udflugtsmuligheder pa koh samui4

   001

Du skal ikke være ikke bange for at bruge de små informations-kontorer der ligger overalt på gaden i Thailand - de er OK 

 

 

Igennem de mange år vi har rejst i Thailand , har vi jo selvfølgelig været på et utal af ture og udflugter. Vi har tidligere haft èn side her på hjemmesiden , som har fortalt om alle disse muligheder for udflugter , som de forskellige egne byder på. Denne side er med tiden blevet temmelig stor og kan virke lidt uoverskuelig . Derfor har vi valgt at fordele disse udflugtsmuligheder på sider , hvor de naturligt hører hjemme . Her er vi altså kommet til Koh Samui og du kan her se hvad du kan opleve på Koh Samui. Vi skriver ikke KUN om de ting vi selv har oplevet , der kan også være andre . Der kan derfor selvfølgelig sagtens være mange flere muligheder , så søg endelig også andre steder.

Husk - brug endelig de små informationskontorer der ligger på gaderne dernede. De har styr på tingene og lever op til det de siger. Og du behøver ikke hente tilbud fra dem alle på gaden - for de ringer det samme sted hen og får en pris til dig .  

Vi har sat et billede på hver udflugtsmål her på siden og teksten til dette billede - kommer lige under billedet. Mange af udflugterne kan også besøges ud fra andre destignationer end dem vi skriver . 

Der vil enkle steder på siden her være link til nogle filmoptagelser . ......Selv om vi har givet oplevelserne numre .... så kommer de alligevel i vilkårlig rækkefølge og vi vil opså nævne nogle butikker og spisesteder på siden her .

Der kommer lige her først lidt info om Koh Samui og derunder kommer udflugtsmulighederne !!

God fornøjelse !!

 

 

alt fra Koh Samui1

 

hvad ved vi om koh samui

 

 

Samui map

map koh samuiKoh Samui er med sine 228,7 km² den næststørste ø i Thailand , efter Phuket . Koh Samui og hendes 80 søstre , som er de mange andre øer i Marineparken ud for Bandon Bay , hører til provinsen Surat Thani . Koh Samui ligger cirka 35 kilometer nordøst for Surat Thani by og omtrent 700 km syd for Bangkok . Øen er omkring 25 km bred . Ø`ens befolkning udgør ca. 50.000 fastboende , men den besøges hvert år af omkring to millioner turister . For 2016 opgjort til 1,9 mio. udenlandske turister . Samui , som den blot kaldes blandt de lokale, er kendetegnet ved natur , strande og kokosnødde plantager . Ved de omkringliggende øer er der gode muligheder for sportsdykning . (Scuba diving) . 

Turisme .

Koh Samui blev besøgt af 2,5 millioner udenlandske turister i 2017, hvilket var en stigning på cirka 6,8% i forhold til de 2,34 millioner udenlandske gæster i 2016 . Gennemsnitligt regnes en udenlandsk turist at bruge mellem 7.700 og 8.200 baht om dagen (cirka 1.500 til 1.600 DKK) , hæ hæ .... så er vi ikke med i gennemsnittet - da vi kalkulerer med væsentlig mindre... hvis man ser bort fra udflugter og shopping , kan man sagtens klare sig for 2000 bath pr. dag . ( ca. 447,00 DKK. ) .

I 2016 regnedes med at ø`ens turisme genererede en omsætning på omkring 49 Milliarder baht ( knap 10 milliarder DKK) .

Frem til 1970'erne var Koh Samui en for turister fuldstædig ukendt ø, der primært ernærede sig af kokosnødde-dyrkning og noget fiskeri . Desuden enkelte gummiplantager og frugtplantager . Der fandtes ingen veje og en rejse fra den ene side af øen til den anden , fx fra Maenam til Lamai , var en hel dags vandring gennem bakker og bjergenes jungle midt på øen . Eneste transportmulighed til og fra Samui var med kokosnødde-fragtbådene . hippieSådan oplevede en lille gruppe tyske ryksæksrejsende øen , som de senere skrev en artikel om i en rejseguide . Denne uspolerede ø med bugter af hvide sandstrande og kokosnøddepalmer tiltrak andre unge rejselystne og snart byggede de lokale små primitive kokosmåtte-stråtækte bambushytter på strandene , som " de fremmede " kunne overnatte i . Det er fra denne tid Samui fik et ry som et " hippie paradis "
.

I de følgende to år-ti gennemgik Samui en rivende udvikling , hvor der blev bygget veje og de første biler ankom , rigtige turist-resorts blev anlagt , færger og passagerbåde begyndte at sejle dagligt fra Don Sak og Surat Thani på fastlandet . I 1989 åbnede et lille flyselskab , Bangkok Airvays , den første flyrute fra Bangkok til Samui , hvor de landede på deres egen private flyveplads, Big Buddha Airport – den egentlige turisme begyndte herefter  for alvor .

