Oplevelser ved Mae Hong Son

001

Du skal ikke være ikke bange for at bruge de små informations-kontorer der ligger overalt på gaden i Thailand - de er OK 

 

cirkler2

 

Igennem de mange år vi har rejst i Thailand , har vi jo selvfølgelig været på et utal af ture og udflugter. Vi har tidligere haft èn side her på hjemmesiden , som har fortalt om alle disse muligheder for udflugter , som de forskellige egne byder på. Denne side er med tiden blevet temmelig stor og kan virke lidt uoverskuelig . Derfor har vi valgt at fordele disse udflugtsmuligheder på sider , hvor de naturligt hører hjemme . Her er vi altså kommet til Chaiyaphum og du kan her se hvad du kan opleve i Chaiyaphum og omegn. Vi skriver ikke KUN om de ting vi selv har oplevet men også om andre muligheder. Der kan sagtens være mange flere muligheder , så søg endelig også andre steder.

Husk - brug endelig de små informationskontorer der ligger på gaderne dernede. De har styr på tingene og lever op til det de siger. Og du behøver ikke hente tilbud fra dem alle på gaden - for de ringer det samme sted hen og får en pris til dig .  

Vi har sat et billede på hver udflugtsmål her på siden og teksten til dette billede - kommer lige under billedet.

Der vil først komme lidt information om Chaiyaphum og under disse kommer udflugtsmulighederne . 

Der kan enkle steder på siden her være link til nogle små filmklip også .

God fornøjelse !!

 

Oplevelser ved Mae Hong Son

 

Oplevelser ved Mae Hong Son

 

 

Oplevelser ved Mae Hong Son

Chaiyaphum er en provins i det centrale Nordøstlige Thailand .

Areal : 12.778  km²
Befolkningstal : 1.139.000 (2018)
 
Chaiyaphum er en provins beliggende i udkanten af ​​Isans Khorat-plateau i området mellem de centrale og nordlige regioner i Thailand og er derfor er omtrent halvdelen ​​skove og bjerge , halvt plateau. Det er et land med smukke Dok Krachiao ( Curcuma ) marker og rigelig med vandfald , især i regntiden . Chaiyaphums største bjergkæder inkluderer Phu Phang Hoei, Phu Laen Kha og Phu Phaya Fo, som er oprindelsen til Chi-floden.
Chaiyaphum-provinsen er berømt for sin naturlige skønhed, bedst værdsat i sine fire nationalparker: Tat Thon National Park har tørre dipterocarp skove, Sai Thong National Park indeholder det spektakulære Sai Thong vandfald, Pa Hin Ngam National Park inkluderer nogle ulige klippeformationer og Phu Laen Kha National Park har tætte skove, betagende vandfald og stenede bjergklipper. Chaiyaphum er en region fyldt med en række eksotiske flora og fauna, og besøgende kan nyde jungle Trekking, camping og svømning i sine fremragende naturparker.

Vi vil herunder vise nogle attraktioner i dette område . Der kommer selvfølgelig nogle templer - men der vil også være andet . Thailand har omkring 41.000 templer - så dem har vi opgivet at beskrive allesammen .... men måske der kommer et par stykker .  
 
 
 
cirkler2
 
 
Oplevelser ved Mae Hong Son

 

Oplevelser ved Mae Hong Son

1Lad os starte ud med National Parkerne i Chaiyaphum . Der er 3 National parker her og da vi jo har et helt afsnit her på hjemmesiden om National parker vil vi nøjes med at henvise til dette afsnit . Der er jo ingen grund til at opfinde " den dybe tallerken " når den er opfundet . Vi nævner navnene på parkerne og viser link til disse .

For at komme til afsnittet skal du klikke her : National Parker i Nordthailand

Derefter ruller du ned på siden og finder følgende parker :

 

05 Nationalpark Tat Ton

 

17 Nationalpark Sai Thong

 

26 Nationalpark Ph Hin Gham

 

 

cirkler2

 

 

Oplevelser ved Mae Hong Son

Oplevelser ved Mae Hong Son

 

1Mor Hin Khao eller kendt som Stonehenge ligger i Chaiyaphum-provinsen området nordøst for Thailand . Mor Hin Khao er beliggende i Phu Lan Kha National Park i Amphur Muang ( distrikt ) , de geografiske træk ved denne Phu Lan Kha National Park er skov og området består af bjerge og plateauer ca. 200 til 725 meter over havets overflade og det meste af det er klipper . Parken er skov og levested for mange slags dyr.

