Dyr eller billig rejse15

 

long tail id web

Et ganske almindeligt billede fra en strand i Thailand - skøøøønt

 

Man kan rejse til Thailand på mange forskellige måder og prisniveauer . Vi vil her prøve at skrive lidt om de forskellige priseniveauer på forskellige type af rejser til Thailand . Uanset hvilket budget du har for din rejse - højt eller lavt - ja , så byder Thailand på et væld af forskellige muligheder og der vil altid være en mulighed for dig / Jer. Vi vil her komme med nogle eksempler på / muligheder for , rejser til:

 

typer3.

Der må jo være en årsag til at 150.000 danskere hvert år rejser til Thailand og holder ferie i dette fantastiske land . Det gør de jo fordi der er et varmt klima i landet - der er tillige en mega smuk natur med billedskønne strande og imponerende regnskove . Befolkningen er venlig og smilende og så er der selvfølgelig også prisniveauet , som gør landet til en oplagt drømmedestination for rigtig mange folk. Selv om valutaen i landet " bath`en " er blevet stærkere nu i forhold til for f.eks 10 år siden - så vil det stadig være billigt at rejse til Thailand .

Der er selvfølgelig forskel på hvor i landet du rejser hen . Rejser du kun i de store turistområder - vil det naturligvis være dyrere for dig , end hvis du finder de små lokale steder. Gennemsnitsligt koster et måltid mad på en lokal restaurant ikke meget over 30 d.kr. Og det gælder en god Thairet med ris og dertil 15.00 d.kr. for en lokal øl 167

 

Er det svært at rejse i landet
Nej - Thailand er et meget nemt land at rejse i og derfor skal man også prøve flere steder når man er kommet til der til - altså skal man ikke begrænse sig til èt enkelt Resort . Vi rejste selv til Thailand første gang i år 2005. Vi rejste sammen med " erfarne rejsefolk " første gang , men allerede året efter rejste min kone og jeg alene til Thailand og på vores tredje tur til Thailand var vi allerede guide for andre.

Vi vil derfor anbefale at man prøver flere destinationer i stedet for at " plante sig " 14 dage på det samme sted. På den måde får man også set flere Ø`er og områder . Områderne de er jo alle unikke hver på deres måde - og så får man jo samtidig flere oplevelser med sig hjem  193 .

 

Hvor starter viNå men hvad gør vi så først ? . Der er jo lige nogle ting vi skal have på plads inden vi går videre. Så inden man bestiller flybilletterne , er det vigtig at man tjekker vejrudsigten for det område man havde tænkt sig at rejse til. Nu er det jo sådan at der er regntid i en del af året i Thailand og regntiden kan godt drille lidt. Som eksempel kan jeg nævne at i  " vores sommerferie i Danmark " - kan regnen falde tungt langs Thailands kyst og især på de store populære turistmål i Thailand.  Vi kan nævne - for det har vi selv prøvet - hvis man opholder sig om sommeren i Phuket - kan man oplevet mega meget regn - hvilket vi også gjorde da vi var der et år i august måned  111 .

Om sommeren er der faktisk kun et enkelt område der rigtig duer og det er ø-gruppen Koh Samui - Koh Phangnan og Koh Tao. Vi har selv været på disse øer i sommermånederne. Og vi må nok indrømme at dèt er dèt eneste rigtige . Der finder du sol - varme og det hele om sommeren. Selvfølgelig kan der komme en regnbyge - men den varer ofte ikke mange minutter og max en halv time .

Vejret er en af delene man skal tjekke , men ikke det eneste . Man skal også gøre op med sig selv hvad det egentlig er man har tænkt sig at opleve på turen.backpackere4

 

 Backpackeren.....Thailand er jo næsten et paradis for backpackere. Det er især de mange små Ø´er - idylliske strande og selvfølgelig de særdeles overkommelige priser , der igennem tiderne har tiltrukket rejselystne fra hele verden og som er kommet med rygsækken på skulderen og et mega skrabet budget , for at se hvor langt deres økonomi kunne række i landet.

Min kone og jeg har selv en ide om at vi vil prøve denne form for ferie engang . Vi vil simpelthen starte i Nordthailand og så bevæge os ned ad i Thailand til den sydlige del - helt uden nogen fast bopæl. Vi har en ide om at det kunne være rart at prøve . Men det må vist vente til at vi begge er på efterløn .

Hører man til den type mennesker som er ligeglad med aircondition på værelset , swimming pool udenfor vinduet eller for dan sags skyld - roomservice døgnet rundt - ja så findes der masser af muligheder for at få en fornuftig ferie til " næsten ingen penge " .