Bangkok Airways ejer stadig lufthavnen og det er derfor at det er forholdsvis dyrt at flyve til Koh Samui . De bestemmer jo selv prisen , da de enten kun selv flyver derover - eller bestemmer hvad andre selskaber skal betale for at lande på Ø`en .

Men man bestemmer jo selv om man vil rejse over til Koh Samui ..... thumps up

samui beaches


 
 
Kort over Samui

De mest kendte strande er Chaeweng Beach og Lamai Beach på østsiden , men også Maenam Beach , Bo Phut Beach , Bang Rak ( Big Buddha ) og Choeng Mon mod nord er blandt de populære . De vestlige og især sydlige strande er stadig forholdsvis ubebyggede . Øen kendetegnes ved , at lokaladministration i sin tid besluttede , at ingen bygninger må være højere end palmerne – senere erstattet af ganske stramme bygningsregulativer for at bevare indtrykket af en idyllisk kokosnøddepalme ø .

Samui`s turisme i dag er dels en stor gruppe yngre gæster – typisk koncentret i Chaweng , hvor der foruden strand er et udpræget natteliv med caféer og musiksteder – dels gæster på en lang række primært helse-spa og luksusresorts , spredt over det meste af øens kystlinje. Helse , meditation , spa og Yoga har gennem adskillige år været Samuis kendemærke , angiveligt et levn fra hippie-kulturens New Age`s indflydelse . De mange fem-stjernede luksusresorts har givet Samui et ry som " de moderne jetsetters destination " , men der kommer også mange børnefamilier og ældre par. Bryllups-turisme er også blevet populært , hvor mange par afholder deres bryllup på øen – alt lige fra et idyllisk strandbryllup til et mere avantgarde undervandsbryllup , hvor såvel brudepar som gæster er iført dykkerudstyr . Et stigende antal turister kommer fra Asien .

Transport

mainroadKoh Samui`s infrastruktur består af Ringvejen , som er en 52 kilometer lang cement-belagt vej rundt om Øen - langs med eller tæt på kysten , hvorfra der udgår biveje , blandt andet til de to mest populære feriebyer Chaweng  Beach og Lamai Beach .

Midten af Øen er et næsten ubeboet bjergområde med Jungle . Der er enkelte grusveje gennem bjergne , fortrinsvis kun farbare med firehjulstrækkere . 

Den lokale transport varetages , foruden taxa , om dagen af de såkaldte " songthaews ( populært kladet grisebiler ) , der er en pick-up med 2 rækker sæder på ladet . De kører i rutefart og fungerer som en slags busser med faste takster . Om aftenen er der alene taxi transport , hvor også songthaew-bilerne kører som taxi – dog uden taxa-meter , så prisen skal aftales i forvejen . Taxi'erne , de såkaldte Taximeter , skal fra 12. august 2014 køre efter fast meter-takst , men det er tilladt at opkræve et tillæg på 50 baht . Dette er ny foranstaltning indført af militæret og regeringen for at imødegå det tidligere dårlige ry og artikler i medier om turister, der er blevet " overcharged "  ( har betalt for meget) . Mange hoteller og resort har en minibus service til gæsterne , blandt andet transfer til lufthavnen , som også har en minibus service med faste priser for ankomne passagerer.

En anden transport mulighed er, at leje bil eller motorcykel , sidstnævnte er meget populært på Samui . Der er venstrekørsel i Thailand og den thailandske trafik-kultur afviger også en hel del fra den , man kender hjemmefra .  Man kan ikke være sikker på , at et lejet køretøj har anden forsikring end den lovpligtige – og den dækker nærmest ingenting . Der skrives advarende artikler mange steder om at begive sig ud i den thailandske trafik på egen hånd – i særdeleshed motorcykel-trafikken på Samui – så husk en god rejseforsikring og et internationalt kørekort . 

Nathong pier

Ved hovedbyen Nathong mod vest , hvor de lokale administrations kontorer ligger , sejler der hver time to bilfærger til Don Sak på fastlandet . Desuden findes et antal mindre bådruter samt en katamaran-passagerfærge . Fra Maenam-stranden er der dels den almindelige bådforbindelse til nabo-øen Koh Phangan , dels katamaran-rute , der sejler til Koh Tao og Chumpton på fastlandet . Fra Bang Rak er der forbindelser til Koh Phangan og Koh Tao .

 
 
samui airportDer er muligt at rejse til Koh Samui med fly eller tog til Surat Thani og derfra videre med færge . En anden mulighed er en af flere direkte busfordindelser fra Bangkok . Rejsetiden fra Bangkok er mellem 10 og 15 timer, afhængig af rute . De fleste turister vælger fly direkte til Samui`s internationale lufthavn ved Big Buddha ( USM ) , hvorfra der dagligt er omkring 20 afgange til Bangkok ( ca. 1 times flyvetid ) , samt forbindelser til Phuket, Krabi , Chiang Mai og Pattaya , foruden internationale ruter til Hong Kong , Kuala Lumpur og Singapore . Lufttrafikken varetages primært af Bangkok Airways ,  som ejer lufthavnen , men også i såkaldt code share med en række andre selskaber . Desuden havde  Thai Air en rute fra Bangkok , men den standsede i september 2018 , da Thai Air har indgået codeshare (Prik rød) aftale med Bangkok Airways .

