Oplevelser ved Mae Hong Son

001

Du skal ikke være ikke bange for at bruge de små informations-kontorer der ligger overalt på gaden i Thailand - de er OK 

 

cirkler2

 

Igennem de mange år vi har rejst i Thailand , har vi jo selvfølgelig været på et utal af ture og udflugter. Vi har tidligere haft èn side her på hjemmesiden , som har fortalt om alle disse muligheder for udflugter , som de forskellige egne byder på. Denne side er med tiden blevet temmelig stor og kan virke lidt uoverskuelig . Derfor har vi valgt at fordele disse udflugtsmuligheder på sider , hvor de naturligt hører hjemme . Her er vi altså kommet til Mae Hong Son og du kan her se hvad du kan opleve i Mae Hong Son og omegn. Vi skriver ikke KUN om de ting vi selv har oplevet men også om andre muligheder. Der kan sagtens være mange flere muligheder , så søg endelig også andre steder.

Husk - brug endelig de små informationskontorer der ligger på gaderne dernede. De har styr på tingene og lever op til det de siger. Og du behøver ikke hente tilbud fra dem alle på gaden - for de ringer det samme sted hen og får en pris til dig .  

Vi har sat et billede på hver udflugtsmål her på siden og teksten til dette billede - kommer lige under billedet.

Der vil først komme lidt information om Mae Hong og under disse kommer udflugtsmulighederne . 

Der kan enkle steder på siden her være link til nogle små filmklip også .

God fornøjelse !!

 

Oplevelser ved Mae Hong Son

 

 Oplevelser ved Mae Hong Son

 

Oplevelser ved Mae Hong Son

Mae Hong Son er en provins i det nordlige Thailand .

Areal : 12.681 km²
 
Befolkningstal : 284.138 (2019)

Omgivet af skovklædte bjerge og med en fjern og smuk omgivelse ved en rolig sø , passer Mae Hong Son til mange rejsendes forudfattede forestillinger om , hvordan en nord-thailandsk by skal se ud . Der er næppe en tuk-tuk eller grisebil at se i området . Dette betyder dog ikke , at Mae Hong Son ikke er et afgrænset territorium - Turister i tur-grupper har kommet her i årevis - men byen er langt mere afslappet end Pai , mens dens potentiale som base for aktiviteter , fra bådture til vandring , sikrer , at dit besøg kan være helt i modsætning til andre steder du har besøgt . 

Mae Hong Song ligger i bjergene i det nordlige Thailand tæt på grænsen til Burma , og man er ikke i tvivl om at man  nu er kommet på afstand af alle de andre turister , for her er der er en meget provinsiel stemning . 

Hvis man tager til Mae Hong Song er det fordi man vil opleve og besøge nogle af Thailands mange etniske folkeslag , for det er lidt mere autentisk på disse kanter.

Byen er prydet med guldbelagte templer , der ligger som små toppe , omfavnet af grøn natur , som er værd at udforske på en trekkingtur . Byen er forholdsvis rolig , men her er dog både markeder og lokalliv , som er værd at gå i ét med for en stund.

Vejret i Mae Hong Son er bedst , når det er vinter i Danmark fra november til april . Regntiden løber fra juli til oktober , men særligt august og september er så regnfulde , at det anbefales ikke at begive sig ud på trekkingture her i den periode .

 

Vi vil herunder vise nogle attraktioner i dette område . Der kommer selvfølgelig nogle templer - men der vil også være andet . Thailand har omkring 41.000 templer - så alle dem har vi opgivet at beskrive .... men mangler du nogle på siden her - så søg på nettet . 

 

cirkler2

 

Oplevelser ved Mae Hong Son

Oplevelser ved Mae Hong Son

Su Tong Pae bambusbro er en meget skjult attraktion med en fantastisk udsigt og især tidligt om morgenen med tåge .

 

1Sutongpe brigde er beliggende i udkanten af ​​Mae Hong Son City og blev bygget af landsbyboere for at tjene munkene i Wat Tham Poo Sa Ma og lokalbefolkningen i Ban Gung Mai Sak . En smuk bro angiveligt den længste bambusbro i Thailand . Det spænder over flere rismarker, der skal oversvømmes om vinteren . 

 
Navnet på Su Tong Pae-broen oversættes til  " vellykket bøn "  på Tai Yai-sproget . Jorden til denne bro blev doneret af landmændene til lokalsamfundet , og landsbyboerne konstruerede broen af ​​bambus . Det tog 2 måneder og 12 dage at bygge broen , og den blev åbnet for offentligheden den 5. august 2012.
 
Sjovt lige at vide at lokalbefolkningen tror , at ​​hvis du går langs broen , kan du komme med et ønske og dit ønske vil gå i opfyldelse !
Der er robuste trætrin ned til niveauet for bambusbroen . Tidligere rapporter siger, at broen er lidt usikker . Smukke paraplyer kan lejes i begge ender , og der kan købes koldt vand . Oktober ville være den bedste tid at besøge broen da rismarkerne her vil være grønne , hvid du kommer i december er risen høstet .
 
Munke forlader klostrene tidligt om morgenen omkring kl. 06.30. og bærer skåle over denne bambusbro , som de så modtager donationer i . Mad er en af ​​de mest almindelige donationer , selvom folk også donerer blomster og røgelsespinde .
 
Sådan kommer du til Su Tong Pae Bridge . 
 
