overskrift2

 

 

Herunder kan du se hvilke National Parker der ligger i det Nordøstlige Thailand. Efter listen herunder, vil der kommet nogle billeder + en beskrivelse af de National Parker som er vist i skemaet.

Held og lykke med læsningen

  473

 

National parker nordost1

Liste med parker i Nordøst Thailand

 

 

 

Parker i Oest

Kort med parkerne som nævnt i listen ovenover

 

 

Det var en liste og et oversigts-kort med National Parkerne i Nordøst Thailand. Parkerne som er nævnt på listen øverst - kan du efterfølgende finde på kortet lige under. Vi har mærket de forskellige parker op på kortet. Numrene er tilfældig valgt. Nu vil vi så herunder beskrive hver enkelt park med billeder og tekst samt nummer. Vi starter med Park nummer "1" og så kører vi bare derud af.

Vi bringer de oplysninger vi har kunnet finde om de enkelte parker og derfor kan mængden af oplysninger være forskellig fra Park til Park. De fleste oplysninger er indhentet på nettet og oversat fra engelsk + derefter omskrevet til det "sprog" vi bruger på de andre sider på hjemmesiden. Skulle der være en stavefejl/oversætnings fejl et par steder, så prøv om du kan leve med dette. Jeg har gjort mit bedste. Jeg har jo kun gået i den "stråtækte skole" 456.

 

tmp627631509884370945cow 23 2147510570
Flere steder vil du møde ordene: "Mu Ko" og det er altså ikke en ko, men disse to ord betyder på Thailandsk "en klynge af Ø`er" og det er hovedsageligt i overskrifterne for Marine Parkerne du vil se disse ord anvendt - så vèd du det !!

Noget andet som du også vil støde på når du læser siden her - er at vi ikke har oversat "dyre-navnene" og navne på koraller. ordbog 300x300Vi forsøgte, men der kom noget værre noget ud af det, så vi besluttede ikke at oversætte disse navne. Nogen steder ville det selvfølgelig have været i orden - men sådan blev altså det ikke ..... så en haj er altså "a shark" og en elefant er "an elephant" og en koral der hedder "Brain Coral" er ikke oversat til noget med en "hjerne" o.s.v.

elefant
Vi bringer nogle billeder af dyr fra parkerne - under de forskellige afsnit  - men vi kan naturligvis ikke vise billeder af alle de dyr der lever i parkerne. Du kan under afsnittet "Dyr i National Parkerne" i menuen - se alle de dyr vi har kunnet finde frem til og som lever i de parker, vi har nævnt.  

Nu er du advaret og lad os så komme igang med at læse ......

18

 

 

Khao Yai National Park e1418214218817

National Park Khao Yai

 

01 Nationalpark Khao Yai

 

Om Khao Yai :

Etableret i 1962 som Thailands første nationalpark og parken er den tredje største nationalpark i Thailand. Den er beliggende primært i Nakhon Ratchasima-provinsen. Khao Yai strækker sig ind i Prachinburi, Saraburi og Nakhon Nayok provinserne. Khao Yai er kun 3 timers kørsel væk fra Bangkok.

Parken dækker et areal på 2.168 kvadratkilometer. Den indeholder herunder regn / stedsegrønne skove. Det 1.351 m høje Khao Rom bjerg er det højeste bjerg i parken. Den gennemsnitlige højde af nationalparken ligger fra 400 til 1000 meter over havets overflade. Khao Yai er en del af Dong Phayayen-Khao Yai Forest Complex, en World Heritage Site anmeldt af UNESCO, der dækker 5 beskyttede områder fra Khao Yai til cambodjanske grænse. De andre beskyttede områder er: Pang Sida National Park, Thap Lan Nationalpark, Ta Phraya National Park og Dong Yai Vildtreservat.

 

Vildt livet i Parken :

Der er nogle  "almindelige pattedyr" såsom: elephants, bears, gaurs, barking deer, gibbons og macaques. Der har ikke været nogen tegn på tiger aktivitet i parken i et stykke tid men kamera fælder har afsløret en væsentlig tiger befolkning i nabolandet Thap Lan og Pang Sida National Park. Parken har kun én krokodille, og den kan altid ses på samme sted langs en af ​​stierne. Ifølge guider, der opererer i parken, blev krokodillen givet til parken af nogle park rangers. Nationalparken er hjemsted for omkring 300 hjemmehørende og trækfugle og har en af ​​Thailands største bestande af næsehornsfugle. Nogle af de interessante fugle, der kan findes i parken er: barbets, scarlet minivets, broadbills, pittas, mountain scops-owls, great slaty woodpeckers, collared owlets, blue-winges leafbirds, Asian fairy bluebirds, trogons, drongos og magpies. Mange fugle som der lever ved jorden er silver pheasants, junglefowls, green-legged patridges og siamese fireback - som er almindelige på veje og stier i parken. Bedste tidspunkt at besøge Khao Yai til ornitologi er i løbet af de tørre måneder og i løbet af marts og april, hvor det store fugletræk sker. Khao Yai er også et godt sted at se krybdyr. Det bedste tidspunkt er omkring marts - april, men der er stadig god aktivitet til og med oktober, i de kolde årstider skal der lidt mere indsats til for at få øje på dem. Reticulated python, Ahaetulla prasina, chinese retsnake, Chinese water deagon, water monitor og crested lizards - er kun få af de mange arter, der findes i parken.

 

 

5550 næsehornsfugl 2 RT2880

Hornbills

 

 

great slaty woodpeckers

Great slaty woodpeckers

 

 

Besøg :

Parken er en meget populær destination for både udenlandske og lokale turister, og der kan være meget travlt i weekender og ekstremt travlt på nogle af de andre helligdage. Hovedindgangen er mod nord - med nærmeste by Pak Chong i Nakhon Ratchasima-provinsen, den anden indgang er mod syd i Nakhon Nayok provinsen.

Indgangspris  :

Billet prisen er 400 THB for voksne og 200 THB for børn.

Hvordan kommer man dertil :

Det er muligt at udforske parken i egen bil eller på motorcykel/scooter. Khao Yai Parken er en af de ​​mest populære destination for cyklister i Thailand, og de ses ofte på vejene i Parken, og ganske ofte i grupper. Parkens kontor er næsten 13 km fra det nordligste checkpoint og hvad med offentlig transport ?? 

Der er ingen offentlig transport der kører til parken. Besøgende fra Bangkok er nødt til at tage en bus fra Bangkok til Pak Chong og derefter skifte til songtaew (Grisebil) , der kører til checkpointet ved nordlige ende. Offentlig transport , der starter fra et hotel i Bangkok og slutter ved nord indgangen til Khao Yai kan tage omkring 4-4,5 timer.  Privat transport - En enkelt tur fra enhvert hotel i det centrale Bangkok til Parken koster i omegnen af 2.200 Baht og ca. 100 bath mere fra nogle af lufthavnene.

 

 

cyklist

På tur i parken på cykel - hvilket er muligt

 

Guidede ture i Parken :

Grupperejser - Billige grupperejser med op til 10-12 personer kan arrangeres ved ankomsten til de forskellige resorts i området. Disse ture er mindre fleksible, og kører efter en streng rejseplan.

Private dyrelivs ture :

Den bedste måde at udforske parken på - er ved en privat tur, hvor ingen andre end dig selv og evt. dine medrejsende er med. De mest populære ture er:

 

 

1-dags wildlife tour med nat safari i Khao Yai

 

 

1

 

 2-dages wildlife tour i Khao Yai

 

2

 

 3-dages wildlife tour i Khao Yai Antal andre pakker kan ses på vores guidede ture sider.

 

3

 

Disse ture starter fra de nærliggende hoteller ved indgangen og slutter igen på det samme hotel. Masser af hoteller og gæstehuse kan findes lige uden for de nationale parkers grænser. Nogle hoteller i området ikke kan lide rejsearrangører der afhenter deres gæster og dette bør undgås for fleksibilitetens skyld. Der er få bungalows i to forskellige hjørner af nationalparken, og disse skal disse bestilles i god tid, og bookinger skal ske gennem Institut for nationalparker, dyreliv og plantebevarelsesstrategi`s hjemmeside. Parken har to camping pladser, hvor telte kan lejes.

Hvordan Kommer man rundt i Parken ? :

Ved siden af ​​"Besøgs Centret" er der restaurant, flere madboder, parkeringsplads og en kort cirkulær sti. Den cirkulære sti er den eneste sti i parken der ikke kræver guide. Tager man enhver anden sti, skal man være ledsaget af en guide. Der findes tre andre restauranter inde i parken, en ved Haew Suwat Waterfall, en ved Haew Nerok Waterfall syd og en ved krydset til Khao Khiaow vejen. Lan Lam Takong Campingpladsen har også en restaurant, men den er ikke regelmæssig åben og med hensyn til udvalget af fødevarer, så er der er kun nudler og snacks. Der er få åbne græs arealer i nærheden af besøgscentret. På Yod Khao Kiew bjerget og længere mod øst stiger chancen for at se nogle fantastiske pattedyr. Der er også nogle saltlicks langs vejene for at tiltrække større pattedyr som elefanter, gaurs, hjorte og mange flere. På grund af elefanter der tidligere har beskadiget flere biler i løbet af få dage i begyndelsen af ​​januar 2015, er køretøjer begrænset til kun at komme ind i parken fra 06:00 til 18:00. Køretøjer, der allerede er i parken på dette tidspunkt kan stadig få lov til at vente med at forlade indtil de sene timer, som betyder at rejsearrangørerne vil være i stand til at fortsætte med de næste safarier efter deres dag ture. Parken byder på mange sti muligheder fra 500 m og op til 8 km lange. Alt i alt er der mere end 50 kilometer stier og det gør det til en stor destination for vandrere. Der er også nogle længere ruter, der kræver guider for op til 3 dages vandreture. Selvom parken er meget populær blandt de lokale turister, er der også et overvældende flertal af de lokale turister der foretrækker picnic stil med ophold på camping pladser og kun besøger vandfald og viewpoints, og det betyder at de fleste stier er ikke altid er optaget. Det er antallet af vandfald i parken der trækker, de fleste af dem er let tilgængeligt med køretøjer - kombineret med en kort gåtur.

 

 

Haew Nerok waterfal

Haew Nerok waterfal

 

 

Haew Nerok waterfall i Khao Yai (billedet lige herover) er et af de højeste og mest imponerende vandfald i landet. 

Vandfaldet med virkede i en  scene fra filmen "The Beach" med Leonardo Dicaprio - sammen med Haew Suwat waterfall, som ligger 8 km øst fra besøgscentret.

 

Bevaringsindsats og problemer !!

På trods af den gode indsats fra parkens embedsmænd, er ulovlig skovhugst af palisander stadig et stort problem i nationalparken fra tid til anden, men ikke så meget som i nabolandet Pang Sida og Thap Lan`s nationalparker. Krybskytteri samt handel med duftende træsorter som sandal- og aloe skoven er et større problem i parken, og spor af krybskytteri findes på de fælles stier i nogle områder. Ifølge World Heritage udvalgets 38. samling (Doha, 2014), er ulovlig skovhugst af Siamese palisander (D. cochinchinensis) og andre træer eskaleret både i intensitet og mængde i Dong Phayayen-Khao Yai Forest Complex. De asfalterede og velholdte veje resulterer i at besøgende og parkens embedsmænds kørsel sniger sig op godt stykke op over 60 kilometer i timen og over den hastighedsgrænse , som allerede i forvejen ligger højt for en nationalpark som denne. Under flere besøg i parken er der set park ranger med kørsel der ligger over 80 km/t. snakeDøde eller tilskadekomne slanger er et almindeligt syn på vejene, og  desværre ser man alt for ofte sårede kvælerslanger, og de er kørt over af biler. Besøgende - som man har talt med, har set makakaber med døde babyer der er dræbt i ulykker, andre steder ser man også tilskadekomne voksne dyr. Der er alt for mange gange set, at park rangers og besøgende ikke bremser, når de nærmer makakaber på vejene, og man kører skødesløst, næsten som om at man vil ramme dem. Mens spørgsmålet er den høje hastighed - er et andet løbende stort problem, som man har fra nogle besøgende, er at de har fået pålagt bøder for standsning på vejene, for at se dyreliv såsom Gibbon makakaber og næsehornsfugle.

 

Klima :

Regntidenen er fra maj til oktober er med meget høj luftfugtighed. Gennemsnits temrepaturen er ca. 27 grader om dagen og 13 grader i løbet af natten, og dette er en perfekt sæson til at se vandfald. Den kolde årstid er november til februar med klar og solrig himmel. Gennemsnitlige temperatureren er her 22 grader om dagen og ned til 9-10 grader i løbet af natten. Den varme årstid er marts til apri, fugtigt med gennemsnitslige  daglige temperaturer på 20 - 30 grader om dagen og 17 grader om natten.

Attraktioner i Khao Yai​ :

Der er flere interessante stier ind mod midten af Parken, hvor der også er restauranter og en kiosk. Den runde sti bag besøgs centret er en kort sti, omkring 800 m lang, og er der ingen vejledning eller krav om guide til denne sti. Halvvejs igennem den runde sti , er der en sti-start for en 8 km sti, der fører mod øst hele vejen til Haew Suwat waterfall. Denne sti kræver 100% en guide. Tidligeret vandrere er faret vildt ad denne sti i fortiden, tilbragte nogle nætter i junglen, indtil de er blevet fundet igen. Så selvom området omkring besøgscenter er kendt for at være meget trafikeret, så det er en af ​​de bedste steder at spotte fugle i parken, kingfishers and hornbills er ganske almindelige her.