(Prik rød) Codeshare henviser til en praksis , hvor en flyrute der drives af et  flyselskab , markedsføres i fællesskab som en flyvning for et eller flere andre flyselskaber . De fleste store flyselskaber i dag har code-sharing partnerskaber med andre flyselskaber og code-sharing er et centralt element i de store luftfarts alliancer som blandt andet Star Alliance ( Lene og jeg er medlem af Star Alliance ) .

Som et eksempel er Cimbrer Sterling afgange fra Billund Lufthavn til Oslo og København i et codeshare samarbejde med  SAS . Det betyder i praksis at SAS kan sælge billetter på Cimber Sterlings ruter i eget navn og med eget rute nummer , selvom det ikke er dem der flyver på ruten.

På vores tur til Koh Samui i august 2019 var det ikke muligt at lave denne form for bestilling af billetter - da billetten med Thai Air var købt på en speciel rabataftale , hvorved vi sparede et par tusinde kroner .... og så kom til at betale lidt extra for turen fra Bangkok til Koh Samui .... men dog billigere end hvis Codeshare havde været en mulighed . 

Klima

Koh Samui har tropisk monsun klima med to årstider : sommer ( tør periode ) og regntid . Den tørreste måned er februar, hvor gennemsnitsnedbøren er under 60 mm , men som den tørre sommer regnes normalt perioden fra midten af januar til midten af april , månedsgennemsnit cirka 75 mm . Oktober til december er de vådeste måneder med en gennemsnitsnedbør fra 210 til 490 mm . De øvrige måneder har normalt cirka 120 mm regn . Årsgennemsnittet er knap 2.000 mm , hvilket er relativt tørt i forhold til Phuket og det øvrige sydlige Thailand . Regnen falder oftest som kraftige tropiske byger af 20-60 minutters varighed , dog kan der være længerevarende regn i flere dage under monsunen , hvor det også stormer , typisk varende et par uger i perioden fra oktober til december .

Gennemsnits dagtemperatur svinger fra 29 °C til 30 °C fra oktober til februar, og 31 °C til 33 °C den øvrige tid . Gennemsnits nattemperatur ligger året rundt mellem 24 °C og 26 °C , koldest november til januar . Årsgennemsnit er 32,6 °C om dagen og 23,9 °C om natten.

 

Lokal mad

På grund af den sammensatte befolkning , repræsenterer de lokale spisesteder en variation af hele landets madkulturer, snare end alene sydthailandsk . Maden kan , i modsætning til turist-restauranter , ofte være stærkt krydret . Gadekøkkener med suppe er meget populære og her krydrer gæsten selv med den stærke chili . Hot Pan er en anden populær specialitet, restauranter med en stor buffet og en trækulsfyret grill på hvert bord , hvor gæsterne selv tilbereder maden . Buffeten indeholder masser af grøntsager, fisk og kød , hvor noget kan være lidt eksotisk , vesterlandsk betragtet . Nogle restauranter er specialiseret i det ret så krydrede isaan-køkken – Isaan er et stort plateau nordøst for Bankgkok , hvor omkring 1/3 af landets befolkning bor – mens andre i det kinesisk inspirerede , traditionelle thai-køkken . Ud over de lokale madsteder findes en lang række , ofte udenlandsk prægede restauranter ,  primært for turister og den mere velstillede befolkning . Samui nævnes som værende i gastronomisk topklasse .

 

 cirkler2

 

chaweng beach

049

1
Overvejer du at tage til Ø`en Koh Samui - kan vi varmt anbefale at bo på First Bungalow Beach Resort. Du skal så bestille Beach Bungalow , beach front - så bor du helt " ude " på stranden og skal blot gå ned fra din terrasse for at være i sandet. Dette Resort har en del af disse bungalows på stranden - men du skal nok være i god tid for at få en af disse  Og de koster selvfølgelig lidt mere end hotelværelserne - men sådan må det jo være hvis ferien skal være 110 %   .

Vi nævner de 10 bedste strande nedet i dettte afsnit . Starter ved nummer : 1 

cirkler2

   jungle club

050

 2
Er du på Ø`en Koh Samui og i nærheden af Chaweng , må du endelig ikke snyde dig selv for den fantastiske oplevelse at komme op til Jungle Club , højt oppe i bjergene. Du skal ikke spørge på de lokale turistkontorer - for de vil ikke fortælle dig hvor det er - for de har ingen samarbejde med dem.
Du kan ringe til dem på nummer +66 (0) 81 894 2327 / (0) 81 891 82 63 De kommer så og henter dig på hotellet og kører dig tilbage igen. Langt oppe i bjergene ligger dette fantastiske spisested med udsigt ud over hele Chaweng. Vejen derop er et kapitel for sig selv . Kun en 4-hjuls-trækker kan komme derop . Du kan også leje hytter deroppe - men husk nu at vejen op og ned er " næsten umulig " at færdes på .  Du kan se et filmklip fra køreturen derop ved at klikke på : Køretur til Jungle club og du kan se et filmklip mere fra Jungleclub ved at klikke på link : Jungle Club