Hvis du kommer fra Mae Hon Son by på motorvej 1095 ca. 10 kilometer fra byen på venstre side . Der er et meget stort skilt der viser  motorvejsafdeling , og som angiver Bambusbroens afkørsel efter 2 km. Hvis du ikke har en bil , vil de fleste hoteller eller rejsebureauer i Chiang Mai og Mae Hon Son være i stand til at booke en bil eller taxi til dig .
 
 
cirkler2
 
 

Oplevelser ved Mae Hong Son

Oplevelser ved Mae Hong Son

 

1Ban Rak Thai er en lille højlandsby beliggende i det frodige landskab i Mae Hong Son-provinsen i det nordlige Thailand . Den ligger i en dal omgivet af bjerge og teplantager på kanten af ​​et reservoir.

Denne søvnige landsby er berømt for sin betagende udsigt og te-dyrkning . På grund af sin fjerntliggende placering er landsbyen stadig " meget lidt kendt af turister " , og det gør dette sted ikke stærkt turistet.

Afstandsmæssigt er stedet ca. 40 km fra Mae Hong Son by eller 250 km fra Chiang Mai . Det er også meget tæt på Burma-grænsen ( mindre end 1 km ) .

Oplevelser ved Mae Hong Son
 
Når du kommer til Ban Rak Thai , så sæt dig på bredden ved søen og du vil være omgivet af bjerge og se en malerisk landsby med fantastisk natur.
 
Ban Rak Thai har en befolkning på omkring 1000 mennesker og ser meget få turister på grund af sin fjerntliggende placering .
 
Landsbyen ligger i en højde af 1.800 meter over havets overflade og har et koldt klima og frisk luft året rundt .
 
Oplevelser ved Mae Hong Son
 
Atmosfæren her om morgenen er den mest perfekte , hvor du kan se tågen stige op fra søen.
 
 
cirkler2
 
 

Oplevelser ved Mae Hong Son

Oplevelser ved Mae Hong Son

 

1Stående oven på Doi Kong Mu-bjerget og synlig fra de fleste steder i Mae Hong Son-byen ligger Wat Phra That Doi Kong Mu , et tempel i Burmesisk stil grundlagt i 1860 . Templet består af flere strukturer , herunder to chedier og to viharn`er. Atmosfæren oven på bjerget er en tilstand af ​​ro og sindsro .

 

To store chedier . 

De ældste strukturer i templet er to store hvidkalkede chedier (stupas) . Den største chedi blev bygget i 1860 . Dens nedre sektion består af flere ottekantede lag . Rundt om basen er nicher , der indeholder billeder af Buddha . Chedi`en har et et gyldent spir på toppen . Det gemmer asken fra Phra Moggallana , en af ​​Buddhas vigtigste disciple .

Den mindre chedi gemmer asken fra den første guvernør i Mae Hong Son , der byggede strukturen i 1872 . Den nederste sektion består af flere firkantede niveauer i faldende størrelser . Ved hvert af sine fire hjørner er en Chinthe , en løve der står vagt - ledsaget af en Naga , den mytologiske slange . Nicher , der står foran de chedi-indlejrede buddha-billeder i burmesisk stil . Chedi`en har et gyldent spir på toppen.

 

Samlesale i burmesisk stil . 

Vedhæftet til den største af de to chedier er en lille , simpel viharn , en forsamlingshal med et meget udsmykket , flerdækket burmesisk tag bestående af flere sektioner . Fastgjort til tagenderne er sarte dekorative metalplader i burmesisk stil .

Lidt væk fra de to chedier står et større burmesisk viharn . I modsætning til Lanna-templerne i nord og Rattanakosin-templerne i det centrale Thailand er grundplanen for viharnen her på en vandret akse , hvilket giver en bred udsigt over bygningen , når man nærmer sig fra fronten . Taget består af flere sektioner . I centrum er en Pyatthat , en meget udsmykket burmesisk stil struktur bestående af flere niveauer . Pyatthat`en er toppet med en hti , i en burmesisk stil . Det temmelig enkle interiør indeholder det vigtigste Buddha-billede under afdæmpning af Mara-kropsholdning samt flere andre billeder.

 

Oplevelser ved Mae Hong Son

 

Andre strukturer . 

Højere op ad bjerget med udsigt over Mae Hong Son , er en Buddha-statue der underkaster Mara-kropsholdning , siddende på en høj piedestal . Statuen beskyttes af et par hvide og guldbeskyttede Chinthe-løver . På toppen af ​​bjerget er en anden lille tempelbygning toppet med et Pyatthat-tag . Trappen er beskyttet af mytologiske Naga-slanger . Foran er der en stor stående Buddha-statue iført en gylden kappe.

 

Panoramaudsigt over Mae Hong Son og Burma . 

Toppen af ​​Doi Kong Mu-bjerget giver en 360 graders udsigt over Chong Kham Lake , Mae Hong Son , Pai-dalen og lufthavnen til den ene side og de skovklædte bjerge i Burma til den anden side . Bjerget er et populært sted at se solopgang og solnedgang . Ved solopgang er dalen ofte dækket af tåge tidligt om morgenen . Ved solnedgang forsvinder solen bag de burmesiske bjerge . I nærheden af ​​parkeringspladsen er der en lille kaffebar .

 

Sådan kommer du til Wat Phra That Doi Kong Mu . 

Templet ligger på toppen af ​​Doi Kong Mu-bjerget , næsten en kilometer vest for Chom Kham-søen og Mae Hong Son-byen . Den nemmeste og mest behagelige måde at komme dertil er med tuk tuk fra byen . Alternativt kan du gå til toppen . To stier fører op ad den 250 meter høje bakke . Den ene starter ved Wat Phra Non , den anden ved Wat Muo Taw.