Man kan typisk dele backpackere op i to kategorier . Der er dem , der gerne vil have fest og farver på hele ferien og så er der dem der vil have fred og ro og måske finde frem til det Thailand , som man havde for 20-30 år siden.

 

 16......Er du til fest op farver , skal du jo finde et sted hvor du kan opleve dette og hvor finder man så dette ? . Det kan du gøre på Koh Chang på den nordligste strand på Ø´en . Det er faktisk - hvad vi kender til - det èneste sted i Thailand hvor man kan finde en hel lille backpackerby og hvor de små huse næsten er flikket sammen af det der er skyllet op på stranden . Og her finder man også flere barer og diskoteker.  

 

lonely beach koh chang soi 1 village bars

Stedet hedder " Lonely Beach - Koh Chang "

 

Her kan man bo til priser helt ned mellem 50 og 200 d.kr. pr. par for en nat .

 

218

 

.....Foretrækker man et sted med fred og ro - istedet for det omtalte sted med fest og farver døgnet rundt - og stadig samtidig med at budgettet er lavt , så er der en mulighed på den lille Ø der hedder Koh Phayam og som ligger ikke langt ud for Burma lidt syd for Ranong på fastlandet.

På denne  Ø  er der ikke strøm 24 timer i døgnet , men først når generatorerne bliver tændt . En swimmingpool kan man godt skyde en hvid pil efter - men til gengæld finder man stadig meget af det Thailand , der mødte de første backpackere tilbage i 1970`erne . Her kan man virkelig dyrke den afslappende hængekøjestil. Der er ingen barer og natteliv , men det skulle være en stor oplevelse og meget autentisk. På Ø`en skulle man kunne bo for et sted mellem 100 og 200 d.kr. pr. nat .

Ønsker man at komme til denne Ø - bør det planlægges i vores vinterhalvår. I sommermånederne lukker Ø`en stort se ned , da monsunen gør det næsten umuligt at komme derud.

  150409110854 koh phayam baan namchaa super 169

Stedet hedder " Koh Phayam " og ligger mod nord .

 

Børnefamilien.......Så er vi kommet til afsnittet hvor vi skal fortælle lidt om ferie for far , mor og børn. Thailand byder på et væld af oplevelser og der er rigtig store oplevelser for familien med børn. Og det er stadig til familievenlige priser.

Phuket er et af de mange stederman kan tage til . Men i stedet for at blive i Phuket sammen med mange turister , kan man fortsætte lidt nordpå og tage til Khao Lak. Her findes der alt fra enkle strandhytter til store luksuriøse resorts og det afhænger kun hvad pengepungen er til. Der findes ligeledes hyggelige strande med turkisfarvet vand og gyldent dand - hvor børnene kan hygge sig med at bygge sandslotte ad libitum , mens forældrene slapper af i solen.

Min kone og jeg har besøgt Khao Lak og det er et roligt og meget " fedt " område - især vil vi anbefale " White Sand Beach " som ligger lige uden for Khao Lak , et FANTASTISK STED .

 

Khao lak3 

White Sand Beach - Khao Lak - ET PARADIS

 

Khao Lak2På stranden ved White Sand Beach i Khao Lak kan man leje disse hytter for en meget billig pris. Du kan booke hytterne direkte ved ejeren af hytterne . Du finder meget let telefonnummer og mail lige herunder. Hytterne indeholder det man skal bruge. Der er altså bad , aircondition og køleskab. Ejeren driver også restauranten på stranden og her får man sin morgenmad serveret lige ned til vandet.

 

Ao Thong Beach Bungalows & Restaurant

Telf. +66 87 886 6486

http://www.khaolakbeach.com/eBooking.php

 

Opholdet i Khao Lak kan nemt kombineres med andre seværdigheder . Her kan nævnes et besøg i Nationalparken hvis opholdet ved stranden skal suppleres med andre uforglemmelige naturer oplevelser. Ude i Junglen er der store oplevelser at finde. Man kan vandre i regnskoven , sejle i kajak , bo på tømmerflåder og meget andet. Det er faktisk rigtig godt for børnefamilier . Børnene vil helt sikkert også elske at komme lidt væk fra de store turistområder og få et indtryk af hvordan Thailand også er.

