Fra Danmark til Thailand

                

Afstanden fra Aalborg til Bangkok er 8796 kilometer og tager 11 timer og 21 minutter i fly ( direkte fly )

 

 

cirkler2

 

 

At rejse udenlands i dagens Danmark er jo en ting der blevet helt almindeligt. Det er nærmest blevet en selvfølge at folk skal på ferie i udlandet hvert år .

 

ferie

 Folk i Danmark vil gerne på ferie i udlandet hvert år , og mange tager til Thailand.

 

Men selvfølgelig er der også nogle , som for hvem det at skulle på ferie i udlandet , er en ganske særlig ting og måske også en ting , som nogle er lidt nervøse over for.

Og det er vel også helt naturligt. Første gang man rejser langt og skal skifte fly flere steder - kan man måske godt lige tænke : " hvordan klarer vi det ? " .

15

 

Det fik os til at lave denne side her. Vi vil simpelthen beskrive en udrejse fra " A - Z "........eller fra Jylland til feriestedet i Thailand !! .... Og læsere fra Sjælland og andre Ø`er må selvfølgelig også gerne læse med..... Det er de samme ting man kommer ud for uanset hvor man rejser fra.

19

 I denne artikkel bruger vi 2 personer fra Nordjylland der skal rejse til Koh Samui i august måned og de skal bo på Samui Laguna Resort. Vi tiltaler personerne som " I " for at læserne kan få en fornemmelse af at det kunne være  " Hr og Fru hvem som helst " ..... billederne på siden er en blanding af os selv + internettet + andre personer som tidligere har været med på nogle af vores mange ture til Thailand siden år 2005.

 

START:

Det hele starter i denne artikkel allerede i februar måned - altså et halvt år før afrejsen . I skal simpelthen have hentet nogle tilbud hjem på den ferie I vil på.

I kan Surfe på nettet og I kan kontakte forskellige rejse-udbydere for finde ud af hvem der kan gøre det bedst for jer. Det er selvfølgelig en betingelse at I først har fundet ud af hvor i Thailand I vil hen og hvornår I vil rejse og hvad jeres prisniveau skal være .

 

0005

 Saml rejsedokumenter i plastmappe

Alt dette ender så ud med at I har fået nogle tilbud og I så har - efter at have studeret disse nøje -  accepteret et af disse tilbud. I de fleste tilfælde skal man betale et lille depositum når rejsen bestilles og det skal I lige være opmærksom på. Når dette er gjort - så modtager I rejse dokumenterne. Her er det vigtigt at I kigger disse MEGET nøje igennem. Svarer det hele til det I har bestilt og passer de forskellige datoèr og hoteller til det I havde forventet. Det er en god ide at samle alle rejsedokumentene i en lille plastmappe - så har I styr på dette .

I det valgte tilfælde - valgte de 2 personer at flyve med SAS fra Aalborg til København og  med Thai Air fra København til Bangkok og derefter videre med Bangkok Airways til Koh Samui.

Herefter kan I så egentlig bare vente på at tiden skal gå og det skal blive august måned - så at I kan komme afsted.  35 .

 

 

Og nu er det så endelig blevet august måned og tiden nærmer sig hvor I skal rejse.

 

0002

 Lav pakkeliste

Nu skal I pakke kufferten til ferien - Det er en god ide at lave en  " ferieliste  " med de ting I skal huske at have med. Kryds tingene af efterhånden som de kommer i kufferten.

Efter at tingene er kommet i kufferten - så vejer I kufferten - så at I sikker på at der ikke er for meget der i den. I kan købe en lille kuffertvægt hos den lokale isenkræmmer - den er ikke ret dyr. Husk nu at have plads i kufferten til det I køber med hjem fra jeres ferie.

 

0008

 Tag i lufthavnen i god tid

Den dag hvor I skal rejse - er I nok tidligt oppe og har ikke sovet ret meget om natten i bare spænding over endelig at skulle på ferie. Det er nok meget normalt . Sørg for at komme til lufthavnen i god tid ..... I kan jo lige så godt opholde jer i lufthavnen - som I kan sidde hjemme og vente.

