Oplevelser ved Mae Hong Son

001

Du skal ikke være ikke bange for at bruge de små informations-kontorer der ligger overalt på gaden i Thailand - de er OK 

 

cirkler2

 

Igennem de mange år vi har rejst i Thailand , har vi jo selvfølgelig været på et utal af ture og udflugter. Vi har tidligere haft èn side her på hjemmesiden , som har fortalt om alle disse muligheder for udflugter , som de forskellige egne byder på. Denne side er med tiden blevet temmelig stor og kan virke lidt uoverskuelig . Derfor har vi valgt at fordele disse udflugtsmuligheder på sider , hvor de naturligt hører hjemme . Her er vi altså kommet til Nakhon Nayk og du kan her se hvad du kan opleve i Nakhon Nayok og omegn. Vi skriver ikke KUN om de ting vi selv har oplevet men også om andre muligheder. Der kan sagtens være mange flere muligheder , så søg endelig også andre steder.

Husk - brug endelig de små informationskontorer der ligger på gaderne dernede. De har styr på tingene og lever op til det de siger. Og du behøver ikke hente tilbud fra dem alle på gaden - for de ringer det samme sted hen og får en pris til dig .  

Vi har sat et billede på hver udflugtsmål her på siden og teksten til dette billede - kommer lige under billedet.

Der vil først komme lidt information om Nakhon Nayok og under disse kommer udflugtsmulighederne . 

Der kan enkle steder på siden her være link til nogle små filmklip også .

God fornøjelse !!

 

Oplevelser ved Mae Hong Son

 

Oplevelser ved Mae Hong Son

 

Oplevelser ved Mae Hong Son

Nakhon Nayok er en provins i den centrale del af Thailand .

Areal : 15.870  km²
 
Nakhon Nayok er en destination , der uden tvivl bare er taget for givet af mange turister . Nakhon Nayok ligger kun 106 kilometer fra Bangkok og har rigtig mange attraktioner , der kan besøges på dagsture . Derfor bliver Nakhon Nayok typisk besøgt af " dagsbesøgende " eller dem , der foretager en kort mellemlanding på vej til andre destinationer . Imidlertid har Nakhon Nayok en forfriskende naturlig skønhed , herunder vandfald og parker, berømte historiske steder , en række bløde eventyrlystne aktiviteter og en række lækre frugter .
Provins-delen  siger meget om Nakhon Nayok . Den har en cirkel , der indikerer enheden blandt folket i Nakhon Nayok , en elefant , der hæver et øre af ris , der repræsenterer de frugtbare skove , hvor mange elefanter bor , og risøret , der henviser til det frugtbare landbrug i regionen , og en bunke halm , et stativ af træer og bølgende skyer i baggrunden , der skildrer provinsens naturlige skønhed , der inkluderer dele af Khao Yai nationalpark og indeholder Nakhon Nayok-floden , en populær destination for Rafting.
 
Vi vil herunder vise nogle attraktioner i dette område . Der kommer selvfølgelig nogle templer - men der vil også være andet . Thailand har lige omkring 41.000 templer - så alle dem har vi opgivet at beskrive .... men måske der kommer et par stykker undervejs  .  
 
 
cirkler2
 
 
 

 

Oplevelser ved Mae Hong Son

Oplevelser ved Mae Hong Son

1Lad os starte med National Parker i Nakhon Nayok - så er vi ligesom kommet i gang . Nakhon Nayok har faktisk kun 1 Nationalpark. Nationalparker er en fortrinlig måde at udforske Thailands natur på med vandrestier, der fører dig til smukke vandfald og fantastiske udsigtspunkter over jungleklædte bjerge og dale. Der er også mulighed for at overnatte i nationalparkerne.

Der er jo ingen grund til at opfinde " den dybe tallerken " når den er opfundet . Vi lavede for et stykke tid siden et helt afsnit omkring National Parker i Thailand og det var faktisk et stort stykke arbejde . Vi vil derfor ikke skrive om disse parker igen - men blot henvise til dette afsnit . Vi nævner navnene på parkerne og viser link til disse .

