Danish English French German Italian Russian Spanish Thai

udflugtsmuligheder Phayao

001

Du skal ikke være ikke bange for at bruge de små informations-kontorer der ligger overalt på gaden i Thailand - de er OK 

 

cirkler2

 

Igennem de mange år vi har rejst i Thailand , har vi jo selvfølgelig været på et utal af ture og udflugter. Vi har tidligere haft èn side her på hjemmesiden , som har fortalt om alle disse muligheder for udflugter , som de forskellige egne byder på. Denne side er med tiden blevet temmelig stor og kan virke lidt uoverskuelig . Derfor har vi valgt at fordele disse udflugtsmuligheder på sider , hvor de naturligt hører hjemme . Her er vi altså kommet til Phayao og du kan her se hvad du kan opleve i Phayao og omegn. Vi skriver ikke KUN om de ting vi selv har oplevet men også om andre muligheder. Der kan sagtens være mange flere muligheder , så søg endelig også andre steder.

Husk - brug endelig de små informationskontorer der ligger på gaderne dernede. De har styr på tingene og lever op til det de siger. Og du behøver ikke hente tilbud fra dem alle på gaden - for de ringer det samme sted hen og får en pris til dig .  

Vi har sat et billede på hver udflugtsmål her på siden og teksten til dette billede - kommer lige under billedet.

Der vil først komme lidt information om Phayao og under disse kommer udflugtsmulighederne . 

Der kan enkle steder på siden her være link til nogle små filmklip også .

God fornøjelse !!

 

Oplevelser ved Mae Hong Son

 

Oplevelser ved Mae Hong Son

 

Oplevelser ved Mae Hong Son

Phayao er en provins i det nordlige Thailand .

Areal : 6.335 km²
 
Befolkningstal : 475.215 (2018)
 
Phayao er en relativt lille provins . Phayao støder op til Lao People's Democratic Republic ( Lao PDR ) og provinserne Chiang Rai , Lampang , Nan og Phrae . Chiang Rai ligger 90 minutters kørsel derfra . Kommer man fra Chiang Mai , kører man efter tre timers kørsel på en bjergrig vej , og så opdager man Phayao Kommune spredt langs Kwan Phayao , en smuk sø midt i rismarker, på baggrund af de majestætiske bjerge Doi Mae Jai . Faktisk er det en sjælden oplevelse af naturlig skønhed at observere solnedgangen over bjergene over søen .
Phayao har været en gateway for meget af sin historie . Den blev bygget i 1095 af kongen af ​​Chiang Saen , og folket levede et velstående liv som en del af dette rige . Phayao blev et uafhængigt kongerige i 1340 i 245 år . Mellem 1558 og 1843 forsvandt Phayao fra historien som et resultat af burmesisk invasion . Nogle krøniker fortæller, at befolkningen på et tidspunkt i løbet af denne periode blev sendt til Vientiane i den nuværende Lao PDR . Kong Rama III genopbyggede derefter Phayao i 1843 som en grænse for det thailandske rige . Phayaos administrative status varierede meget i det følgende århundrede og blev en Phayao-provins i 1977. I dag bor der omkring en halv million mennesker i dets otte distrikter .
 
 
Vi vil herunder vise nogle attraktioner i dette område . Vi vil ikke gøre så meget ud af templerne , dog vil der sikkert dukke et par stykker op . Thailand har omkring 41.000 templer - så alle dem har vi opgivet at beskrive .... men mangler du nogle på siden her - så søg på nettet . Vi fortæller lidt om hvad der ellers er i området . 
 

cirkler2

 

Oplevelser ved Mae Hong Son

Oplevelser ved Mae Hong Son

 

1Når vi taler om turistattraktioner i Chiang Kham County, kan du helt sikkert aldrig springe denne over.

Phu Langka Forest Park er en berømt turistattraktion i Chiang Kham County og Pong County , Phayao Province . Du finder stedet i Nam Puei National Preserved Forest, Nam Yuan Forest og Nam Lao Forest.

Hele området er ret stort , omkring 12.480.000 kvadratmeter . Det er cirka 900-1.720 meter højere end havets overflade . Kalai River, Tom Brook, Roo River , Kanaeng Brook og Payang Brook er meget vigtige flodressourcer.

Der er også mange sjældne plantearter . Og af dyr er der egern, tigre, bjørne, fugle, vortesvin osv. Alle naturressourcer er meget rigelige.

Du vil elske atmosfæren der . Der er masser af skove og bjerge. Du kan se masser af bjerge med store afstande. Men den højeste er Phu Tewada, som er cirka 1.720 meter højere end havoverfladen . Thie one er også et perfekt sted til tågesyn . Du skal komme der om vinteren .

 

Der er også mange andre interessante steder her i Phu Langka skovpark.

 

Doi Phu Nom: Dette er en smal bjergkam, der starter fra Doi Lanka. Det er hovedsageligt dækket af græs. Perfekt til solopgang, tåge og solnedgang. Dette er godt at gå med din kærlighed.

Doi Phu Langka: Her er en anden smal bjergkam . Der er en skov mod vest . Men der er høje klipper mod øst. Den bedste del af det er, at så snart du kommer deroppe, vil du kunne se Laos.

Doi Hua Ling: Hua betyder " hoved " og ling betyder " abe " , sammen betyder " abehoved ". Hvis du ser på bjerget fra nord eller syd, vil du se, at det ligner et abehoved. Lyder det interessant  ?