Husk endelig at få jeres bagage tjekket ind i den første lufthavn på jeres tur - således at den kommer helt frem til feriestedet. Så skal I ikke tænke mere på den før I lander med det sidste fly på turen ud. Lufthavnspersonalet er altid flinke og behjælpelig med at få dette gjort - så bare spørg dem.

bagage

VIGTIGT : Når I har afleveret jeres bagage får I udleveret bagage mærker. Pas godt på disse - hvis jeres bagage skulle blive væk undervejs. Sæt evt. mærkerne bag i et af jeres pas - så ved I hvor de er. Når I har styr på det med bagagen ... så går I videre til udenrigsafdelingen. Her skal I lige igennem en kontrol hvor håndbegagen bliver gennemlyst af sikkerhedsmæssige årsager. Tøm jeres lommer - tag bælte af jeres bukser og læg dette i en kurv , som også kører igennem scanneren. Har I en bærbar computer eller I-pad med - skal den ud af tasken i denne kontrol . Lad være med at hidse dig op over dette  12 , det er jo for din skyld at sikkerheden i lufthavnen er høj.

 

 

 Nu er det jo nordjyder vi omtaler her i denne artikkel - så de skal flyve den første tur fra Alborg .... og er I i god tid i lufthavnen - er der tid til en kop kaffe inden I går til gaten. I udenrigsafdelingen er der et lille cafeteria hvor I kan sætte jer i fred og ro og vente på at blive kaldt ud til flyet.

 

 

 

0010

 Din ferie starter her startet

Tiden er så kommet hvor I skal flyve fra Aalborg Lufthavn til Kastrup Lufthavn.  Sørg igen for at I ankommer til Kastrup i god tid. I skal jo gå fra indenrigs til udenrigsafdelingen i Kastrup Lufthavn. Det er nu ikke noget problem - man går inde hele tiden.... så ingen problem her men det tager lidt tid.

 

0012

 I Kastrup mulighed for at være i Lounge

I Kastrup Lufthavn er I så kommet over i udenrigsafdelingen. Her er der et hav af butikker at kigge på - så der kan nemt bruges noget noget tid her. I kan også  købe billet til Aviator Lounge som ligger i hal 2 . I kan købe billet til denne lounge ved indgangen til Loungen..... Den koster ca 125 d.kr.... og når I har gjort dette , kan I sætte jer i Loungen hvor der er fri Wi-Fi - fri mad og drikkevarer. I kan slappe af - læse en avis eller to og vente indtil ca. 1 time før afgang med næste fly.

HUSK - hvis du er i den " modne alder " - at tage dine støttestrømper på . Jeg har selv 1 gang glemt dette og det gav mig en uge med " hævede fødder " . 

 

0022

Gå til gaten til jeres fly en time før afgang

 

En god times tid før I skal flyve med næste fly - går I det sidste stykke vej til gaten hvor jeres fly holder parkeret. På vej derover skal I igennem en sluse og vise pas..... det tager ikke lang tid , men ha` jeres pas klar når I kommer dertil. 

I det viste tilfælde er det Thai Air som I skal flyve med og som det ses på billedet - holder flyet allerede og venter på jer.  Ved check-in skranken skal I igen vise pas og de checker jeres billetter. Nogen gange kan man møde Told & Skat her også - der lige spørger om hvor mange penge I har med ud af landet. Når I er checket ind her , venter I bare på at blive kaldt ud i flyet. De starter med 1. klasse og derefter 2. klasse. De kalder ud således at dem der skal sidde bagerst i flyet - bliver kaldt ud først.... alt dette sker i god ro og orden. 

 

014

 Gode pladser bagerst i flyet :o)

I flyet der der 10 sæder tværs over med 2 gange imellem. Derudover er flyet delt op i sektioner således at der er et bestemt personale der servicerer hver afdeling. Bagerst i flyet er der 3 sæderækker ude i siderne hvor der kun er 2 pladser. Er I kun 2 personer på turen kan det være en fordel at have booket disse pladser.... så er I fri for at forstyrre naboen , hvis I lige skal op og strække ben på et tidpunkt...... Vi booker altid disse pladser, man man skal være tidligt ude for at det kan lykkes.... der er andre der har opdaget dette lille fif  1.

Der går altid lidt tid inden alle kommer ombord i flyet og får fundet sin plads i flyet , men som regel kommer flyet afsted til tiden.