264

Hvad så med økonomien ? Ja den går jo hånd i hånd med hvor meget komfort familien ønsker eller har brug for. For de eventyrlystne , som synes at det er spændende at bo i hytter på stranden og som ikke ønsker swimmingpool , men i stedet bruger stranden - ja der kan man få hytter helt ned til 200 d.kr. for en nat. Derefter stiger priserne i takt med udvalget af pools - restauranter og ikke mindst stjerner over hotellet . Men White Sand Beach hytterne , som er nævnt ovenfor kunne være et rigtig godt valg. Vi har selv boet i en af disse hytter og det kunne vi sagtens finde på at gøre igen . 

 

feb16 0001

4½ par som vi betegner som luksuspar !!

 

 ......LuksusparretLuxus par er dem der lever en ferie i " sus og dus " . Billedet herover er fra en af de rejser som vi har arrangeret . Og betegnelsen " LUKSUSPAR " er måske lidt overdreven her , men under denne kategori finder vi personer , som holder ferie på et godt hotel / resort og hvor man ikke skal spekulere på andet end hvor næste måltid skal indtages og hvad det skal bestå af. Vi har jo , som det sikkert fremgår af denne hjemmeside , rejst mange gange til Thailand . Vi er jo nok igennem årene blevet mere luksuriøse - på den måde at forstå , at vi stiller nogle bestemte krav til vores hotel / Resort . Vi vil have en terrasse ved vores hotel / Resort og vil vil have kort afstand til strand. Der skal være fri Wi-Fi på hotellet og opholdet skal være med morgenmad o.s.v. Selv om vi stiller disse krav - ja så er der uanede muligheder i Thailand for at finde luksuriøse omgivelser og stadig til overkommelige priser - hvor alle kan være med.

 

T1 024Vi håber at vi denne lille historie / skrivelse kan overbevise vore læsere om at der er plads til alle i Thailand - ønsker du et sparret budget eller ønsker du at leve lidt mere luksuriøs så hold dig ikke tilbage .... bare se efter at komme afsted.

På billedet her til venstre bor vi i hytte direkte på stranden ved Chaweng Beach på Koh Samui. Det er nok noget af det bedste vi har prøvet og det er ikke så dyrt som man tror - da vi boede der i 2013 kostede denne bungalow 1000 d.kr i døgnet .

 

 

Koh Racha

Koh Racha

 

meget luksus  ....Så findes der jo dem hvor næsten intet er godt nok og der er der jo også muligheder. Lidt uden for Phuket mod syd - vel omkring en halv times sejlads ligger Ø`en Koh Racha . Det er en lille bitte Ø , som det højst tager 15 minutter at krydse til fods. Til gengæld har den helt sikkert to af Thailands aller bedste bade strande , hvor vandet i havet er lige så klart  som i en swimmingpool . Ikke overraskende bliver der jævnligt holdt bryllupper her 408.

På Koh Racha er der komfort , luksus og smukke omgivelser for alle pengene , men til gengæld kommer man også til at betale for det.Typisk i omegnen af 1700 d.kr. pr. nat for et værelse.

Min kone og jeg har aldrig været der og jeg tror heller ikke at vi nogensinde kommer der. Det er vi nok for nærrige til og vi vil meget hellere to gange til Thailand på et almindeligt pris niveau end èn gang til disse sky-høje priser . Vi har også set huse og lejligheder hvor man betaler 5-6000 d.kr. i døgnet for at være der , men vi har valgt ikke at omtale disse her på siden - da disse " turister " ikke er vores målgruppe med denne hjemmeside.

 

159

 

 god tur

 

 overskrift 570

 

 

 Siden sidst redigeret januar 2017

Siden her er pænt besøgt - men vi vil gerne ud til mange flere læsere . Du kan hjælpe os med dette ved at give os et " synes godt om " eller " del " ...... Klik lige herunder .

På forhånd tak


ihpone  

Smilets land

                                                                                                                                                                                    

  

ris og ros            forside 2 Skriv en kommentar til os :

Klik her

På forhånd tak

 

med venlig hilsen2

 

   mail2

mail@poullarsen.net

Vi sælger ikke rejser

og vi laver ikke rejseforslag .

 

 

Visit2

Det rigtige udstyr4

KLIK OG KØB HER

14

 

trek 66 liter 458x458

meget stort udvalg4

 

 

 

 

188

 

De 25 mest

                                                 

            

antal besog

0245768
I dagI dag18
I gårI går23
Denne månedDenne måned18
total for hele periodentotal for hele perioden245768
Dag med højest antal 02-25-2019 : 495
Antal gæster på siden lige nu 5
Gå til toppen