overskrift lavprisselskab 

 

 

Vi vil her prøve at fortælle dig lidt om hvad du bør vide før du booker hos et lavprisselskab !!

 

Når man sidder og søger på fly-billetter, tænker man nogen gange: Kan flybilletter være så billige ? - Er der overhovedet noget sikkerhed med i sådan et køb ?

Så er det måske lige en god ide at kigge på hvad fakta egentlig er om disse lavprisselskaber. Hvad gør de store selskaber og hvad gør lavprisselskaberne så anderledes, når de kommer frem til en lavere pris på samme tur ?  Vi vil her prøve at give dig et overblik dette . 

 

1. Hvad med sikkerheden - er lavprisselskaber lige så sikre som almindelige slyselskaber ?

Mange gange tror man at lavprisselskaber nok er billige fordi de ikke har så meget sikkerhed - men det er ikke sandt. Hvis vi kigger på de sidste 9 større fly-ulykker i Europa og USA - ja , så var der ingen lavprisselskaber blandt dem .

Og fra experternes side siger man : Alle flyselskaber overalt i verden ved , at nedbrud eller ry for dårlig sikkerhed er mega dårligt for forretningen . Man kan miste sit gode omdømme og det vil koste flyselskabet langt flere penge , end de ville vinde ved at spare på sikkerheden .

Men hvad er så årsagen til at flybilletterne er billige ?

Flyselskaberne med fuld service tilbyder nogle ekstra funktioner, som er lagt ind i billetprisen. Generøse bagagetilladelser - fri drikkevarer og mad på flyet, er nogle af de gode eksempler på dette, (bemærk: de er så i virkeligheden ikke gratis, men er en del af de højere billetpriser). De ekstra penge du bruger på nogle lidt dyrere billetter, er altså betaling til ekstra goder eller komfort på flyveturen .

 

 

GettyImages 512832093 

 

2. Gebyrer på din bagage : Du skal helt sikkert betale for din bagage !!

Når du sidder og er klar til at klikke på "køb-knappen" for din billet , online på nettet - så tjek lige bagageafgiften . De fleste selskaber giver klare anvisninger om dette, og som det sikkert vil fremgå af disse anvisninger, så er det betydeligt billigere at tilføje din bagage online på forhånd - langt billigere end at opdage det i lufthavnen. Hos de fleste udbydere på nettet: Skyscanner - momondo og hvad de ellers hedder, kan du altid finde oplysninger om de forskellige flyselskabers gebyrer.

 

skyskanner1

Vi låner lige dette eksempel fra SkyScanner

 

Hvis du klikker på teksten (se billedet) - over den røde linie - så vil du komme til en tabel, hvor du kan se prisen på din bagage. Glemmer du at gøre dette, vil du få en "overaskelse" når du står i lufthavnen og først der finder ud af, at det koster extra for at få din bagage med i flyet.

 

3. Mål og Vægt : Brugt en bagagevægt derhjemme og overhold også mål for din bagage !!

Nogen gange kigger man bare på sin kuffert og tænker: Den vejer da ikk ret meget, men lad være med at gætte dig frem. Flyselskaberne er altid strikse med deres kontroller af bagage - og det er vel også forståeligt. De skal jo have plads til det hele om bord. Så vær altid sikker på, at hvis din kuffert er for tung eller for stor - så koster det kassen.

bagagevægt
Men løsningen er ret nem - køb en lille bagagevægt - den koster ikke mange penge og kan købes mange steder. Den er lille og praktisk og du kan have den med på din tur - således at du også kan veje din bagage, når du rejser hjem igen ..... så den kan hurtigt tjene sig ind igen.
 

 

4. Du skal muligvis selv udprinte din billet fra internettet !!

Når du sidder og booker din flybillet på nettet - så tjek om du selv skal printe den ud, og om du evt. skal checke ind online. Dette er èn måde for flyselskaberne at holde priden nede på. For lavprisselskaberne er meget af deres administration digital, så derfor bruger mange lavprisselskaber denne metode. Normal er flybilletterne med i din bekræftelses-mail - vedhæftet som PDF-filer. Har du ikke en printer derhjemme ..........( dette kan jo ske ) , så kan du printe dem ud på dit lokale bibliotek , eller måske på dit arbejde eller uddannelsessted - eller et helt andet sted . Det skulle vel ikke give problemer ? . 

 

5. Hvor lander du ?: Lufthavnen du lander i,  kan være udenfor den by du kommer til.

Nogen gange lander lavpris flyselskaberne i lufthavne, der ligger længere væk fra den by du er rejst til, end hvis du var fløjet med et "almindeligt selskab". Det giver en længere rejsetid ind til dit hotel, men oftest er der, i al fald i større lufthavne - direkte shuttle busser til city. Men vær lige opmærksom på - hvis du ønsker dette - at booke disse på nettet sammen med flybilletten, for at få den bedste pris. Det du har sparet på dine flybilletter - skulle jo nødigt bruges på transport fra lufthavn til hotel.