 

 

kingfishers1

Kingfisher

 

 

Campingpladser :

Der er to campingpladser i parkens område, både med toiletter, brusere og parkeringspladser. Telte kan lejes fra 150 Bath, med tilbehør såsom soveposer, puder, tæppe, lagen osv. til 15-50 Bath for hver del. Området omkring begge pladser er ideelle til vandreture. Når du forlader teltene, vil makakaber besøge dem straks eller senere. aberHvis "telt-døren"  er lukket, kan aber rive den fra hinanden. Det tilrådes derfor at lade døre og eventuelle poser inde i teltet stå åben. Eventuelle mindre poser eller noget en abe kan forveksles med en fødevare pakke bør stå åben.

Den første campingplads har en mindre restaurant, som ikke altid er åben. Det er relativt let at komme til restauranter omkring HQ ved at blaffe. Under den kolde årstid november - februar kan nattemperaturer kan falde ned til 9 - 10 grader . Varme tæpper anbefales til nætterne i teltene, men også for tidlig morgen/sen aften vandreture - eller ved kørsel på motorcykler.

 

 

Lam Takong Camping plads :

 

lam ta khong

Lam Takong Camping plads

 

Den første campingplads er Lam Takong Camping plads - den ligger 6 km fra den besøgs centret, og er meget central for de fleste attraktioner omkring nationalparken. Der er en sti over broen nord fra campingpladsen, som fører til nogle åbne græsarealer, som er meget velegnede til at betragte dyrelivets aktiviteter. Elefanter dukker op på vejene omkring campingpladsen fra tid til anden. Malayan pindsvinet besøger denne campingplads hver nat, så hvis du har en fakkel kan du nemt få øje på dem. Hvis du nærmer dig dem meget forsigtigt, kan du komme så tæt som få meter og observere deres skønhed. For besøgende med motorcykler - kan der købes brændstof i huset ved indgangen - hvis det er nødvendigt. Det ældre par i huset kan også lave nogle basale fødevarer, når restauranten lukker omkring klokken 5-6 pm. Ofte kun nudler eller klæbrig ris, der kan blandes med fisk i dåser, men er man sulten - er det vel også OK.

 

Pha Kluaymai Campingplads :

 

camp2Pha Kluaymai Campingplads 

 

Pha Kluaymai Campingplads ligger 3 km øst fra Lam Takong Campingplads. Telte, soveposer, puder og måtter kan også lejes her. Der er koldt brusebad, toiletter og restaurant. Tolilet/badefaciliteter er lidt bedre på denne campingplads. Der er en 3 km lang sti langs vandløbet mod vest fra denne campingplads , hvor nationalparkens eneste krokodille nemt kan ses. Denne rute er også hjemsted for mange store størrelser af firben. Denne sti slutter tæt på enden af ​​hovedvejen, få hundrede meter fra Haew Suwat Waterfall.

Der er flere frugttræer tværs over campingpladsen, et af ​​dem er overfor restauranten fra parkeringspladsen. De er ofte besøgt af nogle meget farverige fugle såsom bulbuls, barbets, pigeons, især hvis det er højsæson for frugterne. 40 m ned ad bjerget i skoven bag det første sæt toiletter på nordsiden er der en "hemmelig åben plads", hvor nogle spændende fugle som orange-headet thrush, white-rumped shama og sibirian blue robin kan ses hyppigt.

Pocupines and civets er også almindelige her i løbet af natten.

 

 

Porcupine4Pocupines

 

Udsigts tårne :

Der er to udsigts tårne ​​rundt på græsarealerne i parken, de er let tilgængelige fra flere stier - fra forskellige retninger.

 

Nong Phak Chi Watchtower :

Dette udsigts tårn er beliggende 2,5 km nord fra besøgscentret, ved siden af ​​en "salt lick"  og en sø. Der er flere stier fra hovedvejen der fører til dette udsigtstårn. Området består hovedsageligt af græsarealer og gør vandreturene lette.

 

 

Nong Phak Chi Watchtower

Nong Phak Chi Watchtower :

 

 

himalayan salt lick

 " Salt-lick " bruges til at lokke dyrene til .

 

 

Dette vagttårn er meget populært på grund af det 360 graders udsyn, så der er der rige muligheder se nogle pattedyr og fugle.

 

 

Mo Sing udsigts tårnet :

Her er der mulighed for se gaur, great hornbills, gibbons og muligvis også elephants.

 

 

gaur2

Gaur

 

 

Khao Luk Chang Bat Cave :

Ifølge nogle kilder - er der èn million og ifølge andre kilder er der op til 3 millioner wrinkled-lipped bats (flagermus) som bor i denne hule. Under solnedgangen kan man se en lang sky af flagermus flyve ud af hulen i timevis, hvilket skaber en fantastisk udsigt.

Grotten ligger 4,5 km ud fra den nordlige port til nationalparken. 

 

 

flagermus

wrinkled-lipped bats

 

 

Vandfald :

Khao Yai har rigtig mange vandfald og de fleste af dem er let tilgængelige med bil , kombineret med en kort gåtur, dog nogle er der behov for en længere vandretur med guide assistance. Haew Narok waterfall er det højeste med en højde på 80 meter. Dette tre niveauers vandfald har samlet højde på 150 meter og er det største vandfald i Khao Yai National Park. Det ligger ca 10 km fra den sydlige port ved hovedvejen (3077). Vandfaldet er tilgængeligt via en 600 meter lang sti fra vejen. Der er toiletter og en restaurant samt en parkeringsplads, der hvor stien begynder. Den korte rute er også et godt sted at finde nogle fugle, firben, makakaber og eventuelt elefanter. Lige før du går ned ad trappen til dette viewpoint er der et hvile område, hvor en 600 - 800 meter sti starter. Stien har ingen skilte eller anden imformation. Denne sti vil føre dig til et meget bedre udsigts punkt, hvor vandfaldet kan ses fra et højere punkt. Hvis du planlægger at komme til Haew Narok på motorcykel, er der en lille butik 10 km mod syd lige udenfor den sydlige port, hvor du kan købe mere brændstof, hvis det er nødvendigt. Der er også mange saltlicks på hovedvejen mod nord fra Haew Narok waterfall. Der er meget elefant aktivitet på dette område.

 

 

 

Haew narok waterfall first tier

Haew Narok Waterfall

 

Haew Suwat Waterfall :

Dette berømte 20 meter høje vandfald fra filmen med Leonardio Di Caprio The Beach (roman af Alex Garland) ligger 13 km fra besøgscentret. Det er let tilgængeligt med scooter eller bil, kun hundrede meter væk fra enden af ​​vejen. Dette vandfald kan også nåes med en 8 km lang vandretur fra besøgscentret. Der er en alternativ sti skjult et eller andet sted i det åbne areal ved siden af ​​restauranten, som fører til toppen af ​​vandfaldet, hvor "scenen fra filmen" blev optaget . Det er  mindre end en 200 meter gåtur - så deet :-)

 

 

The beach3

Her et billede fra nu og et fra filmen "the Beach" som har optaget en scene ved dete vandfald

 

 

Haew Sai Fai waterfall :

Dette vandfald ligger kun 700 meter nord fra Haew Suwat vandfald og 300 meter syd fra Haew Pratoon Vandfald.

 

 

 

haew suwat waterfall 800x600

Haew Sai Fai Vandfald

 

Haew Pratoon waterfall :

Dette vandfald er beliggende 1 km nord fra Haew Sai og 300m nord fra Haew Sai Fai Vandfald.

 

 

 

halcyon pileata black capped kingfisher 800x600

Nu har vi set vandfald nok - derfor bringer vi disse 2 gæster fra samme område :o)

 

 

Pha Kluaymai Waterfall :

Dette meget mindre vandfald finder man fra en sti mellem de 2 campingpladser og der er 3 km at gå dertil gennem junglen. Nationalparkens eneste krokodille ses ikke langt væk fra dette vandfald.

 

 

croc

Parkens eneste krokodille ses her !!

 

Khao Paeng Ma :

Dette område der dækker 8 km², og ligger 68 km fra den nordlige port lige udenfor det nordøstlige hjørne af parken, og har egentlig ikke så meget med nationalparken at gøre, og dog !! . I regntiden fra 1995, kun et par år efter projektet startede, er en mindre gruppe af gaurs dukket op på området regelmæssigt. Nu er observationen bragt til myndighederne opmærksomhed, Wildlife Fund Thailand (WFT) og de har besluttet besluttet sig for en mere stram plan for at beskytte området fra krybskytter. Siden er gaur antallet i området steget, men den alvorlige trussel fra krybskytter er der stadig. Området er et ideelt sted med langt bedre muligheder for at se gaurs end inde i parken. Det er et populært sted blandt de lokale og kan være helt optaget i løbet af weekenden. Vejen gennem stedet til besøgs centret er en grusvej og meget ujævn, og det kræver det en 4WD. En 1,8 km lang sti startende fra besøgs området vil føre til et udsigts tårn 200 meter inde ad stien og fortsætter du - er der yderligere ni naturskønne viewpoints . Khao Paeng Ma Ranger Station på den vestlige side af skovarealet er et ikke-jagtområde, og her er der en anden meget god mulighed for at se gaurs.

 

 

 

Guars

Khao Paeng Ma med Guars græssende !!

 

  

 Næste park

 

 

 

 

forsidebilled

National Park Phu Kradung

 

02 Nationalpark Phu Kradueng

 

Parken er op til 1316 meter i højde, og Parken har en gennemsnitlig årlig temperaturer på 20 grader Celsius, med lejlighedsvis frost. En stor campingplads og indkvarteringszone findes øverst i Parken og kan nåes gennem en ret udfordrende fem og en halv km sti.

Stien løber rundt om toppen af ​Parken og fører til (eller tæt på) et halvt dusin vandfald og adskillige viewpoints, hvoraf er der nogle nogle er udstyret med Buddha billeder. Et af højdepunkterne inkluderer det tordende Tat Hong-vandfald og Pha Lamsak, en klippehøjde,Tat Hong vandfald der skråner ud fra bjergsiden sammen med et ensomt fyrretræ - og herfra kan opleves nogle helt utrolige udsigter.

 

 

Parken er meget populær blandt indenlandske turister og til tider bliver hele Phu Kradueng Parken oversvømmet med overnattende gæster, herunder fyldte busser af skolebørn i weekenderne og især i ferier omkring de koldere måneder. Kongens fødselsdag den 5. december og nytårsaften bør undgås fuldstændigt . En parkbetjent , der har brugt 30 år her, fortæller, at april og maj er de bedste tider til at besøge parken -  takket være få besøgende lige der og en overflod af blomster. Oktober er primetime for vandfald.

Den samme parkbetjent fortæller også om en dårlig plan fra den lokale regering til at opføre en svævebanesvævebane til toppen af ​​Phu Kradueng. Selv om det er blevet modtaget af modstand, forekommer det sandsynligvis at den skulle blive en realitet, da Loei-provinsen skubber på for at få en større turistindustri her. Efter andres mening ville dette betydeligt forringe den naturlige atmosfære og negativt påvirke planterne og dyrelivet. Så måske du skal besøge parken før de "omdanner" Parken til en Disneyland-tur.

Et besøgscenter ligger ved bunden af ​​bjerget,  nær stien der fører til tops. Dette center er bemandet af venlige engelsktalende park betjente, der tilbyder kort og brochurer på engelsk og thailandsk. Det er også her du skal arrangere indkvartering på toppen, og prisen spænder fra 150 baht for telte til hytter der løber i fra 900 og op til 3.600 baht og som kan rumme fra 2 til 12 personer.

Du finder også en simpel thailandsk restaurant øverst, og almindelig thaifood og drikkevarer sælges for hver eneste kilometer langs stien op. Guider kan lejes til at bære dit udstyr for 30 bahtslave pr. kilo . Masser af små fødevare boder er opstillet nede i nærheden af ​​parkeringspladsen i bunden, hvor du også kan se detaljerede tegninger af de snesevis af fuglearter, som du måske ser i parken.

Parken er lukket hvert år fra 1. juni til 30. september og det gælder også indkvartering og alle attraktioner. En vandretur til toppen tager mellem 3 og 4 timer. Man skal tage en overnatning eller to på toppen for at få mest ud af turen. 

Hvordan man kommer dertil ? :

Parkens porte ligger cirka fem km vest for Phu Kradueng by, som ligger lige ud fra Route 201 og 80 km syd for Loei by. Loei - Khon Kaen busser kører regelmæssigt hele dagen og med mange stop i centrum af Phu Kradueng by (men ikke alle , så sørg for at spørge først). Herfra kan man tage en tuk-tuk til indgang og besøgscenter. Den lokale sats er 50 baht - men forvent at betale mellem 100 og 200, hvis du er turist. En pengeautomat og dagligvarebutik ligger tæt på - hvor busserne sætter folk af. Portene er åbne fra 8:00 til 17:00 og gebyret er som nævnt: 200 baht for udlændinge. Åben kun fra 1. oktober til 31. maj.

 

 Næste park

 

 

forside billede

National Park Phu Phan

 

03 Nationalpark Phu Phan

 

Den øverste del af det nordøstlige Thailand domineres af Phu Phan-bjergene, som er en række bjerge, der spreder sig fra vest mod øst i øvre Isan, der deler Khorat Plateau i det nordøstlige Thailand til to separate drænområder, den nordlige Sakhon Nakhon-bassin og den sydlige Khorat Bassin. insektDisse bjerge krydser provinserne Nongbua Lamphu, Khon Kaen, Udon Thani, Sakon Nakhon, Nakhon Phanom, Kalasin og Mukdahan. Navnet på rækken er afledt af den karakteristiske mesa-form af sine toppe og er thailandsk lao. Phu Phan bjergene omfatter fire nationalparker og en provinsskov (Phu Pha Bat). Nationalparkerne er Phu Phan, Phu Kao Phu Phan Kham, Phu Pha Lek og Huai Huat (Phu Pha Yon).

