overskrift

 rejseforsikringen 281 281 rund

Rejseforsikring   Ja / eller Nej ?

 

 

Det er vigitgt

 

Denne hjemmeside handler jo mest om Thailand , som du jo nok har erfaret , og derfor er det også Thailand vi har øjnene rettet i mod , når vi nu her behandler emnet " rejseforsikring " . Derfor kan det jo godt være at forsikringerne , som vi omtaler her på siden , også kan bruges i andre lande . Det har vi bare valgt ikke at koncentrere os om .

Når du har valgt at rejse til Thailand , kan det være en dyr fornøjelse hvis du har valgt at rejse uden en rejseforsikring . Generelt skal man altid sørge for at have en god rejseforsikring , der dækker dine planlagte aktiviteter . Så derfor : Har du på din ferie planer om en aktiv ferie , har du måske brug for en forsikring der dækker lidt mere , end hvis du har valgt at ligge og dase på stranden i hele din ferie . 

 

sundhedskort x21Og lad os lige få slået fast med syv tommer søm , dit sygesikringskort dækker ikke i Thailand , om det så er gult eller blåt . Og selv om vi jo alle ved at priserne generelt er lave i Thailand , så kan behandling hos en lokal læge være en temmelig dyr affære og ikke mindst kan hjemtransport i forbindelse med sygdom være ekstem dyrt . En hjemtransport kan sagtens ende med en regning på flere hundrede tusinde kroner . Så sørg for at have den slags inkluderet i din forsikring.

Det kan også være en god idè med en afbestillingsforsikring , hvis du skulle være så uheldig at du må aflyse din ferie på grund af sygdom - eller sygdom i din familie . Tjek evt. først om du skulle have en anden forsikring der dækker dette . Mange har i dag et Mastercard og på disse er der ofte en begrænset rejseforsikring med . Der er jo ingen grund til at betale for den samme vare to gange . Der kan være forskellige dækninger på dit Mastercard . Tjek dette inden du kaster dig ud i at bestille din rejseforsikring .  

 

leje af koeretoej

 

FEB16 0260Når man er i Thailand vil man jo gerne lidt rundt og se noget og man kan leje en bil - med fører for meget billige penge i landet , og det er en ganske udmærket måde at komme rundt på . Man slipper for problemerne med selv at finde vej og man skal ikke tænke på " venstere kørsel " som de jo har i Thailand ( som regel )  . Og man slipper for forsikringsproblemer i forbindelse med denne kørsel .

policeNår jeg lige herover nævner det med venstrekørsel og når jeg skriver " som regel " i parantes , er det fordi at Thaierne gladeligt vil køre i højre side af vejen  , hvis det kan betyde at de kommer hurtigere frem   .

At leje scooter , motor cykel eller bil i Thailand er meget nemt , men du skal her være opmærksom på at forsikringen måske ikke dækker køretøjer og udgifter - i forbindelse med uheld . Og er man turist i landet , som du jo vil være , så risikerer du at få tilkendt hele skylden ved et uheld , og dette også selv om du ikke er skyld i uheldet. Erstatning for tingskade og især personskade kan være meget stor , og i mange tilfælde risikerer du at blive tilbageholdt indtil alt er aftalt og betalt . Og hvad betyder det så ? .... Ja , det kan i sidste ende betyde at du skal købe en ny billet hjem , fordi du misser den tid som din oprindelige billet gælder til .  Vil du leje køretøj i Thailand og skal du selv køre det , så sørg for at have en forsikring der dækker dette !! Vær opmærksom på at forsikringen ikke dækker medmindre du har et gyldigt køretøj . Dit danske kørekort er ikke gyldigt i Thailand , du skal have et internationalt kørekort. Dette kan udstedes af din kommune og koster et mindre beløb .

skadeDe fleste udlejere af køretøjer i Thailand er ligeglade med om du har et gyldigt køretøj eller ej og bøden for at køre uden er til at overskue , MEN FORSIKRINGSSELSKABET ER ABSOLUT IKKE LIGEGLAD .

Husk også at læse det der står med småt i forsikringsbetingelserne . For lige netop ved leje af scooter eller motorcykel kan du risikere at der er begrænsninger i dækningen , f.eks. at forsikringen kun dækker under en vis motorstørrelse .

Og vær især opmærksom på at forsikringen sikkert ikke dækker sådan noget som brug af jetski . 

 

ekstra lang ferie

 

Næsten alle rejseforsikringer dækker op til to måneder . Skal du derfor på en længere rejse , skal du tegne en ekstra forsikring . Og her kan du opleve det at den extra forsikring kan være dyrere end din grundforsikring , og det gælder uanset at den kun skal dække i et kortere tidsrum .

Hvis du allerede har en rejseforsikring , evt. igennem dit " eget forsikringsselskab " , så tjek lige om den også dækker Thailand . Vi vil ikke på siden fremhæve nogle forsikringsselskaber frem for andre , men når du skal i gang med at undersøge dette marked - så start da med dit eget forsikringsselskab som du i forvejen benytter til de øvrige ting , som du forsikrer i din husstand .   

 

 

 

Hvad daekker en rejseforsikring

 

Der kan være stor forskel på hvad en rejseforsikring dækker . Så netop derfor , tjek altid din rejseforsikring inden du rejser .

Vi vil her på siden komme med eksempler på hvad rejseforsikringen kan indeholde .

telefonEr du uheldig på din ferie og kommer ud for et uheld , så er det altid en god idè at kontakte forsikringsselskabets alarmcentral straks efter at uheldet er sket . Så vèd du også hurtigt hvordan du er dækket i det aktuelle tilfælde , og så kan de også hjælpe dig med at tale med evt. en læge og booke fly , hvis du må forlade rejsen osv.