Det nemmeste er sinpelthen:

 Inden du sætter dig foran computeren og booker din flybillet - så tjek lokation for den angivne ankomst lufthavn, det kan du gøre på google maps. Så ved du hvor du lander. Herefter kan du gå ind på lufthavnens hjemmeside og undersøge transportmuligheder fra lufthavn til dit hotel. Der er penge at spare ved online bookning - og det er jo også dejligt at vide hjemmefra - at man har en plads når man skal videre fra lufthavnen. 

 

GettyImages 502156180

 

 

6. Mad og drikke i flyet: Dette koster ofte ekstra !!

Som tidligere nævnt - så er det "gratis mad" du får på fuldservice-flyselskaberne, men de har jo taget penge for dette i billetprisen. Lavpris selskaber opkræver dig ikke for mad og drikkevarer i flyet - og det gør de for at holde prisen nede - det betyder at enten skal du selv have mad og drikke med, eller også skal du købe dette til . Her kommer reglerne for væske ombord også lige ind i billedet. Normalt må man ikke medbringe varme drikkevarer, som kaffe , i flyet . Så drik rigeligt af denne inden du boarder !!

 

 

GettyImages 517505085

 

 

7. Kundeservice: tja - den kan så være både bedre - værre eller det samme !!

 

Uansat om du flyver med lavprisselskab - eller med fuldservice selskab, så kan der opstå problemer undervejs. Når det drejer sig om flyrejser er det bedst at være rustet til at uventede ting kan ske - men det sker både hos lavpris- og hos fuldservice selskaberne. I de aller fleste tilfælde gør personalet alt hvad de kan for at hjælpe dig, uanset billet-type. Men det kan være en god idè at kende sine rettigheder, hvis man er rigtig uheldig med sin rejse .

Sådan gør du hvis dit fly er overbooket !!

 

 

8. Komfort: Denne er oftest mindre i lavprisselskaberne !!

På interiøret i flyene, (bemærk - det er ikke selve flyet), er der mærkbar forskelle mellem lavpris- og fuldservice flyselskaber. Hos lavpris selskaberne kan sæderne være hårdere, smallere og der kan være reklamer på væggene. Der er sikkert heller ingen skærm i sædet foran dig med underholdning - så der må du underholde dig selv, tag evt. en bog, avis eller I-pod med. Det er her "på hyggen" du virkelig kan mærke forskellen på lavpris- eller fuldservice flyselskab, men det er jo helt op til dig hvor afgørende det er for dit valg, og det kan være en vigtig faktor på f.eks. lange flyvninger.

 

GettyImages 200259597 001

 

 

9. Gebyrer: Risikerer jeg at min lavprisrejse i sidste ende bliver dyrere end en almèn rejse ? 

Selvom nogle gebyrer hen ad vejen kan få det til at føles som om, at du betaler mere for din rejse, så er det næsten altid billigere at flyve lavpris.  Skektisk ? ..... Det nemmeste er at lave en "prøve bookning", - altså at gennemgå trinene UDEN at betale til sidst. Det får dig igennem alle sider hos flyselskabet, med tilvalg m.m. - så at du kan se din nøjagtige pris INDEN du booker for alvor. Ofte er der ting du kan sige nej eller ja til. Men hold øjnene åbne, så at du får samlet en god pris på din rejse. Generelt er der altid penge at spare ved at rejse med lavpris flyselskaber !!

 

 

GettyImages 454162203

 

 

10. Overblik: Hvad er så fakta om lavpris flyselskaberne ?  

prik Lavpris flyselskaber er ikke mindre sikre end almindelige flyselskaber.

prik Overhold altid bagageregler, og brug en handy bagagevægt hjemmefra så at du er sikker .

prik Kontrollèr lufthavnens beliggenhed før du køber din billet for at sikre, at den ikke er for langt ude (hvilket kan øge transportomkostninger fra ankomst lufthavn til hotellet).

prik Køb vaccumpakket (forseglet) mad / drikke i lufthavnen, hvis du vil spare på måltider i flyet. Husk væske-reglerne.

prik Tjek for eventuelle ekstra gebyrer såsom kreditkort tillæg, du ser disse på selve bookingsiden hos seldkabet.

prik Kort sagt: lavpris flyselskaber handler netop om det navnet siger: At flyve til en lav pris. Kan du leve uden ekstra komfort på din rejse, er der penge at spare.

 

 

 

Jetto

 

Held og lykke med din søgen efter flybilletter !!

 

 Siden sidst opdateret januar 2023

Siden her er pænt besøgt - men vi vil gerne ud til mange flere læsere . Du kan hjælpe os med dette ved at give os et " synes godt om " eller " del " ...... Klik lige herunder .

På forhånd tak


ihpone  

Smilets land

                                                                                                                                                                                    

 

ris og ros            forside 2 Skriv en kommentar til os :

Klik her

På forhånd tak

 

med venlig hilsen2

 

   mail2

mail@poullarsen.net

Vi sælger ikke rejser

og vi laver ikke rejseforslag .

 

 

Visit2

Det rigtige udstyr4

KLIK OG KØB HER

14

 

trek 66 liter 458x458

meget stort udvalg4

 

 

 

 

                                                 

            

antal besog

0281057
I dagI dag27
I gårI går29
Denne månedDenne måned997
total for hele periodentotal for hele perioden281057
Dag med højest antal 02-02-2024 : 1706
Antal gæster på siden lige nu 2
Gå til toppen