Planke3

   Henrik Enevoldsen

Henrik Enevoldsen ( til højre )

 


l+p

Vi hedder Lene og Poul og har besøgt Thailand 26 gange indtil videre - for det stopper jo ikke her    14   11 .

Vi har igennem årene siden 2005 rejst med flere " hold venner " til Thailand . Vi har været guider på turene og elefant-trekking har været en del af disse rejser.

Når man siger " Thailand " - siger man automatisk også elefanter . Mange turister benytter deres ophold i Thailand til også at tage på elefant-trekking og der tages lystigt billeder af disse store flotte dyr  38 .

Det kan også være svært fordi man rigtig mange steder ser elefanterne gå rundt . Og alle stederne ser elefanterne ud til at have det godt og at de trives med det de laver .

Men livet som elefant i Thailand er noget helt andet end det turisterne ser når de rider på elefanterne - det er faktisk en rigtig sørgelig historie .

På turen til Thailand i august måned 2016 - besøgte vi Cafe Europa i Krabi by . Dette har vi gjort mange gange før og snakkken med indehaveren af Cafeen - Henrik Enevoldsen kom denne gang til at dreje sig om fremtiden.

Cafe Europa

 Cafe Europa

Henrik fortalte ivrigt om hans store interesse for elefanterne og om deres kummerlige tilværelse i Thailand . Han ville gerne i fremtiden gøre en forskel og forsøge at skaffe elefanterne et bedre liv .

Denne snak gjorde et stort indtryk på os og straks efter hjemkomsten fra denne ferie - besluttede vi os for at støtte Henrik i denne indsats . Et samarbejde kom op at stå og i dette afsnit på vores hjemmeside vil vi - i samarbejde med Henrik -  fortælle om indsatsen for det som overskriften fortæller - nemlig :

 

Thailand1

 

 

Restaurant Europa er LUKKET NU - det blev den i april 2017 - da det ikke var muligt at finde købere til den ....... Men glæd jer - for nu får Henrik mere tid til Elefanterne .

 

Vi vil her bringe historier - billeder og film fra elefantens liv i Thailand. Vi gør opmærksom på at der kan komme billeder og film som kan virke " voldsomme " - men det er lige sådan virkeligheden er for elefanterne.

Efter besøget hos Henrik , har jeg fjernet billeder og film med elefanter andre steder her på hjemmesiden . Dog har jeg ikke fjernet billeder i afsnittene med vores ferier . Dette ville gå ud over helheden i fortællingen af ferien . Så er det sagt  7Ingen kan jo ændre på fortiden !!

 

overskrift 570

 

 elefant

 

          afsnit1

 

Henrik

 

Hej, jeg hedder Henrik og min store interesse er elefanter.

 

Jeg vil her på siden fortælle elefanthistorier, nogle meget triste og andre sjove og en del med information om elefantens virkelige liv i Thailand.

Min drøm er at åbne et elefantreservat, hvor elefanter får lov at være elefanter , uden at skulle arbejde med turister på ryggen , for det er nemlig ikke en god ting !

 

77   Men den drøm vender vi tilbage til på et senere tidspunkt.

 

Lad os i dag kigge lidt på, hvordan man kan tæmmer en elefant inden den kommer i arbejdslejr.

 

B 1

 Elefant unge under " træning "

For at gøre en elefant klar til elefant ridning og andre menneskelige interaktioner, bliver den taget fra sin mor som lille baby og tvunget til at gennemgå en skræmmende træningsproces kendt som ” the Crush ” eller ” Phajaan ”.

” The Crusch ” eller ” Phajaan ” betyder at skille den lille baby elefant fra sin ” ånd ” eller splitte dens ” sjæl ”.

Det er den traditionelle asiatiske tortur af unge elefanter.

B 2

Dette indebærer fysiske begrænsninger, påfører den alvorlige smerter og tilbageholdelse af mad og vand.

Mindst 50% af alle små baby elefanter dør under denne process !

Når turister kommer og vil ride på en elefant, ser alt fredeligt og godt ud , men det er fordi at elefantens ” ånd ” er knækket.