 

Det nordøstlige Thailand er præget af sæsonbestemt tørre løvskove og græsarealer i savannestil, og græsarealerne er hjemsted for store flokke af elefanter, hjorte og indfødte kvæg. Phu Phan National Park er karakteriseret  ved dette vegetationsmønster. vandfaldHer er der tre skovtyper, Dry Dipterocrap, der dækker 42% af skovmassen, Dry Evergreen, som ligger i den sydlige del af parken. Mellem disse områder og hvor der er vand er der blandet Løvfældende Skov.

 

Topografien er stort set kalkstensbjerge med nogle få græsarealer.

 

Vildtlevende arter følger habitat klassificeringerne for hver klimatype, og der er 162 rapporterede arter her. Artenumrene er overvejende fugle, og der er også elephants, monkeys , barking deer og wild pigs.

 

Det er begrænset hvad vi har kunnet finde af oplysninget om denne park og det skal jo nok betyde at der ikke er så meget at se her .

  383

 

 

 

 Næste park

 

 

forsidebillede

National Park Phu Ruea

 

04 Nationalpark Phu Ruea

 

45 km vest for Loei by ligger Phu Ruea National Park, som kan prale af et stort - gradvist skrånende bjerg - overdækket i løvskov og mange forskellige vilde orkideer.

 

 

blomster

Phu Ruea Flower Fields in Phu Ruea

 

 

 

Navnet oversættes som "Boat Mountain" på grund af dets formodede lighed med en kæmpe stor kinesisk handelsskib. Det 1365 meter høje område er også et af Thailands koldeste steder.

Mens parken bedst er kendt for sine flotte blomster, så er der også en del af aber, bjørne og vildsvin, gøende hjorte, skildpadder og slanger. Trækfugle stopper her på deres veje fra Kina, når vinteren nærmer sig. Et vindblæst græsareal dækker en del af bjergsiden, og Phu Ruea er kilden til mange små floder og vandløb i de omkringliggende bjerge.

 

 

 

Dyr

 

 

 

Efter at have passeret indgangen lige op ad bjerget fra landsbyen Phu Ruea - betaler man en billet på 200 baht  (for udlændinge). Derefter går man på en stejl og smal vej til hovedbesøgscenteret. Sammen med et stort digitalt termometer og et display med flere typer slanger bevaret i store krukker, møder man i besøgscentret et skrivebord med en engelsktalende ansat og får en god information om parken og får herunder udleveret kort og brochurer om parken. Hvis du ikke selv er kørende kan du få en songthaew  (grisebil) til at køre dig op til toppen.

Vejen bliver stejlere og man passerer adskillige viewpoints og granitformationer, herunder Hin Tao, der virkelig ligner en gigantisk skildpadde. Efter at have nået det andet parkeringsområde, er det nødvendigt at tage en songthaewthe truck to the topor eller gå de sidste 500 meter til toppen. Her finder du et stort Buddha-billede, flere flotte klippe formationer og en pavillon, og der er der en betagende udsigt over tågen mellem fjerntliggende bjergskråninger og landbrugsområder. På klare dage kan du se Hueang og Mekong floden.

Mange besøgende vælger kun at besøge toppen, men en anden smal vej går videre til to mellemstore vandfald i den vestlige del af parken. Dette område har også et mindre besøgscenter, hvor du kan leje et telt og købe forsyninger - 150 baht koster det for at bo på en campingplads midt i en ofte tåget fyrreskov. Almindelige restauranter og bekvemmelighedsbutikker med begrænsede åbningstider er tilgængelige både her og i det centrale besøgscenter.

I nærheden af ​​det største besøgscenter ligger også fem store hytter, hvor der i alle kan sover mindst fire personer og kan lejes til pris fra 2.000 til 3.000 baht pr. nat. Udenfor parkportene langs rute 203 samt adgangsvejen til parken - udlejes et dusin små feriesteder i form af værelser og bungalows , der starter ved en pris på  500 baht. Wanraya Resort er det største Resort og er tættest på parkportene,  men du finder flere udlejningssteder længere nede ad vejen.

Hovedsageligt rettet mod indenlandske turister , har byen har et lille marked og en håndfuld restauranter og dagligvarebutikker. Lige vest for byen Phu Ruea er Chateau de Loeiwine main, som er en vingård og gård, der dyrker macadamianødder og druer. Vinen der laves her hedder lackluster og den er værd at stoppe for at smage eller købe. Området har utallige små bjergskråninger, der har specialiseret sig i potteplanter og blomster.

Selvom det er malerisk og et besøg værd, hvis du ikke er i tidsnød, vil Phu Ruea være en udfordring for rejsende uden egen bil. Parken er lille nok til at kunne besøges som en lang dagstur fra Loei byen. Du kan også leje en motorcykel eller leje en taxa til turen. Sugar Guesthouse kan hjælpe med begge dele.

Phu Kradueng National Park er en anden mulighed du kan vælge, når Phu Kradueng er lukket for regntiden. Portene er åbne dagligt fra kl. 8.00 til 17.00.

Hvordan man kommer dertil :

Portene ligger lige nord for Route 203, som løber direkte gennem byen Phu Ruea. Busser mellem Loei og Phitsanulok og minibusser mellem Loei og Dan Sai kan også køre dig til parken .

 

 Næste park

 

 

 

Tatton Waterfall Tat Ton National Park Chaiyaphum Thailand 6

National Park TaT Ton

 

05 Nationalpark Tat Ton

 

 

 

sjov

 "Tja - National parkerne slår meget på deres store vandfald og det er også OK - men husk lige at der jo er meget andet i parkerne end vandfald . Der er de fleste steder også en meget flot natur" .

 

473

 

Vi fortsætter derfor vores beskrivelse af National Parkerne - og du kommer sikkert heller ikke til at besøge dem alle på stribe lige efter hinanden - Ja du må gerne , men sådan fungerer virkeligheden vil ikke ?

Vi er her kommet til National Parken Tat Ton (som der så rigtigt står i overskriften) .

 

Tat Ton National Park dækker nogle dele af Phu Laen Kha bjergkæden. Der er flere smukke vandfald, men Namtok Tat Ton er det bedste og flotteste.

 

 

 

namtok tat ton

Namtok Tat Ton

 

 

Vandet her kaster kaskader ned på nogle brede stenplader, og det er et betagende syn, især i regntiden, når der kommer masser af vand.

Desuden er Chaopho Tat Ton (Pu Duang) Shrine, (det hedder en etnisk Khmer hellig mand), og han er meget besøgt af lokalbefolkningen. Parken er også hjemsted for Pha Lang waterfall, der ligger 32 kilometer fra byen på Chaiyaphum-Nong Bua Daeng-vejen og Tat Fa-vandfaldet, som ligger 25 kilometer fra byen på Chaiyaphum-Kaeng Khro-vejen.

 

For at komme der skal man tage motorvej 2051 i omkring 21 kilometer.

Adgangsbilletten er 200 bath for voksne og 100 bath for børn. For information og for at reservere overnatning inden for Tat Ton National Park, bedes du i forvejen kontakte Forbundet af Nationalparken, Nationalparken, Wildlife and Plant Conservation Departmentby ved at ringe til 0 2562 0760. Alternativt kan du kontakte turistinformationen på Tat Ton National Park På PO Box 22, Mueang District, Chaiyaphum 36000, eller ring 0 4485 3293, 0 4485 3333.   

 

Hvordan man kommer dertil Med bil :

Fra Krabi By & Ao Nang området: Turist-butik er placeret i Ao Nammao. Man er kun 2 minutters sejlads fra Ao Nammao med longtail boat til Railay East Beach. Turist-butikken er beliggende på hovedvejen, der går fra Ao Nang til Ao Nammao lige overfor "Shooting Range". Fra Ao Nang er det en 5-10 minutters kørsel til vores butik .Fra Krabi Town er der 30 minutters kørsel til vores butik. Turist-kontoret henter dig og bringer dig gratis på dit hotel, så du skal du bare tilmelde dig og indtaste dit navn ved kassen i deres butik !

 

Med bus :

Der er selvfølgelig både offentlige busser med aircondition og ikke-luftkonditionerede busser der forbinder Bangkok, Phuket, Phang Nga  Trang, Hat Yai og Surat Thani ( Samui ) til Krabi Bus Terminal. Bussen fra Bangkoks sydlige busstation til Krabi tager cirka 12 timer. Ud over disse busser tilbyder mange private busselskaber og rejsebureauer luftkonditionerede busser eller varevogne til og fra Krabi og mange andre provinser. Der er en fast busforbindelse mellem Krabi og Phuket lufthavn, som er cirka 2 timer fra hinanden. Krabi Bus Terminal ligger 4 kilometer nord for byen ved Talat Kao. For tidsplaner og yderligere oplysninger, kontakt bussterminalen i Krabi.

 

Med tog :

Der er ingen togforbindelse til Krabi. De nærmeste togstationer er i Surat Thani og Trang, hvor besøgende kan tage til busser til Krabi.

 

Med fly :

Krabi International Airport (KBV) ligger ca. 10 km fra byens grænser, 15 km fra byens centrum og 40 km fra Ao Nang. Krabi er serviceret af Thai Airways fra Bangkok, Bangkok Airways fra Koh Samui og Thai AirAsia fra både Bangkok og Kuala Lumpur. Største flyselskaber har for nylig tilføjet ruter til Krabi Lufthavn, tjek lufthavnens websted for den mest up-to-date info.

 

 

Næste park

 

 

  

forsidebillede

National Park Kaeng Tana

 

06 Nationalpark Kaeng Tana

 

 

Kaeng Tana National Park er et mildt og behageligt sted at tage en vandretur - eller nyde en picnic ved siden af ​​Moon River 471 .

 

Kaeng Tana National Park dækker 340 kvadratkilometer spektakulære landskaber tæt på Laos, delt af Mekong-floden. Nå du ankommer til Kaeng Tana nationalpark vil du blive mødt af "Sao Chaling" , en naturlig stenformation lavet af havskalfossiler, der ligner en gigantisk champignon, som faktisk blev skabt for 130-180 mio . År siden , da dinosaurerne stadig gik rundt.

 

 

sao chaling mushroom

 

 

Og her får du en fantastisk udsigt over fugleperspektivet omkring Mekong-floden. I nærheden af ​​besøgscenteret Parkens sydlige bred, fører en 1,5 km natursti til en stor grotte som hedder Tham Pu Ma Nai eller Tham Phra, hvor en ca. 1300-årig gammel indskrift, der proklamerer overherredømme af en bestemt khmerprins, blev opdaget. Den vises nu i Ubon Ratchathani's National Museum. (og nu var det ikke tosset at have haft et billeder herfra - men det har vi desværre ikke)  465 .

 

bro3

Og ... her i Kaeng Tana National Park kan du krydse Thailands største hængebro og se det fantastiske vand under dig. Det er også muligt at tage en sejltur under hængebroen. Længden på broen er hele 450 meter, og du kan se den flotte solnedgang fra broen.

Lokalbefolkningen bruger fiskenet til at prøve at fange fiskene, der lever i undervandsgrotter her.

 

Hvis du rejser fra slutningen af ​​september til slutningen af ​​december, vil du kunne se, hvad det er man kalder det største blomsterfelt i Thailand og fra juni til november vil du se et 25 meter højt vandfald. Og så er der to templer i Parken "Wat Don Tat og Wat Tham Kuu Haa Sawan."

 

Hvordan man kommer dertil : 

Kaeng Tana kan være forvirrende at finde frem til. To engelske skilte peger sydpå fra Highway 2222 vest for Khong Chiam og nord for The Moon River. Det første af disse skilte, sender dig til et nedslidt gammelt besøgscenter og pavillon med udsigt over fors`en Moon Rivers nordlige bred. Men da det er gratis at gå her, kan du ikke få adgang til resten af ​​parken. Det andet skilt fører til en anden sydgående vej, der slutter ved indgangen til en dæmning. Hvis du kommer kørende, skal du kigge efter et lille håndmalet skilt på thailandsk peger til venstre. Det vil sende dig til den nordlige af de to broer, der fører over til Don Tana øen. For at få adgang til hele parken via vejen, skal du ignorere skiltene i 2222 og i stedet krydse Moon River via hovedbroen syd for Khong Chiam. Bliv på Highway 2173, indtil du når et blinkende gult lys, hvor sælgerne ofte sælger svampe langs vejsiden. Følg skiltet til højre for Pak Man Dam (der er et tegn til nationalparken, men det er kun synligt, hvis du kommer fra syd). Denne vej sender dig lige nordpå til parkens forreste porte og videre til besøgscenteret, natursti og sydlige hængebro.

Tat Ton waterfall er mere eller mindre en separat attraktion. For at finde vandfaldet, så tag Highway 2173 syd for Khong Chiam, som beskrevet ovenfor. Ved det blinkende gule lys - følg skiltet til venstre mod Phibun Mangsahan i stedet for at gå lige mod parkens hovedkvarter. Ikke længe efter, så kig efter et brunt cement skilt, der viser op til højre og siger navnet kun på thailandsk. Drej ind her og parker bilen. Kig derefter efter et andet thailandsk skilt på stien , der fører dig et par hundrede meter frem  til vandfaldet. Der er ingen offentlig transport til parken, men du kunne hyre en tuk tuk fra 300 - 500 baht for en rundtur i Khong Chiam.

 

6

Held og lykke - fristes man til at sige

 

Næste park

 

 

 

 

 

forsidebillede

National Park Thab Lan

 

07 Nationalpark Thab Lan

 

Topografi og klima

Frugtbare fan palme skove var udbredt mange steder i den nordøstlige region i fortiden. Sammen med landbrugsmekaniseringgens udbredelse blev et stort palme skovs område ødelagt. På nuværende tidspunkt er der nogle få overlevende palme skove i landsbyerne: Baan Thab Lan, Baan Khun Sri Bupram og Baan Wang Mued i Prachinburi provinsen.