Du kommer tilbage til denne side igen - efter at have set filmen , ved at klikke på pil til venstre øvert på din side.

cirkler2 grandfathers rock 051

 3
På Øen Koh Samui kan du møde denne klippe ( se billedet ) -  som kaldes Grandfathers Rock. Man kan køre dertil i bil og samme sted kan du møde Gandmothers rock ( se billedet neden under ) . Historien for dette er : To unge forelskede personer endte deres dage her i en voldsom storm. Naturen har så igennem mange hundrede år formet disse to klipper til ære for disse to personer. Yderligere forklaring til billedet er vel unødvendig 17 .cirkler2

 

grandmorhers rock

 4
På Øen Koh Samui kan du møde denne klippe ( se billedet ) - som kaldes Grandmothers Rock. Man kan køre dertil i bil og samme sted kan du møde Gandfathers rock ( se billedet her ovenover ) . Historien for dette er : To unge forelskede personer endte deres dage her i en voldsom storm. Naturen har så igennem mange hundrede år formet disse to klipper til ære for disse to personer. Yderligere forklaring til billedet er vel unødvendig  17 .cirkler2

the mummi fied monk

T1 193

 5I denne enestående kiste omgivet af stearinlys , røgelse og frugttilbud - udstilles kroppen af Koh Samui`s mest berømte munk , Loung Podaeng .

For mange vesterlændinge kan dette være et ubehageligt syn , men for det Thailandske folk er munkens legeme der for at blive tilbedt , og døden ses som en mulighed for at blive genfødt i et ny og meget bedre liv . Den mumificerede krop af Loung Podaeng holdes i en glaskiste i templet Wat Khunaram Tempel , som blev specielt bygget til dette formål .

Loung Podaeng blev født i 1894 på Koh  Samui . Da han var omkring 20 år gammel blev han munk , som det er meget almindeligt for unge drenge i Thailand . Efter at have tilbragt en periode som munk , forvandlede han sig og giftede sig og startede familie . Da han var blevet 50 år og efter at hans børn var vokset op , besluttede Loung Podaeng at vende tilbage til templet og dedikere resten af sit liv til buddhismen . Han fik navnet Phra Kru Samathakitthun - efter at han vendte tilbage til templet .

Efter at have tilbragt en del tid i Bangkok , hvor han studerede meditationsteknikker og buddhistiske skrifter , vendte han tilbage til Koh Saui og brugte lidt tid i en hule for at meditere . Derefter vendte han tilbage til Wat Khunarem tempel , hvor han blev abbed .

Loung Podaeng udmærkede sig i meditationsfærdigheder og var en fremragende lærer og havde mange tilhængere . Da han blev 79 år gammel siges det at Loung Podaeng forudsagde sin egen død . Han instruerede sine tilhængere i  , at hvis hans krop ville forfalde , ønskede han at bleve kremeret .

Hvis kroppen ikke ville nedbrydes , ville han have sin krop bevaret i en glaskiste i templet , for at tjene som inspiration for fremtidige generationer at følge Buddhas lære .

Det menes at den sidste uge af Loung Podaeng liv , spiste han ikke , han drak ikke og han talte ikke til nogen , mens han mediterede . Han døde i 1973 i en alder af 79 år , mens han mediterede .

Normalt vil en krop nedbrydes meget hurtigt i et varmt og fugtigt klima , som der jo er på Koh Samui .

I dag - så mange år efter hans død , er den berømte munks krop imidlertid bemærkelsesværdigt godt bevaret . Et mirakel mener nogle , andre mener at et lille indtag af mad og lavt stofskifte , forårsaget af nedsat oxygenbehov på grund af Loung Podaengs meditationsteknik , kan være forklaringen på at kroppen er så godt bevaret .

Fordi øjnene er tørret ind , hvilket jo er et uhyggeligt syn , så har den mumificerede krop fået solbriller på . 

cirkler2

 

rundtur

 6
Ø`en Koh Samui er ikke særlig stor - så vil du gerne lidt rundt og kigge på de forskellige attraktioner - kan du med fordel tage en rundtur med bil. Du kan bestille en af disse rundture på alle de små turistkontorer på gadehjørnerne. Turen kan varieres fra en halv dag - til en hel dags varighed. Det aftaler du bare selv ved bestilingen. På den måde kommer man hurtigt rundt til de ting der er værd cat se på Ø`en.