 

bull hookVed permanent brug af store jernspyd minder man elefanten på den måde - om den menneskelige dominans .

Denne grusomhed slutter ikke efter elefantens " ånd " er knækket.

 

Når de ikke bruges til ridning , bliver de fleste elefanter lænket med kæder , ude af stand til at inteagere socialt med hinanden . Dette er enormt skadeligt for deres fysiske of psykiske velbefindende.

B 4

 

 

Så hvis du har planlagt elefantridning på din næste ........eller din første rejse i Thailand , så prøv venligst at tænke over det èn gang til. Vær en ansvarlig turist og sig NEJ til dyremishandling ........Der er så meget andet at opleve i Thailand .       

 

 giv liv2

Benja baby elefant Krabi

 Benja - Baby elefant fra Krabi

 

 

 elefant

 

              afsnit 2

 

 

 MVH Henrik2
I dag vil jeg fortælle lidt fakta om elefanter, da mange sikkert ikke ved så meget om dette.

Den Asiatiske elefant (elephas maximus) findes vildt mange steder i Asien.

Man gætter på at der er mellem 38-50.000 i hele Asien og der er cirka 3000 tamme og 2000 vilde elefanter i Thailand.

En elefant er gravid mellem 18 -22 måneder og når ungen fødes , er den cirka én meter høj og vejer mellem 90-100 kg.

baby ele krabi Hospital
En elefant unge drikker kun mælk de første 3 måneder efter fødsel . Den drikker cirka 10-12 liter per dag . Derefter begynder den så småt at spise nogle planter - men er stadigvæk afhængig af moderens mælk indtil den bliver 2 år. Nogle gange kan en unge stadigvæk drikke mælk når den er 4 år, hvis der er mulighed for det.

Græskar elefant

 

Elefanten spiser cirka 200 kg planteføde om dagen. De spiser græs, bambus, blade, bark, sukkerrør, majs og en masse forskellige frugter. De elsker græskar og figen frugter ligeså meget som vi mennesker elsker chokolade   1  .

Man plejer at sige, den spiser omkring 10% af dens vægt og de fleste elefanter vejer mellem 2.000 – 3.000 kilo når de er voksne .

Maden skal jo skylles ned og den drikker mellem 200 – 300 liter vand om dagen. Den kan have op til 14 liter vand i dens snabel og sprøjter det ind i munden, når den er tørstig.

Elefanter er meget sociale dyr og lever helst i grupper. Når en lille unge bliver født, får den oftest 2-3 ” elefant tanter ” fra sin gruppe, som passer på den og beskytter den døgnet rundt sammen med moderen.

 

 

3 tanter og en bandit

 

Det er som regel en ældre kvindelig elefant, som styrer gruppen.

Hvordan snakker de så sammen ? De bruger ultrasoniske lyde til at kommunikere sammen og kan høres op til 5 kilometers afstand. Er der fare på færde , lyder det som om elefanten spiller trompet , med meget høje lyde og andre elefanter , vil blive meget opmærksomme på deres omgivelser og altid beskytte de små .

Hvis de står i flok bruger de rumle lyde / vibrationer med lav frekvens.

De ser ikke så godt, specielt i dagslys og kan kun se cirka 40 m fremad men deres lugtesans er fremragende.

 

Ubåds elefant

 

Tro det eller ej, en elefant er en fantastisk svømmer , den kan svømme op til 10 km og holder selvfølgelig snablen oven vande når den plasker i floden . Den kan også dykke , men jeg synes det ligner en sløv delfin , når den gør det 39  .

Elefanter elsker vand og regnvejr, det holder dem nemlig kolde.

Hvis man kan tilbyde dem et mudderbad , slår de til med det samme . Mudder har 2 funktioner , det køler og så holder det insekter væk . Hvis det er meget tørt vil man også se , de puster støv på sig , for at insekter ikke skal stikke dem og beskytte mod solen.

