,5 kilometer. Vi gik til Metroen ved Rådhuspladsen og tog her Metroen ned til Kongens Nytorv, hvor vi hoppede over på en anden Metro, der kørte mod Vanløse. Vi stod af ved Flintholm Metro-station, hvor vores bil stod. Herfra havde vi kun 1,5 km tilbage til huset hvor vi boede. 

 

IMG 4588

Både Lene og hund var trætte.

 

Efter at vi var kommet tilbage til huset i Vanløse og efter at jeg lige havde gået en tur med Liva – satte vi os lige i sofaen for at hvile lidt og billedet herover taler vist for sig selv sleep

 

IMG 4589

Ved aftensmaden.

 

Vi spiste aftensmad ved 19-tiden !!

 

IMG 4590

Liva

 

Med Liva i billedet her - slutter beretningen for i dag .

 

cirkler2

 

Søndag den 18. oktober 2020

 

Efter morgenmaden gik vi en tur med Liva. Vi gik igen ned på engen nede ved Damhussøen. Vi slap Liva fri og hun løb rundt og legede med de andre hunde , som blev luftet hernede dog.

 

IMG 4591

Engen ved Damhussøen

 

Efter at Liva havde løbet her på engen en halv times tid, gik vi tilbage til huset. Vi havde snakket om at vi i dag ville køre op til Strandvejen og se lidt på omgivelserne her . Der er nogle fede villaer her langs denne vej. 
Da vi havde kørt rundt i dette område et stykke tid, ringede Glenn (vores søn som bor i Karlslunde) og spurgte om vi skulle spise frokost sammen. Ham og svigerdatteren (Christina) havde været i Sverige på weekendophold og var nu tilbage i Danmark. Christina havde nogle lektier hun skulle ordne og ville blive hjemme og få styr på dette. 

 

IMG 4593

Charlottenlund Havn

 

Vi blev enige om at Glenn skulle finde et sted til vores frokost og vi kørte ind ved Charlottenlund Havn og ventede på besked fra ham , og nej det er ikke vores bil på billedet herover 1
Glenn ringede og foreslog Cafe Norden inde på Strøget. Vi blev enige om at vi mødtes på Flintholm station og tog Metroen ind til Kongens Nytorv og derfra ville vi så gå det sidste stykke vej. 

 

IMG 4597Cafe Norden.

 

IMG 4595

Min frokost.

 

IMG 4596

Glenn – Freja – Magnus og Lene.

 

Vi sad og hyggede os på Cafe Norden en god times tid. Herefter gik vi op ad Strøget. Vi kiggede ind i nogle af butikkerne. 

 

IMG 4599

Disney Butikken.

 

IMG 4600

LEGO butikken.

 

IMG 4601

 

Jeg blev ude på gaden mens de andre var inde i butikkerne . Man skulle –  p.g.a Corona – bære mundbind i butikkerne, så derfor valgte jeg at blive ude på gaden. Mine briller ville dugge hele tiden når jeg gik med de der mundbind.... ansigt med maske. Jeg havde ikke fundet ud af hvordan man sætter disse mundbind korrekt, når man bruger briller, men det må finde ud af. 

På billedet herover ser vi ned mod Storkespringvandet . 

 

IMG 4604

Butik som solgte spil.

 

IMG 4603

Butik som solgte spil

 

Vi var også inde i en butik hvor de udelukkende solgte spil.I denne butik så vi et puslespil med 40320 brikker. Når det var samlet fyldte det 7 meter i længden og 2 meter i bredden. Vi købte det ikke – for vi ville ikke kunne have det i vores lejlighed .

 

IMG 4605

La Glace.

 

Vi kom forbi konditoriet “La Glace“ og der var – som altid – kø for at komme ind og smage deres kager. 
Vi gik forbi i dag. Sidste gang Lene og jeg besøgte København, var vi derinde og det kan vi godt anbefale. Men denne gang gik vi altså forbi og gik til Starbucks, hvor vi fik en kop kaffe. Herefter var dagen ved at være slut og vi gik tilbage mod Nørreport Station, hvor vi ville tage Metroen tilbage til Flintholm station, hvor vores biler jo stod. 

 

IMG 4606

Der bliver handlet lidt på vej tilbage. . 