Thab Lan National Park dækker Pak Thongchai, Khornburi og Soeng Sang distrikterne i Nakorn Rachasima provinsen og Na Dee distriktet Prachinburi provinsen. Parken består af de sjældne "fan palme skove". Parken er også kilde til mange floder og har nogle naturlige attraktioner som klipper og vandfald.  Dette område på 2236 kvadratkilometer blev udnævnt som den 40. nationalpark i Thailand den 23. december 1981.

 

 

fan palm forests1

Fan palm forest

 

 

Det højeste punkt i parken er Khao Lamang med sine 992 meter over havets overflade. De kontinuerlige bjergkæder har naturligt skabt dale, kløfter og vandfald. Disse er vandkilder til floder som Moon og Bang Pakong floder.

Parken er dækket af dipterocarp og dry evergreen skov, som er fyldt med forskellige slags planter. På grund af sin rigdom på store skovområder, der forbinder Khao Yai, Pang Sida og Tapraya, er det et rigtigt godt sted for forskellige vilde dyr, som omfatter: tiger, elephant, buffalo, red bull, mountain goat, black bear, sun bear, crown gibbon, hornbills, phesant, lorikeet m.m.

 

 

mountain goat

Mountain goat

 

 

lorikeet

Lorikeet

 

 


Turistattraktioner

 

Pa Lan (fan palm forest)

Det er den største fan palm skov i Thailand. Disse træer er gamle planter, der producerer blomsterklynger øverst, når de når 20 år eller ældre. En fan palme kunne producere mere end 60 millioner blomster, før den døede .

 

 

fan palm forests

Fan palm forest

 

 

Huay Yai waterfall

Er et stort fantastisk vandfald på 50 meter i højden og 30 meter i bredden .

 

 

Huay Yai waterfall

       Huay Yai waterfall

 

 

Indkvartering og faciliteter

Turister skal selv bringe deres telte til overnatning på campingpladsen .

 

Hvordan man kommer dertil :

Thap Lan National Parks hovedkvarter ligger på vejnummer 304, cirka 200 km fra Bangkok. Fra krydset mellem ruter 304 og 33 i nærheden af ​​Kabin Buri er der omkring 32 km til hovedkvarteret.

 

 


Næste park

 

 

 

Phu Kao–Phu Phan Kham National Park

National Park Phu Kao - Phu Phan Kam

 

08 Nationalpark Phu Kao Phu Phan Kam

 

Phu Phan National Park ligger ved motorvej 213 - cirka 25 km fra Sakon Nakhon. Parkens hovedkvarter ligger ved motorvejen. Sommermånederne i Parken er marts til maj, regntiden er juni til oktober. Vinteren er november til februar, men er normalt behagelig.Phu Phan ligger i et stort skovområde i de charmerende Phu Phan-bjerge. Denne række af bjerge deler Khorat-plateau`et i Isaan-regionen i to områder. Det nordlige Sakon Nakhon-område og det sydlige Khorat-område.Parken er relativt underudviklet og isoleret. Parken blev etableret i 1972 - nogle siger 1982 - som Thailands nationalpark nummer 7, og spreder sig over 665 kvadratkilometer. Der er mange fascinerende områder som kan udforskes, såsom Phra That Phu Pek`s gamle Khmer-ruiner, Tham Seree Thai-hulen, som blev brugt under anden verdenskrig til våben og madopbevaring. Grotten er nu godt camoufleret af frodig vækst. En hemmelig flyveplads er lige i nærheden. Man kan drikke vand direkte fra det kæmpestore Kham Horn Waterfall. Hovedet mod Phrathat Phu Phek , en Khmer-æra pagoda med et Buddha billede 544 meter over havets overflade. Sørg for at se Pha Sawoei-klippen, som engang var en frokostplads for Hans Majestæt Kongen.

 

klippen

Pha Sawoei-klippen

 

I nærheden af Parken ligger en campingplads og fem bungalows, hvor der kan sove fire i hver - disse udlejes til turister. Flere gode hoteller er bekvemt placeret i området omkring parken .

 

Kontakt adresse :

Phu Phan National Park

Tombol Huay-yang, Amphur Mueang

Sakon Nakhon 47260

Tlf .: +66 (0) 42715180

 

Næste park

 

 

 

forsidebillede

National Park Nam Phong

09 Nationalpark Nam Pong

 

Nam Phong National Park dækker dele af Ubonrat, Ban Fang, Nong Rua, Manjakiri og Kok Po distrikterne i Khon Kaen provinsen - og nogle dele af Taen og Kaeng Kro distrikterne i Chaiyaphum provinsen. Denne 197 kvadratkilometer store park er hovedforsyning af vand til flere floder, herunder Nam Phong-floden, som strømmer ind i Ubonrat-dammen. Øerne er for det meste dækket af dipterocarp skov.

Seværdigheder

Ubonratreservoirparkens (det var et svært ord  15)  hovedkvarter ligger tæt på dæmningsreservoiret. På floden kan du se fiskerne fange føde. Tag på en bådsejlads, og se solnedgangen over søen - det er meget populært blandt lokalbefolkningen. Der er et par populære højtbeliggende viewpoints med stenformationer mv. omkring søen i parken.

Indkvartering og faciliteter

Nogle gæstehuse tilbydes i parken og der er også en campingplads . Men alle turister skal selv medbringe deres egne telte og udstyr m.m.

Hvordan kommer man dertil ?

Fra Khon Kaen kører du langs motorvej nr. 12 mod vest i ca. 30 km. Du vil her passere igennem Ban Gang distriktet. Herefter er vejen (uden et nummer) til Ubonrat resorvoir. Drej til højre (mod nord) ind på vejen og kør 19 km til hovedkvarteret.

Kontakt adresse

Nam Phong National Park

P. O. Rubrik 13, Don Mong,

Nong Rua-distriktet,

Khon Kaen 40240 Tlf .: 043-248006 ~ 7

 

 

 

 

Næste park

 

 

 

15965956 Bak Teo or Huay Luang Waterfall Phu chong Na Yoi National Park Ubon Ratchathani Thailand Stock Photo

National Park Phu Chong-Na Yoi

 

10 Nationalpark Phu Chong Na Yoi

 

Phu Chong Na Yoi blev officielt udnævnt til Nationalpark nr. 53 den 12. september 1984. Den er 686 kvadratkilometer stor og ligger i den fjerne sydøstlige del af Ubon. Den ligger i Chong Bok Mountains i Phanom Dong Rak Mountain Range. Det har mange vandfald i Parken og der er mulighed for rigtig mange vandreture. Det smukkeste sted i Parken er måske Huai Luang Vandfaldet. Her er et billede af det i tør sæsonen.

 

Huai Luang08 1024x682

 

I 1987 var parken vidne til en kamp mellem thailandske og vietnamesiske styrker. Dette var blot en af ​​flere kampe i området, da vietnamesiske styrker søgte efter kambodsjanske guerrillaer i området.  For at få mere at vide om disse vietnamesiske grænseoverskridelser, kan du søge "på  Wikipedia". Hvis du går til den thailandske militær post nær Emerald Triangle, er der et mindesmærke med våben og billeder fra kampen. Nedenfor er et billede fra den militære Post .

emerald

 

 

 Næste park

 

 

 

Phu Phar Yon1

National Park Huay Huat

 

11 Nationalpark Huay Huat

 

Huay Huat også kendt som "Phu Pha Yon" er en attraktiv, lille nationalpark i Sakon Nakhon, Nakhon Phanom og Mukdahan provinserne. Den er ret svær at finde. Selv lokalbefolkningen synes at være forvirret over de forskellige navne på den samme park - så er det jo ikke så sært at vi andre også kan blive forvirret . For at gøre forvirringen total - så vil vi her på siden bruge navnet "Phu Pha Yon" i resten af denne artikkel .

 

Attraktioner i parken

Phu Pha Yon National Park er beliggende i To Ngoi-distriktet, på Phu Phan-området. Nationalparken dækker Muang-distriktet, Khok Si Suphan-distriktet, Tao Ngoi-distriktet, Sakon Nakhon-provinsen, Na Kare-distriktet, Nakhon Phanom og Dong Luang-distriktet, Kam Cha Ee-distriktet, Mukdaharn-provinsen. Det samlede areal er 825 kvadratkilometer. Den blev oprettet for at fejre Hans Majestæt Kongen - den 28. juli 1988. Den generelle natur er højland og sandsten. Skoven består af evergreen and dry evergreen forest. Planter der kan ses her er: Hopea odorata , Lagerstoemia tomentosa, Terminalia corticosa, Dipterocarpus species, Toena ciliata and bamboo. Der er vilde dyr som: serow, langur, gibbon, squirrel , wild pig , leopard , barking deer og porcupine. 

 

 

 

BarkingDeer

Barking Deer ( gøende hjort )

 

 

Interessante steder i nationalparken

Huai Huad vandreservoir ligger cirka 500 meter væk fra nationalparkskontoret. Det blev bygget efter bygningen af Chonlaprathan dæmningen som var  ifølge Hans Majestæt Kongens ìde. På den højre side af vandreservoiret er en underlig formet sten. Fra pavillonen kan besøgende se to vandfald, der flyder til Huai Huad vandreservoirer. Khum Nam Srang er det højeste vandfald i nationalparken.Huai Huat Hvis du står på dæmningen og kigger mod syd kan du se vandfaldet. Vandfaldet er 25 meter højt og ligger 1,8 kilometer fra nationalparkskontoret.

Phu Pha Yon har et meget smukt viewpoint. Omkring klippen er der mange indgraverede statuer, der er helt op til omkring 3.000 år gamle. For at komme til dette viewpoint, skal man køre langs Higwahy Nummer 2339 (Tao Ngaoi - Sri Vicha). Drej til venstre til Ban Na Ang - Muang Kam og kør gennem Ban Pon Bok - Pon Paeng til Ban Na Phang, som ligger 5 kilometer væk fra Tao Ngoi distriktet. Du kan komme dertil med bil.

Phya Tao Ngoi Cliff ligger 7 kilometer væk fra nationalparkskontoret ifølge Ban Huai Huad - Khok Klang-ruten. Klippen ligger i nærheden af ​​vejen. Den har en form, der ligner Ngoi skildpadden, der kommer ind i vandet af Lum Nam Pung. Det menes at området, hvor man kan finde Ngoi-skildpadder, er meget frugtbart. Denne tro er også en grund til, at folk kalder denne landsby Tao Ngoi .

Laan Dusita er et stort bredt stenfelt. I sene regntider er der mange små blomster der blomstrer i dette område, især Dusita blomster, der er lilla, Kradum Ngern ,Sroi Suwanna, En-ah, Yard Namkhang. Nationalparken har lavet en rute så besøgende kan observere naturens skønhed uden at træde på disse små smukke planter. Derudover er der andre turistattraktioner som Hiib Phu Pha Nang-grotten, Saowapa-hulen, Dong Noi-vandreservoiret og Phra Wet-grotten.

 

Nationalparken har lavet et teltområde til turister . For mere information, kontakt venligst Phu Pha Yon National Park, Tao Ngoi-distriktet, Sakon Nakhon, 47260 Tel. 0-4298-1057 eller Department of Natonal Park, Wildlife and Plant Conservation Tlf. 0-2562-0760.  

Adgangsbillet er 100 bath for voksne og 50 bath for børn.

 

Hvordan man kommer dertil :

Med bil : 

Fra Krabi By & Ao Nang området:  Vores butik er placeret i Ao Nammao. Vi er kun 2 minutters kørsel fra Ao Nammao`s long Tail Boats mole til Railay East Beach. Vi er beliggende på hovedvejen, der går fra Ao Nang til Ao Nammao, overfor Shooting Range. Fra Ao Nang er det en 5-10 minutters kørsel til vores butik. Fra Krabi Town er der 30 minutters kørsel til vores butik. Vi henter dig og bringer dig gratis på dit hotel, du skal bare tilmelde dig og aflevere dit navn i receptionen på dit hotel .

 

Med bus :

Der er offentlige busser med aircon der forbinder Bangkok, Phuket, Phang Nga, Trang, Hat Yai og Surat Thani (Samui) til Krabi Bus Terminal. Bussen fra Bangkoks sydlige busstation til Krabi tager cirka 12 timer. Ud over disse busser tilbyder mange private busselskaber og rejsebureauer luftkonditionerede busser eller varevogne til og fra Krabi og de andre provinser. Der er en regelmæssig busforbindelse mellem Krabi og Phuket lufthavn, som er cirka 2 timer fra hinanden  Krabi Bus Terminal ligger 4 kilometer nord for byen ved Talat Kao. For tidsplaner og yderligere oplysninger, kontakt bussterminalen i Krabi.

 

Med tog :

Der er ingen togforbindelse til Krabi. De nærmeste togstationer er i Surat Thani og Trang, hvor besøgende til parken kan køre videre med busser til Krabi.

 

Med fly :

Krabi International Airport ( KBV ) ligger ca. 10 km fra byens grænse, 15 km fra byens centrum og 40 km fra Ao Nang. Krabi Airport er serviceret af Thai Airways fra Bangkok, Bangkok Airways fra Koh Samui og Thai AirAsia fra både Bangkok og Kuala Lumpur. Større flyselskaber har også for nylig fløjet ruter til Krabi Lufthavn, tjek lufthavnens websted for den mest up-to-date info.

 

 

Næste National park

 

 

 

Forsidebilled

National Parken Mukdahan

 

12 Nationalpark Mukdahan

 

Svære klippeformationer, viewpoints, vilde blomster - et vandfald og en Buddha i en grotte er blandt attraktionerne i Mukdahan National Park. Der er grobund for en god dags tur her, fra den nærliggende Mukdahan by, især hvis du er ude for at vandre på de mere krævende stier.

 

 

 

papaplyerNaturlige paraplyer

 

 

Parken dækker kun 48 kvadratkilometer og er et bjergbunds plateau, der springer ind i rullende bjerge, der er dækket af blandet løvskov. Selv om dette ikke er et top spot for dyreliv, så vil du alligevel se en rimelig andel af fugle, sommerfugle og måske et vildsvin eller flyvende egern. Fra oktober til november kommer dele af parken til live med ca. 10 arter af vildblomster.

