overskrift marine parker

 

 

Herunder kan du se hvilke Marine Parker der ligger i Thailand . Efter listen herunder, vil der kommet nogle billeder + en beskrivelse af de Marine Parker som er vist i skemaet.

 

Held og lykke med læsningen

 

  473

 

Marineparker10

 

 

Marineparker11

 

Det var så listen med Marine parkerne i Thailand. På kortet under listen kan du se hvor parkerne ligger. Nu vil vi så beskrive hver enkelt park med billeder og tekst. Vi bringer de oplysninger vi har kunnet finde om de enkelte parker og derfor kan mængden af oplysninger være forskellig fra Park til Park . De fleste oplysninger er indhentet på nettet og oversat fra engelsk + derefter omskrevet til det "sprog" vi bruger på de andre sider på hjemmesiden. Skulle der være en stavefejl / oversætnings fejl et par steder , så prøv om du kan leve med dette. Jeg har gjort mit bedste . Jeg har jo kun gået i den "stråtækte skole" 456 .

 

tmp627631509884370945cow 23 2147510570
Flere steder vil du møde ordene : "Mu Ko" og det er altså ikke en ko, men disse to ord betyder på Thailandsk "en klynge af Ø`er" og det er hovedsageligt i overskrifterne for Marine Parkerne du vil se disse ord anvendt - så vèd du det !!

Noget andet som du også vil støde på når du læser siden her - er at vi ikke har oversat "dyre-navnene" og navne på koraller. ordbog 300x300Vi forsøgte, men der kom noget værre noget ud af det, så vi besluttede ikke at oversætte disse navne. Nogen steder ville det selvfølgelig have været i orden - men sådan blev altså det ikke ..... så en haj er altså "a shark" og en elefant er "an elephant" og en koral der hedder "Brain Coral" er ikke oversat til noget med en "hjerne" o.s.v. Nu er du advaret og lad os så komme igang med at læse ......

 

18 

 

Khao Sam Roi Yot National Park 57994

Marine Park Khao Sam Roi Yot

 

 

01  Khao Sam Roi Yot

 

Sam Roi Yot er beliggende ved kysten i ​​Prachuap Khiri Khan-provinsen, og er den første marine nationalpark i Thailand. Khao Sam Roi Yot betyder "Bjerget med tre hundrede toppe" og refererer til en række kalkstens-toppe langs Thailands bugt - med højeste top på 605 meter over havets overflade. Det nordvestlige hjørne af bjergkæden hedder "Thung Sam Roi Yot"  og er hovedsagelig ferskvands marsk, der dækker næsten 37% af nationalparken, hvilket gør det til det største vådområde i Thailand.

 

 

khao sam roi yot marsh wetlands 800x600

                 Ferskvands marsk med kalkstens bjerge

 

 

Hovedattraktionerne i nationalparken er Phraya Nakhon Cave med dens ikoniske kongelige pavillon og store kamre, Kaeo Cave og Thung Sam Roi Yot ferskvandsmarsken. Parken er også en attraktiv destination p.g.a. det rige dyreliv i mangrove skoven, smukke strande, kalkstens øer, stier og viewpoints. Parken er er let tilgængelig, kun 60 km syd for Hua Hin og "kun" ca. 3 timers kørsel fra Bangkok.

 

 

phraya nakhon cave

 Phraya Nakhon Cave

 

 

Khao Sam Roi Yot er hjemsted for en stor mangfoldighed af fuglearter, der gør parken det til en anden stor destination for fuglefugle . Der er "anslået" - omkring 300 fuglearter her, halvdelen af ​​dem er trækfugle. Parken er et af de bedste steder i Thailand at se vandfugle på deres flyvetur mellem Asien og Australien omkring januar og februar. Purple swamphen, Malayan plover, Kentish plover, white-bellied sea eagle, greater spotted eagle, oriental hobby, eastern marsh harrier, spoon-billed sandpiper er nogle af fuglene i parken.

 

 

Purple Swamp Hen

Purple swamp hen

 

 

malaysian plover

Malaysian plover

 

 

White bellied Sea Eagle. cropped JPG

White-bellied sea eagle

 

 

OrientalHobby1040118.1

Oriental hobby

 

 

eastern marsh harrier adult male

Eastern marsh harrier

 

 

spoon billed aNDPIPER

Spoon-billed sandpiper

 

 

De utilgængelige skovområder på bjergene er hjemsted for nogle pattedyr såsom dusky leaf monkey, crab-eating macaque, Malayan porcupine, mainland serow, slow loris, gøende hjorte, fishing cat and Malayan pangolin. Delfiner ses regelmæssigt på kysten, selvom det ikke er garanteret, er der en god chance for at se dem på nogle af de bådtur, som der kan arrangeres af de  fleste hoteller i området. Occationally Irrawaddy delfiner dukker af og til op nær kysten.

 

 

Dusky leaf monkey

dusky leaf monkey

 

 

crab eating monkey

crab-eating macaque

 

 

Malayan pangolin

Malayan porcupine

 

 

Mainland Serow.large

mainland serow

 

 

Slow Loris

slow loris

 

 

BarkingDeer

Barking Deer

 

 

Fishing Cats

fishing cat

 

 

Malayan pangolin

Malayan pangolin

 

 

orcaella brevirostris dipani sutari

Occationally Irrawaddy Dolphins

 

Det store elefant reservat-område ligger i Kui Buri National Park og det er kun ca. 45 km fra hovedkvarteret Khao Sam Roi Yot National Park, hvilket er det bedste sted i Thailand, hvis man vil se flokke af elefanter og gaurs. Den engelsktalende ejer af Stella Resort kører gerne personligt sine gæster til Kui Buri National Park - hvis man ønsker dette. De imponerende Pala-U-vandfald beliggende på sydsiden af ​​Kaeng Krachan National Park er også let tilgængelige.

 

 

wild elephants in kui buri national park thailand

The wild elephant watching area in Kui Buri National Park

 

 

pala U waterfall

The Pala-U waterfall is located in Kaeng Krachan National Park

 

 

Attraktioner i Khao Sam Roi Yot

 

Hovedkvarter

Beliggende på sydsiden af ​​nationalparken, er det i en praktisk afstand til de fleste af de største attraktioner i parken. Der er få mindre stier omkring HQ, en vagttårn og bacis faciliteter. Campingpladsen ved siden af ​​hovedkvarteret er blevet lukket permanent på grund af abernes indtrængen på pladsen og de ødelægger teltene og beskadiger campisternes personlige  egendele i jagten efter mad. De besøgende rådes til at bruge de toandre  campingpladser på de nærliggende strande. Bortset fra stien op til Khao Daeng Viewpoint 700 m væk, er alle andre stier op til bjergene nord for HQ lukket permanent på grund af sikkerhedsmæssige årsager. 

 

Khao Daeng Viewpoint

Dette viewpoint er 157 m højt og ligger ca. 700 meter fra hovedkvarteret på en isoleret kalkstengrotte med 360 ° klar udsigt over den omgivende dal. Long-tailed macaques (aber) og fugle er meget almindelige i området. Der er en parkeringsplads hvor stien starter op ad bjerget.

 

Khao Daeng viewpoint

Khao Daeng Viewpoint

Khao Daeng Canal

Bådture igennem mangrove skovene sejler ud fra i Ban Khao Daeng landsby ca. 1,5 km fra hovedbygningen. Bedste tid til turen er omkring solnedgang, og det tager cirka en time at komme rundt og nyde den smukke udsigt over dalen og gennem kalkstenhøje.

 

 

2668495

 Både som sejler på Khao Daeng Canal

 

Laem Sala Beach & Campsite

En km bred og flad (ikke dyb) hvid strand, 16 km nord øst for hovedkvarteret , og er kun tilgængelig ved en 350 m sti over et bjerg eller med båd. Der er et mindre besøgscenter, en restaurant, nogle bungalows, en campingplads og brusere/toiletter. Der er også en god ugsigt fra et bjerg ved den nordlige ende af stranden. Hovedattraktionen i nationalparken er Phraya Nakhon Cave som er tilgængelig ad en kort sti fra denne strand. Der er få bungalows til leje: 1600 Bath til 6 personer, 2000 Bath til 8 personer og 2200 Bath til 9 personer. Disse bungalows skal bestilles på forhånd. Telte kan lejes fra 150 Bath, det koster desuden 30 Bath for en teltplads og der er ekstra tilbehør med til teltet for 50 Bath.

 

laem sala beach

Laem Sala Beach

 

Phraya Nakhon Cave

Nationalparkens hovedattraktion består af to grotter. Der er en fire-gables tagede kongelige pavillion kaldet Phra Thinang Khuha Kharuhat, bygget i 1890 til King Rama V's besøg. Denne pavillon blev symbolet for Prachuap Khiri Khan-provinsen. Under visse timer på dagen, når sollyset skinner fra en vis vinkel, oplyser åbningen af ​​skyllehullet en flot lys over pavillonen og skaber en fantastisk udsigt.

Det er tilgængeligt fra Laem Sala-stranden ved et 430m langt stejlt spor i en højde på 130m. Sporet kan være glat under våde årstider.

 

 

Phraya Nakhon Cave e1422585713843

Phra Thinang Khuha Kharuhat

 

 

Thung Sam Roi Yot Freshwater Marsh

I det nordvestlige hjørne af nationalparken, har vi den største ferskvands marsk i Thailand, som er hjemsted for mange arter af vandfugle, sangfugle, amfibier og forskellige vådområder. Mosen er registreret som "Ramsar site ved Ramsar Convention", en international traktat om anerkendelse af vigtige vådområder. Der er en mindre campingplads nær besøgscentret, men der er ingen telte til udlejning, besøgende, der ønsker at bo her, skal medbringe deres egne telte. Der er få bungalows til de parkansatte, og disse kan lejes, når de ikke anvendes af parkansatte, og prisen er 300 Bath  pr. nat.

 

freshwater area

 Thung Sam Roi Yot Freshwater Marsh

 

 Boardwalk over marsh area

Der er en 1 km lang træ træbro (gangbro) over mosens område ved siden af ​​besøgscenteret med en fantastisk udsigt over omgivelserne. Mange fuglearter,  specielt den lilla swamphen kan ses her.

 

 

 

Freshwater marsh

Gangbro ud over mosen

 

 

Kaeo Cave

Denne grotte er tilgængelig ad en 250 meter lang sti fra den nærliggende vej. Grotten ligger 16 km fra hovedkvarteret mod Bang Pu landsbyen. Den består af stalaktitter og stalagmitter med meget stenagtig overflade, der gør det lidt udfordrende ar færdes her. Grotten har to indgange og tager ca. 20 - 25 minutter at gå igennem fra den ene indgang til den anden. Flagermus kan ses hængende fra toppen og med lidt held kan asiatiske skorpioner ses.

Obligatoriske guider fra parkkontorer var nødvendige for at besøge denne grotte .

 

 

kaeo cave 1

Kaeo Cave

 

Sai Cave

Denne grotte består af stalaktitter og stalagmitter. Den er tilgængelig med en 300 meter lang sti fra vejen på kysten, ca. 9km nord øst fra hovedkvarteret. Der er lommelygter til leje alle ugens dage, men grotten er blevet monteret med lys på grund af den store mængde besøgende fra lokale turister i weekender.

 

 

Sai Cave

Sai Cave

 

 

Sam Phraya Beach & Campsite

En strand som ligger lidt over 5 km nord øst fra hovedkvarteret og som er foret med fyrretræer. Der er ingen indkvarterings muligheder i og omkring stranden, men der er en campingplads på stranden med basis faciliteter.

Tre personers telt kan lejes til 210 Bath pr. døgn.

 

 

Sam Phraya Beach

Sam Phraya Beach

 

 

 

Næste marine park2

 

 

 

forsidebillede

Marine Park Ao Phang Nga

 

02  Ao Phang Nga

 

Denne marine nationalpark dækker et samlet areal på ca. 25.000 acre i Amphoe Mueang Phang Nga, Amphoe Takua Thung og Amphoe Koh Yao. Den blev udnævnt til en nationalpark den 29. april 1981 og blev Thailands anden marine nationalpark, hvor størstedelen af ​​området er havvand og øer af kalkstenbjerge af forskellig former og skønhed. Parken er også hjemsted for mangrove skov og et yngleområde af marine dyr. December til april er den mest passende periode til at besøge parken, mens maj til oktober er perioden med kraftige regnvejr og stærke bølger. Vi har selv besøgt dette område flere gange og især James Bond Island er et populært besøgsmål. 

 

 

 Interessante seværdigheder i nationalparken

 

 

Koh Panyi

Koh Panyi er en lille ø med en slette på ca. 0,5 acre og 200 huse som er beboet af landsbyboere. De fleste af de beboere er thailandske muslimer, der tjener deres liv ved at fiske og sælge souvenirs og mad til besøgende. Der er et skole- og folkesundhedscenter samt det kæmpe flydende fodboldstadion, der er opført som et af de mest fascinerende fodboldstadioner rundt om i verden . Tur-bådene som sejler til James Bond Island - holder altid ind her og deres gæster spiser her. Maden her er altid med i billetten på turen med disse tur-både, det har vi selv prøvet et par gange.

 

 

Koh Panyi1 1038x576

Koh Panyi- byen på pæle

 

 

Koh Phanak

Koh Phanak er en smuk ø med stalaktit og stalagmite grotter og et lille "etage vandfald".

 

 

Koh Phanak FX cropped

Koh Phanak

 

 

Koh Phing

Koh Phing Kan er en ø på stranden , der stammer fra at et stenbjerg der er delt i to, og den mindste del er gledet ned, så dens base blev begravet i jorden, mens de øverste dele stadig læner sig mod hinanden. Landskabet bag Koh Phing Kan er meget malerisk med "Koh Tapu" , eller mere kendt som "James Bond Island" ses i havet i baggrunden.

 

 

Koh Phing Kan James Bond island

Koh Phing ( James Bond Island )

 

 

Koh Ma Chu

Koh Ma Chu er på vej til Koh Panyi og ligner en hund med hoved, krop og en håret hale.

 

 

Koh Khian

Koh Khian eller Rock Paintings er på vej til Koh Panyi. Koh Khian huser stenmalerier på klippen af ​​forskellige dyr, der anses for at være blevet malet af sejlere , der forankrede deres skibe her for at tage ly fra monsunen. Ifølge Thailands Fine Arts Department er malerierne mindst 3.000 år gamle.

 

 

Tham Lot

Tham Lot er et bjerg svarende til Koh Thalu. Grottens åbning er ca. 50 meter bred og 40 meter høj, hvor igennem en lille båd kan sejle til den anden ende af grotten. Der er mærkelige stalaktitter på grottens loft.

 

 

Tham Lod Cave Thailand

Tham Lot Cave

 

 

Koh Hong

Koh Hong har bølgende bjerge, der "omfavner"  havet, og det ligner faktisk  et stort rum med 2 døre og indeholder smukke koralrev.

 

 

 

Koh.Hong.original.12013

Koh Hong

 

 

Indkvartering

Phang-Nga Bay Resort nær Tha Dan Pier tilbyder komfortable værelser, mens nationalparken selv også har bungalows og telte til udlejning.

Nationalparkens bungalows har plads til 4-15 personer og priser varierer fra 700-1,500 baht. I tilfælde af at gæster medbringer deres egne telte, opkræves et gebyr på 20 baht for brusebad.

For mere information kontakt Ao Phang-Nga National Park på 80 Mu 1, Tambon Koh Panyee, Amphoe Mueang, Phang-Nga 82000 eller tel. 076-411-136, 076-412-188.

Åbningstider: kl. 8-17

Adgang: 300 baht for voksne og 100 baht for børn

 

At komme dertil

I bil ligger parken ca. 8 km fra provinsbyen. Tag motorvej nr. 4 og drej til venstre ca. 4 km ind i motorvej nr. 4144 , indtil du kommer til "the Customs Checkpoint Pier". En båd kan lejes leje her fra molen. Ellers skal du tage en daglig Song Thaeo (minibus) fra provinsbyen til "Customs Checkpoint Pier".