 

IMG 4607

Lene køber Nødder.

 

You must have the Adobe Flash Player installed to view this player.

Metroen på vej til Flintholm station

 

Metroen i København er en fantastisk måde at komme rundt i København på. På ingen tid kommer man fra punkt "A" til punkt "B".

 

På den lille film herover kan du se Metroen køre under jorden. Tryk på pilen i billedet for at se filmen. 

 

IMG 4610

 

Efter aftensmaden blev det til afslapning foran TV’et …. man går mange kilometer sådan en dag og det kan været ret trættende ... man går nemt 10 kilometer her i København når man er på tur Tired man.

 

cirkler2

 

Mandag den 19. oktober 2020

 

Ved morgenmaden snakkede vi lidt om hvad vi skulle foretage os i dag. Vi havde snakket om vi måske ville ind og møde skuespiller Bodil Jørgensen. 

 

IMG 4608

Bodil Jørgensen hos boghandler Arnold Busck

 

Problemet var bare at Bodil Jørgensen først ville være at møde klokken 17:00 og det skulle ske ved boghandler Arnold Busck i Købmagergade. Altså skulle vi foretage os noget andet i ventetiden indtil klokken 17:00. 
Nå, men først skulle jeg lige ud og gå med Liva. Lene blev hjemme i dag, så Liva og jeg gik ned til engen ved Damhussøen igen i dag. Efter en times tid gik vi tilbage igen. 
Lene og jeg gik herefter en længere tur i Vanløse by og var tilbage igen ved 12-tiden. 
Vi spiste herefter frokost og tog en lille middagslur efter frokosten sleepsleep
Ved 15-tiden besluttede vi at tage ind til byen. Vi besluttede også at droppe mødet med Bodil Jørgensen. Vi kunne ikke få det til at passe med vores planer for i dag. 
Vi kørte ned til Flintholm station og tog Metroen ud til Christianshavn. Vi gik så et par kilometer og kom til Christiania, hvor vi gik ind. Christania er et besøg værd når man er i nærheden ...... mange tror at det er farligt at færdes herinde, men det er det altså ikke ..... bare husk at man ikke må tage billeder i PUSHERSTREET. Ellers er det jo almindelige mennesker der bor herinde, de er bare blevet træt af det samfund vi andre stresser rundt i. 

 

IMG 4611

Christania 

 

Vi gik en god times tid inde i Christiania. Vi kom ind igennem Pusherstreet og fik tilbudt stoffer ikke mindre end tre gange på kort tid. Vi viser herunder nogle billeder som vi tog inde i Christiania. 

 

IMG 4612

Byggemarked i Christania

 

Herover ses et byggemarked som ligger i Christiania. Her kan beboerne købe alt til vedligehold af deres boliger m.m. og de har faktisk rigtig meget derinde og også nogle "sjove ting". 

 

IMG 4613

Privatbolig i Christania.

 

IMG 4614

Værksted i Christania.

 

På billedet herover ser du et håndværker værksted i Christania .

 

IMG 4615

Restaurant i Christania.

 

Her ses en restaurant i Christiania. Der var meget på menukortet og priserne lå i den høje ende. Men man kunne sagtens spise herinde - det ville jeg ikke være bange for.
Vi valgte at forlade Christiania igen og gå til Street Food som skulle ligge her i nærheden – ikke fordi at vi ikke - som nævnt ovenfor - kunne spise her i Christiania , men det var for tidligt på dagen endnu . 

 

IMG 4616

Street food

 

Vi fandt Street Food på vores GPS og gik efter denne. Vi kom efter et stykke tid frem til den tomme plads som ses på billedet herover. Vi snakkede med nogle mennesker på pladsen og de fortalte at sæsonen sluttede den 18. oktober og at man nu gik i gang med at forberede en skøjtebane her. Jeg har så efterfølgende erfaret at der findes flere andre steder i København med "Street Food".
Vi fortsatte så herefter vores gåtur og kom over i Nyhavn . 

 

IMG 4620

Nyhavn.

 

Vi er her kommet til Nyhavn og der er altid hyggeligt her, dog kan vi se at spisestederne mangler gæster . "Corona’en" sætter også her sit præg på det hele ansigt med maske. Men nu vil vi støtte dem lidt. 