Phu Langka Vandfald: Dette vandfald er ikke særlig stort . Der er to niveauer af det. Det første niveau er 30 meter højt . Det andet niveau er 20 meter højt. Det kan være en god idé at tage en lille picnic-frokost på kysten.

Million Year Old Stone Lot : Dette stenparti ligger på højderyggen af ​​Doi Phu Langka. Det er ikke en tom , ensom masse. på stedet er der mange smukke blomster over det hele . Dette er perfekt til at besøge om vinteren. Blomsterne vil være ekstremt smukke, og vejret vil være behageligt. Du kan tage nogle flotte fotos af disse smukke blomster.

Hvis du vil beundre alle disse, skal du tilbringe et par nætter i parken . Du skal leje dit eget telt , da der ikke er husly til rådighed . Mad er også nødvendigt . Du er nødt til at forberede din tur omhyggeligt . For yderligere oplysninger skal du kontakte parkens kontor.

 

Oplevelser ved Mae Hong Son

 

cirkler2

 

 

 

 

Oplevelser ved Mae Hong Son

Oplevelser ved Mae Hong Son

 

1Har du nogensinde set et tempel midt i vandet før - nej vel ?

Se her :

 

Oplevelser ved Mae Hong Son

 

Du har muligvis været i mange templer på jorden i hele dit liv. Hvad med at skifte til et tempel midt i vandet i stedet for ?

Lad os vise dig dette , Tilok Aram-templet, er et tempel i Phayao, der ligger midt i den friske sø Kwan Phayao.

Tilok Aram Temple er over 500 år gammel . Det blev etableret før Kwan Phayao . Det var druknet under søen så længe indtil i dag . Den eneste del af templet , der er over vandoverfladen , er mursten chedi`en . Resten kan ikke ses .

Den interessante del er, at der blev fundet en sand-blok under renoveringen . Blokken er blevet indhugget med Thai Fak Kham-alfabeter . Og den blok var det , der fortalte historien om templet . Der stod , skabelonen blev bygget i Phra Chao Tilokratch, en konge af Lanna . Det blev bygget i løbet af 1476-1486 til ære for kongen . 

Den tidligere placering af Tilok Aram-templet er Buak Si Chaeng , som er en sump . I 1939 byggede Fiskeridepartementet beton hegnet til at blokere vandet fra Nam Mae Ing og andre floder fra Phee Pan Nam . Det fik det gamle samfund og templet til at synke til bunden af ​​den store friske sø, som naturligvis er Kwan Phayao. Og sådan har Tilok Aram-templet været under vandet.

Oplevelser ved Mae Hong Son

Atmosfæren omkring templet er ret fredelig . Der er en lille Lord Buddha-statue på en træplatform , som du skal respektere og tilbede . Uanset om det er din fødselsdag , din kærlighedsdag eller bare din ferie , vil respekt for en hellig ting friske dit sind op, og du vil være langt væk fra stress.

Det er et godt sted at gå med din familie, venner og din kæreste.

 

cirkler2

 

Oplevelser ved Mae Hong Son

Oplevelser ved Mae Hong Son

1Phayao-provinsen har selvfølgelig også nationalparker , der er faktisk 2 og dem skal vio da også lige huske . Men der er jo ingen grund til at opfinde " den dybe tallerken " når den er opfundet . Vi lavede for et stykke tid siden et helt afsnit omkring National Parker i Thailand og det var faktisk et stort stykke arbejde . Vi vil derfor ikke skrive om disse parker igen - men blot henvise til dette afsnit . Vi nævner navnene på parkerne og viser link til disse .

For at komme til afsnittet skal du klikke her : National Parker i Nordthailand

Derefter ruller du ned på siden og finder følgende parker :

 

 

35   Mae puem

 

44   Doi Phu Nang

 

 

cirkler2

 

 

Oplevelser ved Mae Hong Son

Oplevelser ved Mae Hong Son

 

1Phayao Lake ligger i Muang District, Phayao Province . Dette er den største ferskvandssø i den nordlige region og den fjerde i Thailand . Ordet "Kwan" er den lokale dialekt , der betyder " sø ". Således betyder Phayao Lake den store sø. Det er omgivet af Doi Mae Jai , som ligger i vest . Himmelens farve i skumring og solopgang kombineret med den smukke vandskygge er meget fantastisk og imponerende.

 

 

cirkler2

 

 

Oplevelser ved Mae Hong Son

 

Siden sidst opdateret marts 2021

 

 


ihpone  

Smilets land

                                                                                                                                                                                    

  

ris og ros            forside 2 Skriv en kommentar til os :

Klik her

På forhånd tak

 

med venlig hilsen2

 

   mail2

mail@poullarsen.net

Vi sælger ikke rejser

og vi laver ikke rejseforslag .

 

 

Visit2

Det rigtige udstyr4

BARE KLIK HER

 

trek 66 liter 458x458

meget stort udvalg4

 

 

 

 

188

 

De 25 mest

                                                 

            

antal besog

0230375
I dagI dag16
I gårI går50
Denne månedDenne måned1166
total for hele periodentotal for hele perioden230375
Dag med højest antal 02-25-2019 : 495
Antal gæster på siden lige nu 13
Gå til toppen