Bådkrydstogter i Ao Phang Nga er tilgængelige fra forskellige bryggerier som følger:

• Customs Checkpoint Pier, nær Phang Nga Bay Resort, både i forskellige størrelser er tilgængelige. Kontakt Khun Han Karaket på Tel. 081-894-1499-Båd til 1 - 8 personer 1.200 Baht/Båd til 8 - 20 personer 2.000 Baht / Båd til 20 - 40 personer 4.500 Baht.  Krydstogtet tager cirka 3 - 4 timer.

• Surakun eller Kasom Pier, Amphoe Takua Thung, leverer både til leje af forskellige størrelser. -Båd til 1 - 10 personer 1.200 Baht/Båd til 1 - 20 personer 1.500 Baht / Båd til 1 - 30 personer 1.600 Baht

• Ao Phang-nga National Parks mole, speedbåde og longtails boat er rådighed her . For mere information kontakt 076-411-136, 076-412-188.-Båd til 2 - 6 personer 1.000 Baht / Båd til 7-12 personer 1.500 Baht/Båd til 35 - 45 personer 4.500 Baht Cruisen tager omkring 3 - 4 timer. Bemærk: Båd leje-satser kan ændres uden forudgående varsel.

For mere information ring:

• Kiatjaroenchai 1, 076-496-475, 081-677-5971.

• * Kiatjaroenchai 2, 076-496-342, 081-676-2906.

• Ran Pol, 076-496-381, 086-691-4802. Eller kontakt følgende virksomheder: Sayan Tour, 076-430-348.

 

 

Næste marine park2

 

 

 

forsidebillede

Marine Park Tarutao

 

 

03  Tarutao

 

 

Om Tarutao

Området blev etableret som en nationalpark i 1974 og Tarutao National Marine Park dækker 1490 km² i det sydligste Thailand ud for kysten ved Satun-provinsen i Andamanhavet.  Parken består af 51 øer inden for to grupper; Tarutao Group mod øst og Adang-Rawi Group mod vest. Der er tre Ø-grupper i parken. Tarutao Ø-gruppen, Klang Ø-gruppen og Adang Ø-gruppen. Navnet Tarutao stammer fra Pulau Tertua (betyder "øen gamle"), som var det oprindelige navn på hoved-øen.

Tarutao National Marine Park blev udnævnt som et ASEAN Heritage Parks og Reservat i 1982. Parken var også kandidat til et af UNESCO`s verdensarvssteder i 1990, men blev afvist på grund af bekymringer omkring beskyttelsen af flod og skov, især på områder med saltvandskrokodiller. Krokodille arten menes at være uddød i nationalparken og hele Thailand.

 

 

Saltwater crocodile

saltwater crocodiles

 

 

Nogle af de dyre arter, der ses i parken, er vildsvin, civet, mouse deer, hornbill, langur, forskellige typer raptors, reticulated phyton og king cobra . Der er også kvæg, der har tilpasset sig dette dyreliv gennem årtier og og er voksende i antal. Og så er der er et anslået antal på omkeing 100 forskellige fuglearter i nationalparken. Vi vil sidst i afsnittet bringe billeder af samtlige af de dyr og fugle m.m. vi har kunnet finde frem til omkring Marine Parken her, og vi kan godt allerede sige nu at denne liste af billeder bliver laaaaaaaaaang 1 .

 

Der er bungalows på Ko Tarutao og Ko Adang, men med undtagelse af meget få bungalows på en ranger station på Ko Tarutao, så skal alle bungalows reserveres online i forvejen via DNP (Department of National Parks, Wildlife and Plant Conservation)på deres hjemmeside. Telte og soveposer kan lejes ved ankomst til forskellige campingpladser fra 200 THB om dagen og det er uden mulighed for at bestille på forhånd.

Krabbe-spisende macaques`er kan give en smule hovedpine hos campisterne på de forskellige campingpladser. For at undgå problemer er det klogt at lade teltdøre og poser være åbne, og indholdet skal tages ud af poserne og spredes ud i teltet, så macaques`erne ikke behøver at rive poserne i stykker med deres kløer, for at finde ud af det der er ingen mad. De har en tendèns til at tage mad eller noget der ligner en madpakke.

Bortset fra mange smukke hvide strande på de fleste af ø`erne har parkens havside mange gode steder til dykning eller snorkling. Dette kan arrangeres fra forskellige "tur-steder" på Ko Lipe.

Indgangsgebyret til nationalparken er 200 THB for voksne  (børn 100 THB) og 40 THB Thai`ere (børn 20 THB). Adang-Rawi-gruppen er lukket for turisme fra midten af ​​maj til midten af ​​november hvert år. Den vigtigste Tarutao-ø er åben hele året rundt .

 

Historie

Lige så meget som parken er kendt for sine naturlige skønheder , er øerne også husket for deres mørke historie. Tilbage i slutningen af ​​1930'erne havde Tarutao Island været brugt til at isolere politiske fanger. Første gang i 1936 ankom den første gruppe på 500 fanger til fængslet og i 1938 steg antallet gradvist til 3000 fanger. Efter et mislykket kupforsøg var den revolutionære "Bowondet coup group and the Petty Officers' coup group" blandt dem der placerede straffefanger i isolation på Ø`en. Da anden verdenskrig brød ud, blev støtten fra fastlandet til øen afskåret, hvilket forårsagede fødevaremangel og mange døde fanger på Ø`en. Vagterne og fangerne sluttede sig sammen med raidskibe , der sejlede rundt om i øen for at overleve. På grund af to fængslede britiske officerer, der var anklaget for mord, blev Raiding-partiet ledet af en amerikansk plantageejer, der bebrejdede krigen for tab af hans formue. På det tidspunkt blev raidpartiet så stærkt, at det skabte en stor bekymring i området. Indtil de britiske styrker kom til redning mod slutningen af ​​krigen, blev omkring 130 skibe sænket af fangerne, og alle om bord blev dræbt. Indtil fængslet blev lukket ned , døde næsten en tredjedel af dem på grund af grusomhed fra vagterne - sult og malaria. Efter krigen blev bønder og fiskere boende på øen, og i 1973 nåede befolkningen op på 1000 landsbyboere, der primært bor i Hak Bay. Befolkningen faldt til 17 familier efter at øerne fik nationalparksstatus. Nogle landsbyboere, der forlod Ko Tarutao, lod deres husdyrkvæg blive tilbage. Disse kvæg tilpassede sig dyrelivet og steget i tal i løbet af årtierne, de kan nogengange ses sammen med andre flokke af dyr.

 

 

Attraktioner i Tarutao Marine Park

 

 

Koh Lipe

Koh Lipe er den mest berømte destination i parken, og er en lille ø syd for Koh Adang. Koh Lipe var en af ​​de smukkeste øer i hele Thailand, men på grund af ureguleret udvikling er næsten 90% af strande i øjeblikket fyldt af longtail boats, og hele øen ser ud til at være en byggeplads. Ligesom alle andre steder i landet, bliver der bygget feriesteder på strandene. Med andre ord "et tab af Paradis".

Koh Lipe er en del af Tarutao National Marine Park, men da det er et typisk overfyldt turistmål, finder vi ikke noget interessant at skrive om det - set ud fra et bevaringsperspektiv af dyreliv.

Når man siger dette, er Koh Lipe det eneste sted i nationalparken hvor longtail boats  og anden type fartøjsbåde kan lejes for at besøge nogle af de større rejsemål på de omkringliggende øer til dykning, snorkling og andre aktiviteter.

 

 

Koh Lipe

Koh Lipe

 

Koh Tarutao

Koh Tarutao er på  150 km² og er den største af 51 ø`er der er  i nationalparken. Den er 26 km lang og 11 km bred med det højeste punkt på 700 m over havets overflade. Koh Tarutao er hjemsted for nationalparkens hovedkvarter som er beliggende på den nordvestlige side af øen på Ao Pante Malacca Bay. Bugten har en mindre mole, som er det vigtigste indsejlings sted til øen, en anden mole ligger omkring 12 km fra HQ ved østkysten. Speedbåde, der opererer fra Pak Bara til Ko Lipe stopper ved Ko Tarutao. For tiden bliver bådkaptajnerne  opkrævet for omkring 300-400 THB pr. person hvis de vil fortsætte sejladsen. HQ-området har et besøgscenter, en lille butik og andre basia faciliteter. Der er ingen pengeautomat på øen, så gæsterne rådes til at have nok lokal valuta med dem. Transportmulighederne er begrænset til nogle "mini-lastbils stil busser", der opererer i nogle timer af dagen. Taxier findes også for omkring 300 THB, hvis det er nødvendigt. Et begrænset antal mountainbikes kan lejes fra HQ eller Mo Lae Bay, men de er ikke altid til rådighed. Motorcykler er kun tilladt for personale på Ø`en, og det er ikke muligt at leje eller låne nogen af dem. Der er to ranger stationer placeret langs kysten - 4 km og 8 km syd fra HQ, der begge har campingpladser, restauranter, bungalows og telte til rådighed. Mens bungalows skal reserveres online på forhånd for HQ-området og den første ranger station, er der ikke behov for forudbestilling til de meget få bungalows ved den anden ranger station. Krabbe-spisende macaques, langurs og vildsvin ses regelmæssigt omkring HQ-området. Vildsvine orner har tendens til at dukke op om aftenen, og nogle gange også i dagslys. En stille og rolig nat-gåtur langs veje medbringenden  stærke lygter kan være en god mulighed for at se civets og mouse deers. Mens der regelmæssigt ryddes op ved ranger-stationer, kan hundredvis af ton affald ses langs trærødderne længere inde i andre fjerne strande. Dette er resultat af affald, der er dumpet til havet fra skibe længere ud og og dette affald flyder hele vejen ind til øerne. Folk fra de officielle myndigheder renser kun disse bugter èn gang om året.

 

 

 

Koh Tarutao South Thailand Adventure Trip

Koh Tarutao

 

 

 

Mo Lae Bay

Beliggende 4,2 km syd fra HQ, har denne bugt en smuk hvid strand, en restaurant, bungalows og et campingområde. Et begrænset antal mountainbikes kan lejes fra restauranten. Telte kan lejes ved ankomsten og inkluderer sovepose. Telte kan ikke bookes på forhånd. Der er mange hyggelige bungalows med varmt brusebad og ventilator, men er kun tilgængelig ved booking på forhånd. Kvaliteten af ​​bungalows i denne bugt er de bedste man har set i enhver nationalpark.

Macaques og dusky leaf monkeys ses meget ofte i denne bugt, og tendèns til at vildsvin besøger restaurantens område lidt efter solnedgang og kvæg har tendèns til at dukke op tidligt om morgenen. I slutningen af ​​aftenen kan mange civets ses i det åbne område, let spottet med lommelygter. Der er god chance for at se et antal af utrolige små mouse-deers under en stille nattur, et par kilometer mod nord eller syd.

Ao Son Bay

Ao Son Bay er beliggende en 4.3 km syd fra Mo Lae Bay og Ranger station her har få bungalows om kan lejes, direkte ved ankomsten. Værelser i 2 mindre bungalows er også tilgængelige og koster 300 til 500 THB pr. nat, en større bungalow med 2 værelser og i alt 8 dobbeltsenge kan lejes for 800 THB pr. nat. Telte kan lejes for 200 THB pr. nat.

På grund af de meget få lokale indbyggere her, føles denne fantastiske bugt mindre turistet og sandsynligvis den bedste og skønneste placering på hele øen.

Den lille vandløb der strømmer gennem ranger stationens området giver mulighed for at se flere forskellige typer af dyr som raptorer og phytons kun få hundrede meter fra restauranten. Phytoner er mere aktive i løbet af natten, ofte set hængende fra træstammer for at jage frøer og andre dyr. Rangers vil hjælpe dig med at finde dem i løbet af dagen tid for så lidt som 20 THB (tidlig 2015 pris). Selvom observation ikke er garanteret, vil rangers vise de træer, hvor Pytoner ofte ses.

Der er ingen mountainbikes til leje på denne ranger station. Få hundrede meter op ad vejen starter en 3 kilometer lang sti, der fører til et vandfald. Den eneste anden aktivitet udover vandfaldstien er kajak aktivitet på havet, pris ukendt.

Shuttle taxier opererer fra denne ranger station fra klokken 8:30 om morgenen for at ankomme til Ao Son Bay 9:00 am og ankommer til HQ før ankomsten af ​​første færge.

 

Ao Son3 Bay

Ao Son Bay

 

 

Ao Ta Lo Woo Pier

Beliggende på østsiden af ​​øen, 12 kilometer fra HQ strækker denne mole sig lidt ud i havet ved siden af ​​imponerende og fotogene kalkstens klipper langs molen.

Få hundrede meter sydpå på langs vejen starter en 2 kilometer lang historisk sti. Stien fører til nogle få historiske bygninger i forbindelse med det politiske fængsel, der blev bygget før 2. verdenskrig. Langs stien opsættes flere informationsskilte med nogle interessante fakta om øens mørke historie - på thailandsk og engelsk.

 

 

Ao Ta Lo Woo Pier

Ao Ta Lo Woo Pier

 

 

Koh Adang

Koh Adang er tilgængelig med longtail boats fra Ko Lipe. Den er 6 kilometer lang og 5 kilometer bred og denne ø er den næststørste Ø i nationalparken. Ø`ens højeste punkt er 690m.

Øen har en ranger station , campingfaciliteter, en restaurant og et antal bungalows beliggende på sydspidsen af ​​øen. Bungalows skal bookes og betales på forhånd via DNP hjemmeside. Telte kan til gengæld lejes ved ankomst.

Øen har få hyggelige stier, en af ​​dem en 1 km lang sti til et viewpoint med udsigt over Ko Lipe og en anden 2,5 km sti går forbi  viewpoints til et vandfald.

 

 

Koh Adang

Koh Adang

 

 

Koh Kai

Denne meget lille ø, halvvejs mellem Koh Tarutao og Koh Adang har ikke nogen overnatningsfaciliteter og kan kun besøges ved dagsudflugter. Øen har en smuk strand og kendt for den mest ikoniske udsigt i parken , bueformationen i for enden af ​​stranden. Longtail både sejler fra Ko Lipe til Ko Kai for 3500 THB om dagen.

 

 

koh kai krabi tour

Koh Kai

 

 

 

Dyrelivet

 

Vi er nu på vej ud i en mega laaaang artikel om dyrelivet i Marinaparken "Tarutao". Vi syntes det var synd at "plukke" i de billeder der var tilgængelig af dyrene her. Derfor har vi valgt at bringe dem alle !!

454

Find en kande kaffe inden du starter .