 

 

flying squirrel

Flying squirrel ( Flyvende Egern )

 

 

 

Som turist eller besøgende kommer man specifikt til en "have" af champignonformede klippeformationer, almindelig kendt som Hin Thoep-gruppen og ligger ikke langt fra besøgscenteret. Skulpturerene er dannet af naturen i løbet af de sidste 100 millioner år, og er dannet af brede klippeblokke, der tilfældigvis er blevet placeret her. Ifølge lokalbefolkningen ligner nogle af de øvre sektioner en krone, kamel, krokodille eller en parabol.

 

 

stensaetninger

Champignonformede klippeformationer

 

 

 

Du finder lignende rockformationer på Udon Thani Phu Phra Bat og Ubon Ratchathani Pha Taem . Fortsæt nordøst op ad den gradvist skrånende sten, og du vil passere en forbi Buddha`en. Terrænet herop minder om en ørken . Herfra bliver "stien" lidt forvirrende, uden markeringer langs stenbunden og kun et par brune tegn, der peger på de attraktioner, der findes dybere inde parken. Har du børn med dig - så hold dem tæt ind til kroppen da klippen går stejlt op , og der er ingen rækværk.

 

 

 

waterfall

Tham Phra Waterfall

 

 

Hvordan man kommer dertil :

Mukdahan National Park ligger 15 kilometer syd for Mukdahan by. Du kører lige ud på Samut Sakdarak Road (Highway 2034), indtil du ser det brune skilt til højre, hvorfra det er yderligere to kilometer til porten. Blå songthaews (grisebiler)  kører på denne vej, men du skal gå den sidste strækning til parken, eller tage en tuk tuk. Hvis du har masser af energi, kan du leje en mountainbike på Nikorn Cykel overfor River City Hotel og træde pedalerne helt i bund. For dem der mangler en sådan udholdenhed, er det bedst mulige at tage en tuk tuk i Mukdahan.

Forvent at skulle betale 400 til 500 baht for en rundtur. Adgang til parken er 200 baht for udenlandske voksne.

 

 

Næste park

 

 

 

 

01 De Dinosaur site in het Phu wiang national park

National Park Phu Wiang

 

13 Nationalpark Phu Wiang

 

Phu Wiang National Park og Dinosaur Museum : 

Dinosaurer er overalt i Khon Kaen. Dem der ses her i dag, er lavet af beton med "toothy grins", men for millioner af år siden regerede de rigtige dinosaurer over dette stykke jord. Komplimenteret af et omfattende Dinosaur Museum, kan flere udgravningssteder besøges i Phu Wiang National Park.

 

 

 

dinosauer

 

 

Børn vil have det sjovt her.

Parken blev grundlagt i 1991 -  15 år efter at en uranprospector snublede over de fossile rester af en 15 meter lang plantelevende sauropad, der levede i den tidlige kridtperiode for omkring 100 millioner år siden. Den ligner noget fra en nedskaleret fætter af Brontosaurus, men den nyopdagede art blev navngivet Phuwianggosaurus sirindhornae - efter det thailandske distrikt, hvor den blev opdaget, og den thailandske prinsesse Sirindhorn. Dette fortsatte ind i 2000 'erne , hvor mange flere dinosaurben og andre forhistoriske fossiler i Phu Wiang blev fundet sammen med flere andre i Isaan. Fem nye arter blev opdaget - tre plantelevende og to kødædende dyr - og hedder Siamosaurus. Datoen så langt tilbage som 210 millioner år siden, og det er nogle af disse der er blandt de ældste dinosaurier, der nogensinde er fundet.

 

 

 

dinosauer2

 

 

Mange af knoglerne er nu anbragt på Dinosaurmuseet.

En af de mest slående opdagelser blev gjort i 1993 på Lan Hin Lad Yao , et af fire udgravningssteder, der nu er let tilgængelige i parken. Her ser man en syv meter lang dinosauer der står på bagbenene. Den antages at være den kødædende Siamotyrannus og at have været en tidlig forfader til Tyrannosaurus Rex. Tilknyttede carnosaurs krydsede sandsynligvis en landbro, der engang forbandt Asien til Nordamerika for 70 millioner år siden.

Det hele begynder nær et lille besøgscenter hvor der udleveres et simpelt kort og ikke andre materialer, og man går ad en vandresti mod vest til Site # 3, hvor man kan se nogle knoglefragmenter fra en 130 millioner år gammel sauropod der er indkapslet i sandsten. På alle fire udgravningssteder, som der findes langs hovedstien, er fossilerne beskyttet af betonkapslede rum med store glasvinduer.

 

 

 

dinosauer3

 

 

At få et anstændigt billede gennem glasset er ikke let.

Parkens dinosaurrelaterede højdepunkt er Site # 1, eller Phu Phratu Tee Ma, som markerer stedet hvor de første fossiler blev opgraderet i begyndelsen af ​​1980'erne. En samling af helt intakte knogler fra en Phuwiangasaurus er markeret på thailandsk og engelsk, selvom det er svært at læse dem gennem vinduerne med udsigt over stedet. Stien slutter på Site # 2, en gammel grotte hvor en anden Phuwiangasaurus blev fundet i 1989. Herfra kan du krydse en parkeringsplads og fortsætte til Site # 9, hvor en del af halen af ​​en Siamotyrannus kan ses. (Dette sted kan også nåes med en to kilometer lang grusvej, der løber nordvest fra besøget center.)

 

 

 

museum

 

 

 

Museet er højdepunktet af hele Phu Wiang oplevelsen. Udover en form af en Phuwiangasaurus og andre partielle dinosauriske skeletter er det store museum fyldt med mange infoborde, der forklarer opdagelserne, udgravningsteknikkerne og hvordan Thailands dinosaurer passer ind i den globale sammenhæng. Museet dækker også lokal geologi og teorier om hvordan dinosaurerne blev udslettet, blandt andre brede emner. Den viden og de billeder der samles her vil gøre udgravningsstederne i nationalparken levende. Børnene vil blive begejstret over et stort rum ved siden af ​​museet, der er fyldt med livlige genstande fra de lokale dinosaurer. Dette er komplet med tropisk skovlandskab og et vandfald. Nogle af dinosaurerne kan flytte sig selv !!

Lav et stop ved den nærliggende Si Wiang Dinosaur Park for at se en større samling af dinosaurbilleder af beton .

 

 

 

dinosauer4

En venlig Siamotyrannus.

 

 

De fleste besøgende kommer på en dagstur fra Khon Kaen , men der er en campingplads nord for besøgscentret og telte kan lejes for 225 baht. Parken tilbyder også nogle hytter hvor der kan  sove fra 10 til 30 personer og disse synes at blive brugt primært til skoleudflugter. Nogle få resorts i thailandsk stil findes også tættere på Phu Wiang by. Den lille restaurant ved siden af ​​besøgscenteret mangler en engelsk menu. Forvent ikke at der bliver talt meget engelsk af parkens personale, herunder på besøgscenteret. Parken dækker over 300 kvadratkilometer i alt og omfatter også små vandfald som Tat Fa og Tat Klang, et liggende Buddha billede skåret ind i bjergene, mange dinosaur fodspor og nogle få udgravningssteder. Disse er alle langt fra parkens hovedkvarter - nogle kan kun nåes med firehjulstrækkere - . Hvis du er ivrig efter at se alt, skal du medbringe et sådant køretøj og give dig selv et par dage til at udforske stedet. Efter at have fået opfyldt dine dinosaur ønsker, kan du fortsætte mod vest til den fjerne Phu Pha Man National Park og videre til Loei-provinsen for den fantastiske Phu Kradueng National Park.

 

Hvordan man kommer dertil ?

Phu Wiang National Park ligger 80 km nordvest for Khon Kaen og 20 km vest for Phu Wiang by. Fra Khon Kaen, tag Highway 12 vest ud af byen. Efter at passeret gennem byen Nong Ruea, så følg skiltene til højre (nord) til Phu Wiang. Dette vil føre dig ud på Highway 2038, som løber lige gennem Phu Wiang byen. Herfra fører flere skilte direkte til Dinosaurmuseet, som ligger få kilometer øst for nationalparkens porte. Hvis du ikke har dit eget køretøj så tag en af ​​de hyppige busser der holder ved Nong Bua Lamphu på Khon Kaens almindelige busstation. Stå af i Phu Wiang by, og tag en tuk tuk som koster omkring 500 baht for en rundtur til Museum og nationalpark.

 

 

 

Næste park

 

 

 

 

Phu Pha Man

Nationnal Park Phu Pha Man

 

14 Nationalpark Phu Pha Man

 

Det samlede areal af denne park er på 350 kvardrat kilometer og dækker områder i Amphoe Phu Pha Man og Amphoe Chum Phae i Khon Kaen samt Amphoe Phu Kradueng i Loei-provinsen. Den naturlige milepæl i denne park er den tårnhøje kalkstensklippe, der ligner et stort gardin. Den frodige jungle og blandede skov holder dette sted køligt næsten hele året rundt.

 

Attraktioner i denne nationalpark omfatter :

 

Tham Klang Khao

Denne grotte ligger i Phu Pha Man Mountain, 2.5 km fra Amphoe Phu Pha Man, hvor indgangen til grotten er omkring 100 meter over jordoverfladen. Grotten er samlingssted for millioner af flagermus, som ved deres tilstedeværelse forårsager en meget stærk lugt. Hver aften omkring kl. 18.00 forlader disse flagermus grotten i en stribe og det tager ca. 30 - 45 minutter inden den sidste flagermus forlader grotten og "striben" er over 10 kilometer lang.

 

 

 

flager mus

Flagermus forlader grotten Tham Klang Khao

 

 

 

Tham PhraTham Phra

Ved siden af ​​Tham Klangkhao har denne grotte en naturlig tunnel der skråner op til Phu Pha Man, men den er ret svært at komme igennem. Grotten huser smukke stalagmitter, stalaktitter og store sten søjler. Indgangen til grotten er tilgængelig i bil i enhver sæson.  Vinteren  - fra november til februar, er den bedste periode at besøge grotten .

 

 

 

 

 

 

 

Tham Pu Ta Lo

Grotten " Tham Pu Ta Lo " er i Ban Wang Sawap, 17 km fra Amphoe Phu Pha Man. Biler kan kun køre helt op til indgangen om sommeren fra november til april. Grotten har et rummeligt kammer, der dækker over et 1 Rai område. Med flad jord og 5-7 meter til loftet er der god ventilation i grotten og mulighed for at nyde grotten komfortabelt. Stalagmitter og stalactitter forbliver stadig uberørte. Nogle glitrende sten ligner stenkrystaller.

 

 

 

Tham Phu Ta Lo

Tham Pu Ta Lo

 

 

 

Namtok Tat Fa waterfall

Tat Fa creek er den naturlige grænse mellem Amphoe Phu Pha Man af Khon Kaen og Amphoe Nam Nao af Phetchabun. Vandfaldet kaster kaskader gennem fem trin og danner dette famtastiske vandfald. Det sidste fald er det mest imponerende med en højde på 80 meter. I regntiden, fra slutningen af ​​maj til begyndelsen af ​​oktober - er den bedste periode at besøge vandfaldet. Namtok Tat Fa er i Ban Dong Sakhran, Mu 7 Tambon Wang Sawap, omkring 40 km fra Amphoe Phu Pha Man. Biler kan næsten køre til Ban Tat Fa, dog skal man gå det sidste stykke vej til vandfaldet.

 

 

 

Tatton Waterfall 2014 001 (2)

Namtok Tat Fa 

 

 

Namtok Tat Yai waterfall

Dette store vandfald stammer fra Tat Fa Creek. Bjergene kaster kaskader igennem små vandfald, før de går gennem en stor klippe på 80 meter høj. Namtok Tat Yai er det højeste vandfald i parken .

 

Namtok Tat Rong waterfall

Med en højde på 60-70 meter stammer dette vandfald fra Phong River, der løber fra Phu Kradueng. Fossen grænser op til Phu Kradueng National Park og Phu Pha Man National Park. En gamle myte fortæller, at vandfaldet kan synge - som vand løber på et stykke tynd sten, det faldende vand springer ud i forskellige stenhuller i nærheden og fylder skoven med mærkelige lyde .

 

Tham Phaya Nakharat Cave

Som en kæmpe naga er den 1 km lange grotte naturligt dekoreret med glitrende gardinlignende stalagmitter og stalaktitter. Biler kan køre helt op til indgangen.

 

 

 

Tham Phaya

Tham Phaya Nakharat Cave

 

 

 

Tham Lai Thaeng Cave

Ca. 800 meter fra Tham Phaya Nakharat ligger Tham Lai Thaeng. En grotte hvor væggene har flere antikke malerier der er hele to kvadratmeter store. Malerierne indeholder 70 billeder af mennesker, dyr og andre, og afspejler kultur og liv i den forhistoriske periode tilbage til for over 2.000 år siden.

 

 

 

Tham Lai Thang

Antikke malerier i grotten

 

 

 

Pu Lup Cave

Grotten "Pu Lup Cave" ligger på Highway 201. Dens fem kamre er alle dekoreret med glitrende stalagmitter og stalaktitter. Grotten indeholder vand året rundt.

 

 

 

Pu Lup

Pu Lup Cave

 

 

 

Pha Nok Khao

Den svingende klippe af sort sten ved Phong-floden ligner en ugle eller Nok khao på thailandsk. Det er 125 kilometer fra Khon Kaen. Turister kan komme derhen via Highway 2 og 201 (Khon Kaen-Wang Saphung), som Pha Nok Khao er til venstre for Ban Dong Lan. Den bedste placering for at se owl-form klippen er på orkidébørnehaven i Skovbrugsafdelingen på den anden side af vejen.