For at komme til afsnittet skal du klikke her : National Parker i Nord Øst Thailand

Derefter ruller du ned på siden og finder følgende park :

 

 

01 Nationalpark Khao Yai


 

cirkler2

 

 

Oplevelser ved Mae Hong Son

Oplevelser ved Mae Hong Son

 

1Den 4. december 1993 - i anledning af den kongelige fødselsdag - holdt Hans Majestæt Kong Bhumibol Adulyadej en tale til Ministeriet for Landbrug og Kooperativer og Royal Irrigation Department (RID) for at overveje projektet fra Khun Dan Prakan Chon Dam ved Ban Tha Dan Village , Hin Tung Sub-district , Mueang Nakhon Nayok District i Nakhon Nayok Province . Formålet var at hjælpe med at lindre de hyppige oversvømmelser i området Nakhon Nayok-floden med et vandingssystem , hjælpe borgerne med at have vand til landbrugsaktiviteter og forbrug , løse problemet med sur jord og give borgerne en bedre livskvalitet . Den 2. juni 2001 lagde Hans Majestæt Kong Bhumibol Adulyadej sammen med prinsesse Maha Chakri Sirindhorn nådig grundstenen til Khun Dan Prakan Chon Dam.

 

Baggrund for Khun Dan Prakan Chon Dam-projektet

Vandskellet her er påvirket af den sydvestlige monsun mellem maj og oktober, hvilket resulterer i kraftig nedbør omkring 1.500 - 2.000 millimeter om året eller 87 procent . Fra juni til oktober er det også en periode , hvor " streamflowet " er højest med 93 procent af den gennemsnitlige streamflow året rundt. Nedbøren skaber oversvømmelser , der skader husstande , rismarker og landbrugsområder . Reservoiret kan ikke opbevare alt overskydende vand, og selvom vandskellet har små og mellemstore vandingssystemer såsom afledningsdæmninger , er det ikke nok til at forhindre oversvømmelse i regntiden og heller ikke nok til at blive opbevaret til brug i den tørre sæson . I nogle områder , der oplever lange perioder med oversvømmelse skiftevis med tørke , bliver jordens tilstand sur kaldet ” sur jord ” , hvilket forårsager alvorlig skade på landbrugsprodukter i Nakhon Nayok-provinsen . Af denne grund er Khun Dan Prakan Chon Dam-projektet fast besluttet på at løse problemet med oversvømmelse, tørke og sur jord ved at udvikle en vandkilde og et stort vandingssystem , der kan lagre og allokere vand ordentligt med nok vand til forskellige aktiviteter i og omkring område af Nakhon Nayok-floden.

 

Dam - og bygningsfunktioner

Placering : Hin Tung Sub-distrikt, Mueang Nakhon Nayok District, Nakhon Nayok Province

Dæmpetype : Rullekomprimeret betondæmning

Dæmningens højde : 93 meter

Længde : 2.594 meter

Højde over dæmningskammen : +112 meter (MSL)

 

cirkler2

 

 

Oplevelser ved Mae Hong Son

Oplevelser ved Mae Hong Son

 