 

cirkler2

 

 

Oplevelser ved Mae Hong Son

Oplevelser ved Mae Hong Son

 

1Long Neck Village Ban Huay Sua Tao er en lille flygtningelejr beliggende nær Maehongson i det nordlige Thailand meget tæt på grænsen til Myanmar.

 

Oplevelser ved Mae Hong Son

 

Landsbyen " Ban Huay Sua Tao " er en flygtningelejr for Karenni-folket . Karenni-folket er kendt for to undergrupper , Padaung og Kayan-folket . Karenni var involveret i en kamp ( krig ) tilbage i Myanmar ( Burma ) for uafhængighed . Befolkningen i lejren var flygtet fra volden såvel som forfølgelse tilbage i Myanmar .

Der er tre " Kayan Long Neck landsbyer " i Mae Hong Son-provinsen i Thailand . Den største er Huay Pu Keng , ved Pai-floden , tæt på den thailandske Myanmar-grænse . " Long Neck Vilage Ban Huai Seau Tao " er en kommerciel landsby , der blev åbnet i 1995 . Mange af beboerne i landsbyen " Ban Nai Soi Kayan Longneck Village " flyttede ind i flygtningelejren Karenni i september 2008 , men 20 familier og 104 beboere . 

 

Oplevelser ved Mae Hong Son

 

Oplevelser ved Mae Hong Son

 

Kayan-folket

Kayan er en undergruppe af Red Karen ( Karenni-folket ) , et etnisk mindretal fra Tibeto-Burman i Myanmar ( Burma ) . Kayan består af følgende grupper : Kayan Lahwi ( også kaldet Padaung ) , Kayan Ka Khaung ( Gekho ) , Kayan Lahta , Kayan Ka Ngan . Kayan Gebar , Kayan Kakhi og undertiden Bwe-folk (Kayaw).

Padaung ( Yan Pa Doung ) er en Shan-betegnelse for Kayan Lahwi ( den gruppe, hvor kvinder bærer messinghalsspolerne ). Kayan-beboerne i Mae Hong Son-provinsen i det nordlige Thailand omtaler sig selv som Kayan og modsætter sig at blive kaldt Padaung. I " The Hardy Padaungs " (1967) siger Khin Maung Nyunt , en af ​​de første forfattere , der brugte udtrykket "Kayan", at Padaung foretrækker at blive kaldt Kayan . På den anden side kalder Pascal Khoo Thwe sit folk Padaung i sin erindringsbog fra 2002 , " From the Land of Green Ghosts: A Burmese Odyssey " .

 

Oplevelser ved Mae Hong Son
 
 
Oplevelser ved Mae Hong Son
 
 
Nogen sagde " menneskelig zoologisk have " .
 
Den thailandske regering har i bedste fald tolereret dem og i værste fald sendt dem tilbage over grænsen . Men for flygtningene har de ikke lov til at søge regelmæssigt arbejde i Thailand . Landsbyerne bliver ofte latterliggjort som menneskelige zoologiske haver , og der er bestemt elementer i dette , men det er op til dig at det er etikken om at besøge disse mennesker . På den ene side er turisme en af ​​de få måder som disse mennesker kan tjene til livets ophold . De fleste af de kvinder du ser , er stolte af deres arv og føler sig ikke pinlige over at vise det for turisterne .
Hvis du taler med dem for du at vide at de er tilfredse med deres nuværende situation , men den statsløse holdning de deler med alle burmesiske flygtninge , er ikke noget at misundes, og disse tidligere uafhængige landmænd er nu afhængige af hjælp og turister for at overleve .
 
Besøg Long Neck Village Ban Huay Sua Tao . 

Oplevelser ved Mae Hong Son

Long Neck landsby Ban Huay Sua Tao er tæt på Mae Hong Son by , ca. 30 minutter fra byen . Asfaltvejen er den eneste grå linje i dette farverige landskab . På vejen dertil er der vandløb , der skal krydses for at nå landsbyen . Dog med kun et par centimeter vand , der strømmer over det meste af betonovergangene året rundt.

" Long Neck Village Ban Huay Sua Tao " i sig selv består af en kort gågade foret med håndværks-boder , bambus og træhytter bag på en bjergskråning. . Kayan-kvinder har traditionelle væve i deres butikker, så du kan se dem væve de saronger og tørklæder, de tilbyder til salg .

Der er en opslagstavle omkring indgangen , og den viser meddelelser på engelsk fra landsbyboerne til besøgende som kommer . Og der er oplysninger som denne :

1. " Denne landsby er ikke en forlystelsespark , men et sted , hvor folk tilbringer deres daglige liv " .

2. " Vi byder dig velkommen som gæst i vores landsby , men som det respekterer du , at det er en landsby , hvor alle fortsætter deres daglige liv . Det er ikke en specielt bygget forlystelsespark , og som sådan skal du ikke gå ind i folks huse uden invitation . "

3. " Befolkningen i Huay Sua Tao er vant til besøgende og er glade for at stille op til fotos , men spørg først . Det ville være en god gestus at købe fra deres butik til gengæld ."

ikke en specielt bygget forlystelsespark , og som sådan skal du ikke gå ind i folks huse uden invitation . "

4. " Især de piger , der bærer ringene , taler ofte med nogle få besøgende efter bedste evne . Brug forsigtighed , når det kommer til at stille personlige spørgsmål . "

 

Oplevelser ved Mae Hong Son

 

Oplevelser ved Mae Hong Son

 

Indgangsbillet :

Indgangsgebyrer er 250 baht pr. Person , 200 baht går faktisk til landsbyen , hvor 50 baht går til det lokale råd til vejvedligeholdelse og offentlige forsyningsselskaber . Landsbyboere , der kun har flygtningestatus , har begrænset eget jord , hvor de kan dyrke afgrøder, så familier støttes stort set gennem billetter og salg af kunsthåndværk til besøgende .