 

IMG 4619

Restaurant i Nyhavn.

 

Vi beslutter lige at tage et lille hvil her og få en kop kaffe. Igen her oplever vi et serverings personale der ikke kan snakke dansk 11, men pyt så klarer vi det bare på engelsk .. ikke noget problem. 

 

IMG 4620

Nyhavn.

 

Vi fortsætter turen op igennem Nyhavn. 

 

IMG 4622

Nyhavn.

 

Her i baggrunden den måske nok mest kendte bygning i Nyhavn

 

IMG 4623

Hotel D’Angleterre

 

Vi havde besluttet at vi ville spise thai-mad til aften og vi havde forleden dag set en restaurant ovre i Istedgade, så vi gik mod denne.

Det var begyndt at blive lidt mørkt som det fremgår af billedet herover, hvor vi går forbi Hotel D’Angleterre. 

 

IMG 4624

Shawarma House

 

En anden ting som vi havde på besøgslisten er dette spisested, men nu må vi se om vi når dette på denne tur – ellers kommer vi jo nok herover igen på et senere tidspunkt. 

 

IMG 4625

Industriens hus

 

Her på Rådhuspladsen er der kommet lys i reklameskiltene på Industriens hus og det så da godt ud. 

 

IMG 4575

Rådhuset

 

Og her ser vi Københavns Rådhus …. dagen i dag den 19. oktober 2020 vil nok af mange blive husket som den dag da Overborgmester Frank Jensen måtte forlade sit job p.g.a. en krænkelsessag sexy woman.

Vi vil ikke her kommentere denne sag …. det der andre der gjort så rigeligt. 

 

IMG 4626

Indgangen ved Tivoli

 

Her kommer vi forbi Tivoli og der er pyntet op til Halloween og det ser flot ud. Vi besøger nok Tivoli en anden dag her i ugen mens vi er her.

 

IMG 4627

 

Cykelparkering ved Hovedbanegården.

 

IMG 4630

Poonchai Thai Restaurant

 

Vi er nået frem til den restaurant som vi ville spise på. Den hedder : Poonchai Thai Restaurant. Billederne viser hvad vi spiste til aften. 

 

 

IMG 4631

Lene`s mad.

 

 

IMG 4632

Min mad.

 

IMG 4634

Hovedbanegården.

 

Klokken var efterhånden blevet 20:02 som det ses her på uret ved Hovedbanegården . Vi går over til metroen og kører tilbage til Flintholm station hvor vores bil stod . Det blev en fin dag med mange oplevelser og i alt havde vi gået 14 kilometer . 

 

cirkler2

 

Tirsdag den 20. oktober 2020 

 

IMG 4636

Engen ved Damhussøen

Midt på formiddagen - efter at vi havde gået med hunden - gik vi over til Rødovre Centret. Der var cirka 1,5 km derover, men det var en fin gåtur langs Damhussøen. Det blæste lidt, men vi havde varmt tøj på, så det var ikke noget problem. 

 

IMG 4639

Rødovre Centret.

 

Vi gik en lille times tid og kiggede på butikker i Rødovre Centret, inden vi gik tilbage til Vanløse igen og spiste frokost. 

Barnebarnet “Anders“ skrev lige en sms om at han kom forbi efter en bil. Han kom ved 15:30 tiden og han valgte den bil der var mest brændstof på. Der var 3 biler at vælge imellem og det var allesammen BMW’er bmw …. så han tog den største 1
Klokken 16 kørte Lene og jeg ned til Flintholm station, hvor vi stillede bilen. Vi tog så Metroen ud til DR-byen. Vi skulle til koncert med KWAMIE LIV i DR-byens Koncerthus. Datteren som vi passede hund for, havde fået to billetter til denne koncert i fødselsdagsgave. Men nu var de jo på ferie, så vi havde fået billetterne og det var vi glade for. 

 

IMG 4640

DR koncerthus

 

Det var en stor oplevelse at komme til denne koncert. Alene det at se den store koncertsal var en oplevelse. Koncerten blev holdt over to gange p.g.a. corona’en. Vi var på det første hold. 

 

IMG 4645

Koncert 

 

 

Vi sad et udmærket sted i koncertsalen og vi havde fin udsyn til scenen. Jeg har prøvet at optage et lille lydklip i salen som du kan høre ved at klikke på pilen i billedet herunder.

