overskrift udflugtsmuligheder Surat Thani

001

Du skal ikke være ikke bange for at bruge de små informations-kontorer der ligger overalt på gaden i Thailand - de er OK

 

cirkler2

 

Igennem de mange år vi har rejst i Thailand , har vi jo selvfølgelig været på et utal af ture og udflugter. Vi har tidligere haft èn side her på hjemmesiden, som har fortalt om alle disse muligheder for udflugter, som de forskellige egne byder på. Denne side er med tiden blevet temmelig stor og kan virke lidt uoverskuelig . Derfor har vi valgt at fordele disse udflugtsmuligheder på sider , hvor de naturligt hører hjemme. Her er vi altså kommet til Surat Thani og du kan her se hvad du kan opleve i Surat Thani og omegn. Vi skriver ikke KUN om de ting vi selv har oplevet men også om andre muligheder. Der kan derfor sagtens være mange flere muligheder, så søg endelig også andre steder.

Husk - brug endelig de små informationskontorer der ligger på gaderne dernede. De har styr på tingene og lever op til det de siger. Og du behøver ikke hente tilbud fra dem alle på gaden - for de ringer det samme sted hen og får en pris til dig .  

Vi har sat et billede på hver udflugtsmål her på siden og teksten til dette billede - kommer lige under billedet. Mange af udflugterne kan også besøges ud fra andre destignationer end dem vi skriver.

Der vil først komme lidt information om Surat Thani og under disse kommer udflugtsmulighederne . 

God fornøjelse !!

 

alt her på siden er fra Surat thani

 

hvad ved vi om.Surat ThaniJPG

 

kort

Surat Thani er en provins i det sydlige Thailand.

Areal : 12.891 km²
Befolkningstal : 1.064.000 (2018)

Den gennemsnitlige Thailand-besøgende har sandsynligvis aldrig tilbragt mere end et par timer i Surat Thani. Som et transportknudepunkt til østkysten af ​​de thailandske øer kommer de fleste og går samme dag og opdager aldrig byens hemmeligheder.

Det er sådan en skam ! Vær ikke som masserne. I stedet for skal du tage dig tid til at udforske Surat, og du vil blive belønnet med vanvittigt velsmagende thailandske mad, øde strande, hemmelige vandfald og unikke attraktioner, som ingen andre har hørt om.

En Engelsk lærer fortæller at det tog ham et halvt år at bo og arbejde som en engelsk lærer i Surat for at opdage alle dets skjulte perler . Selvom der næsten intet umiddelbart er æstetisk smukt ved Surat , vandt det ham stadig. Han følte sig overbevist om, at det kan gøre det samme for dig - hvis du giver det en chance.

Hvor er Surat Thani ?

Surat Thani er hovedstaden i provinsen med samme navn. Den ligger på den mudrede Tapi-flod, der strømmer ind i Thailandsbugten. Koh Samui og Koh Phangan er også i Surat Thani PROVINCE, men selve byen er adskilt. Lokalbefolkningen er vant til rejsende, der passerer gennem deres vej til disse øer, så de kan blive overrasket over at høre, at du faktisk har valgt at opholde dig selve byen et stykke tid.

"Set udefra" er Surat en mellemstor thailandsk arbejderby. Den er kendt som en gennemgående by af ø-bundne backpackere. Den er omgivet af gummitræer og kokosnødder. Tja , måske det ikke lyder særligt spændende endnu, men bare vent. Døm ikke en bog efter dens omslag.

Ophold dig i Surat et stykke tid, og du vil opdage, at den er placeringen for en overflod af originale dagsture, ægthed og bogstaveligt talt den bedste thailandske mad nogensinde, der gør Surat til en sådan speciel thailandske by .

Det har den perfekte beliggenhed

Den første ting du vil opdage er at Surat har den ideelle placering. Det gør byen til et populært springbræt til mange af Thailands største attraktioner. Udnyt mulighederne når du er i byen og tjek nogle af disse populære steder, der let nås fra Surat via busstationen, togstationen eller fra molen:

 

East Coast Islands:

 

Koh Samui : 2 timer med færge.

Koh Phangan : 4 timer med færge.

Koh Tao :  Med natfærge (7 timer).

 

West Coast destinationer:

 

Khao Sok Nationalpark : 2 timer med minibus.

Tonsai Beach / Railay : 3 timer i minibus til Krabi + 15 minutters tur med longtailbåd.

Koh Phi Phi : 4 timer i tog / bådkombination fra Surat Thani togstation.

Koh Lanta : 4 timer i minibus.

 

cirkler2

 

 

overskrift Koh Samui

samui beaches

 

1Som det er angivet i teksten længere oppe, så kan du komme til Ø`en Koh Samui på to timer med en færge her fra Surat Thani. Vi har et helt afsnit om Koh Samui i munuen under " Surat Thani " .... da afsnittet er temmelig stort. 

cirkler2

overskrift Koh Pha ngan

koh phangan karte

 

2En anden af de Ø`er som du kan komme til fra Surast Thaini, er Koh Phan-ngan. Det tager kun 4 timer med færge for at komme derover. Oplevelser på denne Ø kommer længere nede på denne side. 

cirkler2overskrift Khao Sok National park

Khao Sok National Park 1

 

3Khao Sok National Park er en del af verdens ældste regnskov, og består af 739 km² stedsegrøn regnskov og hundredvis af kalkstensbjerge som majestætisk skyder op af jorden.

Nationalparken er visse steder så tæt bevokset , at den stadig ikke fuldt ud er undersøgt. De steder man har undersøgt, har man talt ca. 200 blomsterarter pr. hektar. Her findes bl.a. verdens største blomst, Rafllesia, som får en blomsterkrone på ca. en meter. Der er desuden mange former for orkideer, bregner og palmer.

Dyrelivet i Khao Sok national park er også unikt. Variationen af fugle er stor og en af de største fuglearter i nationalparken er Næsehornsfuglen, som med sine 70-80 cm højde og det store horn som sidder på toppen af overnæbbet er et imponerende syn.  Der er desuden mange pattedyr i området – vilde elefanter, tigere, bjørne og flere typer aber, herunder gibbonaber.

De væsentligste årsager til at tage til Khao Sok national park er for at opleve den smukke natur, og få nogle specielle elefantoplevelser, sejle i kano på Khao Sok Floden og hvis du vælger at overnatte i Rainforest Camps luksus telte, at blive vækket af gibbonabens morgenkald.

Klima
Khao Sok er regnskov og derfor er der altid en høj luftfugtighed og i højsæsonen når temperaturen i gennemsnit 33 grader. Vejret i en regnskov kan hurtigt ændre sig men hvis du rejser fra december til april er solen næsten garanti og regnvejr skal du ikke være bekymret for, selvom der selvfølgelig altid kan komme en byge. I lavsæsonen kan kraftige byger hurtigt opstå og et tyndt regnslag kan være en god idé. Du kan nemlig sagtens tage til Khao Sok i lavsæsonen, oplevelserne er store og temperaturen stadig 30 grader. Klimaet i Khao Sok nationalparken er tropisk.

 

Rafflesia 80 cm

Rafflesia blomsten - bliver ca 1 meter i diameter ( er verdens største blomst )

5550 næsehornsfugl 2 RT2880

Næsehornsfuglen

cirkler2overskrift Angthong Marina Park

ang thong national park

 

( Vi har selv besøgt denne Marina Park )

4Mu Ko Ang Thong National Park blev etableret som en nationalpark i 1980 og er en Ø-gruppe på 42 øer, der dækker 102 km² ved kysten af ​​den thailandske Surat-provins i Thailand. Parken er registreret som Ramsar site ved Ramsar Convention, en international traktat om anerkendelse af vigtige vådområder. Mange kilder der henviser til øerne skriver dette som "Angthong" , men det er forkert, "Ang Thong" er den korrekte stavning og betyder "golden bassin".

Øerne dækker 18 km² af parken, de største er Koh Phaluai , Koh Wua Tajaph, Koh Mae Ko, Koh Sam Sao, Koh Hin Dap, Koh Nai Phut og Ko Phai Luak . Højeste top ligger på Ko Phaluai med 396m over havets overflade. Øerne består hovedsagelig af robuste og stejle kalkstenbjerge, grotter og indre søer. Der er en nomadisk landsby ved Ko Wua Ta Lap og en anden på Ko Phaluai, de andre øer er ubeboede.

Skovene består hovedsagelig af tørtblomstrende skov på større øer, også kalkstenskov og mindre plantet mangrove skov omkring strande og bugter. Blandt planterne er Ang Thong Lady Slipper Orchid ( Paphiopedilum Ang Thong ) en endemisk art, der kun findes i Mu Ko Ang Thong National Park.

 

Paphiopedilum

Paphiopedilum Ang Thong

Mængden af ​​dyrearter er begrænset, 16 pattedyr, omkring 50 fuglearter, 14 reptiler og 5 amfibiske arter. Nogle af pattedyrsarterne på øerne er dusky leaf monkey,  long-tailed macaque, leopard cat, fishing cat, wild boar and smooth-coated otter. Få fuglearter er collared kingfisher, white-bellied sea eagle, brahminy kite, black baza, oriental pied hornbill, eurasian woodcock, pacific reef heron og common hill myna.

 

Smooth Coated Otter

Smooth-coated otter.

Common Hill Myna

Common hill myna

Der er få dykkersteder ved de nordlige øer, men de er faktisk mere ideelle til snorkling. Den gennemsnitlige dybde på havet er omkring 10 meter med lav sigtbarhed på grund af tungt sediment fra Tapi-floden fra fastlandet. Dykning på en af ​​koralhavene kan give mulighed for at se marine arter som green sea turtle , hawkbill sea turtle and yellow-spotted trevallies . Bedste dykningstid er februar til oktober med den bedste synlighed omkring marts/april.

Inspireret af romanen "The Beach" af Alex Garland var Ang Thong et af de primære destinationer for backpackere i Thailand i mange år, indtil den efterfølgende film med Leonardo Di Caprio kom ud. Mens strandscener fra filmen blev filmet på Koh Phi Phi i Krabi-provinsen, blev hoppescenen fra vandfaldet filmet på Haew Suwat Waterfall i Khao Yai National Park.

Haew Suwat

Haew Suwat Waterfall

Hovedkvarteret og nogle grundlæggende faciliteter er placeret på Koh Wua Ta Lap . Adgangsbillet er 300 THB for udlændinge (børn 150 THB  og 40 THB (børn 20 THB) for lokale turister (juli 2016 pris). Kun licenserede rejsearrangører får adgang til parken. Den anbefalede måde at besøge parken på er at leje en båd i gruppe og aftale både rute og destinationer. Ang Thong ligger 28 km fra Koh Samui og 32 km fra Koh Pha Ngan.

Nationalparken er lukket i november og de første tre uger af december.

Ko Wua Ta Lap

Koh Wua Talap er hovedøen, hvor hovedkvarteret og de grundlæggende faciliteter er placeret. HQ er beliggende i Kha Bay ved den nordøstlige ende af øen . Der er to hvide strande på øen, en ved hovedkvarteret, og den anden på den modsatte side af øen mod vest og er tilgængelig ad en 700m lang gåtur gennem skoven.