cirkler2

 

koh tao

   7
Fra Koh Samui er det muligt at tæge færgen over til Koh Tao. Denne Ø byder også på mange oplevelser. Som det fremgår af billedet er det muligt at få en bungalow i sit eget paradis. Denne strand - som ses på billedet - er fra et Resort med privat strand og nogle hyggelige bungalows på denne strand. Navnet på dette resort er : Charm Churee Villa.  ....  ( det er et lidt dyrt sted at bo  )

cirkler2 safari tur1

8
Er du på Ø´en Koh Samui -  kan vi anbefale en Safari-tur med Jeep. Du bliver afhentet på Hotellet af de erfarne Jeep-drivere. I kører så rundt på Ø´en og kommer bl.a til Elefant-ridning - Monkey Show - Vandfald og meget mere. I kører sidst på turen op i bjergene og spiser frokost på toppen af et af bjergene. På vejen op i bjergene kommer I ud på nogle helt fantastiske veje - ja nogen steder er der faktisk ingen vej - men I kommer igennem alligevel. Det kan være lidt af en gyser nogen steder - da man er højt oppe . Men snyd ikke dig selv for denne oplevelse. Nogle af vores deltagere rystede lidt på turen - men da vi var nede igen - syntes alle at turen var fantastisk.

 

 På Safari Turen på Koh Samui - kommer du forbi nogle tigre. Du får mulighed for at blive fotograferet sammen med en af disse. Det koster nogle få bath og er ikke farligt - så lad ikke den chance gå fra dig når du alligevel er der. Det er jo ikke hver dag man får denne mulighed.

cirkler2

 

fugle show

 9
På Ø`en Koh Samui er der et ZOO - hvor du har et fugle show flere gange om dagen. Når du betaler indgangsbilletten til dette ZOO - kan du vælge forskellide aktiviteter - således at du kun betaler for det du vil se.

Dette fugle Show er ret underholdende. Fuglene flyver ude blandt publikum .cirkler2 Lion show

 10
På Ø`en Koh Samui er der et ZOO - hvor du har et tiger show flere gange om dagen. Når du betaler indgangsbilletten til dette ZOO - kan du vælge forskellide aktiviteter - således at du kun betaler for det du vil se.

Dette løve Show er ret underholdende og bagefter får du mulighed for at blive fotograferet sammen med en af de store løver. Du kommer helt ind og sidde ved denne løve . Du kan se filmklip fra dette show ved at klikke her : tiger show

cirkler2 krokodille farm

 11
På Ø`en Koh Samui er der en Krokodille farm. Du kommer helt tæt på disse store dyr og du kommer også ind til et krokodille show.

Dette krokodille Show er ret underholdende. Efter show`et kan kan du blive fotograferet sammen med en krokodille . Du kan se filmklip fra dette show ved at klikke her på dette link : krokodille show

Du kommer tilbage til denne side igen - efter at have set filmen , ved at klikke på pil til venstre øvert på din side. cirkler2

 

 akvarium Zoo

 12
På Ø`en Koh Samui er der et ZOO - hvor  der også er et Akvarium.  Når du betaler indgangsbilletten til dette ZOO - kan du frit vælge forskellide aktiviteter - således at du kun betaler for det du vil se.

Det er meget interessant at se alle de forskellige fisk som er vi vandet omkring Thailand. 

Snyd ikke dig selv for denne oplevelse - hvis du alligevel er i dette ZOO for at se de øvrige ting der .

cirkler2 ice bar

 13
På Ø`en Koh Samui er der en Ice Bar. Der er udstilling af forskellige figurer lavet i is. Når du betaler for at komme ind - kan du vælge at få nogle drinks med i prisen. Disse drinks serveres i glas - som også er lavet af is. Når du ankommer til stedet bliver du iklædt en kappe , som skal beskytte dig mod kulden , som der jo selvfølgelig er i denne bar.

Det er faktisk ret sjov lige at få denne oplevelse med også når du er på Koh Samui. Du spørger bare en taxa-chauffør om han vil køre dig til stedet - nemt.

cirkler2

 

green bird084

14
Er du på Koh Samui skal du besøge den lille restaurant " Green Bird " . Den ligger i Chaweng by . Lidt afsides i en sidegade ligger denne lille hyggelige restaurant med rigtig god mad til MEGET lave priser. Indretningen af restauranten er primitiv og der er " altid " plads til èn til. Hurtigt finder personalet et bord til dig ... en hyggelig oplevelse.

cirkler2

 fishermann

085

 15
Er du på Koh Samui - kan du besøge " Fisherman`s Village " som ligger ved BOPHUT BEACH . Dette er et sted med markedsgader og mange restauranter. Tag en TAXA derud og vær forberedt på at der er mange mennesker derude. Vil du spise derude ... så find et sted straks du kommer.... der er rift om pladserne . Især dem ud til vandet !!  cirkler2

 

Angthong Marinepark

0359

 

Angthong

 

 

0358

 

 

 

Angthong

0334

16Fra Koh Samui kan du komme ud på en tur til Angthong National Marine Park. Det er en gruppe Ø`er der ligger inden for et kortere samlet område ude på havet. 

På en af disse Ø`er kan du komme op til en Lagune som ligger 70 meter oppe og som er omkrandset af bjerge på alle sider...man går derop via en stejl trappe og det kan være lidt hårdt at gå derop ... men det er besværet værd , da der er mega flot deroppe.