 

 

Marine arter

 

 

 

bluespotted stingray papua new guinea 640x426

Bluespotted Stingray

 

 

atelomycterus marmoratus newport 640x426

Coral Catshark

 

 

leopard shark triakis semifasciata 640x426

Leopard Shark

 

 

stegostoma fasciatum thailand 640x426

Zebra Shark

 

 

 

lutjanus lutjanus 640x426

Bigeye snapper

 

 

blackfin barracuda sphyraena qenie 640x426

Blackfin barracuda

 

 

blackspotted pufferfishsept2006 640x426

Blackspotted puffer

 

 

halichoeres hortulanus 1 640x426

Checkerboard wrasse

 

 

commersons frogfish antennarius commerson 640x426

Commerson`s frogfish

 

 

eightband butterflyfish 640x426

Eightband butterflyfish

 

 

pomocanthus imperator 640x426

Emperor angelfish

 

 

scorpaenopsis diabolus false stonefish 2 640x426

False stonefish

 

 

gymnothorax fimbriatus fimbriated moray 640x426

Fimbriated moray

 

 

moray eel komodo 640x426

Giant moray

 

 

laced moray gymnothorax favagineus 640x426

Laced moray

 

 

eurypegasus draconis 640x426

Little dragonfish

 

 

arothron mappa 640x426

Map puffer

 

 

zanclus cornutus in kona 640x426

Moorish idol

 

 

ocellaris clownfish 640x426

Ocellaris clownfish ( Find Nemo )

 

 

antennarius pictus painted frogfish 2 640x426

Painted frogfish

 

 

potato cod 640x426

potato cod

 

 

red lionfish pterois volitans 640x426

Red lionfish

 

 

scrawled filefish 2 640x426

Scrawled filefish

 

 

tucacasdiodonhystrix colour adjusted 640x426

Spot-fin porpupinefish

 

 

tassled scorpionfish 2 640x426

Tassled scorpionfish

 

 

platax teira 2 640x426

Teira batfish

 

 

titan triggerfish 640x426

Titan triggerfish

 

 

tomato clownfish amphiprion frenatus 640x426

Tomato clownfish

 

 

cornetfish in kona hawaii 640x426

Trumpetfish

 

 

kofferfisch ostracion cubicus 02 640x426

Yellow boxfish

 

 

yellowtail barracuda 640x426

Yellowtail baracuda

 

 

dendrochirus zebra 1 640x426

Zebra turkeyfish

 

 

Fugle

 

 

brown booby 640x426

Brown booby

 

 

ardeola speciosa javan pond heron 640x426

Javan pond heron

 

 

egretta sacra pacific reef heron 640x426

Pacific reef heron

 

 

osprey in flight over lake wylie 640x426

Osprey

 

 

brahminy kite flying 640x426

Brahminy kite

 

 

white bellied sea eagle dobankee sundarbans west bengal india 16.12.2014 640x426

White-bellied sea eagle

 

 

masked finfoot 640x426

Masked finfoot

 

 

esacus magnirostris beach stone curlew qld 640x426

Beach stone-curlew

 

 

duculaaenea 640x426

Green imperial pigeon

 

 

nicobar pigeon 640x426

Nicobar pigeon

 

 

ducula bicolor pied imperial pigeon 640x426

Pied imperial pigeon

 

 

pink necked green pigeon female treron vernans 640x426

Pink-necked green pigeon

 

 

merops leschenaulti kaeng krachan 640x426

Chestnut-headed bee-eater

 

 

anthracoceros albirostris oriental pied hornbill 640x426

Oriental pied hornbill

 

 

wreathed hornbill 640x426

Wreathed hornbill

 

 

 

stripe throuated

Stripe-throated bulbul

 

 

arctic warbler 4683b 640x426

Artic warbler

 

 

napothera brevicaudata1 640x426

Streaked wren-babbler

 

 

brown throated sunbird anthreptes malacensis 640x426

Brown-troated sunbird

 

 

crimson sunbird 640x426

Crimson sunbird

 

 

leptocoma sperata male singapore 8a 640x426

Purple-throated sunbird

 

 

orang bellied flowerpecker 640x426

Orange-bellied flowerpecker

 

 

custardapplewithbird 640x426

Black-naped oriole

 

 

fairy bluebird 640x426

Asian fairy-bluebird

 

 

Pattedyr

 

 

 

 

tragulus napu 640x426

Greater mouse-deer

 

 

lesser mouse deer 640x426

Lesser mouse-deer

 

 

 

vildsvin

Wild boar

 

 

fishing cat prionailurus viverrinus 3 640x426

Fishing cat

 

 

asian palm civet 640x426

Asian palm civet

 

 

Crab eating

Crab-eating macaque

 

 

dusky leaf monkey kaeng krachan national park 640x426

Dusky leaf monkey

 

 

sunda flying lemur 640x426Sunda flying lemur

 

 

dugong marsa alam 640x426

Dugong

 

 

irrawaddy dolphin at sundarban national park 27102012 640x426

Irrawaddy folphin

 

 

mother and baby sperm whale 640x426

Sperm whale

 

 

tamiops mcclellandii 640x426

Himalayan striped squirrel

 

 

pteropus hypomelanus small flying fox 640x426

Small flying fox

 

 

total internal reflection of chelonia mydas 640x426

Green sea turtle

 

 

eretmochelys imbricata 01 640x426

Hawksbill sea turtle

 

 

gekko gecko tokay gecko 640x426

Tokay gecko

 

 

leiolepis belliana common butterfly lizard 640x426

Common butterfly lizard

 

 

eutropis multifasciata many lined sun skink 640x426

Many-lined sun skink

 

 

clouded monitor varanus nebulosus head 640x426

Clouded minitor

 

 

varanus salvator water monitor 640x426

Water monitor

 

 

Slanger

 

 

python reticulatus reticulated python 640x426

Reticulated python

 

 

chrysopelea paradisi 6032067972 640x426

Paradise tree snake

 

 

lycodon capucinus 640x426

Common wolf snake

 

 

enhydris enhydris rainbow water snake 640x426

Rainbow water snake

 

 

king cobra 640x426

King cobra

 

 

Frøer

 

 

kaloula pulchra 640x426

Banded bullfrog

 

 

kaloula pulchra 640x426

Brown bullfrog

 

 

polypedates leucomystax common tree frog 640x426

Common tree frog

 

 

crab eating frog fejervarya cancrivora 640x426

Crab-eating frog

 

 

hylarana erythraea 640x426

Red-eared frog

 

 

limnonectes blythii 640x426

Blyth`s river frog

 

 

river toad

River toad

 

 

456

 

Hænger du ved endnu ?

Godt så fortsætter vi !!

 

 

 

Hvordan kommer man så til disse herligheder ?

 

Med fly

Nok Air tilbyder to daglige fly + færgeforbindelse fra Bangkok til Ko Lipe v.v. Ved at flyve med Nok Air til Trang og sejlads med en færge til Ko Lipe. Dette kan bookes direkte fra deres Nok Air`s hjemmeside.

Air Asia tilbyder en Ø-pakke , der inkluderer flyvning fra Bangkok til Hat Yai, en bus til Pak Bara, og en færge til Ko Lipe.

 

 

Med båd

 

Følgende firmaer sejler med både i højsæsonen (november til maj)

 

Adang Sea Tours sejler tre daglige ture med speedbåde fra 1. november til 15. maj , fra Pak Bara kl. 11.30, 12.30 og 14.30. Motorbådene stopper ved Ko Tarutao eller Ko Bulone . Rejsen fra Pak Bara tager 90 minutter og koster 650 baht ènvejs, 1.200 baht for en rundtur. Hvis du bestiller direkte ved Pak Bara Pier , så koster det 500 baht plus 20 baht i entré. Bemærk: bådene stopper i åbent på åbent vand ved Pattaya strand og og der skal betales 70 baht vandtaxi for at nå kysten . Bådene forlader Ko Lipe igen kl 09.00, 10.00 og 13:30 .

 

Forra Speedboats har 2 daglige ture med speedbåde fra 1. november til 15. maj, hvor de sejler fra Pak Bara kl. 11.30 og 13:30. Motorbådene stopper ved Ko Tarutao. Rejsen fra Pak Bara tager 90 minutter og koster 650 baht envejs, 1.200 baht rundtur. Bådene forlade igen Ko Lipe kl 09:00 og 10:00 for sejle tilbage igen.

 

Bundaya Resorts og Lipe Speedboat Company sejler også med speedbåde fra Pak Bara og Langkawi. Bådene forlader stedet på lignende tidspunkter og koster det samme som ovenfor.

 

Satun Pakbara Speed ​​Boat Club sejler med èn daglig båd fra Koh Lanta, og forlader Koh Lanta kl. 13.00 og stopper ved Koh Ngai, Koh Muk, Koh Bulone, før de når Ko Lipe kl. 16.00. Båden forlader Ko Lipe igen kl 09:00 for retur sejlads. Selskabet tilbyder køsel til denne båd fra Phuket. Selskabet sejler også dagligt med to daglige speedbåde fra Telaga Terminal @ Telaga Harbour Marina i Langkawi, Malaysia, 42 km fra Ko Lipe. Disse både ligger i den sydlige ende af Pattaya Beach. Bådene forlader Langkawi kl 09:30 og 14:30 og turen varer ca. 60 minutters. Bådene forlader Koh Lipe igen kl. 10.30 og 16.30 og at sejle retur.

 

Tigerline Ferries sejler en daglig speedbåd til / fra Hat Yao Pier i Trang , der forlader Koh Lipe igen kl 10:00 og ankommer til Trang kl 12:30 . Turen koster 750 baht. Selskabet tilbyder også fortsat bådsejlads til Koh Lanta ( 1.500 baht alt , og ankommer 15:30 ) , og Phi Phi ( 1.800 baht i alt , og ankommer 17:00 ). For rejsen til Koh Lipe forlader bådene Phi Phi klokken 08:00 og ankommer til Koh Lipe kl. 15.30.

 

Tropical Charters driver færger fra Koh Lipe til Langkawi ( Kuah brygge ) to gange om dagen i højsæsonen, kl. 11.00 og 16.00 fra Koh Lipe og kl. 9.30 og kl. 14.30 fra Langkawi. I lavsæsonen, fra 20. april 2015 til 19. maj 2015, har selskabet kun morgen ture. Efter den 19. maj 2015 stopper færgen indtil oktober 2015. Prisen er RM 118 én vej ( RM 100 , hvis du bestiller online), herunder longtail-bådoverførsel og thailandsk specialgebyr. Registrering 90 minutter før afrejse på Bundhaya Speed ​​Boat`s kontor placeret på bundhaya Resort. Turen tager 90 minutter. Ankomst til Langkawi er ved Jetty Point i Kuah.

I lavsæsonen er der èn båd om dagen fra Pak Bara , der afgår kl. 11.30.

Færgen er opfyldt fra longtail både der tilbyder overførsler til færge fra Koh Lipe for yderligere 50 baht/person.

 

Tip om sundhed og sikkerhed

Speedbådene kan ofte "hoppe meget" på bølgerne ved meget høje hastigheder, og passagererne kan smerter af at sidde på træ sæderne, så personer med ryg- eller nakkeproblemer bør ikke sejle med speedbådene, men tage færgen. Der har været rapporter om alvorlige rygskader på speedboats.

 

 

traetJa - vi ved godt at dette afsnit var temmelig langt - men vi nænnede ikke at "smide noget væk"

 

 

 

Næste marine park2

 

 

forside billede

Marine Park Thale Ban

 

04  Thale Ban

 

Thale Ban National Park omfatter et samlet areal på 196 kvadratkilometer og ligger ca. 1.000 kilometer syd for Bangkok, i provinsen Satun. Parken dækker det bjergrige grænseområde mellem Satun-provinsen, Thailand og Perlis-staten, Malaysia. Thale Ban National Park blev udnævnt som den 20. National Park i Thailand den 27. oktober 1980. Parkens hovedkvarter ligger i en dal, der løber gennem bjergene, og ligger kun 2 kilometer fra grænsen. Denne dal har en historisk forbindelse mellem de to lande, og dette har påvirket udviklingen af ​​området ved at blande malaysisk med den oprindelige thailandske kultur. Navne på mange park steder er faktisk af malaysisk oprindelse. Thale Ban National Park er beliggende mellem Khuan Don District og Mueang District, Satun Province, med følgende tilstødende område:

 

• Ud mod Tu Yoh Canal, Wangprachan Subdistrikt, Khuan Don District, Satun Province.

• Grænser til Sadao District , Songkhla Province.

• Grænser til den malaysiske stat Perlis.

• Ud mod Andamanhavet ,  Det Indiske Ocean.

 

Hvordan man kommer dertil:

Med bil

Fra Bangkok skal du tage Petchakasem Highway til Suratthani og derefter tage Highway nr. 4 til Rattaphum District, Songkhla-provinsen og derefter tage Highway No. 406 til Khuan Don District og derefter tage den thailandske-Malaysiske grænsevej nr. 4184.

 

Med fly

Der er ingen direkte flyvning til Satun . Turen med fly kan ske via Hat Yai Lufthavn og derefter tage en Hat Yai - Satun bus til Khuan Sator krydset. Bussen går hver time fra kl. 06.00. og koster 60 bath / person . Busser fra Hat Yai - Satun forlader stationen hvert 15. minut fra kl. 06.00. - kl. 18.30 og koster 38 bath / person og busserne har air-condition og det koster 35 bath/person for standardbus uden aircondition.

 

Med tog

Besøgende kan tage et Bangkok - Hat Yai tog og stå af ved Hat Yai togstation, for derefter at fortsætte til nationalparken med bil.

Med bus

Der går busser fra Bangkok til Satun dagligt, og afstanden fra Bangkok til Satun er 973 kilometer eller ca. 11 timers kørsel. Omkostningerne til standardbus er 556 bath.

 

 

 Næste marine park2

 

 

 

mu ko ang thong national park viewpoint 800x600

Marina Park Mu Ko Ang Thong

 

05  Mu Ko Ang Thong

 

 

Om Mu Ko Ang Thong

(Vi har selv besøgt denne Marina Park)

Mu Ko Ang Thong National Park blev etableret som en nationalpark i 1980 og er en Ø-gruppe på 42 øer, der dækker 102 km² ved kysten af ​​den thailandske Surat-provins i Thailand. Parken er registreret som Ramsar site ved Ramsar Convention, en international traktat om anerkendelse af vigtige vådområder. Mange kilder der henviser til øerne skriver dette som "Angthong", men det er forkert, "Ang Thong" er den korrekte stavning og betyder "golden bassin".

Øerne dækker 18 km² af parken, de største er Koh Phaluai, Koh Wua Tajaph, Koh Mae Ko, Koh Sam Sao, Koh Hin Dap, Koh Nai Phut og Ko Phai Luak. Højeste top ligger på Ko Phaluai med 396m over havets overflade. Øerne består hovedsagelig af robuste og stejle kalkstenbjerge, grotter og indre søer. Der er en nomadisk landsby ved Ko Wua Ta Lap og en anden på Ko Phaluai, de andre øer er ubeboede.

Skovene består hovedsagelig af tørtblomstrende skov på større øer, også kalkstenskov og mindre plantet mangrove skov omkring strande og bugter. Blandt planterne er Ang Thong Lady Slipper Orchid (Paphiopedilum Ang Thong) en endemisk art, der kun findes i Mu Ko Ang Thong National Park.

 

 

Paphiopedilum

Paphiopedilum Ang Thong

 

 

Mængden af ​​dyrearter er begrænset, 16 pattedyr, omkring 50 fuglearter, 14 reptiler og 5 amfibiske arter. Nogle af pattedyrsarterne på øerne er dusky leaf monkey,  long-tailed macaque, leopard cat, fishing cat, wild boar and smooth-coated otter. Få fuglearter er collared kingfisher, white-bellied sea eagle, brahminy kite, black baza, oriental pied hornbill, eurasian woodcock, pacific reef heron og common hill myna.

 

 

Smooth Coated Otter

Smooth-coated otter.

 

 

Common Hill Myna

Common hill myna

 

 

Der er få dykkersteder ved de nordlige øer, men de er faktisk mere ideelle til snorkling. Den gennemsnitlige dybde på havet er omkring 10 meter med lav sigtbarhed på grund af tungt sediment fra Tapi-floden fra fastlandet. Dykning på en af ​​koralhavene kan give mulighed for at se marine arter som green sea turtle, hawkbill sea turtle and yellow-spotted trevallies. Bedste dykningstid er februar til oktober med den bedste synlighed omkring marts/april.

Inspireret af romanen "The Beach" af Alex Garland var Ang Thong et af de primære destinationer for backpackere i Thailand i mange år, indtil den efterfølgende film med Leonardo Di Caprio kom ud. Mens strandscener fra filmen blev filmet på Koh Phi Phi i Krabi-provinsen, blev hoppescenen fra vandfaldet filmet på Haew Suwat Waterfall i Khao Yai National Park.

 

 

Haew Suwat

Haew Suwat Waterfall

 

 

Hovedkvarteret og nogle grundlæggende faciliteter er placeret på Koh Wua Ta Lap. Adgangsbillet er 300 THB for udlændinge ( børn 150 THB ) og 40 THB ( børn 20 THB ) for lokale turister (juli 2016 pris). Kun licenserede rejsearrangører får adgang til parken . Den anbefalede måde at besøge parken på er at leje en båd i gruppe og aftale både rute og destinationer. Ang Thong ligger 28 km fra Koh Samui og 32 km fra Koh Pha Ngan.

Nationalparken er lukket i november og de første tre uger af december.

 

Ko Wua Ta Lap

Koh Wua Talap er hovedøen, hvor hovedkvarteret og de grundlæggende faciliteter er placeret. HQ er beliggende i Kha Bay ved den nordøstlige ende af øen. Der er to hvide strande på øen, en ved hovedkvarteret, og den anden på den modsatte side af øen mod vest og er tilgængelig ad en 700m lang gåtur gennem skoven.