 

0030

 Der er altid god service omborg hos Thai

Når flyet så er kommet i luften - og her snakker vi om Thai Air - så kommer personalet rundt med drinks og snacks...... kort efter bliver der serveret et måltid varmt mad. Der plejer at være 2 retter at vælge imellem , hvoraf den ene godt kan være lidt stærk. Der er selvfølgelig også rødvin til maden 2 . Efter spisningen bliver lyset i flyet slukket og der er kun vågelys.... folk sover lidt eller ser film. Der er skærme i alle flysæderne foran jer og mulighed for at vælge forskellige film eller spil og musik. Der bliver udleveret høretelefoner inden start / eller de ligger i lommen i sædet foran jer. Tja -  så går tiden jo med at sove eller hvad man nu vil. Der er fri drikkevarer på hele turen... så bare tryk på knappen , så kommer personalet hurtigt og serverer. Lige før landing i lufthavnen serveres der morgenmad. Og efter denne servering er der ikke lang tid til landing i Bangkok.

Undervejs på flyveturen bliver der udleveret nogle papirer som I skal udfylde for at få indrejse tilladelse i Thailand. I skal igen bruge jeres pas her - men ellers er det ikke særlig kompliceret at udfyldet dette papir. Men få det nu gjort mens I er i flyet....ellers kan der nemt opstå lidt panik i lufthavnen.

Du kan her på hjemmesiden under afsnittet " service " udskrive et eksempel på disse papirer. Måske er det en god ide lige at udskrive dette dokument og tage det med i dine rejse-dokumenter og ellers kan du læse mere om dette i afsnittet om indrejsepapirer - du kan komme der til ved at klikke på dette link : Indrejsepapirer

Du kommer tilbage til denne side igen - efter at have set afsnit om indrejsepapirer , ved at klikke på " X " øverst til højre på din side.

 

 

16

 Tag det roligt i Lufthavnen i Bangkok

Når I lander i Bangkok Lufthavn - skal I lige orientere jer om hvilken vej I skal gå videre. I skal nu igen igennem paskontrol og tjek af de papirer som I udfyldte i flyet. Følg " strømmen " af mennesker fra flyet.... så går det ikke helt galt. Der er lange rullefortove i lufthavnen og I står bare på disse og kører op til immigrations-skrankene. Der står også thai personale undervejs og hjælper jer. I kommer så til skrankene , hvor de checker jeres papirer + pas. Det tager lidt tid -- men tag det roligt , I kan alligevel ikke påvirke dem til at arbejde hurtigere. Skal I med et fly videre behøver I ikke at være nervøse. Jeres kufferter er jo kommet videre til næste fly og de flyver ikke før de har jer med også. Tager det meget lang tid med dette tjek og skal I hurtigt med næste fly .... sker der nogen gange det at I bliver vinket frem i køen . Det har de meget godt styr på. Personalet fra gaten til næste fly står nogen gange og venter på jer lige efter skranken , hvis tiden er knap. 


017

 Gå til næste fly i Bangkok Lufthavn

Når I er kommet igennem paskontrollen og hvis I skal videre med et andet fly - så skal I nu finde gaten til denne afgang. I Lufthavnen er der mange steder tavler der viser alle fly afgangene og hvilken gate de flyver fra. Det er rimeligt nemt at overskue og når I har fundet ud af hvilken gate I skal gå til - ja så går I efter dette. Der er god skiltning i lufthavnen og det er ikke så svært. Brug rullefortovene og spar på benene .

I det tilfælde som vi nævner her - så skulle I videre til Koh Samui. Så I vandrer til denne gate.

 

17

 I er sikkert trætte - så Lad roen falde over jer.

Når I kommer til gaten hvor næste fly skal afgå - så tag det roligt . Er I i god tid så sæt jer ned og vent på at de kalder ud til flyet. Lige før paskontrollen som I lige er kommet igennem - har I fået en lille mærkat sat på trøjen der fortæller at I skal " videre " med et andet fly.

 223

 Videre til sidste lufthavn

I flyver nu videre med næste fly som i det her tilfælde er fra Bangkok Airways. Flyvetiden fra Bangkok og til Koh Samui er en lille times tid. Der serveres et let måltid mad undervejs.