HQ-området har bungalows , campingplads, besøgscenter, restaurant/butik og en ranger station. Mens et to personers telt koster 250B og kan lejes fra besøgscentret, skal bungalowsne bestilles på forhånd fra Department of National Parks, Wildlife and Plant Conservation hjemmeside. Der er kun 5 bungalows, og de koster 500 Bath for 2 soveværelser.

Den hvide strand byder på aktiviteter som svømning , snorkling og kano / kajak-roning .

 

Koh Wua Ta Lap

Ko Wua Ta Lap

 

Wua Ta Lap viewpoint

Den spektakulære panoramaudsigt, som er parkens hovedattraktion, tilgængelig ved en 500 m lang stejl sti fra hovedkvarteret. Stien er ikke for folk med svagt hjerte, turen tager absolut mindst 25-30 minutter at gå, og har reb for at støtte og vise vejen op. Viewpointet giver en fantastisk udsigt over alle øer.

 

feb16 0497

Stien der går op til viewpoint

feb16 0515

Det sidste stykke vej op til toppen - her er det Mogens fra vores tur i 2016

feb16 0522

De seje nåede toppen

udsigt fra toppen

Ja og det var hele turen værd

 

advarselNu har vi selv været på denne tur og vi vil godt advare folk med dårlig hjerte og folk som er svagt gående mod at tage turen til tops her. Husk på at du også skal ned igen ... Det er en mega hård tur.

Bua Bok Cave

En grotte der er bestående af stalagmiter og stalaktitformationer, er tilgængelig med 1 km vandretur fra hovedkvarteret.

Bua Bok Cave

Bua Bok Cave

 

Koh Mae Ko

Betydningen af ​​moderøen, Koh Mae Ko er øen med smaragd saltvandssø, kaldet Thale Nai, der er forbundet med havet, og har undervandsgrotter. En sti, der tager 20 minutter at gå, fører fra en nærliggende strand til et fantastisk viewpoint over en sø (lagune). Søen er omgivet af kalkstensklipper. Øen har også få hvide strande.

Lagune

Lagune ved viewpoint

Ko Sam Sao

Denne Ø er beliggende på østsiden af ​​Koh Mae Ko, og har flere strande, stor koralrev og en campingplads. Telte er til leje fra HQ men kun på Ko Wua Ta Lap . Der er ingen butikker eller restaurant på øen. Vandet til bruserne samles i en vandbeholder fyldt med regnvand , for det meste vil der ikke være noget vand.

Den hvide strand ved den nordlige ende af øen har en mindre naturstenbue bøjet ud til havet.

 

koh sam sao beach speedboats big

Ko Sam Sao

cirkler2Overskrift Koh Tao og Koh Yuan

Koh Tao og Koh Nang Yan

 

5Ja, det er nemt ... også denne ø her vi beskrevet andet sted på vores hjemmeside her, så vi nøjes igen med at skrive linket til denne side og du skal bare klikke her : Koh Tao & Koh Yuan

Og derefter finbde Øèn i dette afsnit

cirkler2overskrift Ratchaprapha Damratchaprapha dam 1

 

 

6Den pragtfulde Cheow Larn-sø , der ligger i hjertet af Khao Sok Nationalpark, er et af ​​de smukkeste steder i Thailand. Omringet af jungelklædte bjerge og med hvirvelige kalkstenskarst og nedsænkede træer, der bryder vandets overflade, er det et spektakulært sted at besøge. Næsten fantastisk, da landskabet er det faktum, at denne massive sø i det sydlige Thailand ikke eksisterede før 1980'erne.

 

Ratchaprapa Dam1

Ratchaprapa Dam2

Ratchaprapa Dam3

 

Ratchaprapa Dam og Cheow Larn-reservoirprojektet

Cheow Larn Lake blev oprettet efter opførelsen af ​​Ratchaprapa-dæmningen i 1982. Denne vandkrafts dam blev bygget for at levere elektricitet til Surat Thani og andre dele af det sydlige Thailand. Som en del af det bredere Cheow Larn-projekt blev dæmningen og reservoiret konstrueret til oversvømmelseskontrol, kunstvanding og fiskeri.

 

Ratchaprapa Dam4

 

Med søen på omkring 30 kilometer lang og bassin-området på 165 kvadratkilometer, tog det næsten et år at oversvømme dalen og regnskoven, som besatte landet her. Nogle landsbyboere skulle genbosættes, og ud over at modtage økonomisk kompensation og jord blev der oprettet alternative landbrugsprogrammer for at gøre det muligt for dem at opretholde deres levebrød. Ratchaprapa Dam blev formelt åbnet af kongen af ​​Thailand i 1987.

 

Dyreliv og planteliv

Området Cheow Larn Lake er hjemsted for en mangfoldig vifte af dyreliv og planteliv, der trives midt i øerne, nedsænkede træer, huler, bjerge og tæt jungle . Da meget af landet omkring søen er utilgængeligt og udpeget som dyrelivsreservater, understøtter det beskyttede habitat mange arter af fugle og fisk samt større dyr, herunder elefanter og vild-katte. Området Cheow Larn Lake er også hjemsted for en lang række planter, herunder den berømte Rafflesia , en af ​​de største blomster i verden.

 

Ratchaprapa Dam8

 
 
Ophold i flådehuse ved søen
Der er over et dusin forskellige flydende bungalows, der er samlet omkring Cheow Larn Lake. I henhold til politikkerne i Khao Sok Nationalpark er licenser til at eje og drive disse bungalower reguleret. Licenser udstedes kun til efterkommere af de originale familier fra Cheow Larn-landsbyen eller nationalparkens embedsmænd. De flydende bungalower varierer i pris og komfortniveauer, men alle giver en unik mulighed for at sove i den stille vildmark og vågne op til en fantastisk udsigt. Kajakker kan lejes fra de fleste bungalower til selvudforskning af vandveje. Bookinger til de flydende bungalower kan foretages via tour kontorer, når du ankommer til Khao Sok.
 
Hvordan man kommer til Ratchaprapa Dam og Cheow Larn Lake ?
Adgangspunktet til søen og dæmningen er i Ban Ta Khun-distriktet i Surat Thani-provinsen. Hvis du rejser på egen hånd, er Ratchaprapa-dæmningen tydeligt skiltet på thailandsk og engelsk , når du kommer til byen Ban Ta Khun på rute 401. Følg derefter skiltene til dæmningen, der er cirka 15 km væk. Du passerer gennem et kontrolpunkt, når du nærmer dig dæmningen, og du bliver også nødt til at betale gebyret for nationalparken ( 300 baht for voksne, 150 baht for børn) i en god afstand, før du kan gå på en af ​​longtailbådene på søen.
 
 
Ratchaprapa Dam5
 
 

De fleste turister til Ratchaprapa Dam og Cheow Larn Lake besøger stedet på en dags-tur, selvom det er muligt at overnatte på de flydende bungalower, der er nævnt ovenfor. Der er få andre indkvarteringsmuligheder tæt på søen, og mange turister, der besøger Khao Sok, vælger at bosætte sig tættere på Khao Sok Nationalpark hovedkvarter og besøgs-center, som er cirka 50 km væk mod vest. Ethvert pensionat og rejsekontor i Khao Sok kan arrangere en dagstur til Cheow Larn Lake for dig. Priserne varierer afhængigt af længden på turen, og i de fleste tilfælde udelukker de indgangsgebyret til nationalparken, som du betaler selv ved ankomst . Som et estimat kan du forvente at betale mindst 1.500 baht for en dagstur arrangeret fra tour kontorer eller resorts i Khao Sok-området .

 

Ratchaprapa Dam6

 

På en typisk dagstur forlader du Khao Sok Nationalpark kl. 9. Derfra kører du med minibuss til byen Ban Ta Khun og har et kort stop for at besøge markedet og købe vådt vejrudstyr eller sko. Uanset hvilket tidspunkt på året du besøger Khao Sok, kan vejret hurtigt ændre sig. Det kan regne kraftigt på den ene del af Cheow Larn-søen med klar blå himmel et par kilometer væk. Det anbefales at tage solbriller, solhatte, en regnjakke eller poncho og en vandtæt taske til dit kamera eller din telefon.

Ved ankomsten til søen tages du med på en longtailbåd til et krydstogt på en times tid, før du stopper ved en af ​​de flydende bungalower, hvor du får mulighed for at svømme i søen før frokost. Kryds-togt`et genoptages derefter, og afhængigt af sæson eller vejr kan du tage en vandretur eller besøge en grotte. Sørg for, at du bærer fodtøj med et anstændigt greb. Hvis du besøger grotter, får du flashlys til at spænde fast på hovedet, men ingen hjelme. Vær meget forsigtig - gulvene er glatte, og forholdene kan være farlige. Ved et tidligere besøg i Pra Kay Petch Cave bankede tre ud af de ti personer fra en båd deres hoveder i grotten, inklusive en mand, der gled og faldt på hans bagdel. En forespørgsel til guiden om hvorfor de ikke leverede hjelme, svarede han  "du skal ikke bekymre dig". Derefter fortsatte han med stolthed at fortælle mig, at ingen blev hårdt. Men på en anden tur en turist ført til hospitalet efter at have få en flænge i hovedet. Andre grotter er muligvis mindre farlige og andre guider mere ansvarlige, men i betragtning af valget igen ville vi nok råde til at vente udenfor grotten.

 

Båden vender tilbage til molen sent på eftermiddagen, hvor din mini-van normalt derefter kører den korte køretur til Ratchaprapa Dam og udsigtspunktet for et kort stop for fotos , før du tager dig tilbage til dit ophold. En tur til Cheow Larn Lake er et must-do, hvis du besøger Khao Sok. Det er virkelig en forbløffende beliggenhed med fantastiske kulisser.

cirkler2overskrift Phra That Chaiya

Wat Phra Chaiya

 

 

7Phra Borommathat Chaiya er et fantastisk turiststed i Surat Thani . Det er en gammel Chedi. Denne gamle Chedi eller sagt i bredere vendinger tempel , er berømt for at indeholde Buddha relikvier. Disse Buddha-relikvier i Phra Borommathat Chaiya holdes i høj agtelse af lokalbefolkningen og respekteres. Phra Borommathat Chaiya er også steget i popularitet for at have fremtrædende indflydelse på Srivijayas religiøse arkitektur. Oprindelsen stammer fra over 1.200 år siden. I den hellige gårdhave i Phra Borommathat Chaiya findes også adskillige skulpturer og Buddha-billeder. Phra Borommathat Chaiya ligger 54 kilometer nord for provinshovedstaden og har en uberørt placering i Chaiya, en af ​​de ældste byer i Thailand. Denne by var engang den regionale hovedstad i Srivijaya kongeriget fra det 5. til det 13. århundrede. Men når man vender tilbage til funktionerne i Phra Borommathat Chaiya , der har skabt enorm indflydelse på besøgendes sind, kan det siges, at dette hellige tempel er placeret midt i en genopbygget pagode i Srivijaya-stil. Skønheden ved denne Chedi er virkelig langt ud over hvad ord kan beskrive. På et besøg i Phra Borommathat Chaiya vil du også sige dette. 