 

You must have the Adobe Flash Player installed to view this player.

KWAMIE LIV

 

IMG 4653

Sen aftensmad på Pizzeria i Vanløse.

 

Efter koncerten fik vi lige en pizza på vej tilbage til huset i Vandløse. 

 

cirkler2

 

Onsdag den 21. oktober 2020

 

Efter morgenmaden og efter at jeg havde gået en længere tur mere Liva, kørte vi en tur ind til AV-Center. Firmaet ejes af vores svigersøn sammen med nogle partnere . Vores søn arbejder også i dette firma, så derfor ville vi lige kigge forbi. 

 

IMG 4657

AV Center København

 

Firmaet har har domicil her i denne bygning. De har hele anden sal i bygningen. Bagved denne bygning ligger lagerbygningen.

 

IMG 4666

AV Center København

 

Her på gangen er der kontorer hele vejen på begge sider, og det summer af aktivitet i hele firmaet Running

 

IMG 4658

AV Center København

 

Her ved sønnens kontor var døren lukket og igennem et lille vindue ved siden af døren kunne vi se at han var igang med et videomøde. Vi ventede til han var færdig med dette. 

 

IMG 4665

AV Center København

 

Vi snakkede herefter med ham i ca. 10 minutter. De havde mega travlt i øjeblikket, så vi ville ikke forstyrre længere. 

 

fields

Fields

 

Vi kørte tilbage til bopælen i Vanløse og spiste frokost. Midt på eftermiddagen – efter at vi havde gået med Liva – kørte vi ned til Flintholm station og satte bilen der. Vi tog så Metroen ud til Fields . Vi havde planlagt at tage i Tivoli , men det regnede en del rain , så ville vi udsætte til i morgen. 
Vi gik ude i Fields et par timer og besluttede derefter at tage ind til Istedgade. Vi ville spise på en restaurant i Lille Istedgade. 
Det skulle vise sig at blive en lidt længere tur. Metroen kørte ikke fra Ørestaden til Christianshavn p.g.a. noget teknisk arbejde, så vi kørte med bus til Christianshavn. Derfra tog vi metroen til Nørreport station. Herfra tog vi så S-toget ind til hovedbanegården. Vi gik så ned til Lille Istedgade, hvor vi fandt den restaurant ville spise på. 

 

IMG 4669

Thai mad.

 

Det var fin mad vi fik på denne Thai Restaurant som hedder: Baan Thai Isarn. Jeg fik kylling i chilli sauce og der var rigeligt af det. 

 

IMG 4671

Thai mad.

 

Lene fik Phad thai og der var også rigeligt af dette.

 

IMG 4672

Thai mad

 

Min ret krævede eget vand, men det var der også. 

 

S tog

S-Toget

 

Vi gik efter middagen over til hovedbanegården hvor vi tog S-toget til Nørreport Station. 

 

Metro

Metro

 

Fra Nørreport station tog vi Metroen til Flintholm station hvor vores bil stod og vi var hjemme ved bopælen kort tid efter.

 

 

cirkler2

 

Torsdag den 22. September 2020

 

Her torsdag morgen regnede det en del og vi sad og ventede på tørvejr før vi kunne gå ud med Liva. Hun så nu heller ikke begejstret ud og lignede en der ikke ville ud Raining

 

IMG 4674

Liva

 

Liva sad ved siden af mig da jeg spiste morgenmad. Hun savlede ned på bordet af frygt for at hun ikke skulle få en lille bid også dog

Ved 9:30-tiden var vejret nogenlunde og Liva kunne komme ud på sin gåtur. 
Efter gåturen kørte vi over i Rødovre centret og handlede lidt. Efter dette kørte vi til Ismejeriet i Søborg. 

 

IMG 4675

Ismejeriet.

 

IMG 4676

Istid.

 

Vi fik lige en is her på stedet inden vi kørte tilbage til Vanløse . Det var blevet frokosttid . Det var måske ikke det rigtige tidspunkt at spise is på - her lige før frokost ..... men det var jo nu vi VAR HER .

