overskrift

 rejseforsikringen 281 281 rund

Rejseforsikring   Ja / eller Nej ?

 

 

Det er vigitgt

 

Denne hjemmeside handler jo mest om Thailand, som du jo nok har erfaret, og derfor er det også Thailand vi har øjnene rettet i mod, når vi nu her behandler emnet "rejseforsikring". Derfor kan det jo godt være at forsikringerne, som vi omtaler her på siden, også kan bruges i andre lande. Det har vi bare valgt ikke at koncentrere os om.

Når du har valgt at rejse til Thailand, kan det være en dyr fornøjelse hvis du har valgt at rejse uden en rejseforsikring. Generelt skal man altid sørge for at have en god rejseforsikring, der dækker dine planlagte aktiviteter . Så derfor: Har du på din ferie planer om en aktiv ferie, har du måske brug for en forsikring der dækker lidt mere, end hvis du har valgt at ligge og dase på stranden i hele din ferie . 

 

sundhedskort x21Og lad os lige få slået fast med syv tommer søm, dit sygesikringskort dækker ikke i Thailand, om det så er gult eller blåt . Og selv om vi jo alle ved at priserne generelt er lave i Thailand, så kan behandling hos en lokal læge være en temmelig dyr affære og ikke mindst kan hjemtransport i forbindelse med sygdom være ekstem dyrt. En hjemtransport kan sagtens ende med en regning på flere hundrede tusinde kroner. Så sørg for at have den slags inkluderet i din forsikring.

Det kan også være en god idè med en afbestillingsforsikring, hvis du skulle være så uheldig at du må aflyse din ferie på grund af sygdom - eller sygdom/dødsfald i din familie. Tjek evt. først om du skulle have en anden forsikring der dækker dette . Mange har i dag et Mastercard og på disse er der ofte en begrænset rejseforsikring med. Der er jo ingen grund til at betale for den samme vare to gange . Der kan være forskellige dækninger på dit Mastercard . Tjek dette inden du kaster dig ud i at bestille din rejseforsikring .  

 

leje af koeretoej

 

FEB16 0260Når man er i Thailand vil man jo gerne lidt rundt og se noget og man kan leje en bil - med fører for meget billige penge i landet, og det er en ganske udmærket måde at komme rundt på. Man slipper for problemerne med selv at finde vej og man skal ikke tænke på "venstere kørsel" som de jo har i Thailand (som regel). Og man slipper for forsikringsproblemer i forbindelse med denne kørsel.

policeNår jeg lige herover nævner det med venstrekørsel og når jeg skriver "som regel" i parantes , er det fordi at Thaierne gladeligt vil køre i højre side af vejen , hvis det kan betyde at de kommer hurtigere frem.

At leje scooter, motor cykel eller bil i Thailand er meget nemt, men du skal her være opmærksom på at forsikringen måske ikke dækker køretøjer og udgifter - i forbindelse med uheld. Og er man turist i landet, som du jo vil være, så risikerer du at få tilkendt hele skylden ved et uheld, og dette også selv om du ikke er skyld i uheldet. Erstatning for tingskade og især personskade kan være meget stor, og i mange tilfælde risikerer du at blive tilbageholdt indtil alt er aftalt og betalt. Og hvad betyder det så ? .... Ja , det kan i sidste ende betyde at du skal købe en ny billet hjem, fordi du misser den tid som din oprindelige billet gælder til.  Vil du leje køretøj i Thailand og skal du selv køre det, så sørg for at have en forsikring der dækker dette !! Vær opmærksom på at forsikringen ikke dækker medmindre du har et gyldigt køretøj . Dit danske kørekort er ikke gyldigt i Thailand, du skal have et internationalt kørekort. Dette kan udstedes af din kommune og koster et mindre beløb.

skadeDe fleste udlejere af køretøjer i Thailand er ligeglade med om du har et gyldigt køretøj eller ej og bøden for at køre uden er til at overskue , MEN FORSIKRINGSSELSKABET ER ABSOLUT IKKE LIGEGLAD .

Husk også at læse det der står med småt i forsikringsbetingelserne . For lige netop ved leje af scooter eller motorcykel kan du risikere at der er begrænsninger i dækningen , f.eks. at forsikringen kun dækker under en vis motorstørrelse .

Og vær især opmærksom på at forsikringen sikkert ikke dækker sådan noget som brug af jetski . 

 

ekstra lang ferie

 

Næsten alle rejseforsikringer dækker op til to måneder. Skal du derfor på en længere rejse, skal du tegne en ekstra forsikring. Og her kan du opleve det at den extra forsikring kan være dyrere end din grundforsikring, og det gælder uanset at den kun skal dække i et kortere tidsrum.

Hvis du allerede har en rejseforsikring, evt. igennem dit "eget forsikringsselskab" , så tjek lige om den også dækker Thailand. Vi vil ikke på siden fremhæve nogle forsikringsselskaber frem for andre, men når du skal i gang med at undersøge dette marked - så start da med dit eget forsikringsselskab som du i forvejen benytter til de øvrige ting, som du forsikrer i din husstand .   

 

 

 

Hvad daekker en rejseforsikring

 

Der kan være stor forskel på hvad en rejseforsikring dækker. Så netop derfor, tjek altid din rejseforsikring inden du rejser.

Vi vil her på siden komme med eksempler på hvad rejseforsikringen kan indeholde.

telefonEr du uheldig på din ferie og kommer ud for et uheld, så er det altid en god idè at kontakte forsikringsselskabets alarmcentral straks efter at uheldet er sket. Så vèd du også hurtigt hvordan du er dækket i det aktuelle tilfælde, og så kan de også hjælpe dig med at tale med evt. en læge og booke fly, hvis du må forlade rejsen osv.