 

 

 

Pha Nok Khao

Pha Nok Khao 

 

 

Nationalparken har ingen indkvartering og faciliteter for turister. Besøgende skal klare alt af selv.

Åbningstider: Dagligt fra kl. 6.00-18.00

Adgangsbillet er 100 bath for voksne og 50 bath for børn.

 

 

 

Næste park

 

 

 

Forside billed

National Park Pha Taem

 

15 Nationalpark Phu Taem

 

 

Denne park dækker over et areal på 140 km² og indeholder bjerge,  løvskov, og skarpe klipper, (det skyldes jordskælvene), der er uregelmæssigt formet af sandsten, der spredes rundt, og de smukke vilde blomster vokser blandt stennene. Højdepunktet i parken er Pha Taem og Pha Kam, som ligger tæt på Nationalparkens hovedkvarter. Overfladen af ​​klipperne er fyldt med talrige forhistoriske hulemalerier dateret tilbage for 3.000-4.000 år siden, der udforsker den traditionelle livsstil for mennesker, der engang boede her i de forhistoriske dage. Scener i malerier omfatter fiskeri, risbrug, menneskelige figurer, dyr, hænder og geometriske mønstre. Pha Team et af verdens ældste agrariske samfund og er Ubon Ratchathani `s vugge for den nordøstlige civilisation. Og for nyligt har flere arkæologiske materialer bevist,  at mennesker bosatte sig i dette område mellem 14.000-6000 år siden.

 

 

 

kig ud over parken

 

 

 

Ser man mod syd fra Pha Taem, har vi Laos til venstre og Thailand til højre. Parken dækker et stenet plateau der er forsigtigt stigende fra vest og er dækket i Dry dipterocarp skov, som kulminerer i klare klipper faldende ned i den smalle Mekong dalen. Der er en del information parkens naturlige og historiske baggrund i besøgscenteret, som ligger nær klippens kant foran en ujævn parkeringsplads, der er format af "Moder Natur".

 

 

 

Dark skies over car parkMørk himmel over den naturlige parkeringsplads.

 

 

 

Herfra parkeringspladsen kan gæsterne gå lige op til klintsiden for at nyde udsigten. Hold små børn tæt ved hånden her. Der er ingen lys og rækværk mellem dig og kanten af ​​et 160 meters fald. En nærliggende trappe gør det muligt at komme ned til bunden der fører ​​til parkens navnebror: Pha Taem, som der oversættes som "klippemaleri" .

 

 

 

munkeMunke kigger mod Laos fra Clifftop på Pha Taem.

 

 

Den naturskønne og forholdsvis lette sti løber langs foden af ​​den overhængende klippe, hvor man passerer forbi fem malerier spredt over 1,5 kilometer, før man klatrer op på klippen igen. Herfra er der en anden 1,5 kilometer let sti der leder dig over plateauet og tilbage til parkeringspladsen. Træ platforme er opstillet foran malerierne, som er bevogtet af pigtråd for at stoppe nogen der måske vil tilføje mere moderne graffiti.

 

 

 

mod NordHer ser man mod nord.

 

 

Mens malerierne antages at være omkring 3.000 år gamle, er ingen helt sikker. Overalt mellem 1000 og 4.000 år er en mulighed, og malerierne er sandsynligvis tilføjet gradvis over en længere periode . Kunstnerne menes at have brugt palmeblade til at lave en naturlig maling, for det meste røde men også med nogle sort og hvid.


 

 

maleri3.000 år gammelt klippemaleri.

 

 

Det kan være en varm og dårligt skyggefuld vej i tørsæsonen, men i de regnfulde måneder kommer det til liv med et væld af vilde blomster, herunder orkideer , der klamrer sig til træerne. Hvis du kigger tæt på jorden, kan du være heldig at finde den kødædende, insekt-spisende honning-dug blomst. Den nederste del af stien er også meget god til at spotte fugleliv, og udsigten over til Laos følger med dig det meste af vandreturen . 

 

 

 

106 Pha Taem rock tf

 

Mange besøgende går tilbage til Khong Chiam eller Ubon Ratchathani efter at have set klippemalerierne og "svampe klipperne" , men de med mere tid bør ikke gå glip af vandfaldene længere nord for Highway 2112. Den første er Soie Sawan, og nåes efter en kort gåtur fra en bil Parkeringspladsen, hvor et par fødevareleverandører etablereder sig i weekenderne.

 

 

 

VandfaldSaeng Chan ved fuld blast.

 

 

Den nordligste af Pha Taems tre vandfald er Thung Na Muang, med adgang til bratte trapper, der passerer en af de "gigantiske" rødder af et gammelt dipterocarp-træ. Det tore vandfald falder over højtrundede klipper i to vandløb og styrter ind i nogle kampesten, som skal krydses, før man kan blive våd. Ingen steder er vandet dybt nok til en svømmetur, men du kan klatre ned til en stenet nock, og sætte dig bag fossen.

 

 

 

munke2Munke tager et billedeaf de gigantiske rødder.

 

 

Det samme netværk af veje, der løber til Saeng Chan og Thung Na Muang vandfald, har også adgang til bjergtoppens viewpoint Pha Chanadai, hvilket er stedet at være, hvis du vil være den første i Thailand til at se solen gå op. Pha Taem Cliff er kun et minut bagved, så føl dig ikke så uheldig, hvis du kun når hertil inden solen står op. For at undgå skuffelse skal vi lige minde dig om at Saeng Chan tørrer helt ud fra omkring februar til juli. Soie Sawan kan se mere ud som en utæt vandhane på dette tidspunkt, men i det mindste falder der en smal vandstrøm i Thung Na Muang det meste af året.

 

Hvordan man kommer dertil :

Pha Taem National Parks besøgscenter ligger 25 km nord for Khong Chiam og 95 km øst for Ubon Ratchathani. Offentlig transport kører ikke til parken, så du skal leje din egen bil eller gå som en del af en tur. I Khong Chiam kan en bil lejes gennem Ban Mongkhon, og chaufføren opkræver kun et meget rimeligt gebyr på 500 baht for at tage op til fire personer med til Pha Taem klippemalerierne og Sao Chaliang, hvor prisen stiger derfra for hvert vandfald. Hvis du ønsker denne mulighed, skal du også betale for brændstof og nationalparkens indgangsbillet. En tuk tuk i Khong Chiam tager ca 1.200 baht for en rundtur til Pha Taem klint og Soie Sawan vandfald. Tilbage i Ubon Ratchathani tager en taxachauffør ca 2.500 baht for en hel dags tur til nationalparken, herunder vandfald. Du kan score en billigere pris gennem et hotel. Hvis du tager din egen bil, skal du tage Highway 2134 nord for Khong Chiam (du bliver nødt til at passere gennem byen , selvom du kommer fra Ubon City) og derefter følge skiltene til parken på Highway 2112. Parkens hovedafsnit med besøgscenter og klippemalerier er tydeligt markeret med skilte og nåes efter et par km på adgangsvejen. For at nå vandfaldene, skal du tilbage til Highway 2112, og fortsætte mod nord og være på udkig efter skilte. Skiltet til Soie Sawan er synligt efter ca. 15 km og står til højre, og så er der fem  km til parkeringspladsen.

I 2015 fordobledes indgangsbilletten for udenlandske voksne til 400 baht. Billetter er generelt også gældende for at se Soie Sawan og Saeng Chan vandfald sammen med Pha Taem klippen og Sao Chaliang .

 

 

Næste park

 

 

 

Phu Sa Dok Bua

National Park Phu Sa Dok Bua

 

16 Nationalpark Phu Sa Dok Buai

 

• Phu Sa Dok Bua National Park er en nationalpark på 231 kvadratkilometer syd for Murkdahan City på Mekong River grænsen med Laos i Kham Soi og Don Tan , Murkdahan provinsen og Loeng Nok Tha i Yasothon provinsen og Chanuman af Amnat Charoen i Nordøst Thailand.

• Phu Sa Dok National Park omfatter robuste kalkstensbjerge i nordlig retning.

• Højeste højde i parken er 481 meter over havets overflade på Phu Kra Sa.

• Vegetationsøkosystemerne er tørt stedsegrøn skov og Mixet Deciduous skov.

• Dyreartet her omfatter: Malayan Flying Lemur, Mouse Deer, Civet, Palm Civet, Common Munjak and Wild Boar.

 

 

Common Munjak

Common Munjak

 

Turistattraktioner på Phu Sa Dok Bua National Park

 

• Phu Sa Dok Bua view-points, landskab og landskab af bjergtopografi.

• Phu Sa Dok Bua Mountain

• Rock terrasser ved Phu Wat, Phu Hua Nak, Phu Kabok og Phu Pha Hom

• Phu Pha Taem Cave

• Phu Ma Kluea Rock Terrasse

• Phu Pha Hom viewpoint 386 meter højt

 

( Det var stærkt begrænset hvad vi kunne finde om denne Natiomal park - vi beklager )

456

 

Næste park

 

 

sai thong national park chaiyaphum thailand outlook rock pointNational Park Sai Thong

 

17 Nationalpark Sai Thong

 

Denne Park omfatter det tredobbelte grænsekryds mellem Mukdaharn, Yasothon og Ubon Ratchathani provinserne i det nordøstlige Thailand. Parkområdet er dækket af et tæt skovområde, der blev brugt som "et hus" for kommunistiske oprørere omkring tre årtier siden. Phu Kra Sa er med sin 490 meters højde - parkens højeste punkt. Parken indeholder flere rekreative steder, for eksempel Phu Sa Dok Bua Hill der med sin 423 meters højde er dækket med pletter af rå stengrund og "dipterocarp"  skovområder.

 

Geografiske informationer :

Det meste af området er bjerge fra nordvest til sydøst. Der er mange slags planter og stenfelter. Phu Krasa er den højeste top og er 481 meter over havets overflade. Andre toppe har en højde fra 50 - 450 meter. I dette område er der også mange vandkilder som bliver til mange floder -  såsom Huai Thom, Huai Ka Bok, Huai Kan Lueang, Huai Lam Klang, Huai Khi Lek, Huai Hin-Khua, Huai Tup og Huai Hai.

 

Varianter af planter og vilde dyr :

Der er mange slags smukke planter og vildt liv, såsom redwood, para wood, barking deer, hyæner, ræve, palm civets, aber, porcupines og chevrotain, flyvende egern, flagermus, vilde fugle og osv.

 

 

 

Asian palm civet

Palm civets

 

At komme dertil i bil : 

Fra Bangkok tager du vejen til Mukdahan, ca. 1 km fra 25 Km stenen -  er Park Hovedkvarter, der ligger i nærheden af ​​Huai Kho Reservoir.

 

 

 

Næste park

 

 

15605568 Bridge to the Haew Narok waterfall Khao Yai national park Thailand Stock Photo

National Park Na Haew

 

18 Nationalpark Na Haew

 

Denne 117 kvadratkilometer store park som ligger i Loei-provinsen, dækker en uberørt skov og en række afvandingsområder, der er meget vigtige i dette tørre hjørne i det nordøstlige Thailand. Den er også beriget af kulturen hos de mennesker, der bor tæt på parken. Parken blev oprettet den 2. april 1991. Attraktioner er vandfald, naturskønne steder og klippeformationer.

Indkvarterings muligheder :

Der er en bungalow med plads til 30 personer i parken - hvordan den ellers er indrettet, meddeler historien ikke noget om  470 .

 

 

Kort over Na Haew National Park ( Loei provinsen - Thailand )

 

Map

1 = Headquarters
2 = Wang Tat waterfall
3 = Kling waterfall
4 = Rute 1408
5 = Rute 1205
6 = Tat Hiang waterfall
7 = Na Haew district

 

 

Næste park

 

 

 

 

 

 

forside billede Ta PhraYa

National Park Ta PhraYa

 

19 Nationalpark Ta Phaya

 

• Ta Phraya National Park dækker 594 kvadratkilometer i Ta Phraya, Sa Kaeo, Ban Kruat, Lahan Sai og Non Din Daeng - alle i Buriram-provinsen.

• Ta Phraya på Korat Plateau og er en del af Phanom Dongrak Range. Parken omfatter en del af Banthat Range, der forbinder Phanom Dongrak Range. Nationalparken er også en del af UNESCOs verdensarvliste Park of The Dong Phayayen-Khao Yai Skovkompleks.

• Højden af ​​Ta Phraya varierer mellem 206 og 579 meter over havets overflade. Det højeste bjerg er Khao Phran Nut som er på 579 meter.

• Vegetationsøkosystemet er blandet løvskov mod nord og nordøst . Tør stedsegrøn skov ligger på sletterne med 100 og op til 400 meters højde . Løvfældende Diptocarp skov dækker store dele syd og nord for Ta Phraya National Park.

De største dyrearter i Ta Phraya omfatter de fleste arter, der findes i det nordøstlige Thailand, og er Sambar Deer,  Mouse Deer, Common Munjak, Bear,  Macaque, Serow,  Langur, Gibbon, Asian Cat,  Palm Civat, Jungle Cat, Fishing Cat, Banteng, Guar, Badger, Mongoose, Porcupine, Bats, Siamese Hare, Squirrel, Treeshrew og Wild Boar.

 

Fishing cat fishing by Wild Lweek

Fishing Cat

 

Turistattraktioner i Ta Phraya National Park:

• Ta Phraya viewpoints, kulisser, Khmer-ruiner, marker, reservoirer og landskab af bjergtopografi.

• Bai Baek Khmer ruiner

• Laeng Loha Kam til Khmer artefakter

• Huai Reservoir

• Lam Chang Han Reservoir

• Lam Patia Reservoir

• Khao Lon Khmer ruiner

• Lan Kra Chiao Fields

• Lan Hin Tat Fields

 

Vi viser lige billeder fra nogle af punkterne herover.