Ved 16-tiden kørte vi med Metroen indtil Hovedbanegården. Vi gik direkte derfra til Tivoli. 
Tivoli var pyntet til Halloween og der var rigtig hyggeligt derinde , især da mørket faldt på og lysene blev tændt i hele Tivoli . 

 

IMG 4682

Tivoli.

 

IMG 4678

Tivoli.

 

IMG 4679

Tivoli.

 

IMG 4680

Tivoli.

 

IMG 4685

Tivoli.

 

IMG 4691

Tivoli.

 

IMG 4682

Tivoli.

 

IMG 4694

Tivoli.

 

Der var udstillet nogle store græskar på Plænen i Tivoli. Det der er på billedet herover vejer 970 kg . 

 

IMG 4697

Tivoli.

 

IMG 4699

Tivoli.

 

Der var et par sjove oplevelser i Tivoli. Det var svært at finde nogle af de ansatte i forlystelserne der kunne snakke dansk. 
Vi ville finde det sted hvor TV2 havde deres studie i Tivoli . Vi spurgte 4 forskellige steder , men ingen af dem vi spurgte , kunne tale dansk. 
Da vi så endelig fandt stedet, var det lukket ned for i år. 

 

IMG 4700

Restaurant “ Grøften “ i Tivoli.

 

Vi ville finde et sted hvor vi kunne spise til aften. Vi stod lige kort tid uden for “Grøften“ i Tivoli og studerede deres menu-kort. Det så også fint ud, men vi syntes at priserne var for høje. Når vi nu skal være her i København i en hel uge, kan vi tillade os at  spise til de priser de har her.

 

IMG 4701

Tivoli,

 

Vi gik derfor mod udgangen og ville gå over på Strøget og finde et sted.

 

IMG 4702

Tivoli’s ind- og udgang.

 

IMG 4624

Shawarma restaurant på Strøget.

 

Vi valgte at spise aftensmad her på dette sted og det var rigtig god mad. Ved bordet ved siden af os sad Kirsten Lehfeldt. 

 

Kirsten Lehfeldt

Kirsten Lehfeldt

 

Ved 20-tiden tog vi  så Metroen fra Nørreport station tilbage til Flintholm Station hvor vores bil stod og vi var hjemme på bopælen 10 minutter senere.

 

cirkler2 

 

Fredag den 23. oktober 2020 

 

Efter at turen med hunden var overstået kørte vi en længere tur. Vi startede med at køre indtil Charlottenlund, hvor vi stoppede ved Charlottenlund Fort. Vi gik en tur her ved fortet. 

 

IMG 4708

Charlottenlund Fort .

 

Charlottenlund Fort danner i dag ramme om københavnernes fritid med strandliv, camping og iskiosker. Men for ca. 120 år siden, da Københavns befæstning blev anlagt, var området ud til Øresund tiltænkt en helt anden rolle. 
Det massive Fort indgik i Søfronten, som skulle hindre fjenden i at bombardere København fra søsiden. De 12 store kanoner vidner om dengang København skulle beskyttes, og fjenden kunne dukke op på Sundet når som helst. Københavns befæstning var under 1. Verdenskrig bemandet med op mod 50.000 soldater, men blev aldrig brugt i krig. 

Fortet ligner stadig sig selv, fra da det var kampklar under 1. Verdenskrig, og du kan stadig opleve fæstningsvolde, de store kanoner og den brede vandgrav, der omkranser det hele. 

 

IMG 4709

Charlottenlund Fort .

 

IMG 4710

Charlottenlund Fort .

 

Efter besøget ved Charlottenlund Fort kørte vi på Strandvejen hele vejen op til lige før Helsingør. Der er meget at se på her ved Strandvejen. Kæmpe store villaer …. spændende biler og meget mere. 

 

IMG 4715

Kronborg Slot.

 

Vi kørte til Kronborg Slot i Helsingør. Desværre var det nu blevet regnvejr Raining og vi kom derfor ikke ind på slottet. 

 

IMG 4717

Ved Kronborg Slot.

 

Fra parkeringspladsen ved Kronborg Slot kunne vi se over til Sverige.

Klokken var efterhånden blev 12:00 og vi kørte tilbage til vores bolig i Vanløse, hvor vi spiste frokost og fik gået tur med hunden “Liva“. 

