overskrift tur fordlag 2 1

 Damnoen market5

skrift marked

Damnoen Saduak Floating Market i Ratchaburi er et af de mest populære flydende markeder i Thailand . Hver dag rejser mange thailandske og udenlandske turister dertil for at shoppe , spise og opleve atmosfæren på sådan et vandmarked, og sådan har det været i over 100 år.

Damnoen Saduak flydende marked er et af de 5 mest populære flydende markeder i Thailand , fantastisk til fotomuligheder, og lækker mad . Det anbefales at besøge markedet tidligt for at undgå varmen og fange Damnoen Saduak på sit livligste tidspunkt . De fleste besøgende, der kommer til Thailand , ønsker at besøge et flydende marked , og mange af dem ender her . En tur til markedet kan være en fascinerende indsigt i Thailands kultur.

 

Damnoen1

 

Damnoen Saduak er lige og den længste kanal i Thailand !!

Kanalen blev bygget på det kongelige initiativ , da kong Rama IV af Thailand ville forbinde Mae Klong-floden med kinesiske flodveje til det formål at støtte transport og handel . Kanalen tog over to år at grave og blev til sidst færdig under hans efterfølger Kong Rama V. regeringen . Kanalen er 32 kilometer lang og har mere end 200 grene . Det største flydende marked blev kaldt Lad Plee-markedet, som støder op til et buddhistisk tempel og forblev aktivt indtil 1967, da udviklingen af ​​veje erstattede behovet for vandtransport .

 

Damnoen2

 

I 1971 gjorde Thailands turist-organisation ( nu Thailands turist-myndighed ) Lad Plee-markedet til en turistattraktion for udlændinge . Markedet havde bådudbydere og butikker på kanalbankerne . I 1981 blev der bygget en ny vej til Ton Khem-kanalen , og private iværksættere etablerede det moderne Damnoen Saduak Floating Market langs denne kanal . Damnoen Saduak flydende markeds popularitet voksede til nye højder i 1971 - 1973 , da floden var fuld af landmænd der på den både solgte deres varer her . Og det er også den måde, man handler på dette område i dag.

Hvad du kan opleve ved Damnoen Saduak flydende marked

Damnoen Saduak Floating Market består af en labyrint af smalle kanaler . Kvindelige sælgere, som ofte bærer traditionelle mo-tøj ( blå landmænds skjorter ) med halm-hatte , sejler i  " sampans "  ( små træbåde ) som indeholder deres varer , som ofte er produkter der kommer direkte fra nogle gårde . Markedet er ofte mest besøgt om morgenen omkring kl. 07.00 til 9.00 og er aktivt indtil middag .

Det flydende marked omfatter tre mindre markeder : Ton Khem , Hia Kui og Khun Phitak . Ton Khem er det største marked og ligger på Khlong Damnoen Saduak . Hia Kui er parallelt med Khlong Damnoen Saduak og har souvenirbutikker på kanal bredderne med det formål at sælge varer til større turist grupper .  Khun Phitak ligger omkring to kilometer syd for Hia Kui , og er det mindste og mindst overfyldte marked .

 

Damnoen3

 

Det flydende marked er fyldt med turister . Og derfor har varerne en tendens til at blive tilbudt til en overpris . Forhandlinger er derfor en almindelig praksis , selvom sælgerne normalt er enige om priserne og de svinger kun inden for et par thailandske baht . Du kan finde " kanokokke " , der tilbereder og sælger bådnudler.  Nogle klager over, at det flydende marked også mangler kulturel ægthed , selvom det stadig er en populær destination for både udenlandske og indenlandske turister .

Hvis du går en tur langs de små butikker , der er placeret ved bredderne , kan du købe lokalt håndværk , diverse silke , håndlavede smykker og andre små pynte-genstande . Der er også masser af Bangkok-souvenirer her . Du kan finde disse både i de små butikker ved bredden og ombord på bådene hvor sælgerne tilbyder  " flydende kunsthåndværk " , og ad mad tilbyders der velsmagende lokalt produkt som inkluderer mini-kokosnødspandekager, bådnudler kogt i en rig , kødagtig bouillon og lækker kokosnødde is.

 

Hvordan man kommer til Damnoen Saduak ?

Damnoen Saduak flydende marked ligger i Ratchaburi-provinsen , omkring 100 kilometer fra Bangkok og kan nås med bil på cirka en og en halv time . Tag Pinklao - Nakhon Chai Sri-vejen ( Highway 338 ) og drej til højre til Amphoe Damnoen Saduak . Eller du kan tage Phet Kasem-vejen ( Highway 4 ) , passere Bang Kae, Sampran Riverside, Nakhon Chai Sri, Nakhon Pathom og ved 83 kilometer skiltet tage det venstre kryds til Highway 325 i omkring 25 kilometer.

Meen det vil nok være mest fornuftigt at hyre en lokal transport .....

 

Damnoen4

 

Hvis du vil rejse med bus , kører der busser fra Bangkok busterminal ( sydlige linje ) til Damnoen Saduak hver dag . Andre populære buslinjer er Bangkok - Phetchaburi , Bangkok - Hua Hin , Bangkok - Ratchaburi og Bangkok Prachuap Kiri Khan . Du skal skifte ved Bang Pae-krydset , hvor der er en Damnoen Saduak lokal bus tilgængelig hvert 10. minut.

 

Aktiviteter du kan foretage ved Damnoen Saduak !!