 

Mudderbad

 Elefanten tager gerne et " mudder bad "

 

spisende elefant

Elefanter spiser cirka 19 timer i døgnet - og det er jo næsten også nødvendigt , hvis den skal nå op på 10% af sin vægt i mad om dagen .

Elefanterne sover kun omkring 5 timer om natten . De snorker ofte og elsker en frisk sand seng , da det køler .

De ligger kun ned om natten .  Hvis de ligger ned om dagen , betyder det ofte at de er syge . Når solen står højest , står de ofte stille og blunder.

 

Skindet på en asiatisk elefant er mellem 1 og 3,5 cm tykt . De tykkeste steder er på ryggen og bagdelen . Bag ørerne og omkring munden er de tyndeste steder . Skindet er meget vigtigt for at kontrollere elefantens temperatur , specielt for at nedkøle.

 

Elefant Røv

                                                                                                                                                                                                                                                                                    Man fornemmer her " den tykke hud "

Elefant fod2

 

Elefanten sveder ikke gennem huden men har sved kirtler mellem tæerne . Som du kan se på billedet her ,  så sveder denne elefant .

 

Når du ser elefanten vippe med ørene køler den sig ned, da blodet falder i temperatur ved disse bevægelser.

 

 

 

Elefanter kan blive op til 80 år gamle og får deres første baby , når de er omkring 15 år gamle . Derefter omkring hvert 4. år vil den få en lille ny baby .

  Navan med hår ha ha2

 Gammel elefant

 

film klip

 

Vi har her samlet nogle filmklip som omhandler lidt af det som du har læst her ovenover . Filmklippene kommer i vilkårlig rækkefølge . Du skal trykke på pilen på den enkelte film for at starte denne . Husk at have lyd på når du ser disse.

Go fornøjelse !

          4

 

elefant film1

Tro det eller ej , en elefant er en fantastisk svømmer , den kan svømme op til 10 km og holder selvfølgelig snablen oven vande når den plasker i floden . Den kan også dykke - men jeg synes det ligner en sløv delfin , når den gør det   1  .

 

Tryk på pilen midt i billedet for at se filmen !!

 

You must have the Adobe Flash Player installed to view this player.

 

 

 

 elefant film3 1

På dette filmklip ser vi tre elefanter " i bad " . Bemærk hvordan de leger og driller hinanden lidt . De elsker vandet og det frie liv .

 

Tryk på pilen midt i billedet for at se filmen !!

 

You must have the Adobe Flash Player installed to view this player.

 

 

 

elefanter film 2

Hvis man kan tilbyde dem et mudderbad , slår de til med det samme . Mudder har 2 funktioner , det køler og så holder det insekter væk . Hvis det er meget tørt vil man også se , de puster støv på sig , for at insekter ikke skal stikke dem og beskytte mod solen .

Tryk på pilen midt i billedet for at se filmen !!

 

You must have the Adobe Flash Player installed to view this player.

 

 

 

 elefant film 4

Er der fare på færde , lyder det som om elefanten spiller trompet , med meget høje lyde og andre elefanter , vil blive meget opmærksomme på deres omgivelser og altid beskytte de små .

Hvis de står i flok bruger de rumle lyde / vibrationer med lav frekvens.

Tryk på pilen midt i billedet for at se filmen !!

 

You must have the Adobe Flash Player installed to view this player.

 

 

elefant

 afsnit3

 

 

overskrift

 

 ham selv
Gennem mange århundreder har man brugt elefanter i Thailands kongehus .

I mange år brugte man dem når man var i krig og de har spillet en vigtig rolle de sidste 500 år eller mere i det gamle Siam.........( I 1939 ændret til Thailand ).

 

                     Henrik Enevoldsen

Krigselefant 1

 Elefanterne blev brugt i krigene i Thailand

Thai flag 1917
Man har faktisk brugt den hvide elefant i det gamle Thailandske flag i det 18. århundrede , først med en cirkel omkring den hvide elefant , dernæst uden cirkel. Flaget med cirkel onkring blev brugt frem til 1855. Fra 1855 og frem blev flaget ændret og den hvide cirkel blev fjernet ogThai Flag 1855 til 1917
kun elefanten blev tilbage. Dette flag blev også brugt af den thailandske handelsflåde overalt i verden . Og frem i tiden kom der små ændringer i flaget , men hele tiden havde man elefanten med på flaget .