Klokken 15:30 kørte vi ned til Metroen og kørte ind til Københavns Hovedbanegård. Vi havde aftalt med sønnen “Glenn“ at vi skulle spise sammen i aften. Vi skulle spise på et sted der hedder “Pincho Nation“ ….vi skulle mødes uden for restauranten.  

 

IMG 4728

Pincho Nation

 

Da Lene og jeg var ankommet til hovedbanegården indtastede jeg navnet på restauranten og fandt ud af at vi skulle gå 1,5 kilometer og vi skulle være der om 20 minutter, så vi fik travlt. Da vi var næsten fremme ringede Glenn og spurgte hvor vi var. Han stod ved en anden restaurant ved Axeltorv lige ved hovedbanegården. Der var altså to restauranter med samme navn. Vi vendte om og spænede den anden vej. Kort tid efter ringede Glenn igen og fortalte at han havde taget fejl, det var altså den restaurant som vi først var på vej mod vi skulle spise på. 

 

IMG 4729

Pincho Nation.

 

Nåh -  men vi blev samlet allesammen og gik ind i restauranten.

 

IMG 4719

Pincho Nation

 

Lad mig lige fortælle hvordan det hele virkede. Glenn havde bestilt bord til os og bordkoden var “3004“. Vi skulle så downloade en App og oprette os som bruger og derefter var vi klar til at bestille mad. 

 

IMG 4726

Pincho Nation

 

På den downloade App kunne man se billeder og tekst på restaurantens menuer og så klikkede man bare på de ting man ville bestille. Ordren blev herefter sendt til køkkenet og indeholdt altså for hver af os: navn – personlig kode og bordkode.  Kort tid efter blev maden serveret ved bordet. På billedet herover ses min bestilling. Når man var færdig med at spise, kunne man så betale med telefonen også. Det lyder måske lidt indviklet, men det var meget nemt. 

 

IMG 4725

Pincho Nation.

 

Her sidder vi ved bordet og vores mad er kommet og står midt på bordet.

 

IMG 4723

Pincho Nation

 

Lene har fået serveret sin drink.

 

IMG 4721

Pincho Nation

 

Børnene syntes at det var sjovt. 

 

IMG 4730

La Glace.

 

Efter maden gik vi op på Rådhuspladsen hvor vi fik en kop kaffe på Espresso House. Vi kom forbi “ La Glace“ hvor vi lige beundrede deres flotte kager i vinduet. 

 

You must have the Adobe Flash Player installed to view this player.

I anledning af “ knæk canser ugen “ var industriens hus lyst op med teksten “ knæk cancer “ 

 

Klokken 21:00 tog vi Metroen tilbage til Flintholm Station hvor vores bil stod . 

 

cirkler2

 

 

Lørdag den 24. oktober 2020 

 

IMG 4681

 

Datter og Svigersøn kom hjem fra deres ferie på Cypern og vi havde ikke nogle udflugter denne dag.

Vi siger tak for lån af huset i ugen der gik .

 

cirkler2

 

Søndag den 25. oktober 2020 

 

Svigersønnen havde fødselsdg denne dag og den blev fejret på Kayak Bar med Brunch.

 

IMG 4734

 

IMG 4738

 

Meget af familen samlet 

 

IMG 4736

 

Der blev serveret en lækker Brunch

 

cirkler2

 

Manndag den 26. oktober 2020

Timeglas

 

bil

Det røde lyn !!

 

 

Der var nu gået en god uges tid herovre og vi drog nu mod Nordjylland igen.

 

SLUT .

 

Siden sidst redigeret februaru 2022


ihpone  

Smilets land

                                                                                                                                                                                    

ris og ros            forside 2 Skriv en kommentar til os :

Klik her

På forhånd tak

 

med venlig hilsen2

 

   mail2

mail@poullarsen.net

Vi sælger ikke rejser

og vi laver ikke rejseforslag .

 

 

Visit2

Det rigtige udstyr4

KLIK OG KØB HER

14

 

trek 66 liter 458x458

meget stort udvalg4

 

 

 

 

                                                 

            

antal besog

0259175
I dagI dag24
I gårI går100
Denne månedDenne måned714
total for hele periodentotal for hele perioden259175
Dag med højest antal 02-25-2019 : 495
Antal gæster på siden lige nu 1
Gå til toppen