 

cirkler2

 

Oplevelser ved Mae Hong Son

Oplevelser ved Mae Hong Son

 

1Cirka 17 kilometer ( 10 miles ) fra Mae Hong Son by ligger den lille fiskegrotte ( tam plaa på thailandsk ) . Navnet er lidt vildledende . Der er ingen grotte , som du reelt kan gå ind i . Parken omgiver et sted , hvor et lille vandløb kommer ud fra klippen på et bjerg .

Der er dog bestemt fisk . Store bækkarper af den art , der kun findes meget få steder i Thailand . Fiskene bliver op til en meter lange og ser dybblå ud . Du kan se dem " stå i kø " for at komme ind i grotten . Der er en anden lille åbning et par trin op , der giver dig mulighed for at se ned i grotten , som ser ud til at være fyldt med fisk.

 

cirkler2

 

Oplevelser ved Mae Hong Son

Oplevelser ved Mae Hong Son

 

1Der er jo ingen grund til at opfinde " den dybe tallerken " når den er opfundet . Vi lavede for et stykke tid siden et helt afsnit omkring National Parker i Thailand og det var faktisk et stort stykke arbejde . Vi vil derfor ikke skrive om disse parker igen - men blot henvise til dette afsnit . Vi nævner navnene på parkerne og viser link til disse .

For at komme til afsnittet skal du klikke her : National Parker i Nordthailand

Derefter ruller du ned på siden og finder følgende parker :

 

13   namtok mae surin

 

27   Sa La Win

 

overskrift

 

47   Mae Tho

 

54 Nationalpark Mae Ngao

 

overskrift

 

 

cirkler2

 

Oplevelser ved Mae Hong Son

Oplevelser ved Mae Hong Son

 

1Huay Pu Keng - den lille , smukke landsby beliggende i provinsen Mae Hong Son , nordvest i Thailand , har mange ukendte , overraskende overaskelser som skal opleves . Den omgivende natur med sine maleriske landskaber tager pusten fra dig , og den tykke grønne jungle isolerer landsbyen , der ligger direkte ved Pai-floden . Når du først krydser floden med en båd , er du på dette magiske sted , der er hjemsted for Karenni-folket ( undergrupperne Kayan, Kayaw, Red Karen og Pakayor ) . Desuden bor Tai Yai ( Shan, en etnisk minoritet fra det nordlige Thailand ) også i Huay Pu Keng .

Hvis du nogensinde har hørt om og ønsket at besøge Kayan-folkene med " lang hals " , men aldrig gjorde det , fordi det føltes for turistisk , er Huay Pu Keng i Mae Hong Son lige stedet at tage hen til . Leder du efter unikke , meningsfulde møder med enkeltpersoner , der har historier at fortælle , som du aldrig har hørt om , traditioner at dele som du aldrig har oplevet og færdigheder til at lære dig , som du aldrig havde forestillet dig at lære ? Indbyggerne i Huay Pu Keng er mere end glade for at lade dig blive en del af det og mere under dit besøg .

 

Oplevelser ved Mae Hong Son

 

Mange mennesker i verden har dette billede i hovedet af Kayan-kvinder iført messinghalsringe , men ingen kender virkelig deres historier . Sammen med andre Karenni-undergrupper ( mange af dem flygtede fra Myanmar på grund af borgerkrigen ) har de så mange interessante historier at fortælle og værdifulde færdigheder at dele med besøgende !

Huay Pu Keng er den første og eneste Kayan-landsby i Thailand , der skabte overgangen fra udstillingsby til samfundsbaseret turisme ( CBT ) , så turismen kan styrke dem ! Og du kan være en af ​​de første besøgende , der oplever deres kultur , historier og aktiviteter på en meningsfuld måde . Gå væk fra alfarvej med Kayan-guider Aye Muang og Pay Yu og besøg uudforskede steder i landsbyen . Gå ud af landsbyen for at fordybe dig i de fredelige og smukke frodige naturlige omgivelser . Og bliv ikke forvirret : Huay Pu Keng omtales ofte som " Baan Nam Piang " af thailandske beboere , hvilket faktisk er navnet på en nærliggende landsby , hvor Ban eller Baan er ordet for landsbyen .

Da provinsen Mae Hong Son og især Huay Pu Keng i særdeleshed modtager et meget lavt antal turister , vil du føle, at det er lavsæson hele året rundt !

 

Hvorfor er Huay Pu Keng perfekt til rejser i lavsæsonen?

Det nordlige Thailand er kendt for sit mildere vejr med koldere temperaturer , så det er meget almindeligt at rejse der i den tørre årstid . Det betyder , at klimaet , november til februar , er det mest populære tidspunkt at besøge området Huay Pu Keng ligger i : dagtimerne er behagelige med mest solskin , og aftenen bliver lidt køligere .

Fra marts til maj kan den varme og tørre sæson skelnes med meget tør og røgfyldt luft , som hovedsagelig skyldes de årlige landbrugs- og skovbrande . Med meget høje temperaturer dag og nat undgår mange besøgende at rejse under dette næsten uudholdelige vejr . Det efterfølges af regntiden , der afkøler temperaturerne i månederne juni til oktober . Denne periode undgås generelt på grund af monsonsæsonen , hvor der kan forventes stærke byger flere gange hver dag og nat . De er korte og varer ikke hele dagen , og især i Mae Hong Son , hvor Huay Pu Keng ligger , er disse regnbyger mindre stærke og hyppige .