cirkler2overskrift Suan Mokkhaphalaram

Suan Mokkhaphalaram 1

 
8Stedet er almindeligt kendt som Suan Mokkh (Liberation Garden) og det moderne skovkloster blev grundlagt i 1959 af den afdøde Ajahn Buddhadasa Bhikkhu, en af ​​Thailands mest berømte munke. Dette 150 hektar store skovtempel kaldes tidligere Wat Than Nam Lai og ligger ved siden af ​​hovedvej nr. 41, cirka 50 kilometer nord fra Surat City. (eller ved kilometer-stenen med 134 markør). Suan Mokkh er indrettet i en fredelig atmosfære, der er befordrende for meditation eller overvejelse af livssyn. Templet i sig selv er intet andet end en kombination af naturlige sandgrunde og klipper, plantet med træer. Der er ingen detaljerede stupas og kapeller som andre templer, kun et sted, der holder en virkelig i harmoni med naturen. Buddhadasa Bhikkhus-filosofien er universel. Det er kombinationen af ​​zen, taoist og kristne elementer med Theravada-buddhismen. Derfor har hans lære tiltrukket mange thailændere og udlændinge, især dem, der er ivrige efter at se indad og tilpasse sig naturen. Det åndelige teater er en interessant attraktion for afslappede besøgende. Det indeholder kunstgenstande, tegninger og digte, der er relateret til Buddhas lære, hvor Buddhadhasa Bhikkhu beskriver en billedlig fortolkning af Dharma. Bygningen udstiller også en mangfoldig blanding af thailandske, egyptiske, kinesiske, indiske, japanske, tibetanske og europæiske vægmalerier og skulpturer. Suan Mokkh, som er et ideelt sted for meditation for seriøse besøgende, tilbyder meditationskurser for udlændinge hver måned fra 1. til 10. måned .  Kurset er fra 8.30 til 17.00.
cirkler2overskrift Nam Tat Fa
namtok tat fa 1
 

 

9Tat Fa creek, er en naturlig grænse mellem Amphoe Phu Pha Man of Khon Kaen og Amphoe Nam Nao fra Phetchabun, med kaskader af vand igennem fem trin for at danne dette vandfald. Det sidste trin er det mest imponerende med en højde på 80 meter. Den regnfulde sæson, fra slutningen af ​​maj til begyndelsen af ​​oktober er den bedste periode at besøge vandfaldet. Namtok Tat Fa er i Ban Dong Sakhran, Mu 7 Tambon Wang Swap, ca. 40 kilometer fra centrum af Amphoe Phu Pha Man. Biler kan køre til Ban Tat Fa, derefter skal besøgende gå til vandfaldet .

cirkler2

overskrift monkey traning center

Monkey Training College in Surat Thani

 

 

10En ung dreng på en kokosnødefarm i Kanchanadit, Surat Thani, blev chokkeret da han så en landmand slå en abe, der ikke kunne samle en kokosnød korrektop. Han forstod dog nytten af ​​at få aber til at vælge denne vigtige afgrøde, aberne var mere dygtige til opgaven og samlede et meget større antal kokosnødder pr. dag end den dygtigste mand kunne gøre. Han blev dog chokeret over den umenneskelige behandling, som aberne fik her.

Efter et råd fra en buddhistisk munk begyndte han at udvikle en træningsmetode, der var mere retfærdig . Så i 1957, i en alder af 17år, begyndte Somporn Saekow at udvikle teknikker designet til at undervise sine medprimater gennem kærlighed og medfølelse. I løbet af de næste femogtyve år grundlagde Krue (lærer) Somporn en skole for aber, og han samt hans favorit og mest berømte abe Khai Nui fangede de thailandske hjerter.

Fra 1957 indtil hans død i 2002 trænede Krue Somporn personligt lokale aber inden for kunsten at samle kokosnødder. Khai Nui, der optrådte i flere tv-reklamer, blev endnu mere populær end hans ejer og blev tildelt æren af ​​at bære Surat Thani-flag på de thailandske nationale lege i 1993. Efter Krui Somporns død, har hans familie fortsat programmet der var hans livs lidenskab.
Lokale kokosnød bønder bringer deres aber (svinehalet makak) til Krue Somporns skole, hvor de er indskrevet i 3 til 5 måneders intensiv undervisning. Aberne får navn, og trænerne udvikler en tæt bånd til aberne ved hjælp af venlige ord og positive følelser, som de mener, at primaterne har en evne til at sanse og forstå. Trænerne omtaler endda sig selv som abens fædre og kalder deres praktikanter ”luuk”, deres børn.

Instruktionen begynder med enkle opgaver såsom at spinde en kokosnød på stilken og lære at bide igennem den for at frigive frugten fra træet. Efterhånden lærer aberne at skelne modne fra umodne frugter, hvordan man henter faldne kokosnødder, og hvordan man lægger kokosnødder på en lastbil. Selvom der ikke er nogen eksamener, og skolen ikke garanterer, hvor mange kokosnødder om dagen en abe i sidste ende kan være i stand til at plukke , trænes aberne tålmodig, indtil de udvikler deres færdigheder. En kompetent abe kan hente op til 1000 kokosnødder om dagen, mens en person i bedste fald kan samle lidt mere end 100.

Undervisningen på Monkey Training College løber fra kl. 07.00 til 17.00 syv dage om ugen. Demonstrationer for besøgende gives efter anmodning. Under disse forestillinger udfører aber deres kokosnødplukningsteknikker og viser deres særlige talenter frem, såsom at udføre indsamlinger. Der er ingen fast showtid, når du ankommer, kan du fortælle underviserne, at du gerne vil se en demonstration, og de vil arrangere en for dig med det samme. Demonstrationsgebyret afhænger af størrelsen på din gruppe. Hvis du er alene, er gebyret 300 Bath. Besøgende kan se den rigtige abe-træning i klasseværelset/kokosnødefeltet hele dagen gratis. Skolen ligger 24 Moo 4, Tambon Thungkong, Kanchanadit, Surat Thani og kan kontaktes på 077/227351.
cirkler2overskrift Kaeng Krung National park

map

1 = Headquarters
2 = Vipawadi sub district
3 = Bang Cham waterfall
4 = Bang Cham hot spring
5 = Bang Hoi waterfall
6 = Yai Mon mountain
7 = Klong Pa waterfall
8 = Kaper hot spring

 

11Kaeng Krung National Park er en nationalpark i den sydlige del af Thailand. Området dækker 541 kvadratkilometer nordvest for Surat Thani-provinsen, og omfatter områder inden for distriktene Tha Chana, Chaiya, Tha Chang og Vibhavadi. Inden for Kaeng Krung National Park er der to bjergkæder med højeste punkt Khao Sung, som er 849 meter over havets overflade. Dette skovområde er kilden til en række floder, der strømmer gennem Surat Thani-provinsen og Chumphon-provinsen. Parken har flotte scener og seværdigheder, herunder nogle varmtvands kilder, vandfald og floder. Blandt vandfaldene ved Kaeng Krung National Park er Banghoy Vandfald, Bang Cham Vandfald og Klong Pa Vandfald. Klongyan og Klongsa er to floder, der strømmer gennem området. Nationalparken er hjemsted for flere vigtige plantearter, herunder lumpor (fra legume familien), champak og flere typer yang plante. Wildlife inden Kaeng Krung National Park omfatter gøende hjorte, malajansk tiger, seladang, sunbear, tapir, gibbon .

Seladang2

  Seladang

sun bear

Sun-Bear

Tapir

Tapir

Sådan kommer til Kaeng Krung National Park

Kaeng Krung National Park ligger 120 km fra Surat Thani og 700 km fra Bangkok. 

cirkler2overskrift Tai Rom Yen National park

Tai Rom Yen NP map

 

12Tai Rom Yen National Park har et areal på omkring 425 kvadratkilometer, der dækker to distrikter. Skovens tæthed er sådan, at området omkring Khao Chong Chang Mountain engang var en base for Thailand's tavshedspartistiske parti på toppen af ​​deres aktivitet. Parken byder på et stort udvalg af planter og dyreliv og to store vandfald - Dat Fa vandfald (100 meter høj med 10 niveauer) og Muang Thuat vandfald. En endeløs række af stier fører til turiststeder, hvor man kan sidde et stykke tid for at nyde den herlige natur omkring sig. Man skal bruge mindst en dag her - helt vidunderligt!

Ligesom alle National Parks er indgangsbilletten 200 Baht. Det er muligt at overnatte i parken , men du skal medbringe dit eget telt, udstyr .

KontaKt:
Tai Rom Yen National Park

P.O. Box 12
Amphur Mueang
Surat Thani
84000

Reservere campingplads:
The National Parks Division

Royal Forestry Department
Bangkok
Tel: 0-2579-4842, 0-2479-0529

cirkler2overskrift Namtok Vibhavadi

namtok Vibhavadi 1

 

13Namtok Vibhavadi er et vandfald og et samlingssted for mange i weekenden. Dette vandfald ligger på vej til Donsak færgeterminal. Turister kan tage direkte busser til vandfaldet. Andre busser, der stopper ved vandfaldet, kører også med regelmæssige frekvenser.

cirkler2

 overskrift Namtok Thuatnamtok Mueang Thuat 1

 

 
14Tja der er ikke så meget at sige om dette vandfald. Det er berømt i Amphoe Ban Na San og er med med 7 niveauer. Så er du i området, så tag dette med på din tur . 
 
cirkler2overskrift night market surat thaniNight market surat

 

 

15Natmarkedet i Surat Thani er lille, men meget flot. Det er en gade nær havet og måske bare 100 eller 150 meter lang med to mindre, ikke så travle sidegader, der går ud fra hovedgaden. Markedet har masser af forskellige fødevarer at tilbyde, forskellige kyllingsretter, fisk, grøntsager, frugt , drikkevarer og meget mere. Du kan komme søge lidt væk eller sidde ved nogle borde og nyde maden som købes på markedet. Langs markedet er der også et par restauranter. Udover alle de forskellige slags mad kan du også finde tøj, sko, tasker og kosmetik.

cirkler2overskrift Ban PhumriangBan Phumriang

 

16Ban Phumriang er en lille kunsthåndværks landsby, der er meget kendt for sin guld- og sølvvævning af silkeklude og jute hovedbeklædning. Stedet ligger ca. 6 kilometer øst for Chaiya.

cirkler2overskrift tham khaminTham Kamin

 

17

 Tham Khamin er en kalkstenhule og kaldes også Tham Men (dårlig lugtende Grotte). Grotten er enorm stor med smukke stalaktitter og stalagmitter og også et habitat for flagermus. Grotten er arrangeret som en læringsrute på 1.250 meter.

Ved Grotten er der et højt bjerg med en trappe til klatring op til grotten

Der er forskellige former for stalaktitter og stalagmitter inde i hulen.

cirkler2

Koh Pgangan ligger også i SURAT THANI provinsen - derfor bringer vi et extra lille afsnit om denne Ø :

 

Øen Koh Phangan ligger nord for Koh Samui og er virkelig en dejlig Ø. På Koh Ohangan kan du opleve lækre hvide sandstrande og krystal-klart vand. Øen er også grøn og har en del bjerge, så der er mulighed for at tage på forskellige udflugter. Der er f.eks mulighed for en vandretur i junglen eller gennem kokosplantager, eller du kan kravle til toppen af øens bakker, hvor du kan opleve en helt fantastisk udsigt. Du kan også tage en sejltur omkring Øen og bade direkte fra båden, i det klare vand. Der er også fantastsk meget at opleve under vandet såsom: farverige fisk, blæksprutter og fine koraller. Du kan leje en mototcykel og køre på opdagelse på øen og besøge de mange forskellige strande. Nordsiden af øen har mange smukke strande, hvor du kan nyde stilheden og lave "absolut slet ingenting".