Mor Hin Khao består af gigantiske stensøjler , siltsten , hvide sandsten , muddersten og lilla sandsten . Disse stenhenge antages at være over 1000 millioner år gamle , og den rummer også smukke blomster ved siden af ​​disse klipper. Der er også andre aktiviteter til rådighed for turister såsom vandreture og camping , desuden kan du se en smuk udsigt fra toppen af ​​denne nationalpark og der er andre turistattraktioner at udforske omkring Phu Laen kha National Park - som blandt andet at se mange smukke klipper, grotter, vandfald og udsigtspunkter .

 

cirkler2

 

 

Oplevelser ved Mae Hong Son

Oplevelser ved Mae Hong Son

 

Historie . 

1Phue Khieo Wildlife Sanctuary er kendt for at være en af ​​de bedste vilde dyrelivssteder i Thailand og dækker 1.560 km² i Chaiyaphum-provinsen i Western Isaan Complex . Reservatet støder op til 3 andre beskyttede områder : Nam Nao National Park mod nord , Tat Mok National Park mod vest og Ta Bao-Huai Yai Wildlife Sanctuary mod sydvest .

Skovene består af blandede løvfældende skove og dipterocarp skove med nogle semi-stedsegrønne skove under 800 meter over havoverfladen , de højere højder er hovedsageligt bjerge med stedsegrønne skove , der dækker 55% af reservatet . Der er også nogle mindre græsarealer og søer inden for reservatet . De højere højder på omkring 900 meter over havets overflade består af et plateau og sandstenbjerge omgivet af kalksten .

 

Dyreliv . 

Ifølge Reservatets egen brochure er der 111 arter af pattedyr, 419 fuglearter , 45 arter af padder , 110 krybdyrarter og 76 fiskearter registreret i Reservatet .

 

Pattedyr . 

Reservatet er et af de bedste steder for større pattedyr i Thailand . De mest almindelige omkring hovedkvarteret er svinehjort, der genindførtes i Reservatet , sambar rådyr , rød muntjac , porcupine og gylden sjakal . Andre relativt almindelige arter på tværs af Reservatet er langhalede mak-aber , elefanter , Phayres Langur , hvidhåndet gibbon , sort kæmpe egern og egern . Reservatet er også hjemsted for en vigtig population af gaurer , omkring 10-20 tigre , leopard , Assam macaque , rhesus macaque , asiatisk sortbjørn , indochienese serow , skyet leopard , dhole , marmoreret kat,  leopardkat og mange andre . En meget interessant observation af et pattedyr, der blev bekræftet for nylig, er den gule-bugede væsel .

 

Fugle . 

Der er over 400 fuglearter registreret i Reservatet . Nogle af de regelmæssige og interessante observationer er siamesisk ildrygg , gylden crested myna , sultanmejse , blå pitta , rødnebb blå skjære . Der var en gruppe genindførte grønne påfugle , som ikke overlevede rovdyrene . Der er ikke flere grønne peaforls i Reservatet , som hævdet af nogle kilder. Andre meget interessante fugle er : sarus kran , globalt truede hvidvingede ænder , hvidkalkede falk , Austens brune næsehornsfugl , store hornbills , bjergugle , orientalske ugle .

 

cirkler2

 

 

 

Oplevelser ved Mae Hong Son

 

 

 

Siden sidst opdateret marts 2021


ihpone  

Smilets land

                                                                                                                                                                                    

  

ris og ros            forside 2 Skriv en kommentar til os :

Klik her

På forhånd tak

 

med venlig hilsen2

 

   mail2

mail@poullarsen.net

Vi sælger ikke rejser

og vi laver ikke rejseforslag .

 

 

Visit2

Det rigtige udstyr4

BARE KLIK HER

 

trek 66 liter 458x458

meget stort udvalg4

 

 

 

 

188

 

De 25 mest

                                                 

            

antal besog

0238386
I dagI dag51
I gårI går52
Denne månedDenne måned1444
total for hele periodentotal for hele perioden238386
Dag med højest antal 02-25-2019 : 495
Antal gæster på siden lige nu 4
Gå til toppen