 

Huay Pu Keng er vidunderlig i disse måneder . 

Da Huay Pu Keng er omgivet af smuk uberørt flora og fauna , gør regntiden dette miljø endnu mere spektakulært med den frodige , livlige grønne jungle , der blomstrer overalt . Farver virker lysere , luften føles friskere , og klimaet op i de nordlige dele af Thailand og især i forhøjede områder er mere behageligt end andre steder i landet .

Desuden er landbrugssæsonen mest i de regnfulde måneder . I løbet af denne tid kan du besøge landsbyboerne for at plante eller høste sorten sesam . Du kan også hjælpe dem med at plukke spiselige svampe og bambusskud og lære om bladtag og hvordan de laver dem . Vil du prøve spiselige insekter ? . De lægger vådt mel på en pind for at tiltrække dem - du er mere end velkommen til at slutte dig til dem ! Huay Pu Keng er åben for turister og kan besøges året rundt , så hvorfor ikke besøge dem og lære , hvordan de gør brug af denne meget frugtbare tid på året ?

 

Hvor tilgængelig er regionen ?

Vejene er gode og tilgængelige det meste af året. Kun i regntiden kan vejene blive utilgængelige . Heldigvis sker dette meget sjældent . Huay Pu Keng er en naturskøn oplevelse med 40 minutters bil- eller motorcykeltur gennem den kuperede jungle fra Mae Hong Son-byen . For at besøge landsbyen er den mest almindelige og populære måde at krydse Pai-floden , hvor landsbyboerne henter dig med en af ​​deres træbåde .

 

Fordyb dig i autentisk kultur og festivaler . 

Årets vigtigste religiøse Karenni-festival , der også bliver fejret i Huay Pu Keng , kaldes Kay Htoe Boe . Det er nytårsfestivalen , der afholdes hvert år omkring april på en fast dato . Nogle dage før ceremonien går landsbyens sjaman til den nærliggende skov for at vælge et passende træ , og spådom med kyllingeben hjælper med at bekræfte eller afvise valget . Fortællingen inkluderer en forudsigelse af landsbyens skæbne i det kommende år og beder om råd om spørgsmål af betydning for landsbyen og dens befolkning . De omdanner det valgte træ til en dekoreret totempæl under denne spektakulære tre-dages festival , der afholdes for at tilskynde til gunstigt vejr , velstående høst , fred og godt helbred . Totempælen er placeret på det hellige sted i landsbyen - ledsaget af traditionel dans og sang langs lyden af ​​gongs og fløjter . Traditionerne inkluderer også konkurrencer inden for sport, for eksempel udføres traditionel dans under Kay Htoe Boe , totempælen samt bøn og drik af selvfremstillede bryggerier . Du er meget velkommen til at deltage i denne fantastiske festival , hvor du kan få et unikt perspektiv på de religiøse traditioner , kultur , mad og drikkevarer fra befolkningen i Huay Pu Keng !

 

Oplevelser, du skal prøve . 
 
Deltag i en eller flere af de mange community-baserede workshops , der tilbydes af Kayan , herunder at lave en kop , flaske eller klokke af bambus , væve dit eget pandebånd , udskære en Kayan-figur eller båd af træ eller lave et armbånd af genbrugte halsringe . Der er meget flere aktiviteter , der kan prøves året rundt , som du kan se i deres CBT-folder , og som giver dig en virkelig berigende oplevelse . Du vil ikke ” bare ” tage med dig hjem de utrolige historier og opdagelser , du har gjort i løbet af denne tid , men også dine selvlavede smykker , kop eller stof ! Nu , det er en unik autentisk souvenir med mange minder knyttet , ikke sandt ?
 
Bliv hos landsbyboerne i deres hjem en eller flere nætter , hvilket giver dig et enestående eventyr . I løbet af denne tid kan du dykke endnu dybere ned i baggrunden for Karenni-folket - hvad er deres tro , hvad værdsætter de , hvad er deres håb og ønsker for deres fremtid ? Det er her , et møde bliver uforglemmeligt, og både dig og din modpart føler dig bemyndiget og kulturelt beriget - det handler virkelig om en udveksling , der inkluderer begge sider til at give og modtage tilbage . Har du nogensinde smagt Karenni mad ? Nu er det tid til at prøve det , da de gæstfrie Karenni-folk mere end glade for at lade dig få en smag af alle aspekter af deres kultur og traditioner .
 
Gå på vandretur og udforsk den omgivende natur med en af ​​Kayan lokale guider - de kender deres vej rundt og kan tage dig væk fra den slagne vej og vise dig steder , som du ellers aldrig ville opdage ! Lær om medicinske planter undervejs . Med regntidens daglige brusere er det lidt mere af en udfordring , men det vil gøre turen endnu mere eventyrfuld og følelsen af ​​belønning , når du først er nået til destinationen ( kan være en hule midt i junglen eller bjergtop med en smuk udsigt ) , vil være uerstattelig . Den meget grønnere og mere tætte jungle giver dig også indtryk af at være opdagelsesrejsende i ukendte områder og få en fantastisk udsigt.
 
Vores bedste 'insider-tip' til Huay Pu Keng .
 