Sydsiden af Koh Phangan er bedre kendt for de store fuldmånefester, som blive afholdt på stranden der hedder "Had Rin" hver måned . Festen begynder når mørket falder på og fuldmånen viser sig ude over vandet.    

 

cirkler2

 

 

overskrift chinese temple

KohPhanganChineseTemple4321

4

 

Det kinesiske tempel "Guan Yin" er det største og mest besøgte tempel i Ko Phangan. Du kan ikke undgå at se det, hvis du kører forbi i nærheden af stedet - hvor det ligger.

Templet blev bygget så sent som i 1992 takket være kvinden, der er kendt som "frøken Malavan". I 1990, da Koh Phangan stadig stort set var uden elektricitet, kom " frøkken Malawan " til Sangthom-templet på øen fra Bangkok.
Denne dame havde en mærkelig drøm. I hendes drøm var det den kinesiske gudinde Guan Yin, der var den kvindelige inkarnation af Buddha, der bad hende at bygge et fyrlys på øen Koh Phangan. Med hensigten at imødekomme buddha`ens anmodninger, vendte fru Malawan tilbage til Bangkok for at samle de nødvendige midler til at opføre templet, som blev bygget på kun to år, og i dag kan besøgende på øen se de udsmykkede bygninger i templet.

cirkler2

overskrift Wat Phu Khao Noi

Wat Phu Khao Noi Koh Phangan 5

 

Blandt de fjorten små og store templer der er på Ø`en, er der bl.a. Wat Phu Khao Noi, på den sydvestlige del af øen nær Thongsala, øens største by. Det siges at være templet, der blev oprettet af de første buddhistiske præster, der havde sat foden på øen for mere end 600 år siden.

Wat Phu Khao Noi betyder "tempel på det lille bjerg", og er en passende beskrivelse i betragtning af, at det er her templet ligger, nemlig på en bjergtop med udsigt over de skovdækkede bjergskråninger og havet i det fjerne. Selvom det er meget mindre detaljeret end templerne i de store byer i Thailand, så er templerne på Koh Phangan lige værdighede og ganske passende til opgaven med at give spirituel vejledning til befolkningen i området. Besøgende er velkomne til at se de ceremonier og daglige ritualer, der finder sted ved templerne, især på buddhistiske helligdage, som giver et sjældent glimt af de åndelige traditioner i det thailandske liv. De kan endda deltage i de meditationskurser, der tilbydes af nogle templer.

Rummene i "Wat Phu Khao Noi" er konstrueret efter gamle retningslinjer og har udpegede områder til munke og hengivne. Der er en klokkeformet chedi med flere små stupaer rundt omkring, en helligdom med gamle billeder af Buddha, en nyere hall til prædikener med en guldmalet statue af den siddende Buddha og flere andre lignende statuer omkring det og et nyt klokketårn. De rolige omgivelser i templet og den smukke udsigt fra toppen af ​​bjerget tiltrækker ganske mange besøgende. De kan møde munkene om morgenen før middagsmåltidet, da eftermiddagen er viet til religiøse opgaver.

cirkler2

overskrift Phaeng waterfall

Phaeng Waterfall1 1440x960

6

 

Dette vandfald ligger i centrum af Koh Phangon. Det er det største og måske også det letteste at komme til. Phaeng Waterfall er en del af Thansadej Nationel Park og når du ankommer til Parken er der kun 50 meter til dette vandfald. Vanmdfaldet omkranser en sti der også fører til "Dom Sila Vievpoint". Som Alle vandfald i Thailand, er de jo sjovere at besøge i regntiden (fra juni til september). I tørkeperioden kan du risikere at opleve det samme som dem på billeder herunder - altså ingen vand.

 

Phaeng Waterfall2 1440x960

 

Er du alligevel kommet til vandfaldet i tørkeperioden, kan du jo fortsætte til toppen og komme til "Dom Sila Viewpoint", hvorfra du i klart vejr kan se en fjerdeel af Øen . Hvis du har lyst til det , kan du fortsætte med at gå gennem skoven til toppen af Khao Ra , det højeste bjerg på Koh Phangon .

Husk at tage gode sko på ..... glem alt om sandaler ....

cirkler2

overskrift Than Sadet waterfall

thansadet waterfall 3

7

 

Det største vandfald i parken - og hele øen - er Than Sadet. Det har en vidunderlig beliggenhed og frodig natur hele vejen rundt. Så smuk, at lokkede kongeligt besøg. I det 18. århundrede var kong Rama V (Chulalongkorn) den første i en række af monarker, der ikke kun besøgte vandfaldet. Det siges, at Rama V. var så begejstret for denne sted, at han under hans regeringsperiode siges at have lavet en "pilgrimsrejse" til det imponerende vandfald.

Han blev efterfulgt af andre monarker, herunder kongerne Rama VI, Rama VII, Rama IX og dronning Rampaipannee. Selv den nuværende hersker, kong Bhumibol, har allerede besøgt dette vandfald sammen med sin kone.

Vandet i Than Sadet-vandfaldet betragtes som hellig og bruges stadig i dag i kongelige ritualer og ceremonier .

I øvrigt er vandfaldet ikke alene. I umiddelbar nærhed er der tre mere: Than Praphat, Than Prawet og Deang vandfald. Der er en tre kilometer gåtur, der fører dig fra vejen til stranden og forbi alle fire vandfald. Det tilrådes at bruge fast fodtøj til afstanden, fordi du skal krydse den tætte jungle og nogle steder også vandet over klipperne. I nærheden ligger en kongelig pavillon, som en gang var glemt og faldet, men nu kærligt plejet.

Smukkest er vandfaldene i regntiden eller efter et kraftigt regnskyl. I den kølige og især i den varme sæson kan det ske, at vandfaldene kun indeholder lidt vand .

Vandet fra vandfaldene strømmer lidt længere henne ud i havet og opdeler stranden i to bugter: Had Than Sadet og Had Thong Reng.

Vandfald

Da vi selvfølgelig ikke kan nævne alle vandfald her på øen - har vi valgt at bringe dette her  - så kan du selv finde dem - hvis der er andre du vil se på din tur.

cirkler2

overskrift klatring khao ra

Khao Ra Sign

8

 

Hvis du vil bestige Ko Phangans højeste Punkt "Khao Ra "som er 627m højt, behøver du ikke en guide, selvom mange guidebøger siger noget andet. Hvis I er mindst 2 personer, er denne rejse overhovedet ikke farlig. Bare sørg for at have mindst 1,5 liter vand pr. person med dig.

 

Khao Ra 2

Der er langt....

Den bedste måde at starte turen på, er at tage din motorcykel til Khao Rha Retreat & Guesthouse (dårlige veje, men gennemførlige), eller bare gå derfra fra det nærliggende kryds i Maduawan, som du nemt kan nå med en pick-up truck fra Thongsala. Dette er et godt startpunkt til en Kha Ra-vandretur.

Tag den lille sti mellem bungalow`erne , som fører dig til en grusvej . Følg denne vej op ad bakken til søen og kryds denne.

 

Khao Ra 3

Søen....

Efter at du har krydset søen, skal du IKKE gå lige ud i junglen ! Gå i stedet langs søen til højre, indtil du ser et skilt.

Fra det tidspunkt er det svært at gå forkert , da der stort set kun er en lille sti gennem junglen. Altid op ad bakke! .....

 

Khao Ra 4

Jungle sti...

Af og til ser du et andre skilte, men følg ikke em, gå videre og kort afstand før toppen er der en sti til højre, der fører til et udsigtspunkt mod sydøst.

 

Khao Ra 5

Følg skiltene...

Fra toppen af ​​Khao Ra har du en fantastisk udsigt mod nordøst - med udsigt over den maleriske bugt Chalok Lam. Der er en anden sti, der fører til et andet udsigtspunkt mod nord. Ikke mange mennesker har gjort det her før dig . Nyd den fantastiske natur og stilheden !

 

Khao Ra 7

Udsigten fra Khao Ra...

 

Det er bedst at starte din rejse tidligt, da det bliver meget, meget varmt i junglen efter middag. I et anstændigt tempo kan du komme op til toppen på 1,5 til 2 timer, vejen ned er noget hurtigere.

Når du er tilbage igen, bør du ikke gå glip af den lækre mad og den utrolige gæstfrihed i Khao Ra Bungalows. Der kan du også få noget hvile, svinge dig i de hyggelige hængekøjer.

Go`tur !!

cirkler2

overskrift Full moon party

full moon koh phangan 12

Jorden vibrerer, kaotisk støj og forvirring, kroppe spredt på sandet, ild overalt ...

 

9En geologisk katastrofe ? Apokalypsen ? Ikke helt. Tusinder af rejsende kommer frivilligt til at være vidne til det berømte Full Moon Party i Thailand, hvilket måske er en af ​​de vildeste strandfester i verden !

Dans med 10.000 - 30.000 rejsende på en strand under fuldmåne er en ret fed oplevelse. Men ikke alle nyder festerne. Narkotika, tyveri og kvæstelser er ret almindelige under disse fester. Mange rejsende undgår bevidst disse fester. Elsk det, eller had det, den månedlige strandfest på øen Koh Phangan er så stor , at det bogstaveligt talt påvirker strømmen af backpacker rejsende i Thailand !

Bliv ikke overrasket i din planlægning af ferie, transport og indkvartering bliver helt vildt i den periode øen. Tag derfor "Full Moon Parties" i betragtning, når du planlægger din Thailand-ferie. Hvis du ikke er interesseret i Full Moon Party, kan du overveje at undgå Haad Rin - eller øerne omkring Koh Samui - i ugen, hvor disse fester holdes.

full moon koh phangan 11

 

Hvad er Koh Phangan Full Moon Party?

Ja, det lyder som en hedensk samling på en tropisk ø. Den episke begivenhed begyndte som en lille samling af venner i 80'erne og voksede ud til en af ​​de største og mest berygtede fester på planeten. Nu ramte mere end 30.000 festgæster øen - nogle med lidt mere end kropsmaling - stranden i Haad Rin for at dele sved og spande af sprut med mennesker fra hele verden. Festen topper ved solopgang og til tager af sidst på dagen den næste eftermiddag og efterlader en scene med blodbad og skrald overalt på stranden.

 

Mange af deltagerne sover bogstaveligt talt , der hvor de falder om, og holder stadig deres spande af sprut i hånden !!
 