1Stedet her er et af de smukke steder i Thailand , cirka 120 kilometer væk fra Bangkok eller 16 kilometer væk fra centrum af Nakhon Nayok-provinsen . Træer og blomstrende / prydplanter inde i denne park - blomstrer og står i kontrast til den blå himmel , som giver smuk natur i alle årstider , især i regntiden . Desuden er der også mange andre typer planter . Derfor er Wang Takhrai et charmerende sted med naturlig skønhed . Landskabet er høje og lave bjerge , der er smukt skåret over himlen . Fra 1952 var generalmajor Phra Chao Worawongther Phra Ong Chao Chumphotphongboriphat Krommuen Nakhon Sawan Sakdiphinit og mor Ratchawong Phanthip Boriphat, der var interesseret i naturen , kommet for at besøge stedet . De havde købt noget jord og bygget et lille hus nær Sarika Waterfall . På nuværende tidspunkt tilbydes dette at være en sundhedsstations ejendom . Senere havde de forsøgt at finde et sted at bygge et palads til afslapning . Endelig fandt de det perfekte sted og havde købt jordbesiddelsen af ​​landsbyboerne , der ejede området , der blev kaldt Wang Takhrai . Det var det oprindelige navn , som landsbyboerne havde kaldt dette sted , da der er en del af landskabet , hvor floden strømmer ned og forbliver ledt ind i det brede vandområde . Dette område har naturens skønhed fra kombinationen af ​​de to vandløb : Khlong Maduea Stream fra Heo Krathin Waterfall og Khlong Takhian fra Mae Phlong Waterfall . Disse 2 floder  løber ind i èen strøm . Der er store vandpytter i sektioner , der løber ned til Nakhon Nayok-floden , og der er citronglasgrønt . Nam Takhrai Hang Nak er en vandplante , der kan lide at vokse langs vandløbene . Det er et meget klæbrigt træ med sorte grene og meget smukke lyserøde blomster. Tidligere havde Wang Takhrai et areal på 100 rai. Senere blev ejerskabet af jord købt fra andre mennesker og udvidet til en botanisk have med et areal på ca. 1.000 rai. Da Wang Takhrai er på den side , der modtager påvirkningen fra den sydvestlige monsun mellem juli og oktober, vil der være masser af regn omkring området . Bjergene er fulde af store og små planter. Strømmen har strømfald og fuldt vand og er blevet et sportsområde til rafting med gummibåd eller redningsvest .

cirkler2

 

Oplevelser ved Mae Hong Son

Oplevelser ved Mae Hong Son

 

1De fleste templer i Thailand er kendt for deres arkitektur, design eller placering . Men Wat Chulapornwararam er kendt for det naturlige habitat , der fører til templet . Den fantastiske og unikke bambus gangbro fører til det ufærdige tempel .

Bambuslunden er en enkel sightseeing, og det føles som om du ikke er i Thailand , da vi ikke har set noget lignende før i Thailand .

Wat Chulapornwararam er et meget fredeligt og stille tempel med ikke meget omkring , men du kan helt sikkert finde et sted at spise frokost eller bare slappe af ved søen og fodre fisk .

Indgangen er gratis !

 

cirkler2

 

Oplevelser ved Mae Hong Son

Oplevelser ved Mae Hong Son

 

1Phuttha Utthayan Makha Bucha Anusorn er i et område på 53 rai - omgivet af bjerge med floder. Den største Buddha statue er repræsentanten for Buddha , der er skulptureret af sand.

Buddha-disciple repræsenterer vigtige hændelser i Buddha-æraen , som var på Chaturongsannibat-dagen eller den store kongresdag , hvor dagen bestod af 4 komponenter, som var:

1. Munke, som var Buddhas disciple, samlet omkring 1.250 mennesker samlet sammen med intet arrangement

2. Alle disse disciple var Ehiphikkhu Oppasampatha , dem som Buddha ordinerede af sig selv .

3. Alle munke var Phra Arahan .

4. Det var en fuldmåne i Makha-måneden , hvilket var den dag, hvor månen havde deltaget i Makha Roek . På den dag havde den velsignede erklæret de vigtige buddhistiske principper ligesom en forfatning , der bruges som landets mest betydningsfulde prototype . Derfor er dette sted som lærebogen om buddhismens historie for dem , der er interesserede , og studerende til at røre ved den faktiske atmosfære i Buddha-æraen , som intet land skabte før.

På nuværende tidspunkt vokser træer omkring området og giver skygge med strømmen fra Sarika-vandfaldet, der løber igennem og giver fred . Det er også omgivet af store bjerge . Dhamma-pavillonen er bygget med 28 Buddha statuer fra fortiden og indtil nu beliggende indeni. I fremtiden vil der være mere Dhamma-pavillon for buddhister at bruge som et sted at øve Dhamma og meditation . Folk kan komme for at tilbede eller omgå ved Phuttha Utthayan Makha Bucha hver dag.