Ved siden af ​​alle de workshops , der er tilgængelige i Huay Pu Keng , kan du deltage i en vandretur i den omkringliggende natur for at lære om lægeplanter. Desuden kan landsbyboerne tage dig med ud og plante nogle træer sammen . Det er tradition at gøre det , og det er vigtigt for miljøet at plante træer mere regelmæssigt i løbet af året . Undervejs kan de vise dig floden , hvor de samler drikkevand til landsbyen . For at holde landsbyen ren organiserer de regelmæssige oprydninger . Lad dem vide , hvis du vil hjælpe ! Når alle hjælper til ( både voksne og børn ) , gøres det på ingen tid , og det er en fantastisk mulighed for dig at lære folk at kende og deres historier , mens du gør din del for at bevare den smukke moder natur !
 
Hvis du vil køle ned efter arbejdet , kan du svømme i floden Pai sammen med nogle af børnene . Pas på strømmen midt i floden , så det er sikrere for dig at bo i nærheden af ​​landsbyen . Vigtigt at vide er , at de svømmer i deres tøj i stedet for badedragter.  Gør som de lokale gør !
 
Ved siden af ​​den informative vandretur om den omfattende viden om de mange lægeplanter , som Karenni traditionelt implementerer i deres livsstil , kan du også besøge det såkaldte blomsterbjerg : Selvom de blomster, som bjerget er opkaldt efter, for det meste blomstrer i løbet af måneder i Højsæson (november og december) så er vandreture op til bjergtoppen  også meget værd i lavsæsonen . Ovenpå kan du finde flere udsigtspunkter med en betagende udsigt over Huay Pu Keng , Pai-floden og det rigelige , blomstrende landskab omkring det . En anden eventyrlig 30-minutters jungletur fører dig gennem tyk frodig skov til en 50 meter dyb grotte , hvor du kan finde utallige stalaktitter og stalagmitter, der skaber en mystisk, magisk atmosfære i dette klippeskjul , der også bruges som et buddhistisk meditationsretreat .
 
Prøv den traditionelle mad i landsbyen . Landsbyboerne er mere end glade for at forberede dig til et traditionelt Karenni-måltid og lade dig dykke ned i deres kultur på alle mulige måder . Kombiner det med en hjemmeophold i landsbyen , og du kan deltage i deres madlavning om aftenen . Karenni mad består generelt af ris , grøntsager , kød og frisk frugt . De kommer alle lokalt , enten fra landsbyen ( som kyllingekød eller flodfisk ) eller fra markedet i Mae Hong Son by . Vi foreslår at kontakte og informere de lokale på forhånd .
 
Eventuelle sidste tanker , som en rejsende i lavsæsonen skal være opmærksomme på ?
 
Det berigende perspektiv , du får med alle detaljer, du vil støde på under et lavsæsonbesøg i Huay Pu Keng: naturens farver , Karenni-historierne og unikke aktiviteter organiseret og ledsaget af lokalbefolkningen selv !
 
Huay Pu Keng er den første og eneste Kayan-landsby i Thailand , der har gjort overgangen til samfundsbaseret turisme . Det betyder, at landsbyboerne tog beslutningen om , hvordan de skal reagere på turisme , og hvad de selv skal tilbyde , på en selvbestemt måde . Den turisme , der praktiseres her , giver de lokale mulighed for at opretholde og værdsætte deres kultur og traditioner . Det understøtter også meningsfulde møder til gavn for landsbyboerne såvel som deres gæster . Derfor er de glade for at byde alle , der respekterer dette, velkommen og har en kulturel udveksling .
 
 
cirkler2
 

 

Oplevelser ved Mae Hong Son

Oplevelser ved Mae Hong Son

 

1Beliggende langt væk fra vejen , der forbinder den bohemske turistby Pai med byen Mae Hong Son (inde i provinsen med samme navn) er en betagende smuk cafe , hvor du kan spise på ophængte bænke over skyerne med fødderne dinglende i det fri.

 

Oplevelser ved Mae Hong Son

 

Okay , cafe er måske lidt overdrevet . Dette er dybest set en meget rustik træbutik , der serverer bådnudler til kun THB35 ( US $ 1 ) pr. skål , men den har 5-stjernet udsigt . Caféen , der kaldes Guaytiew Chom View , er en del af landsbyen Ban Jabo , der er befolket af Lahu-stammen , hvoraf mange stadig klæder sig traditionelt .

Selv uden den ofte fotograferede og meget skov-sti er landsbyen et besøg værd , da besøgende siger , at det er som at træde tilbage i tiden . Selvom der er elektricitet og plettet wifi eller modtagelse af data i nogle områder , er det meste af landsbyen gamle træhuse , vandrende dyr, et par små mad- og souvenirbutikker , en kaffebar og nudelbutikken .

Hvis du elsker det rustikke liv , er det muligt at overnatte i landsbyen med omkring 10 private indkvarteringer til rådighed for omkring THB 100 - som svarer til 20 D.kr. pr. person . problemet er, at det er ikke let at arrangere disse på forhånd , så du bliver sandsynligvis nødt til at dukke op og spørge rundt . Heldigvis er dette sted ikke ofte booket ud.

 

Oplevelser ved Mae Hong Son

 

For at finde landsbyen skal du køre ud af Pai Road omkring halvanden time efter du har forladt byen , køre fire kilometer på rute 1095 for at nå landsbyen , og du bliver nødt til at tage den sidste del af rejsen til den smukke til fods . 