Nogle rejsende kalder Full Moon Party festerne "et aftalt spil" og hævder at festen er blevet for kommercialiseret siden dens magre oprindelse i 1985.
 
full moon koh phangan 13
 

Tip til deltagelse i Koh Phangan Full Moon Party

 • Full Moon Party-datoer justeres omkring buddhistiske helligdage for at sikre at festen er på selve fuldmåne aftenen.
 • Medmindre du booker noget eller ankommer flere dage i forvejen, er det vanskeligt at finde overnatning i denne travle periode. Det er ikke overraskende, at boligpriserne tredobles i tiden op til Full Moon Party. Mange mennesker vælger at blive på Koh Samui og derefter tage en færge til festen. I den travle periode deler rejsende ofte værelser, sover på gulve, sover på stranden eller sover overhovedet ikke !
 • Medmindre din plan er at feste hele natten, skal du nok finde en indkvartering væk fra Sunrise Beach og hovedvejen for ethvert håb om at få søvn.
 • Nogle initiativrige lokale har blokeret de vigtigste adgangsstier til stranden for at opkræve en indgangsbillet. Du bliver dybest set bedt om at købe et armbånd til overpris, der fungerer som din "billet". Betaling af det uofficielle gebyr er valgfrit. Nogle rejsende vil have, at armbåndet skal virke som en mindesmærke i månederne efter festen.
 • Det dansk-ejede " Same-Same Guesthouse " nær stranden er populært til opvarmningsfester og gratis kropsmaling inden Full Moon Party.
 • full moon koh phangan 14
Sikkerhedstips til Full Moon Party

Full Moon Party er og burde også være en sjov oplevelse. Få nu ikke det forkerte indtryk, det er generelt en sjov begivenhed. Men at sætte titusinder af berusede mennesker èt sted vil helt sikkert skabe nogle dårlige situationer uanaet hvor man gør det.

Desværre kræver Koh Phangans Full Moon Party et par liv hvert år - mest på grund af drukning og overdosering. Månen påvirker tidevandet og skaber stærke strømme så svøm ikke, hvis du er beruset.

 

Narkotika af alle slags er allesteds-nærværende. Kvalitet og etiketter kan man ikke have tillid til. Du bør som udgangspunkt ikke acceptere en mystisk pille fra nogen, uanset kilden eller påstandene. Selv ø-apotekerne sælger falske og upålidelige receptpligtige medicin til rejsende, der er villige til at betale for det.

Klinikker fyldes op under festen med festdeltagere, der har brudt på knogler efter at have sprunget ud fra noget højt . Andre har drukket for meget eller blandet alkohol og receptpligtige piller sammen. Forbrændinger er almindelige. "Sjippe-tovet" er en populær attraktion under festen, og uundgåeligt ender nogle få mennesker med alvorlige forbrændinger, når det vikles rundt om deres ben. Heldigvis er der let med en smule fornuft at holde sig ude af problemer.

full moon koh phangan 10

 • Tag ikke noget med til den fest , du holder af - Denne regel gælder for penge, telefoner, kameraer, solbriller og fodtøj.
 • Før du forlader din bungalow eller gæstehus, skal du sikre dine værdigenstande i receptionen. Pensionat og hostelstyveri er et problem under Full Moon Party.
 • Selvom det er let tilgængeligt, er stoffer ulovlige i Thailand. Politiet har tit slået ned på Full Moon-festerne. Almindelige klædte undercover officerer patruljerer under hele festen.
 • Hold dig oppe af vandet ! De fleste af de dødsfald, der er sket under Fuldmåne-parterne, skyldes drukning.
 • Den mest valgte drink på Full Moon Parties er den berømte thailandske spand. Hold øje med din drik, da tyveri af disse spande ikke er ualmindelig. Husk at købe købe dem fra velrenommerede steder, det er sikrere end fra de mange hytter med sjove navne på stranden.
 • Hvis du mener, at du er nødt til sove på stranden, skal du gøre det inde i de "udpegede" soveområder som er opmærket til dette.

Hvordan med at komme til Full Moon Party

Full Moon Party finder sted på øen Koh Phangan i Thailand-bugten. Transport kan bookes som "bus-pakke" og tog-pakke eller "combo pakke", eller du kan tage "din egen vej" til øen.

Begynd med at tage en nat-bus eller nat-tog fra Bangkok til byen Surat Thani. Fly fra Bangkok tager mindre end to timer, og det er let nok at komme til Kog Pangan fra Chiang Mai med fly til Surat Thani (lufthavnskode: URT).

Når du er i Surat Thani, kan du booke en fire timers færge eller hurtigere hurtigbåd til øen. På Koh Phangan venter adskillige Songthaew- (grisebiler-)  chauffører på ankomsten af ​​færgen. Tag en bil til Haad Rin - hvor de fleste mennesker skal hen - en halvø på den sydlige spids af øen.

Festen er spredt langs Haad Rin Nok - “Sunrise Beach”. Haad Rin er smal nok til at gå mellem Sunrise Beach og Sunset Beach (Haad Rin Nai). Forvent ikke at få meget søvn  hvis du bor i nærheden af ​​Sunrise Beach eller den østlige side af halvøen ! Støjen fortsætter hele natten og gennem næste morgen.

Overkommelig indkvartering på øen opfyldes efter kapacitet. Nogle mennesker vælger at blive på Koh Tao i nærheden eller på Koh Samui og derefter komme over til festen om natten.

full moon koh phangan 15

Andre steder på Koh Phangan

Selvom mange rejsende ikke forviller sig langt fra festscenen i Haad Rin, er Koh Phangan faktisk en stor, smuk ø med masser af bugter og strande. Den nordlige del af øen er dækket med private bugter, der kun er tilgængelige med båd eller ad jungelstier.

Full Moon Party holdes på halvøen Hadd Rin i den sydlige ende af øen. Undgå ikke Koh Phangan helt af frygt for, at nogen maler dit ansigt og giver dig en spand rom og Redbu ll!

"Sanctuary Thailand" er beliggende i Haad Tien-bugten , og er et smukt tilflugtssted kun 15 minutter med taxabåd fra Haad Rin. Du kan komme væk fra festscenen i et par dage, og møde nogle interessante mennesker i de mange workshops der. Haad Yuan Beach er et andet godt alternativ til at komme væk fra Haad Rin i et par dage.

full moon koh phangan 16

 

Hvornår man skal være væk fr Øen ?

Koh Phangan Full Moon Party giver Thailand den travle periode mellem november og april. December , januar og februar er ofte de største måneder. Festen oplever normalt det højeste antal deltagere til nytårsaften.

Fordi mange vigtige buddhistiske helligdage er baseret på månehændelser og forekommer under en fuldmåne, er det undertiden Full Moon Party en dag før eller efter den faktiske fuldmåne.

Opbygningen til Full Moon Party er lige så vild og underholdende som festen. Folk samles i større og større antal i den uge , der fører op til fuldmåne.

 

full moon koh phangan 17

Fremtiden for Full Moon Party i Thailand

Thailands regerende militære regering har gjort det klart, at de ikke er tilhænger af den voldsomme begivenhed på Koh Phangan. Talrige bestræbelser på at dæmpe de mange andre månefasepartier på øen (Half Moon, New Moon, Shiva Moon osv.) har delvist været succesrige. Fuldmåne-festen lever kun videre, fordi livsstilen for mange øeboere afhænger af begivenheden.

Idet regeringen prøver at få styr på kaos`et, og kommercialiseringen fortsætter med at krybe ind, er fremtiden for Full Moon Party i Thailand i bedste fald usikker.

cirkler2

overskrift shopping

shopping3

10

 

I forhold til turistdestination Samui, er shopping på Koh Phangan meget billigere, og igen er det endnu billigere i Thongsala og Baan Tai end i Haad Rin. Du finder i disse byer souvenirbutikker, smykker og specialforretninger, der sælger tilbehør, hængekøjer og endda fyrværkeri. Butikker i Thong Sala og Haad Rin tilbyder stort set noget mere eksklusivt, men i de fleste tilfælde alligevel nogle ting, du ikke har brug for.

Her kan du prøve at forhandle, men i virkeligheden er priserne faste. Du kan lejlighedsvist få små rabatter, men dette er undtagelsen, og ikke reglen. Husk at du befinder dig i et turistområde, og at priserne normalt er højere end normalt på fastlandet, f.eks. I Bangkok, men lavere end i europæiske lande , og udvalget af produkter bliver stadig mere kompliceret.

Populære produkter i Koh Phangan er hængekøjer (se "Hængekøjehjem" i Baan Tai). Hængekøjen er den vigtigste ting på øen - hvor ellers vil du være i stand til at slappe af, mens du nyder den betagende udsigt, smukke solopgange og solnedgange, svingende kokosnødetræer og det smukke azurblå hav i baggrunden ? Alle de bedste udsigter over Koh Phangan er kun synlige fra hængekøjen !

Også på øen kan du købe T-shirts, solbriller, jeans, shorts, DVD'er, CD'er, musik, film og elektroniske apparater, sølvprodukter samt nogle af værkerne fra lokale kunstnere. Koh Phangan har en række thailandske kunsthåndværker, hvoraf nogle kommer fra andre dele af Thailand og nogle regionale specialiteter. Det meste af tøjet er forskelligartet, men alt dette kan findes i Bangkok, og for at være ærlig er varerne dyrere her, da de importeres til øen.

Imidlertid antages mange kunstgallerier at have et godt salg af deres værker og de fleste steder vil de tilbyde forskellige værker og tjenester, herunder dine personlige ordrer og kunstgengivelser. Disse steder har et godt omdømme og rimelige priser. Et af disse gallerier ved Thongsala havn tilbyder fint sølv, nogle med halv ædelsten.

Hvis du boede i lang tid på Koh Phangan og havde brug for billig mad og drikkevarer - så gå til Makro , Big C eller Tesco Lotus i Thong Sala og Baan Tai . Her er et stort udvalg af produkter, lave priser, billigere end 7-elleven , og her har du også et dejligt overskueligt bageri , åbningstider fra 10.00 - 22.00

Nogle butikker på Koh Phangan sælger thailandsk silke, men inden du køber, skal du sørge om ægtheden af ​​materialet og se etiketterne (selv om etiketten i vores tid kan snyde enhver). Der er dog flere måder at kontrollere, om varen er fra den ægte morbærsilke, eller det er den mest åbenlyst falske. En af dem er ild. Du skal tage et lille stykke silke og sætte det i brand, silke forbrænder som håret, og udsender en skarp lugt, mens syntetisk silke brænder langsomt, som om det smelter og derefter fortsætter resten med at brænde. Faktisk tvivler jeg på om ejeren af ​​denne butik på denne måde giver dig mulighed for at kontrollere produktets kvalitet . Ikke hver kunde har råd til at købe, for eksempel en silketunika til 2000 Bath, men inden du køber en sådan dyre ting,så inspicer materialet i forskellige synsvinkler, er ægte silke berømt for sin to-tone manifestation, når du flytter tøjet op til lyset. Kinesisk silke har ingen sådan evne.