Thai flag idag

 

Men så i sept. 1917 besluttede Kong Rama VI ( 1910 - 1925 ) at flaget ikke viste nok af Thailand og han fik det erstattet med det tre farvede og fem stribede flag - som vi kender det i dag og som er blevet brugt siden da.

 

Thai Konge
Man tror at den hvide elefant var et symbol på ære og glæde for regenten . Den netop afdøde konge Bhumibol Adulyadej - døde 13-10-2016 - havde ti elefanter under hans varetægt i elefant paladset .

Den første hvide elefant , som blev givet til kongen blev tituleret Phra Sawet Adulyadej Phraton og blev fanget i Krabi provinsen i 1956 i området omkring Lamthap.

  Phra Sawet Krabi elefanten

Phra Sawet Adulyadej Phahon

Det var en vild han-elefant som man vurderede til at være født i 1951 og som levede i en stor gruppe af vilde elefanter i området . Den blev døbt Phlai Kaeo og overrakt til kongen i februar 1958 .

Den blev registreret som den første hvide elefant til regenten den 11. november 1959 under en stor ceremoni i Dusit paladset . Siden da levede den forskellig steder og man havde store problemer med at kontrollere den og i 2004 boede den i Klai Kangwon paladset i Hua Hin , Prachuap Khiri Khan , indtil den afgik ved døden i 2009.

 

Når man siger en hvid elefant , betyder det ikke at hele elefanten skal være hvid , men visse dele af elefanten er hvide og det bliver bestemt af eksperter fra paladset om elefanten er kvallificeret til at blive kaldt hvid eller ej efter gamle regler . Sammenlign det endelig ikke med en " albino " da der ikke rigtigt er relationer.

 thai king white elephant

 Den Thailandske konge med sin " hvide elefant "

 

Der har i november 2016 været afholdt en minde ceremoni med de kongelige elefanter i " Grand Palace " i Bangkok for at mindes den afdøde konge .

Det var med blandede følelser jeg har set på dette, Jeg er stor beundrer af den afdøde konge Bhumibol Adulyadej , men jeg synes nu at elefanterne skulle blive ude i skoven i stedet for at mindes ham netop der i Bangkok . Men det er der jo delte meninger om !!.

 

Parade i Bangkok november 4

Parade for kongen i Bangkok november 2016

 

 Bangkok ele

Parade for kongen i Bangkok november 2016

 

ele 3

Parade for kongen i Bangkok november 2016

 

 

 Parade i Bangkok nevember 1

Parade for kongen i Bangkok november 2016

Jeg bor jo i Krabi og har faktisk fået ideen til vores elefant lyskryds i byen , som er lavet i samarbejde med byens borgmester - Keeratisak Phukaoluan .

Konstruktion trafiklys 1 

 På billedet herover ser vi opbygningen af trafiklyset med elefanter.

 Konstruktion trafiklys 2

Og her set fra den anden side.

 

  Konstruktion trafiklys 3

På billedet herover ser vi søjlen som bærer det hele - også denne er dekoreret med elefanter.

 

  Elefant Lyset

Det færdige trafiklys som virkelig blev flot og pryder byen - Krabi

Henrik og Keeratisak Phukaoluan
Efter at lyset stod færdigt - blev dette billede taget . Her står jeg sammen med borgmesteren , Keeratisak Phukaoluan .

Man kan da godt være lidt stolt over , at man - som dansker - har været med til at sætte sit præg på en by i Thailand .

Det tænker jeg da af og til over , når jeg går forbi dette lyskryds.