HQ-området har bungalows, campingplads, besøgscenter, restaurant/butik og en ranger station. Mens et to personers telt koster 250B og kan lejes fra besøgscentret, skal bungalowsne bestilles på forhånd fra Department of National Parks, Wildlife and Plant Conservation hjemmeside. Der er kun 5 bungalows, og de koster 500 Bath for 2 soveværelser.

Den hvide strand byder på aktiviteter som svømning, snorkling og kano/kajak-roning.

 

 

Koh Wua Ta Lap

Ko Wua Ta Lap

 

 

Wua Ta Lap viewpoint

Den spektakulære panoramaudsigt, som er parkens hovedattraktion, tilgængelig ved en 500 m lang stejl sti fra hovedkvarteret. Stien er ikke for folk med svagt hjerte, turen tager absolut mindst 25-30 minutter at gå, og har reb for at støtte og vise vejen op. Viewpointet giver en fantastisk udsigt over alle øer.

 

 

feb16 0497

Stien der går op til viewpoint

 

 

feb16 0515

Det sidste stykke vej op til toppen - her er det Mogens fra vores tur i 2016

 

 

feb16 0522

De seje nåede toppen

 

 

udsigt fra toppen

Ja og det var hele turen værd

 

 

advarselNu har vi selv været på denne tur og vi vil godt advare folk med dårlig hjerte og folk som er svagt gående mod at tage turen til tops her. Husk på at du også skal ned igen ... Det er en mega hård tur.

 

 

 

Bua Bok Cave

En grotte der er bestående af stalagmiter og stalaktitformationer, er tilgængelig med 1 km vandretur fra hovedkvarteret.

 

 

Bua Bok Cave

Bua Bok Cave

 

 

Koh Mae Ko

Betydningen af ​​moderøen, Koh Mae Ko er øen med smaragd saltvandssø, kaldet Thale Nai, der er forbundet med havet, og har undervandsgrotter. En sti, der tager 20 minutter at gå, fører fra en nærliggende strand til et fantastisk viewpoint over en sø (lagune). Søen er omgivet af kalkstensklipper. Øen har også få hvide strande.

 

 

Lagune

Lagune ved viewpoint

 

 

Ko Sam Sao

Denne Ø er beliggende på østsiden af ​​Koh Mae Ko, og har flere strande, stor koralrev og en campingplads. Telte er til leje fra HQ men kun på Ko Wua Ta Lap. Der er ingen butikker eller restaurant på øen. Vandet til bruserne samles i en vandbeholder fyldt med regnvand, for det meste vil der ikke være noget vand.

Den hvide strand ved den nordlige ende af øen har en mindre naturstenbue bøjet ud til havet.

 

 

koh sam sao beach speedboats big

Ko Sam Sao

 

 

 

Næste marine park2

 

 

 

ThanSadet ThongReng2

Marine Park Than Sadet-Koh Pha-Ngan

 

06  Than Sadet  Ko Pha Ngan

 

Med 40% af Koh Phangan Island beskyttet område og et naturligt vidunder som Koh Ma Island - gør det til èn af ​​de mest besøgte nationalparker i Thailand.

 

Koh Phangan Island har en forskelligartet topografi, der indeholder tæt og uberørt regnskov, vandfald, Bjerge og øde bugter. Sammen med de mange gamle templer og muligheder for at besøge disse attraktioner gør Phangan øen til både et smukt og et åndeligt sted. Flere steder på øen er et must at se !

Den bedste af de naturskønne udsigter på øen er Khao Raa, som tilbyder en udfordrende 2-timers tur til bjergets 630 meter høje top. Andre viewpoints omfatter Dome Sila viewpoint, Wat Khao Tam Temple og Mr Pongs Paradise.

 

Khao Raa

Khao Raa

 

 

Mr Pong Paradise

Mr Pongs Paradise.

 

 

Af vandfald er der Phaeng Waterfall and the Than Sadet waterfalls. Sidstnævnte med seværdigheder af gamle indskriptioner i klipper. Også et besøg værd er Paradise Waterfall, Wansai Waterfall og Thans Prawes Waterfall, men vandindholdet varierer alt efter sæsonbetinget nedbør.

Andre attraktioner omfatter Leam Son Lake (Srithanu), Ø`ens største træ (nær Wat Pho), sandbaren på Koh Ma, fiskerbyen Chaloklum og bugterne Thong Nai Pan.

 

 

big tree

Ø`ens største træ

 

 

chaloklum fishing village deedee villa retreat koh phangan thailand

Fiskerbyen Chaloklum

 

 

 

Næste marine park2

 

 

 

Sirinat National Park

Marine Park Sirinath

 

07  Mu Ko Surin

 

I 1980 undersøgte hr. Sanae Wattanathorn guvernøren i Phuket provinsen mulighederne for at identificere bevaringsværdige steder. Han betragtede både turistpotentialet og de lokale landsbyboere på alle steder. Et meget besøgt sted var i Saku landsby på den nordlige vestlige kyst på Phuket øen, centreret om et område af græsningsareal, den tilstødende strand og bugten. Denne side syntes at være egnet til bevarelse, så det blev anbefalet til Royal Forest Department som et muligt sted for oprettelsen af ​​en nationalpark. Royal Forest Department kom og foretog flere undersøgelser for at vurdere områdets potentiale. De indså, at selv om skoven i området ikke var særlig forskelligartet og i nogle områder var blevet erstattet af frugttræplantager, fandt de to store sunde koralrev i bugten. De bemærkede også den overordnede naturlige tilstand af rent vand og dets historiske betydning for stedet som en havskildpadde strand. Royal Forest Department udarbejdede og indgav en rapport til regeringen for at inddrage stedet som en nationalpark. Had Nai Yang som blev kaldt, blev officielt åbnet ved kongeligt dekret den 13. juli 1981. Den blev den 31. nationalpark i Thailand og dækkede kysten og forlænget 5 km ud til havet.

I 1992 ændrede Royal Forest Department navnet på parken til minde om 60-års fødselsdagen for Hendes Majestæt, Queen Sirikit. Parknavnet blev ændret til Sirinath Marine National Park. Grænsen dækker et samlet areal på 90 kvadratkilometer. Heraf 68 kvm. (76%) er marine og 22 kvadratkilometer. (24%) er jordbase .

 

 

sirikit

Queen Sirikit som Parken blev opkaldt efter .

 

 

Der er mange hvide sandstrande med rækker af Casuarina og strand træer. Derudover er der koralrev placeret omkring National Park kontor på Hat Nai Yang.

 

 

Casuarina

Casuarina træer

 

 

Klima

Sirinath National Park ligger i Andamanhavet og derfor regner det hele året rundt. Der er våd sæson fra maj til september og dens tid for nordøstmonsun, som bringer den kolde vind ind i dette område fra november til april. Det sænker ikke temperaturen, men regnen fra Ao Thai køler ned i området.

Flora og fauna

Skov: Typer kan opdeles i 2 hovedgrupper som følger:

- Strand skov:

Denne skovtype er karakteristisk for de mere udsatte strandfronter omkring Thailand og er domineret af Casurina-fyrretræer. På grund af den alvorlige vandspænding, der forekommer over strandzonen, er træets tæthed og den samlede arttydelighed i strandskoven lav i sammenligning med andre skovtyper. Denne skovtype dækker ca. 2 kvadratkilometer. Og har en moderat rig fugl fauna. Fuglearter registreret inkluderer Magpie robin, Almindelig myna, Spotted duve, Asien fairy bluebird, Blacknaped oriole, Greater racket-tailed drongo og flere Bulbul arter. Der er også mange marine cicader, der kan høres ringer i træerne, dette insekt opstår kun I denne skovtype.

Stranden skov giver god skygge med god ventilation på grund af den lave trætæthed og dermed en fremragende mulighed for picnic ture, som mange mennesker besøger i løbet af ferien. Disse træer giver også en vindbremse og dermed reducerer virkningen af de ​​tropiske storme ind i landet og sandsynligvis sparer en betydelig mængde frugt hvert år. Træerne hjælper også med at stabilisere strandsandet.

De primære træarter, der forekommer inden for strandskoven, er: Tulip tree (Thespesia populnea), Tropical almond (Terminalia catappa), White Barringtonia (Barringtonia asiatica),Cajeput tree (Melaleuca leucadendra), Alexandrian laurel (Calophyllum inophyllum), Screwpine (Pandanus odoratissima), Asoka tree (Saraca indica), Black Poum (Eugenia cumini), Dillenia indica and Convolvulus.

 

 

Alexandrian laurel

Alexandrian laurel

 

 

Thespecia

Thespesia populnea

 

Mangrove skov:

Denne skovtype er en stedsegrøn skovtype. Den er begrænset til det område, hvor ferskvand og havvand blandes og kan ikke overleve i rent ferskvand eller rent havvand. Denne skovtype forekommer i beskyttede områder som mundingen af ​​vandløb og floder, der strømmer ind i havet og især i flodmundinger. I Sirinath National Park dækker mangrove skoven et samlet areal på ca. 1 kvadratkilometer. Selvom dette område er lille, er mangrove skoven, der ligger her, den mest naturlige og uspolerede mangrove skov, der forekommer på øen. Mangrove skov giver en beskyttet mangrovehabitat for mange arter, herunder følgende fugle: Collared kingfisher, Roseate tern, Sanderling, Terek sandpiper, Bar-tailed godwit, White-breasted waterhen, Slaty-breasted rail, White-bellied sea-eagle, Brahminy kite and Large-billed crow, also Monitor lizards, Snakes including Mangrove snake, Turtles, Shrimps, Shellfish, Crabs, fisk og Mudskippers, Mullet, Groupers, and Garfish etc. Mangrove skovens skovbeskyttelse er vigtig , da mangrove træer med deres udvidede rodsystemer er vigtige for at forhindre erosion af mudderfladerne, de fungerer også som en global vask til Kuldioxid en større drivhusgas. Træarter optaget omfatter : Red mangrove (Rhizophora mucronata), White mangrove (Avicennia officinalis), Olive mangrove (Avicennia marina), c (Bruguiera gymnorrhiza), Rhizophora apiculata, Ceriops spp., Xylocarpus granatum, Xylocarpus moluccensis, Lumnitzera racemosa, Heritiera littoralis, Finlaysonia maritima and Derris trifoliata.

Nu skal du ikke være ked af det hvis ovennævnte navne på træer og dyr forekommer som "Latin" for dig . Det gør det også for vi andre, men vi har besluttet ikke at forsøge at oversætte noget af dette .

 

 

Rhizophorus mucronata 1

Rhizophorus mucronata

 

Havmiljø

Det marine miljø i Sirinath er ganske forskelligt, og koralrevene i bugten er nogle af de mest uberørte fundne i Phuket-provinsen. Revene ligger ca. 700 til 1000 meter væk fra kysten nær park-restauranten. Koralrevene findes i vandet på  mellem 4 og 7 m dybt. Nogle af de marine arter, der forekommer, omfatter Platekoraler, Plate corals, Soft corals, Sea fans, Tree corals and Sea anemones.

 

 

soft corals

Soft corals

 

 

Plate coral

Plate coral

 

 

Sea anamones

Sea anamones

 

 

tree coral original

Tree coral

Hvordan kommer man dertil ?

Fra Phang Nga provinsen, krydser du Sarasin Bridge (Thep Ka Sat Tri Bridge), og drej til venstre og kør derefter 3 km finder og  du Tha Chat Chai National Park kontor,  der ligger i den nordlige del af Sirinath National Park. Du kan køre på tværs af Sarasin Bridge og følg motorvej nr. 402 til lufthavnen,  drej til venstre og gå 3 kilometer til Si Ri Nat National Park. Det er 876 kilometer fra Bangkok til Phuket. For lokale folk kan man komme dertil ved at følge motorvej nr. 402 i ca. 32 km, drej til venstre til lufthavnen i 2 km, og du kommer til nationalparken. Der er andre måder, der fører dig til Sirinath National Park som f.eks. Mai Khao landsby, Hat Nai Yang, Hat Nai Thon og Ko Ta.

 

 

ved lufthavn

Parken ligger tæt på lufthavnen

 

 

Faciliteter:

Indkvartering: Bungalows er tilgængelige og kan lejes .

Campingplads/Telt: Campingplads er tilgængelig for de besøgende.

Madtjenester: Nationalparken giver gratis parkeringsplads til de besøgende.

Restauranten åbner kl. 08.30 til kl. 22.00.

Kaffe / te / sodavand Kiosk findes i parken.

Besøgscenter: Besøgscenter er åbent dagligt fra kl. 8.30 til 4.30.


Kilde og kontakt:

Sirinat National Park

89/1, Mu 1 Ban Nai Yang, Sakhu Sub-distrikt, Amphur Thalang Phuket Thailand 83140

Tlf. 0 7632 8226, 0 7632 7152 Fax 0 7632 7152

E-mail : Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.

 

 

Næste marine park2

 

 

 

 
800px Rafthouses in Khao Sok national park
Marine Park Sirinat
 
 
08  Sirinath
 
 
 
Sirinat er en marine nationalpark i den nordlige del af Phuket øen, der dækker et areal på 90 kvadratkilometer, herunder en 13 kilometer strandkyst . Før 1992 var den tidligere kendt som Nai Yang National Park. Navneændringen skyldtes udvidelsen af ​​Nai Yang National Park, der blev oprettet i 1981, til også at dække Mai Khao Beach for at fejre Dronning Sirikits 60 års fødselsdag.
 
 
            Den 13 kilometer lange kystlinje i nationalparken dækker forbinder fire strande, som også er berømte turistattraktioner:
● Hat Nai Thon: En fredelig strand, der ligger under fyrretræer. Naithon tilbyder en afslappet atmosfære og er egnet til svømning.
 
● Hat Nai Yang: Den oprindelige nationalpark siden 1981, Nai Yang er rolig og isoleret, ideel til familie picnics ved stranden under fyrretræer. Svømning i havet under monsunen sæson anbefales ikke.
 
● Hat Mai Khao: Phukets længste strand ligger lige ved siden af ​​lufthavnen og er hjemsted for en klynge af verdens førsteklasses luksushoteller og villaer som Anantara, JW Marriott og Renaissance. Mai Khao er en stejl strand med høje bølger , så svømning anbefales ikke. Den er også hjemsted for vidunderlige havskildpadder, og der er en havskildpaddebevarende begivenhed , der afholdes årligt.
 
 
 
 
Anantara Phuket Villas Sala Pool Villa APT 1000
Hotel Anantara Phuket
 
 
green sea turtle swimming
Hav skildpadde
 
 
 
● Hat Sai Kaeo: Det er Phukets nordligste strand beliggende i nord , yderligere Mai Khao. Hat Sai Kaeo er velsignet med en lang hvid pulveriseret strand naturligt dekoreret med lunde af fyrretræer langs kysten --- ideel til afslapning.
 
● Mangrove Skov: Beliggende i nærheden af ​​øens nordligste tip i området Tha Chatchai. Her dækker mangrove skoven et areal på ca. 320 hektar og har interessante vandrestier for dem , der ønsker at lære mere om mangrove skoven.
 
 
florida mangroves razed for boat show
Eksempel på mangrove skov ( dog ikke fra området her )
 
 
 
Adgang: 200 Baht for voksne, 100 Baht for børn
 
 
 

Næste marine park2

 

 

 

punyaban waterfall 2

Marina Park Lamnam Kra Buri

09  Lamnam Kraburi

• Lam Nam Kra Buri National Park omfatter 160 kvadratkilometer land og hav og omfatter Krabi-floden, mangroveskove langs Krabi-floden, skove i Kra Buri og Mueang-distriktet i Raynong og en ø-hav på seks øer i Krabi-floden.

• Lam Nam Kra Buri National Park er 6 kilometer bred og over 60 kilometer lang. Havområdet er 64 kvadratkilometer.

• Vegetationen er tropisk regnskov ved Khlong Set Kuat Forest, Khao Hin Chang Forest, Khao Sam Laem Forest, Pa La-un Forest og Rachakud Forest . Mangrove skoven er ved mundingen af ​​La-un Canaland øen og langs bredden af ​​Kra Buri-floden. Der er også græsplantevegetation på 1,6 kvadratkilometer bag nationalparkens hovedkvarter.