For nogen tid siden begyndte flere butikker på øen at tilbyde antikviteter. Med en så rig historie og en imponerende kulturarv og er det ikke overraskende, at Thailand også er i fuld gang, og denne handel trives. De fleste af antikviteterne er religiøs kunst skabt til ros og glorificering af Buddha, og tidlige blevthailandske antikviteter verdensberømt for det kunstneriske udtryk for denne vigtige religion. Her kan du også nemt købe en falsk. Mange købmænd har perfektionerede metoder til aldring af genstande med absorberet syre for at fremskynde aldringsprocessen og skabe et virkelig imponerende produkt fra pseudo-antikken .

cirkler2koh phangan karte

 

Øen Koh Phangan er et tropisk paradis i Den Thailandske Golf. Koh Phangan er kendt for sine fuldmånefester hver måned såvel som sine fantastiske strande. Det er svært at prøve at vælge en strand på øen, fordi der er så mange valg. Det er dog let nok at komme rundt i Koh Phangan med sangthaew-taxier, der krydser øen og masser af motorcykeludlejningsbutikker. Uanset om du vil have drinks på kysten med musik og venner eller et afsondret, stille sted at slappe af , har denne smukke thailandske ø det hele . Lad dette være din guide til at finde de bedste strande i Koh Phangan.

cirkler2overskrift Had Rin Nok Haad Rin Nok3

1

 

Had Rin Nok Beach er nok den smukkeste og mest populære strand på Koh Phangan. Det er også her de populære Full Moon Party finder sted. På denne strand findes der også en lang række barer og restauranter, der til tider kører Techno musik til de glade dansende gæster der danser i sandet hver aften.

En gang om måneden bliver Haad Rin det travleste sted på hele øen Koh Phangan. Det er fordi Haad Rin er hjemsted for de månedlige Full Moon Party`s, der trækker tusinder af besøgende. Fire færger ankommer til Haad Rin hver dag fra Koh Samui der pendler med rejsende og festentusiaster. Under et Full Moon Party skal du være forberedt på store folkemængder, dans hele natten og musik og masser af alkohol. Resten af ​​måneden kan du opleve Haad Rin med langt færre folkemængder og nyde leje af jetsk i, slentre langs Sea Walk eller svømme i det mørkeblå vand.

cirkler2

overskrift Had Yao

Had Yao3

2

 

Haad Yao er en smuk hvid sandstrand, der bøjer sig forsigtigt omkring den nordvestlige del af Koh Phangan. Men det er jo også en thailandske ø der er berømt for sin uberørte natur og fantastiske strande. Blandt hård konkurrence kaldes Haad Yao i Koh Phangan den perfekte strand. Det skyldes, at den kombinerer alle ingredienserne til en perfekt strandferie.

Det bløde hvide sand der går helt ud til de krystalklare vand. Vandet er helt perfekt til badning. Det hvide sand flankeres på den ene side af det indbydende vand og på den anden side med høje palmer. Bag stranden er mere natur end opbyggri, dog med en nødvendig vej. Stranden er omkring 1 km lang. Dette gør den ideelt til at finde den rette plads på stranden til at solbade eller nyde et spil frisbee.

Der er et koralrev ud for bugten. Det er omkring 400 meter ud for kysten. Det er et af de bedste koralrev langs Koh Phangan-kysten og er godt til både snorkling og dykning. Der er masser af undervands-liv at se her. Der er også et par dykkerskoler i Haad Yao, der tilbyder en række dykkekurser. Andre nærliggende snorkel- og dykkepladser inkluderer Haad Salad og Koh Ma. Haad Yao har masser af "Beach-front værelser" at vælge imellem. Der er store resorts, boutique resorts samt traditionelle thailandske bungalows at vælge imellem. Der er værelser der er velegnet til familier, backpackere såvel som dem, der leder efter luksus.

Der er nogle gode barer, caféer og restauranter i Haad Yao. Både langs stranden og længere tilbage mod hovedvejen kan du finde et godt udvalg af spise- og drikkemuligheder. Der er et par barer med en livlig atmosfære for dem, der kan lide at opholde sig sent om aftenen. Haad Yao er ikke en 'Party' strand som Haad Rin og Bantai, men den har et natteliv. Steder som Apache og Bebob holder fester i højsæsonerne (december-februar og juli-august).

Den vigtigste grund til, at folk år efter år vender tilbage til Haad Yao, er dens afslappede atmosfære. Alle er venlige, og der er absolut intet at blive stresset over. Priserne er rimelige: alt er i gåafstand og du er aldrig langt fra stranden.

Haad Yao og det omkringliggende område har masser af muligheder til holde besøgende beskæftiget i løbet af deres ferie. Der er nogle gode dykke- og snorkelsteder i nærheden, herunder Koh Ma Marine Park. Der er dybhavsfiskeri. Du kan også besøge steder af kulturel interesse som det kinesiske tempel og Wat Phu Khao Noi. For naturentusiaster er der Wang Sai vandfald og Laem Son Lake .

cirkler2

overskrift Bootle Beach

Bottle Beach

3

 
Bottle Beach, i Thai Haad Khuat, betragtes som en af ​​de smukkeste strande i Koh Phangan. En faktor, der helt sikkert spiller en vigtig rolle, er  at den er afsides beliggende og der er ro på Bottle Beach. Mens de fleste af de besøgende kommer til Bottle Beach for bare en dagstur, kan du også blive der og i det mindste om morgenen og aftenen have et paradis næsten helt for dig selv.

"Botle Beach" er mindre overfyldt end andre strande, og det er derfor, i sær amerikanske rejsende kan lide at overnatte her. Der er få boliger til rådighed ved stranden her i form af bungalows . 

cirkler2overskrift Bootle Beach

Bottle Beach

 

3Haad Salad Beach der i den lokale dialekt oversættes som "Piratstrand". Dette skyldes, at den beskytteden bugt med koralrev og lavvandede bugt var utilgængelig for den thailandske flåde og dermed gjorde det til et fremragende sted for smuglere at gemme sig. I dag bruges den smukke hvide sandstrand og det krystalklare vand i Haad Salad ikke længere af pirater, men snarere af dem, der leder efter en paradis strandferie.

Stranden ved Haad Salad er cirka 600 meter lang. Der er fint hvidt sand her, blandet med død koral nogle steder. Der skal udvises forsigtighed for ikke at skære fødderne ved lavvande og i visse dele af stranden når du svømmer. Dette er en del af et økosystem, der understøtter et nærliggende koralrev.

Det er let en af ​​de smukkeste og mest uspolerede strande på Koh Phangan.

I modsætning til den nærliggende Haad Yao-strand er Haad Salad stranden ret smal i nogle steder. Den snoer sig forsigtigt mellem to stenede hoveder.

Du kan padle i havet ved Haad Salad hele året rundt . Den bedste svømning er i højsæsonen mellem november og april. Den nordlige ende af stranden har mindre koraller i sandet og på havbunden, så det er bedre at svømme her.

Haad Salad ligger på Koh Phangans vestkyst lige over den længere strand i Haad Yao.

Det tager cirka 20 minutter med taxa eller motorcykel at nå Haad Salad fra den største havneby Thongsala. Vejene, der går gennem øen og langs vestkysten, er alle asfalterede, selvom nogle har brug for reparation. Haad Salad er en praktisk base på øen, hvorfra man kan udforske de interessante steder i vest som Wangsai-vandfaldet, Laem Som-søen , det kinesiske tempel og landsbyen Chaloklum. Det er også muligt at få transport til Haad Rin og Full Moon Party.

Der er et koralrev kun 80 meter ud for Haad Salads kyst . Det tilbyder nogle af de bedste muligheder for dykning og snorkling i Koh Phangan . Der er et par dykker-firmaer at vælge imellem i området . Disse inkluderer Blue Horizon Divers , The Dive Inn og Pirate Divers . For erfarne dykkere tilbyder Blue Horizon og Dive Inn nitrox dykning .

Der er en blanding af hårde og bløde koraller ved Haad Salad som du kan se . Typisk havliv i området inkluderer anglefish , sommerfuglfisk og jomfrufisk .

Der er ikke en mole ved Haad Salad, så hvis du tager på en sejltur, er det sandsynligvis fra den nærliggende strand Chaloklum. Tag ikke både fra Haad Salad, da de beskadiger koraller, når de krydser over i det dybere hav.

For dem, der ønsker at lære dykning eller lave et par sjove dyk, er Haad Salad en god mulighed som base. De lokale dykkerbutikker har små grupper, og har masser af erfaring og giver god værdi for pengene.

Spise og drikke :

Næsten alle resorts har tilknyttede restauranter, hvor du kan prøve lækker thailandsk mad samt det sædvanlige udvalg af vestlige madvarer som burgere, pommes frites, sandwicher osv. Flere restauranter tilbyder også grillmad og frisk fisk og skaldyr .

Populære spisesteder inkluderer My Way, Jang's Kitchen og Salat Hut. Ud over de sædvanlige menuer i Haad Salad, kan du også finde kyllingesatay, pizza, thailandsk mad tilberedt med usædvanlige ingredienser og indisk vegetarisk mad .

Samlet set er der masser af god mad at nyde, og noget af det til meget rimelige priser.

Haad Salat har et par gode barer. Musikken her er mere reggae end trance og techno ofte. Det er mere en afslappet strand end en feststrand. Der er dog nærliggende fester i Haad Yao, Haad Chao Phao såvel som store fester næsten hver uge i Haad Rin og Ban Tai.

cirkler2 overskrift Bootle Beach

Bottle Beach

3

 

Thong Nai Pan Noi Beach er kendt for sine betagende solopgange og er et fantastisk sted for rejsende, der ønsker at have adgang til fantastiske strande og være i stand til at gå til nærliggende naturlige attraktioner. Hvis du har svømning og snorkling i løbet af dagen, kan du gå til vandfaldet eller tage en "solnedgangs yoga" på stranden. Der er også masser af fremragende restauranter, utallige barer, et apotek og alle de andre faciliteter som du muligvis har brug for til en dagstur eller en overnatning.

cirkler2overskrift Bootle Beach

Bottle Beach

3

 

To nærliggende resorts udgør området kendt som Thong Nai Pan. En af de resorts der ligger her kaldes Thong Nai Pan Noi. Noi betyder lille, hvilket indikerer, at dette er den mindste af de to strande i området her. Der er masser af infrastruktur på plads her. Du kan vælge at bo i en traditionel bungalow eller en luksuriøs villa på Thong Nai Pan Noi, så har du sandstranden lige uden for din hoveddør. Den lille landsby bevarer stadig en afslappet og traditionel stemning, så forvent et langsommere tempo i livet og en afslappet oplevelse på Thong Nai Pan Noi.