Så HUSK altid at have telefonnummer på forsikringsselskabets alarmcentral i lommen når du rejser .  

 

sygdom

Du kan få dækket udgifter til behandling ved læge eller på hospital , hvis du bliver akut syg eller kommer til skade på din ferie i udlandet . Herudover kan behandling hos fysioterapeut og tandlæge være dækket af forsikringen .

Du skal være opmærksom på at din forsikring normalt ikke dækker behandling af sygdom , som allerede var til stede inden din afrejse . Er du alvorligt syg inden din afrejse , bør du kontakte dit forsikringsselskab og høre om det er forsvarligt at du rejser og evt. høre om hvordan du er dækket hvis du vælger at rejse - trods sygdom . 

 

sygeog hjemtransport

Hvis du nu bliver akut syg eller kommer til skade på ferien , dækker forsikringen udgifter til transport til og fra det nærmeste behandlingssted , samt udgifter til at transportere dig hjem til Danmark , hvis dette er nødvendigt . 

 

sygeledsagelse

Hvis du bliver akut syg eller kommer til skade og har behov for at èn af dine medrejsende tager med dig eller bliver hos dig , så dækker forsikringen extraudgifter til f.eks kost , ophold eller transport til Danmark .

 

tilkaldelse

Forsikringen dækker udgifter til f.eks rejse og ophold for den person der bliver tilkaldt fra Danmark , fordi du er blevet akut og alvorligt syg - er kommet slemt til skade eller i værste tilfælde - er død .

 

oedelagt ferie

Du har mulighed for at få erstatning hvis din ferie bliver ødelagt , f.eks hvis du bliver indlagt pga. akut sygdom eller bliver kaldt hjem til Danmark , fordi en person i din nærmeste familie uventet er blevet alvorligt syg .

Nogle forsikringsselskaber betaler for en ny rejse , når du har været indlagt mere end halvdelen af din ferie , eller er bliver hjemkaldt i første halvdel af ferien , mens andre forsikringsselskaber erstatter med et fast beløb pr. ødelagt feriedag .

Tjek derfor dine forsikringsvilkår . 

 

forsinkelse

 Din rejse forsikring kan være udvidet til at dække dine udgifter ved forsinkelse i bestemte situationer .

 

forsinket fremmoede

Hvis du kommer for sent til dit fly , kan der være hjælp at hente fra dit forsikringsselskab , når forsinkelsen er uforskyldt og uforudsigelig . Det betyder også at du skal have taget hjemmefra i ordentlig tid , og at du ved flytid skal sørge for , at der er nok tid til at skifte fly , dvs. minimum den offentlige transporttid , som kan variere fra lufthavn til lufthavn .

 

forsinkelse på rejsen

Hvis nu dit transportmiddel er forsinket pga. mekanisk svigt eller klimatiske forhold , kan du få dækket extra udgifter til f.eks kost , ophold og lokaltransport , når udgifterne ikke bliver dækket af rejsebureau eller flyselskab , og hvis du er forsinket med et vist antal timer . 

 

forsinket bagage

Hvis din bagage bliver forsinket , kan du få dækket rimelige og nødvendige køb af ting , som du mangler . Dette kan f.eks være toiletting og tøj . Du kan se i dine forsikringsvilkår , hvor lang tid din bagage skal være forsinket , før at forsikringen dækker og hvor meget den dækker . 

Sørg for at få en kvittering ( PIR-rapport ) fra flyselskabet i lufthavnen , hvor der står hvornår du skulle have haft din bagage . Gem også kvittering for erstatningskøbene . Det skal dit forsikringsselskab typisk bruge .

Dukker din bagage aldrig op , så skal du også anmelde det til din indboforsikring , der erstatter hvad du har mistet .

 

afbestiling

En rejseforsikring indeholder ikke automatisk en afbestillingsforsikring .

Du kan enten købe en selvstændig afbestillingsforsikring f.eks sammen med rejsen , eller du kan købe den som tillæg til din rejseforsikring eller din indboforsikring .

Hvis du er nødt til at aflyse din rejse , kan din afbestillingsforsikring sikre dig mulighed for at få erstattet rejsens pris . Hvis du afbestiller lige før rejsen , får du nemlig sjældent penge tilbage fra rejsearrangøren / rejseselskabet .

Afbestillingsforsikringen dækker f.eks ved dødsfald og ved akut alvorlig sygdom eller tilskadekomst , når du bliver indlagt på hospital eller lægeordineret indendørs ophold . Der er også dækning i tilfælde af indbrud eller brand i din bolig eller virksomhed .

 

 

 

 

taget på ferie2

 

 

 

 

Siden sidst redigeret oktober 2017


ihpone  

Smilets land

                                                                                                                                                                                    

  

ris og ros            forside 2 Skriv en kommentar til os :

Klik her

På forhånd tak

 

med venlig hilsen2

 

   mail2

mail@poullarsen.net

Vi sælger ikke rejser

og vi laver ikke rejseforslag .

 

 

Visit2

Det rigtige udstyr4

BARE KLIK HER

 

trek 66 liter 458x458

meget stort udvalg4

 

 

 

 

188

 

De 25 mest

                                                 

            

antal besog

0242686
I dagI dag48
I gårI går44
Denne månedDenne måned442
total for hele periodentotal for hele perioden242686
Dag med højest antal 02-25-2019 : 495
Antal gæster på siden lige nu 9
Gå til toppen