Fra en anden Ø kan man komme op til et udsigtspunkt der ligger 500 meter oppe og man kan kun komme derop via et meget ujævn og stenet sti.... Det kræver et godt helbred og en god kondi at komme derop .... og husk lige at have gode sko på denne dag.... Min kone og jeg nåede aldrig helt derop - men udsigten deroppe skulle være " helt i top " . Vi haft venner med der nåede toppen og du kan se billeder derfra under " ferie i Thailand februar 2016 " .

men ellers må vi sige at det ikke er en tur for folk der har gang besvær eller sidder i rullestol.

Du kan se et lille filmklip fra denne tur ved at klikke her på dette link : Lagune

Du kommer tilbage til denne side igen - efter at have set filmen , ved at klikke på pil til venstre øvert på din side.

cirkler2

 

 namuang safari park

0390

 17
På Koh Samui - ikke langt fra Lamai ligger Namuang Safari park. Den er absolut et besøg værd.

Afsæt god tid til denne park , der da både er Zoo - vandfald - elefant trekking - svævevane m.m.

Her kan man virkelig få meget tid til at gå og det hele ligger inden for et begrænset område således at man kan gå rundt.

Du har også mulighed for at komme op til toppen af vandfaldet og kigge ned samt bade deroppe....... Der er forskellige shows med dyr her også og vi tog nogle videoklip fra nogle af disse shows . Vi vil lige prøve at liste disse op herunder og så kan du se dem hvis du har lyst.

1. Show med badende elefant klik her : Badende Elefant 

2. Show med stor elefant klik her : Elefant opvisning

3. Show med krokodiller klik her : Krokodille show

cirkler2 sejltur omkring koh samuito farvett

090

 18
På Koh Samui - Har du mulighed for at komme på sejltur Ø`en rundt. Du kan bestille turen ved et af de små salgssteder på gaden eller på dit hotel. Det er faktisk en meget flot sejltur - hvor man ser kysten ude fra vandsiden. På turen sejler man så ind til Ø`en Koh Tan , hvor man spiser fokost. Du skal dog være opmærksom oplevelsen har meget at gøre med hvordan vejret er ude på det åbne hav. Uden for sæson`en kan der tit være høje bølger ude på havet. Vi tog selv turen i en periode hvor bølgerne gik lidt højt. Så forhør dig lige inden du bestiller turen . Du kan se videoklip fra vores tur ved at klikke her Sejltur  .  Men lad dig nu ikke afskrække af at vores båd vippede lidt .... vælg det rigtige tidspunkt til turen.

 cirkler2

sommerfugle farm 

091

19På Ø`en Koh Samui - tæt ved byen " Lamai " ligger en sommerfuglefarm med navnet "  Butterfly Hill  "  . Vi besøgte denne sommerfugle farm på vores tur i august 2015. Tja.... der var en del sommerfugle - men jeg havde nok forventet lidt flere forskellige arter. Det kan godt være at det var fordi vi kom i " lavsæsonen " at der ikke var flere - det ved jeg ikke . Men tag denne tur med sammen med en anden tur - afsæt 1 time her i sommerfugle farmen - så tror jeg det er nok. Vi tog et lille videoklip da vi besøgte stedet - du kan se dette ved at klikke her : Sommerfugle

cirkler2

 central festival

092

20
 Koh Samui har nu også fået et indkøbscenter der hedder " Central Festival " , lige som det der ligger i Phuket. Centret ligger midt på hovedgaden i Chaweng by og åbnede i 2014 . Her kan du købe mærkevarer og spise på lidt finere restauranter. Forskellen på indkøbscentret på Koh Samui - i forhold til det der ligger i Phuket - så er centret i Koh Samui et åbent center , hvor man går ind direkte fra gaden . I Phuket går man ind i en bygning hvor der er aircondition . Det er der altså ikke i centret på Koh Samui  6 . Så der er ligeså varmt inde i centret som der er udenfor centret.

Men har du " shoppe gènet " i dig - så skal du da absolut besøge centret når du er på Koh Samui og det har åbent til kl. 23.00 så besøg det om aftenen , hvor der ikke er så varmt .cirkler2

lady boys show

 21
I alle byerne i turistområderne finder du disse lady - Boys Shows. Det er faktisk en oplevelse at se disse. Det er flotte shows de viser og musikken er fantastisk. Snyd ikke dig selv for sådan en oplevelse. Det eneste du betaler for at komme ind er den drinks du evt. køber derinde - så bestemmer du jo selv lidt hvad prisen skal være !! Du kan se nogle filmklip fra disse shows ved at klikke her : Lady Boys

Du kommer tilbage til denne side igen - efter at have set filmen , ved at klikke på pil til venstre øvert på din side.

cirkler2 the giant summit

Giant Summit

 22
Vi har desværre ikke selv besøgt denne restaurant - men en anden gæst skriver sådan :

Vi kørte til denne restaurant efter forslag af vores lokale guide . udsigten er fantastisk !  Bedste udsigt på Samui efter vores mening ! Maden smagte også godt og priserne var meget lave . De har siddepladser lige ud til ​​rækværket på terrassen . Betagende !