 

cirkler2

overskrift Bootle Beach

Bottle Beach

 

3En af de mest populære strande på øen er Malibu Beach, der ligger i landsbyen Chalok Lam. Den er visuelt interessant af meget åbenlyse grunde, herunder hvidt sand og blåt vand, men også af uventede faktorer: Traditionelle landsbybygninger ligger lige ved stranden. Derudover vil du se nogle lyse grønne, runde træer vokse lige i sandet, hvilket er noget, du ikke vil se andre steder. Malibu Beach er fyldt med både i alle størrelser, fordi det er et populært sted at begynde og afslutte snorkling, dykning eller sightseeingture. En anden grund til, at Malibu Beach er sådan et hit, har at gøre med den rigelige skygge, der er skabt af palmetræer langs kysten.

cirkler2

overskrift Bootle Beach

Bottle Beach

 

 

3En af de mest interessante strande på Koh Phangan er Mae Haad. Denne brede og sandstrand er forbundet med en national naturreservat og havpark kaldet Koh Ma. Øen Koh Ma er tilgængelig til fods, hvis du går langs en smal sandstrimmel fra Mae Haad. Børn og voksne sætter pris på det sjove eventyr ved at gå til en lille ø og udforske den, og der er også muligheder for at se en lokal landsby og snorkle. Selvom Mae Haads sand er langt fra det bedste på øen, er det stadig et populært rejsemål, der er værd at besøge.

cirkler2

 overskrift Bootle Beach

Bottle Beach


3Haad Son, eller Secret Beach, er en af ​​de nyere strande i Koh Phangan. Den blev kun udviklet for et årti siden som en del af et større feriested ved kysten. Bare en kort svømmetur ud fra stranden, så støder du på et koralrev. Dette gør det til det ideelle sted at snorkle. Haad Son er relativt beskyttet og sikker, og den er utrolig populær blandt familier. Haad Son betragtes generelt ikke som en destinationsstrand, men mange rejsende bor på hoteller inden for gåafstand og elsker at have adgang til det hvide sand, det blå vand og den smukke udsigt.

cirkler2

overskrift Bootle Beach

Bottle Beach

 

3Haad Yuan-stranden på Koh Phangan er et ægte paradis beliggende på øens østkyst. Denne tropiske drømmestrand fascinerer med sine fantastiske klippeformationer, utallige grønne palmer og smukke turkisblå havfarver. Faktisk betragtes Haad Yuan som den smukkeste strand på Koh Phangan. Dette lille paradis er ikke så let at nå, og sandsynligvis på grund af dette - er Haad Yuan-stranden stadig en af ​​de mest rolige og stille strande på Koh Phangan. Så hvis du er på en afslappende ferie på en af ​​Thailands smukkeste strande, bør du bestemt besøge denne drømme strand !

 

cirkler2

Koh Tao hører under SURAT THANI provinsen også og derfor kommer der lige et lille afsnit om denne Ø .

 

Thailand bugner jo som bekendt med formidable dykkerforhold og snorkle-oaser, men der er jo nogle steder der bedre end andre og der er èt sted der er særligt eftertragtet, og det er Kog Tao .

Øen " Koh Tao " ligger cirka et par timers sejlads fra Koh Samui, via Koh Phangan. Og som det sidste stop på den sejltur, er der helt naturligt lidt færre mennesker her, end man finder på de andre øer, men derfor er der alligevel rigeligt med liv på øen. 

Dem der tager til Koh Tao, gør det helt sikkert for at vende blikket med havets dybder, og det er også et fortryllende liv der udspiller sig under de lette bølger. For de garvede dykkere er det her muligt at finde hvalhajer og ned til underjordiske grotter, og ikke mindst så er der også her en bred vifte af farverige koraller, og det er egentlig bare et kort stykke vej ude på havet. For de knap så øvede, er Koh Tao et godt sted at begynde sin dykkerkariere, da havdybden her er forholdsvis lav. 

Koh Tao er et paradis hvor man kan slappe af, med der er rigeligt med muligheder for at spise godt og nyde livet, når mørket falder på. Foretrækker man kun strande,  er der masser af lækre strande og en skøn natur, hvor  man kan vandre en tur. Det er faktisk et godt sted at starte for dem der gerne vil have lidt af det hele på deres ferie. Der er mange muligheder og der er stor forskel på om man bor på den travle vestkyst - der hvor bådene kommer ind og hvor Maehaad- og Sairee-strandende er, eller på den mere stille øst og sydøstlige kyst. Her findes der smukke bugter og fine strande med det fineste sand, og her kan I nemt finde et helt stille sted, uden barer og med kun få restauranter.

Ud for Koh Tao ligger Nang Yuan, 3 små sammenhængende berømte øer, som udgør fantastiske dykker- og snorklespots. Der findes et smukt udsigtspunkt på den højeste af øerne – på en 25 minutters gåtur bliver man belønnet med den mest fantastiske udsigt over området.

Vejret på Koh Tao er bedst fra januar til marts, men i modsætning til mange andre thailandske destinationer er vejret også udmærket fra maj til september. I oktober og november regner det en del, hvorfor det ikke anbefales at rejse i denne periode.

 

cirkler2

 

koh tao map beaches 462x600

 

Vi vil her beskrive de 10 bedste strande på Koh Tao, og derfor bringer vi lige herover et kort over øen, dog er alle strande ikke afbiledet på dette kort. cirkler2

overskrift freedom beach

freedom beach koh tao

1

 

Freedom Beach Koh Tao ligger cirka 10 minutters kørsel fra Sairee Beach (det vigtigste turistknudepunkt i Ko Tao). Freedom Beach har en "anstændig vejadgang".

Freedom Beach er et tilflugtssted for de fleste turister, der rejser til Koh Tao. Der er den mest populære strand med masser af hængekøjer. Stranden har fint hvidt sand og en del skygge med Pemphis-træer,  så det er et godt sted at slappe af med din yndlingsbog eller bare solbade. Det er et naturskønt sted, og vandet her er ofte helt krystalklart. så det er et vidunderligt sted at svømme og snorkle. Der er et lavt koralrev ikke så langt ude i vandet.

cirkler2

overskrift sairee beach

Sairee Beach

2
 
 
Hvis du ikke vil gå i seng tidligt på din ferie, så er Sairee Beach på Koh Tao lige stedet, da det er øens underholdningscenter. Den dejlige lange hvide sandstrand er allerede fyldt op om eftermiddagen. Du kan nyde vandsport samt slappe af og lytte til "sej musik" i en af ​​strandbarerne her. Der er mange palmetræer, der giver god skygge, og vandet er meget roligt og ideelt til svømning, men hvis du foretrækker det, kan du blot tilbringe dagen under træerne og nyde livet. Om aftenen kan du feste eller slentre langs den kølige gade med de fine butikker. Sairee er en perfekt strand for unge mennesker, der leder efter noget med liv.
cirkler2
overskrift shark bay
Shark Bay Thian Og Bay. Koh Tao 1024x682
3
 
 
Med sine palmer, der hænger ud over vandet og dets pulverrige hvide sand, er Shark Bay i den sydlige del af øen Koh Tao en af ​​de mest populære bugter på øen. Dette billede som "en postkort strand" har en meget speciel attraktion. Hele året rundt kan du se hajer svømme i havet, og de kommer endda helt op til kystlinjen. Det er ingen overraskelse, når man tænker på, hvor tæt stranden er på Shark Island, som er en populær destination for dykkere. Hvis du leder efter billig indkvartering her, vil du blive skuffet, da bungalowstederne tiltrækker hovedsageligt bryllupsrejsende og familier med en mere eksklusiv smag og "en god tegnebog".cirkler2
overskrift sai nuan beach
Koh Tao Sai Nuan 0330
4
 
 
Sai Nuan Beach er en lille og beskeden strand og er en afsondret lille perle med gyldent sand, turkisvand og frodige eksotiske træer. Et malerisk træ svinger let i vinden, hængende ud fra baldakinen ovenfor. Tag dit snorkeludstyr med og udforsk stedet fyldt med farverige fisk. Et par små hytter ligger på klipperne i nærheden og byder på billige drinks og en afslappet atmosfære. Pak solcreme og et kamera, og forbered dig på at nyde udsigten og ensomheden. cirkler2overskrift koh nang yuan islands
Koh Nang Yuan sand bar Thailand
5
 
 
Koh Nang yuan Ilands er en smuk ø ca. 500 meter fra Koh Tao, og ligger i Thailandsbugten i det sydlige Thailand. Øen er en del af hav-reservatet. Den består af tre øer, forbundet med en lang sandstrand. Stedsegrønne tropiske skove, bjerge, hvide sandstrande, krystalklar turkis vand, korallrev - fylder denne ø og dette idylliske landskab vil blive husket af dig i lang tid. Du kan tage billeder på de store kampesten, solbade, svømme med en snorkel eller bare sidde på en restaurant og nyde den lokale skønhed. Koh Nang yuan Ilands betragtes som et af de bedste og mest interessante steder for dykning og snorkling. Den undersøiske verden er rig på en række indbyggere såsom: sommerfuglfisk, havengler, klovnefisk, stråler, søpindsvin, papegøyfisk og mange andre.
I den sydøstlige del af øen er det et bekvemt udsigtspunkt. Her kan du fra en "pæn højde" ikke kun se på Nang yuan, men også på Koh Tao og andre øer. Og selvfølgelig få nogle smukke panoramabilleder til hukommelse. cirkler2overskrift taa toh bay
Taa Toh Bay Koh Tao A Stunning Hidden Koh Tao Beach 4
6
 
 
Taa Toh Bay Koh Tao er en meget lille og afsondret strand beliggende mod i den sydlige del af øen. Det er det perfekte sted at slappe af i en hængekøje - eller I kan tage et spil valleyball i sandet på den opstillede bane.
Det er også et fantastisk sted at tage solbad eller nippe til en drink  og da stranden vender mod vest er her også en fantastisk solnedgangsstrand !cirkler2overskrift chalok baan kao baychalok baan kao bay1
7
 
 
Chalok Baan Kao Bay er hjemsted for nogle af de mes blå og klare farvande i thailand. Så her er alt hvad du behøver. Generelt er bugten et godt sted at bo, hvis du ønsker et sted hvor der er stille men stadig nær lokale bekvemmeligheder.

Det er den næststørste strand på Koh Tao, men det er mere "støjsvag og mindre besøgt" end f.eks Sairee Beach  på grund af dens beliggenhed i syd.

Det hvide sand er blødt, og vandet er lavt nok til at gøre det til en god strand for børnefamilier. Der er endda en sandtange, du kan gå ud på, når forholdene er rigtige !

Selvom det er en rolig strand, har den et rimelig antal af restauranter, barer og dykkerbutikker i nærheden, samt et apotak og en 7-eleven.

Da det vender mod vest, er her også en fantastisk solnedgang !cirkler2overskrift ao tanot baytanote bay koh tao

8

 

 

Ao Tanot Bay ligger på Koh Taos østkyst og omgivet af grønne bakker og er en fjern og malerisk strand, det er en af ​​de mest uberørte på øen. En enorm klippe "springer" ud af midten af ​​bugten, og den er meget værdsat af besøgende for sten-climbing. Den lille bugt, der er beskyttet og fuld af marine liv, er også ideel til snorkling. Enhver bygning i Tanote Bay ligger en afstand fra havet, så der er et stort strandområde, ideelt til solbadning, legetøj til strandspil eller til picnic. Det tilbyder privatliv, men ikke meget skygge.

Tanote Bay er et godt sted at se solopgangen, og det er altid en smuk måde at starte din dag på. Snorkling er fremragende her med en lang række koraller og nogle ret store fisk, der kan ses kun få skridt ud i  i vandet. Kajakker er tilgængelige, og på den måde kan du sejle til den isolerede og uberørte bugt i Laim Thian , som ikke er tilgængelig i bil.

Stedet er en god ide til en halv dags tur, skønt det er let at tilbringe en hel dag her.

Det bjergrige terræn i Tanote Bay er også interessant at udforske. Du kan vandre til tre fantastiske udsigtspunkter:  vandreservoiret , West Coast Viewpoint og Tanote Peak . Det tager kun en halv time at gå op ad bjerget fra bugten til det første udsigtspunkt. Fra udsigten til vestkysten kan du fortsætte din vandretur i junglen til enten Sairee by eller Laem Thian.cirkler2overskrift sai Daeng Beach sai daeng resort koh tao 43

9

 

 

Sai Daeng Beach er tæt på bugten til Shark Island, det tager kun 10 minutter at komme dertil i kajak i roligt vejr. Under vandet er her godt at udforske med store chancer for at finde spidshajer eller havskildpadder, der bor i nærheden af ​​Thian Og Bay, Taa Som Bay og Sai Daeng Beach.