 

0042

 Få din bagage udleveret

Når I kommer frem til den sidste lufthavn på jeres flyvetur ud til jeres feriested - skal I selvfølgelig have jeres bagage udleveret. Er det en større lufthavn I kommer til , kan I se på skærmene i lufthavnen se hvilket bånd nummer jeres kuffert kommer ind på. Hvis ikke jeres kufferter er med - skal I henvende jer ved skranken i nærheden af bageudlevering , så vil de hjælpe jer. Det er dog ikke ret tit at dette sker og skulle det ske , er der ingen grund til panik . I har jo jeres kuffertmærker som I fik udleveret da I tjekkede kuffertten ind i jeres afrejselufthavn. Dem satte I jo bagerst i et af jeres pas.  Ud fra dette vil personalet i lufthavnen hurtigt kunne fortælle jer hvor jeres kuffert befinder sig. Og i tilfælde hvor kufferterne ikke er med flyet .... vil kufferterne blive sendt med taxa ud til jeres feriested når de ankommer senere.

 

0043

 Transport til dit hotel

Når I har fået jeres bagade udleveret - skal I finde ud af hvordan I kommer videre til jeres feriested. I kan vælge at booke taxa hjemmefra , når I bestiller rejsen , eller I kan vælge at tage en taxa udenfor lufthavnen. I Thailand er det organiseret således at man går hen til en taxa skranke i lufthavnen. I fortæller dem hvor I skal hen - og betaler til dem ved skranken. I får udleveret en billet som I tager med ud af lufthavnen. Udenfor vil I møde en taxachauffør som er klar til at køre jer til jeres hotel.  Som det fremgår af billedet valgte personerne her i artiklen at booke taxa hjemmefra... men det er også nemt at finde taxa ellers når I kommer frem.

 

0046

 Check-in på hotellet I ankommer til.

Når I ankommer til jeres hotel - skal I indskrives . I afleverer jeres pas og personalet på hotellet klarer resten. så får I udleveret nøglen til jeres værelse . De fleste steder kan man først få nøglen til værelset over middag - så er I ankommet før middag , kan I måske få besked på at vente med at få nøglen.  Skulle dette ske - så kig lidt på omgivelserne ved hotellet eller spis lidt frokost i ventetiden. Hvis I på forhånd ved hjemmefra at I ankommer i meget god tid til hotellet , så pak lidt sommertøj i jeres håndbagage. Hotellet har helt sikkert et toilet lige i nærheden hvor I kan klæde om til sommertøjet.... når I har gjort dette , kan I også vælge at gå til stranden i ventetiden indtil at I kan få nøglen til jeres værelse.

 

0060

 Nøglen udleveres til jeres værelse / bungalow

Når I har fået nøglen udleveret til jeres værelse / bungalow - ja så starter jeres ferie rigtigt...... Nyd den nu i fulde drag . Og husk der er en risiko ved at rejse til Thailand  90......... I kan blive afhængig af det !!

 

 

Samui

 God tur

Det var så en kort fortælling om turen hjemmefra og ud til feriestedet og det var jo ikke så galt ... vel ?    Jeg ved godt at vi har taget turen mange gange nu .... men I skal ikke være nervøse .... bare tag afsted.

 

overskrift49

 

 

 

Siden sidst redigeret juni 2018

Siden her er pænt besøgt - men vi vil gerne ud til mange flere læsere . Du kan hjælpe os med dette ved at give os et " synes godt om " eller " del " ...... Klik lige herunder .

På forhånd tak


ihpone  

Smilets land

                                                                                                                                                                                    

  

ris og ros            forside 2 Skriv en kommentar til os :

Klik her

På forhånd tak

 

med venlig hilsen2

 

   mail2

mail@poullarsen.net

Vi sælger ikke rejser

og vi laver ikke rejseforslag .

 

 

Visit2

Det rigtige udstyr4

BARE KLIK HER

 

trek 66 liter 458x458

meget stort udvalg4

 

 

 

 

188

 

De 25 mest

                                                 

            

antal besog

0238391
I dagI dag56
I gårI går52
Denne månedDenne måned1449
total for hele periodentotal for hele perioden238391
Dag med højest antal 02-25-2019 : 495
Antal gæster på siden lige nu 3
Gå til toppen