 

Ta Phraya viewpoints

Ta Phraya viewpoints

 

 

Bai Baek Khmer ruins

Bai Baek Khmer ruins

 

 

Huai Luang Reservoir

Huai Reservoir

 

 

Lam Chang Han ReservoirLam Chang Han Reservoir

 

Ta Phraya National Park er en del af Dong Phayayen Khao Yai`s Skovkompleks.

Skovkomplekset Dong Phayayen Khao Yai spænder over 230 km mellem Ta Phraya National Park på den kambodjanske grænse i øst og Khao Yai National Park i vest. Stedet er i provinserne Saraburi, Nakhon Nayok, Nakhon Ratchisima, Prachinburi, Srakaew og Burirum. Som sådan er det i det centrale Thailand og det nordøstlige Thailand. Når man leder efter nogen af ​​disse tre nationalparker, kan man derfor godt forveksle, hvilken del af Thailand de er i.

Stedet er hjemsted for mere end 800 dyrearter, herunder 112 pattedyrarter (blandt dem to arter af gibbon), 392 fuglearter og 200 arter af reptile og amphibian species. Stedet er internationalt vigtigt for bevarelsen af ​​globalt truede pattedyr, fugle- og reptilarter, blandt dem er  19, der er sårbare, fire i fare og en, der er kritisk truet.

Området indeholder betydelige og vigtige tropiske skovøkosystemer, som kan tilvejebringe en levedygtig habitat for disse arters langsigtede overlevelse.

Området er et af de tre af Thailand National Parker, der blev udnævnt som verdensarvssted i 2005.

 

amfibier

Amfibier

 

Unescos grunde til at nominere skovkomplekset som et verdensarvssted

Skovkomplekset Dong Phayayen-Khao Yai indeholder mere end 800 fauna arter, herunder 112 arter af pattedyr, 392 fuglearter og 200 krybdyr og amphibians. Det er internationalt vigtigt for bevarelsen af ​​globalt truede pattedyr, fugle- og reptilarter, der anerkendes som værende af enestående universel værdi. Dette omfatter 1 kritisk truede, 4 truede og 19 sårbare arter.

Skovkomplekset indeholder det sidste betydelige område af globalt vigtige tropiske skovøkosystemer i Thailands Monsoon Forest biogeografiske provins i nordøst Thailand, hvilket igen kan skabe et levedygtigt område for langsigtet overlevelse af truede, globalt vigtige arter, herunder tiger, elefant, Leopard kat og banteng. Den unikke overlapning af rækken af ​​to arter af gibbon, herunder den sårbare Pileated Gibbon, supplerer yderligere kompleksets globale værdi.

• Udover de beboende arter spiller komplekset en vigtig rolle for bevarelsen af ​​vandrende arter, herunder den truede Spotbilled Pelican og kritisk truet Greater Adjutant.

 

 

banteng

Banteng

 

 

 

Næste park

 

 

 

 

Forside billede

National Park Khao Phra Wihan

 

20 Nationalpark Khao Pravihan

 

Opkaldt efter det storslåede og fra det 11. århundrede "Khmer Fristed" også  kendt fra Cambodia som Preah Vihear, og dækker Thailand's Khao Phra Wihan National samt et skovområde med skrånende udsigt til det fjerne nordlige Cambodja.

 

 

Prasat Khao PhraPrasat Khao Phra Wihan ses gennem en fuldt udstrakt 105 mm linse.

 

 

Bygget på dramatisk en måde for at ære den hinduiske gud Shiva for omkring 1100 år siden, er Prasat Khao Phra Wihan - også stavet Viharn - (vi bruger det thailandske navn på denne side) placeret ved toppen af ​​en robust 500 meter høj hældning midt i Dandrek bjergene. En halv kilometer vest for de Cambodjanskstyrede ruiner, Pha Mo E Daeng-klippen som er en del af Thailand. Ved udarbejdelsen af ​​grænsen mellem fransk indokina (herunder Cambodja) og uafhængig Siam (nu Thailand) i 1907 udarbejdedes de franske mappers kort nord for den aftalte grænse, en afgrænsning i en lasso lavet med et pennestrøg, der satte Khao Phra Wihan på fransk land. Thailænderne forblev tavs herom indtil midten af ​​det 20. århundrede, da spørgsmålet blev løst ved en dom fra 1962, hvor Domstolen besluttede at give stedet til Cambodja. I flere år kunne man fra Khao Phra Wihan stadig få adgang til den thailandske side ved at købe et visumfrit dagkort. Da den Cambodia venlige regering af den tidligere thailandske premierminister Thaksin Shinwatra som var i kraft i begyndelsen af ​​2000'erne, forekom det, at ruinerne ville forblive tilgængelige fra begge sider for fremtiden. Det ændrede sig i 2006, da thailandske nationalister hjalp med at udvinde Thaksin fra magten og begyndte at presse spørgsmålet som et spørgsmål om national stolthed.

 

 

 

Thai ArmyEn thailandsk hær`s udkigspost.

 

 

 

Denne tvist blev opvarmet igen i 2008, da Cambodja ansøgte om UNESCOs verdensarvs status for ruinerne. En væbnet konflikt udbrød derefter, og det værste udfoldede sig i løbet af første halvdel af 2011. Soldater og civile blev dræbt, og en del af ruinerne blev lettere beskadiget. Rundt om i verden advarede regeringerne de rejsende for at undgå at rejse til det ustabile område.

Kampene ophørte endelig efter den anden domstolsafgørelse som bekræftede Cambodjansk ejerskab over det meste af stedet senere i 2011, men soldaterne forblev forankret på begge sider i midten af ​​2015. I slutningen af ​​2014 blev Khao Phra Wihan National Park delvist genåbnet for turister.

 

 

Hvad kan ses fra den thailandske side?

 

Bortset fra de betagende udsigter fra toppen Pha Mo E Daeng er hovedattraktionen på den thailandske side et 1000-årigt relief skåret ind i en sandstenmur, der skildrer et par mystiske Khmer-figurer. Et kæde-hegn for blev for nylig sat op for at beskytte billederne fra vandalisme.

 

 

 

Relief Hvilke mennesker eller guder billederne repræsenterer er et mysterium.

 

 

 

En lille sti fører forbi de gyldne statuer af Brahma og Buddha på vejen op til et viewpoint, hvor Khao Phra Wihan næppe kan ses af det blotte øje. Pegende mod ruinerne ca. en halv kilometer væk, giver et sæt panorama kikkerter de besøgende mulighed for et nærmere kig, selvom det meste af stedet er dækket af træer og ikke mange  detaljer kan ses.

Når man tager geografien i betragtning på den thailandske side, er det nemt at se, hvorfor mange thailandere føler,  at stedet skal tilhøre Thailand. Hvis det ikke var for grænsen, kunne man nemt gå direkte til ruinerne langs en overvejende flad sti fra den thailandske side. Fra den cambodjanske side skal de besøgende krydse en stejl 800 meter trappe efter at have passeret kilometervis af skov. Vi tager ikke parti for nogen men klan kun påpege, at det internationalt upopulære thailandske synspunkt var meget mere fornuftigt, især hvis man har været der personligt og set det parken.

 

 

 

Shot without zoomingSkud fra kameraet uden at zoome.

 

 

Atmosfæren på toppen Pha Mo E Daeng er lidt surrealistisk. Thai soldater i fuld camoflage slentrer side om side med buddhistiske munke.

Efter en kort gåtur fra bjergtoppens viewpoint  kommer man til  nationalparkens besøgscenter og andre faciliteter, herunder et par store bungalows, der går til 2.000 baht pr. nat. Man kan godt blive overrasket over at se boder oprettet foran parkeringspladsen, der sælger drikkevarer, måltider og souvenirs.

Nationalparken dækker totalt 130 kvadratkilometer og omfatter et par små vandfald og en grotte . Park vagterne fraråder folk  at gå over Pha Mo E Daeng-klippen.

 

 

 

Statue BrahmaEn statue af Brahma på toppen af ​​Pha Mo E Daeng.

 

 

 

Er Khao Phra Wihan National Park så et besøg værd ?

Sandsynligvis ikke, især taget i betragtning at parken nu opkræver en billetpris på 400 baht pr. udenlandsk voksen besøgende. Sammenlign det med Phanom Rung, et tilsvarende populært sæt Khmer-ruiner , der faktisk kan ses tæt på for kun 100 baht.

Beliggende i et fjerntliggende hjørne af Si Saket-provinsen, tager parken også lang tid og stor indsats for at nå.

På den anden side kan eventyrlystne typer få lidt spænding ved at rejse til en omstridt grænseregion, hvor soldater med maskingevær vogter parkens billetboks. Udsigten er fantastisk, og når man ser, hvor nemt Khao Phra Wihan kunne få adgang til Thailand, er det vigtigt for nogle, som vil forsøge at få en dybere forståelse af denne komplekse konflikt.

 

 

 

soutwestEt kig mod sydvest.

 

 

 

I skrivende stund ser vi ingen grund til ikke at besøge parken, hvis sikkerheden er det største problem men sørg dog for, at din rejseforsikring dækker dig i det omstridte grænseområde.

Det er også meget vigtigt at du holder dig på hovedveje og stier, hvis du udforsker dybere ind i parken, da uudforskede miner fra Khmer Rouge-dagene stadig er ret almindelige her.

 

 

 

Razor wirePigtråd omkring Buddha.

 

 

Hvordan man kan styre sådan en frustration er en helt anden historie. Cambodjerne skulle måske have kompromitteret ved at tillade fælles administration af stedet. Måske skulle thailanderne have talt om deres opfattede jordrettigheder for 100 år siden. Måske skulle thailandske nationalister ikke have skubbet spørgsmålet i '08. Måske ledere på begge sider burde have trukket sig tilbage, før situationen blev nedbrudt til en væbnet konflikt. Og ja, måske skulle kolonitiden fransk (og britisk / hollandsk, for den sags skyld) have været helt ude af Asien. Måske vil de thailandske og kambodjanske regeringer i den ikke så fjerne fremtid endnu engang blive enige om at give rejsende adgang til Prasat Khao Phra Wihan fra begge sider af den stadigvoksede grænse. Med den militærjunta, der i øjeblikket hersker Thailand og stædig-som-altid Hun Sen , der stadig er ansvarlig for Cambodja, så kan alt vel ske.

 

Hvordan kommer man dertil ?

Khao Phra Wihan National Park er placeret i den sydlige ende af Highway 221 i Si Saket-provinsen, i det nordøstlige Thailand. Der er ingen offentlig transport til parken. Fra Si Saket byen eller Ubon Ratchathani kan du tage en lokal bus til Kantharalak, som er den nærmeste by på over 30 km nord for hovedkvarteret. I Kantharalak er det muligt at leje en motorcykel taxa eller måske en tuk tuk eller bil til parken, selvom det kan være en udfordring, da det engelske sprog ikke er så udbredt. Si Saket byen og Ubon Ratchathani er begge lige over 100 km fra parken, hvor sidstnævnte er den nemmeste mulighed for at leje en motorcykel / bil eller hyre en chauffør for en dag. I Ubon, skal du forvente at betale en almindelig taxi omkring 2.500 baht for en rundtur. Efter at have besøgt parken, kunne du stoppe i byen Khun Han for at se Wat Lan Kuad, et tempel lavet af en million tomme flasker.

 

 

 

Wat lan kuad

Wat Lan Kuad, et tempel lavet af en million tomme flasker.

 

 

 

 

Næste park

 

 

 

forsidebillede

National Park Phu Langka

  21 Nationalpark Phu Phu Langka

 

Phu Langka National Park ligger i den nordøstlige del af Isan i Nakhon Phanom og Nong Khai provinserne og nord for Nakhon Phanom City og 220 kilometer øst for Nong Khai City.

Phu Langka er en lille park på ca. 50 kvadratkilometer i Seka af Nong Khai og Ban Phaeng fra Nakhon Phanom.

Geografien består af tre bjergkæder, der ligger nord syd og giver vand, der fodrer Mekong-floden. Den højeste punkt er 563 meter over havets overflade.

 

 Turistattraktioner i Phu Langka National Park

 

Phu Langka viewpoint 

Tat Pho waterfall

Tat Kham waterfall

Phu Langka Nuea Rock Plain

Phu Langka Tai Cliffs

 

 

Næste park

 

 

 

forsidebillede

National Park Phu Suan Sai

  22 Nationalpark Phu Suan Sai

 

Phu Suan Sai National Park dækker et område på 117 kvadratkilometer i Loei provinsen. Tidligere var denne placering kendt som Na Haew National Park efter en nærliggende landsby, navneændringen opstår omkring århundredeskiftet.

Denne nationalpark har højdeområder fra omkring 600 til 1350 meter over havets overflade - det højster punkt er toppen af ​​Phu Khum Khao, der består af mixed evergreen forest og store arealer af bamboo scrub. Nationalparken indeholder også to landsbyer med områder af landbrugsjord omkring dem.

white throated fantailPhu Suan Sai er uden for den slagne vej og er ikke en del af det typiske Thailand, hvilket betyder, at der er ret fredeligt og med et lavt antal besøgende på de fleste tider. Selvom det ikke er let at se mange fugle på dette sted, med omkring 20 km vej ialt til fuglefiskeri, så kan nogle få anstrengelser afsløre et ganske højt antal arter - såvel som et par spændende arter der sjældent ses i Thailand.

For fuglefolk, der kan lide at prøve noget andet, giver denne nationalpark mulighed for at gå på fugle-jagt i en af ​​ekstremiteterne i landet, hvilket betyder, at potentialet for at tilføje til parklisten er høj og muligvis finde noget nyt , der ikke er set før her.  Dette er det sted, hvor Blue-naped Pitta blev opdaget for mindre end 10 år siden.

 blue naped pitta

Blue-naped pitta

 

 

Phu Suan Sai National Park er hjemsted for et par fuglearter, der er yderst spændende inden for Thailand, og Blue-naped Pitta er i øjeblikket kun kendt fra dette sted i Thailand. Short-tailed Parrotbill og Rufous-throated Fulvetta er de andre specialiteter her, og mens Fulvetta ikke er så svær at finde, så er både Short-tailed Parrotbill og Blue-naped Pitta svære for fuglekikkere at finde.