• Pattedyrelivet omfatter: Malayan Sun Bear, Wild Boar, Civet, Palm Civet, Dusky Langur, Crab-eating Macaque, Tiger og Clouded Leopard.

clouded leopard 9

Clouded Leopard

De største turistpaladser af interesse for Lam Nam Kra Buri National Park er;

 • Kra Buri River, denne er 6 kilometer bred og 60 kilometers lang.
 • Punyaban Waterfall.
 • Islands in the Kra Buri River.
 • Set Kust Cape and its mangrove forest.
 • Ban Hat Yai Hotspring.
 • Khao Hin Chang (Mount) viewpoint..
 • Ton Mai Pak Wasterfall.

Næste marine park2

 
 

 

 

forside billede

Marine Park Khao Laem Ya - Mu ko Samet

 

10  Khao Laem Ya  Mu Ko Samet

 

 

Khao Laem Ya Mu Ko Samet omfatter 131 kvadratkilometer land og hav, hvoraf 94% er hav, og balancen er havets bjerge og sandstrande. Den ligger i Mueang og Klaeng of Rayong. Fastlandet omfatter Laem Ya Hill med viewpoints og Mae Ramphueng Beach, og øerne omfatter Koh Samet, Koh Thai King Khao, Koh Kruai, Koh Kudi og yderligere 5 øer.

Vegetationsøkosystemet er Kalkstensskov og dækker Koh Kruai, Koh Kudi og Koh Plai Tin. Strand skov er der også på disse øer, men på grund af havpåvirkningerne er det sparsomme græsarealer der er her.

Coral Rev finder du her: Koh Kudi, Koh Thalu og Ko Samet. Der findes gode Koral rev`s områder ved: Ao Chek,  Ao Phai stock, Ao Kio, Khanna Rock, Koh Khudi, Koh Thalu og Koh Plai Tin.

De vilde dyr omfatter, Civet, Crab eating Macaque, Mongoose, Giant Squirrel, Mouse Fishing Cat and Palm Civet.

 

 

yellow mongoose coloring page

Mongoose

 

 

Tourist Attraktioner ved Khao Laem Ya Mu Ko Samet National Park

 

Khao Laem Ya Mu Ko Samet viewpoints, Landskaber, vandfald, klipper og landskab af bjergtopografi.

Khao Laem Ya.

Koh Samet.

Mae Ramphueng Beach.

Ao Klang Bay.

Sai Kaeo Beach.

Ao Phai Beach.

Ao Khok Beach.

Ao Wai Bay.

Laem Yai Chong Ko Chan Headland.

Ao Phrao Beach.

Koh Kudi Island.

Koh Kruai Island.

Koh Chan Island.

Koh Thalu Island.

 

 

10 ao phrao beach featured 800x600

Ao Phrao Beach

 

 

 

Næste marine park2

 

 

 

forside billede

Marine Park Had Chao Mai

 

11  Had Chao Mai

 

Kystlinjen i Trang-provinsen strækker sig over 120 km og har historisk set kun været beboet af fiskere. Strande med fint sand og klart vand og kystskov dominerer kysten. Havpattedyr kaldet "Dugong", Som der kan ses her er et af de flere beskyttede dyr i Thailand. Had Chao Mai dækker 231 kvadratkilometer, og blev udnævnt til nationalpark i 1981.

 

 

dugong

dugongs

 

 

Parkens områder dækker fra mangrove skove inde i landet til høje ​​bjergene og mange skovklædte øer som Koh Muk, Koh Kradan, Koh Wan, Koh Chueak, Koh Pling, Koh Chao Mai og Koh Meng. Disse områder er rige på  i stedsegrønne skove, mangrove skove, strand skove og kalksten skove.

Vandzone består af næsten 60% af parken. Særlige træk er koralrev (hovedsagelig fundet i beskyttede pladser omkring øerne), havgræs (fundet nær kysterne), som er vigtige fodringspladser til fisk, rejer og dugongs.

 

Turistattraktioner

December til april er turistsæsonen. Det er høj sæson med lidt regn og klar himmel i de fleste dage.

 

Hot Springs

Disse varme kilder finder du i landsbyen Bor Nam Rawn i Kantang-distriktet.  Vandet om foråret er ca. 70ºC og har en stærk svovltyre.

 

Chao Mai

Vejen til hovedkvarteret i Pakmeng landsby ligger langs stranden med naturskøn udsigt over Andamanhavet og mange øer. I den nordlige del af parken er strandene meget smukke, men farlige for svømmere, da havet har stærke strømme, som hurtigt kan feje folk væk. Strandene nær hovedkvarteret og i den sydlige del af parken er lige så smukke og meget sikrere. Vejen mellem Pakmeng og hovedkvarteret krydser mange kanaler og grænser op af tyk mangrove skov (på den østlige side) og på den anden side af rene strande og havet.

 

Chao Mai Cave

Denne store grotte ligger i den sydlige del af parken, og folk kan komme ind med båd fra havet. Grotten har mange niveauer der er forbundet med hinanden med passager. Der er omfattende klippeformationer såsom: stalaktitter og stalagmitter, og søjler strækker sig fra gulv til loft. I et lille kammer på øverste niveau er der meget smukt. 

 

 Had Yongling - Had San strandene

Disse strande ligger i den sydlige del af parken . Had Yongling er en meget smuk lang hvid sandstrand. Det kan nåes direkte fra parkeringspladsen . For at gå til Had San Beach skal man passere gennem en hul, der forbinder de to strande.

 

Koh Muk Island

Denne Ø har en meget fremtrædende lang halvø på sin sydlige side. Halvøen er der hvor størstedelen af ​​beboelsen opstår specielt omkring landsbyen Had Hua Laem, som ligger i et fredet sted. Begge sider af halvøen er dækket af strande med blødt hvidt sand og klart vand. Muk ø har en meget smuk grotte på vestsiden. Grotte hullet er ret lille, men kan passeres ved svømning eller kano ved lavvande. Tunnelen strækker sig i 80 meter for at dukke op i et åbent kammer i grotten med et smaragd farvebassin. Derfor hedder grotten  "Morakot " (Emerald Cave).

 

 

Morakot cave

Morakot cave ( Emerald cave )

 

 

Koh Kradan Island

Ø`en er helt kuperet med en række af fem bjerge der følger længden af ​​øen. Kradan siges at være den smukkeste ø i parken. Strandene er af det fineste hvide sand , og vandet er så klart , at bunden er synlig. 

 

 

Kradan Island

Kradan Island

 

 Koh Chueak Island - Koh Wan Island

Disse Ø´er er små øer, beliggende mellem Koh Muk og Koh Kradan øerne og Trang kysten. Der er koralrev omkring øerne, og Chueak-øen har en lille grotte, som der kan sejles ind i af en lille båd ved lavvande. Grotten er hjemsted for en koloni af flagermus. Begge øer har små strande.

 

 

 

Had Chao Mai hovedkvarter

Hovedkvarteret ligger på Changlang stranden. Det har en naturskøn beliggenhed med mange kalkstensklipper,  sandstrande og klart vand. På en af ​​klipperne i nærheden af ​​kontoret er der en række antikke rockmalerier. Der er også en frisk vands kilde og en campingplads på et græsareal under Casurina fyrretræer.

 

 

 

Pakmeng Beach

Denne strand er en populær strand i Trang-provinsen. Den er 40 km fra Trang by og ligger i en bugt omgivet af robuste kalkstensklipper. Øen i centrum af bugten ligner en mand liggende, når den ses fra stranden.

 

 

pakmeng beach

Pakmeng Beach

 

 

 

Hvordan man kommer så dertil ?

Kør af Trang på vej nr. 4046 og drej mod Krabi indtil "30 km stenen" hvor man drejer til venstre ad vejen nr. 4162. Denne vej fører dig til Pakmeng-stranden, hvor den drejer til venstre og løber langs stranden og kystlinjen i 7 km til hovedkvarteret.

 

 

 

Indkvartering og faciliteter

Parken har nogle bungalows , som skal bestilles på forhånd. For at komme til øerne kan både lejes i Pakmeng landsby, Changlang strand  (hovedkvarterets beliggenhed ) eller Chao Mai landsby.

 

 

Kontakt addresse
Had Chao Mai Marine National Park
P.O.Box 9. Amphur Sikao
Trang 92510

 

 

 

Næste marine park2

 

 

 

mu ko similan national park 800x600

Marine Park Mu Ko Similan

 

12  Mu Ko Similan

 

Om Mu Ko Similan

Similan Islands blev etableret som nationalpark i 1982 og er en ø-gruppe bestående af 11 øer i Phang Nga-provinsen, 70 km fra kysten ved Andamanhavet, og dækker et areal på 70 kvm.  Med et rigt marine liv bestående af "magical hard/soft" coral koralrev, krystalklart vand og hvide strande - anses det for at være et af de bedste dykkersteder i verden.

Ordet "mu ko" betyder  "gruppe af øer" på thai, og "Similan" er et Yawi (et malayisk dialekt) ord, betyder ni. Parken havde oprindeligt 9 øer nummereret 1 til 9 . Selvom hver ø har et navn, kan de også henvises med tal. Parken er udvidet til at omfatte to fjerntliggende øer tilbage i 1998. Øerne er (1) Ko Huyong, (2) Ko Payang, (3) Ko Payan, (4) Ko Miang, (5) Ko Ha, (6) Ko Hok, (7) Ko Hin Pousar, (8) Ko Similan, (9) Ko Bangu, Ko Tachai og Ko Bon.

Der synes at være en stor forvirring på forskellige hjemmesider om navn og placering af øerne 6, 7 og Elephant Head Rock. Selv afdelingen for nationalparker, dyreliv og plantebeskyttelse (DNP) synes at have det forkert. Forvirringen skyldes lovændringer i fortiden for at definere øer i Thailand. Elephant Head Rock er ikke længere betragtet som en ø. Navne og numre, vi har angivet ovenfor,  samt de steder, vi har markeret på kortet, er de rigtige.

 

 

similanislandsmap

 

 

 

Muligvis forårsaget af global opvarmning - døde 90% af korallivet i Surin og på Similan øerne efterfulgt af temperaturændringer tilbage i 1998 og 2010. 2010-begivenheden, kaldet Reverse Indian Ocean Dipole , forårsagede en naturlig "koralblegning" og dræbte næsten det meste af det maritime liv. Koralrevene genopbygges langsomt, men det kan tage årtier for fuld genopretning. Begge nationalparker blev også ramt af tsunamien i 2004.

Bortset fra det rige koralliv, er øerne også hjemsted for mange fuglearter. Nicobar duer er meget almindelige og ses overalt. Fuglearter som White-bellied sea eagle, Asien koel, Black kite ses regelmæssigt. Vi har valgt ikke at vise hele listen over dyr på Similan Island. Listen vil blive mega laaang og vi tror at det vil trætte vore læsere. Vi har prøvet dette tidligere her på siden - under omtale af  "Marine Parken Turutao" , så prøv at kigge tilbage på den side !!

Parkens hovedkvarter er placeret på Ko Miang (# 4). Der er nogle bungalows og telte til leje fra HQ her, men da det kan være svært at få "en bolig", anbefales de besøgende at bo i Khao Lok på fastlandet og lave dagsture. Der er masser af hoteller og gæstehuse i nærheden af ​​molen at vælge imellem. Der er kun restauranter på Ko Miang og Ko Similan, måltider er lidt dyrere, da ingredienserne kun indføres fra fastlandet til turisme.

Det ideelle tidspunkt at besøge Similans på er december til april, når det er høj sæson med klart vand, hvilket gør det bedst at dykke og snorkle. Nationalparken er åben fra 16. oktober til 15. maj. Adgang til parken koster 500 THB for udlændinge (børn 300 THB) og 100 THB for lokale turister (børn 50 THB). Bådture til øerne kan arrangeres fra ethvert hotel eller turist sted på fastlandet. Der kræves ingen forudbestillinger, og de tidligste både forlader molen på Khao Lok omkring kl. 8.30. Billetter kan også købes ved afrejse.

 

Attraktioner på Mu Ko Similan

Khao Lak

Omkring 60 km nord fra Phuket og 74 km fra Phuket International Airport, er Khao Lak en række landsbyer langs kysten på fastlandet. Området er ikke en del af nationalparken, men er et populært udgangspunkt for bådture. Da overnatningsmulighederne på Similan Islands er begrænsede og svære at opnå, forbliver de fleste besøgende i deres resorts i dette område og tager udflugter til øerne.

Khao Lak Pier er den nærmeste mole, hvor bådene sejler til øerne fra. Molen er 65 km fra hovedøerne, 55 km fra Ko Bon og 72 km fra Ko Tachai. De fleste resorts hjælper gerne med at arrangere bådture, der er også nogle udflugts-salgssteder i de største af landsbyerne her.

Mu Ko Similan National Park Office, hvor indkvarterings bookinger kan foretages fra er også placeret i dette område nær kajen.

 

 

Khao Lak pier

Sejlads fra Khao Lak Pier

 

 

Ko Huyong

Ø nr. 1, den sydligste ø med en vanddybde på 10-15 meter rundt om Ø`en. Den har den længste hvide strand i nationalparken, som også er et hjemsted for havskildpadder. Bortset fra strandliv og badning, er Ø`en især ideel til dykning .

 

 

koh huyong 01

Ko Huyong

 

 

Coral Gardens

Ideel til både snorkling og dykning. Korallivet her er meget rigt her, med en max dybde 39m med 20-40m synlighed og lav/medium strøm. Dette sted blev lukket på grund af koralblegningsbegivenheder tilbage i 2010.

 

 

coral gardens similan national park thailandCoral Gardens.

 

 

Ko Payang

Ø nummer 2, Ko Payang er med klippehøje og klippeformationer rundt om øen. Ideel til snorkling og dykning.

 

 

Ko Payang

Ko Payang

 

 

Ko Payan

Ø nr. 3, Koh Payan er med klippehøje og klippeformationer rundt om øen.  Ideel til dykning.

 

 

Sharkfin Reef

Sharkfin Reef er beliggende på den sydligste del af Ko Payan og revet består hovedsagelig af nedsænket massive granitbjælker, der er dækket af forskellige hårde koraller, der er den ideelle plad til at spotte hajer. Dybden her er 18 m,  max dybde er 40m med lav strøm og klar synlighed på 10-30 m.

Stringrays, humphead wrasse, clown triggerfish, schools of bait fish, halfmoon triggerfish, pallette surgeonfish, blueface angelfish, bannerfish er nogle af arterne , der findes i revet. Nogle af de hajer der er set her er: blacktip shark and leopard shark.

 

 

Sufflamen chrysopterum

Halfmoon triggerfish

 

 

Boulder City

Beliggende 400 m længere sydøst fra Sharkfin Reef, ligger" Boulder City" der er sammensat af tre neddykkede granitknivler omgivet af mindre klippeblokke. Hav-overfladen er flad og sandet med spredte stenblokke dækket med koraller på få steder, alge vækst er almindelig. Dybden er 12-30 m med usædvanlig klar synlighed, strømmen er moderat eller stærk, hvilket gør dykning mere egnet for erfarne dykkere.

 

 

 

Boulder City map

Boulder City

 

 

Dogtooth tuna, great barracuda, Indian Mackerel, lionfish, scorpionfish og moray eels er almindelige i revet. Leopard sharks og whitetip reef sharks ses i dybere områder, større arter som større Rays og whale sharks kan ses her.

 

 

 

Scorpionfish 7688882520 o

Scorpionfish

 

 

Dogtooth tuna 870 400

Dogtooth tuna

 

 

leopard sharks 1

Leopard sharks

 

 

shark week types of shark whitetip reef shark hero

Whitetip reef sharks

 

 

lionfish

Lionfish

 

 

Ko Miang, ( her ligger HQ )

Ø nr. 4, den næststørste ø i nationalparken, hvor hovedkvarteret ligger og den hedder Ko Miang. Den er hjemsted for to smukke hvide strande i 20 minutter gå-afstand fra hinanden.

Øen byder på mange aktiviteter som dykning, snorkling, svømning, vandring og dyreliv.

Ko Miang er den eneste ø, hvor bungalows kan lejes. Værelserne koster fra 600 Bath op til 2000 Bath og kan kun bookes gennem National Park, Wildlife and Plant Conservation Department (DNP) . Der er også et campingområde på øen og telt kan lejes fra HQ til 400 Bath, med tilbehør inkluderet op til 570 Bath om dagen. Besøgende må ikke bruge deres egne telte.