Det flydende marked er næsten altid fuldt med hundreder af sælgere og købere , der sejler i deres små robåde , og som der sælger og køber landbrugsprodukter og lokal mad , som de for det meste har med fra deres egne gårde i nærheden . Derfor er det et meget attraktivt sted for turister at se denne gamle stil og traditionelle måde at sælge og købe varer på .

Rundt omkring i dette område er der bådture til salg for sightseeing langs de mindre kanaler , der forgrener sig fra Damnoen Saduak-kanalen . Besøgende kan opleve de thailandske traditionelle huse og den måde de lever på , samt smage eksotiske frugter, lokal mad og forfriskende drinks langs vandvejen .

 

Damnoen6

 

Besøgende kan se alle markedsaktiviterne fra en gade der går langs kanalen . Der findes også en række restauranter og butikker her . En sjov oplevelse er at foretage en bådtur og observere køb og salg , hvilket giver utallige fotomuligheder . Du kan også nyde en bådtur på de omkringliggende kanaler og observere spor af mere traditionelt liv samt et antal templer og frugtplantager .

Det er nemt at besøge de flydende markeder til fods . Bare gå langs kanalens sider og se rækkerne pakket med træbåde , der flyder over med frisk frugt og grøntsager og traditionelle thailandske souvenirs .

 

Unik kulinarisk oplevelse i Damnoen Saduak

Damnoen Saduak flydende marked tilbyder også en unik kulinarisk oplevelse , som du ikke finder andre steder . På små Træbåde padler sælgerne rundt med mange eksotiske tropiske frugter . Det er sandsynligt at du sandsynligvis aldrig har smagt dem før ( og måske ikke engang hørt om ) . Du finder også traditionelt thailandsk kød og vegetariske retter sammen med søde godbidder .

Hvis du planlægger at komme tidligt til det flydende marked i Damnoen Saduak , er det et godt sted at spise morgenmad . Bare hold øje med fødevareleverandørerne , der forbereder rørning af varme skåle med nudler eller stegning af velsmagende forårs-ruller som dem nedenfor. Sælgere udleverer styrofoamskåle og plastikredskaber ,  så du kan købe din morgenmad og derefter fortsætte med at udforske markedet .

 

Damnoen7

 

Hvis du vil have et større måltid , kan du besøge en af ​​de små lokale restauranter ved floden . Her kan du nyde en lækker tallerken med thailandsk mad - thailandske pandekager , dumplings , berømte Pad Thai med jordnødder eller sød fisk og salat . Du kan få en bådnudel til frokost. Disse nudler blev også solgt af sælgerne i træbåde på kanalerne og floder tilbage i " de tidlige dage " . I dag sælges de fleste af bådnudlerne i en butik ved siden af ​​vejen . En skål med klassiske Boat Noodles består af risnudler, svinekød lever, svineblød ostemasse, ristet svinekød, svinekugler, sprød stegt svinekødskind og fyldt med mørkebrun suppe.

 

Find dig en speciel souvenir i Damnoen Saduak !!

Det er bare umuligt at besøge Damnoen Saduak flydende marked og forlade stedet uden en eneste souvenir . Dette er et af de bedste steder til at købe souvenirs med hjem . Fra udskæringer, stearinlys og tøj kan du finde utallige smykker til overkommelige priser her . Hundredvis af sælgere ønsker at sælge millioner af billige thailandske souvenirs . Heldigvis blandet med de billige " tchotchkes " som er postkort nogle souvenir perler, der bare venter på at blive opdaget.

 

Damnoen8

 

Priser kan måske synes at være meget højere, end du forventede. Men når du begynder at prutte priser, kan du normalt banke 50 eller endda 70 procent af prisen . For eksempel kan du forhandle thailandske hatte fra 180 baht omkring 60 baht. Tilsvarende findes der t-shirts ca. 140 baht hver , men de fleste turister får dem for ca. 45-60 baht.

 

Damnoen9

 

Nogle rejsetips !!

1. Der er et flydende marked hver morgen , og det er derfor bedst at besøge mellem 9.30 og 12.00 .

2. Sørg for at du får den bedste pris for din båd . En times times bådtur er nok til at komme rundt på hovedmarkedet - uden at besøge templerne.

3. Du kan sejle med en padlet handelsbåd på flydende marked for 150 Baht. Dette giver dig mulighed for en god bådtur i 30 minutter gennem hovedmarkedet og tilbage.

4. Sælgere i og langs det flydende marked tager overpris for deres mad og souvenirs . Koncentrer dig om at få gode billeder i stedet og overvej en god frokost og shopping efter din tur.

5. Den bedste måde at besøge de flydende markeder er at gå med en licenseret lokal guide.

6. Fra Damnoen Saduak er det meget praktisk også at rejse til Maeklong Railway-togmarkedet . Du bør overveje at besøge begge destinationer på en dagstur.

 

 

 

 

Siden sidst redigeret juli 2019

 

 

 


ihpone  

Smilets land

                                                                                                                                                                                    

  

ris og ros            forside 2 Skriv en kommentar til os :

Klik her

På forhånd tak

 

med venlig hilsen2

 

   mail2

mail@poullarsen.net

Vi sælger ikke rejser

og vi laver ikke rejseforslag .

 

 

Visit2

Det rigtige udstyr4

BARE KLIK HER

 

trek 66 liter 458x458

meget stort udvalg4

 

 

 

 

188

 

De 25 mest

                                                 

            

antal besog

0240454
I dagI dag11
I gårI går51
Denne månedDenne måned11
total for hele periodentotal for hele perioden240454
Dag med højest antal 02-25-2019 : 495
Antal gæster på siden lige nu 4
Gå til toppen