Gå ikke glip af det, hvis du er på Koh Samui !

cirkler2 guan yu shrine

thai2019 00950

23
Guan Yu-helligdom skulle være være et møde og omdrejningspunkt for det kinesiske samfund på Koh Samui og være en populær destination for det stadigt stigende antal kinesiske turister som kommer til Ø`en . Helligdommen kan bruges på mange måder, såsom bryllupsceremonier, der giver brudeparret, familier og venner mulighed for at vise deres respekt for Guan Yu , som i et ægteskab symboliserer loyalitet og ærlighed.

Hvis du tager en tur Ø`en rundt ... så læg dette sted ind på denne tur .

cirkler2

 

samui elephant sanctuary

thai2019 01535

24
Thailand er også lig med elefanter .... og i mange år var elefant-ridning det store hit i Thailand , men det er man da heldigvis kommet væk fra . I stedet for er der lavet reservater hvor elefanter går og nyder livet . Og sådan et er der også på koh Samui . Vi besøgte stedet i august 2019 og det var en oplevelse . Er du på Koh Samui - så snyd ikke dig selv for denne oplevelse .

Du kan se et lille filmklip fra stedet herunder . Klik på pilen i billedet for at starte filmen .

 

You must have the Adobe Flash Player installed to view this player.

 

cirkler2

Strande på Koh Samui

 

De 10 bedste strande i Samui er hovedårsagen til, at øen vises på listen med rekord-mange rejsende hertil hvert år . Med over 50 kilometer kyst , der er vært for 40 strande , bugter og små bugter , et tropisk klima , der byder på en årstemperatur på ca. 30 ° C , og al den nødvendige infrastruktur til at rumme , fodre og underholde besøgende , er det ikke underligt , hvorfor Samui er en af ​​de vigtigste destinationer i det sydlige Thailand .

Vi vil nævne de 10 bedste strande her . 

 

cirkler2

 

samui elephant sanctuary

049

 

24Koh Samui`s travleste og største by " Chaweng " har udviklet sig omkring ​​øens bedst strand . Chaweng Beach er Koh Samuis mest populære strækning af pulverformigt hvidt sand . Den brede bugt har været omdrejningspunktet for udviklingen af ​​øens turist-industri , og den majestætiske fem kilometer lange halvmåne bugt grænser op til klipper i begge ender med en lille ø Koh Matlam mod nord . Chaweng tilbyder flere indkvarteringsmuligheder end andre steder på øen og er også et natteliv centralt med barer og restauranter, der passer til enhver smag . Vi har været på Chaweng Beach flere gange og det er absolit en af vore favoritter .

cirkler2

 

samui elephant sanctuary

049

 

24Lamai er Samuis næststørste ferieby efter Chaweng . Selve Lamai-stranden er dejlig - en forbløffende halvmåne bugt med palmer og pulverformigt hvidt sand , der er perfekt til at kaste sig i ved dagens solbadning . Der er en lang vandstrækning der er perfekt til svømning og vandsport . Store granitsten helt for enden af stranden er Lamai Beach`s vartegn . De mest berømte af dem er Hin Ta og Hin Yai , der ligger i den sydlige ende af stranden . Lamai er mere støjsvag og mindre turistet end sin storesøster " Chaweng Beach " , men har masser af indkvartering , spisesteder og shoppingmuligheder og nogle gode kurbade og turiststeder at udforske . Vi har været i Lamai mange gange og det er et perfekt sted fordi byen ligge lige op af stranden . cirkler2

samui elephant sanctuary

049

 

24Bophut er faktisk to strande . Bophut-stranden , der strækker sig adskillige kilometer mellem Bangrak- og Maenam-strandene og måske et af de ældste steder på øen , den charmerende Fisherman's Village , der optager den østlige del af stranden . Fisherman's Village vinder hurtigt et ry , der strækker sig langt ud over Samui for at være det mest elegante og velbevarede sted på øen . Bophut Beach i sig selv er en tre kilometer lang strand med tykt gulligt sand der også indeholder mange resorts for alle typer budgetter og tilbyder en fantastisk udsigt nordpå til Koh Phangan omkring 12 kilometer væk . cirkler2

samui elephant sanctuary

049

 

24Måske er det den fantastiske udsigt over til Koh Phangan der har gjort Maenam beach til en sådan fredelig en strand . Eller måske er det det faktum , at mange af dens resorts ligger i slutningen af ​​lange vandrende stier , hvilket giver en vis grad af privatliv som ikke er ikke tilgængelig andetsteds  Oprindeligt et ægte backpacker-område. Maenam er i dag vært for et stort udvalg af strandindkvarteringsmuligheder fra budget til luksus . Selve stranden er på samme måde som Bophut dækket af tykt gulligt sand . Dette tilbyder en fantastisk mulighed for lange spadsereture omkring solnedgang med mulighed for at stoppe og nyde en forfriskende drink ved en bar langs kysten .