 

 

Koh Miang Princess Beach

Ko Miang

 

Bird Rock ( " Kinesisk mur " )

Beliggende på den sydlige kant af Ko Miang ligger Bird Rock. Disse store granit kampestens formationer skabe en mur der strækker sig fra syd og over i en en bugt på østsiden. Formationerne har mange kløfter, svømme gennemgange, tunneler og grotter under vandet. Dette sted har nogle bløde og hårde koraller på vestsiden.

Dybden er 5 - 30 m med 15 - 40 m klar sigt, strømmen er ofte mild, men kan lejlighedsvis være stærk, men er meget egnet til oplevelser dykkere. Koral-områderne på vestsiden har en dybde på 10 - 15 m med omkring 20 m klar sigt. Stedet er godt til snorkling også, men snorklere rådes til at forblive i bugten tæt på øen på grund af risiko for stærk strøm.

Moray eel, parrotfish, trevally, sweetlip, fusilier, humpnose unicorn, clown triggerfish er nogle arter der er set på dette stedet. Mens whitetip reef shark juveniler er ret almindelige, leopard shark kan lejlighedsvis ses.

Bird Rock er en af ​​de mindre besøgte steder i Similan Islands, det er et godt sted for dykkere, der ønsker at nyde dykning i fred.

 

 

parrotfish

Parrotfish

 

Clown Triggerfish

Clown triggerfish

 

 

Ko Ha & Ko Hok

Mindre ø`er er nummer 5 og  6 på østsiden af ​​Ko Miang, men muligvis det bedste snorkling og dykker sted i parken. Området består af hård og blød koral , med et meget rigt havliv.

 

 

Koh Ha

Koh Ha

 

 

Anitas Reef

Også kendt som Barracuda's Point eller Hin Muan, er dette rev som er beliggende på østsiden af ​​Ko Ha og Ko Hok. Revet består af en blanding af spredte stenblokke, store sand områder og staghorn koraler. Det er et af de mest populære dykkersteder for både nybegyndere og erfarne, og stedet passer til natdykning også. Stedets dybde er 12 - 40 m med 10 - 30 m sigtbarhed og strømme der er meget milde.

 

 

Anitasreef hideaway bay

Anitas Reef

 

 

 

Arter fundet i revet er uendelige,  glassfish, blue-spotted stingray, spotted garden eel,  er kun få vi vil nævne her.

 

 

 

 

glass fish by nesihonsu d9i48l3

 Glassfish

 

 

Blue spotted stingray

Blue-spotted stingray

 

 

spotted garden eel cc pelican

Spotted garden eel

 

 

Ko Bayu

Ø nr. 7, en middelstørrelses ø beliggende på nord for Ko Miang.

 

 

East of Eden

Det største koralhoved kaldes  "The Orchid Garden" og er uden tvivl en af ​​de bedste dykkersteder i Thailand. Stedet blev lukket på grund af de betydelige skader det tog ved koralblegning forårsaget af "2010 Reverse Indian Ocean Dipole", men genåbnet efter et opsving igen i 2013`s dykning sæson.

Det Starter ved lavvandede på 6 m, når trinvist dybden til ​​35 m og med sigtbarhed på 10 - 30 m og medium strøm. Stedet er ideelt til snorklere og alle niveauer af dykkere. Orchid Garden starter på 25 m og stiger til 12 m, dækket af bløde koraller som staghorn,  table, pore corals, orange/red gogonian sea fans, anemones and colourfull feather star worms.

Hawksbill/green sea turtles, ribbon eel, blue ring angelfish, blueface angelfish, half-moon triggerfish, clown triggerfish, false pipefish, giant moray, yellow longnose butterflyfish, royal angelfish, potato cod, ornate ghost pipefish er få af mange arter findes i Revet. Den dybere ende af revet er sandy havbund, der er hjemsted for bluespotted stingray, garden eels, blacktip and leopard sharks. Større hajer kan også ses komme forbi her.

 

 

 

Royal angelfish 1

  Royal angelfish

 

 

 

Potato cod

Potato cod

 

 

 

ornate ghost pipefish1

Ornate ghost pipefish

 

 

West of Eden

Dette sted er beliggende på vestsiden af ​​Ko Bayu, og består af ​​store stenblokke dækket af sea fans, anemones, feather stars and hard/soft corals - nogle kløfter og sandy havbund. Der er ikke ret dybt vand her og stedet er derfor er ideelt til mindre erfarne dykkere.

Dybden er 12-35m + med 20-25m sigtbarhed og mellemstrøm.

Green/hawksbill sea turtles, red tooth triggerfish, red fire gobies and black and white-tip reef sharks på lavere dybder er almindelige.

 

 

Green sea turtle

Green/hawksbill sea turtles

 

 

redtoothed triggerfish 1

Red tooth triggerfish

 

 

Red fire goby

Red fire gobies

 

 

Deep Six

Dette er en V-formet højderyg, der starter 5m under havets overflade og er som forlængelse af øen, der ligger ved nordspidsen af ​​Ko Bayu. Som navnet antyder,  er det et dybere sted, der passer både til mellemliggende og mere erfarne dykkere.

Stedet består af et højdepunkt, der bryder overfladen, en fantastisk klynge af nedgravede stenblokke, kløfter, tunneller, ned  igennem store granitbølger, der gradvist går dybere ned. Højde ryggen blev beskadiget af tsunami`en i 2004, og spor fra denne skade ses stadig. Som følge heraf er der kun lidt "sunde" koraller tilbage, men området er ved at genvinde. Giant barrel sponges, big sea fans, er almindelige her, og koraller som - greem tree, wire, wart finger and leather corals - ses her.

Dybden er 5-40 m - med 10-30m sigtbarhed og moderat/stærk strøm.

 

Frogfish, streaked spinefoot, lionfish, scorpionfish, blue-spotted stingray, dogtooth tuna, giant trevally, moral eel, lobster, shrimp, hawksbill turtles, nudibranches er nogle af mange spændende arter, der findes. Lejlighedsvis også manta rays, white tip reef er set i den dybere ende på 30 + meter.

 

 

giantsponge main free

  Giant barrel sponges

 

 

Ko Similan

Ø nr. 8 er den største ø nordpå med en gennemsnitlig dybde på 25 meter rundt om Ø`en. Den har en lille bugt på vestsiden. Ø`en er ideel til vandreture, dykning, snorkling og svømning. Der er også en klippedannelse med god udsigt over havet og et mindre viewpoint.

 

 

Koh Similan

Koh Similan

 

 

Elephant Head Rock

Dette sted er lokalt kendt som Hin Pousar, Elephant Head Rock er en usædvanligt formet sten beliggende sydvestsiden af ​​Koh Similan, Stedet er ideelt til dykning. Dykkestedet er lidt mere udfordrende i forhold til andre steder i øerne på grund af de bølger og den strøm der kan være her.

Dykkerområdet byder på svømning , undervands tunneler m.m. Arter fundet i disse farvande er are bicolour parrotfish, large snappers, lionfish, Olive ridley sea turtle, hawkbill turtle, spider crabs, blue-ringed angelfish, leopard shark and McCosker's flasher.

 

 

Elephant Head Rock 2

Elephant Head Rock

 

 

McCoskers Wrasse

 McCosker's flasher

 

 

Bicolor parrotfishWB

Bicolour parrotfish

 

 

Beacon Point

Dette sted er opkaldt efter fyret på den sydligste af Similan-øen og er det et mere udfordrende dykkersted. Dybden er 10-37m, 10-30m sigtbarhed og stærk strøm.

Den sydligste del af stedet er normalt udgangspunktet, og dette består af store granit kampestens formationer dækket af hard corals, gorgonian sea funs - og sandy havbund og undersøiske tuneller. Dykker ruten fortsætter mod øst og slutter ved Beacon Reef. Næsten 2 meter brede gorgonian seafans er set her , og er de største i nationalparken.

De arter, der ses her, svarer til dem i Beacon Reef , men Beacon Point giver bedre muligheder for at få øje på hajer og rays på grund af dybden. Nogle af de hajer der ses her er: whitetip reef shark, leopard shark, zebra shark and occasional blacktip reef shark og lejlighedsvis blacktip reef shark.

 

 

Ko Ba-Ngu

Ø nr. 9, den nordligste af de oprindelige 9 øer. Det er ideelt til dykning på nordsiden med dybde på 10-35 meter.

 

 

Breakfast Bend

Breakfast Bend ligger på østsiden af ​​Ko Ba-Ngu, og er den nordligste af de oprindelige ni øer. Breakfast Bend en af ​​de bedste dykkersteder i nationalparken, og navnet refererer til tidlig morgendykning i den smukke morgensol. Dykning er ideelt for erfarne dykkere såvel som for begyndere og snorklere.

Revet består af spredte stenblokke på en sandbund og klipper med store stenbjerge i dybere punkter, og er meget rigt på koralliv. Med staghorn koraller er de dominerende arter, brain corals, table corals og plate corals er få af mange koraller, der dækker havbunden. Den maksimale dybde er omkring 35-40 m med en gennemsnitlig dybde på 18 m, 10-30 m sigtbarhed og lav / medium strøm.

Mens yellowtail barracudas, ghost pipefishes, spotted garden eels, angelfishes, milkfishes og green/hawksbill turtles er ret almindelige her er det mindre almindeligt med larger pelagic shark and rays. De største arter, der ses i revet, er whitetip reef sharks, leopard shark, zebra shark anb blue-spotted stringrays, disse kan ses hvile på sandet vee havbunden.

 

 

Brain coral

Brain corals

 

 

plate coral

Plate corals

 

 

Christmas Point

Christmas point er beliggende på den nordvestlige højderyg af Ko Ba-Ngu og er det en klynge af nedsænket klippeblokke og en pinnacles med spændende undervands tunneller dannet af store klippeformationer. Her er bløde og hårde koraller kombineret med klippeformationer som er naturskønne, og stedet anses for at være en af ​​de bedste dykkerpladser i nationalparken. Dybden spænder fra 10-40 meter med 20-30 meter sigtbarhed, nogle dage endnu bedre.

Nogle spændende arter, der findes i disse farvande, reef sharks , napoleon wrasse, ribbon eels, trevallies, turtles og great barracudas.

Christmas Point tog mindre skade med hensyn til koralblegning tilbage i 2010.

 

 

Napoleonwrasse

Napoleon wrasse

 

 

 

Næste marine park2

 

 

 

mu ko chang national park

Marina Park Mu ko Chang

 

13  Mu Ko Chang

 

Mu Ko Chang National Marine Park blev oprettet i slutningen af ​​1982 og består af Koh Chang og 46 andre øer. Samlet måler "parken" 192 kvadratkilometer jord og 458 kvadratkilometer omgivende hav. Nationalparken byder på fantastiske snorkel- og dykkermuligheder med fascinerende undervandsverdener, upåvirkede øer,  idylliske bugter og grotter,  som for det meste er muligt at udforske fra Koh Chang med båd eller kajak.

 

 

Koh chang Mapa

Koh Chang

 

 

Parken strækker sig til ca. 45 kilometer i længden (fra nord til syd) og omkring 32 kilometer bredde (fra øst til vest).

12. graden af ​​breddegrader løber vandret næsten lige gennem midten af ​​parken.

På Koh Chang er der 5 Marine-Park-Offices: Et på vejen ca. 1 km bag Baan Bang Bao mod Baan Khlong Kloi. Et andet er placeret ved indgangen til Khlong Plu Waterfall. Et andet er direkte ved vejen mellem White Sand Beach og Khlong Son Bay. Yderligere 1 stk ligger ca. 3 km uden for Baan Salak Phet. Dette kan nås via en "grov"  jungle sti. Kommer man fra nord, så drej til højre ved det skiltede kryds, omkring 1,5 kilometer før Baan Salak Phet.

 

Nationalparkens ø-hovedkontor ligger 11 kilometer syd for Dan-Kao-Pier, direkte ved vejen over for indgangen til Mayom-vandfaldet.

Park-kontoret er smukt arrangeret og har en restaurant, et lille museum, der ikke kun har rig information om øens flora og fauna, men også et meget interessant tredimensionelt kort over Koh Chang.

Overnatning i telt er også tilgængelig.

2-personeteltet koster 150 Baht , mens 8-personeteltet koster 400 Baht. Camping i dit eget telt koster 20 Baht per person.

Det er også muligt at gå med en guide fra vandfaldet fra Mayom til Khlong-Plu-vandfaldet. Dette tager 8 - 10 timer og koster 500 Baht per person. Hvis du ønsker at tilbringe en nat i junglen, kan dette arrangeres for et gebyr på 700 Baht.

 

Tlf .: 039/53 81 00, 039/58 60 56, 01/758 21 45, åbningstider: Mandag - Fre kl. 7.00 - 18.00.

Hovedkvarteret for hele parken ligger i Laem Ngop, ved vejen mellem Laem-Ngop-Pier og Laem Ngop.

Tlf. 039/53 81 00, åbningstider: Mandag - Fre kl. 8.00 - 16.00.

 

 

 

Næste marine park2

 

 

 

Laem Son

Marine Park Laem Son

 

14  Laem Son

 

Strande og øer

Der er en række bemærkelsesværdige strande og øer i nærheden af ​​Ranong, mange inden for rammerne af Laem Son National Park, såsom Hat Bang Baen, Koh Khang Khao, Koh Khao Khwai, Koh Nam Noi, Koh Kam Yai, Koh Kam Tok, Koh Chang og Koh Phayam (udtales pie-yam). Vandet her er varmt og en fornøjelse at svømme i,  især omkring revet. Parken og øerne ligger  på ydersiden af Kra River flodmundingen - så forvent ikke koraller på alle øer eller fremragende sigtbarhed. Mangroveskov gror ved mange af øerne og på grund af den store nedbør i området er den naturlige vegetation tropisk regnskov. Denne park blev ramt af et grusomt slag fra tsunamien i 2004,  hvilket medførte betydelig skade på mangroveskovene. Mens øerne ikke kan har det bedste snorkling og vand, har de vidunderligt hvidt sand og strande og de har godt fugleliv (der er omkring 138 fuglearter i parken). De bedste fuglekikkeri måneder er december til februar med mange trækfugle og optimale vejrforhold.

 

Hat Bang Baen

Dette er en dejlig, relativt uberørt, stor strand foret med skov og med dejlige skaller og fint sand. Du kan også tage på bådture herfra til de nærliggende øer.

 

Koh Chang

I modsætning til den større Koh Chang på Thailands østkyst har Ranongs "lille Koh Chang"  mere at tilbyde fuglekikkere end strandelskere, men er bedst kendt for sin særprægede afslappede atmosfære. Almindelig sete fugle er kites, sea eagles og hornbill. Og i skoven langs kysten kan man se aber og hjorte. Strandene her er i bedste fald det vi vil kalde middel. Ø`en er i dvale fra juni til midten af ​​oktober, når monsunregnen står ned i stænger. Selv de lokale flytter til fastlandeti denne periode, hvilket efterlader Koh Chang næsten helt tom. Men hvad denne ø mangler i "beach bounty", der går lige op med "chill-out" muligheder. Mens der er en spirende "backpacker turisme"  fyldt med yoga og dykkeskoler, strandbarer og tato-steder, afhænger økonomien stadig af fiskeri og plantager af gummi, palme og cashewnødder. Selvgenereret elektricitet finder man sporadisk, og der er ingen biler på denne Ø, så de fleste mennesker komme rundt på motorcykler gennem stier til strandene. Men mens strandene aldrig kommer til at blive brugt i en is-annonce,  er den fanrastiske Ao Yai på vestkysten et besøg værd. Opdelt i to af en stribe med en lagune, kan du fra Ao Yai se en silhuet af Burmas bjergrige jungle-dækkede St Matthew s. Øen der synes at fylde det meste af horisonten. Det er spændende at vide, at St Matthew er et militært hotspot på grund af det massive radarsted der har direkte direkte satellitforbindelse til Kina. Koh Chang har også et radarsted - til den thailandske flåde. Koh Chang overlevede tsunamien bemærkelsesværdigt godt, takket være andre øer, der virkede som en breaker for bølgerne. Kun Ø`ens marked blev ødelagt sammen med et par bungalows.