Så HUSK altid at have telefonnummer på forsikringsselskabets alarmcentral i lommen når du rejser .  

sygdom

Du kan få dækket udgifter til behandling ved læge eller på hospital, hvis du bliver akut syg eller kommer til skade på din ferie i udlandet. Herudover kan behandling hos fysioterapeut og tandlæge være dækket af forsikringen.

Du skal være opmærksom på at din forsikring normalt ikke dækker behandling af sygdom, som allerede var til stede inden din afrejse. Er du alvorligt syg inden din afrejse, bør du kontakte dit forsikringsselskab og høre om det er forsvarligt at du rejser og evt. høre om hvordan du er dækket hvis du vælger at rejse - trods sygdommen. 

 

sygeog hjemtransport

Hvis du nu bliver akut syg eller kommer til skade på ferien, dækker forsikringen udgifter til transport til og fra det nærmeste behandlingssted, samt udgifter til at transportere dig hjem til Danmark, hvis dette er nødvendigt . 

 

sygeledsagelse

Hvis du bliver akut syg eller kommer til skade og har behov for at èn af dine medrejsende tager med dig eller bliver hos dig, så dækker forsikringen extraudgifter til f.eks kost , ophold eller transport til Danmark .

 

tilkaldelse

Forsikringen dækker udgifter til f.eks rejse og ophold for den person der bliver tilkaldt fra Danmark, fordi du er blevet akut og alvorligt syg - er kommet slemt til skade eller i værste tilfælde - er død.

 

oedelagt ferie

Du har mulighed for at få erstatning hvis din ferie bliver ødelagt , f.eks hvis du bliver indlagt pga. akut sygdom eller bliver kaldt hjem til Danmark, fordi en person i din nærmeste familie uventet er blevet alvorligt syg.

Nogle forsikringsselskaber betaler for en ny rejse, når du har været indlagt mere end halvdelen af din ferie, eller er bliver hjemkaldt i første halvdel af ferien , mens andre forsikringsselskaber erstatter med et fast beløb pr. ødelagt feriedag .

Tjek derfor dine forsikringsvilkår . 

 

forsinkelse

 Din rejse forsikring kan være udvidet til at dække dine udgifter ved forsinkelse i bestemte situationer .

 

forsinket fremmoede

Hvis du kommer for sent til dit fly, kan der være hjælp at hente fra dit forsikringsselskab, når forsinkelsen er uforskyldt og uforudsigelig. Det betyder også at du skal have taget hjemmefra i ordentlig tid, og at du ved flytid skal sørge for, at der er nok tid til at skifte fly, dvs. minimum den offentlige transporttid, som kan variere fra lufthavn til lufthavn .

 

forsinkelse på rejsen

Hvis nu dit transportmiddel er forsinket pga. mekanisk svigt eller klimatiske forhold , kan du få dækket extra udgifter til f.eks kost , ophold og lokaltransport, når udgifterne ikke bliver dækket af rejsebureau eller flyselskab, og hvis du er forsinket med et vist antal timer. 

 

forsinket bagage

Hvis din bagage bliver forsinket , kan du få dækket rimelige og nødvendige køb af ting, som du mangler. Dette kan f.eks være toiletting og tøj. Du kan se i dine forsikringsvilkår, hvor lang tid din bagage skal være forsinket, før at forsikringen dækker og hvor meget den dækker. 

Sørg for at få en kvittering (PIR-rapport) fra flyselskabet i lufthavnen, hvor der står hvornår du skulle have haft din bagage. Gem også kvittering for erstatnings-købene. Det skal dit forsikringsselskab typisk bruge .

Dukker din bagage aldrig op, så skal du også anmelde det til din indboforsikring, der erstatter hvad du har mistet .

 

afbestiling

En rejseforsikring indeholder ikke automatisk en afbestillingsforsikring.

Du kan enten købe en selvstændig afbestillingsforsikring f.eks sammen med rejsen, eller du kan købe den som tillæg til din rejseforsikring eller din indboforsikring .

Hvis du er nødt til at aflyse din rejse, kan din afbestillingsforsikring sikre dig mulighed for at få erstattet rejsens pris. Hvis du afbestiller lige før rejsen, får du nemlig sjældent penge tilbage fra rejsearrangøren / rejseselskabet .

Afbestillingsforsikringen dækker f.eks ved dødsfald og ved akut alvorlig sygdom eller tilskadekomst, når du bliver indlagt på hospital eller lægeordineret indendørs ophold. Der er også dækning i tilfælde af indbrud eller brand i din bolig eller virksomhed .

 

 

 

 

taget på ferie2

 

 

 

 

Siden sidst redigeret oktober 2017


ihpone  

Smilets land

                                                                                                                                                                                    

ris og ros            forside 2 Skriv en kommentar til os :

Klik her

På forhånd tak

 

med venlig hilsen2

 

   mail2

mail@poullarsen.net

Vi sælger ikke rejser

og vi laver ikke rejseforslag .

 

 

Visit2

Det rigtige udstyr4

KLIK OG KØB HER

14

 

trek 66 liter 458x458

meget stort udvalg4

 

 

 

 

                                                 

            

antal besog

0253043
I dagI dag15
I gårI går32
Denne månedDenne måned150
total for hele periodentotal for hele perioden253043
Dag med højest antal 02-25-2019 : 495
Antal gæster på siden lige nu 2
Gå til toppen