 

 

  Henrik Enevoldsen og borgmesteren i Krabi - Keeratisak Phukaoluan

    200

Selv vores fodgængerfelt i byen er lavet lidt anderledes med elefantspor . Krabi er helt sikkert et besøg værd og du vil møde forskellige elefantskulpturer i hele byen.

fodgænger felt wow

 Fodgænger overgang med elefantspor

 

Jeg vil slutte dette afsnit af med et lille filmklip der viser en elefant parade for kongen . Tryk på pilen midt i billedet for at se filmen og husk lyd.

 

 

You must have the Adobe Flash Player installed to view this player.

 

 

 

 

elefant

  afsnit 4

 

overskrift

 

IMG 0959I dag vil jeg fortælle lidt om hvordan man redder en elefant fra slaveri / elefantridning til frihed .

Oftest foregår det på den måde at man hører om gamle , nedslidte eller handicappede elefanter fra turister , som giver besked til vores organisation :

    " Save Elephant Foundation "

Derefter bliver der straks sendt eksperter ud for at kigge på elefanten i den camp , hvor den arbejder . Bliver det derefter konstateret at den virkelig er i så dårlig en stand , bliver der omgående indledt forhandlinger om et køb , da ejerne næsten aldrig giver en nedslidt elefant væk . De sidste penge skal vrides ud af elefanten inden den " falder død om " .

trekkingElefantridning er " cool business " , det er jo kun derfor man har elefanterne og det har ikke noget med kærlighed at gøre og når alle gæster er gået hjem - bliver elefantene lænket i kæder og får ikke lov at gå frit omkring .

 Fra tidlig formiddag til sen eftermiddag går elefanterne den samme tur - time efter time - med turister på ryggen . Det eneste elefanten kan se frem til når det er aften , er en lænke om foden indtil næste dag - hvorefter " det hele " så starter forfra igen . Det er elefantens liv i Thailand , som vi så flot skriver i overskriften til denne side.

Venstre knæ Dok GaewDok Gaew , som på Thai betyder en lille flot hvid blomst , er en elefant sidst i 60 `erne og som arbejdede på Big Buddha i Phuket indtil hun faldt om af træthed . Hun blev derefter lænket til et træ , med et stort åbent sår på hendes venstre knæ . Ingen dyrelægebehandling eller medicin blev givet til hende . Man lod hende bare stå med smerte og hun var meget tæt på at kolapse tilsidst . Men heldigvis var der hjælp på vej til den gamle og totalt udslidte elefant !!

 

Banan mandenHun var så afkræftet at vi måtte bruge 3 dage på at give hende god mad ( hun var tidligere kun vant til ananastoppe - som er noget af det billigste elefant mad ) , så nu blev hun fodret med mere end 130 kg bananer , som jeg havde med fra Krabi og masser af vandmeloner , frisk græs , græskar , majs og agurker .

 

Desuden blev der fløjet en dyrlæge ned fra Chiang Mai for at give hende medicinsk behandling samt give hende vitaminer og udtage blodprøve m.v.

IMG 0986

Elefanten under behandling af dyrelægen

 

kødluns skåret af venstre knæDenne " luns kød " blev fjernet fra elefantens sår og såret blev renset og elefanten fik en forbinding på .

Vi kunne se at hun blev lidt bedre og efter 3 dages behandling blev det besluttet at vi skulle prøve at flytte hende til Phuket Elephant Sanctuary , hvor hun skal leve resten af livet i frihed uden elefantridning - men bare nyde livet. Det har hun virkelig fortjent , efter de mange år som hun har brugt til elefanttrekking med turister .

 

IMG 1015Ja - hun har det ikke godt - men det skal nok blive bedre nu !!

 

Inden hun skulle op på lastbilen for at blive transporteret til Phuket Elephant Sanctuary - skulle hun have 30 liter , ja du læste rigtigt , 30 liter saltvandsopløsning ( saline ) . Du kan se hvordan man gi`r dette på filmen herunder .

 

Tryk på på pilen for at starte filmen

 

 

You must have the Adobe Flash Player installed to view this player.