 

Koh Phayam

På Koh Phayam vil der være både Full Moon Parties - omend lidt "lav profil" i forhold til andre steder - også en Miss Cashew Nut Beauty Competition (bliver holdt under Cashew Nut Festival).

Koh Phayam har ingen biler og har kun smalle ujævne veje, mange er mere jord baner, der løber gennem  nødde-plantagerne. Der er dog en række små stier rundt om øen som man kan gå, cykle eller køre på motorcykler på for at komme til de lange og buede hvide sandstrande ved Ao Yai "Sunset Bay" eller Ao Khao Kwai.

Koh Phayam er et hit folk med hang til dykning og snorkling. Dette skyldes dels, at øen, nogle gange kaldet "muck divers playground", tilbyder sådanne offshore lækkerier som flat worms, ascidians, sponges, soft corals, nudibranchs og flere slags sea horses. Hvis du ikke er til dykning, er øen også hjemsted for forskellige arter af dyreliv med bl.a. hornbills, mens længere inde i landet væk fra de hvide sandstrande er dyr som:  skærm monitor lizards, boar, deer, monkeys and snakes. Der er en lille fiskerby på ø-ens østkyst og en sigøjner bo-sætning mod vest. Hvad angår lokalbefolkningen, er Koh Phayam befolket af henholdsvis burmesiske og thailandske folk.

Selv om Koh Phayam stadig er en relativt søvnig ø, har Koh Phayams gæstehuse, især på Buffalo Bay, udviklet sig støt og roligt siden tsunamien, der blomstrer som Koh Surin , der er let tilgængeligt fra Phayam, og bliver stadig mere og mere populær. Virkningerne af denne udvikling på øens idylliske status giver grund til bekymring, da der allerede er alvorlige problemer med spildevand og affald fra de færger krydser mellem øerne og fastlandet som smider deres "spildevand" i havet. Økologisk bevidsthed står derfor højt på øens dagsorden, genbrug er en fælles opgave, ligesom solenergi og lavt brug af elektricitet (Så medbring en en lommelygte).

 

 

vand monitor lizard

Skærm monitor lizards

 

 

nudibranch pink.ngsversion.1443092877358.png

Nudibranchs

 

 

Rainbow colored seahorse

Sea horse

 

Koh Khang Khao

(25 minutter fra Hat Bang Baen) er "paradis" - Koh Khang Khao har en forholdsvis lille hvide sandstrand til solbadning og med klipper for picnics, beskyttet af træer, der fortsætter med at vokse tykt, og bliver hurtigt junglelignende op ad de stejle bjergskråninger. Et sandet område betyder, at der er ca. 7 m lavvandet svømme område - ideelt til familier - før vandet bliver til dybere klippeområde med nogle rev, der giver mulighed for snorkling. Den mere eventyrlystne kan forsøge at komme omkring på øen ved at klatre over de utallige klipper, der dækker resten af ​​kysten.

 

 

Koh Khang Khao

Koh Khang Khao

 

 

Koh Khao Khwai

(30 minutter fra Khang Khao) er en anden smuk ø med en lang strækning af strand og azurblå vand, og med masser af små krabber, der sniger sig over sandet, og de skeletter af forlængst døde træer som ligger længere op ad stranden. Det er let at gå fra vest til østside på Ø`en - eller tage en kort vej fra den sydlige spids af stranden gennem den rige beplantning og ind i en fantastisk bugt med hvid sandstrand mod den imponerende baggrund af bjergrige regnskove. Vandet er varmt og lokker til badning, men pas på den stenede bund.

 

 

Khao Kwai

Koh Khao Khwai

 

Koh Kam Yai

(15 minutter fra Khao Khwai) Koh Kam Yai har en vestlig kystlinje, som er kun klipper og bjerge, med kun en kort og meget stille strand. De fleste strande ligger langs den nordøstlige kyst, med den største og smukkeste udsigt på nordlige spids. Selvom Ø`en er ret lille, er strandene afsondret og der er nok plads til mange mennesker til at føle, at de har hele øen for sig selv. Nær kysten er der nogle gode koralrev egnet til snorkling.

 

 

Paradise Koh Kam Tour 19

Koh Kam Yai

 

 

Koh Kam Noi

(10 minutter fra Kam Yai), Koh Kam Noi har kun en lille strand med en havbund der falder brat efter kun et par meter. Sandet er blødt og hvidt, men dækket af drivtømmer der er skyllet ind, og der er ikke meget skygge fra træerne her.

 

 

Næste marine park2

 

 

800 krabi hat noppharat thara mu koh phi phi national park 11

Marine Park Had Nopparat Thara mu ko Phi Phi

   15  Had NopparatTara Mu Ko Phi Phi

 

Om Hat Noppharat Thara - Mu Ko Phi Phi Nationalpark (Krabi)

Omfatter områderne Tambon Nong Thale, Tambon Sai Thai, Tambon Ao Nang og Tambon Pak Nam, Amphoe Mueang, Hat Noppharat Thara - Mu Ko Phi Phi National Park har et areal på 242.437 rai, hvor 200.849 rai er vand.

Der er 3 særprægede skove her. For det første findes fugtige stedsegrønne skove på de høje stejle bjerge af Khao Hang Nak og Khao Ao Nang. For det andet findes mangroveskove i Khlong Hang, som ligger inden for Nationalparkens hovedkvarter, samt omkring Khlong Yan Saba og Susan Hoi eller den 40 millioner år gamle Fossil Shell Beach (beliggende i nordøst). For det tredje omfatter  sump skove et fremragende plante samfund af "Cajuput skov". Af talrige dyrearter her kan nævnes: frigatebird, brahminy kite, white-bellied sea-eagle, edible-nest swiftlet, common wild pig, monkey, og langur. Nationalparken tilbyder indkvartering af 8 i huse med en pris fra 800 Bath til 4000 Bath. Det bedste tidspunkt at besøge parken er mellem november og april.

 

 

Fossil Shell Beach

40 millioner år gammel fossil shell Beach

 

 

mekong tra su cajuput forest tour 3

Eksempel på " Cajuput skove "

 

 

Thale Waek or Separated Sea

Under døgnets lavvande  bliver havet delt og adskiller det hvide sand og kalkstenstranden, der tilsyneladende forbinder to øer. Det bedste tidspunkt at besøge er 5 dage før og efter fuldmåne fra december til begyndelsen af ​​maj.

 

 

Thale Waek

Thale Waek or Separated Sea

 

 

Mu Ko Phi Phi

Beliggende 42 kilometer fra provinsbyen Krabi ligger Mu Ko Phi Phi, en skærgård, tidligere kaldt Pulao Piah Pi, hvor Pulao er det malaysiske ord for øen, og Piah Pi refererer til cassia og de mangrove træ der findes her. Navnet lød tidligere noget som Pi Pi og senere blev udtalt med en stærkere ambition og navnet blev Phi Phi som vi kender i dag. Med extra ordinært klart vandvand og med et stort udvalg af undervands anemoner, koralrev og farverige hav liv er Phi Phi Islands et populært rejsemål for snorkling. Mu Ko Phi Phi, et ø-hav på seks øer er beliggende på lige afstand fra Krabi og Pkuket, består af Ko Phi Phi Le,  Ko Phi Phi Don,  Ko Yung,  Ko Mai Phai,  Ko Bida Nok og Ko Bida Nai. Disse øer er kendt for deres fantastiske strande og krystal klare vand.

 

 

phiphi islands.jpg

Phi Phi Island

 

 

Interessante attraktioner ved Mu Ko Phi Phi

Ko Phi Phi Don

Ko Phi Phi Don dækker et areal på 28 kvadratkilometer. Af fremragende attraktioner kan nævnes dobbelte bugter med buede hvide sandstrande Ao Ton Sai og Ao Lo Da Lam. På Ko Phi Phi Pier, er der indkvarterings muligheder og restauranter som er beliggende på Ao Ton Sai. Besøgende kan gå fra denne bugt op ad bakke til det naturskønne sted, hvor sigtbarheden ud over ​​de dobbelte bugter generelt er fremragende. Ved siden af ​​Ao Ton Sai er der også andre attraktive strande og bugter rundt om øen. En række indkvarterings muligheder er tilgængelig på Hat Laem Hin, Hat Yao og Ao Lo Bakao. På den nordlige ende af øen er Laem Tong, kendt for sin undervands naturlige skønhed. Der er en del fisker hytter her (15-20 familier). De fleste af dem er tidligere migreret fra Ko Li Pe i Tarutao National Park, i Satun-provinsen.

 

 

Ko Phi Phi Le

Omkring et område på kun 6,6 kvadratkilometer er denne Ø omgivet af kalkstenbjerge og rene klipper. Havet er 20 meter dybt, og det dybeste punkt i den sydlige del af øen er omkring 34 meter. Ko Phi Phi Le tilbyder fantastiske naturskønne bugter som Ao Pi Le, Ao Maya og Ao Lo Sa Ma. I nordøst for øen er der en stor grotte, der hedder Tham Viking. Grotten blev omdøbt til Tham Phaya Nak eller Naga Serpent Cave ved Hans Majestæt Kong Bhumibol Adulyadej - på grund af en sten som ligner det mytiske væsen, som Hans Majestæt så, da han besøgte her i 1972.

 

 

Viking Cave

Tham Viking Cave

 

 

Vi har selv - flere gange - besøgt denne Marine Park, og det kan vi anbefale at gøre. Turen kan bookes med speedbåd fra Ao Nang og det er en fantastisk tur.

 

 

Næste marine park2

 

 

 

Mu Ko Phetra National Park en.wikipedia.org 1

Marina Park Mu Ko Phetra

 

 

16  Mu ko Phetra

 

 

Adresse :

Pak Nam, La-ngu, Satun 91110, Thailand

Telefon

+66 7478 3074

Attraktioner

Den sampanformede ø i Andamanhavet blev udnævnt til en nationalpark den 31. december 1984. Den består af en lang kystlinje fra Satun til Trang-provinsen. De mange off-shore øer omfatter Koh Phetra, Koh Khao Yai, Koh La Lo Ban Te, Koh Li Di, Koh Bu Loan, Koh Lao Liang og Koh Perama. Størstedelen af ​​området består af stejle bjerge med sletter i dale og strande. Parken indeholder både land- og hav-områder med i alt 494,38 kvadratkilometer. Den er fuld af skov, bjerge, dyreliv og farverige koraller.

 

Åbningstider: 8: 00 - 18:00

Adgang: 200 baht for voksne og 100 baht for børn

 

Hvordan Kommer man dertil:

Parkens hovedkvarter ligger 56 kilometer fra byen Satun og ligger i den store og åbne bugt, kaldet Ao Nun, ca. 3 km før Pak Bara Pier. Tag motorvej 416 og drej til venstre ved 6 Km stenen, for yderligere at køre 1,4 kilometer, parken er 7 kilometer fra Amphoe La-Ngu. Besøgende kan leje en båd på Pak Bara Pier og blive sejlet derud derfra.

 

 

pak bara pier

Eksempel på båd der sejler til Marine Parken

 

 

For at besøge Koh Bulon kan man tage færgen som sejler fra Pak Bara Pier hver dag kl. 13:30 og 15:30 og vender tilbage fra øen den næste dag kl. 9 og kl. 12.00 . En retur billet koster 300 baht pr person. Der er ingen færge til Koh Lidi, så besøgende til denne Ø kan tage en speedbåd som også kan lejes fra Pak Bara Pier. Billet med speedbåd koster 800-1 600 baht pr. dag.

 

 

Næste marine park2

 

 

Khao Lampi

Marine Park Khao Lampi - Hat Thai Muang

 

17  Khao Lampi  Hat Thai Muang

 

Khao Lampi - Hat Thai Muang National Park blev udnævnt til National Marine Park i 1986 og dækker et areal på 72 kvadratkilometer.

Hovedaspektet i denne park er en fantastisk 14 km sandstrand foret med Casuarina træer, støttet af pletvise områder med sump skov og efterfølgende Mangrove skov op til en halv kilometer i dybden. Der er også flere kanaler ('klongs'), som giver interessante longboat-ture, hvor man f.eks. kan observere krabbe-spisende aber.

Et af de primære mål med parken er at beskytte ynglepladserne for skildpadde arterne  Leatherback og Olive Ridley .

 

 

Leatherback sea turtle Tinglar, USVI (5839996547)

  Leatherback turtle

 

 

olive ridley

Olive Ridley turtle

 

 

Hun skildpadderne kommer i land for at lægge deres æg. Dette sker på de månelysede nætter mellem november og april. Herefter er området patruljeret af park betjente. Til bevarelses- og beskyttelsesformål fjernes de fleste æg af personale og transporteres til en planteskole. Inkubation tager 60 dage, hvorefter ungerne frigives og sættes tilbage i havet.

Parken er kendt for sådanne skildpadde-beskyttende begivenheder. Uheldigvis, trods denne store indsats, er antallet af voksne hun-skildpadder stadig faldende. Besøgende opfordres til at kontakte Park personalet i deres patruljer, hvor de er meget velkomne, hvis de ønsker at hjælpe med observation af skildpadderne.

Tropiske vintergrønne skove dækker de kuperede og ret bjergrige områder af Khao LamPi.

Denne del af parken repræsenterer næsten 70% af det samlede kombinerede areal. Granitkuppelformede bjerge, fra kridtperioden er ret typiske. Der er flere tin-aflejringer (i begge områder af den overordnede park), da tin-udvinding engang var en meget vigtig del af områdets økonomi.

 

To populære vandfald ligger inden for Khao Lampi, og det er:

 

Nam Tok Lampi waterfall

- dette er et mellemstort tre-niveauers vandfald, der strømmer med vand gennem hele året (men dog mere dramatisk i regntiden). Det er en populær lokal attraktion og vandfaldet har en sø som er egnet til badning.

 

 

lampi waterfall

  Nam Tok Lampi waterfall

 

 

Nam Tok Ton Phrai waterfall

- det er et større vandfald med kaskende af vand igen hele året. 

 

Flora omfatter  Dipterocarpus sp., Anisoptera costata, Syzygium sp, Hopea odorata, Mimusops elengi, og flere forskellige slags bambus.

 

 

mimusops elengi

Mimusops elengi

 

Af dyrearter her kan nævnes : Barking deer, langurs, wild pig, red jungle fowl, hill myna, og flere forskellige reptiles, såsom reticulated python.

 

 

redjunglefowl3 1

Red jungle fowl

 

 

 

Næste marine park2

 

 

koh lanta 37336506 1467201861 ImageGalleryLightbox

Marine Park Koh Lanta

 

18  Koh Lanta

 

 

ko lanta map kolantanet 2017

 

Ko Lanta (også stavet Koh Lanta) er en af ​​Thailands smukkeste øer, og ligger lige ved kysten af ​​Krabi. Dens lange kystlinje har næsten en halv snes strande, nogle betragtes som de fineste i landet, og hver med sin egen charme og sin egen atmosfære.

Turistsæsonen i Ko Lanta løber fra oktober til april - med de fleste besøgende fra december til marts. Stadigt flere mennesker besøger Ø`en i den grønne sæson ( maj til oktober ).

 

KO LANTA BEACHES

 

Baan Saladan Village

Baan Saladan ligger på den nordvestlige ende af øen, hvor er de fleste turister ankommer med passager- og bilfærger. Nær denne landsby er Klong Dao Beach , som er den første af de syv forskellige strande, der løber ned vestkysten. Faciliteterne her inkluderer biludlejning eller cykeludlejning, dykkerbutikker, banker og indkøbsmuligheder. Saladan har også et lægecenter og et par større markeder med mad og souvenirs.

 

 

Saladan

Baan Saladan Village

 

 

Klong Dao Beach

Klong Dao er den nærmeste strand til Ban Saladan. Denne strand er Ko Lanta mest populære familie strand med øens højeste koncentration af resorts og hoteller. Den 3 km lange sandstrækning var den første strand på øen som kunne byde turister velkommen, men er stadig ikke overfyldt - selv i højsæsonen.