Black chinned Yuhina Bhutan S4E1500 (19540578722)Indokinesiske Yuhina forekommer også her .

Speckled Piculet og Bamboo Woodpecker synes begge at være mere almindelige her end på de fleste steder og på grund af den store mængde bambus der vokser her, så har fuglefolk en god chance for at se disse arter.rufous throated fulvetta2

Bortset fra de få "special-fugle" der findes her, så er stedet her virkelig et af højdepunkterne til at gå fugleture her i en sjældent besøgt del af landet og med mulighed for at lave nogle interessante observationer .

 

Selvom Phu Suan Sai National Park er lidt uden for normal vej, er det ikke faktisk meget kompliceret at finde, hvis du kører i dit eget køretøj. Fra Bangkok nord for byen skal du tage Highway 21 mod Petchabun. Fortsæt på motorvejen til Lomsak og derfra fortsætter du nordpå ad samme vej, indtil du ser skilte til Dan Sai, og route 2014 til byen. På Dan Sai er der skilt på engelsk til Na Heaw efter Route 2113. Når du er ved at nå landsbyen Na Heaw, vil der være skiltning til Phu Suan Sai National Park, der følger rute 1268, indtil man ser skiltet til indgangen til parken, der har et stort billede af "A Short-tailed Parrotbill" på den.

At komme til dette sted ved hjælp af offentlig transport - ville være meget svært. Der er dog regelmæssige busser til Lomsak fra Bangkoks Morchit busstation og forbløffende biludlejning med Budget, kan arrangeres på forhånd. Ellers ville der være regelmæssige busser fra Lomsak til Dan Sai, hvor du måske vil kunne chartere en slags transport til nationalparken - held og lykke!

 

Finde fugle

De fleste fuglearter kan findes langs den lange vej , der går gennem nationalparken. Stop op undervejs og gå lidt ud ad side-stierne langs vejen, det vil helt sikkert føre til et stort antal af de mest almindelige fuglearter.  Hvis man følger nogle fugle-spor ind i skovene , vil det give en chance for at spotte nogle af de lidt mere sjældne arter.

 

 

Phu suan sai map

Kort over parken

 

 

grey eyed bulbul2At spotte fugle i de åbne områder omkring HQ er let, og de fleste af de fugle du vil se her , er temmelig almindelige arter. Sooty-headed Bulbul er rigeligt af i de lave træer, og i tørsæsonen findes White Wagtail og Olive-backed Pipit på jorden nedenfor.oriental white eye På grund af den åbne natur er dette et godt sted for at se raptorer som Crested Goshawk, Shikra og Crested Serpent Eagle, og det er også et godt sted at få øje på noisy Grey Treepies som fines i træerne i nærliggende skov. I tørsæsonen bør fugle som Brown and Grey-Backed Shrikes også kunne findes her.

golden babblerEn kort gåtur ned ad vejen fra HQ fører dig ind i en sekundær skov, hvor småfugle er almindelige, såsom  Orange-bellied Leafbird, Ruby-cheeked Sunbird og masser af Brown-cheeked Fulvettas - med deres musikalske opkald. Også en fugl som Short-tailed Parrotbill forekommer på denne sti ned ad bjergvejen fra hovedkvarteret.hill blue flycatcher female

Lige lidt op ad vejen , men lige forbi boligerne, er der tidligere set Short-tailed Parrotbill nest-building. Det er også et godt område at kigge efter ugler om natten på grund af dets åbne aspekt.

 

Skoven som ligger et par hundrede meter op ad vejen ved hovedkvarteret, kan vise et produktivt fugle-liv med Rufous-throated Fulvetta, det er ret let at finde disse i ynglesæsonen og de underholder dig med deres sang. Andre fugle, der sandsynligvis ses i dette område, er Golden Babbler,  White-throated Fantail, Oriental White-Eye og Speckled Piculet.

Går du længere op ad vejen fra HQ - kommer du gennem en god skov som strækker sig over et par kilometer, og de fleste af de vigtigste fuglearter kan findes her . Det er meget sandsynligt, at Blue-naped Pitta kan høres her, men det er kun et par få ekstremt heldige fuglekiggere, der nogensinde har set denne art i Thailand. White-browed Piculet and Bamboo Woodpecker er der begge relativt rigelige af  langs denne vejstrækning, og det er her, at det mest produktive og komfortable fuglekiggeri er opnået. Nogle heldige fuglekiggere har endda set Green Cochoa i dette område.

 

 

Green Cochoa  jpg

 

Green Cochoa

 

"Fugle-kigger sti"

Denne velholdte sti løber et par kilometer fra boligområdet og kommer frem på vejen i slutningen af stien. Mange har set nogle af de mest efterspurgte arter langs stien her, herunder observationer af Short-tailed Parrotbill, og det er nok dette spor, der giver den bedste chance for at finde en Blue-naped Pitta , selvom tæt beplantning gør det vanskeligt.  Også Red-headed Trogon kan es her, og det er også et godt sted at se shy forest interior species incl. White-crested og Black-throated Laughingthrushes & Rufous-throated Fulvetta. Det er også værd at kigge efter små samlinger af Collared Babbler, som Red-Billed Scimitar Babbler.

 

Collared Babbler

Collared Babbler

 

 

Næste park

 

 

forsidebillede

National Park Phu Pha Lek

 

23 Nationalpark Phu Pha Lek

 

Phu Pha Lek nationalpark dækker områder i Song Dao, Warich Phum, Nikom Nan Oon og Kud Bak distrikter i Sakon Nakhon provinsen, Sam Mor distrikt i Udon Thani provinsen  Og Somdej og Kham Muang distrikter i Kalasin provinsen. Parken er cirka 419 kvadratkilometer bred med hovedkvarter i Song Dao-distriktet.

Parken, hvor gennemsnitlig højde er fra 200 til 600 meter over havets overflade er en del af Phu Phan bjergkæden. Det højeste punkt, Phu Ang Sor, er 695 meter højt. Området genererer vandstrømme vandløb som Songkram, Yam, Oom og så videre. Skovtyper omfatter dry evergreen, mixed deciduous, og dry dipterocarp.


I den varmeste periode fra begyndelsen af ​​marts til slutningen af ​​maj kan den gennemsnitlige temperatur være omkring 40º C, hvilket resulterer i hyppige skovbrande. Regnssæsonen kommer i juni og slutter normalt i oktober. Så i november kommer den kølige sæson, som normalt varer indtil februar. Gennemsnitstemperaturen i den kølige periode er omkring 15 til 20º C.

Parken byder på nogle naturskønne høje punkter for panoramaudsigt over solnedgange og solopgange, skoven og de omkringliggende steder. Star Watch Tower blev bygget på toppen af ​​Phu Pha Lek.

Indtil december 2003 var der ingen overnatningssteder til rådighed for overnattende besøgende. Camping er muligt, men campisterne skal selv medbringe deres eget udstyr.

 

Dette var hvad vi kunne finde om Phu Pha Lek National Park  456

   

 

Næste park

 

 

 

phu pha yon national park

National Park Phu Pha Yon

 

 24 Nationalpark Phu Pha Yon

 

Den øvre del af det nordøstlige Thailand domineres af Phu Phan-bjergene, som er en række bjerge , der spredes fra vest mod øst i øvre Isan, og som  deler Khorat-platået i det nordøstlige Thailand i to separate drænområder, den nordlige Sakhon Nakhon-bassin og den sydlige Khorat Bassin. Theses bjerge provinserne Nongbua Lamphu, Khon Kaen, Udon Thani, Sakon Nakhon, Nakhon Phanom, Kalasin og Mukdahan. Navnet på rækken er afledt af den karakteristiske mesa-form af sine toppe og er thailandsk lao. Phu Phan bjergene omfatter fire nationalparker og en provinsskov (Phu Pha Bat). Nationalparkerne er Phu Phan, Phu Kao Phu Phan Kham, Phu Pha Lek og Huai Huat, Phu Pha Yon (den sidste som vi omtaler her).

 

Det nordøstlige Thailand er præget af sæsonbestemt, dry deciduous dipterocarp forests og græsarealer i savannestil, og er hjemsted for store flokke af elefanter, hjorte og indfødte kvæg. Phu Pha Yon National Park er karakteriseret ved dette vegetationsmønster. Her er der tre skovtyper, Dry Dipterocrap, Dry Evergreen Forest, deciduous Forest og hvor der er vand - Mixed Deciduous Forest.

 

Topografien er stort set bjerge med nogle græsarealer.

Vildtlevende arter følger habitat klassificeringerne for hver klimatype . Dyrearterne er overvejende fugle  og der er også monkeys , barking deer , deer , Asiatic dog og wild pigs.

 

 

Næste park

 

 

 

forsidebillede

 

 

25 Nationalpark Phu Laen Kha

 

Med næsten 37.000 hektar jord, der dækker fire distrikterne (Mueang, Ban Khwao, Nong Bua Daeng og Kaset Sombun), har denne nationalpark en bred vifte af terræn. Der er bjergkæde med både tætte jungler og tømmer skove, der tjener som vandforsyning til de vandløb, der løber ind i Chi-floden. Klipper,  bjergkanter, sten terrasser og mærkelige klippeformationer er fascinerende seværdigheder, og besøg mellem maj og december anbefales især til naturstudier.

Inden for skoven er der naturstier som dem, der passerer: Pa Hin Ngam Chan Daeng (en ekspansiv stenterrasse med sjældne klippeformationer), Phu Khi (højhøjde bjergtopmøde, der er køligt året rundt) , Pa Hin Ngam Thung Khlong Chang Flower Field (hvor Dok Krachiao blomster optræder mellem maj og juli), Pa HinPrasat viewpoint og klipper som Pha Phae (med farverige sten lag).

For at komme dertil skal man fra centrum af Chaiyaphum by tage Highway No. 2051 i ca 6 kilometer og dreje til venstre ind i Highway No. 2159 mod Nong Bua Daeng i 26 kilometer. Nationalparkens kontor ligger på venstre side af vejen. Der er Chaiyaphum - Nong Bua Daeng minibusser, der passerer foran Nationalparkens kontor.

Indgangspris er 100 bath for voksne og 50 bath for børn.

For mere information kontakt venligst Phu Laen Kha National Park, Huai Ton Sub-distrikt, Mueang District, Chaiyaphum, på 0 4481 0902-3 eller National Park, Wildlife and Plant Conservation Departmentat 0 2562 0760 eller på www.dnp .go.th.

Næste park

 

 

 

forsidebillede.

National Park Pa Hin Ngam

 

 

26 Nationalpark Ph Hin Gham

 

Pa Hin Ngam National Park er præget af store sten af ​​usædvanlige former, nogle som f.eks. Ligner et søm, et slangehoved eller et gammelt slot. I den tidlige del af regntiden i juli blomstrer Dok Krachiao eller Siam Tulips (en form for jungleblomst med en underjordisk pære, der er relateret til ingefær) spirejuic pink blomster over hele området. Om vinteren kommer orkideer ud af revner i klipper sammen med mange blomster.

Inden for nationalparken ligger Sut Phaendin, en stejl klippe, der forbinder nordøst til Central Region. Besøgende kan nyde en panoramaudsigt over det omkringliggende område herfra. Derudover er der Namtok Thep Prathan og Namtok Thep Phanom, som er mellemstore vandfald som er smukkest i regntiden. De er henholdsvis 34 kilometer og 48 kilometer fra Thep Sathit distriktet.

Denne nationalpark kan nås ved at tage highway nr. 1 forbi Saraburi til Phu Khae T-kryds. Tag derefter Highway 21 og Highway No. 205 (Chai Badan-ThepSathit-Chaiyaphum). Tag en venstre vej lige før distriktet, fortsætter i 29 kilometer.

Pa Hin Ngam National Park tilbyder indkvartering og en campingplads for besøgende. For mere information kontakt venligst Pa Hin Ngam National Park, P.O. Box nr. 2, ThepSathit Provincial Post Office, Chaiyaphum 36230 ved at ringe til 0 4489 0105, eller ring National Park, Wildlife and Plant Conservation Department på 0 2562 1760.

Indgangsprisen er 200 bath for voksne og 100 bath for børn.

 

Vi bringer herunder nogle billeder fra parken .

 

DJI 0004

 

 

DJI 0011

 

 

DJI 0022

 

 

DJI 0042

 

 

 

slut

 

 

 

 

Det var noget af en mundfuld - i alt 26 parker i dette område - men vi håber at vore læsere har glæde af at læse om disse National Parker .

 

træt

 Vi vil nu gå videre til næste område i Thailand som er Midt Thailand - men der skal du lige skifte afsnit ude i menuen for at komme dertil !!

 

 

 

 

 Siden sidst redigeret juli 2017

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Siden her er pænt besøgt - men vi vil gerne ud til mange flere læsere . Du kan hjælpe os med dette ved at give os et " synes godt om " eller " del " ...... Klik lige herunder .

På forhånd tak


ihpone  

Smilets land

                                                                                                                                                                                    

ris og ros            forside 2 Skriv en kommentar til os :

Klik her

På forhånd tak

 

med venlig hilsen2

 

   mail2

mail@poullarsen.net

Vi sælger ikke rejser

og vi laver ikke rejseforslag .

 

 

Visit2

Det rigtige udstyr4

KLIK OG KØB HER

14

 

trek 66 liter 458x458

meget stort udvalg4

 

 

 

 

                                                 

            

antal besog

0253041
I dagI dag13
I gårI går32
Denne månedDenne måned148
total for hele periodentotal for hele perioden253041
Dag med højest antal 02-25-2019 : 495
Antal gæster på siden lige nu 6
Gå til toppen