Det tog lidt tid at få hende op på lastbilen , men det gik godt og Dok Gaew var nu klar til en lille køretur på en times tid igennem Phuket , inden hun kom til hendes nye hjem , hvor de ansatte var klar til at modtage hende . Det var vigtigt at hun var forsvarligt støttet af tæpper m.v. når hun kører med på lastbilen , så hun ikke vælter under kørslen . 

 

Dok Gaew på lastbil

En lille tur med Taxa

 

På det lille filmklip herunder kan du se Dok Gaew forlade lastbilen igen .

Tryk på på pilen for at starte filmen

 

You must have the Adobe Flash Player installed to view this player.

 

Hun var stadig meget svag og det tog hende flere timer at gå cirka 800 meter fra lastbilen til hendes nye elefantrum , hvor hun sover om natten . Den første måned var hun kun der ( rummet 12 X 28 meter ) - men fik senere opbygget kræfter og i dag går hun og græsser frit på hele elefanthjemmets område og nyder de friske bambusskud samt de tilberedte frugtkurve .

 

IMG 1001

Livet er herligt .... NU

 

Hendes sår er næsten hèlet nu og hun nyder livet i dag som en fri elefant  - takket være en gruppe sponsorer fra Hong Kong , som betalte hendes frihed fra slaveri . Denne redning kostede cirka 400.000 bath ( 80.000 d.kr. i år 2017 ) .

Når man redder en nedslidt elefant , er det som at købe en brugt bil . Man ved ikke hvad man køber - men håber på det bedste fremover . Vi skal være taknemlig for at Dok Gaew lever og blomstrer som en glad elefant i dag . Var hun ikke blevet reddet den 10 december 2016 - ville hun ikke være blandt os mere - det er 100 % sikkert .

 

Herunder ses holdet som reddede Dok Gaew

 Rescue Team Dok Gaew

 Rescue Team


 

 

 

elefant

 

afsnit nummer 5

  

0verskrift

 

Mange drømmer om at ride på en elefant når de skal på ferie til Thailand , men der er en mørk side ved dette , som de fleste folk ikke kender til.

 

Før man kan ride på elefanten , skal den gennem Phajaan ( læs afsnit 1 ) , dette er en grusom handling , som der heldigvis er kommet mere fokus på , men stadigvæk er der kun et fåtal , som kender til dette . Derfor eksisterer elefantridning stadigvæk overalt i Thailand , da det er en kæmpe profitstyrret forretning , som elefant ejerne nødigt vil give slip på.

Støtter man elefantridning - er man med til at give elefanten et meget uværdigt liv med store smerter hver eneste dag i form af vold og smerter på kroppen.

Vidste du at ridning kan påføre elefanten livslang smerte ? ..... Nej vel , for de fleste tror elefanten er superstærk - det er den også på nogle områder , men den har faktisk en svag ryg.

 

Elefant skelet med cirkel6

 

 

 

 

ele ridningRygsøjlen er ikke skabt til at bære en tung stol , som måske vejer 75 - 100 kg - samt to turister . Er disse to turister bare i lidt god stand , ja - skal elefanten måske bære på cirka 300 kg totalt . Og det er jo ikke bare en kort tur på nogle få minutter - nej elefanten " får lov til " at gå disse ture mange gange om dagen og det er med 2 turister + stol - samt elefantfører på alle turene .

Ofte åbner disse " elefant-trekking steder " tidligt på formiddagen og kører igennem til sidst på eftermiddagen .

 

Det kan godt være at elefanten er det største pattedyr på jorden i dag , men en elefants ryg er ikke anatomisk bygget til at bære meget stor vægt . Hvis du ser på billedet af skelettet  ( her lige over dette afsnit )  - kan du se at i stedet for at have glatte runde spinalskiver som andre pattedyr har , så har elefanter skarpe knoglespringninger , der strækker sig opad ( markeret med rødt ) . Det væv der beskytter de små knogler er meget sårbar fra vægt ovenfra - dvs. fra de turister som sidder i elefant stolen - eller howdah`en , som det hedder på hindi .