Gode ​​snorkling steder er på den vestlige og østlige ende af bugten, hvor der er forskellige slags koraller kombineret med klipper. Du kan svømme østover omkring Cape Gong Sai Daeng til Hin Ngam Bay (hvilket betyder smukke klipper på Thai). Som navnet antyder er bugten fyldt med smukke store runde formede klipper under vandet og med de mange koraller gør den til et meget godt snorklingsted, men vær forsigtig med strømmen.

Vejene til denne strand er blokeret, så besøgende skal passere gennem en af ​​de to resorts. Besøgende velkomne, og der er gratis adgang. cirkler2overskrift hin wong bayhin wong bay10

 

 

Der er adskillige oplevelser her under vandet som er dækket af af frugtbare koraller, sø-anemoner og mange slags kulørte fisk. På grund af klippeformationerne er det vanskeligt at gå omkring i Hin Wong Bugt, så det er en god ide at leje en kajak for at komme rundt. Gå over til området foran stranden på den sydlige side af bugten, det er en af ​​de bedste snorkelpladser på Koh Tao. Vandet her er utroligt klart, og du kan være heldig nok til at se fantastiske flokke med sardiner blive jaget af sultne "trevally" i vandet, der er mindre end en meter dyb. Et andet godt sted her til snorkling er et punkt i den nordlige del af bugten. Igen er der masser af velbevarede koraller og rigeligt havliv. Hin Wong Bay er et roligt tilflugtssted, og du kan komme hit her til ad vej eller med båd. Hvis du har lyst til at gå, tager det cirka en time fra krydset ved Sairee.cirkler2overskrift john suwan viewpointJohn Suwan Viewpoint Koh Tao Incredible Island Views 5 1440x960


11
 
Turen til det øverste udsigtspunkt går gennem et område med sten og palmer, og det får dig til at føle at du er med i en film. Turen til toppen tager kun 15-20 minutter, men det er meget mere anstrengende og udmattende end du måske havde forventet. Stien op er steder meget vanskeligt , men det er ikke farligt . Der er reb på turen , som du kan holde fast i når du er i de lidt hårdere sektioner .
Bare vær forsigtig, når du når det øverste udsigtspunkt punkt, fordi det er højt, og der ikke er nogen sikkerhedsrækværk.Der er en frisk brise øverst, og du møder her fantastisk panoramaudsigt over øen Koh Tao.
 
 
cirkler2

 

overskrift cheow lan lake

Cheow Lan Lake

3

 

 

Her er noget vi godt kan kalde en flugt til en af ​​de ældste regnskove i verden, ikke langt fra Surat Thani og et hjem til 5% af verdens arter - nemlig "Khao Sok National Park".

Dybt inde i det tætte krat af denne 300 millioner år gamle jungle, kendt som det vådeste sted i Thailand, vil du møde Khao Soks smaragdjuvel - "Cheow Lan Lake".

 

Om Cheow Lan Lake

Denne fantastiske og storslåede menneskeskabte sø dækker cirka 185 kvadratkilometer. Fra det kølige vand kommer ​​kalksten, spor af et koralrevsystem, der engang strækkede sig fra Borneo til Kina. Disse dramatiske kalkformationer, hvoraf nogle når imponerende 960 m, og er tæt bevokset med cycad-palmer, der har stået her siden dinosaur-æraen og er vært for et spektakulært liv.Cheov lake 1

 

Cheow Lan Lake blev formet i 1982 ud fra en skifer & ler sø kaldet Ratchaprabha. Siden er den gemt væk i skovene i Khao Sok Nationalpark - et område , der forbliver relativt urørt og beskyttet. Derfor trives miljøet også her med magisk biodiversitet. Denne naturskønne vandmasse strækker sine klongs (thailandske ord for flod eller vandveje) ind i landet og når ud til klippe-skrænter.

Klongs (vandveje) i Cheow Lan Lake

Der er flere "klongs", der springer ud fra Cheow Lan Lake . "Klong Ka" er den nemmeste at komme til og også til at komme tættest på Ratchaprabha mole. Højdepunkterne her inkluderer en rejse forbi det fascinerende "Gui Lin viewpoint". Her er der også mulighed for vandreture i fladt terræn, omgivet af bjerge og højt frodigt græs. Stedet her er hjemsted for Pra Kay Petch-grotten, også kendt som Diamond-grotten, en af de flotteste i parken, med fantastiske stalaktitter og mange flagermus.

 

Khao Sok Lake Map1

 

Klong Pey

Klong Pey ligger 2 timers sejlads fra Ratchaprabha mole. Her finder du nogle af de bedste trekking steder langs stien til Nam Talu-grotten ..... (kun januar - april) . Rejser til denne enorme, næsten 1 km lange grotte foretages ofte om natten, når nattelivet her er bedst her. Med en lygte, der er fastgjort til din pande, kan du vandre igennem det "talje dybe" vand i grotten og opleve de natlige besøgende, såsom flagermus, edderkopper og krabber. Dalen omkring grotten har en interessant historie, da den blev brugt som et fristed for landsoldater og kommunister.cirkler2Klong Yee

Den tredje vandvej , Klong Yee , er fjerntliggende og afsondret og ligger inde i naturreservatet sammen med sin nabo , Klong Wong . Det betyder , at de har rigeligt med dyreliv med en fredelig baggrund af vand og jungle - ideel til kajak-ture og natursafari . Et andet højdepunkt er et smuk vandfald ( april til december ) og en sti til viewpoint Krai Son med udsigt over en betagende dal .cirkler2

Klong Saeng

Klong Saeng er Cheow Lan Lakes nord-vestligste vandvej og var engang Thailands største flod, inden søen blev lavet. Det er den længste tur, næsten 3 timer med båd, men turen er det hele værd. Dette naturreservat kræver særlig tilladelse (og et ekstra gebyr). En park-ranger følger med dig ind i den naturlige flodmunding, hvor du har en god chance for at få øje på vilde elefanter og hjorte.

cirkler2Klong Man

Klong Man adskiller sig fra de andre med sine mange bjerge og dale. Det er et fantastisk sted at se fugle i de fredelige bjerge. Ofte kan man her se gråørn og hornbill`s. Der er en sti fra Klong Man til Klong Saeng, men du skal underrette Khao Sok-parken forud for din tur der, da du skal ledsages af en ranger.Cheov lake 2

 

Klong man er også et fantastisk sted , hvis "lokkefiskeri" er din sport ! Få din adrenalin til at pumpe - spørg om snakehead-fiskeri. Der findes mange typer snakeheads i Khaos Sok-farvande, og store områder med "nedsænkede træer" udgør en fremragende labyrint for disse rovfisk med deres slanglignende hoveder og skarpe tænder. Andre fisk, der dominerer i dette område, inkluderer jungle aborre, mahseer og havkat. Fang dine fisk fra en longtail båd, mens lyden af ​​søen brummer omkring dig, en mindeværdig fangst for alle, der elsker at fiske.

Snakehead

eksempel på Snake-head

 

cirkler2Klong Long

Klong Long er den mest populære og travleste klong på grund af den hurtige vandretur og sejltur til Coral cave (også kendt som Pakarang cave) der kan prale af koraller fossiler der er over 10 000 år gamle. En 2,5 timers vandring gennem dyb jungle fører dig til den sydlige spids af området, hvor der er et fantastisk viewpoint. cirkler2

Hvad kan man foretage sig på Cheow Lan Lake ?

Stedet har det helt ideelle udvalg af aktiviteter at vælge imellem. Ikke kun kan du udforske søen med båd og tage på et jungleeventyr, men du vil også kunne besøge et lokalt marked. Dette er en del af et lokalsamfund, der giver disse familier mulighed for at drage fordel af turismen i den betagende Khao Sok Nationalpark.

 

cirkler2


Longtailbåds krydstogt
Du vil flyde ubesværet i det rolige vand i din  longtail båd. Grib dit kamera, mens en vandrefalk svæver på den blå himmel og følg dens fangst fra stimen af ​​sølvfarvede fisk, der svømmer i det kølige vand . Fredelige ture på søen gør det nemt for dig at opleve det oprindelige liv, der findes i denne park.
Cheov lake3
 
Hold øje med træers pludselige svingende bevægelser, det kan være en lang halet makak abe eller en fræk langarmet gibbon, der sidder i træerne. Du kan endda se et vildsvin med dets tykke buede horn eller store sambar hjorte. Hvis du er virkelig heldig, får du et glimt af den malaysiske solbjørn - verdens mindste bjørn, der måske soler dig i det varme solskin her.cirkler2Fuglekiggeri
Der er ingen mangel på storslåede fugle at se i Khao Sok Nationalpark, med over 180 fuglearter, der bor i dette område, inklusive tolv arter af "Kingfisher" i forskellige livlige farver, hornbills og endda den generte store Argus.
 
Cheov lake5
 
Overnatning
Hvis du rigtig vi udforske parken skal du nok tage to dage her. Den blomstrende jungle kan prale af en bred vifte af oplevelser - fugle, insekter,  padder, dyreliv og endda en meget sjælden flora. Khao Sok Nationalpark er hjemsted for verdens største blomst - Rafflesia. De smukke røde blomster fra denne unikke plante når en utrolig diameter på 75 cm .
 
Cheov lake6 
På en nattur, er du klar til en godbid ! Når solen forsvinder og cicadas kærlighedsopkald kommer ud fra skovene, skal du være på udkig efter natlige væsener som den yndige langsomme loris, og måske endda en plettet leopard ! Svæv under et tæppe af stjerner, mens du hører flagermus flyve over dit hovedet på udkig efter en insekter. cirkler2
Vandring

Hvis du er ivrig efter at støve dine vandrestøvler af og gå afsted til en eventyrs-trekking langs snoede jungelstier på jagt efter viewpoints, svømmesteder , vandfald og grotter, så er Cheow Lan Lake lige stedet for dig.

 

Cheov lake7

 

Populære højdepunkter i dyrelivet på dette eventyr inkluderer vilde elefanter , sambar hjorte og den akavede tapir.

 

cirkler2Cheov lake9

En af overnatningsmulighederne i parken .

 

 

Planlæg din tur og snak med nogle tur-arrangører om dette fantastikse sted.

Du kan læse om andre National Parker under afsnit 36 her på siden. cirkler2

 

valgt at bringe Surat Thani

 

 

Siden er sidst ændret januar 2023


ihpone  

Smilets land

                                                                                                                                                                                    

ris og ros            forside 2 Skriv en kommentar til os :

Klik her

På forhånd tak

 

med venlig hilsen2

 

   mail2

mail@poullarsen.net

Vi sælger ikke rejser

og vi laver ikke rejseforslag .

 

 

Visit2

Det rigtige udstyr4

KLIK OG KØB HER

14

 

trek 66 liter 458x458

meget stort udvalg4

 

 

 

 

                                                 

            

antal besog

0255350
I dagI dag17
I gårI går32
Denne månedDenne måned1071
total for hele periodentotal for hele perioden255350
Dag med højest antal 02-25-2019 : 495
Antal gæster på siden lige nu 3
Gå til toppen