cirkler2

samui elephant sanctuary

049

 

24 Choeng Mon er mere eksklusiv end naboen " Bangrak " og består af en række bugter på den nordøstlige spids af Samui Island . Domineret af en håndfuld tre- til fem-stjernede resorts , er det stadig en stille strand , der endnu ikke er kendt af de fleste besøgende . Choeng Mon Beach er en temmelig lille - ca. 700 m lang , men en smuk bugt . Den har en bred sandstrand med en klippeformation på den ene side , der tilbyder god snorkling . cirkler2

samui elephant sanctuary

049

 

24Denne strands nærhed til øen`s største bilfærgehavn gør Lipa Noi til et bekvemt valg for alle , der kører til Samui fra fastlandet . Stranden har fint hvidt sand , og der er ingen sten eller koraller i vandet , hvilket gør den til en af ​​de bedste strande for børn på øen . Vandet er også meget lavt i op til 100 meter ud . Der er et par velplacerede bungalows såvel som nogle mere eksklusive resorts, herunder den verdensberømte Nikki Beach . Bortset fra stranden og et par seje strandbarer er der bare idt andet at gøre godt med i området - dens meget afsides beliggenhed er det , der gør det mest attraktivt for de regelmæssige besøgende , der kommer i et stort antal.

cirkler2 samui elephant sanctuary

049

 

24Uberørte strande indhyllet af jungle og en fantastisk udsigt over Anthong Marine National Park gør Taling Ngam til en af ​​de mest maleriske dele på øen . Vendt mod vest tilbyder Taling Ngam også fantastiske solnedgange . Der er et udvalg af indkvarteringer fra billige bungalows til eksklusive resorts , men det er 20-30 minutters kørsel selv fra Nathon , den nærmeste by og næsten en time væk fra Chaweng . Når det er sagt, hvis du er ude efter en afslappende , afslappende , tropisk ferie frem for alt andet, er Taling Ngam svært at slå på Samui.

cirkler2

samui elephant sanctuary

049

 

24Silver Beach er en 250 meter langt tropisk strandparadis beliggende i en charmerende lille bugt mod nordøst beliggende lige nord for Lamai Beach . Også kendt som Haad Thong Ta-khian ( som på thailandsk betyder 'stranden i Ta-kian-træerne' ) Silver Beach er vært for fire veletablerede hoteller og restauranter : Crystal Bay Beach Resort , Silver Beach Resort , Thongtakian Resort og Crystal Bay Yacht Club , som indtager den fulde længde af stranden . Ikke desto mindre og i henhold til thailandsk lovgivning , selvom du ikke bor på et af hotellerne , har du stadig fri adgang til denne rolige sandstrand , der giver nogle specielt gode muligheder for solbadning , svømning og snorkling

cirkler2

samui elephant sanctuary

049

 

24Samrong Beach og Thongson Bay er de nordligste destinationer i Samui . De ligger side om side på den lille kappe mellem Bangrak og Choeng Mon-strande og tilbyder en fantastisk udsigt til Koh Phangan , der ligger ca. 10 km væk . Begge disse bugter er let tilgængelige , da de er værter for et godt udvalg af hoteller , fra Melati Resort til Arayaburi Boutique Resort til NB Villa Saa for blot at nævne nogle få . Disse to bugter ( tre, hvis du regner med den selvforklarende 'Naturism Beach', der ligger 100 meter øst for Thongson Bay ) , er simpelthen smukke og har klart krystalklart vand , pulverformigt hvidt sand og følelsen af ​​at have din helt egen private strand .

cirkler2

 

samui elephant sanctuary

049

 

B24ang Por ligger lige vest for Maenam og er den mest afslappede strand i den nordlige del af Samui . Med en samlet længde på næsten 11 kilometer, afbrudt af Phong Phae-flodmundingen og en lille stenet kappe , er Bang Por den længste sandstreng i Samui. Foret med barer, restauranter og et udvalg af indkvarteringsmuligheder holder den stadig et ægte tropisk præg og tilbyder fantastisk oplevelse .

cirkler2 slutteks kohSamui

 

 

 

Siden sidst redigeret september 2021


ihpone  

Smilets land

                                                                                                                                                                                    

ris og ros            forside 2 Skriv en kommentar til os :

Klik her

På forhånd tak

 

med venlig hilsen2

 

   mail2

mail@poullarsen.net

Vi sælger ikke rejser

og vi laver ikke rejseforslag .

 

 

Visit2

Det rigtige udstyr4

KLIK OG KØB HER

14

 

trek 66 liter 458x458

meget stort udvalg4

 

 

 

 

                                                 

            

antal besog

0249430
I dagI dag0
I gårI går82
Denne månedDenne måned82
total for hele periodentotal for hele perioden249430
Dag med højest antal 02-25-2019 : 495
Antal gæster på siden lige nu 2
Gå til toppen