 

 

Klong Dao

Klong Dao Beach

 

 

Phra Ae Beach ( Long Beach )

Phrae Ae, også kendt som Long Beach, har en fantastisk 3,5 km hvid sandstrand, der indeholder og udvalg af lav-til-high-end resorts. Ligesom alle Lantas strande vender Long Beach mod syd, så solnedgange er vidunderlige. Dette område er populært blandt familier, dykkere og yngre folkemængder af "rejsende", som fortsætter med at vende tilbage til en af ​​Ko Lanta's yndlingsstrande.

 

 

Phrae Ae2

Phrae Ae Beach

 

Klong Khong Beach

Kong Khong Beach, med sin afslappede atmosfære og fantastiske solnedgange, følger Long Beach på vej mod den sydlige ende af øen. Det er en 3 km strand med en række små, familieejede og drevne virksomheder med noget billigere priser end de 2 tidligere strande.

 

 

klong khong2

Kong Khong Beach

 

 

Klong Nin Beach og Klong Tob

Følelsen er meget "tilbagelænet" på Klong Nin Beach, med mange lave til mellemstore priser på bungalows, resorts og villaer. Alle feriesteder, restauranter og barer ligger direkte på stranden og er et godt sted at slappe af.

Klong Tob er et lille område nær den vestlige ende af Klong Nin Beach. Dette område er ideelt til folk, der ønsker privatliv, men vil stadig være tæt på et udvalg af strande og restauranter. Hoteller og feriesteder i Klong Tob-området ligger meget tæt på Klong Nin-stranden.

 

 

Klong Nin Beach

Klong Nin Beach

 

 

Kantiang Beach

I nærheden af ​​øens sydlige ende er der en smuk hvid sandstrand, der omgiver en lille bugt med klart tropisk blåt farvand, der hedder Kantiang Bay. Dette strandområde har altid været populært hos backpackere - som et godt sted at slappe af på stranden. Det har også et par high-end resorts, herunder det eksklusive, 5-stjernede Pimalai Resort and Spa. Hvis du planlægger at bo på nogen af ​​feriestederne i Kantiang Bay, skal du sørge for at bestille på forhånd, da det er et populært sted at bo selv i lav sæsonen.

 

 

Pimalai Resort & Spa

Pimalai Resort and Spa.

 

 

Far South Beach Area

Hvis du leder efter en rolig ferie, vil du elske den yderste sydlige ende af øen. Besøgende, der vover sig så langt ned på øen, belønnes af en række smukke, små strande med lille afstand, og som er omgivet af naturskov og jungle. Der er en stor (ikke-udfordrende) vandretur op langs en bæk til vandfaldet ved Klong Jark Beach, et par kilometer før du kommer til Ko Lanta mest sydlige badeby, Bamboo Bay. Denne bugt har nogle resorts i middelprisklasse  og et par helt billige bungalows muligheder.

 

 

ko lanta bee bee bungalow 1

Masser af muligheder for overnatning her :o)

 

 

 

Fortsætter du sydpå - kommer du til Ko Lanta National Marine Park, hjemsted for Ko Lanta light-house. I højsæsonen kan man nemt komme til de fjerntliggende sydlige strande, men i "lav-sæsonen" er det bedst at køre med 4-hjulstræk . Vejen er lille , og der er  ikke mange hotel eller resort muligheder her , så der er langt færre mennesker , og du vil sandsynligvis synes om dette område.

Planlæg at medbringe hvad du lige behøver, og ophold dig her et stykke tid og giv dig god tid, inden du tager tilbage Baan Saladan, når du tager afsted fra øen igen.

 

 

lighthouse1

Ko Lanta lighthouse

 

 

 

Lanta Old Town

Lanta Old Town, eller Sri Raya, er en charmerende lille badeby på øens østkyst. Som den ældste landsby på øen og det oprindelige centrum er den rig på historie og thailandsk kultur. De fleste boliger er bygget på pæle - med udsigt over en fantastisk havudsigt. Det er ikke en turisthavn med begrænsede boliger, men et sted hvor der er flere fabelagtige spisesteder.

 

 

Lanta old town2

Lanta Old Town

 

 

Nærliggende Lille Ø

Koh Lanta ligger meget tæt på flere utrolige, små tropiske øer. En Ø som er værd at udforske med en dagstur (igen overnatningssteder) er dejlige "Koh Rok". For dem, der ønsker en utrolig sandstrandoplevelse, anbefaler vi stærkt Koh Muk og Koh Ngai, som ligger i Trang-provinsen, men dog stadig en kort færgetur fra Koh Lanta.

 

 

Koh Ha Koh Rok Tour6

Koh Rok

 

 

Næste marine park2

 

 

 

small sandy beach khao lak

Marine Park Khao Lak - Lam Ru Had Vanakorn

 

 

19  Kao Lak  Lam Ru Had Vanakorn

 

Delvist dækket kystens skønhed "Hat Khao Lak" er "Khao Lak-Lam Ru National Park". Den blev oprindeligt etableret som en Land-park, men i 1995 blev den overført til Marine National Park divisionen, på grund af inddragelsen af ​​flere marine ressourcer. Denne 125 kvadratkilometer store nationalpark tilbyder nu en dejlig samling af klipper, bjerge og strande ud over de kuppelformede granitbjerge fra kridtperioden og den tropiske stedsegrønne skov. Den særlige geologi i hele regionen havde en tidligere økonomisk virkning, da tin engang blev udtaget fra et eller to områder uden for parken, selvom der nu ikke er spor tilbage af dette.

Parken løber i en vest-øst retning og geografisk dækker den to ens områder, forbundet med et smalt bånd af jungle. Kysten omkring Hat Khao Lak udgør således kun en lille del af den overordnede park.

Parkens hovedkvarter ligger 50 meter fra motorvej 4, på det maleriske hovedområde Leam Hin Chang.

Der er et relativt varieret udvalg af flora og fauna i betragtning af parkens størrelse.

Det meste af den sandede tropiske stedsegrønne skov ligger på de forreste bjerge tættere på Khao Lak. Her er der faktisk en tre-niveauers "baldakin" dækket af et par store skove. Skovene har mange klatre muligheder, og er også rig på epifytter som orkideer og bregner (f.eks. Bregnen Drynaria bonii H. Christ).

 

 

epifytter

Epifytter

 

 

Arter af pattedyr omfatter  (flying lemur), langurs, macaques, black drongos, Malayan porcupine, binturong (Asian bearcat), Malaysian weasel, Malaysian tapir, Sumatran serow, gold whiskered barbets, black giant squirrel, og forskellige flagermus.

 

 

black drongo

 Black drongos

 

 

 

Binturong in Overloon

Binturong

 

 

Malayan Tapir Tapir image

Malaysian tapir

 

 

Arter af krybdyr her er bl.a.: the Bengal monitor,  iridescent earth snake, Malayan pit viper, white-lipped pit viper and reticulated python. og amphibians incl. bufo asper Gravenhorst (Asian giant toad),  rana laticeps Boulenger (corrugated/rivulet/southern big headed frog) og Heymon's froglet.

 

 

iridescent earth snake

 Iridescent earth snake

 

 

Malayan pit viper

Malayan pit viper

 

 

Fugle som the crested serpent eagle, white bellied sea eagle, emerald dove, scarlet minivet, bushy-crest hornbill, oriental pied hornbill og the homrai, kan findes her.

 

 

bushy crest hornbill

Bushy-crest hornbill

 

 

crested serpent eagle

Crested serpent eagle

 

 

the homrai

The homrai

 

 

Listen over sommerfugle omfatter Troides aeacus thomsoni, Troides amphrysus ruficollis og Stichophthalma godfreyi. Disse findes hovedsagelig i den primære regnskov.

 

 

Troides aeacus thomsoni

 Troides aeacus thomsoni

 

 

Troides amphrysus ruficollis

Troides amphrysus ruficollis

 

 

Stichophthalma godfreyi

Stichophthalma godfreyi

 

 

Parkens havområder har medlemmer af Sea Cucumber (f.eks. Black Cucumber, H. Scabra) Sea slugs, moreu eel, Lizardfish, Long Tom, giant murex, tiger cowrie og feather star.

 

 

Sea Cucumber1

Sea Cucumber

 

 

sea slug6

Sea slugs

 

 

Lizardfish

Lizardfish

 

 

giant murex

giant murex

 

 

Parken strækker sig faktisk i fire forskellige distrikter i Phang Nga-provinsen, nemlig Amphoe Takua Pa, Amphoe Kapong, Amphoe Thai Muang og Amphoe Muang. Der er flere små bjerge, herunder Lak bjerg , Lam Ru Mountain , Mai Kaeo Mountain , Prai Bang Toa Mountain og Sang Tong Mountain. Den højeste spids er ca. 1.050 meter . Phang Nga og Takua Pa floderne stammer fra disse områder.

Parken er ideel til vandreture, skovvandring og se dyreliv.

Der er 5 km og 7 km Namtok Ton Chong Fa Nature stier, der tager cirka 2 og 5 timer. Der er natur fortolknings skilte langs de stejle ruter. En vejledning er nødvendig.

Der er også en række vandfald, og især to er meget populære: Chong Fah er tættest på Khao Lak. Dette vandfald er et enkelt 10 m fald med en sø ved bunden, som er god til badning. En skovsti fører op til det indre af parken herfra. Buddhistiske munke havde engang en  "skov-plads" her i nærheden, og rester af deres husly er stadig synlige. Vandfaldet kan ses via en asfaltvej ved Bang Niang. Derefter kræves et offroad-køretøj (eller motorcykel eller simpelthen godt fodtøj) til det resterende grove jungle sti. Vandfaldet er yderligere 10 minutters gang fra stiens ende.

Det mest populære vandfald er Lam Ru (Nam Tok Lam Ru), i området Kradai Ridge, tæt på Kapong, som ligger ca. 30 km fra Park HQ. Dette er et smukt fem niveauers vandfald, af mellem højde og med vandstrøm gennem hele året. Flere fuglearter kan ses tæt på dette vandfald.

Andre vandfald er: Ton Pling, som ligger tæt på 55 km stenen på rute 4 lige syd for Park HQ. Hin Lad vandfald, som ligger kun få kilometer efter Lam Ru.

 

 

Lam Ru

Lam Ru

 

 

Selvom det ikke er helt inden for den officielle park, så er der også lige Sang Tong-vandfaldet, der ligger vest for Kapong ad route 4090, og vi har også Kapong hot springs og tilhørende naturlig sø med en temperatur på 65 C.

Nationalparken er opkaldt efter to af dens højeste toppe - Lak og Lam Ru. Parken er hoved vandåre til provinsens store floder, herunder Phang-nga og Takua Pa.

 

 

 

Faciliteter:

I parken HQ er der fire bungalows til indkvartering.

Camping er tilladt , selvom der ikke er noget bestemt område.

Der er en restaurant ved park HQ og en eller to små private restauranter.

Offentlige toiletter er tilgængelige.

Indkvartering skal bookes på forhånd - på reservationsbureau.

National Park Division, Royal Forest Dept., Chatuchak, Bangkok.

Tlf .: (02) 5780529, 5794842, 5795269.

 

 

Næste marine park2

 

 

 

Forside 2

Marine Park Tarn Boke Koranee

 

20  Tarn Boke Koranee

 

Than Bok Khorani National Park er en regnskov beliggende i dalen og midt i bjergene. Vandløb der strømmer igennem området forsvinder ind i kalksten klipper under bjergene, på deres rejse til havet. Kilden til vandløbene er Nam Phut Cave og Ao Mai Dam Mountain (Black Tree Bay Mountain). Disse var tidligere vildt-elefants område, indtil folk flyttede hertil og bosatte sig i området. De ryddede skoven og tog arealet i brug til landbrug, indtil kun vandløbet var tilbage. Parken blev oprettet den 30. september 1998. Geografi af Tarn Bok Koranee National Park er bjergkanten, alternativt beliggende langs nord-sydlige retning som en kompliceret bølge og har steder af dyb skråning. Der er en smule almindeligt område, men det meste findes på bjergskuldre og i dale. Kalkstens bjergene i dette område er dækket af den blandede tropiske skov og desuden består området også af mangrove skov, vandfald, hav og strand. Derudover er der en kalkstens Ø og mange små øer, omkring 23 øer er der.

 

Pre-Historic Cave Paintings

Grotterne i Than Bok Khorani National Park er særligt interessante for den forhistoriske  grotte kunst. Der er intet bevis for, at folk nogensinde beboede i grotterne, men det menes at de brugte grotterne til religiøse ceremonier. De ceremonielle håndmalerier skildrer mennesker og dyr i et geometrisk design og kan ses i området Phi Hua to Cave, Fai Mai Cape, Tham Chao Le Cape og Thai Raet Cape.

 

Phi Hua to Cave

Cave paintings

 

 

Than Bok Khorani Waterfall

 Du kan klare turen i denne park èn dag, og du kan sagtens nå at bade i Than Bok Khorani vandfaldet, sigthseeing i det nærliggende område, sejle med båd og besøge historiske steder og grotter.

 

 

Than Bok Khorani Waterfall

Than Bok Khorani Waterfall

 

 

Næste marine park2

 

 

 

Mu Ko Chumphon National Park Chumphon Thailand

Marina Park Mu Ko Chumphon

 

21  Mu Ko Chumphon

 

Mu Ko Chumphon National Park

Mu Ko Chumphon Nationalpark er den den frugtbare naturressource og det perfekte sted med koralsorter, lækre strande og smukke øer.

Royal Forest Department skulle undersøge dette område og var villig til at udnævne dette sted som nationalpark, som først og fremmest "Hat Sai Ri National Park".  Efter 24. februar 1999 blev navnet ændret til "Mu Ko Chumphon National Park", som dækker området omkring 317 kvadratkilometer land og havområde eller omkring 165.969 rai.

 

Hvordan man kommer dertil ?

Med bil

Det tager cirka 6-7 timer i bil fra Bangkok til denne nationalpark - ved at køre på vej nr. 4 (Petchkasem Road) gennem Nakhon Phathom, Samut Songkhram, Ratchaburi, Phetchaburi, Prachuap Khiri Khan, indtil vi ankommer til Pathom Phon vejkrydset, drej til venstre og fortsæt med at køre til byen Chumphon i ca. 8 km.

Med tog

Det tager tid omkring 8-9 timer, afhængigt af togtypen. Du kan vælge at køre med et tog enten dag eller nat, fordi der er mange tog der kører denne vej hver dag . 

Med bus

Man tager så en bus fra Bangkok til Chumphon (500 kilometer) ved den nye sydlige busterminal. Busprisen koster omkring 162 baht for en normal bus, 272 baht for en med klimaanlæg og 15 baht til en bus til nationalparken fra stoppestedet, som langt fra parken - ca. 23 km.

 

Turistattraktioner

• Chorakhae Island.

• Kula Island.

• Lak Ngam Island.

• Lawa Island.

• Maprao Island.

• Marttra Island.

• Ngam Noi Island.

• Ngam Yai Island.

• Rangka Chio Island.

• Taru Island.

• Thong Lang Island.

 

 

 

 

 

Sidste Park

 

 

 

Det var så sidste park vi har valgt at beskrive i denne omgang. Vi har beskrevet 21 Marine Parker på denne side. Det har været en lang process og det har taget lang tid. Vi håber at vore læsere har glæde at læse om alle disse skønne parker.

Jeg blev selv overrasket over at der var så mange i Thailand.

 

Charlie Brown

 

 

 

 

 

Siden sidst redigeret februar 2023

 

 

 


 


  

Siden her er pænt besøgt - men vi vil gerne ud til mange flere læsere . Du kan hjælpe os med dette ved at give os et " synes godt om " eller " del " ...... Klik lige herunder .

På forhånd tak


ihpone  

Smilets land

                                                                                                                                                                                    

ris og ros            forside 2 Skriv en kommentar til os :

Klik her

På forhånd tak

 

med venlig hilsen2

 

   mail2

mail@poullarsen.net

Vi sælger ikke rejser

og vi laver ikke rejseforslag .

 

 

Visit2

Det rigtige udstyr4

KLIK OG KØB HER

14

 

trek 66 liter 458x458

meget stort udvalg4

 

 

 

 

                                                 

            

antal besog

0255350
I dagI dag17
I gårI går32
Denne månedDenne måned1071
total for hele periodentotal for hele perioden255350
Dag med højest antal 02-25-2019 : 495
Antal gæster på siden lige nu 6
Gå til toppen