 

Oplevelser ved Mae Hong Son

 

På  " Cafeen " slurper du dine nudler i dig mens du sidder på ydmyge trælameller , men nyder at se ud over 270 graders udsigt over bjergene, da landsbyen er høj nok til, at skyerne er under dig og tilbyder en anden verdenskrig himmelsk følelse .

Hvis du tilbringer hele dagen her eller natten over, tilbyder landsbyboerne også vandre-ruter med lokale guider, som det er annonceret på skilte i landsbyen.

 

cirkler2

 

overskrift wat chong Kham & Klang

wat chong kham and wat chong klang

Wat chong Kham og Wat chong Klang er ligesom twilling templer

2Wat Jong Kham og Wat Jong Klang er nogle uvurderlige gamle templer i byen Mae Hong Son . De blev bygget af de dygtige " Thai Yai folk " og derefter kunstnerisk dekoreret med Thai Yai kunstværker . Templerne er bygget på den  samme grund . Begge templer ligger ved den sydlige " Chong Klang Lake " , og når solen reflekterer deres billeder på vandet , er effekten fantastisk inspirerende .

Hvis du ikke lige ved hvilket der er " Wat chong Kham "  og hvilket der er " Wat Chong Klang " , kan vi lige hjælpe dig lidt her . Stil dig et stykke bag ved " Wat chong Kham " og kig mod templerne . Temlet til venstre er : Wat Chong Kham og templet til højre den fremtrædende hvide og guld chedi , er Wat Chong Klang .

wat jong kham01

Wat Chong Kham er det ældste tempel i Ma Hong Son . Det blev bygget for næsten 200 år siden af ​​det thailandske Yai ( Shan ) folk , der udgør omkring halvdelen af ​​befolkningen i Ma Hong Son Provinsen . Det fremtrædende arkitektoniske punkt i dette tempel er det 9-lags tag i slotstil .

Wat Jong Kham blev oprindeligt bygget i 1827 af Tai Yai-kunsthåndværkere under styret af Phraya Singharat Racha , den første Guvernør i Mae Hong Son . Desværre blev de originale træ-tempelbygninger beskadiget af en brand i 1970 , og meget af det , der kan ses i dag , er en genopbygning . Der er stadig nogle fine eksempler på udførelse med metal " fretwork " , som Tai Yai er kendt for, og det er stadig et attraktivt tempel at slentre rundt og derfra nyde udsigten ud over søen og bjergene .

wat jong klang01

Hvis du går videre til Wat Jong Klang vil du se at det har en pagodestil der er smukt dekoreret af " mom form of Shan " . Bag chedi`en er der en stor åben wiharn . Inden i wiharn`et findes mange altere og prædikestole , der bliver brugt af munkene i templet, når de prædiker. Til højre for alteret er der tre vægge dække med små malerier på glas , der afbilleder " de tidligere liv fra Lord Buddha før fødslen " , og en biografi om prinsen " Sidhadka ( Jakata )  . Malerierne er mere end 100 år gamle og blev købt fra Mandalay i Burma.

Hvordan man kommer dertil ?

Wat Jong Kham og Wat Jong Klang ligger på Chamnarmsathit Road midt i byen Mae Hong Son.

Adresse : Wat Jong Kham og Wat Jong Klang, T.Chong Kham, Mueang Mae Hong Son District, Mae Hong Son 58000, Thailand

Templet åbner dagligt fra kl. 06.00. - kl. 18.00 .

Det er gratis at komme derind og donationer er selvfølgelig altid meget velkomne. 

cirkler2

 

overskrift Wat Hua Wiang

wat hua wiang mae hong son01

 

3Wat Hua Wiang , eller Wat Klang Wiang , blev bygget i år 1863 . Templet blev bygget i det der dengang var centrum i Mae Hong Son .

Årene efter blev en masse huse og bygninger bygget omkring templet . Det gjorde at templet ikke fik den samme opmærksomhed . Det var dog ikke et problem . Placeringen er trods alt ikke det vigtigste . Det er Templets skønhed . Templet ser stadig smukt ud og tiltrækker ganske mange turister.

Atmosfæren i Wat Hua Wiang er god . Det er stille og fredeligt . Ting der omgiver templet , er græs og træer . Der er også en vihara dekoreret i Shan og burmesisk stil og en hvid pagode . Men templets højdepunkt er " Phra Chao Paralakhaeng " , Lord Buddha-statuen af ​​templet , som du skal vise respekt og evt.  donere et par mønter og hvorefter du kan " ønske noget " til din fremtid .

Lang historie kort, templet er ikke særlig stort, men det er afslappende . Derfor er det godt for alle , der har brug for lidt privat tid eller et roligt øjeblik . Gå derhen , når du føler dig trist eller nervøs, og du vil efterfølgende føle at du er blevet trøstet . 

Hvordan man kommer dertil ?

Wat Hua Wiang ligger på Singhanatbamrung Road, Ma Hong Son . Du skal starte din tur fra rådhuset og køre langs Highwat No.1095 . Fortsæt direkte til Bang Ma Pha County , men ikke helt dertil men dreje til højre kort før og et kort øjebliv vil du se Wat Hua Wing i nærheden af Sai Yood Market . 

 

cirkler2

 

overskrift Wat phra non

Wat Phra Non

4Wat Phra Non er et gammelt tempel beliggende i det skovklædte område kendt som Aranyik , i den nordlige zone af " Kamphaeng Phet Historical Park " . Templets navn oversættes til " templet til den tilbagelænede Buddha " .

Templet består af et Buddhavasa-område , hvor alle bygninger er dedikeret til ære for Buddha og et Sanghavasa-område , hvor de munke der var her i området dengang , boede .