 

Forstil dig lige at den skal give 20 ture på én dag - 365 dage om året. Der skal ikke meget fantasi til at finde ud af , hvor hurtigt ryggen bliver slidt og elefanten vil få voldsomme smerter resten af livet . Det er jo ikke kun de mange kilo som elefanten skal slæbe på , den vil også få sår/infektion på kroppen af den tunge stol, som vil bevæge sig , når den går med dig på ryggen . Herunder kan du på billedet se hvordan stolen er fastgjort på elefantens ryg .

 

IMG 0559

Her ser du elefanten med stolen på ryggen - en stol som nemt vejer 75 kg . Og se lige hvordan den er " monteret "

 

Nogle elefanter har arbejdet med turister her i Thailand siden 1989 , hvor skovhugst blev forbudt og disse elefanter gør det stadigvæk . Hvordan tror du deres kroppe har det idag ?.... Husk på , at elefanter kan blive op til 80 år gamle , så det er mange år med konstant smerte og de fleste elefanter får ikke den rigtige medicin , hvis de overhovedet får noget , da den skal importeres og koster " kassen " !

 

Ofte ser man også elefanterne lænket , når de ikke arbejder . Så står de og svinger med hovedet og det betyder de har tegn på alvorlig psykisk stress . På billedet herunder har vi sådan en baby-elefant . Den savner sin mor , som sikkert er " på job " og går rundt med turister . Baby-elefanten står så her - lænket hele dagen .

  trist baby

Baby-elefant med tegn på alvorlig psykisk stress

 

 
ele fod

Der findes flere forskellige former for fod-lænker som der bruges til at binde elefanter med når de ikke er i arbejde med at gå med turister .

Her vises et par eksempler på , hvad der bruges på forskellige elefant trekking steder .

 

 

 

Kæder elefod

 

Vi tager også lige dette billede med inden vi slutter vores 5. afsnit om elefantenes liv i Thailand .

 

elefant ridning mishandling

 

 Og hvad viser billedet så ?   415

 

Hvis du har set elefanter gå rundt med turister på ryggen - så har du også set at der altid sidder en elefantfører bagved hovedet af elefanten .

IMG 1713Denne elefantfører sidder altid med et " jernspyd " - som det der er på billedet . Hvis ikke elefanten straks adlyder elefantførerens ordre - så bruger han jernspydet . Han hugger det i hovedbunden på elefanten som så selvfølgelig adlyder , for at undgå mere af denne smerte .

Efterhånden som elefanten så har fået mange af disse hug i hovedbunden - kommer elefantens hoved til at se ud som på billedet herover . 

 

 

det skal jeg opleve3 Så derfor kære læser.... overvej om du ikke skal fjerne elefant-ridning fra din ” det skal jeg prøve i Thailand ” liste , så vil jeg blive glad på elefanternes vegne.

 

                  Tak.

HE smile Lucky FB

 

 

 

 

 

 

            Henrik Enevoldsen

 

crying2

Også tak herfra elefanten som oplever det hele på tætteste hold

 

 

 

 

 

 

 elefanttekst1

 

glad elefant InPixio1

 

elefanttekst3

 

 

 

 

 

 Siden sidst redigeret marts 2018

 

Siden her er pænt besøgt - men vi vil gerne ud til mange flere læsere . Du kan hjælpe os med dette ved at give os et " synes godt om " eller " del " ...... Klik lige herunder .

På forhånd tak


ihpone  

Smilets land

                                                                                                                                                                                    

  

ris og ros            forside 2 Skriv en kommentar til os :

Klik her

På forhånd tak

 

med venlig hilsen2

 

   mail2

mail@poullarsen.net

Vi sælger ikke rejser

og vi laver ikke rejseforslag .

 

 

Visit2

Det rigtige udstyr4

BARE KLIK HER

 

trek 66 liter 458x458

meget stort udvalg4

 

 

 

 

188

 

De 25 mest

                                                 

            

antal besog

0240454
I dagI dag11
I gårI går51
Denne månedDenne måned11
total for hele periodentotal for hele perioden240454
Dag med højest antal 02-25-2019 : 495
Antal gæster på siden lige nu 7
Gå til toppen