Phuttha Utthayan Makha Bucha Anusorn (Buddhism Memorial Park)

Sted: Sarika, Mueang Nakhon Nayok District, Nakhon Nayok 26000 Thailand

 

 

 

cirkler2

 

 

Oplevelser ved Mae Hong Son

Oplevelser ved Mae Hong Son

 

1Det mest berømte vandfald i Nakhon Nayok ligger i Sarika-distriktet , cirka 15 kilometer øst for byen langs hovedvej 3050. Det er et ni-trins vandfald , der går ned ad klippen til en skovklædt bjergskråning , og har en stor naturlig pool på hvert niveau , som undertiden er perfekt til svømning.

Namtok Sarika er det mest berømte vandfald i Nakhon Nayok - og med god grund. Beliggende i Sarika Sub-distrikt , springer det ni-trins vandfald ned ad en klippe på en skovklædt bjergskråning og har store bassiner ved hvert niveau , der tilbyder behagelige svømmepladser . Overnatning , restauranter og souvenirbutikker er tilgængelige i nærheden . Lokale produkter sælges i butikker omkring vandfaldet . En berømt æret seniormunk , Luang Pu Man , boede engang i den nærliggende Sarika Cave under sine hermetiske meditationer mellem 1917-1920. Et kapel kan også ses i den øverste ende af grotten . I dag fortsætter munke og nonner med at meditere i den indre sti i nærliggende boliger .

For at komme til Namtok Sarika skal du køre ad motorvej nr. 3049 i cirka 12 kilometer og derefter dreje til venstre til motorvej nr. 3050 og fortsætte yderligere 3 kilometer .

Vandfaldet er åbent for besøgende fra 8.00 til 17.00 dagligt.

 

cirkler2

 

Oplevelser ved Mae Hong Son

Oplevelser ved Mae Hong Son

1Ganesha Park kommer fra begrebet Phra Ratchaphiphatkoson eller Luang Pho Nen , abbed for Wat Si Sudaram Worawihan i Bang Khunnon , Bangkok . Han var blevet tilbudt 16 rai jord fra eleven fra Luang Pho Phu , den tidligere abbed i Wat Werurachin i Bang Ye Ruea, Bangkok . Det er landet , der er omgivet af en naturlig kanal . Tidligere havde han til hensigt at bygge et plejehjem , men projektet blev afbrudt , og jorden blev opgivet i lang tid . Derefter havde han ideen om at etablere et Dhamma-træningscenter såvel som at bygge den store Genesha , som er 9 meter bred og 15 meter høj . Det anses for at være den største i Thailand . Desuden betragtes det som et helligt sted for at øve Dhamma . Inde i parken er der den største og mest elegante Ganesha i holdning af ​​at sidde og give velsignelsen eller hvad der kaldes Pang Khanabodi og holdningen til at ligge og give velsignelsen . Desuden er der et museum , der samler den komplette Ganesha i 108 stillinger . En anden ting , man ikke bør gå glip af , er at tilbede den gamle sorte Ganesha der er mere end 800 år gammel .

 

cirkler2

 

 

Oplevelser ved Mae Hong Son

 

 

Siden sidst opdateret marts 2021

 


ihpone  

Smilets land

                                                                                                                                                                                    

  

ris og ros            forside 2 Skriv en kommentar til os :

Klik her

På forhånd tak

 

med venlig hilsen2

 

   mail2

mail@poullarsen.net

Vi sælger ikke rejser

og vi laver ikke rejseforslag .

 

 

Visit2

Det rigtige udstyr4

KLIK OG KØB HER

14

 

trek 66 liter 458x458

meget stort udvalg4

 

 

 

 

188

 

De 25 mest

                                                 

            

antal besog

0245769
I dagI dag19
I gårI går23
Denne månedDenne måned19
total for hele periodentotal for hele perioden245769
Dag med højest antal 02-25-2019 : 495
Antal gæster på siden lige nu 8
Gå til toppen