Templets grundlæggende bygninger blev grundlagt i det 15. eller 16. århundrede og de vigtigste bygninger er en chedi , en viharn , en ubosot og en mondop . Den rektangulære grund er omgivet af en mur af lateritblokke , hvis bygninger er vendt mod øst.

Foran templet er et vaskerum og en firkantet brønd gravet ud fra lateritten , samt en sala , en åben bygning uden vægge for at skabe ly . En laterit gangbro fra den østlige indgangsport fører over mod templet . Buddhavasa-området er omgivet af en grænsevæg . Sanghavasa-området, der indeholdt boligerne for tempelets munke , var uden for det indhegnede tempelområde .

 

Ubosot'en

Den forhøjede base og et antal søjler er tilbage fra en stor ubosot eller ordinerings-hal . Lateritsbygningen var dækket med stuk , noget af det er blevet på de ottekantede lateritesøjler , der engang understøttede træ-taget . Bygningen er omgivet af otte sema sten , afgrænsningsstenene der markerer det helligste , er af ubosot.

 

Viharn af det tilbagelængende Buddha-billede

Wat Phra Non står på en rektangulær grund og er den store tagfri viharn , hvis vægge stort set er intakte . Viharnen forankrede et stort tilbagelænet Buddha-billede , hvoraf næsten intet er tilbage i dag , men piedestallen er der . De enorme søjler, der engang understøttede træ-taget , står der stadig.  De seks meter høje søjler blev lavet af en enkelt blok af laterit . Rektangulære huller i søjler og vægge markerer stedet , hvor de træbjælker var monteret som understøttede taget . Rækker af balustre er monteret i viharnets vægge , hvilket giver dagslys ind i bygningen .

 

wat phra non l

 

Stor singalesisk stil chedi

Den dominerende grund er den vigtigste chedi , der står bag viharn`et af den liggende Buddha . Den store klokkeformede chedi i singhalesisk stil er for nylig blevet restaureret . Hvilende på en firkantet base og et antal tilbageværende ottekantede lag , er en relativt lille klokke sat op i toppen . Chedi`en  blev omgivet af mindre Chedis , hvoraf kun få er tilbage.

 

Mondop

Bag chedi er en temmelig godt bevaret mondop , bagvæggen og en af ​​dens sidevægge står her stadig. På en piedestal bag på sad et var et Buddha-billede, der nu er nedbrudt .

 

cirkler2

 

 overskrift pang tong palace

Pang Tong Palace
 
4Mae Hong Son-området er ukendt for turister, og du vil sandsynligvis ikke engang finde engelske oplysninger om det online - men vi har fundet frem til det her . Dette sted er for det meste kendt for de lokale , for hvem Mae Hong Son er " et stykke af himlen " . Det bugner af dejlig natur - den smukkeste i det nordlige Thailand - og lider ikke under turistmængderne , så måske skal dy skynde dig at besøge dette område ?
Pang Tong Palace er et af kongefamiliens projekter , der var designet til at fremme landbrug i Mae Hong Son-området . Konkret var deres hensigt at fremme forskning,  undersøgelse og udvikling af lokalt landbrug for landsbyboerne - og handel med opiumafgrøder til det moderne landbrug som deres nye og forbedrede indkomstskilde.
Stedet dækker et stort stykke jord , som kan udforskes i bil . Det har smukke haver , kaffe og frugtplantager af alle slags , får , heste og andre dyr . hornbillDer er også en lille zoologisk have der med påfugle og andre store fugle såsom den berømte Hornbill .
Pang Tong-paladset er præget og pyntet med spektakulære haver , blomster af forskellige slags , herunder for eksempel orkideer . Du kan rejse frit til fods eller køre rundt i bil , nyde de dejlige blomster , fodre de lokale får , nyde udsigterne af det brede udvalg af fugle , påfugle osv.
 
Asian Palm CivetEt af de mest interessante dyr , som du finder her, er den asiatiske Palm Civet - en speciel katte-race, der er forbundet med produktionen af ​​den dyreste kaffe i verden .
Denne katteart plukker og spiser de bedste , modne kaffebønner , og når bønnerne først er delvist fordøjet i kattens mave , udskilles de , indsamles , rengøres og tørres , før de ristes som nye kaffebønner . Den almindelige påstand er, at kaffen , der er blevet valgt og delvis fordøjelse af denne vilde katteart , resulterer i en unik smag af høj kvalitet . Du kan smage det i de lokale landsbyer , men personligt har jeg ikke prøvet det endnu .
De lokale cyklister i Mae Hong Son-området har også en forkærlighed til dette sted - . Her kan du møde mange af dem  , og de er altid venlige og glade og vil gerne hilse på dig og tale med dig. 
 
 
 
cirkler2
 

 

 
 

Oplevelser ved Mae Hong Son
 
 
 
 


ihpone  

Smilets land

                                                                                                                                                                                    

ris og ros            forside 2 Skriv en kommentar til os :

Klik her

På forhånd tak

 

med venlig hilsen2

 

   mail2

mail@poullarsen.net

Vi sælger ikke rejser

og vi laver ikke rejseforslag .

 

 

Visit2

Det rigtige udstyr4

KLIK OG KØB HER

14

 

trek 66 liter 458x458

meget stort udvalg4

 

 

 

 

                                                 

            

antal besog

0249430
I dagI dag0
I gårI går82
Denne månedDenne måned82
total for hele periodentotal for hele perioden249430
Dag med højest antal 02-25-2019 : 495
Antal gæster på siden lige nu 4
Gå til toppen