overskrift2 konkursregler

 

 

 Den 1. juli 2018 kom der nye regler som skal beskytte forbrugeren mod konkurs - hvis der er bestilt et samlet arrangement på ferien !!

 

Og hvad betyder det for dig ?

 

Har du bestilt drømmerejsen og glæder dig til at komme afsted, så kender du måske frygten: Nu skal jeg endelig ikke blive syg eller nu skal jeg ikke komme til skade og sidst, men ikke mindst, nu skal rejsen ikke blive aflyst fordi selskabet går konkurs.

Mens det ikke er nemt at være herre over de to første ting, så er der - nu efter 1. juli 2018 - kommet lidt mere sikkerhed omkring det sidste punkt.

1. juli 2018 trådte en række nye regler i kraft som sikrer alle os der køber et sammensat rejsearrangement . 

 

conputernørdDen digitale udvikling i vores samfund har givet os rejselystne danskere bedre muligheder for selv at sammensætte vores rejse - og det gør derfor at rigtig mange danskere efterhånden køber deres rejse på nettet.

De nye regler som er kommet , sikrer at du der har købt et sammensat rejsearrangement, nu er beskyttet hvis rejseudbyderen går konkurs. Kort fortalt betyder en sammensat rejse, at du eksempelvis køber flybilletterne gennem èn udbyder, som også tilbyder dig et hotelværelse eller leje af en bil gennem andre udbydere.

Det kræves bare at du har købt mindst to forskellige typer af rejseydelser, som indgår i samme rejse/ferie !!

Tidligere har der ikke været noget sikkerhedsnet, hvis flyselskabet gik konkurs - men det kan der altså nære nu - og det kommer os rejselystne forbrugere til gode.

travelpackReglerne her betyder altså at uanset om du køber den klassiske pakkerejse, eller om du selv har været inde på nettet og lave en rejse, ved at købe forskellige ydelser via en søgeside, så er du dækket i tilfælde af konkurs.

De nye regler er altså lavet i erkendelse af, at vores måder at købe rejser på - har ændret sig voldsomt inden for de senere år. Flere og flere vælger nemlig at være deres egen rejseleder.

Måden vi rejser på, har ændret sig med den digitale udvikling. Tiden, hvor vi bare tastede vores adresse ind og lod rejseselskaberne klare resten, er som sådan næsten helt forbi. De nye regler følger et EU-direktiv, og det betyder at reglerne også gælder ved køb på udenlandske søgesider på nettet.

Det er til gengæld vigtigt at pointere, at reglerne kun gælder situationer, hvor du køber fly, hotel og billeje via èn udbyder på nettet. Det kan nemlig ikke betegnes som en sammensat rejse, hvis du køber to rejseydelser uafhængigt af hinanden. 

 

Hvad er din ret, hvis rejseudbyderen går konkurs?

- Pakkerejser: Har du købt en pakkerejse gennem en rejseudbyder, så er du dækket af Rejsegarantifonden i tilfælde af konkurs. Rejseudbyderen er samtidig ansvarlig for alle dele af pakken.

- Sammensatte rejser: Har du købt mindst to forskellige typer rejseydelser, som indgår i samme rejse, er du dækket af Rejsegarantifonden ved en konkurs. Hver enkelt leverandør er dog stadig ansvarlig for at levere hver sin del af rejsen.

- Rejsegarantifonden hjælper også med hjemtransport, hvis dit flyselskab går konkurs, mens du er på ferien. Det kræver dog, at din hjemrejse går til en dansk lufthavn.

 

Kilde: Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen.

 

 Link til : Rejsegarantifonden

 

 

ForvirretSundhed

Forhåbentlig har ovennævnte fjernet lidt af forvirringen


ihpone  

Smilets land

                                                                                                                                                                                    

ris og ros            forside 2 Skriv en kommentar til os :

Klik her

På forhånd tak

 

med venlig hilsen2

 

   mail2

mail@poullarsen.net

Vi sælger ikke rejser

og vi laver ikke rejseforslag .

 

 

Visit2

Det rigtige udstyr4

KLIK OG KØB HER

14

 

trek 66 liter 458x458

meget stort udvalg4

 

 

 

 

                                                 

            

antal besog

0253041
I dagI dag13
I gårI går32
Denne månedDenne måned148
total for hele periodentotal for hele perioden253041
Dag med højest antal 02-25-2019 : 495
Antal gæster på siden lige nu 2
Gå til toppen